Влез

View Full Version : Слаба, изтощена, падаща коса.

Страници : 1 2 [3] 4

heiress
02-19-2010, 19:02
Здравей :) Косата ми супер много пада ..както и , че имам пърхот или по-точно някакви корички ... Мажа се със зехтин и айце, хининова вода, вчера си взех и хининов щампоан... утре ще си правя някаква маска с бадемово масло..моля те посъветвай ме нещо, че се отчайвам
Счукай си 1 аспирин на прах и си го сложи в хининовата вода, и още 1 в шампоана. Мисля, че ще ти помогне.
А относно падането мисля, че с продължително третиране с бадемовото масло, ще спре да пада.

partychild
02-19-2010, 19:12
Здравей :) Косата ми супер много пада ..както и , че имам пърхот или по-точно някакви корички ... Мажа се със зехтин и айце, хининова вода, вчера си взех и хининов щампоан... утре ще си правя някаква маска с бадемово масло..моля те посъветвай ме нещо, че се отчайвам
Счукай си 1 аспирин на прах и си го сложи в хининовата вода, и още 1 в шампоана. Мисля, че ще ти помогне.
А относно падането мисля, че с продължително третиране с бадемовото масло, ще спре да пада. Мерси много ! :)

Fruity
02-19-2010, 19:31
И моята е изтощена..Не знам вече какви маски да правя,с какъв шампоан да се мия...Ужас.

AcrossYourFace
02-19-2010, 19:52
закуска:мура трио,солети
обяд-риба,картофена салата
вечеря-супа
:razz: :razz: :razz:

heiress
02-19-2010, 20:17
А относно падането мисля, че с продължително третиране с бадемовото масло, ще спре да пада. Мерси много ! :)

Mоля, пак заповядай. И ще се радвам да пишеш дали има ефект.

heiress
02-19-2010, 20:18
Не знам дали е особено по темата...но защо косата се омазнява от изправянето с преса>

Какво ползваш при изправяне? Иии с какво си миеш косата.. шампоан, балсам..?

AcrossYourFace
02-20-2010, 12:00
Не знам дали е особено по темата...но защо косата се омазнява от изправянето с преса>

Какво ползваш при изправяне? Иии с какво си миеш косата.. шампоан, балсам..?
Преди ползвах балсам и маска(разбира се не заедно), после спрях и двете и минах само на шампоан, който сменям при всяко миене на косата. Преди я миех на 2 дни, сега на 3. След баня си изправям бретона и 1-2 кичура отпред, нищо повече. Чистя си пресата веднъж седмично, не ползвам кристали или каквито и да било продукти за коса освен шампоана. А най-забавното е, че косата попринцип не е склонна към омазняване. Защо сега се получи така? Някои казват, че е от пресата : /

heiress
02-20-2010, 20:20
Еми, честно казано незнам защо така ти се омазнява, има вариант да е от пресата, но може да става така, ако много я пипаш.

mynichka
02-21-2010, 10:00
За какво помога аспирина в шампоана или в хининовата вода ? :)

dead_princess
02-21-2010, 11:39
Можеш ли да ми препоръчаш хубава маска за изтощена коса? :)

heiress
02-21-2010, 18:21

За пърхута.

heiress
02-21-2010, 18:23
Можеш ли да ми препоръчаш хубава маска за изтощена коса? :)

1 с.л. тривитаминол
1 с.л. зехтин
1 с.л. стимулант на Икаров
1 с.л. алкохол
1 жълтък
1 с.л. оцет

:)

mynichka
02-22-2010, 15:29

За пърхута.
мерси :)

heiress
02-22-2010, 19:01
Моля, пак заповядай. И да пишеш дали ти е подействало. :)

babyto92
02-25-2010, 08:11
heiress много ти благодаря ползвам вече ТРИВИТАМИНОЛА и още е рано да има някякъв тоолкова виден резултат но аз вече си я чувствам по жива само нещо бритона ме нерви ноо :D мерси пак :-)

GabisiTa
02-25-2010, 12:53
Здравейте. :) Ще използвам темата да попитам някой ползвал ли е тази маска http://plamboy.com/images/Lorys-maska-chesan.jpg и дали е доволен от нея, както и тази http://plamboy.com/images/Lorys-maska-zmia.jpg . Коя от двете е по-хубава? А за тази с чесън пише, че мирише хубаво,не на чесън, вярно ли е? :-o

anna93
02-25-2010, 13:47
И аз имам въпрос: За стимуланта на Ираков? Откъде мога да го купя? В смисъл има ли го в козметичните магазини или в аптеките трябва да го потърся (както хининовата вода)? В един сайт видях, че струва 6лв и някакви стотинки - такава ли г/д цената? В този въпросен сайт пишеше също как се използва, но не видях да пише - трябва ли да се нанесе в/у мокра коса или може и в/у суха?

mynichka
02-25-2010, 14:19
Моля, пак заповядай. И да пишеш дали ти е подействало. :)
всъщност попитах за информация просто :) иначе си правя твоята маска с тривитаминола и наистина помага :twisted:

heiress
02-25-2010, 19:57
heiress много ти благодаря ползвам вече ТРИВИТАМИНОЛА и още е рано да има някякъв тоолкова виден резултат но аз вече си я чувствам по жива само нещо бритона ме нерви ноо :D мерси пак :-)

Много се радвам.. и няма защо да ми благодариш, пак заповядай. :-)

heiress
02-25-2010, 20:00
И аз имам въпрос: За стимуланта на Ираков? Откъде мога да го купя? В смисъл има ли го в козметичните магазини или в аптеките трябва да го потърся (както хининовата вода)? В един сайт видях, че струва 6лв и някакви стотинки - такава ли г/д цената? В този въпросен сайт пишеше също как се използва, но не видях да пише - трябва ли да се нанесе в/у мокра коса или може и в/у суха?

В аптеките е най- сигурно, че ще го има.
Около 6 лева е, да.
Върху суха коса се нанася.

heiress
02-27-2010, 22:20
Aз най- после махнах плитките и сега започвам и аз с маските.. :P

nymphadora
02-28-2010, 07:42
Здравейте. :) Ще използвам темата да попитам някой ползвал ли е тази маска http://plamboy.com/images/Lorys-maska-chesan.jpg и дали е доволен от нея, както и тази http://plamboy.com/images/Lorys-maska-zmia.jpg . Коя от двете е по-хубава? А за тази с чесън пише, че мирише хубаво,не на чесън, вярно ли е? :-o

и двете са много добри,аз ползвам втората,а тази с чесъна естествено,че не мирише на чесън :lol:

ValLoveYa
02-28-2010, 08:54

първата със змийското мляко е по-скоро зо боядисана коса аз ползвам тази с чесън и съм много доволна и не, не мирише на чесън даже мирише много хубаво :)

GabisiTa
02-28-2010, 19:40
Взех си тази със змийско мляко и за сега съм доволна. Косата ми стана по-мека и бляскава :-D :)

heiress
03-02-2010, 21:33
Започвам и аз с грижите за косата от днес. Сега си я намазах със "Стимулант за коса" на Икаров. :P

anna93
03-03-2010, 16:39

В аптеките е най- сигурно, че ще го има.
Около 6 лева е, да.
Върху суха коса се нанася.

Мерси за инфото!

heiress
03-03-2010, 19:47
Няма проблеми. :)
Пак заповядай.

Иначе аз днес след като си измих косата с шампоан Anaphase на DUCRAY, я намазах с ленено масло.. цял ден ми беше толкова мекичка, че не спрях да ѝ се радвам. Иначе сега я начупвам с бира. Бях си забравила косата. :D

Shadowsogirl
03-04-2010, 03:45
Купих си бадемово масло. Оня ден като се къпах намазах малко в коренете, ама хич не зннам така ли трябва. :-o :-o
Ако може някоя маска с бадемовото масло.

heiress
03-04-2010, 18:32
Да, става и така. Аз много често правя така. Иначе маска:
1 с.л. бадемово масло
1 жълтък
1 с.л. оцет
1 с.л. алкохол (ракия или водка)
1 с.л. зехтин

Shadowsogirl
03-04-2010, 18:57
А ако сменя зехтина с олио дали ще стане? :D

heiress
03-04-2010, 18:57
Еми, да.. ще стане.

lorinkata
03-05-2010, 22:29
Някакъв съвет какво да използвам за суха , изтощена коса и при косопад? .. (Причина са моите любими преси :oops: :) ) ..

Мерси предварително (:

heiress
03-06-2010, 19:11
На миналата или по- миналата страница виж. :)

nymphadora
03-07-2010, 19:27
искам да попитам дали катранения шампоан е добър?фризъорката ми го препоръча,но мирише много гадно :(

също така искам да се похваля,че след като ме подстрига фризъорката,косата ми много се съживи-спря ми косопада и я чувствам по-различна :grin: сега ще си правя маски с хума и зехтин,дано работят :)

heiress
03-07-2010, 20:16
Да, катраненият не е лош. На коя марка си се спряла?

nymphadora
03-07-2010, 20:24
ами само на Милва съм виждала

heiress
03-07-2010, 20:34
Вземи си на Алгопикс.

nymphadora
03-08-2010, 05:59
ок,мерси :)
а също да питам балсамите на Gliss без отмиване добри ли са?то всъщност май спрейове се водят,не съм сигурна..

heiress
03-08-2010, 09:03
Тук вече нищо не мога да ти кажа. Такъв вид козметика не използвам.

Subsanity
03-10-2010, 09:02
heiress, по колко пъти в седмицата ползваш Тривитаминола и Стимуланта на Икаров? И през какъв интервал правиш почивките?

heiress
03-11-2010, 21:09
По веднъж в седмицата ги ползвам, заедно на маска. Почивки правя на около 4-5 месеца, за 2-3 месеца.

tanchu
03-12-2010, 12:20
Някакви домашни маски за изтощена коса :-o

heiress
03-13-2010, 20:41
1/2 чаша майонеза, 1 ч. л. пчелен прашец.
Майонезата и пчелният прашец се смесват и се втриват добре в основата на косъма и в цялата коса. Оставят се да действат 5 мин и се изплакват с хладка вода. Накрая косата се измива с лек шампоан.

Subsanity
03-13-2010, 22:19
Ами аз първия месец ги ползвах по веднъж, но сега почнах по два пъти... Дали не прекалявам? Освен тях, си слагам и хининова вода.

heiress
03-13-2010, 22:24
Кое си ползвала?

Subsanity
03-14-2010, 10:48
Тривитаминола и стимуланта на Икаров :oops:

tanchu
03-14-2010, 15:01
Майонезата и пчелният прашец се смесват и се втриват добре в основата на косъма и в цялата коса. Оставят се да действат 5 мин и се изплакват с хладка вода. Накрая косата се измива с лек шампоан.

А откъде да го взема тоя прашец?Аптеката?

heiress
03-14-2010, 18:56
Тривитаминола и стимуланта на Икаров :oops:

Веднъж в седмицата е достатъчно. И няма проблем паралелно с това да ползваш и хининова вода и/ или шампоан.

heiress
03-14-2010, 18:58

А откъде да го взема тоя прашец?Аптеката?
Да.

