View Full Version : Всичко эа месечния цикъл
Страници :
1
2
[
3]
4
5
6
7
Infinity
03-02-2009, 10:31
Хмм, аз бях момичето с темата "Кога ще ми дойде?!", адски притеснена... :-D , но какво се оказа - на 18ти ми дойде за първи път... 8-) .
Не ме боли корем, не ми тече силно, даже днес имаше само няколко капки и все едно не ми е текло днес въобще... сигурно е нормално в началото... и все пак - три дни... :-o
аз съм колкото теби ми дойде на 13юни,завършването на шести клас и на мен в началото ми беше добре,но сега е нещо страшно и е доста нерегулирано...един път тече много малко,,но пък за сметка на това на другият е някакъв ад :(
На какво може да се дължи това според вас!? :oops:
evalongoriq
03-03-2009, 13:42
Хмм, аз бях момичето с темата "Кога ще ми дойде?!", адски притеснена... :-D , но какво се оказа - на 18ти ми дойде за първи път... 8-) .
Не ме боли корем, не ми тече силно, даже днес имаше само няколко капки и все едно не ми е текло днес въобще... сигурно е нормално в началото... и все пак - три дни... :-o
аз съм колкото теби ми дойде на 13юни,завършването на шести клас и на мен в началото ми беше добре,но сега е нещо страшно и е доста нерегулирано...един път тече много малко,,но пък за сметка на това на другият е някакъв ад :(
спокойно първите 2 или повече години ще е нерегулиран цикълът ти и ще тече поразличен начин.нормално е!
Infinity
03-03-2009, 14:43
знам обаче е супер кофти 8-)
момичета,а я да ви попитам какво правите като ви тече доста силно,а имате физическо в даскало....ии изобщо какво правите,когато в даскало ви тече много силно :(
evalongoriq
03-03-2009, 15:40
слагам нощните превръзки на оулейз :D
evalongoriq
03-03-2009, 20:06
мен попринцип цикълът ми е обилен по 8 дни и си ползвам оулейз супер (розовите) но 2 и 3 ден слагам нощните че иначе с ония се омазвам :D и първите дни през половин час сменям превръзката-няма как :D
YourFavouriteDrug
03-04-2009, 08:57
един път тече много малко,,но пък за сметка на това на другият е някакъв ад :(
Ъмм, то си е така попринцип - първия и последните дни тече по малко.
В даскало сменям през междучасието, иначе с нощна мога да изкарам, но избягвам да ги ползвам, освен през нощта.
Здравейте.Проблема ми е,че последно ми дойде края да декември и от тогава не ми е идвало,а съм сигурна че не съм бременна.Някой може ли да ми каже на какво може да се дължи?Мерси предварително :)
evalongoriq
03-10-2009, 16:54
Здравейте.Проблема ми е,че последно ми дойде края да декември и от тогава не ми е идвало,а съм сигурна че не съм бременна.Някой може ли да ми каже на какво може да се дължи?Мерси предварително :)
еми тва са 3 месеца.ако ти идва от по-малко от 2 години всичко е наред но ако не изобщо не е нормално и ще ходиш на гинеколог!
Имам малко проблемче. :( Имам цикъл от вече малко повече от 1 година.
Последните месеци (откакто започнах училище) беше напълно редовен (през 28 дни). Проблемът е, че последно ми дойде на 8 февруари, а минаха повечко дни. Притеснявам се за това. Каква е причината за това?
evalongoriq
03-10-2009, 17:48
Имам малко проблемче. :( Имам цикъл от вече малко повече от 1 година.
Последните месеци (откакто започнах училище) беше напълно редовен (през 28 дни). Проблемът е, че последно ми дойде на 8 февруари, а минаха повечко дни. Притеснявам се за това. Каква е причината за това?
Спокойно всичко е наред нямаш причина да се притеснавяш :)
На 17 години съм и преди година ходих на гинеколког, но ме гледа само на видеозон. Цикълът ми беше много нередовен - 3-4 месеца прескочи, а е от 3 години. Та ме прати в детско юношеския кабинет, тъй като няма право да ме преглежда ако съм под 18 или не съм водила полов живот. Но не стана там тъй като имаше много хора и нямаше шанс да мина този ден. Но като се прибрах пък ми дойде и от тогава през месец (не знам дали от нерви или ...). Сега реших, че трябва да ходя, но не искам там, защото беше пълна мизерия в този детско-юношески кабинет и все едно си в касапница, а лекарят не може да ме прегледа поради гореспоменатите причини (а кабинета му е супер).
Та въпроса ми е - за тези които са под 18 или не са правили секс дали са ги преглеждали на магарето или само на видеозон, защото мои приятелки са си били на истински преглед, а са под 18 и не са правили секс.
Мерси предварително.
baby_join_me_in_dead
03-16-2009, 14:15
''
Интервалът се изчислява като се броят дните от първия ден на едната менструация до първия ден на следващата. Нормалният цикъл е от 28 дни, в които влизат и идните от менструацията.''
На мен ми е на 28-29 дни и днес ми е 29тия и още не ми е дошло... Ам може да не ми идва от притенението, защото на 1вия или 2рия ден след като миналия месец ми свърши с приятеля ми правихме разни неща и после той свърши и имаше малко сперма по пръста и около 30 секунди му беше в кислородна среда (тоест в стаята),а през тва време продължи да ме задоволява с пръсти и после си мушна пръста (беше забравил,че има още сперма и... така) Мн се притесних даже пусках и тема но всички,които отговориха и не се гавреха казаха,че не съм бременна и да съм си спокойна ама нз... Оф мн се притеснявам... :-x :(
baby_join_me_in_dead
03-16-2009, 14:44
.Цикъла ми преди време беше 2-3месеца кафяв и ходих и на лекар, но нищо не откриха.И стана червен и то той като си се оправи и не отидах на лекар, защото и гинеколожката ми каза като се оправи, че няма смисъл да ходя пак.Но
забелязах, че менструацията си ми е червена, но е една гъста и с малки съсиреци в нея.И друг път ми се е случвало това и искам да попитам на какво се дължи.И ми е млако по обилна менструацията и тази сутрин дажее толкова много изтече в тоалетната и някво гъсто направо ми се доповръща А и забравих да кажа на 16 съм и имам цикъл от 1 година и 9 месеца, и вчера ме боля корема докато бях в цикъл-1ви ден.А до сега не ми се беше случало да ме боли.
Ами като получи момиче менструация се отделят и разне частички от яйцеклетката от самия изминал път и е нормално да има и някакви съсиречета и да не е само чиста кръв (Някъде го бях чела ) :-D
Loshotia
03-18-2009, 09:38
На 17 години съм и преди година ходих на гинеколког, но ме гледа само на видеозон. Цикълът ми беше много нередовен - 3-4 месеца прескочи, а е от 3 години. Та ме прати в детско юношеския кабинет, тъй като няма право да ме преглежда ако съм под 18 или не съм водила полов живот. Но не стана там тъй като имаше много хора и нямаше шанс да мина този ден. Но като се прибрах пък ми дойде и от тогава през месец (не знам дали от нерви или ...). Сега реших, че трябва да ходя, но не искам там, защото беше пълна мизерия в този детско-юношески кабинет и все едно си в касапница, а лекарят не може да ме прегледа поради гореспоменатите причини (а кабинета му е супер).
Та въпроса ми е - за тези които са под 18 или не са правили секс дали са ги преглеждали на магарето или само на видеозон, защото мои приятелки са си били на истински преглед, а са под 18 и не са правили секс.
Мерси предварително.
Не би трявало да те качват на магарето, при положение, че не си водила полов живот. Проблемът ти е най- вероятно хормонален и ще се оправи с хапчета. Не се притеснявай за прегледа- наистина не мисля, че ще те качат- няма какво да търсят там- нито са бактерии, нито нищо.
gevitooo
03-20-2009, 14:02
Искам да попитам дали е нормално първо да ми потече малко кафяво и после да спре. Вече 4 часа нищо повече не ми е текло (всъщност миналия път една вечер изобщо не ми беше текло и аз си помислих че е сваршило а после се оклепах). На 13 съм и миналия месец ми дойде за пръв път
gevitooo
03-21-2009, 12:47
Днес пак ми тече ама съвсем малко 2-3 капчици кафява течност точно както миналия път в началото на менструацията, но тогава тече в продължение на по-малко време и след това си стана нормално червено. Мерси предварително!
flower123
03-21-2009, 14:52
девойко,щом ти е от скоро МОЖЕ БИ е нормално.по-добре потай мама :)
gevitooo
03-21-2009, 15:09
девойко,щом ти е от скоро МОЖЕ БИ е нормално.по-добре потай мама :)
Мерси за отговора, ще я питам. Дано да е така кaкто ти казваш :)
Loshotia
03-22-2009, 17:46
До 16 години казват, че е нормално
RoShaVoTo
03-23-2009, 19:04
Така искам да попитам (може да има вече подобен на моя проблем който да е обяснен в темата но нямам време да прегледам)правих секс за 1ви път сега в началото на март.Последния три път беше преди три дни.Всичко си беше наред и през трите пъти, използвахме презерватив и въпреки че беше с него приятеля ми не свърши нито един път в мен, а и никога не ни се е късал кондома.Както и да е, въпроса ми е нормално ли е цикълът ми да закъснее след първия полов акт, и има ли място за притеснения ако не дойде навреме?В момента дори има и някои предменструални синдроми като 4увствителност в областта на гърдите и понаболяване в кръста и яйчниците от време на време. Според мен гаф няма как да е станал.
Разбира се че е нормално да ти закъснее след първия полов акт, все пак нещо съвсем ново се случва с тялото ти, няма място за притеснение.
RoShaVoTo
04-03-2009, 16:55
Мерси много за отговора, дойде ми вече :)
Аз имах два проблема: през Март, защото не ми дойде. притесних се. казах на мама, но тя ме успокои като каза, че понеже това ми е първата година, ако и през Април нямам тогава ще ходим на доктор. но слава Богу - през Април имах.
през Юни ми идва два пъти. не знам защо
^тъй като ти е за първа година още не се е регулирал затова е станало така
xXxPinkSouLxXx
04-16-2009, 07:43
:-o
By_YoUr_SiDe
04-22-2009, 18:11
Здравейте!
На 15 съм, имам цикъл от около година и повече. Този месец трябваше да ми дойде в понеделник, но още не ми е дошло, попринцип ми закъснява де, но сега си ме боляха гърдите до днес. Не знам защо още не ми идва. Може би ще ми прескочи, въпреки че до сега никога не е прескачало, но миналия месец ми дойде 2 пъти. Първия път беше слабо и кратрайно, а втория нормално. И преди ми е идвало по 2 пъти в месеца, но на следващия ми идва нормално. Девствена съм, мислите ли, че има място за притеснения? :(
evalongoriq
04-23-2009, 17:49
Здравейте!
На 15 съм, имам цикъл от около година и повече. Този месец трябваше да ми дойде в понеделник, но още не ми е дошло, попринцип ми закъснява де, но сега си ме боляха гърдите до днес. Не знам защо още не ми идва. Може би ще ми прескочи, въпреки че до сега никога не е прескачало, но миналия месец ми дойде 2 пъти. Първия път беше слабо и кратрайно, а втория нормално. И преди ми е идвало по 2 пъти в месеца, но на следващия ми идва нормално. Девствена съм, мислите ли, че има място за притеснения? :(
според мен е нормално все пак още не са минали 2 та дори и повече години и цикълът ти не е регулиран :)
magdalena222
04-24-2009, 12:28
Здравейте, и аз имам един проблем. Цикълът ми дойде са първи път преди 7 месеца и е много нередовен. Обикновенно продължава 10-ина дни и после ми идва отново след 30-40 дни. Но този месец като ми дойде продължава вече 16 дни. Дори не е кръв, а само много малко кафява течност и рядко с кръв. Знам, че е нормално да е така в началото, но този път продължава твърде много дни. Има ли ли сте подобен проблем? И каква мислите, че е причината? :( На 16 съм.
true00000girl
04-25-2009, 10:32
На 12 съм и от 5-6 месеца имам цикъл Напоследък съм много притеснена защото значи обикновено ми е по 4 дни през март ми беше само 2 дни а сега през април за сега ми е 5 дни ако и утре имам 6 моля ви кажете ми притеснено ми е :smt022 :smt022
xXxbutterflyxXx
04-26-2009, 14:10
На 12 съм и от 5-6 месеца имам цикъл Напоследък съм много притеснена защото значи обикновено ми е по 4 дни през март ми беше само 2 дни а сега през април за сега ми е 5 дни ако и утре имам 6 моля ви кажете ми притеснено ми е :smt022 :smt022 az ne moga da ti razbera problema? :-o normalniq cikyl e m/u 3 i 8 dni pyk i go ima6 ot skoro!kakvo se strqska6 ne moga da te razbera? 8-) :?
