View Full Version : всичко за косата..
Страници :
1
2
3
4
5
[
6]
7
Colombia
08-03-2011, 11:54
Така,така...
и аз да кажа за копривата!Усещам косата си по-различна...как да ви обясня даже малко по-обемна и лъскава!Определено има разлика :)
И то ПОЛОЖИТЕЛНА!!!!
Ей сега отивам да си сваря още малко и да си я въпръскам в корените :)
:grin: :grin: :grin:
pressiana
08-03-2011, 11:54
Ето ги двете серии - 1 (http://www.gliss.bg/index.php?id=3868); 2 (http://www.gliss.bg/index.php?id=5261).
Colombia, откъде си взе копривата?
Colombia
08-03-2011, 12:06
От аптеката я взех :) Само за 90 ст. :grin: :) :)
Поискай си листа,а не корени защото те са за по-силен косопад и т.н.
Листата ще ти свършат идеална работа 8) :) :)
MimiKalcheff93
08-03-2011, 13:44
Изкъпах се и лесно се отми маската, но въпреки ,че измих 2 пъти с шампоан и балсам сложих и пак мириша на кафе ;D ПОМОЩ!! Няма ли да се оправи скоро ?? :D :D :D :shock:
Като ми изсъхне косата ще кажа дали е леко по-тъмна ,или не .. :)
pressiana
08-03-2011, 14:04
Какво лошо има, аз обичам да мирише на кафе. 8)
И аз ще си сложа кафе вместо какао следващия път.
Colombia, благодаря! :-)
LudotoDevoiche
08-03-2011, 14:07
Кафето не изсушава ли? :-o
Colombia
08-03-2011, 15:33
pressiana за нищо :)
А относно кафето...
Не съм си слагала до сега,но знам че се правят фрикции със силно кафе преди да се измие косата.
Да речем 30-40 мин до час.
...някой пробвал ли го е?
След като се измие и после се изплаква с вода само. Аз съм го пробвала 2 пъти, но нищо не мога да кажа.
Айде и аз да се включа с един въпрос.Гледам, когато момичетата си изправят косата,тя стои една лъскава,идеално права.Моята като я изправя и стои суха и след известно време (1 час) се начупва. Въпросът ми е слагат ли се някакви мазила,за да стои така лъскава и идеално права?
LudotoDevoiche
08-03-2011, 18:16
^ Ползваш ли термозащитен спрей, или въобще нещо за предпазвне на косата от пресата?
Използвам Флуид за изправяне на коса на Victoria beauty.
^Според мен не използваш правилния продукт. Вземи си нещо по-качествено (известно) . И като изправиш пръскаш с лак , решиш, пръскаш, решиш и няколко дни няма мърдане. Гаранция ти давам.
Дай нещо подходящо за използване? Не съм много по тези неща...
Ами най-разпространено е едно розово на Лореал, обаче май вече са го спрели от производство и е на късмет да си намериш. http://www.ivis-bg.com/images/hot%20liss%20krem%20za%20izglajdane%20copy.jpg
Аз ползвам на Лакме и на Gosh. http://cf.mp-cdn.net/90/41/b3a4fa593cfdb3f5be2fbd5fcfcb.jpg и http://4.bp.blogspot.com/_MAEXNH0nVoU/TH_j_JwCwwI/AAAAAAAAGsU/aObzIacarHM/s1600/GOSH%20thermal%20heat%20protection%20spray.bmp тва е другото. Някъде около 16 лева беше, за първото вече не помня, ама е под 20 със сигурност. Добри са!
titinkaa
08-04-2011, 07:29
^Добър термозащитен продукт е също и на Syoss,аз го имам и съм много доволна.
FuckingFreak
08-04-2011, 08:13
На каква цена е това на Syoss?
Подстригнах се преди два дни. Фризьорката ми взе повече от долните пластове и съвсем малко от горния, сега за 1 месец ще видим как съм (защото ми изправи косата и все още не съм я мила от тогава). И мисля да я изравня и да я направя на черта. Знам, че ще е малко късичка, но това е положението, ако сега не ми хареса до лятото поне ще порасне отново. Знам само едно - искам да е над гърдите, защото в момента ми е до гърдите когато е изправена и се подвива малко. Знам, че не е хубаво да я изправям,но като е на черта ще е така. И ще я мия на 4 дни. А когато я измия - едно хубаво изправяне, малко лак и няма мърдане. Преди не я третирах много (изправяне най много 2 пъти в месеца за разнообразие) но ми писна от къдравата ми грива 8-)
titinkaa
08-04-2011, 08:19
^7-8лв е.
И аз преди морето се подстригах.От долния пласт й казах да ми вземе 2 пръста и да я изравни на черта,а горния само връхчетата.Сега с черта повече се харесвам,макар че не е баш черта да си личи много,защото искам постепенно да я направя както трябва,че ме е жал да отрежа 5 пръста на един път.
LudotoDevoiche
08-04-2011, 08:34
И мойта е до гърдите и също ми се подвива :( Няма ли начин да си стои права?
anonymous708973
08-04-2011, 09:22
Ето ги двете серии - 1 (http://www.gliss.bg/index.php?id=3868); 2 (http://www.gliss.bg/index.php?id=5261).
Colombia, откъде си взе копривата?
Може да пробвам втората, понеже ме притеснява, че първата е за суха коса, а моята е мазничка като цяло. Малко е изтощена от морето, затова ми се искаше нещо да я подхраня. :)
sladkish_14
08-04-2011, 09:36
Айде сега, мили момичета-специалисти в домашните маски :twisted: .
Искам да попитам за маската със зехтина. Някъде тука из страниците бях прочела, че някои си я правят.
Та искам да попитам няколко неща:
:arrow: За какво се използва маската със зехтина? (Влияние);
:arrow: Как се използва?;
:arrow: Как се прави?;
:arrow: С какви други масла е хубаво да се смесва?;
:arrow: И по колко пъти е препоръчително да се използва за месец/седмица?.
Благодаря, предварително. :-| :arrow:
pressiana
08-04-2011, 10:42
^Значи.. използва се за възстановяване на косата - против цъфтеж, за блясък. Слага се на суха коса /аз я слагам по цялата коса/ - може само зехтин, може и с други съставки. С ВСИЧКИ масла е хубаво да се смесва, но е добре ако ще има много масла, да сложиш и изсушаващ продукт - кисело мляко, жълтък, ракия, оцет. Ако косата ти е нормална, броят на маслата трябва да е равен на броя на изсушаващите продукти, ако е мазна - изсушаващите да са повече, а ако е суха - маслата да са малко повече. Можеш да правиш маската 1 път седмично, а колко ще стоиш с нея зависи от теб. 1 час е достатъчно. Когато я правиш, слагай върху косата шапка за баня и отгоре кърпа, за да се затопли скалпът - това ускорява растежа на косата, абе като цяло ѝ влияе добре.
Ина, жълтата серия е за накъсани краища, а оранжевата възстановява цялостно. Ти си решаваш, не мисля, че ще ти омазнят косата. :)
sladkish_14
08-04-2011, 11:00
А, pressiana какво би ми препоръчала за цъфтеж на косата, заедно със зехтина? И ако седя с маската цял ден проблем ли ще е?
Някакви изисквания за зехтина има ли? Защото у нас имаме някакъв гръцки ама изобщо не знам какъв е :?
LudotoDevoiche
08-04-2011, 11:21
Според мен няма проблем да седиш цял ден и няма значение какъв е зехтина. Какъвто имаш у вас с такъв си направи маската. :) За цъфтежа можеш да пробваш маслото от пшеничен зародиш.
pressiana
08-04-2011, 12:21
Ами, на мен майка ми ми каза да не се мажа със салатен. Другият вярно, че е по-скъп, обаче е и по-хубав. Виж това (http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/1344-zehtin.html).
Много странно, това са хининови води на Милва и Кокона..различен състав имат..снимата съм цветовете да видите. Коя според вас е по-натурална?
http://prikachi.com/images/488/3648488k.jpg
MegiBoOm
08-04-2011, 15:05
Моята на Милва си е прозрачна течност :-o
LudotoDevoiche
08-04-2011, 15:14
Тази червената на Кокона ли е? Ползвала съм три вида хининова вода - Милва, АДДА и Кокона и не съм обърнала внимание на цвета на тази на Кокона (тъй като другите съм ги пресипвала в шише с пулвенизатор)... Според мен по-натуралната ще е прозрачната хининова вода.
По принцип извлека на Хинина е тъмен. Хининовия на Клоран е червено-кафяв, като тва в шишенцето, което си показала. Защо не им напишеш състава?
