View Full Version : Какво им пречи да Вярват.
Страници :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
defender
04-14-2012, 16:16
Моят последен опит да говоря твоят език.
Казваш го като, че ли това е нещо много важно за мен - не бе говори как си искаш.
ако в атеизма има гностици и агностици, то това показва, че в атеизма също става въпрос за някакъв вид ВЯРА в нещо - това ме интересуваше.
thunderstruck5
04-14-2012, 16:18
Тая тема няма да свърши никога. Според мен трябва да разберете, че не можете да убедите другата страна по никакъв начин да вярва/ не вярва. Вярващите ще си цитират Библията, атеистите ще оспорват... Това е спор без край. Аз също не вярвам, но не ме топли дали другите вярват, стига да не се опитват да ми наложат мнението си. И като гледам вече 50 страници се дават отговори по зададения въпрос и автора и още няколко човека все така упорито ги отричат/оспорват.
defender
04-14-2012, 16:33
^ а нещо лошо ли правим всъщност. Ние ясно сме разбрали, че не можем да убедим другата страна, просто от времена време възниква някакво недоумение, казваме мнение и до тук.
то Господ е дошъл и са го разпнали, та аз ще убеждавам - никакъв шанс.
ПП: а и гадалфу4 честно казано ме кефи.
ScarlettS
04-14-2012, 17:06
интересно как един атеист казва - аз не вярвам в Бог, ама се съмнявам, че Той може и да съществува - втората част на изречението отхвърля първата, това вече не е атеизъм, а маловерие. Но както и да е.
Ааааа, може би искате да кажете "малко вярващ в Бога неверник".
Фактите от реалността, съчетани с правилното им разбиране благодарение на елементарна логика, показват, че е безсмислено да вярваш в бог. В момента, в който това се промени, разумните атеисти ще повярват, че го има. Сегашното знание на човечеството не ни дава причина да вярваме, но ние няма как да знаем всичко, което предстои да бъде открито и доказано, затова би било глупаво да кажем: ние 100% знаем, че в никакъв случай не може да съществува бог! Тези, за чиято позиция СЕ ИЗИСКВА вяра, крайно убедените атеисти ( пример: антитеистите) никога няма да повярват дори и ПРАВДОПОДОБНИ доказателства да сочат наличието на бог. Това е разликата. Толкова нереално просто е, че безкрайно ме изумява, че не можеш да го проумееш.
Нелепо е как четеш нещо, а по някакъв странен начин умозаключенията ти винаги успяват максимално да се отклонят от логичното му разбиране. Обясниха ти се дефинициите и гледните точки, а твоето заключение беше, че в атеизма се изисква вяра и атеистите твърдо вярвали, че бог не съществува. Не знам как го правиш наистина. Да, съгласна съм, че е тъпо и безсмислено да се обяснява едно и също на човек, който не иска да го осмисли. Defender е ясно, че каквото и да прочете, ще заключи, че е грешно, ако не доказва неговото мнение, но някой друг поне може да го разбере - това е единствената причина, поради която донякъде има смисъл да опиташ да изясниш позицията си.
defender
04-14-2012, 17:16
крайно убедените атеисти ( пример: антитеистите).
браво, браво, каква пламенна реч, 30 секунден аплауз, само не разбирам - атеисти и антитеисти не са ли еднакво крайно убедени в една и съща позиция, само дето атеистите нямат нищо против религията и тя не им пречи, а на антитеистите религията им пречи и я мразят и искат да я унищожат.
сега пак какви ще ги скалъпите, брееее, бреее. Бедна ми е фантазията.
атеистите твърдо вярвали.
твърдо убедени, (я пак прегледай)
ScarlettS
04-14-2012, 18:31
''The Chambers Dictionary defines antitheism in three different ways: "doctrine antagonistic to theism; 'denial' of the existence of a God; opposition to God.''
Визирах второто значение, а именно - твърдо отричане на съществуването на бог, което съвпада с термина гностичен атеист (разделени са и като негативен и позитивен атеизъм, слаб и силен и разни такива, както и да е).
"Most inclusively, atheism is simply the absence of belief that any deities exist''
Виждаш ли разликата? Атеистът не вярва в бог, при него липсва вярването, че има бог , а при антитеистът присъства вярване, че бог не съществува. Затова ти казвам и че при атеизма няма нужда от вяра, а при антитеизма - да.
absense of belief in existence of deities ≠ belief that deities do not exist
bowlingForBeer
04-17-2012, 04:34
Хората са любопитни говеда, които задават безброй ного въпроси с отворени отговори. Различните религии обясняват всичко по свой собствен начин, който в никакъв случай не бива да се приема буквално. И това е задоволявало любопицвото на хората в продължение на хилядолетия. След като науката е започнала да се развива, отговорите на въпросите за произхода на света и така нататък стават все по-задълбочени. Стивън Хокинг доказва, че няма бог.
Вярата е прекалено обширно понятие и изобщо не се ограничава до това дали има или няма бог. Ако първата религия се беше появила сега, най-вероятно щеше да обяснява за някакъв бог, който е извън вселената ни, отвъд големият взрив. И това е защото любопитството излиза отвъд границите на логичното и на това какво е в състояние да проумее човек.
ScarlettS
04-17-2012, 04:55
Стивън Хокинг доказва, че няма бог.
Това съм го пропуснала, може ли да дадеш някакъв линк. Винаги съм си мислела, че е невъзможно да се докаже със сигурност, че не съществува.
bowlingForBeer
04-17-2012, 05:04
Това съм го пропуснала, може ли да дадеш някакъв линк. Винаги съм си мислела, че е невъзможно да се докаже със сигурност, че не съществува.
http://www.youtube.com/watch?v=P-jQUHUF1MU&feature=related
Книгата му се казва The Grand Design.
ScarlettS
04-17-2012, 13:44
http://www.youtube.com/watch?v=P-jQUHUF1MU&feature=related
Книгата му се казва The Grand Design.
Мерси много :) Преди време съм гледала 'Вселената на Стивън Хокинг' и доста се припокриват.
Между другото, гледайки този клип, попаднах и на това http://www.youtube.com/watch?v=zKE4Bt8ylhM&feature=related - за нашата галактика.
http://www.youtube.com/watch?v=bXrXTx94aFg&annotation_id=annotation_252134&feature=iv - за познатата ни вселена. Това съм го гледала преди време , даже май в този раздел някой го беше постнал и е много интересно.
http://www.youtube.com/watch?v=Bcz4vGvoxQA - за големината на звездите
Не са свързани много с темата за бог, обаче са интересни. :)
А иначе тази книга The Grand Design съм я чувала, предполагам не я продават в България или аз поне не съм я срещала, така че я изтеглих на английски. Ще видим , засега ми се струва, че е написана достъпно - няма някакви прекалено сложни термини, което е добре :D
Concussion
04-17-2012, 15:25
bowlingForBeer и ScarlettS, живи и здрави да сте! Благодаря.
Lewskarche
04-25-2012, 13:29
Атеистите сме реалисти, вие всичките лоши случки ги преписвате на дявола, а когато ви е провървяло твърдите, че бог ви е помогнал, е.. не е вярно! Сам човек си го прави и доброто и лошото. Как ше потвърдиш, че бог ти е помогнал например да спечелиш някаква награда? Ако не бе разбрал за наградата, а ако не се бе записал на бюлетината? КАК ? Просто и ясно, ние сме хора с различни убеждения, ние сме хора които разчитат на себе си, на ума си, а не на някакво божество, което не се знае със сигурност има ли го, няма ли го :)
Ето ти точен и ясен отговор.Ще добавя и още нещо. Защо да се заблуждаваме и да сме като коне с капаци и да вярваме в нещо което не съществува. Аз съм казал , ако някой ми обесни от къде се е създал "бог" за да създаде нас тогава ще повярвам в него :)
defender
04-25-2012, 20:24
атеизъм, една човешка трагедия.
ledenakrasota
04-25-2012, 20:39
;
Атеистите също говорят за Бог нищо, че е под под друга форма. Имат доста интересни и задълбочени текстове, които са едно към едно с някой библейски обяснения. :lol:
Concussion
04-26-2012, 09:19
По-голяма трагедия от теб няма...
gandalfepi4
04-26-2012, 10:57
~99.999% от масата във вселената е извън слънчевата система, ~99.9% от масата на слънчевата система е в Слънцето, 90% от останалия 0.01% е в Юпитер и Сатурн и в миниатюрната точица, наречена Земя има миниатюрна точица наречена България, в която има миниатюрна точица наречена Гейски, която по някакъв невероятен начин успява да акумулира в себе си ~99.9999999999999999999999999999999999999999999999 99999999999999999999999% от тъпанарщината в мултивселената.
Вдигни си задника от компютъра, който е изобретен от хомосексуалния атеист Алън Туринг и продължи да си биеш сълзливи чикии над плаката на Джъстин Бийбър
ScarlettS
04-26-2012, 11:21
Атеистите също говорят за Бог нищо, че е под под друга форма. Имат доста интересни и задълбочени текстове, които са едно към едно с някой библейски обяснения. :lol:
Може ли да дадеш пример за такива текстове? Или изобщо за теми, с които атеистите са съгласни, и се припокриват с тези в библията? :)
Религия, една ерес спрямо човечеството!
bowlingForBeer
04-27-2012, 03:41
;
Какви са тия атеистични текстове, бе? Атеистичен текст може да се приеме доклад по математика, физика или химия. Може да се приеме книгата на Дарвин за естествената селекция, както и трудовете на Фроид. Атеизмът е много по-голям от просто морал. Той се позовава на история.
Също така държа да споделя, че професорът ми по религия, който също така е и шеф на факултета, е атеист ^^
ScarlettS
04-27-2012, 11:50
^
Може ли да попитам какво точно следваш? И доволен ли си от преподаването? Интересно ми е просто. :)
bowlingForBeer
04-27-2012, 16:33
следвам математика, но мисля да прекъсна по редица причини, които няма да обяснявяам тук, и да се върна в българия и да запиша психология. А въпросът за преподаването е прекалено относителен в моя случай.
ScarlettS
04-27-2012, 18:22
Ясно, учудих се, че изучаваш и религия - досега никой не е споменавал подобно нещо, но явно в чужбина е доста по-различно. Питам и защото засега съм се ориентирала към право тук в София, но не се знае и няма да ми е излишно да разуча повече. :)
bowlingForBeer
04-27-2012, 18:34
Просто мога да записвам по 1-2 рандъм класа на семестър, които звучат интересно. А иначе за хората тук, особено тези, които защитават колко важна е религията, набират знание от мама и тате, докато ги учат да боядисват яйца.
ledenakrasota
04-27-2012, 18:39
Темата е изключително забавна, като се има предвид какви индивиди пишат. :?
bowlingForBeer
04-27-2012, 19:02
Сега остава само някой да ми каже, че митохондрийната ДНК доказва теорията за Адам и Ева и ще стане супер забавно. И, да. Казвам го, за да го потърсите, да си напълните главите с фалшиви изводи и да дойдете да ги защитавате тук ^^
Митохондрийна ДНК. Моля ви ^^
Също така Mitochondrial Eve.
ScarlettS
04-27-2012, 19:10
Просто мога да записвам по 1-2 рандъм класа на семестър, които звучат интересно. А иначе за хората тук, особено тези, които защитават колко важна е религията, набират знание от мама и тате, докато ги учат да боядисват яйца.
И на мен щеше да ми е интересно да запиша допълнително религия, философия, психология или нещо подобно. Иначе по принцип и тук тези, които защитават религията, най-често го правят именно поради липсата си на знания за нея. Ако се заемат да прочетат библията, със сигурност доста ще намалее броят им.
Темата е изключително забавна, като се има предвид какви индивиди пишат. :?
Мхм. Можеше поне да дадеш пример какво разбираш под твоите 'атеистични' текстове , които били едно към едно с библейските, но карай.
ledenakrasota
04-27-2012, 19:15
Мхм. Можеше поне да дадеш пример какво разбираш под твоите 'атеистични' текстове , които били едно към едно с библейските, но карай.
Я как станаха мои?! :lol: Докато не се научите да изслушвате, няма нищо да разберете. Всичко става с четене, а не на принципа "аз всичко знам просто ей така и съм най-големия". :)
Не са едно към едно. Това какво ти казва някой и какво разбираш ти, са две различни неща. Всяка религия говори за едни и същи идеи. Философски, както искаш можеш да си извърташ тезите и да ги доказваш, но за това нещо се изисква стабилна база знания и поглед над нещата. :)
С пубертетски заяждания нищо няма да разберете, нито някой ще седне да ви обяснява нещо. Приятен спор. Който търси, намира. ;)
bowlingForBeer
04-27-2012, 19:23
Я как станаха мои?! :lol: Докато не се научите да изслушвате, няма нищо да разберете. Всичко става с четене, а не на принципа "аз всичко знам просто ей така и съм най-големия". :)
Не са едно към едно. Това какво ти казва някой и какво разбираш ти, са две различни неща. Всяка религия говори за едни и същи идеи. Философски, както искаш можеш да си извърташ тезите и да ги доказваш, но за това нещо се изисква стабилна база знания и поглед над нещата. :)
С пубертетски заяждания нищо няма да разберете, нито някой ще седне да ви обяснява нещо. Приятен спор. Който търси, намира. ;)
Всяка религия има едни и същи идеи? Всяка? Окей. По-вяли отговори не бях виждал напоследък.
ScarlettS
04-27-2012, 19:35
Всяка религия говори за едни и същи идеи.
Мога да се съглася, че всяка религия е взаимствала от предходните малко или много, но до там. Убежденията спрямо тези идеи не само на различните религии, но и на представителите на една и съща религия, често коренно се различават.
Попитах те, защото аз лично не намирам приликата, за която говориш между атеизма и християнството. Ако под християнство разбираш свободните съчинения на възприемащ се като такъв 'християнин', които със сигурност се различават от библейските, то те действително могат да съвпадат с някои от тези на атеиста. Тук става въпрос за грешно религиозно самоопределяне, не за прилики между очевидно изключително много различаващи се неща. Другите ти изводи изобщо няма да ги коментирам.
gandalfepi4
04-27-2012, 19:39
Това какво ти казва някой и какво разбираш ти, са две различни неща. Всяка религия говори за едни и същи идеи. Философски, както искаш можеш да си извърташ тезите и да ги доказваш, но за това нещо се изисква стабилна база знания и поглед над нещата.
Религията на маите:
Много богове
Светът е повърнат
Колиш хора за боговете
Отиваш в ад или рай
Гръцки политеизъм:
Има богове и титани
Светът е направен от ташаци
Правиш си к'вото искаш стига да не е празник
Отиваш в ада каквото и да си правил и си преебан
Хиндуизъм:
Има много "деви"
Идеята е да не бъдеш задник и да не ядеш хот-дог
Като умреш се прераждаш
Aканска религия:
Има само един бог и той е традиционният модел за монотеистичният бог
Той бива набит от бабичка докато готви и това го праща на небето
Като умреш ставаш праотец да напъстваш младите
О НЕБЕСА ТА ТЕ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО, КОЛКО СМЕ СЛЕПИ И ГЛУПАВИ!!!!
bowlingForBeer
04-27-2012, 19:51
Попитах те, защото аз лично не намирам приликата, за която говориш между атеизма и християнството.
Може да е имала впредвид философски есета, които се позовават на некви рандъм цитати от библията, като например Този, който мързелува е брат на този, който разрушава [Притча 18:9]. Но за сметка на това съм абсолютно сигурен, че нито един атеистичен текст не възхвалява робството например.
ledenakrasota
04-27-2012, 19:56
Идеи! Добро и зло. Навсякъде присъстват. Това е най-баналният пример. Да ви говори нещо израза "духовно израстване"? Сократ, Платон, Аристотел. Нещо говорят ли ви,а? А Буда, Исус Христос, Мохамед и т.н. знаете ли за какво говорят? :lol: Исихазъм знаете ли какво е ? Чели ли ли сте текст свързан с тази насоченост в християнството? Принципите са на тези в будизма и редица други източни култури. С една дума- медитация. А похватите знаете ли ги? Не ги, защото философията е сложна за схващане, но дори не сте седнали да ги четете. Не ми мешайте различните неща и да си мислите, че са едно или друго. :lol:
ledenakrasota
04-27-2012, 20:00
Може да е имала впредвид философски есета, които се позовават на некви рандъм цитати от библията, като например Този, който мързелува е брат на този, който разрушава [Притча 18:9]. Но за сметка на това съм абсолютно сигурен, че нито един атеистичен текст не възхвалява робството например.
Да, темата е много обширна. Не може просто да се нахвърлиш върху едно нещо и да кажеш "На! Това е така, а онова не е." Била съм на лекция и много слушах на тази тема. С голям интерес бих прочела нещо подобно стига да попадна на него. :)
Да изследваш различните гледни точки и да се обогатяваш по този начин е едно от най-хубавите неща за един човек, стига да го желаеш. :)
defender
04-27-2012, 20:09
Исихазъм знаете ли какво е ? Чели ли ли сте текст свързан с тази насоченост в християнството? Принципите са на тези в будизма и редица други източни култури. С една дума- медитация.
