View Full Version : Тема за единадесетокласниците- 2011/2012 :)
реших да направя и наша темичка..
как ще завършите, какви са ви впечатленията от 10 клас?
аз лично мразя 10 клас, не се спогаждахме със съучениците и на всичко отгоре, успеха ми май ще е нещо от рода на 5.47
lisi4ety
06-24-2011, 12:10
Впечатления? Какво "впечатление"? От учител, от материал, от хората в клас? :D
Успеха ми е 5,76 slash 5,80, още не знам тоя по физическо кво ще ми остави.
Audiophile
06-24-2011, 12:19
В началото на годината си казах - "преминаваме към двуцифрените класове, тва не е добре" и наистина не е добре. Тази година ми се налагаше да залягам повече над учебниците, но пък съм доволен.
Успехът ми ще е 5.66 в най-добрия случай и 5.50 в най-лошия, но за сега върви както си мислех 5.66.
Впечатленията са ми тва, че трябваше да избираме ЗИП сега в края на годината, като цяло учебната година мина доста по-бързо (всяка е по-бърза от предишната) И се потрудих, за да имам хубави оценки за дипломата, тва е като цяло. Одеве с една приятелка от 11-ти клас си говорим и вика, че в 11 е бая по-скапано, ама ще видим, не мога да го мисля сега :)
Авторке, между другото често попадам на тва, че си броиш дните до края, та ги следя от твоя подпис
Лятоооооооо е, време за купони, море и супер настроение 8) :lol:
lemonyheart
06-24-2011, 12:31
Защо ли мненията ни с авторката са толкова идентични!? : D Иначе успеха ми ще е около 5.80 и съм доволна.
ПП: Г-на ни по физическо е голям гадняр!
браво на вас аз се надявам на 5,30 ще видим как ще се представя на стажа :))) много беше трудна тази година както казаха учителите.Догодина отпадат сички разкавателни и ще се набляга на професионалните,които далеч не са от най-лесните,но в сравнение с Физиката и Химията :)) Аз ще си наблягам на езиците и това е др не ме интересува... а също така Бел и Математика ще им обърна внимание.Тази година ще имам по Бел-5 а по Матем-6 ,догодина ще се напъна и по 2-те шестици и здраве да е :grin: :grin: :D :D
Biskfitka
06-24-2011, 16:13
Ще завърша с 6.00....Ами какви впечатления да имам...9ти клас учих повече,а завърших с непълна 6ца :-o Като цяло доста бързо мина годината..и сравнително лесно :-D
anonymous708973
06-24-2011, 17:47
Завършвам с 5.83 или 5.94 - ще имам 5 по химия и евентуално физическо.
Уж 10 клас бил най-лесен, така си е. Излетя ми много бързо годината, нямам особени впечатления. Адски интересна литература, съжалявам, че я проспах. Историята също беше готина, полезна е, колко я знам е друга тема 8-)
5.77 или 5.85
Нямам впечатления от 10-ти клас. Същите предмети, същите учители с малки изключения и се разминах между капките. Доволна съм. Само дето годината ми мина бързо, за което ме е яд, защото 12-ти клас наближава супер бързо, а тогава ще бъде големият гърч. :?
DesireToFire
06-25-2011, 13:53
Ох..беше по-лесно от 9ти клас за мен, но пак беше адски натоварено. Имам чувството, че в дипломата ми след 12ти клас ще пише "Завършила МГ с профилирани предмети: Математика, ИТ, АЕ ... История, География, Физика, БЕЛ, Информатика, Химия...и т.н". Просто всеки си е наумил, че неговият предмет е най-важен, че ние си нямаме друга работа освен да зубрим само един учебник. Ох ще завърша с 5.67 сигурно, надявам се да не е по-малко :X
Ебати тарикатите...Аз в 10 клас имах поправка на целия материял.Не защото не съм учил, а защото грам интерес нямах към специалните предмети.
Авторке, между другото често попадам на тва, че си броиш дните до края, та ги следя от твоя подпис
Лятоооооооо е, време за купони, море и супер настроение 8) :lol:
хехе, бяха около 70+ когато си го сложих, а сега само 4..времето лети, а и идва наистина прекрасното лято..няма да е най-хубавото мисля, но пък не се знае. Не обичам да планирам аз .. : )
Защо ли мненията ни с авторката са толкова идентични!? : D Иначе успеха ми ще е около 5.80 и съм доволна.
ПП: Г-на ни по физическо е голям гадняр!
Защо ли наистина!? :P Господина, класната ще го оправи, не се коси
Вие двечките, леле, не мога да повярвам, че сте 10 клас!!! И двете ви давах поне 11.. 8-)
А иначе какво ще правите лятото? Решили ли сте вече? Море, планина, село или у дома? Или всичките:)
Как сте се настроили са 11 клас?
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО ЗА ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС! СТРАХОТЕН УСПЕХ ИМАТЕ ВСИЧКИ, ДАНО И ДОГОДИНА ДА ВИ ВЪРВИ КАТО ПО ВОДА! :-)
Audiophile
06-25-2011, 19:44
Така и така сме 4-5 човека в нашата тема, та да си продължим по нея. Аз лично смятам най-вече да си почина през лятото, защото годината мина бързо, но имаше и някои натоварващи периоди, сега съм в голяма хармония със себе си, хаах.
Лятото ще ида на море с приятели, за планина не се знае, може и да се качим за 2-3 дни някъде, ама тва не мога да го мисля сега. Останалото е обичайното излизания, забавления, басейнчета и така.
За 11-и клас не ми се мисли особено, защото лятното настроение надделява над всичко :lol: надявам се да се справя пак подобаващо 8) Айде аз да питам един въпрос: записвахте ли някакъв ЗИП. Понеже съм в Ег и ние записвахме, аз избрах история :)
Biskfitka
06-25-2011, 22:31
BloodyF и аз мислех,че PinkPan7her е по-голяма...
Обаче имаше доста интересни неща тая година.Литературата и историята ми бяха интересни,пък и това ми е профила (от догодина и философията ми става профилиращ предмет) ...знам ги доста добре ;ддд Етиката и правото ми бяха интересни,научих и малко математика хехе 8-) 8-) 8-)
Радвам се,че в 11ти клас вече ми отпадат някои предмети :grin: пък и стипендия ще взимам ,защото имам 6,00 :-)
Лятото исках да работя някъде...сервитьорка нещо а-у..е нашите не ми дават 8-) и както винаги ще работя върху себе си цяло лято 8-)
DesireToFire
06-26-2011, 09:24
Първите 2 седмици на юли мисля да ги прекарам изцяло с приятели. После за седмица-две може да отида при бабите си, там също имам доста приятели а и е супер спокойно и релаксиращо. После ощя седмица с приятели и после заминавам за 10 дни в Словакия, после още 10 дни ще съм в БГ с момиче от Словакия (програма на разменни начела). Ще ходим на море с нашите за 5-6 дни. После то вече ще е Септември. Приятели, малко преговор за даскало.. Мисля да наблегна на английския през лятото, че 11 клас мисля да почна уроци и началото на 12ти да карам TOEFL.
Audiophile, нас ни принудиха да подпишем едни готови декларации за 1 час ЗИП по ИТ и 2 часа СИП по математика.
аз исках на СИП по Етика и Право да ходя, ама късно се сещам, вече няма да го учим за съжаление.
Обожавам правото.. <3
DesireToFire, на кое ниво по АЕ си?
Audiophile
06-26-2011, 17:23
bloodyF, кофти се е получило при вас. СИП по етика и право? При нас има сипове само по чуждите езици, а 'Етика и право', 'Философия' ги няма в избора за ЗИП. Ще се съглася с теб, че правото е доста интересно, тва ми беше най-интересният предмет тази учебна година.
DesireToFire
06-26-2011, 18:14
Поред нивото ми в училище съм Upper intermediate. Не съм ходила досега не курсове (освен за няколко месеца във втори клас:Д), но редовно си решавам сборници с тестове когато ми е скучно, чета книги на английски и си гледам всички филми без субтитри. Миналата година бях на разменна програма в Англия и бях а момиче от там близо месец и съм нямала абсолютно никакви проблеми с общуването или нещо те да не ми разберат, като цяло постоянно си говорехме с момичето всякакви простотии. Така че поне си мисля че спийкингът няма да ми е голям проблем. Обаче със сигурност ми трябват уроци. А и ще почна при учителката ми от 8ми клас. От тази жена за една година научих повече английски от колкото от другите за 7 :Д. Някой друг ще кара ли някакви изпити?
Иначе ние до 8ми клас имахме ЗИП математика, който се водеше СИП. Сега нямаме нищо, но може да пишем СИПове по каквото искаме. Аз писах английски и изобразително. Миналата година бях писала химия, но не се сформира група. А в сиповете по математика мисля да влизам когато имам време да оставам след часовете, но не мисля да се записвам "официално" там.
Sisito941
06-26-2011, 18:19
И аз ще се включа след няколко дни,че още ми е така натоварено..за последно трябва да се напъна и да си науча по история,че срока за оформяне е утре,а госпожата ме заплаши,че ще ме остави неоформена,ако не си науча и не поискам да ме изпита..При положение,че първия срок имах същите оценки като от 2,какъв е проблема да ме оформи..само ми създава работа :o :o
scrooper
06-26-2011, 18:43
Утре ще разбера дали съм хванала пълно 6... Иначе толкова не съм учила никога през живота си, но като цяло се изплаща.
Т'ва лято ще се скъсам от излизаници, купони и почивки. Единствено мисля да се занимавам с езици :)
mlakniwe2
06-26-2011, 19:19
Обикновено 10 клас винаги се мислят за много големи и някак си де да знам и ние така бяхме в 10 клас-всички са прайха на мн важни, спориха с госпожите, праят са на мн важни, а тая година сме съвсем други и разсъждаваме съвсем по друг начин и съвсем по други теми, вече мислим по-зряло и в 12 клас ще е така, тогава се осъзнаваш и почваш да ходиш редовно на даскало, щото това ти е последна година и някак ти става тъжно, дори с моя клас/11/ последните дни си говорихме кога минаха 4 години и колко малки бяхме в 8-ми клас и тогава нямахме никви грижи, пък ся с всяка година ангажиментите стават повече-всеки започва да си търси работа вече, да взима шофьорски книжки и да разсъждава по-зряло-тази година дори тези, което от 8-ми до 10-ти клас спяха и имаха само 2-ки тая година се стегнаха и имат 5-ци! Това е моето мнение! Така, че се стягайте в 11 и 12 клас за да си изкарайте една хубава оценка на матурите и дипломата, ся не ни се ходи на даскало, но след това няма да ви е по-лесно, напротив-като си ученик нямаш никви грижи, после тряя да почваш работа и тогава започват проблемите-като си ученик не осъзнаваш кво те чака и постоянно мрънкаш за незначителни работи-че ви давали домашни, че сте прайли много контролни, че пишат много двойки,постоянно обвинявате учителите и не знам си кво-тряяло да ставате рано, голямото междучасие не стигало, всеки ходи когато си иска на даскало и знае, че класната ще му ги извини и не осъзнава, че няма полза от това, като започнеш работа всеки ще те мачка както си иска, щото вижда че си начинаещ и тогава започват проблемите-не си мислете, че като завършите/дори и висше/ ще работите мечтаната работа
много се разписах, но едва ли ще има полза, просто аз разсъждавам по различно от повече от учениците/отиват на дскл-пият кафе-пушат-влизат в някой час и спят в него-няят представа кво учат-хапват-заминават си-на края на год почват да изнудват учителите за по-високи оценки-не уважават даскалите, егоисти са-ходят на даскало само за ядене, спане, пушене, ходене по кафета, но не и за учене
аз не съм някакъв зубър,но пиша всичко в час и слушам, защото ми е интересно, пък другите работи след даскало-не знам защо някой, който иска да научи нещо в даскало се смята за зубър и някакъв забил и малоумен??? А това е съвсем нормално може да си отличник и пак да ходиш на фитнес, по клубове ,да пиеш и пушиш, но повечето смятат че е под нивото има да учат и да пишат в час още по малко да носят тетрадка, камоли учебник-не знам защо така разсъждават днешните ученици/въпреки, че и аз съм ученик, но никога няма да разсъждавам така, защото няма никакъв смисъл от това /
Audiophile, нас ни принудиха да подпишем едни готови декларации за 1 час ЗИП по ИТ и 2 часа СИП по математика.
аз исках на СИП по Етика и Право да ходя, ама късно се сещам, вече няма да го учим за съжаление.
Обожавам правото.. <3
DesireToFire, на кое ниво по АЕ си?
За да те успокоя ще ти кажа, че такъв СИП или ЗИП Етика и право няма. След 10 клас можеш да избираш ЗИП общообразователните предмети, а Етика и право се води към т.нар. Философски цикъл, след 11 клас можеш да избираш ЗИП философия мисля, че ще ти е интересно щом се вълнуваш от тези науки.
В дипломата ви след време ще видите каке написано философкси цикъл и едни тиренца отдолу него.. :)
Хайде, и успех в 11 клас, там е мазалото. :)
mrtn,в моята гимназия има такъв СИП :)
аз исках конкретно тази година, защото само правото ми е интересно.
в дипломата е ясно, всяка оценка от различните години влиза там.
мерси иначе, дано да се справим и с 11 клас :)
Някой друг ще кара ли някакви изпити?
Аз досега бях ходила като теб преди сума години на уроци, но сега се стегнах и записах Advanced (не е последното ниво в моите уроци, следва го Proficiency) и съм много доволна. По принцип от 8ми клас (бях подготве) знам адски много неща, защото учителката ми беше свестна. След това в даскало ни дойде една....нека я нарека възрастна дама, че иначе ще трябва да употребя нещо по-грубо..с която нищо не правим по цял час.
