View Full Version : Всичко эа месечния цикъл
Страници :
1
2
3
4
[
5]
6
7
Slobbery
08-11-2011, 23:13
Здравейте!
Значи аз съм на 13 години и около февруари тази година ми дойде и досега ми е идвал около 4-5 пъти.Сега също имам,но ми тече обилно кръв.Сега е 4тият ден откакто имам и ми понамаля доста,но 1вият и 2рият ден беше доста обилно и през 1-2 часа си сменях превръзката,та трябва ли да се притеснявам??? Sad Но всъщност има направо,като някакво желе ми е кръвта някой път.. знам,че звучи налудничаво и смешно,но... Моля ако може някой да ми отговори дали е нормално...
Иначе то и на мен не ми е много редовен,ама са ми казвали,че първата година е нормално.О и още един въпрос..сега докато имам кръв пречи ли нещо водата,ако се къпя всеки ден?Знам,че на море не става,но за къпане,доколкото знам не е проблем,независимо в кой ден си.
Благодаря и се надявам някой да ми отговори!Наистина хубава тема.Поне ще помогне на много тинейджъри с проблеми.
Не знам.. извинявам се,ако въпросите ми са тъпи,но аз някак си се притеснявам!
Не,не се къпи през целия период...
лелее......
lenchyxqxh
08-15-2011, 13:19
Нормално ли е на 5 ден да ми спре и другия ден да продължи отново, но със спирания. До колко дни ще ми спре напълно?
vesito13
08-15-2011, 15:03
Напълно нормално е. Все пак последните дни количеството е доста по-малко от първите. Още ден, може би два и би трябвало да спре. :)
Zdraveite .. izvinqvam se za latinicata, no sum v germaniq i nqmam kirilica.. doide mi v nedelq 14.08. (imam cikul ot blizo 2god.) poprincip mi e po 7 dena, naistina mi se nalaga da mi svur6i do chetvurtak ... ima li nqkakuv nachin prosto po-burzo da mine.. chuh za vitamin C, no ne mi e qsno v kakvo kolichestvo i kak e po-dobre na hapcheta ili ampuli??
association
08-16-2011, 22:14
Миналия месец ми дойде на 24-ти. Сега го очаквам на 20-ти, но от няколко дена ме боли кърстът и коремът. А много искам през уикенда да отида на море. Че така де - въпросът ми е: Горе-долу колко дена след предменструалните болки идва МЦ? :?
daniela0108
08-17-2011, 13:38
Май ще ти дойде баж за морето, аз като имам такива планове си го задържам с противозачатъчни, ако ги пиеш 2-3 дни преди да ти дойде ти го задържа :)
Здравейте,
Много полезна тема както всички твърдят!Браво!
Аз имам един проблем..Преди месец станах на 13 г. и още не ми е дошло..аз съм доста слаба, (40кг. съм,но просто костите ми тежат)гърдите ми са много леко набъбнали(знаете, само зърно) и се притеснявам кога ще ми дойде...Всички мои приятелки имат и цикъл и гърди..чувствам се много подтисната..сякаш съм единствената...На майка ми и е дошло 8ми клас, та въпросът ми е дали и на мен ще ми дойде по-късно или съм индивидуална..забравих да кажа, че имам бяло течение от някъде 6-7 месеца..Ще ми дойде лии скоро ;(
association
08-18-2011, 21:03
На мен ми дойде мисля, че на 13. При всеки е различно. Ако вече след 16 г. нямаш може да отидеш на гинеколог.
Иначе е супер яко да нямаш цикъл, ако питате мен.. :D:D
Иначе е супер яко да нямаш цикъл, ако питате мен.. :D:D
Аха да..и на мен много хора ми казват, че не е приятно ама пък аз се притеснявам и искам въпреки това :D А ти сега на колко си?
Anesha17
08-19-2011, 22:05
Не се притеснявай ще ти дойде,колкото по-късно толкова по-добре.На мене ми дойде на 15 без месец..
MegiBoOm
08-20-2011, 11:44
Много момичета, които нямат цикъл искат да им дойде възможно най-бързо, а тези, които имат искат да нямат, ако ме разбрахте? 8-)
SmilezZz
08-20-2011, 12:05
Здравейте,
Много полезна тема както всички твърдят!Браво!
Аз имам един проблем..Преди месец станах на 13 г. и още не ми е дошло..аз съм доста слаба, (40кг. съм,но просто костите ми тежат)гърдите ми са много леко набъбнали(знаете, само зърно) и се притеснявам кога ще ми дойде...Всички мои приятелки имат и цикъл и гърди..чувствам се много подтисната..сякаш съм единствената...На майка ми и е дошло 8ми клас, та въпросът ми е дали и на мен ще ми дойде по-късно или съм индивидуална..забравих да кажа, че имам бяло течение от някъде 6-7 месеца..Ще ми дойде лии скоро ;( Всеки човек си е СТРОГО ИНДИВИДУАЛЕН. Пък и те уверявам,че не е хубаво да имаш цикъл,вярвай ми. Пък и си е напълно нормално. Има време,ще ти дойде.
Благодаря на всички за бързите отговори.. :)
Здравейте, аз съм на 13-14 години и за първи път ми дойде този месец на 14 август. Видях от прочетеното в първия пост каквото ми е нужно, но искам все пак да проверя правилно ли съм започнала да смятам кога ще ми дойде следващия месец, така значи ако съм разбрала правилно септември месец ще ми дойде около 4 септември, след това октомври месец ще дойде към 2 октомври, след това на 30 октомври, след това на 27 ноември, моля кажете ми дали правно съм се научила да смятам
Здравейте, вярно ли е че винаги първият цикъл е по обилен?
Anesha17
08-20-2011, 15:42
Здравейте, аз съм на 13-14 години и за първи път ми дойде този месец на 14 август. Видях от прочетеното в първия пост каквото ми е нужно, но искам все пак да проверя правилно ли съм започнала да смятам кога ще ми дойде следващия месец, така значи ако съм разбрала правилно септември месец ще ми дойде около 4 септември, след това октомври месец ще дойде към 2 октомври, след това на 30 октомври, след това на 27 ноември, моля кажете ми дали правно съм се научила да смятам
Щом ти е за първи път,може да не дойде на датата,на която ти го изчисляваш,ами може да подрани или закъснее.
Да питам нещо. Значи днес ми дойде за 2 път от както имам цикъл. Не е обилно както първият път и сега ми капят само някакви нищожни капчици все едно съм в последния ден на цикъла а аз съм в първия :shock:
Щом ти е за първи път,може да не дойде на датата,на която ти го изчисляваш,ами може да подрани или закъснее.
Аз знам че може да не дойде на дата защото сега започва да ми идва още съм малка, но мисалта ми е дали съм се научила да смятам правилно- така значи ако съм разбрала правилно септември месец ще ми дойде около 4 септември, след това октомври месец ще дойде към 2 октомври, след това на 30 октомври, след това на 27 ноември, моля кажете ми дали правно съм се научила да смятам
Anesha17
08-20-2011, 18:24
Не,не е така броиш 28 дена от идването,приблизително 28 дена :)
т.е. би трябвало да ти дойде на 11ти.
kalpazanka
08-20-2011, 18:38
Tiniiii, броиш от първия ден на менструацията до първия ден на следващата- това е месечен цикъл. Продължителността му варира от 21 до 35 дни. Предвид факта, че ти е дошло за пръв път на 14-ти този месец, няма как да знаеш кога ще е следващата менструация. Принципът си го схванала, това бяха само тънкостите. ;)
Значи чакай да видим дали съм схванала вече правилно, на 14 ми дойде тоя месец и ако съм вече в редовен трябва да ми дойде септември на 11 сред това на 9 октомври после на 6 ноември и след това на 4 декември, правилно ли се научих да смятам вече ;)
Привет! Препоръчайте нещо за менструалните болки :oops: мен толкова ме боли че ме водиха по спешност в бърза помощ и там ми биха мускулизин оправих се и като стигнах у дома и си викам лягам да ми мине и започнах да виждам размазано :shock: буквите, часа на телефона, мама всичко :shock: легнах и като станах ми нямаше нищо. Сега взех спазмалгон но не ми минава 8-[ :smt012 :smt089 и нош шап не ми помага :x
Anesha17
08-20-2011, 20:11
Значи чакай да видим дали съм схванала вече правилно, на 14 ми дойде тоя месец и ако съм вече в редовен трябва да ми дойде септември на 11 сред това на 9 октомври после на 6 ноември и след това на 4 декември, правилно ли се научих да смятам вече ;)
Да,с точност не може да се каже,но приблизително към тези дати.Може с 1/2 дена по-рано или по-късно.Но ти ще усещаш кога ще ти дойде,не се притеснявай :)
Здравейте! Сега съм в цикъл и умирам от болки :x направо ми се плаче. Пих но-шпа не ми помага пих спазмалгон не ми помага :? Ако пия Бусколизин дали ще ме отпусне, защото имам чуство че ще се хвърля от някъде такава нетърпима рболка имам. Ту спре за малко после пак започне :-x
kalpazanka
08-21-2011, 08:57
^Попитай твоя гинеколог дали да пиеш Герикапс по схема, вместо да се тъпчеш със спазмолитици.
Благодаря за отговора :-) аз съм на 13. И за късмет ми мина болката :grin: Пуснах любимият ми филм разглеждах снимки и не мислех за болката и то ми мина :grin: но съм се запасила със бусколизин защото него ми биха в болницата и ми мина
Пия противозачатъчни от май 2010. Последната опаковка свърши преди около две седмици, след няколко дни ми дойде, в четвъртък ми свърши, и сега май пак ми идва. Този месец по план трябваше да спра хапчетата, за да видя дали ще ми дойде. Просто ми е супер нелогично и странно, и исках да питам дали е нормално.
