View Full Version : Тема за единадесетокласниците- 2011/2012 :)
sisito94 -Къде учиш ?
Професионална гимназия по Икономика-Разград
Защо? :-o
Помислих, че може и да си от моето у-ще аз уча в НТБГ
Sisito941
09-18-2011, 15:35
Аз май само статистика няма да имам от тези предмети които си изброиЛ..
Защо ли останах с впечатлението, че си от Своге.
Ааа не знам.. :D
anonymous708973
09-18-2011, 16:05
Няма да имаме втора задължителна матура по профил, ако беше така, трябваше да го въведат още когато бяхме 8 клас.
Общо взето, аз съм изненадана от това, колко леко започва годината. Да не казвам голяма дума, че е минал само един ден, но имам едва две входни и то насрочени за 30 септември.
Audiophile
09-18-2011, 19:30
Аз имам входно по физика, което ще се състои или средата, или краят на Ноември. Г-на по физика президент !!!!
А да, утре сме на даскало 8)
Thrombocyte
09-18-2011, 20:06
Физика в 11 клас?
Audiophile
09-18-2011, 20:24
Физика в 11 клас?
В ЕГ съм и с разказвателните предмети сме 1 година назад, за тва така
krisence
09-18-2011, 20:46
А вие знаете ли,че ние ще сме първите,които ще правят втора матура по профил?Поне аз така разбрах. :-o
Уау, аз не съм чула такова нещо. Пък и май има училища, в които нямаш профил, например някакви СОУ-та??
:shock:
Айде не. Какъв е смисъла? Едно 70% от кандидатстудентите не кандидатсват с профилиращ предмет. Аз ако искам да уча право примерно, не мога да държа матура история, така ли? :/
Аз пък може и да не искам да си кандидатствам по профила.
Не знам защо ама много силно ме съмнява това да е така
DesireToFire
09-18-2011, 21:18
Физика в 11 клас?
Аз доколкото знам и догодина ще си уча физика.. :Д
Audiophile
09-19-2011, 08:57
^ мхм, даже сега учебника ще го ползваме и за догодина. То май е астрономия в 12-и клас, ама не знам, първо да избутаме тая 8-)
vesito13
09-19-2011, 16:02
При нас за по-забавно сме с 2 учебника по физика :-D А догодина два пъти повече часове от сега... :lol:
Абе хора,а догодина ще имам ли физика,химия и биология?В СОУ с природоматематически профил съм/немски,англ,географ и математ/??
anonymous708973
09-19-2011, 19:27
Физика в 11 клас?
Мх, ама учебникът тая година е готин, а по биология е направо микроскопичен в сравнение с миналата. Обаче като чух какво ще учим, как всичко е свързано и ми трябва логическо мислене. Фак.
Audiophile
09-19-2011, 19:39
Физика в 11 клас?
Мх, ама учебникът тая година е готин, а по биология е направо микроскопичен в сравнение с миналата. Обаче като чух какво ще учим, как всичко е свързано и ми трябва логическо мислене. Фак.
Да, учебникът по биология е 70 страници, няма да имаме и учебна тетрадка (парти с пояс) А физиката.. тази година само да я минем и тва е.
Biskfitka
09-19-2011, 22:57
Биологията е лесна,аз я минах в 10ти клас де ;д
Физиката в 10ти клас беше гадна според мен,ние даже имахме 2 учебника за всеки срок,като 2рия не се взима целия...сега ще учим Астрономия :grin:
krisence
09-22-2011, 20:49
сега ще учим Астрономия :grin:
На мен пък Астрономията ми е една от най-безинтересните части на физиката, там има главно теория и нещо главно за любознателните...
Как астрономия? Ние сме на оптика сега, или поне ще бъдем като ни мине входното.
Следващите две седмици ще са просто ужасяващи в тоя аспект.
Вас чака ли ви нещо такова?
А ние пък имаме два учебника,единия е само механика...а профила ми няма нищо общо с физиката. 8-)
pifiella
09-23-2011, 13:47
Аз май само статистика няма да имам от тези предмети които си изброиЛ..
Защо ли останах с впечатлението, че си от Своге.
Кое момиче беше в ик. гимназия в Своге?
Aз съм от Своге.
Засега нещата се очертават добре без химия,физика,it ...
Специалните предмети са ми: - основи на правото, счетоводство на предприятиетo,бизнес комуникации, делова кореспонденция, менидмънт и по всичко това по два часа учебна практика.....Имам и история,бел,английски,немс и,философия и зип философия.
Аз нещо съм го закъсала и трябва да ми правят операция на дясното коляно и незнам какво да правя,ако ме оперират два месеца ще стоя в болница...А точно сега трябва да уча,да уча и само да уча...
::: :?
sajalqvam za pravopisnite gre6ki,no pi6a s kirilizator ...
krisence
09-24-2011, 21:42
За първи път да реша да следя тема и тя пък замря :D
ох и аз така krisence... я някой да каже дали мисли да кандидатства в чужбина?? аз съм се насочила към Германия и Австрия и силно се надявам да се получи.
Аз към Великобритания. :D Мечта си ми е от осми клас още и работя всячески към това да я постигна. :Р
DesireToFire
09-25-2011, 10:17
Аз съм към Шотландия :Д
anonymous708973
09-25-2011, 10:21
И аз съм към Европа.
Германия, Австрия... :)
Пък дано да вляза в програма за обмен с други училища, ще мога да прекарам година в Лондон, Париж, Амстердам и прочее. :)
Виждам имате големи амбиции, за наистина страхотни страни.. но защо, тук не ви ли харесва ?
Извън темата е, но исках да видя ориентацията ви и си зададох този въпрос..
Иначе успех и всичко хубаво! :)
krisence
09-25-2011, 12:15
Аз първоначално си мислех да кандидатствам в чуждина, но сякаш се запитах какво има там, каквото няма тук. Ако наистина искаш да научиш нещо ще си го научиш и тук. Ако обаче си решил да живееш в чужбина наистина е по-добре да продължиш обучението си там, но ако мислиш да крадиш живота си тук по-добре е да си се развиваш тук.
Ами аз съм се насочила в чужбина, защото семейството ми иска да се преместим. PinkPan7her виждам, че си се насочила към страните, които и аз искам. Кога смяташ да държиш изпита DaF по немски или ще кандидатстваш по английска програма?
anonymous708973
09-25-2011, 13:59
Даф-а мисля да го взимам другото лято :)
Не съм сигурна, може в последния момент да ми щукне обучението да ми е на английски, ако се панирам, че не знам достатъчно немски 8-) Или ако моята специалност е само на английски.
Образованието тук не ми харесва. Ако се наложи да остана тук по финансови причини, ще пиша Журналистика в СУ или Реклама в НБУ.
Особено са ми абсурдни специалности като Стопанско управление в ПУ, например. :Д
Аз първоначално си мислех да кандидатствам в чуждина, но сякаш се запитах какво има там, каквото няма тук. Ако наистина искаш да научиш нещо ще си го научиш и тук.
Да, да...
Leukocyte
09-25-2011, 16:49
Нях, нямам нерви за следване в чужбина.
Уча си тука фармацията и чак тогава забягвам.
krisence
09-25-2011, 19:41
Аз първоначално си мислех да кандидатствам в чуждина, но сякаш се запитах какво има там, каквото няма тук. Ако наистина искаш да научиш нещо ще си го научиш и тук.
Да, да...
Ако наистина искаш да научиш нещо, никой и нищо не може да те спре. С добри учители всичко става, а и при нас има такива.
pifiella
09-25-2011, 20:56
Нях, нямам нерви за следване в чужбина.
Уча си тука фармацията и чак тогава забягвам.
О,колега - най-накрая една сродна душа!
И аз съм се насочила към медицинския, каквото ме приемат,разбира се.Е няма да е зле да e медицина,а не за рентгенолог,но каквото стане.Тая година бая падна бала на 2 и 3 класиране в му-тата извън София,дано се запази тази тенденция и за нас.
Кое ти е по-трудно биология или химия?
Аз по био съм добре,много добре,ама тая пуста химия...... трябва да я преборя някак... :?
Ходиш ли на уроци,как се готвиш?
За следване в чужбина не мога и да си помисля нямам пари,нямам и желание. Завърши си висшето тука,взeми си дипломката и дим да те няма.Аз така ще направя [-o<
krisence
09-29-2011, 21:41
Да взема отново да възродя темата. :)
Да ви попитам как са ви входните, свикнахте ли вече да ходите на училище и с учлищния живот ?
anonymous708973
09-30-2011, 07:59
Понеделник имах две,
сряда - пак две,
днес пак имам две :Д
Не се спуквам да уча и определено не ми се ходи на даскало. Добре че от понеделник съм първа смяна, та поне да имам време и за друго.
Leukocyte
09-30-2011, 09:29
Ох, днес ще правя входно по БЕЛ ( тест + есе) и отделно по математика.
Имахме и писмено изпитване по История, но не смея да го нарека входно.
По Френски същата работа...
DesireToFire
09-30-2011, 14:30
Тази седмица имахме 5 контролни, за другата не ми се мисли колко са :Д Но засега съм супер доволна от себе се. Имам 6 по география, история и математика и 5 по английски. По Бел сигурно пак ще е 5, въпреки, че имам шанс за 6. И ми е интересно по повечето предмети, по някой ми иде да се хвърля от някъде, но това са изключения. Забавно е през повечето време, въобще нямам оплаквания. Мисля, че това ще е една от най-хубавите ми години 8-)
lisi4ety
09-30-2011, 14:34
Аз съм към Шотландия :Д
..или Франция.
krisence
09-30-2011, 20:45
Нас пък ни бяха заплашили с много входни и накрая направихме само едно по биология, на което се надявам на 6. :) Другата седмица вече май наистина ще е напечено ....
bloodfrozen
09-30-2011, 20:48
Пропуснах последните три учебни дни и поради това другата седмица се очертава да е доста тежка. 8-)
Крайно досадни са ми тия входни, да се свършват вече.
Аз искам да питам колегите - единайдесетокласници :D само аз ли си мисля, че тая година учебниците са два пъти по тънки, а трябва да учим два пъти повече :shock: :lol:
Ако някой се интересува от кандидатстване в Шотландия - да пише на лс .
Толкова много съм изчела, че съм спец :-D , а и поддържам връзка с няколко бг студента там
Аз искам да питам колегите - единайдесетокласници :D само аз ли си мисля, че тая година учебниците са два пъти по тънки, а трябва да учим два пъти повече :shock: :lol:
Толкова много съм изчела, че съм спец :-D , а и поддържам връзка с няколко бг студента там
Аз съм една година назад с разказвателните ама сега като го каза това и направо ме наплаши :D Не мога да си представя какво ме чака в дванадесети клас :X
Само аз ли не мога да се почувствам все още на училище? Много ми е странно, неестествено някак си. А днес ми дадоха 3 изненадващи входни. Добре де... Едното не толкова, но останалите наистина бяха изненада.