На Кокона е прозрачното, на Милва е червеното. Той хининът е червен по принцип. Аз последния път като си вземах хининова вода, имаше на Милва ама не в спрей шишенце и си го пресипах в мое и тогава видях, че е с такъв цвят. Днес си взех пак на Милва, но и на Кокона (беше ми любопитно да видя тя какъв цвят е).
http://prikachi.com/images/486/3648486b.jpg
http://prikachi.com/images/480/3648480l.jpg
А LudotoDevoiche на АДДА какъв цвят е? Ползвала съм я преди време, но до сега не бях обръщала въобще внимание на цветовете.
^ В тая синята имаш два консерванта. Половината и състав значи. В другата няма и има силикон. Сигурно има по-добър ефект или омазнява.
Преди като съм я ползвала на Кокона, сякаш ми омазняваше косата и бях спряла. Но сега покрай темата пак си взех, но на Милва. Днес, не знам, защо си взех на Кокона, след като от на Милва съм доволна.
LudotoDevoiche
08-04-2011, 15:58
На АДДА също е прозрачна (между другото от нея съм най-доволна досега)... В момента използвам тази на Милва с пулвенизатора (днес за пръв път). Преди съм си взимала на Милва само в малко шишенце, незнам има ли разлика между тях. Сега се разрових и видях, че има два вида хининова вода на АДДА: http://www.bgdrogeria.com/index.php?main_page=product_info&cPath=102&products_id=1987 и тази http://www.bgdrogeria.com/index.php?main_page=product_info&cPath=102&products_id=1986 . Аз съм ползвала само тази с червената с коприва, другата дори не съм я срещала :-o
MegiBoOm
08-04-2011, 16:00
А момичета аз за всеки случай да подсетя, след като впръскате хининовата вода след къпане, НЕ СИ СУШЕТЕ КОСАТА СЪС СЕШОАР! 8)
thecreator
08-04-2011, 17:03
А момичета аз за всеки случай да подсетя, след като впръскате хининовата вода след къпане, НЕ СИ СУШЕТЕ КОСАТА СЪС СЕШОАР! 8)
Мерси , че каза .. аз 1 път си я суших и косата ми стана една такава..гадна .. сл.път няма мерси пак :)
Момичета днес използвах шампоана от коприва на МИЛВА и след това косата ми беше мекичка лъскава с блясък въобще супер :grin: :grin: много съм доволна!! :grin:
anonymous708973
08-04-2011, 17:08
Що бе?
А за зехтина да кажа - не използвайте Екстра Върджин, малко скъпо ще ви излезе 8-)
MegiBoOm
08-04-2011, 17:28
Еми, защото хининовата вода си е тип "вода", тоест след като я впръскате тя си попива, а ако се изсушите Вие един вид я изпарявате. Схванахте ли? 8-)
И точно за това някои момичета казват, че не им действа. ;)
sladkish_14
08-04-2011, 17:39
А за зехтина да кажа - не използвайте Екстра Върджин, малко скъпо ще ви излезе 8-)
Ми моят се оказа точно такъв. :-D
titinkaa
08-04-2011, 19:24
^Слагай по-малко.
sladkish_14
08-04-2011, 21:00
^Слагай по-малко.
Защо titinkaа, по-силен ли се води? И то всъщност кой е по-добър за косата. Моята е много твърда, не знам защо така се получи полагам страшно много грижи, мия я със серия за суха коса, но тя все си остава една такава много твърда. И цъфти, защото косъма е прекалено твърд и дебел и се цепи един вид. И искам да опитам със зехтина, пък да видим.. Какво мислиш? :o
nymphadora
08-04-2011, 21:16
Знач аз да се похваля от новия балсам на Глис-черния.Понеже имам суха коса,а и взех да я боядисвам,а балсама се води за много суха и третирана коса-много мека ми я прави :grin:
Ще пробвам и шампоана.
mi6eto942
08-04-2011, 21:19
Днес си направих маска с кисело мляко,жълтък,мед,какао и канела.Косата ми стана уникална с обем,мека,лъскава. :grin:
titinkaa
08-05-2011, 06:16
^Слагай по-малко.
Защо titinkaа, по-силен ли се води? И то всъщност кой е по-добър за косата. Моята е много твърда, не знам защо така се получи полагам страшно много грижи, мия я със серия за суха коса, но тя все си остава една такава много твърда. И цъфти, защото косъма е прекалено твърд и дебел и се цепи един вид. И искам да опитам със зехтина, пък да видим.. Какво мислиш? :o
Нз дали е по-силен,но по принцип зехтина омазнява.Ако слагаш по-малко хем ще спестиш пари хем и няма да ти се омазни косата,защото има възможност по дължината да я оставиш суха,а в корените да се омазнява по-бързо.Но пробвай със зехтина 2-3 пъти и виж как ще ти се отрази. :)
Добро утро. :-)
Аз корени или листа да си взема от копривата, обсъждали сме го вече ама не е ли по-добре корени, нали са по-силни?
titinkaa
08-05-2011, 08:11
^По принцип корените са най-силни,и се ползват за силен косопад,така че ако го нямаш тоя проблем по-добре си вземи листа.
mynichka
08-05-2011, 13:51
Препоръчайте ми някое масло за коса, използвала съм бадемово, кокосово, стимулант на Икаров и тривитаминол. Косата ми е нормална, мия я 2 пъти седмичко.
LudotoDevoiche
08-05-2011, 14:40
^ От пшеничен зародиш например... или от жожоба. Аз скоро мисля да си взема второто. Бях чела, че може да се слага малко на гребена и с него да се разресва косата, за да стои по-оформена и обемна.
Момичета много често когато си изправям косата, тя се наелектризира (не говоря само за зимата)... Някакви идеи как мога да го предотвратя, защото е супер дразнещо? :o Знам за дървените гребени, но нещо немога да си намеря такъв (който да не е ситен)... Четка не ползвам защото ми е неудобна. Идеи?
MegiBoOm
08-05-2011, 15:57
Здравейте момичета!
Реших преди малко от септември/октомври да си взема серия за суха коса, защото ще започна да я изправям в новото училище веднъж на седмица. (знам,че според някои не е много, но в сравнение с изправянето ми досега, веднъж на месец си е доста тормоз). Таа бихте ли ми препоръчали някаква серия за СУХА коса от марките на пазара? (:
bloodymirror
08-05-2011, 16:22
Здравейте момичета!
Реших преди малко от септември/октомври да си взема серия за суха коса, защото ще започна да я изправям в новото училище веднъж на седмица. (знам,че според някои не е много, но в сравнение с изправянето ми досега, веднъж на месец си е доста тормоз). Таа бихте ли ми препоръчали някаква серия за СУХА коса от марките на пазара? (:
Слава богу не ми е суха косата и не съм използвала такива продукти,но знам че ампулите за суха коса правят чудеса,няколко приятелки вече ги използват и са доволни,пък и не са скъпи!
MegiBoOm
08-05-2011, 18:09
Добре тогава ще ползвам и ампули.
А какво ще кажете за шампоан, балсам и спрей на глис (тези в черната опаковка) - най-новите, които принципно се водят за суха коса? (:
pressiana
08-05-2011, 20:16
Какви ампули препоръчвате за суха коса, склонна към цъфтене?
Каква е цената на тези ампули и за 1 път да си сложа, колко ще ми трябват? Омазняват ли?
LudotoDevoiche
08-06-2011, 08:16
Някой по моя въпрос? :(
titinkaa
08-06-2011, 11:35
Какви ампули препоръчвате за суха коса, склонна към цъфтене?
Каква е цената на тези ампули и за 1 път да си сложа, колко ще ми трябват? Омазняват ли?
И аз съм със суха коса и ползвам на Денис с плацента+,иначе може да ползваш и с пчелно млечице.Една ампула е 1.30лв-в Пловдив,за другите градове нз.Ампулите са големи и една ампула стига за 2 пъти мазане.Мисля,че не омазняват,поне аз не го забелязвам,но пробвай нищо не губиш. :)
titinkaa
08-06-2011, 11:37
^ От пшеничен зародиш например... или от жожоба. Аз скоро мисля да си взема второто. Бях чела, че може да се слага малко на гребена и с него да се разресва косата, за да стои по-оформена и обемна.
Момичета много често когато си изправям косата, тя се наелектризира (не говоря само за зимата)... Някакви идеи как мога да го предотвратя, защото е супер дразнещо? :o Знам за дървените гребени, но нещо немога да си намеря такъв (който да не е ситен)... Четка не ползвам защото ми е неудобна. Идеи?
Имам дървен гребен едър,купих си го от аптеката,но не го ползвам,ако искаш мога да ти го дам. :)
MegiBoOm
08-06-2011, 11:40
Добре тогава ще ползвам и ампули.