пт-на гинеколог ходя често, ще ида при първа възможност сега, просто не знам кво да си мисля
Момичета нормално ли е преди цикъл да речем 2 или 3 дена по вагината за излязат пъпчици такива гнойни и като дойде цикъла те да се махнат? При мен стана така :oops:
Бусколизин пих едно хапче в 3 без 20 сега в 5 и 14 мога ли да пия пак :D Моля ви светнете ме през колко време мога да го пия :? защото съм изгубила листовката а корема ще ми се пръсне :cry: :smt089 като стоя седнала ми минава имам леки болки, но като стана или като легна ужасно боли :? Направо съжалявам, че съм се родила жена :x
mechetyy
08-21-2011, 19:50
много полезна тема за нас момичетата
stefityYyY
08-22-2011, 01:11
Здравейте исках да питам някак си в смисъл кога ще ми дойде, защото приятелките ми от моя клас вече с им е дошъл цикъла и имат големи гърди е и аз имам, но ме тревожи, че не ми е дошло имам бяло течение от 9 годишна :( 8-[ =( Моля помогнее !!!
По добре по късно да ти дойде :oops: аз сега съм в цикъл и умирам от болка направо ми се плаче :? съжалявам че съм се родила жена :shock: пих бусколизин но не ми помогна :booooomb:
Искам да попитам на вас случвало ли ви се е по време на цикъл болката ту спира после пак започва като контракций! Това нормално ли е? :x
Altamira
08-22-2011, 16:51
извинете, а брои ли се първият ден от следващата менструация? тоест нали се брои от първия ден примерно да месец август плюс първия ден на месец септември ли?
kalpazanka
08-22-2011, 16:53
^От първия ден на ПРМ до първия ден на следващата.
Няма логика един и същ ден да го броиш към два цикъла.
SmilezZz
08-23-2011, 14:25
Искам да попитам на вас случвало ли ви се е по време на цикъл болката ту спира после пак започва като контракций! Това нормално ли е? :x Нормално е. И на мен ми се е случвало.
Значи,предишният ми цикъл свърши на 14 юли... и се минаха 28 дни (11 август) и не ми дойде..Появиха се всички признаци -излезе ми пъпка на лицето :D болеше ме адски корема,беше потдут.Но въпреки това аз много се бях наплашила мислех,че съм бременна защото седмица преди това правих секс,беше с презерватив,той свърши в него всичко беше Ок .Сега на 20-ти ми дойде нямате си на представа каква радост беше!Прегръщах майка ми :lol: Тя ми беше казала че ако целият август не ми дойде ще ме води на гинеколог :( а тя не знае,че съм правила секс (на 15 съм) Още се чудя защо така ми закъсня..дали не е заради смяната на климата (отидох на село на 1-ви август до 11-ти -в планината) ??
association
08-25-2011, 13:42
Да, заради пътуването е. И от жегите...
На мен ми закъсня със 5-6 дни. Преди малко ми дойде и в момента съм така - :grin: .Обаче след 2 дни заминавам на море.Дотогава няма да е много обилно кървенето, мога да ползвам тампон, но знаете ли някакви хитрини за намаляване на кръвотечението, освен вит.С? :-o
AniAlonso
08-26-2011, 15:56
Ще ви споделя моята малка тайна против болките в корема по време на цикъл, понеже аз лично предпочитам да не се тъпча с лекарства, ако мога да не го правя.
Обикновено като усетя болка си правя зелен чай, от което след това се чувствам много по-добре и ако болката не е била много силна, минава. Ако е по-силна, пия и втори зелен чай, но независимо от това чаят много помага срещу подуването на корема. Използвам това средство от много време и поне при мен е доста ефективно. :)
sunnyybunnyy
08-28-2011, 07:56
Здравейте .. нова съм в този сайт, така че съжалявам ако сгреша нещо и т.н .. Искам да попитам наистина ли витамин Ц-ето помага при обилната менструация, защото на мен този път ми е доста обилна, а все пак е лято и ми омръзна през 2 часа да тичам до тоалетната, да нося куп превръзки и т.н .. Другият ми проблем е че ми протича въпреки че се старая да си ги сменявам доста редовно :( Моля ви дайте ми някакви съвети ... Благодаря предварително :)
kalpazanka
08-28-2011, 12:00
От колко време имаш менструация? На колко години си? Менструацията редовна ли е?
gugenceto2
08-28-2011, 16:56
Добра тема!
asdasdasd1
08-29-2011, 16:40
здравейте. И аз искам да питам нещо :) на 20 години съм до сега съм нямала проблеми с менструацията ми. Болните ми не са били нетърпими и бързо ми минават. Този месец обаче вече около 14 дни ми закъснява. Правя безопасен секс, въпреки че е с презерватив приятеля ми не свършва в мен и винаги проверявам дали случайно не е протекъл от някъде. Преди няколко дни си правих тест, тъй като от последния полов контакт бяха минали вече 2 седмици. Тестът беше отрицателен, след 2-3 дни повторих, вторият тест също беше отрицателен. Възможно ли е от смятана та сезоните в момента и от това че бях на море 10-тина дни и там беше по студено, както и от притеснение тъй като имах изпити тези дни да ме пропусне този месец ?
CherryBell13
08-29-2011, 18:53
Здравейте и аз искам да попитам няколко неща. Значи на 14 съм и имам цикъл от почти 1 година и често ми пропуска, вече 2-ри месец не ми идва и постоянно имам бяло-жълтеникаво течение. Това може ли да е нещо сериозно и трябва ли да посетя гинеколог :-o
kalpazanka
08-30-2011, 06:02
asdasdasd1q не се успокоявай със смяната на климата и пътуването, а за всеки случай провери при гинеколог какво е ссътоянието ти.
CherryBell13, неприятна миризма и сърбеж има ли? Промяната в цвета съпроводена ли е с промяна в консистенцията?
CherryBell13
08-30-2011, 06:25
CherryBell13, неприятна миризма и сърбеж има ли? Промяната в цвета съпроводена ли е с промяна в консистенцията?
Има лека миризма, но не е неприятна, нямам сърбеж и има промяна в цвета съпроводена с промяна в консистенцията...
kalpazanka
08-30-2011, 06:36
^Беж при гинеколог.
CherryBell13
08-30-2011, 06:46
^Беж при гинеколог.
Много ти благодаря :) , в други ден ще искам направление и ще отида.
Vicktoria
09-05-2011, 18:12
Мерси много за информацията но все пак да попитам дали е лошо ако ти дойде 2рия и 3тия път в един месец .. ? аа и това че приятелите ми пушат и аз поемам голямо количество от дима и си дръпвам понякога може ли да ми навреди ? :-k
Мерси много за информацията но все пак да попитам дали е лошо ако ти дойде 2рия и 3тия път в един месец .. ? аа и това че приятелите ми пушат и аз поемам голямо количество от дима и си дръпвам понякога може ли да ми навреди ? :-k
Не може да навреди на цикъла ти, а на белите ти дробове. Иди на гинеколог, може да имаш някакъв дисбаланс, но трябва да се види от лекар.
Vicktoria
09-06-2011, 09:01
мерси много за информацията !
SmilezZz
09-09-2011, 17:06
Мерси много за информацията но все пак да попитам дали е лошо ако ти дойде 2рия и 3тия път в един месец .. ? аа и това че приятелите ми пушат и аз поемам голямо количество от дима и си дръпвам понякога може ли да ми навреди ? :-k На мен ми се е случвало да ми дойде два пъти в месеца. В началото и към края на месеца. Но все пак за всеки случай отиди на гинеколог .
IzabeLLL
09-09-2011, 19:35
Аз искам да попитам следното: Имам цикъл от вече почти 2 години. Лошото е, че така и не свикнах да си водя календарче с дните на идването ми. Проблемът ми е, че имам доста бяло течение. И не е да кажеш нормалното количество на ден. Скоро ще ходя на гинеколог. Тъй като той ще ме пита редовен ли ми е цикълът, не знам точно какво да му кажа...идва си когато си поиска. Примерно като бях на море за втори път ми дойде за около 5 дни. След този период ми дойде след около седмица и половина-две... Помощ?
Аз искам да попитам следното: Имам цикъл от вече почти 2 години. Лошото е, че така и не свикнах да си водя календарче с дните на идването ми. Проблемът ми е, че имам доста бяло течение. И не е да кажеш нормалното количество на ден. Скоро ще ходя на гинеколог. Тъй като той ще ме пита редовен ли ми е цикълът, не знам точно какво да му кажа...идва си когато си поиска. Примерно като бях на море за втори път ми дойде за около 5 дни. След този период ми дойде след около седмица и половина-две... Помощ?
Аз съм чувала, че смяната на климата също ''влияе'' на цикъла ти.. :) Апък ти щом не си си водила календарче, генекологът би трябвало да разбере ситуацията ти-все пак не само ти нямаш календарче, а хиляди жени.Според мен ще е по-добре да отидеш,той си знае работата. :-)
IzabeLLL
09-10-2011, 09:52
Аз съм чувала, че смяната на климата също ''влияе'' на цикъла ти.. :) Апък ти щом не си си водила календарче, генекологът би трябвало да разбере ситуацията ти-все пак не само ти нямаш календарче, а хиляди жени.Според мен ще е по-добре да отидеш,той си знае работата. :-)
Благодаря за мнението... :-)
SmilezZz
09-10-2011, 11:24
IzabeLLL - Може да си нямаш такова календарче ,но пък си забелязала ,че цикъла ти е нередовен ? Отиди на гинеколог. Не си единствената ,така че спокойно.
От 2 месеца не съм имала полов акт миналия месец ми дойде навреме а този трябваше да ми дойде на 14 сеп., но все още не ми е дошло.. 2 седмици преди дата , на която трябваше да ми дойде бях на море може ли от смяната на климата или нещо друго да ми закъснява вече с 6 дни?
AtinaPalada123
09-23-2011, 07:32
Хора, това лято свалих 5-6 килограма и сега ми закъснява вече 20 дни.
Започнах да се самолекувам с Герикапс(витамини А и Е), но ме е страх да не ми прескочи и следващия месец.
БМИ-то ми е между 19 и 20 така че не мисля, че съм с поднормено тегло.
Мислите ли, че имам основания за притеснения и да тичам ли при лекаря(да речем ако и следващия месец имам смущения)?
kalpazanka
09-23-2011, 07:40
На колко още места мислиш да попиташ?!
По каква схема пиеш витамините?
AtinaPalada123
09-23-2011, 08:23
Значи, чудих се в коя тема да ти отговоря и реших тук.
Значи, този месец мисля да пия(и пия де) по 2 на ден ,10 дена подред и започнах от 37мия ден на предишния цикъл(демек от деня , в който трябваше да ми дойденай-най късно, защото на мен ми идва на 30-34 дни и ми е закъснявало най-много до 36ти ден).