Здравейте, и аз имам един проблем. Цикълът ми дойде са първи път преди 7 месеца и е много нередовен. Обикновенно продължава 10-ина дни и после ми идва отново след 30-40 дни. Но този месец като ми дойде продължава вече 16 дни. Дори не е кръв, а само много малко кафява течност и рядко с кръв. Знам, че е нормално да е така в началото, но този път продължава твърде много дни. Има ли ли сте подобен проблем? И каква мислите, че е причината? :( На 16 съм.не се притеснявай да се консултираш с гинеколог :)
На 12 съм и от 5-6 месеца имам цикъл Напоследък съм много притеснена защото значи обикновено ми е по 4 дни през март ми беше само 2 дни а сега през април за сега ми е 5 дни ако и утре имам 6 моля ви кажете ми притеснено ми е :smt022 :smt022
за теб няма място за притеснения :)
cottoncandy
04-27-2009, 11:20
abe hora gledam vsi4ki ste mn mili :-D abe imam 1 malko zapitvane.imam cikal ot onq den :-P (za 1 pat) po4ti na 13 sam i ta iskam da pitam v na4aloto normalno li e te4nostta da e kafqva i na 3 den da stane 4ervena (krav) :P ms predvaritelno :)
abe hora gledam vsi4ki ste mn mili :-D abe imam 1 malko zapitvane.imam cikal ot onq den :-P (za 1 pat) po4ti na 13 sam i ta iskam da pitam v na4aloto normalno li e te4nostta da e kafqva i na 3 den da stane 4ervena (krav) :P ms predvaritelno :)
да,не се притеснявай :) то докато се регулира време трябва да мине :)
viki_beb4ety
05-01-2009, 11:09
хора искам да ви питам от няколко месеца ми идва през 18-19 дни..цикъла си ми е от 4 години някъде и не ми е бил редовен никога.. да се притисявам ли? :(
IonI1995
05-01-2009, 18:18
Znaete li ne6to za predizvikvane na cikyla? da ne budat lekarstva! 4uvala sum 4e kanelata go predizvikva? ne znam dali e vqrno. vie dali znaete ne6to? sujalqvam 4e pi6a na latinica, no ne mi raboti bulgarskiq! :-o
foreverr
05-02-2009, 19:07
Znaete li ne6to za predizvikvane na cikyla? da ne budat lekarstva! 4uvala sum 4e kanelata go predizvikva? ne znam dali e vqrno. vie dali znaete ne6to? sujalqvam 4e pi6a na latinica, no ne mi raboti bulgarskiq! :-oЗнам много неща дори и съм прбвала един път едно нещо, но само един път съм пробвала и да ти кажа няма смисъл и вайда-само си разваляш хгормоните и си го предизвикваш.Остави си го да си идва когато си му е реда, не е хубаво да се бъркаш и да го предизвикваш!
foreverr
05-02-2009, 19:12
Здравейте.Имам цикъл от 1 година и 11 месеца, а още не ми се е нормализирал.В смисъл, че понякога започва да ми е редовен цикъла, и то с месеци, но понякога и ми става един гаден, че чак незнам кога ще дойде.Сега пак ми закъснява с 12 дена, като аз изобщо не се притеснявам, тъй като съм свикнала да ми закъснява, но ми е любопитно нормлано ли е да имам цикъл от почти 2 години и още да не се е нормализирал???В края на миналата година бях на лекар и ми казаха, че е нормално, но вече все пак си имам сикъл от очти 2 години и нз...
evalongoriq
05-05-2009, 15:27
Здравейте.Имам цикъл от 1 година и 11 месеца, а още не ми се е нормализирал.В смисъл, че понякога започва да ми е редовен цикъла, и то с месеци, но понякога и ми става един гаден, че чак незнам кога ще дойде.Сега пак ми закъснява с 12 дена, като аз изобщо не се притеснявам, тъй като съм свикнала да ми закъснява, но ми е любопитно нормлано ли е да имам цикъл от почти 2 години и още да не се е нормализирал???В края на миналата година бях на лекар и ми казаха, че е нормално, но вече все пак си имам сикъл от очти 2 години и нз...
нормално е естествено.цикълът се регулира след 2 или ПОВЕЧЕ години може и да ти се регулира след 3 не се знае.но ти още и 2 нямаш споко :)
foreverr
05-13-2009, 15:08
нормално е естествено.цикълът се регулира след 2 или ПОВЕЧЕ години може и да ти се регулира след 3 не се знае.но ти още и 2 нямаш споко :)Mи аз взех да се притеснявам и взех, че отидах на лекар.На 10ти бях на лекар и ме геледа отдолу и ми взе цитонамазка, после ме гледа на видеозона, но тъй като не ми беше пълен пикочния мехур не можа да види много добре и си мисли, че имам киста и в диагнозата ми пише "неуточнени кисти на яйчника" Но сега тъй като не ми идва ми даде д апия дуфастон 5 дни по 2 таблетки дневно и сега пия и трябва като го спра до 5-10 дена да ми дойде.И на 20-21 пак ще ходя2 да вида резултатите от цитонамазката и пак да ме гледа на видеозона като ще съм пила мн вода.
:-o поставената диагноза звучи неприятно...
успех и да ти мине;)
foreverr
05-15-2009, 19:25
:-o поставената диагноза звучи неприятно...
успех и да ти мине;)
Мерси, чул те Господ :(
foreverr
05-19-2009, 20:22
нормално е естествено.цикълът се регулира след 2 или ПОВЕЧЕ години може и да ти се регулира след 3 не се знае.но ти още и 2 нямаш споко :)Mи аз взех да се притеснявам и взех, че отидах на лекар.На 10ти бях на лекар и ме геледа отдолу и ми взе цитонамазка, после ме гледа на видеозона, но тъй като не ми беше пълен пикочния мехур не можа да види много добре и си мисли, че имам киста и в диагнозата ми пише "неуточнени кисти на яйчника" Но сега тъй като не ми идва ми даде д апия дуфастон 5 дни по 2 таблетки дневно и сега пия и трябва като го спра до 5-10 дена да ми дойде.И на 20-21 пак ще ходя2 да вида резултатите от цитонамазката и пак да ме гледа на видеозона като ще съм пила мн вода.E супер поне хапчетата дейстават днес ми дойде :) карче е малко слабичко, ама не е чак много слабо :) В четвъртък съм пак на лекар та ще видим кво ми е.
cottoncandy
05-25-2009, 15:10
ne moga da q razbera taq gad 1 pat doida na 25 :? posle na 13 :-& tva n ormalno li e .Na men mi e ot skoro i imam 4uvstvoto 4e 6te umra :booooomb:
evalongoriq
05-25-2009, 15:21
^
споко щом е от скоро нормално е.не драматизирай толкова :D
Infinity
05-26-2009, 11:58
Ох,абе момичета я да ви питам.Какво правите,когато яко ви тече,а сте на даскало? :(
ем слагаш голяма превръзка
най-добре Оулейс нощтни
и ако се налага я сменяш всяко междучасие :)
evalongoriq
05-26-2009, 20:59
Ох,абе момичета я да ви питам.Какво правите,когато яко ви тече,а сте на даскало? :(
еми мен миналата година ми дойде и тогава беше доооостаааа обилно и ползвах нощните на оулейз но сега вече е нормално слава богу :D
Solitude
05-30-2009, 21:19
И на мен ми тече ужасно силно! Даже сега си бях легнала и се събудих, защото всичко около мен беше мокро.
В училище- всяко междучасие в тоалетната, бях и с тампон, и с превръзка и превръзката пак замалко да пропусне.
Какво да правя?
:-#
Иначе, друг е въпроса, че по това време съм пълен ужас. Постоянно ми се реве, днес се разревах, защото ме бутнаха по стълбите и ме хванаха за да не падна, само дето точно сега не ми е забавно. :? Вкиснах се, защото на лафката нямаше шоколад, а и всичката тая кръв....
Ако не рева, то злобея. Всичко ме дразни тогава.
Не знам дали е заради многото изгубена кръв, но ми се вие свят.
Понякога продължава 4 дни, а веднъж стигна до 9!!!
Направо ми иде да се гръмна :x
И на мен ми тече ужасно силно! Даже сега си бях легнала и се събудих, защото всичко около мен беше мокро.
В училище- всяко междучасие в тоалетната, бях и с тампон, и с превръзка и превръзката пак замалко да пропусне.
Какво да правя?
:-#
Иначе, друг е въпроса, че по това време съм пълен ужас. Постоянно ми се реве, днес се разревах, защото ме бутнаха по стълбите и ме хванаха за да не падна, само дето точно сега не ми е забавно. :? Вкиснах се, защото на лафката нямаше шоколад, а и всичката тая кръв....
Ако не рева, то злобея. Всичко ме дразни тогава.
Не знам дали е заради многото изгубена кръв, но ми се вие свят.
Понякога продължава 4 дни, а веднъж стигна до 9!!!
Направо ми иде да се гръмна :x от една страна при едни момичета е напълно нормално да тече по-обилно
но от друга-прекалино обилното течение може да говори за някакъв хормонален или друг проблем... :-o
това че си била с превръзка и тампон и е протекло ме съмнява...
дано нямаш проблем :)
не искам да те плаша ..
просто ще те посъветвам да се консултираш с гинеколог
успех!
Solitude
казваш че ти се вие свят...
имаш ли проблем-ниско кръвно? :-o
аа също-от колко време имаш цикъл
това че си раздразнителна е напълно нормално
а течението... малка част е кръв при хората с нормален цикъл ..
но 9 дена течение... :shock:
...струва ми се доста време за да си в цикъл и то ако го имаш от години . .
на колко си години? :-o
Solitude
05-31-2009, 07:57
Мерси много за отговора.
Ми от година и половина и не е особено редовен, знам че това е нормално. Иначе съм на 16 и нямам ниско кръвно.
Миналото лято един месец не ми дойде, след това 1 ден имах малко кръв, а на следващия месец ми продължи 4 дена и си беше нормално. И от тогава всеки път ми е много силно като изключим по-миналия месец (миналия не дойде).
Искам да попитам дали има храни и напитки или някакви други фактори, които могат да засилят течението? Защото например аз не спах 1 нощ и пих много кафе и чайове, за да остана будна.
Знам че витамин Ц уж намалявал течението, но неразположението продължавало по-дълго време.
моля ;)
е щом ти е само от година и половина би трябвало след време да нямаш проблеми с обилното течение
но все пак както ти казах по-горе се консултирай с лекар;)
успех! :)
evalongoriq
05-31-2009, 16:23
Solitude
казваш че ти се вие свят...
имаш ли проблем-ниско кръвно? :-o
аа също-от колко време имаш цикъл
това че си раздразнителна е напълно нормално
а течението... малка част е кръв при хората с нормален цикъл ..
но 9 дена течение... :shock:
...струва ми се доста време за да си в цикъл и то ако го имаш от години . .