Аз съм една година назад с разказвателните ама сега като го каза това и направо ме наплаши :D Не мога да си представя какво ме чака в дванадесети клас :X
Само аз ли не мога да се почувствам все още на училище? Много ми е странно, неестествено някак си. А днес ми дадоха 3 изненадващи входни. Добре де... Едното не толкова, но останалите наистина бяха изненада.
ами то аз трябваше да отбележа, че и аз сум ( в езикова съм) 8-) в 11 клас, но уча за 10, но това, което казах важи, учебниците са мноооого по-тънки, а тея от началото ни погнаха
^ Да, особено биологията е толкова симпатична. Чак приятно ми става да я гледам. Трябва да видиш историята за 11 клас. Урок по три страници, тръпки ме побиват като се сетя. Иначе философията ми изглежда интересна и значително по-приятна от миналогодишната етика.
Иначе, познато... Госпожата ми по БЕЛ още на 16 каза, че тогава трябвало да предадем резюметата и искаше да правим входно на 17 - което, забележете, беше събота - деня в който отработвахме и за който знае, че няма да се съберем всички. Просто.. ужас. Вие входни правехте ли или само нас ни почнаха от рано?
^ Да, особено биологията е толкова симпатична. Чак приятно ми става да я гледам. Трябва да видиш историята за 11 клас. Урок по три страници, тръпки ме побиват като се сетя. Иначе философията ми изглежда интересна и значително по-приятна от миналогодишната етика.
Иначе, познато... Госпожата ми по БЕЛ още на 16 каза, че тогава трябвало да предадем резюметата и искаше да правим входно на 17 - което, забележете, беше събота - деня в който отработвахме и за който знае, че няма да се съберем всички. Просто.. ужас. Вие входни правехте ли или само нас ни почнаха от рано?
Е нас уж ни карат по-леко , но по Английски, Физика, История и БЕЛ вече ги направихте, следващата седмица са по БИО, ИТ и Информатика и Математика и over!
ПП: Учебника по История на просвета има много грешки,нашия учител ни препоръча някой от търновски автор след 2005,но ние можем да избираме , щото имаме и +2 часа зип
Вие имате все още ИТ? Ние тая година имаме само информатика. Иначе и вие сте минали д/г тези, които ние направихме. Сега и на мен ми остана по математика, химия и информатика. Класната се смили и няма да имаме входно по физика.
Нашия мисля, че е точно на Просвета. Макар че въобще не съм се заглеждала.
Ние нямаме право на ЗИП-ове. Чак 12 клас май можем да си изберем два, за това и сме прецакани.
Ти към какво си се насочила след 12 клас?
дааааа гадиниииите ни погнаха от рано - и аз на 17 правих :-x
DesireToFire
10-01-2011, 18:17
Вие имате все още ИТ? Ние тая година имаме само информатика. Иначе и вие сте минали д/г тези, които ние направихме. Сега и на мен ми остана по математика, химия и информатика. Класната се смили и няма да имаме входно по физика.
Ние нямаме право на ЗИП-ове. Чак 12 клас май можем да си изберем два, за това и сме прецакани.
ЗИПове е нормално да не можете да избирате. Но нямате ли право на СИПове? Иначе аз съм с два часа ИТ, 1 информатика и принципно имаме и трети час, водещ се ИТ, но там учим висша математика. Нас чак от 17ти не са ни почнали, чак от тази седмица дето мина (лично нашият клас де, другите имаха входни и преди това.)
АМи такъв ми е профиа Ит,Информатика и Английски + физика!
Имам 8 часа зип,от които 2 са история!
Абе мацаница яка стана,ама ще се оправя!
Колебая се между 2 крайности,тъй като обожавам историята,просто ми е любима и нещото ,което дава по-гояма перспектива!
Право или МИО ! Но имам още време да мисля,но съм се насочла по-скоро към второто!
Leukocyte
10-01-2011, 20:14
Вчера беше някакъв ужас.
Първи час - входно по математика, а втория и третия входно по БЕЛ, което включваше - тест, резюме и есе на тема "Книгите" от Далчев.
Пълна трагедия.. Съжалявам,че съм в такова училище,въобщее не ми е интересна тази професия :(
ЗИПове е нормално да не можете да избирате. Но нямате ли право на СИПове? Иначе аз съм с два часа ИТ, 1 информатика и принципно имаме и трети час, водещ се ИТ, но там учим висша математика. Нас чак от 17ти не са ни почнали, чак от тази седмица дето мина (лично нашият клас де, другите имаха входни и преди това.)
Нем, ние нямаме право и на СИП-ове. Аз не съм в езикова гимназия, а в профилирана паралелка - макар, че когато влязох уж ни казваха, че няма да има никаква разлика м/у нашата програма и тази на езиковите, но както и да е. Малко ни прецакаха, но...
Вие явно сериозно залягате над математиката - това е добре, мен въобще не ме бива.
granger и двете специалности, където си се насочила ми харесват. Всъщност това бяха и моите първи колебания, като правото взимаше връх. Не знам дали си забелязала, но напоследък много хора се втурват към МИО, има доста желания за там. И все пак - според мен трябва да избереш нещо, което ще ти е приятно да учиш, а и където виждаш бъдеще.
blue_ice
10-01-2011, 20:27
Хах, мислех си, че само мен са ме затрупали от сега с контролни, пък то навсякъде било така :D :D а за учебниците не знам колко са тънки, ама до колкото съм чувала 11 клас е един от най-тежките.
Happiness1
10-01-2011, 21:02
Хораааа, докато се усетим ше мине и таз учебна година.. Решихте ли к'во ще учите вече??
DesireToFire
10-01-2011, 21:32
Хах, мислех си, че само мен са ме затрупали от сега с контролни, пък то навсякъде било така :D :D а за учебниците не знам колко са тънки, ама до колкото съм чувала 11 клас е един от най-тежките.
Аз пък до колкото съм чувала, а и баща ми постоянно ми го повтаря е че 10. клас била последната трудна година и сега вече е по-лесно.
krisence
10-01-2011, 21:38
Аз пък до колкото съм чувала, а и баща ми постоянно ми го повтаря е че 10. клас била последната трудна година и сега вече е по-лесно.
Надявам се да е така.
anonymous708973
10-02-2011, 12:28
Аз пък знам, че 10 клас бил най-лесният :Д
vesito13
10-02-2011, 12:34
Ох, при нас много ги моткат тея входни, чак ми става досадно. Отлагаме, отлагаме, без да има никакъв смисъл, а почваме да взимаме нов материал. Та досега са минали само тези по химия и физика. По физика беше лесно, но по химия го омотах хубаво. Преговаряхме едно, то се паднаха съвсем други работи, както и да е, още от началото не смятам да се ядосвам. Утре имам входно по история, а там съм си зле по принцип.
По биология учителката ни предупреди, че въпреки тънкия учебник, биологията тази година ще е сложна. А в момента довършваме учебника от миналата година.
anonymous708973
10-02-2011, 14:27
И нашият по биология каза, че тук нещата са супер свързани, че ще решаваме задачи и една отнемала 10 мин. Ква е тая задача?!
pifiella
10-02-2011, 15:31
И нашият по биология каза, че тук нещата са супер свързани, че ще решаваме задачи и една отнемала 10 мин. Ква е тая задача?!
Хибридно и дихибридно кръстосване,разни типове А,А1,а,а1 ....Ще кръстосвате боб,крави,овце.....,ако майката е жълта,а бащата рижав - какво ще е на цвят телето и още куп такива задачи.
Добре,че при мен приключи, а на вас успех! 8-)
anonymous708973
10-02-2011, 15:33
Много мило :D
pifiella
10-02-2011, 15:39
Много мило :D
Старая се! :D
Айде да се активизираме малко, 7 и 8-ми клас изписаха форума.... 8-)
Абе,момичета, на мен след 10 клас ми махната химията и биологията , сега имам само 1 зип биология. В какви училища сте?!Аз съм в гимназия с технологичен профил.
krisence
10-02-2011, 20:38
Абе,момичета, на мен след 10 клас ми махната химията и биологията , сега имам само 1 зип биология. В какви училища сте?!Аз съм в гимназия с технологичен профил.
Еми аз съм била подготве (т.е. 8ми клас нямах разказвателни), затова имаме и сега биология и химия и подобни :)
Аз съм в езикова и за тва и аз имам химия и биология, въпреки че съм и такъв профил демек и в 12 клас ще ги уча :D Не ми се мисли колко ще е трудно, ама пък много ме влекат :D Иначе за сега съм г/д доволна..малко кофти разпределиха учителите, ама ще го преживея :D
pifiella
10-03-2011, 13:34
Как сте днес?
Денят е хубав,слънчев точно като за 3.10 :D
Днес правих входно по немски и беше елементарно....
Утре по бел,в сряда по математика и тогава ми се очертава първата 2 8-)
Как сте днес?
Денят е хубав,слънчев точно като за 3.10 :D
Днес правих входно по немски и беше елементарно....
Утре по бел,в сряда по математика и тогава ми се очертава първата 2 8-)
Мани,заради тея почивни дни около 22и23 пропуснах адски много часове математика , в четвъртък имам входно по мат, и по ИТ , а в петък по Литература ... Ще изтикам по Мат. някакси, дано хвана 5 поне,а по Литература вече е ЕСЕ и мога да разтягам локуми 10 дни :-D
Аз съм в ПМГ, ама и аз съм карала подготве, затова предметите ми се водят с един клас назад. (: Тоест сега уча материал за 10 клас, нищо че съм 11, а в 12 клас и на мен ще ми отпадат. Предполагам, че технологичните профили нямате подготвителен. (:
На мен тази и следващата седмица ще са ми ад, но пък после се свършват входните и ще спя цял уикенд като заклана.
Не, не съм имала подготве. Карах си всичко както си е ! Все пак предпочитам да ми отпадаше и физиката,нямам проблем с нея , но би било добре да уча повече история,но както и да е! Живот и здраве догодина и биология нямам и още един друг предмет ми отпадаше , не зная кой обаче... ИТ май,само информатика уча. Както и да е ! Успех с всички входни !;)
Biskfitka
10-04-2011, 21:46
Ние ще правим входно по математика,ама на новия материал о.О
Входно по БЕЛ нз кога..
Входно поо Философия правихме,ама трябваше да развием някакъв отговор там,лесна му работа...и то даже не беше на нещщо от етиката и правото ;д
По история са правили на урока за ООН само..на 21ви септ...но аз пътувах за Плд тогава и пропуснах ;ддд
хах мисля, че ние бием всякакви рекорди ;дд Още на 16-ти правихме входно по география... :D
krisence
10-07-2011, 21:21
хах мисля, че ние бием всякакви рекорди ;дд Още на 16-ти правихме входно по география... :D
Леле още на 16ти, а ние все още не сме направили това по география, а г-на все ни казва, че следващият час щяло да бъде.... :-D
Ох,остана само това по информатика и финито. Всичко е ок , а историята тази година се очертава да ми е крайно интересна! :grin:
В понеделник ни е входното по математика...тая не е нормална ;х каза, че входното щяло да ние на материала от 9 и 10 клас..ще я избуша ;@
Ох,остана само това по информатика и финито. Всичко е ок , а историята тази година се очертава да ми е крайно интересна! :grin:
Историята тази година е адски готина наистина, изключая тъпите френски правителства, които вече ги учим трети час.