Започнах ги на 19ти септември и смятам да чакам резултат до около 20то число следващия месец....
Да не би и ти да пиеш нещо или просто имаш някакъв съвет :?
Аз попринцип съм имала проблеми с овулацията преди години и всъщност напълнях от хормонални и след това си регулирах цикъла точно с герикапс, но в по-малки дози.Попринцип са ме учили, че се пие от 1ви да максимум 20ти ден от новия цикъл (демек от 2ри ден на менструално течение или липсващо такова...)
kalpazanka
09-23-2011, 11:25
Пие се първите 10 дни от МЦ- започваш ги в първия ден на менструацията.
AtinaPalada123
09-23-2011, 13:36
Хм..благодаря много.
Надявам се да се самоизлекувам, защото няма да повтарям старото тичане по мъките - най-малкото хормонални препарати не е препоръчително да се пият повече от 1-2 пъти в живота(поне на мен така ми казаха).
kalpazanka
09-23-2011, 13:38
Поликистоза?! :-o
хормонални препарати не е препоръчително да се пият повече от 1-2 пъти в живота(поне на мен така ми казаха).
Какво имаш предвид под хормонални препарати?
AtinaPalada123
09-23-2011, 14:18
Не - никакви кисти(слава богу)
Имах ниски нива на...прогестерон(доколкото си спомням точния хормон), но това беше обяснимо, защото бях прекалено кьoщава навремето, а в този период имах изпити....не ми беше идвало над 6 месеца...
Но това е минало - от повече от 3 години в това отношение всичко беше ок - само дето ми идваше прес 30тина, а не през 28 дни, веднъж тичах за тестове за бременност(миналата година по това време защото ми закъсняваше с 14 дена и...имах опасения.Добре, че беше отрицателен.)
Затова сега нещо се притесних - 20 дена досега не ми е закъснявало....
kalpazanka
09-24-2011, 09:02
Не ми отговори на въпроса горе.
Аз съм на 14 години.Нормално ли е първия ден от менструацията да не тече много силно и на другия ден да не тече, а после да си започне нормално? Не ми се е случвало до сега за тожа ви питам.
AtinaPalada123
10-01-2011, 19:08
Извинявай, че чак сега ти отговарям, но и аз точно незнам какво точно имам впредвид под "хормонални препарати" - знам, само че лекарката каза, че такива неща могат да се пият само 1-2 пъти в живота и че не са противозачатъчни(те подтискат овулацията) а са точно обратното - конска доза хормони.
Ако си наясно предполагам, че термина "хормонална стимулация" ти ковори нещо, а колкото до самия препарат - не помня какво точно беше - все пак бях на 14-15 години и наще са го купували...
Evanescense
10-07-2011, 17:21
Имам цикъл от около 5 години, защото ми дойде доста рано, сега мисля че имам огромен проблем, но никой не ме приема насериозно, а именно не ми идваше 7-8 месеца, най-много понякога по 1-2 капчици на ден. Прочетох за болест на име Адисонова. Знам че трябва да отида на лекар, но ме е страх и няка кой да ме заведе, дали е възможно да е просто стрес ? След това ми дойде един път и пак прекъсна... понякога имам някоя капчица само... само хормонален дисбаланс или нещо много сериозно !?
kalpazanka
10-09-2011, 08:42
Защо се панираш от Адисон? Защо изобщо мислиш за Адисон?
Да ти кажа, нямаше да търпя да ми идва по веднъж годишно, а още сигурно на 40-тия ден щях да си завлека задника до кабинета на гинеколога.
crazybebe
10-12-2011, 13:48
здравейте ! Имам цикъл някъде от около 2 години и през тия 2 години ми идваше през 2-3 месеца и от 3 месеца някъде ми е редовен , но майка ми все още е на мнението ,че иска да ме води на гинеколог , но мен много ме е страх,защото не съм девствена и тя не знае .Възможно ли е гинеколога да разбере ,че не съм девствена и да каже на майка ми ..и има ли някакъв начин да я убедя да не ме води ? Също така според вас имам ли някакъв сериозен проблем или всичко това е напълно нормално ?
Моля ви за мнение .. :)
kalpazanka
10-15-2011, 16:03
Гинекологът ще те пита водиш ли полов живот, за да знае как да те прегледа.
На колко си и откога имаш менструация?
След като водиш полов живот, редно е да се грижиш за интимното си здраве и, колкото и да не ти се ще, това значи да минаваш И на гинекологичния стол.
pavity1992
10-18-2011, 18:29
здрhttp://www.teenproblem.net/forumнаhttp://www.teenproblem.net/forumвсичкиhttp://www.teenproblem.net/forumимамhttp://www.teenproblem.net/forumмензис http://www.teenproblem.net/forumотhttp://www.teenproblem.net/forum5http://www.teenproblem.net/forumгодиниhttp://www.teenproblem.net/forumвинагиhttp://www.teenproblem.net/forumеhttp://www.teenproblem.net/forumбил редовенhttp://www.teenproblem.net/forumминалияhttp://www.teenproblem.net/forumмесецhttp://www.teenproblem.net/forumми дойдеhttp://www.teenproblem.net/forumнаhttp://www.teenproblem.net/forum14http://www.teenproblem.net/forum(септември(http://www.teenproblem.net/forumно тозиhttp://www.teenproblem.net/forumмесецhttp://www.teenproblem.net/forumмиhttp://www.teenproblem.net/forumэакасняваhttp://www.teenproblem.net/forum http://www.teenproblem.net/forumсамhttp://www.teenproblem.net/forumмнhttp://www.teenproblem.net/forumпритесненаhttp://www.teenproblem.net/forumнямаhttp://www.teenproblem.net/forum азможностhttp://www.teenproblem.net/forumдаhttp://www.teenproblem.net/forumсамhttp://www.teenproblem.net/forumбременн http://www.teenproblem.net/forumзаштотоhttp://www.teenproblem.net/forumсамhttp://www.teenproblem.net/forumдевственнаhttp://www.teenproblem.net/forum аквоhttp://www.teenproblem.net/forumмислитеhttp://www.teenproblem.net/forumчакамhttp://www.teenproblem.net/forumотгhttp://www.teenproblem.net/forumб агодаряhttp://www.teenproblem.net/forumмнhttp://www.teenproblem.net/forum
merilin2
10-21-2011, 04:59
вчера ми дойде имаше 2-3 капки и спря и днес сутринта нищо няма... нормално ли е..притснявам се...мисля, че преди 1-2 год. пак така ми стана, но не съм му обърнала внимание..аз си го обеснявам, че може да е от вит.С, защото знам, че то спира цикъла, а вчера почнх да го пия защото съм леко настинала... :(
И аз имам въпрос.Значи дойде ми,когато бях около 44-45кг.После дойде няколко пъти нормално,но така се случи,че отслабнах 4кг.След като отслабнах ми дойде нормално и после почна да пропуска 3-4 месеца.Знам,че е нормално да пропуска,но искам да питам възможно ли е да съм наследила от майка си нередовна менструация?Тя преди да роди първото си дете винаги е пропускала по 2-3 месеца.Това е единият ми въпрос,а другият е дали е възможно да пропуска заради загубата на тегло?
3 месеца не ми е идвало ... :( Не водя полов живот.И не знам какво да правя.Мисля че може би е от времето ..климата и т.н.Както имаше адски жеги така и стана доста студено... или от стреса...в момета ежедневието ми е доста натоварено ... по принцип имам цикъл от 2 години и е нередовен.Случвало се е и друг път да става така,но съм притеснена.От близо 2-3 ми е кофти,имам главоболие...надявам се това да са някакви симптоми че скоро ще ми дойде..
Вие какво мислите?..
Преди около месец загубих девствеността си- от тогава полови контакти не съм имала. Когато го направих бях в овулация, но приятелят ми беше с презерватив и даже не свърши, отдели се само някаква течност, но не беше изпразване.. След това цикълът ми подрани с един ден, но сега (днес) ми се отдели някаква течност, подобна на онази, която ми се отделя, когато цикълът ми свършва.. Дали това е страничен ефект от започването на половия ми живот или някакъв проблем? Моля ви, помогнете (
ПС- трябва да ми идва на 9 Ноември...
На 13 години съм. Имам цикъл от тази година беше ми редовен но миналия месец ми дойде на точната дата но само за един ден и спря. Не обърнах внимание но тоци месец изобщо не ми дойде. Имам си бяло течение нормално е без цвят и мириз. Мисля си че е заради притесненията в училище :? Но искам и ваши мнения
justagirlygirl
11-17-2011, 16:07
Може ли да попитам какви са "признаците" преди първа менструация?
Благодаря, предварително!
kalpazanka
11-18-2011, 08:18
Нетипична досадна не много силна болка в корема. След две седмици идва и червената честитка.
justagirlygirl
11-18-2011, 12:51
Нетипична досадна не много силна болка в корема. След две седмици идва и червената честитка.
Благодаря много! А искам и да попитам, имах някакво бледокафяво петно по "слиповете" ми преди около 6 месеца.... това какво значи?
kalpazanka
11-18-2011, 12:53
Благодаря много! А искам и да попитам, имах някакво бледокафяво петно по "слиповете" ми преди около 6 месеца.... това какво значи?
Момче ли си или момиче? 8-)
justagirlygirl
11-18-2011, 13:01
Момче ли си или момиче? 8-)
Момиче. Под "слиповете" имах предвид гащите, ама аз имам и момичешки боксерки и за това така.... а иначе на въпросът ми имаш ли отговор?
justagirlygirl
11-18-2011, 14:52
Искам да питам (пак), това, че сутрин, когато се събудя, имам ужасни,но търпими болки в корема от седмица.... това означава ли че скоро ще ми дойде? Защото в отговора на въпросът ми за признаците пишеше, че това е признакът.....
НЕ е задължително да те боли корем!
kalpazanka
12-03-2011, 07:00
НЕ е задължително да те боли корем!
Споделям ОТ ОПИТ!
Споделям ОТ ОПИТ!
Аз също! ;)
Искам да питам. Днес ми дойде (не за пръв път) ,но много ме боляха кръста и корема. За пръв път ме боли така,направо ми се гадече,но после ми мина бързо. Ще ми стане ли нещо ? :((
Biskfitka
12-18-2011, 00:10
^нищо ти няма ....