Християнството няма нищо общо с будизма и редицата източни лъжовни религии и учения, най-малко с медитацията.
Християнската молитва не е будиска медитация. Какви ги говориш.
ledenakrasota
04-27-2012, 20:16
Християнството няма нищо общо с будизма и редицата източни лъжовни религии и учения, най-малко с медитацията.
Къде пише, че християнството има общо с будизма?! Я пак си свери какво казах и какво си разбрал. :)Казах, че исихазмът е на този принцип. От тук следва въпросът какво е ТОВА нещо. ммм...нещо в християнството. Това, че е на принцип подобен на такъв от друга "религия" не го прави будизъм. :) и ви го оставям за домашно. :)
ledenakrasota
04-27-2012, 20:20
Къде пише, че християнството има общо с будизма?! Я пак си свери какво казах и какво си разбрал. :)Казах, че исихазмът е на този принцип. От тук следва въпросът какво е ТОВА нещо. ммм...нещо в християнството. :) и ви го оставям за домашно. :)
Това за лъжите. Ок. Тезата ти е, че еди какво си е лъжа. Дай доказателството. Всичко е с цел разсъждения вече. :) Не да се хвърляме така. Нищо, че това е интернет. :)
defender
04-27-2012, 20:20
Исихазмът е част от християнството, няма разлика между двете. Едни от големите светии на Православната църква са били исихасти.
исихазмът е отшелничество, хора умишлено стоящи далеч от света и отдадени изцяло на Бога в непрестанна молитва.
Повечето ''атеисти'', които познавам, не знаят защо не вярват в нищо, ''атеисти'' са, защото така е модерно, както е модерно да си ''хейтър''. И по принцип за мен атеизмът е едно от най-тъпите неща на тая Земя.
http://www.thoughtzone.net/images/icon-of-atheism.jpg
Иии да, поинтересувайте се малко от исихазма, личи си, че не сте много наясно, няма НИЩО, ама НИЩО общо с медитацията. о.о
defender
04-27-2012, 20:38
Повечето ''атеисти'', които познавам, не знаят защо не вярват в нищо, ''атеисти'' са, защото така е модерно, както е модерно да си ''хейтър''. И по принцип за мен атеизмът е едно от най-тъпите неща на тая Земя.
нали знаеш за парадокса на атеиста: Той вярва, че не вярва.
gandalfepi4
04-27-2012, 20:46
Идеи! Добро и зло. Навсякъде присъстват.
УАУ!!!! Toва ги прави 1249786123946% еднакви братоооо!!!!11! Сигурно се говори и за ХОРА! Може и да се споменава ХРАНА или СМЪРТ и други подобни окултни, мистични, никъде невиждани идеи и понятия!
По тая логика Да убиеш присмехулник и Спасителят в ръжта са еднакви понеже са написани на английски. Баси тъпанарщината дето изръси.
Каква е приликата между "Прави каквото господарят каза и му се подчинявай, това е морал" и "Живей просоциално с чиста съвест, че да се чустваш в мир със себе си и другите." а? Баси излагацията
Да ви говори нещо израза "духовно израстване"? Сократ, Платон, Аристотел. Нещо говорят ли ви,а? А Буда, Исус Христос, Мохамед и т.н. знаете ли за какво говорят? :lol: Исихазъм знаете ли какво е ? Чели ли ли сте текст свързан с тази насоченост в християнството?
Да, да, да, да и да. Даже знам и че и джизъса и моамедчо (че и евреите) говорят за един и същи бог тъй че няма смисъл да ги споменаваш поотделно, че будизма ражда идеята за златното правило дооооста преди въпросните религии, че исихазма нямаш никаква причина да го споменаваш във връзка с морал или философски идеи тъй като е практика бегло свързана с тези реалии, че Платон като го вкара при Иисус и Мометчо си вкара баси автогола ама не ми се задълбава в три параграфа що, че Сократ ТОЧНО заради тъпи религиозни хора бива екзекутиран и че Aристотел разглежда богове като заместител на физика, а НЕ като източник на морали. Това съм учил 4 години, останало ми е малко в чутурата.
Принципите са на тези в будизма и редица други източни култури. С една дума- медитация.
Почти нищо общо няма медитацията с всички освен две от гореизказаните неща и не виждам какво общо има с морал така или иначе.
А похватите знаете ли ги?
Ако говориш за медитация - да практикувам два вида от сравнително дълго време
Ако говориш за философия - отново, това са ми преподавали, по това съм писал размисли, по това са ме оценявали тъй че "да"
Не ги, защото философията е сложна за схващане, но дори не сте седнали да ги четете. Не ми мешайте различните неща и да си мислите, че са едно или друго.
Ако си на под 17-ина най-вероятно съм изчел доста повече мат'риал от тебе и доста повече съм бил вкаран във въпроса. Това което показа до сега по никакъв начин не показва от тебе да струи някакво знание, а празна увереност и кухо самохвалство:
"Ей, исихастите си зяпат пъповете! Това ги прави морални гений, а това че аз съм ги чувала ме прави титан на мисълта, лапайте пишонки, плебей с плебеите!"
Браво, ти си като интелектуален Родостки колос за нас, като нишка на Ариадна в тъмата на тъпизмите и олигофренията ни, не можем на малкия пръст да ти стъпим, сразяваш ни като Аполон Питон.
gandalfepi4
04-27-2012, 20:47
http://www.thoughtzone.net/images/icon-of-atheism.jpg
Mда, атеисти още преди 20 века ама са просто хейтърчета некви.
http://i697.photobucket.com/albums/vv335/DarthVerrick/Science/atheism.jpg
gandalfepi4
04-27-2012, 20:49
http://www.biblegateway.com/keyword/?search=meditate&version1=48&searchtype=all
gandalfepi4
04-27-2012, 20:50
нали знаеш за парадокса на атеиста: Той вярва, че не вярва.
Аз знам че не вярвам. Не може да вярваш че вярваш/не вярваш в нещо. Жалка идея за пинизъм
ScarlettS
04-27-2012, 20:52
ledenakrasota, eстествено, че ще ги има тези идеи - в тълкуването им е разликата. Разделението на добро и зло го има и отвъд пределите на религиите и философските учения. Постигането на духовно усъвършенстване пък става по различни начини според различните вярвания. Философски интерпретации върху отделни цитати на дадени религии могат да съвпадат, не виждам какво общо има това.
Въпросът е в това, че основните принципи на религиите се различават, както и схващанията и начинът на живот на последователите им.
eilhar, ти очевидно също не си се поинтересувала от доводите на атеистите. Ако аргументът, доказващ че атеизмът е едно от най-тъпите неща, е малоумната картинка, която си сложила, то ти препоръчвам да се поинтересуваш от научната теория за създаване на света (да, става въпрос за големия взрив), която повярвай ми няма нищо общо с ''нищо се появило от нищо, и просто избухнало, и се появили динозаврите''.
defender
04-27-2012, 21:17
http://www.biblegateway.com/keyword/?search=meditate&version1=48&searchtype=all
Православна Библия:
http://store.picbg.net/pubpic/D9/C0/d16fcea0a93ed9c0.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/A6/D7/02553e187d59a6d7.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/A5/32/a64e02882adea532.jpg
defender
04-27-2012, 21:28
то ти препоръчвам да се поинтересуваш от научната теория за създаване на света (да, става въпрос за големия взрив), която повярвай ми няма нищо общо с ''нищо се появило от нищо, и просто избухнало, и се появили динозаврите''.
да, то затова учените атеисти трепнат от мисълта за големия взрив, който разбива на пух и прах атеистичнитие им възгледи за създаването на вселената. Аз не знам защо толкова се радваш на този голям взрив, когато той говори в полза на теистите.
ScarlettS
04-27-2012, 21:36
Оф, и преди съм ти казвала, че при теорията няма нужда от създател, което много християни усилено се опитват да пробутат.
defender
04-27-2012, 21:44
Оф, и преди съм ти казвала, че при теорията няма нужда от създател, което много християни усилено се опитват да пробутат.
учените "материалисти" сами достигнали до извода, че ако вселената и била сътворена от Бог, то тогава тя трябва да бъде сътворена внезапно и от небитието - големия взрив доказва точно това. Фо.....
gandalfepi4
04-28-2012, 08:18
учените "материалисти" сами достигнали до извода, че ако вселената и била сътворена от Бог, то тогава тя трябва да бъде сътворена внезапно и от небитието - големия взрив доказва точно това. Фо.....
По-рано в същата тема показах, че чистият вакуум, буквално едното нищо, има физичното свойство да отделя виртуални частици, които имат потенциала евентуално да интерактират и да възпроизведат такъв процес.
Никаква мистерия, никакви паранормални еврейски зомбита и перфектно обяснява защо въпреки твоето твърдение повечето физици са атеисти
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism#Geographic_distribution
И ти отново си лъжлива торба с лайна, поздравления
defender
04-28-2012, 08:56
[b]По-рано в същата тема показах, че чистият вакуум, буквално едното нищо, има физичното свойство да отделя виртуални частици, които имат потенциала евентуално да интерактират и да възпроизведат такъв процес.
аха, виртуални частици........... аха, евентуално интерЕякулират......... и всичко това ставало просто ей така от само себе си. Да, това е едно рационално обяснение, което е 100% доказателство и не се нуждае от никаква вяра и Ганчо вече е спокоен. Атеистите сте били по-вярващи и от теистите бе, за да си поддържате "доказателствата".
защо въпреки твоето твърдение повечето физици са атеисти
това са трудни въпроси от дълбоко личностен и душевен характер, съвест и т.н. Ами то аз се чудя и на бабичката атеист, от другия вход дет' гледа само турски серияли и нищо не разбира от наука и религия, защо е атеист, ама айде де....... ще ми кажеш ли ти защо.
gandalfepi4
04-28-2012, 09:42
аха, виртуални частици........... аха, евентуално интерЕякулират.
http://i2.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/000/428/%E0%B2%A0_%E0%B2%A0.jpg
Tова... беше най-умната игра на думи, която можа да измъдриш... оххх
........ и всичко това става просто ей така от само себе си.
Всъщност те са просто функция на доста стар приницип и си имат приятно и елегантно обяснение.
http://en.wikipedia.org/wiki/Uncertainty_principle#Energy-time_uncertainty_principle
Тези които мислят че неща "стават ей така от само себе си" се наричат теисти и тяхната идея е горе долу-следната:
В началото имало нищо, от нищото изведнъж се пуфнало едно напълно формирано съзнание, което не е формирано от нищо и следователно в пълна невъзможност да интерактира със себе си или каквото и да е било друго, и което тъй като по един или друг начин съществува е обременено от персонална времелиния, което не му пречи да не е съществувало преди да съществува, и най-накрая - въпреки че е самодостатъчно е решило да създаде ТОВА
http://www.youtube.com/watch_popup?v=oMSLSCNDeyE&vq=medium
за да си гледа едни домашни любимци в най-забутанта и миниатюрна част от него
Да, това е едно рационално обяснение, което е 100% доказателство и не се нуждае от никаква вяра и Ганчо вече е спокоен.
Ми... ми да всъщност, доста ясно го каза.
Атеистите сте били по-вярващи и от теистите бе, за да си поддържате "доказателствата".
Ми наблюдавано е, обяснено е, контролирано е... не вижам тук много място за вяра.
това са трудни въпроси от дълбоко личностен и душевен характер, съвест и т.н.
Трънки, обикновена физика и нищо повече. Това че ти си задръстен като гибон и виждаш магии в ежедневната работа на другите хора и не си от калибъра на нормалните хора не значи нищо за никого.
Ами то аз се чудя и на бабичката атеист, от другия вход дет' гледа само турски серияли и нищо не разбира от наука и религия, защо е атеист, ама ....... ще ми кажеш ли ти защо, айде де.
Ми то и Тед Харарт дето беше гигантски религиозен гуру го хванаха да се друса с лсд и да лапа пишонки, ще ми кажеш ли ти защо айде де? Боклук тъп.
defender
04-28-2012, 09:48
не си от калибъра на нормалните хора не значи нищо за никого.
кои са тези нормални хора бре, я опиши характеристиките на един нормален човек.
.....
Бог създава хляб, а човекът с познавателните си способности вложени му от Твореца разбира, че хляба е направен от брашно, е й кво.
когато се идентифицирате като теисти и атеисти всъщност така се делите на измислени от човешката(666) религия разделения, които са се явили вследсвие на възгордяването от верческото/духовното беззаконие, в Писанието(Библията) са посочени две категории от хора в това отношение: "юдеите" т.е. онази на духовниците/вярващите, и "езичниците" сиреч онази на невярващи/нерелигиозни/неокултисти, и двете категории са били определени от самият истински Господ Бог като съвсем естествени, нито едната е грешна сама по себе си, нито другата, понеже както само по себе си не е грешно да има управници(президент, премиер, министри, депутати и пр.) и обикновени граждани, така и никак не е грешно да има духовни служители и обикновени потребители, но лошо е когато някой причинява зло на някакъв човек, разни вярващи са се възгордявали пред невярващите и ги наричали атеисти и така се е била зародила идеята за теизма и атеизма, именно вследствие от такова възгордяване, защо да трябва да угаждате на зверовата(666) доктрина, ето Исус е най-типичния пример за духовен служител, въпреки че Той е самият Господ, винаги досега се е представял като служител на спасението за човеците, което идва/е от Бога, но не и като някакъв, който е дошъл за да му служат, Той е служил на всички човеци, като слуга на всички тях, но нокига не е имало човеци, които да му служат така на самият Него
"Но Исус ги повика и рече: Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и големците им властвуват над тях. Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Матей 20: 25-28,
"Исус..... понеже пребъдва вечно, има свещенство, което не преминава на другиго..... Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях." Евреи 7: 22-25,
а в днешно време се навъдиха много неправедни духовници/вярващи, които знаят само да господаруват над другите като ги заставят да примат белега на тяхната неправедна религия, застрашавайки/заплашвайки ги че ако не приемат белега на "главата" или "ръката" си ще отидат в ада и че приживе не ще (могат да) имат нормален нито добър живот тук в този свят
"И мамеше живеещите на земята(т.е. склонните към упражняване(-то) на неправедна верческа/духовна дейност) чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя(т.е. безскрупулна верческа/духовна/религиозна дейност). И позволи му се да даде дишане(т.е. деятелен дух) на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума(т.е. да действа подобно на Св. Дух/Господ Бог); също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава(т.е. за да не може никой да има нормален/добър живот), освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." Откровение 13: 14-17
как дори и лекарите от медицината служат единствено на това пациентите да бъдат (из-)лекувани и поддържани в добро здраве, като това е и основната цел на медицината, и то без да имат за цел да господаруват над пациентите с гордост, тирания, корист, или скъперничество, докато колко много досегашни духовници/религиозни/окултисти/вярващи единствено знаеха да служат на собственото си угождение, като даже устрояваха множество лукави хитрости за поробване на цялото човечество на системата на себелюбието, користолюбието, неспасението и погибелта
defender
04-28-2012, 10:21
^
35. Иисус чу, че го изпъдили вън и, като го намери, рече му: ти вярваш ли в Сина Божий?
36. Той отговори и рече: кой е, господине, та да повярвам в Него?
37. Иисус му рече: и видял си Го, и, Който говори с тебе, Той е.
38. А той рече: вярвам, Господи! И Му се поклони.
Според теб тогава какъв трябваше да бъде отговора в цитат 38.
^
35. Иисус чу, че го изпъдили вън и, като го намери, рече му: ти вярваш ли в Сина Божий?
36. Той отговори и рече: кой е, господине, та да повярвам в Него?
37. Иисус му рече: и видял си Го, и, Който говори с тебе, Той е.
38. А той рече: вярвам, Господи! И Му се поклони.
