Влез

View Full Version : Какво им пречи да Вярват.

Страници : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

evropeiski
12-28-2011, 11:15
вселената е твърде голяма, а нашата планета твърда малка, както беше казал гандалф4о "по-малка дори от атом", за да се доверяваме на 100% на науката, че познава тайните на вселената. Човешкото познание е ограничено и прекалено малко. Отделно, че човешкия ум е така повреден от греха, че лесно се заблуждава и бива заблуждаван.
Все едно да затворим един човек в една стая и той по вида на стените и леглата в стаята или само като гледа през прозореца после да каже, че познава законите на целия свят.

koshtramba
12-28-2011, 11:17
Ще имам по-големи познания за света, ако само гледам през прозореца, отколкото когато чета Библията. Честно.

Concussion
12-28-2011, 11:21
Ще имам по-големи познания за света, ако само гледам през прозореца, отколкото когато чета Библията. Честно.

То точно първата крачка е да погледнеш през прозореца и да излезеш от цялата тая глупост. И като се огледаш и заживееш като нормален човек разбираш че никакъв Исус или господ не те следи под лупа едва ли не, знаейки мислите ти и никой не ти помага или не те наказва, съдбата е в нашите ръце, не на някакви си идоли и "подремващи" богове.

evropeiski
12-28-2011, 11:24
въпрос на личен избор - приятел на света или на Бога.

gandalfepi4
12-28-2011, 11:35
М-да.

Затова можем спокойно да стгнем до следният извод :

Разлика между атеист и религиозен в спор.
Атеист - джентълмен,обосноваващ се с факти и данни
Религиозен - магаре на мост,плюещ змии,гущери и жлъж,само защото не става на неговото и му свършват изсмуканите от пръстите "аргументи".

...и после ме питат защто шамаря хората,които от време на време ме спират на улицата,натикват ми половин куфар листовки в ръцете и почнат да ме врънкат да се присъедния към 'великата им и единствена истинска религия'
(това не важи само за сектанти)

Quite.

http://cdn.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2011/06/Lulzsec-hackers.jpg

въпрос на личен избор - приятел на света или на Бога.

Ако твоят бог вижда тези, които вършат красиви и алтруистични дела понеже това им доставя чисто и достойно удоволствие значи оригиналните християни са били прави, като са го посочили за дявол, който е в разрез с оригиналните учения на Йешуа

HolyShit
12-28-2011, 11:35
Атеистите предоставят куп изследвания, доказателства и прочие които, не просто НЕ са изсмукани от пръстите, а са резултат на дългогодишни проучвания в дадената област.

Момиче,не може да сравняваш религията и да искаш да съвпъда с точните науки (физика,математика етц)
Когато изследваш нещо го правиш или от едната или от другата гледна точка.. :)

Rebirthing
12-28-2011, 11:37
Добре, че някои от нас притежават мозъци с повече гънки и можем да ОСЪЗНАЕМ и систематизираме предоставеното ни от учените знание, вместо да драскаме едно и също милион и двеста пъти.

evropeiski, пич, не сме ние тези които НЕ искаме да вярваме, ти си този който НЕ искаш да вярваш. Не искаш да вярваш на науката, не искаш да вярваш на учените които на тепсия ти поднасят труда си. Ако всички мислеха като теб още щяхме да сме в пещерите. Трябва да благодариш на атеистите, които според твоите разбирания в момента горят в ада, докато ти се възползваш от инструментите, производни на тяхната мисъл и техните разбирания за физика, химия, математика и биология.

Rebirthing
12-28-2011, 11:41
Момиче,не може да сравняваш религията и да искаш да съвпъда с точните науки (физика,математика етц)

Колко остроумно !
Което ще рече, че...какво ? Религията е плод на развинтеното въображение на плиткоумни хорица които не са могли да обяснят съществуването си по друг начин.

gandalfepi4
12-28-2011, 11:44

Това е ужасяващият резултат от такива малоумни олигофрени като тебе

http://www.youtube.com/watch?v=NXIR9ve0JU0

Корелира се ДИРЕКТНО с религиозността на дадена страна

HolyShit
12-28-2011, 11:45
Ще рече,че го приемаш или отхвърляш на доверие,не е нужно да има доказателства.Ако искаш вярваш,ако искаш не,никой не те задължава,освен някои хора в този форум,но няма нищо...Кво ще ти пука за хора от някъв си прост форум,дето дори не ги познаваш ? ..

Rebirthing
12-28-2011, 11:50
Въпроса е, че няма начин да повярвам в белобрад дядка който нарицателно размахва пръст и противоречи сам на себе си.
Вярвам на доказателства, т.е вярвам на науката.

evropeiski
12-28-2011, 11:51
Добре, че някои от нас притежават мозъци с повече гънки и можем да ОСЪЗНАЕМ и систематизираме предоставеното ни от учените знание, вместо да драскаме едно и също милион и двеста пъти.

не сме ние тези които НЕ искаме да вярваме, ти си този който НЕ искаш да вярваш. Не искаш да вярваш на науката, не искаш да вярваш на учените които на тепсия ти поднасят труда си. Ако всички мислеха като теб още щяхме да сме в пещерите.
Всички вярваме на нещо, но сами избираме на какво. Което обичаш на него и вярваш. На когото служиш на земята, на него ще принадлежиш и във вечността. В този живот човек прави избор.

Бог не е забранил науката, защото човека като Божи образ винаги има желание за развитие и усъвършенстване. Но науката не трябва да се ползва за зло и заблуда.

Някой искат да нагодят вярата към живот си, а трябва да е обратното - човека трябва да нагоди живота си към вярата. И това им пречи.

HolyShit
12-28-2011, 11:54
Въпроса е, че няма начин да повярвам в белобрад дядка който нарицателно размахва пръст и противоречи сам на себе си.
Вярвам на доказателства, т.е вярвам на науката.

Няма лошо,никой не те кара да правиш обратното..
Който иска и на каквото иска,на това вярва.. :)

Concussion
12-28-2011, 11:56
Което обичаш на него и вярваш. На когото служиш на земята, на него ще принадлежиш и във вечността. В този живот човек прави избор.

А изборът между две неща ли е - сатана и бог? Аз пък не може ли да си избера нещо по-хубаво и красиво? Или и то, след като не е бог, е сатана?

gandalfepi4
12-28-2011, 11:57
Гейски, яж лайна от тъпири. Бих си изтъркал хуя в два километра счупени стъкла и бръсначи само за да те прасна по тъпата мутра.

Никой. Не. Избира. В. Какво. Да. Вярва.

Това че на тебе ти е изгодно да го казваш е плод на олигофренската ти позиция.

ОТНОВО - ако ти НЕ МОЖЕШ да повярваш искрено че спагетеното ми чудовище е истинско, то аз не съм способен искрено да повярвам в твоят бог, копиран едно към едно от старата религия по онези места е истински.

Това че нещо друго ми се струва доста по-логично и следователно кредабилно не означава че аз съм направил някакъв съзнателен ИЗБОР да го виждам като по-логично и кредабилно, малоумен червей с мозък на щраус.

HolyShit
12-28-2011, 12:05
gandalf,недей да си налагаш мнението..Ставаш и досаден и както се вижда,правиш се на форумния бабаид,а вероятно не си :)

Много спор за няма нищо,нито може да съм убеден,че ти не посещаваш секи ден църква или джамия,че не се кланяш ,че не постиш..Нито,че европейски не яде свинско когато се пости,не пие/пуши,краде и ебе в църквата ....Тц........

evropeiski
12-28-2011, 12:05
^
^
от една страна имаш авторитета на Бог, от другата страна имаш твоите си съображения. (бълха започнала да мисли за света)
ето го избора
На който повече се доверяваш и повече обичаш, на него и ще вярваш. Атеиста поставя своите логики пред Бога, при вярващите е обратното. Ето го избора.
Азът срещу Бога - това е избора и битката на този живот.

"който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва."

Concussion
12-28-2011, 12:09
gandalf,недей да си налагаш мнението..Ставаш и досаден и както се вижда,правиш се на форумния бабаид,а вероятно не си :)

Точно гадното, ограничено християнство го прави това, Гандалф казва много истини, това че на теб ти е неприятно, не значи че на всички им е досадно. Ти пък, човека който се чуди кого наричаме Йешуа, най-малко трябва да се намесваш в тия дискусии.

HolyShit
12-28-2011, 12:11
Точно гадното, ограничено християнство го прави това, Гандалф казва много истини, това че на теб ти е неприятно, не значи че на всички им е досадно. Ти пък, човека който се чуди кого наричаме Йешуа, най-малко трябва да се намесваш в тия дискусии.

Хич не ми пука..
Кво сте се правили тук и дето и квото искам ще си пиша?! Кой ще ми забрани ? КАк?

ПИША ТУК ЗАЩОТО МОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ!!!

Айде със здраве ;]

Concussion
12-28-2011, 12:13
Ама не казваш нищо, НИЩО не казваш... Само разтягаш страницата с огромния си отвратителен подпис, нищо друго... Айде, и да научиш кой е Йешуа от Назарет, в когото уж вярваш. Амин.

HolyShit
12-28-2011, 12:14
Кой ти е казал пък на теб в кво вярвам?
Нещо тук май колкото спорите толкова затъпявате........

Concussion
12-28-2011, 12:15
Чак до твоето ниво няма да стигнем, споко, поназнайваме туй-онуй...

koshtramba
12-28-2011, 12:18
Прав е, човек, който си е сложил самоснимка в огледало на аватар, гол до кръста. едва ли вярва в нещо повече от протеиновите си топчета и добавките си.

gandalfepi4
Гейски, отново, ако ти не си способен да повярваш в моят Бог не се прави на пияна маймуна да ми опъваш локуми.

Казах ти - и ти и мюсюлмани и мормони и каквото си избереш представяте света така "Атеисти срещу моят конкретен бог" като се правите на гръмнати ако някой деликатно ви намекне че има само някакви си билиони хора които казват същото ама за друг бог.

Твоят бог е ням и несъществуващ точно колкото техните. Казах ти - такъв съм роден. Молил съм се толкова пъти за нещо и съм получавал само мълчание и метафоричен курец.

Не съм като нпп да избухвам и после да ми се явява Йешуа да ме възкресява, да ми се явяват някакви сатанинстки магьосници докато спя и да подпалвам къщата с мисли.

Или трябва да повярвам че чудесата на мюсюлманите са истински, чудесата на християните са истински, чудесата на индусите са истински и тн и да приема че всичките сте прави и грешни едновременно

ИЛИ

че всички без едни лъжете като изоглавени прасета

ИЛИ

че всички лъжете.

Учил съм психология, гледал съм изследвания, БИЛ СЪМ ТАКЪВ, ясни сте ми.

Няма какво да се коментира повече. Просто се правиш на луда кокошка понеже ти е приятно, но в процеса ръсиш глупости и обиди.

Нямаше да си губя времето иначе.

ПС светото лайно може когато се опитва да покаже че речника му не се състои от 200 думи да проверява как се пишат, че за втори път от 2 пъти когато се опитва да използва малко по-неконвенциална дума прави правописна грешка.

HolyShit
Да ..Хубаво,че имаш такива способности,да четеш мисли през киберпространството..То тва сигурно ще ми го обясниш с научна аргументация :)
Поназнайвате вие :D Само се чудите де да се почешете ..
Безработни и безличности хорица :(

HolyShit
12-28-2011, 12:20
Гейски, отново, ако ти не си способен да повярваш в моят Бог не се прави на пияна маймуна да ми опъваш локуми.

Казах ти - и ти и мюсюлмани и мормони и каквото си избереш представяте света така "Атеисти срещу моят конкретен бог" като се правите на гръмнати ако някой деликатно ви намекне че има само някакви си билиони хора които казват същото ама за друг бог.

Твоят бог е ням и несъществуващ точно колкото техните. Казах ти - такъв съм роден. Молил съм се толкова пъти за нещо и съм получавал само мълчание и метафоричен курец.

Не съм като нпп да избухвам и после да ми се явява Йешуа да ме възкресява, да ми се явяват някакви сатанинстки магьосници докато спя и да подпалвам къщата с мисли.

Или трябва да повярвам че чудесата на мюсюлманите са истински, чудесата на християните са истински, чудесата на индусите са истински и тн и да приема че всичките сте прави и грешни едновременно

ИЛИ

че всички без едни лъжете като изоглавени прасета

ИЛИ

че всички лъжете.