на колко си години? :-o
9 дена си е нормален период принципно нормално е между 3 и 9 дни така че.но задължително посети гинеколог
айде и от мен един въпрос ;)
нормално ли е да ти идва през 2 седмици;въпреки че вече имаш от 3-4 години? :-o
foreverr
05-31-2009, 21:19
нормално ли е да ти идва през 2 седмици;въпреки че вече имаш от 3-4 години? :-oОпределено не е нормално.Аз ако съм на вое място бих се консултирала с гинеколог!
evalongoriq
06-01-2009, 17:34
нормално ли е да ти идва през 2 седмици;въпреки че вече имаш от 3-4 години? :-oОпределено не е нормално.Аз ако съм на вое място бих се консултирала с гинеколог!
да със сигурност не е нормално
:(
МЕРСИ ЗА ОТГОВОРИТЕ ...
evalongoriq
06-02-2009, 11:19
посети гинеколог няма нищо страшно :)
Infinity
06-04-2009, 12:07
evalongoriq доколкото знам,май ти е дошло от около година?От кога стана такъв професор и всезнайко на тая тема?! 8)
ей
здравейте пак!
така.. за горепосочения ми въпрос . .
От какво може да е породено това като проблем?
просто тия дни нямам време да ходя по лекари ... по-къдно ще го направя
предварително мерси за отг. .. ;)
foreverr
06-05-2009, 19:37
ей
здравейте пак!
така.. за горепосочения ми въпрос . .
От какво може да е породено това като проблем?
просто тия дни нямам време да ходя по лекари ... по-къдно ще го направя
предварително мерси за отг. .. ;)
Не съм лекар и си нямам на представа, но със сиг има някъв пробем.А аз ако съм на тебе бих отделила 1-2 часа за лекар колкото и да нямам време.
SummerParty
06-06-2009, 07:50
Много полезна тема,наистина! :smt023
много си малка
има време ;)
ще ти дойде
няма нужда да използваш средства за предизвикване на цикъла ))
не е полезно използването на такива средства ))
а и като дойде няма много да ти се иска да ти е дошло .. :D
;)
здравейте!искам да ви питам нещо.през май месец имах едно кафяво петно на гащите.слойих си превръзка.тече ми малко и затова я смених с ежедневна.после нищо не ми течеше освен вагиналните секрети(теченията).това нормално ли е?дошло ли мие?моляви пишете ми.
ехо някой ще ми отговори ли на ваппоса? моля ви!
момичета аз съм с кафявото петно.туко що бях до тоалетната и като се избърсах имах нещо розовочервено на салфетката и май беше кръв и като се замисля миналия месец кафявото петно ми беше по същото време.но нямам нищо по гащите.сложих си ежедневна за всеки случай.пак питам дошло ли мие или е фалшива тревога? :-o
^ ЗАщо не питаш майка си или някой друг родител/настойник? :?
az q pitah tq mi kaza 4e maimi e do6lo no i tq ne e sigurna kakvo mislitevie,ехо 6те ми отговорили някой,моля ви
отново нямам нищо на превръзката,но преди малко бях до тоалетната и се избърсах пак имах нещо розово .сега се сетих че след кафявото петно през май след около две седмици имах розово на салфетката.така значи общо имах три розови петна и едно кафяво.питах майка и пак ви казвам,че и тя не е сигурна дали ми е дошло.моляви пишете. :( :-o
ехо накой ще ми отговорили
DarkKisss
06-17-2009, 16:25
Аз съм момиче на 16 и се занимавам много сериозно, усилено и интензивно със спорт от близо 2 години и още нямам менструация и приятелите ми казват, че трябва да отида на гинеколог, но аз мисля че е раничко още или ..?
Аз съм момиче на 16 и се занимавам много сериозно, усилено и интензивно със спорт от близо 2 години и още нямам менструация и приятелите ми казват, че трябва да отида на гинеколог, но аз мисля че е раничко още или ..?на момичетата които се занимават интензивно със спорт като теб е нормално да им идва доста по-късно :)
но се консултирай с гинеколог-нищо няма да изгубиш . .
а и щом си на 16 вече скоро трябва да ти дойде : )
foreverr
06-17-2009, 19:24
Аз съм момиче на 16 и се занимавам много сериозно, усилено и интензивно със спорт от близо 2 години и още нямам менструация и приятелите ми казват, че трябва да отида на гинеколог, но аз мисля че е раничко още или ..?
Ми мацка не ми се вижда нормано да не ти е дошло, тъй като виждам, че имаш цици и си се развила и би трябвало да ти е дошло, за това по добре иди на гинеколог.Успех :)
bizerankata
06-19-2009, 10:50
искам да попитам нещо почти на 14години съм(ставам след 1 месец) имам цикъл от 2 месеца,но все оше нямам никакви гърди,ама ви казвам плоска съм като дъска имам там 2 стърчащи пъпки и толкова!това нормално ли е? и скоро ще ми пораснат ли? da ti kaja 4e tova ne e mn normalno za6toto az sam 6 klas az sam v baletno daskalo kadeto durjat da sme slabi i da ti kaja az sam slaba i mam gurdi vsi4ki ot moq klas tejim okolo 30 kg i imame gurdi :oops: :oops: :? strana rabota za teb
kotetokateto
06-20-2009, 19:56
отново нямам нищо на превръзката,но преди малко бях до тоалетната и се избърсах пак имах нещо розово .сега се сетих че след кафявото петно през май след около две седмици имах розово на салфетката.така значи общо имах три розови петна и едно кафяво.питах майка и пак ви казвам,че и тя не е сигурна дали ми е дошло.моляви пишете. :( :-o
Може да НЕ ти е дошло, ами да е нещо друго..ддз..отиди на лекар.Нищо не губиш :-)
thesadgirl95
06-22-2009, 11:59
Здравейте, почти на 14 години съм и искам и аз да споделя моя проблем. Цикълът ми е дошъл преди 1 година и попринцип идва редовно,но този месец ми закъснява вече с 5-6 дена. Много се притеснявам и се чудя дали това не е свързано и с допълнителния стрес. Когато трябваше да ми дойде наистина направо не бях на себе си, защото вкъщи ставаха грандиозни скандали.. и се питам дали няма и нещо общо с това?! Моля ви кажете дали е нормално и какво да направя..има ли основание толкова да се притеснявам :neutral:
cvetinka95
06-23-2009, 13:20
Здравейте, почти на 14 години съм и искам и аз да споделя моя проблем. Цикълът ми е дошъл преди 1 година и попринцип идва редовно,но този месец ми закъснява вече с 5-6 дена. Много се притеснявам и се чудя дали това не е свързано и с допълнителния стрес. Когато трябваше да ми дойде наистина направо не бях на себе си, защото вкъщи ставаха грандиозни скандали.. и се питам дали няма и нещо общо с това?! Моля ви кажете дали е нормално и какво да направя..има ли основание толкова да се притеснявам :neutral:
Спокойно няма нужда от притиснение. Първите 1-2 години е нередовен на повечето момичета. Но според мен не това е причината, а както ти сама каза че си била стресирана и си се притеснявала. Често се случва от стрес да ти закъснее. На мен заради притеснението от изпитите за кандидатстване ми закъснява почти седмица, а попринцип ми е горе-долу точен. Така че спри да се чудиш дали е нормално и да се притесняваш :) До няколко дена трябва да ти дойде.
tedit0__
06-26-2009, 04:53
Закаснява ми вече с 2 дни..това проблем ли е?
ElenorRugby
06-26-2009, 18:40
много се изумяваш. не може всеки месец да ти идва на една и съща дата,точно в ееди-колко си часа и еди-колко си минути и секунди. 4-5 дена са си напълно нормално отклонение,не се притеснявай толкова.
FuCkLOwE
06-27-2009, 20:14
Искам да питам понеже съм на 14 години и все още не ми е дошло и нз какво да правя достатъчно развитам съм и имам бяло течение от доста време ако може някой да помогне плс! :?
mOBSCENE
06-28-2009, 10:48
Много полезна тема.Браво! :-) :P
ам 1 бързо въпросче :) Значи приятелката ми беше девствена , бяхме на екскурзия и предните 2 дена я поболяваше корема ... Все пак по цял ден пътувахме , но нищо кой знае какво. Та направихме го вечерта , понеделник беше. Болеше я , имаше малко кръв ... Нормалното :D Та в сряда и дойде ... 10 дена по-рано :smt119 Та да попитам , да не съм направил нещо , да се е притрила ли не знам , някаква болест :? :?
А и да допълня , до сега е нямала проблеми с цикъла, може малко да позакъснее , но нормалното и не я е боляло никога корема , главата и т.н. когато и идва :)
malka_lisanka
07-04-2009, 15:53
Имам въпрос,който сигурно е задаван но поради многото коментари не ми се чете всичко и реших да го напиша пак...
Значи проблема е следния..На 4ти Август заминавам на море,но се очертава на 3ти да ми дойде цикъла,а на мен 2рият ден което е денят на тръгването ми е адски ама адски силно и при дългия път- с РЕЙС (защото съм записана с лагер) няма да мога да се сменявам през 3 часа дори да съм с тампон.Пък и е кофти началото на морето когато всички са във водата аз да съм неразположена и затова ще попитам- Има ли вариант да пия някакви витамини или нещо друго с което да го предизвикам 1 седмица по-рано някъде за да ми свърши до морето...
ufchicaa
07-06-2009, 15:24
Имам въпрос,който сигурно е задаван но поради многото коментари не ми се чете всичко и реших да го напиша пак...
Значи проблема е следния..На 4ти Август заминавам на море,но се очертава на 3ти да ми дойде цикъла,а на мен 2рият ден което е денят на тръгването ми е адски ама адски силно и при дългия път- с РЕЙС (защото съм записана с лагер) няма да мога да се сменявам през 3 часа дори да съм с тампон.Пък и е кофти началото на морето когато всички са във водата аз да съм неразположена и затова ще попитам- Има ли вариант да пия някакви витамини или нещо друго с което да го предизвикам 1 седмица по-рано някъде за да ми свърши до морето...
Искам да питам нещо подобно. Имам цикъл вече 6 месеца а 7мия ми съвпада с морето ама тая година ще съм с фр-та на морето и се чудя дали е безопасно да ползвам тампонки???Всм както прочетох е добре първата година на превръзки и се чудех.. Да не напраа някой гаф .. ПЪУЪСЪ хелп!
malka_lisanka
07-06-2009, 15:42
Искам да питам нещо подобно. Имам цикъл вече 6 месеца а 7мия ми съвпада с морето ама тая година ще съм с фр-та на морето и се чудя дали е безопасно да ползвам тампонки???Всм както прочетох е добре първата година на превръзки и се чудех.. Да не напраа някой гаф .. ПЪУЪСЪ хелп!
Първо искам да те опитам..На колко години си? Защото аз имам цикъл от около 4 години,но съм си слагала 1-2 пъти тампон за малко в началото на цикъла ми- Не е имало никакви проблеми,но беше адска болка,но това може да е от това,че тогава бях малка и си бях взела прекалено голями тампони с надеждата,че са по-ефикасни :oops: :oops: Все пак мисля,че не е много полезно на морето да си с тампон,защото можеш да предизвикаш някакъв вид инфекция от басейни и т.н. Единствения вариянт е да сменяш тампона при всяко излизаме от водата,но това не е много удобно,нито сигурно :)
Та по моята тема някой може ли да ми помогне все пак ?
ufchicaa
07-07-2009, 11:30
Първо искам да те опитам..На колко години си? Защото аз имам цикъл от около 4 години,но съм си слагала 1-2 пъти тампон за малко в началото на цикъла ми- Не е имало никакви проблеми,но беше адска болка,но това може да е от това,че тогава бях малка и си бях взела прекалено голями тампони с надеждата,че са по-ефикасни :oops: :oops: Все пак мисля,че не е много полезно на морето да си с тампон,защото можеш да предизвикаш някакъв вид инфекция от басейни и т.н. Единствения вариянт е да сменяш тампона при всяко излизаме от водата,но това не е много удобно,нито сигурно :)
Та по моята тема някой може ли да ми помогне все пак ?