Следващата седмица ще ми е ад пак, заради физика, немски и химия и се свършва. :grin:
Историята тази година е адски готина наистина, изключая тъпите френски правителства, които вече ги учим трети час.
Следващата седмица ще ми е ад пак, заради физика, немски и химия и се свършва. :grin:
Да и на мен историята ми е много интересна! вие вече ориентирали ли сте се кво ще кандидатствате :)
Oх,колебая се , защото обожавам историята, но пък ми вървят и езиците. Колебая се между Право и МИО.
Oх,колебая се , защото обожавам историята, но пък ми вървят и езиците. Колебая се между Право и МИО.
Какво е МИО, а иначе аз от малка искам да стана лекарка :D, ама напоследък нещо се змислям и аз за правото..
Аз съм се насочила към медия, медийни науки и журналистика :)
Да ви се оплача - физиката вчера беше у-жас-на. Хем бях учила, а то какво стана ... :( Надявам се на четири.
pifiella
10-11-2011, 12:58
Здрасти!
Аз ще кандидатствам с био и химия в МУ( дано ме приемат)!
Чакам само да мине интервюто с 1000 стипендии и започвам да си пиша темите,да ги зубкам... :twisted:
А втората матура решили ли сте по какво ще е? Аз се колебая между немски и философия.Трябва да е по нещо,което не изисква много четене,защото нямам време да уча по история или география..
МИО е международни икономически отношения
anonymous708973
10-11-2011, 15:11
Аз съм се насочила към медия, медийни науки и журналистика :)
Да ви се оплача - физиката вчера беше у-жас-на. Хем бях учила, а то какво стана ... :( Надявам се на четири.
Ха, и аз съм се насочила към същото. Къде искаш да кандидатстваш? :)
Ами към Великобритания и САЩ, евентуално. Сега на 15ти ще ходя на изложението на Интеграл (от Велико Търново съм) и се надявам там да ми дадат повече информация. А ако не ме приемат там - винаги има спецалност реклама в НБУ :)
Ти?
anonymous708973
10-11-2011, 18:52
Германия/Австрия/Холандия.
Сестрата на една приятелка е реклама в НБУ и е супер въодушевена, изпитът е приятен и мисля да се явя, за да съм се подсигурила в случай, че в чужбина не ме приемат, което е микроскопично вероятно, ама все пак.. :)
Thrombocyte
10-11-2011, 19:28
От другата седмица започвам подготовката и изготвянето на обширни теми по биология, а уж имам обещанието на една позната да ми даде направо разработени по химия...
Дано след 2 годинки да съм вече студент в МУ Пловдив.
Здрасти!
Аз ще кандидатствам с био и химия в МУ( дано ме приемат)!
Чакам само да мине интервюто с 1000 стипендии и започвам да си пиша темите,да ги зубкам... :twisted:
А втората матура решили ли сте по какво ще е? Аз се колебая между немски и философия.Трябва да е по нещо,което не изисква много четене,защото нямам време да уча по история или география..
МИО е международни икономически отношения
Аз понеже уча във френската и втората ми матура ще я карам по френски :D Говореше се нещо, че втората задължителна трябва да е по профилиращия предмет,ама май не са го приели тоя закон
Кво да кажа.. вече имам 4 2-ки , 1 3-ка и 1 4-ка :-o Уча в училище , което на края на годината най-високия успех в класа ни беше към 4 и нещо... :D
anonymous708973
10-12-2011, 17:27
Хора, днес бях на презентация на един университет в Холандия и съм сериозно разколебана за Германия. Безспорно ще ми е по-лесно обучението ми да е на английски, че с тоя немски сама ще си вкарам автогол. Искат CAE, което не е лошо, само че аз декември се явявам на FCE и първоначалният план беше да спра малко с английския, да дам предимство на немския и юли да взема TestDaf, обаче няма как да стане... Единият вариант е да взема CAE декември 12 клас, но тогава ми е DSD-то от училище. Другият вариант е чак юли 12 клас, но тогава ще уча за матури вероятно. Третият вариант е въобще да не взимам TestDaf юли, а да уча за CAE. Може би това е най-добрият вариант, щото попринцип идеята беше той да ми е резервен вариант в случай че огелпя DSD-то, което се надявам да не направя. Но пък мога да взема TestDaf-а декември 12 клас заедно с DSD.
Някой схвана ли нещо? 8-) И какво мислите?
Не съм много сигурна, че разбрах точно, но .. според мен ако имаш възможност се яви на CAE, с DSD също може да кандидатстваш в Германия... ако резултатите са ти са зле винаги може да се явиш и на DAF. При DAF най-важно е да си запознат с формата на изпита... иначе не е толкова труден. Но определено е най-важно да решиш ти какво искаш да учиш (може и да си решила не съм чела стари мнения) и къде. :)))
И аз имах същата дилема като теб. Понеже в Германия има много добри медийни специалности, а и е в пъти по-евтино, сериозно го обмислях да си карам бакалавъра там и магистратурата да си начеша крастата за Великобритания. Но после просто осъзнах, че аз нямам немския на академичното ниво, което се изисква да можеш пълноценно да учиш и разбираш всичко в университета. :/ А го уча от четири години като първи чужд език. Затова, моят съвет е, ако се чувстваш в това отношение по-сигурна с английския - вземи advanced и гони англоговоряща страна. Разбира се, всичко е въпрос на личен избор. А Тест ДАФ хич не е лек.
Най-добре е ти да си решиш в кое си по-сигурна... аз уча немски от 4 години и английски от 11.. и например се чувствам много по-сигурна в немския, но това е относително за всеки човек :)
anonymous708973
10-12-2011, 19:24
Лошото е, че ако се издъня на DSD, няма да имам време да карам курс за Даф, че да го взимам, че да чакам резултати.
Значи не съм единствената, която се колебае на кви изпити да се яви...;д И аз имам подобен проблем! Понеже съмсе запътила за Франция, ама за медиицина там ще ми трябва C1 по френски....обаче пък искам и CAE да взема...и се чудя кво да правя ;х Сега съм спряла английския, защото ходя на курсове по френски и ще ми дойде малко в повече ;д Иначе съм си направила график за следващите две години ;д Февруари 2012- DELF B2 ; Юни 2012- DALF C1; Ако не го взема февруари 2013 пак..ама се чудя дали декември 2012 да се явявам на CAE
PinkPan7her а замисляла ли си се за TOEFL вместо CAE, в много университети приемат и с него... за него подготовката е 2 - 3 месеца. Ако и той ти върши работа за университет може да обмислиш и тази възможност, защото поне там където аз ходя на уроци по английски подготовката за CAE е една учебна година.
TOEFL наистина върши работа за всички унита, които искат сертификат за английски език. IELTS също, но ТОЙФЕЛ-а е по-добрата алтернатива.
Аз съм се ориентирала към Холандия дори съм си избрала университет и специалност вече. :D От 2 месеца се подготвям за TOEFL и се надявам другото лято да го взема и да си подавам документите след това.^^
anonymous708973
10-13-2011, 16:05
Почнала съм със сертификатите на Кеймбридж и не ми се иска да разучавам нов формат, свикнах с този. В Германия не се иска сертификат по английски като цяло, ако обучението е на немски. Ако е на английски, B на CAE върши идеална работа (друг е въпросът, че аз съм алчна и искам A 8-) ). В Холандия приемат със CAE, Toefl и IELTS. Изобщо, цялата идея с обучението на английски се появи от снощи, та ще търпи мислене...
Днес три контролни.. Пардон, две. И едно писмено изпитване 8-)
krisence
10-13-2011, 20:44
Леле вече всички сте разбрали какви изпити ще държите, къде ще ходите, възхищавам ви се, съвсем искрено. Аз все още нищо не съм решила, не мога дори специалност да си харесам, искам нещо, което да ме грабне веднага, ама все още нищо не ме е заинтересувало така.
krisence не се притеснявай... аз също не съм 100% сигурна... между другото някой може ли да ми даде съвет.. сигурна съм единствено че искам да кандидатствам в Германия (Мюнхен, Щутгарт, Манхейм, Карлсруе, Аугсбург), но до миналата година бях сигурна, че искам право.... сега обаче след летния ми стаж в една спедиция за международен транспорт се разколебах.. искам да уча нещо с което после да се занимавам в тази сфера, но не знам какво... мислех си за бакалавър международни отношения и магистратура логистика и транспорт, но не съм сигурна за бакалавъра дали тази е правилната специалност от която се нуждая, ако някой има идеи ще съм благодарна да ги чуя :)))
Biskfitka
10-14-2011, 09:08
А аз се чудя с матура по АЕ къде в София мога да вляза и какво ;ддд...
Все повече се замислям за матура по математика,въпреки че няма нищо общо с моя профил 8-)
krisence
10-17-2011, 19:32
krisence не се притеснявай... аз също не съм 100% сигурна... между другото някой може ли да ми даде съвет.. сигурна съм единствено че искам да кандидатствам в Германия (Мюнхен, Щутгарт, Манхейм, Карлсруе, Аугсбург), но до миналата година бях сигурна, че искам право.... сега обаче след летния ми стаж в една спедиция за международен транспорт се разколебах.. искам да уча нещо с което после да се занимавам в тази сфера, но не знам какво... мислех си за бакалавър международни отношения и магистратура логистика и транспорт, но не съм сигурна за бакалавъра дали тази е правилната специалност от която се нуждая, ако някой има идеи ще съм благодарна да ги чуя :)))
Даже много добре си се ориентира, знаеш с какво ти се занимава, къде искаш да го учиш. Това са си много големи стъпки. ;)
pifiella
10-18-2011, 17:35
Здравейте!
Търсех анализ на "Хаджи Димитър" и попаднах на един бисер и разбира се го споделям с Вас. Приятно четене!
http://toshko.net/?p=965 :-o
Здравейте!
Търсех анализ на "Хаджи Димитър" и попаднах на един бисер и разбира се го споделям с Вас. Приятно четене!
http://toshko.net/?p=965 :-o
:D големи разсъждения
п.с. Аз ли съм единствента,която не знае какво да учи след 12клас..
Biskfitka
10-22-2011, 16:46
И аз не знам :Д
DesireToFire
10-23-2011, 09:30
Е то има време :D
Всъщност време няма :Д
scrooper
10-23-2011, 10:23
^и аз така си мисля, особено ако се целиш някъде в чужбина.
Хубаво е не само да сме ориентирани и вече да се готвим насочено.
Ако не знаех, че искам Архитектура например, нямаше сега да ходя на рисуване и на математика, нямаше да им обръщам специално внимание и в 12 клас щях да се хвана не за главата, ами и да не казвам къде...
а според вас тези, които смята да кандидатстват в чужбина кога горе-долу трябва например да започнат да контактуват с университетите, които са си избрали и кога е най-добре да се иде на консултация с фирма??
DesireToFire
10-23-2011, 16:55
^и аз така си мисля, особено ако се целиш някъде в чужбина.