Та, записах се през април (то уж от февруари трябваше да сме, ама..) и от тогава събота и неделя ходя и приключваме през юли. Много научавам честно казано, езиковото училище се казва Lingua Mundi, а учителката Даниела Георгиева. (малко реклама 8-) )
И сега през септември някъде мисля да ходя в British Counsils и да държа изпита за международен lifelong сертификат. Дали ще ходя и ако отида дали ще го получа е отделен въпрос,ама нищо 8-)
*някой ако има опит с това да казва!
*казвайте и кой предмет ви беше най-труден тази година :)
Audiophile
06-27-2011, 15:35
Мен лично математиката ме озори (в комплект вървят химията и физиката, ама на тях не обърнах никакво внимание, просто са ми досадни) И за кво като сме езикова гимназия учим математика на второ равнище като МГ-тата? :?
# Някакви мнения за Pathways? Аз нещо английския го поизоставих, ама ще гледам да се промени сегашното положение.
Audiophile
06-27-2011, 16:01
.....
DesireToFire
06-27-2011, 16:05
mrtn,в моята гимназия има такъв СИП :)
аз исках конкретно тази година, защото само правото ми е интересно.
в дипломата е ясно, всяка оценка от различните години влиза там.
мерси иначе, дано да се справим и с 11 клас :)
Някой друг ще кара ли някакви изпити?
Аз досега бях ходила като теб преди сума години на уроци, но сега се стегнах и записах Advanced (не е последното ниво в моите уроци, следва го Proficiency) и съм много доволна. По принцип от 8ми клас (бях подготве) знам адски много неща, защото учителката ми беше свестна. След това в даскало ни дойде една....нека я нарека възрастна дама, че иначе ще трябва да употребя нещо по-грубо..с която нищо не правим по цял час.
Та, записах се през април (то уж от февруари трябваше да сме, ама..) и от тогава събота и неделя ходя и приключваме през юли. Много научавам честно казано, езиковото училище се казва Lingua Mundi, а учителката Даниела Георгиева. (малко реклама 8-) )
И сега през септември някъде мисля да ходя в British Counsils и да държа изпита за международен lifelong сертификат. Дали ще ходя и ако отида дали ще го получа е отделен въпрос,ама нищо 8-)
*някой ако има опит с това да казва!
*казвайте и кой предмет ви беше най-труден тази година :)
Т.е ще караш CAE? Ако съм разбрала правилно, една приятелка го кара сега юни и си чака резултатите, мога да я питам ако имаш въроси. Иначе аз не си падам по курсове и прочие, защото не мога да се концентрирам достатъчно. Частните уроци ми действат много по-добре. Ии учителката при която ще ходя е много против карането на CAE. Поне тя каза, че до 2-3 години ще намалеят още училищата, които приемат с този сертификат. А ако нямаш А, няма никакъв смисъл. А с TOEFL приемат почти навсякъде, а не е чак толкова по-плашещо колкото го изкрават.
DesireToFire
06-27-2011, 16:15
Мен лично математиката ме озори (в комплект вървят химията и физиката, ама на тях не обърнах никакво внимание, просто са ми досадни) И за кво като сме езикова гимназия учим математика на второ равнище като МГ-тата? :?
# Някакви мнения за Pathways? Аз нещо английския го поизоставих, ама ще гледам да се промени сегашното положение.
О.О
Как взимате 430 страници учебник с по 3 часа седмично?
DesireToFire, ще ти бъда благодарна ако я попиташ :) аз допълнително ще говоря с моята учителка, но все пак....иначе ние сме само трима в групата и ми е много приятно, повече отколкото би ми било на частни уроци, т.к. така има дискусия, общуване и е..абе страхотно..и хората са готини :)
Audiophile, не знам защо, ама като видях какво е Патуейс и изведнъж си помислих-той/тя е от Пазарджик! :lol:
Както и да е, защо не видиш Фарос? Една приятелка ходи там и уж е много доволна.
А математиката, ние взехме учебник+7 глави (май) от един жълт сборник на Коста Коларов с 2+1+1+2+1=7 часа седмично, от които 2 трябваше да са СИП, но слава Богу след ноември някъде ни станаха математика.
Мен ме озори химията. Нищо не разбрах и още не разбирам. И физиката, защото ни смениха учителя и сега при новата нищо не схващам, защото ние дефакто нищо не учим.
Литературата беше интересна. Догодина красота-български произведения <3
Audiophile
06-27-2011, 17:11
DesireToFire, учебникът ни е 300 страници, но с големи букви пише "МАТЕМАТИКА 10 КЛАС ВТОРО РАВНИЩЕ" и как сме ги взели - с мъка. Явно ти си с профил математика и предполагам си напълно наясно, че има доста материал, който не би трябвало да се преподава на всички, както и да е - било к'во било.
bloodyF, хаха, добро шесто чувство имаш. :D Може да погледна и ФАРОС, там наистина не е лошо. Напоследък доста хвалят и патуейс (ново е и има доста добра база като цяло), та ако си чувала нещо и да дадеш някакви отзиви.
На нас днес ни дадоха списъка с произведенията за лятото и най-накрая се радвам, че минахме на Българските автори. Има доста какво да се прочете. :)
# почнахте ли да четете някакви книжки?
DesireToFire
06-27-2011, 17:17
bloodyF, какво точно искаш да знаеш? И ние учихме по същия сборник 8-) Иначе въпросната приятелка беше точно във ФАРОС и каза че е доволна.
Така се правите,че все едно ...абе айде няма значение.
Аз ще съм с 5.30 .По информатика ми писа 4 вместо 6,а по етика 5 вместо 6.Профил математика и немски съм...Втория срок се отпуснах за съжаление,иначе можех и повече.Сега през ваканцията няма да спирам да си преговарям и не ме интересува,че ще е лято.В 11 клас искам да завърша с отличен.
scrooper
06-27-2011, 21:51
Надали някой, който би писал в тази тема и в този раздел, се прави ;)
Добре, ние още си нямаме хал- хабер какво става с оценките ни.
На всичкото отгоре днес нямахме даскало 8-)
Иначе аз започнах да чета Димчо Дебелянов :)
Ох,да и аз трябва да започна с книгите от сега.До преди седмица четях "Прекрасен нов свят" заради госпожата по етика и право и като я приключих направо си отдъхнах. 8-)
Thrombocyte
06-28-2011, 08:59
Година като година... Осъзнах с какво искам да се занимавам, но точно тея предмети ни ги режат и лятото ще започвам самостоятелна подготовка.
Много положителни и отрицателни емоции като цяло, много пътувания, много деградация имаше през 2010/2011, но да се надяваме че съм се променил към по-добро.
Следващата година се очертава да изучаваме 7-8 специални предмета и направо не знам как ще ги карам без да прибягвам до успокоителни, защото хич не ме влече материала..
Като обобщение мога да кажа, че 10 клас имаше своите плюсове и минуси, но беше твърде кратък за да осъзная плюсовете навреме.
5,00
ПП: Искам си етиката и правото...един от много малкото предмети, които са ми интересни 8-) :)
Thrombocyte
06-28-2011, 14:44
Какво толкова ви е мъчно за тая Етика , да не би и на вас да ви я преподава някоя секси госпожица 8-)
DiidolinaA
06-28-2011, 15:25
Толкова бързо минаа...още не мога да повярвам, че свършихме :grin:
Като цяло беше доста интересна година с много емоции от всякакъв калибър, ама свърши и са от догодина се почват мъките.. :( Иначе успеха ми е 5.94 заради тъпата физика..доволна съм!!! :grin:
Така се правите,че все едно ...абе айде няма значение.
кво се правим, че не разбрах нещо? :?
Какво толкова ви е мъчно за тая Етика , да не би и на вас да ви я преподава някоя секси госпожица 8-)
на мен ми преподава един женен 2-метров господин 8-) *за протокола, не си падам по него* но я обяснява толкова добре, че направо ако можех по цял ден и по цяла нощ бих го слушала как говори за етика,право,психология етц. 8-)
DesireToFire, ако може да питаш за какви са били частите на изпита, как е протекъл като цяло (по-нервно,по-спокойно и неща от този сорт), колко човека са пазили,какъв тест е карала тя-на компютър или писмен, колко парички са й взели, въпросите мнооооого сложни ли са били или по-скоро средно ниво? (не очаквам да са били елементарни, затова не го поставих като условие 8-) ) и благодаря предварително :-)
*аз пак да се оплача-днес класната ми,майка ми (която преподава в моето училище) са говорили с тъпия г-н по ФВС и той е казал: 'те са много нагли, затова ще имат петици', а на други 2-3 класа от випуска ми е оставил 98% шестици.. :-x
бахти дискриминацията и корупцията в това училище (като всичко в България де, какво ли се учудвам)
и едно въпросче:във вашето училище, има ли такива учители? Заядливи и определящи оценките по симпатии?
Thrombocyte
06-28-2011, 17:25
bloodyF, не смятам че в твоя случай има корупция. По-скоро е на симпатии, нормално за българското училище.
При нас имаше едни момичета, които направо пращаха учителите в гробището и ги псуваха, надявам се че ти не си такава, но искам да кажа че е съвсем човешка черта да сме пристрастни..
Доколко учителите трябва да са такива е отделен въпрос.
^не съм такава разбира се
доста ми е над нивото, да 'убивам с думи' учители, още по-малко заради оценка.
никой не заслужава такива пожелания : )
псувам си ги наум, ама нвм :D
а корупция или шуробаджанащина, за мен е горе долу еднакво :)
примерно
нормативите са ми супер зле, но той като ги правим не ги пише всичките, смисъл те са един вид формалност, без да се зачитат резултатите
но изведнъж на момиче от друг клас с нормативи по-лоши и от моите, която със сигурност съм я виждала как проявява неактивност, та тя т.к. техните имат ОГРОМЕН частен бизнес и са супер известни в региона, вкл. се познават с физкултурника, тя има 6.
но няма значение де..
няма да загина без мижави 80 лева или с 1 петица повече,
просто ми е кофти че се старая и влизам всеки път с екип, играя, а хора които не съм ги мернала в час имат също 5..
еми не е честно, ама c'est la vie :)
*извинете ме за словоизлиянията, но просто се самоуспокоявам така -.-
Audiophile
06-28-2011, 19:05
bloodyF, голяма греда си нацелила с тва майка ти да е учителка там, където учиш.
Мойта по немски е типична представителка на тва да си учител със симпатии. То не са смс-и, то не са чайчета (ааааа, подмазвачи колкото искаш :? )
Мойта етика и право също ми ги води г-н, обаче говори доста завладяващо и предизвиква интерес към предмета му. А и наистина е нещо по-различно от обикновените, които учим.
vesito13
06-29-2011, 11:15
Здравейте и от мен :-$ Чак сега виждам тази тема и малко късно се включвам, но все пак... Завършвам с 5.92, повече от доволна съм от себе си тази година. Бях се стегнала през годината и последните две седмици са пълна почивка за мен, та мога да кажа и че си отпочинах вече :-D Материалът ми се видя по-труден сравнение с минали години, но като си сериозен се получават нещата. :)
На фона на всички, които харесват етиката и правото, аз съм точно обратно. Отношението ми към този предмет граничи с омраза. А с какво нежелание и отегчение съм стояла в часовете, просто не е истина... :?
Литературата беше много приятна и интересна, с удоволствие съм си прочела почти всички произведения. Жалко, че свърши и догодина ще е българска литература (никога не съм я харесвала). Часове по български почти не сме имали, надявам се другата година това да се промени.
Химията и Биологията определено бяха трудни. Физиката и Географията мога да кажа, че бяха лесни. Историята никога не ме е грабвала, че да я уча с интерес, но не съм имала проблеми там. /тези предмети ми бяха за 9 клас/
Математиката попринцип си я обичам, та не мога да кажа нищо лошо за нея. Дори я виждам като вариант за кандидатстване в 12 клас.
Учители, които не са особено справедливи и от които имаме оплаквания, винаги ще има, но като че ли вече съм се примирила и избягвам да се ядосвам...
Сега просто чакам слънцето и хубавото време, за да мога напълно да се радвам на лятото. :smt011
ха,тоя по фвс ми е оставил 6,,не му я исках,ама да има там,,
вързахме стипендияяяя :grin: :grin:
а вие?
ImmortalSportFreak
06-29-2011, 22:35
Аз имам 6 по вс,само по химия имам 5,а съм такава паралелка. :shock: Изложих се с това,но какво да се прави.. не е лесно да си профил. 8-)
Стипендийка вързвам както винаги. :grin: 8)
Audiophile
06-30-2011, 11:54
Айдеее, минахме и тази година 8) Официално завършвам с 5.75 и специални благодарности на тази по химия, която е вдигнала на всички успеха с 1+ без да ни изпитва. Изпитвам чувство на блаженство, при вас как е? :grin: :grin:
Sisito941
06-30-2011, 12:09
З А В Ъ Р Ш И Х М Е !!
Минах с 4,82,знам че мога повече,но имаме 17 предмета,по кой по-напред да си науча..
Пожелавам на всички приятна ваканция,изпълнена с много емоции,а не както мен още от края на учебната година да се чудя с кого да изляза,понеже съм се скарала с най-добрата си приятелка..а другите тръгват по села,почивки.. :o
Както и да е.. :)
Thrombocyte
06-30-2011, 12:32
Официално съм завършил с 5.9411 . Т.е от 17 предмета 16 шестици, колко заслужени е отделен въпрос, но благодаря на учителите.
Хха, от 8-ми клас все такъв ми е успеха и то 5-цата винаги е по един и същ предмет 8-)
lisi4ety
06-30-2011, 19:29
Страхотно, видях че нещо обсъждате английски на предишните страници..
