View Full Version : всичко за косата..
Страници :
1
2
3
4
[
5]
6
7
FuCKkK13
07-20-2011, 20:56
^^ Аз точно за това се колебах, защото и аз съм ползвала същия шампоан и не бях много доволна. Ама прецаках се вече, няма как ..
Мерси за отговора. :)
А и това кокосово масло как се използваше? В маска/слагаш в краищата/дължината? Толкова много неща сте писали чак започнах да се бъркам вече. 8-) ами в маски.. :).. може и по дължината да слагаш.. :) но в никакъв случай в корените- ако ти е мазна или склонна към омазняване косата :)
rebeccaa ами честно казано след 2рата седмица.. 2 седмици и половина видях поне, че ми живна косата.. смисъл.. и аз не мога да го обясня, но ми беше по-хубава.. по едно време имах нещо като пърхот за около 1 седмица (точно когато бях правила почивки от домашните маски за 1 месец и повече, тогава ми се появи.. по принцип оцета помага и против пърхот, а аз слагах в домашните маски и дори да е искал да ми се появи съм го оправяла и явно преди не съм забелязала, но може да съм имала :D .. какво обяснение дадох) ..та.. тогава имах само за 1 седмица и без домашни маски.. явно себорала ми беше помогнал.. а за растежа.. не мога да ти кажа..винаги съм го ползвала с прекъсване.. просто така се е получавало (за да не претрупам косата си).. най-много мисля, че съм го ползвала около месец и половина, но ползвах и маски в същото време.. но мисля, че ми помага малко относно растежа... :)
sweetybebi не мога да ти кажа..не съм ползвала.. ползвала съм само на милва.. мисля, че и още една, но не съм много сигурна.. а и от на милва не бях доволна, така че не мога да ти помогна :) .. виж дали има ефект и сподели - другите момичета да знаят, случайно ако няма на милва :)
titinkaa
07-21-2011, 06:59
Здравейте момичета :)
някоя от вас ползвала ли е този спрей на Syoss за топлинна защита (http://apteka.framar.bg/30018723/%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B0%D1%81-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0#.TicURWHEZXU) ? И изобщо доволни ли сте от продуктите на Syoss?
А също и това кокосово масло пак в аптека ли трябва да го търся? :-o
Спрея го имам и върши добра работа.Доволна съм. :)
MegiBoOm
07-21-2011, 07:05
Може след като го изразходваш сега този на Сайъс да си вземеш това розовото на Лореал? :)
LudotoDevoiche
07-21-2011, 08:03
Момичета дойде денят на чесъна :D Пожелайте ми успех :D
FuCKkK13
07-21-2011, 08:28
Момичета дойде денят на чесъна :D Пожелайте ми успех :D успех.. :)
някоя от вас ползвала ли е този спрей на Syoss за топлинна защита (http://apteka.framar.bg/30018723/%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B0%D1%81-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0#.TicURWHEZXU) ? И изобщо доволни ли сте от продуктите на Syoss?
А на теб става ли ти твърда след като се напръскаш както каза @LudotoDevoiche, защото аз получавам същия ефект?
@MegiBoOm може ли снимка на това на Лореал? :)
От доста време си търся нещо за топлинна защита и все не мога да попадна на нещо подходящо и хубаво. :(
MegiBoOm
07-21-2011, 10:41
Ето това представлява и е към 10лв.
http://zachoveka.com/userfiles/productimages/product_849.jpg
LudotoDevoiche
07-21-2011, 11:24
^ Аз първо мислех да си взема точно това, ама в последния момент си викам айде да е спрея... И се прецаках :( Сега ползвам някакво такова защитно на Балеа. От него ми става много мека косата след изправяне, но не бих казала, че предпазва особенно. А и то е предназначено специално за изправяне със сешуар, а не с преса. :)
MimiKalcheff93
07-21-2011, 14:54
Аз ползвам спрея на Syoss и съм доволна.Повече от половин година го ползвам ,почти година даже. Зарибих и приятелки ида си го купят и те са доволни. След като си измия косата и я подсуша що годе добре(колкото да не капе) пръскам го.Разресвам и така.По принцип аз ползвам много неща след баня за косата си , балсами ,кристали , някой друг спрей за мекота нещо ала бала. Разни глезотийки и простотии , които вярвам ,че ми помагат.Хининова вода си пръскам , някой път розова вода.Абе как ми е на кеф , точно така правя. :) Когато ,че изправям косата, или къдря ,или суша със сешоар , тогава пръскам спрея на Syoss .Като изсъхне косата , няма и спомен.Нито мирише , нито на клечки става. А тия клечки в косата ви се получават,защото не го ползвате както трябва. Нормално е, но има нещо вътре му като лак, което държи косата по-дълго време изправена. Нормално е , като напръскате на суха коса и после веднага минете с пресата отгоре, това нещо да се стегне така да кажа. Смисъл да се втвърди ,заради това ,което съдържа спреят. То си има и написано , на гърба на продукта. Ако пръскате спреят на суха коса, тогава разресвате ,за да се разнесе по целия кичур коса .И или сушите , или изчаквате само да си изсъхне.
Аз след като я изправя не ми седи на клечки или нещо подобно, просто докато я изправя ми е малко зора. После си става косата хубава, както обикновено си е. Смисъл няма промяна, просто на допир преди изправяне е гадна. Ще се опитам да го ползвам това 'както трябва'.
Абе прецаках си се аз ама.. ще го изтикам и ще пробвам това на Лореал. :)
titinkaa
07-21-2011, 15:29
А на теб става ли ти твърда след като се напръскаш както каза @LudotoDevoiche, защото аз получавам същия ефект?
@MegiBoOm може ли снимка на това на Лореал? :)
От доста време си търся нещо за топлинна защита и все не мога да попадна на нещо подходящо и хубаво. :(
Не,на мен не ми се получава така,даже ми стои мека и гладка.Чак на 3-я ден след като съм го напръскала ми става по твърда,но аз тогава я мия и не си личи.
LudotoDevoiche
07-21-2011, 15:56
Поредния неуспешен опит... предполагам, че няма как да стане от първия път това с чесъна и да не ми пада вече толкова косата. Честно да ви кажа, незнам какво и стана - не я изправям, не я къдря, от срес не е. Никога не съм имала досега косопад, даже докато като си я изправях ми беше много по-добре. :-o Много се ядосах днес, защото пак падна много...обадих се и си записах час за дерматолог за този вторник. Немога да седя повече така и да чакам да остана без коса... След около 1 месец съм на море и ако отида с тоя косопад не искам и да си помислям какво ще стане :shock: Момичета ако някоя от вас е имала подобен проблем, да споделя... че ще полудея вече. :(
titinkaa
07-21-2011, 16:07
^Вземи си шампоан на Фитовал.
^ Аз съм имала сериозен косопад и го оправих с шампоан и таблетки на Ducray - Anacaps са таблетките и Anaphase шампоанът. Предписа ми ги дерматолог след като опитахме да го оправим с разни Фитовали, обаче не се оправи от тях.
По принцип мисля, че можеш да си ги купиш свободно, за два месеца, колкото е желателно да се пият таблетките са около 60-70 лева. Обаче така и така си си записала час, иди да те видят и между другото можеш да вметнеш за нещо подобно на дерматолога, ако ти каже, че ще мине ей така или ти даде някакви измислени неща.
Лично мое мнение си е, ама недей да се мажеш с разни домашни бъркочи, особено щом имаш косопад. Не знаеш кое как ти действа на тебе и от кое наистина имаш нужда. Да не говорим, че дори и с едно нещо малко да се прекали, както са примерно разните масла от аптеката, в които има и витамини, това може да доведе до косопад.
LudotoDevoiche
07-21-2011, 16:42
А каква е цената на шампоана Anaphase и на този на Фитовал? И по колко мл са? Minerva, от какво се беше получил твоя косопад и за колко време успя да ти се възстанови косата?
dream1707
07-21-2011, 16:49
Не знам дали е удачно тук да питам, обаче не исках да пускам поредната тема за бритона ;д
Та мисля скоро да ида на фризьор и се чудя дали да си правя прав бритон и дали ще ми отива... Като малка съм била така и се харесвам, но майка ми казва, че съм приличала на олигофренче :lol: Та така де ...
Аз 1 (http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/162887_1751886284832_1469143340_31855645_7579042_n .jpg)
Аз 2 (http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/190008_1860648523820_1469143340_32076803_6944304_n .jpg)
А каква е цената на шампоана Anaphase и на този на Фитовал? И по колко мл са? Minerva, от какво се беше получил твоя косопад и за колко време успя да ти се възстанови косата?
Ами да ти кажа нямам идея от какво се беше получил. Започна през лятото малко по малко, отначало не обърнах внимание и есента вече си падаше много яко. Оставаха ми десетки косми в ръката всеки път щом само си я прокарам през косата, без да я тегля, без да я реша. Тогава вече ставаше страшно. И в даскало покрай чина ми беше все едно има персийска котка :D Отначало ползвах шампоана и таблетките на Ревалид, обаче за месец ефекта беше нулев, даже все си мислех, че се засилва. Тогава ми предписаха нещата на Ducray и доста бързо забелязах резултати. Може би 3-4 седмици и вече беше много по-различно. Обаче ми казаха, че за траен ефект си ттрябва да ги приемам няколко месеца, мисля, че и на опаковката си пише.
Ето това е шампоана: http://apteka.framar.bg/30061942/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%B7-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4
Ако имаш някакви притеснения, от рода на това, че като взимаш таблетки за коса, ще ти се засили растежа на всички видове косми - не се притеснявай. Няма такова нещо. Мои съученички като им казах, веднага започнаха да ме плашат с това, обаче няма нищо общо. Таблетките не са хормонални.
По принцип е по-скъпичък и не че искам да те навивам, обаче за грижата за косата си трябва да се вложи за качествени продукти. Разликата е голяма и нямаш ядове най-важното.
FuCKkK13
07-21-2011, 17:49
На мен спреят на Alfaparf http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/3/75/145/75145290_9_450.JPG ми действа много добре, единствената топлинна защита, от която съм наистина доволна.На Лореал също не е зле.+1 .. и аз съм много доволна.. а колкото до dream1707 .. имаш голямо чело и според мен ще ти отива бритон.. но нека и другите да изкажат мнение :)
LudotoDevoiche
07-21-2011, 17:52
^ Благодаря ти много за бързия отговор. Аз като прокарам пръсти през косата си ми остават по няколко косъма, ама като се къпя е олеле майко. Ще видиме във вторник какво ще ми каже дерматолога и ще му спомена за предложените от теб неща. Хиляди благодарности отново! :)
FuCKkK13
07-21-2011, 17:55
момичета забравих да кажа.. днес си намазах цялата коса с масло от пшеничен зародиш и стоях така 3 часа и половина някъде.. измих си косата и ми стана много мекичка.. иначе аз утре рано рано отивам на море и няма да ме има близо 20 дена.. дано темата продължава така да се развива.. и да си помагаме взаимно.. айде целувки от мен :-) ..:)
^ Благодаря ти много за бързия отговор. Аз като прокарам пръсти през косата си ми остават по няколко косъма, ама като се къпя е олеле майко. Ще видиме във вторник какво ще ми каже дерматолога и ще му спомена за предложените от теб неща. Хиляди благодарности отново! :)
нп и дано бързо да се оправиш!
