.

Виж резултатите на анкетата: За и Против Брака

Гласували
21. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Все ми е тая

11 52,38%
  • Против

4 19,05%
  • За брака

6 28,57%
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 47 от общо 47
    Мега фен Аватара на Concussion
    Ей, оляхте се, оляхте се!!! Стига сте кльопали темата с простотиите си.

Цитирай Първоначално написано от Concussion
    Ей, оляхте се, оляхте се!!! Стига сте кльопали темата с простотиите си.
    права си, оляхме се, особено аз.
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Имате си ЛС, обсъждайте там, тук никого не го интересува кой от вас е православен християнин и кой - протестант!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от cvetemoe
    Цитирай Първоначално написано от npp
    в правилната вяра няма място за човешки "рамки"
    хм, а според тебе коя е правилната вяра и кои са човешките рамки.
    просто най-малкото онези, които са, но без човешки предрасъдъци, правилната вяра в Онези, Които наистина са истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, тя е правилната вяра, която е основана на спазването и още по-Добре изпълнението на основните Правила познати измежду Светиите като Постановление "144", накратко то се състои от/в две основни точки, които започват с съблюдаване(-то) за невършене на неправда в рамките на вярата: 1. да не вършиш верческа/духовна неправда, и, 2. да не причиняваш/нанасяш зло/вреда/щета/страдание на друг човек/одушевено - това са двете най-основни Правила, които Господ Исус Христос посочва в Матей 22: 36-40

"Учителю, коя е голямата заповед в закона(т.е. в Св. Закон на вярата)? А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог(т.е. истинският Господ Бог) с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум". Това е голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си". На тия две заповеди стоят целият закон и пророците." Матей 22: 36-40

за повече информация/разяснение виж този пост: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#9551719

а също и този: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...++810&start=81

аз (ак)(о) почн/а да пи//а (та)(ка),я(ко) ли ше/е да ми(че)те/ш?

Само че постът би трябвало да представлява нещо такова:

фас/дфас/гафдхгйдхй/кф/йхфкдгйгийхгфьдиохсфгх(фд тйфсгфдгх дфгхфусгп еир8тръ е9рфид8тъф) хсфиусдхгфд фсдфусг/тревъ/сдсдф/ъртуитф дсфдс 98ет опуапту ъгаърд:
    "ДФЙДСУГХ АУТ89ХД СДИГЙ СД8ТЪ АГХХГА9" (фгсиухс 6:65) гийфосдг дф8отгъ аг8дуос -ФСУДХГДФЛС ФИДФЙО. дуохфсд угхсдфиг ухсгхс
    фас/дфас/гафдхгйдхй/кф/йхфкдгйгийхгфьдиохсфгх(фд тйфсгфдгх дфгхфусгп еир8тръ е9рфид8тъф) хсфиусдхгфд фсдфусг
    фас/дфас/гафдхгйдхй/кф/йхфкдгйгийхгфьдиохсфгх(фд тйфсгфдгх дфгхфусгп еир8тръ е9рфид8тъф) хсфиусдхгфд фсдфусг/тревъ/сдсдф/ъртуитф дсфдс 98ет опуапту ъгаърд:
    "ДФЙДСУГХ АУТ89ХД СДИГЙ СД8ТЪ АГХХГА9" (фгсиухс 6:65) гийфосдг дф8отгъ аг8дуос -ФСУДХГДФЛС ФИДФЙО. дуохфсд угхсдфиг ухсгхс
    фас/дфас/гафдхгйдхй/кф/йхфкдгйгийхгфьдиохсфгх(фд тйфсгфдгх дфгхфусгп еир8тръ е9рфид8тъф) хсфиусдхгфд фсдфусг

Аз съм "ЗА" официалното сключване на брак и "ПРОТИВ" шумотевиците и изгъзиците. Сватбата е ритуал, хората имат нужда от такива ритуали, с които да зарадват душата си, иначе живота би се превърнал в един низ от събития, в които липсва капчица веселие. Все пак си остава един хубав спомен.
    По въпроса може много да се спори. Всеки би трябвало да прецени сам за себе си и да направи онова, което истински желае! Целта е да се чувства добре!