Някой софиянец да ми предложи място, където да се запиша на английски през лятото? Без значение частен учител, групи..
Не съм ходила на английски от около 2 години, в училище не го уча. Изобщо не смятам, че съм го забравила, аз си го практикувам насам-натам, но определено имам нужда да си опресня знанията, а и се надявам някакви изпити да карам догодина, а-у.
Та, интересува ме, ако знаете някъде в София, където мога да уча английски лятото? :)
Ps малка промяна в успеха ми за годината. Не е 5,76, както казах по-рано, ами 5,85.
Страхотно, видях че нещо обсъждате английски на предишните страници..
Някой софиянец да ми предложи място, където да се запиша на английски през лятото? Без значение частен учител, групи..
Не съм ходила на английски от около 2 години, в училище не го уча. Изобщо не смятам, че съм го забравила, аз си го практикувам насам-натам, но определено имам нужда да си опресня знанията, а и се надявам някакви изпити да карам догодина, а-у.
Та, интересува ме, ако знаете някъде в София, където мога да уча английски лятото? :)
Ps малка промяна в успеха ми за годината. Не е 5,76, както казах по-рано, ами 5,85.
AVO 3 :wink:
lisi4ety
07-01-2011, 18:53
Благодаря ти, сега ще ги видя..
scrooper
07-01-2011, 19:53
^ Също и в международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий" :)
Британика не ти препоръчвам.
Ааа, хора, вързах пълно 6 О.О Простоо не мога да повярвам, че имам толкова в гимназията ^^ Значи с много труд, постоянство и накрая тактично преследване на учители успях :Р
Догодина ще се постарая да се справя без преследването...
scrooper, браво :)
как си прекарвате ваканцията бивши десетокласници? :P
някой останал ли е на изпит по нещо :/
успех на тези, които са останали, дано минете пичове ^^
аз и на вас да се похваля,
в града ми (Благоевград) има АДСКИ много чужденци от АУБГ и утре ще ходим с една приятелка при един неин познат (кореец) да ни запознае с други чужденци да си лафим на английски 8-) дано да се получи.
много ми се иска да си говоря с някой чужденец.
Вие говорили ли сте си с такива и искате ли изобщо? :)
DesireToFire
07-04-2011, 19:49
scrooper, браво :)
как си прекарвате ваканцията бивши десетокласници? :P
някой останал ли е на изпит по нещо :/
успех на тези, които са останали, дано минете пичове ^^
аз и на вас да се похваля,
в града ми (Благоевград) има АДСКИ много чужденци от АУБГ и утре ще ходим с една приятелка при един неин познат (кореец) да ни запознае с други чужденци да си лафим на английски 8-) дано да се получи.
много ми се иска да си говоря с някой чужденец.
Вие говорили ли сте си с такива и искате ли изобщо? :)
Миналото лято прекарах един месец с момиче от Англия чрез програма на разменни начела. 2 седмици бяхме в Англия и 2 в БГ. С нея се разбирахме чудесно, не сме имали никакви проблеми с разбирането. Говорихме си свободно. В Англия отначало роднините и приятелите й като се запознаеха с мен почваха да говорят еееетоооо тааакаааааа, но само ги слушах, слушах и им казвах "Няма смисъл, разбирам ви перфектно" и се оправяхме. Не използват сложни думи, само акцента отначало е малко кофти, но се свиква. А като бяхме в БГ толкова свикнах да говоря на английски че в магазините и ресторантите почвах да поръчвам така. Тази година съм 1 месец с момиче от Словакия и пак ще караме не английски.
Audiophile
07-04-2011, 21:40
тва с разменните програми е оферта
На мен само по морето ми се случва да общувам с чужденци. Тази година пристигна една американка (22-23) годишна и ни влиза в часовете по английски и говори супер, супер бързо, но е по-добре от нищо
Ваканцията минава суперррррррр, как е времето при вас, НАБОРИ :lol:
AstroGirl
07-05-2011, 11:12
Класа ми е отврат, учителите слабоумни и дразнещи :D Лошото е,че догодина ще уча до 15 юЛи, защото съм в профилирана паралелка и ще имам практика из града! Поне, се надявам да прекарам добре лятото... :S
при мен засега скучно (въпреки че не съм ви много набор :oops: '95 съм аз) , ама с тоя английски няма как да е ..
другата седмица ще ходя всеки ден и по-другата final :(
А ти, как си я караш ваканцията? :P
AstroGirl, каква паралелка си та до 15? :-o
DesireToFire, колко парички ти излиза горе-долу и как става цялото нещо? чрез фирма или ти си правиш researches и си организираш нещото сама?
DesireToFire
07-06-2011, 08:42
при мен засега скучно (въпреки че не съм ви много набор :oops: '95 съм аз) , ама с тоя английски няма как да е ..
другата седмица ще ходя всеки ден и по-другата final :(
А ти, как си я караш ваканцията? :P
AstroGirl, каква паралелка си та до 15? :-o
DesireToFire, колко парички ти излиза горе-долу и как става цялото нещо? чрез фирма или ти си правиш researches и си организираш нещото сама?
От работата на майка ми е цялата тази програма. Работи в EON (онова за тока :Д). Посочвам 3 държави, които бих искала да посетя, попълвам един формуляр за години, интереси, претенции, алергии и прочие и те ми намират подходящ човек на долу-горе моята възраст от държава която искам. Като се съобразяват и с неговите искания. Плащат ми самолетните билети. Когато съм в другата страна семейството ми покрива разходи като храна, път, престой ако сме в хотел, посещения на забележителности и прочие, а когато другото дете е тук, ние покриваме нейните и така. Общо взето моите разходи бяха само джобните ми.
pifiella
07-06-2011, 11:57
Здравейте, 94!
Тези 7 свободни дни само спя!Имах нужда от голяма почивка. :)
А иначе 10 клас ми мина супер бързо.Имаше и гадни дни,с по 3-4 контролни,но и такива с пет-часово гледане на филми...
=D>
Септември 11 клас- малко,по-малко края ни се вижда - само 2 години,но аз не се радвам,предпочитам сега да съм 8 клас и да имам още много време в училище.Всичко после е различно,а аз незнам какво да правя,какво да уча,на къде да хващам...объркана съм и колкото повече мисля затова,толкова по-объркано ми става.
Нещо важно от 10 клас е,че реших да държа матура по философия и след като всички ме разобеждаваха, аз не се разколебех и писах ЗИП -Философия. 8-) Ще видим, какво ще става на есен!
От мен приятна ваканция.
DesireToFire, завиждам благородно! Приятно прекарване в Словакия :) Има някои уникални места там, между другото!
В кой град ще си?
А иначе езиковите курсове (ваканции) са страхотни според мен, но за съжаление не всеки има възможност да си ги позволи. Все пак най-малко 1500лв. си отиват ей така.
Чували ли сте за програма, работеща с деца, която да е от тип разменни начала? Би ми било дори по-интересно, а и по-евтино ще е със сигурност,така че ще мога да си го позволя евентуално.
pifiella, слънчево лято на теб! :-)
Audiophile
07-06-2011, 19:23
bloodyF, не знаех, че си 95, ама тва не е никакъв проблем 8) При мен ваканцията минава добре: тренирам, ходя да бягам вечер, спя до 12-1 на обяд. Всъщност вече мина 1 седмица от началото на ваканцията и ми се вижда, че доооста бързо минава. След малко над 2 седмици морският край ме призовава и такаа :)
pifiella, ама защо вие имате ЗИП философия, а ние нямаме (envy)
Почнахте ли да четете книжки, някой работи ли някъде, хващате ли тен, любовта как върви? :lol:
Audiophile, мерси за разбирането : )
а ти, мъжко ли си между другото? :oops: че не съм обърнала внимание дали си казал/а
весело прекарване на морето!
аз иначе чета Бай Ганьо, не работя, не хващам тен все още, но в петък ще ходя на мини-екскурзия и ще ходя 3 дни на плаж! :grin:
Любовта ми е в застой :lol:
тъй като се преместихме с нашите преди броени дни се надявам че в новия квартал ще се запозная с нови хора и ще е по-забавно : )
Audiophile, и ти отговори на въпросите иначе
искате ли да се запознаем?
и без това сме само няколко редовни в темата :oops:
Audiophile
07-06-2011, 20:13
bloodyF, моля. В подписа ми пише :D Като стана дума за подписи: преди често засичах как броиш дните до СВОБОДАТА, а сега леко ме натъжава как свободата отлита :lol:
Благодаря, със сигурност ще е доста весело на морето.
В момента не чета нищо, защото съм в процес на почивка, но смятам да почвам произведенията, а и имам някои от тях в семейната библиотека.
Не работя, макар че имам желание, а и на всички ни е ясно, че парите от мама и тате не са достатъчни и все ни трябват за нещо. Тен хващам, ходих 2 пъти на басейн и нещо на терасате се препичам :lol:
Любовта е в застой, защото, защото.. нещо не ме огрява в последно време.
bloodyF, нанасяте се другаде, предполагам? Честито тогава, със здраве да си ползвате новото жилище. Тва е голяма промяна (поне според мен) Може би ти е още малко странно, ако се местите за първи път и си свикнала със старото местоживеене. Дано да се запознаеш с нови хора и дано да има повече млади хора из твоя квартал. Да се радвате най-вече и да ви е кеф, а и ДАНО да случиш на съседи, че моите са 70+ иии е доста зор, ахаха
И аз викам да се запознаваме вече, НАБОРИ и някои по-мънички 8)
Thrombocyte
07-06-2011, 20:44
Мирише ми на разврат 8-)
DesireToFire
07-07-2011, 09:21
DesireToFire, завиждам благородно! Приятно прекарване в Словакия :) Има някои уникални места там, между другото!
В кой град ще си?
А иначе езиковите курсове (ваканции) са страхотни според мен, но за съжаление не всеки има възможност да си ги позволи. Все пак най-малко 1500лв. си отиват ей така.
Чували ли сте за програма, работеща с деца, която да е от тип разменни начала? Би ми било дори по-интересно, а и по-евтино ще е със сигурност,така че ще мога да си го позволя евентуално.
pifiella, слънчево лято на теб! :-)
Момичето е от Нитра, но няма да се там през цялото време. Ти за къде говориш. Защото си пиша с момичето и ме пита кои места искам да посетя, да им дам идеи за точен маршрут. Също се чудя и ние къде да я водим като дойде. Ще сме на Албена 5 дни, ще минем и през Варна, ще сме малко в Русе. Чудехме се за някъде на планина, но до колкото знам точно покрай Нитра си има и планини и природа в изобилие. Не знам де, има още малко време.
bloodyF, моля. В подписа ми пише :D Като стана дума за подписи: преди често засичах как броиш дните до СВОБОДАТА, а сега леко ме натъжава как свободата отлита :lol:
Любовта е в застой, защото, защото.. нещо не ме огрява в последно време.
bloodyF, нанасяте се другаде, предполагам? Честито тогава
И аз викам да се запознаваме вече, НАБОРИ и някои по-мънички 8)
иначе не съм прочела подписа, а моят-еми обичам да броя нещо, май така се оказва 8-)
за любовта, не се коси, сама си идва :}
а иначе мерси! и да, нанесохме се в друг апартамент в нов квартал,, ама такъв с повече студенти и по-малко пенсии . супер яко.
Мирише ми на разврат 8-)
абе не само на теб, ама.. :lol: :lol:
иииии..
аз съм Ивета, на 16 (преди 2 месеца ги направих), от Благоевград съм, уча в ПМГ с профил математика с английски. с нищо странично не се занимавам вече, влекът (ебати думата, ама не ми я подчерта, сигурно я има ;д ) ме правото и езиците. в свободното ми време..слушам музика, излизам с приятели иии така
(да дам тон, че явно ви е срам ;д )
Biskfitka
07-07-2011, 16:16
8-) 8-) 8-) Аз пък съм на 17 и уча в гимназия с хуманитерен профил. За следващите месеци най-голямото ми желание е да изкарам книжката иии отново да съм щастива в любовен план :D
Thrombocyte
07-07-2011, 19:02
Наборец 94' и уча в Икономическа гимназия, ама ми е адски скучно като материя и няма да се занивам с това вероятно. Малко ми е късно да се местя в ПМГ и да уча каквото искам затова ще избутам тея 2 годинки все някак.
DesireToFire
07-07-2011, 21:16
на 16, уча в МГ с профил математика, ИТ и английски. Обожавам да рисувам, от около 2 месеца се пристрастих и към свиренето на китара. Обожавам всичко на Стивън Кинг, което съм прочела. Които иска повече да пише на лично;д.
Audiophile
07-08-2011, 12:27
Аз съм на 17 (преди месец и половина ги направих), от горнотракийската низина съм, хаха (Пазарджик), уча в родното ЕГ (сега му правят ремонт и има доста доволен цвят на прасковка 8) :lol: ) с профил немски и английски съм. Не се оплаквам, не ставам за другите гимназии. Страничните ми занимания се изчерпват с трениране: ходя да бягам вечер и фитнес. Музика слушам, не мога да рисувам, не мога да пея, ама ме бива в танците. С приятели си излизам редовно, като цяло обикновените неща, които прави един тийн. Супер много се кефя на мотори, татуировки и екстремни спортове :---)
Иве, в студентски квартал, а? Усещам, че ще има игри там :oops: :D
Приятно изкарване и на мини-почивката 8)
Аз вече почнах да чета произведенията от Елин Пелин, времето при нас днеска е 36 градусаа, плащах сметките за интернет и телефон, та почти фалирах, аххаха
Audiophile
07-11-2011, 10:29
Да те дигнем, наша темичке 8)
Супер много се кефя на мотори, татуировки ..
Иве, в студентски квартал, а? Усещам, че ще има игри там :oops: :D
Приятно изкарване и на мини-почивката 8)
и аз съм фенка на мотори и татуси!