Учил съм психология, гледал съм изследвания, БИЛ СЪМ ТАКЪВ, ясни сте ми.

Няма какво да се коментира повече. Просто се правиш на луда кокошка понеже ти е приятно, но в процеса ръсиш глупости и обиди.

Нямаше да си губя времето.

ПС светото лайно може когато се опитва да покаже че речника му не се състои от 200 думи да проверява как се пишат, че за втори път от 2 пъти когато се опитва да използва малко по-неконвенциална дума прави правописна грешка.

Не се превежда като свето лайно,но както и да е ..
Продължавай в същия дух..Ще стане човек от теб ..
Ще духаш на някой магал за жълти стинки накрая :}

Concussion
12-28-2011, 12:22
Да, бе, ти също киснеш на компютъра и пишеш тука, ама хората, които искат да понаучат нещо затъпяват и си губят времето. Аре чупи се, бе хлапак, ти нямаш работа в тоя раздел. На ей такива като теб целият им живот е един HolyShit.

gandalfepi4
12-28-2011, 12:22
Отново ad hom (давай миличък, провери в гугъл какво значи), само това можеш. Само това и гигантски шрифт.

Баси лайното дребно

evropeiski
12-28-2011, 12:28
...

Ок, 1Петрово 3:15 - изпълнено.
Bye-bye

HolyShit
12-28-2011, 12:28
Язък ти и за образованието(ако имаш наистина такова)..По начина(по агресивния начин),чрез който искаш да се аргументираш .. Раздаваш го какъв ли не и то къде ? В някакъв форум :) Жал ми става за теб :)
А за concussion няма кво да говорим..И хората с проблеми не е лошо да имат интернет..Да влизат да се чувстват като останалите,нали все пак тук сме равни :)
И аз съм просто пътник.Днес-утри съм цял ден във форума,после 2 месеца ме няма .. Ама то тва щото не ми е работата само да следя някъв си форум да си чеша езика..
Ай приятна ви дискусия..Отивам да тренирам>..

koshtramba
12-28-2011, 12:30
Хъхъ, "отивам да тренирам", поклонете му се! Ходи някоя книжка да прочетеш, лоено топче такова!

Concussion
12-28-2011, 12:34
Дано си разтегнеш някой менискус.

ledenakrasota
12-28-2011, 12:35
Всеки има свой път. Важното е да се чувстваш добре и да намериш за себе си онова, което търсиш. За всеки е нещо различно. :)

На никого не дължиш обяснения за вярата си и т.н.

gandalfepi4
12-28-2011, 12:36
Лол

да - имам образование. Още си работя по мастъра в Холандия в момента, имам си и работа.

А иначе това че си мислиш че като се опитваш да се правиш на muscle idiot впечатляваш някой май инкорпорира в себе си цялата трагикомичност на ситуацията :D

До коуегата гейски пък - не, не е изпълнено по никакъв начин. Питах те, ти не отговори.

Нито.

Един.

Път.

Каза че знаеш, но не можеш да изразиш.

Каза че има примери, но не даде и един.

Каза че било просто, но не убеди никого.

Не се прави, че не се правиш че вярваш. Говориш си сам, гледаш към небето и въображението играе мъничко. Ако се напънеш много много, можеш да докараш освен "чуството" за комуникация и нещо, което е малко по-силничко, но горе-долу в това се изчерпва тъй наречената ти духовност.

Чуства, чуства които сам си внушаваш. Дори не си като нпп с откачените видения и тн. Ами си обикновен.

Точно като мен когато бях малък. Точно като другите ex -религиозни (само влез в редит раздела и виж дали лъжа). Точно като това, което са документирали психолозите.

Смешко. Описан си, класифициран си, известен си, обикновен си. ТОЧНО като хората от другите религии с ИДЕНТИЧНИТЕ чуства и "знания" и думи.

Беден, малък глупак. На инат се правиш на глупак, пред себе си. Наистина си като шега написана от Оруел.

evropeiski
12-28-2011, 12:44
"Азът - нищожество, но с голяма гордост"
някой4 разпозна ли се.

Concussion
12-28-2011, 12:45
А, остави, то си личи по стила ти на изразяване... Тоя HolyShit чак ми повярва че съм висока 155 см и тежа 112 килограма :D То в тоя форум има хора, които ме познават и са ме виждали на снимка даже, както и да е...

evropeiski
12-28-2011, 12:49
[b]Лол

да - имам образование. Още си работя по мастъра в Холандия в момента, имам си и работа.

Абе, на тебе баща ти да не работи в министерство на икономиката, познавам един, човек на който сина му е в Холандия и е на около 20-25 години.

gandalfepi4
12-28-2011, 12:53
Абе, на тебе баща ти да не работи в министерство на икономиката, познавам един, човек на който сина му е в Холандия и е на около 20-25 години.

nope

"Азът - нищожество, но с голяма гордост"

Абе педал аз съм нихилист! Къде се ръгаш да ми шибваш някакви определения, базирани не на конкретни мои черти ами на измислени от тебе стереотипи спрямо милиони хора, които не познаваш.

evropeiski
12-28-2011, 12:59
Абе педал!

Обичам, когато ми се правиш на отворен по интернету,

Нихилизъм е философската позиция, според която всичко в света, особено човешкото съществуване, човешкото минало и настояще, е лишено от обективно значение, цел, познаваема истинност и реална ценност.

Нали учеше в УНСС, бе.

Concussion
12-28-2011, 13:03
Абе въшко, тебе к'во те засяга кой къде учи?! Какво разпитваш? Що не разкажеш нещо и за себе си, пита само...

gandalfepi4
12-28-2011, 13:13
К'во се правиш на умен бе педал? Никога не съм споменавал нищо за УНСС, да не се опитваш да видиш дали не съм въпросния индивид като се опитваш да ме вкараш в берсеркска ярост, че да покажа слабост, да пропукам бронята си като сварен рак и да видиш дали съм него аджиба или не?

И отново не ми разправяй какво съм и какво не съм с неотварян до сега речник в ръка. Ти ми каза че имам някакъв култ към мене си, и/или нарцисизъм. Аз ти казах че според моят светоглед това е безумно.

Толкова, лапай паци и не се излагай повече така.

npp
12-28-2011, 13:19
хора, то вярата е за да се спасява, а не (за) да се погубва, ако някой все още си мисли че в Протоколът на вярата, който истинският Господ Бог държи в ръцете си там горе, има някакво неспасение или някаква погиблел за някой от човеците, просто още не е познал както трябва, но тепърва ще трябва да започне Отначало, така че, то е явно че да се върши неспасение или погибел досега бе най-популярно, но винаги да гледаш как да издействаш съвършенно Спасение и съвършенно Осигуряване за всеки човек, като това включва дори и Реализацията още тук приживе в този свят за онези, които са се раждали тук, като макар и не малко от тях вече да са умрели но ако според Протокола са посочени и те, тогава трябва и за тях, ето защо е писано че Бог е Любов, а не неспасение или погибел, и ако лекарите и хирурзите и въобще медиците от медицината обслужват добре всеки пациент спасявайки здравето и живота на мнозина, как тогава е възможно Бог и неговите верчески/духовни служители да са/се окажат по-несъвършенни от човешката медицинска система на невярващите?!, нима Бог е по-несъвършен от човеците?!, така че, ако ще вярвате, пригответе се единствено за съвършенно Добро отношение към останалите/другите човеци с единствена(-та) цел осигуряване на Спасение и Реализация за всеки един от тях независимо къде се намира(-т), което е възможно само за истинският Господ Бог след като за нас е писано, явно и се знае че сме просто едни нищожества, които не могат да Спасяват в сравнение с самият Бог, след като и самият Господ казал на запиталият Го духовник: "защо ме наричаш Благ/(Все-)Могъщ?, (понеже) никой не е Такъв освен самият Бог Отец" Лука 18: 19, и след като дори и самият Господ не е (Все-)Могъщ в сравнение с Богът Отец, то какво остава за нас човеците, които сме много по-долни отколкото Господът.....

Rebirthing
12-28-2011, 13:20
Но науката не трябва да се ползва за зло и заблуда.

През твоята гледна точка всяко логично обяснение за създаването на Вселената, галактиките и планетите се използва за зло и заблуда. Ако не, тогава кое е зло и заблуда според теб ?!

^
^
от една страна имаш авторитета на Бог, от другата страна имаш твоите си съображения. (бълха започнала да мисли за света)
ето го избора
На който повече се доверяваш и повече обичаш, на него и ще вярваш. Атеиста поставя своите логики пред Бога, при вярващите е обратното. Ето го избора.
Азът срещу Бога - това е избора и битката на този живот.

"който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва."

Избрал си тази религия единствено за да спасиш собствения си задник. Тук ти си по-егоцентричен от всеки друг.
Все едно да кажа на едно 5 годишно, че Баба Яга ще го сготви в котела ако не бъде послушно. Инстинкта за самосъхранение надделява. Принципа на сплашването и един и същ. Ти търсиш спасение за СЕБЕ си, защото те е страх. Което какво значи ?
Значи, че не си се отрекъл от АЗ-а.

koshtramba
12-28-2011, 13:22
Леле, npp, рпавиш безумно дълги изречения, дори аз не мога да ги схвана. (Да не говорим, че не са по темата.)

npp
12-28-2011, 13:31
Леле, npp, рпавиш безумно дълги изречения, дори аз не мога да ги схвана. (Да не говорим, че не са по темата.)

същото е както когато се слагат точки(-те) на края на всяко изречение, само че е единствено с запетайки.....

evropeiski
12-28-2011, 13:34
[Избрал си тази религия единствено за да спасиш собствения си задник. Тук ти си по-егоцентричен от всеки друг.
Ако човек види Бог и тогава избере Бога за да се спаси - това е егоизъм, когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм. Вярата без да си видял - е израз на чиста обич, без егоцентризъм. И освен това когато избереш вярата това не значи че задължително ще се спасиш, човек вярва, старае се да върши делата на любовта заради Бога, но се надява на милост - делата не спасяват, спасява милостта Божия.

koshtramba
12-28-2011, 13:36
същото е както когато се слагат точки(-те) на края на всяко изречение, само че е единствено с запетайки.....

Не е точно така, опитах, но не се получи. Ако беше така, нямаше да съществува точката като пунктуационен знак. Някак се губи смисъла, изключително трудно се чете написаното от теб.

Concussion
12-28-2011, 13:48

Извинявай, ама тия точки, удивителни и въпросителни не са сложени за красота, а точно с тази цел, да е по-разбираемо изречението! Ако мислиш, че някой ще седне да ти разделя изреченията от по 50 реда и да ги осмисля, жестоко се лъжеш.

gandalfepi4
12-28-2011, 13:53
когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм
Ъ-оу....

Нали уж казваше че било пълно с доказателства бе момче?

Значи си егоист в такъв случай!

Или...

Или просто си лъжец?

Или просто не адресирах най-важното ти изказване:

", когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм"

Признанието че си точно като мюсюлманите, точно като евреите, точно като мормоните, точно като индусите, точно като зороастрийците, точно като сайънтолозите... точно както аз те описах?

Ти наистина само се преструваш че вярваш, понеже си останал с идеята, че така ще получиш нещо за себе си...

ЛОООООООООООООООООООООООО ОООООООООООООООЛ

Толкова шикалкавене, толкова увъртане, толкова глупости. Да си беше признал от началото бе момче.

evropeiski
12-28-2011, 14:01
...
Може и да не сме видели Бога, но имаме залог за небесното,

"чрез Него и вие, като чухте словото на истината - благовестието за вашето спасение, и като повярвахте в Него, бидохте запечатани с обещания Светий Дух, Който е залог за нашето наследство"

"а грижата да се учиш е любов; любовта пък е да пазиш законите й; а да пазиш законите е залог за безсмъртие"

"Той ни и запечата и даде залога на Духа в сърцата ни."

gandalfepi4
12-28-2011, 14:13
Може и да не сме видели Бога, но имаме залог за небесното,

ДА!

YES! Хахааа, баси тъпака. За втори път си го каза. Просто си видял нещо, което ти е прозвучало хубаво и си се юрнал Пеньо с патките.

Същото нещо го има в корана (залагам си и трите ташака че не си го чел, но сега ще ми опонираш от инат).

Просто това че си роден на дадено място е определило религията ти.