Хубаво е не само да сме ориентирани и вече да се готвим насочено.
Ако не знаех, че искам Архитектура например, нямаше сега да ходя на рисуване и на математика, нямаше да им обръщам специално внимание и в 12 клас щях да се хвана не за главата, ами и да не казвам къде...
Ооо, и аз искам Архиктектура. Къде искаш да кандидатстваш?
scrooper
10-23-2011, 17:44
^ Германия :)
Аз ще си платя да ми предвижат документите и да ми видят мотивационното писмо, но чак догодина. Сега гледам да се справям в даскало и да набирам "активности" като конкурси, олимпиади и курсове..
DesireToFire
10-23-2011, 18:51
Само да питам какво се зачита като "активност"? И състезания по математика ще се гледат ли за архиктектура? А дали съм тренирала някакви спортове? Предполагам, че и уроците ми по китара няма да имат никаква връзка :Д
ха,тоя по фвс ми е оставил 6,,не му я исках,ама да има там,,
вързахме стипендияяяя :grin: :grin:
а вие?
завиждаммм 8-) Ех аз съм много зле с учението тази година.и не само тази Трябва да се стягам,че после ще плача,ама...
scrooper
10-24-2011, 12:36
Само да питам какво се зачита като "активност"? И състезания по математика ще се гледат ли за архиктектура? А дали съм тренирала някакви спортове? Предполагам, че и уроците ми по китара няма да имат никаква връзка :Д
Аз ще пиша състезания, спортове, курсове и т.н., които не са свързани със специалността- ще ги подредя хронологично. Не всички унита го изискват, но не вярвам някой да се разсърди.
DesireToFire
10-24-2011, 20:24
Ох..аз много се чудя за мотивационното писмо :Д Защото няма как да ги убедя, че цял живот съм искала да се занимавам с архиктектура, защото го реших преди има няма половин година :Д А няма как да напиша "Ами избрах това, защото мечтата ми да правя татуировки не е особено нормална". А преди това исках да ставам патолог, което съвсем няма нищо общо :Д
LookAtMeNow
10-24-2011, 21:48
Аре излезте от филма е :smt066
scrooper
10-25-2011, 09:34
Ох..аз много се чудя за мотивационното писмо :Д Защото няма как да ги убедя, че цял живот съм искала да се занимавам с архиктектура, защото го реших преди има няма половин година :Д А няма как да напиша "Ами избрах това, защото мечтата ми да правя татуировки не е особено нормална". А преди това исках да ставам патолог, което съвсем няма нищо общо :Д
Аз нямам намерение да ги убеждавам. Хубавите резултати говорят сами за себе си. Но недей да споменаваш, че си си избрала професията наскоро :Р
pifiella
10-25-2011, 14:05
Хи! :)
Днес ми беше интервюто с 1000 стипендии :-o и от утре започвам с писането на теми по биология 8-)
При мене няма губене на време.
scrooper
10-25-2011, 18:32
^ Евала!
Хора, я споделете информативно колко се "натоварвате". В смисъл много ли учите, на какви курсове, СИПове и състезания ходите...За всичко е въпросът- и за спорт, пеене, свирене, рисуване. Може пък да се мотивираме от някой активен :)
Ами аз примерно съм в профил химия и биология..демек интензивно ги изучавам и вече почвам да уча теми :) Френския също го уча мн...ходя на СИП по биология...подготовка за олимпиада итака.. ;д
Audiophile
10-31-2011, 14:42
Не е тук мястото, ама иначе Иветка не ми отговаря, а ми липсваааааа ;2
Скоро ще се включа редовно в темата, набори :-)
А аз да ви се похваля, че освен даскало, превеждам първата си книга, участвам в NaNoWriMo (www.nanowrimo.org), уча за САТ и изобщо нали не е като да си нямам кво да правя. :D При вас как е?
Biskfitka
10-31-2011, 23:35
Аз реших ! Ще карам 2ра матура по АЕ (аз и преди го бях решила де ;д ),въпреки че профила ми е БЕЛ+История и подпрофил Философия :D Започвам отново уроци по ае,само да намеря госпожа,която да ми допада и по характер ;д
Трябва да поразгледам сайтовете и ако не се включва цялата диплома за професиите,които искам може да запиша и една 3та матура по математика,ей така просто да си пробвам късмета,какво пък :D
DesireToFire
11-01-2011, 06:28
Абе да попитам, матурата по математика нали е само върху задължителната подготовка? Защото ако е така, аз както съм с профилирана сигурно даже ще ми е лесна или не стои така въпросът 8-)
vesito13
11-01-2011, 08:07
Ето ти матурата, прегледай я и прецени как ти струва. http://www.matura.bg/maturi/dzi2011/DZI_math_19mai_2011.pdf
За мен всичко тук е познато и просто трябва да доизпипам някои работи, на които не съм обърнала достатъчно внимание, но иначе не забелязах нещо, което не сме учили. Смятам, че матурата е достатъчно лесна за човек, който има някакви трайни знания по предмета.
Макар че аз доста се чудя дали матурата ми да е математика, защото 6.00 се изкарва трудно все пак, а после смятам да кандидатствам с математика... Но и да уча по три предмета, хич не ми се иска, защото все единият ще остане малко по-назад. Това ми е най-голямата дилема тази година. :-o Накрая май и матурата ще ми е математика. :)
Biskfitka
11-01-2011, 13:47
С матура по математика можеш да влезеш в много специалности,дори и с 3ка.Друг е въпроса дали ще е това,което искаш де ;д Аз затова я обмислям като трета ....
Edit: Тая матура е много сложна о.О :D
DesireToFire, ако си с профил математика, матурата изобщо няма да ти се стори трудна :) Ние миналогодишната я правихме в 10ти клас като класно. :D Разбира се, че не е за всеки, но ако си учиш редовно ще я издържиш без проблем.
И аз съм се насочила към матура АЕ, защото другите просто няма да ми свършат работа за специалността, която искам. :) Кофтито е, че по език много трудно се изкарва пълно 6. По математика и физика е по-постижимо.
Кофтито е, че по език много трудно се изкарва пълно 6. По математика и физика е по-постижимо.
Всичко си зависи от човека
Аз съм профил математика(където хич ме няма) 8-), а искам матура по немски :wink:
scrooper
11-01-2011, 15:48
Всичко си зависи от човека
Аз съм профил математика(където хич ме няма) 8-), а искам матура по немски :wink:
и аз така :)
Ех, каква приятна ваканция беше -.-
DesireToFire
11-01-2011, 17:12
А матурите трябват ли ми ако кандидатствам в чужбина?
Знаете ли дали ако отида на олимпиада по немски ми дава точки така да се каже 8-) при кандидатстване в Германия?
ами ако стигнеш до национален кръг
можеш после да го ползваш ако кандидатстваш :)
anonymous708973
11-01-2011, 20:13
Кофтито е, че по език много трудно се изкарва пълно 6. По математика и физика е по-постижимо.
Не можеш да си сериозна 8-)
Иначе при мен кратката ваканция беше приятно откъсване от реалността, подредих си нещата в личен план, от утре - сериозно по английски, че сертификат ме чака за взимане, после още един, а трябва и по немски :) За останалите щуротии не ми пука вече, не ми трябват, не ги искам, ще си преписвам и това е.
Biskfitka
11-01-2011, 21:05
DesireToFire, ако си с профил математика, матурата изобщо няма да ти се стори трудна :) Ние миналогодишната я правихме в 10ти клас като класно. :D Разбира се, че не е за всеки, но ако си учиш редовно ще я издържиш без проблем.
И аз съм се насочила към матура АЕ, защото другите просто няма да ми свършат работа за специалността, която искам. :) Кофтито е, че по език много трудно се изкарва пълно 6. По математика и физика е по-постижимо.Ако знаеш АЕ много лесно ще изкараш 6 или поне над 5,50,което е много добре. Каква специалност си избрала :)
scrooper
11-01-2011, 22:49
За останалите щуротии не ми пука вече, не ми трябват, не ги искам, ще си преписвам и това е.
[/i]
Йес! Наистина трябва да го даваме по- целенасочено..
А матурите трябват ли ми ако кандидатствам в чужбина?
Трябват ти. Поне за Великобритания съм сигурна, че ти трябват. В чужбина ти искат оценка от диплома, а матурите формират дипломата.
PinkPan7her, ми сериозна съм. :D Като човек, който се е занимавал активно с езици, литература, математика и физика, имам поглед върху това как стоят нещата. По какъвто и да е език, пълното шест, имам предвид 6.00 е доста трудно постижимо, поради компонента есе, който води до субективността в оценката. Един проверяващ може да реши че есето ти е хипер доброто и да ти пише пълен брой точки с пет отгоре, а друг може пък да реши че за нищо не ставаш и да ти пише отрицателен брой точки. :D При точните науки си е много по-ясно, поне според мен де. И аз не съм особен любител на математиката, говоря от лични наблюдения.
Biskfitka имам силно ниво английски, но това изобщо не ми гарантира вземане на матурата с пълно шест. Направих матурите по АЕ от последните две-три години, не бяха трудни, ама пак не мога да ги докарам без нито пък една грешка, нали. :)
Иначе искам специалност медия и комуникации във Великобритания.
На мен втората матура също ще епо език...френски ;д Действително е мн по-лесно да изкараш поне 5,50 така... :D
anonymous708973
11-02-2011, 07:28
О, аз не държа на пълно шест, ще съм доволна и на 5.99 8-)
Biskfitka
11-02-2011, 09:57
Оооо да,наистина есето преебава много :D Аз още не съм се научила да пиша есета по АЕ,като тръгна на уроци това ще е първото,което ще искам да ми обяснят :-D
здравейтееее :grin:
как сте?
какво правите напоследък?
върви ли училището?
какви оценки имате досега? :P
гаджетата как са> 8-)
(аз като някоя досадна ваша леля, ама сте големи сладури и няма как)
иначе аз съм добре, имам основно 3,4,5 :lol:
имам 1 забележка и 2 отсъствия, което си е много за моята класна 8-)
гаджето е екстра, а утре имам среща с една мацка, да ми обясни нещата за Правото, другата седмица ще ми носят темички по история
и нещата ги почваме, че време не остана...
ами вие готвите ли се вече?
аз нещо вчера се затъжих..гледах "Вчера" и ми стана мъчно че и с моя не толкова приятен, но все пак клас , ще се наложи да тръгнем всеки по своя път след по малко от 2 години ... :(
DesireToFire
11-02-2011, 17:25
как сте? - Засега страхотно :Д
какво правите напоследък? Тоези месеци доста купони се насъбират и общо взето живея за уикендите.. Искам ваканцияя :/
върви ли училището? Абе още си е там, доста добро начало мисля, но от сега почват да се преебават нещата - 3 по английски и новото контролно по информатика съвсем го обърках, но там поне нямаме срочна и ще имам време да я оправя
какви оценки имате досега? Хмм, доста шестици, няколко петици (+ гореспоменатата тройка...), като цяло съм доволна, но все си мисля, че можех и повече, все пак се боря за 6.00 тази година :Д
гаджетата как са> засега ги зарязваме на заден план 8-)
Ох, а вие докъде сте с подготовката за кандидатстването (за хората, ориентирани към чужбина)? Имате ли взети изпити по езика? Ако не, кои мислите да карате и кога? Защото все се притеснявам че няма време,защото дефакто по това време другата година вече ще почвам да чакам отговори от университети.