Subsanity
03-15-2010, 06:13
благодаря :)

heiress
03-18-2010, 21:58
Моля. :)

MimiKalcheff93
03-19-2010, 08:19
Искам маска за по бърз растеж на косата а и за по хубава и здрава коса

TheOnee
03-19-2010, 09:00
Нещо за мазна коса? :(

ivonka11
03-19-2010, 19:00
Искам да попитам едно въпросче. На 14 години съм. Първо да опиша гривата. Значи косата ми е мазна в корените и цъфти в крайщата и имам пърхут , но не това е най-големия проблем от околко половин година косата ми пада много ( над 200 косъма на ден :shock: ) при условие, че допреди това не ми е падал и косъм от главата. Преместих се в нов град и ново уилище първа година в гимназията и от стрес ли не знам от какво....Мазах се с тривитаминол по рецепта всичко точно. но от него още по силно почна да пада. Хининов шампоан избъса се. Подхранваши на Herbal Esenses и Gliss Cure не помагат :( Вече не знам какво да правя косата ми беше изключително хубава и буйна а сега... Добре, че поне косъма ми не е тънък та не си личи много. Е питам има ли вобще някакъв продукт, който ще спре косопада?

MimiKalcheff93
03-19-2010, 19:12
ivonka11. ех голям ти е проблема верно , наистина е от стреса от новото място . Ползвай хининова вода след къпане а и когато ти хрумне ако се изправяш остави пресата не си мъчи косата
аз си правя маски с стимуланта на икаров за разтеж ама и подхранва и някак си по здрава е чувала съм че едно време хората са си варяли вода от чимшир и с това ама нз колко е вярно за косопад...

heiress
03-20-2010, 10:49

Опитвала ли си със стимулант или тривитаминол?

ivonka11
03-20-2010, 11:41
ivonka11. ех голям ти е проблема верно , наистина е от стреса от новото място . Ползвай хининова вода след къпане а и когато ти хрумне ако се изправяш остави пресата не си мъчи косата
аз си правя маски с стимуланта на икаров за разтеж ама и подхранва и някак си по здрава е чувала съм че едно време хората са си варяли вода от чимшир и с това ама нз колко е вярно за косопад...
Значи аз спрях да се пресирам щот още повече и вече не знаам... ако някой има същия проблем може да пише ЛС или да сподели опит [-o<

dimeto007
03-20-2010, 13:16
Ако може да ми кажеш нещичко за увредена коса. Но на маските които ползвам им пише, че са за суха и изтощена ... но моята хич не е суха ... напротив имам доста мазна коса.

heiress
03-20-2010, 19:06
Нещо за мазна коса? :(

Oпитай домашна маска с хума, мисля че ще има ефект.

heiress
03-20-2010, 19:08
Искам да попитам едно въпросче. На 14 години съм. Първо да опиша гривата. Значи косата ми е мазна в корените и цъфти в крайщата и имам пърхут , но не това е най-големия проблем от околко половин година косата ми пада много ( над 200 косъма на ден :shock: ) при условие, че допреди това не ми е падал и косъм от главата. Преместих се в нов град и ново уилище първа година в гимназията и от стрес ли не знам от какво....Мазах се с тривитаминол по рецепта всичко точно. но от него още по силно почна да пада. Хининов шампоан избъса се. Подхранваши на Herbal Esenses и Gliss Cure не помагат :( Вече не знам какво да правя косата ми беше изключително хубава и буйна а сега... Добре, че поне косъма ми не е тънък та не си личи много. Е питам има ли вобще някакъв продукт, който ще спре косопада?

Твърде вероятн е да е от стрес, имайки в предвид, че си сменила средата. Опитай с някакви витамини, може и да ти помогнат.. за цъфтежа- масло от пшеничен зародиш. Не спомена дали си ползвала Низорал, а той е много добър за пърхута. Относно падането, предполагам, че витамините ще го понамалят, а може и да спре.

heiress
03-20-2010, 19:11
Значи аз спрях да се пресирам щот още повече и вече не знаам... ако някой има същия проблем може да пише ЛС или да сподели опит [-o<

Аз съм имала много сходен проблем и мога да ти кажа, че ми отне страшно много време, за да си възвърна здравия вид на косата. Просто трябва много поддръжка и много усилия.

heiress
03-20-2010, 19:12
Ако може да ми кажеш нещичко за увредена коса. Но на маските които ползвам им пише, че са за суха и изтощена ... но моята хич не е суха ... напротив имам доста мазна коса.

Еми, след като маските не са подходящи за косата ти, най- добре ги смени. Иначе домашните маски са най- добри. Какво точно ползваш? И как третираш косата си??

billytalent
03-20-2010, 23:19
Ако може да ми кажеш нещо за косопад,напоследък косата ми пада страшно много,вече започвам да се плаша? :-o

heiress
03-21-2010, 07:31
Ами, кажи ми какво ползваш иии изправяш ли я?

MimiKalcheff93
03-21-2010, 10:11

Да със стимуланта на Икаров съм и с бадемовото масло и с хининова вода

billytalent
03-21-2010, 13:03

Напоследък я изправям много рядко,по-принцип използвам Бадемово масло,Стимулант и маската с гас си правя,но сега съм в почивка от тези неща 8-) и скоро не съм си слагала нищо на косата,като я изправям си слагам само на връхчетата масло от пшеничен зародиш :)

heiress
03-21-2010, 21:20

Да със стимуланта на Икаров съм и с бадемовото масло и с хининова вода

Eми, значи това, което ти остава е тривитаминола. Пробвай и него.. може да има по- добър ефект. От Стимуланта и водата няма ли?

heiress
03-21-2010, 21:21

Напоследък я изправям много рядко,по-принцип използвам Бадемово масло,Стимулант и маската с гас си правя,но сега съм в почивка от тези неща 8-) и скоро не съм си слагала нищо на косата,като я изправям си слагам само на връхчетата масло от пшеничен зародиш :)

Хм, еми.. добре си се грижиш.. защо не опиташ с ампули за косопад?

billytalent
03-21-2010, 22:12
Мерси,ще пробвам и с това :)

heiress
03-22-2010, 20:23
Няма проблем. Само дано помогне. :)

heiress
03-25-2010, 09:32
Оф, крайно време е да спра да давам акъл и да взема и аз да си направя някоя маска.. :D

heiress
03-27-2010, 22:22

Какъв опит точно искаш да ти бъде "споделен"?

dqvolcheto9
03-28-2010, 12:29
момичета може ли да ми препоръчате някакви кремове за изглаждане и кристали и г/д цените.. Благодаря предварително :-)

heiress
03-28-2010, 21:15
За заглаждане това е много добро:
http://www.lecher-bg.com/pics/prolive_c3_564x564.jpg

Иначе кристали, може да опиташ на Rolland- UNA.

ivonka11
03-29-2010, 18:07
ivonka11 написа:
MimiKalcheff93 написа:

Значи аз спрях да се пресирам щот още повече и вече не знаам... ако някой има същия проблем може да пише ЛС или да сподели опит Pray

Ами ако някой е имал същия проблем да сподели с какво се е излекувал. Аз сега си купих катранен шампоан и ще кажа резултатите след 2 седмици :)

Shadowsogirl
03-29-2010, 19:27
Продукта за заглаждане.. Какво представя всъщност, защо се ползва, цена?

heiress
03-29-2010, 20:38
ivonka11 написа:
MimiKalcheff93 написа:

Значи аз спрях да се пресирам щот още повече и вече не знаам... ако някой има същия проблем може да пише ЛС или да сподели опит Pray

Ами ако някой е имал същия проблем да сподели с какво се е излекувал. Аз сега си купих катранен шампоан и ще кажа резултатите след 2 седмици :)

Кажи ми ти какво си ползвала до сега, за да знам какво друго мога да ти предложа. :)

heiress
03-29-2010, 20:43
Продукта за заглаждане.. Какво представя всъщност, защо се ползва, цена?
Ами, използва се предимно от хора, които се топират, понеже косъма, така да се каже се нацепва... много рядко може да се постигне наистина ефект, най- често само се придава малко по- здрав вид на косата, но в действителност тя не е таква.
Това специално, което аз съм показала е крем, но има и шампоани, балсами, спрейове за заглаждане.
Цените варират.
Също забравих да спомена, че за заглаждане се използва и рибно масло.

heiress
03-30-2010, 20:02
Най- после и аз си направих маска.. от около 3 месеца насам не бях, но поради липса на тривитаминол забърках уиски, оцет, зехтин, мед, 2 жълтъка, хининова вода и масло от пшеничен зародиш.. сгъстих я малко с брашно и се получи много добре.. много съм доволна. :)

heiress
04-02-2010, 20:33
Някой да си чупи косата с бира, че имам един въпрос?

heiress
04-04-2010, 01:05
Хайде, де.. само аз ли съм?

ivonka11
04-07-2010, 11:56
Аз само съм чувала за чупенето на косата с бира, но не съм сиправила Казват, че не мирише на някои им се получава, на други не, зависи от косата ти. Пробвай няма да ти навреди :P

dimeto007
04-07-2010, 13:52

Еми, след като маските не са подходящи за косата ти, най- добре ги смени. Иначе домашните маски са най- добри. Какво точно ползваш? И как третираш косата си??

Ползвам на Билка с зелено капаче 8-) Когато ходих в аптеката да си купувам всички маски бяяха за суха и овредена коса. Нямаше за мазна и овредена :-o - Логиката която аз си правя е че няма маски за мазна коса ,защото те още повече ще я изсушават и тя така не може да се подхрани :? Иначе даа третирам я редовно с пресата :D за т`ва ми е като плява. Мия я през 2 дена - не по често че да не земе още повече да се омазнява :) Майй няма да намера такава маска каквато на мен ми трябва , ама просто не издържам - от тея маски косата ми още повече се омазнява ,защото са за сухааа :x

Zaritu
04-07-2010, 16:16
така накратко моя проблем е ... косата ми е страшно третирана като почнем от многократно боядисване преди няма и година с руса боя след което косата ми стана супер суха и я потъмних доволна съм .. но пресата е в постоянна употреба след което последва косопад ... взех си шампоана на Dove за косопад ... но косата ми иначе продължава да бъде много суха и твърда ..ползвала съм много продукти за суха и изтощена коса ама няккак си не съм доволна... някакви съвети?
п.п :правила съм си маски освен купени такива и в домашни условия но сякаш не забелязвам особен напредък :neutral:

heiress
04-07-2010, 17:54
Аз само съм чувала за чупенето на косата с бира, но не съм сиправила Казват, че не мирише на някои им се получава, на други не, зависи от косата ти. Пробвай няма да ти навреди :P

Не питах заради това. По принцип и аз си чупя косата така, но напоследък много бързо започна да ми расте.. беше ми интересно дали е от бирата и исках да попитам някого дали се чупи с бира и дали му расте косата така, за да преценя дали е от това..

heiress
04-07-2010, 17:55

Ползвам на Билка с зелено капаче 8-) Когато ходих в аптеката да си купувам всички маски бяяха за суха и овредена коса. Нямаше за мазна и овредена :-o - Логиката която аз си правя е че няма маски за мазна коса ,защото те още повече ще я изсушават и тя така не може да се подхрани :? Иначе даа третирам я редовно с пресата :D за т`ва ми е като плява. Мия я през 2 дена - не по често че да не земе още повече да се омазнява :) Майй няма да намера такава маска каквато на мен ми трябва , ама просто не издържам - от тея маски косата ми още повече се омазнява ,защото са за сухааа :x

А все пак защо не пробваш с някоя домашна маска.. най- вероятно ще има ефект..

heiress
04-07-2010, 17:59
така накратко моя проблем е ... косата ми е страшно третирана като почнем от многократно боядисване преди няма и година с руса боя след което косата ми стана супер суха и я потъмних доволна съм .. но пресата е в постоянна употреба след което последва косопад ... взех си шампоана на Dove за косопад ... но косата ми иначе продължава да бъде много суха и твърда ..ползвала съм много продукти за суха и изтощена коса ама няккак си не съм доволна... някакви съвети?
п.п :правила съм си маски освен купени такива и в домашни условия но сякаш не забелязвам особен напредък :neutral:

Прекалено много си я третирала и продължаваш. Опитай малко да понамалиш с пресата, нужно е време, за да се възтанови косата. Няма как да спре да пада, докато не започнш да се грижиш малко повече. Намери начин да изглеждаш добре и да си правиш прическа без пресата.. купи си и някакви витамини за коса.. ще има ефект.