MegiBoOm
07-21-2011, 18:27
Ееее ще ни липсваш, но пък хубаво прекарване! :-)
titinkaa
07-21-2011, 18:52
FuCKkK13
приятно прекарване на морето,да се цопнеш и за мен,че аз тая година няма да ходя-объркаха се нещата. :( Целувки и о тнас.Ще поддържаме добре темата,че чак като се върнеш няма да можеш да я прочетеш цялата. :D :-) :-) :-)
LudotoDevoiche
07-21-2011, 19:01
Приятно прекарване и от мен, да си пазиш много косичката :-)
FuCKkK13
07-21-2011, 19:07
мерси :-) .. ще се топна за всички поне по 1 път.. и косичката ще гледам да я поддържам, колкото условията позволяват де :-D .. айде момичета.. като се върна ще прочета всичко, което сте написали ОБЕЩАВАМ.. до след около 20 дена :-) :-) :-)
neeDaBosS
07-21-2011, 19:08
здравейте и от мен..скоро не съм правила маски,но пък си изтъних косата САМА с бръснарско ножче..много яка стана ;д обаче супер много е цъфнала и пак ще се подстригвам..след няколко дни ще правя маска и ще пиша как ми се е отразило :-)
titinkaa
07-21-2011, 19:12
^Цъфтежа е от слънцето. :)
MegiBoOm
07-21-2011, 19:13
НийдАБос, как не ти е жал да я подстригваш толкова често?Аз, ако бях досега да съм си теглила ножа, честно! :D
Иначе утре мисля да си правя маска с масло от авокадо,зехтин и мед и да седя така около 2 часа, пък ще видим резултата! (:
Colombia
07-21-2011, 19:51
FuCKkK13
РАЗБИЙ СЕ НА МАКС!!!!!!!!!! :grin: :grin: :grin:
Приятно прекарване!Обожавам морето!!!!!!!!!!!!!!!
neeDaBosS
07-21-2011, 19:55
НийдАБос, как не ти е жал да я подстригваш толкова често?Аз, ако бях досега да съм си теглила ножа, честно! :D
Иначе утре мисля да си правя маска с масло от авокадо,зехтин и мед и да седя така около 2 часа, пък ще видим резултата! (:
ами аз като виждам,че ми е цъфнала и не мога да търпя..или започвам да си ги чопля или веднага ножицата ;д ужасно ми е да гледам коса с цъфтеж..иначе Титинка,аз излизам единствено след 7 часа или по-късно..не се излагам много много на слънце
titinkaa
07-21-2011, 19:57
^Ами тогава явно всичко си е до организъм и коса.И моята миналото лято много цъфтеше,всеки месец се скърцах. :D
neeDaBosS
07-21-2011, 20:05
^Ами тогава явно всичко си е до организъм и коса.И моята миналото лято много цъфтеше,всеки месец се скърцах. :D
явно ще трябва през ден да се подстригвам ;д всъщност случва се както днес да изляза и по-раничко..но всеки фактор влияе сам за себе си..
MimiKalcheff93
07-21-2011, 22:03
Хей момичета, супер тема.Следя я. :) Аз скоро не съм си правила маски,имаше период , в който бях луднала на тема''коса'',по-точно ''грива'' .То купени маски , то домашни ли не бяха. Какви бъркочи и каши съм забърквала и мазала.Мани мани :D НО какво ли не правим ние жените,за да се харесаме.Скоро обаче не съм правила никакви маски, нямам време , а и желание.Не ми се занимава. Пролетта имах и аз проблем с косопад , незнайно защо.Може би малко в повече стрес се получи при мен.. не знам,както и да е . Сега ползвам на Dove repair therapy шампоан+балсам и на тях пише -98% косопада намалява.Два пъти става се мия с него и ми е добре косата.Преди бях на Panten Pro-V шампоан+ балсам -оранжава серия за изтощена коса .Имам чувството ,че в тия серии за възстановяване , ил изтощена коса има повече хидратиращи съставки.Или си въобразявам..Искам нещо , което да ми овлажни косата изцяло.Не е суха ,но съм перфекционист на тема коса.И хиляда и 5 глупости използвам...И пак не съм доволна..Зимата си правех едни маски със стимуланта на Икаров....може пак да започна , но като почнем даскало.Сега не ми се занимава... А да попитам , онзи спрей hydro нещо си , синият от къде го вземате.Аз съм от малък град и честно казано , освен по аптеките ,или някой козметичен на дали ще намеря по магазините.. Доволни ли сте от него?
Мда... извинявам се за дългите постове.. :)
Целувки
Мимс :smt098
LudotoDevoiche
07-21-2011, 22:29
Момичета имам няколко въпроса относно копривата:
1. И листата, и корените ли са против косопад?
2. Как е най-добре: да се полива косата след баня, или да се втрива сутрин и вечер отварата в корените?
3. Какво количество във вид на чай е добре да се пие на ден? (доколкото знам пречиства кръвта)
titinkaa
07-22-2011, 07:01
Момичета имам няколко въпроса относно копривата:
1. И листата, и корените ли са против косопад?
2. Как е най-добре: да се полива косата след баня, или да се втрива сутрин и вечер отварата в корените?
3. Какво количество във вид на чай е добре да се пие на ден? (доколкото знам пречиства кръвта)
Доколкото знам само листата се ползват.Най-добре е да се полива в/у косата.Еми най-добре една чаша пий на ден.
imaginemoi
07-22-2011, 07:48
Включвам се и аз в темата :) От 3год. някъде си изправам косата всеки божи ден...просто не ми харесва,когато не е изправена. Може би,защото използвам хубава преса и косата ми расте доста бързо, не е мн изгоряла, но сега лятото реших и аз да почна да я подхранвам с маски, за да изглежда по-добре :)
LudotoDevoiche
07-22-2011, 07:58
Титинке, а трябва ли да бъдат изсушени листата или може и да са пресни? И ако се втрива 1-2 пъти на ден ефекта няма ли да е по-добър? :-o
titinkaa
07-22-2011, 08:15
Титинке, а трябва ли да бъдат изсушени листата или може и да са пресни? И ако се втрива 1-2 пъти на ден ефекта няма ли да е по-добър? :-o
Може и пресни и сушени.
Еми нз,аз съм чувала,че трябва да се полива.Ама ако искаш пробвай да втриеш и виж как ще ти се отрази. :)
titinkaa
07-22-2011, 08:17
Включвам се и аз в темата :) От 3год. някъде си изправам косата всеки божи ден...просто не ми харесва,когато не е изправена. Може би,защото използвам хубава преса и косата ми расте доста бързо, не е мн изгоряла, но сега лятото реших и аз да почна да я подхранвам с маски, за да изглежда по-добре :)
Защо не я оставиш да си почине лятото от пресата.Връзвай я на опашка. :)
LoveChocolate
07-22-2011, 08:20
и аз това лято много рядко .. амаа мнооог рядко я изправям , връзвам я и готово :D правя и маска с мед жълтък и зехтин и има ефект :) станала е много мека и хубава ;) през цялата ваканция съм я изправила точно 2 пъти .. :) съветвам те лятото да оставиш пресата , за да може косата ти да си почине малко :D
LudotoDevoiche
07-22-2011, 08:30
Титинке, благодаря ти много :-) :-) Отивам да си набера :D ...
Относно изправянето... наистина лятото силното слънце достатъчно тормози косата, а в допълнение с пресатаа... И моя съвет е да се изправяте по-рядко. Самата аз от както е почнала ваканцията изобщо не съм се изправяла. + Това започнах да си се харесвам и с естествената ми коса. :)
MegiBoOm
07-22-2011, 08:31
Момичета, сега си направих маската с масло от авокадо, зехтин и мед и ще видим как ще ми се отрази.Дано само да успея да отмия миризмата на салата в главата ми! 8-)
Иначе домашни маски колко често могат да се правят?Вредно ли е, ако си правя тази маска всеки път преди да се изкъпя?
LudotoDevoiche
07-22-2011, 08:34
^ Колко пъти в седмицата си миеш косата? Аз мисля, че 2 пъти ако си я правиш ще е напълно достатъчно. :)
Да кажеш как ти се е отразила...
MegiBoOm
07-22-2011, 08:56
Ами два пъти си я мия. (:
titinkaa
07-22-2011, 09:21
И аз си правя дом.маски 2 пъти в седмицата.
LudotoDevoiche
07-22-2011, 10:19
Набрах си листа от коприва и от утре почвам процедурите :grin: Ще пия по малко и ще си втривам в корените сутрин и вечер... Дано да има ефект. :)
Момичета бях чела в една тема за хумата, че не трябва да се разбърква с метална лъжица... ама забравих защо?! :D
imaginemoi
07-22-2011, 11:29
Знам колко е вредна пресата и се опитвам сега лятото да я връзвам по-често и да се грижа повече за нея. Мисля си скоро да я подстрижа с 4-5 пръста за да живне, ще и правя маски и ще я връзвам :)
Момичета, сега си направих маската с масло от авокадо, зехтин и мед и ще видим как ще ми се отрази.Дано само да успея да отмия миризмата на салата в главата ми! 8-)
Иначе домашни маски колко често могат да се правят?Вредно ли е, ако си правя тази маска всеки път преди да се изкъпя?
Според мен изобщо не е хубаво всеки път. Веднъж на седмица са ми казвали ако косата ти е много увредена, иначе два пъти в месеца. И след като слагаш маска мисля, че не трябва после да я мажеш и пръскаш с допълннителни неща.
LudotoDevoiche
07-22-2011, 16:57
Момичета имам още един въпрос... Относно копривата: четох, че може да се вари или просто да се накисне за около час, два... Ефекта и при двете ще е еднакъв предполагам? :-o
titinkaa
07-22-2011, 17:05
^Най-добре я свари.
malka_sladkka
07-23-2011, 12:25
Как ви се струва идеята да се използва бадемово масло за краищата вместо кристали за коса. Някъде бях чувала, че имат подобен ефект?
LudotoDevoiche
07-23-2011, 12:32
^ По-подходящо за краищата е маслото от пшеничен зародиш. Но и бадемово можеш да си слагаш, но по много малко, защото иначе ще ти се омазни косата. Иначе според мен е по-добре да се използва някакво масло, а не кристали. :)
MimiKalcheff93
07-23-2011, 12:33
malka_sladkka , да става. Също и с масло от пшеничен зародиш става. :)Доволни са много приятелки , аз също съм пробвала с бадемово масло в краищата.Ами добре е, нищо особено. Аз си ползвам кристали по принцип , но съм пробвала и с бадемовото няколко пъти.Наистина омекотява косата.
LudotoDevoiche, свари я.Това е целта, варенето изкарва веществата от нея и те остават във водата. И след като я прецедиш тая вода , си я пръскай , плискай ,абе както ти дойде точно така. Аз пробвах преди с листа от орех , само веднъж ,че доста гадно мирише... И спрях с бъркочите.
victoriassecret1
07-23-2011, 12:34
Да ви питам: Когато почивате от домашните маски, съвсем нищо ли не слагата на косата или някакви спрейчета и пр. ?
LudotoDevoiche
07-23-2011, 12:38
^ Тази сутрин си сварих и я изсипах в едно шешенце с пулвенизатор... Отделно изпих малко повече от половин чаша. Мисълта ми е, дали свойствата на копривата ще се загубят ако се използва примерно 2 дена (не да я варя всеки ден) ?
MegiBoOm
07-23-2011, 13:06
Ехаа, няква сууупер мекичка ми стана косата! Отдавна не беше ТОЛКОВА мека. :)
mi6eto942
07-23-2011, 15:36
Днес си направих маска с хума и оцет,измих се с шампоан с хуба и преди малко си сложих хининова вода,чакам да видя какъв ще е резултата :smt007
И аз се включвам :D ..
Та..отказах се от студеното къдрене което бях споменала преди време тука..
По принцип се изправям обаче сега лятото съм решила да оставя косата си(поне като стоя в къщи) и не ми казвайте да си връзвам косата защото едното ми ухо е доста щръкнало понеже като малка съм имала някакво възпаление на ухото..