Не се оплаквайте от есетата - да видите за SAT какви чудесии се пишат. :D Ужас и половина е.
DesireToFire, права си, скоро трябва да се действа. Аз имам FCE, CAE, CPE, тази година САТ, а догодина - TOEFL/IELTS (не съм решила кое от двете още).
Аз да ви кажа, че в чужбина със страхотно око гледат на т.нар. extracurricular activities сиреч извънкласните ви дейности. Където можете, състезания, стипендии, проекти, бутайте се, каквото ви влече, не се страхувайте да опитвате, после ще ви дойде страхотно като си подавате документите. :)
anonymous708973
11-02-2011, 17:46
Ще взимаш трите сертификата подред? Че и Тойфел? Не е ли малко губене на време и пари?
Че аз трите съм ги взела вече, не знам къде виждаш, че съм си изгубила парите и времето, за мен поне беше супер полезно да уча и за трите Кеймбридж сертификата :) Остават ми САТ и ТОЙФЕЛ.
Biskfitka
11-02-2011, 22:02
здравейтееее :grin:
как сте?
какво правите напоследък?
върви ли училището?
какви оценки имате досега? :P
гаджетата как са> 8-)
Здрасти 8-)
Нищо не правя аз,училището върви прилично добре,но като имаш 6 предмета просто няма по кво да се изложиш ;д имах някви отсъствия,около 5,ама класната извинява и сега дано са 1-2 ;д оценките...една 5ца и няколко 6ци,ама скоро ще имам и други оценки ;д
Гаджетата хич не вървят,ама секс да има :oops: :D :D :D
За извънкласните дейности - и на нас класната ни говори все за тях,за грамоти и така нататък,в БГ може да не потрябват,но който иска да учи в чужбина не е зле да се занимава..с нещо ;д
anonymous708973
11-03-2011, 06:37
Че аз трите съм ги взела вече, не знам къде виждаш, че съм си изгубила парите и времето, за мен поне беше супер полезно да уча и за трите Кеймбридж сертификата :) Остават ми САТ и ТОЙФЕЛ.
Ми, просто не знам защо ти трябва Кеймбридж и Тойфел едновременно, пък и като си планирала да взимаш и трите, можеше да започнеш от втори. Не знам, аз само си разсъждавам.
Защото не всички университети във Великобритания приемат Кеймбридж ;)
pifiella
11-03-2011, 12:12
Аз ще държа матура по философия. Някой друг луд като мен? 8-)
Някой да е взимал TOEFL? Аз ходих на безплатна консултация в Essex Prep и там ми скриха шапката, но трябва за SAT да си вдигна математиката. Вие да ми препоръчате добър учител по математика? частен, моля, и аз не мога да стоя на едно място в курсове с по 10 човека. Мерси1
Аз ще държа матура по философия. Някой друг луд като мен? 8-) АААЗ!!! Нова съм тук, вие къде учите? Аз съм в трето. Философията някак си ми се отдава, не съм и подозирала, много е странно. :-)
pifiella
11-03-2011, 17:03
Аз ще държа матура по философия. Някой друг луд като мен? 8-) АААЗ!!! Нова съм тук, вие къде учите? Аз съм в трето. Философията някак си ми се отдава, не съм и подозирала, много е странно. :-)
Aз съм от Своге и тука си уча. Философията странно и на мен ми се отдава, а като започна мога да разтягам локумите до утре...
Случайно да сте чули за новата матура по бел. :D
http://zamatura.eu/matura/2011/10/18/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B7%D0%B8-2012/
lisi4ety
11-03-2011, 19:51
Аз ще държа матура по философия. Някой друг луд като мен? 8-)
И аз се замислям затова, защото ще уча psychology/social science ;Д
lisi4ety
11-03-2011, 19:55
f*ck като ви гледам тук колко усилено се подготвяте - някои вече уроци започват, а аз съм толкова заблуденаааа... ;D
За тези, които тръгват по чужбината: имате ли идея към коя държава да се запътите? 8-)
vesito13
11-03-2011, 20:10
Отначало като гледах и си мислех, че какво и е новото на тази матура, то половината въпроси са от миналата година и после като видях.... има да се четат 4 текста. Явно са решили, че трябва да си упражняваме четенето... :? Според мен това е глупаво и безмислено и един текст е напълно достатъчен да се види може ли да се справи човек с това или не.
pifiella
11-03-2011, 20:16
Отначало като гледах и си мислех, че какво и е новото на тази матура, то половината въпроси са от миналата година и после като видях.... има да се четат 4 текста. Явно са решили, че трябва да си упражняваме четенето... :? Според мен това е глупаво и безмислено и един текст е напълно достатъчен да се види може ли да се справи човек с това или не.
И аз така реагирах и като видях, че е върху Далчев 41 въпрос и си викам тя е същата..да,ама не... ще си изгубим 40 минути най-малко за текстовете. :booooomb:
vesito13
11-03-2011, 20:19
Определено и после за 41 въпрос нищо чудно да ни е малко времето. Дано не остане така.
Миии... да, многото текстове за четене изглеждат като загуба на време, обаче учителката ми по инглиш каза, че било важно да четем много бързо и тествали колко бързо обработваме инфо или нещо такова. поне за САТ това ми обясни. явно и с матурите е така...
За матурите по-скоро не, но за САТ определено е така. Имаш 7 секции, всяка по 25 минути време, с огромни текстове за четене и сложни въпроси към тях. А в математиката не се смята просто 2 и 2, нали. :) Който е тръгнал да се подготвя за САТ, да си купи учебник, предимно препоръчват издателства в collegeboard. Там всичко е описано много подробно и ако го имате дори не ви трябва частен учител (:
Абе хора, вярно ли е това дето се говори, че ще усложняват матурите по езиците от тази година и на какво ниво точно смятат да ги вдигнат?
Абе хора, вярно ли е това дето се говори, че ще усложняват матурите по езиците от тази година и на какво ниво точно смятат да ги вдигнат?
глупости
ако не искат почти всички,явяващи се на матури по АЕ, РЕ, НЕ и т.н. да имат 2, не мисля че ще вдигат нивото
някой кандидатстващ с право търся аз??
/офтопик ама ... Тети? Това ти ли си бе, душа? xDDD
bloodyF, аз се интересувах от правото доста време, но се отказах поради няколко причини, ако ти трябва някаква помощ, мога да предложа :)
ами благодаря, аз имам доста информация , но ми трябва някой защото мисля да се записвам на едни курсове по история в СУ и исках повечко информация относно тях,ама май ще им пиша в техния форум за най-сигурно
Хора да ви се оплача...нещо вече не съм сигурна за медицината...аз и тва ще кандидатствам, ама искам и нещо друго..Проблемът е, че не знам какво :o тъкмо се бях изкефила, че знам кво искам да уча и сега почвам всичко наново.... :(
хаа, питай ме мене, баща ми е зъболекар (завършил Мед. Академия) и си има кабинет... нещата толкова са се закучили, че иска да емигрираме всички за Обединеното Кралство..там и образованието за мен щяло да е безплатно.
олимпиадата по английски някой знае ли кога ще е ?
Олимпиадите не са ли март месец винаги?
тая година са по-рано...нз що... по история примерно е на 6 януари..би трябвало в сайта на МОНМ да ги има датите :-D
Audiophile
11-17-2011, 19:42
По български също се пада някъде Януари месец.
Как върви даскалото, наборЬИИИИИИ 8)
pifiella
11-17-2011, 20:31
ЗДРАВЕЙТЕ!
Животът върви добре,ама училището нещо ме дразни.На ден по поне 2 контролни,учителите спаха от началото на годината и сега айде всички на опашката за изпитване.... :booooomb:
От началото на тоя месец 3 контролни по математика, на които аз имам 4,5 и на третото не отидох,просто нямаше смисъл да си развалям 4 :lol:
10 дена пиша анализи на Ботев и днес ми се падна най-гадното, разбира се и не можах да си погледна нито веднъж.Утре имам контролно по бизнес комуникации,цял ден уча и така.............. :shock:
По български също се пада някъде Януари месец.
Как върви даскалото, наборЬИИИИИИ 8)
нещо да не се сърдиш, не-точно-наборее?
а за по АЕ питах, щото тая по АЕ ми каза че ще е декември.
и ние сме затрупани с контролни....всеки ден ;х
Искам да питам някой от вас явявал ли се е на ИЕЛТС ?
Искам да се похваля, че имам 5 на контролно по литература върху Ботев. xD Ще им схвана цаката на тея тестове до 12. клас.
Thrombocyte
11-18-2011, 16:53
Мекекекекееке. Единствената шестица върху "Хаджи Димитър" е моя.
Засега съм с 19 шестици и една петица.
на тва аз му викам зубрене.
е аз пък нямам нито една двойка засега :-P
Audiophile
11-18-2011, 19:12
Не, Ифче, защо да се сърдя? :-)
Приключихме за тази седмица, айде заслужената почивка от цели 2 дни...
губиш ми се нещо, затова Ди :-)
vesito13
12-12-2011, 19:54
Я и тук да видим какво става, доста прах има да се изтупа от тази тема. Как върви при вас? Скоро имате ли класни, важни контролни? Някакви участия на състезания, олимпиади, изпити по език?
Или ви е обхванало коледно настроение и само чакате ваканцията?
При мен времето минава почти неусетно и се чудя кога беше септември, кога дойде края на 2011 г., но хич не се оплаквам. Все така да си минава времето неусетно и приятно. :)
Audiophile
12-13-2011, 10:47
Я и тук да видим какво става, доста прах има да се изтупа от тази тема. Как върви при вас? Скоро имате ли класни, важни контролни? Някакви участия на състезания, олимпиади, изпити по език?
Или ви е обхванало коледно настроение и само чакате ваканцията?
При мен времето минава почти неусетно и се чудя кога беше септември, кога дойде края на 2011 г., но хич не се оплаквам. Все така да си минава времето неусетно и приятно. :)
За сега върви нормално - не е перфектно, но не е никак за оплакване положението.
Минахме вече класните по БЕЛ и английски, та тук е време да се похваля, че по БЕЛ ни ги върнаха вчера и имам 6. По английски положението е спорно и сигурно ще е 4 *грр*
Предстоят по немски в четвъртък и по математика, ама изобщо не съм погледнал, а и зор не си давам.
Ще ходя на олимпиада по БЕЛ :)
И коледното настроение ме е обхванало, изобщо не ми се ходи на даскало :D
maximxxl
12-13-2011, 13:09
НАБОРИИ! :D Ако мислите,че сте прецакани чуйте мойта програма за 11 клас в обикновено СОУ:
3 часа Биология ЗИП,3 часа Химия ЗИП,3 часа Физика ЗИП,1 час Физика ЗП,5 часа ФКС,5 часа История ЗИП И ЗП,само 2 часа Математика :((( ,1 час География ЗП(wtf?),2 часа Философия,6 часа БЕЛ ЗИП и ЗП( О.о не питайте в четвъртък 3 часа),2 часа АЕ....NICE,A? >:(
Моите класни минаха, имам само една по математика този петък.