А на мен от два месеца ми идва на 28 дни,по принцип на 31 ...но моя цикъл не е от най-редовните,така че съм доволна.Не знам дали ми се привижда,но миналия път кръвта беше мноооого тъмно червена,а сега си е...червена (пак си е тъмна,но май не толкова ).Като количество си е нормално,даже понякога си правя малко сок от лимон,защото ми е много силна М.
Не мисля,че трябва да се притеснявам от цветна бременност,нали? Чела съм много и знам,че при нея М. не е изобщо обилна и е по-кратка,а моята си е около 6 дни :)
на мен вчера за първи път ми дойде и съм на 14 разбира се като повечето момичета и аз тръпнех от нетърпение да ми дойде и вчера взе че се случи в началото изобщо не бях във възторг а и майка ми ме разпитваше и ми беше неудобно но вече не се чувствам така удобно ми е да говоря с нея споделих с приятелките си и всичко е наред постоянно се шашках че съм на 14 и нямам пък аз съм си доста слаба едва 40кг и искам да кажа спокойно живейте си живота то ще дойде и не го приемайте като зла поличба а като нещо съвсем нормално в развитието
в началото е супер, ама след време става по-гадно ... не при всичк,но мен лично първия ден ме боли много кръст ...
и мене кръста даже бъбреците някъде около понеделник започна така и в петък... обаче днес много ме боли ниско долу но при мен единственото хубаво е че нощем е мн слабо :)
а да попитам като за първи път нормално ли е да е по-бледо по4ти розовеещо а не червено???
Би трябвало да е нормално. Чак последния ден трябва да стане най-тъмно.
ок мерси даже мисля, че вече се оправя :)
искам да питам .. :Д може ли да се п*вр*щ* от туй? :(
Sebby-chan
12-29-2011, 11:38
Искам да попам, когато ти дойде цикъла гърдите ти спират ли да растат или си продължават :Д знам, че е тъп въпроса ама аз почти нямам гърди, а ми дойде ;х
ioanka09
12-29-2011, 21:39
На 14 години съм и имам цикъл от 3 години. Често ми е закъснявал, но не с много. Миналата година ми пропусна един месец, а сега не ми е идвало от 3 месеца, много се притеснявам. Последните месеци ми беше много натоварено, може и заради това да закъснява, но пък 3 месеца си е много. Моля ви дайте ми съвет, много се притеснявам... ;(
И аз съм на 14 и сме адашки ... ;д
пт: Нормално е да ти е нередовно 1-те няколко години , ако не вярваш питай майка си или виж в нета .. Няма за какво да се панираш , освен ако не си правила ъхъ ,ама не мисля ...:)
извинявам се че моя въпрос не е точно по темата ама мн се притесних
Възможно ли е държенето на лаптопа на краката да доведе до безплодието на една жена една приятелка така са й казали и затова питам??
NinaDobrev
01-01-2012, 13:37
На мен пък ми е супер неудобно да се къпя докато съм в цикъл,особено,ако е първи,втори и трети ден,понеже тогава ми е много обилен и чувството е ужасно...Също така изпитвам силна болка на която в повечето случай не помагат и обезболяващите и просто не знам какво да правя...дори майка ми се видя в чудо...
да ви попитам момиче на 13 години съм за първи път ми дойде миналата година лятото идваше си ми редовно но и с много болки. Когато почнахме училище за последно ми дойде септември и от тогава не а вече сме януари и искам да отбележа че съм слабичка 40 кг. има много притеснение в даскало. Днес като се прибрах ми се ходеше до тоалетна по малка нужда като се изхождах видях че капна малко кръв и ме болеше но после урината стана нормална. Дали не е защото ще ми идва скоро? Моля ви за отговор
моля за отговор, че се притеснявам защото сега като ходих пак е така и вече към края тече кръв и много ме боли :(
DisappointedDreamer
01-05-2012, 18:47
Майка/леля/баба каквото и да е нямаш ли?
мерси за полезния отговор. И имам родители споделих им днес съм на лекар
DisappointedDreamer
01-06-2012, 09:04
Стискам палци всичко да е ОК!
здравеите аз съм на 13 и цикълът доста често ми прескача около 2 месеца но този път не ми е идвало вече от 3 месеца...някои казват че това може да се дължи на нередовното хранене е на мен ми се е случвало да не ям по цял ден,защото тря6ваше 6ързо да отсла6на с около 2 кг понеже тренирам джудо и тря6ваше да слезна в категория .дали може да не ми идва заради яденето или заради тренировките..и не съм имала полов контакт ..помогнете ми с някои съвет ...;( ;( ;( всъщност последният път когато ми доиде 6еше ноември то съвсем малко ми течеше ии просто незнам какво да правя...плс даите ми някои съвет много се притеснявам..;( ;( ;(
по добре отиди на гинеколог на мен така ми закасняваше с 3,4 месеца и днес като ходих ме гледаха на ехограф и се оказа 5 см. киста :( и аз съм на 13 години
ужс..ами като отиди на гинеколок какво прави имам предвит тре6ваше ли да се съ6личаш...
да събличах се. Но само си дигнах дрехата че гинеколога да ми прегледа корема. Не съм се събличала изцяло спокойно :) Само коремчтео
аха ок..ми тря да отида ама малко ме е 6ъз.. преписаха ли ти някакви лекарства...и след вика ли те отново да ходиш на прегледи..
Ами понеже имам и песечинки в бъбреците и киста ми предписа само за песечинките Мечо грозде това е чай. За кистата не ми предписа нищо. Днес ходих и се оказа, че от 6см. е станала 46мм. тя сама се пука изначе бях за операция. Ще ти иска дните когато ти е идвало. Кога за първи път ти е идвало колко е текло по колко дни. И ми каза че когато кистата се пукне ще усетя по остра болка отзад на опашката все едно нещо ме притиска. И ми каза че вече в продължение на 3 год. ще ходя през седмици да ме преглежда. Няма нищо страшно и мен ме беше страх и то много ама се оказа че няма нищо страшно :)
ами днес видях че ми е дошло ,но вече цял ден съм с една превръзка имам предвид , че не ми тече толкова отколкото друг път ,но все пак мисля да отида на лекър....:)
DisappointedDreamer
01-14-2012, 15:48
^Ако имаш проблеми отиваш. Преглед също е желателно да отидеш и да се направи, но аз вече 4 години имам цикъл, и никога не съм ходила. Слава Богу, никога не съм и имала проблеми.
kalpazanka
01-15-2012, 09:32
^Ако имаш проблеми отиваш. Преглед също е желателно да отидеш и да се направи, но аз вече 4 години имам цикъл, и никога не съм ходила. Слава Богу, никога не съм и имала проблеми.
Изобщо на твое място нямаше да се похваля. Три години от началото на менструацията/една година от началото на половия живот е силно препоръчително да се отиде при гинеколог. В развитите държави му казват профилактика.
DisappointedDreamer
01-15-2012, 12:58
Бих отишла, ако имах възможност. Но съм в чужбина и тук туко така за преглед въобще няма да те приемат. Без родители съм, което също играе значение. Ще отида след като навърша 18 години.
"Ще е нужно да го посещавате, започвайки горе-долу от 19-годишна възраст при отсъствието на оплаквания преди това, поне веднъж годишно за профилактичен преглед и даване на секрет и намазка."
Нямам проблеми, не се оплаквам, всичко ми е тип топ - никога не съм пропускала менструация, цикъла ми се нормализира. Така че, има за какво "да се похваля" както ти се изрази. Но да, задължително ще отида щом навърша 18, завърша училище и се прибера в БГ.
sunshine56734
01-18-2012, 13:05
Амиии искам да попитам дойде ми вчера и цвета му е тъмно кафяв има ли за какво да се притеснявам плс отговорете ми!!
MojoJojo88
01-18-2012, 14:08
Ъъъъ, тъмно кафяво течение е по-скоро, отколкото менструация. Поне на мен така ми звучи. Не знам, на мен не ми е текло никога така, за това ми звучи притеснително. За всеки случай отиди на лекар...
DisappointedDreamer
01-18-2012, 14:41
Това първа менструация ли ти е?
Бонжур! На 13 съм и още не ми е дошьл та .... аз съм си развита вече:д всичките ми приятелки им е дошло... вече просто се отчайвам ... трябва ли да ходя при личната....
DisappointedDreamer
01-19-2012, 17:44
Ciao! 8-) Попитай майка си кога на нея и е дошло. + На гинеколог трябва да отидеш, ако не ти дойде до 16 годишна възраст.
amnessia
01-20-2012, 20:28
Искам да попитам нещо и ако мога да получа полезен отговор.Наскоро четох за болезнената менструация и се пишеше , че е опасно защото с течение на годините кръвта в тялото намалява , понеже течението е много обилно и това водело до анемия.Аз съм на 16 години , за първи път цикълът ми дойде на 11 години.На около 13 започна да ми става многоо болезнена , до такава степен , че си ревах от болки в продължение на 2 часа а бях пила спазмалгон.От тогава до сега всеки месец дойде ли този период просто не понасям вече на болка.Въпроса ми е дали е наложително и спешно да ходя на гинеколог за да ме прегледа :/
Здравеите , аз съм почти на 14 год.(правя ги след около 2 седмици) , а още не ми е дошъл цикълът.Това нормално ли е ? Много съм притеснена :( :( !!
DisappointedDreamer
01-21-2012, 14:56
^Нормално е - ако не ти дойде до 16 годишна възраст, трябва да се консултираш с гинеколог.
^Нормално е - ако не ти дойде до 16 годишна възраст, трябва да се консултираш с гинеколог.
Ок , благодаря ти много. Надявам се да ми дойде и да не ми се налага да посещавам гинеколог . :):)
Silence.
01-21-2012, 18:48
Аз съм на 15 и ми дойде миналата неделя (и още не е свършило, егати досадата), така че не се притеснявай :)
DisappointedDreamer
01-21-2012, 19:54
Като за начало пиши на кирилица.
Silence.
01-22-2012, 16:33
Отиди на гинеколог. :)
aniikrysteva
01-30-2012, 11:58
Добре, на вас върти ли ви се свят, чувствате ли се отпаднали преди да ви дойде ... Мен 2-ра седмица вече ме болят гърдите и ми се върти свят ... :X
продължителност на кръвотечението – от 2 до 5 дена, интензивност – 20-60 мл (3-4 превръзки на ден).
