.

4 навика, които развалят зъбите

Ето кои са те

Ивета Иванова
4 навика, които развалят зъбите
Снимка: Pexels

Ослепителната усмивка е едно от най-чаровните неща у хората, затова всеки трябва да се грижи старателно за зъбите. Д-р Учена Окойе разкрива пред Female First кои са навиците, които съсипват зъбите ви, без да подозирате. 

 


1. Агресивно търкане с четката

 

Да миете зъбите поне 2 пъти на ден е задължително, но прекалено агресивното търкане с четката, големия натиск, причиняват кървене и износват зъбния емайл. Мийте зъбите по-бавно и внимателно и сменяйте четката на 2-3 месеца.

 


2. Гризене на ноктите

 

Ако гризете ноктите си прекалено често, значи подлагате на ненужен стрес зъбите и челюстта. Гризенето на ноктите е в резултат на нервност и напрежение, затова е по-добре да опитате да си създадете други навици, които не са вредни, например - да стискате антистрес топка.

 

Най-модерните аксесоари за коса за есента


Вода с лимон: 4 ползи за кожата


Дерматолог: Мийте косата на 2-3 дни3. Скърцане със зъби, стискане на челюстите

 

Тези навици отново са в резултат на нерви и напрежение. Но тези неща развалят зъбите и са отговорни за появата на неправилни съотношения между челюстите и аномалии на захапката. Появява се болка в челюстта и главата.

 


4. Използване на зъбите за инструмент

 

Зъбите помагат за храненето, а не за отварянето на опаковки. Много се изкушават да си помогнат със зъби, когато не могат да развъртят капачка, да отворят плика с чипса и т.н. Но това може да доведе до ронене на зъбите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...