А какво ще кажете за шампоан, балсам и спрей на глис (тези в черната опаковка) - най-новите, които принципно се водят за суха коса? (:
А?Мислите ли,че тази серия ще свърши работа? 8-)
Аз си правя маска два пъти седмично. Кога е подходящо да си слагам и ампула?
titinkaa
08-06-2011, 11:54
Аз си правя маска два пъти седмично. Кога е подходящо да си слагам и ампула?
Може след маската,като си измиеш косата да си сложиш и ампулата,аз така правя и няма проблем.
Аз си я изплаквам с бръшлян, после пръскам с хининова вода..няма ли да стане много? Като съм в почивка от маски, тогава ще си взема ампулки.
titinkaa
08-06-2011, 12:48
^Може 1 път в седмицата да слагаш хининовата вода и 1 път ампулата,и така да ги редуваш.
LoveChocolate
08-06-2011, 13:00
Много съм доволна от хининовата вода :grin: искам да се похваля че преди месец косата ми беше до раменете а сега е 7 сантиметра под тях :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
strawberry88
08-06-2011, 13:03
Много съм доволна от хининовата вода :grin: искам да се похваля че преди месец косата ми беше до раменете а сега е 7 сантиметра под тях :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Колко пъти седмично си слагаш :) ??
:shock: :shock: 7 сантиметра? И какво друго си и слагала на тази коса?
MegiBoOm
08-06-2011, 13:07
Боже, та това не е възможно. Как така за 1 месец цели 7 санта.
Твааа и да си мажа всичко, което видя на главата всеки ден няма как да стане! 8-)
LoveChocolate
08-06-2011, 13:09
Много съм доволна от хининовата вода :grin: искам да се похваля че преди месец косата ми беше до раменете а сега е 7 сантиметра под тях :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Колко пъти седмично си слагаш :) ??
4 пъти седмично :) използвам и хининов шампоан (но него го използвам от около половин месец :)
LudotoDevoiche
08-06-2011, 13:10
титинке, съгласна съм. Ама как ще стане? 8-)
MegiBoOm
08-06-2011, 13:17
4 пъти седмично :) използвам и хининов шампоан (но него го използвам от около половин месец :)
Коя хининова вода използва и също така, като я пръскаш в корените на суха коса не ти ли се омазнава много? :?
titinkaa
08-06-2011, 13:18
титинке, съгласна съм. Ама как ще стане? 8-)
Еми ще ти го пратя по пощата.Сега ще го снимам да го видиш,дали ще ти хареса,и дали изобщо такъв търсиш. :)
titinkaa
08-06-2011, 13:32
LudotoDevoiche,ето снимката http://prikachi.com/images/283/3656283k.jpg
strawberry88
08-06-2011, 13:39
titinka,беше казала че използваш маската за коса на Christian of Roma..би ли ми казала колко струва,защото искам да си я купя :neutral: :-) ?
titinkaa
08-06-2011, 13:48
titinka,беше казала че използваш маската за коса на Christian of Roma..би ли ми казала колко струва,защото искам да си я купя :neutral: :-) ?
16лв-1л.Мойта е със сусамово семе,много съм доволна. :) Мпйта е от ноември месец 2010г. и имам още около 2пръста на дъното,и след това пак ще си взема на тая марка,само че с нещо друго.
strawberry88
08-06-2011, 13:50
16лв-1л.Мойта е със сусамово семе,много съм доволна. :) Благодаря ти :-) :grin: !!
titinkaa
08-06-2011, 13:55
^За нищо. :-)
Аз като цяло съм много много доволна от Cristian of Roma,и наистина си заслужават парите за професионална козметика.В Пловдив видях къде им е магазина и другия път направо там ще ида да си купя квото ми трябва. :)
LudotoDevoiche
08-06-2011, 14:10
титинке, за съжаление ми трябва такъв обаче с дръжка. :( Иначе страшно много ти благодаря, че се отзова и даже беше готова да ми го дадеш ей така. Малко хора биха го направили. :-) :-)
titinkaa
08-06-2011, 14:12
^Е няма нищо,не си длъжна да го харесаш.Аз предложих пък ти си решаваш. :)
LoveChocolate
08-06-2011, 15:13
Коя хининова вода използва и също така, като я пръскаш в корените на суха коса не ти ли се омазнава много? :?
на милва и се пръскам само след баня :)иии то цялата :D
MegiBoOm
08-06-2011, 15:15
Еееее то аз като се мия само два пъти в седмицата кво да напраяяя :? 8-)
Нищо аз и без тва моята на Милва я свърших и сега започвам розовото спрейче на Глис.Отказах се от ампулите.
Наесен ще ги почвам тях ;)
titinkaa
08-06-2011, 15:17
Чесно казано е възможно за 1 месец да порасне 7см,защото мойта коса в момента е 2 пръста под сутиена,а миналата седмица подстригах още 2 пръста-демек че мойта коса за 1 месец е пораснала с 5см.
MegiBoOm
08-06-2011, 19:10
Момичета преди малко се присипах себорал фортето в шишето от хининовата вода и сега всеки път щом си подсуша косата с кърпа ще го впръсквам в корените, пък да видим дали ще има разлика, а чак след него ще пръскам розовия Глис. :)
therichbitch
08-06-2011, 19:14
мойта коса в момента е 2 пръста под сутиена,а миналата седмица подстригах още 2 пръста-демек че мойта коса за 1 месец е пораснала с 5см.
Ползваш ли някакви продукти за растеж (освен гореспоменатата маска) :)
И нещо да ви питам. Онзи ден си купих шампоан на Джонсън. Няма нищо общо с този, който имах преди година, две.. изобщо не се пени, много е воден, трябва да слагам цяла шепа, за да се разпени малко и да покрие цялата коса :( Някой с проблем като моя?!
ИИ още нещо :D Някой, ако е ползвал шампоан, който наистина придава блясък и лъскавина на косата, може ли да сподели какъв?
mynichka
08-06-2011, 19:16
мойта коса в момента е 2 пръста под сутиена,а миналата седмица подстригах още 2 пръста-демек че мойта коса за 1 месец е пораснала с 5см.
И нещо да ви питам. Онзи ден си купих шампоан на Джонсън. Няма нищо общо с този, който имах преди година, две.. изобщо не се пени, много е воден, трябва да слагам цяла шепа, за да се разпени малко и да покрие цялата коса :( Някой с проблем като моя?!
ИИ още нещо :D Някой, ако е ползвал шампоан, който наистина придава блясък и лъскавина на косата, може ли да сподели какъв?
да, моя шампоан е такъв ама е поръчван от фриз. салон
Ако искаш мога да ти го снимам, че нещо не намирам снимка в нета
MegiBoOm
08-06-2011, 19:17
Този на Балеа с Ув защита, който ползвам сега е хубав.
За блясък не мога точно да ти кажа, защото аз си правя една елемнтарна маска преди да се изкъпя и сигурно е от нея. (:
Иначе напоследък, ако забелязвате партидите с шампоани и такива неща, които пращат за България са с много лошо качество. И пантен също си развалиха шампоаните, а пък в Елсев набутаха безброй химии. :?
sladkish_14
08-06-2011, 19:19
Такам. Набавих си продуктите време е за същинската част. :-D
Последно запитване - маската със зехтина как се нанася? по цялата дължина или ? и някой прави ли си я, какви отзиви има от нея? :(
mynichka
08-06-2011, 19:21
sladkish_14, когато си правя маска с зехтин си я нанасям само в крайщата. Правя си я зехтин и мед против цъфтене и накъсване.
strawberry88
08-06-2011, 19:32
ИИ още нещо :D Някой, ако е ползвал шампоан, който наистина придава блясък и лъскавина на косата, може ли да сподели какъв? И аз като теб изобщо не съм доволна от Джонсън-а (моя е с пшеница). :(
titinkaa
08-06-2011, 19:38
Ползвам за растеж себорал форте с ампула на Денис с плацента,и отделно правя маска с тривитаминол.
Шампоан ползвам професионален за блясък и съм доволна.Поръчван ми е от фр.салон.
LudotoDevoiche
08-06-2011, 19:45
sladkish_14, аз съм си правила няколко пъти тази маска и останах много доволна (косата ми ставаше много мека и придобиваше страхотен блясък). Нанасях я по цялата дължина. :)
pressiana
08-06-2011, 19:50
Гледах, че сте писали за бебешките шампоани. Аз ползвам Кря-кря и също слагам по много. И да, не прави много пяна.
За блясък ползвам бирен, доволна съм.
