View Full Version : Всичко эа месечния цикъл
Страници :
1
2
3
[
4]
5
6
7
princess0519
03-30-2010, 14:17
Здравейте момичета!Темата наистина е много полезна!Имам цикъл от доста време вече ,но напоследък не ми е много редовен...Миналия месец ми закъсня с 1 седмица и сега закъснява с 5 дни и още не ми е дошло,дано в най-скоро време да дойде , че се притеснявам така.Преди около 3 месеца се случи гаф и пих ескапел,тогава януари месец цикълът ми дойде 2 пъти ,февруари закъсня със седмица и сега пак....дали не се дължи от това хапченце?Но минаха вече почти 3 месеца би трябвало да се е оправило всичко!Иначе преди това си ми беше редовен,нямала съм оплаквания до сега, но явно е от хапчето какво мислите?
Най-добре се консултирай с гинеколог. :)
Здравейте момичета!Темата наистина е много полезна!Имам цикъл от доста време вече ,но напоследък не ми е много редовен...Миналия месец ми закъсня с 1 седмица и сега закъснява с 5 дни и още не ми е дошло,дано в най-скоро време да дойде , че се притеснявам така.Преди около 3 месеца се случи гаф и пих ескапел,тогава януари месец цикълът ми дойде 2 пъти ,февруари закъсня със седмица и сега пак....дали не се дължи от това хапченце?Но минаха вече почти 3 месеца би трябвало да се е оправило всичко!Иначе преди това си ми беше редовен,нямала съм оплаквания до сега, но явно е от хапчето какво мислите?
За по - сиг. се консултирай с гинеколог, но при мен се беше получило нещо подобно. и аз съм го пила това хапченце и отначало беше всичко ок псоле ми додие 2 пъти после почна да закъснява сега се нормализира.
nikity98
04-02-2010, 06:40
Май ми дойде :grin: 8)
Май ми дойде :grin: 8)И как са радва...
nikity98
04-02-2010, 16:49
:D ne mi e do6lo ;D
:D ne mi e do6lo ;D
8-) i kak става това -дошло ми е, не ми е дошло... ?! :-D
ако питате мен.. по-добре да не идва [[за мен говоря]] :razz:
nikity98
04-13-2010, 11:00
Оффф хора сега си имам бяло течение , обаче имам и някжо кафяво понякога :shock: какво е това и на какво се дължи? :(
Благодаря предварително! :)
Оффф хора сега си имам бяло течение , обаче имам и някжо кафяво понякога :shock: какво е това и на какво се дължи? :(
Благодаря предварително! :)
Според мен се дължи на това, че скоро ще ти дойде. При мен преди цикъл почти винаги се случва. :) :)
noninkaaa5
04-22-2010, 16:29
Zdrawitee :) Pyrvo iskam da pozdravq za poleznata tema.. sigyrna sym che e pomognala i shte pomaga zanapred na momicheta koito wse oshte ne im e doshlo i na tezi koito im e doshlo.. :-) Takam.. iskam sega da popitam (znam chee mnogo momicheta sa pitalii zatova noo vse pak.. ) znachi imam bqlo techeniee ott okoloo godina no ne sym sigyrna moje i da e 1g i polovina.. no vse oshte ne mi e doshlo... vsyshnost techenieto stavaa leko kafenikavo.. dori vednyj imashe i nqkolko kapki (kruv) no ne bqha obilni no tova beshe nachaloto na tazi ychebna godina.. Znam 4e na vsi4ki e razlichno, no znam 4e na maika mi i e doshlo na 11g a az sym na 12 po4ti 13g i oshte ne mi e . :) Blagodarq predvaritelno..
Mishmyroche
04-23-2010, 18:17
Охх да ви питам и аз .. Имамм си редовен цикъл вече от година и половина (на 13 съм ) , винаги ми идва перз 20-25 дена защото по принцип ми върви по малко и трае 5-6 дена . Всичкоо си е окей :grin: ама ми дойде нощеска и от сутринта до сега цяла опаковка превръзки направоо е ужас се едно някой ми врътнал кранчето до край :cry: ! Та да ви питам , защотоо в момента съм болна дали е възможно да е от лекарствата и антибиотка който пия сега ... !!?!?!
Мерси предварително !
:-) :smt007
noninkaaa5
04-23-2010, 19:45
nqkoi shte mi otgovori li ????? (izvinqvam se za latinicata kakto i za nastoichivostta no mi e speshno)
Mishmyroche
04-24-2010, 05:17
Zdrawitee :) Pyrvo iskam da pozdravq za poleznata tema.. sigyrna sym che e pomognala i shte pomaga zanapred na momicheta koito wse oshte ne im e doshlo i na tezi koito im e doshlo.. :-) Takam.. iskam sega da popitam (znam chee mnogo momicheta sa pitalii zatova noo vse pak.. ) znachi imam bqlo techeniee ott okoloo godina no ne sym sigyrna moje i da e 1g i polovina.. no vse oshte ne mi e doshlo... vsyshnost techenieto stavaa leko kafenikavo.. dori vednyj imashe i nqkolko kapki (kruv) no ne bqha obilni no tova beshe nachaloto na tazi ychebna godina.. Znam 4e na vsi4ki e razlichno, no znam 4e na maika mi i e doshlo na 11g a az sym na 12 po4ti 13g i oshte ne mi e . :) Blagodarq predvaritelno..
Ми според мен това са само признаци , че скоро ще ти дойде :P Ии при мен в началото беше така с бялото течение .. Щото то по принцип кафеникавото течение е с окислена кръв ! :-o Може и скоро да ти дойде .. споко 8) :-)
noninkaaa5
04-24-2010, 11:41
blagodarq za otgovora :-) :)
Mishmyroche
04-27-2010, 10:08
Ей някой ще ми каже ли :D
SmilezZz
04-29-2010, 15:20
Та да ви питам , защотоо в момента съм болна дали е възможно да е от лекарствата и антибиотка който пия сега ... !!?!?! Да,възможно е..
И при мен се е случвало така..Но в повечето случаи,когато съм болна ми тече "оскъдно" малко..Но мисля,че е нормално..
Споко !!! :-)
sunshinee1331
05-05-2010, 21:23
амм значи в 9 клас съм което ще рече на 15 след няколко месеца правя 16. проблемът е че още не ми е дошло. имам бяло течение от мн време но от 2-3 месеца стана по-обилно. мн се притеснявам че не ми идва. по принцип не се занимавам активно със спорт така че не може да е от това, но имам сериозни проблеми с бъбреците и може да е от лекартвата които приемам. нормално ли е още да не ми е дошло и трябва ли да отида на гинеколог? :(
ImmortalSportFreak
05-05-2010, 21:30
амм значи в 9 клас съм което ще рече на 15 след няколко месеца правя 16. проблемът е че още не ми е дошло. имам бяло течение от мн време но от 2-3 месеца стана по-обилно. мн се притеснявам че не ми идва. по принцип не се занимавам активно със спорт така че не може да е от това, но имам сериозни проблеми с бъбреците и може да е от лекартвата които приемам. нормално ли е още да не ми е дошло и трябва ли да отида на гинеколог? :(
колко кг. си ? храниш ли се нормално?
при прекалено слабичките момичета идва по-късно..
като станеш на 16 и още не ти е дошло можеш да направиш една консултация с ОПЛ и той ако прецени ще те прати на гинеколог
..но щом имаш по-обилно бяло течение смятам че е възможно наближаването на цикъла ти))
също-възможно е да е от лекарствата които приемаш
пожелавам ти да излекуваш сериозните проблеми с бъбреците... ;)
sunshinee1331
05-05-2010, 21:48
висока съм някъде 1.62 48 кг съм мисля че се храня нормално даже понякога прекалявам. днес даже ходих на лекар защото от няколко дена ми е лошо и ми се гади лекарката ми каза че тва може да е подготовка за цикъла, но всъщност се оказа че няма нищо такова и че пак е заради бъбреците.
майка ми иска да ме води на ендокринолог. каза че това забавяне може би е от хормоните но наистина не знам.
ImmortalSportFreak
05-05-2010, 23:28
висока съм някъде 1.62 48 кг съм мисля че се храня нормално даже понякога прекалявам. днес даже ходих на лекар защото от няколко дена ми е лошо и ми се гади лекарката ми каза че тва може да е подготовка за цикъла, но всъщност се оказа че няма нищо такова и че пак е заради бъбреците.
майка ми иска да ме води на ендокринолог. каза че това забавяне може би е от хормоните но наистина не знам.
лекарката ти е казала че заради лекарствата от бъбреците е това забавяне;така ли ?
иначе щом майка ти предлага да се консултирате с ендокринолог - направете го за всеки случай
ти не се притеснявай.. ;) успех
sunshinee1331
05-06-2010, 18:33
ImmortalSportFreak мерси мн :-P
Pawiinka
05-21-2010, 08:15
наистина полезна тема .. :smt023
lifelesscorpse
05-21-2010, 15:16
Tо хубаво питате как да се забавя с няколко дни,обаче аз в момента спешно се нуждая от обратното-да дойде с няколко дни по-рано...Някакви идеи?
Kallyn4eto
05-22-2010, 17:46
съжалявам че питам тук, но не знам къде другаде
някой да знае дали все още я има промоцията на либрес с кутийката? :-o
mArMaLaDkA
05-22-2010, 17:58
^ има я, ама не си струва. 4 лв. за пакет гадни превръзки и гадна кутийка, която не побира повече от 1 превръзка, и то тяхна. :-o пробвах и с по-миниатюрни, но ефектът е същият.
ImmortalSportFreak
05-22-2010, 18:09
Tо хубаво питате как да се забавя с няколко дни,обаче аз в момента спешно се нуждая от обратното-да дойде с няколко дни по-рано...Някакви идеи?
няма как да стане
fUcKsMiLe
05-30-2010, 23:09
няма как да стане
+1 :lol: Това чудо на чудесата не може да се контролира не го ли разбрахте вече :razz: А на тези. на които не им е дошло, РАДВАЙТЕ СЕ НА ЖИВОТА КАТО ДЕЦА!
Пооздрави 8-)
alex4ityyy
05-31-2010, 17:26
:?
ImmortalSportFreak
06-02-2010, 17:26
em sq na 17 Юли zaminavam na more a na men mi svurshi na 2-ri mai posledno i ne mi e idvalo do sega smisul normalno li e tova broi li se za che mi e idvalo za meseca zashtoto mi beshe doshlo nqkude okolo 28 april ii mi svurshi na 2-ri Mai i ne mi e idvalo i sega me e strah za moreto molq vi nqkoi da mi kaje Dali se broi che ti e idvalo za toq mesec ili ne ? Minalata godina sushto kato bqx na more me beshe mn strax da ne mi doide a pak po sushtiq nachin mi beshe svurshilo v nachaloto na meseca a beshe kraq i ne znaex dali shte mi cufne ;d ii taka stana v na4aloto na dr mesec sled kato se pribrax ot moreto mi doide ii segga mn me e strax am ii chetox po predishnite komentari che po nqkoi put e normalno da propusne nqkoi mesec az veche sum s cikul ot godina ii po nqkoi put piq Vitamin C obache vmesto da mi namali to se osilva :( PLS nqkoii da mi otgovorii mnogo amaa mnogo shte sum my blagodarna :)
едва ти прочетох съобщението.... моля те пиши на кирлица от тук нататък :) иначе - Витамин С действа на всички различно. Не се притеснявай.. и да ти дойде слагай тампон или повечето време стой на плажа.Сигурно има начини с които да отклониш цикъла ти да не започне в датите когато си на мори;но не ги знам или ако ги знаех и напиша тук-ще получа наказание. :D Така че по-добре не се опитвай да си играеш с организъма.