да, поклонението на истинският Господ Бог може да бъде съвсем Естествено нещо, но Исус не е казал на никой: "поклони ми се", нито: "целуни ми задника", нито: "да ми платиш", нито каквото и да е, с което спасението и живота на човеците да бъдат осуетени дори и малко, виж как Исус е спасявал, изцелявал и възкресявал всеки срещнат нуждаещ се, дори и когато не са искали да им се помогне, докато в човешката(666) релгия не се вижда някой там да прави като Него и посочените в новозаветните книги Негови ученици, но резултатите (от дейноста) на човешката религия е неспасение и погибел за мнозина, тя не е станала известна дори и с възкресението на един единствен човек, но само знаят да печелят всякакви угодни тям неща за сметка на страданията и погибелта за много други човеци
"в него се намериха кърви от пророци и от светии и от всичките заклани на земята(т.е. в човешката религия се намериха злините, които бяха сполетяли пророците, светиите и всички човеци сполетяни от зло)." Откровение 18: 24
например, ти спасил ли си поне един човек, излекувал ли си поне един болен, възкресил ли си поне един мъртвец, и това поне с молитва?!, но колко много духовници/вярващи дори и не държаха на това да дойде спасение, изцеление и възкресение от Бога за човеците, а камо ли да се молят винаги за това
"И влезе пак в синагогата; и там имаше човек с изсъхнала ръка. И наблюдаваха Го, дали ще го изцели в съботен ден, за да Го обвинят. Той каза на човека с изсъхналата ръка: Изправи се насред. Тогава на тях казва: Позволено ли е да се прави добро в съботен ден, или да се прави зло? да се спаси ли живот, или да се погуби? А те мълчаха. А като ги изгледа с гняв, наскърбен поради закоравяването на сърцата им, каза на човека: Простри си ръката. Той я простря; и ръката му оздравя. И фарисеите, като излязоха, веднага се наговориха с Иродианите против Него, как да Го погубят. Тогава Исус се оттегли с учениците Си към езерото, и голямо множество от Галилея отиде изподир." Марк 3: 1-7
defender
04-28-2012, 10:51
^
исках да кажа, че човека от цитата ясно се е характеризирал като "вярващ".
Според теб какъв отговор трябваше да даде човека от цитата, като се има предвид това, което говореше в по-предишния си пост.
^
исках да кажа, че човека от цитата ясно се е характеризирал като "вярващ".
Според теб какъв отговор трябваше да даде човека от цитата, като се има предвид това, което говореше в по-предишния си пост.
дори и човека от този цитат да е вярващ, това не означава(не посочва) че невярващите не се нуждаят от спасение, изцеление, обновление и възкресение, а след като Бог създава човеците от нищото, Той може така и да обнови намиращите се под греха, така че, не става въпрос за дискриминация, иначе Бог щеше да е неправеден ако имаше за цел да спаси само вярващите, понеже вярата не е дадена за спасение само на онези, които са вярващи, но това е инструментът (съз-)даден от истинският Господ Бог за истинските Светии, чрез който Те да измолят от Бога вечно спасение и живот за всички човеци и въобще за всички одушевени/души
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките(т.е. за спасението на всички) човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат добри/праведни). Защото има само един Бог и един ходатай(т.е. и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. братята в вярата) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(т.е. да се молята в всеки случай действувайки от Любов, чрез Добри/Праведни дела), а не гневни и препирливи" 1 Тимотей 2: 1-8,
"И друг ангел дойде, та застана пред олтара, държейки златна кадилница(т.е. правилната вяра); и нему се даде много темян, за да го(т.е. голяма подкрепа за да я) прибави при молитвите на всичките светии над златния олтар, който бе пред престола. И кадилният дим(т.е. и Богоугодното "сладко" за Бога "благоухание" на съвършената Любов на Светиите) се издигна пред Бога от ръката на ангела заедно с молитвите на светиите." Откровение 8: 3-4
defender
04-28-2012, 11:16
http://store.picbg.net/pubpic/E7/C2/c40ab47a98d3e7c2.jpg
---
http://store.picbg.net/pubpic/BF/51/e03d36f13405bf51.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/E7/C2/c40ab47a98d3e7c2.jpg
---
http://store.picbg.net/pubpic/BF/51/e03d36f13405bf51.jpg
едно е един единствен човек да бъде спасен, а друго е явлението на Исус и посочените в Новозаветните книги Негови ученици, които спасяват, изцеляват и въкресяват всеки срещнат нуждаещ се човек, което е било известно на всички обитатели в районите където Те са действували, а такива писменни свидетелства, и то за спасението на един човек, са само на букви, но няма свидетелство от хиляди хора, които да са видяли с очите си чудото на спасението от Бога извършвано чрез един или няколко истински Светии
"ето, изнасяха мъртвец, едничък син на майка си, която беше и вдовица; и с нея имаше голямо множество от града. И Господ, като я видя, смили се за нея и рече й: Недей плака. Тогава се приближи и се допря до носилото; а носачите се спряха. И рече: Момче, казвам ти, стани. И мъртвият се подигна и седна, и почна да говори. И Исус го даде на майка му. И страх обзе всички, и славеха Бога, казвайки: Велик пророк се издигна между нас; и Бог посети Своите люде. И това, което казваха, се разнесе за Него по цяла Юдея и по цялата околност." Лука 7: 12-17,
"Защото не бих се осмелил да говоря за нещо освен онова, което Христос е извършил чрез мене за привеждане езичниците в покорност на вярата чрез моето слово и дело, със силата на знамения и чудеса, със силата на Светия Дух [Божий], така щото от Ерусалим и околностите му дори до Илирик напълно съм проповядвал Христовото благовестие. Обаче имах за цел да проповядвам благовестието така, - не там гдето беше вече известно Христовото име, да не би да градя на чужда основа(т.е. да не би да се окаже че се трудя за човеци, които нямат (голяма) нужда от спасение и покаяние ако Бог вече се е погрижил за тях достатъчно); но, както е писано: - "Ония ще видят, на които не се е възвестило за Него; И ония ще разберат, които не са чули" Това ме е възпирало много пъти, та не съм дохождал при вас." Римляни 15: 18-22
defender
04-28-2012, 11:39
но няма свидетелство от хиляди хора, които да са видяли с очите си чудото на спасението от Бога извършвано чрез един или няколко истински Светии
а ти колко хиляди свидетели имаше, които да са видели с очите си това, което е станало с тебе и за което всички знаем.
а ти колко хиляди свидетели имаше, които да са видели с очите си това, което е станало с тебе.
дори и да не е имало нито един очевидец на това, което е станало с мен, но не осъждам човеците задето не са духовници/вярващи, и въобще не съдя никой, но най-малкото желая дори (и) още сега да дойде спасение и вечен живот от Бога за всички човеци/одушевени, и никак не държа на каквито и да е условия за неспасение или погибел на някой от тях, Доброто отношение към човеците е важно пред Бога, докато човешката(666) религия е нагъл и нахакан фарс
ledenakrasota
04-28-2012, 16:23
УАУ!!!! Toва ги прави 1249786123946% еднакви братоооо!!!!11! Сигурно се говори и за ХОРА! Може и да се споменава ХРАНА или СМЪРТ и други подобни окултни, мистични, никъде невиждани идеи и понятия!
По тая логика Да убиеш присмехулник и Спасителят в ръжта са еднакви понеже са написани на английски. Баси тъпанарщината дето изръси.
Каква е приликата между "Прави каквото господарят каза и му се подчинявай, това е морал" и "Живей просоциално с чиста съвест, че да се чустваш в мир със себе си и другите." а? Баси излагацията
Да, да, да, да и да. Даже знам и че и джизъса и моамедчо (че и евреите) говорят за един и същи бог тъй че няма смисъл да ги споменаваш поотделно, че будизма ражда идеята за златното правило дооооста преди въпросните религии, че исихазма нямаш никаква причина да го споменаваш във връзка с морал или философски идеи тъй като е практика бегло свързана с тези реалии, че Платон като го вкара при Иисус и Мометчо си вкара баси автогола ама не ми се задълбава в три параграфа що, че Сократ ТОЧНО заради тъпи религиозни хора бива екзекутиран и че Aристотел разглежда богове като заместител на физика, а НЕ като източник на морали. Това съм учил 4 години, останало ми е малко в чутурата.
Почти нищо общо няма медитацията с всички освен две от гореизказаните неща и не виждам какво общо има с морал така или иначе.
Ако говориш за медитация - да практикувам два вида от сравнително дълго време
Ако говориш за философия - отново, това са ми преподавали, по това съм писал размисли, по това са ме оценявали тъй че "да"
Ако си на под 17-ина най-вероятно съм изчел доста повече мат'риал от тебе и доста повече съм бил вкаран във въпроса. Това което показа до сега по никакъв начин не показва от тебе да струи някакво знание, а празна увереност и кухо самохвалство:
"Ей, исихастите си зяпат пъповете! Това ги прави морални гений, а това че аз съм ги чувала ме прави титан на мисълта, лапайте пишонки, плебей с плебеите!"
Браво, ти си като интелектуален Родостки колос за нас, като нишка на Ариадна в тъмата на тъпизмите и олигофренията ни, не можем на малкия пръст да ти стъпим, сразяваш ни като Аполон Питон.
Ето, затова не харесвам нета. Тук изразяваш една теза, втори чете и разбира трето, четвърто, пето... :? Къде ви е аналитичното мислене не знам. Не ми намесвай в темата темата за морала. Както казах можем много да си говорим, но просто не ми заобикаляй засегнатия въпрос. :)
Разбира се, не може да не ми засегнеш това с годините. :lol: Това е форум за тийнове и тук не може да има други индивиди. Не ми се занимава с редовните клиширани реплики, докато се стигне до същината. Ще ти кажа, че съм на повече години, а те нямат нищо общо с интелекта и развитието ми. :) Всеки си има своя път. :-D Имам щастието да се докосна до това, което търся и съм засягала почти всеки аспект на каквото ми допадне. Обичам да изучавам начина на мислене на дадена култура и да се обогатявам. За това се изисква да бъдеш широко скроен и да уважаваш чуждия мироглед, дори когато не го разбираш. :)
Дадох за пример исихазма, защото не просто се вглабяваш в пъпа. Тук има техники на дишане + създадените упражнения към тях, които се препокриват с тези в медитацията. Принципът е един и същ, а не да ми говориш за глупостите си. Всеки вижда това, което иска. Ти не искаш да чуеш другия. Къде ми забърка моралът в това, което аз обяснявам. Отново неразбории и един развален телефон. Останалите неща въобще няма да ги коментирам. Намесваш ми свои си работи в съвсем различна тема. Какъв спор е това? :lol:
Днес бях на Ранди Гейдж. Много се радвам, че там не срещнах такива хора, каквито явно има само в нета. Който иска да чуе и знае, просто го прави. :) Със здраве!
defender
04-29-2012, 08:16
Дадох за пример исихазма, защото не просто се вглабяваш в пъпа.
ами не, при исихазмът няма вглъбяване в пъпа.
при исихазма едно от неща е да се насочи вниманието на ума в сърцето, молитвата да излиза от сърцето.
Тук има техники на дишане
може би има една техника при дишането, но тя дори не толкова важна и дори не е задължителна,
целта е примерно да се използва вдишването та така по-лесно да се насочва ума навътре към сърцето. Другото което е, че по някого дишането може да се използва като похват за по-лесно постигане на непрестанна молитва, например при вдишване се казва молитва и при издишване също, ако молитва е от по-малко думи. Но както казах това с дишането изобщо не е задължително и молитвата може да се постигне и без да се прибягва към такива приоми с дишането.
+ създадените упражнения към тях, които се препокриват с тези в медитацията. Принципът е един и същ, а не да ми говориш за глупостите си.
не знам за какви създадени упражнения говориш, защото може би няма такива.
И не, принципът на молитвата и медитацията не е един и същ.
Другото което е, че при исихазма истинската молитва се постига изключително при съдействието на Божията помощ и благодат, а сърцето трябва бъде обучено в чувства на смирение, покаяние и съкрушение, за приемане на тази благодат.
Много се радвам, че там не срещнах такива хора, каквито явно има само в нета. Който иска да чуе и знае, просто го прави. :) Със здраве!
да бе, само в нето имало такива хора, НИЕ сме навсякъде.
ledenakrasota
04-29-2012, 08:51
ами не, при исихазмът няма вглъбяване в пъпа.
при исихазма едно от неща е да се насочи вниманието на ума в сърцето, молитвата да излиза от сърцето.
може би има една техника при дишането, но тя дори не толкова важна и дори не е задължителна,
целта е примерно да се използва вдишването та така по-лесно да се насочва ума навътре към сърцето. Другото което е, че по някого дишането може да се използва като похват за по-лесно постигане на непрестанна молитва, например при вдишване се казва молитва и при издишване също, ако молитва е от по-малко думи. Но както казах това с дишането изобщо не е задължително и молитвата може да се постигне и без да се прибягва към такива приоми с дишането.
не знам за какви създадени упражнения говориш, защото може би няма такива.
И не, принципът на молитвата и медитацията не е един и същ.
Другото което е, че при исихазма истинската молитва се постига изключително при съдействието на Божията помощ и благодат, а сърцето трябва бъде обучено в чувства на смирение, покаяние и съкрушение, за приемане на тази благодат.
да бе, само в нето имало такива хора, НИЕ сме навсякъде.
1. Каква молитва и медитация бе?! :shock: Ти чуваш ли, схващаш ли за какво ти говоря?! Принципът на дишането. Ти не дишаш през г*за с извинение. :D
2. Григорий Ситаит издава практики за ума и тялото. Той е разпространител на директната практика.
Заставаш в поза лотос, съзерцаваш пъпа си. Това е умната молитва примерно. Не трябва да говориш, защото се разпиляваш. И едва тогава трябва да се самовглабиш и молитвата да ти идва от сърцето, като непрекъснато повтаряш една фраза. Не се сещам какви бяха точно думите, но са най-баналните. И една тук трябва да извира от сърцето. Целта е да се види таворската светлина на Моисей. Вече всеки има различни описания какво представлява това нещо. Философията също е интересна, както и символиката. :)
Техниката на дишане е едно от най-съществените неща за каквото и да било. Приемам, че просто нямаш представа за какво ти говоря или не се сещаш, но не приемам твърдението ти за приоми, защото е абсурдно. :)
defender
04-29-2012, 09:09
1. Каква молитва и медитация бе?! :shock: Ти чуваш ли, схващаш ли за какво ти говоря?! Принципът на дишането. Ти не дишаш през г*за с извинение. :D
нищо не схванах. Каза ми нещо, ама нищо не каза. Може ли по-просто да разясниш тази точка (от село съм).
Заставаш в поза лотос, съзерцаваш пъпа си.
Това с пълни глупости, полза лотос, хаххаха. Можеш да си казваш молитвата в каквото и полза искаш и навсякъде.
Не трябва да говориш, защото се разпиляваш.
Можеш и да говориш можеш и да не говориш, целта е да се постигне молитвено състояние на духа, който може да присъства при всяко действие на човека, дори и да правиш лицеви опори ако искаш. Но да, ако не говориш, това спомага, но не е задължително. Когато исихаста постигне молитвено състояние на духа, молитвата сама започва да извира, човек може и да си работи и да говори и т.н.
Целта е да се види таворската светлина на Моисей.
Каквооо, това вече и върха на самопрелъстяването, да ти можеш и много други работи да видиш, но това е прелест. Целта е изпросване на милост за спасение и сили за подвизаване в борбата със себе си и злото.
Приемам, че просто нямаш представа за какво ти говоря или не се сещаш, но не приемам твърдението ти за приоми, защото е абсурдно. :)
Ми ок, любоффф да има.
Concussion
04-29-2012, 09:16
Това с пълни глупости, полза лотос, хаххаха. Можеш да си казваш молитвата в каквото и полза искаш и навсякъде.
ПОЛЗА?!?
ПОЛЗА?!? И си го написал два пъти това! Оле ама верно си много тъп.
ledenakrasota
04-29-2012, 09:16
нищо не схванах. Каза ми нещо, ама нищо не каза. Може ли по-просто да разясниш тази точка (от село съм).
Можеш и да говориш можеш и да не говориш, целта е да се постигне молитвено състояние на духа, който може да присъства при всяко действие на човека, дори и да правиш лицеви опори ако искаш. Но да, ако не говориш това спомага, но не е задължително. Когато исихаста постигне молитвено състояние на духа, молитвата само започва да извира, човек може и да си работи и да говори и т.н.
Каквооо, това вече и върха на самопрелъстяването, да ти можеш и много други работи да видиш, но това е прелест. Целта е изпросване на милост за спасение и сили за подвизаване в борбата със себе си и злото.
Ми ок, любоффф да има.
Грешка! Това ти е грешката! Не просто молитвата! Исихаската молитва! И с нищо не можеш да обориш историята. Има си фактите, трудовете, ученията и изследванията. Не е нещо, което човек да не може да научи. Особено за позата лотос, защото моето твърдение е за за конкретен пример, а ти говориш за молитвата въобще. Тук просто спорът се нулира, защото спориш за едно, а имаш предвид друго. Ей така хвърлени думи в пространството. :?
defender
04-29-2012, 09:25
няма такова нещо като някакво задължение да се прави поза лотос в исихазмът, няма. Аз не знам от житията на свети отци, някой да е правил поза лотос, нито съм чувал монаси, свещеници или православни християни да го правят.