Иначе мисля и аз да взема хининов, защото косата ми от тривитаминола не съм забелязала да расте. :?
Ползвам за растеж себорал форте с ампула на Денис с плацента,и отделно правя маска с тривитаминол.
Шампоан ползвам професионален за блясък и съм доволна.Поръчван ми е от фр.салон.
Само да попитам Себорал Форте колко пъти използваш и как по точно?
strawberry88
08-06-2011, 20:27
http://www.nisea-bg.com/browsepic.html?iid=5421&image=http://www.nisea-bg.com/images/items/5436.jpg Няксй ползвал ли го е ??
Colombia
08-06-2011, 20:31
Да.Аз! :)
Преди доста време.
Мммм...хубав беше.Не е нещо УАУ,но ми хареса :)
http://www.nisea-bg.com/browsepic.html?iid=5421&image=http://www.nisea-bg.com/images/items/5436.jpg Няксй ползвал ли го е ??
Даааа, мирише уникално и косата става супер мекичка :)
И аз го имах като излезе. Мирише хубаво и до там. Шампоан като шампоан.
dqvolcheto9
08-06-2011, 21:35
дам къпала съм с такъв и ми стана една мека косата,миришеше супер и имаше някакъв блясък .. супер даже като свърши моя ще си купя такъв.. :)
...със сигурност го има това, но разглеждането на 90 страници не ме устройва, така че ако някой намери нещо общо с това, което търся моля да ме упъти горе-долу къде да ходя..
имам един приятел, който от толкова много химия по главата си (вакси, гелове, лакове) и изгарянето с пресата, косата му е много изтъняла и опада повече от нормалното.. дайте домашни маски, с които да си заздрави косъма и други, които смятате за необходими... ии още едно нещо :-| ...кажете шампоани също за тоя тип коса, които наистина ще му помогнат, по възможност до 20лв. ... мерси за вниманието ! :mrgreen:
PS: спокойно.. търсех в гугала и намерех няколко.. искам да чуя вас :)
titinkaa
08-07-2011, 06:39
Само да попитам Себорал Форте колко пъти използваш и как по точно?
2 пъти в седмицата след като си измия косата впръсквам в корените.
pressiana
08-07-2011, 09:25
Бърз въпрос - като си слагате кафе в маската, смляно ли слагате, или като е вече приготвено.. или пък утайка?
strawberry88
08-07-2011, 09:31
Бърз въпрос - като си слагате кафе в маската, смляно ли слагате, или като е вече приготвено.. или пък утайка? Ами аз смляно го слагам :) .
pressiana
08-07-2011, 10:08
Мерси много, видях, че си отговорила, преди да направя маската..
Сложих и кафе, да видим после как ще го измия. 8-)
strawberry88
08-07-2011, 10:12
Мерси много, видях, че си отговорила, преди да направя маската..
Сложих и кафе, да видим после как ще го измия. 8-) Успех :-) !!
Козметичката ми ми беше казала, че е имала ужасен косопад и какво ли не била пробвала..но само маска с тривитаминол и екзементин Ц и помогнало. Слагало се по няколко капки, от ветеринарната аптека е пак. Някой чувал ли го е?
MimiKalcheff93
08-07-2011, 11:22
Кафето и аз смляно сложих.Лесно се отми , нямаше нищо страшно, само едни малки топчета ,които малко повече трябва да си играеш докато паднат всичките.Иначе като изсъхне косата и да е останало някое друго си пада само. При мен на първия ден доста миришеше на кафе ..После се от мириса.. :)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 11:58
Момичета имам въпрос относно бадемовото масло. Може ли да се слага на крайщата на косата? Омазнява ли много? Ясно е, че щом е масло ще има лек мокър ефект, но въпроса ми е дали не е много фрапиращо. :)
Момичета имам въпрос относно бадемовото масло. Може ли да се слага на крайщата на косата? Омазнява ли много? Ясно е, че щом е масло ще има лек мокър ефект, но въпроса ми е дали не е много фрапиращо. :)
Да, даже е хубаво да си го слагаш на цялата коса. Аз си слагам по един път на седмица и става много мекичка, също така ми порастна много бързо косата от него :)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 12:18
Не ти ли се омазнява косата така? Аз имах предвид без изплакване после. :) Както няколко момичета от темата, както и авторката си слагат масло от пшеничен зародиш само на крайщата против цъфтеж.
strawberry88
08-07-2011, 12:20
Да, даже е хубаво да си го слагаш на цялата коса. Аз си слагам по един път на седмица и става много мекичка, също така ми порастна много бързо косата от него :) Мисля че тя имаше предвид дали може да се слага след къпане на чиста коса..не съм пробвала,и аз искам да разбера ама според мен ако се сложат няколко копки,няма да е много фрапиращо :D
Слагала съм си, но се улях :D и по крайщата седеше много мазна за това за да не си личи слагай много малко и съвсем на крайщата на косата. Аз лично ползвам кристали :)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 12:25
И аз по принцип действам с кристалите, но само когато я третирам с пресата. Сега съм и дала почивка от горенето и за това искам да заложа на по-естествено подхранване. :D
mynichka
08-07-2011, 12:39
Слагай по съвсем малко, че аз един път се поолях 8-)
MegiBoOm
08-07-2011, 12:39
Шампоан, като шампоан.Очаквах повече, но...
mynichka
08-07-2011, 12:40
^ когото съм попитала не е доволен от него
MegiBoOm
08-07-2011, 12:42
Момичета смятам сега септември след като се подстрижа да си купя хининов шампоан на Милва и маската с костен мозък и плацента на Миостис и така да се грижа за косата си през есента, как мислите?
mynichka
08-07-2011, 12:46
и от маската съм доволна и от шампоана, и не знам дали от внушение- но косата ми растеше по- бързо :)
mynichka
08-07-2011, 12:47
но не забравяй и домашните маски, все пак те си остават от естествени продукти и заздравяват косата
MegiBoOm
08-07-2011, 12:48
Е аз сега си правя домашни маски и точно за тов амисля по-натам да си взема тази, за да може да опитам как ще е, а след като я свърша ще си продължа с домашни маски и т.н. :)
Само ме е страх от пресата да ен ми се увреди много косата ; (
strawberry88
08-07-2011, 12:49
Имам въпрос относно хининовия шампоан на Милва-много ли изсушава косата :?: 8-[ ??
Маската на Miosotis е уникална! Отдавна не съм я ползвала и мисля утре да отида да си я езема.
mynichka
08-07-2011, 12:50
аз използвам преса на 2-3 дена и нямам увредено, цъфнало или накъсано или каквото и да е, но задължително 2та пъти в които си мия косата си правя домашна маска. Ако много бързам слагам от тая на Миосотис
mynichka
08-07-2011, 12:50
Имам въпрос относно хининовия шампоан на Милва-много ли изсушава косата :?: 8-[ ??
на всяка коса различно, но на моята не
MegiBoOm
08-07-2011, 12:55
Мъничка а косота ти расте ли, защото на някои хора косата им спира да расте от пресата?
И също така би ли споделила всичко, което използваш, за да имам едно наум как да се грижа за нея? :)
ElManana
08-07-2011, 12:55
Има ли червенокоски тук? Мисля да се правя червена този път и имам няколко въпроса.
1. Боя ,която да прави хубав наситен червен цвят?
2. Толкова трудна ли е поддръжката на цвета, колкото си мисля?
Също, като си слагате какао..какво точно го слагате? Аз си сложих от Нескуика. 8-)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 13:01
Меги и аз от есента ще си взема хининовия шампоан на Милва и маската на Миосотис. От септември пак започвам да си изправям косата и ще си взема и стимуланта на Икаров, масло от жожоба. Тези дни ще започвам жълтата серия на Глис и ще видиме как ще ми се отрази.
mynichka
08-07-2011, 13:03
Мъничка а косота ти расте ли, защото на някои хора косата им спира да расте от пресата?
И също така би ли споделила всичко, което използваш, за да имам едно наум как да се грижа за нея? :)
да, расте- мисля, че преди съм пускала снимки. Бях с почти до кръста, постригах я на каре- доста време си поседях и сега си я пускам пак дълга 2-3 пръста над сутиена е.
Ами използвам:
Бадемово масло, кокосово, стимулант на Икаров, розова вода, ракия, мед, жълтък, кисело мляко, какао, канела, зехтин- това са нещата от които си правя домашните маски.
Шампоана ми е ето този: http://prikachi.com/images.php?images/923/3659923G.jpg с малко от жожоба,. поръчван е от салон за мисля 12 лв. но за 4 месеца като се къпем аз и майка ми с него още имам.
Купената маска е на Миосотис.