при мен е около 7-8 дена .. и сутрин сменям по 2-3 превръзки ;х и се налага през час да посещавам тоалетната .. изключително е неудобно,когато съм на училище ! :|
DisappointedDreamer
01-31-2012, 17:23
^Ползвай тампони
На една приятелка и вървеше по много 3 месеца каза че и тече. Ходила 2 пъти на гинеколог и нищо. Пила хапчета и пак. Не съм я виждала скоро и не знам дали се е оправила и с какво. Ама иначе каза, че губи много кръв.
Starless
02-07-2012, 19:00
Първите 2 години ли беше нормално да те пропуска? Мен ми се случва да ме пропусне.. в началото ми беше през 2 месеца, после през един..започна редовно (редуваха се).. след това пак през един и сега ще видим този как ще е...
Zdraveite iskam da popitam normalno li e mesechniqt mi cikal da si dode na vreme , normalen cvqt e no mi teche malko vazmojno li e tova da e ot studenoto vreme
Zdraveite iskam da popitam normalno li e mesechniqt mi cikal da si dode na vreme , normalen cvqt e no mi teche malko vazmojno li e tova da e ot studenoto vreme
ами по мой личен опит може защото например когато е студено и съм в цикъл ме боли много кръста но затопля ли се например да се увия с одеяло всичко е наред топлината помага за по-добро течение
Здравейте!Аз съм Александра на 12 съм!Доста съм развита и от 5 месеца съм в цикъл!За последно ми дойде на 4 януари 2012година .Много се притеснявам защото вече сме 10 февруари а на мен не ми е идвало !!!Моля ви помогнете мии!Все още не са минали и 6 месеца откакто ми дойде.Нормално ли е да ми закъснява толкова!?Много се притеснявам!Изобщо не искам да ходя на гинеколког!Доскоро бях болна и пих доста лекарства!Сега пия подсливащи витамини!Казаха ми че е нормално първата година да ти закъснява!Знам че въпроът ми е доста глупав ,но наистина ви моля някой да ми помогне ,да ми даде съвет!И с колко е нормално да ми закъснява първата година..?И кога да очаквам да ми дойде?Извинете забравих да кажа ,че на 27 януари имах кръв за 2 дена!Попринцип цикълът ми е 4-5 дена!Това номално ли е..?Аз наистина се притеснявам!Моля ви някой да ми каже какво да правя!Но аз няма да ида на генеколог,защото наистима много ме е страх!!Ще съм ви мноооого благодарна ако ми отговорите!И ми обясните някой неща за цикъла , които се вижда че незнам!Благодаря предварително!
Искам да попитам дали когато съм с тампон мога да отида по малко нужда без да го сменям и дори да го вадя ?! :)
мен ме е пропускало и по цяла година даже.
А иначе за виенето на свят....не знам, мисля че не е нормално, мен само ме боли стомах и се чувствам по тежка
DisappointedDreamer
02-10-2012, 18:35
^Можеш.
Alex_Yo, Възможно е да ти закъснява поради лекарствата + витамините, които си изпила/пиеш. Също така е нормално да ти закъснява щом имаш цикъл само от 6 месеца.
DisappointedDreamer
02-10-2012, 18:36
мен ме е пропускало и по цяла година даже.
А иначе за виенето на свят....не знам, мисля че не е нормално, мен само ме боли стомах и се чувствам по тежка
Нормално е. Някои момичета дори повръщат. На мен понякога ми се вие свят, залитам и почти падам, и се обливам в пот, все едно имам треска. Случва се рядко обаче.
Нормално е. Някои момичета дори повръщат. На мен понякога ми се вие свят, залитам и почти падам, и се обливам в пот, все едно имам треска. Случва се рядко обаче.
а искам да попитам щом толкова ти е тежък цикъла приемаш ли някакви болкоуспокояващи? :)
DisappointedDreamer
02-11-2012, 21:16
^Рядко ми се случва да е толкова тежък. Обикновенно ме боли корем и кръст, и пия аналгин.
аха мерси лично мен ме болят кръста и бъбреците ако ми е студено :D :)
Когато бялото те4ение премине в кафява те4ност какво става после? И какво трябва да се направи?
Здравейте! Искам да ви попитам момиче на 13 години съм, в петък трябваше да ми дойде но не ми дойде а имам само леки болки все едно съм в цикъл или ще идва, но не ми идва а днес сме понеделник а вместо менструация имам само съсиреци!!! КАКВО Е ТОВА? Много съм притеснена помогнете!! Няма никаква кръв само съсиреци!!!
Djeei Loo
02-24-2012, 10:42
браво за темата!много е добра и много ми помогна! :)
Искам да попитам нормално ли е по време на цикъла ми да не усещам болка или нещо такова. За пръв път ми дойде август миналата година и досега нито веднъж не ме е боляло.
kalpazanka
03-10-2012, 04:41
^Радвай се.
^Радвай се.
хах не че не се радвам, просто се чудех дали на мен не ми има нещо
При мен първите 6-7 месеца също нямаше болка, сега първия ден ми идва да вия от болки, а следващите е малко по-добре!
sladorana11
03-11-2012, 14:59
Ами аз искам да попитам ако някой може да ми отговори? на 13 съм с вече от точно 1 година винаги ми започва с кафяво течение и вече на 4 ден ми спира след това на следващия ми почва пак за 2-3 часа после пак ми спира и после пак почва за 2-3 часа и после спира категорично вече винаги ми е така и съм свикнала ам нормално ли е ? :))
попринцип е нормално първата година да е нередовен а както ти обясняваш дори и цвета но по-добре говори с майка си защото смяната на цвета понякога индикира инфекция не се притеснявай може просто от лоша хигиена или си настинала ;) :)
ах този цикъл....е поне откак го имам си ми е редовен и нямам проблеми с това
първия ден съм умряла гъска но после оживявам :D
etsi_star
03-16-2012, 17:52
На мен ми дойде на 10 а сега съм на 12 и тогава веднъж ми дойде и оттогава повече..никога
ДАЛИ Е НОРМАЛНО??
etsi_star
03-16-2012, 17:58
На мен ми дойде за пръв път на 10 сега съм на 12 и оттогава повече не съм имала цикъл
ДАЛИ ТОВА Е НОРМАЛНО??
iliqn4e12
03-18-2012, 09:10
Така, значи цикъла ми дойде когато бях на 11, сега съм на 12. На 9 април ми прави 1 година. Февруари и януари не ме болеше хич корема, но март(този месец) направо ме скъсва, Но-шпа не ми помага само Парацетамол, но той пък ми усилва течението. Много ме боли ниско долу. Даже понякога, когато отида до тоалетна и нали уринирам, менструалната кръв е съсирена. И може би от това ме боли корема.....а и още нещо, значи когато се движа не ме боли корема и не ми идва...
Така, значи цикъла ми дойде когато бях на 11, сега съм на 12. На 9 април ми прави 1 година. Февруари и януари не ме болеше хич корема, но март(този месец) направо ме скъсва, Но-шпа не ми помага само Парацетамол, но той пък ми усилва течението. Много ме боли ниско долу. Даже понякога, когато отида до тоалетна и нали уринирам, менструалната кръв е съсирена. И може би от това ме боли корема.....а и още нещо, значи когато се движа не ме боли корема и не ми идва...
какъв ти е точно въпроса
На мен ми дойде за пръв път на 10 сега съм на 12 и оттогава повече не съм имала цикъл
ДАЛИ ТОВА Е НОРМАЛНО??
не,не е нормално - или въобще нямаш цикъл ,или имаш някакъв сериозен проблем. говори с майка ти и идете на лекар
ако въпроса ти е откъм болките мога да кажа че не се пие Но-шпа или някакво друго болкоуспокояващо когато болката вече е силна няма да помогне като усетиш че започват болките тогава пиеш болкоуспокоителното което предпочиташ може също да си настинала като се прибереш у вас завий си кръста с одеяло и ще видиш промяна (поне при мен е така) а когато не те боли прави гимнастика за да не се схващаш защото и това може да е проблем трябва да се движиш ;)
Silver_flower
03-26-2012, 19:50
На 13 съм, на 11 януари тази година ми дойде, бях адски притеснена и часове наред треперех от страх... гадно, мокро следващите дни, ужас... Чак на 35 ден ми дойде пак. А сега този месец повече от 35 дни... знам, че може да е нередовен и закъсняващ/подраняващ. Но не това ме притеснява. Мен малко трудно ме удържат какви ли не превръзки, то така е, първите менструации били по-обилни, но много ме притеснява в училище. Там ме е малко срам да ходя да си сменям превръзката, и през един час ходя защото тя не издържа, постоянно се набира много и често съсирена кръв, проблема ми е по ФВС, че не мога да играя, пречи ми. Да попитам кои по принцип кои дни най-много тече и какви превръзки да ползвам, че мие мн гадно. Моля ви, помогнете :(
kiss_you_my
03-30-2012, 14:37
az sam na 14 godini i oshte nqmam cikal nqkoi moje li da mi pomogne zashtoto se pritesnqvam
На 13 съм, на 11 януари тази година ми дойде, бях адски притеснена и часове наред треперех от страх... гадно, мокро следващите дни, ужас... Чак на 35 ден ми дойде пак. А сега този месец повече от 35 дни... знам, че може да е нередовен и закъсняващ/подраняващ. Но не това ме притеснява. Мен малко трудно ме удържат какви ли не превръзки, то така е, първите менструации били по-обилни, но много ме притеснява в училище. Там ме е малко срам да ходя да си сменям превръзката, и през един час ходя защото тя не издържа, постоянно се набира много и често съсирена кръв, проблема ми е по ФВС, че не мога да играя, пречи ми. Да попитам кои по принцип кои дни най-много тече и какви превръзки да ползвам, че мие мн гадно. Моля ви, помогнете :(
ами при мен попринцип са 2 3 и малко 4 съвсем нормално е да ти е обилно по-нататъка ще се регулира няма от какво да се притесняваш но щом ти е по-обилно използвай ultra plus аз лично ползвам always premium
az sam na 14 godini i oshte nqmam cikal nqkoi moje li da mi pomogne zashtoto se pritesnqvam
спокойно на мен ми дойде на 14 дори 2 месеца преди да навърша 15 ;)
bonbonka737
03-30-2012, 21:05
Имам един въпрос (на 12 съм). По принцип ми идва на 20 или 2-3 дни по-късно. Този месец цикълът ми дойде 10 дни по-рано от обикновено,а сега 2 седмици по-късно пак забелязах капчици.Имам цикъл от 6 месеца някъде,а напоследък постоянно съм под напрежение.Може ли това да е причината?Това нормално ли е?Предварително благодаря за вниманието.
bonbonka737
03-31-2012, 13:30
Скоро бях и болна,а и промяната във времето.Възможно ли е и това да е причината?