И така... Въпроса ми е как да накарам моята странно щръкваща коса да се изправи или сякаш предпочитам да се накъдри 8-)
Не искам косата ми да е къдрава както става с плитките амиии..абее къдраво :D
Някакви маски или нещо друго да правя на косата си докато е мокра например и да се накъдри и да стои къдрава до следващото къпане(т.е да държи 2 дни)
malka_sladkka
07-23-2011, 16:40
^ По-подходящо за краищата е маслото от пшеничен зародиш. Но и бадемово можеш да си слагаш, но по много малко, защото иначе ще ти се омазни косата. Иначе според мен е по-добре да се използва някакво масло, а не кристали. :)
malka_sladkka , да става. Също и с масло от пшеничен зародиш става. :)Доволни са много приятелки , аз също съм пробвала с бадемово масло в краищата.Ами добре е, нищо особено. Аз си ползвам кристали по принцип , но съм пробвала и с бадемовото няколко пъти.Наистина омекотява косата.
Мерси за отговорите :-) За бадемовото масло питах, защото само такова съм използвала, за другите не съм сигурна дали се използват за коса :D Мисля да пробвам с това от пшеничен зародиш 8-) Маслата ми се струват по-добре от кристалите, защото са по-естествен продукт... Кой знае какво има в тези кристали... :)
malka_sladkka
07-23-2011, 16:45
И аз се включвам :D ..
Та..отказах се от студеното къдрене което бях споменала преди време тука..
По принцип се изправям обаче сега лятото съм решила да оставя косата си(поне като стоя в къщи) и не ми казвайте да си връзвам косата защото едното ми ухо е доста щръкнало понеже като малка съм имала някакво възпаление на ухото..
И така... Въпроса ми е как да накарам моята странно щръкваща коса да се изправи или сякаш предпочитам да се накъдри 8-)
Не искам косата ми да е къдрава както става с плитките амиии..абее къдраво :D
Някакви маски или нещо друго да правя на косата си докато е мокра например и да се накъдри и да стои къдрава до следващото къпане(т.е да държи 2 дни)
Пробвай да се накъдриш с ролки на леко влажна коса. Може да използваш преди това пяна или лак ;) Аз си купих едни ролки вчера - дунапренени са, не съм ги пробвала още, ама преди години имах такива и си спомням, че ефекта беше супер, ако се сложи и лак още повече ще дърши :P А за стърчащите краища ми казаха кристали или някакво масло, за което попитах по-горе 8)
MimiKalcheff93
07-23-2011, 16:47
malka_sladkka , кои други масла те съмняват дали за коса?Питай ме , ползвала съм ги всичките...Последната година-две бях полудяла на тема''коса'' ... Какви ли не маски не съм си направила и масла не съм използвала.Кристали ползвам ,защото ми е по-лесно , пък и на хубаво миришат. Има кристали ,които имат масла вътре , но имат и силикон,което не е много хубаво , но какво да се прави. :)
mine, косата ти да попитам на етажи ли е?Ако е , от това се къдри и не стой права. Като е дълга и равна , на едно ниво , косата тежи и не се къдри, ако си имала леки чупки в косата.
malka_sladkka
07-23-2011, 16:55
malka_sladkka , кои други масла те съмняват дали за коса?Питай ме , ползвала съм ги всичките...Последната година-две бях полудяла на тема''коса'' ... Какви ли не маски не съм си направила и масла не съм използвала.Кристали ползвам ,защото ми е по-лесно , пък и на хубаво миришат. Има кристали ,които имат масла вътре , но имат и силикон,което не е много хубаво , но какво да се прави. :)
mine, косата ти да попитам на етажи ли е?Ако е , от това се къдри и не стой права. Като е дълга и равна , на едно ниво , косата тежи и не се къдри, ако си имала леки чупки в косата.
Амии например какаово и кокосово, срещала съм ги някъде, ама иозбщо не ги знам за какво са. Разните там кайсиеви, прасковени, гроздови, жожоба :)
titinkaa
07-23-2011, 18:05
^Като заговорихте за какаово масло се сетих да ви кажа,че аз в маските си слагам какао на прах,такова дето се правят сладкишите,и съм доволна.
MimiKalcheff93
07-23-2011, 18:07
Всичките видове масла се използват за разни разкрасителни продукти. Има от кремове за лице, крака ,тяло , лосиони , душ гелове , маски за коса, балсами , шампоани, до бои за коса. Абе всичко що се сетиш ,че е козметика. Има най-различни продукти на пазара от различни фирми , които не всички действат, но както и да е. Мисълта ми е ,че маслата действат винаги и за всичко. Може да са за коса , лице, тяло...
Има маски за коса с кокосово , бадемово ,пшенично и какво и не още масло. Жожобата също , как я има в маски за коса така я има това масло и в кремове за ръце , тяло , лице. Просто извличат масла и най -полезни в-ва от плод примерно , или някоя билка и така, от това са маслата. самите им мазнини , или не знам и аз точно как да се изразя най правилно в самите растения , или плодове .
mynichka
07-23-2011, 18:20
^Като заговорихте за какаово масло се сетих да ви кажа,че аз в маските си слагам какао на прах,такова дето се правят сладкишите,и съм доволна.
и аз понякога си слагам какао и ми допада ефекта :)
а иначе масло от жожоба за косата си не съм слагала, но смесено с розова вода изчиства идеално грима
titinkaa
07-23-2011, 18:53
Не знам,но откакто си правя маска с яйце,ракия,тривитаминол,ка ао,аспирин,хума и бадемово масло ми се струва,че косата ми е потъмняла.Не знам аз ли си внушавам или е истина?При вас как е,забелязвате ли нещо такова?
MimiKalcheff93
07-23-2011, 21:17
^Титинке , може. Възможно е. По принцип яйцето и по -точно жълтъкът избелва...но , когато си боядисана само. И боята пада, така са казвали много момичета. Иначе и аз като си правех тия маски , сякаш и на мен ми беше потъмняла косата.. не знам точно. Но както и да е , после от слънцето си исветлява пак.Или съм чувала,че отвара от лайка исветлява косата.
Sunshin3
07-23-2011, 22:04
ex, темичката много яко се разви и продължава да се развива, много се кефя :)
MegiBoOm
07-24-2011, 07:47
Момичета аз днеска вечерта заминавам за моретоо. :grin:
Голям кеф ще бъде, ама като си помисля на какво чудо ще си подложа косата, ми призлява :(
Там естествено няма да имам време за маски и всякакви такива глупости, за това просто ще си ползвам слънцезащитния спрей и ще нося шапка! (:
LudotoDevoiche
07-24-2011, 08:38
^ Защо не си вземеш някоя готова маска? :)
MegiBoOm
07-24-2011, 10:22
Ами аз мисля да започна след морето с ампули за коса на Денис с пчелно млечице, а като почна училище да си взема маската на Миостис с костен мозък и плацента! (:
nimfetka7
07-24-2011, 11:12
А преди време много хора хвалеха една готова маска със змийско мляко мисля, че беше. Някой спомня ли си нещо?
titinkaa
07-24-2011, 11:14
Ами аз мисля да започна след морето с ампули за коса на Денис с пчелно млечице, а като почна училище да си взема маската на Миостис с костен мозък и плацента! (:Да,но е добре и докато си на море да ползваш добра козметика,за да не губиш после време с възстановяването на косата.И като се върнеш ще ти е по лесно да я възстановиш.
LudotoDevoiche
07-24-2011, 11:26
А преди време много хора хвалеха една готова маска със змийско мляко мисля, че беше. Някой спомня ли си нещо?
Маската е на Lorys. Аз я имам, но от доста време не съм си слагала. Не ми допада много, останало ми е още малко и честно казано с нетърпение чакам да ми свърши, за да си взема тази на Миосотис с костен мозък и плацента. Тази на Лорис не е чак толкова зле, има доста доволни от нея... но има в 100 пъти по-добри и качествени маски за коса!
nimfetka7
07-24-2011, 11:29
Препоръчайте ми някоя :)
Хора, понеже питах в друга тема, но там не ми отговориха с риск да се повторя ще питам и тук: 8-)
Руса съм, ето и снимка, http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282437_233005953388824_100000382629599_775236_5632 173_n.jpg ,но ми се искаше да разнообразя малко като се поизсветля с тази отвара от лайка и лимон. Таа, някъде четох,че щяло да се изсветли до 2-3 тона на тъмна коса, така ли е и на светла? След коя (на брой) 'процедура' ще има видим ефект? И ако спра да си правя тази отвара (мисля само през лятото, или поне до края на лятото да я правя ако я започна тея дни,защото и заради слънцето предполагам ще има по-голям ефект), дали ще потъмнее отново и кога? 8-)
Благодаря, предварително! 8-)
LudotoDevoiche
07-24-2011, 11:42
Препоръчайте ми някоя :)
Кажи какъв тип е косата ти? Иначе за суха коса, подходящи и доста добри маски са на Миосотис с костен мозък и плацента и тази на Денис (въпреки, че садържа силикон :o )
LudotoDevoiche
07-24-2011, 11:49
ByK, не очаквай чудеса! Миналото лято след всяко измиване на косата (3 пъти седмично) се плакнех... Ефект и то минимален и краткотраен имаше едва след третата седмица горе долу (и мойта коса е светла). Да изсветли ми се може би с един тон, но след това като не си направиш процедурата с лайката няколко пъти, пак си става каквато си е косата. А, и трябва мноого силно слънце... Тази година също си мих косата няколко пъти с лайката, но реших да не се занимавам повече. Правя го отреме на време, но не с цел изсветляване, а просто за подхранване. :)
nimfetka7
07-24-2011, 11:49
Капеща, рядка, руса, суха в краищата, чуплива, дълга до гърдите, много мека
LudotoDevoiche
07-24-2011, 11:56
Тази на Миосотис и на Ревалид мисля, че ще са подходящи за теб. :) А можеш да си поръчаш и професионална от фризьорски салон, като това е най-добрия вариант според мен.
neeDaBosS
07-24-2011, 12:07
Хора, понеже питах в друга тема, но там не ми отговориха с риск да се повторя ще питам и тук: 8-)
Руса съм, ето и снимка, http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282437_233005953388824_100000382629599_775236_5632 173_n.jpg ,но ми се искаше да разнообразя малко като се поизсветля с тази отвара от лайка и лимон. Таа, някъде четох,че щяло да се изсветли до 2-3 тона на тъмна коса, така ли е и на светла? След коя (на брой) 'процедура' ще има видим ефект? И ако спра да си правя тази отвара (мисля само през лятото, или поне до края на лятото да я правя ако я започна тея дни,защото и заради слънцето предполагам ще има по-голям ефект), дали ще потъмнее отново и кога? 8-)
Благодаря, предварително! 8-)
Косата ти наистина е русичка така,че предполага се,че при теб ще има повече ефект. :) Наистина не очаквай чудеса,но гледай поне да е наистина много силно слънцето.На тъмна коса мисля,че не се получава...След като спреш процедурите ефектът започва да изчезва до колкото знам. :)
А,и да добавя сигурно ще видиш ефект след 2рата процедура.Ако стоиш повече и както споменах по-горе е силно слънцето може и още при 1вото измиване да видиш ефект.
cherrygloss
07-24-2011, 12:55
А да питам нещо за суха и хвърчаща коса? Седи малко като слама, а аз не се изправям и не я подлагам на други мъчения 8-)
Не ми е рядка , просто е много суха. Маски ли да правя или?
LudotoDevoiche
07-24-2011, 13:47
^ Балсам, кристали слагаш ли си?
Можеш да пробваш някоя домашна маска с бадемово масло или зехтин... В предните страници има доста написани. :)
LudotoDevoiche, neeDaBosS, мерси за отзивите!