По френски ме застреля, че олимпиадата била на 19-и декември. o-o;; DA FUQ IS THIS??
vesito13
12-13-2011, 13:53
При мен класните и контролните са тази и другата седмица, като по математика ще остане за след ваканцията. Олимпиади, на които може да ходя, са по математика, БЕЛ, биология и английски. Ще видя на кои реално ще отида. Иначе миналата седмица ходих на състезанието по математика и съм сравнително доволна. Оказа се, че съм позабравила комбинации и вариации.
Оф а аз смятам да пукна, всеки даскал си действа самосиндикално и хич не го бърка дали имаме други контролни в който и да е ден и се натиска там. :/
Audiophile
12-13-2011, 18:30
Оф а аз смятам да пукна, всеки даскал си действа самосиндикално и хич не го бърка дали имаме други контролни в който и да е ден и се натиска там. :/
Така е, подкрепям. Всички даскали са се взели прекалено насериозно и никой не му пука на нас кво ни е.. давай да върви каруцата и тва е |(
Наборьеееееее, ходите ли по нещо на уроци? Започнахте ли подготовка за кандидатстването след 12-и клас? Няк'ви сертификати по език ще вадите ли, абе с кво се занимавате като цяло?
lisi4ety
12-27-2011, 09:25
Оф, да, тая ш*бана олимпиада по френски я правихме и ние на 19ти :X Ама така е, тъпата ни нова класна, не е разбрала, както винаги..
Само по математика ми мина класното, а още от първата седмица започват останалите + контролно по география (а аз по география изобщо не уча, най-ужасния предмет ;D). Не ми се мисли просто ;D
Ама гледам и да не мисля много тая седмица, искам малко да си почина, защото наистина прегрявам по време на учебната година, не е здравословно :D
Biskfitka
12-27-2011, 13:35
Трябва да правя доклад за Пловдив по география . Досега не съм правила точно доклад,каква информация трябва да включва горе долу :)
Thrombocyte
12-27-2011, 17:07
А..и аз да се отчета. Всичките класни минаха, като за тези по АЕ, БЕЛ и Математика съм спокоен, ама Френският нещо ми обърка плановете. На 9-ти трябва и на олимпиада да ходя, след коeто започва натискането за оценки и завършване на срока.
vesito13
12-27-2011, 19:22
Biskfitka, погледни тук Как се прави доклад (http://www.teenproblem.net/a/174-bylgarski-ezik/1657-kak-da-napishem-doklad/)
Първата олимпиада, на която трябва да ходя е на 5-ти януари, другите май ги преместиха за учебно време. Останаха ми две класни за 16 и 18 януари, а да не говорим колко много контролни ги оставихме и тях за януари. Очертава се ужасно завършване на срока. Иначе от петък само почивам и нищо смислено не върша, като най-вероятно така ще е до към 2 януари... По-рано не се виждам да се размърдам.
На олимпиадата по френски написах епично тъпото есе. ;w; По-тъпа тема не можаха да измислят.
Biskfitka
12-27-2011, 21:52
Biskfitka, погледни тук Как се прави доклад (http://www.teenproblem.net/a/174-bylgarski-ezik/1657-kak-da-napishem-doklad/)
Първата олимпиада, на която трябва да ходя е на 5-ти януари, другите май ги преместиха за учебно време. Останаха ми две класни за 16 и 18 януари, а да не говорим колко много контролни ги оставихме и тях за януари. Очертава се ужасно завършване на срока. Иначе от петък само почивам и нищо смислено не върша, като най-вероятно така ще е до към 2 януари... По-рано не се виждам да се размърдам.
Ееее мерси :)
ImmortalSportFreak
12-27-2011, 23:45
Моите класни всичките останаха за след ваканцията.Доста контролни правихме преди това.Иначе на уроци все още не ходя,сигурно 12 клас ще ми се наложи да тръгна на уроци по биология и химия-искам да кандидатствам медицина.Подготовка.. написала съм първата тема от 8 клас по биология за сега :D трябва да преговарям по химия и да решавам задачи за МУ и за олимпиадата по химия.. На 14 януари съм на олимпиада по химия,на 5 февруари съм на олимпиада по био.
Това е основно за моя училищен 11-класен живот. :D Не е лесно.
Сега ваканцията изобщо не съм поглеждала учебник,ест.. това ще стане не по-рано от 2 януари сигурно. :D Трябва и почивка. (:
bloodfrozen
12-28-2011, 08:05
При мен само класното по БЕЛ мина, другите са след ваканцията.
Имам за домашно през ваканцията да попълня една обемна граматика, тъй като ходя на курс по английски. Нямам избор, отдавна започнах с попълването. :D Поне се занимавам с нещо смислено.
Олимпиадите ги пропуснах тая година. Как може да ги провеждат след часовете?! :/
kircho940
12-29-2011, 19:00
Здравейте! Аз също съм 11-ти клас и вече ми омръзна! Бих искал да помоля за помощ някого... Проблемът ми се изразява в следното: Госпожата по БЕЛ, която е много строга и иска да знаем абсолютно всичко без никакви изключения ни раздаде да правим реферати... На мен ми се падна за Теодор Траянов. Бих искал да попитам дали някой досега е правил някакъв реферат и да ми каже как точно да процедирам, защото аз търсих за него, но не намирам много информация. Това, което ме тревожи е, че трябва да направя анализ на избрано произведение, а той има само стихотворения и изглежда, че трябва анализ на цяла стихосбирка... Дано някой вече е правил реферат, защото не знам как точно да го формулирам... Госпожата ни каза кои трябва да са основните части, но не знам какво да напиша в тях... Така обясних всичко, че може и да не ме разбрахте, но на тези, които ми дадат поне малък съвет ще съм много благодарен!
lisi4ety
12-29-2011, 19:04
.. Някой вече да е стигнал до "Под игото"? :)
Сега се сетих, че и нея трябва да чета тая ваканция. +Някаква книга на френски, на която после ще ни изпитват ;D
Ама хич не ми се чете "Под Игото" за 219851793719-ти път, сериозно. Наизуст ли искат да я учим тая книга?!
да вдигна темата, че се поопознахме тука 8-)
как сте напоследък? училището върви ли? моята история зацикли и съм научила 3 теми почти..страшно се излагам, ама..
някой нов бъдещ колега за право СУ/УНСС?
под игото не съм го чела и нямам намерението...
maximxxl
02-09-2012, 18:05
Прочетох Под игото и Чичовци...още сме на Вазов по БЕЛ...Вие до къде сте?Даскалът разправя,че сме мн назад :S..иначе готвите ли се за матурите...?Някой случайно да учи физика и химия в 11 клас ЗИП,но по програмата си за 11 клас,не за 10?
Thrombocyte
02-09-2012, 18:20
Ние сме на Алеко вече.
Как завършихте срока и доволни ли сте от оценките?
Що се касае до мен - от 11 предмета, по които има срочни оценки, все 6-ци.
ние тамън свършихме под игото и ни пуснаха ваканция
от чичовци имам 30 страници още, ама като го отворя и ми се доспива и т.н.
аз физиката си я уча за 10 (уча е силно казано, като нищо не правим)
а иначе чак много назад по БЕЛ не сте, имам приятели от др.градове, които са най-много до към края на бай ганьо (демек след под игото)
за срока, 5.54 8-)
от 11 предмета, по история, математика, математика сип, физика и химия имам 5.
thrombocyte, много си симпатичен /от снимките в раздел секс/ 8-) :-)
maximxxl
02-09-2012, 18:38
Ммм от 12 предмета имам само 1 5-ца по математика...преди да ни пуснат грипна миналата седмица трябваше да правим контролно на статистика...но нямаше кога и имах 5,5,5,6,6 и класната ми остави 5-ца :@ ...нещо тая година по математика нз кво ми става мн 5-ци натрупах,а мисля матурата да ми е по математика....но от началото на юли тръгвам на уроци,така че мисля,че ще съм по-добре... :)
а за физиката и химията говоря за 11 клас както си е....много кофти неща учиме....
Ех, че отдавна не съм я виждала тая тема. :)
С 5.91 свърших срока и аз, с едно 5 по ФВС. >.<
А и ние вече свършихме Вазов, тая седмица трябваше да правим писмено на прозата, ама ни подмина. Другата седмица обаче ще ни го изкарат през носа ...
А за най-голямо постижение смятам шестицата си по химия. :D
Аз завърших с баналното 6.00.Втория срок ще го мина по-лесно...винаги ми минава по-бързо и така.
lisi4ety
02-09-2012, 19:10
5.60 за срока и за пръв път ще си запазя стипендията цялата година : ))
Някой питаше до къде сме с литературата.. почнахме "Под игото" тамън и ни пуснаха във ваканция.. :D
Ууу и да се похваля - минавам на Областен на олимпиадата по френски ^^
Много съм доволна от програмата за 2 срок btw. Първа смяна - петък - пет часа - какво по-хубаво : ))
whitediamond
02-09-2012, 20:04
Като гледам отговорите повечето от вас са с отличен успех.Чак ме хвана срам да ви кажа.
Аз съм с 5.18 ,срамота. Ще се опитам да хвана 5.50 втория срок.
Тази година яко ни прецакаха,смениха ни всичките даскали,махнаха всички лесни предмети.
Абе много гадно стана.
Все още не съм се насочила къде ще кандидатствам.
Езиците не са ми на много добро ниво,очаквано,не сме езикова все пак.
pifiella
02-09-2012, 20:41
Къде се загубихте? Явно много учите и нямате време за писане, така сме ние 94 - книжни мишлета! :D
Аз съм страшен мързел,срамувам се от себе си...Преди 1 месец си купих органична химия за кандидат-студенти и още не съм я отворила..стой си на бюрото и чака, ама кой чака и тя не знае... :D
Срока го завършвам с 6,00 или с 5,94 - все тая ми е(имам 16 предмета,една 5 ще я прежаля,някак)
Под игото го минахме и аз го интепретирах в продължение на 7 часа...........блябля говорих някакви глупости да минава времето.Сега сме на Дядо Йоцо,приказка ми е и нали е писан по нашите "чукари" много присърце го взема учителката ми...
За матури не уча - знам си всичко! :D По бел решавам тестове, анализите са ми много добри,обаче граматиката ми куца (както забелязвате, слагам запетай, където ми падне - не ги пестя)
Втората матура ще ми е по философия и без това от малка ми казват,че съм дървен философ и най-накрая да извлека някаква полза от това!
На олимпиади ходихте ли, ще ходите ли?
Аз на 23.24.25. съм на състезание по счетоводство,на олимпиада по бел и по философия. По друго не съм ходила. Надявам се да се класирам за националната по философия,но има време.
А кой пусна темата за абитуриенти 2013?