нормално е да е нередовен щом го имаш от скоро и си под напрежение ;) а за капчиците не знам и аз имах такива преди да ми дойде и то мн мн преди това говоря 2 години някъде :D
kiss_you_my
04-01-2012, 15:06
a moje li nqkoi da mi kaje kakwo da naprawq kogato mi doide da sum podgotvena
bonbonka737
04-01-2012, 16:30
Благодаря много за отговора ,coockie .Няма от какво да се притесняваш kiss_you_my.Аз преди да ми дойде се притеснявах,но когато се случи не се притесних,всичко се нарежда ;)
kiss_you_my
04-01-2012, 16:54
a blagodarq ti no kazvat che ot nachalo trugvala nqkakva sasirena kruv i ot towa se pritesnqvam
bonbonka737
04-01-2012, 19:03
Да вярно е,но не се безпокой и аз отначало се притесних за това,но погледнах в интернет за всичко,което ме интересува и разбрах,че е нормално.Ако има нещо от което се притесняваш разрови се в интернет или питай майка си (аз така правя :D ). Добре че са измислили интернета :D
kiss_you_my
04-02-2012, 17:44
aha blagodarq ti znachi nqma za kakwo da se pritesnqvam
TheBeliever
04-02-2012, 17:49
aha blagodarq ti znachi nqma za kakwo da se pritesnqvam
Няма за какво да се притесняваш. Но пиши на кирилица и се запознай с правилата на форума.
Silver_flower
04-02-2012, 20:25
Благодаря, coockie. Ами следващия път ще ги пробвам, дано помогнат. А на тези които нямат още цикъл и се притесняват: недейте, само вашето тяло може да реши кога ще ви дойде, аз страшно се притеснявах, но слава богу ми дойде у нас, а не в училище, та успях да се справя и веднага първа помощ от мама и чичко Гугъл :D страшно е в началото, но минава страха след време. А след като ти свърши идва най-прекрасната седмица от месеца - седмицата на Венера. Тогава се чувстваш страхотно, преливаш от енергия и щастие, съсредоточена си добра към останалите, чувставш се красива, защото хормона естроген разкрасява и дава самоувереност. ;)
Да ви попитам на 14 съм имам менструация от почти 1 год. Преди ми идваше с ужасяващи болки идваше ми да се хварля от някъде. Плаках и обикалях из къщата адски ме болеше и не ми минаваше по цял ден и все се тъпчех с хапчета предписани от гинеколога ми. Но този месец като ми дойде и нямам никакви болки ама абсолютно никакви и дори течението е по-оскъдно. Това нормално ли е?
^ Нормално е . И при мен стана същото. Един път ми беше страшно лошо ... и след този път нищичко не ме боли ... :)
и при мен така предния път като ми дойде малее проклинах всичко и всички обаче да чукам на дърво сега ми е добре от време на време леко ме наболява и е по-оскъдно течението според мен е заради топлото време защото когато ми е студено ме боли стопля ли се всичко минава :)
a moje li nqkoi da mi kaje kakwo da naprawq kogato mi doide da sum podgotvena
за да си винаги подготвена носи в себе си превръзка и когато ти дойде кажи веднага на мама тя ще ти помогне и ще ти обясни най-добре :)
SmilezZz
04-11-2012, 15:28
Хора, просто се успокойте. Всички момичета минаваме по тоя път и няма нищо страшничко.
Няма какво да се подготвите, освен винаги под ръка да си имате превръзка.
Ели Ангеловва
04-18-2012, 07:36
М и аз имам проблем с месечният цикъл ;\ виждам, че отдавна са публикувани въпросите и отговорите, но се надявам все още да има някой тук :) та моят проблем, е че цикълът ми закъснява с около месец, на 14 години съм ще правя 15 другият месец. Не съм имала полов контакт даже си нямам и гадже и се чудя дали това е нормално, тъй като ми дойде преди 3,4 месеца за първи път ? Мерси предварително! :)
Silver_flower
04-18-2012, 22:52
М и аз имам проблем с месечният цикъл ;\ виждам, че отдавна са публикувани въпросите и отговорите, но се надявам все още да има някой тук :) та моят проблем, е че цикълът ми закъснява с около месец, на 14 години съм ще правя 15 другият месец. Не съм имала полов контакт даже си нямам и гадже и се чудя дали това е нормално, тъй като ми дойде преди 3,4 месеца за първи път ? Мерси предварително! :)
Не се притеснявай, това не е проблем, може да ти закъснее, да подрани, да пропусне някой месец, на мен все ми идва различно, аз съм на 13 и аз имам от 3-4 месеца, идва ми все различно, аз отдавна се успокоих по въпроса, намерих информация в интернет и разбрах, че е нормално. Всъщност отнемало няколко години, за да нормализира, така че без тревоги ;)
Не се притеснявай изобщо.Много статии на тази тема съм чела и знам,че 1вите 2 години е нормално да ти закъснява.На една приятелка й закасня с 2 месеца веднъж.Но ако се чувстваш подтисната поговори с майка си да отидеш на гинеколог. :))
На мен пък проблемът ми е,че съм на 13 (скоро 14) и още не ми е дошло.И гърди нямам(само подутините);42-43кг съм и това е общо взето..Някой да е имал или в момента да има сходен проблем?Кажете ми какво да правяя..:(
Да добавя и,че имам бяло течение от година някъде.На гинеколог ли да ходя вече не знам..TELL ME ;(
DisappointedDreamer
04-21-2012, 19:03
^Това не е проблем. Ако цикъла ти не дойде до 17 годишнината ти, то тогава трябва да се посъветваш с гинеколог. Иначе, просто малко по-бавно навлизаш в пубертета.
Благодаря много за бързия отговор :) :*
Silver_flower
04-24-2012, 17:04
На мен пък проблемът ми е,че съм на 13 (скоро 14) и още не ми е дошло.И гърди нямам(само подутините);42-43кг съм и това е общо взето..Някой да е имал или в момента да има сходен проблем?Кажете ми какво да правяя..:(
Да добавя и,че имам бяло течение от година някъде.На гинеколог ли да ходя вече не знам..TELL ME ;(
Не се притеснявай. Ами може би просто по-бавно се развиваш. На мен ми дойде този януари, на 13 съм, няколко момичета само от класа още нямат само. А за гърдите... еми една съученичка има от 10 годишна и затова сега е с най-големите в класа, а съм забелязала, че и на други, на които им е дошло да кажем преди около година, че им растат. Аз нямам още много-много, но вярввам ще се коригира. Веднъж дойде ли ти и вече няма от какво друго да се страхуваш, то по-страшно и гадно от това, което се случва в пубертета НЯМА, просто е ужасно, радвай се на свободата си, защото после ще прекарваш около една четвърт/една пета от месеца кървейки. А съм чела и че идвало ок 2 год след като се появи окосмяване (то го пише в статията в темата, виж). Не се страхувай, не е болка за умиране като ти дойде, шокиращо е, но предполагам с времето се свиква. Да не пиша повече, че ще се притесниш още повече. Но това е истината. Адски некомфортно е да ти е мокро. Пак почнах :D. Но пък си има и предимства. Така или иначе няма да се отървеш от него, все ще ти дойде. Чувала съм, че зависи донякъде и от телосложението и масата. Еми то аз съм пълничка... а пък на спортистките и гимнастичките им идвало по-късно. Но зависи и от гените... абе не се притеснявай, за всичко си има време, така че спокойно ;)
Така.. днес ми дойде.. 26 април.. обаче както го смятам, ако всичко е точно май месец трябва да ми дойде около 23.. а, съм абитуриентка.. след това отивам и на екскурзия..няма как да съм в цикъл.. роклята ми е къса.. и не знам.. сега след като ми свърши да почвам ли да пия нещо, за да ми дойде някъде средата на май, та преди 24 да ми е свършило.. знам няколко вида хапчета, трябва да видя имената..но, ако знаете някои добри и сиг или имате др. добро предложение ще ви бъде благодарна, ако ми съдействате..
Така.. днес ми дойде.. 26 април.. обаче както го смятам, ако всичко е точно май месец трябва да ми дойде около 23.. а, съм абитуриентка.. след това отивам и на екскурзия..няма как да съм в цикъл.. роклята ми е къса.. и не знам.. сега след като ми свърши да почвам ли да пия нещо, за да ми дойде някъде средата на май, та преди 24 да ми е свършило.. знам няколко вида хапчета, трябва да видя имената..но, ако знаете някои добри и сиг или имате др. добро предложение ще ви бъде благодарна, ако ми съдействате..
Чувала съм от братовчедките ми,че от Витамаин Ц закъснява.Не знам дали ще ти свърши работа,но..
Не се притеснявай. Ами може би просто по-бавно се развиваш. На мен ми дойде този януари, на 13 съм, няколко момичета само от класа още нямат само. А за гърдите... еми една съученичка има от 10 годишна и затова сега е с най-големите в класа, а съм забелязала, че и на други, на които им е дошло да кажем преди около година, че им растат. Аз нямам още много-много, но вярввам ще се коригира. Веднъж дойде ли ти и вече няма от какво друго да се страхуваш, то по-страшно и гадно от това, което се случва в пубертета НЯМА, просто е ужасно, радвай се на свободата си, защото после ще прекарваш около една четвърт/една пета от месеца кървейки. А съм чела и че идвало ок 2 год след като се появи окосмяване (то го пише в статията в темата, виж). Не се страхувай, не е болка за умиране като ти дойде, шокиращо е, но предполагам с времето се свиква. Да не пиша повече, че ще се притесниш още повече. Но това е истината. Адски некомфортно е да ти е мокро. Пак почнах :D. Но пък си има и предимства. Така или иначе няма да се отървеш от него, все ще ти дойде. Чувала съм, че зависи донякъде и от телосложението и масата. Еми то аз съм пълничка... а пък на спортистките и гимнастичките им идвало по-късно. Но зависи и от гените... абе не се притеснявай, за всичко си има време, така че спокойно ;)
Благодаря за мнението :) (hug)
sapphire5
04-30-2012, 08:26
Ели Ангеловва -и аз съм 97 набор... Миналата година ми пропусна един месец, тази година също. Не се притеснявай хич, щом даже не си имала полови контакти с никой. Като се има предвид , че аз имам цикъл от 3 години :) Нормално е всичко. Стабилизира се още.
elika_a2
05-03-2012, 06:41
Здравейте аз съм на 16 години и имам приятел от 8 месеца. Преди околко месец го направихме за първи път, но нормално ли е сега да ми закъснява? Много хора ми казват, че е нормално защотото ми е за първи път, но мене все нещо ме човърка. Моля ви кажете ми дали е нормално много ще ви бъда благодарна.
heartshapedbox
05-09-2012, 15:46
Използвахте ли презерватив?
Беше ли в овулация?
SmilezZz
05-09-2012, 16:27
Здравейте аз съм на 16 години и имам приятел от 8 месеца. Преди околко месец го направихме за първи път, но нормално ли е сега да ми закъснява? Много хора ми казват, че е нормално защотото ми е за първи път, но мене все нещо ме човърка. Моля ви кажете ми дали е нормално много ще ви бъда благодарна.
Презервативи използвахте ли? Цикълът ти през какъв интервал е? Пресметна ли си в овулацията?
Принципно е възможно да ти закъснее поради първия път, но ако всичко е било точно и сте използвали предпазни средства - няма от какво да се притесняваш.
NinaDobrev
05-09-2012, 17:25
На 15 години съм,за първи път ми дойде преди две години,но имам гаден проблем.Първите три дни от цикъла са ужасни...губя мн кръв (или поне на мен така ми се струва) и не знам какво да направя,за да намаля кръвотечението.Някакви съвети?
На 15 години съм,за първи път ми дойде преди две години,но имам гаден проблем.Първите три дни от цикъла са ужасни...губя мн кръв (или поне на мен така ми се струва) и не знам какво да направя,за да намаля кръвотечението.Някакви съвети?
някъде четох, че за да ти тече по-малко трябва да се пие много вода, но не знам до колко е вярно, не съм го изпробвала все още :D
NinaDobrev
05-09-2012, 20:24
Не знам ;д Аз лично пробвам и с витамин Ц.Понякога ми помага,понякога не.
Love_from_heaven_for_you
05-09-2012, 20:37
Аз съм на 12 и ми дойде миналия месец на 24 искам да питам понеже предболагам, че като ми дойде пак
ще имам физическо да играя ли?
Silver_flower
05-09-2012, 21:14
^Не, недей. Пази се. Като си в цикъл не бива да играеш ФВС, нито да се натоварваш много, особено, че не си и свикнала още с него. И аз имам от няколко месеца (на 13 съм). Кажи на г-на/г-жата, че си неразположена, ще те разберат, спокойно. Ние днес имахме ФВС, но не казах на г-на, че съм неразположена, защото не ме кара да играя, просто си седях и часът си мина. Ако можеш и ти направи така. Не се бой, всеки нормален човек на този свят знае, за цикъла, така че няма от какво да се срамуваш. Просто кажи, аз първия път като ми дойде и имахме ФВС не казах и играх, беше ужасна грешка, много е некомфортно :? А, виждам, че си нова. Добер дошла :)
Love_from_heaven_for_you
05-10-2012, 07:49
Много благодаря.Аз също знаех, че не трябва ама за всеки случай, защото г-на ни е ужасно строг.
Silver_flower
05-10-2012, 08:09
Колкото и да е строг, не може да те провери имаш ли или нямаш. :) Просто да кажем, ако имаш 2-3 пъти фвс, докато си в цикъл, трябва всеки път да му кажеш, все пак, ако са ти близо дните с фвс, както при нас вторник, сряда и петък, на мен тъй като ми дойде вчера (минаха нааад 40 дни, бях се отказала вече да го чакам) не казах на г-на, той този е нов, въобще не ни кара да играем, питаш го: "Може ли да седна на пейката?" "Да, върви, върви" :D Да, притеснително е да му кажеш, нали е мъж, но по-добре ли е да играеш така? На мен както ми е обилно и ми се съсирва кръвта често, понякога стои като черна, само съм за спорт :? Не знам дали ще се коригира с времето. Но все пак, не се обездвижвай напълно. Ще си без настроение, но и това ще мине, няколко дена все се изтърпяват,просто не мисли само за това. Аз лично още не мога да свикна с цикъла си, много ми е гадно, но няма как. Все пак майката Природа те награждава за усилията ти да изтръпиш тези няколко дни, като между 7-мия и 14-тия ден е Седмицата на Венера, през която цялата ще сияеш, вътрешно и външно, ще бъдеш пълна с енергия, кожата и косата ти ще бъдат по-хубави от другите дни от месеца, въобще хормона естроген така разкрасява (е, не е чак толкова мнооого нали, но въпреки всичко ще бъдеш по-хубава и самоуверена ) , че няма да съжаляваш. А, и да ти дам един съвет, който баба ми даде: "Като си в цикъл, не лежи по гръб дълго време, защото ще ти протече по-силно." Не знам дали е вярно, но на нея й се било случвало. Извинявай, малко се отплеснах, но малко информация, надявам се, на никого няма да е излишна. :D
Love_from_heaven_for_you
05-10-2012, 08:34
Пак благодаря, а и баба ти е права аз когато спях(по принцип спя по гръб) след това много ама много ми тече.
elika_a2
05-14-2012, 18:55
Презервативи използвахте ли? Цикълът ти през какъв интервал е? Пресметна ли си в овулацията?
Принципно е възможно да ти закъснее поради първия път, но ако всичко е било точно и сте използвали предпазни средства - няма от какво да се притесняваш.
Да изполазвахме презерватив , не бях в овулация и всичко беше нормално, но все пак малко или много ме е страх ...
EVELINA94
05-28-2012, 20:54
Здравейте!!Казвам се Евелина и съм на 17 години .....все още не ми е напълно редовен месечния цикъл.Та пиша ви да се посъветвам с вас ,ако някой може да ми помогне да се успокоя ,понеже почти всеки месец ме хваща паника..... става вече 31 дена не ми е идвало най-много е стигало до 35...обаче се притеснявам не знам просто не мога да спра да мисля .....правихме секс с приятеля ми ,но сме използвали предпазни мерки и дори го сменяме на често презерватива за да няма от какво да се боим.... да ама пак нещо ме яде....докато не ми дойде ще съм така...На някой случвало ли му се е?И можете ли да ми кажете по какъв начин може да предизвикаме по-ранно идване на месечния ни цикъл?
kalpazanka
05-29-2012, 06:17
МЦ до 35 дни е все още в нормата. По-добре не се меси с това предизвикване, че може и други поразии да си докараш.
EVELINA94
05-29-2012, 09:39
Благодаря ти за бързия отговор kalpazanka.. притеснено ми е все още 32 ден е вече....чакам и чакам.Знам ,че всичко е нормално смисъл той дори не свършва в презерватива докато му дойде и приключваме веднага го изкарва и така....просто не знам сигурно глупаво звучи това ,че се притеснявам толкова ,но просто защо да не ми е дошло още не знам ...:/ а дали колкото повече се притеснявам е по-зле?
kalpazanka
05-29-2012, 10:23
Виж, трябва да се притесняваш, ако системно не идва до 35-тия ден. ;)
EVELINA94
05-29-2012, 15:20
Еми не виж за втори път ще се случи явно след 30 ден... не е системно ....случвало ми се е още 1 път преди 3-4 месеца...по-принцип не ми е стабилизиран още напълно месечния цикъл. Понякога идва през 25 дена ,понякога 27 ,друг път идва на 30 ден .... нямам от какво да се притеснявам нали?смисъл имам нужда някой да ми го каже някой страничен как да се изразя и аз.....просто ,за да се почувствам по-добре и да спра да се притеснявам за нищо!!
Bonbonchencetyy
06-02-2012, 09:48
Добре, на вас върти ли ви се свят, чувствате ли се отпаднали преди да ви дойде ... Мен 2-ра седмица вече ме болят гърдите и ми се върти свят ... :X
Мен днес ми дойде за първи път(на 12 съм) и вчера така ме болеше главата,постоянно ми се спеше и във автобуса трябваше да съм седнала,иначе от това въртене на свят щях да падна в автобуса... :xx
DisappointedDreamer
06-02-2012, 09:54
^ И аз бях така в началото. В последствие отминава.
poli1910
06-02-2012, 10:14
Имам 1 въпрос,но не исках да пускам нова тема и се надявам да получа отговор тук.На 30 юни заминавам на море, а по моите сметки тогава ще съм в цикъл.Има ли някакъв начин (без лекарства) да го задържа,или да ми дойде по-рано?
Ще съм благодарна,ако отговорите
Love_from_heaven_for_you
06-03-2012, 10:03
Имам 1 въпрос,но не исках да пускам нова тема и се надявам да получа отговор тук.На 30 юни заминавам на море, а по моите сметки тогава ще съм в цикъл.Има ли някакъв начин (без лекарства) да го задържа,или да ми дойде по-рано?
Значи аз знам, че с витамин Ц идва по-рано, но не съм сигурна, а ако искаш можеш просто да използваш тампони. По-добре ще е от колкото да се тъпчеш с лекарства и витамин Ц. Аз лично друг метод не знам, ако нещо може майка ти да знае някой тарикатлък.
darin.rainovski
06-03-2012, 10:12
кога ти е идвал за последно?аз съм чул че след 18 вече се е регулирал и си идва навреме!
darin.rainovski
06-03-2012, 10:16
иначе редовен ли ти е?ами сложи тампон и това е!с превръзка не става на море май
darin.rainovski
06-03-2012, 10:24
значи изненедал те е мензиса!чак дънките да изцапаш.явно много ти е текло.ако има много кръв ги сменяй по често.
darin.rainovski
06-03-2012, 10:27
иначе много ли силно ти тече?както си ходиш и тече.а тампон ползваш ли?
darin.rainovski
06-03-2012, 10:31
какви превръзки ползваш?чак толкова ли тече?като се къпеш тече ли много?
daniGirl
06-05-2012, 09:54
Здравейте, искам съвет от вас защото вече започвам да се притеснянам. Миналия месец трябваше да ми дойде на 21, а ми додйде на 26 и от 26 до днес 5-ти съм неразположена. Това са вече 10 дена, до сега не съм имала такива проблеми (от бая време си имам цикъл и по-някога ми е закъснявало, понякога подранявало) Не знам дали е нормално като четах из нета пишеше, че е от 3 до 7 ден (аз обикновенно си го карам 6-7 дена)
DisappointedDreamer
06-05-2012, 09:56
Течението променило ли се е? На колко си?
daniGirl
06-05-2012, 10:01
ами на 17год съм (94) ами в началото много малко ме течеше придимно кафеникаво течение и от 2-рия ден си започна нормално, но след 7 ден започнах да се притеднявам. След това един ден и по-малко, др ден е повече :S
DisappointedDreamer
06-05-2012, 10:03
Отиди на гинеколог. 10 дена течение не е нормално, особено щом силата на течението се променя постоянно.
daniGirl
06-05-2012, 10:08
Може ли да е от климата/времето. Понеже живея в Бургас а weekend-a отидах малко към планината ? И времето тук е много променливо.
xco0kie_
06-07-2012, 16:39
Така, на 13 съм и на 4 юни (понеделник) ми дойде за първи път цикъла. Сложих си превръзка, не течеше обилно. В същия ден имах тренировка по баскетбол и играх, и в сряда също имах тренировка и утре имам. Вредно ли е, когато съм в цикъл да се натоварвам много? И нормално ли е първата седмица да не тече обилно и вечерта да тече по-малко, отколкото през деня ?
DisappointedDreamer
06-07-2012, 16:41
Нормално е. Просто в момента си малка пък и ти е било за първи път. Не е вредно. Със слабо телосложение ли си?
xco0kie_
06-07-2012, 16:47
Ами малко съм пълничка. Около 56 кг. съм и 166-7 см.
Закъснява ми всеки месец с по 10 дни,да посетя ли лекар
DisappointedDreamer
06-07-2012, 17:11
Ами малко съм пълничка. Около 56 кг. съм и 166-7 см.
Ми, тогава предполагам и мисля че течението постепенно ще стане по обилно, но недей да се плашиш :)
xco0kie_
06-07-2012, 17:48
Ми, тогава предполагам и мисля че течението постепенно ще стане по обилно, но недей да се плашиш :)
Благодаря за бързия отговор :)
Абе момичета,искам да попитам нормално ли е да нямам симптоми преди цикъл?Защото утре трябва да ми дойде,а нищо не ме боли.
Love_from_heaven_for_you
06-12-2012, 16:04
Абе момичета,искам да попитам нормално ли е да нямам симптоми преди цикъл?Защото утре трябва да ми дойде,а нищо не ме боли.
Разбира се, че е нормално. Мен само ми се ядеше шоколад. Нищо друго и днес ми доиде. Така, че без тревоги.
почти всеки месец цикъла ми идва с няколко дни след датата на която трябва да е понякога са 2/3.. а понякога 5/6 .. много рядко се случва точно на датата да ми дойде.. от какво може да е това ? :neutral: и това е вече 5та година от както ми е дошло за пръв път.. и винаги е така :(
Не се притеснявай,имам цикъл от 3 клас,сега съм 10 и все още не ми идва както трябва.По същия начин съм и аз някой път ми закъснява с 2/3 дни друг път с 5/6.Така че споко.
Your.Passion
06-14-2012, 19:45
http://prikachi.com/images/678/4889678k.png (http://www.kefche.http://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forum.com/bg/invitation/bylink/36849)
Галена за 3-ти път с домашен порно клип!
ПИЧ ГРЪМНИ СЕ !! ;) НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВАШ БАНННННННН !!!!!
Diqna.Elinova
06-17-2012, 13:21
Zdraveite,na edna priqtalka ne i idva ot 7 meseca...Ne e imala polov kontkat do sega i e na 15 i polovina.Kaza,che e xodila na lekar sled kato ne i e idvalo 3 meseca i lekarq i e ispisal edni hapcheta "Dyfaston",no ne gi e pila,zashtoto e imala razni koncerti i shtqla da e nerazpolojena....i taka veche 7 mesec nqma cikal samo ot vreme na vreme bolki v krusta...Kakvo da q posuvetvam osven da otide na lekar i imali opasnost da e neshto seriozno...
tedi5656
06-23-2012, 19:16
zdravei te pritesnqvame tova bqlo techenie na 14 sam i nqmam cikal, a imam bqlo techenie towa nqkakuw belek li e che shte mi doide skoroo... molq pomognete mi pishte zashtot skoro shte hodq ma more i ne ii se pritesnqvam
Здравейте на 14 съм и този месец не ми е идвало още, много ми е притеснено миналия месец ми дойде на 13-ти а сега нямам дори признаци да ми идва.... Имам менструация от миналата година и знам, че е нормално да ми е нередовен и дори да пропуска месеци ама.... знам ли притеснено ми е. Преди не ми идваше 2 месеца и се оказа, че имам киста.... Чудя се да споделя на майка ми и да ида утре на гинеколог за преглед. Вие какво ще ме посъветвате?????
miss_horan
06-25-2012, 19:45
Аз съм на 13 и през авгус миналата година ми дойде. По принцип не ми е пропускало, но от два месеца не ми е идвало. Има ли причина да се притеснявам, защото малко ме е страх?
Your.Passion
06-25-2012, 19:52
Аз съм на 13 и през авгус миналата година ми дойде. По принцип не ми е пропускало, но от два месеца не ми е идвало. Има ли причина да се притеснявам, защото малко ме е страх?
Според мен е нормално.Сигурно не си имала полов контакт ,нали ?
Вие какво ще ме посъветвате? На някого случвало ли се е ? Да каже, че ми е притеснено
DisappointedDreamer
06-25-2012, 20:49
Здравейте на 14 съм и този месец не ми е идвало още, много ми е притеснено миналия месец ми дойде на 13-ти а сега нямам дори признаци да ми идва.... Имам менструация от миналата година и знам, че е нормално да ми е нередовен и дори да пропуска месеци ама.... знам ли притеснено ми е. Преди не ми идваше 2 месеца и се оказа, че имам киста.... Чудя се да споделя на майка ми и да ида утре на гинеколог за преглед. Вие какво ще ме посъветвате?????
На гинеколог веднага.
Your.Passion
06-25-2012, 20:50
Гинеколог
miss_horan
06-26-2012, 13:25
Според мен е нормално.Сигурно не си имала полов контакт ,нали ?
Не, не съм имала полов контакт. Има ли начин да предизвикам цикъла си?
mimssssy
06-29-2012, 09:00
Благодаря !
bubeto wee
07-01-2012, 07:19
Здравейте, имам цикъл близо от една година нормално ли е да ми е нередовен, защото всеки път ми идва през различни интервали от 28,35,44 дни?
Love_from_heaven_for_you
07-03-2012, 09:18
мисля е нормално. Мен ми е идвало 3 пъти на различни интервали. Не знам. Но мисля е нормално.
На 14 съм и много ме боли по време на цикъл. Вчера ми дойде, а днес през нощта заминавам на лагер, направо ужас. Болката е адски гадна ходили сме на лекар и той ми е казвал да пия спазмалгон или бусколизин. Тъкмо ме отпусне и пак започва, като стоя седнала сякаш ми минава, но като стана да ходя ми иде да се хвърля от някъде.
iliqn4e12
07-12-2012, 08:52
И аз съм, като теб. Много е гадно, разбирам те напълно. Не пий тези лекарства, те са за корем, а ти си в цикъл. Пий НО-ШПА и Парацетамол (но той ще усили течението). Ходи по-често до тоалетна и това е. А да те питам кръвта съсирена ли е ?
kalpazanka
07-12-2012, 12:46
Не пий парацетамол, ами си карай със спазмолитици. ;)
anonimka_9314
07-15-2012, 10:50
Здравейте! През май ми дойде за първи път, но юни не ми дойде! Онзи ден също ми дойде и сега тече много силно на ден сменям по 3-4 превръзки. Имам чувството че на всеки час ми идва! Това нормалноли е ? Вече 3 ден и силно ми тече.
deniity.we
07-15-2012, 14:38
Чувала съм, че тампоните били много по-удобни и не се усещали... няколко пъти съм пробвала да си слагам, но не успявам дори да го пъхна целия... боли ужасно :| А и даже да успея да го пъхна през цялото време ще усещам чуждо тяло... проблем ли е това ?
DisappointedDreamer
07-15-2012, 14:48
Здравейте! През май ми дойде за първи път, но юни не ми дойде! Онзи ден също ми дойде и сега тече много силно на ден сменям по 3-4 превръзки. Имам чувството че на всеки час ми идва! Това нормалноли е ? Вече 3 ден и силно ми тече.
Нормално е.
Чувала съм, че тампоните били много по-удобни и не се усещали... няколко пъти съм пробвала да си слагам, но не успявам дори да го пъхна целия... боли ужасно :| А и даже да успея да го пъхна през цялото време ще усещам чуждо тяло... проблем ли е това ?
Тампон се слага тогава когато течението ти е по-силно и обилно.
Ако успееш да го пъхнеш ПРАВИЛНО, няма да усещаш нищо.
ivetmanova
07-19-2012, 18:54
Здравейте! През май ми дойде за първи път, но юни не ми дойде! Онзи ден също ми дойде и сега тече много силно на ден сменям по 3-4 превръзки. Имам чувството че на всеки час ми идва! Това нормалноли е ? Вече 3 ден и силно ми тече. когато миналата година ми дойде някъде през началото на септември в началото ми закъсня някъде с 6 месеца..дойде ми точно на коледа,а за това,че е силно и аз съм така понякога дори сменям и по-често превръзките..а това,че ти е за 3 ден..на мен почти всеки път е 6/7 дни и направо си умирам :( :))
bubeto wee
07-19-2012, 19:08
последната ми менструация беше на 27.05.2012 , а юни и юли не ми дойде това нормално ли е?
Ако имаш менструация от повече от 2 години не е нормално.