Все пак мисля тези дни да си набавя лайка от някоя аптека и да пробвам какво ще получи. :}
titinkaa
07-24-2011, 16:47
А мислила ли си да я скъсиш малко,щом ти капе и е рядка?
nimfetka7
07-24-2011, 17:20
Вече не знам какво да правя :( Преди един месец я скасих. Пада ми от миналото лято вече. Пих витамини, хранителни добавки, купих си и шампоани за косопад. Не е спирала да ми капе. :-#
billytalent
07-24-2011, 17:22
Момичета, какаoто какъв ефект има върху косата? :-o
Мисля след малко да си направя маска и сега се чудя да си добавя ли към нея малко...
nimfetka7
07-24-2011, 17:23
Мисля след малко да си направя маска и сега се чудя да си добавя ли към нея малко...
и аз това се зачудих :-o
titinkaa
07-24-2011, 17:35
Вече не знам какво да правя :( Преди един месец я скасих. Пада ми от миналото лято вече. Пих витамини, хранителни добавки, купих си и шампоани за косопад. Не е спирала да ми капе. :-#
А какво е количеството на косопада...много или малко,и г/д по колко косъма ти падат на ден?
titinkaa
07-24-2011, 17:36
Аз си слагам по половин чаена лъжичка в маската и ефекта е добър. :)
billytalent
07-24-2011, 17:57
Аз си слагам по половин чаена лъжичка в маската и ефекта е добър. :)
Ами и аз си добавих, дано и при мене ефекта е добър.
Малко прекалих с количеството, защото го изсипах направо от пакета 8-)
titinkaa
07-24-2011, 18:08
^Е,няма нищо,не е фатално,че си сипала повече. :) Кажи после как ти се е отразило. :)
MegiBoOm
07-24-2011, 18:12
Здравейте!
След няколко часа отивам на моренце и се надявам темичката да продължи да се развива така успешно ;)
Грижите ми там ще са:
- Преди излагане на слънце - впръскване на спрей с Ув-филтри
- По време на излагане на слънце - носене на шапка или кърпа за глава
- След излагане - отмиване с шампоан с Ув-филтри, балсам с естествен шоколад и след подсушаване с кърпа - впръскване на хининова вода
Грижи след пристигането ми:
- Преди излагане на слънце - впръскване на спрей с Ув-филтри
- По време на излагане на слънце -....
- След излагане - преди измиване на косата - маска с мало от авокадо, зехтин и мед, отмиване с шампоан с Ув-филтри, балсам с естествен шоколад и след подсушаване с кърпа слагане на половин ампула на Денис с пчелно млчечице, а по-късно спрей без отмиване на Глис (розовият) - идеален за лятото!
Е, как Ви се струва? (:
titinkaa
07-24-2011, 18:16
^Добре си го измислила.А след пристигането ти,освен тези грижи и маски,може да си направиш профилактично 1 месец маски с тривитаминола,за да се възстанови по-добре,и най-вече да се подхрани от витамините.
MegiBoOm
07-24-2011, 18:17
Ами аз тривитаминол никога не съм пробвала, а и ме е малко бъз и точно поради тази причина си купих маслото от авокадо, защото то съдържа същите съставки! (:
LudotoDevoiche
07-24-2011, 18:19
Меги, да си изкараш страхотно и много да се забавляваш. :-)
Мм аз пак ти препоръчвам да си вземеш и някаква готова маска и да си я ползваш на морето, особено ако ще си за повече от седмица.
Btw какъв е този балсам с естествен шоколад? :)
MegiBoOm
07-24-2011, 18:25
Ами за готова маска или въоще, каквато и да било маска със сигурност няма да имам време.Простоо влизаш, къпеш се и излизаш :lol:
Иначе ето го балсама:
http://www.zelenbio.com/product/2165/balsam-s-shokolad.html
LudotoDevoiche
07-24-2011, 18:27
^ Благодаря. Доволна ли си от него? :)
MegiBoOm
07-24-2011, 18:37
Дам. Много е хубав! :)
nimfetka7
07-24-2011, 19:58
А какво е количеството на косопада...много или малко,и г/д по колко косъма ти падат на ден?
към 20
Сутрин като стана ми падат 4. Докато се къпя - около 8. Ако започна да я реша - 25 някъде. Когато прокарам през косата ръка ми остават 2 косъма в ръката. А след баня без нищо да съм я дърпала ми падат цели кичурчета.
Нито я къдря, нито я изправя, нито стилизанти ползвам... :o
pressiana
07-24-2011, 20:18
Здравейте. Аз тъкмо се върнах от морето и започвам маски с тривитаминол 1 път седмично. Мисля утре да направя 1вата, въпреки че днес си измих косата /днес нямах време за маска/. Ще пиша как се е отразила. :)
billytalent
07-24-2011, 20:26
^Е,няма нищо,не е фатално,че си сипала повече. :) Кажи после как ти се е отразило. :)
Супер. В момента косата ми е толкова обемна и мекичка.
Смесих тривитаминол, бадемово масло, жълтък, мед, аспирин и какао 8-)
Следващата седмица пак ще си направя същата маска.
Сега ще си сложа една ампула на Денис.
titinkaa
07-25-2011, 07:57
nimfetka7
ползвай Себорал Форте+ампула за коса на Денис с плацента.
titinkaa
07-25-2011, 07:59
Супер. В момента косата ми е толкова обемна и мекичка.
Смесих тривитаминол, бадемово масло, жълтък, мед, аспирин и какао 8-)
Следващата седмица пак ще си направя същата маска.
Сега ще си сложа една ампула на Денис.
Супер.И мойта става много мека и пухкава,явно е от какаото,защото друг път като не слагам и ми е по друга косата.Аз вече 2-3 пъти слагам в маската какао и съм доволна. :)
pressiana
07-25-2011, 08:10
Ох, сега съм с маската с тривитаминола. Сложих жълтък, мед, пшенично масло, бадемово масло и тривитаминол. Ама ме е бъз да не ми стане нещо. 8-) В момента съм с шапка за баня и кърпа отгоре и усещам как скалпът ме сърби.. При вас също ли е така? И колко време седите с маската? Аз мисля да стоя 2 часа и половина.
titinkaa
07-25-2011, 08:16
^И мен понякога ме сърби,ама тва е,защото главата ти се е загряла с кърпата.
И колко време седите с маската? Аз мисля да стоя 2 часа и половина.
1-2 часа са напълно достатъчни.
MimiKalcheff93
07-25-2011, 09:48
nimfetka7 , за оная маска на Lоrys със змийско мляко ли какво беше.Имах я , абе бъкана е със силикон. Първите няколко пъти ще ти се стори прекрасна, защото ще омекоти косата, в следствие на силикона ,който обвива косъма .Косата ти ще е мека,бляскава и гладка най-вече. Но до едно време, спреш ли маската , силикона се отмива след няколко измивания и косата остава суха , хвърчаща ,абе на никъде. Имах я , ползвах малко и я спрях. Ти както си прецениш така :)
А относно косопада , вземи си хубав шампоан+балсам. Сега съм с на Dove Repair Therapy ( 98%-less hairfall) Точно за косопад е . Аз го взех за нормална коса , просто бяла серия ,която по принцип харесвам. То пък се оказа ,че е за косопад,но добре си е .+балсама към него. Супер съм доволна,По принцип и на мен ми пада коса малко или много ,зависи от много неща. Особено като се къпя и взех си тоя шампоан и съм доволна.
ByK, нали си наясно ,че стоенето на слънце , не се отразява особено добре за косата.Същото е като да я гориш с преса/маша и тн.
Иначе,би ти се изсветлила тон-два max .Трябва да повтаряш...спреш ли , рано или късно ще се върне твоя цвят.Но не напълно. :)
cherrygloss, използвай първо балсам без отмиване.Харесай си някой , но хубава марка.Аз ползвам на Panten ,ако искаш мога да ти го кажа.Вземи си кристали ,или някое друго масло. Жожоба ,пшенично масло, бадемово... Или някое хубаво спрейче за коса, на Глис има доста добри.Макар,че никога не съм си купувала. :)
pressiana
07-25-2011, 10:26
Измих си косата 3 пъти с шампоан и 1 път с балсам, обаче още смърди на тривитаминол. Да я мия ли пак? За да не се уплашите, и трите шампоана, с които я измих, са за ежедневна употреба.
titinkaa
07-25-2011, 10:28
^Не я мий повече.
към 20
Сутрин като стана ми падат 4. Докато се къпя - около 8. Ако започна да я реша - 25 някъде. Когато прокарам през косата ръка ми остават 2 косъма в ръката. А след баня без нищо да съм я дърпала ми падат цели кичурчета.
Нито я къдря, нито я изправя, нито стилизанти ползвам... :o
Ама...20 косъма на ден е нещо напълно нормално. Всъщност нормално е около 100, даже и малко повече. Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Мен на ресане сигурно ми падат повече от колкото на теб за ден, пък не мисля, че има нещо тревожно. Е, като ми падаха по около 600 на ден се бях притеснила, ама 20...
MimiKalcheff93
07-25-2011, 10:45
minerva +
pressiana, недей. ако ти мирише купи си , някой спрей за косата.Нещо , което ти харесва как мирише и като не търпиш на тривитаминола миризмата ( аз не съм имала проблеми с това ) си го пръскай. Не я мий толкова... Като са за ежедневна грижа ,мислиш ли че няма химия в тия шампоани ? ...
pressiana
07-25-2011, 10:53
Спрей си имам.
И я измих толкова пъти, за да се отмие тривитаминола.
Не, не вярвам в Кря-кря да има химия, нито и в бирения шампоан. Може би само този ежедневния на Ейвън, но не е голяма работа. За пръв път правя тази маска, затова. Иначе си мия косата само с 1 шампоан при обикновеното миене. :)
titinkaa
07-25-2011, 11:30
^Аз дори да съм с маска от тривитаминол,пак си мия косата 1 път с шампоан и ми се измива,но може би защото моя е професионален и те са по-силни.
pressiana
07-25-2011, 11:34
След ейвън-а почти се изми, което беше много неочаквано за мен.. После измих с бирения и вече беше идеална, просто миришеше гадно.. карай, човек се учи от грешките си.
MimiKalcheff93
07-25-2011, 13:02
Titinkaa , на мен също 1 път ми стига.
treisi90
07-25-2011, 16:02
Аз четох в нета за една маска и останах дооста доволна от нея, а тя е :
един жълтък и половин купичка застояло кисело мляко.
На измита коса се слага, оставя се 10-15 мин. и се отмива..
Ефектът е невероятен: косата е много мека и със страхотен блясък. Минусът на маската е, че после косата мирише малко гадно, но си заслужава :grin:
pressiana
07-25-2011, 16:08
^ И изсушава малко, и аз съм я ползвала.
Хора, някой ползвал ли е шампоан и балсам Nivea Diamond Gloss? Какво мислите за него?
Търся нещо, което да ми направи косата.. блестяща! 8-)
Бду съм доволна от тривитаминола, косата ми е лекичка, приятна на допир, само че не стана по-лъскава. :?
nimfetka7
07-25-2011, 16:26
Купих си Себорал Форте. Знам, че не е много, но се притеснявам, защото косата ми е рядка и тънка и от миналото лято не е спряла да капе :(
titinkaa
07-26-2011, 07:20
Утре сутрин ще пътувам за морето-неочаквано стана,уж нямаше да ходя. :D
И съм почти неподготвена,щом става въпрос за косата.Затова ще си взема моя шампоан и готовата маска за коса+спрея с УВ-филтри.За 5-6 дена смятам,че няма да се изтощи много.После като се върна ще си направя подхранващата маска с тривитаминола и там другите неща,за да не е суха.
Направо си съжалявам косата,като се сетя как ще се изсуши и ще стане като метла...ужасс....