Спрейчета на Глис: за дълга и склонна към цъфтене
Едно на Балеа за права коса и на Сайъс преди пресата.
Мисля, че това е всичко.
MegiBoOm
08-07-2011, 13:33
УоУ...не смяташ ли,че я пренасисташ? 8-)
mynichka
08-07-2011, 13:36
хахах :booooomb: не го слагам всичкото наведнъж, примерно утре ще си направя маска с ракия, жълтък, мед и стимулант и после ще и сложа само от това на Сайъс
Colombia
08-07-2011, 13:44
Аз сега съм с маска от кисело мляко,жълтък,рициново маско,оцет,кафе(за 1 път слагам :D :) :grin: ) и хума.
Ще я отмия и накрая ще впръскам в корените на косата отвара от коприва :)
Това е :D :D :) :grin: :grin:
anonymous708973
08-07-2011, 14:07
Меги, стига си се панирала 8-)
Никъде не е казано, че въобще трябва да използваш нещо, може да имаш здрава коса. Аз се изправям доста често от 2 години, като използвам единствено шампоан и балсам. :) И на всичко отгоре, расте като обезумяла - хората се чудят как да им порасне по-бързо, аз искам да спре да расте 8-)
Е, мисля да си взема маска на Миостис и серията на Глис за изтощена коса, защото бях на море и все пак гадната вода се е отразила. Искам да стане малко по-гъста и бляскава, иначе не си слагам нито хининова вода, нито тривитаминол и разни масла, понеже ме притеснява да не се омазни, а тя и без това не е от най-сухите.
victoriassecret1
08-07-2011, 14:12
Има ли доволни от шампоаните и балсамите на Orzene? И знаете ли дали сега вървят в комплект на промоция?
anonymous708973
08-07-2011, 14:14
Хора, нещо не намирам тема за лицето, затова да питам... каква беше оная маска с хумата и за какво е?
ElManana
08-07-2011, 14:23
Хора, нещо не намирам тема за лицето, затова да питам... каква беше оная маска с хумата и за какво е?
Не е ли тази http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=421097&highlight=%F5%F3%EC%E0 ?
Разгледай. В някои от маските се слага хума.
LudotoDevoiche
08-07-2011, 14:49
Има ли доволни от шампоаните и балсамите на Orzene? И знаете ли дали сега вървят в комплект на промоция?
Аз съм много доволна от шампоана за суха коса. Много мекичка и подредена ми е косата след него. Имам за още един, два пъти и започвам с този на Глис. За промоцията за съжаление незнам.
MegiBoOm
08-07-2011, 14:55
Момичета да Ви питам, на колко време си купувате шампоан, също така само с един карате докато го изхабите или...И колко шампоана имате в момента у вас.
Аз винаги карам с един, много рядко с два и сега имам един в нас и той е този на Балеа.
mi6eto942
08-07-2011, 14:57
Искам да попитам,от къде мога да си купя тази маска на Миостис и колко струва?
MegiBoOm
08-07-2011, 14:58
От магазин за козметика до 9лв. е в различните магазини (:
titinkaa
08-07-2011, 15:05
Момичета да Ви питам, на колко време си купувате шампоан, също така само с един карате докато го изхабите или...И колко шампоана имате в момента у вас.
Аз винаги карам с един, много рядко с два и сега имам един в нас и той е този на Балеа.
Задължително карам с един шампоан,и съм с него докато не го изхабя.
koshtramba
08-07-2011, 15:09
Колкото и да ви харесва един продукт (не говоря конкретно за шампоаните, но и те в това число) го сменяйте на 2 месеца с друг, след още 2 месеца можете да се върнете на предния. Така се избягва моментът, в който косата/кожата привикват към дадения продукт и така ще може да му се наслаждавайте безкрайно, без да губи ефективността си. Някой хора правят грешката да използват един продукт продължително време и после обикновено казват : "Развалиха го тоя крем". Еми, извинявайте, ама това е малоумно мислене.
LudotoDevoiche
08-07-2011, 15:23
Аз също карам с един и чак когато го изхабя почвам с друг и то не същия. Няма как да се случи просто да използвам 1 шампоан повторно след като съм го свършила. Винаги си харесвам някой друг... например сега още не съм почнала Глис-а, а вече се чудя кой да си взема след него - на Милва с хинин или на Фитовал. И двата ще ги пробвам няма как, въпроса е кой да е първи. :D
mynichka
08-07-2011, 15:27
Милвата :)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 15:29
^ И аз така мисля. 8-)
Не, използвам вече второ шишенце, не ми се е изсушила косата.
victoriassecret1
08-07-2011, 15:45
Имам няколко шампоана и балсама и на всяко миене изполвам различни, защото знам, че е хубаво да се сменят.
therichbitch
08-07-2011, 16:35
При мен е някакъв истински ужас. Онзи ден си почиствах шкафчето и ги броих. Около 17-18 неща са :shock: (включвам и балсами, и душ гелове), но поне едно 6-7 шампоана имам и нито един не е привършен. Нещо все не мога да си намеря такъв, дето да ми е угоден :lol:
Даже днес си взех ето този.
http://prikachi.com/images/806/3660806n.jpgПомня, че преди, когато излезна, ми действаше добре. Да видим сега дали и него са развалили.
Colombia
08-07-2011, 16:44
Аз имам по 2 обиковено. :)
1 е Катранен на фирма Сара.Ползвам го когато си правя маски.Първо отмивам с него,после с другия.
И 2 обикновено ми е :grin: :grin: :grin:
http://www.ivis.bg/products_images/elseve_total_repair_5_shampoo.jpg
За нищо на света не го заменям.Няма друго нещо,което да ми действа така добре на косата!!!
Горещо препоръчвам :) 8) :)
Colombia
08-07-2011, 16:52
Да попитам :)
Момичета,остана ми около 1 блистер от Геритамин Нео а не искам да го пия,понеже мисля,че вече ще ми дойде много.
Мога ли да спукам хапчетата и да сложа течноста в маска за коса?
Чувала съм,че става,но да питам за по-сигурно :)
therichbitch
08-07-2011, 16:53
Катраненият добър ли е? Втърдява ли косата?
А на мен пък този на Елсев не ми понася. Преди време си купих и ме напълни с пърхот и главата постоянно ме сърбеше. Беше много гадно :(
Мога ли да спукам хапчетата и да сложа течноста в маска за коса? Чувала съм,че става,но да питам за по-сигурно :)
Мисля, че може. Поне дост момичета го правят с разни таблетки.(ако првилно си спомням, че Геритамина са таблетки за растеж) Помагат ли?
billytalent
08-07-2011, 16:57
Момичета, предложете ми хубав шампоан за коса, който предава блясък.
Само да не е Елсев-прави ми косата ужасна.
Много съм доволна от Орзен, но е време да го сменя малко.
:)
Colombia
08-07-2011, 17:01
За Катранения шампоан:
Да!Учудващо добър е!И е само за 1.30 :shock: :) 8-)
Може би малко по-твърда ми я прави в корените,но на мен ми харесва.
Нищо не губиш...пробвай го!Може да ти хареса.Пък и е евтин :D
И аз така преди време от Head & Shoulders получих обрив.Бяха ми излезнали малки пъпки покрай ушите и шията,бяше отвратително.После месец и нещо ги лекувах.
Така,че всичко си е строго индивидувално.Докато не пробваш,няма как да разбереш :)
therichbitch
08-07-2011, 17:04
На мен nivea diamond gloss наистина ми придаваше блясък :) Днес пак си взех и ще го пробвам още тази вечер. Утре ща кажа дали ми харесва.
Colombia
08-07-2011, 17:04
Мога ли да спукам хапчетата и да сложа течноста в маска за коса? Чувала съм,че става,но да питам за по-сигурно :)
Мисля, че може. Поне дост момичета го правят с разни таблетки.(ако првилно си спомням, че Геритамина са таблетки за растеж) Помагат ли?
Ами не мога да кажа,че е нещо фрапиращо.
Просто усещам косата си малко по-здрава...или си втълпявам :D
Но на кожата и ноктите със сигурност ми помага.Ефекта е видим :)
billytalent
08-07-2011, 17:09
На мен nivea diamond gloss наистина ми придаваше блясък :) Днес пак си взех и ще го пробвам още тази вечер. Утре ща кажа дали ми харесва.
Вчера толкова време се чудих в магазина да си го взема ли... най-вероятно ще го пробвам. :)
Сега ще си направя почивка от маските с тривитаминол.
