- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Нов Български Университет
Има толкова свободни места за специалностите, към които няма голям интерес. И влизането е лесно, аз това съм го говорил тук хиляди пъти. 3-3.50 на матура те урежда. Сесиите си казват след това думата и очистват половината. При мен на изпит по-малко от 40 на 100 май не са късали. И нали знаеш, че все пак си държим едни от най-трудните изпити за страната. Колко хора познавам, които нащракаха 3ките по мат. в СУ и няколко дена по-късно имаха ~5.50 в УНСС, СА и ВИУ.
Защо webometrics са поставили СУ в световната класация на 754 място, а НБУ на 2109? A в Европейската топ 500 класация от БГ университетите единствено СУ фигурира, на 325 място.
Със сигурност има университети в БГ, които са добра алтернатива на СУ и дори такива, на които СУ едва е алтернатива. Но НБУ далеч не е сред тях. А ако при нас са влизали хора с невзети матури, то по-лошото е, че познавам хора, които са повтаряли в гимназията и са влизали в НБУ. Но това не определя нищо, истинските цедки са вътре. От миналата година имам среден успех 3, останаха ми да влача 3 изпита след поправителната и това при условие, че съм учил с месеци (по няколко седмици не съм излизал лятото). И дори да съм тройкаджия, съм решавал курсови и преподавал материал на студенти от други уни-та. Нали се сещаш отличниците при нас какво могат? Разгледай отборите от олимпиадите и ще разбереш.
И защо си го защитавам? Ти ги сравни двата, реших и аз.
Последно редактирано от Chacho : 12-28-2011 на 12:01
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
дам, факт
teddybearMV, това че нивото на СУ е паднало в сравнение с преди, не означава автоматично, че пада под нивото на другите университети в Бг, защото и тяхното е паднало, сещаш ли се? Затова и аз съм склонна да твърдя, че макар и нищо особено сам по себе си (вече), СУ пак е по- добър от измислени, пригодени за що годе богати (не интелектуално разбира се) келешчета, "учебни заведения".
Хайде, почвайте да ме солите за "крайното ми мнение"
Последно редактирано от therichbitch : 12-28-2011 на 20:26