Простак

ПС Това те прави и лъжец, защото ми казваше че си имал много доказателства.

npp
12-28-2011, 14:15
Не е точно така, опитах, но не се получи. Ако беше така, нямаше да съществува точката като пунктуационен знак. Някак се губи смисъла, изключително трудно се чете написаното от теб.

Извинявай, ама тия точки, удивителни и въпросителни не са сложени за красота, а точно с тази цел, да е по-разбираемо изречението! Ако мислиш, че някой ще седне да ти разделя изреченията от по 50 реда и да ги осмисля, жестоко се лъжеш.

това донякъде е разбирамо, иначе то е доста явно когато някой се опитва да се "извинява" по заобиколен път, и двете сте почти на едно мнение, сякаш една и съща личност пише от два акаунта, но на мен ми е все едно кой от колко акаунта пише, все пак донякъде е разбираемо, най-малкото има хора, на които не им е интересно да четат определени неща, разбираемо е, макар и да не знам какъв точно е вашият случай.....

koshtramba
12-28-2011, 14:21
Знаеш какво пишеш, и затова написаното от теб е лесно за четене. Нормално. Обаче всички(-те) тези неща/скоби, които слагаш са/се (разбират) някак трудно разбираеми от четящ(-ия) човек.

HolyShit
12-28-2011, 14:24
А, остави, то си личи по стила ти на изразяване... Тоя HolyShit чак ми повярва че съм висока 155 см и тежа 112 килограма :D То в тоя форум има хора, които ме познават и са ме виждали на снимка даже, както и да е...

Не..Смятам,че просто имаш проблеми(не с теглото :) )

Rebirthing
12-28-2011, 14:25
когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм.

Това е чиста глупост.

но се надява на милост - делата не спасяват, спасява милостта Божия.

Ахм !

15:6 Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост.

Сега разбра ли, че на него НЕ може да се разита, след като му дотяга толкова лесно ?

npp
12-28-2011, 14:38
Това е чиста глупост.

Ахм !

15:6 Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост.

Сега разбра ли, че на него НЕ може да се разита, след като му дотяга толкова лесно ?

който върши верческа/духовна неправда, така може лесно да се отклони от служенето на Бог в посока към служене(-то) на дявола - именно това е и написано в Еремия 15 гл., иначе на Бог никога не му омръзва да прави Добрини

"Да не ни дотегнува да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем." Галатяни 6: 9,

"А на вас, братя, да ви не дотегва да вършите добро." 2 Солунци 3: 13

evropeiski
12-28-2011, 14:39
думата "дотегна" не трябва да се тълкува човекоподобно, в случая с думата, иска да с каже, че Бог е милостив, но човек не трябва да злоупотребява с милостта Му.

gandalfepi4
12-28-2011, 14:47
Ти пък откъде знаеш?

Никога не си имал никаква връзка с него. Като едното нищо може мюсюлманите да са прави, а ти да си дебила който да си измисля.

evropeiski
12-28-2011, 14:49
корана (залагам си и трите ташака че не си го чел, но сега ще ми опонираш от инат).

Просто това че си роден на дадено място е определило религията ти.

Простак

Не съм чел Корана, но съм се интересувал от Исляма и знам достатъчно за да преценя, че Православието е единствения път към Бога..

gandalfepi4
12-28-2011, 14:53
Брей, брей. Значи имаш доказателства, че това е вярната религия и заради това я практикуваш.

По твои думи това те прави егоист, а явно и лицемер и лъжец.

npp
12-28-2011, 15:00
"Защото кой ще се умилостиви за тебе, Ерусалиме(т.е. о чевошка религио)? Или кой ще те пожали? Или кой ще се обърне да те попита: Как си?..... Вдовиците им(т.е. заблудените/безплодните/неправедните/неспасяващите поради човешката религия духовници/вярващи) се умножиха пред Мене повече от морския пясък;" Еремия 15: 5-8

evropeiski
12-28-2011, 15:04
дори и да е така и да имам егоизъм, Бог е дошъл за грешници които Го търсят с разкаяно сърце,

gandalfepi4
12-28-2011, 15:10
дори и да е така и да имам егоизъм, Бог е дошъл за грешници които Го търсят с разкаяно сърце,

Аха, егоист който се преструва че вярва с цел получаването на облага.

Нищо ново под слънцето

Rebirthing
12-28-2011, 15:42

Пример за грешници с разкаяно сърце:

19 Отхвърлил ли си съвсем Юда? Погнусила ли се е душата Ти от Сион? Защо си ни поразил, та няма изцеление за нас? Очаквахме мир, но никакво добро не дойде, И време за изцеление, но, ето, смущение!
20 Признаваме, Господи, нечестието си, И беззаконието на бащите си, Защото сме Ти съгрешили.
21 Заради името Си недей се погнусява от нас, Не опозорявай славния Си престол; Спомни си, не нарушавай завета Си с нас.
22 Между идолите на народите има ли някой да дава дъжд? Или небето от себе си ли дава дъждове? Не си ли Ти, Който даваш, Господи Боже наш? Затова Тебе чакаме, Защото Ти си сторил всичко това.

ОТГОВОРА на вашият бог:

1 Но Господ ми рече: Даже Моисей и Самуил ако биха застанали пред Мене, Пак душата Ми не би се смилила за тия люде. Изпъди ги от лицето Ми, и нека си излязат.
2 И когато ти рекат: Къде да излезем? Тогава ще им речеш: Така казва Господ: Които са за смърт, на смърт, И които са за нож, под нож; И които са за глад, на глад, И които са за плен, в плен.

Това е което получават "грешниците" след като са почесали ОГРОМНОТО ЕГО на своя "бог".

evropeiski
12-28-2011, 15:43
......
хихи
в крайна с-ка Бог ми е съдник, а ти си оставаш "сандукан4 с двата ножа".

evropeiski
12-28-2011, 15:45
Пример за грешници с разкаяно сърце:........................Това е което получават "грешниците" след като са почесали ОГРОМНОТО ЕГО на своя "бог".

Пълни глупости! Преди този пост ми се струваше че си по-интелигентна

gandalfepi4
12-28-2011, 15:55
Яхве само да те съди? Звучиш сякаш много го желаеш.

Какво ли удоволствие ти доставя да си представяш че хора които са си скъсали задниците от лишения и работа тип Ганди ще бъдат в краката на някой, който си е чесъл мъдата и поствал глупости из форуми...

evropeiski
12-28-2011, 15:59
ами добре тогава няма да поствам.
Извинявам се на всички, който съм ви обиждал. Простете ми.
Бъдете здрави и все пак замислете се поне малко за Бога.

gandalfepi4
12-28-2011, 16:01
*yawn* Now what

evropeiski
12-28-2011, 16:03
направо ми идва да си сабера багажа и да отида в Холандия. тц.тц.

HolyShit
12-28-2011, 16:04
ЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЯЛЯЛЛЛЛЯЛ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Rebirthing
12-28-2011, 16:06
Пълни глупости! Преди този пост ми се струваше че си по-интелигентна

Очаквам да се обосновеш защо това е глупост. Не е ли истина това което казва вашия бог на покайващите се хора ?
Впрочем, на мен пък винаги ми се е струвало, че имаш само две мозъчни клетки и двете изпаднали в клинична смърт.

gandalfepi4
12-28-2011, 16:07
направо ми идва да си сабера багажа и да отида в Холандия. тц.тц.

По-добре. Отиди в църква някъде, стани поп.

Мисля че са ТОЧНО като тебе там. Толкова съвети да отида и да говоря с такива хора, явно просто си виждал сродни души:

http://www.youtube.com/watch?v=VWIhEkhOtrU&feature=channel_video_title

Concussion
12-28-2011, 17:21
Не..Смятам,че просто имаш проблеми(не с теглото :) )

Само в тоя форум си показвам свинщините, навън съм възпитана, културна и дисциплинирана, НЕ МИШКА ОБАЧЕ, не се бъркай! НПП, така е, аз си нямам друга работа и пиша от 200 акаунта, нищо че почти всички тук сме на това мнение относно писанията ти...

npp
12-28-2011, 19:56
Очаквам да се обосновеш защо това е глупост. Не е ли истина това което казва вашия бог на покайващите се хора ?
Впрочем, на мен пък винаги ми се е струвало, че имаш само две мозъчни клетки и двете изпаднали в клинична смърт.

честно казано това в Еремия 14-та и 15-та глави никак не посочва истинският Господ Бог като дори и малко безмилостен към човеците, но все пак посочва че Той е абсолютно безмилостен към верческата/духовната неправда, защото всеки който върши такава е грешник, но все пак борбата на истинският Господ Бог и истинските Светии е против верческото/духовното беззаконие, а не против човеците и въобще одушевените същества

"Защото нашата борба не е срещу кръв и плът(т.е. не е против човеци и въобще одушевени същества), но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили(т.е. но е против духовните неодушевени-същества/власти/сили) на нечестието(т.е. на неправдата) в небесните(т.е. в духовните) места." Ефесяни 6: 12

така че, този път на европейски и на другите вярващи им дойде много, и затова истинският Господ Бог реши да изравни везните за да облекчи и тях, а пък аз съм само марионетка в Неговите Ръце, но все пак никой да не си мисли че Бог защитава и че ще защити нечия верческа/духовна неправда.....

npp
12-28-2011, 20:07
.....НПП, така е, аз си нямам друга работа и пиша от 200 акаунта, нищо че почти всички тук сме на това мнение относно писанията ти...

аз си нямам мои писания, иначе истинският Господ Бог ми е осигурявал Негови сиреч Библейски

gandalfepi4
12-29-2011, 10:59
ЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЯЛЯЛЛЛЛЯЛ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Млади г-не TheNext, моля не осирайте този форум.

HolyShit
12-29-2011, 13:21
Млади г-не TheNext, моля не осирайте този форум.

Наистина,ти достатъчно си го осрал :)

loveca777
12-29-2011, 13:23
shte se samoubiq be hora...

HolyShit
12-29-2011, 13:27
За кво влизаш тук бе ловецо.>? :D

loveca777
12-29-2011, 13:54
няма кво да правя , ставам в 12 на обяд , лягам в 3 през нощта , и не излизам от вкъщи цял ден

loveca777
12-29-2011, 13:55
не пожелавам на никого такава любов ;(((((((((((((((

gandalfepi4
12-29-2011, 14:00
^ Аре бе брат. Гледай порно, удряй по змията, поркай, плюскай и ще ти мине.

Fuck bitches

npp
12-29-2011, 14:08
shte se samoubiq be hora...

просто не обръщай внимание на онова, което те смущава, занимавай се само с не-самоубийствени дейности, в света на религията/духовността/сектантството/окултизма е пълно с чишити, които са майстори единствено в причиняването на скръб/погибел за други хора, така че, просто не си заслужава труда да им се хващаш на въдицата, то е като да гледаш денонощно само онези канали по кабелната, по които излъчват само мрачкави филми с бучене от vhs-a, такъв режим на живот наистина е бил един от начините, чрез които хората са изпадали в подтиснатост и депресия, почивай си от всякаква лудница, макар и всички останали да те съветват обратното, не веднъж хората са били като зомбита на суетата, но не ги обвинявам, нито ги съдя, нито ги осъждам, просто такава беше ситуацията досега, поради системата на верческото/духовното беззаконие, чиито уж Божии духовници/служители постъпваха съвсем безпощадно към човечеството мислейки си че принасят служба на Бога с безмилостността си към своите ближни, и така, лудници много, и луди много, а защо пък ние да не си почиваме от цялата тази лудост и безумие?!, колко е лесно само да се скриеш някъде, където никой от лудите/зомбитата да не може да те безпокои, и така, аз денонощно страня всячески от всякакви лудници/суматохи/бъркотии/суети и така ми е по-спокойно и мога да дишам като единен с самият живот, има неща които е добре да бъдат загърбени за да се оталожат теготите.....

loveca777
12-29-2011, 14:11
то не зависи от мен .. продължавам да не съм гладен постоянно
Ама аз съм си виновен , все закъснявам с действията си и сега разбрах,че и на Нова година няма да мога да я изленадам , не успях и на Коледа - бавен съм значи
Пък във фацебука не ми отговаря , а аз и не искам там да и предложа , а искам по-хубав начин пък не става , абе злетак съм си бавен...
Я тя е много умна и добра иначе

HolyShit
12-29-2011, 14:14
Его и ловецо се побърка :D:D
Ко ти пука уе !!
Вари тренирай на лоста

gandalfepi4
12-29-2011, 14:15
Аз ш'ти станем путка бе майна! Не се кòси.