Zaritu
04-08-2010, 08:14

Прекалено много си я третирала и продължаваш. Опитай малко да понамалиш с пресата, нужно е време, за да се възтанови косата. Няма как да спре да пада, докато не започнш да се грижиш малко повече. Намери начин да изглеждаш добре и да си правиш прическа без пресата.. купи си и някакви витамини за коса.. ще има ефект.

благодаря за съвета .. иначе и слагах и маски по едно време но сякаш не ми стигат ... ще пробвам от онези ампули които ги продават за коса дано помагат :-o

heiress
04-08-2010, 08:59
Моля, но имай в предвид, че за всяко нещо трябва постоянство. :)

xSANYAx
04-08-2010, 09:57

Неприятно..аз бях същата.. всеки БОЖИ ден я горях,горях..нашите ми казваха ''не я гори,ще останеш без коса'' , но аз така и не се вслушах и си продължавах,сякаш това е нещо полезно..изведнъж обаче косата ми започна да става суха,изтощена и на пластове,спрях завинаги с пресата.. и сега виждате на снимката,че се възтанови,но аз повече няма да правя тази грешка да си съсипвам косата! Най-голямата помощ за косата ти ще бъде да спреш с горенето,измисли някоя друга прическа,иначе след време ще останеш гологлава! .. помни ми думите! а иначе за да я възтановиш няма как цялата.. можеш само да опитваш с маски за таква коса! :)

Zaritu
04-08-2010, 13:45

Неприятно..аз бях същата.. всеки БОЖИ ден я горях,горях..нашите ми казваха ''не я гори,ще останеш без коса'' , но аз така и не се вслушах и си продължавах,сякаш това е нещо полезно..изведнъж обаче косата ми започна да става суха,изтощена и на пластове,спрях завинаги с пресата.. и сега виждате на снимката,че се възтанови,но аз повече няма да правя тази грешка да си съсипвам косата! Най-голямата помощ за косата ти ще бъде да спреш с горенето,измисли някоя друга прическа,иначе след време ще останеш гологлава! .. помни ми думите! а иначе за да я възтановиш няма как цялата.. можеш само да опитваш с маски за таква коса! :)

именно .. вместо всекидневното изправяне мисля да мина на ролки за коса ще я къдря и ще и правя маски за да я подхраня .. още веднъж благодаря на двете ви :)

xSANYAx
04-08-2010, 14:09

именно .. вместо всекидневното изправяне мисля да мина на ролки за коса ще я къдря и ще и правя маски за да я подхраня .. още веднъж благодаря на двете ви :)

Да,несъмнено това е решението! Добре,че поне си се ''светнала'' а не си чакала косата ти да стане на перушина :o :)

heiress
04-08-2010, 17:44
Бсе пак опитай малко по малко съвсем да спреш с пресата. Иначе имай в предвид, че и сешоара изтощава косата.. Свиква се и без 2-те. Аз моята коса не я третирам с никакви уреди и пак си правя различни прически и вече въобще не ми липсват преси, маши, сешоари или каквото и да било. Дори пяна и лак не ползвам и се чувсевам много добре. Няма да съжаляваш, опитай.

Zaritu
04-08-2010, 17:55
Бсе пак опитай малко по малко съвсем да спреш с пресата. Иначе имай в предвид, че и сешоара изтощава косата.. Свиква се и без 2-те. Аз моята коса не я третирам с никакви уреди и пак си правя различни прически и вече въобще не ми липсват преси, маши, сешоари или каквото и да било. Дори пяна и лак не ползвам и се чувсевам много добре. Няма да съжаляваш, опитай.

е добре какви са въпросните прически :-o а иначе гледам по често да я връзвам ... без сешоар някак си не мога защото ако не я изсуша и става супер гадна точно като перушина :?

heiress
04-08-2010, 18:08
Като цяло като я измия и я оставям да си изсъхне сама, защото става съвсем леко чуплива, на кичури и много ми харесва.
Също я чупя с бира, което пак става хубаво. Нося я или пусната или долу ниско на отпусната опашка. Обичам понягога, докато е начупена да ѝ правя странична небрежна плитка, отново отпусната и леко рошава.
Също я нося и на рошав кок като е начупена, а и понягока, когато не е.

xSANYAx
04-08-2010, 18:15
Като цяло като я измия и я оставям да си изсъхне сама, защото става съвсем леко чуплива, на кичури и много ми харесва.
Също я чупя с бира, което пак става хубаво. Нося я или пусната или долу ниско на отпусната опашка. Обичам понягога, докато е начупена да ѝ правя странична небрежна плитка, отново отпусната и леко рошава.
Също я нося и на рошав кок като е начупена, а и понягока, когато не е.

Ще качиш ли снимки на теб с различни видове прически,моооля те :grin:

heiress
04-10-2010, 20:16
Ами, в момента нямам снимки, но може да качвам като се снимам..

heiress
04-15-2010, 21:03
Ох, аз май пак ще започвам да пия Геритамин Нео.. :-o

elllllly
04-15-2010, 21:31
здравейте.. никой не ми отг в темата ще питам тук :D ако смеся тривитаминол с бадемово масло и стимулант на икаров може ли да стане обратен ефект

ferit0
04-16-2010, 08:14
Та моя проблем е по-различен... Използвам преса всеки ден, но само за бретона и няколко къдрави кичура около лицето. Също така преди да се изправя използвам някакъв спрей за защита. Пресата ми има и защитни йони, но въпреки това се притеснявам за косата си. Не мога да преценя дали това което правя е много изтощително за косата или не. Та искам твоето мнение също така и няколко съвета за предпазване на косата или пък за изтощена коса(въпреки че мойта още не е такава)!! :) :)

heiress
04-16-2010, 08:52
здравейте.. никой не ми отг в темата ще питам тук :D ако смеся тривитаминол с бадемово масло и стимулант на икаров може ли да стане обратен ефект

Не, напротив. И аз правя така, когато са ми налични и 3-те. Ефектът е много хубав..

heiress
04-16-2010, 08:54
Та моя проблем е по-различен... Използвам преса всеки ден, но само за бретона и няколко къдрави кичура около лицето. Също така преди да се изправя използвам някакъв спрей за защита. Пресата ми има и защитни йони, но въпреки това се притеснявам за косата си. Не мога да преценя дали това което правя е много изтощително за косата или не. Та искам твоето мнение също така и няколко съвета за предпазване на косата или пък за изтощена коса(въпреки че мойта още не е такава)!! :) :)

Еми, дори и 1 кичур да с изправяш пак си вреди. Е, вярно, че по- малко, но все пак вреди. Не можеш ли със сешоар да се изпрявяш- хем държи повече, хем е по- безвредно. И избягвай химиите и горенето на косата като цяло. От това по- хубаво няма.

elllllly
04-16-2010, 12:02
а колко пъти в месеца или седмицата е хубаво..

onelove93
04-16-2010, 17:02
...

ivonka11
04-16-2010, 17:29
Аз пък искам да питам как да ми избият нови косми там дето са паднали :D

whitediamond
04-19-2010, 16:06
Здравей heiress,понеже виждам,че помагаш на всички се чудех дали за мен може да се измисли нещо. Значи косата ми е естествено руса,много мека,пухкава,блестяща дотук добре,но адски много се сплита,бързо се омазнява,навсичкото отгоре е супер тънка,тъй ,че картинката е ужасна. Преди редовно я горих с пресата,просто нямаше друг начин,за да изглежда косата в нормален вид,сега се спрях,един път не съм си изгорила косата,откакто си подстригах връхчетата ( преди 3-4 месеца ) Оттогава какви ли не маски съм правила-имам предвид домашните,дето си ги писала във темата,но ефект не съм видяла,освен,че косата още повече взе да се омазнява и ги спрях .Та въпроса ми е дали има продукт,който да направи косата по-твърда,да не се сплита толкова или някаква прическа да си правя за обем нз какво да правя ...

heiress
04-20-2010, 20:26
а колко пъти в месеца или седмицата е хубаво..

Веднъж в седмицата е повече от достатъчно.

heiress
04-20-2010, 20:27
Aз пък искам да попитам нещо.. Как,по дяволите,да пусна дълга коса,като връхчетата ми са ужасноо сухи,постоянно цъфнали,колкото и да режа?Правя си маската с тривитаминол,с почивките и всичко,слагам и бадемово,и масло от пшеничен зародиш,и нищоо.. От тривитаминола порастна-от до раменете,сега ми е до гърдите..И постоянно цъфнала,и седи ужасноо грозно,супеер отвратителна гледка са ми връхчетата..Допреди година и нещо бях руса,сега съм черна,за да съм със здрава коса,доколкото може да се каже..Даите съвет как да я пускам дълга,без да се налага да я режа постоянно.. :-x :booooomb: :booooomb: И тия връхчета..

Как я третираш? Преса, лак, сешоар, пяна, маша...?

heiress
04-20-2010, 20:30
Аз пък искам да питам как да ми избият нови косми там дето са паднали :D

По прнцип е хубаво да се стимулира растежа. Опитай да втриваш стимулант за коса, но много важно е докато го нанасяш да масажираш скалпа, това подобрява кръвообръщението му и спомага за растежа на "нови" косъмчета. Опитай с масаж от по 5- 10 минути със стимулант 1 път седмично.

heiress
04-20-2010, 20:37
Здравей heiress,понеже виждам,че помагаш на всички се чудех дали за мен може да се измисли нещо. Значи косата ми е естествено руса,много мека,пухкава,блестяща дотук добре,но адски много се сплита,бързо се омазнява,навсичкото отгоре е супер тънка,тъй ,че картинката е ужасна. Преди редовно я горих с пресата,просто нямаше друг начин,за да изглежда косата в нормален вид,сега се спрях,един път не съм си изгорила косата,откакто си подстригах връхчетата ( преди 3-4 месеца ) Оттогава какви ли не маски съм правила-имам предвид домашните,дето си ги писала във темата,но ефект не съм видяла,освен,че косата още повече взе да се омазнява и ги спрях .Та въпроса ми е дали има продукт,който да направи косата по-твърда,да не се сплита толкова или някаква прическа да си правя за обем нз какво да правя ...

По принцип няма как да си измениш структурата на косъма- т.е. да го направиш по- дебел.. аз също съм с тънък косъм и перфектно те разбирам. Единствено мога да ти помогна за сплитането. Има много кремове за по- лесно разресване на косата и те са много ефикасни. Избери си някой и опитай. Относно обема.. когато косата е тънка и мека е много важна фризурата. Направи я на повече етажи и гледай да я сушиш с наведена глава. Както и да я сресваш отново с наведена глава. Така ще помогнеш на косъма да свикне да стои по- нагоре и визуално ще си с по- обемна коса.

elllllly
04-21-2010, 11:21
мерсии многооо :-)

just_els
04-21-2010, 18:25
Здрасти и от мен.Значии..аз прочетох няколко странички от тази тема,но не цялата.Просто нямам време да се зачитам по-сериозно и бих искала да попитам каква е тайната за по-здрав косъм?Косата ми е на руси кичури от лятото..Засега само 2 пъти съм си правила,като вторият само в корените.След супрата знаете как става..косата ми е суха,изтощена,същевременно се омазнява след 2 дена в корените..Бързо цъфти,а и без това ми е рядка.Дължината - горе долу малко под раменете..Също така да добавя и че забелязвам лек косопад..дрехите ми постоянно са в косми.Ужасно е!Та..въпроса ми е как мога да помогна на косата си да стане някак си по-гъста,по-здрава..да не се накъсва лесно..да не цъфти бързо..Сега ми е хрумнало цялата да се изрусявам,но с такава коса като моята просто не знам дали ще е възможно..То ще е възможно,но ме е страх накрая да не остана без коса.Изправям я 2 пъти в седмицата,иначе е чуплива.Всеки път,когато се къпя слагам различни маски..сега съм с една на Loreal.Моля,помогнете... :lol:

onelove93
04-21-2010, 18:44
Ами преса използвам един път на 2 седмици,маша-не,гел-не,лак-не,нищо бе,човек.. Не знам какво да я правя вече... :( :-x

heiress
04-21-2010, 19:59
мерсии многооо :-)

Moля, пак заповядай.

heiress
05-02-2010, 23:57
Здрасти и от мен.Значии..аз прочетох няколко странички от тази тема,но не цялата.Просто нямам време да се зачитам по-сериозно и бих искала да попитам каква е тайната за по-здрав косъм?Косата ми е на руси кичури от лятото..Засега само 2 пъти съм си правила,като вторият само в корените.След супрата знаете как става..косата ми е суха,изтощена,същевременно се омазнява след 2 дена в корените..Бързо цъфти,а и без това ми е рядка.Дължината - горе долу малко под раменете..Също така да добавя и че забелязвам лек косопад..дрехите ми постоянно са в косми.Ужасно е!Та..въпроса ми е как мога да помогна на косата си да стане някак си по-гъста,по-здрава..да не се накъсва лесно..да не цъфти бързо..Сега ми е хрумнало цялата да се изрусявам,но с такава коса като моята просто не знам дали ще е възможно..То ще е възможно,но ме е страх накрая да не остана без коса.Изправям я 2 пъти в седмицата,иначе е чуплива.Всеки път,когато се къпя слагам различни маски..сега съм с една на Loreal.Моля,помогнете... :lol:

Опитай със стимулант за коса. Може и да помогне.

heiress
05-02-2010, 23:58
Ами преса използвам един път на 2 седмици,маша-не,гел-не,лак-не,нищо бе,човек.. Не знам какво да я правя вече... :( :-x

Еми, явно доста се е изтощила от боите... опитай да си вземеш някакви витамини за коса.

system4eto
05-10-2010, 11:34
Бих желала да попитам и аз няколко въпроса свързани с моята коса.Още преди 4 5 години косата ми изведнъж много оредя,беше изключително гъста,но не знам на стресова основа или хормонална стана много рядка,но само отгоре на скалпа,докато отзад е абсолютна гора.На всичкото отгоре е и ужасно тънка.Ползвала съм доста работи от хининова вода,Стимулант на Икаров,шампоан и ампули на Vishi,подстрихвах я в дъно няколко пъти и ефекта е минимален,почти незабележителен.Не съм ползвала маши,преси,лакове за коса,боя,вакса,сешоара е голяма рядкост,въобще третирам е колкото е възможно по-малко,но тя продължава да пада.Моля Ви помогнете ми с нещо,защото вече съм отчаяна. :cry:

heiress
05-11-2010, 01:58
Пила ли си някакви витамини?

portishead
05-11-2010, 07:14
Аз пък имам проблем с омазняването :( на 2рия ден вече ходя вързана..

whitediamond
05-11-2010, 20:44
Някакъв мек шампоан за честа употреба на натурална основа?

system4eto
05-13-2010, 19:43
Не не съм,освен витамин C ако има някакво значение :-o

heiress
05-20-2010, 19:51
Аз пък имам проблем с омазняването :( на 2рия ден вече ходя вързана..

Опитай с маска с хума и лимонов сок.. можеш да добавиш и друго в нея, но сложи и тези продукти.

heiress
05-20-2010, 19:53
Някакъв мек шампоан за честа употреба на натурална основа?

На HENNA PLUS са добри шампоаните. Можеш да разгледаш и да си избереш някакъв за твоята коса.

heiress
05-20-2010, 19:56
Не не съм,освен витамин C ако има някакво значение :-o

Хммм.. виж сега.. мога да ти препоръчам... потърси си Mixed 400IU по принцип го изписват за кожа, но съдържа всичко необходимо за косата. На свободен достъп е и е безвреден. Определено ще ти свърши работа.

nymphadora
05-21-2010, 07:04
Четох,че косата ти никога не е цъфтяла,дори и без да я подстригваш и реших да те питам какви продукти използваш против цъфтенето?
И още нещо-задължително ли щом косата ти се заплита е цъфнала?

whitediamond
05-25-2010, 21:03
Понеже постоянно се къдря,изправям косата и какво ли още не,но без да използвам пресата,много ли са вредни тези продукти които ползвам,щот забелязах,че косата ми променя цвета си.Леко е пожълтяла. Значи обяснявам-мия си косата(в момента използвам elseve 5-шампоан и маска,мисля скоро да си го сменя,тъй като си мия косата много често-на 2 дена и се пада твърде много химия за косата),след като ми е леко изсъхнала си слагам един крем,пак на елсев,за изправяне. Почти всяка вечер се къдря с хартийки,парцалчета,кърпич ки,ролки,каквото намеря. Навивам си всеки кучур със пяна. Сутринта махам хартийките,слагам спрей в корените за обем,а после отгоре със лак.Знам,че за косата не е много щадящо,но все пак по-добре отколкото с пресата. :o

spopi
05-27-2010, 13:39
Незнам някои дали е питал обаче мойта коса много пада взех си http://prikachi.com/files/1614146Q.jpg имаше добри мнения за него но вече 1-2 седмици го ползвам няма ефект. :? Може ли да ми кажете след колко време може да има ефект или до сега като няма няма и да има. :? Преса в началото често използвах сега в месеца 1-2 пъти.Вече незнам какво да използвам ако може нещто да ми препоръчате. :o
Ще съм ви благодарна :-) :-)

fUcKsMiLe
05-27-2010, 16:31
Така реши и аз да пиша тук. Косата ми е нормална, но понякога изглежда изтощена /не ползвам често преси, лакове etc . -няколко пъти в месец, ако не и по-малко/. Много е къса - малко под раменете. Много си мечтах за дълга и хубава коса, но като отидех на фризьор ме остригва все едно искам друга прическа /а всъщност имах нужда да махна краищата/, но както и да е. Тогава още не се бях запознала с "козметиката". Но косата ми най много с 4-5 см .. на година /може и по малко не съм мерила с линийка :lol: / Искам много дълга коса - до кръста .. че и по надолу :oops:

Най-хубавата маска според мен :

2 с.л. тривитаминол
2 с.л. мед
2 с.л. оцет
2 с.л. ракия( водка, спирт..)
2. с.л. зехтин
1 яйце

1. Може ли вместо зхтин да се сложи нещо друго .. примерно олио :-D не знам, защото зехтин в моят град няма /може и да има ама не съм сигурна/ ?
Благодаря предварително!
2. Да питам за онова .. :-o тривитаминол-а .., та въпросите ми за него са:
1. Колко струва ?
2. Как да го нанасям ? /само него без други неща- мед, оцет etc. /
3. За колко време трябва да видя ефект ?
4. Косата ми се омазнява за около 4-5 дни /най-много/, ще я омазни ли повече ?
5. Колко д/г на месец ще расте косата ми ?

Благодаря предварително! :)

fUcKsMiLe
05-28-2010, 17:45
Някой ще ми отговори ли ??? :( :( :(

whitediamond
05-29-2010, 09:15
[b]Някой ще ми отговори ли ??? :( :( :( Еми ще чакаш heiress да ти отговори. Не се притеснявай не си единственната чакаща. :D

heiress
05-31-2010, 17:44
Четох,че косата ти никога не е цъфтяла,дори и без да я подстригваш и реших да те питам какви продукти използваш против цъфтенето?

Еми, по принцип е ползвам нищо за цъфтеж.. просто не цъфти.. ако случайно се наложи да я третирам със сешоар, маша, преса и т.н.. ползвам масло от пшеничен зародиш, за всеки случай. Но сега да чукам на дърво не е цъфтяла.

heiress
05-31-2010, 17:45
Ааа.. и забравих.. не е нужно да е цъфнала щом се заплита.. може просто да е суха.

heiress
05-31-2010, 17:48
Понеже постоянно се къдря,изправям косата и какво ли още не,но без да използвам пресата,много ли са вредни тези продукти които ползвам,щот забелязах,че косата ми променя цвета си.Леко е пожълтяла. Значи обяснявам-мия си косата(в момента използвам elseve 5-шампоан и маска,мисля скоро да си го сменя,тъй като си мия косата много често-на 2 дена и се пада твърде много химия за косата),след като ми е леко изсъхнала си слагам един крем,пак на елсев,за изправяне. Почти всяка вечер се къдря с хартийки,парцалчета,кърпич ки,ролки,каквото намеря. Навивам си всеки кучур със пяна. Сутринта махам хартийките,слагам спрей в корените за обем,а после отгоре със лак.Знам,че за косата не е много щадящо,но все пак по-добре отколкото с пресата. :o

Много химия ползваш. Опитай се малко да намалиш.

heiress
05-31-2010, 17:50
Незнам някои дали е питал обаче мойта коса много пада взех си http://prikachi.com/files/1614146Q.jpg имаше добри мнения за него но вече 1-2 седмици го ползвам няма ефект. :? Може ли да ми кажете след колко време може да има ефект или до сега като няма няма и да има. :? Преса в началото често използвах сега в месеца 1-2 пъти.Вече незнам какво да използвам ако може нещто да ми препоръчате. :o
Ще съм ви благодарна :-) :-)

Това е козметичен шампоан.. не вярвай, че косопада може да ти спре от това. По- добре си вземи медицински шампоан за косопад + витамини.

heiress
05-31-2010, 17:57
Така реши и аз да пиша тук. Косата ми е нормална, но понякога изглежда изтощена /не ползвам често преси, лакове etc . -няколко пъти в месец, ако не и по-малко/. Много е къса - малко под раменете. Много си мечтах за дълга и хубава коса, но като отидех на фризьор ме остригва все едно искам друга прическа /а всъщност имах нужда да махна краищата/, но както и да е. Тогава още не се бях запознала с "козметиката". Но косата ми най много с 4-5 см .. на година /може и по малко не съм мерила с линийка :lol: / Искам много дълга коса - до кръста .. че и по надолу :oops:

Най-хубавата маска според мен :

2 с.л. тривитаминол
2 с.л. мед
2 с.л. оцет
2 с.л. ракия( водка, спирт..)
2. с.л. зехтин
1 яйце

1. Може ли вместо зхтин да се сложи нещо друго .. примерно олио :-D не знам, защото зехтин в моят град няма /може и да има ама не съм сигурна/ ?
Благодаря предварително!
2. Да питам за онова .. :-o тривитаминол-а .., та въпросите ми за него са:
1. Колко струва ?
2. Как да го нанасям ? /само него без други неща- мед, оцет etc. /
3. За колко време трябва да видя ефект ?
4. Косата ми се омазнява за около 4-5 дни /най-много/, ще я омазни ли повече ?
5. Колко д/г на месец ще расте косата ми ?

Благодаря предварително! :)

Значи- като за начало недей да я подстригваш, ако няма нужда (цъфтеж, сухи крайща и т.н.)..
Може да сложиш зехтин в маската, няма проблем. Той също действа добре на косата. Тривитаминола е между 4-6 лева.. различно. Можеш да го нанасяш в маска или само него. Аз най- често ползвам само него. Ефект можеш да наблюдаваш след около 3-4 ползвания (след около месец). Няма да я омазни повече, стига да го измиваш добре. Първоначално няма да се засили кой знае колко растежа, но след 1-2 месеца, ще видиш, че има ефект. Колко точно не мога да ти кажа. Всяка коса расте различно.

divaneee
05-31-2010, 17:57
От 4 месеца някъде си изправям косата почти всеки ден. Тя по принцип преди си беше слаба, сега е още по-зле ;хх. Спрях да се изправям преди 1 седмица, когато в ръката ми остана плашещо голям кичур и аз се ужасих. Определено косата ми е по-зле от преди. Когато си вържа косата и отстрани остават места без коса ;хх. Утре ще ходя да си купувам тривитаминол и някакви масла за подхранване и категорично се отказвам от пресата. Въпросът ми е косата ми ще се възстанови ли, т.е. там, където е опадало ще "порастне" ли отново? Съжалявам за глупавия въпрос, но наистина не съм запозната и много се притеснявам. (пх.. сетих се кога и аз ;дд)

heiress
05-31-2010, 17:58
[b]Някой ще ми отговори ли ??? :( :( :( Еми ще чакаш heiress да ти отговори. Не се притеснявай не си единственната чакаща. :D

Съжалявам много за забавянето. :-) :-)

heiress
05-31-2010, 18:00
От 4 месеца някъде си изправям косата почти всеки ден. Тя по принцип преди си беше слаба, сега е още по-зле ;хх. Спрях да се изправям преди 1 седмица, когато в ръката ми остана плашещо голям кичур и аз се ужасих. Определено косата ми е по-зле от преди. Когато си вържа косата и отстрани остават места без коса ;хх. Утре ще ходя да си купувам тривитаминол и някакви масла за подхранване и категорично се отказвам от пресата. Въпросът ми е косата ми ще се възстанови ли, т.е. там, където е опадало ще "порастне" ли отново? Съжалявам за глупавия въпрос, но наистина не съм запозната и много се притеснявам. (пх.. сетих се кога и аз ;дд)

Ако имаш петна по скалпа, на които нямаш коса отиди на дерматолог и го помоли да те изпрати на азотни процедури.. ще се оправи от тях. Иначе купи си хубави витамини, прави домашна маска 1 път в седмицата и най- важното е остави косата да си почине малко.

swete
06-01-2010, 20:12
Виждам, че heiress е много добре информиране бих искала да я помоля за помощ
8 години тренирах акробатика и вследствие на ходенето по състезания върху косата ми се слагаше по едно шише лак, пияна, брокат и какво ли още не.. така за 8 години от дългата ми и здрава коса нямаше нищо... постригах се миналата година на каре за да може от корените да израсне здрава коса като полагах и необходимите грижи за нея.. и вече добре онзи ден си казах, че за последно я подстригвам къса.Отидох при нов фризьор, който ме подстрига по най неграмотния начин.. от едната страна косата ми е до носа от другата до брадичката.... изпаднах в ужас.. сега ходя постоянно с фиби ластички, но не и пусната.
Ето го и въпроса сега.. Днес си купих хининова вода (Милва), бадемово масло (Икаров) и хума. Искам да питам дали ако всеки ден си пръскам хининова вода и понеже в седмицата си мия косата 2 пъти единя път преди това да и правя маска с хума (ако може да ми кажеш някаква за разтеж) , а другия път се мажа с бадемово масло спа така и на сутринта хубаво измивам с шампоан дали косата за 2 месеца може поне от тази страна кадето е до носа да стана до брадичката... косата ми попринцип расте бързо за 2 месеца без мазане около 5-6 см.
Много благодаря за отговора бредварително :-) :-) :-)

Ankh
06-01-2010, 20:15
И аз имам въпрос.
От слънцето косата ми става ужасна,направо като слама.
Ако можеш да ми препоръчаш някаква маска или спрей?

heiress
06-08-2010, 16:46
Виждам, че heiress е много добре информиране бих искала да я помоля за помощ
8 години тренирах акробатика и вследствие на ходенето по състезания върху косата ми се слагаше по едно шише лак, пияна, брокат и какво ли още не.. така за 8 години от дългата ми и здрава коса нямаше нищо... постригах се миналата година на каре за да може от корените да израсне здрава коса като полагах и необходимите грижи за нея.. и вече добре онзи ден си казах, че за последно я подстригвам къса.Отидох при нов фризьор, който ме подстрига по най неграмотния начин.. от едната страна косата ми е до носа от другата до брадичката.... изпаднах в ужас.. сега ходя постоянно с фиби ластички, но не и пусната.
Ето го и въпроса сега.. Днес си купих хининова вода (Милва), бадемово масло (Икаров) и хума. Искам да питам дали ако всеки ден си пръскам хининова вода и понеже в седмицата си мия косата 2 пъти единя път преди това да и правя маска с хума (ако може да ми кажеш някаква за разтеж) , а другия път се мажа с бадемово масло спа така и на сутринта хубаво измивам с шампоан дали косата за 2 месеца може поне от тази страна кадето е до носа да стана до брадичката... косата ми попринцип расте бързо за 2 месеца без мазане около 5-6 см.
Много благодаря за отговора бредварително :-) :-) :-)

Не мога да ти кажа за коло време ще ти порастне косата, защото всяка коса расте различно, но мога да ти препоръчам маска за коса, която ще подсили растежа ѝ.
1 с.л. бадемово масло
1 жълтък
1 с.л. зехтин
1 с.л. хининова вода
1 с.л хума.
Стоиш около 2 часа с маската, след което измиваш с шампоан.
Относно хининовата вода- да.. няма проблем да я ползваш ежедневно.

heiress
06-08-2010, 16:47
И аз имам въпрос.

След измиване можеш на влажна коса да слагаш масло от ленено семе. Предпазва много косата и ѝ придава много добър вид.

heiress
06-08-2010, 16:48
И аз имам въпрос.

След измиване можеш на влажна коса да слагаш масло от ленено семе. Предпазва много косата и ѝ придава много добър вид.

heiress
06-13-2010, 12:38
Най- после и аз намерих най- добрият шампоан за моята коса.. по- доволна не съм била.

Sunshin3
06-13-2010, 12:40
Най- после и аз намерих най- добрият шампоан за моята коса.. по- доволна не съм била.

Кой?

heiress
06-13-2010, 12:42
На Фитовал за изтощена коса. А истината е, че съм ползвала този за косопад преди, но от този за изтощена коса съм много доволна. И е евтин, направо не съм очаквала, че може толкова хубава да ми стане косата.

heiress
06-19-2010, 11:43
Някой да е виждал Pure Gloss Polisher на Роланд, защото аз никъде не го намирам...
http://ricardohairsalon.com/images/Prod/una_glosspoliser.jpg

POLLINA
06-19-2010, 11:45
внасят се от christian of rome group
от къде си ? мога да ти кажа магазин
ако не поръчай го от фризьорски салон , който работи с christian of roma

heiress
06-19-2010, 11:48
От София съм. Аз преди си го взимах от един фризиорски салон до нас, но ми казаха че бил свършил и от тогава никъде не мога да го намеря.. направо полудявам.. а толкова го обичам... :oops:

POLLINA
06-19-2010, 11:51
мм за софия не знам къде се намира магазина..
питай в друг фр салон :)
или питай фризьорката къде имате в сф магазин

heiress
06-19-2010, 11:53
Разпитах на 100 места.. Фризиорката ми ми каза, че чак другия месец щели да получават, явно ще трябва да изчакам.. Иначе където и да се обадих или отидох никъде нямаше..

heiress
06-20-2010, 22:24
Намерих гооо.. :grin: :grin: :grin: :P :P :P

Sunshin3
06-21-2010, 09:01
Аз не разбрах обаче дали кристалите правят косата по лесна за изправяне, по-градка и лъскава, а не така суха. И дали я предпазват поне малко?

heiress
06-28-2010, 23:23
Кристалите са вредни за косата. Има много натурални и по- хубави неща, с които можеш да ги замениш и да имат дори по- добър ефект. Не ти ги препоръчвам.

heiress
06-30-2010, 11:13
http://plamboy.com/images/Lorys-maska-zmia.jpg

Kакво ви е мнението за тази маска?

heiress
06-30-2010, 23:15
Хайде, кажете, моля ви. :)

Sevdito
07-01-2010, 05:16
Косата ми е тънка,супер изтощена и при всяко сресване ми пада-една шепа коса?Някакви препоръки за да я "излекувам"? :-o

meriLinka
07-01-2010, 08:06

Използвам я и съм доволна.

NqkfaNikakva21
07-01-2010, 08:33
коя е най-ефикасната маска против косопад ?

може и шампоан

(:

iiordanova
07-01-2010, 10:50

Хах , днес си я купих съвсем случайно.
Струваше 6.50 .. , а е 1 кг! Огромна е. ;д
Преди четох , че всички са доволни от нея. И като я видях в магазина веднага я взех.

heiress
07-01-2010, 14:37
Косата ми е тънка,супер изтощена и при всяко сресване ми пада-една шепа коса?Някакви препоръки за да я "излекувам"? :-o

Какво ползваш в момента? Как я третираш? Кога забеляза косопада?

heiress
07-01-2010, 14:39

Мерси за мнението. :) Понеже много я хвалят. От доста време чувам, че е много добра, но не съм я пробвала, а по принцип гледам всичко да пробвам и ѝ се чудех много. Но май ще я взема.

heiress
07-01-2010, 14:40
коя е най-ефикасната маска против косопад ?

може и шампоан

(:

Ами за шампоан мога да ти препоръчам Anaphase на Ducray, иначе за маска.. най- добре ще е да заложиш на домашните.

heiress
07-01-2010, 14:44

Хах , днес си я купих съвсем случайно.
Струваше 6.50 .. , а е 1 кг! Огромна е. ;д
Преди четох , че всички са доволни от нея. И като я видях в магазина веднага я взех.

Да, и аз я видях за 7 и нещо и мисля да я взема тези дни.

meriLinka
07-03-2010, 08:28

Мерси за мнението. :) Понеже много я хвалят. От доста време чувам, че е много добра, но не съм я пробвала, а по принцип гледам всичко да пробвам и ѝ се чудех много. Но май ще я взема.
Няма да сбъркаш ако си я вземеш :).

heiress
07-07-2010, 13:35
Супер. Ще я взема утре и ще ви споделя какъв е бил ефектът. :)

anitapz93
07-07-2010, 14:52
Днес тъкмо я гледах тази маска в брошурата на магазин Плюс и се чудех дали да си я взимам. Явно ще я взимам нея.

heiress
07-07-2010, 15:35
И да кажеш как е. :)

anitapz93
07-07-2010, 15:47
^ Добре. Само, че маската ще я взимам след няколко дена. Може би в понеделник и ще се позабавя доста с коментара за маската - дали има добър резултат.