Ще си използвам само ампулите. Косата ми е порастнала страшно много :shock: Като си я вържа на опашка, отвсякъде ми стърчат нови израстъци. 8-)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 17:26
Катранения шампоан не изсушава ли много косата?
victoriassecret1
08-07-2011, 17:29
Катранения шампоан не мирише ли малко лошо и след баня усеща ли се мириса?
Colombia
08-07-2011, 17:39
Катранения шампоан малко май ми прави косата по-твърда,НО само в корените :)
На мен ми харесва.Може да го пробвате.При всеки е различно :)
И не след като си измиеш косата НЕ остава никакъв мирис.Не мирише лошо...на смола повече,нещо такова.Просто няма парфюми в него.Аромата е чист и свеж...
titinkaa
08-07-2011, 17:40
billytalent
може ли снимка на косата ти? :)
anonymous708973
08-07-2011, 17:44
Колкото и да ви харесва един продукт (не говоря конкретно за шампоаните, но и те в това число) го сменяйте на 2 месеца с друг, след още 2 месеца можете да се върнете на предния. Така се избягва моментът, в който косата/кожата привикват към дадения продукт и така ще може да му се наслаждавайте безкрайно, без да губи ефективността си. Някой хора правят грешката да използват един продукт продължително време и после обикновено казват : "Развалиха го тоя крем". Еми, извинявайте, ама това е малоумно мислене.
Вярно е. Аз съм супер доволна от един с коприва на Трестан - оправи ми пърхота, мазната коса и прочее, обаче направих грешката да използвам две опаковки една след друга и пърхотът се появи отново. Смених го с друг и веднага се махна. Обикновено въртя по 2 шампоана - моя и на майка ми. В момента съм със Сайъс - оня, дето уж прави обем, но не съм доволна, и чат-пат използвам на майка ми Орзен-а.
billytalent
08-07-2011, 17:45
billytalent
Много скоро. Само да си оправя цвета, защото в момента се опитвам да я направя лилава и ще пусна. :)
titinkaa
08-07-2011, 17:51
billytalent
Много скоро. Само да си оправя цвета, защото в момента се опитвам да я направя лилава и ще пусна. :)
Добре ще чакаме. :)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 17:56
Colombia, още един въпрос... Катранения ти шампоан на Милва ли е?
Colombia
08-07-2011, 18:00
Не на Сара е.Струва 1.30 лв.
От всички,които съм пробвала този ми харесва НАЙ-МНОГО :)
therichbitch
08-07-2011, 18:09
Дали ако си впръсквам от време на време оцет, ще има ефект (за блясък) :lol: Някой пробвал ли е?
Colombia
08-07-2011, 18:20
Без да отмиваш?
Тц...ще миришеш на оцет-100%
И без да се отмива не знам дали е препоръчително :(
Без да отмиваш?
Тц...ще миришеш на оцет-100%
И без да се отмива не знам дали е препоръчително :(
+1
therichbitch
08-07-2011, 18:26
С отмиване естествено :D Просто в много домашни маски за блясък го има и затова реших, че може (понеже не обичам да забърквам някакви мазни, лепкави неща, каквато е маската с оцет и мед..) само оцет малко да се впръсква преди къпане. Иначе нямам намерение да излизам и да мириша на шопска салата, споко :-D
Colombia
08-07-2011, 18:38
По-добре след като си измиеш косата я облей с вода и оцет :)
anonymous708973
08-07-2011, 18:43
По-добре след като си измиеш косата я облей с вода и оцет :)
А после трябва ли да се облее отново с чиста вода? 8-)
Colombia
08-07-2011, 18:47
Аммм.. май не :-o Знам,че момичета така се обливат след шампоана и това е.Но,ако искаш можеш да пробваш когато няма да излизаш никъде.Пробвай и виж дали мирише :D Ако да-мини я пак само с вода и вече ще знаеш. :)
pressiana
08-07-2011, 19:59
Имам у нас 7-8 шампоана /бирен, бебешки, Нивеа, Шаума, Глис, някакъв на майка ми за боядисана коса и 2 шампоана на сестра ми - последните 2 не ги ползвам/ и всеки път се къпя с различен.. Не мога да ползвам абсолютно същите неща при всяко къпане, писва ми. Балсами имам 3-4, а маската ми е само една.
А Меги, и аз мисля, че се панираш. Ако пък в крайна сметка толкова ти се увреди косата, ще я клъцнеш, няма как. Вярно, и аз ползвам доста неща за коса, ама ги слагам в маски, пък и слагам предимно продукти от вкъщи /домашен мед, домашна ракия, даже домашния оцет на баща ми 8-) /. Недей да слагаш много химии - шампоан, балсам/спрей и протектор са достатъчни, може 1 път седмично подхранваща маска.
Като заговорихме за грижи през есента, аз ще ползвам само стимулант на Икаров и малко пшенично масло след баня, това е. Маски не мисля да правя засега.
Colombia
08-07-2011, 20:34
Това ме подести.
Вижте какво бях гледала преди...
Подхранваща маска с мед, жълтък и плодове
Един жълтък се смесва със супена лъжица мед. Към тях се добавят пресен гроздов сок, смачкани ябълки и пасирана печена тиква. Маската се държи около половин час, след което се изплаква само с вода.
Блясъкът и здравината ще се възвърнат след по-малко от 5-6 процедури (маската се прави веднъж на седмица).
Интересно...бях я срещала и под името есенна подхранваща маска за коса.
Някой пробвал ли я е?
П.П.
http://www.comfort.bg/interesno/584/Image/pumpkin_basic.jpg :D :-D :D :D 8-)
titinkaa
08-07-2011, 21:00
Аз слагам 1ч.л. оцет към маската с тривитаминол,и после не ми мирише на салата косата. :D
pressiana
08-07-2011, 21:02
Аз слагам 1ч.л. оцет към маската с тривитаминол,и после не ми мирише на салата косата. :D
И аз така. :)
LudotoDevoiche
08-07-2011, 21:16
Аз доста често си обливам косата с вода и оцет. Не го отмивам и косата ми грам не мирише! Освен това придобива страхотен блясък и мекота. :)
mynichka
08-08-2011, 05:30
Аз доста често си обливам косата с вода и оцет. Не го отмивам и косата ми грам не мирише! Освен това придобива страхотен блясък и мекота. :)
и аз
MegiBoOm
08-08-2011, 05:54
Преси точно от това се страхувах.Да не трябва да я скъсявам после, защото сигурно ще се разрева.Не стига,че не ми е дълга, а пък и ако вземе да се наложи да я режа ще се гръмна! 8-)
Днеска отново ще си направя маската с масло от авокадо,мед и зехтин. (:
и аз
+ 1
titinkaa
08-08-2011, 07:53
Днес ще си правя маската с тривитаминол,ракия,оцет,ас ирин,хума,бадемово масло,какао,кисело мляко и жълтък.
MegiBoOm
08-08-2011, 07:59
Хорааа ще пукнааа.Тоя себорал смърди толкова отвратителноооооо :x Ужассс, дано като косата ми изсъхне да се махне тая гнуссс.
titinkaa
08-08-2011, 08:16
^Ще се махне.
anonymous708973
08-08-2011, 08:25
Днес ще си правя маската с тривитаминол,ракия,оцет,ас ирин,хума,бадемово масло,какао,кисело мляко и жълтък.
Ебаси маската :Д
Пък аз мисля да направя номера с оцета, стискайте палци да не ми мирише косата, че като нищо ще я измия втори път :Д
Бтв, кое от всичките масла е подхранващо и кое не омазнява?
titinkaa
08-08-2011, 08:32
^какво й е на маската?
anonymous708973
08-08-2011, 08:36
Има супер много съставки :Д
titinkaa
08-08-2011, 08:54
^Винаги си правя тази маска и ми се отразява доста добре на косата,така че няма проблем,че са толкова много.
sladkish_14
08-08-2011, 08:54
Аз пък си направих тази със зехтина и съм страшно доволна :::
Сложих зехтин, пшенично масло, жълтък и мед. =;
А киселото мляко за какво е?
pressiana
08-08-2011, 09:06
^За блясък. Аз не си слагам, че е голяма смрад.
Ина, маслата по принцип би трябвало да регулират омазняването, слагат се преди измиване, а след - не повече от 2-3 капки, щото става мазало.
LudotoDevoiche
08-08-2011, 09:09
sladkish_14, и за еластичност. Между другото за изплакването на косата с оцета, е препоръчително той да е ябълков. :)
anonymous708973
08-08-2011, 09:24
sladkish_14, и за еластичност. Между другото за изплакването на косата с оцета, е препоръчително той да е ябълков. :)
Дам, и аз ябълков използвах :Д ама си изплакнах косата с чиста вода, че не ми се рискуваше да воня на оцет.
