.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Hybrid View

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от teddybearMV Виж мнението
    За твое най-голямо съжаление, мили мой, ми е доста смешно това твое изказаване, защото уча не в НБУ, а в Икономическия университет във Варна, който също е държавен и дълбоко съжалявам, че не съм в частен университет.
    Много се изложи.. все пак си студент във великия Софийски университет, трябва винаги да се изказваш подготвен. Ама като почнете да си защитавате като невидели Великия Софийски университет, където учат хора, които дори матурата не можаха да вземат на майската сесия и пуснаха допълнително класиране за повече от 120 места..ами жалко си е.
    Бил е някога най-добър университет, ама вече категорично не е. В България няма добри университети.
    Има толкова свободни места за специалностите, към които няма голям интерес. И влизането е лесно, аз това съм го говорил тук хиляди пъти. 3-3.50 на матура те урежда. Сесиите си казват след това думата и очистват половината. При мен на изпит по-малко от 40 на 100 май не са късали. И нали знаеш, че все пак си държим едни от най-трудните изпити за страната. Колко хора познавам, които нащракаха 3ките по мат. в СУ и няколко дена по-късно имаха ~5.50 в УНСС, СА и ВИУ.

Защо webometrics са поставили СУ в световната класация на 754 място, а НБУ на 2109? A в Европейската топ 500 класация от БГ университетите единствено СУ фигурира, на 325 място.

Със сигурност има университети в БГ, които са добра алтернатива на СУ и дори такива, на които СУ едва е алтернатива. Но НБУ далеч не е сред тях. А ако при нас са влизали хора с невзети матури, то по-лошото е, че познавам хора, които са повтаряли в гимназията и са влизали в НБУ. Но това не определя нищо, истинските цедки са вътре. От миналата година имам среден успех 3, останаха ми да влача 3 изпита след поправителната и това при условие, че съм учил с месеци (по няколко седмици не съм излизал лятото). И дори да съм тройкаджия, съм решавал курсови и преподавал материал на студенти от други уни-та. Нали се сещаш отличниците при нас какво могат? Разгледай отборите от олимпиадите и ще разбереш.

И защо си го защитавам? Ти ги сравни двата, реших и аз.
    Последно редактирано от Chacho : 12-28-2011 на 12:01
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Колко хора познавам, които нащракаха 3ките по мат. в СУ и няколко дена по-късно имаха ~5.50 в УНСС, СА и ВИУ.
    дам, факт

teddybearMV, това че нивото на СУ е паднало в сравнение с преди, не означава автоматично, че пада под нивото на другите университети в Бг, защото и тяхното е паднало, сещаш ли се? Затова и аз съм склонна да твърдя, че макар и нищо особено сам по себе си (вече), СУ пак е по- добър от измислени, пригодени за що годе богати (не интелектуално разбира се) келешчета, "учебни заведения".

Хайде, почвайте да ме солите за "крайното ми мнение"
    Последно редактирано от therichbitch : 12-28-2011 на 20:26

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си