Mirelaa
07-07-2010, 16:47
На мен много бързо ми се омазнява, някъде след 2 дена :( иии незнам как да си помогна,ако някой знае МОЛЯ да ми даде съвет .

mynichka
07-07-2010, 17:04
На мен много бързо ми се омазнява, някъде след 2 дена :( иии незнам как да си помогна,ако някой знае МОЛЯ да ми даде съвет .
и на мен така ми се омазняваше и почнах да си правя маска с хума и ефекта е СУПЕР : ))

billytalent
07-07-2010, 17:12
и на мен така ми се омазняваше и почнах да си правя маска с хума и ефекта е СУПЕР : ))

А може ли да кажеш с какво я смесваш? :-o
От 2 седмици не стига,че косата ми започна да се къдри,но и след като се изкъпя на другият ден е адски мазна.
До сега не съм имала подобни проблеми.
Ще я обръсна.

anitapz93
07-07-2010, 17:18
И мойта коса доста бързо се омазнява. :( :( :(

heiress
07-07-2010, 18:38

Може да правиш маски с хума и да пробваш с някой по- лек шампоан. Понякога косата може да се омазнява и от това, че е силен шампоана. Ако я третираш с гел, пяна или нещо от сорта може и от това да е. Или ако я изправяш с преса.

heiress
07-07-2010, 18:40

А може ли да кажеш с какво я смесваш? :-o
От 2 седмици не стига,че косата ми започна да се къдри,но и след като се изкъпя на другият ден е адски мазна.
До сега не съм имала подобни проблеми.
Ще я обръсна.

Смесват се хума, мед, яйце и оцет. Намазва се кожата на главата и косата, завива се с найлон и кърпа и се стои половин час. Измива се с шампоан.

heiress
07-07-2010, 18:41
Все пак имайте в предвид, че може да ви се омазнява и от жегите.

billytalent
07-07-2010, 20:12

Мерси много. :) Иначе и аз си мисля,че е от това,защото до сега съм нямала никакви проблеми с косата си. Дано се оправи с тази маска.

Sevdito
07-07-2010, 20:38

Преди използвах кристали,но отдавна съм ги спряла,иначе всеки ден или си я изправям или я къдря(и я топирвам).Косопада го забелязах,още преди 1 месец ,но не съм,много сигурна,май е от повече време...

dyfi
07-08-2010, 11:12
Моето не е точно проблем , а въпрос. Искам подобна прическа на тази : http://www.youtube.com/watch?v=wSuTxIeSBpU&feature=related , но не знам как точно да го обясня на фризьорката. Всмисъл , да й кажа че искам на пластове , или ?
Мерси :) .

anonim4e2
07-08-2010, 13:21
аз имам въпрос относно тривитаминола-използвах го месец и половина и сега вече забелязвам,че ми е пораснала коса и много и се радвам :oops: обаче след това спрях маската и косопада се засили адски много...не го използвам около месец вече и виждам,че не пада така както преди и незнам дали бих могла да продължа с тривитаминола-все пак от него косата ми се заздрави и започна да расте нова,но от друга страна започва и да капе...и незнам какво да правя,затова търся съвет от вас.мерси момичета :)

yonsaaa
07-08-2010, 13:27
и аз имам въпрос значи миналия вторник си боядисах косата в черно с боя палете и сега като чета и слушам колко много гори косата чак се праша и ще те помоля да ми дадеш рецепта за някаква маска за да се съвземе малко иии мерси предварително

heiress
07-15-2010, 12:46

Мерси много. :) Иначе и аз си мисля,че е от това,защото до сега съм нямала никакви проблеми с косата си. Дано се оправи с тази маска.

По принцип е много вероятно. Аз напоследък забелязвам, че моята след като я изкъпя и от тези жеги на следващия ден е супер безформена, не се омазнява, но става много зле.

heiress
07-15-2010, 12:49

Преди използвах кристали,но отдавна съм ги спряла,иначе всеки ден или си я изправям или я къдря(и я топирвам).Косопада го забелязах,още преди 1 месец ,но не съм,много сигурна,май е от повече време...

Еми, като за начало, преди да започнеш да я "лекуваш", няма да е зле да спреш да й "вредиш". Намали малко цялото това третиране и започни да се грижиш за косата си. То не може хем да й вредиш, хем да изглежда супер, колкото и да ни се иска. Намали горенето и там, лакове, пяни и такива и започни с маските и може би някакви витамини си вземи и би трябвало да се пооправи. :)

heiress
07-15-2010, 12:50
Моето не е точно проблем , а въпрос. Искам подобна прическа на тази : http://www.youtube.com/watch?v=wSuTxIeSBpU&feature=related , но не знам как точно да го обясня на фризьорката. Всмисъл , да й кажа че искам на пластове , или ?
Мерси :) .

Занеси и най- добре някаква снимка.

heiress
07-15-2010, 12:52
аз имам въпрос относно тривитаминола-използвах го месец и половина и сега вече забелязвам,че ми е пораснала коса и много и се радвам :oops: обаче след това спрях маската и косопада се засили адски много...не го използвам около месец вече и виждам,че не пада така както преди и незнам дали бих могла да продължа с тривитаминола-все пак от него косата ми се заздрави и започна да расте нова,но от друга страна започва и да капе...и незнам какво да правя,затова търся съвет от вас.мерси момичета :)

Ами, щом ти е помогнал това е добре. Косопада може да е от сезона по принцип. И на мен нещо косата ми започна малко повече да пада, но не е кой знае какво. Вземи си витамини и си продължи с тривитаминола, но прави маските на 2 седмици.

heiress
07-15-2010, 12:54
и аз имам въпрос значи миналия вторник си боядисах косата в черно с боя палете и сега като чета и слушам колко много гори косата чак се праша и ще те помоля да ми дадеш рецепта за някаква маска за да се съвземе малко иии мерси предварително

1 с.л. зехтин
1 жълтък
1 с.л. мед
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. стимулант за коса
1 с.л. твърд алкохол

vivchu
07-15-2010, 13:06
искам нещ0 да ми препоръчаш и за мойта коса.. защ0то вече незнам какво да я правя!! :neutral: .. аз съм с естествения си цват мисля да я боядисам за по напред но ще видим знам че косата ми ще се изтощи още повече, но искам малко промяна :oops: .. и мисълта ми беше да ми кажеш какво да правя с нея защото аз всеки ден я изправям пък пресата е бая силна и ужасно много се изтощава.. много бързо почна да цъфтии и да се омазнява .. :? какво да правя :-o .. мерси предварително! :) :-)

heiress
07-15-2010, 14:06
Незнам.. освежи си малко прическата.. смени я. Подстрижи се по друг начин. Можеш да постигнеш примяна и без да я изтощаваш с бои. Не я изправяй, ами ѝ прави нещо друго...

heiress
07-16-2010, 22:53

В крайна сметка си взеха маската, опитах я и съм много доволна. 2 пъти я ползвах, но косата ми стана наистина много хубава.

whitediamond
07-19-2010, 17:31
heiress дали има някакъв шанс след боядисването косата ми да стане по-твърда. Знам,че след боядисването косата леко се променя и за това питам. По принцип косата ми не е толкова зле,като я измия си е права, мекичка, блестяща ,абе сичко е ок ,реша си я и така си е супер,но след като изляза навън и духне вятъра два три пъти ,докато стигна до училище например косата ми става просто ОТВРАТИТЕЛНА. Понеже е супер мека и тънка толкова много се сплита,изглежда мазна,неподдържана,абе някакъв ад... Възможно ли е евентуално ако стане по-твърда след боядисването=по-тежка и да нямам този проблем. Мерси предварително.

Sevdito
07-19-2010, 21:17
Маската с змийското мляко,помагали за косопад?

heiress
07-20-2010, 14:06
heiress дали има някакъв шанс след боядисването косата ми да стане по-твърда. Знам,че след боядисването косата леко се променя и за това питам. По принцип косата ми не е толкова зле,като я измия си е права, мекичка, блестяща ,абе сичко е ок ,реша си я и така си е супер,но след като изляза навън и духне вятъра два три пъти ,докато стигна до училище например косата ми става просто ОТВРАТИТЕЛНА. Понеже е супер мека и тънка толкова много се сплита,изглежда мазна,неподдържана,абе някакъв ад... Възможно ли е евентуално ако стане по-твърда след боядисването=по-тежка и да нямам този проблем. Мерси предварително.

Еми, като цяло косата ти след като се боядисаш ще се изсуши. Не вярвам да стане по- хубава даже напротив. Опитай да смениш шампоана.

heiress
07-20-2010, 14:07

Нямам наблюдения още, съжалявам. Пробвала съм я само 2 пъти, но като цяло повечето хора, които познавам са доволни от нея и казват, че помага, но не мога да ти кажа от личен опит все още.

babbynatty
07-20-2010, 18:55
Здравейте.. Аз искам само да попитам.. Не знам дали тук е мястото (и съжалявам ако не е).. Значи моята коса е тъмно кестенява, но винаги съм искала руса коса. Затова вчера реших да се изруся. Проблема е, че не ми харесва.. Не мисля, че ми ходи и разбрах, че съм направила голяма грешка.. Сега косата ми е ужасно суха, стърчи и направо не знам какво да я правя. Та исках да попитам за някаква домашна маска с която може да се подхрани косата ми.. Също така искам да си върна стария кафяв цвят но няма ли да е прекалено "скоро"? Страхувам се, че може да ми опада косата от толкова боядисвания. (И преди съм я боядисвала 3-4 пъти) Но просто ме е срам да излизам с тази "прическа" Т.Т :oops:

sladkalady
07-27-2010, 14:44
heiress, искам да те питам нещо: понеже косата ми е доста суха си правя следната маска-смесвам кисело мляко ,бадемово масло и ракия и нанасям върху корените и по дължината на косъма.Та въпроса ми е какво мислиш за тази маска и подходящи ли са продуктите ,които съм използвала?

987654
07-27-2010, 14:46
Слагаш 2 изсушабащи и една омазняваща съставка, избощо не е подходяща за суха коса, на твое място ще се мажа само с бадемово масло.

meriLinka
07-29-2010, 08:14
За мазни корени и липса на обем какво ще препоръчаш?

heiress
08-02-2010, 19:23
Здравейте.. Аз искам само да попитам.. Не знам дали тук е мястото (и съжалявам ако не е).. Значи моята коса е тъмно кестенява, но винаги съм искала руса коса. Затова вчера реших да се изруся. Проблема е, че не ми харесва.. Не мисля, че ми ходи и разбрах, че съм направила голяма грешка.. Сега косата ми е ужасно суха, стърчи и направо не знам какво да я правя. Та исках да попитам за някаква домашна маска с която може да се подхрани косата ми.. Също така искам да си върна стария кафяв цвят но няма ли да е прекалено "скоро"? Страхувам се, че може да ми опада косата от толкова боядисвания. (И преди съм я боядисвала 3-4 пъти) Но просто ме е срам да излизам с тази "прическа" Т.Т :oops:

Хубаво е да изчакаш малко преди да я боядисаш отново.. изчакай поне 2-3 седмици. Иначе можеш да и правиш домашни маски с бадемово масло и масло от пшеничен зародиш. Както и фрикций с дъбова кора. Мисля, че ще ти се отрази много добре. Вземи си и някакву витамини. Хубаво е да се пият след боядисване. например Геритамин. :)

heiress
08-02-2010, 19:25
heiress, искам да те питам нещо: понеже косата ми е доста суха си правя следната маска-смесвам кисело мляко ,бадемово масло и ракия и нанасям върху корените и по дължината на косъма.Та въпроса ми е какво мислиш за тази маска и подходящи ли са продуктите ,които съм използвала?
От киселото мляко няма никакъв смисъл. По добре го махни и добави 1 жълтък и 1 с.л. зехтин.

heiress
08-02-2010, 19:27
Слагаш 2 изсушабащи и една омазняваща съставка, избощо не е подходяща за суха коса, на твое място ще се мажа само с бадемово масло.