на 13 съм.. и мерси за отговора :)
karkadeussss
07-08-2009, 16:43
може ли да ми кажете в кой дни не можеше да се забременее. точно след като ти свърши ли ?
xcomplicatedx
07-08-2009, 18:26
..........
karkadeussss
07-08-2009, 20:47
може ли да ми кажете в кой дни не можеше да се забременее. точно след като ти свърши ли ?
моля отговорете
GabiDuff
07-11-2009, 08:35
ам незнам колко време след бялото течение се появява или след окосмяването по интимните места, има ли нещо общо с разтежа на гърдите смисул дали растат преди нея или след това, чела съм някфи неща дето бише еди кфо си ставало течението преди като доиде на др място пише друго и така... еми ако има нещо някфо болки преди да се появи или по време и така мерси :mrgreen:
Колко време след бялото течение ще ти дойде-това е съвсем относително.При мен например дойде чак една година след тов.Може и по-скоро.Но ще раэбереш,эащото постепенно то ще премине в кафява течност.
Окосмяването няма нищо общо.Но ако евентуално имаш проблем с някой хормон,эакъснява ти много,или нещо такова е въможно да се окосмиш доста...но эатова има доктори.
Эа раэтежа на гърдите не энам,но мислая,че и те нямат нищо общо.Все пак эа информация-при мен иэраснаха след като ми дойде.. :D Но пък при някои момичета преди да им дойде /не само първият път/ ги наболяват эърната на гърдите.
А эа болките-да,има ги,но те се появяват непосредствено преди да ти дойде.Например една седмица преди това ,мое да те эаболи кръста ири бъбреците.Също така энак е и ряэката,преряэваша болка в яичниците.
Също така да речем може да ти иэлеэя някоя и друга пъпка :razz:
Абе усеща си се.
Между другото ти на колко си ? :)
ЗДРАСТИ!Ти каза,че след като ти е дошло са ти пораснали гърдите!Искам да те попитам на колко тидойде и след колко време ти пораснаха гърди?Мерси предварително :-D
Дойде ми на 13 май ,а гърдите ми пораснаха чак ваканцията след 7 клас,което май ще рече на 14 :D
Mejdodrugoto i pri men stana taka.Kato bqh na 13 (kogato mi doide) imah malki gardi,no ne bqh ploska.I kogato stanah osmi klas be6e edin buen raztej :D i sega sam si mn dovolna :D :D
Браво =D> -много полезна тема!Та искам да попитам нещо-нали там пише, че в началото цикъла може да не е регулиран(при1/3 от момичетата), но коко най-много е нормално да закъснява? :cry:
В началото може не само да ти эакъснява,а дори и да ти прескочи някой месец.Това е нормално.Първата година ще има раэни нередности,но след това ще се оправиш.И все пак ,когато ти дойде ,по-добре посети гинеколог,эа да си напълно спокойна,щото може да имаш куп хормониални проблеми,эа които не подоэираш.
na men ve4e 2 meseca ne mi idva da hodq li na ginekolog kato se ima na predvid 4e 1viq mi put be6e mn silen
sashacherry
07-17-2009, 21:08
Първо-аз съм на 13 и за първи път ми дойде тази година на 20 юни.За втори път ми дойде на 16 юли. На 18 ще ходим на басейн и не знам какво да правя :o Най-гадното е,че още не съм казала на майка ми,защото ме е срам :-D Не знам как да й го кажа,ако може малко помощ :-)
много съм притеснена,моля ви да ми кажете дали е нормално..скоро правих секс за пръв път ,тече ми кръв след това около 4 дена и сега ми закъснява с 11-ти ден, правих си тест и е отрицателен,нормално ли е тва закъснение след първия път
ThePowerOfLove
07-21-2009, 11:34
Първо-аз съм на 13 и за първи път ми дойде тази година на 20 юни.За втори път ми дойде на 16 юли. На 18 ще ходим на басейн и не знам какво да правя :o Най-гадното е,че още не съм казала на майка ми,защото ме е срам :-D Не знам как да й го кажа,ако може малко помощ :-)
От какво те е срам? Това е нещо толкова естествено и нормално. Кажи й, може да ти помага с някой друг съвет. Просто отиди и кажи "Знаеш ли какво стана? Дойде ми." Не е толкова трудно ;)
killvanrea
07-22-2009, 13:05
Искам да попитам на някой случвало ли се е да му продължи с месеци всекидневно. Защото пия хапчето но незнам дали е нещо сериозно. Ходих при доктор но каза че не е нещо сериозно. Вече продължава почти месец но хапчетат не са свършили още. И на някой случвало ли му се подобно нещо и колко е продължило :?
Smileyyyy
07-23-2009, 13:36
Здравейте!!!Аз съм на 12 и скоро ми дойде.Аз тренирам плуване и да ви питам дали ще ми стане нещо ако тренирам докато съм в цикъл?Ако може с каква превръзка трябва да съм?
Благодаря предварително!!! :)
Здравейте!!!Аз съм на 12 и скоро ми дойде.Аз тренирам плуване и да ви питам дали ще ми стане нещо ако тренирам докато съм в цикъл?Ако може с каква превръзка трябва да съм?
Благодаря предварително!!! :)
Не може с превръзка. Трябва ти тампон. Аз не ходя когато съм неразположена и до сега не съм си слагала нз кво е
misskrasavica
07-24-2009, 15:28
на ммен този месец ми беше доста по-малко количество от предишните месеции ( имам цикъл от почти една година) направо много се притеснявам .. кажете дали е нормаллно .. моля ви ..! :( :( :(
dakatabg
07-29-2009, 07:14
здравейте!аз съм на 17 и този месец ми доиде за 2-ри път,пия контрацептиви възможно ли е да се получава това от хапчетата?? 8-)
Много полезна тема.... :)
охх момичета .. на 15 год. съм и вече от 3 год и няколко месеца си имам цикъл ,не водя полов живот ..но този месец трябваше да ми дойде на 28 юли а още не ми е дошло :shock: та се чудя от какво може да е и дали да не отида на лекар ..някое момиче може ли да ми разясни по подробно за прегледа в какво се състои и т.н МС предварително :)
fifinkathefreak
08-10-2009, 11:31
Здравейте.
Чудя се от какво може цикълът да стане нередовен.Перманентно нередовен.Да кажем,че вече от една година e така - пропуснал ме е вече веднъж-дваж.
Нямам никакви промени в общественият и социалният си статус,за последната година съм пътувала два или три пъти и то за по ден-два.
Идеи?
laila_94
08-12-2009, 20:42
Хубава темичка ! :)
PHaNToM373
08-14-2009, 11:29
Здравейте.
Чудя се от какво може цикълът да стане нередовен.Перманентно нередовен.Да кажем,че вече от една година e така - пропуснал ме е вече веднъж-дваж.
Нямам никакви промени в общественият и социалният си статус,за последната година съм пътувала два или три пъти и то за по ден-два.
Идеи?
Ако си се притеснила за нещо например... :) Мисля ,че това също влияе :) .
sladuranata12
09-01-2009, 11:57
здравейте преди няколко месеца ми дойде и се 4удя какво правят гинеколозите някой казват 4е ти бъркат ам от долу други 4е само те пригляждат моля ви бъдете изскрени моляяяя
Ето и нещо повече эа момичетта с болеэнена менструация.
Болезнена менструация
Болезнената менсруация /дизменорея/ е състояние, което е израз на заболяване в половата система или се среща самостоятелно. Възпалителните процеси в малкия таз у жената обикновено се съпътствуват с болезнена менструация. Особено силни са болките при сраствания на матката или по пътя на отока на кръвта. Ендометриозата също се съпътствува със силно болезнена менструация.
Други причини за дизменорея са туморите и промени в нормалните параметри /големина, форма/ на матката. Болезнената менструация се среща и самостоятелно. В такива случаи тя се означава ката есенциална дизменорея. Най-често тя се среща сред жени с лабилна психика. Приема се, че условията на живот и прекараните заболявания в детската възраст и пубертета също могат да причинят болезнена дизменорея.
Болките са локализирани в долната част на корема. Те са силни, режещи и се съпровождат с отпадналост, раздразнителност, изпотяване. За разграничаване на двете форми се прилагат инструментален оглед на матката и околните органи, рентгеново изследване и изследване на клетъчния състав на маточната и околната лигавица.
Лечението се състои в прилагане на спазмолитични средства /бусколизин, спазмалгон, но-шпа и други/, обезболяващи средства, физиотерапевтични и общоукрепващи процедури. В случаите, при които дизменореята е последица на друго заболяване се пристъпва към неговото лечение. имам такъв проблем адски болезнен цикъл .няма оправия вече 4 години
EsiTy1995
09-02-2009, 19:28
Здравейте!Много полезна тема!
Искам да попитам на 26 юли ми дойде за 1ви път и продължи 6-7 дена.трябваше да ми дойде преди около 5 дена но не ми дойде!Има ли за какво да се тревожа?Майка ми ми вика че е нормално но не мога да се успокоя!
sweeetyyy
09-03-2009, 14:36
здравейте на 13г.сам на мен вече ми е идвало 2 години,но ме прескача всеки месец примерно ако миналия месец ми е дошло то този няма да ми дойде.Всички ми казват че е нормално,защото ми е дошло,когато съм била мн малка и ще се регулира много скоро
elito0o0o0
09-06-2009, 10:18
не те знам мен ми дойде на 19 Януари тази година и бях на 12 .. мисля ,че е нормално, а сега съм на 13 .. понеже нали съм родена на 27 Февруари,но да се каже ,че съм била на 13 айде.. според мен това е нормално и на мен само първите 2 пъти ми бяха малко странни щото при първия си мислех... преди това нали.. ее кога ли ще ми дойде .. да не би да ми се появят някъкви проблеми .. ала бала и нали същия ден бях супер болна и зе та ми дойде :? иначе сега си ми е добре .. идва ми почти много точно може да има разминаване малко ,но е добре.. все пак знам кога горе долу да го очаквам .. даже го оцелвам :-D 8-) :? :oops: :oops:
здравейте на 13г.сам на мен вече ми е идвало 2 години,но ме прескача всеки месец примерно ако миналия месец ми е дошло то този няма да ми дойде.Всички ми казват че е нормално,защото ми е дошло,когато съм била мн малка и ще се регулира много скоро
при мен така ми беше само в първите 4-5 месеца после не ми е прескачало, но според мен скоро ще започне редовно да ти идва :) :)
cariba97
09-10-2009, 11:24
Здравейте аз съм на 12г. и още не ми е дошло. Искам да ви питам какво става с тялото преди първата менструация?
reallyconfusedgirl
09-12-2009, 11:42
Здравейте, на 19 години съм и този месец имам проблем с цикъла. Предните няколко месеца ми идваше очудващо редовно, предвид възрастта ми, но този месец ми закъснява вече 5 дни! Направих си тест, беше отрицателен. Обикновено имам доста болезнен цикъл и винаги симптомите за идването му са ясно изразени, а именно болки в корема, понякога кръста, подуване на гърдите, апетит. Този път само апетита е налице, а дори може и да не е това причината за неговото появаване. За сметка на това имам друг симптом, доста често оринирам и то по голямо количество. Четох за ПМС, имам някои от симптомите, но доколкото разбрах той е рядък при момичета на моята възраст.Изпитвам силна тревога от случващото се с мен, това психически още повече ме натоварва и незнам какво да правя. Лошото е, че в момента е събота, а на генеколог мога да ида чак понеделник, дотогава просто ще си скъсам нервите от притеснение. Ако някой може да ми помогне по въпроса ще съм му много благодарна.