гледам как две прасета се бият за една изгнила ябълка в кочината
    REGGAE BOOM <3

Какво искате, тук пишат повече малолетни деца, нормално е да има извращения по темите... и незряло мислене. Но им е простено.

Аз съм за бракът, но с точния човек. Иначе както по горе някой беше казал " бракът е разходи, тормоз и време "

Повече от фен Аватара на Meoww
    Против. Нищо лично, просто не бих подписала брачен договор. Бих живяла на семейни начела с мъж, който обичам, но не бих сключила брак с него.

Banned Мега фен
    блаа сега сте деца и не разсъждавате трезво
    Разбира се ,че за брака - традиция е
    Е аз съм ,ако наистина се обичат
    Аз лично не мога да си представя някой да се оженят под 30 годишна възраст ;d

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Аз съм ЗА църковния брак.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Цитирай Първоначално написано от loveca777 Виж мнението
    блаа сега сте деца и не разсъждавате трезво
    Разбира се ,че за брака - традиция е
    Е аз съм ,ако наистина се обичат
    Аз лично не мога да си представя някой да се оженят под 30 годишна възраст ;d
    Щооо? Аз на 30 вече ги погребвам...

Мега фен
    да, за съжаление се стигна дотам че досега немалко хора от последните времена старееха/остаряваха по-преждевременно и по-преждевременно умираха, на места смъртността дори достигаше диапазона 30-40 г. възр., наистина голямо попиляване от страна на верческото/духовното беззаконие.....

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    За брака съм като юридическо озаконяване на един съюз.Лично мое мнение е,че едно дълго съжителство е хубаво да бъде продължено с брак,така при едно евентуална поява на дете първо то няма да е извънбрачно и второ при евентуален развод,то няма да остане без финансова помощ от страна и на двамата родители.

Banned Мега фен
    Ами не знам
    На времето на по 18 , 19 годишни са правили сватби , но сега е друго..
    Но тай де - аз съм на 17 и не мисля трезво още ;D

Цитирай Първоначално написано от loveca777 Виж мнението
    На времето на по 18 , 19 годишни са правили сватби , но сега е друго..
    Ми на мен това ми харесва повече, отколкото някакви смотли да ми искат кариера, не знам си какво образование, да се развиват, да бъдат някои и на по 40-45 да не могат да заченат и да си блъскат главите. За мен това не е нормално. Обичам да гледам как се венчават млади, свежи хора... Ама то вече всичко се свързва с нещо гадно, порочно и неприятно, че какво ли обяснявам тука...

Абе в повечето случаи бракът е хубаво нещо, но за тези, които наистина го искат. Аз съм ЗА брака.

Banned Мега фен
    Пази Боже сляпо да го пази ;x

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от strave Виж мнението
    За брака съм като юридическо озаконяване на един съюз.Лично мое мнение е,че едно дълго съжителство е хубаво да бъде продължено с брак,така при едно евентуална поява на дете първо то няма да е извънбрачно и второ при евентуален развод,то няма да остане без финансова помощ от страна и на двамата родители.
    Именно.
    Аз бих и искам да сключа брак - граждански. Църковен не държа.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от strave Виж мнението
    Това, че едно дете е извънбрачно, не означава, че ще остане без финансова помощ от страна и на двамата родители. Но процедурата по признаването му е по-бавна. Ако една двойка има брак, в мига, в който се роди бебето, то се записва автоматично с името и фамилията на бащата. В другия случай, таткото трябва да отиде до общината и да подаде молба, че признава детето за свое и иска да бъде записано с неговите име и фамилия. Дори и само това гарантира на въпросното дете издръжка при евентуална раздяла.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си