Concussion

Офф, бах аз тая любов...

loveca777
просто не обръщай внимание на онова, което те смущава, занимавай се само с не-самоубийствени дейности, в света на религията/духовността/сектантството/окултизма е пълно с чишити, които са майстори единствено в причиняването на скръб/погибел за други хора, така че, просто не си заслужава труда да им се хващаш на въдицата, то е като да гледаш денонощно само онези канали по кабелната, по които излъчват само мрачкави филми с бучене от vhs-a, такъв режим на живот наистина е бил един от начините, чрез които хората са изпадали в подтиснатост и депресия, почивай си от всякаква лудница, макар и всички останали да те съветват обратното, не веднъж хората са били като зомбита на суетата, но не ги обвинявам, нито ги съдя, нито ги осъждам, просто такава беше ситуацията досега, поради системата на верческото/духовното беззаконие, чиито уж Божии духовници/служители постъпваха съвсем безпощадно към човечеството мислейки си че принасят служба на Бога с безмилостността си към своите ближни, и така, лудници много, и луди много, а защо пък ние да не си почиваме от цялата тази лудост и безумие?!, колко е лесно само да се скриеш някъде, където никой от лудите/зомбитата да не може да те безпокои, и така, аз денонощно страня всячески от всякакви лудници/суматохи/бъркотии/суети и така ми е по-спокойно и мога да дишам като единен с самият живот, има неща които е добре да бъдат загърбени за да се оталожат теготите.....

И аз не обичам суматохите , а да съм сам , но това любовта не може да се обясни - кара те да полудяваш не знам ...Не мога да спра да я обичам и винаги ще я обичам..

npp
няма кво да правя , ставам в 12 на обяд , лягам в 3 през нощта , и не излизам от вкъщи цял ден

сменяй обстановката, разхождай се навън и въобще прави някакви други неща, които ти влияят добре, и чрез които се зареждаш с чист живот, а после пак ще можеш да продължиш с нещата, към които изпитваш нужда, но чрез които сега те е постигнало униние.....

loveca777
12-29-2011, 14:17
Офф, бах аз тая любов...

Моля? ?

Concussion
12-29-2011, 14:20
Моля? ?

Кокошки не коля. След някоя и друга седмица ще си се хилиш и чудиш на простотиите.

loveca777
12-29-2011, 14:23
сменяй обстановката, разхождай се навън и въобще прави някакви други неща, които ти влияят добре, и чрез които се зареждаш с чист живот, а после пак ще можеш да продължиш с нещата, към които изпитваш нужда, но чрез които сега те е постигнало униние.....

Каквото и да правя няма да съм , ако не стане нищо за какво да живея с тази мъка? Не виждам смисъл в живота без нея...

HolyShit
12-29-2011, 14:24
Той ловеца сигурно се ебава,ква любов на 16 бе ей :D ...

loveca777
12-29-2011, 14:24
Кокошки не коля. След някоя и друга седмица ще си се хилиш и чудиш на простотиите.
da be ...........

loveca777
12-29-2011, 14:25

На 17 съм....

Concussion
12-29-2011, 14:28
Момче на 17, я се стегни и се дръж нормално, к'во си се разкиснал и само мрънкаш. Много ясно че няма да ти обръщат внимание така. Дръж се на ниво, по-стабилно, ти като някое 12-годишно момиченце, дето си припада по батковците. Я да се стягаш!

npp
12-29-2011, 14:31
И аз не обичам суматохите , а да съм сам , но това любовта не може да се обясни - кара те да полудяваш не знам ...Не мога да спра да я обичам и винаги ще я обичам..

чак сега разбрах че си имаш любовни проблеми с някоя, но не бъди "самоубийствен", "самоубийствената" любов всъщност е болестно състояние, на английски го наричат "affection", което идва от "affect", което (пък) значи засенен от маниакален дух, това идва от света на верческото/духовното беззаконие, чиито духовници/духовни служители в продължение на хилядолетия сееха пре-любо-деяния т.е. affections/affects или по-точно казано сатанински подобия на разни иначе типични за душата неща, такива като любов, влюбване, наслаждение, и пр., но истината е че това да вървиш към самоубийство или да бъдеш воден към погибел никак не произхожда от три пъти Святият Господ Бог, но единствено от света на човешката религия, която е наричана човешка защото не е от истинският Господ Бог, нещото, което е източник на всички "подобия"/"кумири" за човечеството т.е. на всякакви сатанински еквиваленти на Добрите неща, чийто източник е Бог, докато на "подобията" е човешката религия, имай предвид че няма такава жена, която да е единстевната красавица на света, но е пълно с милиони такива, така че, по-важното е дали тя ще държи на теб, отколкото дали ти ще успееш да я превърнеш в твоя собственост, докато в същото време всяка година идват нови поколения от зрели момичета/жени готови за женене.....

loveca777
12-29-2011, 14:32
аз не съм така по принцип не говоря мн
Тай де на живо с никой не говоря така за такива работи , пък съм се разнежил нещо
Да си призная за пръв път плаках (без никой да ме види де ) ;d

Concussion
12-29-2011, 14:36
Няма ли кой да ти лепне 2 шамара на тебе. Бъди стъбилка, никое момиче не харесва такива отчаяни...

gandalfepi4
12-29-2011, 14:37

Ти па не беше ли на 15?

А ловецо, споко брат. И аз помня как щях да я обичам вечно. Имам и един познат дето неговата щеше да я обича вечно. Помня как и двамата бяхме неразбрани от другите, как бяхме различни от тях и как те изобщо не бяха минавали през периоди като нас.

Споко, минава.

loveca777
12-29-2011, 14:38
чак сега разбрах че си имаш любовни проблеми с някоя, но не бъди "самоубийствен", "самоубийствената" любов всъщност е болестно състояние, на английски го наричат "affection", което идва от "affect", което (пък) значи засенен от маниакален дух, това идва от света на верческото/духовното беззаконие, чиито духовници/духовни служители в продължение на хилядолетия сееха пре-любо-деяния т.е. affections/affects или по-точно казано сатанински подобия на разни иначе типични за душата неща, такива като любов, влюбване, наслаждение, и пр., но истината е че това да вървиш към самоубийство или да бъдеш воден към погибел никак не произхожда от три пъти Святият Господ Бог, но единствено от света на човешката религия, която е наричана човешка защото не е от истинският Господ Бог, нещото, което е източник на всички "подобия"/"кумири" за човечеството т.е. на всякакви сатанински еквиваленти на Добрите неща, чийто източник е Бог, докато на "подобията" е човешката религия, имай предвид че няма такава жена, която да е единстевната красавица на света, но е пълно с милиони такива, така че, по-важното е дали тя ще държи на теб, отколкото дали ти ще успееш да я превърнеш в твоя собственост, докато в същото време всяка година идват нови поколения от зрели момичета/жени готови за женене.....

така, но за мен друга не същесвува освен нея и ,ако о не ме приеме много трудно ще ми е няма да искам с никоя друга...

loveca777
12-29-2011, 14:41
ти да не мислиш ,че пред нея ще и се представя отчаян? : )

loveca777
12-29-2011, 14:41
Ти па не беше ли на 15?

А ловецо, споко брат. И аз помня как щях да я обичам вечно. Имам и един познат дето неговата щеше да я обича вечно. Помня как и двамата бяхме неразбрани от другите, как бяхме различни от тях и как те изобщо не бяха минавали през периоди като нас.

Споко, минава.
Дано ,но вие сте били със споделена любов : )

gandalfepi4
12-29-2011, 14:43
Да да. 2 години несподелена любов!

Споделена ташаци, толкова ревах накрая. Но сега е доста по-добре. За'тва ти и казвам, споко, става по-добре.

loveca777
12-29-2011, 14:46
мерси за подкрепата на всичkи :]

Concussion
12-29-2011, 14:48
Оле, и аз имах една такова "любов" в пети клас, ама с момиче, 2 години по-голямо от мен. Цялото училище беше полудяло по нея, и момичетата я харесваха, където и да се появяваше сърцето ми се раздумкваше, с две приятелки бяхме проучили всичко за нея, бяхме полудяли. Накрая като завърши и се премести в друго училище колко съм плакала... Ся си го спомням като някаква приказка. :(

loveca777
12-29-2011, 14:49
Да да. 2 години несподелена любов!

Споделена ташаци, толкова ревах накрая. Но сега е доста по-добре. За'тва ти и казвам, споко, става по-добре.
2 години : ( и ти си бил в трудно положение
Аз от миналата я обичам,но от от няколко месеца просто съм на ръба .. мерси

loveca777
12-29-2011, 14:53
Оле, и аз имах една такова "любов" в пети клас, ама с момиче, 2 години по-голямо от мен. Цялото училище беше полудяло по нея, и момичетата я харесваха, където и да се появяваше сърцето ми се раздумкваше, с две приятелки бяхме проучили всичко за нея, бяхме полудяли. Накрая като завърши и се премести в друго училище колко съм плакала... Ся си го спомням като някаква приказка. :(
ех туй любовта ... баси
Иначе ти пожелавам да срещнеш пак истинската любов и да се получи този път : )

Concussion
12-29-2011, 14:54
ех туй любовта ... баси
Иначе ти пожелавам да срещнеш пак истинската любов и да се получи този път : )

Епа дано да я срещна тая любов някога, онова беше лапешка работа, не любов. Успех и на теб!

gandalfepi4
12-29-2011, 14:55
Хехе, като каза на ръба - в 5-6 клас имахме един пичага дето щеше да се мята от третия етаж на даскалото заради "любов" (че и се покетри тъпака даже :D)

Дееба хормоните на тая възраст, дееба.

Но пък секса е луд тогава.

Concussion
12-29-2011, 14:57
Ужас, ужас... :D Ние пък имахме едни, дето реваха и уж си рязаха вените в час, ама май само търсеха внимание :lol:

koshtramba
12-29-2011, 14:58
Еееее, споко, няма неща, които да те натъжават, нямате спомени, нямаш подаръци от нея, не си привикнал да я виждаш всеки ден. Да не говорим, че тия неща изчезват мигновено щом срещнеш друга. Клин клин избива. Споко, след седмица-две няма да ти има нищо. А ти кво искаш да й предлагаш? И що изобщо ще й предлагаш? Бъди мъж, бе, изведи я някъде и я сграби.

npp
12-29-2011, 15:09
така, но за мен друга не същесвува освен нея и ,ако о не ме приеме много трудно ще ми е няма да искам с никоя друга...

първото влюбване при много хора е било най-маниакално/болнаво, но това е именно поради системата на верческото/духовното беззаконие, което досега сееше всякакви сатанински подобия/еквиваленти на любовта между мъжа и жената, така беше и с мен, първия път аз бях лудо влюбен в момиче, което въобще не показваше уважение към мен, но единствено ме използваше като обект на подигравки, наистина я обичах много, но чак в последствие истинският Господ Бог ми даде да разбра че цялата онази любов е била над 90% сатанинска конспирация от системата на човешката религия, в която са били въвлечени дори и много от невярващите в онази група от невярващи хора(те не са знаели за това), към която малко или много се числях тогава, Той ми показа че света е пълен с милиони жени за мъжете и с милиони мъже за жените, и че няма такава жена, която да е единствената достойна/прелестна, но че има милиони такива, и че не си заслужава да пропадаш заради каквато и да е любов към която и да е от тях, и че подобното важи и за жените по отношение на мъжете, Той ме научи да обичам жената, която държи на мен, макар и без (точно) такова мощно влюбване като лудото болнаво/маниакално влюбване, което води човека по пътят на суетата.....

koshtramba
12-29-2011, 15:13
Несподелената любов не е сатанинска конспирация, бе, npp!

gandalfepi4
12-29-2011, 15:14
Абе npp май забелязвам някаква обща черта между всичко негативно, което споменаваш.

Я кажи, това че кетчупа засъхва гадно около капачката заради духовното/верческото беззаконие ли е?

koshtramba
12-29-2011, 15:19
Леле, какъв светоглед има тоя npp. Много ме кефи. За него сигурно и това, че дъвката си губи вкуса в устата е някаква сатанинска коспирация на погибел.
npp, направи си расти и си гледай леща в тях!

npp
12-29-2011, 15:22
вместо да ви е грижа за ближните ви, отново мислите само за физични закони, мислех ви за по-напредничави, а и вие се представяхте за такива.....

npp
12-29-2011, 16:04
Несподелената любов не е сатанинска конспирация, бе, npp!

