PDA

View Full Version : Всичко эа месечния цикъл

Страници : 1 2 3 4 5 6 [7]

Janchetyy
01-04-2014, 20:57
Az se pritesnqvam zapochnah 12 god. i na moite priqtelki im doide az precenih i mislq che shte mi doide april 2014 , no vse pak ne moga da predcenq
Daite mi saveti pzz!
Не можеш да преценяваш кога точно ще ти дойде. Не се притеснявай има време , все още си на 12 . Това , че на твоите приятелки им е дошло не значи , че и на теб трябва да ти дойде. :)

Meow~♥
01-04-2014, 21:38
Az se pritesnqvam zapochnah 12 god. i na moite priqtelki im doide az precenih i mislq che shte mi doide april 2014 , no vse pak ne moga da predcenq
Daite mi saveti pzz!

Няма за какво да се притесняваш едва на 12 си тепърва започваш да се развиваш (освен ако не си започнала вече) така,че това че твоите приятелки вече имат а ти нямаш не е проблем при всеки му идва различно на тебе може на 13 или 14 дори на 17 аз съм почти на 15 години и нямам но това не ме притеснява живея си живота и тва е :Д така че не се притеснявай живей си когато ти дойде тогава..

mlakniwe
01-05-2014, 06:14
Искам да питам на приятелката ми и закъснява цикъла вече 16-ти ден и се притесняваме, прави си 3-4 теста за бременност и са отрицателни, от какво може да е, възможно ли е да е бременна, но тестовете да са отрицателни?

Djara
01-05-2014, 07:38
Искам да питам на приятелката ми и закъснява цикъла вече 16-ти ден и се притесняваме, прави си 3-4 теста за бременност и са отрицателни, от какво може да е, възможно ли е да е бременна, но тестовете да са отрицателни?
Ако е момиче с регулиран вече цикъл и това положение е по-скоро оклонение (за нея), причините освен бременност може да бъдат с психологически или хормонален произход.
Може да си направи вече кръвен тест и след 3-4 дни пак (за бременност). Щом уринарните са все отрицателни, кръвен. Калкулатор - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542

elinceto1818
01-05-2014, 08:36
Dali bez bqlo techenie e vazmojno da ti doide?

WhatNow
01-05-2014, 09:52
Ами не съм сигурна, но мисля че не! Не съм срещала до сега такъв случей. Пък и бялото течение с времето променя цвета си и се превръща в цикъл! При мен така стана. Но имах бяло течение в продължение на година. Мислех, че нещо не е на ред, но ето че е!!! Ако си на повече от 16 и нямаш бяло течение потърси генеколог. :)

Meow~♥
01-05-2014, 12:16
Ами не съм сигурна, но мисля че не! Не съм срещала до сега такъв случей. Пък и бялото течение с времето променя цвета си и се превръща в цикъл! При мен така стана. Но имах бяло течение в продължение на година. Мислех, че нещо не е на ред, но ето че е!!! Ако си на повече от 16 и нямаш бяло течение потърси генеколог. :)

Това въобще не е вярно не плаши момичето повечето ми приятелки които имат цикъл преди първия си цикъл нямаха бяло течение така че има много случаи да няма бяло течение и да ти дойде това че човек няма не означава че нещо не е наред всеки организъм си е индивидуален така че може на теб да е имало но на нея да е нямало...

takimir
01-05-2014, 13:31
Ако имате много болезнен цикъл тук (http://bglady.net/%D0%BF%D0%BC%D1%81-%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82/) ще намерите малко съвети за облекчаване на болките.

m0ny
01-06-2014, 13:14
Преди пак писах в темата,но проблема продължава,не мога да отида на гинеколог и реших да пиша отново.Цикълът продължава да ми идва с 10 дена по-рано,почти всеки път.На 13 съм,имам цикъл от май месец (знам,че е малко,но си представете всеки месец да имате цикъл по 2-3 пъти) и просто не мога да го търпя.С майка ми много не си говорим за тези неща,но ако продължи така и другия месец (или този,понеже ми идва по-рано) мисля да й кажа да пробвам с някакви хапчета за регулиране,но качели не ми се иска да се тъпча с хапчета заради това.Дайте ми съвет какво да правя,дали не е нещо инфекциозно?

Petq1524
01-12-2014, 16:29
Имам нужда от вашето мнение!Значи на 7-ми ми дойде, на 11 нямаше вече нищо на превръзката и реших да я махна, но днес видях че пак има кръв по бельотоми.Нормално ли е това, защото преди не ми се е случвало(ако помага, имам цикъл вече точно от 1 година) Съжалявам за глупавия ми въпрос!
Много хубава тема btw

Djara
01-13-2014, 01:17
Нормално си е. След превръзките ползвай няколко дни ежедневни за остатъчното кървене.

П.С. Що се извинявате, че не знаете :)

fUcKsMiLe
01-28-2014, 15:28
Преди пак писах в темата,но проблема продължава,не мога да отида на гинеколог и реших да пиша отново.Цикълът продължава да ми идва с 10 дена по-рано,почти всеки път.На 13 съм,имам цикъл от май месец (знам,че е малко,но си представете всеки месец да имате цикъл по 2-3 пъти) и просто не мога да го търпя.С майка ми много не си говорим за тези неща,но ако продължи така и другия месец (или този,понеже ми идва по-рано) мисля да й кажа да пробвам с някакви хапчета за регулиране,но качели не ми се иска да се тъпча с хапчета заради това.Дайте ми съвет какво да правя,дали не е нещо инфекциозно?