MimiKalcheff93
07-26-2011, 09:50
Titinkaa , ако обичаш може ли да ми кажеш какъв е тоя спрей с UV , са косата ли е ? Аз така останах с впечатление.
DesireToFire
07-26-2011, 10:35
Какво сте се панирали всички покрай това ходене на море :D .Още малко ще си развалите ваканцията от мислене за косата. Нищо толкова няма да й стане. Лек шампоан, маска, балсам спрей без отмиване или нещо предпазващо и сте готови. За да не вреди толкова хлора съм чувала че трябва да си намокриш преди това косата с чиста вода. Но това са 6-7 дни, какво сте се притеснили толкова. Мислите ли ги тези които живеят до море или океан как са. Но пак са си с хубави коси.
titinkaa
07-26-2011, 11:05
Titinkaa , ако обичаш може ли да ми кажеш какъв е тоя спрей с UV , са косата ли е ? Аз така останах с впечатление.
Ето снимка.От ДМ е за 3,99лв....
http://prikachi.com/images/900/3614900e.jpg
nimfetka7
07-26-2011, 11:41
Според вас кое е правилно да се слага първо: маската за коса или балсама?
MimiKalcheff93
07-26-2011, 11:50
Titinkaa , благодаря. Мерси много и действа ли това нещо наистина и как го ползваш ?
pressiana
07-26-2011, 12:09
Пак съм аз с моята нацъфтяла коса..
Пръскам със спрейове, слагам пшенично масло, на всяко миене слагам балсам, но НЕ. Пак си цъфти, а я подстригах преди 1 месец. Добре, че не цъфти цялата, ами само малка част, но това е именно долният пласт, който ми е най-важен ..
Някой от вас ходил ли е на подстригване с гореща ножица? Има ли ефект и колко повече струва от обикновеното подстригване? И някакви маски ако ми дадете, ще съм много благодарна, че вече ми дойде до гуша.. :?
MimiKalcheff93
07-26-2011, 13:09
pressiana, Mного кофти с този цъфтеж...Направо ужас! И аз трябва да ходя да се подстригвам сега...Ами като отидеш при твоя фризьор попитай го за някой продукт ,или маска ....не знам и аз, попитай го най-добре и после пак ще говорим. Иначе има различни шампоани и балсами за накъсваща се коса , цъфтяща и склонна към накъсване някакви такива..
titinkaa
07-26-2011, 15:47
MimiKalcheff93
нанася се на суха или влажна коса преди да излезнеш на слънце. :)
malka_sladkka
07-26-2011, 16:27
Пак съм аз с моята нацъфтяла коса..
Пръскам със спрейове, слагам пшенично масло, на всяко миене слагам балсам, но НЕ. Пак си цъфти, а я подстригах преди 1 месец. Добре, че не цъфти цялата, ами само малка част, но това е именно долният пласт, който ми е най-важен ..
Някой от вас ходил ли е на подстригване с гореща ножица? Има ли ефект и колко повече струва от обикновеното подстригване? И някакви маски ако ми дадете, ще съм много благодарна, че вече ми дойде до гуша.. :?
Маска със зехтин ползвала ли си?
ElManana
07-26-2011, 17:04
Аз слагам първо маската ,после балсама.
Colombia
07-26-2011, 19:35
Аз слагам първо маската ,после балсама.
+1
pressiana
07-26-2011, 19:37
Да, но преди месеци, скоро не съм. Каква е?
И може ли салатен зехтин, че в момента вкъщи само такъв има? 8-)
malka_sladkka
07-26-2011, 20:38
Да, но преди месеци, скоро не съм. Каква е?
И може ли салатен зехтин, че в момента вкъщи само такъв има? 8-)
Ами да - зехтина си е зехтин :) Просто се мажеш. По желание може да добавиш кисело мляко, мед, жълтък и каквото ти дойде на ум, или пък каквото имаш под ръка :)
Не ползвам балсам особено, обаче ако слагам маска, не бих сложила изобщо балсам, безмислено е.
MlqkoSkakao
07-27-2011, 08:10
Темата е много дълга и няма как да я прочета цялата, без да си загубя доста време, затова питам направо - някой правил ли си е маски с тривитаминол и наистина ли има хубав ефект? Ако да как си ги правите точно, с какви други съставки, колко пъти седмично и т.н. ?:)
gabri3lla
07-27-2011, 08:22
Темата е много дълга и няма как да я прочета цялата, без да си загубя доста време, затова питам направо - някой правил ли си е маски с тривитаминол и наистина ли има хубав ефект? Ако да как си ги правите точно, с какви други съставки, колко пъти седмично и т.н. ?:)
преди си правех два пъти в седмицата. слагах хининова вода със сигурност,другото не го помня вече. при мене нямаше особен ефект освен,че косата ми започна да се омазнява адски
MimiKalcheff93
07-27-2011, 08:41
И аз като си я правех тая прословута маска с тривитаминол нямаше някакъв УАУ ефект, какъвто очаквах...Нищо особено ..Бях сякаш много по-доволна от стимуланта за коса на Икаров и имаше и видим ефект също. Може пак да го почна на есен.. ;)
Правила съм я преди няколко години, като баш беше станала много модерна. Ефект нямаше, освен, че започна да ми пада косата и я спрях. После четох, че тва се получава от тоя тривитаминол и от тогава не си слагам нищо самоделно на главата :)
victoriassecret1
07-27-2011, 10:34
Правя я различно. Веднъж слагам тривитаминол с каквото имам под ръка, а друг път само тривитаминол. Два пъти седмично е достатъчно. На мен ми се отразява добре. Косата ми става мека и жива, но не съм забелязала чак уау ефект може би, защото го ползвам от скоро.
pressiana
07-27-2011, 11:04
Аз я правих 1 път, ще я правя 1 път седмично, докато не ми свърши тривитамилонът. И аз не съм забелязала кой знае какъв ефект. Очаквах косата ми да стане лъскава, да изглежда по-добре, но нищо такова. И все пак има ефект. Някой спомена, че ще започне със стимуланта на Икаров- и аз така мисля, плюс това е за хора.. 8-)
malka_sladkka
07-27-2011, 11:31
Аз я правих 1 път, ще я правя 1 път седмично, докато не ми свърши тривитамилонът. И аз не съм забелязала кой знае какъв ефект. Очаквах косата ми да стане лъскава, да изглежда по-добре, но нищо такова. И все пак има ефект. Някой спомена, че ще започне със стимуланта на Икаров- и аз така мисля, плюс това е за хора.. 8-)
При мен ефекта беше, че косата ми беше много нацъфтяла, а след маската почти го нямаше ии беше мека :) Ама то и със зехтина ефекта е същия, и все пак не знам дали е било от тривитаминола или от другите неща, които съм слагала :) И аз се замислям вече за тоя стимулант на Икаров 8-)
MimiKalcheff93
07-27-2011, 12:01
pressiana , аз бях . :D
И наистина на есен може да го почна пак , поне съм сигурна ,че има ефект. Освен това расте и нова коса, малко е дразнещо да имаш разни стърчащи неща ,но се оправя. И косата става мекичка , нито пада нито нищо.няма опасност от пренасищане от витамини , или разни такива и в следствие на което косопад..Аз съм му фенка... и ще го почна пак. Ако някой е навит нека ме изчака може заедно да почнем ида видим резултат дали ще има.
LudotoDevoiche
07-27-2011, 12:14
^ Аз също мисля да го почна на есен. Ползвала съм го и преди и бях много доволна... Косата ми ставаше много мекичка и разтежа и се ускори. :)
mi6eto942
07-27-2011, 22:47
Искам да се похваля,от 2 седмици започнах да използвам хининова вода,слагам си през ден,когато си мия косата,и сега косата ми порасна с 1,5 сантиметър.Виждам разликата в израстналите ми корени(боядисана съм с черна боя).Знам,че разликата не е много голяма,но все пак е мн добре,защото по принцип косата расте с 1 сантиметър за 1 месец :-)
LoveChocolate
07-27-2011, 23:02
Аз също използвам хининова вода ( и хининов шампоан сущо ) през ден и наистина съм страшно доволна колко бързо ми расте косата :D
mynichka
07-28-2011, 09:06
И аз тъкмо си сложих маска за коса ( жълтък, ракия, мед, кисело мляко, стимулант на Икаров, какао) сложих всичко, което намерих 8-) След 2 часа ще си я измия, но понеже доста често си я правя и знам какъв е ефекта- мека, блестяща и хубава коса. Адски много съм доволна от стимуланта- ако си го вземете няма да сгрешите :) И когато се сетя си я обливам с преварена коприва
Здравейте , за да не правя нова тема ще ви попитам тук. :) Значи косата ми е чуплива, мисля да дооформям къдриците ,но ако може да ми препоръчате някакъв шампоан за дооформяне и след баня мисля с пяна да я чупя, какво мислите дали ще стане , тъй като ако не я направя нещо се чупи и почва да стърчи навсякъде :) Дано сте ме разбрали какво искам да кажа :) :) :)
LudotoDevoiche
07-28-2011, 17:00
^ И аз се нуждая от такъв шампоан. 8-)
Иначе с пяна много готино се получава... аз понякога си я правя така. Ама после няма разресване :shock: Незнам само при мен ли се получава така... то пяната си е почти като лака де. И ако се ползва без сешуар май не се получава или греша? :-o
malka_sladkka
07-28-2011, 19:53
Косата ми в момента е тъмно кестенява - беше черна, но не съм се боядисвала от 2 месеца. Преди се боядисвах с къна преди повече от година и мисля, че вече е паднала максимално. Иии сега е ужасна в корените е руса, а надолу тъмно кафява... От доста време се замислям за смяна на цвета, не искам някаква драстична промяна може би средно до светло кестеняво :) Какво ще ме посъветвате? Съмнявам се, че с едно минаване с боя ще се получи, дали да отида на фризьор, някакви маски за сваляне на боята? Дали изобщо ще се получи?
pressiana
07-28-2011, 20:11
Доколкото знам, жълтъците свалят малко от боята.
mi6eto942
07-28-2011, 23:10
Искам да питам дали може да сложа какао в маската от хума и оцет?
victoriassecret1
07-29-2011, 04:09
Искам да питам дали може да сложа какао в маската от хума и оцет?
Да. Можеш да го добавяш във всякакви маски. :)
MimiKalcheff93
07-29-2011, 09:38
mi6eto942 , можеш да! :)
pressiana, вярно е за жълтъка ,че сваля боята.
malka_sladkka, щом корените ти са руси , смисъл косата ти е руса ,защо е си направиш медено русо ? По тоя начин няма да ти личи после много много като порасне нова коса.. :) Аз супер много се кефя на такъв цвят.
LudotoDevoiche , една приятелка има къдрава коса и къдриците си оформя с балсам на Елсев без отмиване. Върви в някой козметичен примерно и разгледай има 10000 вида. Избери си някоя по-хубава марка... И относно СТИМУЛНТА , на есен го почваме и после чакаме гривите да блестят :D :D :D :D :)) :*
LoveChocolateа, абе аз от година и повече даже сигурно 2 ще станат все ползвам хининова вода ,ама нищо.Ама мене ми е навик вече и след баня си пръскам.. Пък може и да расте знам ли ... :D :D
GrippingBosh
07-29-2011, 09:59
С 2 приятелки спорим по 1 въпрос - Според мен маската се слага в корените и по цялата коса , а балсамът само по дължината без в корените ...те обаче казват обратното и смятат ,че маската в корените омазнявала супер много.Дали зависи от вида коса и кой е прав и кой крив :lol:
pressiana
07-29-2011, 10:03
С 2 приятелки спорим по 1 въпрос - Според мен маската се слага в корените и по цялата коса , а балсамът само по дължината без в корените ...те обаче казват обратното и смятат ,че маската в корените омазнявала супер много.Дали зависи от вида коса и кой е прав и кой крив :lol:
Маска от магазина - само в краищата и по дължините
Домашна маска - корените и надолу към краищата
Балсам - отново краищата и дължините
Маска и балсам, купени от магазина, НЕ се слагат в корените!