Много дълго стана,ама аз съм си общителна! :D
Айде споделете как върви живота, депресиратели се, че остарявате тая година. Има ли вече пълнолетни,аз имам още 3 месеца детство и ще си го живея!
лисиче, браво за френския, гордеем се с теб!
а стипендията-по случайност и аз я запазвам
с просене на оценки малко, ама айде 8-)
пифи, аз от тебе още чакам шоколади! ама ще ми ги пратиш, като ми писне да се ограничавам! 8-)
аз не уча МНОГО, ама бях позабравила за темичката :blush:
аз на 18 съм на състезание по английски, олимпиадата ме фейлна тотално, 4 точки не ми стигаха, ама като се има в предвид че я правих в полу заспало състояние е добре :D и за това състезание книжката с тестове виси на бюрото от 3 месеца и няма кой да я отвори...
вие как така сте на дядо йоцо? той беше преди това :?
на олимпиади, както казах по английски и уж в събота по география трябваше да е, ама май няма да е
няква нова я пусна темата, ама ние се завръщаме и ще слезе надолу 8-)
аз нали съм си мъничка и имам още година и 3 месеца 8-) ти кога си точно? че мисля че и ти си теленце
аз съм много депресирана от факта,че НЕ остарявам..
ходя си от време на време по дискотеки, насам натам..пиша за някакви скучнотии по история и така..
скука е при мене.. 8-) и по благоевград си е скука като цяло..и студ
някой от хасково/бедстващ район/много студ, повече от тука?
стискам палци да сте наред всичките <3
Оф аз пък ще търча като обезумяла :D на 23 от 8 съм на олимпиада по БГ , след това от 14 съм на областното по Английски... в Пловдив :D:D Найс,а :D Иначе не знам, за матурите не уча все още усилено. Не си давам зор,не се хваля,просто ми върви. Сега по литература сме на Алеко Константинов и отново захапахме Бай Ганьо!
pifiella
02-09-2012, 21:56
Блуди, на диета съм, не споменавай шоколадите,че умирам от глад! :)
Не знам защо сме пропуснали Дяд Йоцо,може би не вървим по план...абе тя и тая е една заспала даскалка,че Под игото е най-важната книга на света,така я величае.
Телче съм, майско и твърдоглаво, от тия най-хубавите :D
При нас е студено,но е поносимо. Обаче се очаква Искърът да си повиши нивото, та може да се наложи да поплуваме малко...
Аз от април започвам шофюрските курсове.ПАЗЕТЕ СЕ ОТ МЕН.УБИВАМ! Е засега само един контейнер си го отнесе, но съм се заканила и на една съседка,че ще я прегазя... :D
Нещо ме е прихванала носталгия по предишните времена,когато си играех на улицата до 2-3 часа и единствената ми грижа беше,че не съм си написала по 20 пъти думите по английски в упражнителната тетрадка или че не съм научила нещо на изуст..... А сега всичко се променя - отговорностите - учиш и се чудиш,какво ще правиш след като завършиш,на къде ще хващаш...дали ще те приемат,дали ще се справиш с целия стрес и с всички очаквания....
Мноого глупости пиша,защото съм гладна и заспивам!! :)
Лека!
maximxxl
02-09-2012, 22:11
оуу pifiella как мразя органичната химия..блякс...нищо не помня от 9 клас...язък що имам 6-ца :D ноооо даскалицата каза,че ще учим органична целия 12 клас,така че........ :X опитвам се да развивам ЛИС-я по често...правихме на До моето първо либе,на което имам 5-ца. ИЗОБЩОО не съм доволен...след това правихме на Героизмът на перущенци мисля,че беше там вече имам 5/6 като се има на предвид,че имам само 1-2 грешки щото много бързах...скоро трябва да си взема сборник със задачи по математика...но определено трябва да ходя на уроци за да се подготвя по-добре за матурата по математика...дай Боже поне 5.60 и по БЕЛ 5.70...мисля,че този успех ще ми е достатъчен за да вляза във ФМИ специалност ИС...
pifiella
02-10-2012, 10:01
Максим, то и аз я мразя органичната химия,затова си стой недокосната...
И ти ли си математик? Всички около мен математици,явно аз съм издънката от наборите... :D
Хич не я харесвам тая математика,бърка ми в мозъка и сега започват комбинации и вариации....бляк,ако хвана 4 втори срок ще е добре!
ИС с матура ли се влиза? Интересно!
Аз писах ЛИС на "Хаджи Димитър" и на "Епопея на забравените" и има две 6....хмм доволно,но на мене литературата си ми е слабост и си пиша без проблем.
Сега чакам резултатите от един конкурс, да видим как са ме оценили...
Приятен ден ви желая!
кви комбинации бе?
ние сме профил, сега свършваме с тригонометрични и параметрични и почваме стереометрия
пиф, и ти на диета 8-) успех!
аз пък тия дни си проспах живота и пак изчезвам към леглото, така че лек ден и от мен :-)
maximxxl
02-10-2012, 13:32
Комбинаторика в 11 клас? :О Те бяха много лесни...но те не се ли учат в 10 клас края на годината?Охх нз завиждам им на хората с профил математика...такава солидна подготовка получават...а аз имам само 2 часа седмично Т_Т никой друд от класа не ще математика :Х Oh well...всички са луднали по историята или по географията.....Ние сега почване тригонометричните. даскалката разправя,че били мн трудни тая годината пък ще видим...те нали и 9 и 10 кл се учат ма на мен не ми бяха трудни...даже ги предпочитам пред математиката в 8 клас,по-точно геометрията с тия дъги,хорди и т.н... :Х
Thrombocyte
02-10-2012, 14:45
Пифиела, накъде си се насочила?
МУ или?
Аз напоследък се блъскам над учебниците по Био по около 2-3 часа дневно, което не се е случвало от времето, когато бях третокласник. Няква фикс идея ми е да ме приемат където искам и да се отдалеча от сегашната ми обстановка и от всичко като цяло.
pifiella
02-10-2012, 15:17
Знам ли и аз накъде ще хващам...Попринцип ще кандидатствам в МУ София и МУ Варна,но искам да уча във Варна,защото ако си остана в София ще съм си почти "у нас".Искам и аз да променя средата и някакси София не ми е перспектива...
Биологията ми е приказка,ама тая пуста химия ми взема здравето.Преди месеци започнах да пиша темите по биология,обаче спрях временно,че имам да наваксвам с химията.За последно учиш химия в 10 клас по един час на седмица...можеш да си представиш каква каша ми е в главата...
Не знам защо ще уча комбинаторика сега,ако има значение уча на дебелия учебник 2 равнище и идея си нямам,а и не ме интересува - мразя математиката.
Да бе наистина всичко живо се хвърля на история и география.Обаче хората от ЗИП история са ми хит - имат 4 за срока,а ще държат матура...иееее силни са.. :D
Тромбоцит,ти си късметлия,не е честно да е по-нисък балът на момчетата,защоооо? :(
lisi4ety
02-10-2012, 15:23
Аз имам време до 18 - октомври е далеч още ;d лятото ще карам шофьорските и ще е страшно... досега само 1 път съм сядала зад волана, на първа, на първа, ... :D
За матури изобщо не се подготвям... единствения изпит, който ме интересува в момента е IELTS. Дори се отказах на B2 да ходя по френски, не ме вълнува тоя език от самото начало.. само ме е яд, че си загубих 5 години да го уча.
Иначе и аз съм с профил математика и да ви кажа НИКОГА не съм била добра по математика, а от миналата година насам само шестици и всичко ми е ясно.. просто не знам какво ми се случва :D
Историята тая година е елементарничка!!!! Просто е нещо леко и прекрасно,обожавам я и смея да твърдя че я знам. Все пак Българска е, имам по 4 часа на седмица,а ми се щеше да са 14 :D Иначе като цяло географията мен не ме кефи. Имам 6,но не е нещо ,което ме влече за разлика от Историята. Английския сега ще му давам зор,защото смятам да запиша тая година Тойфел. Освен това,ми се очертава и ходене до Латвия по Проект комениус и за там трябва да правя презентация изцяло на английски. Но това е нещо лесно.
Математиката я захванахме сега с тригонометрия,но госпожата ни е готина и си обяснява всичко ,ако имаме въпроси обяснява като за идиотчета.
БЕЛ е добре...нищо сложно , чака ме ЛИС на някое от Вазовите произведения, не ни е казала все още кое,но това е нормално. Във вторник ще ни го сервира.
Физиката...ох ,тая физика я мразя,ама пак учим елементарни неща сега и ги знам. Минахме ДВГ и сега сме на Топлинни машини...в частност - помпи.
Сега си се наслаждавам на последните свободни дни и така...айляк.
maximxxl
02-10-2012, 16:31
granger и ти ли учиш ЗИП физика?!?!ОМГ I thought I was the only1!!!!!Ние сме на свойства на твърдите тела и скоро ще правим контролно по термодинамика и почваме електричество...имаме по 4 часа е седмицата ЗИП...granger може ли само да скиваш пуснах една тема за една задача по физика тук във форума...дали можеш да видиш дали ми е правилна,че никой не иска да ми отговори ;( Иначе БГ история е лесна...и аз знам много...сега сме на почти Априлското въстание...имаме по 5 часа седмично история и 6 БЕЛ...
Физиката и 3те часа ми е ЗП , иначе имам история доста. Лесна е. Ще видя задачата,но имайки предвид колко ме нерви , едва ли ще мога да помогна! Но обещавам да опитам ;)
Едит: Ще си погледна тетрадката по физика.
pifiella, trombocyte .. 11 клас ли сте? Ако сте 11 клас не си давайте такъв зор за подготовката по биология и химия, има време. Аз дори органичната я почнах ноември 12 клас и я минах за 2-3 месеца,но при мен ми харесва. Сега си четете нормално, живейте си живота. Хайде успех.. :))
Biskfitka
02-10-2012, 17:55
Аз пък завърших с 6,00 срока ;д От 8 предмета,само по 6 имаме срочна оценка ;д
И аз ще почвам курсове като се стопли ..и също и аз не уча за матури :D ама трябва да почвам ;х
scrooper
02-10-2012, 18:22
Освен това,ми се очертава и ходене до Латвия по Проект комениус и за там трябва да правя презентация изцяло на английски. Но това е нещо лесно.
Охоо, аз също участвам в Коменюс, само че ще ходя у ГДР-то. Въпреки това там ще трябва да правя презентация на английски, за да можели и поляците, които също ще са там, да разберат нещо. На каква тема е преземтацията ти?
О,ами тоя проект , в който участваме се отнася за опазването на националните паркове.За това ще става въпрос, основния език е английски,въпреки че има и такива с немски,но при нас не се изучава в у-ще,затова сме с английски.
Бил ли си някъде по тези проекти?!
какъв е тоя проект?