ако е несподелена любов и момичето въобще не е наясно че той я обича/харесва, тогава трябва повече смелост от негова страна, а ако му липсва такава, тогава вината не е негова, но само истинският Бог знае кое е най-Добро за човека, но дано Той не се забави, така че, при такова положение на мен също не ми остава какво да предложа освен това за смелостта, иначе аз също съм бил в подобно положение, при което ми е липсвало смелост, но това не е престъпление/грях, но може да се окаже пак една от спънките идващи от системата на неправедните духовници/вярващи, дано истинският Господ Бог да му разреши проблема и да го уреди, но като се сещам какви са закоравели многомилионните духовници/духовни служители на суетата и как държаха цяло човечество в недостиг и суета вече хилядолетия, при такова положение е трудно да се гарантира тотален успех в случай че Онзи най-Горе не разреши проблема - на мен също ми се е случвало да съм без жена в продължение на десетки години, и да ви кажа никак не си заслужава да си губиш времето с самоизмъчване поради такова нещо

MakaronUduSHvaCH
12-29-2011, 16:13
Тей или иначе нищо свързано с темата не гълчите, а сте на тема кой е по дървен философ... Аз да си питам nqma problem pi4 ? npp от тук ли ти идва съкращението на ника :?

HolyShit
12-29-2011, 16:55
Ти па не беше ли на 15?

Споко, минава.

На 15 ли ти изглеждам?
Мс за комплимента :D Знаех,че съм си младолик :)
Нещо май искаш ,а? :D

HolyShit
12-29-2011, 16:56
Абе npp май забелязвам някаква обща черта между всичко негативно, което споменаваш.

Я кажи, това че кетчупа засъхва гадно около капачката заради духовното/верческото беззаконие ли е?

xahaxhxahxahaxhxahxhahxahxahaxhxhaxha :D:D:D:D

loveca777
12-29-2011, 17:19
Обаче npp е прав

HolyShit
12-29-2011, 17:41
Само търсите под вола теле :D

Concussion
12-30-2011, 09:05
HolyShit , аве ти нали щеше да спираш да пишеш в тоя форум, щото си си имал работа, е к'во дириш още тука?

gandalfepi4
12-30-2011, 09:12
Той пише само докато яде протеини на прах с фъстъчено масло, мед, овес и мляко щото е ебаси пичагата

Concussion
12-30-2011, 09:14
Той пише само докато яде протеини на прах с фъстъчено масло, мед, овес и мляко щото е ебаси пичагата

И боб леща етц :D:D

МУХАХАХАХА

HolyShit
12-30-2011, 10:32
МУХАХАХАХА

Тва не е обаче от този раздел......
:)
@Gandalf - ти ли ще ми кажеш кво да ям бе муцка :*

gandalfepi4
12-30-2011, 10:41
Ми има един Димитрос от един гръцки форум за бодибилдъри на 16

http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=24907

който казва, че снимката от аватара ти е негова

http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=24933

а ти каза че си бил в Гърция за дълго време и че си над 15, тъй че или е станало някаква странно, космическо съвпадение, подобно на съвпаденията, които стават всеки път, когато религията ти замяза на митове от близките ѝ местности или ти казвам какво казваш сам че папкаш

loveca777
12-30-2011, 10:53
Ми има един Димитрос от един гръцки форум за бодибилдъри на 16

http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=24907

който казва, че снимката от аватара ти е негова

http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=24933

а ти каза че си бил в Гърция за дълго време и че си над 15, тъй че или е станало някаква странно, космическо съвпадение, подобно на съвпаденията, които стават всеки път, когато религията ти замяза на митове от близките ѝ местности или ти казвам какво казваш сам че папкаш
той на снимката е по-малък , нали за това във раздел Спорт и здраве му викаме да си сложи нова снимка

HolyShit
12-30-2011, 10:53
То тва всеки папка от назе ;]
Иначе евала,че си ме намерил xahxah :D
Да не следиш и такива форуми ?
Културист ли мислиш да ставаш :D:D:

HolyShit
12-30-2011, 10:54
той на снимката е по-малък , нали за това във раздел Спорт и здраве му викаме да си сложи нова снимка

Ловецо искам да сложа една много яка снимка на lee priest .....Обаче от както снениха форума не намирам никъде за аватар..Майки им да еба и много са нервя ....... :@

loveca777
12-30-2011, 10:58
Новия вид на форума е многоо зле , аз и тез емотконки не ги намирам

gandalfepi4
12-30-2011, 10:59

Надали има нова снимка, на която може да се хване с току-що напомпани мъскли и с ебати светлосянката.

Иначе евала,че си ме намерил xahxah
Да не следиш и такива форуми ?
Културист ли мислиш да ставаш :

Не, правя се да те 133t hax0rs, какво ще правя в гръцки форуми ಠ_ಠ

HolyShit
12-30-2011, 11:01
От къде да те знам ... Ако знаеш гръцки и се интересуваш може да търсиш нещо .. ;

gandalfepi4
12-30-2011, 11:02
Ловецо искам да сложа една много яка снимка на lee priest .....Обаче от както снениха форума не намирам никъде за аватар..Майки им да еба и много са нервя ....... :@

Влизаш тука http://www.teenproblem.net/users/edit.html и гледаш лявата част на екрана

HolyShit
12-30-2011, 11:10
Не става :D
Качвам снимката запазвам и до там :D
Много тъпо преебаха тоя форум.......

gandalfepi4
12-30-2011, 11:20
Ми при мен как стана бе мой?

На крива ракета и космоса ѝ пречи

loveca777
12-30-2011, 11:28
абе приятели не се карайте , всички ви обичам :D

Concussion
12-30-2011, 11:38
А мога ли да сложа такава голяма направо от гугъл без да я смалявам и тя да стане с каквито размери трябва?

loveca777
12-30-2011, 11:42
obicham va ma (Kiss) (love) ;D

HolyShit
12-30-2011, 11:48
Става,тая ми е 600+ pixels :d или там квото е..

npp
12-30-2011, 12:17
Тей или иначе нищо свързано с темата не гълчите, а сте на тема кой е по дървен философ... Аз да си питам nqma problem pi4 ? npp от тук ли ти идва съкращението на ника :?

да ти кажа не помня, може би е било това, но сега не мога да си спомня с сигурност...

HolyShit
12-30-2011, 12:20
Знаете ли кво интересно нещо гледам в момента..

http://www.nasa.gov/about/career/index.html
http://nasajobs.nasa.gov/

Не се смейте знам,че не съм за НАСА :D:D

loveca777
12-30-2011, 13:11
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=u_dQ5VR-M1w

loveca777
12-31-2011, 13:26
да го духат всички вееееееееееееееееее
Ще взема си го изкарам на някой да го пребия после и себе си да убия- след смъртта си ще отида да го туря на звездите.........

npp
12-31-2011, 13:44
Ще взема си го изкарам на някой да го пребия после и себе си да убия- след смъртта си ще отида да го туря на звездите.........

не си заслужава, изкарай си го на нечистите сили, които те "бодат", например, кажи им: "майната ви".....

gandalfepi4
12-31-2011, 13:51

Давам ти идея

http://i.imgur.com/FFkc0.gif

loveca777
12-31-2011, 13:57
Давам ти идея

ЕеЕе мЕрси че ме развесели : D

npp
12-31-2011, 14:13
Давам ти идея

такива картинки и идеи са си направо извергщина.....

loveca777
12-31-2011, 14:17
извергщина.....

Ей такъв смятам да стана - изверг !

gandalfepi4
12-31-2011, 14:30
Кротни се бе брат. Радвай се че не си тоя "пич"

http://keithiskneedeepinmud.blogspot.com/2007/10/crack-is-whack.html

npp
12-31-2011, 14:48
Кротни се бе брат. Радвай се че не си тоя "пич"

http://keithiskneedeepinmud.blogspot.com/2007/10/crack-is-whack.html

колкото и да го гледам, няма как да се радвам на този случай, това наистина е поредният пример за извергщината, която човешката религия и лошите хора вършат

Concussion
12-31-2011, 15:15
ловеца, вземи направо се самоубий, от такива нещастници като теб никой не се нуждае.

loveca777
01-01-2012, 02:07
ловеца, вземи направо се самоубий, от такива нещастници като теб никой не се нуждае.

ок де - напушена си явно кат мен... при едно условие - идвай с мен , ще те правя принцеса ееее в рая////

evropeiski
01-01-2012, 11:57
http://store.picbg.net/pubpic/9F/D1/6c8f40b43da49fd1.jpg

gandalfepi4
01-01-2012, 12:08
Atheism offers nothing to me,
it never has and never will,
it doesn't make me feel good or comfort me,
it's not there for me when I'm sick or ill,
it won't intervene in my times of need or protect me from hate,
it doesn't care if I fail or succeed,
it won't wipe the tears from my eyes,
it does nothing when I have no where to run,
it won't give me wise words or advice,
it has no teaches for me to learn,
it can't show me what's bad or nice,
it's never inspired or excited anyone,
it won't help me fulfill all my goals,
it won't tell me to stop when I'm having fun,
it's never saved one single soul,
it doesn't take credit for everything I achieve,
it won't make me get down on bended knee,
it doesn't demand that I have to believe,
it won't torture me for eternity,
it won't teach me to hate or despise others,
it won't tell me what's right or wrong,
it can't tell nobody not to be lovers,
it's told no one they don't belong,
it won't make you think life is worth living,
it has nothing to offer me, that's true,
but the reason Atheism offers me nothing is because I've never asked it to,
Atheism offers nothing because it doesn't need to,
Religion promises everything because you want it to,
You don't need a Religion or to have faith,
You just want it because you need to feel safe,
I want to feel reality and nothing more,
Atheism offers me everything,
that Religion has stolen before.

evropeiski
01-01-2012, 12:12
ловец............
http://store.picbg.net/pubpic/95/5F/3ce51be6e29f955f.jpg

Concussion
01-01-2012, 12:12
Ооо, европейски, нема ли едно "чнг", ве... Ай за много години.

gandalfepi4
01-01-2012, 12:19
^
^
Kажи го на някое дете, което е родено в тъмна Африка, продадено е за играчка за ебане на някой, държано като животно и умряло болезнена смърт преди да се научи да говори.

Оу, извинявай. Забравих че в твоят свят всичко револвира отколо твоят Аз (виждаш ли иронията?) и това че си от миниатюрната частичка хора с достъп до чиста вода, ежедневна храна, дрехи и покрив над главата не е ебахти привилегията и късмета ами даденост, за тези, за които си свикнал да мислиш като за достойни да бъдат наричани "хора"

loveca777
01-01-2012, 12:19
за много години братя и сестри

evropeiski
01-01-2012, 12:20
ЧНГ. За много години, най-вече на атеистите, за да имат време за покаяние.

gandalfepi4
01-01-2012, 12:31
ЧНГ на всичи, които не са християни, понеже библията осъжда такива празници.

И подстрекаване на еврото да си прочете библията, понеже ако веднъж, по каквато и причина да си отрекъл Яхве той те обрича на вечно и тотално необратимо измъчване.

Concussion
01-01-2012, 12:32
ЧНГ. За много години, най-вече на атеистите, за да имат време за покаяние.

Пази, БОЖЕ.

evropeiski
01-01-2012, 12:36
[b]^
^
Kажи го на някое дете, което е родено в тъмна Африка, продадено е за играчка за ебане на някой, държано като животно и умряло болезнена смърт преди да се научи да говори.

Света е такъв защото хората сами са си го направили такъв. Всичко, което дава Бог на хората е за тяхно добро, но човеците го опорочават и го обръщат за зло.
Бог направил човека прав, но човека почнал да мисли. (схващаш ли иронията)

evropeiski
01-01-2012, 12:37
понеже ако веднъж, по каквато и причина да си отрекъл Яхве той те обрича на вечно и тотално необратимо измъчване.
Бог не обрича никой, човека с делата си сам се обрича.

gandalfepi4
01-01-2012, 12:37
Не е ли историята по-скоро такава - бог прави човека игнорантен, но човека получава знание?