За каква маска става на въпрос ? А относно балсама - слага се само по крайщата, защото ако го нанесеш в корените омазнява косата.
Маска от магазина - само в краищата и по дължините
Домашна маска - корените и надолу към краищата
Балсам - отново краищата и дължините
Маска и балсам, купени от магазина, НЕ се слагат в корените!
+++
malka_sladkka
07-29-2011, 10:54
pressiana, вярно е за жълтъка ,че сваля боята.
malka_sladkka, щом корените ти са руси , смисъл косата ти е руса ,защо е си направиш медено русо ? По тоя начин няма да ти личи после много много като порасне нова коса.. :) Аз супер много се кефя на такъв цвят.
Защото, за да стана руса това черно трябва да се махне по някакъв начин. Ако сложа сега една руса боя отгоре нищо няма да се получи за това питах за разни маски за сваляне на боята или нещо друго :)
LudotoDevoiche
07-29-2011, 10:56
MimiKalcheff93 аз доскоро ползвах едно такова балсамче на Елсев и наистина се оформяше добре, като примерно се нанесе на влажна коса. Ама на следващия ден вече ефекта се позагубва, а като я среша на какво заприличва простоо 8-) За това по принцип си я изправям, но то пък и неможе всеки път... Сега съм си взела пак едно такова спрейче на Глис заедно с шампоана и балсама с отмиване, но още не съм ги пробвала (чакам да ми свърши Орзена :D ).
Момичета с чупливи коси, вие сресвате ли се всеки ден да кажем преди да излезете (тъп е въпроса малко ама...)? Не ви ли се разхвърчава косата и не се ли обезформя? Мойта става точно така... затова понякога не я сресвам... :o
Бду в неделя смятам да се къдря с вестници. :D
malka_sladkka
07-29-2011, 11:04
LudotoDevoiche не знам с вестници как е, ама аз се накъдрих с рокли и съм като пудел :lol: косата ми е с 10-15 см по-къса :D
pressiana
07-29-2011, 11:09
^Аз затова съм се отказала от ролките нацяло. Не мога и това е. Виж, с черните фибички понякога си правя 2 кичура отстрани на лицето. Навивам тънък леко влажен кичур на 2 пръста /събрани/, свалям внимателно от пръстите, както си е навит, след което го прикрепям с фибичка към скалпа и чакам да изсъхне, после махам фибата. Не съм пробвала на цялата коса, защото сигурно ще ми трябват 100-150 фиби, но и аз ще пробвам с вестници тия дни.. :)
LudotoDevoiche
07-29-2011, 11:36
С ролки при мене е страшно направо... Сравнително дълга ми е косата ( някъде до гърдите), обаче и на мен толкова много ми се скъсява :shock: А уж само 4 ролки навивам... не си струва мъчението да спиш с тях. :D Последния път даже не ги навих до корените, а само по-дължината. Ама ефекта беше същия. Исках да получа г/д ефекта на машата, амаа... С вестници не съм пробвала до сега, но мисля, че ще се получи по-добре... поне да не се скъсява толкова косата. С плитки вече съм се отказала (и с обикновенни, и с рибени кости), там е най-зле положението... Бях си направила веднъж две рибени кости, спах с тях и като ги разплетох :shock: Половер можеше да се изплете от косата ми...
mi6eto942
07-29-2011, 15:57
Днес си направих маска с хума,оцет,канела и какао,косата ми стана много обемна и мека :grin: :grin: :grin:
Да питам жълтъка чист ли трябва да се слага на косата,за да махне боята или може примерно да го смеся с кисело мляко?
DesireToFire
07-29-2011, 16:39
За къдрене си намерих перфектният начин след толкова различни опити :Д Значи след баня на съвсем леко влажна коса, слагам балсам без отмиване и кристали в краищата. После връзвате косата на много висока опашка. разделяте косата на 2 кичура, които почвате да увивате един около друг. После като станат 1 цяло (нещо като плитка, но не точно) внимателно го прикрепвате с ластик като увивате опашката на охлювче :Д Т.е все едно си правите кок, но внимавате, защото ако пуснете края преди да сте сложили ластик или фиба ще се разплете :Д. После като е изсъхнала напълно я спускам, разрошвам с пръсти (като преди това съм сложила малко балсам в ръцете си). Общо взето е това. Получава се едно такова много нежно и естествено начупено (не дребни къдрици или букли, не бухва както при плитките.) Вечер я връзвам на хлабава висока опашка и така си се запазва до следващото миене.
Получава се точно някакво такова, на което викат beach hair
http://www.marieclaire.com/cm/marieclaire/images/swim-101-0607-10-med.jpg
http://www.mynewhair.info/wp-content/uploads/2011/06/ombre-tips.png
LudotoDevoiche
07-29-2011, 16:48
^ Оо и това ще го пробвам, няма как :D А само да те питам може ли да се преспива с тоя кок, защото по принцип си мия косата привечер и не я суша?
DesireToFire
07-29-2011, 17:05
^ Оо и това ще го пробвам, няма как :D А само да те питам може ли да се преспива с тоя кок, защото по принцип си мия косата привечер и не я суша?
Защо не ;д Само я изчакай да не е много мокра. Т.е предполагам че е мокра ще стане де, но ще се накъдри доста повече :Д На мен и на почти суха коса ми става. Мократа предполагам че ще бухне повече, а и не съм сигурна че ще изсъхне :Д Защото ако съм била с влажна коса, после почти винаги корените ми са си леко влажни и след като другата ми коса е напълно изсъхнала. Затова като я пусна я връзвам високо на хлабава опашка, за да изсъхне по-лесно и да стане по-обемна.
pressiana
07-29-2011, 19:51
Естествената ми коса е тази, която показа DesireToFire, затова искам да пробвам нещо по-различно. Ако някой знае хитър начин за къдрене без да се гори косата, нека сподели. :)
Добро утро, момичета! :-)
Да се запиша, че съм с маска сега. Сложих си пак четири масла, стимулант, тривитаминол, ракия, хининова вода и какао. Отразява ми се много добре (да не казвам голяма дума де). После ще си изплакна косата с бръшлян (бях чела, че е за растеж).
Аз бях малко в почивка от маски, мисля, че поне две седмици направих.
Усмихнат ден ви желая! :P
Оххх .. хай - сетне прочетох цялата тема ;д ..
Доста се запалих ии аз и реших , че ще пускам дълга коса (в момента ми е малко под рамената) , взех си : стимуланта за коса на Икаров , хининова вода и хининов шампоан.Незнам , но мисля , че е достатъчно като за начало .. понататък ще видим , какво друго да си взема. А сега някой може ли да ми предложи някоя маска за коса (купена , не домашна) .. търсех , но не намерих нищо добро.
Приятен ден ви желая :)
ValLoveYa
07-31-2011, 09:23
Аз също ще пробвам метода на DesireToFire. Моята естествена коса е леко начупена, но искам да я пооформя и се надявам да стане добре. Като я разпусна ще и сложа малко пяна.
LudotoDevoiche
07-31-2011, 10:21
n3siity, какъв тип е косата ти? :)
Оххх .. хай - сетне прочетох цялата тема ;д ..
Доста се запалих ии аз и реших , че ще пускам дълга коса (в момента ми е малко под рамената) , взех си : стимуланта за коса на Икаров , хининова вода и хининов шампоан.Незнам , но мисля , че е достатъчно като за начало .. понататък ще видим , какво друго да си взема. А сега някой може ли да ми предложи някоя маска за коса (купена , не домашна) .. търсех , но не намерих нищо добро.
Приятен ден ви желая :)
Miosotis с костен мозък и плацента. Много добра маска и ужасно много хора я ползват.
http://krem-za-men.de31.com/images/1701_3400/3205.JPG
LudotoDevoiche
07-31-2011, 14:52
^ И аз мислех нея да предложа, но тя е за суха коса. За това питах какъв е нейния тип. :)
malka_sladkka
07-31-2011, 15:10
Не знам за вас, ама аз повече маска с яйце(жълтък) няма да си направя :? Косата ми мирише ужасноооо.... Какво ли не сложих ии пак си мирише. Винаги е било така :? Не знам и колко е ефикасно, ама никаква разлика не намирам между преди и след маската....
MegiBoOm
07-31-2011, 16:11
Здравейте хораа!
Тамън се върнах от морето и сега ще прегледам малкото странички, които сте изписали :(
Иначе косичката ми е здрава и учудващо с нищо не се е променила докато бях на почивка :grin:
LudotoDevoiche
07-31-2011, 16:42
^ Суперрр. :) Но все пак можеш да си направиш нещата които спомена преди морето.
malka_sladkka, досега не съм имала проблем с миризмата на жълтъка... само банята мирише след мене :D Ти какво друго си добавила в тази маска?
Добър вечер на всички ,
..ми нормална към смесена , може би. Като четох темата , доста пъти беше спомената тази маска и мисля и аз да я пробвам .. Мерси и на двете. Имам обаче и друг въпрос според вас до колко време може да се види някакъв ефект .. в момента използвам стимуланта на Икаров - преди къпане ,мия се с хининовия шампоан и използвам балсам на глис жълтия и след това хининовата вода , ще почна и домашни маски , ще си купя и тази на Miosotis и мисля , че е това за сега.
.. И да просто почнах да се вманиячавам вече с тоя разтеж :D :D :D
pressiana
07-31-2011, 21:36
..ми нормална към смесена
Такъв тип коса не съществува. Има нормална, суха, мазна.
Може да бъде и мазна в корените и суха в краищата, което според мен е възможно най-лошият вариант.
malka_sladkka
07-31-2011, 23:36
^ Суперрр. :) Но все пак можеш да си направиш нещата които спомена преди морето.
malka_sladkka, досега не съм имала проблем с миризмата на жълтъка... само банята мирише след мене :D Ти какво друго си добавила в тази маска?
Кисело мляко, ракия и не помня още какво друго. Преди като си правех тази с тривитаминола и си слагах яйце пак така си мишишеше, даже сега не сложих цяло яйце, а само жълтъка... Викам си да не е от белтъка :lol: Ама не е ...
LudotoDevoiche
08-01-2011, 09:18
^ По-добре я остави тази маска след като не виждаш ефект. Или по-точно не добавяй яйце в маските си...
Снощи си направих косата точно както DesireToFire беше споделила. Само дето забравих за балсама без отмиване... Преспах така и наистина като се разплетох ефекта беше не толкова фрапиращ като при плитките. Косата ми стои доста подредена и мисля да си я правя така по-често.
:) Всъщност снощи трябваше да пробвам метода с вестниците, ама реших първо така... с тях ще пробвам следващия път. :D
pressiana
08-01-2011, 09:23
Аз пък сега съм с маска с тривитаминол, бадемово масло, какао, домашен оцет и мед. Реших да не прекалявам със съставките, пък да видим. :)
DesireToFire
08-01-2011, 10:23
@LudotoDevoiche Слагам балсама за да е по-пригладена, иначе бухва като при плитките, било то и по-малко :Д Но не е задължителен.
http://prikachi.com/images/481/3635481C.jpg Реших да постна снимка, но не разполагам с по-хубава :Д Това е на втория ден.
LudotoDevoiche
08-01-2011, 11:57
^ И мойта е някаква такава :D Супер е! Добре, че сподели... иначе сигурно още да се мъча да я приведа в ред.