и какви са тия училища с 5 часа история и учат българска в 11 клас :cry: моето ли само е смотаното с 10 часа математика.. :(
аз по история учих франция, сащ, англия, русия, италия и сега сме на германия. пфф..
scrooper
02-10-2012, 20:20
granger, предстои ми да пътувам.
bloodyF, при нас проектът 'Comenius' е свързан единствено с обмен на ученици, които изучават чужди езици. При нас идват от 1 националност, а после ние им ходим на гости, или пък отиваме при друга националност. Нашата цел е да осведомим "партньорите" си що е България, София, какви са ни обичаите и т.н. :)
Ми ние ходим при много хора,имам предвид , проектите ни са многонационални не само обмяна с една страна. Иначе принципа е същия.Аз съм ходила доста по тея проекти- Румъния,Полша,Италия,Унгар я и така.
Блъди , ако си била подготве е съвсем нормално да си 1 година назад. Мисля ,че учите историята за 10 клас - Периода преди втората - втората световна - студената война и най-новата история...която също ми е сред любимите,ама аз просто си обожавам историята така чее :D:D поне това беше при мен 10 клас.
Българската сега е невероятно приятна и я обожавам.
pifiella
02-10-2012, 20:30
mrtn, 11 клас сме, то и темата ни така се казва :D
Aз зор си давам,че съм голям мързел и не знам дали ще ми стигне времето за химията и за милионите задачи,които трябва да реша...
Блуди, ти учиш историята една година назад нали, затова не учиш българска, а за войните...ухххх
Аз по история съм сравнително добре.Уча какво да правя.Господина ни изпитва без предупреждение на всеки нов,предаден урок, може да ти каже номера и ако не знаеш ти пише 3 срещу тетрадка и учебник..Е за тия 4 години не съм стигала дотам,ама както се очертава може 2 срок и аз да имам 3 :D
Не ми се ходи в понеделник на училище.Искам да спя и не искам всичко да започва отначало.Да ме изпитват по мениджмънт и по счетоводство.........не пак...не е честно просто!!! :0
pifiella
02-10-2012, 20:30
Приятна вечер! :)
fEaRLeSs94
02-10-2012, 20:35
mrtn - ти къде учиш ? Някъде в МУ или.. ?
В МУ уча...
pifiella, задачите са много, но ще видиш, че повечето се повтарят доста и ще почнеш да се дразниш от това.. :)
Ми ние ходим при много хора,имам предвид , проектите ни са многонационални не само обмяна с една страна. Иначе принципа е същия.Аз съм ходила доста по тея проекти- Румъния,Полша,Италия,Унгарu я и така.
Блъди , ако си била подготве е съвсем нормално да си 1 година назад. Мисля ,че учите историята за 10 клас - Периода преди втората - втората световна - студената война и най-новата история...която също ми е сред любимите,ама аз просто си обожавам историята така чее :D:D поне това беше при мен 10 клас.
Българската сега е невероятно приятна и я обожавам.
да,именно
що нямам и аз такива проекти, ейй.. :(
DesireToFire
02-11-2012, 13:39
какъв е тоя проект?
и какви са тия училища с 5 часа история и учат българска в 11 клас :cry: моето ли само е смотаното с 10 часа математика.. :(
аз по история учих франция, сащ, англия, русия, италия и сега сме на германия. пфф..
Сигурно си в МГ :Д При мен е същата история :Д Принципно много харесвам математиката, но 10те часа ми идват в повече... Все повече почвам да се колебая какво точно искам да уча после и най-вече къде. А доскоро си мислех че имам ясен и точен план :Х Оф, не ми се завършва, искам да си ходя на училище, да уча за знания, а не за диплома.. А и какъв мързел ме е налегнал. При това все за неща, който принципно обичам.
fEaRLeSs94
02-11-2012, 13:39
Има ли случайно тук някой който ще е кандидатства в МУ–Варна ?
pifiella
02-11-2012, 13:46
Има ли случайно тук някой който ще е кандидатства в МУ–Варна ?
Аз,аз :D
Eх тия букви................
desire, мразя математиката, в ПМГ съм заради майка ми, по нейно настояване
аз си искам право, но ако не ме приемат в су/унсс ще умра от мъка 8-)
затова сега съм поседнала на дупето си и чета, да може да съм по-подготвена, че лятото ще работя и няма да ми остава много време
Thrombocyte
02-11-2012, 15:53
Хах, според зависи подготовката, която ще имам до другата година може да кандидатствам и в Му Варна, защото последно като гледах оценките за фармация, дори малко над две 3-ки ме вкарват вътре.
Първото ми желание би било Софето, като столица предлагаща по-големи възможности, осигурено общ. за набиране на соц. контакти и НА последно място - клубовете.
Какви са тези 10 часа физика, математика, история...блах. Всичките ми предмети са под 3 часа седмично, то даже само БЕЛ е 3, а другите са по макс. два. Изобщо не ви завиждам на програмите : >
ifch0_pifch0
02-11-2012, 16:18
Здравейте,наборчета.И аз да се запиша :) Уча в МГ - математика 6 ч. седмично + 2 ч. СИП, литературата само 3 ч. (часове по български не караме...нямало време) ... намислил съм СУ Информатика, но ще видим накъде ще ме отвее вятъра.. :)
По БЕЛ бяхме на "Под игото" преди ваканцията,като се има в предвид, че "препускаме" през материала...
pifiella
02-11-2012, 17:12
Хах, според зависи подготовката, която ще имам до другата година може да кандидатствам и в Му Варна, защото последно като гледах оценките за фармация, дори малко над две 3-ки ме вкарват вътре.
Първото ми желание би било Софето, като столица предлагаща по-големи възможности, осигурено общ. за набиране на соц. контакти и НА последно място - клубовете.
Какви са тези 10 часа физика, математика, история...блах. Всичките ми предмети са под 3 часа седмично, то даже само БЕЛ е 3, а другите са по макс. два. Изобщо не ви завиждам на програмите : >
Малко над две 3 съмнително е леко...На кое класиране е това?
Thrombocyte
02-12-2012, 02:58
О, седмо или осмо някъде. Най-високата мъжка май беше 32, ако данните в табличния вариант са точни.
anonymous708973
02-12-2012, 07:16
И ще чакаш 7-8 класиране?
Аз съм в немска паралелка, има 6 ч немски седмично + 2 СИП
4 часа математика по незнайна за мен причина
4 часа БЕЛ
4 часа английски
всичко останало е по 2.
Догодина ще имам само 2 ч математика, 5 часа бел и 1 ч физика, няма да имам химия и биология, а останалите разказвателни - по 2 часа.
nymphadora
02-12-2012, 11:50
Ще уча тук-мразя чужбина,мразя да съм далече от близките и приятелите ми.
Още от 5ти клас искам да уча право,ориентирала съм се към Софийския и съдейки по успеха си мисля,че няма да имам проблем с влизането.Е,ходя и на уроци,няма как.
fEaRLeSs94
02-12-2012, 12:17
О, седмо или осмо някъде. Най-високата мъжка май беше 32, ако данните в табличния вариант са точни.
Вярно е... тая година имаше адски много 2ки на изпитите и за да запълнят местата някои влязоха с 3ки ;х
Не знам за вас,но за мен програмата ми е лека.
4 часа История
5 БЕЛ(2зип)
4 АЕ
1.5 География
2 Биология
1.5 Философия
3Физика
2Математика
2Спорт
3ИТ
3Информатика.
Като1.5 часа означава ,че ни ги менкат в сроковете.1 час за 1ви срок, 2 часа за втори.
pifiella
02-12-2012, 15:28
И аз не се оплаквам от часовете. Миналата година какво беше,сега е приказка :д
3 часа БЕЛ + 2 ЗИП БЕЛ +1 СИП БЕЛ
2 часа счетоводство + 2 часа УП
2 часа мениджмънт
2 часа бизнес комуникации + 2 часа УП
3 часа математика
4 часа АЕ
2 часа НЕ
2 часа делова кореспонденции + 2 часа УП
1 час философия + 1 СИП
2 часа физическо(аз съм освободена)
2 часа история
2 часа право(УЖАС!)
И май са това,но все си мисля,че пропускам нещо!
Моите часове са почти 1:1 с твоуте, да не учиш в икономическо училище ? ;)
Какви странни неща учите.
Аз тука съм с
7 часа ФЕ
4 часа АЕ
5 часа БЕЛ
4 часа математика
2 часа история
2 часа география
2 часа биология
2 часа физика
2 часа химия
1 час философия
2 часа физическо
Ще уча тук-мразя чужбина,мразя да съм далече от близките и приятелите ми.
Още от 5ти клас искам да уча право,ориентирала съм се към Софийския и съдейки по успеха си мисля,че няма да имам проблем с влизането.Е,ходя и на уроци,няма как.
колежка 8-)
уроците-има как и без тях, особено по история..друг е въпросът дали имаш волята да го постигнеш..
за часовете
3-БЕЛ
4-АЕ
2-Биология
2-Химия
2-История
4-информатика/ит/архитектура
2-география
7-математика
2-руски
2-физическо
2-физика
2-философия
1-час на класа 8-)
pifiella
02-12-2012, 20:25
Моите часове са почти 1:1 с твоуте, да не учиш в икономическо училище ? ;)
Как позна,по счетоводтството, нали? Никъде другаде не се учат такива глупости..... :D
пиф, чак сега прочетох че учиш право..
защо на нас ни дойде тая отвратителна философия по дяволите :(
липсва ми правото
Thrombocyte
02-13-2012, 09:52
И аз да се разпиша...
4 часа БЕЛ (единият е ЗИП)
2 часа Математика
3 часа АЕ
2 часа ФЕ
2 часа Финанси
1 час Финанси (УП)
2 часа Счетоводство
1 час Счет.(УП)
1 час Философия
2 часа по някакъв предмет за митниците и дан. администрация
2 часа История
2 часа Право
1 час Статистика
2 часа Физическо
1 час Бизнес комуникации на български
1 час БК на чужд език.
тая статистика не мога да си представя да я имам като отделен предмет
отвратителна е
успешна седмица, сладури! :-)
mariqanastasova
02-13-2012, 11:47
4 часа бел
4 часа математика
2часа фвс
1 час музика
2 часа хореография
1 час история
2 часа география
1 физика
2 часа химия
3 часа англ.език
2 часа бел-зип
1час -час на класа
3 часа литература
Днес беше спокойно , въпреки че по История и Физика ни светнаха 2 урока,ама те са лесни. Всичко си върви нормално,вярно е има за наваксване,ама няма проблем с това,ще се вместим някакси в графика. Беше ледник в у-ще ,ама и това ще се преживее.
Учителите и те още не се бяха настроили много за обучаване , така че ,всичко беше ОК.
pifiella
02-13-2012, 20:19
пиф, чак сега прочетох че учиш право..
защо на нас ни дойде тая отвратителна философия по дяволите :(
липсва ми правото
Блуди,Блуди много си заблудена!:D :D
Аз не уча етика и право(в 10 клас се учи),а философия.Това право е истинското право(това,което ти искаш да учиш) - сега сме на раздел корпоративно право със всичките анекси,членове,алинеи,коде си.....блууу и учим членовете,които ни трябват на изуст...лялялял живота е прекрасен,ама не и за мен :D
pifiella
02-13-2012, 20:19
Оуу забравих да спомена,че днеска беше 10 градуса в училище!!!Почувствах се като морж и не само аз :D
При вас как беше,надявам се по-топло.....