Говори с майка си, тя ще ти каже най-добре. Или ще те заведе на лекар, но предполагам нищо ти няма.
Сигурно още не се е регулирал като хората. Водиш ли си календарче, за да знаеш какво да кажеш на доктора, ако майка ти те заведе? Ако нямаш, то започни да си правиш, ще разбереш кога най-сетне се е стабилизирал и ще ти е по-спокойно. Изчисли си на колко дни ти идва, колко продължава, за да не те хване неподготвена. :)

vladii
01-30-2014, 07:30

Напълно нормално е цикълът ти да е нередовен ,има приложения за телефон ,които ти изчисляват продължителност на цикъл,не мисля ,че е редно да пиеш хормонални препарати толкова рано.

alibalibg
02-04-2014, 14:41
Здравейте, искам да попитам дали има проблем , че цикъла ми продължа вече 9 ден....малко се притеснявам. Днес се върнах от Огняново и първия ден не влизах но на сл. Започна да ми спира беше мн малка и кафяво и вчера и днес влязох в басейна и рарвия пят ми спря ама сега пак зарочна леко като е между червено и кафяво повече червено. ...мн се притеснявам да не би аз да съм....направила нещо.помогнете!!!! Моля! !!

devoyka
02-06-2014, 16:14
Здравейте, искам да попитам дали има проблем , че цикъла ми продължа вече 9 ден....малко се притеснявам. Днес се върнах от Огняново и първия ден не влизах но на сл. Започна да ми спира беше мн малка и кафяво и вчера и днес влязох в басейна и рарвия пят ми спря ама сега пак зарочна леко като е между червено и кафяво повече червено. ...мн се притеснявам да не би аз да съм....направила нещо.помогнете!!!! Моля! !!

ох няколко пъти го четох и не можах да те разбера какво Огняново и какво в басейна. 9 дни е доста но е в рамките на нормалното, ако си насилиш организма по време на цикъла може да се проточи по-дълго от обичайното, ако не ти е регулиран още също може да имаш по-дълги и по-кратки периоди. Наблюдавай го още няколко дни и ако продължава да кърви говори с някой възрастен - личния лекар, гинеколог или с майка си. И на първо време спри да се тревожиш толкова защото емоционалното ти състояние също влияе на цикъла.

alibalibg
02-06-2014, 16:34
Здрасти. И аз не знам какво съм писала..исках да кажа че се притеснявам че не ми спира заради това ,че влизах два пъти в басейна макар да не ми беши свършило напълно .Мерси за отговора. .и определено ще се поуспокоя ..

vladii
03-01-2014, 17:34
Басейнът може да има общо с инфекция, но не и с продължителност на кървенето.

Noname1999
03-02-2014, 11:36
Аз съм на 14 лятото на 2013 не ми дойде 2-3 месеца но после се нормализира. Този месец съм в цикъл от почти 1 седмица и днес се появиха малки съсиреци, но не мога да отида на гинеколог моля кажете ми има ли повод да се тревожа.?Нормално ли е да продължи повече дни?

sirma26
03-03-2014, 16:20
Здравейте имам въпрос към вас,много съм притеснена.Трябваше да ми дойде днес,но не ми дойде,гърдите ме болят само.С приятеля ми го правихме,когато бях в деня на овулацията,но не свърши в мен.Та въпроса ми е възможно ли е да съм бременна?

Madlenita
03-03-2014, 17:57
На моя добра приятелка й закъснява вече 54 дена.Това за нашата възраст си е напълно нормално (на 13 сме).

tanu6a
03-05-2014, 15:36
Тук пише, че се брои от началото на едната менструация до началото на следващата. А аз броя 28 дни от последния ден на едната до първия ден на другата и винаги (почти винаги) е точна. Значи, според вашата информация следва, че периодът между двете, е доста по-голям. Кой метод е правилен - вашият или моят?

tanu6a
03-05-2014, 15:38
Здравейте имам въпрос към вас,много съм притеснена.Трябваше да ми дойде днес,но не ми дойде,гърдите ме болят само.С приятеля ми го правихме,когато бях в деня на овулацията,но не свърши в мен.Та въпроса ми е възможно ли е да съм бременна?
Щом не е свършил в теб, определено не си бременна

sofie
03-11-2014, 08:59
Тук пише, че се брои от началото на едната менструация до началото на следващата. А аз броя 28 дни от последния ден на едната до първия ден на другата и винаги (почти винаги) е точна. Значи, според вашата информация следва, че периодът между двете, е доста по-голям. Кой метод е правилен - вашият или моят?
Твоят със сигурност не е правилен, има доста информация в интернет, защо не прочетеш? За нормално се води 28 ден + -7 дена, тоест в рамките на 21-35 дена е нормално.

masterfucker_kosmi_maz
03-20-2014, 14:48
И аз имам проблем с гостите от червен бряг- кат доят и нимоа да иба

kalpazanka
03-21-2014, 09:39

Брои се от първия ден на менструацията до първия ден на следващата!

bubssss
04-02-2014, 09:27
Здравейте, може ли да ме посъветвате ? Кога си слагате превръзка (няколко дни преди да ви е дошъл цикъла или ....) ? Като използвате превръзка носите ли допълнително бельо , което да ви притиска ?
И да споделя аз имам някакво течение , което ми навлажнява бельото .. нормално ли е :(

Djara
04-23-2014, 06:00
Здравейте, може ли да ме посъветвате ? Кога си слагате превръзка (няколко дни преди да ви е дошъл цикъла или ....) ? Като използвате превръзка носите ли допълнително бельо , което да ви притиска ?
И да споделя аз имам някакво течение , което ми навлажнява бельото .. нормално ли е :(
Може седмица преди очакваната дата да си слагаш ежедневни. Така все ще имаш време да реагираш и след зацапването да смениш с превръзка. Не се приеснявай изобщо. Няма да ти "шурне" в първия миг, а и може би ще имаш предменструални болки и ще се ориентираш и по това. По някога и 1-2 дни може да имаш само съвсем леко кървене, което на 100% се попива перектно и от тънка евридейка.
Аз не съм носила допълнително бельо, но винаги стегнати бикини. Както си прецениш...така че да ти е спокойно. Дали ще попива добре зависи и от превръзата и от особеностите на цикъла ти. Затова всеки прави различен избор.