Това е съвсем нормално не може да изискваш от организма ти д бъде швейцарски часовник.А и зависи от колко време имаш цикал до 3 гпдини е нормално да ти подранява или закаснява.Успокой се.
mai4ityyy96
09-13-2009, 08:20
Здравейте и от мен!Аз съм почти на 13 на 23 септември ще ги навърша и съм в очакване да ми дойде но малко ме е страх честно да ви кажа.Само си мисля колко много ще ме боли и голям куп други такива неща :cry: 8-[ А също имам и друг проблем имам бяло течение и от няколко дена използвам ежедневни превръзки за бяло течение но ме посъветваха че така няма да се излекувам.Майка ми ми каза едно единствено нещо вечер и ако искам сутрин да измивам много добре и старателно външните ми полови органи със гореща вода колкото мога да търпя и във водата да слагам по две - три капки йод.Снощи така се измих като мама ми помогна и тази сутрин като че ли нямах толкова много бяло вещество по бикините ми,но не съм сигурна дали така ще се излекувам и много ме е страх.Моля,помогнете! 8-[
YaNcHeToOo
09-13-2009, 10:11
Здравейте и от мен!Аз съм почти на 13 на 23 септември ще ги навърша и съм в очакване да ми дойде но малко ме е страх честно да ви кажа.Само си мисля колко много ще ме боли и голям куп други такива неща :cry: 8-[ А също имам и друг проблем имам бяло течение и от няколко дена използвам ежедневни превръзки за бяло течение но ме посъветваха че така няма да се излекувам.Майка ми ми каза едно единствено нещо вечер и ако искам сутрин да измивам много добре и старателно външните ми полови органи със гореща вода колкото мога да търпя и във водата да слагам по две - три капки йод.Снощи така се измих като мама ми помогна и тази сутрин като че ли нямах толкова много бяло вещество по бикините ми,но не съм сигурна дали така ще се излекувам и много ме е страх.Моля,помогнете! 8-[
кой ти каза, че боли много :D зависи от човека ;)
Споко.За бялото течение е нормално , не никаква болест и не нужно да го лекуваш, хубаво е да си миеш 1,2 на ден и може да си вземеш някакъв интимен гел.То се появява 1,2 години преди да ти дойде за първи път менструацията.Прочети тази тема, ако имаш още въпроси http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=224757 :-)
За болката не е за умиране , но има.Има хапчета, макар че не ти ги препоръчвам , по-добре стопли мястото на болката . :-o
ще използвам темата, за да попитам, имам цикъл от 2 г. и половина и винаги ми е закъснявало с 3/4 дни, понякога и до 10, но сега трябваше да ми дойде на 12 септември, а днес е 29 :( :( и не идва, случвало ли се е на някоя от вас толкова голямо закъснение :-o
ще използвам темата, за да попитам, имам цикъл от 2 г. и половина и винаги ми е закъснявало с 3/4 дни, понякога и до 10, но сега трябваше да ми дойде на 12 септември, а днес е 29 :( :( и не идва, случвало ли се е на някоя от вас толкова голямо закъснение :-o
Естествено,че се е случвало на много хора!И какво те эасяга това?Ще се успокоиш ли,ако ти кажа например,че моя или на съседката ми отгоре и эакъснява с по 20 дни ? Надявам се отговорът ти е НЕ.
Отиди на гинеколог и се прегледай.
Rebirthing
09-29-2009, 21:07
Секс правиш ли?!Да е станало някакъв гаф случайно :-o ?
не, ако не бях девствена щях да отбележа, вероятно е от смяната на сезоните, а и като цяло от както почнахме училище всичко се промени, ще почакам още няколко дни и ще се обърна към лекар
не, ако не бях девствена щях да отбележа, вероятно е от смяната на сезоните, а и като цяло от както почнахме училище всичко се промени, ще почакам още няколко дни и ще се обърна към лекар
Как са нещата ?
Как са нещата ?
не и не, още го няма :(
withoutbreaking
10-09-2009, 20:44
Здравейте!
Видях,че има тема тук и реших,че изобщо не е нужно да правя друго.Все някой ще ми отговори предполагам :)
Няма да казвам на колко години съм,според мен това няма значение тук.
Имам следния проблем .. За целия месец съм правила секс сигурно 5-6 пъти,не съм ги броила но са някъде толкова..Приятелят ми за всичките 1,5години заедно 1 път не ми е давал причина за притеснение от бременност,че е станало гаф или тем подобни. Винаги сме правили безопасен секс.. Последните 4 месеца,не използваме презервативи понеже един се скъса и се наложи да пия ескапел,а аз го довършвам винаги и той свършва доста далеч от мен
Та тоя месец ми закъснява с цели 5 дена,днес сутринта си направих тест и беше с пълна червена чертичка... Гърдите са ми подути и ме болят много зърната като ги пипна (по принцип винаги е така преди да ми дойде) но ми закъснява с 5 дена и вече взех да се притеснявам сериозно,въпреки че теста показа отрицателен резултат пък и просто той не е го е вадил преди да свърши просто не мога да си обясня да е станал някакъв гаф.. Притесняват ме само 5те дена.. имам си признаци,че ще ми дойде.. гърдите и зърната.. Предполагам на някого му се е свучвало... какво друго да направя,за да се убедя,че нищо ми няма
Благодаря за търпението,надявам се някои да ме разберат как се чувствам
Здравейте!
Видях,че има тема тук и реших,че изобщо не е нужно да правя друго.Все някой ще ми отговори предполагам :)
Имам следния проблем .. За целия месец съм правила секс сигурно 5-6 пъти,не съм ги броила но са някъде толкова..Приятелят ми за всичките 1,5години заедно 1 път не ми е давал причина за притеснение от бременност,че е станало гаф или тем подобни. Винаги сме правили безопасен секс.. Последните 4 месеца,не използваме презервативи понеже един се скъса и се наложи да пия ескапел,а аз го довършвам винаги и той свършва доста далеч от мен
Та тоя месец ми закъснява с цели 5 дена,днес сутринта си направих тест и беше с пълна червена чертичка... Гърдите са ми подути и ме болят много зърната като ги пипна (по принцип винаги е така преди да ми дойде) но ми закъснява с 5 дена и вече взех да се притеснявам сериозно,въпреки че теста показа отрицателен резултат пък и просто той не е го е вадил преди да свърши просто не мога да си обясня да е станал някакъв гаф.. Притесняват ме само 5те дена.. имам си признаци,че ще ми дойде.. гърдите и зърната.. Предполагам на някого му се е свучвало... какво друго да направя,за да се убедя,че нищо ми няма
на мен като ми закъснява с 30 дни вече почти, кво да кажа 5 дена са нищо, не си бременна ами просто ти закъснява, вероятно от смяната на сезоните
всякаква промяна може да се отрази не се притеснявай на мен ми зараснява вече с 10 дена но на мен ми дойде скоро и не се притеснявам така че и ти недей като се притесняваш и още повече го забавяш процеса. :-) :-)
хора
стига сте се притеснявали ..
заъснява ми .. ала бала . . .
закъснява ви е от тия-излишните притеснения ;)
живейте си живота спокойно :)
Здравейте!
на мен като ми закъснява с 30 дни вече почти, кво да кажа 5 дена са нищо, не си бременна ами просто ти закъснява, вероятно от смяната на сезоните
от смяната на сезонитее е :)
здравийте искам да во попитам нещо..значи преди 2 седмици получих бъбречна криза ходих в пирогов и ми биха инжекция за да ми разширят каналите и да излезе по лесно камъка и вече две седмици пия едно лекарство неоралит се казва но много ми закъснява цикъла възможно ли е да е от лекарството или от инжекцията или е нещо друго.
здравийте искам да во попитам нещо..значи преди 2 седмици получих бъбречна криза ходих в пирогов и ми биха инжекция за да ми разширят каналите и да излезе по лесно камъка и вече две седмици пия едно лекарство неоралит се казва но много ми закъснява цикъла възможно ли е да е от лекарството или от инжекцията или е нещо друго.виж дали в листовката на лекарството ти пише че е възможно да ти закъснее ..
ако не пише-обади се на лекуващия си лекар и питай него като естествено му обясниш с колко ти закъснява . . ;)
имам цикъл от 3 години вече,но ми е много нередовен все още-на 2 месеца ми идва по веднъж,даже понякога по рядко и всеки път ми е по 2-3 дни и ми тече по много малко.Не съм ходила на гинеколог,защото мама казва,че е нормално,но аз не съм много сигурна дали е нормално.Някой от вас има ли същия проблем?
имам цикъл от 3 години вече,но ми е много нередовен все още-на 2 месеца ми идва по веднъж,даже понякога по рядко и всеки път ми е по 2-3 дни и ми тече по много малко.Не съм ходила на гинеколог,защото мама казва,че е нормално,но аз не съм много сигурна дали е нормално.Някой от вас има ли същия проблем?
всичко е до организъм ;)
на някой 2 дена и им тече малко .. на други 6-7 дена и се проливат реки ...
това че ти е нередовен и ти идва на 2 месеца веднъж обаче не ми се струва нормално .. може просто организъмът да ти е такъв ))
но за всеки случай се прегледай профилактично при гинеколог ;) и питай що ти идва толкова рядко . .
успех :)
всичко е до организъм ;)
на някой 2 дена и им тече малко .. на други 6-7 дена и се проливат реки ...
това че ти е нередовен и ти идва на 2 месеца веднъж обаче не ми се струва нормално .. може просто организъмът да ти е такъв ))
но за всеки случай се прегледай профилактично при гинеколог ;) и питай що ти идва толкова рядко . .
успех :)
мерси! ще гледам скоро да ида на гинеколог :)
Hiph0pgirl
10-24-2009, 16:00
Здравейте!Много полезна тема!
Искам да попитам на 26 юли ми дойде за 1ви път и продължи 6-7 дена.трябваше да ми дойде преди около 5 дена но не ми дойде!Има ли за какво да се тревожа?Майка ми ми вика че е нормално но не мога да се успокоя!
Първите месеци закъснява.Затова
и аз имам въпрос
попринцип резките темп. промени влияят на цикъла ми , но за този месец не съм съвсем сигурна..
трябваше да ми дойде към 13, а днес е вече 27.. 8-)
на какво може да се дължи това?
не съм приемала никакви лекарства, единственото , за което се сещам е че спазвах диета известно време..?
:)
mumiikataa
10-28-2009, 05:03
и аз имам въпрос
попринцип резките темп. промени влияят на цикъла ми , но за този месец не съм съвсем сигурна..
не съм приемала никакви лекарства, единственото , за което се сещам е че спазвах диета известно време..?
Може да е от диетата, може да е от застудяването..(в събота и сняг се очаква) Не се притеснявай, ще ти дойде ;P
и аз имам въпрос
Може да е от диетата, може да е от застудяването..(в събота и сняг се очаква) Не се притеснявай, ще ти дойде ;P
благодаря ти за утехата :)
въпреки това смятам да отида на лекар за всеки случаи :)
незнам какво да правя на мене цикъла не ми е идвал вече три месеца последният път като ми дойде беше юни тогава беше много обилен и продължителен и сега незнам какво да правя пила съм и витамини Трябва ли да отида на гинеколог и трябва ли да вземам някакви хормонални лекарства? благодаря ви.
Hiph0pgirl
11-02-2009, 11:10
Здравейтиии!Искам да ви питам нещо:тъмната урина знак за скорошно идване на цикъла за първи път ли е или аз си въобразявам? :(
MAKEmeFEELgood
11-04-2009, 09:05
Здравейтиии!Искам да ви питам нещо:тъмната урина знак за скорошно идване на цикъла за първи път ли е или аз си въобразявам? :(
Може да е энак эа проблеми с бъбреците.
Ако те притеснява,отиди на доктор по-добре :)
А червеникав отенак има ли или просто е по-тъмна и мътна ?