Приемам, че си чела нещо, защото от словосъчетанията които използваш си личи, че си чела нещо на тази тема, но явно не си го разбрала добре.
gandalfepi4
04-29-2012, 11:29
Много ме кефи как 'ристияните обяснявате на ирелигиозните колко сте по-навътре с ма'триала и колко по-ясен е за вас света, ама като се чупим започвате да се дърлите по между си и да си обяснявате един на друг колко сте по-навътре с ма'триала и колко по-ясен е за вас света. Така и не схванах как всеки човек, от всяка форма на теизъм, от всяка религия, от всяка деноминация, от всяка традиция във въпросната деноминация, в определено време знае че той и единствено той (тя) е този който е уцелил правилно работите, а всички други билиони хора са идиоти. И ТОВА ВСИЧКОТО НА ВЯРА! XD
defender
04-29-2012, 12:00
^
Православните християни би трябва да се ръководят не от себе си или от някакви свои си разбирания за вярата, а от Светото Писание и писанията на светите отци. По принцип духовния закон е такъв: всичко, което те води към смирение и покаяние е добро и всичко, което те води до самопревъзнасяне, гордост, чувство, че си някакъв спасител и подобни, то тогава е зло.
gandalfepi4
04-29-2012, 13:48
^
Православните християни би трябва да се ръководят не от себе си или от някакви свои си разбирания за вярата, а от Светото Писание и писанията на светите отци. По принцип духовния закон е такъв: всичко, което те води към смирение и покаяние е добро и всичко, което те води до самопревъзнасяне, гордост, чувство, че си някакъв спасител и подобни, то тогава е зло.
Ми ти не си смирен по никакъв начин - обиждаш, иронизираш, лъжеш, държиш се сякаш си светлината на света поне във форума и на няколко момента те сгащихме да нарушаваш заповеди дадени от библията.
Изводите от това са повече от ясни
defender
04-29-2012, 13:59
Ми ти не си смирен по никакъв начин - обиждаш, иронизираш, лъжеш, държиш се сякаш си светлината на света поне във форума и на няколко момента те сгащихме да нарушаваш заповеди дадени от библията.
Изводите от това са повече от ясни
Защото знаем, че законът е духовен, пък аз съм от плът, продаден на греха.
А каквото правя, не зная; защото не това, що желая, върша, а онова, що мразя, него правя.
Ако пък върша това, що не желая, съгласявам се със закона, че е добър;
Аз зная, че в мене, сиреч в плътта ми, не живее доброто; защото желание за добро има у мене, но да го върша не намирам сили.
И тъй, намирам у себе си такъв закон, че, кога искам да върша доброто, злото стои до мене.
Защото с вътрешния си човек намирам услада в закона Божий,
Прощавайте!!!
gandalfepi4
04-29-2012, 14:24
Мда, аз как успявам да не лъжа като разпран педераст за щяло и нещяло, да не издигам в култ някакъв морален код който да потъпквам във всеки мой пост горе-долу и дори да не съм толкова гаден в изказванията си от теб (щото където използвам излишна профанност е имперсонално). Ти си леке и двуличник. Ей това си ти:
http://i.imgur.com/WWY7B.jpg
defender
04-29-2012, 14:30
Мда, аз как успявам
Ами "аз" не съм "ти". Сигурно си морално по-силен от мене, аз и не го отричам.
gandalfepi4
04-29-2012, 14:46
Има сила на волята, няма "морална" сила. Лесно се развива с различни ноотропици или практики тип медитация. Сядай си на гъзо и почвай да бъдеш примерен човек сега.
defender
04-29-2012, 15:01
^
Значи силата на волята се придобива от медитацията, а ако аз съм слаб и черпя сили от медитацията, то какво дава сила на медитацията и я прави продуктивна, че тя да е в състояние да ме захрани. Като тебе ли ще стана?
gandalfepi4
04-29-2012, 15:09
Значи силата на волята се придобива от медитацията,
yup
а ако аз съм слаб и черпя сили от медитацията, то какво дава сила на медитацията и я прави продуктивна, че тя да е в състояние да ме захрани.
Тя е просто упражнение бе. Все едно да питаш кое дава сила на вдигането на щанги, че то само по себе си да ти дава сила. Глупав въпрос за нещо безкрайно просто
, Като тебе ли ще стана?
В кое отношение? Може да си по-дисциплиниран ако правиш такава медитация, ако това разбираш то отговорът е да, но дотук спира. Може да станеш по състрадателен ако практикуваш такъв тип медитация па, от теб си зависи. Все едно да питаш дали "физическите упражнения по принцип" ще те направят по-бърз или по-силен. Зависи какво правиш и как, няма двама еднакви "спортисти", няма и двама еднакви хора практикуващи медитация.
ledenakrasota
04-29-2012, 15:34
няма такова нещо като някакво задължение да се прави поза лотос в исихазмът, няма. Аз не знам от житията на свети отци, някой да е правил поза лотос, нито съм чувал монаси, свещеници или православни християни да го правят.
Приемам, че си чела нещо, защото от словосъчетанията които използваш си личи, че си чела нещо на тази тема, но явно не си го разбрала добре.
Не просто съм чела. Уча го, предадено ми е и е факт. Държа изпит, дори. Мога да го разбера, защото не ми е далечна материя. Но мога да ти кажа, че не си го изучавали и нищо не ти говори. Както вече посочих Григорий Синаит има сборник. Не е нещо неизвестно. Говоря ти за една тема, а ти ми намесваш морал и т.н. Съвсем забиваш и се отклоняваш, защото просто не го разбираш. А да не говорим как наричаш нещо глупост без доказателство само, защото не го приемаш, а аз се опитвам да ти обясня, че бъркаш. :)
Тези неща не се научават или учат за четири години. Трябва да вникнеш и непрекъснато да откриваш нови и нови неща. Това прави всеки учен. :) Едно безкрайно изследване. От спора можеш да си извадиш изводи до колко си наясно и дали си развил аналитичното си мислене. Ако не желаеш, просто си води подобни дискусии ей така на кръчма, защото в момента точно това правиш с мен. Аз обаче държа да се говорят верни неща и то на стабилна база знания. :)
ledenakrasota
04-29-2012, 15:36
^
Значи силата на волята се придобива от медитацията, а ако аз съм слаб и черпя сили от медитацията, то какво дава сила на медитацията и я прави продуктивна, че тя да е в състояние да ме захрани. Като тебе ли ще стана?
Много си загубен по този пост. :?
defender
04-29-2012, 15:42
Не просто съм чела. Уча го, предадено ми е и е факт. Държа изпит, дори. Мога да го разбера, защото не ми е далечна материя. Но мога да ти кажа, че не си го изучавали и нищо не ти говори. Както вече посочих Григорий Синаит има сборник. Не е нещо неизвестно. Говоря ти за една тема, а ти ми намесваш морал и т.н. Съвсем забиваш и се отклоняваш, защото просто не го разбираш. А да не говорим как наричаш нещо глупост без доказателство само, защото не го приемаш, а аз се опитвам да ти обясня, че бъркаш. :)
Тези неща не се научават или учат за четири години. Трябва да вникнеш и непрекъснато да откриваш нови и нови неща. Това прави всеки учен. :) Едно безкрайно изследване. От спора можеш да си извадиш изводи до колко си наясно и дали си развил аналитичното си мислене. Ако не желаеш, просто си води подобни дискусии ей така на кръчма, защото в момента точно това правиш с мен. Аз обаче държа да се говорят верни неща и то на стабилна база знания. :)
не знам какво учиш, но съм съгласен да говорим с православни богослови, и ще видим дали медитацията и молитвата си приличат и използват еднакви приоми и "упражнения", и дали се използва поза лотос.
Другото е празни приказки.
Ако искаш в църквата Свети Седмочисленици в София, познавам свещеници, можем да отидем
ledenakrasota
04-29-2012, 15:44
не знам какво учиш, но съм съгласен да говорим с православни богослови, и ще видим дали медитацията и молитвата си приличат, и дали се използва поза лотос.
Другото е празни приказки.
:lol: Ти наистина не чуваш за какво ти говорят хората?! Умната молитва на исихазма, а не молитвата. Правиш ли разлика въобще между двете, а? Защото, ако не правиш, просто си трагичен. :lol:
defender
04-29-2012, 15:49
да правя разлика и много добре знам за какво говоря,
ledenakrasota
04-29-2012, 15:56
да правя разлика и много добре знам за какво говоря,
Ако ти беше ясно, в поста си за богословите щеше да посочиш умната молитва от исихазма, а не молитвата. Тогава разликата щеше да е очевидна, но явно просто ти се спори или не разбираш за какво става въпрос, защото никой не казва това, което посочваш в поста. :)
defender
04-29-2012, 16:04
http://store.picbg.net/pubpic/AB/3A/cb72388138daab3a.jpg
ledenakrasota
04-29-2012, 16:17
http://store.picbg.net/pubpic/AB/3A/cb72388138daab3a.jpg
Григорий Палама и Григорий Синаит са различни личности и основните дейци на исихазма. :) Не ми цитирай, а се разрови в това, което ти казвам вече за не знам за кой път, а именно сборника на Г. Синаит. :) Двамата имат различно дело. Затова споменах по-назад, че всеки го тълкува различно и символиката на философията е много интересна. :) Не ти ли направи впечатление, че споменах какво точно разпространява Синаит? :?
defender
04-29-2012, 16:24
Добре, опиши ми тогава по-подробно в какво се състой една исихатска молитва според това, което ти си чела и с какво точно се различава от тези неща, с който аз ти описвам исихатската молитвата.
ledenakrasota
04-29-2012, 16:30
Добре, опиши ми тогава по-подробно в какво се състой една исихатска молитва според това, което ти си чела и с какво точно се различава от тези неща, с който аз ти описвам исихатската молитвата.
Вече го направих, но явно не четеш. :lol: Съответно описах точните места на двата ти аргумента в една такава молитва. Не четеш ли какво ти пиша? :? Освен това не съм го чела. Просто се знае и е факт. Ти гледаш само философската страна, но има и друга-практическа.
defender
04-29-2012, 16:32
аз чета, но просто искам да го събереш на едно място, за да е по-подредено, лесно са консумация, осмисляне и сравнение.
gandalfepi4
04-29-2012, 16:43
Моме откажи се. То няма оправия. Гледай к'во го правя дебила в другата тема. Просто няма активност в мозъка му и това е то. Просто няма смисъл
ledenakrasota
04-29-2012, 16:47
аз чета, но просто искам да го събереш на едно място, за да е по-подредено, лесно са консумация, осмисляне и сравнение.
Какво сравнение бе, душо? Едно и също е. омг Само се повтарям. :?
defender
04-29-2012, 16:51
[b]....
какво бе човеко, защо си мислиш, че точно ти си ме светнал за науката и прочие, чел съм и преди тебе за изследвания, наука, имам кабелна телевизия - гледам, имам интернет, имам книги - чел съм, гледал съм научнопопулярни филми, по същия начин интересувал съм се и от религията и направил съм своя избор. Не мога сега да разбера за какъв се изживяваш.
gandalfepi4
04-29-2012, 17:00
Защото до момента (абсолютно буквално) всеки един човек в тоя събфорум е изразил почти пълно несъгласие с повечето ти изказвания и е достигнал до заключение че не може с теб да се комуникира като с нормален човек.
Говори ти един нещо, други се включват да помагат - йок Маро. Просто не приемаш.
Никакъв диалог не може да има с тебе просто. Говорим по м/у си, караме се ругаеме се, но рано или късно по поне някои въпроси постигаме някакъв консенсус, някакво разбирателство. С тебе не. В твоя случай все едно се опитваш да играш на шах с гълъб - буташ фигурите, изсираш се върху дъската и обявяваш победа над световен гросмайстор и просто не си способен да разбереш че нещо не е като хората. Безсмислено е, няма какво да се говори.
defender
04-29-2012, 17:19
какво точно да приемам, когато някой ми казва че молитвата на исихастите в православната църква била медитация в поза лотос и си гледали пъпа, какво да му кажа - естествено, че това не е вярно и не може да бъде друго, светите отци, повечето, от които са били исихасти, ясно са си казали какво представлява молитвата.
Когато някой ти противоречи с нещо ти защо цитираш Уикипедия като доказателство, ами по същия начин и аз така говоря от това което казват светите отци.
и интересно е че когато се цитира уикипедия всички млъкват, когато се цитират светите отци и Евангелието повечето спорят. Е кво да се прави.
Библията ясно е предсказано - че знанието ще се увеличи неимоверно и ще дойде времето на отстъплението.
ledenakrasota
04-29-2012, 17:39
какво точно да приемам, когато някой ми казва че молитвата на исихастите в православната църква била медитация в поза лотос и си гледали пъпа, какво да му кажа - естествено, че това не е вярно и не може да бъде друго, светите отци, повечето, от които са били исихасти, ясно са си казали какво представлява молитвата.
Да! Ясно и точно са го написали. Това, че ти не разбираш и отказваш да разбереш е друг въпрос. Дори не се замисляш защо е така, въпреки, че и това си има супер простото и ясно обяснение. :lol:
defender
04-29-2012, 17:41
ок, продължавай в същи дух,
поне кажи, хубава ли си?
ledenakrasota
04-29-2012, 17:43
поне кажи, хубава ли си?
А ти тъп ли си?!
defender
04-29-2012, 17:46
нещо обидих ли те.
защо така реагираш, какво казах.
тъп съм.
ledenakrasota
04-29-2012, 17:52
нещо обидих ли те.
защо така реагираш, какво казах.
тъп съм.
нз http://prikachi.com/images/800/4533800o.gif
Rebirthing
04-30-2012, 02:53
Аре стига с тоя исихазъм ! Поредното откраднато направление/течение в псевдохристиянската религия.
Тук има техники на дишане + създадените упражнения към тях, които се препокриват с тези в медитацията.
Техники на дишане, тоест Пранаяма + упражнения, т.е Асани - това май е от някоя източна религия, хм ?! А накрая стигаш Нирвана (т.е виждаш божествената светлина според исихастите) ! Непрекъснатото повтаряне на една фраза много пък ми напомня на пеенето на мантра, която впрочем отново произлиза от Индия !
Сори но подобни източни практики изобщо не се толерират в християнството !
JungleJaguar
04-30-2012, 06:38
поне кажи, хубава ли си?
А ти тъп ли си?!
Aаахахахах
Тва ме разби ахахаах
дихателните техники са вследствие от нашествието на системата/царството на звяра(666), която има за цел наместо Любовта/Правдата в вярата да постави разни неправедни правила и ритуали за тялото и ума, правила и ритуали за дейноста или седене, ритуал за дишане, правила и ритуал за сетивата(-ната дейност), ритуал за съсредоточаване и т.н., това води до духовно извисяване и кулминации наричани самадхи, нирвана, и др., а схемта, по която верческата/духовната система на "тъмнината" действува обикновено е една и съща, целта и е наместо същинският грях, който е верческата/духовната неправда, да бъдат поставени някакви естествени телесни неща - такива като секса(-уалността) и телесните сетива(-ни дейности), а самото верческо/духовно беззаконие да бъде поставено за свято(-то)/свещено(-то)
"И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че окултизма(дълбоките верчески/духовни работи) привидно изглеждаше добър за човека), и че беше приятно за очите(т.е. и че разкрива големи перспективи за човека), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава божествено всезнание и божествена власт и могъщество), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. окултните/трансце(н)денталните възприятия/сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат телесното като греховно); и съшиха смокинови листа(т.е. и изнамериха множество верчески/духовни неправди(лъжепророчества)) та си направиха препаски(т.е. и си направиха човешка(666) вяра/духовност/религия)." Битие 3: 6-7,
"А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата(т.е. че в послешните времена разни духовници/вярващи може да (по-)следват верческа(-та)/духовна(-та) неправда), и ще слушат(т.е. и че може да се предадат на) измамителни духове и бесовски учения(т.е. и неправедни вероучения), чрез лицемерието на човеци(т.е. на духовни водачи), които лъжат(т.е. които лъжепророкуват), чиято съвест е прегоряла(т.е. чиято съвест е осквернена с (всякакви) неправди в вярата), които запрещават жененето(т.е. секса(-уалността)) и заповядват въздържание от ястия(т.е. от разни сетивни дейности), които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват(т.е. които вярват правилно) и разбират истината(т.е. а също и от онези, които разбират Истината/Естеството на Божието Творение). Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение(т.е. ако не се употребява за зли цели); понеже се освещава чрез Божието слово(т.е. понеже е освещавано от иситнискят Господ Бог) и молитва(т.е. а също и чрез молитвите на истинските Светии). В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега. А отхвърляй скверните и бабешките(т.е. и човешките) басни(т.е. вероучения) и обучавай себе си в благочестие. Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. Това слово е вярно и заслужава приемане; понеже за това се трудим и се подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог, Който е Спасител на всичките човеци, а най-вече на вярващите(т.е. а най-вече на праведните вярващи). Това заръчвай и учи." 1 Тимотей 4: 1-11,
"Никой да ви не отнема наградата с измама(т.е. не оставяйте на който и да е да ви заблуждава), чрез самоволно смиреномъдрие и ангелослужение(т.е. и верческо/духовно служение), като наднича в неща, които не е видял и напразно се надува с плътския(т.е. с неправедният) си ум, а не държи главата Христа, от Когото цялото тяло, снабдявано и сплотено чрез ставите и жилите си(т.е. чрез истинските части), расте с нарастване, дадено от Бога. Ако сте умрели с Христа относно първоначалните учения на света(т.е. относно неправедните вероучения), то защо, като че живеете на света, се подчинявате на постановления, като, "Не похващай"(т.е. отречи се от сетивата(-ните дейности)), "Не вкусвай"(т.е. не яж еди-каква си храна), "Не пипай"(т.е. не прави секс), (които всички се развалят от употреба), по човешки(т.е. по неправедни верчески/духовни) заповеди и учения? Тия неща наистина имат вид на мъдрост в произволно(т.е. на свободно) богослужение и смирение и в нещадене на тялото(т.е. на плътта), но не струват за нищо в борбата против угождаването на тялото(т.е. в борбата против угаждането на дявола и за истинското насищане на човешкото същество)." Колосяни 2: 18-23
за сравнение ето четирите най-популярни заповеди в индийските вероизповедания:
- да не се прави никакъв секс, освен само за зачеване на деца
- да не се приемат никакви упойващи и стимулиращи вещества, алкохол, наркотици, успокоителни, цигари, кафе, и чай
- да не се консумира месо, яйца, риба, чесън, лук, гъби, грах, и др.