зехтин, пшенично масло, жълтък и мед.
Това за какво е? Какъв тип ти е косата и какво искаш да постигнеш?
И се слага преди самото измиване със шампоана, така ли?
LoveChocolate
08-08-2011, 09:32
Аз си правя същата маска но без пшеничното масло :) прави косата супер мека :)
LudotoDevoiche
08-08-2011, 09:32
PinkPan7her, не си плакни косата след това, защото все едно нищо не си правила. Косата няма да ти мирише... виж ако слагаш повече оцет отколкото вода, това е друг въпрос.
niki9651
08-08-2011, 09:34
преди няколко дни си взех маската на билка http://apteka.framar.bg/30018375/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8%D 1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0-200-%D0%BC%D0%BB-
и още не съм я използвала и искам да попитам тъй като леко ми мирише на сапун дали след това ще ми мирише косата и качествена ли е [/img]
sladkish_14
08-08-2011, 09:49
Това е за цъфтежите. Иначе моята коса е доста.. твърда. Не суха, а твърда и много трудно се справям с нея. Заради самата дебелина на косъма и трудното разресване, косата ми цъфти и се къса. :?
Искам да постигна по-малко цъфтеж и има ефект. Наистина, като се сложи мед и жълтък и става страшно, но аз слагам повече масло и зехтин и косата ми става еластична, жива, мека има блясък и след като се измих виждах само тук-там цъфтеж. Препоръчвам маската на всяко едно момиче след пострижка, определено след това няма да имате нужда от скорошно постригване. Слагам я преди да се изкъпя 1 час. Но тъй като слагам по-голямо количество масла, което действа за омазняването на косата, си мажа само връхчетата и опашката седя така около 40минути и после си слагам и в корените и седя още 30, и влизам да се къпя. Това е :)
П.С - Престанете да се вкарвате във филми. Слагала съм си и газ, и мас в косата, дори да мирише след баня, след час изветрява самата миризма. :wink:
mynichka
08-08-2011, 10:16
LudotoDevoiche мисля, че ти беше искала дървено гребенче- днес гледах по един лев- точно такова с дръжка
LudotoDevoiche
08-08-2011, 10:23
^ Къде го гледа ии не беше ситен нали? :) Не съм с гъста коса, ама с тея ситните гребени направо няма разресване.
mynichka
08-08-2011, 10:32
Търново, иначе е рядък да, даже мисля да отида да си го купя. Много къдрева съм и сресването преди баня ми е голям проблем. :booooomb:
anonymous708973
08-08-2011, 10:40
Това е за цъфтежите. Иначе моята коса е доста.. твърда. Не суха, а твърда и много трудно се справям с нея. Заради самата дебелина на косъма и трудното разресване, косата ми цъфти и се къса. :?
Искам да постигна по-малко цъфтеж и има ефект. Наистина, като се сложи мед и жълтък и става страшно, но аз слагам повече масло и зехтин и косата ми става еластична, жива, мека има блясък и след като се измих виждах само тук-там цъфтеж. Препоръчвам маската на всяко едно момиче след пострижка, определено след това няма да имате нужда от скорошно постригване. Слагам я преди да се изкъпя 1 час. Но тъй като слагам по-голямо количество масла, което действа за омазняването на косата, си мажа само връхчетата и опашката седя така около 40минути и после си слагам и в корените и седя още 30, и влизам да се къпя. Това е :)
П.С - Престанете да се вкарвате във филми. Слагала съм си и газ, и мас в косата, дори да мирише след баня, след час изветрява самата миризма. :wink:
Мерси много за подробното обяснение :) Моята коса не е твърда, обаче много се къса. Ще го пробвам това, макар че подозирам, че с тоя мед голямо мазане ще стане. Може ли да добавя алкохол - нали уж изсушавал косата, така няма да се омазни от зехтина и маслото?
В какво съотношение слагаш съставките или както дойде?
LudotoDevoiche
08-08-2011, 10:41
Жалко... моята е чуплива и като я среша, почва да хвърчи от всякъде. Сегашния ми гребен е доста едър, но е пластмасов (не съм го взимала от ДМ ама скоро гледах там същия)... Та в най-скоро време ще се разтърся за дървен гребен, че зимата няма да се издържа. :o
mynichka
08-08-2011, 10:41
от къде си?
sladkish_14
08-08-2011, 11:10
В какво съотношение слагаш съставките или както дойде?
Ами на съотношението още не съм му хванала цаката, защото тука никой не ми обесни що годе подробно, но тъй като наблягам повече на цъфтежа, а не на лъскавина и мекота - слагам 2с.л зехтин, 1с.л или 2 (според косата ти, ако не е мазна може и 2) пшенично масло, 1 жълтък и 1 с.л мед.
С меда става страшно, направо като се намазах вчера и само се молех после да мога да се среша, но уви, като влезнах в банята косата ми стана гладка, като огледало - изобщо не съм имала проблем с разресването.
Както ти казах, ако искаш прави като мене. 40минути по дължината на косата слагаш маска и после 20-30 в корените, хем ще ти се подхранят, хем няма да се омазни.
П.С - Като влезнеш да си измиеш косата първо пусни хладка вода, заради яйцето, нека да се отмие хубаво без шампоан и после давай с по-топла и шампоан. :)
LudotoDevoiche
08-08-2011, 11:23
от къде си?
От София съм. :)
Аз днес няма да си правя маска, след баня само ще си сложа от хининовата вода на Милва (между другото много съм доволна от нея, не ми омазнява корените). Може да си изплакна косата с оцет или с лайка, но ще видим...
choparkopar
08-08-2011, 12:32
Да ви се похваля- днес си направих маска само с желатин като го намазах по дължината на косата и престоях 2-3 часа. Стана много мека и гладка. Преди слагах жълтък и зехтин, но без тях е по-добре. :)
victoriassecret1
08-08-2011, 12:39
Да ви се похваля- днес си направих маска само с желатин като го намазах по дължината на косата и престоях 2-3 часа. Стана много мека и гладка. Преди слагах жълтък и зехтин, но без тях е по-добре. :)
Може ли да обясниш по-подробно как се приготвя?
choparkopar
08-08-2011, 12:50
Може ли да обясниш по-подробно как се приготвя?
Ами просто разтваряш една супена лъжица желатин в малко хладка вода и бъркаш и чакаш докато се разтвори напълно, както се приготвя за сладкиши. После си го мажеш като домашна маска, аз не слагам в корените, а само надолу и това е.
titinkaa
08-08-2011, 13:10
Момичета,кафето в маските за коса за какво служи,защото се чудя дали да си сложа към маската?
nimfetka7
08-08-2011, 13:22
Момичета,кафето в маските за коса за какво служи,защото се чудя дали да си сложа към маската?
Днес прочетох, че кофеина стимулира растежа на косата.
mynichka
08-08-2011, 14:15
^ и аз мисля да пробвам да си сложа кафе да видя какъв ще е резултата
iiordanova
08-08-2011, 15:21
Моята коса след морето е станала на задни части. Утре съм на фризьор да ми махнат цъфналото. Ще си правя вече домашни маски винаги преди къпане. Май ще си купя тривитаминол. Чета само позитиви за него. Колко струва?
MimiKalcheff93
08-08-2011, 15:21
Ами , аз си сложих кафе и какао последния път с кисело мляко.Уж потъмнявал косата , но явно трябва много да повтаряш.Аз не съм правила да потъмнява ,но доста мека стана.
Нещо намерих и го поствам ,дано да е полезно :
Бръшлян: Една супена лъжица нарязани листа се варят 10 минути в половин литър вода. След като изстине, отварата се прецежда. С памук, напоен с тази отвара, се овлажняват кожата на главата и самата коса всяка вечер в продължение на един месец.
Брей: Счукват се пресни корени, изстискват се и с получения сок се мажат корените на косата всеки ден в продължение на един меceц.
Латинка: 100 r добре смачкани листа от латинка се смесват със 100 г
смачкани листа от коприва и към тях се добавят 10 г стрити корени от прозориче. Сместа се залива с половин литър чист спирт. Оставя се да престои петнадесет дни, като се разбърква няколко пъти дневно. Прецежда се и получената настойка се използува за фрикции на кожата на главата след измиването и. Да се пазят очите!
Наумка: Счукват се пресни корени и получената кашица се нанася върху окосмената част на главата. След това главата се увива с пергамент, отгоре с хавлиена кърпа. Маската се оставя да действува един час. Прилага се през дeн продължение на един месец.
victoriassecret1
08-08-2011, 15:23
Моята коса след морето е станала на задни части. Утре съм на фризьор да ми махнат цъфналото. Ще си правя вече домашни маски винаги преди къпане. Май ще си купя тривитаминол. Чета само позитиви за него. Колко струва?