sa6eto_0130
05-03-2014, 19:25
Здравейте всички :) Знам че много хора са питали за това но да попитам и аз :)
Цикълът ми е редовен-всеки месец идва по едно и също време точно когато трябва,но първият и вторият ден имам зверски болки. Лекарката ми изписа хапчета,но не помагат.Миналият месец приятелят ми даже се обади във бърза помощ защото не издържах, но те му казаха че няма какво да се направи и че било напълно нормално . бях изпила 5 аулина 3 саридона 1 бускулизин и ношпа само за един ден и нищо не ми помогна..по принцип търпя на болка но това не се издържа .. предпочитам да се натровя с хапчета от колкото да търпя .. единствено се успокоявам малко с мисълта че на 3тия ден няма да боли.. някакви съвети ?

katerinkagg
05-05-2014, 04:36
Здравейте! От около 10 дни главата ми не спира да ме боли, а последните 5 дни и кръста ме боли. Леля ми и баба ми казаха че може да ми идва първия цикъл а аз изтерзавам защото тези болки вече не се търпят! Ако е цикъл хайде вече да идва защото болките убиват! Ако не е това според вас какво може да е?

radina4to
05-09-2014, 13:37
аз исках да поитам на колко години идва горе-долу и има ли връзка с това кога е дошъл на майка ти например

Djara
05-12-2014, 06:53
аз исках да поитам на колко години идва горе-долу и има ли връзка с това кога е дошъл на майка ти например

Няма връзка с майка ти :) След 11-12 год. възраст до 15-16 почти всички минаваме по реда си ;)

Simonnna
07-11-2014, 16:17
Zdr te az sam na14 god imam cikal ot 5 klas sega shte sam 8 winagi mi e bil redowen no ot izwestno wreme imam bolki w qichnicite i mi idwa malko po kusno sega mi zakusnqwa weche 4 den normalno li e ? Kakwo da prawq ? Molq wi pomnognege mi dali moje da e na nerwna osnowa zashto ot izwestno wreme imam pritesneniq i nerwi .Blagodarq predwaritelno :)

marilyn
07-11-2014, 16:47
Кирилицата е задължителна, не пиши на шльокавица.

Може да е от нерви, от климат, от стрес, от какво ли не.

unbroken.
07-15-2014, 10:27
Здравейте, реших и аз да се възползвам от темичката. :)
Ммм, така, нямам цикъл от два месеца.
Миналият месец трябваше да ми дойде на 15-ти, но не дойде, а с приятеля ми го правихме един ден преди датата на която трябва да ми дойде. Това може ли да повлияе по някакъв начин ?

marilyn
07-16-2014, 10:15
Не е нормално да нямаш менструация 2 месеца. Може да е симптом на някакъв медицински проблем. Посети гинеколог.

Mariq19
07-17-2014, 17:37
Здравейте, искам да попитам за нещо,което ме претисни. Последният ми цикъл беше нормален около 5 дни след това цветът му се промени стана кафяв и продължи още два дни. Случвало ми се е и друг път но сега усещам тежест в корема и съм доста отпаднала, а и преди да ми дойде 4,5 дни преди това правих секс с приятеля си въпроса ми е дали има вероятност за бременност? Свързах се с гинеколог чрез интернет тъй като съм в провинцията и каза, че според него няма вариант за бременност щом е имало наличие на цикъл.
Моля да ме извините ако въпроса ми е глупав но имам нужда от съвет и малко кураж преди гинеколога моля ви.

Sirona
07-24-2014, 10:05
http://www.femmeinternational.org/uploads/1/7/1/3/17139094/2250095_orig.png
Стори ми се подходящо за темата :D

NinaDobrev
08-14-2014, 20:56
Здравейте!На 17 години съм и от 13 годишна имам цикъл.Само в началото ми се случи един месец да прескочи и от тогава винаги е бил редовен.Миналия месец ми дойде няколко дни по-рано - на 24 ден, а обикновено е някъде към 26-27, а този месец закъснява.Днес е 34 ден и започвам да се притеснявам.Не водя полов живот, така че няма как да съм бременна.Нормално ли е все още по някой път да ми закъснява толкова?

d2ara
01-02-2015, 20:08
аммм.... аз искам да попитам нещо
аз съм момиче на 14 почти на 15 ,35 кг 1,50 и нямам цикъл
това някак винаги ме притеснява,
че няма да ми дойде и ще стана стерилна
Може ли да се дължи на храната която ям
защото аз ям много но нищо не ми се лепва
това ме устройва, но със въпроса със цикала изобщо не ми харесва

Katy5503
01-05-2015, 00:00
Здравейте! Бих искала точно тук да повдигна моя проблем не се харесвах преди тежах около 55кг на височина от 162 лятото свалих близо 7кг но от тогава (близо вече 9-10 месеца) нямам цикъл поддържам тегло около 48-49кг знам че ако стане година вече няма оправяне моля ви кажете какво да правя бих искала да приемам какъвто и да е вид хормонални хапчета от които вероятно ще кача 10-15кг наистина се притеснявам вече :((((