Питам эащото моята преди време беше доста мътна и отидох на доктор и се окаэа,че точно с бъбреците имам проблем.
Hiph0pgirl
11-04-2009, 10:24
Питам эащото моята преди време беше доста мътна и отидох на доктор и се окаэа,че точно с бъбреците имам проблем.
Не точно мътна, но просто с по-тъмен цвят
Glamour92
11-05-2009, 13:33
тц,обезводнила си се-пий повече вода 8)
Titirito
11-05-2009, 20:13
Цикълът ми е редовен вече година и нещо, като единственото отклонение от тогава беше преди 1-2 месеца, защото бях на място с по-различен климат. Сега ми закъснява с окло 5 дни. Дали пак е от времето? Някой, на който климатът също му се отразява на цъкъла да сподели дали има същия проблем в момента.
Притеснявам се, почнах да си мисля "най-лошото", а май нямам основания. Не знам от какво друго може да е...
Другото, което ми хрумва е пушене - знам че при някои хора и това влияе. Не пуша, ама преди няколко дни с 2ма приятели опънахме 2 наргилета, а за човек с моите килограми и моята издръжливост хич не е малко...
Мерси предварително и се извинявам ако има още 1000 момичета, които са питали същото нещо в тая тема, нямам възможност да прочета всички постове.
Titirito
11-05-2009, 20:15
Не пиеш достатъчно вода - когато организмът е добре хидратиран, урината е безцветна.
Hiph0pgirl
11-07-2009, 09:36
Не пиеш достатъчно вода - когато организмът е добре хидратиран, урината е безцветна.
Тенкс на всички :-)
bebzgirl
11-07-2009, 18:49
Ами аз като най незапознатата с тея неща ами нормално ли е да имаш бяло течение преди да ти дойде (за 1 пьт) И това признак ли е че ще ти дойде
:oops: :oops: :oops:
Ами аз като най незапознатата с тея неща ами нормално ли е да имаш бяло течение преди да ти дойде (за 1 пьт) И това признак ли е че ще ти дойде
:oops: :oops: :oops: да :)
на колко си ? :)
bebzgirl
11-09-2009, 06:47
12 8-) 8-)
Значи искам да ви попитам.. юли месец ми дойде за първи път после и август горе- долу по същото време.. Септември забелязах само няколко малки тъмни петанца уж като кръв, но само тва беше.. вече октомври и ноември не ми е идвало. Знам, че е нормално да закъснява особено в началото, но тва мойто не е нормално.. 2 месеца даже 3.. Много започвам да се притеснявам. Девствена съм , четох за някакви кисти или че може да е от много стрес.. но не знам :( Знам, че само генеколог може да ми каже с точност, но.. ме е страх. На майка ми нищо не съм казвала.. Наистина се плаша много.. Някой да е имал подобен случай или.. ?
Значи искам да ви попитам.. юли месец ми дойде за първи път после и август горе- долу по същото време.. Септември забелязах само няколко малки тъмни петанца уж като кръв, но само тва беше.. вече октомври и ноември не ми е идвало. Знам, че е нормално да закъснява особено в началото, но тва мойто не е нормално.. 2 месеца даже 3.. Много започвам да се притеснявам. Девствена съм , четох за някакви кисти или че може да е от много стрес.. но не знам :( Знам, че само генеколог може да ми каже с точност, но.. ме е страх. На майка ми нищо не съм казвала.. Наистина се плаша много.. Някой да е имал подобен случай или.. ?
нямаш проблем
нормално е в началото да се случва така
споделяй с майка си
отиди на профилактичен на гинеколог
и си живей спокойно :P
sunshinepp
11-09-2009, 13:28
няма ти нищо..но най-важното е , да се допитваш до майка ти! тя ще ти обясни всичко най-добре! :)
E добре де ма 3 месеца.. Не съм сигурна дали ми няма нищо.. Утре ще говоря с майка ми.. Мерси за отговорите :)
Цикълът ми е редовен вече година и нещо, като единственото отклонение от тогава беше преди 1-2 месеца, защото бях на място с по-различен климат. Сега ми закъснява с окло 5 дни. Дали пак е от времето? Някой, на който климатът също му се отразява на цъкъла да сподели дали има същия проблем в момента.
Притеснявам се, почнах да си мисля "най-лошото", а май нямам основания. Не знам от какво друго може да е...
Другото, което ми хрумва е пушене - знам че при някои хора и това влияе. Не пуша, ама преди няколко дни с 2ма приятели опънахме 2 наргилета, а за човек с моите килограми и моята издръжливост хич не е малко...
Мерси предварително и се извинявам ако има още 1000 момичета, които са питали същото нещо в тая тема, нямам възможност да прочета всички постове.
Ами аз съм нямала драстични промени обаче забелязах че при мен през лятото по едно и също вр ми дойде се на 28-и на една фр също и беше така.Предполагам че може наистина да е от смяната на климата
на мен ми доиде за пръж път на 6 септемжри и ми те4е доо 27 на ко6марните ми дни и от тогажа не ми е иджало :-x
zvezdichkata21
11-12-2009, 21:07
nqkoi moje li da mi kaje gore dolu simptomite predi da ti doide za pruv put ??? molqvi :oops: znamm 4e ne sa to4ni no vse pak ...
intereSuvamSe
11-12-2009, 21:37
Az imam bqlo te4enie ot 2 godini no v posledniq 1 mesec se oveli4i i to mnogo dali 6te mi doide ?? aaa otkolkoto do zvezdichkata22 i az iskam da pitam tova :)
P.S: 6 klas 12 godini :)
ами относно 2-та последни поста ще изтъкна как протече при мен защото при всеки е индивидуално
1.да бялото те4ение се увеличава
2.болки ниско долу
3.раздразнителност
4.отпадналост
5.кафяво течение непосредствено (примерно 1-2 дни)
на4и като се пререже корема ниско долу тва начи е спазъм и огранизма ако имаш менстуация или предстои значи изтласква кравта.Хубаво е да си имаш превкъзки веднага да си сложиш да си легнеш ако много те боли при някои помага
1.затопляне на мястото с шише топла вода или електрическа вазглавничка и ако нещо друго се сетите
2.чай
3.no-spa(незнам дали така се пише :D )
и др.
едит:сажелявам ако има правописни грешки ама бързам. :-o
едит2:дано да стм била полезна не се притесняваите секи човек някакси го осеща аз го предчувствах. :-)
zvezdichkata21
11-15-2009, 16:10
ами относно 2-та последни поста ще изтъкна как протече при мен защото при всеки е индивидуално
2.болки ниско долу
3.раздразнителност
4.отпадналост
на4и като се пререже корема ниско долу тва начи е спазъм и огранизма ако имаш менстуация или предстои значи изтласква кравта.Хубаво е да си имаш превкъзки веднага да си сложиш да си легнеш ако много те боли при някои помага
1.затопляне на мястото с шише топла вода или електрическа вазглавничка и ако нещо друго се сетите
2.чай
и др.
едит2:дано да стм била полезна не се притесняваите секи човек някакси го осеща аз го предчувствах. :-)
Ms mnogo mi pomogna a moje li da 4uem mnenieto i na drugi ?? molqvii :oops:
Shadowsogirl
11-15-2009, 20:21
При мен лично нямаше раздразнителност, бяло течение имах съвсем малко преди това, кафяво въобще нямах, направо си ми дойде - първият месец не много обилно, вторият малко повече... След това около щест-седем месац бая обилно ми течеше, след това поспря за два-три-четири, сега последният път пак ми тече страшно обилно.
При мен лично нямаше раздразнителност, бяло течение имах съвсем малко преди това, кафяво въобще нямах, направо си ми дойде - първият месец не много обилно, вторият малко повече... След това около щест-седем месац бая обилно ми течеше, след това поспря за два-три-четири, сега последният път пак ми тече страшно обилно.еми аз уточних 4е при всеки е идивидуално но моми4етата който попитаха,казаха 4е няма зна4ение 4е при всеки проти4а разли4но!!!няма ни6то ло6о д знаят многото варианти по които може да е при тях :-o 8) :-)
Titirito
11-16-2009, 15:38
2.болки ниско долу
3.раздразнителност
4.отпадналост
2.чай
и др.
За затоплянето да кажа - не го правете ако кръвотечението е обилно!!! От топлината се разширяват кръвоносните съдове и протичате още повече! Никакви горещи напитки, къпане в гореща вода и подобни! Да се пие сок от лимони и всякакви кисели неща за намаляване на кръвотечението. Да не се ядат шоколади, ядки, да не се пие газирано. Дълго време цикъла ми беше ужасен, случвало се е да съм толкова зле, че да колабирам, да губя съзнание и да пропускам училище. С времето нещата се нормализираха от само себе си. Единствените проблеми, които имам сега са болки в корема първите 2-3 дни.
zvezdichkata21
11-16-2009, 17:29
MeRsIiI mnogo na vsi4kii :-) :-) :-)
zvezdichkata21
11-16-2009, 17:29
MeRsIiI mnogo na vsi4kii :-) :-) :-)
Biskfitka
11-23-2009, 15:03
Имам един въпрос,много е тъп,но искам да ми обясните 8-) Значи октомври ми дойде на 6ти,а ноември на 7ми.Как се смята интервала м/у две менструации.Ако е от първия ден на едната до първия ден на другата значи на мен ми идва през 33 дни?
И как да разбера кога трябва да съм в овулация?Доколкото аз разбирам би трябвало да съм на 21-22-23 тоя месец? Ако може някой да ми отговории,че много се обърквам 8-) :-)
silviq8888
11-23-2009, 15:31
Еми и аз така ги смятам и съм се чудила дали е правилно :-D :-D защото някой зачертвах на календарче броят нещо дни а аз си записвам в календара на телефона дата на идване и после следващия път когато ми дойде!И броя правилно ли е? :D :D
мисля че бройте правилно (и аз така ги броя,ама на мен се ми закаснява) :)
silviq8888
11-27-2009, 09:14
Значи ако ти дойде на 1 би трябвало после да ти дойде на 29 (ако ти е редовен) А не на една и съща дата (поправете ме ако бъркам)! И на мен не ми е редовен :-x :-x
не е задължително разликата от 1-3 дни е нормална попринцип
пример:ако ти е дошло на 1тоя месец начи може от 28-31 е нормално да ти доиде се пак тва не е швейцарски часовник :)
SimbiLeon
11-30-2009, 16:44
Na 12 sum doide mi.Kakvo da pravq mnogo hora mi kazvat 4e moje da mi doide pak sled mececi ama se strahyvam
Na 12 sum doide mi.Kakvo da pravq mnogo hora mi kazvat 4e moje da mi doide pak sled mececi ama se strahyvamот какво толкова се стахуваш няма да ти източват кръвта!?!Ако много те боли пиеш нещо за корем слагаш превръзка и готово не е болка за умуралкая ааа не се излагай не моме!!!
едит:биши на български!!! :-x
aneliaaaaaa
12-15-2009, 16:46
na 14 po4ti na 15 s1m.. cikalat poprincip.. mi e redoven.. nqkade.. 24 dni.. .oba4e zagubih kalendar4eto0 kadeto0.. s1m.. pisala to4nite dati.. mislq 4e mi zak1snqva s nekolko dena.. i seka. nz poradi kakva pri4ina.. e.. a p1k nemoga da se setq to4nite dati za da razbera kolko dena sa.. savet..