Не е ли така в библията? Едни от първите страници общо взето?

gandalfepi4
01-01-2012, 12:38
Мда, ако скинари ме убият защото съм черен то аз сам съм си виновен че съм им се показал. Те какво общо имат с цялата работа?

Concussion
01-01-2012, 12:42
Европейски, ти си едно разглезено човече, само при ей тооолкоз би забравил за вярата си.

evropeiski
01-01-2012, 12:45
[b]ЧНГ на всичи, които не са християни, понеже библията осъжда такива празници.
Библията не отрича радостите и веселията в живота, стига да са в рамките на приличието и реда.

Concussion
01-01-2012, 12:49
Библията не отрича радостите и веселията в живота, стига да са в рамките на приличието и реда.

А кой определя какви са "рамките на приличието и реда"?

evropeiski
01-01-2012, 12:52
Не е ли историята по-скоро такава - бог прави човека игнорантен, но човека получава знание?

Не е ли така в библията? Едни от първите страници общо взето?

Човека получава знания, но лошо е като ги обръща за зло, за неверие и се обръща срещу Бога. Знанието не е зло, зло е начина, по който човека често се ползва от него.

loveca777
01-01-2012, 12:53
вие май не сте се напушили уеее

evropeiski
01-01-2012, 12:55
А кой определя какви са "рамките на приличието и реда"?
Библията..........

Concussion
01-01-2012, 12:56
Къде точно се определя това нещо? Не се заяждам, питам.

loveca777
01-01-2012, 12:57
xDDDD //././././/.

evropeiski
01-01-2012, 12:58
Мда, ако скинари ме убият защото съм черен то аз сам съм си виновен че съм им се показал. Те какво общо имат с цялата работа?
В случая виновни са скинарите, цвета на кожата ти не е грях.

evropeiski
01-01-2012, 12:59
Къде точно се определя това нещо? Не се заяждам, питам.
В цялата Библия, най-вече Новия завет.

gandalfepi4
01-01-2012, 13:12
Човека получава знания, но лошо е като ги обръща за зло, за неверие и се обръща срещу Бога. Знанието не е зло, зло е начина, по който човека често се ползва от него.

A ок, щото аз си мислех че е просто супер мазно копи-пейст от оня шумерски мит от преди 4000 години дето има една перфектна градина с дърво на знанието и дърво на живота, мъж и жена, която яде от плода на едното с помощта на един змиевиден серпент.

Явно е просто едно от стотиците хиляди дребни и напълно маловажни космически съвпадения, които по никакъв начин не правят цялата Абрахамска система на посмешище.

evropeiski
01-01-2012, 13:20
Какво от това, че има съвпадения, това по никакъв начин не означава, че Библията е лъжа или че е преписана от езически митове, това са си твой интерпретации.....

gandalfepi4
01-01-2012, 13:26
http://brilliantlyblunt.com/wp-content/uploads/2010/12/1-50-Cent-Laugh-Off.gif

evropeiski
01-01-2012, 13:28
http://store.picbg.net/pubpic/D2/F1/64535720748ad2f1.gif

loveca777
01-01-2012, 13:29
http://brilliantlyblunt.com/wp-content/uploads/2010/12/1-50-Cent-Laugh-Off.gif

брат ти що не се напуши ?! ;d

gandalfepi4
01-01-2012, 13:32
Брато, спри да се правиш на stoner че после ще те е срам

loveca777
01-01-2012, 13:39
нали ? ;D Всички бяхме културни хора до полунощ и после изтрещяхме , а един прекали с пиенето и направо си забрави акъла ,та падна голям смях- въпреки,че го съжалявах горкия- много ни забавляваше
Страшна работа е това нещо ,ама важното е до последно да си със себе си и да не се лигавиш

evropeiski
01-01-2012, 14:00
http://store.picbg.net/pubpic/2F/50/20795e5ff5932f50.jpg

Concussion
01-01-2012, 14:28
.........................................

loveca777
01-01-2012, 16:34
http://store.picbg.net/pubpic/2F/50/20795e5ff5932f50.jpg

http://www.vbox7.com/play:73f9ab00df&start=2

Concussion
01-01-2012, 17:06
Това малко ми звучи като от Бялото братство... :( Пък и не виждам нито да летите, нито да правите чудеса, па и да обичате не ви виждам...

loveca777
01-01-2012, 17:18
, па и да обичате не ви виждам...

оо аз много те обичам :*

Concussion
01-01-2012, 17:30
Имам предвид християните.

npp
01-02-2012, 11:11
седял си йогина в стаята, медитирал си "облечен" в "разкош", и казвал на целият свят: "докато хората не започнат да медитират, само ще страдат и ще умират", така и духовника, стоял в храма "облечен" в "разкош", и казвал: "неверниците са грешници, чака ги само ад ако не повярват", а сектанта бълвал "змии и гущери" по адрес на всички невярващи, а в същото време света е пълен с болни, бедни и гладни деца и възрастни, и въобще с всякакви нуджаещи се, като освен лекарите дори и социалните служби, макар и да не са вярващи (но), са заети с това да помагат съвсем директно/пряко без да съдят/осъждат, но царете/служителите на човешката религия никога не се трогват истински, и у тях няма дори и частица истинско покаяние от своята вречска/духовна неправда, закоравели в духовната си мъдрост и възвишеност те все си продължават да бъдат надменни и безжалостни към всички, които не са приели техният белег на челата си или на ръката си, или които не са се поклонили на техният образ или на името на тяхният идол, а Исус и Неговите истински ученици отново Бродят из света, обхождайки всеки град и всяка улица за да Спасяват/Осигуряват съвсем директно всеки срещнат, който се нуждае от Божието Спасение/Осигуряване, и отново никога не съдят/не осъждат, нито очакват възнаграждение за себе си, но просто Спасяват, защото наистина обичат истински своите съжители от вселената.....

"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки(т.е. на святи/праведни); а говореше като змей(т.е. но свидетелстваше неправедни/лъжливи свидетелства/пророчества). Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла(т.е. който може да осигурява временни привилегии). И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън(т.е. и благодат) да излиза от небето на земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на(т.е. вяра в/поклонение на) звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума(т.е. така щото да чуват гласа на дявола в сърцето си); също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата(т.е. под формата на дейност/дела) или на челата им(т.е. или в умовете им); за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек(т.е. на неправеден духовник/вярващ); а числото му е шестстотин шестдесет и шест(т.е. човешката религия, която обикновенно е съставена от до една трета от Небесната благодат основана на две трети от "тъмнината"/дявола, също и, йога-медитацията, която обикновенно се извършва чрез концентрация в т.нар. "шеста чакра" или "трето око")." Откровение 13: 11-18,

"И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ..... Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте." Матей 10: 8,

"Исус в отговор им рече: Идете, съобщете на Иоана това, което чувате и виждате: Слепи проглеждат, куци прохождат, прокажени се очистват и глухи прочуват; мъртви биват възкресявани, и на сиромасите се проповядва благовестието." Матей 11: 4-5,

"И Той, като излезе, видя голямо множество, смили се за тях, и изцели болните им." Матей 14: 14,

"И дойдоха при Него големи множества, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, и сложиха ги пред нозете Му; и Той ги изцели; така щото народът се чудеше, като гледаше неми да говорят, недъгави оздравели, куци да ходят, и слепи да гледат. И прославиха Израилевия(т.е. Истинският) Бог." Матей 15: 30-31

defender
01-04-2012, 17:08
http://store.picbg.net/pubpic/26/59/cf61746904e12659.jpg
Аз съм evropeiski, ама с нов профил.

Concussion знам, че си влюбена в мене, ама те е срам да ми признаеш. :)
Сега естествено, ще кажеш, че не е вярно.

Cyandreamer
01-04-2012, 17:21
Пречи ни логиката. Като вие я нямате - вярвайте си.

defender
01-05-2012, 09:28
http://store.picbg.net/pubpic/22/AF/ad027656467c22af.jpg

gandalfepi4
01-05-2012, 10:07
O sancta simplicitas. Гейски, наистина ли не разбираш какъв хюбрис извършваш върху себе си?

Аз съм знаел само "библията си", понеже видиш поствам цели абзаци от книги, изследвания от google scholar и линкове към някаква информация, явно непонятна за тебе, готово сдъвкана и поствана в уикито

НО

това че ти само пускаш някакви quote mining-и и тъпизми (по мое мнение и това на всеки изказал се по въпроса) не означава че ТИ си този който е неоригинален и неспособен да мисли за себе си?

И това след като 2 пъти ти обясних колко лошо нещо е argumentum ad verecundiam!

Защо ТИ не скочиш до твоята метафорична библия и не постнеш нещо от гигантски имена в еволюцията, които са християни?

Защо не постнеш нещо от всичките християни или теисти или деисти, които са правили титанични изследвания в сферите на и подкрепят теориите за еволюция, стара земя, абиогенезис, голям взрив и тн?

Нещо от Кен Милър, Франсис Колинс или Норман Борлоуг може би?

А да, забравих - само тези които са "важни" в някакъв аспект И СЕ СЪГЛАСЯВАТ с някакво малоумие, което харесваш са достойни за гигантската чест да бъдат цитирани (извън контекст) от теб, а тези които споделят религията ти, но са на обратно мнение са просто боклуци и тъпаци, недостойни да бъдат забелязани от тебе.

Момче, за четвърти път (втори в този пост) - това че сульо и пульо е казал нещо, което на теб ти харесва не означава нищо, поне за нас.

Ако авторитет се изказва в зоната си на експеритиза, това е едно. Ако някой "важен" чичка каже нещо, което бегло се отнася към такава зона по начин, който харесваш (примерът ти с атеистът Бил Гейтс може би?) това означава че си просто овца, която си мисли че като си сложи фетиша като идол другите ще спрат да ѝ се смеят и ще я вземат насериозно, неосъзнавайки че само извиква още повече смях и фейспалмове.

defender
01-05-2012, 10:18
ок, вече си ми ясен, причината за да не вярваш е не, че не можеш, а че не искаш и все си търсиш оправдания.

Който иска да вярва, търси основание да вярва, който не иска да вярва търси основания да не вярва - това ако не е избор, здраве да е.

gandalfepi4
01-05-2012, 10:22
Това го твърдиш от седмици, първо.

Второ - по какъв начин това че ти обяснявам колко е лош и безсмислен аргументът от авторитет може да те наведе на мисъл, толкова далечна и несвързана с темата?!?!

Blitzcrank
01-05-2012, 10:28
http://daniel-goh.com/wp-content/uploads/2008/10/god-v-satan.jpg :D

defender
01-05-2012, 10:28
http://store.picbg.net/pubpic/DD/C6/6beab27c78a7ddc6.jpg
Ако атестите вярвате, че всичко това е плод на случайността и хаоса, а не плод на Висш разум, трябва да сте наистина доста големи оптимисти....

gandalfepi4
01-05-2012, 10:36
Какво общо има това с горния ми пост?!

ИЛИ С ПО-ГОРНИЯ?!!

Да не би просто да драскаш нещо само и само да се поддържа някакъв малоумен спор, ей така, фън да има?

Отделно че постнатия текст е ебаси straw man-а. Никой никога не е твърдял че това става на случаен принцип (кой глупак ти го каза това наистина, кой?), но какво ли може да се очаква от някой, който до съвсем скоро е бил ограмотяван по въпроса от предмен наречен "природознание"...

Колко съм наивен наистина да си губя времето.

defender
01-05-2012, 10:44
http://daniel-goh.com/wp-content/uploads/2008/10/god-v-satan.jpg :D
Дори и да е така, Бог не е несправедлив. Нечестивците получават своята отплата. Всеки грях, има своите последствия.

А кой е накарал тези хора да се отклонят от правия пътя, ако не дявола и те са му се подали, и всъщност кой е виновника за наказанието на тези хора?

Когато шефа ти каже да свършиш някаква работа и някой който ти завижда че имаш хубава работа те види по пътя и те изкуши да идеш с него на кафе за да не успееш да си свършиш работата и шефа ти те уволни. Шефа ли е виновен или този който от завист те изкушава и ти сам си виновен, че си се подал и си го послушал, въпреки че си знаел какво ще последва.

gandalfepi4
01-05-2012, 11:07
random shit

пост, обясняващ надълго и нашироко защо не ти прави чест да постваш random shit

нещо абсолютно несвързано с конкретната тема, а с нещо което вече е предъвквано многократно и осъзнато от всеки, дори малко по-умен от куха костенурка

пост изразяващ недоумение от липсата на каквато и да е било връзка между двете, както и от неубосноваността на изказването

random shit

нещо, тотално несвързано с което и да е било от предните изказвания (дори и твоите на всичкото отгоре), само с цел flame-а да продължава

последен жалък, немощен опит да се проведе някакъв нормален разговор и да се даде шанс на олигофрена да си систематизира наркоманските, хаотични мисли

...

последван от нещо което е тотално несвързано с постовете и на двама ни, адресиращо random shit-а от по-горе (който е бил адресиран отдавна на всичкото отгоре, ако не се лъжа и със същия .jpg

Еми това е то. Няма смисъл да се говори с теб. То е невъзможно, смешно жалко.

Ти не изразяваш някакви мисли, а само постваш някакви глупости на случаен принцип, без да те интересува че абсолютно никой не ги бръсне за слива.

А когато някой се опита да се заеме с херкулесовия подвиг да осъществи някакъв контакт с кретеноидния монголоид който обитава краниума ти, му отговаря някакъв абсолютно несвързан брътвеж, някакви олимпийски скоци в напълно други сфери и въпроси, последвани от горди и смешно театрални увещания че реалността е грешна и ти си доказал нещо, отново, тотално несвързано със скорошните постове, бегло споменато на някоя предна страница.

Еми не си струваш са. Няма защо да се хабя. Времето което използвам за да пиша нещо с теб може да е по-добре използвано ако си размазвам лайна по лицето. Ти си просто жалък глупак.

А и аз излязох глупак че си губих времето с някой, който кара войникът убил Aрхимед да изглежда като валиантен защитник на разума и правдата.

defender
01-05-2012, 11:21
гондолфич4 ти си любимия ми атеист. Ти си атеиста, с който искрено се забавлявам, ти си един благороден атеист.
По всичко личи, че се оттегляш - тука вече ме засрами, трябваше аз пръв да се оттегля от безмисления спор с тебе.

npp
01-05-2012, 12:37
я вижте какво пише тук:

"Извикай силно, не се щади; Издигни гласа си като тръба Та изяви на людете Ми(т.е. на неправедните/лошите духовници/верчески служители) беззаконието им(т.е. верческото/духовното им беззаконие), И на Якововия дом(т.е. и въобще на неправедните/лошите вярващи като цяло) греховете им(т.е. техните верчески/духовни неправди). При все това те Ме търсят всеки ден И желаят да учат пътищата Ми(т.е. при все това не че Аз някога Съм ги карал/принуждавал, но те сами продължават да искат да бъдат дховници/духовни служители още откакто започнаха); Като народ, който е извършил правда; И не е оставил постановлението на своя Бог(т.е. Св. Закон на вярата), Те искат от Мене праведни постановления, И желаят да се приближат при Бога(т.е. да бъдат духовници/духовни служители). Защо постихме(т.е. защото служихме ти Боже Господи), казват, а Ти не виждаш? Защо смирихме душата си, а Ти не внимаваш? Ето, в деня на постите си(т.е. ето, в своето верческо/духовно служене) вие се предавате на своите си удоволствия(т.е. вие вършите (своите) верчески(-те)/духовни(-те) неправди/беззакония), И изисквате да ви се вършат всичките ви работи(т.е. и изисквате някой друг, например някой невярващ/нерелигиозен/неокултист, да върши вашите верчески/духовни задължения). Ето, вие постите(т.е. ето, вие упражнявате/практикувате вяра(-та)) за да се препирате и карате(т.е. за да изявявате враждебност към човеците и за да сеете/вършите неспасение и погибел за човеците), И за да биете нечестиво с пестници(т.е. и за да клеветите/съдите/осъждате/кълнете/проклинате/наказвате); Днес не постите(т.е. днес не служите в вярата) така Щото да се чуе горе гласът ви(т.е. така щото Аз истинският Господ Бог да чуя праведен глас от вас или поне праведни мисли). Такъв ли е постът(т.е. такова ли е верческото/духовното служен(и)е), който Аз съм избрал(т.е. което Аз съм постановил), - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика(т.е. значи ли че духовниците/духовните служители трябва да правят само някакви телесни ритуали?!), И да си постила вретище и пепел(т.е. и да търсят само своята си полза/изгода)? Това ли ще наречеш пост и ден угоден(т.е. вяра (в) и служене) на Господа? Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови(т.е. да работите за премахване на всички сатанински тежести/товари от човечеството), Да разслабваш връзките на ярема(т.е. за отмахване на сатанинските връзки от всеки човек в вселената), Да пускаш на свобода угнетените(т.е. за освобождаване на всички поробени от дявола/злото човеци), И да счупваш всеки хомот(т.е. и да премахвате/унищожавате всяко зло в живота на човеците единствено осигурявайки спасение за всички тях без причиняване на погибел против някой от тях)? Не е ли да разделяш хляба си(т.е. да разпределяш Благата от Бога) с гладния(т.е. за/на всички човеци, които се нуждаят от Неговите Блага), И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив(т.е. и да осигуряваш Христовата Благодат за всички човеци, които се нуждаят)? Когато видиш голия да го обличаш(т.е. докато все още има хора с проблеми, да изходатайствуваш разрешение на проблемите им от истинският Господ Бог), И да се не криеш от своите еднокръвни(т.е. и да не бягаш от това да работиш за осигуряването от истинският Господ Бог на/за всеки човек, който се нуждае от такова)? Тогава твоята светлина ще изгрее като зората(т.е. тогава наистина ще станете "светлина на света", а не "избезсоляла сол"), И здравето(т.е. и праведността/съвършенството) ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, И славата Господна ще ти бъде задна стража. Тогава ще зовеш, и Господ ще отговаря! Ще извикаш, и Той ще рече: Ето Ме! Ако махнеш насред себе си хомота(т.е. ако престанете да товарите/съдите човеците). Соченето с пръст(т.е. клеветенето) и нечестивите думи(т.е. и враждебните/вражеските/осъдителните думи), Ако даруваш на гладния желаното от душата ти, И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне; Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват. И родените от тебе(т.е. вашите прозелити) ще съградят отдавна запустелите(т.е. запустелите от верческото/духовното беззаконие) места; Ще възстановиш основите на много поколения(сиреч, които верческото/духовното беззаконие е разрушило през вековете от след седмият ден нататък); И ще те нарекат Поправител на развалините, Възобновител на места за население(сиреч, домостроител на Раят, който Господ Бог сътвори, но дявола чрез неговите духовници развали, сиреч, този свят). Ако отдръпнеш ногата си в събота(т.е. ако се съобразявате с времето докато истинският Бог се намира в състояние на хилядолетен сън-просъница), За да не вършиш своята воля(т.е. за да не вършите верчески/духовни неправди/беззакония) в светия Ми ден(т.е. през времето на "моят" сън-просъница, сиреч, докато съм в състояние на непълна състоятелност поради сънят-просъницата), И наречеш събота наслада(т.е. ако за вас пазенето на Божият Мир за цялото човечество е наслаждение, а не нещо неприятно), света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища(т.е. каквито и да било верчески/духовни неправди/беззакония), И не търсиш своето си удоволствие(т.е. своята си полза/изгода), и не говориш своите си думи(т.е. неправедни думи), Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това(т.е. закото Господ Бог се е заклел в това, и няма как да не изпълни обещанието си)." Исая 58: 1-14

просто вярата е (съз-)дадена от истинският Господ Бог с цел(-та) да се осигурява Спасение(-то) от Него за цялото човечество на вселената, просто няма друга цел, както и целта на политиката е да се ползва за политически(-те) цели на управлението на цялата държава и осигуряването на целият народ най-напред в/на пригодени(-те) за целта политически места, това е

HolyShit
01-06-2012, 08:54
гондолфич4 ти си любимия ми атеист. Ти си атеиста, с който искрено се забавлявам, ти си един благороден атеист.
По всичко личи, че се оттегляш - тука вече ме засрами, трябваше аз пръв да се оттегля от безмисления спор с тебе.

gandalf e момиче ,като казвам момиче ..Под 18 год е :d

defender
01-06-2012, 09:02
стига бе, момиче, не е момиче май, ако е момиче и предлагам брак.

Concussion
01-06-2012, 09:07
gandalf e момиче ,като казвам момиче ..Под 18 год е :d

Скрий се, бе, Гандалф си е качвал снимки даже, ти си момиче!

defender
01-06-2012, 09:11
^ то всеки може да си качи някаква снимка и да каже, че това е той.

Concussion
01-06-2012, 09:13
^ то всеки може да си качи някаква снимка и да каже, че това е той.

Абе като не знаеш за к'во става дума що се обаждаш?

gandalfepi4
01-06-2012, 09:17
Тихо бе гейски, не съм особено впечатлен. Какво следва? "Moят татко е по-богат от твоят татко" ли? Бегай се, тролче недоразвито.

За разлика от тебе аз няма да се разплача и разхълцам ако някой ми каже че съм момиче/обратен/негър/циганин/дебел/хилав/беден/неумеещ да играе по физе или нещо от този род.

Видиш ли, аз не съм едната мижитурка като тебе, която едва да навлиза в дебрите на психичното си развитие, че думите или мненията на олигофренчетата, които слушат lil' Wayne или се изказват срещу хомотата докато си изтъркват пишонките до кръв на лезби порно, да има някакво значение за мен.

Concussion
01-06-2012, 09:25
...или се изказват срещу хомотата докато си изтъркват пишонките до кръв на лезби порно, да има някакво значение за мен.

Мухахаха, европейски, признай си, точно това правеше на онова където аз го постнах, нали!!!

defender
01-06-2012, 09:25
^
Мухахахаххаха, амиииииииииииииииии не.

Concussion
01-06-2012, 09:27
Аз ако имах пишка, бих го правила!

gandalfepi4
01-06-2012, 09:33
^
Мухахахаххаха, амиииииииииииииииии не.

К'во се правиш бе пишкобòец, наистина ли си мислиш че не е очевидно как се бориш със змийчето в гащите. Блъскаш месото на кайма, пляскаш маймунката докато почервенее, полираш бастуна до болка.

Кой пубер не го прави все пак?

Единствения шанс е да не са те хванали хормоните още. Или си не само метафоричен чикиджия, или пикаеш сперма и си сменяш слипчетата по нощѝте

defender
01-06-2012, 09:47
Гандалф си е качвал снимки даже
а привлекателен ли е, на тебе харесва ли ти визуално.

npp
01-06-2012, 09:48
по принцип никой не би предпочел да прахосва онова, което има, за слабо ефициентни дейности, така че дори и да имаш най-качествен инструмент, едва ли ще предпочетеш да го използваш за някоя от некачествените употреби, но всеки би предпочел по-доброто пред по-лошото

ge6aaaa3
01-19-2012, 13:28
Какво ни пречи да вярваме в Бог?-Разума.Вас какво ви кара да вярвате ? Виждали ли сте Бог ? Помагал ли ви е някога ? Защо не вземете да скочите от един самолет, разчитайки на Бог да ви спаси ? Защо, когато ви се случи нещо лошо обвинявате дявола, а когато ви се случи нещо хубаво-Бог?Нали според убежденията ви Бог кове съдбата ви, включително и лошите моменти? И как става така, че всяка религия отрича другата и същевременно всяка е вярна?
Моите убеждения са следните-Религиите са създадени с политическа цел.Погледнете в историята и ще видите куп примери.Религията е използвана за подтискане развитието на личността.Средновековието е свързано с просвещението, а този период се нарича тъмните векове, ще оставя вярващите да се досетят защо.През Средновековието знаете ли как християните са третирали хората с душевни разтройства?-горили са ги на клада за ГРЕХОВЕ! Няй-висшия духовник в българия-Патриарх Максим заяви, че хората с увреждания са грешници.Наскоро и хората с репродуктивни проблеми също станаха грешници.Варненския Митрополит се вози във една от само двете такива коли в света- най вероятно Бог го е наградил за добрините му, като му е дал акъл да прави заменки и далавери.Не е вярно, че ние атеистите мразим християните-всеки има право да се заблуждава както иска.Никога не съм обиждал някой заради вярата му, както правят много християни.Аз си вярвам в себеси и в способностите на човека.
ПП Не твърдя, че няма бог, просто не вярвам и, че има.Все ми е тая има или не, знам само, че неспособните смятат, че нищо не зависи от тях, а само от някаква висша сила.Това включва и всички които се надяват управниците ни да подредят Бълария.Ако всеки си хвърля фаса на земята 1000 човека администрация, дори да искат не могат да изчистят 7 000 000 фаса са една минута.Всичко зависи от хората и всеки един от нас може да направи нещо по проблемите, вместо да си казваме:"И какво, като си хвърля фаса в коша, след като 6 999 999 ще си го хвърлят на земята.Я за по-лесно да го хвърля на земята, да се помоля на бог да го вдигне и да напсувам правителството, заради мизерията в която живея. "

HolyShit
01-19-2012, 21:30
А бе вий сте адски злe,бахти изродите !! Варите се бийте няколко чикий ви се протърка хуя поне,стига писахте по цял ден :(
Варете после на гарата наебете 4-5 курви за 25-30 лева общо ЕЙ ВИ ДАЛАВЕРА!! Бахти изродите,протъркват си клавиатурите по цял ден да пишат !!........

defender
01-19-2012, 21:55
Ама той гандалф е виновен. Нали гандалфе?

npp
01-20-2012, 07:32
.....