и да, ама сега няма студенти :( а почивката беше супер, мерси :P
като изключим че изгорях доста, но пък хванах и тен, беше доволно 8-)
да се похваля-днес на английския установих, че госпожата с която сме ще ни 'пази' на final-а, ще ни го проверява и ще си лафим с нея (Speaking part) 8-) ебати якото, аз си мислех че ще сме пред някаква 'комисия' или нещо подобно... :? 8-)
та само думи и фрази уча.пълен шит. ;х
вие какво правите, мили ми не-точно-наборчета? 8-) :P
като стана дума за татуировки, вие имате ли и ако да какви? ако не, искате ли и какви?
Yancheto
07-11-2011, 20:43
Здравейте, хора!! Почвам и аз да пиша в темата. :D
bloodyF, и аз съм 95, не си сама.
Аа сега прекарвам дните си в почти пълно безделие.. Гледам филми, излизам с приятели (не толкова често, защото повечето хора са се пръснали по света), чета книги, макар че тези за училище още не съм ги почвала.
Питаш за татуировки. Не съм им особено голям фен, нямам и нямам намерение да си правя. Просто не се виждам с нещо такова.
Ако някой иска да се запознаем, да пише лично. Няма да ви се разсърдя. :D
Audiophile
07-11-2011, 21:03
Охоо, някой се завърна 8) А така, добре си прекарала, аз хващах селски тен и се пръсках с вода, хаха. Студенти на есен ще има и ще плакнеш очички.
По темата за татуировките - нямам, но зимата вероятно ще се сдобия. Каква - надпис, искам да има символика. А какъв надпис: цитат от "Портретът на Дориан Грей" 8)
А кво правим, кво да правим? Чакаме морето, спортуваме, мързелуваме, плажуваме, балкануваме, ахха, вие кво правите, НАБОРИ 8)
Thrombocyte
07-11-2011, 21:42
Ще си нарисуваш неща от любимата ми книга, евала :)
Аз досега съм се рисувал няколко пъти като най-продължителното се проточи 4 часа( много кофти тръпка ).
Засега си почивам, ходя на фитнес, работа от време на време, а за утре съм запланувал един басейн да почернея малко.
Audiophile
07-11-2011, 21:46
Thrombocyte, ако има как целият бих се нашарил с цитати от тази книга, стана ми любима и гледам вече от друга страна на нещата, която доста ми допада. Ти какъв татус имаш, та чак 4 часа ;с
Thrombocyte
07-11-2011, 21:55
Имам 3 - надпис, трайбъл на гръб + рамо + гърда и една друга :)
Audiophile
07-11-2011, 22:10
Охооо, ти си зарибен. Горе-долу коя е най-чувстителната зона?
Thrombocyte
07-12-2011, 01:35
Чувал съм, че по ребрата и интимните части е гърч.
От моя опит ще кажа, че по ръцете е лека болката, ама гръб и гърди е ужас.
Студенти на есен ще има и ще плакнеш очички
надявам се не само да плакна окото, ама ще видим :lol:
(само да не стане очи пълни, ръце празни -.- ) 8-)
а за татусите-искам аз на глезена, гълъб
http://1.bp.blogspot.com/_-rS5pXNsudg/SwKeyrXGFXI/AAAAAAAAAX4/UoIMe_txie0/s1600/ist2_4364427-dove-symbol-of-peace-on-earth.jpg
нещо подобно..
аз съм чао. после пак ще ви пиша.
успешен ден, сладури!
който иска може да дава скайп примерно :}
че тука е тегаво
vesito13
07-12-2011, 07:07
Хайде и аз да се разпиша. На 16 съм, уча в ПГ с профил математика и английски :)
Книжките от списъка не съм ги почвала, засега съм на такива, които аз съм си харесала. За другите има достатъчно време. Не работя, но не защото нямам желание, а просто няма къде. :? Тен до оня ден нямах, сега съм леко изгоряла, но все пак се надяваме да хванем хубав тен. :)
Колкото до любовта, не мога да се оплача. :)
Татуировка винаги съм искала да си направя, но също така искам да има и някакъв смисъл. Та може би това е причината все още да нямам. Все пак има време и аз ще открия това, което искам. :)
pifiella
07-12-2011, 09:27
bloodyF, не знаех, че си 95, ама тва не е никакъв проблем 8) При мен ваканцията минава добре: тренирам, ходя да бягам вечер, спя до 12-1 на обяд. Всъщност вече мина 1 седмица от началото на ваканцията и ми се вижда, че доооста бързо минава. След малко над 2 седмици морският край ме призовава и такаа :)
pifiella, ама защо вие имате ЗИП философия, а ние нямаме (envy)
Почнахте ли да четете книжки, някой работи ли някъде, хващате ли тен, любовта как върви? :lol:
Не знам!Аз уча в професионлана гимназия и в 11 клас няма да имам общообразователните предмети,а само специални -икономика,счетоводство,сте нография,бк.... :? Може би затова имаме зип (за да се подготвяме за матурите)1 час и сип 2 часа...
Много добре обяснявам! :D
pifiella
07-12-2011, 09:33
Аз съм си загубала списъка с книгите :oops:
И без това ме мързи,но бяха много,много........ 15 или 16 нещо подобно... :-s
Audiophile
07-12-2011, 09:44
Оо, милите колко рано са станали и са писали, а аз тепърва се събуждам 8-)
Иве, игри искаш, знам аз!! Гълъбчето е много нежно и ще стои хубаво. Скайпа съм ти го пратил на лично 8-)
Знам, че на корема много боляло, а за момичетата не е и препоръчително да си правят там. Чувствителността на всеки също е различна.
vesito13, още 1 член на темата :grin:
pifiella, ахха, и аз изгубих списъка с книжките. А по други общообразователни предмети имате ли някакви зип/сип? :)
pifiella
07-12-2011, 14:35
Иве, игри искаш, знам аз!! Гълъбчето е много нежно и ще стои хубаво. Скайпа съм ти го пратил на лично 8-)
Знам, че на корема много боляло, а за момичетата не е и препоръчително да си правят там. Чувствителността на всеки също е различна.
vesito13, още 1 член на темата :grin:
pifiella, ахха, и аз изгубих списъка с книжките. А по други общообразователни предмети имате ли някакви зип/сип? :)
Всеки си избра с кой общообразователен предмет да продължи в 11 клас и понеже аз съм икономическа паралелка имам право само на един час зип-общообразователен и 2 сип(математика или бел) -всички писахме БЕЛ. :lol:
Другите паралелки например Компютърно програмиране,Кетъринг и тн. имат по 3 часа зип и 3 часа сип.Не знам зашо е така и кой го е решил,но не е честно едни да имат повече часове от други и то важни часове,но такова ни е образованието...
В 11 клас ще уча само история,математика,езици,б л и моя зип-философия.Всичко друго са специални икономически предмети и практика по хотелите :grin:
Thrombocyte
07-12-2011, 15:47
Хха, Пифиела и ти си в кюпа с мене да учиш още 2 години счетоводство и макро-микро икономика 8-)
На нашия клас книги не ни дадоха, но то е по други причини...учителите знаят колко сме "любознателни" и направо решиха да не се хабят, а що се касае до ЗИП направо ни казаха да пишем БЕЛ
DesireToFire
07-12-2011, 18:14
Охохо имало много зарибени по татуировките. И аз се присъединявам :Д Мисля даже да уча в Единбург вътрешна архитектура и същевременно да запиша курс по боди арт. Доста татуировки съм си намислила.
pifiella
07-12-2011, 18:25
Хха, Пифиела и ти си в кюпа с мене да учиш още 2 години счетоводство и макро-микро икономика 8-)
На нашия клас книги не ни дадоха, но то е по други причини...учителите знаят колко сме "любознателни" и направо решиха да не се хабят, а що се касае до ЗИП направо ни казаха да пишем БЕЛ
Аи да ни е честито!Микрото беше в 9 клас,сега макрото и аз свърших с икономиките!Счетоводствот ще ме мъчи от другата година! А такива простотии като стенография и бизнес комуникации имаш ли? Кое ниво математика учиш,че аз съм на един дебел учебник май е за напреднали... :lol: да не повярва човек
Аз съм си загубала списъка с книгите :oops:
И без това ме мързи,но бяха много,много........ 15 или 16 нещо подобно... :-s
моя го открих смачкан на пода и го хвърлих, трябва наново да го търся, ама и нашия беше даже на два сектора 8-) първия беше задължителен другия не..
добре дошла :-)
:-)
знам че знаеш 8-) :P а скайпа не съм ти го получила, пиши ми пак :(
иначе на корема да, при бременност като се разтегне и става мазало..
аз иначе след като родя ще си направя малко Джоли стайл, на ребрата имената на детето и датата на раждане..
някакво такова символично и хубаво ми е..
живи и здрави само де :)
вие какво правите в тази гореща юлска вечер?
какво мислите за убиването на животни за модна цел (чанти,обувки, дрехи и т.н.)?
и има ли вегетарианци тук? :)
Thrombocyte
07-12-2011, 19:12
Desire личи ти от аватара :)
Идея си нямам какъв ни беше учебника по математика, така и не го купих, защото все пак уча икономика и пари за глупости нямам :lol: .
Мисля, че ще имам фирмено счетоводство догодина, но не съм много сигурен. Учителката ни по специалните предмети замина на екскурзия с класа за завършването и повече не я видях.
Вегитарианството в България често е по задължение, Блъди :)
Лично аз съм фен на рибата, телешкото и свинското - на скара най-вече.
Против съм тестването на козм. продукти върху животни, но съм ЗА тестването на лекарства върху тях.
А за направата на чанти и дрехи - може би, стига животните да не са на изчезване.
pifiella
07-12-2011, 19:13
^ Айде завиждайте ми :twisted: - току що излизам от басейна с една :smt061 и водата е като чай!
При нас е много топло- днес беше 34 градуса ......
^ах каква си лоша 8-)
къде си ти?
където и да си ти пожелавам приятно прекарване и слънчеви дни :)
аз също съм далеч от вегетарианството, но пък ям много малко видове месо-пилешки гърди от пилешкото и свинско..и скара де : )
но предпочитам салатки пред месото :)
Audiophile
07-12-2011, 20:02
Иве, прати ми ти твоя тогава, че на мен нещо ми се бъгват тва с изпращането *стиска вежди* :-)
Вегетарианството ми е много далеч като идея, даже ми се струва, че е няква мода. Но и с Thrombocyte ще се съглася, че доста хора са принудени да живеят по такъв начин (всички знаем защо). Аз си обожавам скарата и доста месо похапвам. Слабост ми е :oops:
Убиването на животни с модна цел ми се струва голяма простотия честно казано, ама има кокони, които дават маса пари за какво ли не.
pifiella
07-12-2011, 20:09
Аз съм от шоколадовия град...(раздавам шоколади на този,който пръв познае)
Аз попринцип ям месо,но преди 2 месеца се натрових с луканка и стигнах до спешното, от тогава не съм вкусвала месо...не ми се яде просто като си спомня ужаса,който изживях....
А убиването на животни за платенца и ботушки на "евтините" каки е безумие,но кой ни пита нас... :!:
Thrombocyte
07-12-2011, 20:12
давай едно Своге, да не ти се свиди :)
Audiophile
07-12-2011, 20:19
Хвани мармот - ГЕПИ му шоколада 8)
pifiella
07-12-2011, 20:25
Браво =D>
Майка ми е нощна в Република(там където се прави шоколада) ей сега ще отскоча до там,пълна чувалите и хващам влака,само кажете за къде... 8-)
Под секрет Ви казвам,че има нов вид шоколад - червена опаковка,голям със много стафиди и лешници,ама май е за износ -то всичко хубаво е за другите държави... :D
Thrombocyte
07-12-2011, 20:30
Икономическата школа в Своге е доста известна :) :)
Най-вече с хубавите си девойки
DesireToFire
07-12-2011, 20:33
Принципно ям месо, но не съм голям фен. А особено ако ми кажат от какво животно е месото, гарантирано няма да го бутна.
pifiella
07-12-2011, 20:39
Икономическата школа в Своге е доста известна :) :)
Най-вече с хубавите си девойки
Тва е от шоколада,полезен е за кожата.
:-|
Между другото в Своге почти във всяко едно семейство има по един,който да работи в Република и това означава,че всички като малки сме закърмени с шоколад.Ама това беше по времето на другия строй - баба ми носеше пълни торби с вафли и шоколади,а сега и станьол да изнесеш ще те хванат.... :razz: Така е Цветанов ни еба майката на свогенци :razz:
може ли и аз на опашката за шоколади? :P 8-)
пиф, сега навсякъде е така, за съжаление ..
vesito13
07-13-2011, 07:59
Хах, добре заварили, но не пиша за пръв път в темата :-D
Ям месо, ям шоколад, всичко ям... Не си представям да се ограничавам от нещо, което обичам. А за шоколад направо умирам, pifiella не се учудвай, ако ти дойдем на гости :-D
Аз да се похваля, че съм болна в средата на юни, в най-големите жеги, аз се сетих да настина... :? Ама какво да се прави. :)
А да, не съм споменавала, аз нямам специални предмети и заради английския в 8 клас, сега уча химията, биологията, географията, историята и не знам какво още за 9 клас. Та тук сте по-напред от мен . :-D
DesireToFire
07-13-2011, 08:05
Хах, добре заварили, но не пиша за пръв път в темата :-D
Ям месо, ям шоколад, всичко ям... Не си представям да се ограничавам от нещо, което обичам. А за шоколад направо умирам, pifiella не се учудвай, ако ти дойдем на гости :-D
Аз да се похваля, че съм болна в средата на юни, в най-големите жеги, аз се сетих да настина... :? Ама какво да се прави. :)
А да, не съм споменавала, аз нямам специални предмети и заради английския в 8 клас, сега уча химията, биологията, географията, историята и не знам какво още за 9 клас. Та тук сте по-напред от мен . :-D
И аз съм така :Д
А иначе и аз почти да се разболея наскоро. Цял ден като го карам на сладоледи и вода с лед (или по-скоро лед с вода). Ама се спрях за малко и се разминах.
vesito13
07-13-2011, 08:40
И аз съм така :Д
А иначе и аз почти да се разболея наскоро. Цял ден като го карам на сладоледи и вода с лед (или по-скоро лед с вода). Ама се спрях за малко и се разминах.