По принцип е хубаво, че слага алкохол. А и в случая по- важно е съотношението, отколкото броя на съставките.

heiress
08-02-2010, 19:29

Опитай маската с хума, розова вода и бадемово масло. Макар, че има и масло е хубаво при мазни корени, защото не може да използваш само изсушаващи продукти. При мазната коса омазняващите продукти също са много важни, за да може да се хидратира хубаво косата и да си върне баланса.

heiress
08-02-2010, 19:29

Опитай маската с хума, розова вода и бадемово масло. Макар, че има и масло е хубаво при мазни корени, защото не може да използваш само изсушаващи продукти. При мазната коса омазняващите продукти също са много важни, за да може да се хидратира хубаво косата и да си върне баланса.

katii
08-02-2010, 19:45
Мързи ме да прочета всичките 50 страници затова направо ще питам ,, Някаква маска или някъкъв продукт за обем на косата който ДА ДЕЙСТВА !? Писнало ми е да се права на " вафлички " ии да се топирам :?

heiress
08-02-2010, 20:19
Опитай да сушиш косата като се наведеш, така че косата ти да падне надолу и в посока от корените към краищата.

katii
08-02-2010, 21:31
Пробвала съм , но и това не прави кой знае какъв обем .. даже на мене никакъв :?

heiress
08-03-2010, 18:57
А опитвала ли си с тези големите лепящи ролки?

AintNoSunshine
08-03-2010, 19:23
Аз имам въпрос относно боядисването на косата. Ествствения ми цвят е тъмно рус и сега искам да го изсветля с 1-2 тона. Въпросът ми е, ако не ми хареса след време дали ще мога да си върна естествения цвят (примерно когато боята падне) и също така ако не си боядисвам корените (ако не ми хареса цветът) дали ще се получи огромна разлика между корените и боядисаната коса 8-)

SwEeTy5
08-03-2010, 19:41
Аз също имам въпрос.На мен косата ми е светло кестенява та ми хрумна да се боядисам да я потамня малко та си купих боя на палетте без окислител(казаха ми че е по безобидна един вид като оцветяващите шампоани-цветът беше Double expresso).На мен косата ми е далга така че прецених че 1 опаковка ще бъде достатачно, а и ако не се харесам няма да се личи толкова колкото с 2 опаковки,дотук добре само че при мен резултатът беше черно ,а на мен хич не ми отива(добре че сме ваканция,надявам се до училище да си вазварна цвета.Лошото е че като се погледна в огледалото ми се струва че имам бели косми ,което за мен е един вид невазможно това е 2 ми боядисване като 1 беше само кичури и при положение че имам много хубава и поддаржана коса(майка ми ме успокоява,че това е блясък от слънцето и че си въобразявам,тъй като е боядисана и няма как да е бяла.Та въпросът ми е как по бързо да си възвърна истинския цвят без да навреда на косата и някаква маска за да я поддаржам и против косопад.Мерси предварително!

katii
08-03-2010, 20:55
А опитвала ли си с тези големите лепящи ролки?

Мм не ,. какво представляват ? :D Иначе четох добри отзиви за спрея на Нивея за обем , ноо се чудя дали да си го взимам.

meriLinka
08-04-2010, 17:44

Омазняващи продукти при мазна коса, интересно.. Би ли ми разяснила малко и ако може конкретни продукти ?

heiress
08-05-2010, 23:29
Аз имам въпрос относно боядисването на косата. Ествствения ми цвят е тъмно рус и сега искам да го изсветля с 1-2 тона. Въпросът ми е, ако не ми хареса след време дали ще мога да си върна естествения цвят (примерно когато боята падне) и също така ако не си боядисвам корените (ако не ми хареса цветът) дали ще се получи огромна разлика между корените и боядисаната коса 8-)

Аз не мога да ти кажа със сигурност, нито дали ще ти падне боята, нито дали ще има голяма разлика между твоята коса и боядисаната.. тъй като, нито съм ти виждала косата, нито боята, която искаш да ползваш. :)

IrRePlAcEaBlE
08-06-2010, 09:20

За косопад мисля, че няма да помогне особено. :-o Аз я използвам за заздравяване на косъма и против изтъняване. Има едни много добри продукти на Herbosophy, чувам много добри отзиви за тях. Имат и серия против косопад, погледни в сайта им. Цените са достъпни!

http://www.herbosophy.bg/hinin/hair/product

Sunshin3
08-26-2010, 09:52
Защо темата отиде толкова назад?

heiress
09-02-2010, 22:03
Надявам се да е защото никой няма проблеми с косата вече.
Аз иначе скоро ще се разплитам и ще започвам пак с грижите, та ако попадна на някой хубав продукт ще споделя веднага..
Поздрави.

nimfetka7
09-03-2010, 07:46
Дайте малко повече информация за лепящите ролки ако може. Какви размери са? Правят ли хубав обем? Колко време трябва да седиш с тях?

heiress
09-03-2010, 22:31
Дайте малко повече информация за лепящите ролки ако може. Какви размери са? Правят ли хубав обем? Колко време трябва да седиш с тях?

Има различни размери и малки, и големи, и средни. Големите и средните правят хубав обем. Стоиш докато ти изсъхне косата.

nimfetka7
09-04-2010, 07:16
Май най-добре средни да си взема :)

heiress
09-04-2010, 10:55
Еми, то си зависи от това колко ти е дълга косата, ако ти е по- дълга направо големите може да си вземеш.

heiress
09-06-2010, 23:37

За косопад мисля, че няма да помогне особено. :-o Аз я използвам за заздравяване на косъма и против изтъняване. Има едни много добри продукти на Herbosophy, чувам много добри отзиви за тях. Имат и серия против косопад, погледни в сайта им. Цените са достъпни!

http://www.herbosophy.bg/hinin/hair/product

Аз останах с наблюдение, че като се редува с маска с тривитаминол ефектът е много добър. Спира да пада и става много хубава.

tfk94
09-07-2010, 01:51
от 1 месец си слагам тривитаминол утре е последния ден в който слагам и след тва 1 месец почивка
до сега го слагах на 5 дена смятам следващия път да го слагам на 1 седмица
та въпроса ми е пак 1 месец ли ще трябва да го слагам или за по дълго време ?
и кога ще има някаква разлика в разтежа ?
някои казват че веднага се забелязва разлика а други чак след 3-4 месеца ?

nimfetka7
09-07-2010, 06:21
Еми, то си зависи от това колко ти е дълга косата, ако ти е по- дълга направо големите може да си вземеш.
Под гърдите ми е косата. Пътя ми е на средата и искам обем в корените само. В същото време косата ми е тъмно руса, много мека, слаба, не толкова гъста и капе леко :?

heiress
09-07-2010, 21:15
Вземи си най- добре от големите.

heiress
09-07-2010, 21:16
от 1 месец си слагам тривитаминол утре е последния ден в който слагам и след тва 1 месец почивка
до сега го слагах на 5 дена смятам следващия път да го слагам на 1 седмица
та въпроса ми е пак 1 месец ли ще трябва да го слагам или за по дълго време ?
и кога ще има някаква разлика в разтежа ?
някои казват че веднага се забелязва разлика а други чак след 3-4 месеца ?

По принцип не е задължително да почиваш на всеки месец. Слагай си го 2-3 месеца веднъж в седмицата, почивай 3 седмици и така.. Ефектът се забелязва при всеки различно, но средно след около месец.

pyfpaff
09-09-2010, 14:01
Здравейте ! И аз имам проблеми с косата.Днес бях на дерматолог ,който ми изписа тези капсули на НОВОФАН.Разбира се веднага си ги взех ии сега започнах да чета мнения за тях.Исках да попитам дебелее ли се от тях,защото ги водят и като хранителна добавка и при теб лично ноктите оправиха ли ти се,защото при мен освен косата и ноктите са ми трагични ? Благодаря предварително

heiress
09-14-2010, 16:46
Ползвала съм ги.. малко са скъпички, но пък имат много добър ефект. Не се дебелее от тях. Хранителна добавка, не означава, че покачва теглото. Иначе да ти кажа, че аз ги ползвах с лосион "Hegor" на същата фирма и бях изключително доволна. Много са им добри продукитите.

heiress
09-21-2010, 18:49
Някой може ли да сподели мнение за шампоана на LORYS с бамбук и кератин? Ще съм ви много благодарна. :)

tunein
09-24-2010, 20:08
Изчетох само няколко страници от интересните обсъждания по грижите за косата. Ето какво мога да споделя аз и съответно ще се радвам, ако получа съвет. Имах невероятна коса докъм 25 си година. Под невероятна го разбирайте точно така - постоянно беше предмет на разговори и възхита. Аз не й обръщах внимание, нали си беше мойта :-) . Сега като си гледам снимките отпреди и ми се доревава обаче. Ето какво се случи - косата ми беше дълга и много лесно поддържаща се въпреки това. Налагаше се да я мия веднъж седмично. Гъста, къдрава, както и да я пипнеш, заставаше страхотно. Беше мека, но от това изглеждаше само още по-добре. Омръзна ми дългото и я подстригах. Пак се получи страхотно. И след това, в един момент, започнаха спадовете. Мекото вече беше проблем, защото се сплескваше, не стоеше добре. Имаше моменти, в които дори след като я измия, изглеждаше зле. Това бяха периоди, след които нещата никога не се върнаха в първоначален вид. В момента е пълна трагедия - поддържам я къса и когато я измия и оформя е добре, но това трае буквално няколко часа. Като положа следобед глава до децата и после като стана, тя тотално е загубила свежестта си. Едвам изтрайвам още един ден, за да я мия поне на два, а не всеки ден. Пак е гъста, но мека и тънка, съответно седи безформена. Прочетох, че тънката коса идва от небалансирано хранене и се оправя единствено отвътре, но лично аз се старая да се храня здравословно и не разбирам защо се получава така. Да не говорим, че се храня по-правилно от времето когато косата ми беше разкошна. Годините са си казали думата, има ли лек срещу това? И ако толкова се влоши положението на 30, какво ще правя после? Съжелявам, че стана дълго, но ми е болка голяма.

meriLinka
09-25-2010, 07:59
Нещо за накъсана коса?