- да не се игре (на) хазарт
никъде в Св. Писание(Библията) няма такива заповеди
defender
04-30-2012, 11:44
^
хатака, хатака, пуцай ги яко.
Rebirthing
04-30-2012, 13:04
за сравнение ето четирите най-популярни заповеди в индийските вероизповедания:
- да не се прави никакъв секс, освен само за зачеване на деца
- да не се приемат никакви упойващи и стимулиращи вещества, алкохол, наркотици, успокоителни, цигари, кафе, и чай
- да не се консумира месо, яйца, риба, чесън, лук, гъби, грах, и др.
- да не се игре (на) хазарт
никъде в Св. Писание(Библията) няма такива заповеди
Адски много си противоречиш, ама адски много. Първото изобщо не е вярно ! За другото...хубаво, изкара, че Библията позволява пиенето на алкохол, употребата на наркотици, стимуланти и успокоителни ! Евала пич !
Всъщност добре, че са заповедите от индийските вероизповедания, та да опазят поне малко здравето на някои хора !
Адски много си противоречиш, ама адски много. Първото изобщо не е вярно ! За другото...хубаво, изкара, че Библията позволява пиенето на алкохол, употребата на наркотици, стимуланти и успокоителни ! Евала пич !
Всъщност добре, че са заповедите от индийските вероизповедания, та да опазят поне малко здравето на някои хора !
и в Библията има предупреждения за възможна евентуална вреда от систематично препиване, преяждане, и пр., освен това досега тази тема винаги е била засягана и по телевизиите, вестниците, списанията, интернет, училищата, и въобще в обществото като цяло, обаче става въпрос за това кои са основните заповеди в вярата, понеже едно е, което е посочено(-то) в Св. Писание(Библията), да нямаш други богове освен само Онзи, Който наистина е Истинският, да не се върши неправда в вярата, да не се следва/упражнява/практикува чрезмерна вяра, и пр., а друго е когато на първо място в същото отношение са поставяни някакви забрани за удовлетворяване на съвсем естествени телесни нужди и консумации на съвсем естествени храни, и когато въз основа на това верческите/духовните заблуди/неправди са посочвани за съвсем святи, т.е. в това отношение има реверсивност в верческата/духовната система на "тъмнината" - всичко там е обърнато наопаки
defender
05-02-2012, 12:59
Ето знамето, с което около 5000 зле въоръжени опълченци удържат 35 000 хилядната турска войска на Сюлейман паша, дотогава непознаваща що е поражение. А на сабите на опълченците е било изписано "С нас е Бог".
http://store.picbg.net/pubpic/29/58/642189a05a022958.jpg
gandalfepi4
05-02-2012, 16:11
Брей, аз пък си мислех че е грешно да се убиват хора. Тц, тц, тц
StolenBliss
05-04-2012, 16:54
Искам на мен да ми кажете мойто как се нарича, ако има наименование. Значи християнка съм, обаче вярвам в Господ и съм на мнение, че е един, просто с много имена, но пък не вярвам в Исус Христос. В смисъл такъв, че не го приемам като Господ, не е ми някъв важен, как да го обесня. Та нещо такова има ли име ;о
ledenakrasota
05-04-2012, 16:59
Библията се интерпретира по всякакъв начин и всеки я тълкува според своите виждания. Половината доказателства на страшно много противоречиви тези за каквото и да било са въз основа на нея.
Страшно много фолклорни разкази и предания от различни култури се препокриват с нея, а те са по-старите. Фолклорът предшества литературата.
StolenBliss, някои хора ходят на църква всяка неделя, защото им е задължение, а не, че вярват. Това какви ги прави? Живееш във време, когато не те убиват, заради вярата ти или заради липсата на такава. :? Днес имаш право на личен избор.
Rebirthing
05-04-2012, 17:04
Не спазвате заповедите в Библията, не сте ник'ви християнки тогава. Изобщо чели ли сте Старият Завет и Новият завет или просто си вярвате в некви там сили колкото да се успокоявате, че нещо бди над нас ?!
gandalfepi4
05-04-2012, 17:36
Искам на мен да ми кажете мойто как се нарича, ако има наименование. Значи християнка съм, обаче вярвам в Господ и съм на мнение, че е един, просто с много имена, но пък не вярвам в Исус Христос. В смисъл такъв, че не го приемам като Господ, не е ми някъв важен, как да го обесня. Та нещо такова има ли име ;о
Ами... определено си странна за класификация, но ако под бог с много имена (аджиба че всички религии говорят за един и същи бог) това се нарича универсализъм, но самата дефиниция е супер размазана. Наричай се манджа с грозде просто :P
defender
05-05-2012, 05:03
Библията се интерпретира по всякакъв начин и всеки я тълкува според своите виждания.
Има само един правилен начин на интерпретация на Библията, всичко друго е заблуда или опит да се отклонят хората от правилния път. Атеизма също е форма на лъжливо интерпретиране на Библията, според своите виждания и самозаблуда.
defender
05-05-2012, 05:12
Значи християнка съм, обаче вярвам в Господ и съм на мнение, че е един, просто с много имена, но пък не вярвам в Исус Христос. В смисъл такъв, че не го приемам като Господ, не е ми някъв важен, как да го обесня. Та нещо такова има ли име ;о
Трябва да се вярва така както казва Бог, а не така както на нас с теб ни се иска.
Христос ти показва пътя, по който да достигнеш до Бога. Без Христос това е невъзможно за човека, защото човека винаги и лесно се подава на заблуди и дяволско въздействие. Пример за такъв заблуден човек може да бъде Буда и т.н.
именно Исус Христос е единственият Господ, обаче проблема идва от лошото Му представяне от страна на духовниците/вярващите от човешката(666) религия, защото Той е единственият Господ на цялата тази вселена, но те Го представяха в образа на някакъв човек
"Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 30,
"Вие Ме наричате Учител и Господ; и добре казвате, защото съм такъв." Йоан 13: 13,
"И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света..... защото си Ме възлюбил преди създанието на света." Йоан 17: 5-24,
"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58,
"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете..... А за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове;..... и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 1-10,
"И Бог каза: (Сине Мой нека) Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;..... И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,
"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа." Битие 2: 7,
"Исуса Христа Назарянина..... Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла. И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Евреи 4: 10-12,
"И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите." Откровение 19: 16,
"ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите." Еклесиаст 5: 9,
"Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Марк 10: 45,
"ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. и христосовци) много), но за нас(т.е. но за всички човеци/одушевени е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него." 1 Коринтяни 8: 5-6,
"има само един Бог и един ходатай(т.е. и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички;" 1 Тимотей 2: 5-6
ledenakrasota
05-05-2012, 09:49
Има само един правилен начин на интерпретация на Библията, всичко друго е заблуда или опит да се отклонят хората от правилния път. Атеизма също е форма на лъжливо интерпретиране на Библията, според своите виждания и самозаблуда.
Най-смешното винаги ми е било това, че някой си мисли, че като прочете няколко неща и всичко знае. Няма мащабен поглед върху нещата, нито е вникнал в материята. За тези неща трябват години. Ако искаш да разбереш нещо, непрекъснато подлагаш нещата на съмнение, за да докажеш истинността им и прочие. Всичко това те обогатява, но ако не го желаеш, го наричаш глупост, защото противоречи на представата ти за нещата.
Повечето хора нямат реална представа, дори какво е религията. Много обичам някой да ми спори и да ми казва какво е християнско и какво е предхристиянска традиция. :lol: Същите хора не могат да поберат информацията в главата си, защото не са подготвени за това. Най-смешното от всичкото е как седят и ти обясняват кое как е. :-D
Правилен начин на интерпретация няма, нито е само един за Библията. Ако беше само един, еволюцията на човека нямаше да съществува.
Теза: Потопът от Библията е взаимстван, да не кажа според други хора "откраднат" от Гилгамешкия епос. Много се е изписало по въпроса. Ако знаете добре английски, няма да имате затруднения с изследванията. :)
Всяко нещо може да се интерпретира по коренно противоположни начини. Въз основа на тях се градят други и още, и още такива. Времето показва кое е вярно и кое не. Дори да е грешно, то е предпоставка за създаването на вярното. Иначе кое ще провокира доказването на обратното. :)
defender
05-05-2012, 10:14
Всяко нещо може да се интерпретира по коренно противоположни начини.
Въз основа на тях се градят други и още, и още такива.
има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат, която е единствено в православната църква.
Дори да е грешно, то е предпоставка за създаването на вярното. Иначе кое ще провокира доказването на обратното. :)
Човек се развива когато види и признае грешките си, тогава той започва да се поправя, а когато човек е прелъстен, когато е във властта на дявола, той не може дори да се осъзнае за да се поправи и тогава започват и всякакви различни интерпретации.
ledenakrasota
05-05-2012, 10:32
има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат, която е единствено в православната църква.
Човек се развива когато види и признае грешките си, тогава той започва да се поправя, а когато човек е прелъстен, когато е във властта на дявола, той не може дори да се осъзнае за да се поправи и тогава започват и всякакви различни интерпретации.
Вторият цитат е във връзка с тезите, дете. :?
"има правилно тълкуване на Библията и то не е човешко дело, а дело на Божията благодат"
Библията сбор от Стария и Новия завет. Не е дело на Бога. Делата описани в нея са с Негово участие. Той не я е написал като 10-те Божи заповеди и да я е предал някому. Библията има безброй преписи и всеки преписвач е допълвал по нещо свое. Може само да се гадае кое е първо, второ и т.н. Затова има безброй изследвания и на тази тема. Библията се е приемала буквално някога. Днешните тълкувания са най-различни. Нямаше да има католици, протестанти, православни и т.н.
"която е единствено в православната църква."
От къде си сигурен, че е само там, а? Това е като зазубрен текст, на който са те научили и си плямпориш без да чуваш какво ти говорят. Дай доказателства, защото така биха ти казали доста хора.
Всеки има своя път и за всеки човек вярата е нещо съкровено и лично. Не можеш да налагаш някакъв модел нему. Ако за двама души Бог е един, но нагласите са им различни, това може да ги направи или приятели, или врагове. Пример е католицизма и православната църка. Да не говорим за протестантите и католиците. омг Какво меле е имало толкова векове. Въпреки, че тук се намесват най-вече политическите интереси и други фактори. :?
defender
05-05-2012, 10:47
Потребителя отказва да спори, да убеждава, да се налага, свободната воля е съкровенна.
Който има уши да слуша, нека слуша! - Лука 14
ledenakrasota
05-05-2012, 10:50
Потребителя отказва да спори, да убеждава, да се налага, свободната воля е съкровенна.
потребителяТ
defender
05-05-2012, 10:52
^
мдааа, ей затова човек трябва да си има една умна женЪ до него.
ledenakrasota
05-05-2012, 10:56
^
мдааа, ей затова човек трябва да си има една умна женЪ до него.
Нарочно ни дразниш, за да пишем дълги постове, нали? :lol:
Според мен религиозните предводители се събират на една кръгла масичка и задружно се смеят как ни тролват вече 2012 години.
StolenBliss
05-05-2012, 18:19
Е тва е, че не вярвам че Исус е Господ. От другите имена на Господ също не се вълнувам. Просто само и единствено вярвам в Господ и че е един както казах. Може би наистина е некво универсално, не знам явно няма точен термин. Аз вечер като си казвам молитвата я отправям към Господ, не Исус. Не вярвам и, че Исус е пътя ми към Господ.
bowlingForBeer
05-05-2012, 18:52
Е тва е, че не вярвам че Исус е Господ. От другите имена на Господ също не се вълнувам. Просто само и единствено вярвам в Господ и че е един както казах. Може би наистина е некво универсално, не знам явно няма точен термин. Аз вечер като си казвам молитвата я отправям към Господ, не Исус. Не вярвам и, че Исус е пътя ми към Господ.
Ти самата си нямаш и на идея в какво вярваш.
defender
05-05-2012, 19:44
Не вярвам и, че Исус е пътя ми към Господ.
да ама няма значение какво ти се иска на тебе, истината е само една, другото са своеволия.
Мюсюлманите са нещо подобно на тебе, те вярват в Аллах, а Иисус го почитат като пророк.
StolenBliss
05-05-2012, 19:49
А моля ти се не ме сравнявай с мюсюлманите.
Bowling Аз си знам за себе си, не е нужно друг да го разбира ;п
gandalfepi4
05-05-2012, 19:53
да ама няма значение какво ти се иска на тебе, истината е само една, другото са своеволия.
Мюсюлманите са нещо подобно на тебе, те вярват в Аллах, а Иисус го почитат като пророк.
Те вярват в абсолютно същия бог като християните, дегенерат такъв, "аллах" е просто арабската дума за "бог". Толкова си тъп и безмозъчен. Отпадък нищожен дебилен.
ledenakrasota
05-05-2012, 19:58
Ама толкова си прост, че нямам думи. Децата в 10-ти клас учат религиите и им е ясно какво пише в учебника. :?
gandalfepi4
05-05-2012, 20:15
Абе педал няма ли да се обадиш нещо бе?
Нали беше 600 книги изчел, нали много разбираше от религия, къде чезнеш все от темите в които ти го начукват?
defender
05-05-2012, 20:25
за какво става въпрос.......
gandalfepi4
05-05-2012, 20:29
http://narwhaler.com/img/rb/w/oh-for-fucks-sake-rbWVSc.jpg
defender
05-05-2012, 21:06
А моля ти се не ме сравнявай с мюсюлманите.
Bowling Аз си знам за себе си, не е нужно друг да го разбира ;п
ок, тогава кво ще кажеш за юдаизма, там почитат Бог, но Христос не.
StolenBliss
05-05-2012, 21:11
Човек мен не ме интересува кой кво почита. Евреите така пък ме дразнят, че си не е истина. Мислят си, че сега едва ли не всички тряя им се кланяме, че са преминали през много, блала, да им целувам краката. Мислят си, че са над другите, ма са такива смешки, уатеваа.
StolenBliss
05-05-2012, 21:12
А и аз не е като напълно да не почитам Христос, бтв. Просто не му отдавам прекалена важност.
bowlingForBeer
05-06-2012, 22:03
Човек мен не ме интересува кой кво почита. Евреите така пък ме дразнят, че си не е истина. Мислят си, че сега едва ли не всички тряя им се кланяме, че са преминали през много, блала, да им целувам краката. Мислят си, че са над другите, ма са такива смешки, уатеваа.
Християните са левски, а евреите са цска! бийте се сега ^^
DownloadVirus
05-12-2012, 08:18
Християните са левски, а евреите са цска! бийте се сега ^^
Кой идиот тук гледа подобни шитни ,наречени футбол? Да чуяяяяяяяяя..... :))
gandalfepi4
05-12-2012, 08:55
Аз гледам само lolzgym, сър!
defender
07-12-2012, 16:37
Иван Вазов
На един атеист
Тук почива смъртний тоз,
кой в съмненье вечно трайше,
бог за него бе въпрос
и сам себе си не знайше
дали истина е той!
Най-подир му домъчнява,
сe така да се съмнява
и тъй снощи в съня свой
къмто другий свят отиде,
та самичък там да види
и да знае занапред
що да вярва в тоя свет!
"Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията... Там дето Библията се знае и чете, злините са случайни, а добродетелите са трайни спътници на живота. Учудвам се, че тази Свята книга много слабо се знае у нас не само от миряните, но и от духовниците." - Иван Вазов
In_Nomine_Sathanas
07-12-2012, 17:36
Аз
На един вярващ
Тук почива смъртний тоз
кой в заблуди вечно блуждайше
Бог за него бе Христос
и на просветлен се прайше
вярвайки че истина е той!
Най-после му домъчнява
все така да се заблуждава
и тъй днес, с разума свой
в реалният свят си доиде,
та самичък там да види,
и да разсъждава занапред,
да не вярва в глупости навред!
Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй манипулираща, каквато е Библията.... Там дето Библията се знае и чете, злините са чести, а кръстоносните походи, войните и кладите са трайни спътници в живота. Учудвам се че тази Простотия все още се възприема у нас не само от закостенелите прости умове, но и от младите" - Аз
Kaena Smith
07-13-2012, 14:54
Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, нищо. Та да вярваш е толкова лесно, какво толкова мислите.
Не мога да разбера какво толкова им пречи на атеистите да вярват и те така се гнусят от вярата. Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, като че ли като повярват и някой ще им отсече главите за това. Ами вярата с какво толкова ви застрашава и ще ви пречи че така яростно отказвате да вярвате, май нищо, тогава защо толкова не искате да повярвате. Вярвайте нищо не губите от това, какво толкова се опъвате кат дявол от тамян....Чудна работа.
Много сте ми интересни Вие вярващите,смятате,че като вярвате нещо ще се промени.Аз лично,ако вярвам в Бог губя,първо,здравия си разум,и второ,всичко,което ме прави човек,а не играчка на религиозни психари или някаква наивна личност,която просто вярва,защото е по-лесно.Предпочитам по-трудния начин,да знам,че умирам и се свършва,ще ме ядат червеите,отколкото да вярвам в някакъв измислен Рай и да почитам Бог,който бих заплюла,ако видя на улицата.Вярата ме застрашава с това да бъда истински свободна и да осъзная и разбера сама кое е правилно и кое грешно,а не някакъв измислен герой,книжка и лицемери с користни цели да ми казват.Сега поне не съм заслепена да намирам всичко различно за нередно или грешно,защото религията го отрича или го няма в Библията.И не,не се гнуся от религията/религиите(или поне не само),ненавиждам ги.
mMemories
07-13-2012, 15:20
Самата тема изглежда дота глупаво ... разбирам те г/д какво искаш да кажеш, ама мислиш като 10-12 годишнен/а...
ВСЕКИ има право да вярва, в това което смята, че съшествува или съответно не съществува... всеки е направил своя избор... а какъв е смисълът от "вярващи", които пак не вярват, че има Бог, ама пак казват, че вярват... НИКАКЪВ... замисли се малко
Supermassive____
07-13-2012, 15:38
Религията като цяло е най-силната манипулация,начин да се командва,насочва в правилната посока простолюдието.. Начин да обясниш на необразован човек,физично явление.. Аз също вярвам,вярвам в силата на ума!!!
Джордж Карлин е казал: "Никога не съм искал да съм част от група,които имат за символ човек,зачукан върху две парчета дърво."
SolusChristus
07-25-2012, 01:05
Eвро, казах ти вече че е НЕВЪЗМОЖНО да повярваш в нещо по воля.
Не знаеш колко си прав, Гандалфе. :-D
а защо потребителя да няма право да защитава Правдата?!, какво грешно би имало?!, например, ако потребителите са лишени от нужната реализация, която истинският Господ Бог им е определил, защо да е нередно (те) да си (по-)търсят правата?!
defender
07-25-2012, 09:55
а защо потребителя да няма право да защитава Правдата?!, какво грешно би имало?!, например, ако потребителите са лишени от нужната реализация, която истинският Господ Бог им е определил, защо да е нередно (те) да си (по-)търсят правата?!
ха сега кажи къде съм споменал израза "няма право да защитава Правдата",
а ти като искаш и ако мислиш че със спорове, разпри и налагане можеш да "свидетелстваш" там каквото си свидетелстваш - успех. Ти "свидетелстваш" на хора които не искат да им свидетелстваш и после си мислиш, че правиш нещо.
ха сега кажи къде съм споменал израза "няма право да защитава Правдата",
а ти като искаш и ако мислиш че със спорове, разпри и налагане можеш да "свидетелстваш" там каквото си свидетелстваш - успех. Ти "свидетелстваш" на хора които не искат да им свидетелстваш и после си мислиш, че правиш нещо.
не казваме това за да влизаме в спор с теб, а просто за да се даде свидетелство за правдата, това е просто документ за онези, които търсят истината/правдата от Бога, поради което и свидетелствуваме без да придиряме кой от четящите/писалите/пишещите на това място иска или не иска да му свидетелствуваме, понеже правим това за търсещите свидетелството от Бога, които намират нашето свидетелство, с цел да им се помогне - ние не те съдим
defender
07-25-2012, 13:18
поради което и свидетелствуваме без да придиряме кой от четящите/писалите/пишещите на това място иска или не иска да му свидетелствуваме, понеже правим това за търсещите свидетелството от Бога
лъже-маже-свидетелю npp,
всеки, който се залови да ръководи други, бидейки духовно незрящ (сляп), е измамник и прилъстител, захвърлящ всички последвали го в рова на погибелта.
ако слепец, слепеца води, и двамата ще паднат в ямата (Мат. 15:14)
лъже-маже-свидетелю npp,
всеки, който се залови да ръководи други, бидейки духовно незрящ (сляп), е измамник и прилъстител, захвърлящ всички последвали го в рова на погибелта.
ако слепец, слепеца води, и двамата ще паднат в ямата (Мат. 15:14)
нашага способност да свидетелствуваме Словото не е като от нас си, но е от истинският Господ Бог, или както Исус е казал на неправедните духовници/духовни служители:
"За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите(т.е. за да прогледат физически слепите), а виждащите да ослепеят(т.е. а неправедните духовници/духовни служители да загубят неправедното си виждане в вярата). Ония от фарисеите(т.е. онези от неправедните духовници/духовни служители), които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи? Исус им рече: Ако бяхте слепи(т.е. ако бяхте невярващи/нерелигиозни/неокултисти), не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме(т.е. но понеже досега по човешка традиция свидетелствувахте: (ние) виждаме/познаваме Бога), грехът ви остава." Йоан 9: 39-41
Nam3less3
07-25-2012, 20:32
Религията като цяло е най-силната манипулация,начин да се командва,насочва в правилната посока простолюдието.. Начин да обясниш на необразован човек,физично явление.. Аз също вярвам,вярвам в силата на ума!!!
Джордж Карлин е казал: "Никога не съм искал да съм част от група,които имат за символ човек,зачукан върху две парчета дърво."Религията не се занимава с физични явления нито ги обяснява... И е за хора с ум и други качества.
А Джордж Карлин е бил твърде наивен по тия въпроси.
Религията не се занимава с физични явления нито ги обяснява... И е за хора с ум и други качества.
А Джордж Карлин е бил твърде наивен по тия въпроси.
Прав си митрополитите пращят от духовност с своите джипки, а също така и ватикана със огромните количества крадена книжнина и бог знае още какво(както е израза)!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559990_412112398819178_1500048694_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/547703_412112408819177_1636095265_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/417372_355417134489792_456425317_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/582426_355412377845434_203440646_n.jpg
In_Nomine_Sathanas
07-26-2012, 17:57
http://prikachi.com/images/669/5060669e.jpg
http://prikachi.com/images/698/5060698z.jpg
http://prikachi.com/images/709/5060709F.jpg
In_Nomine_Sathanas
07-26-2012, 18:00
И любимото ми :
http://prikachi.com/images/719/5060719U.jpg
Nam3less3
07-26-2012, 18:10
Няма по-лесно от това да правиш малоумни карикатури.
Единствено невежеството пречи на вярата.
Няма нищо по-лесно от това да използваш празни думи и да си мислиш че логиката ти е непоклатима.
DownloadVirus
07-27-2012, 08:47
Няма нищо по-тъпо от това да спориш в някъв тийн форум за религия.
Атеизъм срещу религия за глупаци - с Ричард Доукинс (http://vbox7.com/play:a9db0f6473)
defender
07-27-2012, 14:07
какво си мислиш, че правиш с тези клипчета, освен да ни разсмиваш.
какво си мислиш, че правиш с тези клипчета, освен да ни разсмиваш.
Давам смислени аргументи. Това че за теб са смешни не говори зле за мен.
defender
07-27-2012, 14:24
Това че за теб са смешни не говори зле за мен.
ами ок, ама аз изобщо съм нямал и намерение да ти казвам, че си зле, а не го и мисля.
ами ок, ама аз изобщо съм нямал и намерение да ти казвам, че си зле, а не го и мисля.
Не ми е ясното кое трябва да е смешното в целия клип.
defender
07-28-2012, 15:57
некомпетентността на по-голяма част от клиповете, на пръв поглед клиповете може да изглеждат готини, но за един вярващ човек, познаващ добре писанията, са просто повод за смях и съжаление.
Nam3less3
07-28-2012, 16:54
Такива неща само дезинформират, напълно грешно и смешно разбиране на религията и айде направили картинки и спамят в нета.
некомпетентността на по-голяма част от клиповете, на пръв поглед клиповете може да изглеждат готини, но за един вярващ човек, познаващ добре писанията, са просто повод за смях и съжаление.
И с какъв авторитет смееш да го твърдиш?!
Скромните ми наблюдения показват че атеистите, т.н. неверници ви намират какви ли не доказателства. А от вас, аз виждам само празни глупости.
Такива неща само дезинформират, напълно грешно и смешно разбиране на религията и айде направили картинки и спамят в нета.
Докажи го!
Nam3less3
07-28-2012, 20:37
И с какъв авторитет смееш да го твърдиш?!
Скромните ми наблюдения показват че атеистите, т.н. неверници ви намират какви ли не доказателства. А от вас, аз виждам само празни глупости.
Докажи го!
В пост, в който има думата "доказателство", няма какво да се коментира.
Избиите си я тая дума от главата, това да не е наука, това е религия, става въпрос за философски неща, за чувства, за разум, за вяра, тълкуване, "духовна логика" и т.н.
А авторитета идва от това, че си има правилно тълкуване на библията и на религиозните текстове, което е писано от християнски светци, и разума и добрата воля показват кое тълкуване е вярно и кое не е.
Очевидно никой атеист не може да разсъждава по-добре върху някой цитат или цяла притча, в сравнение с отдавна написаните книги които обясняват всичко, ама кой да чете. (жокер - библията не се тълкува буквално в повечето случай)
Ти докажи, че това, което пише в ония картинки е вярно, напиши и ти книги, оспори думите на мъдреците и на специалистите в духовните науки(по-съвременно казано). Ама за да критикуваш нещо, трябва да си много навътре в нещата.
Все едно някой който никога не е учил физика да оспорва физичните закони, доказателства и т.н.(както има някой изгледали едно филмче по дискавъри и вече избистрят цялата вселена по форумите).
Атеистите са атеисти, защото не разбират религията, тия които я разбират, но не одобряват нещо или не им отърва или искат друго преминават към други учения, но не съм чул да съществува атеист който преди това да е бил вярващ или да е разбирал писанията.
В пост, в който има думата "доказателство", няма какво да се коментира.
Прав си на кому са нужни доказателства, когато има мижава сляпа вяра. Религията не е нищо повече от една програма заложена в човешкото съзнание през детството.
Атеистите са атеисти, защото не разбират религията, тия които я разбират, но не одобряват нещо или не им отърва или искат друго преминават към други учения, но не съм чул да съществува атеист който преди това да е бил вярващ или да е разбирал писанията.
А ти как мислиш че атеистите ги карат от друга планета където не са имали досег с каквато и да е форма на религия ли.
По скоро атеистите са хора осъзнали че няма никакъв смисъл в глупостите, които им говорят духовниците.
Ти докажи, че това, което пише в ония картинки е вярно, напиши и ти книги, оспори думите на мъдреците и на специалистите в духовните науки(по-съвременно казано). Ама за да критикуваш нещо, трябва да си много навътре в нещата.
Не отбягвай предложи поне нещо разумно.
defender
07-30-2012, 08:00
мисля грешката на атеиста е че се опитва да си обясни Бога и Божиите неща единствено чрез материалния свят, плътта, и доверявайки се на повредена си, паднала природа, което е невъзможно и води само до заблуди.
А и като се има в предвид че човек знае само едва 4% от познанието за материята, нещата стават още по-трагични.
мисля грешката на атеиста е че се опитва да си обясни Бога и Божиите неща единствено чрез материалния свят, плътта, и доверявайки се на повредена си, паднала природа, което е невъзможно и води само до заблуди.
А и като се има в предвид че човек знае само едва 4% от познанието за материята, нещата стават още по-трагични.
Създавайки впечатление на ментално увреден, как питам аз, смееш да съдиш. Ти който не можеш да асимилираш и биология на ниво 9-ти клас.
И как ги изчисли тези четири процента, на базата на какво?
DownloadVirus
07-31-2012, 17:29
Тва е религията...Който иска вярва който не иска не вярва и ТОЧКА.
Създавайки впечатление на ментално увреден, как питам аз, смееш да съдиш. Ти който не можеш да асимилираш и биология на ниво 9-ти клас.
И как ги изчисли тези четири процента, на базата на какво?
4% от света е видима материя. Познай кво тълкувание се е появило.
ledenakrasota
07-31-2012, 18:34
В тази тема спрях отдавна да пиша. Вместо да си обяснявате нещата на база "мои си представи", вземете и прочетете нещо. Барем ви влезе нещо в главата. :)
defender
07-31-2012, 19:45
........... Познай кво тълкувание се е появило.
много добре знам какво съм казал. чочков
In_Nomine_Sathanas
07-31-2012, 22:00
В тази тема спрях отдавна да пиша. Вместо да си обяснявате нещата на база "мои си представи", вземете и прочетете нещо. Барем ви влезе нещо в главата. :)
Така, това което ще напиша е оффтопик и вероятно ще генерира значителен shit storm, но какво пък.....
Имам интересно наблюдение, трупано с години. Спорил съм с толкова много различни хора, по-всякакви въпроси, и винаги тези които са най-силно афектирани от моите думи, и тези които имат минимумът от знания и логика за да спорят, винаги са отговаряли на следните характеристики:
- Жени
- около 20-те
- Обикновенно профилът и останалите им мнения са затрупани от "сладки неща" (примерно под клип за малко кученце пускат коментар "Оуу колко е сладичко" и т.н. подобни глупости), всевъзможни емотиконки и псевдо-философски и любовни цитати - "Липсваш ми, ще вървя до края на света за теб, бла бла бла бла", "Живота е това, живота е онова"
- Най-често аватарът им е нещо любовно или сексуално, или просто женствено - розички, цветенца, разни завъртяни картинки и текстчета.
- Името им често е нещо свързано с любов, или поне е нещо нестандартно или различно, нещо странно, но в същото време значително лигаво и "сладко". Това варира от възраста....
- Винаги имат строг морален кодекс, изграден от значителна доза лъжи, полу-истини, човеколюбски простотии, изкривени илюзии за свобода и права, както и мнооого политическа коректност(която вече е преминала на неосъзнато психично ниво)
- Огромно самочувствие, базирано на почти нулеви знания и едностраннчивост в мирогледа, правещи пишещата напълно вярваща и уверена в себе си и своите думи.
Всички тези, а и още много други, съм ги забелязал през годините и смея да твърдя, че мога да ги обобщя в някаква, много повърхностно рамкирана, група - на лигави тинейджърки с промит мозък и значителни комплекси. Сега, няма как да знам дали ти ledenakrasota си точно от тази група, въпреки че отговаряш на доста от критериите, и естествено няма как да знам какъв човек си, само от един твой коментар. Но при всички случай тази тенденция сред момичета на възраст 18-25 години е прогресивно засилваща се, и лично мен адски много ме дразни. Искренно се надявам да не си точно такава.
Nam3less3
07-31-2012, 22:27
За жалост е така донякъде, рядкост е с момиче да може да водиш съдържателен разговор по по-advanced теми, а шансът това момиче да е някоя хубавица е още по-малък(но това и за момчетата сигурно се отнася де) :D
Поне по интернет де, ся в университета хич не са малко тия жени.
ScarlettS
07-31-2012, 22:41
^
Къде следваш пък ти? Ако не ти е проблем, уточни и специалността.
Nam3less3
07-31-2012, 23:03
В Пловдивския информатика.
4% от света е видима материя. Познай кво тълкувание се е появило.
Интересно ми е дали е чувал за тъмна материя. :D
А още по-любопитно ми е какво ли ще измисли ако разбере за неутрино.
В Пловдивския информатика.
Я, колега. Само дето сме различни унита.
ledenakrasota
08-01-2012, 19:41
Така, това което ще напиша е оффтопик и вероятно ще генерира значителен shit storm, но какво пък.....
Имам интересно наблюдение, трупано с години. Спорил съм с толкова много различни хора, по-всякакви въпроси, и винаги тези които са най-силно афектирани от моите думи, и тези които имат минимумът от знания и логика за да спорят, винаги са отговаряли на следните характеристики:
- Жени
- около 20-те
- Обикновенно профилът и останалите им мнения са затрупани от "сладки неща" (примерно под клип за малко кученце пускат коментар "Оуу колко е сладичко" и т.н. подобни глупости), всевъзможни емотиконки и псевдо-философски и любовни цитати - "Липсваш ми, ще вървя до края на света за теб, бла бла бла бла", "Живота е това, живота е онова"
- Най-често аватарът им е нещо любовно или сексуално, или просто женствено - розички, цветенца, разни завъртяни картинки и текстчета.