от смяната на сезоните е и при мен е така :? чакаш и така не можем да ти помогнем :oops:
TwEety7y
12-19-2009, 13:02
и аз искам да попитам нещо.....за пръв път ми дойде на 25 юни тази година - няколко дни и много слабо, след това ми дойде на 12 август около - 6 дни и многосилно и от тогава не ми е идвало .... имам болки от няколко дни но все още не ми идва незнам .... някакъв съвет моля вии ... незнам дали е нормално това
stelit0o0o0o0
12-19-2009, 16:18
еми 4 месеца не са малко съветвам те да отидеш на леккар :)
gabriela9982
12-21-2009, 08:46
Абе аз съм на 11 ама на всички мои приателки им е дошло а на мен... още нищо. Какво да правя?? :)
sunriseee
12-21-2009, 18:33
Абе аз съм на 11 ама на всички мои приателки им е дошло а на мен... още нищо. Какво да правя?? :)
Няма какво да направиш.При всеки е различно и зависи от организма.Пък и за къде бързаш само на 11 си :-o
stelit0o0o0o0
12-22-2009, 12:04
Абе аз съм на 11 ама на всички мои приателки им е дошло а на мен... още нищо. Какво да правя?? :) :shock: :shock: :shock: изкаш да ти доиде :shock: :shock: сега мислиш така ама после... :?
gabriela9982
12-23-2009, 12:42
Аз съм на 11 години и нямам цикъл,но не се притеснявам за мен си а за моята братовчетка тя е на 18 и още нищо!!! Ние с нея си споделяме всичко!!! Кажете ми какво да и кажа??? :roll: :smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102
Аз съм на 11 години и нямам цикъл,но не се притеснявам за мен си а за моята братовчетка тя е на 18 и още нищо!!! Ние с нея си споделяме всичко!!! Кажете ми какво да и кажа??? :roll: :smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102
ти като си на 11-не се притеснявай; има време
ама братовчедка ти е хубаво да попита лекар
ако много спортува това може да е фактор да е на 18 и все още да не йе дошло
ама все пак-консултация с опл и след това евентуално с гинеколог
celyf4ica
12-30-2009, 16:31
zdraveite ! moje li malko help
с какво да ти помогнем???
celyf4ica
01-01-2010, 21:42
ami ve4e mi porasnaxa gardi i kosmi i v edin sait pi6e6e 4e sled kato ti izrasnat kosmi sled okolo 6 meseca ti idva . vqrno li e
celyf4ica
01-01-2010, 21:44
6toto mai malko mi e rano :D
на коло си???При някой така се получава при други не много зависи от организма ти!!!аз например 2 години преди да ми доиде имах окосмяване а няколко месеца вече след като започнаха да ми се равиват гърдите ми дойде!!!Ако имаш вапроси питай!!!
celyf4ica
01-02-2010, 09:44
ami na 10 sam :)
celyf4ica
01-02-2010, 10:46
predi da ti doide ili sled se poqvqva bqloto te4enie
доста преди да ти дойде
едит:много е неприятно ама кво дА СЕ ПРАЙ.сЛЕД КАТО ТИ ДОЙДЕ НАМАЛЯВА БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ,ИЛИ ПОНЕ ПРИ МЕН БЕШЕ ТАКА!!!
DaNiTuUuUu7
01-04-2010, 11:50
За първи път ми дойде преди година и малко...от тогава ми идва на 2 или 3 месеца веднъж?Какво да правя...нормално ли е? Да изчакам ли още за да се стабилизира...или да ходя на генеколог?
monini4ka
01-04-2010, 15:39
здравейте, поздравления за темата!!!
аз също имам един въпрос, може би глупав и не съвсем по темата, но... просто се интересувам от отговора.
та, става въпрос за тампоните. чувала съм че девствени момичета не бива да ги използват и искам да знам до колко е вярно това...
предварително благодаря :)
celyf4ica
01-04-2010, 19:46
ok a aistia li ima predmestryale sidrom
ok a aistia li ima predmestryale sidromда!!!но при някой не вайи различно е някой ги боли корема.имат пъпки,болки в кръста и разнразнителност и тн. при някой протича по-зле при други по-лесно и по-конфортно.
аз също имам един въпрос, може би глупав и не съвсем по темата, но... просто се интересувам от отговора.
та, става въпрос за тампоните. чувала съм че девствени момичета не бива да ги използват и искам да знам до колко е вярно това...
предварително благодаря :)попринцип тампоните не са препорачителни дори и да не си девствена.Но ако са по малки няма проблем.Това е с цел да не се отвориш без да изкаш.Обаче я се замисли размера на тампона та дори и най големия и размера на пениса!?! :-o
За първи път ми дойде преди година и малко...от тогава ми идва на 2 или 3 месеца веднъж?Какво да правя...нормално ли е? Да изчакам ли още за да се стабилизира...или да ходя на генеколог?попринцип е нормално да ти е нередовен ама като се замислиш прегледа при гинеколога никога не е излишен!!!
monini4ka
01-05-2010, 14:07
предварително благодаря :)попринцип тампоните не са препорачителни дори и да не си девствена.Но ако са по малки няма проблем.Това е с цел да не се отвориш без да изкаш.Обаче я се замисли размера на тампона та дори и най големия и размера на пениса!?! :-o
да, права си :) благодаря за инфото :D :)
MissMali1998
01-06-2010, 11:16
Имам бяло течение повече от година,мама е питала гинеколог и той е казал,че бялото течение е сигнал и като започне момичето да има бяло течение след около 5 месеца идва и цикала а аз имам бяло течение повече от година и не ми е дошло :(
ПП...на 12 съм :)
благодарна ще съм на всеки който ми отговори... :-) :-) :-)
ми при мен беше две години преди да ми дойде , спокс.Нормално е :)
Аз съм на 13 и в средата на Ноември ми дойде за първи път и от тогава не ми е идвала. Искам да попитам, защо е така и дали е нормално.
П.П. имам силно течение то е безцветно
нормално е пърите 1-2-3 години да е така но никога не е излишно посещението при гинеколог той не хапе все пак,а и ще ти обясни всичко най-добре ние тук не сме лекари все пак,и не можем да ти дадем кой знае колко много информация!!! :)
Edins7vena
01-10-2010, 14:48
Минават няколко години докато цикъла се нормализира. При мен бяха 4 и сега мога да кажа че си е нормален
devilchety
01-12-2010, 16:57
Браво0 за темата
am ne znam do kolko tova ima obshto s mesechniq cikal no iskam da popitam vaznojno li e sled kato sam pravila sex vednaj i e imalo malko krav na 2 pat da ima pak i to dosta samo sled kato si e vkaral 2 prasta znam 4e moje da ima krav kato pravi6 sex ako ti e svar6ilo predi nqkolko dni
Средно количество кръв:
Количеството менструална кръв эа една менструация е около 60-100 мл.
Ах де да бяха 100...аз ги чувствам някъде към 500 :D
JustForFun
01-23-2010, 17:24
Амм имам цикъл отт 3-4 месеца, ии съм забелязала че 4-5 дни преди да ми дойде имам нещо като бяло течение, излиза едно прозрачно, бяло като сополи (ах , че сравнение :D ) но точно на това прилича, и излиза по 1 път на ден... а когато имам цикъл то спира, иии цял месец нямам! То се появява преди да ми дойде (а утре трябва да ми дойде) Моля да ми помогнете, виждам че има доста налиния , така че моля ви, помогнете :)
pussucetka
01-25-2010, 22:27
Zdraveite! Mnogo se radvam 4e ima takava temaa koqto e mnogo polezna za mnogo momi4eta! :) Eto i moqt vypros .. Imam cikyl ot 1 godina i 8 meseca .. Ta tykaa 2 meseca ne6to ne mi e reDovenn .. ne voDqq poLov jivott .. tozi mesecc mi zakasnqq s 2 seDmicii .. normaLno Li e ? :( :? A i molq za o6te ne6to vinagi kato mi idva mn mn me boli korema ? .. Tova problem li e ? .. :?
pussucetka
01-25-2010, 22:28
Амм имам цикъл отт 3-4 месеца, ии съм забелязала че 4-5 дни преди да ми дойде имам нещо като бяло течение, излиза едно прозрачно, бяло като сополи (ах , че сравнение :D ) но точно на това прилича, и излиза по 1 път на ден... а когато имам цикъл то спира, иии цял месец нямам! То се появява преди да ми дойде (а утре трябва да ми дойде) Моля да ми помогнете, виждам че има доста налиния , така че моля ви, помогнете :)
I az imam bqlo te4eniee .. no kato mi doide spira .. nz no spored mene e normalno .. :P
ShowMeHowToLie
01-26-2010, 09:03
Това, че те боли корема НЕ е проблем. Нормално е можеш да пиеш нещо, за да не те боли и говори с майка си :]
pussucetka
01-26-2010, 16:53
Това, че те боли корема НЕ е проблем. Нормално е можеш да пиеш нещо, за да не те боли и говори с майка си :]
Ем аз пия нош-па ама пак не ми минава ,пила съм по 2 3 и не ми минава .. и след това пияя аналгин и малко ми олеква ама пак ме боли .. И особеноо като започне да ме боли в училище немога да си стоя на кракатаа и немога да се концентрирам в час .. Разбирам че е нормално като ме боли корема .. просто ей така попитахх :oops: защото не помна къде прочетох ама пишеше че може и да е проблем ако ме боли .. Говорилаа съм мн пъти с майка ми за това и тя каза да пия хапчета .. пия пия ама няма резултат .. а пък колкото до закъснението ми :-) майка мии си мисли че водя полов живот,защото си имам приятел от 1год :P . .
dqvolcheto9
01-31-2010, 11:50
Zdraveite! Mnogo se radvam 4e ima takava temaa koqto e mnogo polezna za mnogo momi4eta! :) Eto i moqt vypros .. Imam cikyl ot 1 godina i 8 meseca .. Ta tykaa 2 meseca ne6to ne mi e reDovenn .. ne voDqq poLov jivott .. tozi mesecc mi zakasnqq s 2 seDmicii .. normaLno Li e ? :( :? A i molq za o6te ne6to vinagi kato mi idva mn mn me boli korema ? .. Tova problem li e ? .. :?
Спокойно и моя е от две години и нередовен.Закъсня ми с 1 седмица ,не водя полов живот.Но днес ми дойде,нито ме боля корема ,нито нищо. :)
Скоро станах на 15... През септември ми дойде за първи път и после пропусна през октомври.През ноември и декември беше добре, макар че ми закъсня,а посе подрани.Последно ми дойде на 8 януари и сега на 31... Нормално ли е да подрани? Притеснявам се.Четох тук таме и казват,че е нормално да ти закъснее,но не разбрах ако ти подрани... На някой подранявал ли му е?
cottoncandy
02-02-2010, 13:35
[b]Takam momicheta i az imam edin wapros :P Imam cikal ot okolo 10 meseca.Pritesnqwa me amo , che idva prez okolo 20 dni?! Tova dali e normalno?? :oops: ms predwaritelno i se izwinqwam za latinicata
Спокойно cottoncandy и аз съм така ,а имам цикъл от 4 години.Питах къде ли не,и майка си и личната си лекарка,ходих на гинеколог,за да разбера защо ми идва на 19,20 дена.Гледаха ме на ехограф и т.н.Нищо ми няма.Оказа се ,че стреса и неправилното ядене+ смяна на сезона води до драстични промени в цикъла,в случая краткия период.Можеш да си отдъхнеш и да не се притесняваш толкова много,защото от стрес нещата може и да се влошат :)
cottoncandy
02-02-2010, 15:47
mersi mnogo :P
Искам да попитам нещо.Минали са едва 8 месеца откакто ми е дошло.През първите два месеца ми идваше все на 18 дена и продължаваше по 7 дни.Сега вече кръвотечението ми идва ту на 15 ту на 16 дни и продължава 5 максимум 6 дни.Понеже в началото на темата четох,че е нормално първата година да идва различно та се питам има ли някакъв проблем при мен?
rad198 ,Според мен засега не е проблем.Цикълът може да бъде доста нередовен докато тялото още не се е развило.Може би трябва да изчакаш около година,за да видиш дали няма да има промяна.Нормално е да ти прескача,да ти закъснява със по 2-3 седмици и дори да ти подранява.На мен също ми се е случвало да ми идва на толкова често,като се има в предвид,че ми идва на 19-22 дена.Не се безпокой и не се стресирай,защото това ще влоши нещата.Изчакай известно време,ако няма промяна говори с майка си или друга жена около теб за съвет и отиди при ГИНЕКОЛОГ(личните лекари в този случай не са препоръчителни) :)
Здравейте .. искам да ви попитам нещо .. значи преди няколко дена го направихме за първи път .. и приятеля ми беше свършил преди 30-40 минути .. и го направихме без презерватив след това .. но под ''направихме'' имам предвид само няколко пъти си го вкара и то само главичката .. та въпроса ми е ..може ли да е станало нещо.. и нормално ли е при първия път да ми закъснява цикъла,защото много съм се прецепила ... а много приятелки ми казват,че не може да е станало нищо.Вие как мислите ?