Такаа свърших вече два Себорала и ще започвам пак с хининовата вода (на Милва, за пръв път ще я ползвам)... Мисля да пробвам и какаото в най-скоро време. Вие сте доволни, дано и аз да съм. :D
LudotoDevoiche
08-01-2011, 12:13
Момичета вижте какво намерих:
http://nai-krasiva.com/772/bilki-za-kosa/
http://www.belladonna-bg.com/2011/05/bilki-zdrava-kosa.html
Насочете вниманието си към белия равнец... Незнаех, че и той стимулира разтежа и е за заздравяване. Също ми стана интересно и за бръшляна. Ползвали ли сте тези билки?
Аз съм опитвала с коприва, но не по този начин, който е написан там, ами друг, който ми каза едно момиче от форума :) Косата ми заздравя и стана по мека.
titinkaa
08-01-2011, 15:05
Здравейте!
Преди малко се завърнах от морето и седнах да ви пиша,че се затъжих за темата. :) :D
Учудващо тая година косата от морската вода не ми се изтощи,даже напротив много е хубава,но все пак други ден ще й направя маската с тривитаминола и там другите неща.Иначе на морето ползвах единствено слънцезащитния спрей на Балеа и професионален шампоан. :)
LudotoDevoiche
08-01-2011, 16:08
^ Радваме се, че отново си тук. Липсваше ни. :-)
Кажи сега титинке ти знаеш ли нещо за белия равнец и бръшляна, ползвала ли си ги, ала бала... :D
Решила съм да си сваря билкова отвара (за заздравяване/косопад) и затова разпитвам толкова много. :D С копривата вече съм на ясно, ползвам я всеки ден и съм много доволна.
titinkaa
08-01-2011, 16:23
^И вие ми липсвахте. :-)
Ами за тея билки не съм чувала отзиви за приложение а косата.Примерно белия равнец знам,че се използва за лечение на хемороиди и спадане на кръвното.
Colombia
08-01-2011, 19:10
С копривата вече съм на ясно, ползвам я всеки ден и съм много доволна.
Я я кажи за копривата :) Как я приготвяш и по какъв начин точно я ползваш 8) :) :-o И как ти действа на косата,какво забелязваш?
Мерси :-)
LudotoDevoiche
08-01-2011, 19:44
^ Използвам я за заздравяване и за косопада който ми се появи... Бях чела и, че стимулира разтежа. :)
Понеже аз си я набрах от село и листата са големи, слагам примерно по 4-5 листа в едно джезве (не го пълня цялото с вода, малко над половината) и варя като чай. Оставям да поври малко, след което оставям задължително да се запари за поне 10 минути. Сипвам готовата отвара в шишенце с пулвенизатор и впръсквам в корените сутрин и вечер (може и само веднъж дневно). На следващия ден варя нова отвара, или ако не на следващия то на 2-рия. Малко на око меря всичко, но немисля, че е проблем. Много съм доволна, ефект от към заздравяване има и то видим.
Мисля да прибавя и бял равнец към копривата (уж и той бил за заздравяване) и евентуално лайка или някоя друга билка. А пък от есента мисля да започна да си втривам корени от репей. Тогава е времето на сезонния косопад и искам да си подсиля косицата. 8-)
Colombia
08-01-2011, 19:55
Ей,ей мерси много за отговора!!!!!!!!!!
И аз мисля да пробвам това нещо :) :-D 8-)
Ама като нямам коприва...ще питам в аптеката :)
А косата не се ли омазнява като си впръскваш отварата в косата?Защото на мен от хининовата вода,тъй ми се получаваше!
Но,като се замисля..има голяма разлика м/у коприва и хининова вода :D
LudotoDevoiche
08-01-2011, 20:32
Да в аптеката има и листа и корени. Струват стотинки, пък и ще ти е по удобно... аз мойта я чистих, суших, а и тези големи листа не са най-голямото удобство. Корените мисля, че са по-силни, за по-силен косопад, затова си вземи листа по-добре. Изобщо не ми се омазнява косата, даже напротив... имам чувството, че регулира и косата ми стои чиста повече време (може и да си внушавам незнам :D ). Но всеки случай за омазняване изобщо не се притеснявай, по скоро тя изсушава леко. :)
Colombia
08-01-2011, 20:42
Оле,оле човек :grin: :grin: :grin:
Така ме запали!Още утре ще си купя!!!!!!!!!!!!!!
Хиляди благодарности за подробното описание :-)
Мерси!
LudotoDevoiche
08-01-2011, 20:56
Няма проблем, ако има нещо питай. :-)
И аз ще си взема тези дни коприва, няколко седмици си изплаквах косата с бръшлян, но скоро ще свърши и ще го сменя малко. :P
titinkaa
08-02-2011, 07:39
Аз мойта коса ще я подхранвам до края на месеца с тривитаминола,после малко почивка и после пак с него. :)
LudotoDevoiche
08-02-2011, 09:10
И аз ще си взема тези дни коприва, няколко седмици си изплаквах косата с бръшлян, но скоро ще свърши и ще го сменя малко. :P
Доволна ли си от бръшляна и за какво помага той? :)
nimfetka7
08-02-2011, 09:12
Аз свърших вече себорал форте. Сега мисля да си направя тази отвара. Дано в аптеката само да има тези билки
LudotoDevoiche
08-02-2011, 09:15
^ Ако говориш за копривата, няма как да няма. :)
nimfetka7
08-02-2011, 09:18
Корени ли да взема или листа :-o
Реших да попитам в тази тема, който използва, или е използвам кристали SERY .. добри ли са ? Какви са резултатите ви от тях.
LudotoDevoiche
08-02-2011, 09:53
Корени ли да взема или листа :-o
Корените са за по-силен косопад доколкото знам, за това по-добре си вземи листа. :)
LudotoDevoiche
08-02-2011, 09:56
Реших да попитам в тази тема, който използва, или е използвам кристали SERY .. добри ли са ? Какви са резултатите ви от тях.
Не съм ги ползвала, но доколкото знам са много добри и вършат работа. На Биофарма също били много хубави. :) Нека който ги е ползвал да сподели...
victoriassecret1
08-02-2011, 10:37
Аз не съм ги ползвала, но фризьорката ми все ги хвали.
Да ви питам ползвали ли сте билковия тоник на Билка за растеж? Става въпрос за http://shopix.bg/Bilka-Bilkov-tonik-za-kosa ? И по принцип доволни ли сте от козметиката за коса на Билка?
neeDaBosS
08-02-2011, 10:44
Здравейте момичета :) Как вървят маските? Аз от доста време не съм правила,но днес се реших.Намазах се с тривитаминол,бадемово масло,ракия,лимонов сок и кисело мляко.Ще стоя около 2/3 часа,ще споделя после ефект.Между другото днес си купих хининов шампоан,само за 1,80 :grin: :grin: :grin: Абсолютно същия е като този http://apteka.framar.bg/30005059/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D1%85%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2#.TjfU7W NHncg незнам защо тук цената е такава :? ще споделя ефекта,след като се изкъпя. 8-)
titinkaa
08-02-2011, 10:54
Аз съм ги ползвала,в началото виждах ефект ама после стана обратното,вместо да не ми цъфти тя започна да цъфти. :o
LudotoDevoiche
08-02-2011, 11:36
Аз съм използвала ето този хининов шампоан: http://shopix.bg/SN-Hininov-shampoan и съм много недоволна. Първите два пъти ми изми хубаво косата, но следващите... ужас просто. Пък и не видях никакъв ефект от него. Бях се зарекла да не си купувам повече такъв шампоан, но ако този на Милва е добър ще взема да го пробвам. :)
MimiKalcheff93
08-02-2011, 11:39
Абе тия корени от коприва, едно пакетче за едно изплакване ли го ползвате,как ги варите...я дайте малко инфо :D
Sery съм ги ползвала хубави са, но 2 години стана сигурно вече ползвам на Биофарма и са супер.Доволна съм . :) Слагам ги винаги като се изкъпя и после като си подсуша леко косата.
Чувала съм ,че рициновото масло помага за косата да расте по-бързо.Като почна на есен с стимуланта ще слагам и рициново масло да видим..Аз уж си бях мазала миглите да порастат ,ама някакъв ефект не виждам..както и да е :)
LudotoDevoiche
08-02-2011, 12:11
^ За копривата аз немога да ти помогна, тъй като съм я брала.
Рициновото масло не съм го ползвала за косата, само миглите си мажа с него (има ефект)... Мисля утре или в други ден на си спретна една маска с него. :D Притеснява ме обаче, че сигурно ще се измие трудно, защото е много мазно. Мислех да добавя чесън в маската, ама още се чудя. Също и оцет 8-) Звучи ужасно... :D
Аз ползвам същия Хининов шампоан на Милва, който neeDaBosS
показа. На мен много ми харесва, вече за 3ти път си го купувам.
Доволна ли си от бръшляна и за какво помага той? :)
Бях чела в един друг форум, че някаква мацка го е ползвала за растеж на косата. Сега и аз от няколко седмици, бих казала, че ми действа много добре. Сега ще сменя малко с коприва.
Слагат се по 1 или 2 супени лъжици в 1л вряща вода.
Аз не съм ги ползвала, но фризьорката ми все ги хвали.
Да ви питам ползвали ли сте билковия тоник на Билка за растеж? Става въпрос за http://shopix.bg/Bilka-Bilkov-tonik-za-kosa ? И по принцип доволни ли сте от козметиката за коса на Билка?
Подкрепям titinka. Не ми харесват, но на всяка коса различно. И на мен ми ги препоръча фризьорката ми.
А колкото до тоника миналата година го бях ползвала, но ми омазняваше корените.
П.п. За хининовия шампоан на Милва, и аз го ползвам, също вече 3-4 пъти си вземам, харесва ми. :P В аптеката ме питаха какъв хининов искам последния път, на какви други фирми има? Знам, че Клоран имат, сигурно ще е по-силен той.
pressiana
08-02-2011, 13:30
Сега и аз от няколко седмици, бих казала, че ми действа много добре.
Откъде си взе бръшляна?
LudotoDevoiche
08-02-2011, 14:04
lqlq89, наистина откъде се взима бръшляна и колко струва?
Иначе хининов шампоан има и на фирма SN, показах го малко по-горе и както казах не съм доволна изобщо от него. Ще изчакам и мнението на neeDaBosS от този на Милва и ако и тя е доволна, ще си го взема.
Видях, че този билков тоник садържа силикон... Той не е ли вреден? Не съм използвала козметиката за коса на Билка досега.
Бръшляна ми е от село. Не знам дали по аптеките го има.
А за шампоана на Милва няма да сбъркаш, ако си го вземеш.
MegiBoOm
08-02-2011, 15:06
Здравейте момичета.
Направих си маска с масло от авокадо,зехтин и мед отново и ще седя обаче само 40-50 минутки, защото нямам време, че пък после съм на гости.
Иначе моите шампоан и балсам като привършат съм си казала, че ще си взема шампоана с хинин на Милва и хининовия балсам на Клоран.Малко е скъпичък, ама мисля, че ще да е добър (:
Иначе моята хининова вода още не е свършила (към края е) и щом привърши започвам с ампулите и розовото спрейче на Глис, а дототгава ще си карам с тази маска за коса преди къпане (:
Colombia
08-02-2011, 16:18
Мислех да добавя чесън в маската, ама още се чудя. Също и оцет 8-) Звучи ужасно... :D
Аз чесън не съм слагала,но оцет винаги слагам.Спокойно,можеш да добавиш БЕЗ ПРОБЛЕМ се отмива и не остава аромат!ИЗОБЩО!
КОСАТА СТАВА ПО-ЛЪСКАВА ОТ НЕГО!ПРОБВАЙ :)
Така....
Днес си купих листа от коприва само за 90 ст. :) :D 8-)
Сега съм оставила отварата да се запари малко и после след като се изкъпя ще си впръскам в корените :)
Ще кажа какъв е резултата....въпреки,че като за 1 път не мисля,че ще е нещо от рида на УАУ :)
Но,с постоянството идват и резултатите!