- Името им често е нещо свързано с любов, или поне е нещо нестандартно или различно, нещо странно, но в същото време значително лигаво и "сладко". Това варира от възраста....
- Винаги имат строг морален кодекс, изграден от значителна доза лъжи, полу-истини, човеколюбски простотии, изкривени илюзии за свобода и права, както и мнооого политическа коректност(която вече е преминала на неосъзнато психично ниво)
- Огромно самочувствие, базирано на почти нулеви знания и едностраннчивост в мирогледа, правещи пишещата напълно вярваща и уверена в себе си и своите думи.
Всички тези, а и още много други, съм ги забелязал през годините и смея да твърдя, че мога да ги обобщя в някаква, много повърхностно рамкирана, група - на лигави тинейджърки с промит мозък и значителни комплекси. Сега, няма как да знам дали ти ledenakrasota си точно от тази група, въпреки че отговаряш на доста от критериите, и естествено няма как да знам какъв човек си, само от един твой коментар. Но при всички случай тази тенденция сред момичета на възраст 18-25 години е прогресивно засилваща се, и лично мен адски много ме дразни. Искренно се надявам да не си точно такава.
Проблемът е,че не се спори, а се говори. Тук и навсякъде хората говорят един през друг и не се изслушват. :D Аз говоря и да се научих да общувам с хора, които поне ме разбират. :D Някои неща уцели. Лигавщината е в граници. Няма нищо лошо човек да каже "Яяяя, какво хубаво кученце". Дори в парка цял ден това съм пяла. Ако не се радваш на малките неща от живота, просто си за никъде. :)
Абсолютно грешни или частични представи има масата народ и това не е само у нас. На повечето хора просто знанието не им трябва. Ако противоречи с техните представи, го плюят и отхвърлят. За какво да се занимаваш с такива?
Говорим за религия. Цялостните ми виждания се промениха с изучаването на старобългарската литература. Да не говоря за антропологията. Хората, с които общуваш. Учените, с които обменяш опит.
Всичкото това знание ти дава много. Разширява ти се общата култура. Но излизаш навън и някакъв човечец започва да ти дава акъл кое как е. Спори. Ти се опитваш да му обясниш и буквално си смешен в очите му. За какво да се обясняваш на такъв?! Само си хабиш нервите. Имам с кого да обсъждам Ницше, Аристотел, Платон. Да си говоря за музика, история, композитори, наука. Да общувам с хора от цял свят и то от най-различни религии. Всеки има своя път за каквото и да било. Това наистина си е единствено и само негова работа. Простотията е навсякъде. Важното е да не й се даваш. :)
Какво е една снимка в един форум? Ами просто снимка. Може да се тълкува различно. Зависи какво търсиш. Особено, ако искаш да докажеш свое твърдение за нещо си. Да се радваш на живота, не означава да се затвориш у вас и да си биеш камшика колко си грешен. Ако така ти харесва, това е твой проблем. :D Важното е каквото и да ти казва някой какъв си, що си, е да останеш непоклатим. Никой не може да ти отнеме онова, което е в сърцето ти, нито да каже каква душичка си. Ако го желае без значение различията ви, е достатъчно интелигентен да се опита да разбере гледните ти точки за света и ценностната ти система. Не е нужно да се съгласява с теб за каквото и да било, но това е един опит, който може да те обогати, да провокира разни твои размишления на дадена тема, дори да подложиш на съмнения вярванията си и да се опиташ да ги оправдаеш и т.н. Всичко това без значение католик ли си или протестант, християнин или мюсюлманин. Уважавай другите, за да уважават и теб. Едно непрестанно развитие...Човек се променя. Лично за мен думите понякога са излишни. Важни са действията. :)
ScarlettS
08-01-2012, 22:24
^
За да не бъда набедена за неграмотна отново, ще игнорирам някои части от поста ти. Преминавам направо на въпроса си, защото ми стана интересно. Спомена, че вижданията ти спрямо религията са се променили. Сега като каква се определяш?
defender
08-01-2012, 22:35
само не се скубете, останалото е разрешено.
ledenakrasota
08-02-2012, 08:20
^
За да не бъда набедена за неграмотна отново, ще игнорирам някои части от поста ти. Преминавам направо на въпроса си, защото ми стана интересно. Спомена, че вижданията ти спрямо религията са се променили. Сега като каква се определяш?
Как като каква се определям? Християнка съм, просто разбирам нещата по друг начин от преди. Променя ти се начина на светоусещане. Не знам как да го определя. Когато се запознаеш с нещо по-обстойно, на което толкова много се възхищаваш, по-друг начин гледаш на него. Ако ходиш по улиците на Йерусалим, примерно и знаеш историята на града, страшно се вълнуваш. Представял си си го по един начин, а когато отиваш там добиваш още по-обстойна представа. Като се има предвид, че сградите във филмите не са пипнати от 15. век и са същите от онова време и се разтреперваш. Или изучавайки дадена част от историята, събитие, с всяка следваща стъпка разбираш толкова много детайли, влизаш в самата материя. Започваш да разбираш нещата на друго ниво. :)
defender
08-02-2012, 10:11
Как като каква се определям? Християнка съм, просто разбирам нещата по друг начин от преди. Променя ти се начина на светоусещане. Не знам как да го определя. Когато се запознаеш с нещо по-обстойно, на което толкова много се възхищаваш, по-друг начин гледаш на него. Ако ходиш по улиците на Йерусалим, примерно и знаеш историята на града, страшно се вълнуваш. Представял си си го по един начин, а когато отиваш там добиваш още по-обстойна представа. Като се има предвид, че сградите във филмите не са пипнати от 15. век и са същите от онова време и се разтреперваш. Или изучавайки дадена част от историята, събитие, с всяка следваща стъпка разбираш толкова много детайли, влизаш в самата материя. Започваш да разбираш нещата на друго ниво. :)
евала, този ти отговор много ми допадна, само така!
ledenakrasota
08-02-2012, 10:14
евала, този ти отговор много ми допадна, само така!
Мерси! Надявам се да сте ме разбрали. И се извинявам за отклонението от темата. :)
Мерси! Надявам се да сте ме разбрали. И се извинявам за отклонението от темата. :)
Нема нищу
defender
08-20-2012, 07:42
http://store.picbg.net/pubpic/EA/1A/0fc2e19dc8b7ea1a.jpg
мдаа, сигурно ДНК е създадена без намесата на Висш разум................... малко шА си помислям и шЪ ви кажа.......
Incadeptus
08-20-2012, 21:03
А извинете,под атеист какво разбирате?Защото атеист не е човек,който не вярва в Господ,а човек който не вярва в абсолютно нищо.Аз лично не съм атеист и вярвам във всичко!Че има много богове,магии,духове така на татък,но вярвам най-много в това,че човек само контролира живота си и никой друг НЕ МОЖЕ да се меси,нито Господ,нито никой,само този който е създал живота де,а аз не вярвам,че това е Господ!
chushkopek
08-20-2012, 22:05
Защото вярата не дава отговор на въпроса "защо?".
По-подробно не мога да се изразя, чачо някъде го беше казал много точно.
Nam3less3
08-20-2012, 22:50
Защото вярата не дава отговор на въпроса "защо?".
По-подробно не мога да се изразя, чачо някъде го беше казал много точно.Дава, но на пръв поглед не дава, и по-хубаво да е така, иначе всеки 1 отговор би породил 2 нови въпроса и още повече съмнения а и не знам защо някой хора си мислят, че са длъжни да знаят всичко и да го пише, че едва след това да "повярват". Човек сам достига до отговорите накрая, но на някой просто им се ще да е твърде лесно и готово всичко. Ами да се видят кви глупости пишат свързани с християнството(то и аз сигурно съм писал доста такива) и после какво му е чудното че всичко е така символизирано и закодирано, та ако го пишеше директно щеше е пълен хаос, при положение че повечето хора и най-елементарните цитати не схващат. Не случайно пък останалите духовни учения които директно са казвали някой неща са били тайни и хората са преследвали последователите им, в библията пише не хвърляйте бисерите си на прасетата защото ще ви разкъсат.
Incadeptus
08-20-2012, 23:05
хей чек че не разбрах,ти християнин ли си или атеист?за безименния се отнася ;д
Nam3less3
08-20-2012, 23:21
хей чек че не разбрах,ти християнин ли си или атеист?за безименния се отнася ;д
Откакто се помня съм християнин, или по-точно винаги за мен е било естествено нещо да съм вярващ, и не ми е внушено или насадено от някой друг(единствения ми досег с религиозно нещо докато съм бил твърде малък че сам да преценям религиозните неща е кръщенето в църквата). Особено някой важни познания и въпроси от християнството имам чувството че винаги са ми били в мозъка и като съм ги чувал са първи път никак не съм реагирал(все едно не е нещо ново а е естествено и нормално). А целият тоя случаи също е обяснен от християнството. А въобще някой цитати и мъдрости и притчи от библията бих ги асоциирал с аксиомите от математиката(само заменете научните думи от определението за аксиома с правилните за тематиката).
Incadeptus
08-20-2012, 23:29
[QUOTE=Nam3less3;10346330]Откакто се помня съм християнин, или по-точно винаги за мен е било естествено нещо да съм вярващ, и не ми е внушено или насадено от някой друг(единствения ми досег с религиозно нещо докато съм бил твърде малък че сам да преценям религиозните неща е кръщенето в църквата). Особено някой важни познания и въпроси от християнството имам чувството че винаги са ми били в мозъка и като съм ги чувал са първи път никак не съм реагирал(все едно не е нещо ново а е естествено и нормално). А целият тоя случаи също е обяснен от християнството. А въобще някой цитати и мъдрости и притчи от библията бих ги асоциирал с аксиомите от математиката(само заменете научните думи от определението за аксиома с правилните за тематиката).[/QUOTE
Благодаря за отговора :)
koshtramba
08-21-2012, 06:51
А извинете,под атеист какво разбирате?Защото атеист не е човек,който не вярва в Господ,а човек който не вярва в абсолютно нищо.Аз лично не съм атеист и вярвам във всичко!Че има много богове,магии,духове така на татък,но вярвам най-много в това,че човек само контролира живота си и никой друг НЕ МОЖЕ да се меси,нито Господ,нито никой,само този който е създал живота де,а аз не вярвам,че това е Господ!
Е, ти си на 13, нормално да вярваш още в тия неща!
окултните работи могат да бъдат много опасни, но не бива да се съди, обаче самите те в себе си съдържат опасност, понеже докато трае царуването на "тъмнината", (чрез) духовността не (се) разграничава(-т) доброто и злото напълно/точно, нито (се) върши(-ат) делата на правдата, което не е така с любовта към човеците, защото сама по себе си тя е (в основата на) (само(-то)) добро(-то), понеже по-добре е човешкия живот да се спаси, докато погибелта не е добро
"И влезе пак в синагогата(храма); и там имаше човек с изсъхнала ръка. И наблюдаваха Го(т.е. и духовните служители/последователите на човешката религия го наблюдаваха), дали ще го изцели в съботен ден(т.е. пренебрегвайки духовността), за да Го обвинят. Той каза на човека с изсъхналата ръка: Изправи се насред. Тогава на тях казва: Позволено ли е да се прави добро в съботен ден, или да се прави зло? да се спаси ли живот, или да се погуби? А те мълчаха. А като ги изгледа с гняв, наскърбен поради закоравяването на сърцата им, каза на човека: Простри си ръката. Той я простря; и ръката му оздравя." Марк 3: 1-5
Incadeptus
08-21-2012, 15:48
аз не вярвам,аз знам че ги има,моля те не ме питай откъде ;д ти явно много обичаш да цитираш библията ;д
ledenakrasota
08-24-2012, 08:25
Във връзка с ДНК-то ще цитирам любимата ми госпожа по биология, която е изключително вярваща. Някога неин учител й казал, че все някой е създал законите, които изучават учените в природата. Това може да бъде само висш разум. :) Нещо такова беше. ;D
koshtramba
08-24-2012, 11:09
аз не вярвам,аз знам че ги има,моля те не ме питай откъде ;д ти явно много обичаш да цитираш библията ;д
npp е луд. Свиквай.
Incadeptus
08-24-2012, 11:49
И аз започвам да мисля така :D Тва да цитираш библията и да вярваш в простотии,измислени от "духовниците" поради жаждата им за власт.И той е поредният,хванал се в капана
ledenakrasota
08-26-2012, 12:06
Абе... не ви ли прави впечатление, че всеки почти цитира Библията, за да докаже свое твърдение? Опонентите правят същото. Всичко е до интерпретацията. Така е и във философията. Подбираш доказателства, теории и т.н. в своя подкрепа. Подреждаш ги по различните начини на излагане. Убедителен си. Ок. Но, когато изложиш гледната си точка с други, се получават се сблъсъците, колкото и достоверни да са по отделно дадените неща. Както е в науката и т.н. Дори едната теория да е грешна, тя създава предпоставка, провокира за създаването или намирането на коренно противоположното. Пример е квантовата физика на Айнщайн или теорията на Дарвин за произхода на човека. :)
defender
08-30-2012, 08:12
"Водещата на едно британско предаване беседва с монахиня-кармелитка. Монахинята е отишла в манастира точно когато водещата на предаването се е омъжила. Монахинята казва, че е преживяла определен духовен опит - Иисус я е повикал. „Имате ли някакви научни данни, за да го докажете?” – бърза да попита водещата - и с леко тържествуване чува, че няма. Но как би реагирала тя самата, ако някой й зададе същия въпрос - ако я бяха попитали: „А Вие на основата на научни данни ли се омъжихте? А семейните си отношения на проверяеми факти ли основахте?” pravoslavie.bg
Rebirthing
08-30-2012, 10:59
Омъжила се е по любов да речем или по сметка, причини много, не е нужно да са 'научни', въпреки, че любовта е обяснена научно.
chushkopek
08-30-2012, 11:33
Любовта е химия =>да.
defender
08-30-2012, 13:00
Любовта е химия =>да.
химията е просто материалния израз на духовното изживяване "любов" => да
Rebirthing
08-30-2012, 13:07
химията е просто материалния израз на духовното изживяване "любов" => да
За твое съжаление такова доказателство няма.
Nam3less3
08-30-2012, 13:16
За твое съжаление такова доказателство няма.Някой неща се знаят и без доказателства, а тесногръдите наивно ще си чакат за доказателства.
defender
08-30-2012, 13:18
как да няма доказателства, "науката" е доказала, че когато човек почуства любов, тялото му реагира чрез химия
просто разликата между нас е, че според мен мисълта (за любовта) предизвиква химията, а за тебе химията поражда любовта.
материалното тяло няма как да реагира на командите на душата освен по материален начин, като химия например.
defender
08-30-2012, 13:23
а тесногръдите наивно ще си чакат за доказателства.
аз пък си мислех, че госпожицата има готини гърди,
Nam3less3
08-30-2012, 13:39
аз пък си мислех, че госпожицата има готини гърди,Не виждам доказателство.
In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 13:42
как да няма доказателства, "науката" е доказала, че когато човек почуства любов, тялото му реагира чрез химия
просто разликата между нас е, че според мен мисълта (за любовта) предизвиква химията, а за тебе химията поражда любовта.
http://prikachi.com/images/846/5204846y.jpg
Значи по товята логика, не микроорганизмите предизвикват болестите, а просто микробите,паразитите, бактериите са следствие от болеста? Сериозно ли си толкова тъп? Ако сложиш болестотворен микроорганизъм в човек, човека ще се разболее и това ще е причината за неговата болест, също както ако сложиш определени химикали които взаимодействат с мозъка, човека ще промени поведението си или настроението ти. Следователно химикалите отделени в мозъка са причина са любовта, емоциите и т.н. Мамка му, това са неща които се учат в 4-ти клас. То бива да си малоумен ама ти прекаляваш. Като си тихичък християнин и там си се молиш на малките си богове и идоли, вярвай си, никой не може да ти помогне, но поне имай едно наум - че си тъп и постоянно ръсиш бисери от категорията на селско свинарче страдащо от синдрома на Даун.Така че преди да напишеш някой глупост - помисли малко. И хвани отвори някой учебник. Хората не са ги написали тези неща ей така. Там е описано, обяснено и ДОКАЗАНО всичко.
defender
08-30-2012, 13:45
Не виждам доказателство.
мухахаххахахха
е те тва е креационистки хумор.
значи кЕ трЕбва да ги изследваме обстойно
на допир, натиск, усукване и еластичност.
Значи по товята логика, не микроорганизмите предизвикват болестите, а просто микробите,паразитите, бактериите са следствие от болеста?
зависи от болестта, има психически и физически болести.......................
In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 14:02
зависи от болестта, има психически и физически болести.......................