Леко лято и слънчево прекарване на морето ! :P
alex4ityyy
06-03-2010, 11:18
:grin:
Здравейте! До преди няколко месеца цикъла ми идваше нормално, през 26-28 дена всеки месец, 2 и 3 ден най-силно ми вървеше и намалява до 5 дена. Вече от две години и би трябвало да се нормализира. Дойде пролетта и реших малко да се стегна и да сваля към 4 кг. Започнах по-често да спортувам, било то каране на колело тичане, правех упражнения и започнах да играя баскетбол. Ограничих се от някои храни (сладко, тестени изделия, храни съдържащи много мазнина и газираното) и наблягах на плодове и зеленчуци. Спортувах през свободното си време почти всеки ден (забравих да спомена, че по време на цикъл ме боли само кръста и много рядко стомаха) и един път по време на игра на баскетбол много ме заболя кръста. Същата болка която усещам преди да ми дойде, но въобще не обръщах внимание, после карахме колела и пак същата работа. На другия ден ми дойде и много слабо ми вървеше и продължи за два дена. След 20 се повтори също така 3 само дена и толкова. И сега работата е такава, че ми идва през 20 дена и то много слабо почти нищо само за 3-4 дена. Споделих на майка ми и тя каза, че може би като съм започнала да спортувам и да се ограничавам от някои храни, съм натоварила и стресирала организма си и ако така продължи още месец, два ще трябва да отида на гинеколог. Не се страхувам от гинеколога, но искам да питам дали е истина това което казва майка ми или е нормално така да ми прави номера цикъла?
Благодаря предварително!
ImmortalSportFreak
06-04-2010, 20:16
Майка ти е права , че може би като си започнала да спортуваш и да се ограничаваш от някои храни, си натоварила и стресирала организма си и поради това ти тече по-слабо.(не е проблем но можеш да се консултираш профилактично така да се каже с гинеколог)
Но ако все още получаваш болки в кръста е препоръчително да се косултираш с лекар.
Успех :)
elito0o0o0
06-04-2010, 20:23
Цикъла принципно за около 2 години е трябвало да ти се нормализира. Болките в кръста според мен не са фатални .. при всеки е различно. Мен например ме боли корема супер много в повечето случаи, но някои приятелки ги боли само кръста и много рядко корема. И може би наистина от спорта се е получила тази деформация. Организмът се променя и така. Може да идеш на гинеколог за най-сигурно.. :)
Сутринта като ходих при личната ми лекарка, ми каза, че не е нищо лошо просто съм отслабвала и организма се изменя. Да не се натоварвам много и когато усетя болка в кръста да спра. Благодаря ви за отговорите! :)
noninkaaa5
06-11-2010, 17:36
zdraveite otnovo.. sled 2 dni imam sastezaniq a ot skoro me boli korema. Iskam da popitam tova dali e priznak 4e shte mi doide? :?: imamm techenie ot okolo 1 i polovina no dosega ne me e bolql korema.. :?:
Аз също съм на 12,но на мен мога да кажа,че ми дойде прекалено рано на 10г.
Таа и аз първо около 1г. имах бяло течение после стана по едно време кафеникаво и след 1-2 месеца ми дойда!
elito0o0o0
06-11-2010, 19:17
zdraveite otnovo.. sled 2 dni imam sastezaniq a ot skoro me boli korema. Iskam da popitam tova dali e priznak 4e shte mi doide? :?: imamm techenie ot okolo 1 i polovina no dosega ne me e bolql korema.. :?: Напиши го на кирилица и по-разбираемо.. :?
Здравейте ! Имам цикъл от 6 клас , а сега съм 8 клас.
Много съм притеснена, защото нямам цъкъл от април, а сега сме юни. От две сутрини имам нещо като кафяв течение, но е само сутрин. И миналата година лятото не ми идваше 3 месеца .
justmimi97
06-17-2010, 20:08
искам да ви попитам нещо . Ставам на 13 след около два месеца , нямам мензис , но онзи ден ме болеше корема малко и когато отидох до тоалетна имах някакво кафяво течение то продължи три дена днес почти няма нищо само малко зацапване . Бяло течение имам от една година и половина . Сега продължава да ме боли корема ниско долу и кръста понякога . На какво може да се дължи това според вас , дали ще ми дойде и ако някой е имал такова кафяво течение ако може да пише
Благодаря предварително !! :-)
извинявам се за пунктуационите и правописни грешки :oops:
welovecandies
06-18-2010, 08:40
хора имам въпрос ! искам да питам дали е нормално седмица преди да ми дойде да ме боли стомаха много силно ? имам цикъл от 2 години обаче много болий !!
ImmortalSportFreak
06-18-2010, 17:17
Здравейте ! Имам цикъл от 6 клас , а сега съм 8 клас.
Много съм притеснена, защото нямам цъкъл от април, а сега сме юни. От две сутрини имам нещо като кафяв течение, но е само сутрин. И миналата година лятото не ми идваше 3 месеца .
mariq14 имаш ли стрес;ниско тегло и спортуваш ли много активно ? При тези фактори цикълът ти може да прескача.Ама все пак тия месеци са доста време... най-добре отиди на лекар.
justmimi97възможно е скоро да ти дойде цикъла
хора имам въпрос ! искам да питам дали е нормално седмица преди да ми дойде да ме боли стомаха много силно ? имам цикъл от 2 години обаче много болий !!
welovecandies - попринцип при цикъл боли коремът а не стомах.. Иначе може и да не е нормално да те боли много.Отиди на лекар.
pinkangel98
06-19-2010, 11:34
и аз искам да попитам нещо от 1 месец съм с цикъл но този месец още не ми е дошъл дали е нещо сериозно аз съм почти на 12 години
И аз имам един въпрос! Аз съм почти на 12 и в началото на месеца имах чувство, че имам "тежест" ниско долу, в корема! Болеше ме в рамките на 3/4 дни от време на време! Попринцип от края на миналага година ме болят зърната на циците (защото растат), и доколкото знам, болката в корема и растежът на бюста са индикации, че скоро може да ми дойде! Но вече коремът не ме боли постоянно, а много рядко, през даден период от време!
vesito13
06-19-2010, 16:55
Не е нужно корема да те боли постоянно. Дори преди цикъл има дни, в които ще те боли и в които не. Не го мисли толкова, когато трябва ще дойде. Някой ден няма да си очарована, като започне да те боли корема :)
Здравейте! На 14 години съм. За пръв път ми дойде на 06.01.2010. и досега вече сме края на юни не ми е идвало въобще.Притеснявам се да не е нещо сериозно. :? :? :? :(
Здравейте! На 14 години съм. За пръв път ми дойде на 06.01.2010. и досега вече сме края на юни не ми е идвало въобще.Притеснявам се да не е нещо сериозно. :? :? :? :(
po dobre kaji na mayka si da te zawede na lekar..no mislq 4e nqma da ti ima nshh az sega sum na 17 i kogato mu doide za pruw pyt [ne mi doide 1 mesec] ama ti .. :o :-o
IMAM VUPROS ZNA4I DOIDE MI NA 17 UNI A DNES SME 23 UNI PO4TI 1SEDMICA ......POPRINCIP NE MI E STAWALO TAKA NO MINALIQ MESEC MI SE NALOJI DA PIQ EDNI LEKARSTWA ZASHTOTO TRQBWASHE DA SUM IZVUN BG ZA 1 MESEC OT DSKL NI BQHA IZPRATILI W ISPANIQ[ZASHTOTO U4A ISPANSKI] TA NEBESHE MI PRODULJIL MNG DULGO CIKULA ..
ISK DA WI POPITAM NA WAS STAWALO LI WI E TAKA UJ BESHE SPRQLO I BQH LEGNALA DA SPA STAWA I GLEDAM KRUW NE MNG SUWSEM MALKO AMA WSE PAK EDNA SEDMICA... :( :( :( :( :(
Кирилицата е задължителна.
kalpazanka
Hiph0pgirl
06-23-2010, 13:47
На мен вчера ми дойде за пръв път и да чукнеме на дърво още нямам никакви болки :)
elito0o0o0
06-23-2010, 14:49
Magit0o пиши на кирилица бе, девойко неграмотна!!! :x
И не викай.. нищо не можах да схвана от написаното... Научете се да пишете на БЪЛГАРСКИ !! :x :x
ImmortalSportFreak
06-24-2010, 20:19
MI SE NALOJI DA PIQ EDNI LEKARSTWA ZASHTOTO TRQBWASHE DA SUM IZVUN BG ZA 1 MESEC OT DSKL NI BQHA IZPRATILI W ISPANIQ[ZASHTOTO U4A ISPANSKI
Наложило ти се е да пиеш лекарства защото си била в Испания.. о.О
Напиши поста си на нормален български език и на кирлица и кажи какви лекарства си пила.
Редактирано от kalpazanka.
SmilezZz
06-25-2010, 12:29
Magit0o - Щом си пила лекарства е нормално да има промяна в МЦ..Няма страшно,поне според мен..Както и да е..Другия път пиши на кирилица и не употребявай само главни букви,защото това според правилата се счита за викане
Hiph0pgirl - Нормално е да няма болки..Не си питала,де - просто казвам..И при мен е така..Имам цикъл вече от две години и никога досега не съм имала болки..Е да,случва се,но много рядко
didsito - Не се притеснявай..При някои момичета е така..Аз лично съм нямала такива проблеми,но познавам хора със същия проблем..Но пък ако се притесняваш толкова много - отиди на гинеколог,за да се успокоиш
sapphire5
06-28-2010, 12:25
полезна тема :D
вчера ми дойде,пих аулин,защото адски ме болеше (повече от обикновено) и повръщах..после уж ми мина..преди малко пак същата история..повръщане,гадене,н ямам апетит въобще...лошо ми е,бледа съм...
просто така ли си е или може би има нещо по-сериозно?
reni4ka36
06-29-2010, 11:06
imam bqlo te4enie ne mi e do6lo a drygiq mesec peavq 12 normalno li e :?
sapphire5
06-29-2010, 15:28
вчера ми дойде,пих аулин,защото адски ме болеше (повече от обикновено) и повръщах..после уж ми мина..преди малко пак същата история..повръщане,гадене,н ямам апетит въобще...лошо ми е,бледа съм...
просто така ли си е или може би има нещо по-сериозно?
спаред мен няма нужда да се притесняваш ;)
щом ти е дошло вчера, значи е нормално да ти е `доста` кофти :) :) просто се стегни .. ще ти мине! :)
а за това, че си бледаа .. не се притеснявай :D когато аз съм в цикъл и аз съм бледа, карче на мен ми е дошло от 2 години :D ;) ..
но все пак ако продължава така, ходи на лекар :)
SunnyGiirl
06-29-2010, 15:32
Според мен е нормално bloodyF..Но пък ако продължава да е така - най-добре е да отидеш на лекар..
Пък може да не е от менструацията все пак....
melocoton
06-30-2010, 09:40
bloodyF Според мен е нормално, защото и на мен ми се е случвало доста пъти.. Не знам.. когато ми дойде съм доста бледа и ме боли корема, особено по това време на годината. Много често се случва да нянам апетит ... Ще се оправиш, но ако наистина се чувстваш много зле е по-добре да идеш да те прегледа лекар.
SmilezZz
07-03-2010, 15:52
И какво стана bloodyF ? Мина ли ти ?
denica28
07-04-2010, 18:56
Моля Ви кажете ми нормално ли е да нямам болки, защото много рядко ме боли корема и само един път съм имала болки в кръста преди менструация ? :? :?
SmilezZz
07-05-2010, 09:42
Нормално е denica28 да няма болки..И при мен е така..
Нямам никакви предменструални сиптоми - нито болки,нито нищо..
Та както и да е..Дишай спокойно..Нищо ти няма
elito0o0o0
07-05-2010, 14:17
Нормално е denica28 да няма болки..И при мен е така..
Нямам никакви предменструални сиптоми - нито болки,нито нищо..
Та както и да е..Дишай спокойно..Нищо ти нямаМда, напълно нормално е. Всеки организъм е различен... :)
mbiebess
07-06-2010, 12:25
аз съм на 14 години, този месец правя 15 от 3 месеца не ми е идвало, а не съм правила още секс, спазвам диета от няколко месеца и мама казва,че може това да ми е увредило организма и ще ме води на лекар, а от хормоналните лекарства се палнее много кажете ми какво да правя за да предизвикам да ми дойде без хапчета :(
vesito13
07-07-2010, 06:24
Точно диетата ти е "повредила" организма. Не напразно диетите в тийнейджърска възраст са толкова вредни. Ако искаш да отслабваш, може да спортуваш. И по-добре спри с тази диета, явно не е за твоя организъм. :? Не знам майка ти как въобще е позволила. И няма как да го предизвикаш да ти дойде :? Може би, ако започнеш да се храниш нормално. :-o
elito0o0o0
07-07-2010, 07:51
аз съм на 14 години, този месец правя 15 от 3 месеца не ми е идвало, а не съм правила още секс, спазвам диета от няколко месеца и мама казва,че може това да ми е увредило организма и ще ме води на лекар, а от хормоналните лекарства се палнее много кажете ми какво да правя за да предизвикам да ми дойде без хапчета :(
И каква ти е диетата? - Да не ядеш?
Ти си едва на 14 години бе, какви диети ще ми спазваш? Я се стегни и почвай да спортуваш... :? Поне се разхождай по-често, карай колело, играй волей, запиши се някъде на танци, гимнастика или нещо от сорта.. Вие седите по цял ден пред компютъра, муате (ядете) и после - Ама аз съм дебелаа и сега ще почвам диета.. :?
ПП: Не можеш да предизвикаш цикъла ти да ти дойде... Кога ще разберете, че с организма не можете да си правите когато каквото искате... :? Боже мой... Като предприемаш нещо - поемаш си последствията после. Отивай на лекар.
JustForFun
07-11-2010, 13:11
Имам един въпрос - от почти една година имам цикъл , миналия месец ми дойде на 18 мисля , само си спомням че този трябва да ми дойде на 16.. Попринцип винаги с 4-5 дни ми подранява (само 1 път ми е идвало точно на датата , но все пак имам цикъл едва от ноември) Таа ще ходя на море края на този месец ... И сега мн се притеснявам защото искам пак да ми подрани и като отида на море вече да нямам.. ии много се притеснявам защото си мисля че може да ми закъснее ... Попринцип винаги преди да ми дойде ми намаля течението , но сега от 5-6 дена ми е намаляло а не идва!!!!! Вече искам да ми дойде (като по чудо) и се чудя възможно ли е лятото въобще да ми прескочи ??? Моля ви отговорете ми!
А да - не съм спазвала диети напоследък , заковала съм сее на килограмите които съм си! Така че нито съм сваляла нито съм пълняла!
BqlaLiniq
07-12-2010, 20:19
Добър вечер на 17 години съм и не съм имала полови отношения. Имам менструация от 11-12 годишна. Преди ( на 13-14 годишна възраст) цяло лято нямах цикъл, тогава ме притесняваше това да отида на лекар. Сега имам същия проблем от 3-4 месеца не ми е идвало и ми е притеснено...Утре мисля да отида на лекар, но исках да си излея душата пред вас..Ако някой знае нещо нека ми помогне :(
Добър вечер на 17 години съм и не съм имала полови отношения. Имам менструация от 11-12 годишна. Преди ( на 13-14 годишна възраст) цяло лято нямах цикъл, тогава ме притесняваше това да отида на лекар. Сега имам същия проблем от 3-4 месеца не ми е идвало и ми е притеснено...Утре мисля да отида на лекар, но исках да си излея душата пред вас..Ако някой знае нещо нека ми помогне :(
това може да се случва от смяната на климата, от стрес ако си приживяла нещо емоционално наскоро, ако си свалила разко теглото си и от още мн причини за това по - добре отиди на лекар :) дано всичко бъде наред :)
JustForFun
07-12-2010, 20:58
Отговора на d3n17yy ми помогна много :) Както и да е , на мен днес ми дойде , така чее нямам проблем .. А за BqlaLiniq мога да ти кажа, че имам една книжка на always със съвети и пишешее че първите 3-4 години се регулира , на някой момичета продължава 1 ден а на други 10 дни! Също така може да ти дойде , да ти прескочи и да ти дойде чак след 6 месеца ... така че може да се успокоиш :) Въпреки това е добре да се консултираш със специалист :)
JustForFun тъкмо щях да питам дали ти е дошло :D
е радвам се, че всичко е наред до морето вече ще ти е свършило и сичко ще е ок дано си прекараш хубаво :) радвам се че съм ти помогнала :grin: :)
BqlaLiniq
07-13-2010, 08:22
d3n17yy Ами попринцип го знам това, но друго е да си говориш с някой :D
Значи според теб какво да направя - Да изчакам ли или да отида на лекар? Моята лекарка може ли да ми изпише хапчета или ще ме праща на гинеколог?
ivelinkaaa
07-13-2010, 08:34
Здравейте :)
На 19 години съм имам цикъл от 12-13 годишна възраст..Таа на мен също ми закъснява,от както се помня никога не ми е идвало всеки месец на една и съща дата,но сега малко ме хвана паниката..
Миналия месец ми доиде на 11..предполагах,че и този месец може да е на 11,ноо уви..
От вчера седя и чета по разни форуми и аз каквато съм си страхливка ии сега така се наплаших,че може да е станал някакъв гаф..макар,че вероятноста е нулева(защото с моя приятел сме на тема пръсти,ако ме разбирате :D )
В момента даже и нямам никакви симптоми..нито коремът,нито кръстът ме болии и направооо незнам.А има и друго нещо..този месец много сменях климата..ходих на Балкан..на село..насам-натам..ии сега в София и се моля да е от това..,също така и към 29-30 някъде ходих на зъболекар..там други проблеми ии може и от стрес или паниката да е незнам
Не съм говорила с майка ми..а и не искам да я плаша и нея..Та ако имате някакви мнения,ще ги прочета с удоволствие..
P.S. А темата е много добра..Браво..:)
d3n17yy Ами попринцип го знам това, но друго е да си говориш с някой :D
Значи според теб какво да направя - Да изчакам ли или да отида на лекар? Моята лекарка може ли да ми изпише хапчета или ще ме праща на гинеколог?
според мен е по - добре да се видиш с лекар защото все пак имаш от одавна цикъл и да ти закъснява толкова не е мн добре :( . По - добре да те види ако не е нещо сериозно поне ще си си спокойна ама мисла че личната ти ще те прати на гинеколог, че това не е по нейната спецялност и едва ли зн какви лекарства да ти даде ако има нужда ти ако имаш гинеколог при който си ходила и др път или майка ти можеш първо при него да отидеш успех дано сичко да е наред :) :)
JustForFun
07-13-2010, 15:46
ivelinkaaa Предполагам че е от стреса и смяната на климата .. закъснява ти с едва 2 дни така че на твое място не бих се притеснявала толкова много .. ако пиеш някакви витамини , ако си отслабнала , може и да ти закъснява! Но ако продължава така по-добре кажи на майка си!
kakichkataood
07-14-2010, 08:50
Здравейте. Според вас дошло ли ми е .. февруари месец намерих на бикините ми червени петна... но бях с червено боди ... ... може ли да е от бодито но според мен няма как бодито да изцапа бикините ми чак там :))
:neutral:
tamarichka
07-15-2010, 23:58
ако може някой да ми каже , за някакви хапчета/хормони предизвикващи МЦ .. който нямат толкова странични ефекти и човекът ако може да е използвал такива за да обясни по подробно ..
ще ви бъда мн благодарна ,ако отговорите .. :)
kalpazanka
07-16-2010, 10:38
ако може някой да ми каже , за някакви хапчета/хормони предизвикващи МЦ .. който нямат толкова странични ефекти и човекът ако може да е използвал такива за да обясни по подробно ..
ще ви бъда мн благодарна ,ако отговорите .. :)
Прочети правилата на форума.
Като искаш хапчета, заминавай при АГ. Това не е нещо, което с лесна ръка да ти препоръчаме във форума! Да не говорим, че са с рецепта и дори някой да посмее да драсне име на медикамент тук, в аптеката няма да ти го дадат.
angarova
07-18-2010, 07:06
Iskam da vi popitam neshto...., vinagi sam bila s normalen cikal, v smisal- idva mi na 28-miq den ( pone v povecheto sluchai...) i mi traq okolo 7 dena, no tozi mesec mi traeshe ne poveche ot 3 dena, kakva moje da e prichinata- cvetna bremennost ili neshto drugo....?
Е,добре момичета няма да пускам излишни теми.Днес е 7-ми,а на 15 заминавам на море.Става въпрос за цикълът ми,преди да ми дойде ме боли глава и гърдите също,а от днес започнаха да ме болят и сигурно ще ми дойде някъде на 11-ти,понеже не ми идва още веднага и не знам какво да правя.Никога не съм ползвала тампони,а съм едва на 15,за да купувам хапчета,за да може да ми закъснее,а и не знам сега като ме болят гърдите и чакам да ми дойде,дали тези химикали ще помогнат нещо :(
почти всеки месец цикъла ми идва с няколко дни след датата на която трябва да е понякога са 2/3.. а понякога 5/6 .. много рядко се случва точно на датата да ми дойде.. от какво може да е това ? :neutral: и това е вече 5та година от както ми е дошло за пръв път.. и винаги е така :(
Не мога да помогна на момичетата преди мен, но искам някой да помогне на мен... и така ето какъв е проблема: имам цикъл от 2 години и нещо и още в началото беше когато 1 ден отидох до тоалетна и когато погледнах видях нещо на превръзката, което мисля че беше яйцеклетка. от тогава не съм имала такова "преживяване" . всичко което е там е кръв и толкова. Въпросът ми е: трябва ли да откривам яйцеклетки на превръзката или не, и ако да, тогава колко??
Знам колко глупаво звучи това което пиша, но ако ви питам сега ще съм невежа по въпроса за известно време, а ако ли не ще съм невежа цял живот по въпроса!
Моля ви, отговорете. :-o
nymphetaminegirl9
08-13-2010, 10:57
Не мога да помогна на момичетата преди мен, но искам някой да помогне на мен... и така ето какъв е проблема: имам цикъл от 2 години и нещо и още в началото беше когато 1 ден отидох до тоалетна и когато погледнах видях нещо на превръзката, което мисля че беше яйцеклетка. от тогава не съм имала такова "преживяване" . всичко което е там е кръв и толкова. Въпросът ми е: трябва ли да откривам яйцеклетки на превръзката или не, и ако да, тогава колко??
Знам колко глупаво звучи това което пиша, но ако ви питам сега ще съм невежа по въпроса за известно време, а ако ли не ще съм невежа цял живот по въпроса!
Моля ви, отговорете. :-o
...
благодаря за отговора :) :)
вече поговорих с няколко човека и установих, че всичко си е наред и така .. :-|
dqvolcheto9
08-14-2010, 19:18
мацкии .. имам цикъл от 2 години и би трябвало да ми доиде на 11 а вече е 14 и още не ми е дошло..Не съм правила секс с гаджето.. Хелп плс много съм притеснена :(
Claymore
08-15-2010, 14:44
Може да е заради рязка промяна в климатичните условия или защото си под стрес. Ако и стресирана, успокой се.
SmilezZz
08-15-2010, 15:20
^^ Щом не си правила секс,няма защо да се притесняваш..
Или е от климата,или от притеснение/стрес..
dqvolcheto9
08-15-2010, 19:23
Мерси много ..Ще се опитам да се поуспокоя..А иначе от няколко дена ме боли коремчето (ниско долу) и кръста .. и все още не ми е дошло :)
gergana3020
08-16-2010, 22:00
Здравейте,аз съм на 16 години,имам месечен цикъл от 4 години,по принцип никога не ми идва на 28 ден,а на30-31,32...Проблема при мен е че последно ми дойде на 28 юни,а днес сме 17 август.През февруари месец също така не ми дойде, (тогава правих секс-1 път,и оттогава не съм правила) но следващите месеци имах.Бях на лекар през март и ми изписа дуфастон да пердизвика цикъл.пих го 5 дена само и в следващите месеци си имах цикъл,но сега отново така ме прескача.Много се притеснявам и ви моля да ми отговорите.Също така се чудя дали пак да изпия 5 дена дуфастон,но без лекарско педписание. отговорете ми моля ви
SmilezZz
08-18-2010, 18:00
Щом не си правила секс от вече доста време - не мисля,че има смисъл да се притесняваш относно това дали си бременна..
Иначе на всяко момиче й закъснява или прескача..Но най-добре е да отидеш отново на гинеколог..
И не вземай НИКАКВО лекарство без лекарско предписание
kalpazanka
08-19-2010, 07:09
7639, ако видиш яйцеклетка с просто око, те признавам. Даже ще те препоръчам за кадър в ин витро център. :-D Просто няма как да стане. Да не говорим, че като не е оплодена, се разгражда още в маточната кухина. ;)
Това, което пада от теб, далеч не са обвивките на яйчника, а функционалния слой на ендометриума!
Имам болко в корема долу ниско в ляво и дясно от десет дни още от преди това ме болеше горидолу от година през тези десет дни започнаха да ме болят бъбреците главата да ми се повръща и още не ми е дошло защо така :-x javascript:emoticon(':-x')
Me4encety
08-26-2010, 01:48
ам въпроса ми може да е малко тъп ноо след като извадя тампона кръв не ми тече за 20-30 минути дори се е случвало и за час това нормално ли е?
baby7878
08-27-2010, 08:16
Здравейте!Извинявам се за тъпия въпрос!Моля Ви отговорете ми!Значи на 25 август имах кръв на гащите и си викам нали дошло ми е!И после отидох до тоалетната и като забърсвах постоянно имах кръв и на следващият ден така!Нормално ли е?Това ли представлява цикъла?Дошло ли ми е?Съжалявам за тъпият въпрос!Моля Ви отговорете ми!Благодаря 8-[
Claymore
08-27-2010, 08:49
Щом е било кръв...Аз нещо не схванах. Имала си на единия ден кръв и после и на другия си имала така ли? Ако е така вероятно ти е дошло. Сега трябва да знаеш, че първите няколко месеца е възможно менструацията ти да е страшно нередовна, а може и въобще да нямаш.
baby7878
08-27-2010, 12:48
Да!Нали нали първият ден имах нали кръв ,после на следващия пак и днес пак!Дали ми е дошло?Дано да не е нещо друго...мисля ,че ми е дошло дали? :roll:
Claymore
08-27-2010, 13:02
Нали, нали, едва ли е друго, дошло ти е. Честито! :D
elito0o0o0
08-27-2010, 13:05
Боже мой!
Абе, baby7878, на колко години си? :shock:
baby7878
08-27-2010, 13:23
Амм мерси :-D Амм на 13 ...не ми се смейте за тъпите въпроси просто ми се стори малко обилно :oops: Моля Ви...не ми се смейте
Добър ден! Не знам дали тук е мястото, където мога да си задам въпроса. Цикъла ми дойде на 18 август, по принцип е съпроводен с големи болки и винаги знам 1 - 2 дни по-рано чер ще ми дойде, но от вчера ми тече, но нито ме боли, нито имам някакви симтоми че съм в цикъл. Имате ли идея от какво може да е това.
Здравейте!Виждам ,че последното момиче е задало въпрос без да е получила отговор и съжалявам ,че аз нямам достатъчно информация по въпроса ,за да и помогна. :oops: Проблемът ми е свързан отново с менструацията , само че аз нямам такава и не това ме притеснява толкова ,а това ,че ми тече бяло вече повече от година и половина ,а цикъл все още нямам.Притеснявам се това да не би да е някаква инфекция.А , и ако е от някакво значение (знам ли!) аз съм вегетарианка, да не би да е заради разликата в храненето ми?Абе я да спра да се дрънкам глупости,а ? :oops: Моля, пишете ми , :oops:
Claymore
09-05-2010, 17:23
Koria няма значение от колко време имаш бяло течение, аз го имах близо 2 години и тогава ми дойде. Не се притеснявай. Предполагам сама знаеш, че до 16 години трябва да ти е дошло, ако не...лекар. До тогава няма нужда да се тревожиш. :)
Ох, мерси.Наистина ми олекна. :grin:
Здравейте,първо да кажа бражо за хубавата тема :)
Ето ми го и въпроса:Значи след 3 дена отиваме на море,имам бяло течение от 14 дена,цикъла си не мога да определя след колко време ще ми дойде защото е много нередовен :neutral: (ту нямам 6месеца,ту ми е след 40 дена,ту продължителноста му е 51 дена) та ако ми дойде на морето какво да правя?
Имам жълто течение горедолу от месец а още е ми е дошло за първи път какво да правя
Claymore
09-08-2010, 12:46
Здравейте,първо да кажа бражо за хубавата тема :)
Ето ми го и въпроса:Значи след 3 дена отиваме на море,имам бяло течение от 14 дена,цикъла си не мога да определя след колко време ще ми дойде защото е много нередовен :neutral: (ту нямам 6месеца,ту ми е след 40 дена,ту продължителноста му е 51 дена) та ако ми дойде на морето какво да правя?
Използвай тампон или се разрови с търсачката за повече инфо - има поне 5 теми за проблеми като този. (:
Имам жълто течение горедолу от месец а още е ми е дошло за първи път какво да правя
Жълто? И аз съм имала понякога жълто, но е било рядко. Ако те притеснява те съветвам да посетиш гинеколог.
maaarietta
09-08-2010, 21:54
моля помогнете вече 13 дни не ми спира????? за 1 път ми дойде на 9 юли на 12 съм...
моля помогнете вече 13 дни не ми спира????? за 1 път ми дойде на 9 юли на 12 съм...
Ми значи виж сега миналата година(бях на 12)на мен ми тече 51 дена 8-) отидох на гинеколог(на 4о ден)и той ми предписа лекарства,каза че не е опасно на много момичета така им се случвало :wink: .Така че споко,обаче иди на доктор по-рано от мен :)
PullMeCloser
09-13-2010, 20:12
Ако за съвсем първи път ти е дошло на 9 юли тази година,значи още ти е нередовен.Аз имам цикъл от над пет-шест години вече и в началото ми пропускаше по два месеца,но от доста време си ми е редовен.Най-вероятно,според мен причината си е в това,но ако се притесняваш,отиди на лекар.
само да питам каква е вероятността да ми закъснява заради рязкaтa промяна в климата :-k
Claymore
09-19-2010, 16:05
само да питам каква е вероятността да ми закъснява заради рязкaтa промяна в климата :-k
Голяма...може да ти закъснее с повече от седмица.
vasinceto0o
09-28-2010, 13:23
Ми значи виж сега миналата година(бях на 12)на мен ми тече 51 дена 8-) отидох на гинеколог(на 4о ден)и той ми предписа лекарства,каза че не е опасно на много момичета така им се случвало :wink: .Така че споко,обаче иди на доктор по-рано от мен :)
Ехаа , 51 дена!!! :shock: :shock: ама щом си ходила на лекар и всичко е добре .. :) а междудругото гадно ли е да имаш толкова мноого време?? .. аз едвам издържам по 5-6 дни, апък 51 .. 8-)
Ехаа , 51 дена!!! :shock: :shock: ама щом си ходила на лекар и всичко е добре .. :) а междудругото гадно ли е да имаш толкова мноого време?? .. аз едвам издържам по 5-6 дни, апък 51 .. 8-)
ми не не беше,то в повечето дни ми беше слабо,гадно беше че онова лято не носих никакви бели панталони :P 8-)
vasinceto0o
10-05-2010, 14:12
ми не не беше,то в повечето дни ми беше слабо,гадно беше че онова лято не носих никакви бели панталони :P 8-)
ооохх .. горката .. аз щях да умра толкова за толкова време .. :D
JustGirl1000
10-09-2010, 22:27
бр мн хубава тема само дето незнам кое момиче ще се пристръши да отиде до гениколок :)
Claymore
10-10-2010, 13:28
бр мн хубава тема само дето незнам кое момиче ще се пристръши да отиде до гениколок :)
Не знам*
престраши*
гинеколог*
Всяко момиче, което мисли за себе си и здравето си ще отиде. :)
Здравейте знам че много момичета са попитали подобен въпрос ноо аз да си попитам че съм притеснителна. Имам цикъл от януари месец 2010 соро става 1 година. От юни месец това лято не ми е идвалф това са вече 4 месеца защо ? Моляви който може да ми отговори да го направи защото се притеснявам и не ми се иска да ходя на гинеколог още съм на 13 години р ме е страх колкото и смешнф од звучи. Нормално ли е и възможно ли е да е някаква инфекция ? Блдгодая предваритено за отговорите :)
Здравейте знам че много момичета са попитали подобен въпрос ноо аз да си попитам че съм притеснителна. Имам цикъл от януари месец 2010 соро става 1 година. От юни месец това лято не ми е идвалф това са вече 4 месеца защо ? Моляви който може да ми отговори да го направи защото се притеснявам и не ми се иска да ходя на гинеколог още съм на 13 години р ме е страх колкото и смешнф од звучи. Нормално ли е и възможно ли е да е някаква инфекция ? Блдгодая предваритено за отговорите :)
ми :-D то аз нямах 6 месеца,ама то тва е нормално докато ти се регулира :P
SunShinePearl
10-11-2010, 18:28
цикъла си ми е редовен ама този месец незнам защо закъснява днес е 30-ти ден имах си всички симптоми че трябва да ми дойде обаче се простудих и много взе да ме боли кръста то даже не кръста а където са ребрата отсратни и корема ниско долу възможно ли е от това да ми закъснява все още ме боли кръста но по-малко
VikitoRia
10-15-2010, 08:51
искам да попитам какви тампони да ползвам, ако съм още девствена :)
boOnbonche
10-17-2010, 08:24
имам проблем.. миналия месец изобщо не ми дойде този също това нормално ли е
Sladuranka_ta
10-18-2010, 22:28
b0onbonche , спокойно и при мене става нещо объркано този месец.По принцип ми е абсолютно редовно и почти никога не ми е закъснявало а този месец все още не ми е дошло [48-ми ден ми е днес] .Мисля,че е свързано с времето и резките климатични промени.И други приятелки се оплакват от същия проблем напоследък.
srebyrna
10-25-2010, 01:46
Здравейте на всички! ::) Имам цикъл вече от около 5-6 години но от близката година и половина имам ужасни болки (спазми) чела съм много и различни начини за справяне с този дискомфорт какво ли не опитах какви ли не методи за потушаване на болката но просто не ми се получава! Единственият ми вариант е да смеся няколко вида хапчета и задължително бройката им не пада под 5 (Нош Па , Спазмалгон , Ибопром, Бозколизин и т.н.) Един вид се "дрогирвам" с хапчета за да спра болката! Та въпроса ми е ако някой има същите оплаквания като моите нека сподели как се справя с проблема и до колко е ефикасно!?!?
А дали кюртажът е решение?!?!?! :idea: :idea: :idea:
kalpazanka
10-30-2010, 10:13
На колко години си, та мислиш за кюретаж? Знаеш ли, че при кюретаж насилствено се дилатира шийката, малтретира се, за да се разшири и пропусне кюрета? Не си вкарвай хипохондрични мисли в главицата! води си менструално календарче, посети гинеколог, отбелязвай броя сменени превръзки, количеството на кръвозагубата и му поднеси тази информация.
Колко дни са ти МЦ и менструацията? На колко години си? От колко години дойде първата М?
icantdance
11-12-2010, 21:48
Хора, на 13 съм, гърдите ми пораснаха, имам бяло течение, окосмих се, но цикъл нямам и даже ме е малко срам, щото като си говорим с приятелки дори на по-слаборазвитите им е дошло, а на мен не е и вече си мисля че ми и ма нещо. От около половин месец все ме боли корема но не ми е дощло, та да ми кажете нормално ли е и дали ще ми дойде скор :oops: ама моля ви не ме пращайте на гинеколог, че ме е малко срам :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
ImmortalSportFreak
11-12-2010, 22:24
^^ Нормално е още да не ти е дошло,имаш време-не се тръшкай.А това че те боли корема от около половин месец никак не е хубаво-може да се дължи на много неща;тъй че отиди на лекар.
geritt0baby
11-20-2010, 13:31
Създадох си профила само за да потърся отговор на моя проблем. На 14 години съм. От септември 2008г имам бяло течение. За първи път ми дойде на 24 април 2009г. Смятах, че бялото течение предвещава началото на менструацията ми, но ето че го имам и до днес. Притеснявам се да не би да имам някаква инфекция. Срам ме е да отида на гинеколог.... Каня се от доста време, но не съм готова. Не знам какво ще ми правят и ме е страх. На майка ми не съм казала, а сестра ми ми препоръча да си направя посявка. Нямам представа какво е това и колко ще ми струва....
Четох в една книга, че подходяща хомеопатия е Nux vomica 9 или 15 CH. Да си взема ли тези хапчета и да опитам с тях или...... не знам какво да направя. Моля за съвет!
marin0waa
12-08-2010, 19:46
ии така .. добър ден .. искам да п0питам някой работи ако може :D
аз съм на 13 години .. дойде ми преди 1 година ..
и сега ми закъснява п0чти 3 месеца .. не водя полов живот ! .. преди 1 седмица ме болеше ниско доло корема .. незнам какво да прая и малко ме е срам да отида на лекар .. преди 1 месец скъсах с гаджето си и бях много стресирана .. можели това да има нещ0 общо ?
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ :-k 8-[
bebzgirl
12-09-2010, 19:53
Meн пък днеска ми дойде за първи път ама не е толкова обилно колкото го описахте ;С
Това да не е от някъкво възспаление нещо ?
vesito13
12-13-2010, 13:53
^ При различните момичета/жени менструацията продължава различен период от време, както и количеството е индивидуално. Освен това в началото може да има определен период от време, в който цикълът да се нормализира. Не се притеснявай. :)
zlatit0o
12-17-2010, 14:39
И на мен ми дойде скоро (преди 2-3 дни) но не е така обилно колкото прочетох. Надявам се че това не е проблем. :neutral:
maimunche
12-27-2010, 06:24
Този месец 25 тия ден от цикъла ми се пада на нова година а на мен попринцип ми идва с 2-3 дни по рано,и много се притеснявам да не стане пак така защото ще ми е много притеснено и неприятно цяла вечер.Как и въобще мога ли да направя така че да ми дойде по късно или точно на 28мия ден
slynchicety98
12-29-2010, 08:29
ЗДравейте!
Днес ми дойде :D и 1-я път така се шашнах че даже припаднах.Ама нормално ли е да има толкова много кръв , забога то направо шурти :-o :o
П.П Мисля , че имам Менорагия (обилна менструация) :o ;(
Имам менструационен цикъл от около 5 години (сега съм на 15) и абсолютно винаги ми е идвал на време през 25-26 дена, но миналият месец ми дойде с 2 дена закъснение, а този месец с цели 5! Нещо от времето ли е не знам, но за пръв път ми закъснява толкова и се притеснявам :(
musicfan101
01-01-2011, 16:21
Аз съм на 13. Преди 15 дни ми дойде цикъла и трая 3-4 дни а после спря. Това нормално ли е? :?
slynchicety98
01-02-2011, 16:25
Имам менструационен цикъл от около 5 години (сега съм на 15) и абсолютно винаги ми е идвал на време през 25-26 дена, но миналият месец ми дойде с 2 дена закъснение, а този месец с цели 5! Нещо от времето ли е не знам, но за пръв път ми закъснява толкова и се притеснявам :(
Мисля че е заради времето :?
slynchicety98
01-02-2011, 16:27
ЗДравейте!
Днес ми дойде :D и 1-я път така се шашнах че даже припаднах.Ама нормално ли е да има толкова много кръв , забога то направо шурти :-o :o
П.П Мисля , че имам Менорагия (обилна менструация) :o ;(
Свърши ми :smt003
Явно всичко е нормално! :grin:
slynchicety98
01-03-2011, 21:36
Оф хора...вчера ми свърши , а днес имам някакво кафяво течение ..... вярно че е малко ,нооо .... :-o :o
gugenceto2
01-05-2011, 17:21
Браво!Супер тема!
Темата е много хубава. Браво, постарала си се доста! На мен ми беше полезна, макар, че вече ми е дошло, имаше неща, които не знаех ...
nonameforu
01-21-2011, 09:35
Здравейте,можеби въпросът ми не е за тази тема,но незнам къде другаде да го задам..Та значи цикъла ми закъснява вече 3 ден а в вторник ми се очертава да спя в приятеля ми и щи правим секс.. искам да попитам някой от вас дали знае,ако днес примерно ми дойде вече,дали има нещо с което да го забързам и до вторник вече да ми е свършило (по принцип цикъла ми върви 3 дни и винаги ми идва 1-2 дни преди датата ) но този път незнам дали ако ми дойде днес до вторник вече ще е свършило.... :S
Здравейте,
приятелката ми е на 14 години. Цикълът и свърши в сряда, а вчера (петък) правихме секс и е дошло отново докато сме правили секс. На какво може да се дължи товаа ? Моля ви помогнете ми. Оплакваше се от главоболие и болки в стомаха
Скъсал си й химена / а за да разбереш 'отворил' си я / :-o :D :D :D
bebzgirl
01-25-2011, 23:46
Хора цикъла ми закъснява вече с около 15-16 дена (за втори път ще ми идва) и наистина се притеснявам ...
Нормално ли е ?
Една приятелка ми вика че в началото можело дори един месец да не ми идва а пък друг месец да ми дойде 2 пъти ... Това вярно ли е ?
Съжелявам за тъпите въпроси ама не съм много ''навътре'' с нещата ...
ImmortalSportFreak
01-26-2011, 07:32
^ Да,така е.Нормално е в началото да ти е нередовен,споко. ;)
bebzgirl
01-26-2011, 17:49
Мерси за отговора :-) Наистина помогна =)
Здравейте и от мен. Моя цикъл е от миналата година, в 6-ти клас съм, но сега не ми е идвал от около 1 - 2 месеца!? Майка ми каза, че е нормално, но аз все пак се притеснявам!?
ImmortalSportFreak
01-28-2011, 16:02
Здравейте и от мен. Моя цикъл е от миналата година, в 6-ти клас съм, но сега не ми е идвал от около 1 - 2 месеца!? Майка ми каза, че е нормално, но аз все пак се притеснявам!?
Споко,не се притеснявай.Малка си,още не ти е редовен,нормално е. ;) Първите 2-3 години е абс. нормално да ти е нередовен. :)
Споко,не се притеснявай.Малка си,още не ти е редовен,нормално е. ;) Първите 2-3 години е абс. нормално да ти е нередовен. :)
Благодаря ти ужасно много! Вече съм спокойна! :)
Здравейте имам малък проблем и вече започвам много да се притеснявам цикъла ми попринцип е редовен , но този месец вече закъснява с 8-9 дни и имам лека болна долу в ляво . Възможно ли е защото съм болна от 3-4 дни и пия какви ли не лекарства ?!
bebkaa123321
01-30-2011, 11:48
Хора, имам проблем. Имам цикъл вече от около 4 месеца и този месец цикъла ми продължава вече 13 ден. Много се притеснявам моля ви помогнете ми.
nellynka1
02-13-2011, 12:31
Много полезна информация :) Благодаря :)
NinaDobrev
02-13-2011, 15:08
Може въпроса ми да ви се стори глупав,но ме е страх да се къпя когато съм в цикъл.Обикновено не тече през това време,но мен ме е страх ;хх
Може въпроса ми да ви се стори глупав,но ме е страх да се къпя когато съм в цикъл.Обикновено не тече през това време,но мен ме е страх ;ххне трябва да се страхуваш , няма от какво е малко е гадничко ама какво да се прави . Все пак е добре да се къпеш и да поддържаш хигиена още повече , че на мен от топлото ми става по - добре
merinkass
02-25-2011, 15:00
един ден отивам в тоалетната и като се обърсах имаше малко кръв, но на гащите нищо. от тогава нищо. ще се радвам ако ми кажете нещо по въпроса. :)
MegiBoOm
02-26-2011, 09:18
А-уу...на мен ми дойде днес и така яко се стреснах, че направооо.... :D :D :D
Иначе наистина много полезна информация! :)
Veroniika
03-10-2011, 15:33
Здравейте :) Искам да ви питам нещо .. Аз съм на 12 години и още не ми е дошло . Какви са симптомите ? Смисъл не съм нмого развита , гърдите ми сега растат , и са горе долу колкото една шепа , окосмяването ми е нормално нямам под мишниците , но по половия орган имам средно .. Мама ми е казвала , че на нея и е дошло на моите години през лятото .. :) :) :P
Много полезна информация за момичетата . Има какво да се научи :wink: ;-) :)
Denchoti
03-16-2011, 18:12
искам да попитам нещо почти на 14години съм(ставам след 1 месец) имам цикъл от 2 месеца,но все оше нямам никакви гърди,ама ви казвам плоска съм като дъска имам там 2 стърчащи пъпки и толкова!това нормално ли е? и скоро ще ми пораснат ли? ne s epritesnqvay vseki se razviva po sobstven na4in i samo tvoeto tqlo moje da reshi koga e gotovo da prejiveesh vsi4ki promeni ot puberteta
katerinka9226
03-20-2011, 12:52
Имам малък проблем :-# :-# На мен вчера ми дойде ... ( на 14 съм ) :oops: майка ми каза, че първите дни е нередовен, но днес ИЗОБЩО нямам кръвотечение... а вчера имах доста... какво става?? Това нормално ли е? Моля Ви за отговор.. :-#:-#
аз имам от 11 месеца и сега трябваше дами дпоиде но закъсня някасе около 1 седмица това нормално ли е
мен ме е срам да кажа на майка си да и кайа ли и как
yanggirl1
03-22-2011, 11:29
pomognete mi az sam na 12. 5 i predi 7 mececa ima hjalto na gashtite no i sq prodaljava da ima ama tozi pat e veche neshto kat kafqvo lekarkata mi vikashe che shte mi doide no oshte ne mi idva please pomognete mi :smt091 :smt091 :smt091 :-)
JustForFun
03-22-2011, 18:32
katerinka9226 - напълно нормално е! На мен като ми дойде за първи път беше само 2 дни! Не се притеснявай!
doni100 - на колко си, водиш ли полов живот? От колко време имаш цикъл? Ако не водиш полов живот и от скоро имаш цикъл е съвсем нормално да ти подранява или закъснява. През първите 2-3 години цикъла се регулира и е възможно да ти прескочи с до 6 месеца :)
yanggirl1 - Нормално е , ако течението ти става по тъмно, значи скоро ще ти дойде - в близкия месец-два. Може да усетиш болка в корема или в кръста - това са знаци, че ти идва :)
yanggirl1
03-23-2011, 11:38
ms JustForFun za infotot veche mi e kat mn leko kdfqvo i sq me bli korema te dne samo e boli korema i leko desniqt babrek
Brionetka13
03-23-2011, 18:19
Имам един проблем на 13 съм(ще правя 14 следд 3 месеца) и цикала ми е МНООГОО силен ( или поне така ми се струва) :oops: направо усещам как тече ( звучи смешно ама на мен никак не ми е смешно :( ) ии сега като ми дойде мисля да пия 3-4 хапченца витамин Ц един път пробвах и помогна :) Въпроса ми е дали ще ми стане нещо ако пия всеки месец, защото просто не издържам за 1 час и вече съм се оцапала навсякъде нормално ли е това ( забравих да кажа имам от 2-3 години някаде) 8-[ :-k :-k
JustForFun
03-23-2011, 20:37
Недей да пробваш това с витамин Ц. Мисля, че не е добре за организма. А знам какво ти е . На мен ми е кратък цикъла попринцип, но вторият ден е ужасно силен. И ми става супер гадно когато съм спала или съм стояла дълго време на стол, и като стана, буквално усещам как тече. Не е приятно. Но недей да пробваш това с витамин ц- не е решението! Може да ти навреди. Ако ти е толкова силно носи нощни превръзки и през деня, или си слагай по 2 от нормалните, за да стане по-голяма. Аз така се чувствам по-сигурна. На always нощните на мен са ми огромни - като памперс са , но може с тях да ти е по-удобно, щом казваш, че ти е силно.
katerinka9226
03-24-2011, 05:05
katerinka9226 - напълно нормално е! На мен като ми дойде за първи път беше само 2 дни! Не се притеснявай!
Много ти благодаря :-) :)
Veroniika
03-24-2011, 13:56
Здравейте :) Искам да ви питам нещо .. Аз съм на 12 години и още не ми е дошло . Какви са симптомите ? Смисъл не съм нмого развита , гърдите ми сега растат , и са горе долу колкото една шепа , окосмяването ми е нормално нямам под мишниците , но по половия орган имам средно .. Мама ми е казвала , че на нея и е дошло на моите години през лятото .. :) :) :P
? 8)
Brionetka13
03-24-2011, 15:00
Недей да пробваш това с витамин Ц. Мисля, че не е добре за организма. А знам какво ти е . На мен ми е кратък цикъла попринцип, но вторият ден е ужасно силен. И ми става супер гадно когато съм спала или съм стояла дълго време на стол, и като стана, буквално усещам как тече. Не е приятно. Но недей да пробваш това с витамин ц- не е решението! Може да ти навреди. Ако ти е толкова силно носи нощни превръзки и през деня, или си слагай по 2 от нормалните, за да стане по-голяма. Аз така се чувствам по-сигурна. На always нощните на мен са ми огромни - като памперс са , но може с тях да ти е по-удобно, щом казваш, че ти е силно.
Да но проблема е,че по 40 мин седя седнала и после като стана ... :( :( :( ( не мога да търпя вече) иначе третия ден е супер и попринцип нищо не ме боли никога :) нооо с тези памперси 100 % няма да ми е удобно аз вървя като патка с онея малко по-дебелите пък за тея да не говоря :? ии защо да е вреден витамин Ц аз точно тук четох, че нищо не може да стане от него :-# \ :-# :-# :-# направо ми се иска да съм момчеее
Здравейте няколко дена пих витамин ц,вчера последно защото бях на състезание и трябваше да ми дойде точно вчера.Въпросът ми е след колко време ще ми се възстанови цикълът-днес или по-късно?
А кога излизаме от пубертета?
Loreena1McKennitt
04-07-2011, 07:47
Исках да питам точно за тея витамин Ц... знам,че не е кой знае колко полезно за организма, но за един път няма да ми навреди..
Някой може ли да ми разясни по-точно защо не е полезно и дали действа?
inanik25
04-07-2011, 11:21
Аз мисля, че витамин Ц-то ее дори полезно.... Баща ми е доктор, а майка ми - лаборантка.... Ии когато съм болна ми дават витамин Ц, защото подсилва организва... Така че според мен не е вредно...
Ааа имам един въпрос: На 12съм (Е, вече почти на 13) и ми дойде август миналата година... Първите пъти течеше по малко ии не беше много продължително, но към 3-4 път мензисът ми продължаваше около 7-8 дена, катоо последните 2 дена течее съвсем малко... Дали е нормално.... :-#
kalpazanka
04-07-2011, 11:33
^ Е при положение че имаш вкъщи лекар и мед лаборант, защо питаш нас? :-D
Би трябвало да е нормално. Не може да ти тече като чешма всеки един ден, както и няма как да спре отведнъж. ;)
inanik25
04-07-2011, 12:57
Е, така де... Ноо искам да разбера дали има и друг с подобен "проблем" :D
Loreena1McKennitt
04-07-2011, 16:38
Добре, като пиеш витамин Ц ..той кога действа :д тоест ако го пия утре сутринта до събота вечерта трябва да е спряло, нали?
Аз бях на генеколог и тя ми каза да пия витамин Ц за да ми е равномерно и аз пия по 2 , 3 на ден и ми го намалява , което ме радва , защото попринцип ми е много силно . Иначе темата е много хубава :) Мен май ми е от година и половина дошло и много често ми пропуска и ми закъснява ама аз изобщо не се притеснявам а то всъщност и няма закво нали ???
момичета какво ще се посъветвате значи дойде ми за първи път през 2007 когато бях на 13 и само първата години ми идваше редовно а сега 3 пъти в годината ми идва .. всеки път си казвам ще ида на лекар но 1 че много ме е срам и страх ( а и не водя полов живот) ...а и ако ида на гинеколог ще се качам ли на ''магарето'' или мога да мина с приказки и ехограф ?
kalpazanka
04-11-2011, 10:01
Няма да се катериш на магарето, спокойно. Ще ти направи ехография.
Не е трябвало да се държиш толкова време.
Veroniika
04-15-2011, 09:54
Искам да попитам нещо .. Преди да ти дойде за първи път , задължително ли ще има бяло течение .. :-)
амии да.. макар че и аз се питам това, защото имам бяло течение от 3 години.. ама цикъл- не.. простоо незнам кога ще ми дойдее.. :? :? Имам всечки симтоми ама цикъла нещо е кривнал от пътяя... :lol: :lol:
Здравейте! Имам менструация от 1 година. Нередовна е. Исках да попитам дали през периода, в който нямате менструация, имате бяло течение. Чувала съм, че бялото течение е признак за предстояща менструация, но при мен си продължи и след идването. Започвам да се притеснявам.
Благодаря предвалително! :)
kalpazanka
04-16-2011, 15:07
Цвят и миризма има ли? Сърбеж? В определени дни от МЦ ли е или постоянно?
Бялото течение е постоянно. Сърбеж не бих казала. А цветът и миризмата са си като нормалното бяло течение преди менструацията
kalpazanka
04-16-2011, 15:31
Прозрачно ли е? Бяло/жълто ли е? На кисело ли мирише или на риба?
Откъде да знам какво е за теб нормално бяло течение/о, Боже!/?
Не знам за кой път пиша, че ненавиждам да ви вадя думите с мъка изпод пръстите, още повече когато става за вашите проблеми, които реално не ме касаят грам!
JustForFun
04-16-2011, 17:13
Уф, то и наще са лекари и когато съм болна , а и попринцип за подсилване на имунитета ми дават витамин ц, но според мен не е хубаво да се прави този номер. Смисъл ако си болна по време на цикъл, да, пии си го.. Обаче не е хубаво да се нарушава баланса на организма. Той си знае една дата, в която трябва да "изхвърли" мръсната и ненужна кръв, затова не бива да се забавя.
sLowm0tioN
04-16-2011, 23:17
По принцип цикълът ми не е от най-редовните... Закъснява ми вече 9-ти ден. Точно 2 дни преди да трябваше да ми дойде правих секс за първи път. Беше без презерватив,но приятеля ми не свърши,защото беше за има-няма 5 минути. Тогава пиех и витамини Триовит,понеже бях малко болна. Та въпросът ми е нормално ли е да ми закъснява толкова след първия път? И дали това закъснение се дължи на него и на витамините,които пих?
kalpazanka
04-17-2011, 13:00
Щом не е от най-редовните, надали причината е точно първият път или пък витамините. Просто сега вече "имаш поводи да се тревожиш", особено както е било и без презерватив.
В какъв интервал се движи МЦ?
Veroniika
04-18-2011, 16:37
Днес забелязах на гашите си едно жълто - кафяви петно ? Какво ли е ? 8-) :lol:
kalpazanka
04-18-2011, 17:26
^Розова овулация?
Veroniika
04-19-2011, 07:36
Незнам .. :?
kalpazanka
04-19-2011, 07:40
Е, аз ли да знам? Базална температура мерила ли си? Пробождания ниско в корема да си имала? Кога ти се пада датата на овулация? Кога ти дойде последно?
Veroniika
04-19-2011, 07:55
Аз нямам още цикъл .. Точно заради това , немога да ти отговоря :) :)
kalpazanka
04-19-2011, 07:58
Ми така кажи :D
Болки в корема преди появата на това петно имала ли си?
Veroniika
04-19-2011, 08:02
Ами малко .. Вчера ме боля кръста .. но мисля , че е от чантата за даскало .. :? :?
neli10231999
04-19-2011, 12:56
Абе хора имам да ви питам нещо миналата година падаше се вторник и отидох до тоалетната и да беше ми дошло но това деше само за един ден!!!Повече ништо!! :neutral:
ivetoooooooo
04-23-2011, 15:10
нямам време да почето всикки мнения и за това ще питам направо...от 2 месеца не ми е идвал трябва ли да се притеснявам?? и трябва ли да кажа на майка ми не съм от тези момичета които споделят всичко с мама....и за тва искам да питам за да не се претеснявам и да не споделям с мяйка ми :smt087
ivetoooooooo
04-23-2011, 15:14
извинете за правописните грешки байй дъ уейй :)))
kalpazanka
04-23-2011, 15:21
Полов живот водиш ли?
Здравословни проблеми да имаш?
ivetoooooooo
04-23-2011, 16:37
не водя полов живот още, здравословни проблеми.....ми не само дето съм малко пълничка
kalpazanka
04-23-2011, 16:56
На колко години си? Акне имаш ли? Имаш ли мъхче на горната устна? А кофти окосмяване на други места по тялото?
Не е зле да провериш какво става при гинеколог. Опитай се да вкараш BMI в норма.
ivetoooooooo
04-23-2011, 17:23
на 14 и имим ама не е много смисъл само черни точки и най-много 2/3 пъпки и как така мъхче на горната устна и нямам окосмяване на други места освен там където е нармално да имам...и какво е това BMI ?? моля Ви помогнете ми дайте ми някакво инфф , че ме хваща страхътт :X:X:X
ivetoooooooo
04-24-2011, 17:40
а може ли да се получии от стрес напрежение и текива работии защото имах проблеми в семеиството и такива и съмм ужасно ядосана и нервна а и сигурно от теглото може ли да е от това ? найстина помогнете ми защото съм наистина притеснена
nikolchetuy
04-27-2011, 20:17
Искам да Ви попитам , нормално ли е да съм на 13 години и да нямам менструация.В последните 2 години имах много проблеми и страшно много нерви ми се натрупаха , дали е въпрос на психологичека нагласа или ми има нещо. Близо година имам много бяло течение и ме е страх дали ми има нещо :( :( :( :( :( :(
Singingintherain
04-28-2011, 19:40
Очаквам цикъла си около 15-ти, но вече е 28-ми и още не ми е дошло. В началото на месеца имах някакво течение, но не беше кървене, а по скоро някакво кафеникаво зацапване. Защо ми закъснява? Не е възможно да съм бременна, не съм правила секс досега.
sweetchety99
04-29-2011, 08:21
На мен ми дойде миналата година през ноември. Тогава бях на 11, а сега съм на 12години. Трябвали да се притеснявам, че ми идва всеки месец или е нормално? Много Ви се моля кажете ми!
ivetoooooooo
04-29-2011, 11:40
нормално е !!!!!
MegiBoOm
04-29-2011, 16:07
ТАКА: КОГАТО ИМАТЕ ЦИКЪЛ ОТ СКОРО Е НОРМАЛНО ДА НЕ ВИ ИДВА ЧЕСТО ИЛИ ДА ЗАКЪСНЯВА, А АКО НЕ Е ОТ СКОРО, ТО ТОГАВА ИМА СЪВСЕМ ДРУГА ПРИЧИНА! ПОЛУЧИХТЕ ОТГОВОР И СПРЕТЕ ПОСТОЯННО ДА ПИТАТЕ: "Трябва ли да се притеснявам..." ; "Не ми идва вече...." и т.н.
green121
05-02-2011, 05:15
А нормално ли е да идва два пъти в месеца? За 1ви път ми дойде този януари, но от февруари ми идва по два пъти. :Х През февруари си мислех, че ми е дошло 2ри път, защото първия беше много кратко и с много малко течност, но... Другите месеци първия път беше нормално, а втория път малко по-кафеникаво.. Мисля, че вече е крайно време да отида на лекар. Ако някой е имал същия проблем, моля да сподели какво е станало. :-) (то може би вече някой е споделил такъв проблем - ще се разровя в другите страници)
kalpazanka
05-02-2011, 08:02
^Заминаваш на гинеколог, без да чакаш повече коментари по темата.
green121
05-02-2011, 08:29
Еми, да, това е най-правилно. Че както това продължава цели три месеца.. да не се окаже нещо сериозно!! :Х И без това всички коментари по темата са за закъснели менструации, а аз какво да кажа, че ми идва 2 пъти в месеца!! Надявах се да се дължи на това, че тази година ми дойде за първи път.. но още нищо не се знае! Докторът ще каже... :neutral:
iiiiveto0o
05-08-2011, 11:34
Моля ви, помогнете ми! Дойде ни преди 3 месеца но не е на равни интервали. Всеки път ми идва все по-рано. Например През Март ми дойде на 22, Април на 16, Май на 7! Това нормално ли е?! Какво трябва да направя! ](*,) ](*,)
julinkata3
05-08-2011, 16:31
Момичета,успокойте се!Когато ви е дошло скоро е нормално цикълът ви да не е редовен-да ви закъснява,да ви идва по-рано или дори да ви пропусне.Успокойте се,а за бялото течение също е нормално.Надявам се да съм ви успокоила и да можете да дишате спокойно! :)
Ами ако един месец ти доиде на 12 а друг на 18 или на 16 това нормално ли е аз имам от 1 година
ivetoooooooo
05-09-2011, 14:58
нормално цикълът ти да не е редовен-да ти закъснява,да ти идва по-рано или дори да ти пропусне....
julinkata3
05-09-2011, 15:36
Ами ако един месец ти доиде на 12 а друг на 18 или на 16 това нормално ли е аз имам от 1 година
да,нормално е. :)
Доколкото знам промяната на климата може да доведе да ти дойде по-рано. Например ако отиваш на море.
iveto1995
05-23-2011, 16:39
Здравейте,
Понеже има страшни много страници и немога да прочета всички наведнъж :D за да видя дали някой е питал по тази тема, моят въпрос е нормално ли е след като ми е дошло преди 2 години и няколко месеца пак да не ми е редовно. Понякога се получава така, че да не ми идва 2 - 3 месеца ии после да ми дойде. Всеки месец имам "симптомите" (повече бяло течение и болки) обаче не ми идва. Знам, че трябва да отида не гинеколог, но ако някой знае нещо по въпроса да каже :P
Starless
05-24-2011, 12:36
Вие използвате ли тампони ? Удобни ли са ви и добре ли се чувствате с тях ? Много бих искала да използвам ..
ivetoooooooo
05-24-2011, 17:27
Вие използвате ли тампони ? Удобни ли са ви и добре ли се чувствате с тях ? Много бих искала да използвам ..
аами аз пробвах един път според мене е много неудобно ! НО и те май си имат свойте плюсове и минуси така , че това е личен избор според мене !
kalpazanka
05-28-2011, 08:24
Пробвах да полвам. Боли ме, имам чувството, че си съборих лигавицата на влагалището, неудобни са ми и и сякаш всеки момент ще ми се изхлузят. Може би е моя грешката, че ги ползвах в последните дни на менструацията, но няма да повторя, определено.
iiiiveto0o
05-31-2011, 07:30
Понеже наближава летният сезон, искам да ви попитам, когато съм с тампон мога ли да влизам във морето или басейна без да се притеснявам от инфекции или др. проблеми?! :-)
betito28
06-02-2011, 12:03
Искам да попитам,понеже не можах да изчета всичко-по-миналия месец ми дойде за пръв път и ми беше 7 дни,но на следващият месец ми липсваше-това нормално ли е?
ivetoooooooo
06-02-2011, 17:13
Искам да попитам,понеже не можах да изчета всичко-по-миналия месец ми дойде за пръв път и ми беше 7 дни,но на следващият месец ми липсваше-това нормално ли е?
според мене е нормално щом ти е дошъл за 1 път миналия месец още не ти е редовен защото си в началото още :)) няма за каво да се безпокоишш
bonbona102
06-05-2011, 17:00
Само да попитам.Нали е нормално през първата година да ми идва 2 пъти в 1 месец.И това обикновено се случва при месеците с по 31 дни.И двата пъти кръвотечението да е силно.И още 1 въпрос как да разбера,когато ми е свършило напълно защото веднъж цяла нощ нямаше нито капка ,махнах превръзката защото си помислих ,че е свършило и след няколко часа течеше по силно даже и от първите дни.Благодаря предварително :) :)
anonim85
06-08-2011, 09:51
Хора помощ, имам цикъл от вчера вечерта не бях забелязала и затова отидох спокойно на училище пред последния час приятелката ми ми каза че на дънките съм изцапана. Прибрах се и слава богу нямаше никой у нас проблемите са няколко незнам какво да кажа на майка ми другя е през колко време да мсеням превръзките през колко продължително време идва? и на точна дата ли е ? :( :( :( :shock: :shock: :o
selenasky
06-09-2011, 05:39
Откакто ми казаха, 4е на някаква й заседнал тампона и й го вадили в гинекологията не искам и да 4увам за тампони :? :-D :-D Страх ме е от такива работи..
Здравейте!Искам да ви питам нещо.Всички казвате,че интервалът на цикъла се изчислява като се броят дните от първия ден на едната менструация до първия ден на следващата,но аз знам,че се брои от последния ден-21 дни ( например: дошло ти е на 1-ви и ти свършва на 5-ти и от 6-ти започваш да броиш 21 дни и така от 6-ти до 26-ти са 21 дни и би трябвало тогава да ти дойде [не знам дали ме разбрахте :D ] ) Кое е по-точно?
kalpazanka
06-12-2011, 08:18
Както искаш, така си ги брой. Обяснено е от просто по-просто- от първия ден на М до първия ден на следващата.
Защо броиш 21 дни? Поне аз го пресмятам така. Дошло ми е на 5ти този месец. Значи следващия ще ми дойде на 4ти. По-следващия на 3-ти и тн. Минус един ден всеки следващ месец.
Обикновено траеше около 5-6-7 дни и си пресмятах ангажиментите за година напред..., но откакто спортувам активно минава за 2-3 дни :grin:
stefityYyY
06-27-2011, 19:46
Здравейте исках
да питам ако имаш бяло течение дали това означава, че скоро ще ми дойде, защото аз го имам от 9 годишна а пък сега съм на 12 :?
Siisiiee
06-28-2011, 09:10
Здравейте, имам проблем на 12 съм и ми дойде преди 2 месеца и нали идва ми редовно ама днес ми дойде а на мен обикновени ми държи около 5-6 ден а вдругиден заминавам на море не знам как да си сложа тампони, а искам да ми препоръчате нещо за пиене за спиране на цикъла
Slobbery
07-04-2011, 00:31
Здравейте..
На 14 години съм,ще стана на 15 след 3 месеца.
Имам бяло течение от близо 3 години, на външен вид се развивам наравно с връсниците ми. Единствената разлика е ,че аз нямам цикъл.
Възможно ли е да не ми идва,защото пия хормонални лекарства(имам артрит и пия кортизон,т.е. кортикостероид)Чувала съм също,че при някои хора менстуацията не идва,защото са твърде слаби. Аз тежа 45 килограма,не съм чак толкова фрапиращо слаба,имам приятелки по 40,които си имат цикъл ... Говорила съм с майка ми,на нея и е дошло на 12 , според нея не е от лекарствата.
Не че умирам да имам цикъл,но започвам да се притеснявам.
Благодаря предварително. (:
kalpazanka
07-04-2011, 06:35
Отскочи до гинеколог за твое спокойствие.
Slobbery
07-04-2011, 11:02
Да,обмислям да го направя. Благодаря все пак. :)
NinaDobrev
07-11-2011, 07:52
Хора помощ, имам цикъл от вчера вечерта не бях забелязала и затова отидох спокойно на училище пред последния час приятелката ми ми каза че на дънките съм изцапана. Прибрах се и слава богу нямаше никой у нас проблемите са няколко незнам какво да кажа на майка ми другя е през колко време да мсеням превръзките през колко продължително време идва? и на точна дата ли е ? :( :( :( :shock: :shock: :o
Е най-добре кажи на майка ти.Няма нищо срамно в това и тя,като всяка друга жена е преминала през това,спокойно ще те разбере и ще те научи на доста неща. (:
Превръзките сменяй,ами когато се напоят.Не знам колко силно ти тече...на мен първите месеци ми идваше супер нередовно направо бях луднала,имах чувството,че почти постоянно ми идва.Третия ми път беше ужасно обилен после ми прескочи един месец и до сега си ми е редовен.Случвало се е да закъснее с няколко дни,примерно да станат 32 дни,но после си ми идваше...друг път пък на 17-тия ден ми е идвало,ама една приятелка ми каза,че първите три години е нормално и тогава все още се регулира,така че вече не се притеснявам. ;д
Не ми се чете всичко , затова давам направоо , така , тръгвам на море на първи август , а трябва да ми дойде около 5,6 как да го забавя така че до 10 да нямам !??
vilito2589
07-15-2011, 13:04
Проблемът ми е такъв - идва ми от почти 2 години (септември стават 2 години) не е редовен , но това не ми е проблем , а че просто тва не е като цикъл .. имам предвид, че някъде на 4-5 месеца ми тече кръв, а през останалото време е нещо като сиво течение .. дори не мога да го опиша както трябва. По едно време дори приличаше на отайка от кафе. Знам, че звучи направо гнусно , но моля ви кажете ми какво да правя , страшно много се притеснявам .. ; ((
kalpazanka
07-16-2011, 11:15
Гинеколог->ехография.
Водиш ли полов живот?
sineo4ka234
07-17-2011, 10:14
Здравейте! Вчера бях на разходка и като се прибрах и като отидох до тоалетната видях, че имам кафяво петно на гащите и леко кръв казах на мама и тя ми даде превръзка :D после нямаше много кръв на нея, но тази сутрин като станах имаше бая много и днес продължава страшно ме боли стомаха! До колко дни ще ми мине?защото тази събота се очертава да съм на рожден ден и то във друг град със приспиване
VampireGirl95
07-18-2011, 19:45
Здравейте! Вчера бях на разходка и като се прибрах и като отидох до тоалетната видях, че имам кафяво петно на гащите и леко кръв казах на мама и тя ми даде превръзка :D после нямаше много кръв на нея, но тази сутрин като станах имаше бая много и днес продължава страшно ме боли стомаха! До колко дни ще ми мине?защото тази събота се очертава да съм на рожден ден и то във друг град със приспиване
Всичко зависи как се развиваш.Попринцип 3/4 дена и ти спира.
deskata567
07-19-2011, 11:33
Здравейте!Предния месец ми дойде месечния цикъл на датата и продължи както обикновено,но след 2-3 дни след като ми свърши отнови ми прецапа за 2 дни и то в розов цвят.Досега не ми се е случвало!Имам ли повод за притеснение?Благодаря Ви!
sineo4ka234
07-20-2011, 08:44
Здравейте имам цикъл от тази събота от 16 беше много обилен и до днес сряда продължава сега е малко по малко но пак си тече по повечко :x а трябва задължително до събота да ми свърши! 8-) Моля ви за отговор спешно 8-[
vilito2589
07-21-2011, 19:15
Гинеколог->ехография.
Водиш ли полов живот?
Не, а на каква може да се дължи , може ли малко инфо ? ;х
gummybear
07-21-2011, 21:06
Здравейте имам цикъл от тази събота от 16 беше много обилен и до днес сряда продължава сега е малко по малко но пак си тече по повечко :x а трябва задължително до събота да ми свърши! 8-) Моля ви за отговор спешно 8-[
менструацията продължава най-много до 7 дни
sineo4ka234
07-22-2011, 06:14
Момичета спазмалгон влияе ли на менструацията, защото аз го пия зареди болките и ми помага, но ми се струва че от него ми върви повече :shock:
LoveChocolate
07-29-2011, 02:13
Искам да попитам нещо .. днес ми подрани с 10 дена :shock: дали е нормално , до сега не ми е подранявало с толкова много дни :(
Искам да попитам нещо .. днес ми подрани с 10 дена :shock: дали е нормално , до сега не ми е подранявало с толкова много дни :(
нормално е. цикъла се влияе от много неща. а и ако го имаш от скоро (2-3 години мах) е логично да не ти е много редовен..
Здравейте!Извинявам се,ако някой е имаш съшият проблем и вече е питал,но може ли да попитам нещо?
Значи аз съм на 13 години и около февруари тази година ми дойде и досега ми е идвал около 4-5 пъти.Сега също имам,но ми тече обилно кръв.Сега е 4тият ден откакто имам и ми понамаля доста,но 1вият и 2рият ден беше доста обилно и през 1-2 часа си сменях превръзката,та трябва ли да се притеснявам??? :(
Иначе то и на мен не ми е много редовен,ама са ми казвали,че първата година е нормално.О и още един въпрос..сега докато имам кръв пречи ли нещо водата,ако се къпя всеки ден?Знам,че на море не става,но за къпане,доколкото знам не е проблем,независимо в кой ден си.
Благодаря и се надявам някой да ми отговори!Наистина хубава тема.Поне ще помогне на много тинейджъри с проблеми.
Не знам.. извинявам се,ако въпросите ми са тъпи,но аз някак си се притеснявам!
slynchicety98
08-07-2011, 19:44
Пф и на мен последните 3-4 месеца ивнаги ми подранява с 2-3 дена този месец с 4 и нормално ли е ??
kalpazanka
08-08-2011, 08:09
След като ти подранява с 3-4 дни, може просто да се е изменил, да не ти идва вече на 28 дни например, а на 24. Имаш повод за притеснение, ао МЦ падне под 21 дни или е по-дълъг от 35. Също повод е и еднократно необичайно закъснение.
Сметни продължителността на МЦ за последните месеци и ще умуваме тогава. :)
Здравейте!
Значи аз съм на 13 години и около февруари тази година ми дойде и досега ми е идвал около 4-5 пъти.Сега също имам,но ми тече обилно кръв.Сега е 4тият ден откакто имам и ми понамаля доста,но 1вият и 2рият ден беше доста обилно и през 1-2 часа си сменях превръзката,та трябва ли да се притеснявам??? Sad Но всъщност има направо,като някакво желе ми е кръвта някой път.. знам,че звучи налудничаво и смешно,но... Моля ако може някой да ми отговори дали е нормално...
Иначе то и на мен не ми е много редовен,ама са ми казвали,че първата година е нормално.О и още един въпрос..сега докато имам кръв пречи ли нещо водата,ако се къпя всеки ден?Знам,че на море не става,но за къпане,доколкото знам не е проблем,независимо в кой ден си.
Благодаря и се надявам някой да ми отговори!Наистина хубава тема.Поне ще помогне на много тинейджъри с проблеми.
Не знам.. извинявам се,ако въпросите ми са тъпи,но аз някак си се притеснявам!
slynchicety98
08-09-2011, 20:45
След като ти подранява с 3-4 дни, може просто да се е изменил, да не ти идва вече на 28 дни например, а на 24. Имаш повод за притеснение, ао МЦ падне под 21 дни или е по-дълъг от 35. Също повод е и еднократно необичайно закъснение.
Сметни продължителността на МЦ за последните месеци и ще умуваме тогава. :)
Нали този месец 22 апък миналия 27 .. 8-)