Ако почна да таксувам курсовите работи и уроците, които правя и давам на студенти от други университети, ще си изплащам семестрите, че сигурно и общежитието. А вече споменах, че съм сравнително слаб студент за нашия ВУЗ, ти си прави изводите. Да коментирам ли състезателите ни, които носят почти всички медали за страната в научните области от олимпиадите за студенти? Научният принос на СУ за страната пък отстъпва може би единствено на БАН. Нека хората си вадят изводите.

Може да има 100 свободни места, но само нашият факултет, в които са въпросните математика, математика и информатика (педагогическата специалност), информатика (която моя випуск беше обявена за незапълнена, защото липсваха 2-3 бройки от 100), предлага ~400 места в компютърните специалности. Хората искат компютърни направления, не чиста математика и останалите ВУЗ-ове са им резервни варианти, ако не се докопат до КН, СИ или Инф. Плюс това трябва да вземем в предвид демографският проблем, че просто няма достатъчно кандидат-студенти за кое да е висше училище. ТУ направиха прием за техническите специалности с матура по БЕЛ. С другите специалности се случва същото. Философия изостава от психология, културология, социология, т.н. История изостава от право, архивистика и подобни. Българска филология пък от журналистика, други филологии и липсата на представа у кандидат-студентите за обучението и следващата го професионалната реализация.

Както ти имаш познати, които бягат КЪМ СУ, така и аз имам познати, които бягат ОТ него.

Всеки с мнението си, може цял ден да си мерим пишките по форумите. На интервютата за работа и защитите на научни степени никой няма да го вълнува, кой е излезнал прав, кой - крив и ще дойде истинската оценка на знанията и възможностите, и истинският тест за убежденията ни. За тогава - късмет и успех, а дотогава - жива и здрава!