Това беше просто сравнение, идиот такъв. Ти казваш че любовта не е причинена от химия в мозъка. Сигурно ако ти дам малко ЛСД нищо няма да ти стане нали? НАУКАТА Е ПОТВЪРДИЛА ЧЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ХИМИКАЛИ ДЕИСТВАТ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН ВЪРХУ МОЗЪКА. ДОКАЗАНО Е ЧЕ МОЗЪКА СЪЩО ОТДЕЛЯ САМ ХИМИЧНИ ВЕЩЕСТВА. СЛЕДОВАТЕЛНО ПРОЦЕСИТЕ В МОЗЪКА СА ОСНОВАНИ НА ХИМИЧНИ ПРОЦЕСИ. И ТЪЙ КАТО ТОВА КАКВО ЧОВЕК ПРАВИ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ МОЗЪКА, ТО И ЛЮБОВТА Е СЪЩО РЕЗУЛТАТ НА ТЕЗИ ХИМИЧНИ ПРОЦЕСИ, А НЕ СЛЕДСТВИЕ. Не ми побира мозъка, как може да си толкова тъп и ограничен.http://prikachi.com/images/105/5197105M.gif
defender
08-30-2012, 14:09
НАУКАТА Е ПОТВЪРДИЛА ЧЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ХИМИКАЛИ ДЕИСТВАТ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН ВЪРХУ МОЗЪКА. ДОКАЗАНО Е ЧЕ МОЗЪКА СЪЩО ОТДЕЛЯ САМ ХИМИЧНИ ВЕЩЕСТВА.
така е, не отричам, но нали тези химикали трябва да се появят от някъде в организма, а от друга страна нали нещо трябва да предизвика мозъка да започне да отделя химични вещества.
например аз ако не те предизвикам и не ти кажа че си "тъп" , нали мозъка ти няма да бъде предизвикан да отдела вещества. т.е. думата "тъп" и това как душата ти възприема тази дума ще накарат мозъка да отделя вещества
ПП: шегувам се че си тъп, просто в примера го ползвах
In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 14:16
така е, не отричам, но нали тези химикали трябва да се появят от някъде в организма, а от друга страна нали нещо трябва да предизвика мозъка да започне да отделя химични вещества.
например аз ако не те предизвикам и не ти кажа че си "тъп" нали мозъка ти няма да бъде предизвикан да отдела вещества. т.е. думата тъп и това как душата ти възприема тази дума ще накарат мозъка да отделя вещества
ПП: шегувам се че си тъп, просто в примера го ползвах
Еми да, химикалите са реакция на някакъв външен източник или дразнител. Така са устроени всички живи същества. Но в конкретния пример любовта идва след като вече е отделен определения химикал. А този химикал се отделя след като вече си видял нещо. Но не е както ти казваш - първо се влюбваш и чак тогава тялото и мозъка отговарят с химична реакция.
ПС: А това какви химикали ще отдели мозъка ти при определаната ситуация е определено от природата, и изчистено през еволюцията.
Rebirthing
08-30-2012, 14:23
значи кЕ трЕбва да ги изследваме обстойно
на допир, натиск, усукване и еластичност.
Чакай бе, какво усукване, ти да не си някакъв садо мазохист ?
Някой неща се знаят и без доказателства, а тесногръдите наивно ще си чакат за доказателства.
Каза човекът вярващ, че на небето има брадат старец.
defender
08-30-2012, 14:23
Еми да, химикалите са реакция на някакъв външен източник или дразнител.
химикалите са реакция не само на външен източник или дразнител ами и на това как душата реагира и възприема този дразнител - един и същи дразнител за теб можге да предизвика тъга, за мен радост - зависи как го възприема душата..
defender
08-30-2012, 14:25
Чакай бе, какво усукване, ти да не си някакъв садо мазохист ?
оооо, извинявай, увлякох се................. тц-тц мъже, кво да ни правиш.
Rebirthing
08-30-2012, 14:29
химикалите са реакция не само на външен източник или дразнител ами и на това как душата реагира и възприема този дразнител - един и същи дразнител за теб можге да предизвика тъга, за мен радост - зависи как го възприема душата..
Цианкалият ще те убие за секунди независимо как го приема душата ти :D.
In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 14:31
Нямам какво да добавя..... :D
defender
08-30-2012, 14:32
да, ще убие, но само тялото.
Nam3less3
08-30-2012, 14:35
Каза човекът вярващ, че на небето има брадат старец. That post gave me cancer.
Надявам се сериозно не си мислиш, че вярвам, че Бог буквално е брадат старец и се намира в някво небе.
defender
08-30-2012, 14:37
^
хващам бас че си го e мислила,
незнанието, бич за атеистите
вярващите знаят много повече за науката, отколкото атеистите за религията.
Rebirthing
08-30-2012, 14:46
Ех, тая ирония, никога няма да я схванете...
Rebirthing
08-30-2012, 14:46
да, ще убие, но само тялото.
От къде си толкова сигурен какво има след смъртта ?
Nam3less3
08-30-2012, 15:10
Ех, тая ирония, никога няма да я схванете...Даже не става и за ирония това.
Rebirthing
08-30-2012, 15:12
Еми за теб може и да не става, за мен пък твоят измислен бог също за нищо не става. Въпрос на 'личен избор', както обича да повтаря дефендър.
Incadeptus
08-30-2012, 15:20
Моля ви не спорете.;ддддд
Nam3less3
08-30-2012, 15:22
Еми за теб може и да не става, за мен пък твоят измислен бог също за нищо не става. Въпрос на 'личен избор', както обича да повтаря дефендър.Ами за твое добро е да си права, щото ако Бог съществува няма да е много добре за тебе изказването на такива мнения относно създателя ти.
Интересно, ако след като умреш видиш, че душата ти продължава да съществува, и че има неща отвъд тоя свят, и че Бог съществува и всичко останало и дали ще си върнеш думите назад :D
Rebirthing
08-30-2012, 15:39
А ти връщащ ли си думите назад след като ти представих редица аргументи ? Не, нали ?
Тогава за кво говорим изобщо...Самият ти смяташ, че явно хората от преди 2000 години не са били много разсъдливи. Това навярно е така, но все пак ти копирам цитати от библията, а не на лични записки на някои си там. Нали библията е непогрешима. Обясни ми как Слънцето и Луната са един и същ тип тяло ? Ако написаното в библията идваше директно от някакъв си бог, едва ли биха били допуснати такива груби грешки. Такива са били разбиранията на тогавашните хора, тва са написали.
Nam3less3
08-30-2012, 15:48
А ти връщащ ли си думите назад след като ти представих редица аргументи ? Не, нали ?
Тогава за кво говорим изобщо...Самият ти смяташ, че явно хората от преди 2000 години не са били много разсъдливи. Това навярно е така, но все пак ти копирам цитати от библията, а не на лични записки на някои си там. Нали библията е непогрешима. Обясни ми как Слънцето и Луната са един и същ тип тяло ? Ако написаното в библията идваше директно от някакъв си бог, едва ли биха били допуснати такива груби грешки. Такива са били разбиранията на тогавашните хора, тва са написали.Религията се занимава с духовното израстване и все такива неща, като става въпрос за религия, за библията и за такива теми на никой не му пука какво е слънцето и луната. Мен ме интересуват притчите, мъдростите, цитатите, нравствеността и т.н., те са негрешими, а някой неща изглеждат странно или като грешки просто щото са съобразени с нивото на хората, което и сега е ниско, пък кво остава тогава. Разбиранията на тогавшните хора са представени по-скоро в стария завет, ако искаш да разбираш библията, не става само с чуденето как да и намериш недостатъци, на хора с такива нагласи нищо не трябва да се отговаря.
Rebirthing
08-30-2012, 16:40
Както писах и в другата тема, мъдрост и морал могат да съществуват и без религия.
Incadeptus
08-30-2012, 16:46
Единствен пръстен ги владее. Единствен той ще ги открие. Единствен вси ще ги сбере и в тъмнина ще ги обвие!!!
Nam3less3
08-30-2012, 17:23
Единствен пръстен ги владее. Единствен той ще ги открие. Единствен вси ще ги сбере и в тъмнина ще ги обвие!!!Саурон е сатанист :D
ShtrudeL
08-30-2012, 17:28
Заглавието на темата е покъртително тъпа. Наби ми се в очите на първа страница.
Ми вярвай си,ти си губиш живота в излишни мисли,не аз. :)
Incadeptus
09-01-2012, 15:38
Саурон е сатанист :D
Ооооооо и ти си запознат а пич :D браво,браво.Всички знаят,че са създадени от техния единствен бог Илуватар или Еру.Гандалф Сивият,Саруман Белият,Радагаст Кафявият и еди-кой си синьото Екрю ;дддд са маяри,а техните покровители Валари.Така,че там никой не е атеист.Има елфи,как да си атеист в Средната земя? :d
Еми сатанист е ко да се прави,искаше да ги завладее и да победи всички,но не успя :Д
bishkotka
09-02-2012, 08:29
защо всички цитирате библията. първо, че тя толкова пъти е пренаписвана,според мен, че оригиналът е загубен някъде в небитието :Д. второ, всеки тълкува библията сам за себе си , както в и в психологията. целта е всеки да намери собствената си Абсолютна истина ...
религията и науката не е задължително да са противоположни , а те са взаимно допълващи се в много отношение.има много учени, които са си вярващи и не виждам това какво им пречи
това че аз съм вярваща не означава , че чакам бог да ми помогне. аз пак вярвам на себе си и способностите си. аз съм вярваща, но не християнка, самоопределям се по друг начин
и някой от атеистите в началото беше споменал, че религията е възникнала за да се управлява масата идиоти.не , не е така, християнството може и да е възникнало с подобна цел, но като цяло религията не. друга е темата как се използва сега....мъдрост и морал могат да съществуват и без религия, никои не твърди обратното..
Обърнете внимание на Вярата, а не на религията...Двете неща са много различни и не са еквиваленти! Важното е човек да вярва в Бог, а не да бъде религиозен! Вярата в Бог значи винаги да му се уповаваш, да го почиташ и да знаеш, че той те обича! Бог има най-добрия план за всеки от нас и знае кое е най-доброто. Послушайте някоя проповед на Джойс Майер и ще разберете какво имам предвид.И най-важното естесвено - прочетете поне малко от Библията.Тогава ще разберете колко велик е Бог и кооолко лишен от смисъл е спора. В основата на християнската вяра е любовта към всяко човешко същество, разбирате ли колко е възвишено това? Да имаш любов винаги в сърцето си.Отворете сърцата си за Бог, поискайте прошка:)
defender
09-03-2012, 11:07
Обърнете внимание на Вярата, а не на религията...Двете неща са много различни и не са еквиваленти! Важното е човек да вярва в Бог, а не да бъде религиозен!
а какво означава вяра и религия, да си вярващ и религиозен и каква е разликата между тях? Мерси
ScarlettS
09-03-2012, 11:34
Вярата в Бог значи винаги да му се уповаваш, да го почиташ и да знаеш, че той те обича! Бог има най-добрия план за всеки от нас и знае кое е най-доброто.
12 годишно момиче вярва и почита бог, един ден е изнасилена и пребита до смърт. По кое точно разбираме, че бог я обича и е преценил, че това е най-добрия план за нея?
Rebirthing
09-03-2012, 11:42
Скарлет, бррр, много си зла ;д.
monka, що пък да е важно да се вярва ? Аз не мога ли да обичам другите хора и да съм извисена без да вярвам в бог ? Прочетох я да тая библия и какво от това ? Там пише да изтребвам с камъни разни хора. Е пък много възвишено, нЕма що...
Да си религиозен според мен значи да обръщаш повече внимание на така да се каже по-формалните неща, да осъждаш други хора, които не искат да вярват в Бог, да си мислят, че като са християни (примерно) са над всички останали, а да нямат любов в сърцето, да не се държат почтително с другите, да не се молят и така да се каже са повече привидно вярващи. Строгото спазване на разни ритуали или това, че ходиш на църква, палиш свещи, а сякаш го правиш от показност. Не мога да дам точно определение, защото и аз самата сега се уча на тези неща и нямам отговор, особено систематизиран.
Относно казуса с изнасиленото момиче, не разбирам защо това да е контра аргумент? Всеки човек минава през трудни моменти, някои дори през почти непосилно трудни. И аз минавам през такива и то моменти, толкова трудни че много хора не могат даже да си го представят.Но това не убива вярата ми, а я прави още по-силна. Нещата, през които минаваме са изпитания по пътя ни и трябва да се научим да живеем с тях. Вярата в Бог не означава, че няма да имаш проблеми,а как да се радваш на живота въпреки тях. Надявам се поне малко да съм успяла да отговоря на въпросите ви, тъй като,както вече казах и аз сега се уча :)
Еее, само не почвай да изтребваш хора с камъни :Д Това са отделни моменти само и то от Стария завет, говорим все пак за съвсем друго време.Прочети Новия завет, колкото и клиширано да звучи, Бог е любов.
Incadeptus
09-03-2012, 12:03
12 годишно момиче вярва и почита бог, един ден е изнасилена и пребита до смърт. По кое точно разбираме, че бог я обича и е преценил, че това е най-добрия план за нея?
ЕЕЕЕЕЕ ТОВА Е ПРОСТО ЕДНО ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО! :d
ScarlettS
09-03-2012, 12:13
Ама...ама тя е пребита до смърт => мъртва е => край. Как би могъл бог да сметне подобен план изобщо за удачен или дори по-плашещото за НАЙ-ДОБРИЯ възможен?!
Бог, такъв, какъвто го представяш, е ужасно нагъл - да изисква безкрайна вяра и преданост въпреки почти непосилни предизвикателства от едни и минимални усилия от други за постигане на една и съща крайна цел - рая. Дете, израснало в ужасна среда, без пари, храна и преживявало постоянен тормоз в продължение на години е много по-склонно да не успее да живее спрямо християнските норми и заповеди => да иде в ада, където да преживява още повече мъки и то завинаги. Друго дете, чийто живот е бил лесен и безгрижен, вярва, че светът е добър и бог го обича, не извършва престъпления, защото не му се налага => отива в рая.
Защо всемогъщия безкрайно мъдър бог е измислил подобна крайно несправедлива система? Дори да приемем, че някак има право да съди хората и да определя дали отиват в рая или в ада, то поне не може ли да предостави равен шанс на всеки? Макар да има хора, които въпреки ужасните условия, са станали добродетелни вярващи, мнозинството не са. Тоест в следствие от великия божий план децата, израснали в крайно напрегната среда под постоянен тормоз, са почти изцяло обречени да идат в ада?!? Обясни ми мъдростта и обичта към хората на подобен бог, моля те.
Всички умираме...дали по такъв начин, който описа или болест и т.н. Разликата е, че ако вярваш в Бог, служиш му и изпълняваш неговата воля, това няма да е края на живота ти.Тоест това ще е само една физическа, не и душевна смърт.Нали душата е по-важна от тялото? Аз поне вярвам в това, и в това че живота не свършва с простата смърт на плътта. :)
А и как така децата, израснали в тормоз и т.н. са обре1ени да отидат в ада??? Няма такова нещо, плюс това практиката показва, че хората живеещи в по-сурови и лоши условия са по-близко до Бог, защото имат по-голяма нужда от Него.
ScarlettS
09-03-2012, 12:32
Не се изискват особено дълбоки размишления, за да стигнеш до извода, но все пак ето ти няколко проучвания по въпроса:
http://www.redorbit.com/news/science/250/abused_kids_more_likely_to_turn_to_crime/
https://www.ncjrs.gov/spotlight/family_violence/summary.html
http://www.medicinenet.com/child_abuse/page9.htm
Incadeptus
09-03-2012, 12:35
Ама нали ти казах,че това е просто едно физическо тяло,което всички имаме.След като умреш отиваш в другото си астрално тяло,където можеш да правиш каквото си поискааш само като си го помислиш.Според теб кое аджиба е по-добре?Според мен второто.Но,разбира се,смятам че трябва да си изживеем живота тук на земята.Относно Господ,и аз да бях на негово място нямаше да мисля за едно същество,което не е от голямо значение,а и ще знам,че ще иде на по-хубаво място. ;)
Incadeptus
09-03-2012, 12:36
Всички умираме...дали по такъв начин, който описа или болест и т.н. Разликата е, че ако вярваш в Бог, служиш му и изпълняваш неговата воля, това няма да е края на живота ти.Тоест това ще е само една физическа, не и душевна смърт.Нали душата е по-важна от тялото? Аз поне вярвам в това, и в това че живота не свършва с простата смърт на плътта. :)
А и как така децата, израснали в тормоз и т.н. са обре1ени да отидат в ада??? Няма такова нещо, плюс това практиката показва, че хората живеещи в по-сурови и лоши условия са по-близко до Бог, защото имат по-голяма нужда от Него.
Глупости,вярваш или не отиваш в астралното тяло,където правиш каквото си искаш.Как не го разбрахте това?