Tarabella
09-28-2010, 08:59
Здравей, heiress!
Виждам, че съветите ти са наистина добри и се регистрирах във форума с надежда да помогнеш и на мен.
Косата ми е гъста / все още/, но е страшно тънка, омазнява се през ден, а в краищата е като метла. От както се помня пада на топки и всички се чудят как още имам коса :shock: Освен това кожата на глата ми е чувствителна и склонна към себорея. За капак от 1 година съм на руси кичури - отиват ми, но косата ми е невъзможна за оформяне. Изглежда добре само след измиване :(
Изполвам цялата серия на Елсев с пчелно млечице и един спрей против цъвтящи краища на Глис. След миене на косата я поливам с оцет, ратворен във вода. Отскоро пия бирена мая. Храня се възможно най-здравословно.
Наясно съм, че е крайно време за професионална козметика и по-специални грижи, но не знам точно какви. Моля, помагай! :)

lovegirl1
10-01-2010, 17:46
Здравей,tunein!
Искам да те попитам каква дължина е косата ти? Защото и аз така имах проблеми като беше къса.Има няколко периода на косата,в който тя просто много слаба и трябва да порасне... :-) [/b]

tunein
10-07-2010, 12:53
lovegirl1, къса е. Ти ме накара да се замисля обаче :oops: . А и от известно време обмислям това да я оставя малко по-дълга да видим дали няма да се съвземе. Не виждам логика в това, но сега така или иначе е зле. Ползвам стимуланта за коса на Икаров, правя маски с тривитаминол, слагам нощем пчелното млечице на лореал, но засега само се чудя защо си дадох парите :( . Дано се включи и авторката на темата.

heiress
10-18-2010, 08:23
Изчетох само няколко страници от интересните обсъждания по грижите за косата. Ето какво мога да споделя аз и съответно ще се радвам, ако получа съвет. Имах невероятна коса докъм 25 си година. Под невероятна го разбирайте точно така - постоянно беше предмет на разговори и възхита. Аз не й обръщах внимание, нали си беше мойта :-) . Сега като си гледам снимките отпреди и ми се доревава обаче. Ето какво се случи - косата ми беше дълга и много лесно поддържаща се въпреки това. Налагаше се да я мия веднъж седмично. Гъста, къдрава, както и да я пипнеш, заставаше страхотно. Беше мека, но от това изглеждаше само още по-добре. Омръзна ми дългото и я подстригах. Пак се получи страхотно. И след това, в един момент, започнаха спадовете. Мекото вече беше проблем, защото се сплескваше, не стоеше добре. Имаше моменти, в които дори след като я измия, изглеждаше зле. Това бяха периоди, след които нещата никога не се върнаха в първоначален вид. В момента е пълна трагедия - поддържам я къса и когато я измия и оформя е добре, но това трае буквално няколко часа. Като положа следобед глава до децата и после като стана, тя тотално е загубила свежестта си. Едвам изтрайвам още един ден, за да я мия поне на два, а не всеки ден. Пак е гъста, но мека и тънка, съответно седи безформена. Прочетох, че тънката коса идва от небалансирано хранене и се оправя единствено отвътре, но лично аз се старая да се храня здравословно и не разбирам защо се получава така. Да не говорим, че се храня по-правилно от времето когато косата ми беше разкошна. Годините са си казали думата, има ли лек срещу това? И ако толкова се влоши положението на 30, какво ще правя после? Съжелявам, че стана дълго, но ми е болка голяма.

Да, напълно те разбирам. Възможно е да имаш недостиг на витамини, което трудно може да се компенсира с храненето. Вземи си някакви комплексни витамини за коса, по възможност да съдържат спирулина. Другия вариант е да пиеш и биотин, ако случайно витамините не са достатъчни, което е добре, защото биотинът забавя депигментацията на косъма адски много. Надявам се да съм ти помогнала и след време да споделиш резултатите.

heiress
10-18-2010, 08:24
Нещо за накъсана коса?

Опитай домашна маска с жълтък, зехтин и стимулант за коса. Може да добавиш и една ампула витамин А.

heiress
10-18-2010, 08:26
Здравей, heiress!
Виждам, че съветите ти са наистина добри и се регистрирах във форума с надежда да помогнеш и на мен.
Косата ми е гъста / все още/, но е страшно тънка, омазнява се през ден, а в краищата е като метла. От както се помня пада на топки и всички се чудят как още имам коса :shock: Освен това кожата на глата ми е чувствителна и склонна към себорея. За капак от 1 година съм на руси кичури - отиват ми, но косата ми е невъзможна за оформяне. Изглежда добре само след измиване :(
Изполвам цялата серия на Елсев с пчелно млечице и един спрей против цъвтящи краища на Глис. След миене на косата я поливам с оцет, ратворен във вода. Отскоро пия бирена мая. Храня се възможно най-здравословно.
Наясно съм, че е крайно време за професионална козметика и по-специални грижи, но не знам точно какви. Моля, помагай! :)

Започни да използваш медицински шампоан, вместо боклуците на Лореал и Глис. След всяко измиане в косата втривай МАЛКО масло от ленено семе. Прави и маска с жълтък, хума и заехтин. Мий я по- рядко.

tunein
10-24-2010, 18:54
heiress, ти си абсолютно права. Имам едни чужбински комплексни витамини, които правят чудеса с косата ми, но проблемът ми е, че кърмя и не мога да ги взимам :? .
Искам да споделя какво странно нещо ми се случи след маските с тривитаминола - бяха минали две седмици, съответно две слагания и аз вече взимах да се чудя дали е имало смисъл когато Оо, чудо! Косата ми се събуди като от зимен сън, седеше все едно съм ходила на фризьор току що и то не в деня на измиването. Нямаше как да е било случайно, косата ми от години не беше изглеждала толкова здрава. Това трая около седмица и след това, за мой ужас, нещата си тръгнаха по старому. Вече съм правила три маски и нямам никакво обяснение за разцвета и после спада? Нали там витамините са мастноразтворими и попадат дълбоко в скалпа, би трябвало да помогнат за съживяването на косата ми. Ще се гътна вече :(

tonittaaaa
10-24-2010, 19:00
Косата ми капе от няколко месеца ужасно много. Честно казано до сега не ми правеше чак такова впечатление, но един приятел вчера искаше да ми пипне косата, хвана я леко и в ръката му остана доста обемен кичур. аз не ям месо година и половина вече, което е фактор номер едно, ноктите ми се чупят също, заедно с падащата коса става един ужас. Мислех да си взема някакви витамини, но и трябва да мажа с нещо косата. По принцип ми е нормална, не се омазнява, не е и суха.. Третирам я нон- стоп с преси и лакове, да си го кажа право, че е изтормозена до краен предел, но пък за тоя тормоз изглежда доста добре, подстригвам я често. Капенето обаче ме плаши, дайте предложение :-o

koni
10-30-2010, 21:50
Рязбира се че храненето има голямо значение, но има специализирани процедури срещу косопад. С ВЧ и с импулси се вкарват в кожата на главата продукти и се справят дори и с много тежки случаи. Там където ходя правят такива процедури дори при мъжко оплешивяване и се справят. Така че не се отчайвай, а потърси козметик с опит в тази област.
В София вече има няколко места с такива процедури.

Minerva
10-30-2010, 22:33
Косата ми капе от няколко месеца ужасно много. Честно казано до сега не ми правеше чак такова впечатление, но един приятел вчера искаше да ми пипне косата, хвана я леко и в ръката му остана доста обемен кичур. аз не ям месо година и половина вече, което е фактор номер едно, ноктите ми се чупят също, заедно с падащата коса става един ужас. Мислех да си взема някакви витамини, но и трябва да мажа с нещо косата. По принцип ми е нормална, не се омазнява, не е и суха.. Третирам я нон- стоп с преси и лакове, да си го кажа право, че е изтормозена до краен предел, но пък за тоя тормоз изглежда доста добре, подстригвам я често. Капенето обаче ме плаши, дайте предложение :-o

Не искам да подемам темата с неяденето на месо, защото от някъде ще се появи някой и ще започне да ме плюе и засипва с информация и доводи (както вече стана) .Ти сама си забелязала резултата. Според мен е най-добре да отидеш на лекар. Аз съм ходила специално за това на дерматолог и ми предписа лекарства и шампоан от които не се повлия, отидох втори път и ми даде такива, които вече помогнаха. Не знам дали на всеки ще повлияе едно и също, но ще ти ги кажа. Таблетките са Anacaps, към тях има и шампоан Anaphase . Вече не си спомням добре как се пиеха - 2 на ден май за 2 месеца. На мен ми помогна. Иначе на майка ми и помогна шампоана и тоника на Билка против косопад. Шампоана на Клоран против косопад също е добър, ампулите Ревалид и те.

koni
10-31-2010, 09:12
Не бързай да пиеш таблетки без преглед от лекар. Може и да дадат обратни резултати в твоят случай.

heiress
11-01-2010, 09:19
heiress, ти си абсолютно права. Имам едни чужбински комплексни витамини, които правят чудеса с косата ми, но проблемът ми е, че кърмя и не мога да ги взимам :? .
Искам да споделя какво странно нещо ми се случи след маските с тривитаминола - бяха минали две седмици, съответно две слагания и аз вече взимах да се чудя дали е имало смисъл когато Оо, чудо! Косата ми се събуди като от зимен сън, седеше все едно съм ходила на фризьор току що и то не в деня на измиването. Нямаше как да е било случайно, косата ми от години не беше изглеждала толкова здрава. Това трая около седмица и след това, за мой ужас, нещата си тръгнаха по старому. Вече съм правила три маски и нямам никакво обяснение за разцвета и после спада? Нали там витамините са мастноразтворими и попадат дълбоко в скалпа, би трябвало да помогнат за съживяването на косата ми. Ще се гътна вече :(

По принцип това, което ти се е случило е напълно нормално. А и да не говорим, че в момента времето е ужасно.. моята коса също не прилича на нищо. Бъди малко по- постоянна. След около 5-6 слагания ще има по- голям ефект.

heiress
11-01-2010, 09:21

След всичко, което изброи.. мисля, че ти сама знаеш отговора.. Кажи ми само моля те, защо не ядеш месо?

heiress
11-01-2010, 09:25
Рязбира се че храненето има голямо значение, но има специализирани процедури срещу косопад. С ВЧ и с импулси се вкарват в кожата на главата продукти и се справят дори и с много тежки случаи. Там където ходя правят такива процедури дори при мъжко оплешивяване и се справят. Така че не се отчайвай, а потърси козметик с опит в тази област.
В София вече има няколко места с такива процедури.

По мое мнение това е доста крайно. Ако косата може да се оправи с по- леки процедури не мисля, че има смисъл от такава намеса.

Evcheto
11-01-2010, 09:25
Аз имам абсолютно същият проблем и много ме тревожи. Пробвала съм с разни шампоани, но пак продължава да пада. Хининовата вода помага ли за косопад или просто ускорява растежа?

koni
11-01-2010, 10:46
Теоретично заздравява косъма, но май само на теория.

SameLove
11-01-2010, 13:30
Здравей , heiress.Мойта коса е чуплива даже мога да кажа къдрава на леки масури , но проблема ми е че е рошава и бухнала . А ако излезна навън , докато отида на училище и вече е станала много бухнала и отгоре ми стърчат едни косъмчета все едно ми се е наелектрилизирала . Имаш ли някакви съвети за маски за къдрава коса или някакво оформяне не знам . А дали ако си сложа големи ролки косата ми малко ще се изправи?

heiress
11-07-2010, 12:57
Аз имам абсолютно същият проблем и много ме тревожи. Пробвала съм с разни шампоани, но пак продължава да пада. Хининовата вода помага ли за косопад или просто ускорява растежа?

Ускорява растежа. За косопад помагат най много витамините и домашните маски.

heiress
11-07-2010, 12:58
Здравей , heiress.Мойта коса е чуплива даже мога да кажа къдрава на леки масури , но проблема ми е че е рошава и бухнала . А ако излезна навън , докато отида на училище и вече е станала много бухнала и отгоре ми стърчат едни косъмчета все едно ми се е наелектрилизирала . Имаш ли някакви съвети за маски за къдрава коса или някакво оформяне не знам . А дали ако си сложа големи ролки косата ми малко ще се изправи?

Ако ползваш лепящите ролки мисля, че ще ти е по- добре. А преди това няма да е зле да й слагаш малко ленено масло.. на Селениум е добро.

heiress
11-15-2010, 08:35
Някой случайно да пие Биотин, че имам едно въпросче?

MegiBoOm
11-15-2010, 12:46
Ето, че дойде и моят ред да пиша в тази тема! Моят проблем е такъв, че косата ми много суха в краищата, а пък по косъма я намирам за нормална. Много ми е чудно каква е причината за това....? :?

heiress
11-16-2010, 10:20
Кажи как я третираш.. какви продукти използваш.. аз не съм медиум...