Аз си го взех за 7 лв.
titinkaa
08-08-2011, 15:41
^Аз го взех за 5.40лв
LudotoDevoiche
08-08-2011, 16:26
Аз за 7 и нещо. 8-)
Colombia
08-08-2011, 17:15
Да ви се похваля!
МНОГО съм доволна от рициновото масло в маската ми за коса. :grin: :grin: :grin:
Утре пак ще си купя.
Струва само 1.30 :)
sladkish_14
08-08-2011, 17:42
И защо си толкова доволна?
Как ти влияе на косата? И за какво е?
Colombia
08-08-2011, 17:50
Косата ми е плътна,същевременно мека...усещам я по-жива.Само след 1 нанасяне. :) :) :grin:
За заздравяване като цяло е!
pressiana
08-08-2011, 17:55
^Само маслото ли сложи, колко сложи и колко време седя с него?
Colombia
08-08-2011, 18:02
Не сложих к.мляко,кафе,оцет,жълтък,ху а и рициново масло.Сложих половин шишенце.
Стоях около час :)
titinkaa
08-08-2011, 18:29
Аз кафе днес не сложих,защото късно ми отговорихте,но нищо другия път ще сложа,щом е за растеж. :)
mi6eto942
08-08-2011, 21:33
Някой ползвал ли е хининовия шампоан на Сара?Дайте мнения,дали е хубав,защото днес си го купих и мисля утре да го пробвам.
Аз кафе днес не сложих,защото късно ми отговорихте,но нищо другия път ще сложа,щом е за растеж. :)
Какво кафе се слага и колко в маската?
Момичета, ползвали ли сте някоя от маските са коса на Lorys ? Доволни ли сте ? Мисля да си взема тази http://plamboy.com/Maska-uvredena-tretirana-kosa-zmiisko-olio-lorys-pi-500.html :)
mynichka
08-09-2011, 08:41
^ много ги хвалеха преди, аз лично не съм я ползвала, но е пълна със силикони и не мисля да я пробвам
Значи по-добре да не си я взимам ? :?
mynichka
08-09-2011, 08:56
ами ти сама решаваш, но според мен трябва да инвестираш в някоя по- добра маска
Някакви предложения ? За купешка става на въпрос :) Единствено тази на Miosotis съм ползвала и съм доволна :)
anonymous708973
08-09-2011, 09:01
Момичета, ползвали ли сте някоя от маските са коса на Lorys ? Доволни ли сте ? Мисля да си взема тази http://plamboy.com/Maska-uvredena-tretirana-kosa-zmiisko-olio-lorys-pi-500.html :)
Недей. Привидно заглажда косъма и прави косата здрава и блестяща, но всъщност това е само ефект.
mynichka
08-09-2011, 09:03
katii
каква ти е косата
Ами попринцип е леко суха в крайщата и доста я третирам с пресата :o Но от 2 месеца съм я изправила само и единстевно веднъж, защото много започна да опада и сега наистина е много по-здрава и хубава. Слагам и тривитаминол 1 път в седмицата (понякога пропускам) и също така впръсквам коприва в корените. Понеже вчера я видях тази маска на Lorys в една аптека (1л. за 7лв.) и ми се стори доста добра оферта, реших първо да ви попитам дали сте доволни и дали да си я взимам, но щом е пълна със силикон и не е хубава се отказах :? Сигурно пак ще си езема тази на Miosotis.
billytalent
08-09-2011, 09:26
Маската на Miosotis за каква коса е?
Моята е леко мазна в корените, а надолу е суха. Дали ще ми върши работа? :-o
http://www.profesionalist.com/%D0%92%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D1 %81%D0%BA%D0%B0__%D0%9C%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1 %82%D0%B8%D1%81-details.aspx :)
strawberry88
08-09-2011, 09:33
Маската на Miosotis за каква коса е?
Моята е леко мазна в корените, а надолу е суха. Дали ще ми върши работа? :-o Аз имам червената и пише,че е за сухи,боядисвани,обезцветен и и къдрени коси :) .
billytalent
08-09-2011, 09:33
Мерси. :)
Тези дни ще си я взема.
Време е да си направя почивка от домашните маски.
Аз я имам. Не е кой знае какво,но косата става малко по гладка.
Аз ли бъркам или силикона "слепва" краищата и това не позволява цъфтежа? Какво е лошото на силикона?
anonymous708973
08-09-2011, 09:36
Привидния ефект.
Неслучайно на серията ми за коса на Сайъс пише 0% silicone.
LudotoDevoiche
08-09-2011, 09:57
Аз тая маска на Лорис се чудя кво да я правя... хич не ми се ще да я изхвърлям ама накрая така ще стане. Много рядко си слагам, просто защото не съм си взимала друга, а не винаги си правя домашни маски. Но скоро ще си взема тая на Миосотис. Тя освен в аптеките, напира ли се и по козметичните магазини?
strawberry88
08-09-2011, 10:01
Аз тая маска на Лорис се чудя кво да я правя... хич не ми се ще да я изхвърлям ама накрая така ще стане. Много рядко си слагам, просто защото не съм си взимала друга, а не винаги си правя домашни маски. Но скоро ще си взема тая на Миосотис. Тя освен в аптеките, напира ли се и по козметичните магазини? Да :wink:
shanell1
08-09-2011, 10:01
А защо не си поръчате от фризьорките маска за коса ? Те ще ви предложат и за 15-20 лв ще си вземете доста добри, другия вариант са домашните маски :)
LudotoDevoiche
08-09-2011, 10:25
^ Ще пробвам тази на Миосотис първо и след като я свърша мисля да си поръчам от фризьорката. Невярвам да се окаже някаква гадна. :)
shanell1
08-09-2011, 11:37
Масовите по пазара, за мен са боклуци :) А и фризьорката ще ти препоръча най-подходящата за косата ти
nimfetka7
08-09-2011, 11:46
А какво лошо има в силикона? От него косата не цъфти май и обвива косъма в нещо като защитна обвивка. Не разбирам защо е вреден? :-o
Сега се връщам от Аптеката (баси жегата е навъка :D ) и си купих Себорал Форте,но то върви в промоция със Себорал+ . На етикета пише едно и също и на двата Себорала. Въпроса ми е Себорал + ,пак ли е същото като Форте-то или не? Каква е разликата?
titinkaa
08-09-2011, 12:18
Сега се връщам от Аптеката (баси жегата е навъка :D ) и си купих Себорал Форте,но то върви в промоция със Себорал+ . На етикета пише едно и също и на двата Себорала. Въпроса ми е Себорал + ,пак ли е същото като Форте-то или не? Каква е разликата?
Себорал форте е по-силен,от само Себорал.
Доста шампоани имали Милва, сега като им гледах сайта .. http://nia-milva.com/docs/nia-milva-products-bg.pdf
anonymous708973
08-09-2011, 12:29
А какво лошо има в силикона? От него косата не цъфти май и обвива косъма в нещо като защитна обвивка. Не разбирам защо е вреден? :-o
Не можеш цял живот да я ползваш тая маска, нали? А в момента, в който спреш, косата ти ще изглежда също толкова изтощена колкото и преди нея.
titinkaa
08-09-2011, 12:50
Какво кафе се слага и колко в маската?
Смляно кафе за кафеварка или джезве,1ч.л. се слага.
nimfetka7
08-09-2011, 13:49
Себорал + е от билката репей, а Себорал Форте - от черемика. Себорал Форте както казаха по - горе е по силен :)
Себорал + е от билката репей, а Себорал Форте - от черемика. Себорал Форте както казаха по - горе е по силен :)
Мисълта ми е някаква разлика в действието има ли ? С кой да започна?
thecreator
08-09-2011, 13:54
честити ни 100 странички :)
LudotoDevoiche
08-09-2011, 13:57
100 :grin:
И моя Себорал Форте беше заедно със Себорал +. Аз започнах със Себорал + и след това другия. Друга разлика между тях е, че Себорал + е само за разтеж и пърхут.
mynichka
08-09-2011, 14:12
всъщност не трябва ли да се отваря вол. 3 :)
iiordanova
08-09-2011, 14:13
Таман си направих маска от - жълтък,зехтин,мед,ром,малко кафе. Ще постоя 30 минути и отивам да се къпя. 8-)
mynichka
08-09-2011, 14:21
моя грешка вол.2
titinkaa
08-09-2011, 15:35
И аз днес мислих за вол.2 да направя,но исках първо да ви питам дали да направим или не?!
Colombia
08-09-2011, 15:37
Аз съм ЗА :)