Katy5503
01-05-2015, 00:02
Здравейте! Бих искала точно тук да повдигна моя проблем не се харесвах преди тежах около 55кг на височина от 162 лятото свалих близо 7кг но от тогава (близо вече 9-10 месеца) нямам цикъл поддържам тегло около 48-49кг знам че ако стане година вече няма оправяне моля ви кажете какво да правя бих искала да приемам какъвто и да е вид хормонални хапчета от които вероятно ще кача 10-15кг наистина се притеснявам вече :((((

angelchence
01-21-2015, 09:12

Няма да е лошо да отидеш на лекар.

maria_177
01-31-2015, 21:22
Наскоро ми се наложи да приема ескапел и се налага да ида на гинеколог , въпроса ми е при прегледа възможно ли е той да разбере че съм пила хапчето ?

joana15
02-03-2015, 09:52
Zdraveyte za parvi pat mi doyde na 10 qnuari i dnes vse o6te imam.Molq vi kajete mi kakvo da napravq i kak da go spra ili nqkakav savet molq vi naistina mnogo sam preitesnena.Blagodarq vi predvaritrelno :)))
ako moje mi pi6ete na li4no saob6tenie :)))

marilyn
02-03-2015, 13:34
Zdraveyte za parvi pat mi doyde na 10 qnuari i dnes vse o6te imam.Molq vi kajete mi kakvo da napravq i kak da go spra ili nqkakav savet molq vi naistina mnogo sam preitesnena.Blagodarq vi predvaritrelno :)))
ako moje mi pi6ete na li4no saob6tenie :)))

Отиди на лекар. Пиши на кирилица.

chupachups
02-03-2015, 15:17
Здравейте :) Преди 2 години и малко ми дойде цикъла и първите 5-6 пъти си ми беше нормален, през 28-29 дни и след това изведнъж 3 месеца нямах. После пак се нормализира за няколко месеца и след това почна да ми идва през един месец, тоест пропуска един път и идва точно на датата в която трябва да дойде 2ри път. И се чудя дали не е от много голямо натоварване, понеже тренирам много серизно и съм 6 от 7 дни в седмицата на тренировки и не знам на какво се дължи това прескачане на дати..

ivetoo1313
02-21-2015, 09:25
Искам да попитам дали е нормално първият ми цикъл да е повече от 5 дни.Проблемът е,че не съм казала на мама,че имам,защото ме е срам(а знам,че няма нищо страмно в това)Дойде ми миналата неделя,но мислех,че това не е цикъл и на другия ден ме заболя корема и се убедих,че това е цикъл.Също така искам да питам дали винаги след първият цикъл ще спре за около два или повече месеца и после пак да продължи???

Ivaaaaa
02-21-2015, 09:39
нормално е. и по каква логика ще спре?

weheartiit
02-21-2015, 10:38
^ с други думи пита дали цикъла и ще е нередовен.
И да,сигурно ще ти пропусне един-два месеца в началото докато се нормализира.

galaa
07-09-2015, 21:06
Здравейте , имам притеснения относно менструалният ми цикъл от известно време насам. Миналия месец ми дойде 2 пъти , посетих гинеколог и той откри малка киста на десният яйчник. Да чакам ли следващият месец цикъл ? Със закъснение или изобщо няма да ми дойде ? Благодаря за вниманието! :)

Dimi Stoyanowa
08-24-2015, 14:58
Zdraveitei imam problem i bix iskala da spodelq s was az sum momiche na 16 godini na 22.08 mi doide a dnes mi sprq tova normlano li e :)

sevdalina
10-19-2015, 16:41
Здравйте момичета, искам да ви попитам колко най-много ви е закъснявало, защото на мен ми закъсня 18 дни миналият месец и се притесних малко.

margarita7806
01-07-2016, 14:08
Здравейте. На 16 години съм,дойде ми на 12 ,отначало цикъла ми беше редовен,но после нещо стана и от тогава идва когато си поиска ,закъснавало ми е с 7-8 дни ,но не е пропускал месец.Преди два месеца обаче не ми дойде целия месец и на следващия ми дойде в началото ,аз си помислих,че ще ми дойде2 пъти тъй като предния месец беше прескочило ,но това изобщо не се случи.Дойде ми в началото и повече не .Този месец вече сме 7-ми,а още не ми е дошло ,почти съм сигурна,че ми има нещо ..тъй като ,когато ми свърши цикъла ми тече едно кафеникаво течение всеки път ,вече от 1 година ,не съм ходила на гениколог ,тъй като искам да отида с майка ми , но тя няма време ,таа ако някой е имал подобна ситуация моля да сподели мнение ,или евентуално да даде някакъв съвет ,благодаря предварително !

anonymous990763
01-07-2016, 14:12
Здравейте. На 16 години съм,дойде ми на 12 ,отначало цикъла ми беше редовен,но после нещо стана и от тогава идва когато си поиска ,закъснавало ми е с 7-8 дни ,но не е пропускал месец.Преди два месеца обаче не ми дойде целия месец и на следващия ми дойде в началото ,аз си помислих,че ще ми дойде2 пъти тъй като предния месец беше прескочило ,но това изобщо не се случи.Дойде ми в началото и повече не .Този месец вече сме 7-ми,а още не ми е дошло ,почти съм сигурна,че ми има нещо ..тъй като ,когато ми свърши цикъла ми тече едно кафеникаво течение всеки път ,вече от 1 година ,не съм ходила на гениколог ,тъй като искам да отида с майка ми , но тя няма време ,таа ако някой е имал подобна ситуация моля да сподели мнение ,или евентуално да даде някакъв съвет ,благодаря предварително !

От една година майка ти няма време? Извинявай, ама си поговори пак с нея.

Ivaaaaa
01-07-2016, 17:47
Здравйте момичета, искам да ви попитам колко най-много ви е закъснявало, защото на мен ми закъсня 18 дни миналият месец и се притесних малко.

5мес :д

golemiq_korab_minava
01-07-2016, 17:53
5мес :д

и като дойде ко стана :Д

Ivaaaaa
01-07-2016, 18:00
Странен въпрос.

golemiq_korab_minava
01-07-2016, 18:43
не разбирам, прос сам

gimli
01-07-2016, 19:05
Цикълът е като дядо Коледа ако момиченцето е слушало ще дойде! :D

Ivaaaaa
01-08-2016, 08:35
не разбирам, прос сам

С тоталното изключване на някои храни от менюто и като цяло намаляване на хранителния прием, се стига до аменорея или спиране на цикъла. Точно храните богати на желязо са ми меех. Не съм анорексичка! Или поне вече не. Бях глупаво дете. Девойки, хранете се пълноценно.

lunacy
01-08-2016, 11:10
Здравйте момичета, искам да ви попитам колко най-много ви е закъснявало

не повече от пет дни май

18 дни честно казано ми се вижда много, бих се консултирала с лекар на твое място С:

golemiq_korab_minava
01-08-2016, 14:17
С тоталното изключване на някои храни от менюто и като цяло намаляване на хранителния прием, се стига до аменорея или спиране на цикъла. Точно храните богати на желязо са ми меех. Не съм анорексичка! Или поне вече не. Бях глупаво дете. Девойки, хранете се пълноценно.

Спомням си дето ти се карахме, но анорексия е доста по-малко от 40 кг, някъде 30км е анерексия вече.

anonymous990763
01-08-2016, 14:23
Спомням си дето ти се карахме, но анорексия е доста по-малко от 40 кг, някъде 30км е анерексия вече.

Една от моя клас не е стигнала чак до 30 ама ги приближава...

golemiq_korab_minava
01-08-2016, 14:56
Една от моя клас не е стигнала чак до 30 ама ги приближава...

веднъж тръгне ли да слабее, после много трудно.. много умират..

anonymous990763
01-08-2016, 15:08
веднъж тръгне ли да слабее, после много трудно.. много умират..

То нейното не е анорексия, но пак е много зле.

Ivaaaaa
01-08-2016, 16:09
Анорексията е преди всичко психическо разтройство.

anonymous990763
01-08-2016, 16:15
Анорексията е преди всичко психическо разтройство.

Както и булимията.

solo_
01-08-2016, 16:31
То нейното не е анорексия, но пак е много зле.

Кое кое ?има ли снимка ?

anonymous990763
01-08-2016, 16:35
Кое кое ?има ли снимка ?

Вече е само кожа и кости. Започва да ме хваща страх за нея.

Ivaaaaa
01-08-2016, 17:27
Що? До не е полтъргайст или фреди крюгър? Мн тъпо.

anonymous990763
01-08-2016, 17:30
Що? До не е полтъргайст или фреди крюгър? Мн тъпо.

Защото си вреди на здравето и си е втълпила, че иска да отслабне още. Получава й се...

solo_
01-08-2016, 20:18
Вече е само кожа и кости. Започва да ме хваща страх за нея.

Я дай снимка ако имаш нейна снимка от кръста на горе или от кръста на долу дай да видя за кво става въпрос най- вече лицето искам да видя и скулите ...

anonymous990763
01-08-2016, 20:20
Я дай снимка ако имаш нейна снимка от кръста на горе или от кръста на долу дай да видя за кво става въпрос най- вече лицето искам да видя и скулите ...

Да не съм като теб, да изобличавам хората?

solo_
01-08-2016, 20:27
Да не съм като теб, да изобличавам хората?

Ама ти си ильоменат +тва ти каза че не си от БС тъй че аз не я познавам аи да я познавам малко ли като нея познавам :D даже ся такъв разговор водя по скайпа че не знам къде съм :d айде дай снимка ама не ми казвай името и

anonymous990763
01-08-2016, 20:32
Ама ти си ильоменат +тва ти каза че не си от БС тъй че аз не я познавам аи да я познавам малко ли като нея познавам :D даже ся такъв разговор водя по скайпа че не знам къде съм :d айде дай снимка ама не ми казвай името и

Води си разговора по скайп. Няма да дам никаква снимка.

solo_
01-08-2016, 20:34
Води си разговора по скайп. Няма да дам никаква снимка.

тогава ще ти пратя гола снимка на newton ?

golemiq_korab_minava
01-08-2016, 20:40

това заплаха ли трябва да бъде? :Д :Д

inewton
01-08-2016, 20:42

Ахахахахаха :lol: Това дете не спира да ме разсмива.

solo_
01-08-2016, 20:53
На снимката са Кефан Мю гудзел и Стефи http://prikachi.com/images/312/8564312c.jpg по точно са ndi & inew

Iwapawlowa
02-18-2016, 18:05
Искам да попитам..имам проблем с яйчниците и ми изписаха да пия 2 вида лекарства едни от който са противозачатъчни ДИАНЕ 35. Дойде ми този месец на 8 и ми свърши на 12... Спах с приятеля ми и след това пак ми дойде на 17.. Страх ме е... Дали е от лекарствата, които пия или е нещо друго ... ?

vasqnet
03-14-2016, 10:16
а защо пращате при доктори мъже,може и на някои да не им е удобно да се преглеждат изобщо,че камоли да се доверят на мъж,това е извратено,препоръчайте гинеколог жена във Варна

Stefani_S
04-22-2016, 16:16
Здравейте, имам запитване. Този месец ми дойде с 2 дни по рано и ми свърши 2 дни по рано(т.е. вместо 7 дни, продължи 5). На втория ден тичах и се подух в областта на дебелото черво от двете страни. Въпроса ми е нормално ли е да ми дойде по-рано и да свърши по-рано (питам това, заради факта от подуването) ? Благодаря предварително

anonymous990763
04-22-2016, 16:27
Здравейте, имам запитване. Този месец ми дойде с 2 дни по рано и ми свърши 2 дни по рано(т.е. вместо 7 дни, продължи 5). На втория ден тичах и се подух в областта на дебелото черво от двете страни. Въпроса ми е нормално ли е да ми дойде по-рано и да свърши по-рано (питам това, заради факта от подуването) ? Благодаря предварително

Според мен е нормално да има закъснение/ избързване от 2 дни. Може да се дължи на стрес, време...т.н. При мен ,мисля че от времето, ми дойде цяла седмица по-рано.
Не се притеснявай, но ако подуването продължи да се повтаря, отиди на лекар.

Stefani_S
04-22-2016, 16:38
Според мен е нормално да има закъснение/ избързване от 2 дни. Може да се дължи на стрес, време...т.н. При мен ,мисля че от времето, ми дойде цяла седмица по-рано.
Не се притеснявай, но ако подуването продължи да се повтаря, отиди на лекар.

Благодаря

baby_baby
04-22-2016, 16:53
Много полезна тема браво

loram.99
05-19-2016, 08:11
Като за начало ще кажа едно голямо Браво! Хубаво е, че е направена толкова подробна, но по отношение за размера на гърдите много е относително. Аз съм на 16 и от 3г имам цикъл , гърдите ми никак не са порастнали. Пробвах какво ли не боза, разни масла - кремове в интернет - НИЩО.
Като всяка жена искам гръдна обиколка, но просто тялото ми не е готово още. Трябва търпение, а не да се вайкаме. Изчела съм хиляди статии за размера на гърдите. Нищо не помага.
Имам приятел по-голям от мен и той не е много доволен от гръдната ми обиколка, но ме обича въпреки нея. Момичета .. Сега ви е времето да се забавлявате като деца. После вече знаете твърде много!

loram.99
05-19-2016, 08:12
Като за начало ще кажа едно голямо Браво! Хубаво е, че е направена толкова подробна, но по отношение за размера на гърдите много е относително. Аз съм на 16 и от 3г имам цикъл , гърдите ми никак не са порастнали. Пробвах какво ли не боза, разни масла - кремове в интернет - НИЩО.
Като всяка жена искам гръдна обиколка, но просто тялото ми не е готово още. Трябва търпение, а не да се вайкаме. Изчела съм хиляди статии за размера на гърдите. Нищо не помага.
Имам приятел по-голям от мен и той не е много доволен от гръдната ми обиколка, но ме обича въпреки нея. Момичета .. Сега ви е времето да се забавлявате като деца. После вече знаете твърде много!

puhi1234
06-05-2016, 19:31
Закъснява ми ...
Значи на 21.05 (събота) ми дойде , но по-малко от обичайното и вечерта спах в приятеля ми... и цял ден не ми беше тегло. Вечерта правихме секс един път. И ми спря днес е 5.06 и не ми идва. Сигурна съм , че няма как да съм бременна . но се притеснявам..

Amorenvivo
06-06-2016, 08:55
Щом ти идва цикъла няма как да си бременна! Това е от сезона или си прекалено натоварена психически и за това ти се отразява по този начин! Но все пак да си сигурна можеш да си направиш тест за бременност не е кой знае какво!

Galiadalia
06-17-2016, 11:59
Няма как да си бременна :)

KaRiNa.Ni
06-17-2016, 12:54
Щом ти идва цикъла няма как да си бременна! Това е от сезона или си прекалено натоварена психически и за това ти се отразява по този начин! Но все пак да си сигурна можеш да си направиш тест за бременност не е кой знае какво!

+

~The Smile~
09-22-2016, 18:25
От доста отдавна не е писано в темата, но ще споделя проблема си, надявайки се, че някой ще отговори. :)
Цикълът ми спря. Последно дойде на 18 юли, вече е 22 септември, а все още не ми идва и започвам да се тревожа много. Няма как да съм бременна. Нямам течение, болка или сърбеж, всичко ми е наред. По лицето не съм забелязала пъпки или повече окосмяване. Нямам проблеми с теглото, храня се нормално. Но си спомням, че юли и август бях малко стресирана, а и рязко свалих няколко килограма - от 50 на 45. Сега си ги върнах, но пак нямам цикъл. Никога не ми е прескачал и не е закъснявал толкова. Паникьосала съм се и през ума ми минават какви ли не болести и гадости...

anonymous990763
09-22-2016, 18:29
От доста отдавна не е писано в темата, но ще споделя проблема си, надявайки се, че някой ще отговори. :)
Цикълът ми спря. Последно дойде на 18 юли, вече е 22 септември, а все още не ми идва и започвам да се тревожа много. Няма как да съм бременна. Нямам течение, болка или сърбеж, всичко ми е наред. По лицето не съм забелязала пъпки или повече окосмяване. Нямам проблеми с теглото, храня се нормално. Но си спомням, че юли и август бях малко стресирана, а и рязко свалих няколко килограма - от 50 на 45. Сега си ги върнах, но пак нямам цикъл. Никога не ми е прескачал и не е закъснявал толкова. Паникьосала съм се и през ума ми минават какви ли не болести и гадости...

Храни се колкото можеш по-пълноценно и отиди на гинеколог. След като не е минало много време все още не може да се счита за вторична аменорея, но отиди да те прегледат. На колко си и колко време е минало от първата ти менструация?

~The Smile~
09-22-2016, 19:08
Храни се колкото можеш по-пълноценно и отиди на гинеколог. След като не е минало много време все още не може да се счита за вторична аменорея, но отиди да те прегледат. На колко си и колко време е минало от първата ти менструация?

Почти на 17 съм. Имам от около 4 години.
И да, ако до края на този месец не ми дойде, ще се наложи да отида на лекар..

anonymous990763
09-22-2016, 19:14
Почти на 17 съм. Имам от около 4 години.
И да, ако до края на този месец не ми дойде, ще се наложи да отида на лекар..

Отиди на гинеколог. Щом са минали 2 години от първата менструация, досега трябваше да се е регулирал.

Stavrimir_00
09-22-2016, 19:16
чувал съм, че чесъна лекува цикъла и спира кървенето, истина ли е това

~The Smile~
09-22-2016, 19:21
чувал съм, че чесъна лекува цикъла и спира кървенето, истина ли е това

Това е сериозна тема, няма място за тъпотии. Къш.

~The Smile~
09-22-2016, 19:28
Отиди на гинеколог. Щом са минали 2 години от първата менструация, досега трябваше да се е регулирал.

по принцип си беше редовен, понякога закъсняваше, но със седмица най-много. От тази година февруари се обърка и се удължи много. А ето че сега даже липсва..
Да, ще отида в най-скоро време, благодаря за отговора. По-скоро ще си пусна изследвания на хормони и желязо, имам съмнения, че желязото ми е под нормата. Дано не се окаже нещо по-страшно.

nelyy12
01-01-2017, 20:51
Здравейте искам да попитам понеже ми закъснява с 1 месец и се притеснявам много .. Правих си 2 пъти тест за бременност и беше отрицателен .. Таа понеже ми зякъснява и имам световъртеж не се чувствам добре и ди мисля че може да е от това

muhatacece
01-02-2017, 01:47
Имам въпрос. Приятелката ми й закъснява с 13 дни, по принцип винаги й закъснява, закъснявал й е с един месец, но имам просто опасения. Тъй като е девствена и "секса" ни се състои от 4-5 мушвания, дори не цели без презерватив и спираме, защото я боли, а аз изобщо дори не ми идваше да свърша и не съм свършвал. Направи си 2 теста, и 2та отрицателни, но не й идва. Признаците й са на приливи и отливи постоянно, остра болка в корема и т.н, но за ден-два и минава...Тя боледува много, и когато пишка има парене и ппц си го има, възможно ли е да е нещо хормонално или най-лошото ?

anonymous990763
01-02-2017, 07:47
Имам въпрос. Приятелката ми й закъснява с 13 дни, по принцип винаги й закъснява, закъснявал й е с един месец, но имам просто опасения. Тъй като е девствена и "секса" ни се състои от 4-5 мушвания, дори не цели без презерватив и спираме, защото я боли, а аз изобщо дори не ми идваше да свърша и не съм свършвал. Направи си 2 теста, и 2та отрицателни, но не й идва. Признаците й са на приливи и отливи постоянно, остра болка в корема и т.н, но за ден-два и минава...Тя боледува много, и когато пишка има парене и ппц си го има, възможно ли е да е нещо хормонално или най-лошото ?

На колко сте?
Щом винаги й закъснява малко вероятно да е станало нещо. Повече ми звучи като друг проблем.
Болката има ли я при натискане на корема, къде е, случайно да се засилва при отпускане на натиснатото място (ако е долу вдясно)?
И какво означава по принцип да има парене, как дори може да го използва за успокоение.
Скоро да е имала настинка, да е карала вирус? И паренето, и закъснението е възможно да идват от там, попитай я тези неща.
Препоръчително е да отиде на гинеколог.

anonymous990763
01-02-2017, 07:49
Здравейте искам да попитам понеже ми закъснява с 1 месец и се притеснявам много .. Правих си 2 пъти тест за бременност и беше отрицателен .. Таа понеже ми зякъснява и имам световъртеж не се чувствам добре и ди мисля че може да е от това

Личен лекар -> гинеколог.

muhatacece
01-02-2017, 10:47
На колко сте?
Щом винаги й закъснява малко вероятно да е станало нещо. Повече ми звучи като друг проблем.
Болката има ли я при натискане на корема, къде е, случайно да се засилва при отпускане на натиснатото място (ако е долу вдясно)?
И какво означава по принцип да има парене, как дори може да го използва за успокоение.
Скоро да е имала настинка, да е карала вирус? И паренето, и закъснението е възможно да идват от там, попитай я тези неща.
Препоръчително е да отиде на гинеколог.
Често боледува и скоро беше доста зле, с температура, кашлица и т.н
Тя е на 16, аз на 17

anonymous990763
01-02-2017, 11:18
Възможно е закъснението и да е заради това. Възможно е и да е друго, нека отиде на гинеколог.

star hii
01-04-2017, 13:53
спокойно момичета не се притеснявайте за месечния си цикъл защото съм сигурна че проблемите които аз имах ги е нямала никоя друга.първо на мен ми дойде по-късно на 15 първия месец всичко беше нормално после спря за два месеца на др. мес. само веднъж много тъмна черна кръв но следващия месец. беше истински кошмар около 36 дни течеше обилно без да спре бях мн. отпадналя виеше ми се свят но според лекарите си бях добре и постепенно нещата се нормализираха и сега си ми е нормален

Ivaaaaa
01-04-2017, 17:15
36 дни обилно и си жива? Съжалявам, но е невъзможно.

~The Smile~
04-13-2017, 08:22
Преди време бях писала, че цикъла ми спря. Октомври отидох на гинеколог, предписа ми първо фолиева киселина и билка (фитоестроген), прегледа ме на ултразвук, каза, че скоро трябва да ми дойде. Така и стана. После направих изследвания - един път на естрадиол, ЛХ, ФХ и втори път на тестостерон и прогестерон. Първите изследвания бяха малко ниски, но в норма. Вторите- прогестеронът беше 0...а тестостеронът на горна граница. Предписа ми Дуфастон първо, за да предизвикам следващия цикъл, защото пак закъсняваше и каза 3 месеца по схема да пия Дуфастон и март да си направя изследвания на прогестерон. Първо отидох на преглед, гледа ме на УЗ- всичко много добре, имало е овулация. След няколко дни получих резултат - прогестеронът пак беше нисък, но вече в граници. Предписа ми таблетки Див Ям (пия ги вече месец).
Та така, да си дойда на думата: притеснявам се, че вече ми е 31 ден, а още не ми е дошло. Свикнах да ми идва точно на 26-27 дни последните месеци и много се тревожа да не се обърка пак и да се върна в старото положение. Уж гърдите ме наболяват вече 2 седмици и бяха по-пълни (сега се поуспокоиха), важно ми е да овулирам и следя - на 17ден имах и слуз (като белтък на яйце) и по-течно и силно течение, сега тези дни намаля (по-сухо и по-малко количество), имам от време на време и съвсем леки болки ниско в корема, а като се събуждам сутрин, ми е горещо и кожата ми е гореща все едно имам температура. Следя всичко, но не знам дали не се заблуждавам, щом като още не идва. Дали да продължа да чакам, или да предизвикам с Дуфастон (останали са ми няколко таблетки)?

pandichka
08-09-2017, 20:52
Освен тампоните и превръзките има още едно средство, което предпазва от протичане, а именно - менструална чашка. Тя може да седи много повече от една превръзка или един тампон, защото не позволява толкова лесно развитие на микроби. За многократна употреба е и според мен не трябва да бъде пренебрегвана.

peperuda3333
10-18-2017, 16:17
Здравейте аз съм на 13 години имам цикъл от 6 месеца,но този месец ми закъснява вече с 5 дни.Моля кажете ми какво да правя?Трябва ли да отида на лекър?

anonymous990763
10-18-2017, 17:45
Здравейте аз съм на 13 години имам цикъл от 6 месеца,но този месец ми закъснява вече с 5 дни.Моля кажете ми какво да правя?Трябва ли да отида на лекър?

Нормално е да не ти е редовен в началото. Поговори с майка ти и ако не ти дойде до още няколко дена или има нещо, което те боли, отиди на гинеколог.

gabbyk
01-23-2018, 09:07
Здравейте,извинявам се че пиша тук,но това беше първото на което попаднах нищо че темата е от 2007...Преди 3 седмици изпих 2 антибиотика след това влязох в болница за операция (нищо свързано с долната част на тялото) и ми сложиха пълна упойка след което изпих още 3 антибиотика и една чанта други лекарства и отделно 3 дни венозен антибиотик..Та въпроса ми е нормално ли е да ми закъснява след всичките тези химии?

anonymous990763
01-23-2018, 18:02
Здравейте,извинявам се че пиша тук,но това беше първото на което попаднах нищо че темата е от 2007...Преди 3 седмици изпих 2 антибиотика след това влязох в болница за операция (нищо свързано с долната част на тялото) и ми сложиха пълна упойка след което изпих още 3 антибиотика и една чанта други лекарства и отделно 3 дни венозен антибиотик..Та въпроса ми е нормално ли е да ми закъснява след всичките тези химии?

Абсолютно нормално.

kompleksar
01-23-2018, 19:00

Да.

yoo97
05-13-2018, 18:15
От стрес, притеснение и нерви може ли да не ми идва според вас? По принцип ми е нередовен цикълът, закъснява ми с около седмица почти винаги... Обаче последният така и не дойде. :D От един месец го чакам, вече е време за следващия. Не съм бременна.

alexx_petrova
06-08-2022, 15:31
Аз имам много редовен месечен цикъл, но откакто ми дойде за пръв пръв път винаги имам болки. Понякога са толкова силни, че не мога да правя нищо освен да стоя свита на кълбо в леглото. Пробвала съм всякакви медикаменти, но отскоро пия Деко на сашета. Препоръчвам го на всички момичета с моя проблем. Не те скапва като аулина и хваща много бързо. Исках да споделя мнението си, защото ако знаех за това лекарство преди нямаше да пия всички останали боклуци от които заспивам и ми се разваля стомаха.

kontetinto
11-25-2022, 07:38
Аз имам много редовен месечен цикъл, но откакто ми дойде за пръв пръв път винаги имам болки. Понякога са толкова силни, че не мога да правя нищо освен да стоя свита на кълбо в леглото. Пробвала съм всякакви медикаменти, но отскоро пия Деко на сашета. Препоръчвам го на всички момичета с моя проблем. Не те скапва като аулина и хваща много бързо. Исках да споделя мнението си, защото ако знаех за това лекарство преди нямаше да пия всички останали боклуци от които заспивам и ми се разваля стомаха.

Има няколко магически билки за женско здраве в зависимост от симптомите:
1. vitex agnus castus
2. black cohosh (cimicifuga racemosa)
3. passiflora incarnata
4. wild yam (dioscorea villosa)
5. dong quai (angelica sinensis)
6. червена детелина (trifolium pratense)

ако имате нужда от допълнителна информация кое растение за какви симптоми е, не се колебайте да се свържете с мен

charlotteemma
03-20-2025, 07:34
The menstrual cycle is a natural process where a woman's body prepares for potential pregnancy each month, involving the shedding of the uterine lining if fertilization doesn't occur, and it typically lasts around 28 days, though cycles can vary. The female menstrual cycle has four phases: menstruation (shedding of the uterine lining, the follicular phase (where follicles develop, ovulation (release of an egg), and the luteal phase (preparation for potential pregnancy The length of the menstrual cycle varies from woman to woman, but the average is to have periods around every 28 days. Regular cycles that are longer or shorter than this, from
https://spacebarcounter.org/spacebarclicker