Ще чакам отговори
пс.на 15 съм
YaNcHeToOo
02-25-2010, 11:47
Здравейте .. искам да ви попитам нещо .. значи преди няколко дена го направихме за първи път .. и приятеля ми беше свършил преди 30-40 минути .. и го направихме без презерватив след това .. но под ''направихме'' имам предвид само няколко пъти си го вкара и то само главичката .. та въпроса ми е ..може ли да е станало нещо.. и нормално ли е при първия път да ми закъснява цикъла,защото много съм се прецепила ... а много приятелки ми казват,че не може да е станало нищо.Вие как мислите ?
Ще чакам отговори
пс.на 15 съм
ДА, определено може да е станало нещо, от къде ви хрумна да го правите без презерватив?!
sladakmarmot
03-07-2010, 08:08
:shock:
Зависи от много неща.Откога тренираш,какво тренираш и колко усилено тренираш?Моя близка приятелка също беше така.Тренира от малка и си остана нисичка и слабичка и цикъла и дойде на 14-15.Има вероятност да е от спорта,но както казах зависи от много неща.Може просто органзима ти да не се е развил,спокойно.Няма място за паника.Ако до 14 годишна възраст не ти дойде,тогава вече потърси доктор.
П.С.Приятелката ми намали тренировките като смени спорта и сега вече е даже по-висока от мен :) :) :)
NeverTheSame
03-07-2010, 13:08
Не е вярно...цикълът е нормално да дойде до към 16 годишна възраст...това,че си на 12 и нямаш цикъл е нещо напълно нормално.Всеки организъм е индивидуален и се развива по различен начин..не се притеснявай.
amazing21
03-08-2010, 19:41
Здравейте, аз съм на 13 години и ми дойде преди точно 6 дни [ и все още съм в цикъл ] . Първият ми въпрос е сега след като ми е дошло трябва ли задължително да се отиде на гинеколог, за да се провери дали всичко е наред, защото първо, че нямам с кого да отида, а и да намеря ужсно ме е срам и второ маалко ме е и страх ;d . Вторият ми въпрос е нормално ли е като за първи път да ми е толкова много дни, при което 3-4 дни от тях беше много силно кръвотечението. Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори. :)
Biskfitka
03-08-2010, 20:55
Здравейте, аз съм на 13 години и ми дойде преди точно 6 дни [ и все още съм в цикъл ] . Първият ми въпрос е сега след като ми е дошло трябва ли задължително да се отиде на гинеколог, за да се провери дали всичко е наред, защото първо, че нямам с кого да отида, а и да намеря ужсно ме е срам и второ маалко ме е и страх ;d . Вторият ми въпрос е нормално ли е като за първи път да ми е толкова много дни, при което 3-4 дни от тях беше много силно кръвотечението. Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори. :)Нормално е.Първия път като ми дойде ми продължи 14 дни :shock: 8-)
А за гинеколог-не е задължително,но може да отидеш профилактично.
amazing21
03-08-2010, 22:28
Здравейте, аз съм на 13 години и ми дойде преди точно 6 дни [ и все още съм в цикъл ] . Първият ми въпрос е сега след като ми е дошло трябва ли задължително да се отиде на гинеколог, за да се провери дали всичко е наред, защото първо, че нямам с кого да отида, а и да намеря ужсно ме е срам и второ маалко ме е и страх ;d . Вторият ми въпрос е нормално ли е като за първи път да ми е толкова много дни, при което 3-4 дни от тях беше много силно кръвотечението. Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори. :)Нормално е.Първия път като ми дойде ми продължи 14 дни :shock: 8-)
14 дни?!? То възможно ли е такова нещо :shock: ;d
Възможно е,възможно е!Зависи от организъм.Доста прецакано,но възможно.Миналото лято отидох на село и на едно момиче и беше дошло в същия ден,стоях там 10 дена,а когато и звъннах на 12 беше все още неразположена.Това е единствения случай ,който знам,но явно е възможно. 8-)
amazing21
03-09-2010, 15:20
крайй.. 7 дни беше ;D
princess0519
03-11-2010, 17:40
Аз съм на 13години (май месец ще правя 14) и ми дойде за първи път декември 2009.Тече ми много малко и беше само 1 ден,а януари нямах нищо.Февруари вече си ми дойде нормално и беше 7дена с ужасни болки в корема,че в училище едвам стоях и се превивах от болки :? .От две години имам бяло течение,а то се появи от както ходя на плуване в много студен басейн(ходих само 4 месеца).Мислих си че след като ми дойде ще спре,но...продължи и го имам всеки ден.Може ли да са ми увредени яйчниците и затова по време на цикъл да имам ужасни болки и нормално ли е първият път да ми тече толкова малко и то само 1 ден?
Моля ви отговорете ми защото съм много притеснена.Благодаря предварително. :)
princess0519
03-11-2010, 17:58
До amazing21
Седем дни си е нормално.На една приятелка първият път и беше 11 или 12 дена :shock: .Незнам колко най много е нормалната граница,но мисля че до 10,11 дена е нормално.То си е до организъм. 8-)
princess0519 не се притеснявай за бялото течение.То може да е признак за различни неща-от лоша хигиена до някаква болест.Но най-вероятно е това:Влагалищно бяло течение. То произхожда от лигавицата на влагалищната стена и може да се дължи Както на възпалителни, така и на невъзпалителни Процеси. Възпалението може да се дължи на действието на различни микроорганизми: гонококи, ши-гели, стафилококи, ешерихия коли и др. Сред причините от невъзпалителен произход, които могат да доведат до поява на влагалищно бяло течение спадат:
навлизане в препубертетен или в пубертетен период повишена секреция на естрогени и др. Според мен всеки на нашите години има такова дори и на някои да е малко,а на други в голямо количество.Питала съм и майка си и гинеколожката си - майка ми ми каза,че дори и тя има,а гинеколожката почна да ми обяснява,че е нормално за млади момичета.Така,че споко :) :)
YourBrutalNightmare
03-14-2010, 08:52
Попринцип бяло течение има всяко 3-то момиче. И е лечимо, доколкото знам.
Една позната имаше и се излекува по много странен начин. Взе една дамска превръзка, сложи 5-6 капки ракия и си я сложи. И така 5-6 пъти и от тогава не е имало и 1 капка бяло течение ( а това беше преди 3 години някъде). Беше ходила на генеколог и той й беше предписал някакви хапчета, от които нямаше резултат. И така се лекува в продължение на 1 година, но нищо не й помогна. Но това с ракията проработи, за изненада на всички.
Така че може да си се струва смешно и налудничево, но помога.
Здравейте.Имам проблем.Не ми е идвало от 1 месец.Дойде ми януари за последно и пропусна миналият месец.Не съм имала рискови сексуални контакти,но свалих 2кг,но невярвам да е от това. Моля,помогнете...
Здравейте,свалих 5 килограма и сега ми закъснява с 1 седмица.Дали е от това.Когато ми дойде за първи път бях повече от сегашните ми килограми.
Vikityyy9444
03-16-2010, 18:06
Brawoo temata e mnogo dobra...polezna e za wsi4ki koito ne sa wse oshte zapoznati s towa :):) :-P :P
nikity98
03-24-2010, 15:59
Здравейте!
Искам да ви попитам нещо:
Значи нямам месечен цикъл имам бяло течение ,но днес като се върнах от даскало и като отидох до тоалетна видях че имам няква кафява лентичка на гащичките,че искам да ви попитам знаете ли на какво е дължи и що е там :D . Не съм притеснена колкото съм любопитна да узная кво прай там тая лентичка :D
greeny333
03-24-2010, 17:54
Здравейте!
Значи нямам месечен цикъл имам бяло течение ,но днес като се върнах от даскало и като отидох до тоалетна видях че имам няква кафява лентичка на гащичките,че искам да ви попитам знаете ли на какво е дължи и що е там :D . Не съм притеснена колкото съм любопитна да узная кво прай там тая лентичка :D
Такаа... пре менее беше първо малко кръвчица :D а после стана кафеникаво. Гинекологът ми каза, че това е знак, че скоро ще настъпи първия цикъл. Аз си слагах тънки превръзки, щото много гадно цапа гащите 8-) . Сега спря... ще видим следващия месец! :)
nikity98
03-24-2010, 18:07
Здравейте!
Такаа... пре менее беше първо малко кръвчица :D а после стана кафеникаво. Гинекологът ми каза, че това е знак, че скоро ще настъпи първия цикъл. Аз си слагах тънки превръзки, щото много гадно цапа гащите 8-) . Сега спря... ще видим следващия месец! :)
Ми нз мен ме боли корема и главатааа нз аз си имам и обилно бяло течение :(
greeny333
03-25-2010, 10:59
Здравейте!
Ми нз мен ме боли корема и главатааа нз аз си имам и обилно бяло течение :(
На мене все още не ми е дошло... Значи и аз първо имах доста обилно бяло течение и след това то си промени цвета (1-во кърваво, а после кафеникаво). Сега всичко е ОК. Ако може по-опитните да обеснат... 8-) :) :) :)
искам да попитам на някой дали му се е случвало
Имам нередовен цикъл-идва ми през месеци,понякога за повече от 10 дни,ходила съм на гинеколог -предписа ми витамини, последните месеци ми идва много малко почти нищо а този ме държа 2 седмици вчера ми спря днес пак имам .. знам че не е нормално ,но искам да попитам на някой дали му се е случвало ... Скоро пак ще ходя на гинеколог Smile
nikity98
03-25-2010, 21:01
Оф неска имах няква прозрачна течност по нищо не прелича на бяло течения и е една такава лепкаща няма миризма и е доста.На какво се дължи??? :oops: 8-) :-s
nikity98
03-26-2010, 07:21
Оф неска имах няква прозрачна течност по нищо не прелича на бяло течения и е една такава лепкаща няма миризма и е доста.На какво се дължи??? :oops: 8-) :-s
Някой ще ми отговори ли?? :-o
princess0519
03-26-2010, 16:25
Според мен това е овулация,когато се отделя яйцеклетката и тогава има такава течност.Това значи,че след около 14,15 дена трябва да ти дойде. :wink:
nikity98
03-26-2010, 16:42
Ок мерсииии :-) 8)
nikity98
03-26-2010, 16:43
Ок мерсииии :-) 8)
Дно да не ми дойде в интервала от 7 или 11 :booooomb: 8-)
Sunny_stz
03-30-2010, 14:10
Здравейте момичета!Темата наистина е много полезна!Имам цикъл от доста време вече ,но напоследък не ми е много редовен...Миналия месец ми закъсня с 1 седмица и сега закъснява с 5 дни и още не ми е дошло,дано в най-скоро време да дойде , че се притеснявам така.Преди около 3 месеца се случи гаф и пих ескапел,тогава януари месец цикълът ми дойде 2 пъти ,февруари закъсня със седмица и сега пак....дали не се дължи от това хапченце?Но минаха вече почти 3 месеца би трябвало да се е оправило всичко!Иначе преди това си ми беше редовен,нямала съм оплаквания до сега, но явно е от хапчето какво мислите?