Аз точно така се докарах до това състояние. Скоро не бях подсмърчала така. :-D
Thrombocyte
07-13-2011, 14:19
Само може да завиждате на бронзовия ми тен :lol:
Тъкмо се прибирам от басейн и досега клакнах очите в прелестите на българските девойки :D
Пифиела, чакам си шоколада. Все пак аз първи разкрих местоживеенето ти :-D
Audiophile
07-13-2011, 15:56
Еее, изпуснал съм промоцията 8-)
Thrombocyte, не само ти си с бронзов тен 8)
^то че не е само той, не е, ама моят както е тръгнал май в скоро време няма да го има :(
какво правите или ще правите в тази топла юлска вечер, драги ми съфорумници? :P
pifiella
07-15-2011, 14:17
Здравейте !
Аз малко се бях загубила на село при баба ми, поогледах селските ергени и днес се прибрах... 8-)
А само да знаете какъв тен имам - 1 ден на слънце и съм като домат. :cry:
Ужас! Повече няма да се показвам,че и слънцето е толкова вредно...
А сега чакам резултати от 1000 стипендии, да видим дали и тая година ще ме огрее! :oops:
Приятен ден!
Шоколадите ще чакам да стане зима и ще пращам,че сега на тая жега само опаковка ще получите! :---) :smt003
здрасти, пиф.
мажи се с пантенол или ако нямаш, кисело мляко :)
и се мажи задължително постоянно с лосион за тяло, за да не се обелиш като мен,,
успех с 1000-та стипендии, дано да спечелиш и ти :)
и шоколадите ще ги чакаме :lol:
какво правите тези дни?
горещо ли е и при вас?
как сте?
нещо забравихте темичката.
особено Audiophile, който съвсем се загуби 8-)
Audiophile
07-16-2011, 18:34
Пифка, имаше ли изцепки от селските ергени, хаха. 8) Дано хванеш стипендия там от тези 1000 и се мажи с нещо, че сигурно ще се обелиш. И да не ни прецакаш с шоколадите :D
Специално до Иветка Кокетка, която изобщо не се сеща, че съществувам и само се прави тук 8)
- Хващам тен тези дни, утре пак ще хващам. Мързелувам, ходих на дискотека, хаха (ти знаеш на какви ходя)
- Горещо е при нас, хубаво че ги няма нашите по цял ден, та да си ходя гол, аххаха :lol:
- Много ми е готино, супер се чувствам, сънувам много бясни сънища
- Тъкмо мислех да дигам темата, ама вече сте го направили.
Айде и от мен някой друг въпрос:
* Занимавате ли се с някакъв спорт?
* Ще карате ли догодина шофьорските курсове и имате ли такова желание? (ако сте 95, ще почакате :-) )
Thrombocyte
07-16-2011, 18:48
Занимавам се със спорт - фитнес и ходене по курви. И двете не вървят, защо ли ? :lol:
Иначе тази седмица имам 3 ходения на басейн, утре може и 4-то.
Що се касае до шофьорски курсове, ако извадя достатъчно кинти от работата си мисля да си изкарам книжка за мотор до 125 кубика и да чакам да се блъсна нейде.
Специално до Иветка Кокетка, която изобщо не се сеща, че съществувам и само се прави тук 8)
- Много ми е готино, супер се чувствам, сънувам много бясни сънища
Айде и от мен някой друг въпрос:
* Занимавате ли се с някакъв спорт?
* Ще карате ли догодина шофьорските курсове и имате ли такова желание? (ако сте 95, ще почакате :-) )
леле какъв си зъл!
аз по цял ден те дебна из скайпа, ама никакъв те няма :(
а иначе, ще чакам да ми разкажеш по-подробно там!
*занимавам се аз..гребане с лъжица :lol: волейбол в училище и понякога баскетбол разцъкваме, ама каквато съм с две леви ръце не ми се получава кой знае колко
*като стана на 18 (което ще е 22 дни преди бала, ама невъ майнд) няма да ги карам, защото ще ми е натоварено покрай бала и изпитите
след това може,
Audiophile
07-16-2011, 19:17
леле какъв си зъл!
аз по цял ден те дебна из скайпа, ама никакъв те няма :(
а иначе, ще чакам да ми разкажеш по-подробно там!
[/b]
Изобщо не ме дебнеш, аз съм там, а ти изобщо не пишеш :oops:
Thrombocyte, между 2 много трудни спорта се разкъсваш 8)
Audiophile
07-20-2011, 12:53
Я да я съживим малко тая тема 8)
Как си прекарвате ваканцията?
Скучно ли ви е?
На някой ходи ли му се на даскало?
Преговаряте ли някакъв материал по определен предмет?
П.С. Да пожелаем успех на bloodyF, защото днес има важен изпит и дано го вземе с най-добрата оценка. 8)
Я да я съживим малко тая тема 8)
Как си прекарвате ваканцията?
Скучно ли ви е?
На някой ходи ли му се на даскало?
Преговаряте ли някакъв материал по определен предмет?
П.С. Да пожелаем успех на bloodyF, защото днес има важен изпит и дано го вземе с най-добрата оценка. 8)
хехе мерси, слънце :-)
да отбележа взех си изпита : )
а иначе вече ще си я прекарвам по-добре, след като няма повече ходене на английски, не преговарям, не ми се ходи на даскало, искам на море, ама ако ще ходя ще е чак август..
след няколко дни заминавам , поне малко разнообразие да има ..
а вие как си прекарвате ваканцията, ''драги зрители''? (както казва класната) 8-)
ще ходите ли на море (май ви питах веднъж, но нищо) и ако да, къде и кога?
Biskfitka
07-20-2011, 22:45
Драстииииииииииииииииииии иииииииии!
Аз няма да ходя на море,но Гърция ми е на половин час и...дам не се знае ..за 1 ден мога да отида 8-)
На мен малко ми се ходи на даскало :oops:
бисквитО, ти си луда за връзване :lol:
а иначе, малко завиждам за Петрич-Калифорния :P че винаги може да мръднете до Гърция..а от тук..всичко ми се струва далеч 8-)
Biskfitka
07-21-2011, 18:52
Че що да съм луда ;д На училище ми харесва последния месец-влизам избирателно в часовете и се наспивам :-) Първия месец също е така ;д
А за Гърция-та,тая седмица имам две оферти за море и......не знам къде ми е пълномощното,но ще го преживея :x 8-)
Аз пък съм чувала,че в Благоевград по общежитията става голям купон-секс,наркотици и оргии.. :-D
Thrombocyte
07-21-2011, 18:58
Грешна ти е информацията, че е само там 8-)
Biskfitka
07-21-2011, 19:13
Грешна ти е информацията, че е само там 8-) Знам,че не е само там ;д...но истории слуШах скоро и ми остана в акъла ,че децата там са много развалени :shock: :D
^абе много не, само малко 8-)
ама иначе е вярно че по общежитията е мазало..
и по квартирите е същата работа горе долу
Audiophile
07-21-2011, 20:33
Грешна ти е информацията, че е само там 8-)
Ахаха, кажи им навсякъде какъв разврат е :lol:
Thrombocyte
07-21-2011, 20:36
Брат навсякъде разврат, ама се не ме огрява 8-)
Biskfitka
07-21-2011, 21:34
^абе много не, само малко 8-)
ама иначе е вярно че по общежитията е мазало..
и по квартирите е същата работа горе долуАбе ужас,блякС! :D То аз дето приемам всякакви перверзии за нормални (почти де ;д )не го приемам,представям си ако разберат родителите на тия деца хоххохоох 8-)
Audiophile
07-21-2011, 22:41
А родителите на тези деца докато ги няма, какво ли правят? :lol: :lol:
Thrombocyte, те като почнат да прийждат, ще се чудиш от коя да почнеш 8)
Нещо интересно няма ли да кажете за 11 клас?Колко предмета ще имаме?Кое ще е по-лесно и кое по-трудно?(в смисъл то е ясно,че на всеки му се отдава различно нещо,но имам предвид кои предмети ще са по-опростени).
Biskfitka
07-22-2011, 13:08
Аз ще имам БЕЛ,история,философия(това са ми предметите от профила и ще имам по много от тях ;д ) ,математика,1 час физика седмично и 1 час география седмично,физическо,английс ки ...май друго няма :)
8 предмета само?
Аз не знам за себе си...Знам,че ще имам икономика,но не знам дали ще я уча в часовете по география или отделно като предмет.Информатика и информационни(отделни 2 предмета,за съжаление),бел,математика,ф изика,химия,физическо,исто ия,биология,немски и английски...философия
Около 14 предмета до тука :-o
Biskfitka
07-23-2011, 00:02
Еми...да :) Може да съм пропуснала някой,но съмнявам се ;д
Профила ми е хуманитарен,до 10ти клас и аз имах ИТ,френски,химия,биология... 9ти клас рисуване,музика....и така нататък,вече няма ...даже 12ти клас нямам и физика и география иохохохо :grin:
bloodfrozen
07-23-2011, 08:01
Айде и аз да се включа.
Леко пропуснах последните 5-6 дена от учебната година, понеже не бях в града, но мога да се похваля, че завърших успешно. 8-)
Сега съм го ударила на тотален релакс, излизания и бездействие.
Все още не съм запозната какви и колко предмета ще имам догодина, но мога да ви информирам, когато разбера. 8-)
И тъй.
А родителите на тези деца докато ги няма, какво ли правят? :lol: :lol:
Ди, ти си извратен :lol:
а за предметите
математика-7.5ч,., сип математика-2ч., английски-4ч., руски-2ч., литература-3.5ч., информатика (или някаква си архитектура) 2ч. , сип ИТ-2ч., физическо-2ч., физика-2ч., история-2ч., химия-2ч., биология-2ч., философия-1.5ч., география-1.5ч.
май са ми така, не съм сигурна..
същите ми бяха и миналата година с изкл. на информатиката, която беше 4ч., литературата, която беше 2.5 и философията, която беше етика и сип ИТ, което си беше само ИТ 8-)
Thrombocyte
07-23-2011, 19:58
Каква химия и биология в 11клас?
Те не прекъсват ли в 10?
тц, прекъсват ми в 12 на мен, защото съм в ПМГ
Thrombocyte
07-23-2011, 21:14
ааааааааа, къде се наврях в мойто даскало...
Изтървам 2 години подготовка за МУ Пловдив.
кофти
идвай в моето училище, отстъпвам ти и химията, и биологията 8-)
а иначе това ли искаш да учиш след като завършиш гимназия?
DesireToFire
07-24-2011, 10:15
Пробвай да се преместиш.
Аз завърших с 5,00.
Иначе догодина ще уча. ЛИТ, МАТ, ИСТ, ФК, ИЕ, АЕ, делова кореспонденция, Философия, Работа с компютър в предприятието, Счетоводство - два вида, и др. още не ги знам.
На вас дадено ли ви е да правите Читателски дневници по литература.
bloodfrozen
07-24-2011, 10:20
Я, намерих си бъдещ колега! 8-)
YouAteMyHeart
07-24-2011, 14:04
Има ли насочили се какво искат да учат?Къде? (става дума за висше) :-o
Споделете! :)
Аз искам НАТФИЗ, Българска фиология, или педагогика - СУ
Thrombocyte
07-24-2011, 14:58
Няма значение, аз съм уверен във възможностите си и ке се справим некак.
Късно е да се местя, твърде много документация, нерви, въпроси и т.н.
Ще се подготвям самостоятелно и с уроци, пък к'вото сабя покаже.
mlakniwe2
07-24-2011, 15:43
Литературата в 11 клас ми беше много интересна :) и произведенията изобразяват много точно сегашната действителност-например измамите в политиката/Бай Ганьо/, трудният живот на селяните/Яворов, Елин Пелин/ и тнт
Математиката е доста трудничка-учат се доста формули по тригонометрия към 50-добре, че госпожата ни даваше да ги ползваме
:-o
^Тригонометрията е моята истинска любов 8-)
На вас дадено ли ви е да правите Читателски дневници по литература.
господина ни каза да четем, и като четем ако искаме да си водим записки с цитати и т.н. за да ни е по-лесно през годината..ама аз съм мързелче и няма да го правя
Има ли насочили се какво искат да учат?Къде? (става дума за висше)
аз искам право в СУ или евентуално ЮЗУ, или нещо (каквото си харесам че не знам дали има право) в АУБГ, или някъде в чужбина..
абе с две думи аз съм една много неориентирана в живота кифла и не знам дали ще стана кроасан или ще си остана кифле :lol:
YouAteMyHeart
07-24-2011, 17:12
абе с две думи аз съм една много неориентирана в живота кифла и не знам дали ще стана кроасан или ще си остана кифле :lol: [/b]
Не си само ти! :D Предполагам сме много.И аз искам право,но в чужбина - Дания или Германия. :) Ще видиме какво ще стане. :?
Thrombocyte
07-24-2011, 18:10
Учете, учете. Нека има кой да ме вади от затворите 8-)
YouAteMyHeart
07-24-2011, 18:15
Брат,не прави такива лоши предсказания,че може ти да ни вадиш ! 8-)
ahtimira
07-24-2011, 18:22
Не си само ти! Предполагам сме много.И аз искам право,но в чужбина - Дания или Германия. Ще видиме какво ще стане.
И аз уж искам към Германия :D Не че знам какво .. тъй че може и аз да не успея да стана кроасанка :razz: Абе ще се пробваме пък каквото дойде :-|
Сега да се изкефим на лятото пък после ще му мислим :grin:
:lol: ти пък нали мислеше да учиш и ти нещо? медицината си е сериозна работа, никакви затвори за теб!
(а ако нещо, искам да съм ти личен адвокат :P ) 8-)
Ахтимира, съгласна съм че трябва да си поживеем, май ще ни е за последно..че от 15.09.2011г. аз се стягам и почвам да уча. официално.
И аз искам право,но в чужбина - Дания или Германия. :) Ще видиме какво ще стане. :?
само за инфо
аз съм фенка на Дания също и много четох и търсих..
оказва се че ти трябват около 800? за издържане при безплатно обучение , като ако работиш на месец докарваш минимум 700?
но доколкото разбрах от безплатното обучение право няма.. :(
та аз засега съм го оставила настрана варианта Дания, че много искам да стана адвокат/юрист
Thrombocyte
07-24-2011, 20:54
Само аз ли мисля да уча в България и после да тегля една майна и farewell to my family and friends?
Няма кинти за Шотландия, пък дори в България ще зимам добър лев ако завършва това, което искам.
Само аз ли мисля да уча в България и после да тегля една майна и farewell to my family and friends?
Няма кинти за Шотландия, пък дори в България ще зимам добър лев ако завършва това, което искам.
В Шотландия е безплатно и ако работиш и ти отпуснат стипендия можеш да си живееш най-нормално докато учиш.
А относно 10 клас - не струваше. Скъсах си задника от учене и пак не успях само с 6, а имам две 5 :( .За 11 клас има планове да наблегна на АЕ, че в началото на 12 клас - ТОЙФЕЛ
Biskfitka
07-24-2011, 22:32
МРАЗИМ Дания (лични причини ;д )
Аз минах през счетоводство,право и сега съм решила само,че искам в София пък ! 8-)
DesireToFire
07-25-2011, 06:51
Бтв в Швеция също е без такси за университетите.
Иначе аз съм се насочила към Шотландия. По-специално Единбург.
YouAteMyHeart
07-25-2011, 09:53
аз съм фенка на Дания също и много четох и търсих..
оказва се че ти трябват около 800? за издържане при безплатно обучение , като ако работиш на месец докарваш минимум 700?
но доколкото разбрах от безплатното обучение право няма.. :(
[/b]
В Дания обучението е безплатно./има определени университети/
Плащаш си само учебниците и тн.Кандидатства се през Hakes International.
Имаш право на 20-25 часа работа на седмица.И по този начин си изкарваш пари за квартира и храна.Първите месеци малко помощ от семейството и след това ако може да пращат по 200-300лв и готово.Малко бавно излиза разрешението за работа и трябва да имаш пари за поне 3 месеца.Един приятел учи там и е много доволен. :)
ahtimira
07-25-2011, 15:32
Ахтимира, съгласна съм че трябва да си поживеем, май ще ни е за последно..че от 15.09.2011г. аз се стягам и почвам да уча. официално
Хахааа да уча официално :lol: :lol: То че наистина трябва да си стягаме дупетата за яко учене ама .. има време
Месец и половина да се постягаме :D Пък после ще видим колко сме се стегнали :D
10 клас просто ми писна от тъпото даскало и зарязах ученето освен само в крайни случаи (преди контролни и изпитвания). Надявам се 11 клас също горе-долу да мина по същия начин и 12 клас почвам сериозното учене. Предполагам, че ще успея да се справя за изпитите, нали? :)))
Audiophile
07-29-2011, 20:28
Ифи, не съм :-# :cry:
аз съм тооооооолкова размазан, че като гледам колко сте писали и още повече се изморявам, тея дни ще пиша
Ифи, не съм :-# :cry:
аз съм тооооооолкова размазан, че като гледам колко сте писали и още повече се изморявам, тея дни ще пиша
ох, хвана ли тен? някоя мацка?
хайде да ми разказваш :-)
а ,и какво не си, че не разбрах? 8-)
Audiophile
07-31-2011, 11:27
Преди 2 страници каза, че съм извратен и за тва :lol:
И да, имаше много игри, има някъв тен колкото да не е без хич. Гледам, че и при теб има някви игри, казах ти аз, казах ти :lol: :-)
lisi4ety
08-31-2011, 19:07
Ама нашата темичка много назад отиде, я пак на първа страница :d
Audiophile
08-31-2011, 21:06
а такааааа, намери се някой да извади тая тема. Последно съм писал преди 1 месец :lol:
я кажете сега как е ваканцията и как е настроението преди 15-и, че не остана много 8)
прочетохте ли някоя книга от списъка?
взехте ли учебници?
преговаряте ли?
прочетохте ли някоя книга от списъка?
взехте ли учебници?
преговаряте ли?
не, не и пак не : )
задачи имаме-една приятелка на 1 ги почва, а ми е на 20 минутки, ще ги преписвам от нея
домашно по английски-ще и тегля една и ще мина без домашно
тетрадки си купих и една чанта за училище и туй то..
тая година съм много зле настроена към училище...тъй ме мързи че е страшно просто.. и ми се реве, че ще трябва :(
DesireToFire
08-31-2011, 22:18
Само тетрадки си взех :Д Бтв колко пари давате за тетрадки, защото майка ми все ми обяснява, че били ненужно много :Д
Само тетрадки си взех :Д Бтв колко пари давате за тетрадки, защото майка ми все ми обяснява, че били ненужно много :Д
Хахаха, баща ми като чуе за тетрадки и учебници и му прилошава. Иначе даваме над 25 лв общо за мен и сестра ми за тетрадки, като по-голямата част от тях са за нея :D Така като чета в тая тема и си мисля как нищо не съм направила за тая година и нищо не съм си взела - поне не и нещо, което да свържа реално с училище, с изключение на едни химикали. И книги не съм чела... Тази година ... :X
12+1 тетрадки ми излязоха 11,70+1,99, като първите са с меки корици, бяла хартия, широки редове, и големи, и мънички, втората е спирала, бяла хартия, широки редове, 80 листа..
химикали намерих страшно много при пренасянето и нямам нужда, острилки, глупости имам от миналата година..
Biskfitka
08-31-2011, 23:01
Даже нямам списък с книги,а съм хуманитарен профил ;дд Чета книги,но не за даскало,а и по 1 на лято ;д повече трудно успявам ;д
Не преговарям,няма смисъл,пък и ще имам 6-7 предмета.
Не съм си купила нищо все още.По принцип само за тетрадки съм давала по около 20 лв. и още 100 за учебници,които после излиза,че не ни трябвали :x
Тая година си купувам 3-4 тетрадки,2-3 учебника и 1 химикал! Друго не ми трябва! А и бележник 8-)
Audiophile
08-31-2011, 23:18
Девойки, кво да ви кажа.. разходите за тетрадки са МАКС до 10лв. Взимам 3-4 тетрадки голям формат А4 по 80л, широк ред/карирани и с обикновена вестникарска хартия и още 3-4 малък формат по 80л, широк ред. С тва се изчерпва всичко. 8)
vesito13
09-01-2011, 08:20
Хах, май само аз съм чела някои от книгите в списъка. Тази година реших да чета само разказите, повестите и т.н., а стихотворенията ги оставих за учебната година.
Учебници не съм купувала, нямам си и на идея какви. Но тези дни трябва да отскоча да си заложа тези от миналата година.
Тетрадките си ги купих преди няколко дни. Излязоха ми 10-15 лв. като по-голяма част от тетрадките са голям формат.
А да, на мен нещо друго ми е интересно, кои от вас смятат да остават да учат висше в България? Останала съм с някакво убеждение, че по-голяма част ученици са се насочили към чужбина. :-o
Audiophile
09-01-2011, 14:47
А да, на мен нещо друго ми е интересно, кои от вас смятат да остават да учат висше в България? Останала съм с някакво убеждение, че по-голяма част ученици са се насочили към чужбина. :-o
Аз смятам да продължа обучението си в България. И да, много хора искат да учат в чужбина, но нещата не са толкова лесни, както мислят повечето.
Веси, аз искам бакалавър в България, магистър в чужбина, ама ще видим
DesireToFire
09-01-2011, 20:28
Моите тетрадки бяха 25лв 8-) Иначе и аз съм се насочила към чужбина, ноо определено няма да е лесно. От тази година почвам СИПове и отделно уроци по АЕ и по рисуване, още сигурно през годината ще ходя понякога на сиповете по математика и БЕЛ, отделно съм на уроци по китара, а още по-отделно имам намерение да имам и личен живот, но не знам до колко ще ми се получи :Д Бтв някой от вас да е чувал за стипендии с класическа китара. Не в музикално училище, но примерно ако университета има оркестър или от сорта. Както дават стипендии за мажоретките и спортистите. Не че мисля че ще задобрея достатъчно, даже няма да съм близо, но да знам поне дали да ме е яд.
стипендии за музиканти, певци, спортисти се дават най-лесно но във всеки университет е различно
пиши им имейли и ще ти отговорят на въпросите
Biskfitka
09-02-2011, 23:13
Аз др.седмица ще ходя за учебници,вчера питах съквартирантката ;ддд (в смис. момичето ,с което седя ;д ) учебниците й са стрували около 15 лв. (тези,които ще ни трябват де ;д ) ...и естествено не нови,но аз миналата година си купих нови,защото нямаше 2ра употреба и така и си останаха и няма смисъл,много тънко ще минем тая година няма да ме е яд 8-) :grin:
Нищо не съм чел,а в края на годината госпожата ни даде 2 листа със заглавия,които трябва да прочетем (ама май бяха и за догодина не знам 8-) ) В Испания съм и не можах да си намеря нито една от книгите (оправдание 8-) ) ама мисля,че ще прегрявам и просто ще ги чета на момента,когато ги вземем :? 8-)
Иначе 11 клас,усещаш,че си вече преди 12 и започваш леко да се радваш а и да се страхуваш от завършването :shock:
YouAteMyHeart
09-03-2011, 11:49
Иначе 11 клас,усещаш,че си вече преди 12 и започваш леко да се радваш а и да се страхуваш от завършването :shock:
Хаха, да определено! Много бързо взе да ми минава времето нещо. Хем ми се завършва, хем не ми се - сложна работа! 8-)
lisi4ety
09-04-2011, 19:15
Има ли насочили се какво искат да учат?Къде? (става дума за висше) :-o
Споделете! :)
Психология или във Франция или в СУ. Въпреки че повече от всичко искам да се изнеса в Англия.
lisi4ety
09-04-2011, 19:21
Много мразя да пускам 2 мнения едно след друго, но все таяяяя ;D
Кхъ-кхъм, аз още не съм взела тетрадки и учебници. По традиция учебниците ги купувам в средата на октомври :D само тези по френски, български и математика са с предимство. Тетрадките там 2-3 дни преди 15ти ще се разходя до МЕТРО, тва-онова..
As for the books аз само "Бай Ганьо" завърших успешно хахаха адски много ме мързи да чета "Под Игото" (въпреки че ми е любима). Оу, и "Гераците" прочетох и до половината "Разни хора, разни идеали".
Сега съм се съсредоточила върху френската книжка "La dame aux oeillets" ("Дамата с карамфилите" на Кронин)
И да се върна на темата за университетите - ако остана в СУ - само бакалавър. После се махам у чужбината (:
vesito13
09-05-2011, 07:26
Сега съм се съсредоточила върху френската книжка "La dame aux oeillets" ("Дамата с карамфилите" на Кронин)
Извинявай, ако не ти е проблем, би ли могла да споделиш горе-долу за какво става въпрос в книгата :)
blue_ice
09-05-2011, 16:19
Никога не съм си давала сметка колко лева давам за тетрадки :D Сигурно около 8-10 лв г/д, не бих дала повече от 20 лв, което за нещо, което цяла година ще се търкаля по земята и ще гледам с омраза :D :D
За учебници не ми се и мисли.. само за английски миналата година съм дала 90 лв :booooomb:
LePetitMarseillais
09-05-2011, 18:12
Здравейте! От доста време следя този форум,но чак сега имам време за убиване и пиша,а и темата посветена на моите връстници ме провокира.Аз не съм купувал още нищо свързано с даскало,само прочетох няколко книжлета по френски,това е единствения предмет,който ме касае достатъчно,че да му обърна време по време на ваканция.Мисля да кандидатсвам право във Франция и ми е интересно дали има други като мен,които ще кандидатстват във Франция и какво ? :-o
lisi4ety
09-06-2011, 14:55
Мисля да кандидатсвам право във Франция и ми е интересно дали има други като мен,които ще кандидатстват във Франция и какво ? :-o
Аз ще кандидатствам психология =]
vesito13 - вчера я започнах иии доколкото разбрах става дума за една преуспяла продавачка на антики, на 35-36 години, която въпреки всичко, което е постигнала се чувства изключително самотна..
И дотам. Все още не съм стигнала до кулминацията, а резюмета не съм чела.
vesito13
09-06-2011, 15:34
lisi4ety, благодаря ти :) Наскоро четох "Дамата с камелиите" и исках да видя дали има нещо общо между двете книги :wink:
Audiophile
09-06-2011, 15:55
Честит празник на всички 8)
6-и Септември е, даскалото наближава, положението е притиснително...
Оооо, намерих си темичката! (sun)
Страхотно лято беше това, може би най-хубавото ми досега, но вече имам нужда да ходя на училище :D Да виждам приятелите си всеки ден, да се ядосвам на учителите, да погледна към огромната купчина задачи проекти, и домашни на бюрото и да им се смея докато се приготвям да изляза навън.. Ученически живот <3 :D
Някой освен мен стряска ли се, че това ни е предпоследната година? И следващото лято ще ни е последната лятна ваканция, и че догодина по това време ще сме полудели по изпити, рокли етц? Направо да настръхнеш от ужас :X
Смятам да се наслаждавам на всеки един ден от предстоящата учебна година, ще ми липсва...
п.с. Ама знаете ли кое НЯМА да ми липсва? Ставането рано... Или по-точно как изглеждаш като станеш в 6 :D:D:D
Йей, още една франкофилка (sun)
Сега видях какво сте обсъждали на предните страници, тааам тетрадки и други дреболийки - купени от Метро както всяка година,
учебници - чакам даскалите да потвърдят списъка (всяка година се случва някакво несъотвествие),
планове - Детска и Консервативна стоматология в стоматологичния факултет към МУ Варна или същата специалност в Шотландия (очаквам коментари "ОМГ какво забога ще правиш там при белите мечки" ) :D
Audiophile
09-06-2011, 18:31
колежката Vannesa ми се вижда превъзбудена като младо зайче :D :D
Всъщност не се стряскам, че ни е предпоследна година, а напротив. Много се радвам даже на този факт. Убеден съм на 101%, че тази година ще мине още по-бързо и от миналата. А и да ви кажа - това е последната ни година до 30-и Юниииии, хохохохохохоохо 8) 8)
оф, мързи ме.. bloodyF да се включи, че ми липсва :oops:
Здравейте на всички :) от много време следа темата, но все не се решавам да пиша. Сега искам да питам има ли насочили се към висше в Германия?? Бях решила да следвам право, но сега цяло лято бях в Германия и правих стаж в спедиция занимаваща се с международен транспорт и се замислям да следвам нещо, с което после ще може да се развивам в тази област, някой може ли да препоръча нещо (става въпрос главно за Бавария или Баден-Вютенберг).
FantaMen
09-06-2011, 22:34
Радваите се!!!С Ръка на сърцето ви казвам че това е най-лесната година заедно с 8 клас!!! Ако не и по лесна...Перфектно след ужасните 9 и 10 както и преди 12 клас и ученето за изпити матури и т.н !!! Наслаждавайте се защото и тя ще отлети за миг както всичко хубаво на тоя свят!
Audiophile
09-06-2011, 22:36
Здравейте на всички :) от много време следа темата, но все не се решавам да пиша. Сега искам да питам има ли насочили се към висше в Германия?? Бях решила да следвам право, но сега цяло лято бях в Германия и правих стаж в спедиция занимаваща се с международен транспорт и се замислям да следвам нещо, с което после ще може да се развивам в тази област, някой може ли да препоръча нещо (става въпрос главно за Бавария или Баден-Вютенберг).
Здрастиии :)
Аз се бях навил по едно време за следване на право в Германия, но се отказах. По една или друга причина нещо все ме дърпа да си остана тук, няма значение. По специалността, която искаш не мога да ти кажа, най-добре се разрови из интернет, после намери университети, които предлагат тази или поне някаква сходна. Отделно е хубаво като следиш университетите да гледаш дали са в източна или западна Германия. Да, знам, че отдавна е паднала берлинската стена, но още си има някакво разделение относно това къде си завършил. Ако намериш нещо интересно, пиши в темата :)
Audiophile мерси много за отговоря.. при мен положението е такова, че семейството ми ще се мести в Германия и със сигурност ще кандидатствам там. Изобщо си нямам на идея като искам да работя в спедиция какво образование ми трябва.. Международни отношения или туризъм си мисля, но не съм сигурна... а засега съм се насочила само към тези две провинции, защото са най-добри спрямо това къде ще бъде семейството ми като Бавария е за предпочитане.. там съм гледала най-вече Augsburg и M
Audiophile
09-06-2011, 22:54
swete, охо, щом ще се местите и щом ще е в Бавария - няма да сгрешиш. Мюнхен си мисля, че е по-добрият избор. Все пак много зависи коя ще е крайната специалност, която ще избереш. Пиши в гугъл 'образование в Германия' или нещо от този сорт и ще ти излязат няколко български сайта, които ще ти дадат по-подробна информация относно кандидатстване и някой друг университет. :)
Biskfitka
09-06-2011, 23:05
Купих си 3 тетрадки,3 учебника,бележник и 2 химикала,нищо друго не ми трябва,ще имам 8 предмета,от които 3 са ми сериозните ;д...
Искам да питам,какво може да се кандидатства с матура по Англ.език?
Audiophile и аз си мислех за Мюнхен, но за там се иска много добра диплома доколкото знам 1.0, а аз сигурно ще съм с по-ниска (1.1 или 1.2). Относно специалността до преди месец бях сигурна в правото, но този стаж ми обърка мислите и сега много се чудя. Иначе Мюнхен е най-удобният ми вариант и заради нашите, понеже ще ми бъде най-близко.
Moderatorius
09-07-2011, 05:45
Минах 11ти клас и мога да ви кажа, че тва беше един доста лесен и приятен клас. Не се залъгвайте, че ще започнете от сега да се готвите за изпити и такива работи - всичко ще направите в последния момент. :D
lisi4ety
09-10-2011, 17:56
Йей, още една франкофилка (sun)
Франкофил? Не. Никога. По-скоро франкофон..
LePetitMarseillais
09-10-2011, 18:06
Ех,като гледам толкова много франкофони на 1 място ми се пълни душата :)
"Allons enfants de la Patrie !"
JCoutureJunkie
09-10-2011, 18:42
Много се радвам,че тази година има тема,съответстваща на класа,в който съм,тъй че бройте и мен от сега нататък :) Дано да съм постоянна поне в тази тема,защото до сега не ме е бивало във форумстването.
Само на мен ли ми се стори,че лятото мина прекалено бързо?Може би за мен е така,защото в 10ти клас до последно ме мъчиха по няколко предмета въпреки,че си имах вече хубавата оценка,ама просто ей така,за гавра....а след като завърших имах малко да се готвя и за едно изпитче.
Лятото ми мина обаче освен и бързо,и доста добре,защото се видях с хора,които живеят далеч и много ми липсват.
lisi4ety
09-10-2011, 19:01
Мина адски бързо, така е :(
Audiophile
09-10-2011, 21:00
JCoutureJunkie, добре дошла, наборке 8)
и да, лятото наистина мина много бързо, поне си починах и сега с нови сили ще го захващаме. :)
Ох, лятото наистина мина страшно бързо (като че ли по-бързо от всяко друго), надявам се 11 клас да не мине толкова, че докато се усетя - нищо няма да съм направила, а имам намерение да почвам сериозно ученето...
Е, как сте 4 дни преди да започнем училище? Готови ли сте за половин ден прекаран в класните стаи и домашни?
DesireToFire
09-11-2011, 09:15
Определено не съм се наизживяла на ваканцията, но началото на учебната година ще го преживея. Надъхала съм се да уча сериозно, трябва ми перфектна диплома все пак. Отделно 3те вида уроци... (поне все са по приятно неща :Д)
mmm_sweet
09-11-2011, 14:07
Баси какви 6-ци са наредили всички,явно нивото в България наистина е паднало щом почти всички имат успех над 5.50 :?
DesireToFire
09-11-2011, 14:11
Баси какви 6-ци са наредили всички,явно нивото в България наистина е паднало щом почти всички имат успех над 5.50 :?
Дали нивото е паднало, или просто хората имат амбиции.
Здравейте, набори. :D Подгрявате ли за училище вече?
Я и аз да отправя една въпросителна. Към всички, които са се насочили в посока следване в чужбина: ще взимате ли SAT ако няма да ходите в Америка? Аз не съм сигурна още дали ще си остана в Европа или ще замина натам, но ако пък реша че се явя тая година, има ли той някакво покритие тук или не? Защото знам, че за англоговорящите страни TOEFL ми трябва със сигурност, но него го планирам за догодина. Объркването е пълно. :/
LePetitMarseillais
09-11-2011, 16:42
И SAT и TOEFL са американски сертификати.Ако си се насочила към Европа вземи IELTS - това е общият европейски сертификат за английски език. Дано да съм помогнал. :)
Ама за някои английски, шотландски и холандски унита четох, че приемали и с TOEFL вместо с IELTS? В смисъл, може едното да се ползва вместо другото? :/
lisi4ety
09-11-2011, 17:45
О, стига глупости. По това ли ще съдиш? Аз пък мога да ти кажа, че познавам малко хора с успех над 5,50. Може би просто колкото напредваш с годините, толкова повече осъзнаваш, че трябва да се стегнеш, ако искаш нещо да стане от теб.
Zorin аз нито съм се запътила към САЩ, нито към SAT. 8-)
LePetitMarseillais
09-11-2011, 18:06
Ама за някои английски, шотландски и холандски унита четох, че приемали и с TOEFL вместо с IELTS? В смисъл, може едното да се ползва вместо другото? :/
Няма как да не приемат и с IELTS,но да,може и с TOEFL. Ходих в една агенция за кандидатстване в чужбина и там ми казаха,че за Европа се предпочита IELTS,но това все пак си зависи и от университета,де.Можеш да провериш университета,който те интересува какви изисквания има.Но като цяло IELTS за Европа. :)
Само аз ли съм изчела всичко, което трябва без Алеко Константинов/тооолкова скучен/ и стихотворенията на Славейков и Дебелянов... Открих, че Елин Пелин има много интересни разкази. Нямам търпение да стигнем до Яворов, макар че е в края на годината чак - любимия ми поет е. :)
DesireToFire
09-11-2011, 19:02
Една книга от задължителната литература не съм отворила, но повечето съм си ги чела от преди, така че евентуално само ще трябва да припомням през годината.
оф, мързи ме.. bloodyF да се включи, че ми липсва :oops:
уф приятелче :-) и ти ми липсваш, ама нещо напоследък май много много не ти се приказва с мен :cry:
:smt008
ами хората в тази темичка съм забелязала че имат амбиции и те не се ограничават до завършване на 12 клас и ставане продавачка/зидаро мазач/ сервитьорка етц
въпроса е дали го искаш, а ако го искаш винаги има начин да го постигнеш!
и искам да ви благодаря единадесетокласници, че продължавате да пишете в моята тема, това значи нещо за мен ((: :-)
О, аз отказвам да чета Иван Вазов за n-ти път. Ако има български писател, който наистина да не мога да му харесам нито едно произведение, освен поезията например, това е той, ще ме извинявате.
Няма как да не приемат и с IELTS,но да,може и с TOEFL. Ходих в една агенция за кандидатстване в чужбина и там ми казаха,че за Европа се предпочита IELTS,но това все пак си зависи и от университета,де.Можеш да провериш университета,който те интересува какви изисквания има.Но като цяло IELTS за Европа. :)
Ех, по дяволите! А агенцията, ако не е много нахално да попитам, да не би да е "Интеграл"? Че не съм чувала много добри отзиви за нея, и то от хора, които тая година кандидатстваха. :?
Бе отстрани сигурно изглеждам като някаква луда да се притеснявам за тея работи още отсега, ама ... :lol:
Audiophile
09-11-2011, 20:21
Ифи, колко мил жест си направила, леле....... :-) :-) :-) :-)
И снощи те чаках, а ти така и не дойде (знаеш за какво говоря) и имаш грешна представа, че не ми се приказва, еййй :smt008
Аз прочетох само разказите от Елин Пелин, те ми харесаха много. Другите неща ще чета през годината, то се е видяло.
Ифи, колко мил жест си направила, леле....... :-) :-) :-) :-)
И снощи те чаках, а ти така и не дойде (знаеш за какво говоря) и имаш грешна представа, че не ми се приказва, еййй :smt008
:-) :-) :-) :-)
съжалявам че си чакал :oops: ама аз винаги закъснявам за всичко ,тъй че :д
иии тази вечер съм на линия, чакам те :-)
lisi4ety
09-12-2011, 08:37
О, аз отказвам да чета Иван Вазов за n-ти път. Ако има български писател, който наистина да не мога да му харесам нито едно произведение, освен поезията например, това е той, ще ме извинявате.
Извиняваме те, ама пак не мога да повярвам 8-)
Толкова мразя да ни дават ЗАДЪЛЖИТЕЛНА литература. Самия факт, че трябва да я прочета до 15 септември ме дразни и .. абе просто не мога да се НАСИЛЯ да чета. Ще чета ако ми се чете, не го ли разбраха. :D
Това е и причината още да не съм готова с "Под Игото" ..
Както и с тъпата френска книга. Не че ако не трябваше да я чета щях дори да я почна.. хахаха
vesito13
09-12-2011, 19:34
"Под игото" е книгата, която ме е мъчила най-много досега. Имах желание да я прочета, почвала съм я 7 пъти и чак на 7-мия стигнах до края. Първият път, когато трябваше да я четем, в 5 или 6 клас, е откровено казано нищо не разбирах, нищо не запомнях, не ставаше и не ставаше. Та тогава бяха и шестте неуспешни опита. Това лято, когато вече, може да се каже, че сме малко по-зрели, прочетох "Под игото" сравнително лесно и дори ми станна интересна. Определено смятам, че сега и идва времето, а не преди 4-5 години.
В момента чета Алеко Константинов, въобще не ми е любим български писател, но до месец някъде трябва да съм свършила и с него. :)
Ухааа, остават само 3 дни, звучи страшно, ако може да си остане днес... :-D Много кратка беше тази ваканция. :(
Ами то как да е лесно, като по-плоска и по-несъдържателна от прозата на Вазов просто няма. Разбира се, първият български роман и така нататък, уважавам всички качества на Вазов като поет (дори и да не ми е сред любимите и да бледнее пред хора като Лилиев, Дубарова, Фотев, Вапцаров, Дебелянов), но прозата му просто няма качества. Няма никакво развитие откъм героите (вижте Бойчо Огнянов, примерно, най-идеализирания образ на света), сюжетът - предвидим и прочее и прочее. Много сигурно няма да се съгласят, не мислете че злословя срещу Патриарха на българската литература или нещо такова, но така го усещам аз.
Иначе, на мен поне "Гераците" ми беше интересна, и на Константинов фейлетона ("Разни хора, разни идеали"), макар че не мисля, че му е сред най-добрите. А "Бай Ганьо" някак се насилих да я свърша, ама мъка, мъкаа ...
Хората порастват и разбират кое е важно. За една година много хора се промениха коренно и в нашия клас от единствен отличник се сдобих още 5-6 "колеги".
Нормално е като ни поотпусне малко хормончето да се вземем в ръце :)
Да се надяваме, че 11 клас ще е малко по-забавен от миналата година и дано да е изпълнен с много повече емоции.
О, аз отказвам да чета Иван Вазов за n-ти път. Ако има български писател, който наистина да не мога да му харесам нито едно произведение, освен поезията например, това е той, ще ме извинявате
+12345678 :-o Почвам, чета макс 5-6 страници и направо ми идва да припадна от скука 8-)
lisi4ety
09-15-2011, 16:32
Как мина предпоследния първи учебен ден? 8-)
Audiophile
09-15-2011, 18:10
Как мина предпоследния първи учебен ден? 8-)
Много добре се получи, имаме нова класна, ама тва не е важно. Важното е, че се радвахме един на друг и много смяяяях....
Коя смяна ще сте?
Какво е настроениете?
Ще учите ли тази година?
Какъв ЗИП записахте?
О, аз отказвам да чета Иван Вазов за n-ти път. Ако има български писател, който наистина да не мога да му харесам нито едно произведение, освен поезията например, това е той, ще ме извинявате
+12345678 :-o Почвам, чета макс 5-6 страници и направо ми идва да припадна от скука 8-)
Определено Вазов не го харесвам,Пелин вече е друга работа ,няма негов разказ ,който да не ми е харесал
vesito13
09-15-2011, 18:28
Беше си скука в училище. Убихме час и половина, в които нищо кой знае колко смислено нямаше.
Слава богу сме само първа смяна, никога не съм харесвала втора.
ЗИП нито сме записвали, нито са ни питали, та или ще ни сложат направо от училище нещо или въобще няма да имаме.
С такова голямо нежелание никога не съм отивала на 15, хич не ми се почваше тази година. Надявам се до края на месеца да вляза в ритъм и да съм от тези дето ще учат.
lisi4ety
09-15-2011, 20:28
bloodyF - и ние сме с нова класна, старата има някакви проблеми със здравето и няма да се върне най-малко до края на срока.
Аз съм втора смяна, колкото и да не ми се иска. Пак така е по-добре, сега съм втора, другия срок съм първа..
Ще уча, как няма да уча ;D
За ЗИП и да са питали - няма как да знам, не отидох за часа. :Д Как смятат, че на 15 септември ще се дигна в 7 часа, за да съм там в 8 и 30... аз за 9 едвам стигнах..
хаха , Ди, слънце, гледай вече ни бъркат даже :lol:
Коя смяна ще сте?-1
Какво е настроениете?-лошо..на някой ще си го изкарам 100%
Ще учите ли тази година?-не много
Какъв ЗИП записахте?-математика и ИТ...принудително
Audiophile
09-15-2011, 20:52
на такъв ден е човещинка никой да не е адекватен, съкровище :-) :lol:
anonymous708973
09-16-2011, 08:20
Какъв ЗИП, хора?
При нас е от 12-ти клас това нещо, в езикова съм, ако има значение.
Втора смяна съм и аз, но ние ги обръщаме всеки месец.
Жалко, че няма да имаме ИТ повече, беше ми силен предмет и си го харесвах. :)
Audiophile
09-16-2011, 08:27
Какъв ЗИП, хора?
При нас е от 12-ти клас това нещо, в езикова съм, ако има значение.
Втора смяна съм и аз, но ние ги обръщаме всеки месец.
Жалко, че няма да имаме ИТ повече, беше ми силен предмет и си го харесвах. :)
Добрютру, и аз съм 2-ра (happy)
ЗИП по: математика, география, история, биология, химия или философски цикъл. Ние също сме ЕГ и избираме от тази година. Има и училища, които налагат определен ЗИП, може би при вас ще стане така догодина, не знам защо сега нямате..
Делите сградата с друго училище и за тва ли се сменяте всеки месец? Интересно.
И да, няма повече ИТ заради зип-а.
bloodfrozen
09-16-2011, 12:00
Ние още от миналата година подавахме молби за ЗИП. Бяхме принудени да запишем ЗИП по БЕЛ, просто защото не съществуваха други опции. 8-)
Започвам да се чудя защо, по дяволите, се забих да уча икономика. Хич не ме влече. Поне съм доволна от факта, че половината от тазгодишните предмети са свързани с работа на компютър.
Първа смяна сме винаги.
Вече е изминал едва вторият ден от учебната година, а аз съм безумно отегчена. 8-)
DesireToFire
09-16-2011, 14:39
Мисля, че това за което говорите за молби за ЗИП, говорите за СИП, защото ЗИП е "задължителна избираема подготовка", т.е вие сте я избрали като сте кандидатствали. Примерно аз съм с Математика и ИТ, затова имам 3 часа ИТ на седмица и 6 по математика, като някой от тях се водят ЗИП. Иначе можем да ходим на СИП по абсолютно всеки предмет за който се събере група от 12 човека и навит учител :Д. Аз съм сега на английски и рисуване.
Иначе още от днес вече се изтощих напълно. Първа смяна съм, а се прибрах в 16.20 и то само защото ни пуснаха 20 мин по-рано (ПП. живея близо до училище). Имаме и нов предмет, който пак се води Информационни технологии, но учим висша математика 8-) .
Audiophile
09-16-2011, 16:34
^ не, ЗИП си е. Профилиращите предмети не можем да ги избираме.
anonymous708973
09-16-2011, 18:58
Не делим сграда. Просто сме ужасно много класове и няма място за всички по едно и също време. :)
Абе ви днес учихте ли. Ние ДА. Утре имам две входни ИЕ и АЕ отделно и домашно по АЕ. Много гадно още от първия ДЕН.
Audiophile
09-16-2011, 20:42
Абе ви днес учихте ли. Ние ДА. Утре имам две входни ИЕ и АЕ отделно и домашно по АЕ. Много гадно още от първия ДЕН.
:shock: :shock: :shock:
He, даже не писахме, а си говорихме празни приказки, кво остава за входни.. бая са ви прецакали ;х
PinkPan7her, ясноо, само не разбирам защо от догодина сте чак, ама айде. Ще избирате ли или ще е точно определен от училището?
DesireToFire
09-16-2011, 21:01
Абе не ми говорете.. Днес съм изписала към 10 листа голям формат.. Имам домашни и уроци за утре *facepalm*
anonymous708973
09-17-2011, 08:22
ЗИП-овете си ги избираме ние, като БЕЛ, немски и английски не са опция.
Audiophile
09-17-2011, 14:34
Нямаме дневници.. и днес си тръгнахме отново по-рано, голям рай 8) :smt007
Ние пък имаме дневници ама класния ни е шматка и не е написал програмата за другия петък затова днеска никой не пишеше отсъствия и карахме от всички часове по двайсетина минути. :grin:
Което естествено не ни попречи да изпишем три листа по философия. D;
А и ние имаме входно по география другата седмица, а аз нищо не помня, как ще изкарам повече от три се чудя. :shock:
scrooper
09-17-2011, 16:36
Ние днес не учихме, за сметка на това за другата седмица ни е се насъбралоо... :Х
Нещо голем ентусиазъм ме гони за зубкане и парте същевременно =)
само дано не си остана единствено с второто/
Sisito941
09-17-2011, 17:50
Още не мога да осъзная,че съм чак толкова пораснала..11 клас.. :shock: Кога минаха тези години..отсега ми е мъчно за училището,а другата година просто не знам.. :D
Иначе 11 и 12 клас ще сме само 1 смяна,което е добре..
Това с електронните дневници ме уби..във вашите училища имате ли?
При нас има.. :-D
Ама аз не си крия оценките,така че нямам поводи за притеснение..отсъствия гледам да не правя,така че и там съм ОК..
21 предмета ще имаме.. :shock: Така е в Икономиката..
Писахме СИП БЕЛ,просто защото няма друга опция..
Купихте ли си вече тетрадки,учебници?
Аз както всяка година чакам до последно да ни кажат всичките тетрадки и учебници,които ще ни трябват..накуп ще се купува всичко..
Останаха учебниците и тетрадките+снимките за бележника и личната карта..
При вас как е? :)
ЕДИТ:Стаж ще карате ли?
На нас класната днес ни каза,че ще можем да си изберем фирмата,в която да караме стаж..
krisence
09-17-2011, 19:21
Здравейте и от мен. и Аз ще опитам да бъда активна форумджийка, въпреки че досега не ми се е получавало много, но този път наистина ми е интересна темичката :)
Коя смяна ще сте? Ние сега ще сме 2ра смяна, а после първа честно казано така е по-добре поне за мен
Какво е настроението? За сега е добре, ама като разбера, че наистина сме почнали даскало надали ще е чак токова добре
Ще учите ли тази година? Ще се постарая да не се отпускам и пак да успея да завърша с добър успех, даже ако може по-добър и от предишния.
Какъв ЗИП записахте? При нас ЗИП/СИП-овете са малко на сила, ама не всеки път се състоят, ама ще видим как ще е тази година :)
Thrombocyte
09-17-2011, 19:22
Сиси, положението при мен е същото.
Статистика, бизнес комуникации, външна търговия и фирмено счетоводство.
Около 20-22 предмета, кой от кой по- труден.
Госпожата по френски ни разказа за някакъв проект и се очаква май месец 4-5 от класа да заминат за Германия, което е стимул да си седна на дупето и да почета малко тая година.
1ва смяна сме, втория срок се сменяме
2та дни ми се струват като 202
спи ми се постоянно
имаме домашни
насрочиха ни входни, при положение че имахме 2 дни една и съща програма и срока е до края на октомври
супер тъпо е
класа (момчетата) се държат по-добре,което е хубаво
имам хубав чин, идеален за преписване :-D
На мен пък вече ми станаха по-малко предметите -11. 8-) Супер много се радвам,че нямаме ИТ,защото госпожата постоянно отсъстваше и накрая изкарвах някви четворки...
Пак сме 1ва смяна,всяка година ни лъжат,че ще обърнем смените,но уви.Сега сме най-големите с вмяната...Не знам,но 8 и 9 клас са ебати мутантите!
Имаме нов учител по биология и вече ще я учим на български(за съжаление,преди беше на немски).
Пак ни се върнаха няколко учители,които не ни бяха мин. година.
За сега съм горе долу доволна...
Днес правихме входно по английски.Сигурно ще имам към 5.Насрочиха ни вече входните,даже имам проект да правя за след няколко месеца.Ммм...а да и по фиолософия е УЖАСТ.Тая е луда.Чета някаква книга,в която се разказва за некрофили и хермафродити... :shock: и иска да правя есе на това?!Нещастница.
Добре,че започвам уроци по математика,защото там където искам да уча след 12 клас математиката е балообразуваща и...тая и догодина трябва да имам 5 или 6.Освен това и по немски ще почна уроци,тък като може и това да си избера като втора матура.
А вие знаете ли,че ние ще сме първите,които ще правят втора матура по профил?Поне аз така разбрах. :-o
krisence
09-17-2011, 22:28
А вие знаете ли,че ние ще сме първите,които ще правят втора матура по профил?Поне аз така разбрах. :-o
Уау, аз не съм чула такова нещо. Пък и май има училища, в които нямаш профил, например някакви СОУ-та??
Biskfitka
09-17-2011, 23:51
Уау, аз не съм чула такова нещо. Пък и май има училища, в които нямаш профил, например някакви СОУ-та??И на нас класната ни каза,че за нас най-вероятно ще го въведат...гадно е,но пък аз ще мога да избирам между философия и история...;д
Sisito941
09-18-2011, 07:50
sisito94 -Къде учиш ?
Професионална гимназия по Икономика-Разград
Защо? :-o
Sisito941
09-18-2011, 07:51
Сиси, положението при мен е същото.
Статистика, бизнес комуникации, външна търговия и фирмено счетоводство.
Около 20-22 предмета, кой от кой по- труден.
Госпожата по френски ни разказа за някакъв проект и се очаква май месец 4-5 от класа да заминат за Германия, което е стимул да си седна на дупето и да почета малко тая година.
Аз май само статистика няма да имам от тези предмети които си изброила..
Thrombocyte
09-18-2011, 09:23
Аз май само статистика няма да имам от тези предмети които си изброиЛ..
Защо ли останах с впечатлението, че си от Своге.
Кое момиче беше в ик. гимназия в Своге?
Уау, аз не съм чула такова нещо. Пък и май има училища, в които нямаш профил, например някакви СОУ-та??И на нас класната ни каза,че за нас най-вероятно ще го въведат...гадно е,но пък аз ще мога да избирам между философия и история...;д
А аз между немски,английски,математик а или география... :(
Интересно ми е тези,които имат профил ...стопанство или икономика или някакви такива специалности ,какво ли ще се въведе за тях?
Уау, аз не съм чула такова нещо. Пък и май има училища, в които нямаш профил, например някакви СОУ-та??
:shock:
Айде не. Какъв е смисъла? Едно 70% от кандидатстудентите не кандидатсват с профилиращ предмет. Аз ако искам да уча право примерно, не мога да държа матура история, така ли? :/