относно хората с увреждания/недъзи/болести имаш право за това че те не са грешници заради уврежданията/недъзите/болестите си, защото в това отношение те са просто жертви/потърпевши

gandalfepi4
01-20-2012, 10:09
Ама той гандалф е виновен. Нали гандалфе?

бе ходи да обвиняваш други християни че са еретици докато те те обвиняват че си еретик и да се изтрепвате и репресирате и измъчвате до смърт както едно (недалечно) време

defender
01-20-2012, 10:23
бе ходи да обвиняваш други християни че са еретици докато те те обвиняват че си еретик и да се изтрепвате и репресирате и измъчвате до смърт както едно (недалечно) време

Само, че техните обвинения са неоснователни и не отговарящи на Библията, просто я изопачават, а по някога умишлено си затварят очите или пък са се заблудили или не са я изследвали добре.

gandalfepi4
01-20-2012, 11:33
"Само, че техните обвинения са неоснователни и не отговарящи на Библията, просто я изопачават, а по някога умишлено си затварят очите или пък са се заблудили или не са я изследвали добре. "

аха, тоест за тях важи това, което те казват че важи за тебе?

EDIT:

http://imgur.com/OKrXp

ge6aaaa3
01-21-2012, 07:19
относно хората с увреждания/недъзи/болести имаш право за това че те не са грешници заради уврежданията/недъзите/болестите си, защото в това отношение те са просто жертви/потърпевши
Ами как да повярвам в нещо/Бог/, от което се очаква да е благосклонно към всички страдащи, апък неговите представители/духовниците/ смятат тези хора за грешници и недостойни за уважение???Нали идеята на християнството е свързана основно с прошката, защо Бог не им прости, а ги наказва?!?!Великите 10 божи заповеди...то не е нужно да си Бог, че да знаеш да не убиваш и да не е*еш жената на приятеля си....

Concussion
01-21-2012, 08:16
А бе вий сте адски злe,бахти изродите !! Варите се бийте няколко чикий ви се протърка хуя поне,стига писахте по цял ден :(
Варете после на гарата наебете 4-5 курви за 25-30 лева общо ЕЙ ВИ ДАЛАВЕРА!! Бахти изродите,протъркват си клавиатурите по цял ден да пишат !!........

То ти щото не пишеш по цял ден, само че за овесени каши и дилеми к'во да ядеш следобед. :? Изрод е тоя мутант на аватара ти.

HolyShit
01-21-2012, 11:19
То ти щото не пишеш по цял ден, само че за овесени каши и дилеми к'во да ядеш следобед. :? Изрод е тоя мутант на аватара ти.

Изрод е :( Дано стана и аз изрод като него..Дано ама надали :(
Имам си даскало,не е нужно да пиша тук километрични постове :)
А постовете ми за овесени каши за 2-3 реда ;.

Concussion
01-21-2012, 11:23
Изрод е :( Дано стана и аз изрод като него..Дано ама надали :(

АВВВ ти сериозно ли, бе? Това нито е красиво, нито атлетично, отвратително е. Не бих погледнала такъв мъж. За какво ти е?

defender
01-21-2012, 11:40
Това нито е красиво, нито атлетично, отвратително е.
Отгоре на всичко е и несиметрично (става въпрос за снимката на аватара).

npp
01-21-2012, 11:51
Ами как да повярвам в нещо/Бог/, от което се очаква да е благосклонно към всички страдащи, апък неговите представители/духовниците/ смятат тези хора за грешници и недостойни за уважение???Нали идеята на християнството е свързана основно с прошката, защо Бог не им прости, а ги наказва?!?!Великите 10 божи заповеди...то не е нужно да си Бог, че да знаеш да не убиваш и да не е*еш жената на приятеля си....

да, за съжаление имаше много усложнения за времето от сътворението на вселената до сега(около 5-6 хилядолетия) именно заради човешката религия, понеже човеците не са богове защото са безкрайно нищожни в сравнение с Бог и затова са склонни да грешат когато действуват в качество(-то) на богове т.е. в качеството на контролиращи Божието творение по духовен/окулетн път, защото всичката хитрост на дявола е концентрирана именно в това да съблазнява/прелъстява духовниците/духовните дейци/вярващите, тъй като от гледна точка на вярата/духовното, човеците са само потребители в вселената, докато само Бог е Администраторът, затова Той забранил на човеците да се занимават с окултна/езотерична дейност("дървото за познаване на доброто и злото" Битие 2: 16-17), но дявола ги прелъстил превръщайки ги в окултисти, или казано с други думи, в неправедни верчески/духовни дейци, така дявола успял да влезе в света, който Бог сътворил и да пороби цялото човечество под робството на верческото/духовното беззаконие познато в Библията с думите: грях, неправда, беззаконие, нечестие, и пр., оказва се че най-важното в вярата е смирението въз основа на Любовт(-та), не на познание(-то), но по-голямата част от духовниците/вярващите клоняха към познание(-то) и така се възгордяваха ставайки/бидейки грешни, досега за всичките 5-6 хилядолетия това беше световна тенденция, и затова е и цялата тази Библия с всичките онези педупреждения там, но уви лошата участ доминираше, дано да дойде покаяние у всички верчески/духовни беззаконици, или поне в колкото се може повече от тях.....

defender
01-21-2012, 12:45
^
един свидетел на Бог
http://vbox7.com/play:c2ac871aaf

npp
01-21-2012, 12:50
^
един свидетел на Бог
http://vbox7.com/play:c2ac871aaf

усети ли тъгата гледайки всички онези събрани хора там?, как хората се нуждаят от Спасението на истинският Господ Бог?

defender
01-21-2012, 12:55
^
каквооо, не те разбирам, поясни се

npp
01-21-2012, 12:59
^
каквооо, не те разбирам, поясни се

въпроса беше дали усещаш тъгата пораждана от Опасението за възможността човеците да останат в неспасение и погибел?, и Нуждата от това погиналите/неспасените да бъдат Спасени от истинският Господ Бог?

defender
01-21-2012, 13:08
ами то това опасение го има у всеки, кой може да е сигурен, че е достоен да се спаси, това е Божа работа.

нпп, защо и ти не свидетелстваш по този начин, като човека от клипа по-горе, ами тук свидетелстваш словото, което вече е засвидетелствано от апостолите.

npp
01-21-2012, 13:13
ами то това опасение го има у всеки, кой може да е сигурен, че е достоен да се спаси, това е Божа работа.

нпп, защо и ти не свидетелстваш по този начин, като човека от клипа по-горе.

досега истинският Господ Бог ме е правил да свидетелствувам из целият град, по улиците, в градският транспорт, в магазини, в интернет сайтове, и др., но това зависи най-вече от Него

defender
01-21-2012, 13:17
досега истинският Господ Бог ме е правил да свидетелствувам из целият град, по улиците, в градският транспорт, в магазини

и как така свидетелстваш в града, по улиците и в транспорта, какво става, левитираш ли, какво се случва точно. Не те разбирам.

npp
01-21-2012, 13:20
и как така свидетелстваш в града, по улиците и в транспорта, какво става, левитираш ли, какво се случва точно. Не те разбирам.

просто истинският Господ Бог свидетелствуваше Словото Си чрез мен на висок глас, дори гласа ми се е чувал на радиус от стотици метри, но никак не се хваля с себе си като казвам това, Заслугите са изцяло на истинският Господ Бог

defender
01-21-2012, 13:22
ама ти си ходиш из улиците и в транспорта, и с много висок тон на гласа цитираш Библията, така ли.

npp
01-21-2012, 13:26
ама ти си ходиш из улиците и в транспорта, и с много висок тон на гласа цитираш Библията, така ли.

Библията се цитира рядко, повечето свидетелство е с изцяло нови думи

defender
01-21-2012, 13:31
т.е. тези неща не ги пише в Библията и ти ги цитираш...............
а може ли да ни кажеш сега поне няколко изречения от тези нови думи, моля.

npp
01-21-2012, 13:32
т.е. тези неща не ги пише в Библията и ти цитираш, убреее
а може ли да ни кажеш сега поне няколко изречения от тези нови думи, че ми стана интересно.

престави си че арогантността ти не интересува истинският Господ Бог и Той не иска да ми даде да ти свидетелствувам, а и който е Добър, той е Добър, и който върши Добрините, той ги върши, и то без да трябва да му се казват хиляди думи, а който прави арогантни въртели като теб е ясно какъв е

BrainlessROCKBABY
01-21-2012, 13:34
Трудно ви е да го проумете може би - религията е мощно психологическо оръжие за контрол над хората ;] Има примери в световен мащаб.

npp
01-21-2012, 13:36
Трудно ви е да го проумете може би - религията е мощно психологическо оръжие за контрол над хората ;] Има примери в световен мащаб.

да, ти позна, но фарисеите така и не могат да го разберат

defender
01-21-2012, 13:41
какви арогантни въртели, казваш, че Бог те е направил свидетел, и сега нима очакваш хората да не се интересуват от теб.

defender
01-21-2012, 13:43

а който не е религиозен, а е езичник служещ на Бога (като npp), тогава той под контрол ли е?
Според мен той направо си е извън контрол!

npp
01-21-2012, 13:48
какви арогантни въртели, казваш, че Бог те е направил свидетел, и сега нима очакваш хората да не се интересуват от теб.

не, въобще не очаквам хората да се интересуват от мен, но истинският Господ Бог е всемогъщ за да изпълни Волята Си, а Той дори го правеше чрез не един човек

а който не е религиозен, а е езичник служещ на Бога (като npp), тогава той под контрол ли е?
Според мен той направо си е извън контрол!

има разлика между човешка(-та) религия, където вместо само на истинският Господ Бог се служи на всякакви други духове които са нечисти, и някой макар и езичник да бъде воден от самият истински Господ Бог, без воденият от Него да служи на друг дух по отношение на вярата

SunnyBlue
01-21-2012, 13:52
Добре каквито и да сте, вярата не иска големи усилия, просто вярвайте си ей така, нищо няма да ви стане нали.

Нали?!

Какъв е смисъла да вярваш в нещо след като знаеш че не съществува?! Ако можеш да ми докажеш .. но не можеш НАЛИ?! И не си ти човека който да заповядва на някой да вярва или не! :) Звучи сякаш си краля на света и каквото кажеш трябва да стане. Не става така всеки живее един живот както самият той иска, не както другите му казват. Ние сме реалисти, и знаем че няма в какво да се вярва! :) Доброто не го прави "Бог", нито лошото "Дявола". Ние си го правим! :)

defender
01-21-2012, 13:56
не, въобще не очаквам хората да се интересуват от мен, но истинският Господ Бог е всемогъщ за да изпълни Волята Си, а Той дори го правеше чрез не един човек
ами когато някой каже че Бог го е направил свидетел, хората ще се интересуват.

има разлика между човешка(-та) религия, където вместо само на истинският Господ Бог се служи на всякакви други духове които са нечисти, и някой макар и езичник да бъде воден от самият истински Господ Бог, без воденият от Него да служи на друг дух по отношение на вярата
А ти всъщност какво разбираш под думата религия.

defender
01-21-2012, 13:58
Нали?!

Какъв е смисъла да вярваш в нещо след като знаеш че не съществува?! Ако можеш да ми докажеш ..

а ти от къде знаеш че не съществува!