LudotoDevoiche
08-02-2011, 16:40
^ Благодаря ти. :-)
Значи това ще е маската - рициново масло, чесън и оцет. Ще споделя как ми се е отразила утре или в други ден. :D Веднъж съм пробвала с чесъна (писала съм в темата), не на маска и не бях доволна. Сега може пък и да се получи нещо по-добро. Оцет не сам слагала в маските си (или поне нямам спомен 8-) ), само си плакна косата понякога с вода и оцет... От тази процедура понякога виждам ефект, друг път не...
titinkaa
08-02-2011, 16:52
Как приготвяте и използвате бръшляна?
Аз слагам водата да заври, после слагам няколко клончета, след 3-4 минутки ги свалям от котлона и ги похлупвам с капака.
titinkaa
08-02-2011, 17:22
^А после как я прилагаш в/у косата-след измиване или преди?
Colombia
08-02-2011, 18:33
Така...
Хора,впръсках в корените водата от коприва,обаче ми остана малко и я напръсках по дължината.
Сега,като изсъхне ще кажа какъв е ефекта :)
^А после как я прилагаш в/у косата-след измиване или преди?
След измиване си я изплакваш косата.
billytalent
08-02-2011, 21:25
Виждам, че сте писали за отварата от коприва. Ако се използва редовно, има страхотен ефект. Есента имах ужасен косопад и в продължение на месец всяка сутрин и вечер си втривах в корените, косата ми се съживи доста, имаше ефект и върху растежа.
Сега съм с маска и ще спя с нея. Намазах се с какао, тривитаминол, кокосово масло, оцет, ракия, мед и аспирин.
LudotoDevoiche
08-02-2011, 21:52
^ Не те ли е страх да стоиш толкова дълго с тривитаминола?
billytalent
08-02-2011, 21:58
^ Не те ли е страх да стоиш толкова дълго с тривитаминола?
Не.
Дори когато го използвам самостоятелно си спя с маската и за сега не съм имала никакви проблеми.
Сега съм с маска :P Пак ще постоя час и половина и ще си изполея косата с бръшлян.
LudotoDevoiche
08-03-2011, 08:21
^ Каква маска си направи? :)
2 с.л тривитаминол, 2 с.л стимулант на Икаров, и по 1 с.л бадемово, рициново и кокосово масло, също ракия и хининова вода, както и какао. Доста работи са. :P Ама ми е много добре косата. :-)
LudotoDevoiche
08-03-2011, 08:34
Ех това какао, незнам защо съм толкова скиптично настроена към него. Но ще го пробвам още утре. :D
thecreator
08-03-2011, 08:34
Днес си взех хининова вода на Милва за 1.90 :grin: :grin:
и шампоан от коприва пак на Милва.. днес ще го ползвам.. едва ли от 1 път ще има ефект .. но ще ви пиша за резултати .. мисля да си взимам и шампоана от лайка на милва .. дали помага поне малко да изсветли косата? :?
victoriassecret1
08-03-2011, 08:44
Днес си взех хининова вода на Милва за 1.90 :grin: :grin:
и шампоан от коприва пак на Милва.. днес ще го ползвам.. едва ли от 1 път ще има ефект .. но ще ви пиша за резултати .. мисля да си взимам и шампоана от лайка на милва .. дали помага поне малко да изсветли косата? :?
Едва ли ... истинската лайка изсветлява съвсем малко, а шампоана ме съмнява да съдържа лайка, но пак зависи какъв цвят ти е косата, ако е по-светла опитай.
И аз преди малко гледах в сайта им шампоана с коприва, сигурно ще е готин. Ще чакам мнение след като го пробваш. :P А за какаото, аз го слагам, за да ми се сгъсти маската, че иначе много течна :D Не знам, какъв трябва да му е ефекта по принцип..но не ми е навредило де. :P
victoriassecret1
08-03-2011, 08:52
Аз пък вчера си направих маска с яйце, оцет, какао и кафе. Косата ми е адски мека обаче ми се струва, че придоби по-тъмен отенък. Възможно ли е или си въобразявам, защото някъде бях чела, че кафето се използва за потъмняване на косата?
LudotoDevoiche
08-03-2011, 09:00
Възможно е да - от кафето. И аз съм чела, че потъмнява косата от него. :)
mim4enceto00
08-03-2011, 09:18
Абе хора не ви ли е страх да си слагате толкова глупости на косата? Смисъл... 100 баби хилаво бебе, нали знаете? :D
niki9651
08-03-2011, 09:21
Ако някой е ползвал хининов шампоан на Милва може ли да сподели дали е доволен?
Абе хора не ви ли е страх да си слагате толкова глупости на косата? Смисъл... 100 баби хилаво бебе, нали знаете? :D
Ама поне знаем какво точно си слагаме на косите, а тези купените маски, колко химии имат..
За хининовия шампоан на предните страници има мнения, всички сме много доволни от него.
mim4enceto00
08-03-2011, 09:39
Ох ами мойта коса бързо се омазнява, а имам и малко пърхут и не знам какво да правя. Освен това искам да ми е по-гладка косата и да не стърчи. Освен това(уеуеее тя ми била мн зле косата бе...) преди беше много права(кат дъска :D ), после я отрязах и се начупи. Има ли начин да я изправя натурално? Имам преса, но не искам да я ползвам често, а косата ми на следващия ден вече се е накъдрила... Искам си пак натурално правата коса! :( Та ако имате нещо да ми препоръчате... Попринцип ме е страх да експериментирам, но виждам, че имате опит и ще ви се доверя... :-)
Да, всички са доволни от домашните маски, май никой не се е оплакал до сега. Е, разбира се, като пробваш, ще видиш кои съставки ти действат добре, кои не. Ам за натурално изправяне, има балсами такива, шампоани, но не мисля, че имат особен ефект. Но все пак и аз ще следя по този въпрос, че моята коса е ту права, ту гадно начупена и не си я харесвам естествена.
Тази и другата седмица, че ходя на солариум (4 пъти). Та искам да попитам как да си предпазвам косата? Има ли някакъв начин? Като ходих в хоризонтален си слагах кърпа, но сега ще съм на вертикален..
ValLoveYa
08-03-2011, 10:15
Ако някой е ползвал хининов шампоан на Милва може ли да сподели дали е доволен?
Аз не съм особено очарована от него. Даже ми омазнява косата по-бързо.
То и при мен беше така в началото и спрях да го ползвам, обаче после пак се върнах към него. И сега ми харесва. Но на всеки се отразява различно.
LudotoDevoiche
08-03-2011, 10:23
lqlq89, можеш да опиташ отново с кърпа, но за мен най-добрия вариант е да си сложиш шапка за баня или такава за плуване. По-удобно ще ти е...
mim4enceto00, щом по принцип ти е права, може и само един шампоан и балсам (на една серия), за изправяне на косата да ти свърши работа. :) За омазняването и пърхута решението е: Себорал форте и маски с хума. Отварата от коприва която сме обсъждали в предните страници също ще ти се отрази добре. За да я пригладиш си вземи спрей-балсам без отмиване (на Глис са много добри)....
Ох ами мойта коса бързо се омазнява, а имам и малко пърхут и не знам какво да правя. Освен това искам да ми е по-гладка косата и да не стърчи. Освен това(уеуеее тя ми била мн зле косата бе...) преди беше много права(кат дъска :D ), после я отрязах и се начупи. Има ли начин да я изправя натурално? Имам преса, но не искам да я ползвам често, а косата ми на следващия ден вече се е накъдрила... Искам си пак натурално правата коса! :( Та ако имате нещо да ми препоръчате... Попринцип ме е страх да експериментирам, но виждам, че имате опит и ще ви се доверя... :-)
Как събра толкова кусури в една коса :)
Чупи ти се най-вероятно защото си я отрязала и то сигурно на пластове. Преди като е била по-дълга -> тежка и се е изпъвала от само себе си. Освен това с пластовете всеки косъм стърчи накъдето си иска. Честно казано, ползвай си пресата. Е, не всеки ден, 2-3 пъти в седмицата и и слагай обилно термозащитен продукт и ще е добре.
MegiBoOm
08-03-2011, 11:13
Момичета от вчерашната ми маска косата ми стана невиждано мека! :shock: Направо чак като желе, някаква супер еластична.
Лошото е обаче, че долния слой(вътрешния) на косата ми цъфти, обаче чак преди 15 някъде ще ги подстрижа тези връхчета и такам! (:
MimiKalcheff93
08-03-2011, 11:19
Направих си маска с кисело мляко ,kakao и кафе само ...да видим.А що мкосата потъмнява от кафето , после като се спре маха ли се, измива ли се ?
anonymous708973
08-03-2011, 11:19
Хора, препоръчайте ми възстановяваща серия за коса.
Доволна съм от Елсев 5 в 1. Чудя се за Гарниер Shine & Repair.
От Сайъс не съм доволна, а за Шаума не знам нищо.
Ии някаква маска? Гледах на Балеа някакви, добри ли са?
pressiana
08-03-2011, 11:23
Моята май спря да цъфти от тривитаминола. :smt050
Ама май не расте много, ама кво да ѝ направя пък. То ми омръзна вече. :/
Сега ще гледам да я поддържам хубава и бляскава, също ще си намеря и някой хубав бритон и след около 2 седмици ще отида да ми вземат 1см и да ми го направят. Мисля си за нещо такова (http://www.goodhousekeeping.com/cm/goodhousekeeping/images/catherine-zeta-jones-bangs-hg-de.jpg).. Дали ще отива на сърцевидно лице? :?
Ина /всъщност се знаем, аз съм presy от здрач българия - черния форум/, предлагам ти да си вземеш Глис. Или бял с оранжево, или жълт. И двата са прекрасни. А за маска - всички препоръчват Miostis.
MimiKalcheff93
08-03-2011, 11:32
PinkPan7her , сега рекламират нещо на шварцкоп ново .
Някаква серия с балсам , шампоан , маска и още нещо май .Тъмна беше , май тъмно синя или нещо такова.Поразрови се , а аз ако засега рекламите ще гледам и ще пиша.Ако е хубава и аз искам да я пробвам.Иначе сега съм на Dove и съм доволна шампоан и балсам , преди бях на Panten и те са добри.Най -често ползвам ,или Дав ,или Пантен. :)
Някой беше питал за тоника на Билка , имам го.Даже като си правих маската първо се напръсках с него , ами хубав е ,но не очаквайте чудеса , да ви възстанови косите.Просто някаква отварка от орех , бяла бреза и коприва е това е той. :) А за силикона в него , съдържа вит.РР и малко силикон, но всичко що е на пазара има силикон.:)
anonymous708973
08-03-2011, 11:39
Моята май спря да цъфти от тривитаминола. :smt050
Ама май не расте много, ама кво да ѝ направя пък. То ми омръзна вече. :/
Сега ще гледам да я поддържам хубава и бляскава, също ще си намеря и някой хубав бритон и след около 2 седмици ще отида да ми вземат 1см и да ми го направят. Мисля си за нещо такова (http://www.goodhousekeeping.com/cm/goodhousekeeping/images/catherine-zeta-jones-bangs-hg-de.jpg).. Дали ще отива на сърцевидно лице? :?
Ина /всъщност се знаем, аз съм presy от здрач българия - черния форум/, предлагам ти да си вземеш Глис. Или бял с оранжево, или жълт. И двата са прекрасни. А за маска - всички препоръчват Miostis.
Сетих се, чак такава блондинка не съм. 8-) Може ли снимка на тия глис-ове?
Аз съм ползвала една маска... огроооомна зелена кутия, 10 кила тежеше :lol: