Влез

View Full Version : Какво им пречи да Вярват.

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

Doom_Stalker
11-19-2012, 19:39
В името на дочитането на книгата ми тази вечер избирам да ги разглеждаме еднакво. :D

:D ОК. Между другото, коя книга четеш?

ScarlettS
11-19-2012, 19:43
Ами от твърде дълго една и съща - Името на розата на Умберто Еко. Иначе, доколкото помня, ти не се интересуваше особено от книги? :D

defender
11-19-2012, 19:59
а кво ще кажете за световния мир............

Doom_Stalker
11-19-2012, 21:02
Ами от твърде дълго една и съща - Името на розата на Умберто Еко. Иначе, доколкото помня, ти не се интересуваше особено от книги? :D
Да, може да се каже. Книгите са ми скучни. Намирам собствените си мисли за по-интересни... най-вече защото са мои, не чужди.

Doom_Stalker
11-19-2012, 21:04
а кво ще кажете за световния мир............

http://vbox7.com/play:ed3c72dd

defender
11-19-2012, 21:16
ПС: Сатанизма не значи нищо за мен. Не се определям чрез него.
аха и за какъв се определяш

Doom_Stalker
11-19-2012, 21:39
Като никакъв....Аз съм само това, което виждаш в мен.
Сатанизмът е измислен като "анти-под" на християнството и в това отношение е също толкова жалък. И сатанизма представя своето виждане за света - има си измислени противници, има си представа за добро и зло, има си свещенни книги, идоли, личности и т.н. Може да се каже, че съм от групата на независимите и индивидуални сатанисти, в смисъл, че приемам най-общо натуралистичното и животинско начало в човека. Но не се ограничавам само до това. И в никакъв случай не го издигам като общовалиден, единствен смисъл на живота за всички хора. Сатанизма за мен е просто преход, един инструмент за изчистването на ума от грешните дихотомии и абсолютни истини наложени от християнството. Но както всичко останало, сатанизмът си е просто един етап, просто поредната стъпка по пътя ми към себе си. Нищо което да съм взел толкова присърце, че да го налагам над другите.

npp
11-20-2012, 09:26
няма животинско начало, (но) има човешко, понеже истинският Господ Бог първо създаде човека, а чак после животните като помощници на човека, които в своята Същност са човеци, но от (по-)низше биологично ниво, защото всички одушевени същества всъщност са потребители, поради което и всички те накрая ще получат човешка форма на вечен живот, затова и библейската дума "човек" в най-общият смисъл означава душа и одушевено същество, но както и вече стана/става ясно от казаното дотук, от всички биологични видове хората са най-важният

Doom_Stalker
11-20-2012, 10:27
няма животинско начало, (но) има човешко, понеже истинският Господ Бог първо създаде човека, а чак после животните като помощници на човека, които в своята Същност са човеци, но от (по-)низше биологично ниво, защото всички одушевени същества всъщност са потребители, поради което и всички те накрая ще получат човешка форма на вечен живот, затова и библейската дума "човек" в най-общият смисъл означава душа и одушевено същество, но както и вече стана/става ясно от казаното дотук, от всички биологични видове хората са най-важният
Да, сигурен съм, че и динозаврите са създадени като помощници на човека...

defender
11-20-2012, 10:36
какво значение има ти дали си сигурен или не - ти не си никакъв критерии за истина и не знам защо толкова сам си вярваш на думите.

Doom_Stalker
11-20-2012, 11:52
какво значение има ти дали си сигурен или не - ти не си никакъв критерии за истина и не знам защо толкова сам си вярваш на думите.
http://prikachi.com/images/686/5514686z.gif

Това беше сарказъм бе, гнусен олигофрен оповръщан. Чувал ли си изобщо за сарказъм? Бахти ретарда...

Incadeptus
11-20-2012, 12:18
Измеренияяяяяяя,астралллл лллллллллллллллллллллллл л,магииииияяя=истината

defender
11-20-2012, 12:23
че къде съм казал, че не е сарказъм, нали в началото на коментара си съм ти написал "какво значение има дали си сигурен или не" или в превод какво значение има дали си правиш сарказъм или не........

Doom_Stalker
11-20-2012, 12:55
че къде съм казал, че не е сарказъм, нали в началото на коментара си съм ти написал "какво значение има дали си сигурен или не" или в превод какво значение има дали си правиш сарказъм или не........

Става на въпрос, че не съм казал , че съм сигурен в нещо, просто такъв е израза. Вие сте тези дето винаги сте сигурни и знаете. Аз не знам нищо, аз само "познавам" някои неща, винаги с идеята наум, че всичко е условно. Затова подлагам всичко на критика, анализ, преоценка и проверка за адекватност... това го прилагам както "навън", така и "навътре".
И освен това аз не правя такива абсурдни твърдения, че животните са създадени в полза на човека. Хайде това, че цялото човешко знание може да го оспори подобно твърдение, не е толкова важно. Аз не приемам човешкото знание като отправна точка във всичките си разсъждения. Това би било подобно на вашето мислене - взимате за отправна точка Библията и мислите само в нейните граници. Но дори и без науката, подобни твърдения са абсурдни от гледна точка на логика, рационалност и обективни наблюдения. Но дори и да изключим логиката и рационалността, и такива твърдения да са възможни, то никъде не са дадени доказателства в тяхна подкрепа. Дадено е просто едно хвърчащо твърдение, и то е колкото възможно, толкова и невъзможно. А това което може да се твърди без аргументи, може и да се отхвърли при липсата на такива. Изобщо всичко може да се твърди, и всичко е възможно. Но това не значи че е истина. Или както казва Ницше - "Ирационалността на едно нещо не е доказателство за неговото несъществуване, но е по-скоро негово състояние" ...

npp
11-21-2012, 10:20

динозаврите са изобретение на "тъмнината", фосилите им са материализирани от нея след сътворението на света, понеже никога не е имало живи такива, дори може да се окаже че целият космос е пълен с всякакви материализирани измами

"оная тайна, сиреч, беззаконието(т.е. духовното/религиозното беззаконие), вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният(т.е. явлението на "тъмнината"), когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогава, чието идване се дължи на действието на сатана(т.е. на действието на негативната природа на духовното), съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината(т.е. които след като са станали духовни/вярващи/окултни, не са повярвали в истинският Бог и в Неговата правда), а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2: 7-12

Doom_Stalker
11-21-2012, 12:23
динозаврите са изобретение на "тъмнината", фосилите им са материализирани от нея след сътворението на света, понеже никога не е имало живи такива, дори може да се окаже че целият космос е пълен с всякакви материализирани измами

http://prikachi.com/images/567/5518567m.gif
Ахахахахахахах.... ахухухухуху...ех. Хах, няма толкова смях...Мерси, отдавна се бях смял така...
Добре, имам един логически въпрос... Наясно си че има такова нещо като природа - птички, тревички животинки и т.н. които съществуват съвместно, те си взаимодействат, нали ? Наясно си че всички живи същества имат горе-долу подобно устройство и разположение на органи, скелет, приспособления за оцеляване - зъби, нокти и т.н. и т.н.?
Знаеш че в момента съществуват много животински видове със своите си характеристики, но които все пак имат доста общи черти в устройството си, нали? Можеш да кажеш че така ги е създал Господ, не ми пука, но е важното че виждаш че има такива животни, че те имат общи черти, и взаимно си взаимодействат и съществуват.
Добре, сега виж това.
http://patepis.com/wp-content/uploads/usa-4-chast_html_59f5ba68.jpg
Имат зъби, скелет, крака, глава, и всичко останало което животните притежават. По всичко си личи че са били много разнообразни, имало е малки и големи, тревопасни и хищници. И тук идва въпроса ми, ако те са материализирано творение на тъмнината, как така всичките им черти и характеристика попадат в някакви категории, също както останалите животни? Как така те имат всяка част от животните, но в същото време тези части са били пригодени за някакъв друг живот, за други природни условия? Значи тъмнината не само ги е създала в съответствие с останалите животни, но и им е дала приспособления и характеристики, който СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО биха им помогнали в други условия и екосистеми....? И естествено идва въпроса, ЗАЩО "тъмнината" би направила такова нещо? Изобщо всичките природни фактори които действат в момента и който ти няма как да отречеш, се оказва че са действали и преди милиони години, само че са били малко по-различни. И съвсем случайно тези динозаври са били пригодени за тези условия? Това ли ми казваш? Значи не само че света е 6000 години според теб, или там колко бяха, но и също така тъмнината си е измислила и материализирала животни, които имат приспособления за оцеляване в едно друго време, което според теб изобщо не съществува? Значи тъмнината знае, че света е на 6000 години, затова си измисля едно друго време, с други условия и други животни... които съвсем случайно са се подчинявали на същите принципи и природни закони като днешните... и отговарят на същите характеристики като повечето животни... но иначе те са измислени и фосилите им са материализирани от тъмнината.... Хмммм. Страхотна логика.
А как си обясняваш хората живели преди 20 000 години, и техните ли фосили са материализирани от "тъмнината"?

Incadeptus
11-21-2012, 12:34
Лесно обяснение Дуум:Сатаната или Дяволът е откраднал тайните планове и записки на Истинският Господ Бог,където са били записани устройството и структурата на човека и е направил фусилите на динозаврите ;)

а и глупавите християни вярват че земята е на 4 хиляди години (facepalm)

Incadeptus
11-21-2012, 12:36
Че има Висш-има и би било малоумно да мислиш,че няма такъв.Просто има нещо,както и да го погледнеш виждаш колко логично е създадено всичко,НО това не значи пак потретвам,че религиите са истина

Doom_Stalker
11-21-2012, 12:41
Да, и аз си представям как малки дяволчета разфасоват гущери, записват си в тефтерчета кое как е направено, и после от нищото правят динозаври, които съвсем случайно са приспособени за други условия в други времена, които пък изобщо не са съществували :D Sounds Legit....И сигурно слагат динозаврите в пещта на Ада за да се фосилизират :D

Incadeptus
11-21-2012, 12:56
:D :D :D нека нпп да отговори,все пак той знае най-добре и най-добре забавлява

npp
11-21-2012, 13:18
нали вече казахме че всъщност явленията на "тъмнината" не са одушевени същества, нито дявола е паднал ангел, това са духове от вселенски мащаб и от категорията на Бог по потенциал, с тази разлика че те правят лоши неща и не могат да творят живот, така че, създаването на съвършени модели на хищни животни едва ли е проблем за "тъмнината" особено след като именно тя е източникът на хищната природа у всички живи хищници от семейство котки, кучета, птици, риби, и т.н.

Doom_Stalker
11-21-2012, 14:17
http://prikachi.com/images/202/5207202I.png

Хахаха, хищната природа е дело на "тъмнината", не вярвах че ще чуя подобна глупост.... Ами ако са всеядни? Тогава от кой са създадени? Сигурно Бог и "тъмнината" са се обединили, така че да създадат нещо едновременно добро и зло? Осъзнаваш ли колко си противоречиш... Тъмнината имала модели на хищници и затова материализирала фосилите им..... Ама, чакай, то е имало и динозаври тревопасни... И откъде тъмнината би имала плановете за не-хищно животно?
И изобщо защо е цялата тази работа с материализирането на фосили? За да убеди Пенка И Гошо от село, че света не е на 6000 години, а на много повече? Изобщо какъв е мотивът на тъмнината....И не ми излизай с оправданието "Защото злото може да твори само зло".... За да материализираш фосил на животно, което е би трябвало да съществува преди милиони години, то значи си имал някаква цел. Някакъв мотив. Е какъв е тоя мотив?

Doom_Stalker
11-21-2012, 14:21
npp сигурно си е изгорил котката на клада след като е осъзнал, че тя е творение на "тъмнината". Хахаха :D

npp
11-21-2012, 15:23
хищничеството, относно което говорехме не е просто месоядство, но там има (и) неща като агресия и лакомство, а като казваме агресия и лакомство имаме предвид злобата и готовността на дадено същество да се облагодетелствува в ущърб на някое друго одушевено същество, така щото хищничество е дори и това когато такива същества като динозаврите, независимо дали хищни или не, са създадени от "тъмнината" с цел да заблуждават човечеството че няма истински Бог, но че просто има някакво гибелно съществуване, за да бъде причинено колкото се може повече зло на повече човеци - от тази гледна точка всички такива същества са хищни

Doom_Stalker
11-21-2012, 15:40
Но злобата и лакомията са присъщи на всички същества.... Аз имам морско свинче вкъщи... сладка малка твар, но дори и то почва да полудява и да се чуди от кое да яде първо, когато му хвърля много ядене.... И то също като останалите животинки се брани и е готово да ти отхапе пръста в момента в който го издразниш. Всяко животно си има защитна реакция, която се изявява чрез агресия. А пък хищниците не ловуват с агресия или от някаква злоба, те просто искат да се нахранят...Мамка му човече, това са прости неща. Никой не иска да заблуждава никой в нищо.... сериозно ли смяташ че едно животно иска да те заблуди, като разкъса на парченца друго животно? А не ти ли е минавало през ума че въпросното животно просто иска да се нахрани? На животното не му пука в какво вярваш ти... То просто върши каквото трябва за да оцелее. Някой животни оцеляват чрез ядене на растения, други животни пък чрез ядене на тези животни... Няма нищо зло в случая... Не знам на какви наркотици трябва да си че да вярваш в конспирация на животните срещу вярата в Бога.

ScarlettS
11-21-2012, 15:51
Вие го мислите за луд, ама той сигурно е много щастлив човечец. По цял ден ни свидетелствува и се чувства полезен, вярва си искрено във всички неща и никога не е самотен, защото разполага с всякакви духове или там както ги наричаше в главата си. Нпп, доволен ли си от живота?

Incadeptus
11-21-2012, 16:11
Ебати загубеняка ц-ц-ц

defender
11-21-2012, 20:12
Вие го мислите за луд, ама той сигурно е много щастлив човечец. По цял ден ни свидетелствува и се чувства полезен, вярва си искрено във всички неща и никога не е самотен, защото разполага с всякакви духове или там както ги наричаше в главата си. Нпп, доволен ли си от живота?
абе може и ракията да му множко.

npp
11-21-2012, 21:17
Но злобата и лакомията са присъщи на всички същества.... Аз имам морско свинче вкъщи... сладка малка твар, но дори и то почва да полудява и да се чуди от кое да яде първо, когато му хвърля много ядене.... И то също като останалите животинки се брани и е готово да ти отхапе пръста в момента в който го издразниш. Всяко животно си има защитна реакция, която се изявява чрез агресия. А пък хищниците не ловуват с агресия или от някаква злоба, те просто искат да се нахранят...Мамка му човече, това са прости неща. Никой не иска да заблуждава никой в нищо.... сериозно ли смяташ че едно животно иска да те заблуди, като разкъса на парченца друго животно? А не ти ли е минавало през ума че въпросното животно просто иска да се нахрани? На животното не му пука в какво вярваш ти... То просто върши каквото трябва за да оцелее. Някой животни оцеляват чрез ядене на растения, други животни пък чрез ядене на тези животни... Няма нищо зло в случая... Не знам на какви наркотици трябва да си че да вярваш в конспирация на животните срещу вярата в Бога.

не напразно благодатният дух на "тъмнината" е наричан "звяра"(хищник) (Откровение 13 гл.), защото може да осигурява до цяла една трета от Небесната благодат, но на базата на неправда(-та), понеже (както вече казахме и по-горе) плана на "тъмнината" е колкото се може повече човеци да бъдат примамвани в направлението на погрешната вяра за целите на погибелта, това е цяла система от духовно/религиозно беззаконие пълна с всякакви гибелни средства на "тъмнината" с цел да бъде навредено възможно най-много на колкото се може повече човеци, не че хищните животни сами по-себе си искат да заблудят някой, но системата на "тъмнината" ги използва като средство за заблуда прокарвайки и подхранвайки всякакви лъжливи теории на базата на разни науки, които ги изследват/изучават

defender
11-22-2012, 09:01
благодатният дух на "тъмнината" е наричан "звяра"(хищник)
леле, духът на "тъмнината" бил благодатен и осигурявал благодат.
чета и с двете ръце се кръстя..................... вече е достатъчно ясно, че твоето другарче дух, с което си говорите и ти казва какво да говориш, не е от Бога.

npp
11-22-2012, 09:18
леле, духът на "тъмнината" бил благодатен и осигурявал благодат.
чета и с двете ръце се кръстя..................... вече е достатъчно ясно, че твоето другарче дух, с което си говорите и ти казва какво да говориш, не е от Бога.

а ако не осигуряваше благодат, щеше ли да продължи да властва толкова хилядолетия, но нямаше ли да премине ако беше единствено безполезен/мъчителен за човеците?!

defender
11-22-2012, 09:33
да властва над кое, дяволът над нищо не може да властва, ако ние сами не го пуснем в душите си, дяволът не насилва никой, той само може да ни изкушава, изборът е наш дали да го приемем да властва над нас или не.

Doom_Stalker
11-22-2012, 09:53
не напразно благодатният дух на "тъмнината" е наричан "звяра"(хищник) (Откровение 13 гл.), защото може да осигурява до цяла една трета от Небесната благодат, но на базата на неправда(-та), понеже (както вече казахме и по-горе) плана на "тъмнината" е колкото се може повече човеци да бъдат примамвани в направлението на погрешната вяра за целите на погибелта, това е цяла система от духовно/религиозно беззаконие пълна с всякакви гибелни средства на "тъмнината" с цел да бъде навредено възможно най-много на колкото се може повече човеци, не че хищните животни сами по-себе си искат да заблудят някой, но системата на "тъмнината" ги използва като средство за заблуда прокарвайки и подхранвайки всякакви лъжливи теории на базата на разни науки, които ги изследват/изучават
Предположих че ще напишеш някаква подобна простотия... За мен "теориите" ти звучат налудничаво, но не и за теб , защото ти си ги развивал, обобщавал и допълвал с години. За всеки неудобен факт си измислял нова лъжа и обяснение, така че да е в синхрон с цялата картинка. Всъщност това е типичен пример за понятието "Когнитивен дисонанс". Когнитивния дисонанс представлява следното... Това е когато индивида отказва да приема нови факти и информация, противоречаща на убежденията му, и затова "напасва" новите факти в убежденията си, като ги изкривява. В човешкият ум съществуват "когниции", които са в корелация помежду си. Ако се появи противоречие, се създава нова корелация, така че двете противоречащи когниции да са в синхрон. Другото характерно явление е когато в човешкото съзнание постъпи нова противоречаща информация, съзнанието "измисля" нова контра-информация или преиначава постъпилата, така че умът да е балансиран и да няма противоречие. И всичко да е подчинено и във връзка с вече познатото. Умът съществува в определени познати граници, най-общо наречени Поле на мисълта. И също както индивида си познава границите и цели да ги запази, така и умът пази границите на своето съществуване, като принизява, възприема и обобщава нова информация и я "вгражда"(подчинява) в своето Поле. Ето как всяка мисъл и факт, се пречупва през призмата на личното поле - убеждения, вярвания и поставяния на света в познати граници. Ти си се хванал за една система, едно поле на мисълта, което ти е харесало и ти е дало всичко необходимо, в което умът ти съществува и има познати и удобни граници, и всичката нова информация преминава и се вгражда в тези граници. С годините си напасвал информацията постъпваща от околния свят, така че тя да отговаря на собствените ти убеждения, а за всяка нова информация и факт си измислял заобиколно обяснение, така че да няма противоречие с вярванията ти. Така че тя да е в границите на личните ти убеждения. Сигурен съм че за всяко нещо вече си измислил готов отговор, а лъжата продължава и продължава да се трупа. Появяват се нови факти, които изискват нови лъжи, и тези нови лъжи изискват още лъжи...
Така че мога да те разпитвам до утре, а ти винаги ще ми отговаряш с вече заучена простотия, даваща обяснение на въпросите ми. И така до безкрай. Не намирам никакъв смисъл да ти задавам подобни въпроси... ти си развивал заблудите си в продължение на години, и във всяко нещо вече виждаш потвърждение на твоята вяра. Всъщност това го правят всички хора, които от страх да признаят че вярванията им са глупости, вместо това предпочитат да нагаждат всяка информация като потвърждение на простотиите си. А християнството е най-удобно от всичките, защото автоматично принизява всяко съмнение в устоите на личната вяра до просто творение на Дявола. Колко хитро...

defender
11-22-2012, 10:14
абе докторескович, защо винаги изкарваш, че когато човек се опитва прави нещо, което му харесва, то това едва ли не е нещо лошо, някакъв знак за слабост, някаква илюзия и тем подобни простотии.. Ти да не би да си се объркал и всъщност да не си "индивидуален сатанист" ами няк'ъв доктор мазохист. Имаш някаква мания или комплекс за самодоказване ли, като вършиш само неща, които не ти харесват ли, като мислиш, че това те издига в очите на околните и пред себе си ли.

npp
11-22-2012, 10:32
ние не сме тук за да се състезаваме с други по интелигентност и знания, нито пък положението на човечеството досега беше розово, но колко очевидно бе и до днес как много хора по света страдат и ходят в мрачна сянка, това че целта на някой е да доминира над други никак не е единствен критерий за това че той има Право, докато истинските Светии просто се опитват да спасяват "задниците" дори и на най-злите, мнозина от наперените дори и не подозираха че дължат живота си на Тях, а това че някой може да даде някакво пълно обяснение за нещо, никак не е гаранция за това че казва съвършената истина, понеже истината според Божието Слово/Писание е само доброто, докато злото е лъжата, а и е съвсем разбираемо че дори и независимо от казаното и написаното така е най-праведно да бъде, понеже и не напразно много хора при лоши случаи използваха жаргонната/разговорната фраза "това (просто) не може да бъде истина", защото няма как причиняването на зло по принцип да бъде считано за истина от благоразумните хора, които малко или много винаги в края на краищата се оказват мнозинството, например Исус е умрял в името на пълното осигуряване на цялото човечество за вечен живот дори и приживе, а някакви си сатанисти избиват комплекси като се хвалят с постиженията, от които ползата е предимно за самите тях, а в по-добрият случай и за други подобни на тях тщеславни себелюбци, напушват се и после идват да демонстрират превъзходство, и едва ли не сега всички други трябва да им ръкопляскат, а те да се гордеят с себе си поствайки всякакви извергски gif-ове, в които дори и най-бедните/нещастните човеци са представяни като някакви меса за кълцане с сатър, като написаното в Библията винаги имат за най-идиотско без да вникват дори и мъничко в любовта и откровението на истинският Господ Бог към човеците, иначе са готови да издигат на пиедестал пасажи от какви ли не мислители, които не са истински пророци, това че ти или който и да е друг не разбирате написаното в Писанието, не означава че истинският Бог и истинските Светии лъжат

Doom_Stalker
11-22-2012, 10:39
Това какво е добро и какво не е добро ми го приписвате вие. Аз не казвам какво трябва да бъде, нито какво е добро... Но вие понеже разсъждавате само от тази гледна точка, веднага си мислите че щом казвам нещо значи оплювам или упреквам някого.... Никой не упреквам! Нито пък казвам, че трябва да се промени. Аз просто казвам какво е. Още повече че тези неща, за които говоря съм ги открил в мен самия, и аз съм се лъгал и съм изпадал в жестоки заблуди... Не упреквам никого, а такива неща като кой как ще ме възприема изобщо не ме интересуват. Тук просто споделям напредъка си в изследването на човешкия свят, както и се упражнявам в писане и мислене... Нищо повече. Това какво правите и от какви мотиви се движите ме интересува само от гледна точка на това да открия същите мотиви в мен - да ги осмисля, познавам и контролирам. Не искам да втълпявам на никой колко е грешен, неправ и глупав... това го правите вие. Моля единствено да не приписвате мотивите си върху мен. Не претендирам за абсолютно знание и истина. Просто това което споделям засяга личният живот на всеки един който ме чете, но той иска обезателно да ме вмъкне в границите на собственото си разбиране за света, да ме принизи до някакви пошли мотиви и комплексарщини, защото така иска да принизи и аргументите ми. А аргументите ми засягат личностните убеждения на повечето хора, и те трябва по някакъв начин да се защитят от тази информация... затова или ме псуват, или се преструват че мнението ми е просто глупаво, или ме обвиняват в пошли мотиви.
Не искам да се издигам в очите на никой, нито в своите, никога не съм търсил признание и одобрение. Отношенията на хората около мен никога не са ме засягали.

defender
11-22-2012, 10:52
Тук просто споделям напредъка си в изследването на човешкия свят, както и се упражнявам в писане и мислене... Нищо повече.
ок, тогава и аз ще ти кажа изследване от човешкия свят:
слабакът, които винаги не успява да се вреди между останалите хора и да си създаде хубави моменти, затова стои в ъгъла и се задоволява само с лошите моменти, като се опитва това да ни го представи за някакъв вид смелост, а останалите хора успяващи да си създадат хубави моменти ни ги представя за слабаци живеещи в илюзия, защото имали нужда, а пък видиш ли той е живеещ в реалността.

От друга страна, когато на масата има хляб и някой е избрал да яде от хляба вместо от хлебарките, това не знам дали го прави по-слаб от тебе, но със сигурност го прави по-умен.

npp
11-22-2012, 11:01
Това какво е добро и какво не е добро ми го приписвате вие. Аз не казвам какво трябва да бъде, нито какво е добро... Но вие понеже разсъждавате само от тази гледна точка, веднага си мислите че щом казвам нещо значи оплювам или упреквам някого.... Никой не упреквам! Нито пък казвам, че трябва да се промени. Аз просто казвам какво е. Още повече че тези неща, за които говоря съм ги открил в мен самия, и аз съм се лъгал и съм изпадал в жестоки заблуди... Не упреквам никого, а такива неща като кой как ще ме възприема изобщо не ме интересуват. Тук просто споделям напредъка си в изследването на човешкия свят, както и се упражнявам в писане и мислене... Нищо повече. Това какво правите и от какви мотиви се движите ме интересува само от гледна точка на това да открия същите мотиви в мен - да ги осмисля, познавам и контролирам. Не искам да втълпявам на никой колко е грешен, неправ и глупав... това го правите вие. Моля единствено да не приписвате мотивите си върху мен. Не претендирам за абсолютно знание и истина. Просто това което споделям засяга личният живот на всеки един който ме чете, но той иска обезателно да ме вмъкне в границите на собственото си разбиране за света, да ме принизи до някакви пошли мотиви и комплексарщини, защото така иска да принизи и аргументите ми. А аргументите ми засягат личностните убеждения на повечето хора, и те трябва по някакъв начин да се защитят от тази информация... затова или ме псуват, или се преструват че мнението ми е просто глупаво, или ме обвиняват в пошли мотиви. Не искам да се издигам в очите на никой, нито в своите, никога не съм търсил признание и одобрение. Отношенията на хората около мен никога не са ме засягали.

Бог не Го интересува кой какво си приписва, но Той следи за две неща, кой допринася за спасението на всички човеци без да вреди, и кой върши неправда в вярата, която в днешно време мнозина наричат окултизъм, езотерика, сатанизъм, хиндуизъм, йога, медитаця, будизъм, религия, и т.н., понеже именно духовното/религиозното беззаконие е причината/източникът на всички останали злини на света независимо дали някой е съгласен с това или не, истината си остава истина, а лъжата лъжа, понеже и ето как и до ден днешен духовното/религиозното беззаконие продължава да причинява зло на цялото човечество, но както вече казахме Бог въобще не го интересува ти или който и да е друг като какви се изживявате, това че ти си дошъл да се правиш на мъдър, никак не ни прави длъжни да започваме и ние да се правим на такива, нито да отговаряме на предизвикателствата на лукавия с лукавщини, какво като пишеш бързо всякакви твои си разсъждения?!, истинският Бог никак не иска да допуска себелюбиви и користолюбиви изпълнения в Своето светилище дори и хиляди като теб да дойдат за да си натрапват щенията, както на теб няма да ти е приятно да ти причиняват онова, което за теб е неприятно или най-малкото непоносимо, така и на всеки друг човек едва ли ще му бъде приятно да му бъде причинявано неприятното или най-малкото непоносимото за него, обаче ти отново се опитваш да натрапваш на другите онова, което за тях е неприятно и дори непоносимо, при това лъжейки че по този начин ти постъпваш съвсем нормално, откъде знаеш дали докато медитираш не причиняваш зло на други хора?!, ами ако се окаже че дори без да виждаш и знаеш хиляди хора страдат заради твоята медитация?!, какво си се наежил да пишеш атеистични неща в теми за вяра без да зачиташ Св. Писание?!, имай предвид че Бог никак не толерира духовното/религиозното беззаконие, защото е писано:

"И онзи слуга, като е знаел волята на Господаря си, но не е приготвил нито постъпил по волята му, ще бъде много бит. А онзи, който не е знаел и е сторил нещо, което заслужава бой, малко ще бъде бит." Лука 12:47-48

това че си сатанист, който медитира и се набърква неправомерно в Божиите Работи никак не те прави ненарушител според написаното в този библейски стих, не си прави илюзии, че истинските Светии са длъжни да търпят подобно отношение:

"Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край." Данаил 7: 25-26

така че, никак не си мисли че само защото не си вярващ като християните и други вярващи ще ти се размине ако продължаваш да се набъркваш неправомерно в Божиите Работи, ние също не съдим онези, които не ни съдят нас, но имаме пълно право да съдим всеки, който влиза в светилището на истинският Господ Бог за да погуби независимо дали знае какво прави или не

Doom_Stalker
11-22-2012, 11:07
... а някакви си сатанисти избиват комплекси като се хвалят с постиженията, от които ползата е предимно за самите тях, а в по-добрият случай и за други подобни на тях тщеславни себелюбци, напушват се и после идват да демонстрират превъзходство, и едва ли не сега всички други трябва да им ръкопляскат, а те да се гордеят с себе си поствайки всякакви извергски gif-ове, в които дори и най-бедните/нещастните човеци са представяни като някакви меса за кълцане с сатър, като написаното в Библията винаги имат за най-идиотско без да вникват дори и мъничко в любовта и откровението на истинският Господ Бог към човеците, иначе са готови да издигат на пиедестал пасажи от какви ли не мислители, които не са истински пророци, това че ти или който и да е друг не разбирате написаното в Писанието, не означава че истинският Бог и истинските Светии лъжат
http://prikachi.com/images/619/5521619F.gif
Shhh, no tears, only dreams now....
Troll level +1
Хахахах, най-после успях да издразня и npp, който уж претендира за безгранична любов... Хахаха, npp не вярвах, че ще се поддадеш на такава провокация от моя страна. Уж се пишеш за добър и божи служител, пък и в твоите думи си пролича тихата злоба. Дори и да се опита да я прикриеш чрез избягване на конфронтация(т.е. да се обърнеш директно към мен). И в своята същност май си пролича, че дълбоко под приказките са съвършенна любов, ти все пак си човек, като всички останали, и страдаш от същите ниски страсти и прикрито малодушие. Май все пак под общите приказки и everyday спорене успях да те засегна... Успя да се намериш в беглия анализq който ти направих, нали? Stay mad. :D

defender
11-22-2012, 11:14
Първо се научи какво е любов.
когато някои сатанист говори срещу вярата и благочестието, и когато трябва те да бъдат защитени - този същия сатанистчо започва да лее крокодилски сълзи, колко злоба имало и да се тръшка като диване.

npp
11-22-2012, 11:18
http://prikachi.com/images/619/5521619F.gif
Shhh, no tears, only dreams now....
Troll level +1
Хахахах, най-после успях да издразня и npp, който уж претендира за безгранична любов... Хахаха, npp не вярвах, че ще се поддадеш на такава провокация от моя страна. Уж се пишеш за добър и божи служител, пък и в твоите думи си пролича тихата злоба. Дори и да се опита да я прикриеш чрез избягване на конфронтация(т.е. да се обърнеш директно към мен). И в своята същност май си пролича, че дълбоко под приказките са съвършенна любов, ти все пак си човек, като всички останали, и страдаш от същите ниски страсти и прикрито малодушие. Май все пак под общите приказки и everyday спорене успях да те засегна... Успя да се намериш в беглия анализq който ти направих, нали? Stay mad. :D

ничие (човешко) търпение не е безгранично, ние също сме човеци, и имаме правото да съдим наглеците, които съдят нас, макар и поради голямото си търпение истинските Светии да са най-последни по отношение на гняв, те също могат да се разгневят както можеш и да прочетеш от цитираният по-горе пасаж от Данаил 7: 25-26, никой не е длъжен да търпи поразиите на когото и да е друг, а това че някой иска да се възползва неправомерно от търпението на истинският Бог и истинските Светии никак не е безопасно за него:

"Затова и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото, А знаем, че Божията съдба против тия, които вършат такива работи, е според истината. И ти, човече, който съдиш ония, които вършат такива работи, мислиш ли, че ще избегнеш съдбата на Бога, като вършиш и ти същото? Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние? а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога, Който ще въздаде на всеки според делата му:" Римляни 2: 1-6

мислиш ли че ако имаш пистолет като онзи на gif-а ще можеш да застреляш всеки друг без да може никой друг да застреля теб?!, просто въобще не си прави илюзии че си недосегаем супермен, и никак не идвай да воюваш против истинските Светии преди да е станало твърде късно за теб - това не е шега работа

Doom_Stalker
11-22-2012, 11:25
От друга страна, когато на масата има хляб и някой е избрал да яде от хляба вместо от хлебарките, това не знам дали го прави по-слаб от тебе, но със сигурност го прави по-умен.

И аз ям от хляба, просто няма нужда да казвам че Бог ми го е дал, че се грижи за мен, или че този хляб ми се полага.... Това е лицемерно.

Колкото до хубавите моменти... за мен всеки момент е хубав. Във всеки момент аз виждам възможност да изследвам себе си и света. Но в никакъв случай не търся хубавите моменти, особено пък чрез някакви жалки житейски изживявания и роли. Хубавите моменти се търсят само от този които има нужда от тях... Именно нещастниците търсят щастието.
Именно те търсят да се изживяват, тези на които им липсва нещо. И всеки се опитва да компенсира нещастието си с някаква заблуда. И така да подчини света на малката си кауза и изживяване. Аз нямам каузи и изживявания. Не съдя и не се опитвам да подчиня света на моите потребности.

Doom_Stalker
11-22-2012, 11:31
.... а това че някой иска да се възползва неправомерно от търпението на истинският Бог и истинските Светии никак не е безопасно за него:
... и никак не идвай да воюваш против истинските Светии преди да е станало твърде късно за теб - това не е шега работа

Ууууу много ме е страх....

npp
11-22-2012, 11:32
Божият "хляб" са го яли само онези, които са започнали да бъдат добри, а не онези, които търсят разни неща в Свидетелството на истинските Светии за да ги използват за зли цели

npp
11-22-2012, 11:33
Ууууу много ме е страх....

и нас не ни е страх от човеците

defender
11-22-2012, 11:37
Колкото до хубавите моменти... за мен всеки момент е хубав. Във всеки момент аз виждам възможност да изследвам себе си и света.
значи все пак смисълът на живота ти не е само това просто да съществуваш, както говореше, значи излиза, че имаш и други поводи да живееш.

Именно нещастниците търсят щастието.
Именно те търсят да се изживяват, тези на които им липсва нещо. И всеки се опитва да компенсира нещастието си с някаква заблуда. И така да подчини света на малката си кауза и изживяване. Аз нямам каузи и изживявания. Не съдя и не се опитвам да подчиня света на моите потребности.
всички сме нещастници, просто някои успяват да разнообразят с малко щастие, а други не.

Incadeptus
11-22-2012, 11:38
Баааааааааааааааааааааааа аааси малоумните братттттттттт ц-ц-ц нпп чуй ме,ти трябва да бъдеш заличен разбираш ли приятелче,дефендър ти трябва да умреш в жестоки мъки А ти дуумм да не и сатаната?

АВЕ АЗ!

Doom_Stalker
11-22-2012, 11:41
и нас не ни е страх от човеците

Като не те е страх защо тръгна така яростно да се защитаваш? Май те е страх самозаблудата ти да не пропадне като къщичка от карти....

npp
11-22-2012, 11:43
Баааааааааааааааааааааааа аааси малоумните братттттттттт ц-ц-ц нпп чуй ме,ти трябва да бъдеш заличен разбираш ли приятелче,дефендър ти трябва да умреш в жестоки мъки А ти дуумм да не и сатаната?

АВЕ АЗ!

лигочи като теб бол

defender
11-22-2012, 11:43
Като не те е страх защо тръгна така яростно да се защитаваш? Май те е страх самозаблудата ти да не пропадне като къщичка от карти....

той може да говори не за да не пропадне самозаблудата му, а за да отърве тебе от самозаблудата ти - и това може да го прави от любов.

npp
11-22-2012, 11:46

защо лъвът става застрашителен когато някой му досажда твърде много?!

Doom_Stalker
11-22-2012, 11:48
значи все пак смисълът на живота ти не е само това просто да съществуваш, както говореше, значи излиза, че имаш и други поводи да живееш.
Мисленето и осъзнаването е част от пътя ми, то ме изразява и определя. Мисленето и осъзнаването не ми е цел, а просто следствие от вървенето по пътя ми към себе си. Има много неща, които са част от съществуването ми, но нито едно от тях не е ЦЕЛ на съществуването ми.... Има разлика.

сички сме нещастници, просто някои успяват да разнообразят с малко щастие, а други не.
Съвсем не... Всеки търси каквото му е необходимо. На мен не ми е необходимо нищо, защото всичко вече го имам в главата. Самата необходимост е в главата ми.

defender
11-22-2012, 11:50
Съвсем не... Всеки търси каквото му е необходимо. На мен не ми е необходимо нищо, защото всичко вече го имам в главата. Самата необходимост е в главата ми.

аха, затова ли сега ми отговори и написа това, защото не почувства необходимост., затова ли имаш интернет вкъщи, защото не ти необходим, затова ли си във форума, защото не чувстваш необходимост и така нататък и така нататък...... ае бегай.

Doom_Stalker
11-22-2012, 11:56
защо лъвът става застрашителен когато някой му досажда твърде много?!

http://prikachi.com/images/768/5521768z.jpg

И после аз съм бил самовлюбен....

Doom_Stalker
11-22-2012, 12:05
аха, затова ли сега ми отговори и написа това, защото не почувства необходимост., затова ли имаш интернет вкъщи, защото не ти необходим, затова ли си във форума, защото не чувстваш необходимост и така нататък и така нататък...... ае бегай.

Не, отговорих ти за да бъда коректен и за да не си правиш заблуди относно кой съм аз. Иначе изобщо не ми пука за какъв ще ме взимаш. Във всеки опит някой да ме анализира виждам възможност за провокация. Затова и ти отговарям, провокирам теб и останалите. А и нали ти казах, пиша тук за да си упражнявам мисълта и словото. Също така и е доста забавно. Но иначе нямам нужда от нищо, поне не в най-общия човешки смисъл... Иначе в личен план си имам свои необходимости, неща които да компенсирам... но те вероятно биха ви се сторили далечни и скандални. Както и да е, те нямат общо в случая. Говорим си за основните човешки емоционални нужди - от закрила, критика, похвала, значение и смисъл на живот, възпитание и добро поведение, социални договорки и удобни истини. и т.н.

defender
11-22-2012, 12:12
Не, отговорих ти за да бъда коректен
значи си почувствал необходимост да си коректен, благодаря, така се става християни, успех.

Doom_Stalker
11-22-2012, 12:15
Коректен от гледна точка на истината, не щото ми пука за теб и твоето мнение.

npp
11-22-2012, 12:44
http://prikachi.com/images/768/5521768z.jpg

И после аз съм бил самовлюбен....

а да не би ако си шеф на фирма да допуснеш там всякакви безобразничещи лигльовци, които се забавляват като чупят и трошат всичко наред?!

Doom_Stalker
11-22-2012, 13:01
а да не би ако си шеф на фирма да допуснеш там всякакви безобразничещи лигльовци, които се забавляват като чупят и трошат всичко наред?!

Бе аз като гледам всеки троши, чупи и се забавлява пък на никой не му прави впечатление... освен на "примерните служители".. Струва ми се че няма шеф.

Incadeptus
11-22-2012, 13:51
ДУММ ТИ ДОКТОРА ЛИ СИ ?

NPP RAGEEE (METAL) FELL THE FORCE PADUAN

Doom_Stalker
11-22-2012, 13:56
ДУММ ТИ ДОКТОРА ЛИ СИ ?

Да, баннаха ме в една друга тема. Това е новия ми профил.

Nam3less3
11-22-2012, 14:41
Да, баннаха ме в една друга тема. Това е новия ми профил.

В коя

Doom_Stalker
11-22-2012, 14:49
В коя

http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/535024-%D0%9F%D0%9E%D0%9C%D0%9E%D0%A9!-%D0%94%D0%95%D0%9F%D0%A0%D0%95%D0%A1%D0%98%D0%AF-!

Хаха, голям тролизъм беше :D

npp
11-22-2012, 15:09
Бе аз като гледам всеки троши, чупи и се забавлява пък на никой не му прави впечатление... освен на "примерните служители".. Струва ми се че няма шеф.

да не мислиш че Бог ще пожали някой от безобразниците, виж какво ще им се случи на всички такива в най-скоро време:

"И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гняв. И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ. Вторият ангел изля чашата си в морето(т.е. в света на окултното); и то стана кръв като на мъртвец, и всяка жива твар в морето умря." Откровение 16: 1-3

Doom_Stalker
11-22-2012, 15:27
да не мислиш че Бог ще пожали някой от безобразниците, виж какво ще им се случи на всички такива в най-скоро време:

"И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гняв. И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ. Вторият ангел изля чашата си в морето(т.е. в света на окултното); и то стана кръв като на мъртвец, и всяка жива твар в морето умря." Откровение 16: 1-3

http://www.youtube.com/watch?v=NIgfiSzCy1o

Сериозно ли си мислиш, че можеш да ме уплашиш с тези простотии?

npp
11-22-2012, 17:34
http://www.youtube.com/watch?v=NIgfiSzCy1o

Сериозно ли си мислиш, че можеш да ме уплашиш с тези простотии?

в онзи пасаж от Откровение 16:1-3 се казва че Бог ще излее унищожение в света на религиозното/духовното беззаконие, и че които се намерят там като негови извършители ще претърпят голямо наказание

Doom_Stalker
11-22-2012, 18:00
в онзи пасаж от Откровение 16:1-3 се казва че Бог ще излее унищожение в света на религиозното/духовното беззаконие, и че които се намерят там като негови извършители ще претърпят голямо наказание
Не вярвам в истинността на Библията. Така че може да са казани много неща...Не ме интересува.
Имам обаче един въпрос...
Ако примерно цял живот бъда престъпник и отричам всичко , избия десетки души, ако бъда зъл и т.н. и малко преди да умра си изповядам и се разкая за всичките си грехове и приема Иисус за мой Бог и спасител, тогава би трябвало да отида в рая нали? Значи така ще направя... Ще си живея както си искам и малко преди да умра ще се покая за всичко и пак ще ида в рая.
http://prikachi.com/images/196/5523196k.gif

Incadeptus
11-22-2012, 18:16
Абе отиваш моментално в ада уеее мръсник

defender
11-22-2012, 18:58
Не вярвам в истинността на Библията. Така че може да са казани много неща...Не ме интересува.
Ако примерно цял живот бъда престъпник и отричам всичко , избия десетки души, ако бъда зъл и т.н. и малко преди да умра си изповядам и се разкая за всичките си грехове и приема Иисус за мой Бог и спасител, тогава би трябвало да отида в рая нали? Значи така ще направя... Ще си живея както си искам и малко преди да умра ще се покая за всичко и пак ще ида в рая.
1-во: зависи дали вярваш в Бог.
2-ро: зависи дали покаянието ти е искрено или лицемерно.
3-то: за човек които НАРОЧНО греши с мисълта за покаяние - няма покаяние. А и най-често такива хора умират точно когато най-малко са очаквали и така и не достигат до покаяние което са планували.
4-то: когато човек се кае, след това в него трябва да има ИСКРЕНО желание и стремеж да се поправи, а не да се кае и после ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА с мисълта, че после видиш ли пак ще се покае.
5-то: и все пак накрая всичко зависи от Бог, които най-добре познава сърцата, човек не трябва да се отчайва.

theer
11-22-2012, 19:08
Боговете са егоисти..
В какво вярвам? В упоритата работа - в това вярвам, не вярвам на брадясали старци, които размахват вълшебни пръчици и с едно щракване на пръстите определят съдбата на хората.. НИЕ САМИ ГРАДИМ СЪДБАТА СИ..

Doom_Stalker
11-22-2012, 19:10
1-во: зависи дали вярваш в Бог.
2-ро: зависи дали покаянието ти е искрено или лицемерно.
3-то: за човек които НАРОЧНО греши с мисълта за покаяние - няма покаяние. А и най-често такива хора умират точно когато най-малко са очаквали и така и не достигат до покаяние което са планували.
4-то: когато човек се кае, след това в него трябва да има ИСКРЕНО желание и стремеж да се поправи, а не да се кае и после ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА с мисълта, че после видиш ли пак ще се покае.
5-то: и все пак накрая всичко зависи от Бог, които най-добре познава сърцата.
Не бе , говоря ти напълно искрено да се покая за всичките си грехове, да речем като стана на 80 години. Да речем че като одъртея ще ми дойде друг акъл, ще повярвам в Бога, ще се покая истински, ще стана праведен и т.н., в такъв случай бих ли отишъл в рая(каквито и предишни грехове да съм имал)?

defender
11-22-2012, 19:17
аз не мога да кажа: Човешкия съд е един, Божия съд друг.
трябва да си между страха и надеждата - не трябва да се отчайваш, но и не трябва да си безгрижен т.е. в тебе трябва да има стремеж да се поправиш.

Nam3less3
11-22-2012, 19:31
Не бе , говоря ти напълно искрено да се покая за всичките си грехове, да речем като стана на 80 години. Да речем че като одъртея ще ми дойде друг акъл, ще повярвам в Бога, ще се покая истински, ще стана праведен и т.н., в такъв случай бих ли отишъл в рая(каквито и предишни грехове да съм имал)?Що чак на 80, като backup plan да не би скоро да умреш и ако случайно има афтърпарти да влезеш през вип входа :D

Боговете са егоисти..
В какво вярвам? В упоритата работа - в това вярвам, не вярвам на брадясали старци, които размахват вълшебни пръчици и с едно щракване на пръстите определят съдбата на хората.. НИЕ САМИ ГРАДИМ СЪДБАТА СИ..Клишето на трудолюбивия teenproblemer

npp
11-22-2012, 20:19

това звучи като: "шефа ще ми прости ли като разбере че нарочно пакостя в фирмата му планирайки да го изхитря точно когато в последният момент ме завари че правя всичко това?!", едва ли, бъди сигурен

Doom_Stalker
11-22-2012, 20:26
Що чак на 80, като backup plan да не би скоро да умреш и ако случайно има афтърпарти да влезеш през вип входа
Да, нещо такова :D

Клишето на трудолюбивия teenproblemer
+1.

Doom_Stalker
11-22-2012, 20:30
това звучи като: "шефа ще ми прости ли като разбере че нарочно пакостя в фирмата му планирайки да го изхитря точно когато в последният момент ме завари че правя всичко това?!", едва ли, бъди сигурен

Не, не ме разбра. Да кажем че сега отричам всичко "божествено" и религиозните глупости. В следствие на това мога да лъжа, да нямам угризения на съвестта, да правя зло на хората и т.н.. Но след години може да ми дойде друг акъл и да реша да водя праведен живот. В такъв случай Бог би ли ми простил? Ако се покая истински за греховете си, не с идеята да го преметна....

npp
11-22-2012, 20:32
Не, не ме разбра. Да кажем че сега отричам всичко "божествено" и религиозните глупости. В следствие на това мога да лъжа, да нямам угризения на съвестта, да правя зло на хората и т.н.. Но след години може да ми дойде друг акъл и да реша да водя праведен живот. В такъв случай Бог би ли ми простил? Ако се покая истински за греховете си, не с идеята да го преметна....

е как да не е с идеята да го преметнеш след като това направо си е просто опит да го преметнеш?!, нали Той вижда и знае всичко, дори и всяка твоя мисъл

Doom_Stalker
11-22-2012, 20:38
е как да не е с идеята да го преметнеш след като това направо си е просто опит да го преметнеш?!, нали Той вижда и знае всичко, дори и всяка твоя мисъл

Сега го казвам с идеята да го преметна, но в бъдеще е възможно да се покая истински. Казвам в такъв случай би ли ми простил?

defender
11-22-2012, 20:39
В такъв случай Бог би ли ми простил? Ако се покая истински за греховете си, не с идеята да го преметна....
да

Nam3less3
11-22-2012, 21:01
Сега го казвам с идеята да го преметна, но в бъдеще е възможно да се покая истински. Казвам в такъв случай би ли ми простил?Може да има дело, и трябва да събереш достатъчно съдебни заседатели в твоя подкрепа(примерно участниците в този раздел на форума) :D
Incadeptus би гласувал да не ти прости Бог и да те пуснат в Геена примерно :(

Doom_Stalker
11-22-2012, 21:07
Може да има дело, и трябва да събереш достатъчно съдебни заседатели в твоя подкрепа(примерно участниците в този раздел на форума) :D
Incadeptus би гласувал да не ти прости Бог и да те пуснат в Геена примерно :(

Ааааа fuck it, ще горя в ада и толкова... :D И без тва... Закво ми е да стоя цяла вечност на някакви си шибани облаци - да свиря на арфа & shit ? :D Не мерси.

ПС: Incadeptus дотогава когато умра сигурно ще е станал Господар на Вселената :D

defender
11-22-2012, 21:19
Закво ми е да стоя цяла вечност на някакви си шибани облаци - да свиря на арфа & shit ? :D Не мерси.
хаха, баси простотията изръси.

npp
11-22-2012, 22:44
Сега го казвам с идеята да го преметна, но в бъдеще е възможно да се покая истински. Казвам в такъв случай би ли ми простил?

виж какво казва Исус:

"Нивите на един богаташ родиха много плод. И той размишляваше в себе си, думайки: Какво да правя? защото нямам где да събера плодовете си. И рече: Ето какво ще направя: ще съборя житниците си и ще построя по-големи, и там ще събера всичките си жита и благата си. И ще река на душата си: Душо, имаш много блага натрупани за много години; успокой се, яж, пий, весели се. А Бог му рече: Глупецо! тая нощ ще ти изискат душата; а това което си приготвил, чие ще бъде? Така става с този, който събира имот за себе си, и не богатее в Бога." Лука 12: 16-21

имай предвид че Бог не може да бъде измамен, точно когато планираш/се приготвяш да причиняваш зло на другиго и след това да се покаеш е нещото, което Бог мрази най-много, и заради което Той наказва най-много, като точно това и е което Исус има предвид в притчата от Лука 12:16-21

Doom_Stalker
11-23-2012, 10:08
виж какво казва Исус:

"Нивите на един богаташ родиха много плод. И той размишляваше в себе си, думайки: Какво да правя? защото нямам где да събера плодовете си. И рече: Ето какво ще направя: ще съборя житниците си и ще построя по-големи, и там ще събера всичките си жита и благата си. И ще река на душата си: Душо, имаш много блага натрупани за много години; успокой се, яж, пий, весели се. А Бог му рече: Глупецо! тая нощ ще ти изискат душата; а това което си приготвил, чие ще бъде? Така става с този, който събира имот за себе си, и не богатее в Бога." Лука 12: 16-21

имай предвид че Бог не може да бъде измамен, точно когато планираш/се приготвяш да причиняваш зло на другиго и след това да се покаеш е нещото, което Бог мрази най-много, и заради което Той наказва най-много, като точно това и е което Исус има предвид в притчата от Лука 12:16-21

http://prikachi.com/images/921/5524921D.gif

Sorry, I don't give a fuck...

Incadeptus
11-23-2012, 12:05
ТИ СИ ГЛУПАК.ВСИЧКИ,КОИТО МИСЛЯТ,ЧЕ САМИ ГРАДЯТ СЪДБАТА СИ И БЪДЕЩЕТО СИ И ЧЕ ГИ ОПРЕДЕЛЯТ СА ПЪЛНИ ИДИОТИ.ВИЕ ДОРИ НЕ ЗНАЕТЕ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА СЪДБА,ТЯ Е СИНОНИМ НА БЪДЕЕЕЩЕ,ТОЕСТ НЯМА КАК ДА ГРАДИТЕ НЕЩА,КОИТО СА СЕ СЛУЧИЛИ ЗА БОГА.

Incadeptus
11-23-2012, 12:07
Ааааа fuck it, ще горя в ада и толкова... :D И без тва... Закво ми е да стоя цяла вечност на някакви си шибани облаци - да свиря на арфа & shit ? :D Не мерси.

ПС: Incadeptus дотогава когато умра сигурно ще е станал Господар на Вселената :D

ЖИВ И ЗДРАВ ЩЕ СИ ПРИЯТЕЛ ;Д

Doom_Stalker
11-23-2012, 12:59
Хммм сега си изтеглих някакъв окултен-рок албум от 69-та... Намерих нещо интересно накрая...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2rEOqCNgqEQ#t=55s

Повтаряйте след мен:

In nomine dei nostri
Sathanas
Luciferi Excelsis.

Ave Sathanas!

:) Gratias tibi ago.

defender
11-23-2012, 13:01
хахах, каква братска любов.................я кажи а аз приятел ли съм ти........

Incadeptus
11-23-2012, 13:34
не,разбира се

defender
11-23-2012, 13:57
как така бе, па за мен си приятелче.

Doom_Stalker
11-23-2012, 14:07
как така бе, па за мен си приятелче.

Мри уе!

defender
11-23-2012, 14:14
Мри уе!
тва изблик на домашно насилие ли е.

Incadeptus
11-23-2012, 14:28
Къде се буташ там,дето ти не е работа

Doom_Stalker
11-23-2012, 14:31
тва изблик на домашно насилие ли е.

Просто се дразня от педерастките ти маниери и начини за общуване... Адски много дразниш като почнеш да се лигавиш и да се правиш на интересен. Най-вече защото не ти се получава, и ставаш за смях. Но теб не те е срам, вживяваш се още повече и ръсиш още повече глупости... следователно и ставаш по-дразнещ.

defender
11-23-2012, 14:32
Къде се буташ там,дето ти не е работа
амииииии, искам да се набутам във вашата компания за да ви пошляпвам по вратлетата (приятелски), когато започнете да говорите простотии и да не ма излагате пред хората.

Incadeptus
11-23-2012, 14:38
амииииии, искам да се набутам във вашата компания за да ви пошляпвам по вратлетата (приятелски), когато започнете да говорите простотии и да не ма излагате пред хората.

http://prikachi.com/images/878/5228878e.gif

defender
11-23-2012, 14:45
магьосник, нали казах да не мА излагате пред хората,... .....

Doom_Stalker
11-23-2012, 15:39

http://prikachi.com/images/990/5525990w.gif

npp
11-23-2012, 20:08
Просто се дразня от педерастките ти маниери и начини за общуване... Адски много дразниш като почнеш да се лигавиш и да се правиш на интересен. Най-вече защото не ти се получава, и ставаш за смях. Но теб не те е срам, вживяваш се още повече и ръсиш още повече глупости... следователно и ставаш по-дразнещ.

ти да не се мислиш за много по-умен?!, след като си просто един пълнач на форума с букви и gif-ове, обаче това е форум/тема за вярата, а не коледна елха та да я аранжираш с дрънкулки, дифендър пак разсъждава смислено, а ти само лаеш, все едно си някакъв кучешки философ, той поне се опитва да се държи добре, а ти все едно някой ти бърка в плешивият мозък, в който толкова много си се влюбил, че чак си си поставил изображението му за аватар, да не би да си много по-големият женкар, след като похули толкова момичета (най-малкото в този форум) категоризирайки ги като някакви секс автомати с жетони при положение че нито една от тях не ти се е предлагала евтино, а пък на нас казваш "i don't give a fuck" все едно сме ти правили неприлични предложения?!

Doom_Stalker
11-23-2012, 20:33
ти да не се мислиш за много по-умен?!, след като си просто един пълнач на форума с букви и gif-ове, обаче това е форум/тема за вярата, а не коледна елха та да я аранжираш с дрънкулки, дифендър пак разсъждава смислено, а ти само лаеш, все едно си някакъв кучешки философ, той поне се опитва да се държи добре, а ти все едно някой ти бърка в плешивият мозък, в който толкова много си се влюбил, че чак си си поставил изображението му за аватар, да не би да си много по-големият женкар, след като похули толкова момичета (най-малкото в този форум) категоризирайки ги като някакви секс автомати с жетони при положение че нито една от тях не ти се е предлагала евтино, а пък на нас казваш "i don't give a fuck" все едно сме ти правили неприлични предложения?!
http://i.imgur.com/3fQsC.gif
Умопомрачително тъп си!

"I don't give a fuck" Значи в превод че не ми пука, а не че някой ми е правил неприлични предложения и аз съм ги отказал....(facepalm)

И това не е раздел за вяра, а за религия и философия. Аз се изказвам предимно по философски и религиозни въпроси. Така че млъквай.

Doom_Stalker
11-23-2012, 20:48
..кучешки философ,..

http://funny-pics.co/wp-content/uploads/funny-philosopher-dog-445x299.jpg

:D

defender
11-23-2012, 21:03
е па я искам да съм гуотЯн пич кат тях двамата, па доктора сака да ме бие.

npp
11-23-2012, 21:13
...И това не е раздел за вяра, а за религия и философия. Аз се изказвам предимно по философски и религиозни въпроси. Така че млъквай.

то се видя колко ги разбираш религиозните неща, знаеш само да довтасаш и да изтипосаш по цяла страница безумни изречения, с които да доказваш как разбираш ли човека е животно, и че едва ли не Бог въобще не съществува, и че то разбираш ли закона на джунглата и закона на мърфи са най-висшите в вселената?!, откачалки бол, но ти сякаш се мислиш за единственият идиотски чешит?!

defender
11-23-2012, 21:20
npp, също да ти се оплача, че тия двамувата ме заплашваха с убийство, питаш ли ме как го прежиявах, сълзи ми капят от нежното сърце, братчето ми.......................... дано готиния модератор ги намандрахоса.

Doom_Stalker
11-23-2012, 21:34
то се видя колко ги разбираш религиозните неща, знаеш само да довтасаш и да изтипосаш по цяла страница безумни изречения, с които да доказваш как разбираш ли човека е животно, и че едва ли не Бог въобще не съществува, и че то разбираш ли закона на джунглата и закона на мърфи са най-висшите в вселената?!, откачалки бол, но ти сякаш се мислиш за единственият идиотски чешит?!

Ами човека е животно, колкото и да не ти се вярва.... Поне в основата си е животно. Познанието е пътят към това да бъдеш нещо повече от животно. Но познанието си има цена - трябва да се отречеш от хубавия живот на глупака, на който всичко му е ясно и живота му е поставен в малките граници не неговото жалко земно съществуване. Но познанието не се трупа от вяра - вярата е израз на незнаещите, които се опитват да подражават на знаещите. Така вярващите (незнаещите) придобиват чувството, че и те са знаещи, стараейки се да изкопират всичко от знаещите, да присвоят личността на знаещия и така да се изживяват и те като знаещи. Но си остават само с вярата и с готовите отговори дадени им от някой друг.
Аз си признавам че не знам нищо, не се опитвам и да поставя знанието в границите на някакъв мой смисъл. Аз само "познавам" някои неща, но само бегло и условно. За мен света е голям и информацията е безкрайна.... Вие сте тези с претенциите, че знаете всичко, не аз. Аз просто споделям мисли, теории, идеи и т.н. Никога не съм претендирал за абсолютна истина. Вие понеже имате постоянно нужда от някаква истина, затова виждате моите думи като претенции за такава. А те не са.
Колкото до това дали Бог съществува... отново никъде не съм заявил еднозначно с пълна сигурност че Бог не съществува, аз просто изказвам съмнения и подлагам на критика вярата в такива твърдения. Също и както изследвам причините за появата на такава вяра. А причините за вярването се коренят дълбоко в човешката психика, вярата е много сложно психично явление, което се влияе от много външни и вътрешни фактори. Но самото наличие на тези фактори обяснява откъде е произлязла вярата, а от там - и идеята за Господ. Така че мен не ме интересува дали има Бог, интересува ме защо хората вярват в Богове. Дори и да съществува Бог, хората не вярват само защото той съществува. Хората вярват защото това изпълнява конкретни интереси и потребности.А с това цялата идея за съществуването на Господ ми се струва съмнителна.

Doom_Stalker
11-23-2012, 21:47
npp, също да ти се оплача, че тия двамувата ме заплашваха с убийство, питаш ли ме как го прежиявах, сълзи ми капят от нежното сърце, братчето ми.......................... дано готиния модератор ги намадрохоса.
..........

Да, той дефендърчо "разсъждава", а иначе аз се лигавя.... сигурен съм че е така. Толкова сте лицемерни че дори не искате да ми говорите в прав текст. Единия се прави на интересен, другия пък на някакъв морален white knight. Жалка история.

defender
11-23-2012, 21:54
ахах доктора още не може го преживе
дишай-издишай, дишай-издишай, дишай-издишай.............................. сега си мием краката и лягаме.

npp
11-24-2012, 08:31
Ами човека е животно, колкото и да не ти се вярва.... Поне в основата си е животно. Познанието е пътят към това да бъдеш нещо повече от животно. Но познанието си има цена - трябва да се отречеш от хубавия живот на глупака, на който всичко му е ясно и живота му е поставен в малките граници не неговото жалко земно съществуване. Но познанието не се трупа от вяра - вярата е израз на незнаещите, които се опитват да подражават на знаещите. Така вярващите (незнаещите) придобиват чувството, че и те са знаещи, стараейки се да изкопират всичко от знаещите, да присвоят личността на знаещия и така да се изживяват и те като знаещи. Но си остават само с вярата и с готовите отговори дадени им от някой друг.
Аз си признавам че не знам нищо, не се опитвам и да поставя знанието в границите на някакъв мой смисъл. Аз само "познавам" някои неща, но само бегло и условно. За мен света е голям и информацията е безкрайна.... Вие сте тези с претенциите, че знаете всичко, не аз. Аз просто споделям мисли, теории, идеи и т.н. Никога не съм претендирал за абсолютна истина. Вие понеже имате постоянно нужда от някаква истина, затова виждате моите думи като претенции за такава. А те не са.
Колкото до това дали Бог съществува... отново никъде не съм заявил еднозначно с пълна сигурност че Бог не съществува, аз просто изказвам съмнения и подлагам на критика вярата в такива твърдения. Също и както изследвам причините за появата на такава вяра. А причините за вярването се коренят дълбоко в човешката психика, вярата е много сложно психично явление, което се влияе от много външни и вътрешни фактори. Но самото наличие на тези фактори обяснява откъде е произлязла вярата, а от там - и идеята за Господ. Така че мен не ме интересува дали има Бог, интересува ме защо хората вярват в Богове. Дори и да съществува Бог, хората не вярват само защото той съществува. Хората вярват защото това изпълнява конкретни интереси и потребности.А с това цялата идея за съществуването на Господ ми се струва съмнителна.

човека не е животно, но животните са един вид човеци, но от по-низшо биологично ниво най-вече по отношение на разум(-а), понеже истинският Бог първо е създал човека, и чак след това животните в качеството на помощници на човека, например, кравите и козите дават мляко, овцете вълна, конете, магаретата и камилите осигуряват транспорт, прасето дава месо, кучето е домашен помощник, например, носи разни предмети, предупреждава и пази човека от опасности, котката е гальовен домашен любимец, кокошката, щраусът и др. птици снасят яйца, волът тегли ралото, освен това (както и едно момиче тук се изказа преди време) животните са поддържаща част от биосферата, не само (от) фауната, но и (от) флората, това е накратко относно животните

ти никак не си призна(-ваш) че си горделив дон кихот, който идва да спори с другите за да се изкара най-велики(-ят) мъдрец, но не и за да каже нещо полезно, което не е лъжливо, нито пък ние свидетелите на истинският Господ Бог сме с претенции че знаем нещо, нито налагаме каквото и да е, нито искаме да насилваме някой, но дори винаги сме казвали че в сравнение с истинският Бог, не знаем, но не за да се хвалим с себе си, а прославяйки истинските Бог и Исус - като най-малкото Тяхната истина, докато ти дон-кихотствайки в същото време се опитваш да се изкараш най- скромен и смирен, но това никак не е така, особено след като човек ти разгледа постовете и види как навсякъде там си избиваш комплексите воден от горделивост за превъзходство и доминиране над всички други, плюс това истината, за която се говори в Писанието, не е просто реален факт, но тя е свидетелската форма на съвършената любов към човеците, понеже дори и много хора по света да са лоши, истината си остава съвършеното добро, докато злото е лъжата, а едва ли някой би предпочел да трябва непрестанно/вечно да търпи неприятното или най-малкото непоносимото за него, ако ще това да си ти или който и да е друг

а вярата, това е вярността към доброто, т.е. да не бъдеш лош към останалите човеци, но дори ако можеш да бъдеш колкото се може по-добър към всеки от тях, това е вярата, за която се говори в Библията, за това е писано че: "Бог е любов"(1 Йоаново 4:7-21), понеже това означава че вярата трябва да бъде просто проява на съвършена любов към човеците, а не че (просто) проява на някаква си духовност, понеже ето колко много хора медитираха, но дори и след десетки години най-дълбока трансцендентална медитация, те си оставаха все така несъвършени по отношение на любовта към останалите хора, и дори ставаха все по-себелюбиви, понеже не че в правилната вяра няма Дух, след като досега дух имаше в много неща, но Св. Дух е духът на самият истински Господ Бог, Който Дух е духът на съвършената любов към останалите хора/одушевени, защото никой никога не е виждал истинският Бог Отец, тъй като Той е системният Администратор на цялата вселена и затова не може да си позволи да бъде видим и осезаем в много отношения, но все пак има едно нещо, в което Той е видим и осезаем, и това е именно съвършената любов към човеците, (според) както и е писано в посоченият по-горе пасаж от 1 Йоаново 4:7-21

ти си просто един супер шикалкавелец, който идва просто за да прави мазало и дори да парадира с това пред всички други, сякаш намеквайки: "вижте ме как ви правя луди, а вие дори не можете да откриете измамата в моите интелигентни думи, която аз поставям там предумишлено", обаче ето какво е писано за такива човеци:

"А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни. Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти, които всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината. И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисея, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, извратени във вярата. Но те няма да успеят повече; защото безумието им ще стане известно на всичките, както се откри безумието и на тия двама." 2 Тимотей 3:1-9

Incadeptus
11-24-2012, 08:36
Ауууууууу е прекалено тъпи сте,за да ви се обръща внимание наистина.ХУбав гиф ;д

Incadeptus
11-24-2012, 08:37
Дефендър,еби си майката

npp
11-24-2012, 08:52
Ауууууууу е прекалено тъпи сте,за да ви се обръща внимание наистина.ХУбав гиф ;д

затъпелият си ти след като не можеш да кажеш нищо смислено освен само някакви думи против някой друг, както и някакви си заучени неща от разни окултни книги, но сякаш нямаш свой собствен разум (за) да разсъждаваш с него та все трябва да говориш научени от други хора неща

Incadeptus
11-24-2012, 09:04
затъпелият си ти след като не можеш да кажеш нищо смислено освен само някакви думи против някой друг, както и някакви си заучени неща от разни окултни книги, но сякаш нямаш свой собствен разум (за) да разсъждаваш с него та все трябва да говориш научени от други хора неща

Постоянно цитиращият Библията го каза!!!

Doom_Stalker
11-24-2012, 10:12
човека не е животно, но животните са един вид човеци, но от по-низшо биологично ниво най-вече по отношение на разум(-а), понеже истинският Бог първо е създал човека, и чак след това животните в качеството на помощници на човека, например, кравите и козите дават мляко, овцете вълна, конете, магаретата и камилите осигуряват транспорт, прасето дава месо, кучето е домашен помощник, например, носи разни предмети, предупреждава и пази човека от опасности, котката е гальовен домашен любимец, кокошката, щраусът и др. птици снасят яйца, волът тегли ралото, освен това (както и едно момиче тук се изказа преди време) животните са поддържаща част от биосферата, не само (от) фауната, но и (от) флората, това е накратко относно животните
Ето как и вашата вяра, която претендира само за безусловна любов към хората и Бога е всъщност крайно изкривена форма на егоизъм и себелюбие. Човека бил създаден първо, животните са му помощници, Бог е създал целият свят за хората, Всичко се върти около хората и за хората трябва да се прави.... Колко нахално и лицемерно. Значи ти вярваш че света е създаден за теб, и всяко твое действие в живота определя част от съдбата на вселената едва ли не? Моля те, разкажи ми още за това как не си самовлюбен....

ти никак не си призна(-ваш) че си горделив дон кихот, който идва да спори с другите за да се изкара най-велики(-ят) мъдрец, но не и за да каже нещо полезно, което не е лъжливо, нито пък ние свидетелите на истинският Господ Бог сме с претенции че знаем нещо, нито налагаме каквото и да е, нито искаме да насилваме някой, но дори винаги сме казвали че в сравнение с истинският Бог, не знаем, но не за да се хвалим с себе си, а прославяйки истинските Бог и Исус - като най-малкото Тяхната истина, докато ти дон-кихотствайки в същото време се опитваш да се изкараш най- скромен и смирен, но това никак не е така, особено след като човек ти разгледа постовете и види как навсякъде там си избиваш комплексите воден от горделивост за превъзходство и доминиране над всички други, плюс това истината, за която се говори в Писанието, не е просто реален факт, но тя е свидетелската форма на съвършената любов към човеците, понеже дори и много хора по света да са лоши, истината си остава съвършеното добро, докато злото е лъжата, а едва ли някой би предпочел да трябва непрестанно/вечно да търпи неприятното или най-малкото непоносимото за него, ако ще това да си ти или който и да е друг
А хрумвало ли ти е че света не се върти около човеците и тяхното добро? Хрумвало ли ти е че ИСТИНАТА няма нищо общо с това какво е добро и зло за хората? Това е като тази глупост че човешкият живот е свещен... Добре, ако всичко което е живо ще умре, и всичко което е живяло е вече умряло, къде е свещенната част? Знаеш ли откъде идва идеята че живота е свещен? ОТ ХОРАТА! Не идва от Бог, не идва от вселената, не идва от безпристрастната логика. Идва от хората. Защото хората са живи, а живите хора имат силен интерес от това да проповядват че живота е някакси свещен. Но естествено има и изключения.... Живота не е свещен когато си говорим за крави и прасета.... Защото сме гладни. Живота не е свещен когато си говорим за комари, хлебарки и плъхове.... защото те са напаст и трябва да умрат. Живота не е свещен когато се отнася за лъвове, мечки и сърни..... защото е забавно... и сме гладни. Така че в най-добрия случай Свещенността на живота е ИЗБИРАТЕЛНО понятие. Свещен е само живота на това което ни изнася, а пък избиваме всичко останало. Доста удобно, нали? Та същото е и с останалите глупости, които хората си измислили за да се чувстват праведни и благородни. Всичко се простира само до границите на това какво е удобно за човека. Но удобното и доброто за човека, няма нищо общо с истината. И само тесногръд и заблуден олигофрен може да си измисли глупостта че света е направен за него, а животните са за да има с какво да се храни.
Така че вярвай си в каквото искаш, но знай че вярата не е в нещо обективно, не е в нещо извън теб. Вярата е само в глупостите които са ти удобни. А това е най-примитивното и жалко разсъждение. Любовта към хората, правата, свещенностите и всички останали глупости са измислени само с тази цел .... да служат на интересите на слабоумни индивиди, които пък издигат тези измислени глупости до божествени висоти. А се вижда с просто око, че това са просто прикритите желания и страсти на не-божествените "малки" хора. Които толкова се влюбили в служещите им идеи, че ги приписали на Бога. Значи Бог, създателят на цялата вселена и всичко живо, е направил всичко това само за да ви наглежда дали се молите всяка събота и дали не ядете свинско? Колко е жалко да гледаш как малодушни хорица се опитват да вмъкнат малките си стремежи и удобни истини като нещо голямо и необятно като живота. А най-голямата и удобна лъжа е че всичко се прави в името на любовта към хората. Тук най-ясно си проличава самодоволството на вашата вяра.
А целият ви удобен морален кодекс е една лоша шега, която е готова на компромиси при първата нужда от тях. Ако те оставя 20 дни без храна сигурен съм че канибализмът също ще стане "идея от Бог" и израз на "съвършената любов". Изобщо хората са готови да възприемат всякакви глупости за истина стига те да изпълняват интересите им. И точно това е християнството. Едно крайно изкривено самодоволство, толкова изкривено че чак преминава в мазохизъм.

ти си просто един супер шикалкавелец, който идва просто за да прави мазало и дори да парадира с това пред всички други, сякаш намеквайки: "вижте ме как ви правя луди, а вие дори не можете да откриете измамата в моите интелигентни думи, която аз поставям там предумишлено", обаче ето какво е писано за такива човеци:
Винаги са ме възприемали като горделив и вечно оспорващ и хулещ всичко. Това е защото хората се страхуват да разсъждават и да възприемат обективното мислене. Затова предпочитат просто да ме оплюят и да ми припишат собствените си ниски страсти.
Но срещу това нищо не мога да направя. Тесногръдите хора винаги ще ме поставят в рамките на собствената си малка и удобна реалност. Те винаги ще имат кратко и просто обяснение на това какво и защо пиша. Но това че не искате да се вгледате в себе си, не е мой проблем. Нито пък имам отношение към него.

npp
11-24-2012, 11:18
Постоянно цитиращият Библията го каза!!!

има разлика мегду Св. Писание, което е от истинският Бог и чрез истинските Пророци, и окултната литература, която е от дявола и всякакви лъжепророци, а също и между онова, което докарва пълен живот за всички човеци, и онова, което отнема живота на мнозина от тях, но ти разбира се не си я видял, обаче бързаш да съдиш

npp
11-24-2012, 11:53
Ето как и вашата вяра, която претендира само за безусловна любов към хората и Бога е всъщност крайно изкривена форма на егоизъм и себелюбие. Човека бил създаден първо, животните са му помощници, Бог е създал целият свят за хората, Всичко се върти около хората и за хората трябва да се прави.... Колко нахално и лицемерно. Значи ти вярваш че света е създаден за теб, и всяко твое действие в живота определя част от съдбата на вселената едва ли не? Моля те, разкажи ми още за това как не си самовлюбен....

ти ще поставиш ли някое животно да ръководи целият ти живот?!, но не би ли поставил по-скоро възможно най-разумното същество, което може да ръководи живота ти много по-съвършено от всеки друг?!, или може би предпочиташ да си самонадеян, мислейки си че си най-интелигентният на цялата вселена?!, това че истинският Бог е направил да има животни, не означа че хората трябва да злоупотребяват с този факт, но все пак ако Той е създал животните като помощници на човека според един съвсем добър план, защо истинският Бог да е неправеден?!, ако доиш кравата с любов грижейки се съвършено за нея и тя те обича, защо това да е лошо?!, и ако коня ти тегли каруцата, но ти винаги го обичаш съвършено и той разбира това, защо това да е нахално?!, нима коня може да се справи по-добре от човека в ръководната дейност, а човека по-добре от коня в силовата работа?!, и т.н., обаче хората са по-скъпи от животните, а и аз не съм казвал че света е създаден единствено за мен, виждаш ли сега как именно такива като теб са нахаканите и лицемерни екземпляри, който на всичкото отгоре сякаш не може да сметне колко прави едно плюс едно

"Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца!" Матей 12: 11-12

А хрумвало ли ти е че света не се върти около човеците и тяхното добро? Хрумвало ли ти е че ИСТИНАТА няма нищо общо с това какво е добро и зло за хората? Това е като тази глупост че човешкият живот е свещен... Добре, ако всичко което е живо ще умре, и всичко което е живяло е вече умряло, къде е свещенната част? Знаеш ли откъде идва идеята че живота е свещен? ОТ ХОРАТА! Не идва от Бог, не идва от вселената, не идва от безпристрастната логика. Идва от хората. Защото хората са живи, а живите хора имат силен интерес от това да проповядват че живота е някакси свещен. Но естествено има и изключения.... Живота не е свещен когато си говорим за крави и прасета.... Защото сме гладни. Живота не е свещен когато си говорим за комари, хлебарки и плъхове.... защото те са напаст и трябва да умрат. Живота не е свещен когато се отнася за лъвове, мечки и сърни..... защото е забавно... и сме гладни. Така че в най-добрия случай Свещенността на живота е ИЗБИРАТЕЛНО понятие. Свещен е само живота на това което ни изнася, а пък избиваме всичко останало. Доста удобно, нали? Та същото е и с останалите глупости, които хората си измислили за да се чувстват праведни и благородни. Всичко се простира само до границите на това какво е удобно за човека. Но удобното и доброто за човека, няма нищо общо с истината. И само тесногръд и заблуден олигофрен може да си измисли глупостта че света е направен за него, а животните са за да има с какво да се храни.
Така че вярвай си в каквото искаш, но знай че вярата не е в нещо обективно, не е в нещо извън теб. Вярата е само в глупостите които са ти удобни. А това е най-примитивното и жалко разсъждение. Любовта към хората, правата, свещенностите и всички останали глупости са измислени само с тази цел .... да служат на интересите на слабоумни индивиди, които пък издигат тези измислени глупости до божествени висоти. А се вижда с просто око, че това са просто прикритите желания и страсти на не-божествените "малки" хора. Които толкова се влюбили в служещите им идеи, че ги приписали на Бога. Значи Бог, създателят на цялата вселена и всичко живо, е направил всичко това само за да ви наглежда дали се молите всяка събота и дали не ядете свинско? Колко е жалко да гледаш как малодушни хорица се опитват да вмъкнат малките си стремежи и удобни истини като нещо голямо и необятно като живота. А най-голямата и удобна лъжа е че всичко се прави в името на любовта към хората. Тук най-ясно си проличава самодоволството на вашата вяра.
А целият ви удобен морален кодекс е една лоша шега, която е готова на компромиси при първата нужда от тях. Ако те оставя 20 дни без храна сигурен съм че канибализмът също ще стане "идея от Бог" и израз на "съвършената любов". Изобщо хората са готови да възприемат всякакви глупости за истина стига те да изпълняват интересите им. И точно това е християнството. Едно крайно изкривено самодоволство, толкова изкривено че чак преминава в мазохизъм.

целта в вярата не е представата за живота да бъде изкривявана, нито живота да бъде чрезмерно възвеличаван, но все пак има един системен Администратор, и в началото на вечността когато Той се е родил, е видял че там долу под краката му има множество души погълнати от "тъмнината", тогава Той, разбирайки че е системният Администратор на цялата вселена и че трябва да осигури пълен живот на всички одушевени, който (живот) трае до краят на вечноста, започнал да сътворява света, понеже вселената била пуста и неустроена, и така Той създал цялото вселенско Творение, при това само за шест дена или 144 часа, след което Той някак си се почувствал много отпаднал и на седмият ден изпаднал в състояние на хилядолетен полусън(просъница), в което състояние Той се намираше и до днес, така че, по принцип смисъла на живота е да се живее, но все пак както не би било добре някой да ти причинява онова, което за теб е неприятно или най-малкото непоносимо, или което малко или много е вредно/пагубно за теб, така и не би било добре ако причиняваш на някой онова, което за него е неприятно или най-малкото непоносимо, или което малко или много е вредно/пагубно за него, а колкото до вярата, тя е дадена на истинските Светии за да работят за по-скорошното събуждане на истинският Бог Отец, за да може Той да осигури съвършено спасение на всички човеци/одушевени от цялата вселена, а не че е дадена за практикуване на нещото, което в наши дни е модерно да се нарича йога/медитация/себе-реализация, и така, вярата е средството за осигуряване на пълно спасение за вечен живот на всички човеци/души, а не просто нещо, което да бъде осквернявано от такива лигочи като теб, така че никак не си познал ако си мислиш че вярата е дадена за да може някой да се изживява като цар чрез нея

"Възлюбени, като показвах всяко усърдие да ви пиша за нашето общо спасение, счетох за нужно да ви пиша и да ви увещая да се подвизавате за вярата, която веднъж за винаги бе предадена на светиите(т.е. на истинските Светии)." Юда 1: 3

Винаги са ме възприемали като горделив и вечно оспорващ и хулещ всичко. Това е защото хората се страхуват да разсъждават и да възприемат обективното мислене. Затова предпочитат просто да ме оплюят и да ми припишат собствените си ниски страсти.
Но срещу това нищо не мога да направя. Тесногръдите хора винаги ще ме поставят в рамките на собствената си малка и удобна реалност. Те винаги ще имат кратко и просто обяснение на това какво и защо пиша. Но това че не искате да се вгледате в себе си, не е мой проблем. Нито пък имам отношение към него.

ти си един от най-горделивите след като грешиш в всичко, а в същото време се опитваш да се представяш за най-безобиден в вярата, понеже си дошъл да даваш мнение на мястото, което малко или много е определено за вярата, но пълниш това място с неща, които за вярващите са ерес, понеже всеки човек от този форум, който започне да вярва в Бога и последва твоите напътствия, лесно може да се окаже еретик пред Него и по този начин достатъчно грешен че да се изпати заради теб, а накрая Бог да порази теб с по-голямото наказание

"Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда!" Матей 18: 7

Doom_Stalker
11-24-2012, 12:24
Пфффф а аз те надцених, помислих си че си разбрал донякъде живота, и просто си го интерпретирал по различен начин - с вярата. Знанието има много интерпретации, и всяка интерпретация произхожда от хората... от разнообразните Аз-ове които хората създават. А ти си най-чисто и просто глупак, щом вярваш сляпо на такава евтина лъжа като Библията. И толкова много си си втълпил че е истина, че вече виждаш всичко в света като потвърждения на нея. Не стига че се заблуждаваш за това кой ни е създал и какъв е света, но и развиваш морални глупости на тази основа. Така че аз просто не знам откъде да ти покажа колко грешиш. Ако ти нападна морала, ти прибягваш до лъжите за създаването на света и Бог който живее на небето. Ако пък нападна лъжите в Библията и Богът на небето, ти прибягваш до лъжовния морал и "съвършената любов". Това е затворено мислене, циклични аргументи. Типично християнско мислене.... Библията казва истината -> Защо? -> Защото Библията е от Бога -> И откъде знаем че Библията е от Бог? -> В Библията така пише -> И защо да вярваме на Библията? -> Защото Библията казва истината -> .....И така цикълът се затваря. И продължава до безкрай. Просто ми уби желанието да споря с теб. Как да те разубедя, да ти покажа че Библията е лъжа.... след като според самата Библия всеки който я отрича е "изчадие на Ада".

Като искаш да спорим на тема морал - добро и зло, не намесвай измислиците си за сътворението на света и глупостите, че животните и света са създадени за хората.

ако доиш кравата с любов грижейки се съвършено за нея и тя те обича, защо това да е лошо?!, и ако коня ти тегли каруцата, но ти винаги го обичаш съвършено и той разбира това, защо това да е нахално?!
А ако ги убиваш за храна? В това също няма нищо нахално и нередно нали? Все пак е с идеята че всичко е от свръхлюбов към човеците?
Кравата има мляко за да храни малките си, конят има силни крака, защото конете живеят в групи, и в природата изминават големи разстояния, или пък за да бягат от хищници. Да приемаш че кравата е създадена да ти дава мляко, а коня да ти оре нивата е свръх-малоумно! АМА СВРЪХ-МАЛОУМНО! Да не говорим че е супер нахално.

Incadeptus
11-24-2012, 13:09
животните са създадени за убиване и хората също,само че не го разбират

smthplr
11-24-2012, 13:46
Забелязвате ли колко е дълга тази тема... това не е случайно... атеистите, вашето слово превръща света в това, което казвате, опитайте се да говорите друго и много, ама много ще се изненадате... Вярващите... защо сте тръгнали да убеждавате и въобще да говорите с неверници? Защо не славите Бога помежду си? Защо не отидете в зоологическата градина и не проповядвате на маймуните? Няма смисъл. Както и няма смисъл за ангелите да влизат в контакт с нас човеците. Намерете себеподобни, вместо да влагате всичките си усилия да превърнете различните и далечните в ближни. ;) Освен това, след като си повярвал има вече толкова много въпроси, които са доста неясни за мен- като например - можем ли и трябва ли да спазваме Божия закон? Спасени ли сме, щом изповядваме с устата си, че Исус Христос е Господ?

Incadeptus
11-24-2012, 14:40
Не вярвам да си неутрал

smthplr
11-24-2012, 15:23
Не вярвам да си неутрал
поздрав http://www.youtube.com/watch?v=jgNvzc-ZdME

npp
11-24-2012, 15:41
Пфффф а аз те надцених, помислих си че си разбрал донякъде живота, и просто си го интерпретирал по различен начин - с вярата. Знанието има много интерпретации, и всяка интерпретация произхожда от хората... от разнообразните Аз-ове които хората създават. А ти си най-чисто и просто глупак, щом вярваш сляпо на такава евтина лъжа като Библията. И толкова много си си втълпил че е истина, че вече виждаш всичко в света като потвърждения на нея. Не стига че се заблуждаваш за това кой ни е създал и какъв е света, но и развиваш морални глупости на тази основа. Така че аз просто не знам откъде да ти покажа колко грешиш. Ако ти нападна морала, ти прибягваш до лъжите за създаването на света и Бог който живее на небето. Ако пък нападна лъжите в Библията и Богът на небето, ти прибягваш до лъжовния морал и "съвършената любов". Това е затворено мислене, циклични аргументи. Типично християнско мислене.... Библията казва истината -> Защо? -> Защото Библията е от Бога -> И откъде знаем че Библията е от Бог? -> В Библията така пише -> И защо да вярваме на Библията? -> Защото Библията казва истината -> .....И така цикълът се затваря. И продължава до безкрай. Просто ми уби желанието да споря с теб. Как да те разубедя, да ти покажа че Библията е лъжа.... след като според самата Библия всеки който я отрича е "изчадие на Ада".

Като искаш да спорим на тема морал - добро и зло, не намесвай измислиците си за сътворението на света и глупостите, че животните и света са създадени за хората.

ние употребяваме Библията единствено за да доказваме истинското Слово, което получаваме директно от истинският Господ Бог, а не за да се позоваваме единствено на нея, но затова имаме правилна(-та) вяра в Него, което и дължим единствено на Него, иначе едва ли щяхме да свидетелствуваме Неговото Слово, (както вече казахме) по принцип живота е за да се живее, но винаги досега когато някакви човеци малко или много се оказваха засегнати от системата на духовното/религиозното беззаконие (наричана още "грехът"), нуждата клонеше повече към осигуряване(-то) на спасение за всички тях отколкото към безгрижно живеене, ето защо и вярата бе (съз-)дадена от истинският Господ Бог като основното средство за осигуряване на пълно спасение на всички човеци за пълен и вечен живот, като (както казахме и в предишният reply) Той е определил тя да се използва само от онези, които наистина не искат да бъдат лоши и се стараят да бъдат винаги така добри към останалите човеци, понеже истинският Бог е любов, докато злото е типично само за явлението на "тъмнината" и неговите служители/работници, обаче това не означава че в вселената не съществува един друг бог, който всъщност се намира между истинският Бог и явлението на "тъмнината", и който всъщност истинските Светии не наричат точно Бог, но просто "съдията", понеже това същество е негативният съдия на вселената, който има власт да съди всеки грешник, и който никак не обича и никак не приема предложенията и клеветите на когото и да е от човеците и което и да е от явленията на "тъмнината", като дори такива предложения и клевети могат единствено да го разгневят, дотолкова че дори да излее гневът си върху подмазвача/клеветника който и да е той, ето какво пише за него:

"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинският Бог) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището, да не би противникът ти да те предаде(т.е. да не би Той да изпадне в по-дълбока фаза на своят полусън и по този начин да попаднеш в ръцете) на съдията(т.е. на негативният бог съдия), а съдията те предаде на служителя(т.е. на системата на наказанието), и да бъдеш хвърлен в тъмница(т.е. и да бъдеш наказан)." Матей 5: 25,

"Само Един е законодател и съдия, Който може да спаси и да погуби; а ти кой си та съдиш ближния си?" Яков 4: 12

а защо си мислиш че Бог е създал света само за декорация, от която ползата да е единствено за Самият Него?!, що за откачалка може да разсъждава така?!, знаеш ли какво е да си системен Администратор на цялата вселена, знаейки че ако не осигуриш пълен живот на всички души от вселената, който при това да трае до краят на вечността, така ще стане и в следващите вечности(т.е. повторения на вечността), и така ти (системният Администратор) ще се окажеш отговорен за всичко това, но (както вече казахме) Бог досега не можеше да се погрижи напълно за всички човеци/одушевени, защото и до сега Се намираше в състояние на полусън, от който ще се събуди напълно съвсем скоро, и ще съди грешниците с най-голямото наказание, което е възможно да има в рамките на една вечност

А ако ги убиваш за храна? В това също няма нищо нахално и нередно нали? Все пак е с идеята че всичко е от свръхлюбов към човеците?
Кравата има мляко за да храни малките си, конят има силни крака, защото конете живеят в групи, и в природата изминават големи разстояния, или пък за да бягат от хищници. Да приемаш че кравата е създадена да ти дава мляко, а коня да ти оре нивата е свръх-малоумно! АМА СВРЪХ-МАЛОУМНО! Да не говорим че е супер нахално.

а защо си мислиш че за едно животно е по-добре да умре от старост в джунглата без въобще да бъде полезно през живота си с нещо на някой от хората, особено след като истинският Бог възнаграждава много повече одушевените същества, които допринасят повече за благото на човека?!, така че, това че животните са използвани за добри цели от хората, ги прави много по-полезни не само за тях, но и пред истинският Бог, от което те могат да имат само полза, а ако оставиш животните да бъдат непотребни, тогава това може да им отнеме от много по-добрата реализация, но разбира се това не означава че животните трябва да бъдат експлоатирани по противоестествен за тях начин, обаче опитомяването по принцип е съвсем Божествено явление, защото виж колко по-добре е да опитомиш едно диво кученце, и да го направиш да стане по-човечно отколкото да си остане див звяр в джунглата, който е склонен да разскъса всяко друго животно само заради срещата си с него, така че не си ли ти затъпелия когато бързаш да разсъждаваш глупости?!, и защо все си слагаш кукавелски аватари от рода на "ела и ме ритни"?!

Doom_Stalker
11-24-2012, 18:39
^ That post gave me cancer....
http://prikachi.com/images/937/4744937M.gif

Как е възможно да си толкова малоумен? Взимам си обратно думите за дефендър, той си е направо Айнщайн пред теб.

defender
11-24-2012, 18:48
http://prikachi.com/images/937/4744937M.gif

абе ти няма ли най-накрая да го хвърлиш наистина тоя твоя компютър.............. кво само на баламосваш,... амаха

Doom_Stalker
11-24-2012, 18:52
http://www.youtube.com/watch?v=ojibbkTyG2g Мнението ми за такива като теб.

Doom_Stalker
11-24-2012, 18:54
абе ти няма ли най-накрая да го хвърлиш наистина тоя твоя компютър.............. кво само на баламосваш,... амаха

Аз пък един път да те похваля и ти ми се нахвърляш.... :D Неблагодарник! :D

defender
11-24-2012, 19:11
Аз пък един път да те похваля и ти ми се нахвърляш.... :D Неблагодарник! :D
а вернооооо, не го видях, кво от тва, да не мислиш, че ще ме купиш като ми се мазниш........... аз съм твърдо копеле, хаха.

Doom_Stalker
11-24-2012, 19:15
а вернооооо, не го видях, кво от тва да не мислиш, че ще ме купиш като ми се мазниш........... аз съм твърдо копеле, хаха.
Пхах, притрябвало ми е да те купувам и да ти се мазня. Изобщо не ме интересуваш.

defender
11-24-2012, 19:18
мазньооооооооооо, хванат си, намажи сега една филия.

Doom_Stalker
11-24-2012, 19:36
Хммм абе май прибързах като си взех думите обратно. Добре, компромисен вариант - ти си достоен съперник по тъпотия на npp.

defender
11-24-2012, 19:42
хихи, ............ всички знаем за изменчивата ти душица.

npp
11-25-2012, 08:47

Как е възможно да си толкова малоумен? Взимам си обратно думите за дефендър, той си е направо Айнщайн пред теб.

кой ли ще е следващия "малоумен", който ще ти казва истината?!

Incadeptus
11-25-2012, 10:02
хихи, ............ всички знаем за изменчивата ти душица.

Хайде,хайде,знам аз как мастурбираш по християнски всеки ден чикиджийо мръсен :D

Doom_Stalker
11-25-2012, 10:17
Хайде,хайде,знам аз как мастурбираш по християнски всеки ден чикиджийо мръсен :D

http://prikachi.com/images/408/5533408K.jpg

Хаха, дефендърчо, казаха ли ти го.... :D

npp
11-26-2012, 09:25
дори и да го е правил, на вас какво ви е?!, колко по-лошо е да се върши духовно/религиозно беззаконие, което дори и вие малко или много вършихте досега, например най-малкото като идвахте да говорите за астрални проекции и за животински религии, защото всеки грях е вън от тялото освен духовното/религиозното беззаконие, което и е същинското блудодеяние в Библията, защото именно духовното е в основата на всяко нещо от вселената

"Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, съгрешава против своето си тяло." 1 Коринтяни 6: 18

Doom_Stalker
11-26-2012, 10:00
дори и да го е правил, на вас какво ви е?!, колко по-лошо е да се върши духовно/религиозно беззаконие, което дори и вие малко или много вършихте досега, например най-малкото като идвахте да говорите за астрални проекции и за животински религии, защото всеки грях е вън от тялото освен духовното/религиозното беззаконие, което и е същинското блудодеяние в Библията, защото именно духовното е в основата на всяко нещо от вселената

"Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, съгрешава против своето си тяло." 1 Коринтяни 6: 18

Хмм, щом го защитаваш ми се струва, че и ти "лъскаш бастуна" :D Доста гадно нали, припомня ти че си животно - с животински нужди?

ПП: Сигурно лъскаш на иконата на света дева Мария :D

defender
11-26-2012, 11:02
Хмм, щом го защитаваш ми се струва, че и ти "лъскаш бастуна" :D Доста гадно нали, припомня ти че си животно - с животински нужди?

щом си сатанист, на нас ни се струва, че лъскаш бастуна на Магьосника.
Било му се струвало, баси логиката...................в началото поне беше на по-високо ниво.

ПП: :D :D :D eeeeeй, майтап бе, просто те провокирах и ти се връзваш - това е пак в твоя сатанистки малоумен стил.......... това е пак майтап.

Incadeptus
11-26-2012, 11:41
Глупашко изказване с цел да заблуди противника,а дефендре?ТИ наистина си малоумен Защитнико,точно той те провокира,а ти му се върза,голям идиот си,поне си го признай.А на Магьосника има кой да му лъска бастуна,тя за тва сестра ти ходи "по дискотеките" през нощта.

defender
11-26-2012, 12:04
.А на Магьосника има кой да му лъска бастуна,тя за тва сестра ти ходи "по дискотеките" през нощта.

с това свое изказване Магьосника отново се издаде, че стои на сухо, защото дефендърчо си няма сестра............... просто не разбираш как се издаваш.
а и да имах сестра тя изобщо нямаше да се занимава с тебе, срамежлив астралчо от 4-тото измерение..

Doom_Stalker
11-26-2012, 12:55
ПП: :D :D :D eeeeeй, майтап бе, просто те провокирах и ти се връзваш - това е пак в твоя сатанистки малоумен стил.......... това е пак майтап.
Хаха, и къде си ме провокирал? Знам че всичко е на майтап, да не мислиш че сериозно ти се връзвам. Обаче покрай майтапите май има и частица истина. Всеки път като те засегнем на тази тема с мастурбирането и винаги или изместваш темата или просто спираш да пишеш. Хайде сега признай си, няма нищо лошо. Какво ти пречи да споделиш с нас? Ето аз си признавам - старши мастурбатор съм. Нищо нередно не виждам.

ПП: Да видим сега какво ще измислиш... Ще се измъкнеш ли или просто ще спреш да пишеш....

И ме провокираш? Колко християнско от твоя страна....

defender
11-26-2012, 13:04
цялата история беше, че ти веднъж ме пита дали мастурбирам, и аз не съм ти отговорил нищо, не съм казвал, че съм мастурбатор, нито че не съм, нито пък съм се оправдавал................... просто ти сам си говориш за това по дефолт и се опитваш да ми вкарваш думи които не съм казвал и аз не мога да разбера защо ....................
сам ми слагаш някакви думи в устата, после сам си отговаряш и ме обвиняваш за думите, които ти си казал уж от мое име................... и после очакваш аз да ти коментирам бълвоча.

Doom_Stalker
11-26-2012, 13:09
цялата история беше, че ти веднъж ме пита дали мастурбирам, и аз не съм ти отговорил нищо, не съм казвал, че съм мастурбатор, нито че не съм, нито пък съм се оправдавал................... просто ти сам си говориш за това по дефолт и се опитваш да ми вкарваш думи които не съм казвал и аз не мога да разбера защо ....................
сам ми слагаш някакви думи в устата, после сам си отговаряш и ме обвиняваш за думите, които ти си казал уж от мое име................... и после очакваш аз да ти коментирам бълвоча.

Ииии, ето го голямото измъкване.... Сериозно, по-добре да си беше замълчал (отново). А факта че неведнъж си замълча означава че криеш нещо, от нещо те е срам. И аз затова те чопля. А ти сега ми излизаш с оправданието, че не си ми отговорил понеже аз съм отговорил вместо теб и някакви такива глупости. Аре просто си признай и няма да те заяждам повече.

Incadeptus
11-26-2012, 13:09
с това свое изказване Магьосника отново се издаде, че стои на сухо, защото дефендърчо си няма сестра............... просто не разбираш как се издаваш.
а и да имах сестра тя изобщо нямаше да се занимава с тебе, срамежлив астралчо от 4-тото измерение..

Просто не съм разбирал как се издавам.Бахти наивния малоумник честно./

defender
11-26-2012, 13:21
А факта че неведнъж си замълча означава че криеш нещо, от нещо те е срам. И аз затова те чопля.
това, че съм замълчал може да означава много неща,................сега ако искаш може да ходиш да си почоплиш носа..

Doom_Stalker
11-26-2012, 13:25
това, че съм замълчал може да означава много неща,................сега ако искаш може да ходиш да си почоплиш носа..

Ааа, как се опитваш да се измъкнеш.... Няма да се получи. Просто си признай и толкова. Или поне кажи - защо си замълча? Ти постоянно ръсиш глупости и човек не може да ти затвори устата, но тук изведнъж реши да си замълчиш.... Хмммм, защо ли...

npp
11-26-2012, 15:05

да речем че присто ни е омръзнало да търпим (това) как редовно нападате някой човек

Doom_Stalker
11-26-2012, 15:29
да речем че присто ни е омръзнало да търпим (това) как редовно нападате някой човек

Не искам да нападам никого, аз просто търся истината. А мастурбирането е тема табу в християнството. Затова ми е интересно... как вие, божийте хора проявявате сексуалните си влечения. Защото няма как да ги отречеш. Е... та как избивате сексуалната си енергия? Имайте предвид че аз съм последният човек който ще ви съди за това нещо. На мен просто ми е интересно.

А срамът от това да признаете истината тук, показва че ви е срам да я признаете и пред самите себе си, дори пред Бога ако щете.

npp
11-26-2012, 20:19
Не искам да нападам никого, аз просто търся истината. А мастурбирането е тема табу в християнството. Затова ми е интересно... как вие, божийте хора проявявате сексуалните си влечения. Защото няма как да ги отречеш. Е... та как избивате сексуалната си енергия? Имайте предвид че аз съм последният човек който ще ви съди за това нещо. На мен просто ми е интересно.

А срамът от това да признаете истината тук, показва че ви е срам да я признаете и пред самите себе си, дори пред Бога ако щете.

много пъти сме казвали че сексът е просто една от консумациите, които истинският Господ Бог създал като част от живота на потребителите, които в Библията са наричани "човеци", понеже именно това и е значението на тази библейска дума("човек": потребител), но все пак сексът е направен да бъде между мъж и жена, които се харесват и обичат взаимно без някой от тях да причинява зло на другия, защото (дори когато е сексуална) любовта се състои именно в доброто отношение към ближния, понеже за никого не би било приятно или безвредно ако някой му прави/причинява онова, което за него е неприятно или вредно - това е накратко

Doom_Stalker
11-26-2012, 21:32
много пъти сме казвали че сексът е просто една от консумациите, които истинският Господ Бог създал като част от живота на потребителите, които в Библията са наричани "човеци", понеже именно това и е значението на тази библейска дума("човек": потребител), но все пак сексът е направен да бъде между мъж и жена, които се харесват и обичат взаимно без някой от тях да причинява зло на другия, защото (дори когато е сексуална) любовта се състои именно в доброто отношение към ближния, понеже за никого не би било приятно или безвредно ако някой му прави/причинява онова, което за него е неприятно или вредно - това е накратко
Това добре, ами когато няма жена? Питам конкретно... Изобщо нпп какво е мнението ти за мастурбацията? И практикуваш ли я?

ПП: Винаги съм мислел да те питам - какво значи нпп? Има ли някакво значение, съкратено от нещо ли е или е просто произволно име?

Doom_Stalker
11-27-2012, 10:20
Гробно мълчание...Отново. На тази тема винаги християните са по-ниски от тревата. А претенциите за откритост и праведност иначе са толкова големи... Само им дай някаква тема и почват веднага да заклеймяват и да проклинат - кой, какво и как трябвало да прави. А тук си мълчат... типично.

npp
11-27-2012, 10:47
каквото и да прави човек, най-важно е да не се причинява зло на другиго, а източникът на всички злини е именно духовното/религиозното беззаконие, и това е следването/практикуването на такива неща като: сатанизъм, уичкрафт, окултизъм, магьосничество, йога, езотерика, медитация, ведантизъм, хиндуизъм, сикхизъм, будизъм, ислям, юдаизъм, йеховизъм, врачуване, астрология, и т.н., точно това е човешката(666) религия/духовност, която осквернява човека, и за която е писано:

"И като повика народа, рече им: Слушайте и разбирайте! Това, което влиза в устата, не осквернява(т.е. естествените консумации не оскверняват) човека; но това, което излиза от устата(т.е. но духовното/религиозното беззаконие, което разни хора вършат), то осквернява човека. Тогава се приближиха учениците и Му рекоха: Знаеш ли, че фарисеите(т.е. знаеш ли, че духовниците/духовните служители на човешката религия/духовност) се съблазниха като чуха тая дума(т.е. възнегодуваха като чуха това, което каза току що)? А Той в отговор рече: Всяко растение, което Моят небесен Отец не е насадил, ще се изкорени. Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата. Петър в отговор Му рече: Обясни ни тая притча. А Той каза: И вие ли сте още без разумение. Не разбирате ли, че всичко що влиза в устата(т.е. че всяка естествена консумация), минава в корема(т.е. е предназначена за тялото на човека), и се изхвърля в захода(сиреч, защото не осквернява човека)? А онова, което излиза из устата(т.е. из негативната област на човешкия ум), произхожда от сърцето(т.е. призхожда от човешката(666) вяра/духовност/религия), и то(т.е. понеже именно системата на духовното/религиозното беззаконие) осквернява човека. Защото от сърцето произхождат(т.е. защото неправедната вяра/духовност/религия е източникът на всички) зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата, които оскверняват(т.е. които вредят на) човека; а да яде с немити ръце(т.е. а да извършва естествени физически консумации), това не го осквернява." Матей 15: 10-20,

"езикът(т.е. човешката вяра) е малка част от тялото, но много се хвали(т.е. но много се превъзнася). Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва! И езикът(т.е. така и човешката(666) вяра), тоя цял свят от нечестие(т.е. този цял свят от духовно/религиозно беззаконие), е огън(т.е. е пагубна за човеците сила). Между нашите телесни части езикът е, който(т.е. човешката(666) вяра е която) заразява(т.е. осквернява) цялото тяло и запалва колелото на живота(т.е. и влошава живота), ни, а сам той се запалва от пъкъла(т.е. а самата тя се захранва от "тъмнината"). Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството; но езика(т.е. но човешката вяра) никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен(т.е. пълна) е със смъртоносна отрова(или: зараза). С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие(т.е. създадени от Неговата Воля)! От същите уста(т.е. от човешката вяра) излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде. Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода? Възможно ли е, братя мои смоковницата(сиреч, сатанизма/окултизма) да роди маслини(сиреч, да върши делата на Божията Правда), или лозата(сиреч, или правилната вяра/Св. Дух) смокини(сиреч, да върши делата на духовното/религиозното беззаконие)? Така също не може солена вода да дава сладка. Кой от вас е мъдър и разумен(т.е. който от вас е духовен и вярващ)? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта(т.е. следвайки единствено добрата страна на вярата, която е правилната). Но ако в сърцето си(т.е. но ако в вярата си) имате горчива завист и крамолничество(т.е. и враждебност), не се хвалете и не лъжете против истината. Това не е мъдрост(т.е. това не е вяра), която слиза от горе(т.е. която идва от истинският Господ Бог), но е земна(т.е. но е човешка), животинска(т.е. "зверова(666)"), бесовска(т.е. сатанинска); защото, гдето(т.е. защото там където в вярата) има завист и крамолничество(т.е. и негативно/неправедно отношение към човека(-ците)), там има бъркотия и всякакво лошо нещо. Но мъдростта, която е отгоре(т.е. но вярата, която слиза от истинският Господ Бог), е преди всичко чиста(сиреч, без неправда), после миролюбива, кротка, умолима(сиреч, търсеща не своята си полза, но ползата на човеците в истинският Господ Бог), пълна с милост и добри плодове, примирителна(т.е. търпелива), нелицемерна(т.е. неосъдителна). А плодът на правдата се сее с мир от миротворците." Яков 3: 5-18

и така, ако някой въпреки усилията все пак не успее се въздържи от сексуално самозадоволяване или от доброволен обратно сексуален контакт, последователите на истинският Господ Бог винаги прощават, и никога не съдят - понеже по принцип е редно да не се съди и да се прощава, обаче все пак те никога не препоръчват да се прави секс, особено когато става въпрос за брутален, обратносексуален, перверзен, и пр. - това е най-важното от Божието Слово накратко

Doom_Stalker
11-27-2012, 11:50
и така, ако някой въпреки усилията все пак не успее се въздържи от сексуално самозадоволяване или от доброволен обратно сексуален контакт, последователите на истинският Господ Бог винаги прощават, и никога не съдят
Хмм , доста удобно.

Добре, разбрахме че самозадоволяването е греховно.А ти практикуваш (практикувал) ли си го?

Incadeptus
11-27-2012, 12:13
боооооооооже астралеееееен

smoke.some.weed
11-27-2012, 12:18
Всеки има право да избира дали да вярва или не.Ти нямаш правото да упрекваш тези които е вярват ;)

npp
11-27-2012, 12:30
и така, ако някой въпреки усилията все пак не успее се въздържи от сексуално самозадоволяване или от доброволен обратно сексуален контакт, последователите на истинският Господ Бог винаги прощават, и никога не съдят

Хмм , доста удобно.

Добре, разбрахме че самозадоволяването е греховно.А ти практикуваш (практикувал) ли си го?

нали вече обяснихме - пак ли се изживяваш като лукава рожба ехиднина (видяхме че си отрязал цитата тактично)?!, ако питаш за себе си, тогава имай предвид че така както си сатанист, ти един вид се основаваш на "будница", което според библейската терминология означава нечиста духовност, която не само че може да ти влоши и усложни положението откъм полов(-ия) живот, но и в много други отношения, така щото дори и духовно чистия човек да не успее да се въздържи примерно от сексуално самозадоволяване, при него това няма да има такъв пагубен ефект какъвто би могло да има при окултистите и сатанистите, така че ползата от това да бъдеш духовно чист (в сравнение с следването на нечиста духовност/религия) е в много отношения

Doom_Stalker
11-27-2012, 13:17
Хммм, значи ако си християнин и духовно чист е ОК да биеш чекии, но ако си сатанист е грях? Или поне е по-греховно?
http://media.tumblr.com/tumblr_m4el7cFK071qihztbo1_250.gif

Християните претендират че са чисти и нямат такива пошли сексуални мисли, и за тях мастурбирането е грях. И когато те го правят не е лошо? Но когато един сатанист, или сексуално освободен човек, се отдава на сексуалните си фантазии, без да претендира че е чист и духовен, то това е лошо? Нещо не мога да открия логиката тук. Това е все едно да кажеш че един мюсюлманин ако яде свинско, то той е по-праведен пред неговия си Бог отколкото един не-мюсюлманин, който също яде свинско.

Doom_Stalker
11-27-2012, 13:20
Всеки има право да избира дали да вярва или не.Ти нямаш правото да упрекваш тези които е вярват ;)

Аз пък имам право да вярвам, че ти нямаш право да вярваш! Кво прайм сега а?

npp
11-27-2012, 14:22
Хммм, значи ако си християнин и духовно чист е ОК да биеш чекии, но ако си сатанист е грях? Или поне е по-греховно?
http://media.tumblr.com/tumblr_m4el7cFK071qihztbo1_250.gif

Християните претендират че са чисти и нямат такива пошли сексуални мисли, и за тях мастурбирането е грях. И когато те го правят не е лошо? Но когато един сатанист, или сексуално освободен човек, се отдава на сексуалните си фантазии, без да претендира че е чист и духовен, то това е лошо? Нещо не мога да открия логиката тук. Това е все едно да кажеш че един мюсюлманин ако яде свинско, то той е по-праведен пред неговия си Бог отколкото един не-мюсюлманин, който също яде свинско.

никъде в Писанието(т.е. Библейското) не е препоръчано да се прави секс дори и между мъж и жена, а какво остава за сексуално самозадоволяване?!, как Бог да препоръчва правенето на секс, след като това е просто една от естествените консумации типични за хората, които малко или много имат сексуалното Естество?!, например, как ти се струва това да дойде някакъв диктатор на власт, който да постанови всеки човек да изяжда минимум по едно прасе на ден?!, или ако прати някакви негови служители, които да надзирават дали всеки си изяжда ежедневният порцион от килограми твърда храна, и ако някой не го прави, те да му натикват храната насила през гърлото?!, така и няма как Бог да постанови да се консумира нещо, което не за всеки би било умерено или добро, например, ако се препоръча задължително да се яде храна, тогава много хора е възможно да започнат да страдат от преяждане, булимия, наднормено тегло, и пр., така и сексът няма как да бъде препоръчителен, след като това може да се окаже влошаващо за немалко хора, например, едно е мъж и жена да се обичат съвършено и по този начин да правят любов в благоприятни(-те) за тях условия, а друго е някой да се самозадоволява сексуално когато по този начин не получава нещо наистина добро, но това негово самозадоволяване се оказва блудкаво и с негативни за самозадоволяващият се ефекти, и така няма как да се каже правете секс по три пъти на ден, нито пък яжте по три хляба на ден, или, три пилета дневно, дори и много от невярващите не обичат някой друг да определя какво и кога да консумират и в какви количества, например докато са на екскурзионно летуване и трябва да се хранят в столова, или пък докато са още непълнолетни и трябва да ядат само онова, което родителите им са осигурили, така и е с сексът, човек не винаги може да се окаже в съвършено състояние за секс, най-малкото защото само истинският Бог е източникът на съвършената сексуална форма, а Той може да не даде съвършена реализация по всяко време в това отношение, иначе самият аз не практикувам такива неща като сексуално самозадоволяване, и въобще сексуални дейности, както и ти самият едва ли би практикувал примерно булимия, или анорексия, или онова, което за теб е неблагоприятно

Incadeptus
11-27-2012, 14:29
Айде миличък не замесвай окултистите,освен ако под окултисти разбираш ходжи,турски,египетски магии и всякви тъпи щуротии

Doom_Stalker
11-27-2012, 15:35
никъде в Писанието(т.е. Библейското) не е препоръчано да се прави секс дори и между мъж и жена, а какво остава за сексуално самозадоволяване?!, как Бог да препоръчва правенето на секс, след като това е просто една от естествените консумации типични за хората, които малко или много имат сексуалното Естество?!, например, как ти се струва това да дойде някакъв диктатор на власт, който да постанови всеки човек да изяжда минимум по едно прасе на ден?!, или ако прати някакви негови служители, които да надзирават дали всеки си изяжда ежедневният порцион от килограми твърда храна, и ако някой не го прави, те да му натикват храната насила през гърлото?!, така и няма как Бог да постанови да се консумира нещо, което не за всеки би било умерено или добро, например, ако се препоръча задължително да се яде храна, тогава много хора е възможно да започнат да страдат от преяждане, булимия, наднормено тегло, и пр., така и сексът няма как да бъде препоръчителен, след като това може да се окаже влошаващо за немалко хора, например, едно е мъж и жена да се обичат съвършено и по този начин да правят любов в благоприятни(-те) за тях условия, а друго е някой да се самозадоволява сексуално когато по този начин не получава нещо наистина добро, но това негово самозадоволяване се оказва блудкаво и с негативни за самозадоволяващият се ефекти, и така няма как да се каже правете секс по три пъти на ден, нито пък яжте по три хляба на ден, или, три пилета дневно, дори и много от невярващите не обичат някой друг да определя какво и кога да консумират и в какви количества, например докато са на екскурзионно летуване и трябва да се хранят в столова, или пък докато са още непълнолетни и трябва да ядат само онова, което родителите им са осигурили, така и е с сексът, човек не винаги може да се окаже в съвършено състояние за секс, най-малкото защото само истинският Бог е източникът на съвършената сексуална форма, а Той може да не даде съвършена реализация по всяко време в това отношение, иначе самият аз не практикувам такива неща като сексуално самозадоволяване, и въобще сексуални дейности, както и ти самият едва ли би практикувал примерно булимия, или анорексия, или онова, което за теб е неблагоприятно
Добре, това беше задоволителен отговор. Благодаря за което. Само не разбрах за кой сексът и самозадоволяването е неблагоприятно нещо? :D За мен със сигурност не е. Съмнявам се и за някой друг да е. Ако е неблагоприятно защо изобщо ще го прави?
Но въпросът ми не беше какво препоръчва Библията да се прави, а какво забранява - кое не е морално?

Nam3less3
11-27-2012, 15:36
Всеки има право да избира дали да вярва или не.Ти нямаш правото да упрекваш тези които е вярват ;)Ми ако вярваш в нещо тъпо или измислено от тебе(а едва ли тука има мислители че нови вярвания и философии да създадат) що да не та упрекват хората, разбираш ли.
Иначе засега имаш право на избор, наслаждавай се докато не стане късно 8)

Incadeptus
11-27-2012, 15:44
Кво уе всички ще сме задължени да вярваме в Исуса Христа ли бе?Щото пък аз казвам,че след време религиите ще изчезнат

Nam3less3
11-27-2012, 15:57
Кво уе всички ще сме задължени да вярваме в Исуса Христа ли бе?Щото пък аз казвам,че след време религиите ще изчезнатТи първи ще изчезнеш(пернаментно, физически и духовно :D )

npp
11-27-2012, 16:21
Айде миличък не замесвай окултистите,освен ако под окултисти разбираш ходжи,турски,египетски магии и всякви тъпи щуротии

щуротиите са точно онези, които се продават под формата на книги в езотеричните книжарници

npp
11-27-2012, 16:30
Добре, това беше задоволителен отговор. Благодаря за което. Само не разбрах за кой сексът и самозадоволяването е неблагоприятно нещо? :D За мен със сигурност не е. Съмнявам се и за някой друг да е. Ако е неблагоприятно защо изобщо ще го прави?
Но въпросът ми не беше какво препоръчва Библията да се прави, а какво забранява - кое не е морално?

нали вече ти се обясни че именно вършенето на духовно/религиозно беззаконие е същинският грях, относно който се говори в Библията, като вследствие от него досега е имало и вторична форма на злото сред езичниците, а тези две форми на злото съдържат неща като идолопоклонство, неправда, завист, алчност, горделивост, омраза, злоба, посегателство, кражби, хулиганство, тормоз, насилие, обезобразяване, осакатяване, убийство, и т.н., и воъбоще причиняването на зло ближнему като цяло, независимо по какъв начин е причинявано, а що се отнася до секса, никак не ти препоръчваме да го правиш докато си последовател на сатанизъм, или окултизъм, или йога, или медитация, или каквото и да е от този род, понеже духа, който работи там е дух на мерзост, и може да причини разни осквернения

npp
11-27-2012, 16:39
Кво уе всички ще сме задължени да вярваме в Исуса Христа ли бе?Щото пък аз казвам,че след време религиите ще изчезнат

а ако религиите изчезнат, тогава колко повече ще изчезне астралната проекция и подобните на нея окултни учения, след като те също са част от "зверовата(666)" религия?!

Incadeptus
11-27-2012, 17:09
Да съм кАЗАЛ,че те няма да изчезнат?Мисля че всичко това ще изчезне,защото тая наука им ебе мамата ;д Неймлес,ти малоумен глупако нямаш правото изобщо да коментираш понятия,които не разбираш

Doom_Stalker
11-27-2012, 17:34
идолопоклонство, неправда, завист, алчност, горделивост, омраза, злоба, посегателство, кражби, хулиганство, тормоз, насилие, обезобразяване, осакатяване, убийство, и т.н., и воъбоще причиняването на зло ближнему като цяло, независимо по какъв начин е причинявано,
Хммм, доста яко. Все едно си ме описал. Почти всичко от изброеното тук го притежавам или съм го правил.

не ти препоръчваме да го правиш докато си последовател на сатанизъм, или окултизъм, или йога, или медитация, или каквото и да е от този род, понеже духа, който работи там е дух на мерзост, и може да причини разни осквернения
Това е идеята - да содомизираме всичко живо :D
http://prikachi.com/images/725/5542725z.gif

Nam3less3
11-27-2012, 17:50
Да съм кАЗАЛ,че те няма да изчезнат?Мисля че всичко това ще изчезне,защото тая наука им ебе мамата ;д Неймлес,ти малоумен глупако нямаш правото изобщо да коментираш понятия,които не разбирашТия неща ги знам още докато си бил в тумбака на майка си, ако не ти бяха пуснали интернет в панелката ти нямаше да си чувал за думата окултизъм, астрал и т.н.
И ако искаш да знаеш, любимия ти окултизъм(за който нищо не знаеш освен думата) признава Христос най-малкото за най-великият дух слизал на земята.

Incadeptus
11-27-2012, 18:13
ТИ СИ НАЙ,АМА НАЙ-ГАДНАТА ИЗМЕТ,ПРОСТАК,ЛИШЕЙ,КАК СМЕЕШ ДА НАМЕСВАШ МАЙКА МИ,КАК СМЕЕШ ДА ОБИЖДАШ ОКУЛТИЗМА С ИЗМИСЛЕНИЯ СИ ХРИСТОС.ТИ НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВАШ,УМИРАШ ДА ЗНАЕШ МИЛИЧЪК :)

Nam3less3
11-27-2012, 18:22
ТИ СИ НАЙ,АМА НАЙ-ГАДНАТА ИЗМЕТ,ПРОСТАК,ЛИШЕЙ,КАК СМЕЕШ ДА НАМЕСВАШ МАЙКА МИ,КАК СМЕЕШ ДА ОБИЖДАШ ОКУЛТИЗМА С ИЗМИСЛЕНИЯ СИ ХРИСТОС.ТИ НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВАШ,УМИРАШ ДА ЗНАЕШ МИЛИЧЪК :)Абе я не ми викай, казах ти, че окултизма признава Христос(не като Бог де, но като най-великият духовен учител), това всеки малко интересувал се поне ще ти го каже, и по-хубаво въобще не се интересувай от тия теми, да не свършиш при някой психиатър още преди да си изкараш средното ;)
Това сериозно го казвам, такива като тебе дето нищо не разбират но си навират носа където не трябва(в езотериката) накрая обществото ги отлъчва(просто щото стават странни птици), иди в някоя такава сбирка на поредните разбирачи или в среща на любимите ти сайтове(сигурно като indigota.com) и виж какъв ще станеш, а и никоя няма да ти пусне щото си freak :D
И наистина не трябва да съществуваш, по-добре си самозакрии акаунта, щото полезните ти и верни постове са под 1%, само хабиш памет от сървъра на форума, в това си специалист.

Incadeptus
11-27-2012, 18:59
Тенк ю суитхарт,ю сед дат ай ем фрийк,дат ай ем дифрънт,а уиърд бърд ю сед,дат мийнс ай ем спешъл енд дат ис а комплимънт,со ай тенк ю фор дат

Doom_Stalker
11-27-2012, 19:34
Не знам дали го прави умишлено или не, ама Incadeptus излезе по-голям трол от мен....
Как всички му се връзвате :D
http://thegboatdotnet.files.wordpress.com/2012/09/8p10n.gif

defender
11-27-2012, 20:19
магьосник, на 21-ви как ше ни изтрепиш бре,........................ ще ни напръскаш със син камък и отрова за лисна въшка ли.

Doom_Stalker
11-27-2012, 20:30
магьосник, на 21-ви как ше ни изтрепиш бре,........................ ще ни напръскаш със син камък и отрова за лисна въшка ли.

Оооо, дефендърчо.... Темата с мастурбацията се измести и ти реши пак да се появиш.... Защо ли не съм изненадан.
Знаеш ли, мислех си да направя една тема за самозадоволяването и да пусна една анкета - Дали дефендърчо лъска вкъщи и после си бие 20 камшика за наказание... :D. Даже мислех да направя призив - всеки ден някой да пише в темата, да я поддържа актуална, за да ти напомня всеки ден, че си жалък чекиджия. :D
Всъщност може и да пусна такава тема. :D

defender
11-27-2012, 20:34
добре тъпако, направи ме известен.

Doom_Stalker
11-27-2012, 20:44
добре тъпако, направи ме известен.

U MAD!

http://i.imgur.com/BgXs1.gif

npp
11-28-2012, 09:00
Хммм, доста яко. Все едно си ме описал. Почти всичко от изброеното тук го притежавам или съм го правил.

Това е идеята - да содомизираме всичко живо :D

толкова ли много искаш Бог да ти направи съществуването непоносимо?!

L31h4z
12-05-2012, 13:47
Викам си - я да видя какво става с този форум, "домъчня" ми за Европейския, Цветето и Нпп. Нпп не се е спрял, естествено, сигурно е главно действащо лице във форума на hristiqni.com (глупав сайт, на който попаднах наскоро)...
Гледам има някакви нови герои, а някои от старите са се покрили. Навъдили са се някакви деца, тролове и хора с много свободно време (или комбинация от споменатите), т.е. - не много по-различно от преди.
Губи се, обаче, красотата на дискусията, като ги няма елегантно написаните мнения на Аурис и разпалените речи на Гандалф-а. Нищо, по добре по-малко да си губят времето с глупости.

Нпп, знам, че няма да ми отговориш в прав текст, но ми стана интересно: Защо имате нужда от религиите/вярата си? Очевидно "вие" = религиозните/вярващите хора. Да не би това да осмисля живота ви, или да ви прави по-добри?

Incadeptus
12-05-2012, 13:53
Сега излезе,че Бог,от чието име говориш,не е безкрайно добър,а че и той има нерви горкият.

npp
12-05-2012, 15:02
Викам си - я да видя какво става с този форум, "домъчня" ми за Европейския, Цветето и Нпп. Нпп не се е спрял, естествено, сигурно е главно действащо лице във форума на hristiqni.com (глупав сайт, на който попаднах наскоро)...
Гледам има някакви нови герои, а някои от старите са се покрили. Навъдили са се някакви деца, тролове и хора с много свободно време (или комбинация от споменатите), т.е. - не много по-различно от преди.
Губи се, обаче, красотата на дискусията, като ги няма елегантно написаните мнения на Аурис и разпалените речи на Гандалф-а. Нищо, по добре по-малко да си губят времето с глупости.

Нпп, знам, че няма да ми отговориш в прав текст, но ми стана интересно: Защо имате нужда от религиите/вярата си? Очевидно "вие" = религиозните/вярващите хора. Да не би това да осмисля живота ви, или да ви прави по-добри?

вярата не е (съз-)дадена от истинският Бог за да се изживяваш като нещо или някой, но е (съз-)дадена за да се осигурява пълно спасение на всички човеци/души за вечен живот чрез искрени изповеди и ходатайства пред Него, виж само колко много милиарди клети, страдащи, и погиващи хора/одушевени имаше досега, за които нямаше утешител/спасител, а колкото до българските религиозни форумни сайтове, досега бяхме изгонени от всички такива, в които свидетелствувахме - за съжаление се оказа че точно там най-малко харесват/обичат Словото на истинският Бог и Исус

Incadeptus
12-05-2012, 17:29
Не знаех,че келтите са милиарди

RagioL
12-05-2012, 18:23

Здрасти! Надявам се преди е било интересно, защото сегашното положение ми бърка в червата!
Предполагам не съм твърде критичен?!

Doom_Stalker
12-05-2012, 18:31
Здрасти! Надявам се преди е било интересно, защото сегашното положение ми бърка в червата!
Предполагам не съм твърде критичен?!

Изобщо не си твърде критичен. Тук пишат само разни идиоти като дефендър, както и много форумни принцеси, дето дъвчат едни и същи заучени глупости. Иначе е пълна скръб, няма с кой един свестен разговор да проведеш.

defender
12-05-2012, 18:35
^
ами говорете си взаимно ние ще ви се възхищаваме.

RagioL
12-05-2012, 18:46
Изобщо не си твърде критичен. Тук пишат само разни идиоти като дефендър, както и много форумни принцеси, дето дъвчат едни и същи заучени глупости. Иначе е пълна скръб, няма с кой един свестен разговор да проведеш.

Във началото като се регнах и християните бяха по-читави, а не ментално увредени и хормонално повредени. Тогава npp не пишеш а времената бяха чудесни.

defender
12-05-2012, 18:51
Във началото като се регнах и християните бяха по-читави, а не ментално увредени и хормонално повредени. Тогава npp не пишеш а времената бяха чудесни.
ами така е то животеца във форума ви се върти само около християните, както и всичко в живота около християнството., жалко, че сте толкова кьорави.

християните млъкнаха да говорят на религиозни теми, и се насрахте. .................. скучничко ви стана, а.

RagioL
12-05-2012, 18:57
ами така е то животеца във форума ви се върти само около християните, както и всичко в живота около християнството., жалко, че сте толкова кьорави.

ако християните млъкнат, и се насирате.

Ти си идиот а логиката ти куца. Как се предполага да ми повлияе мълчанието християнско?
Просто споменавам че като че ли преди имаше по-читави защитници.

defender
12-05-2012, 19:02
ами то няма и адекватна опозиция., ....................... гандалф и скарлет ги няма.
По една време и с доктора беше интересно, имаше някакви интересни виждания за живота, ама и той се изчерпи, а и философиите му са пълни с бъгове.

RagioL
12-05-2012, 19:08
ами то няма и адекватна опозиция., ....................... гандалф и скарлет ги няма.
По една време и с доктора беше интересно, имаше някакви интересни виждания за живота, ама и той се изчерпи, а и философиите му са пълна с бъгове.

:lol: Ти си идиот! Не ти е нужна помощ да се закопаеш.

RagioL
12-05-2012, 19:15
Краварче не ми се прави на велик.

defender
12-05-2012, 19:22
за кое да се закопая бе вълчан.............

астралните, сатанистки или окултиски ви философиики са толкова жалки и неиздържани в сравнение с християнството.

RagioL
12-05-2012, 19:38
за кое да се закопая бе вълчан.............

астралните, сатанистки или окултиски ви философиики са толкова жалки и неиздържани в сравнение с християнството.

Докажи нещо зя разнообразие. На основата на какво смееш да го твърдиш?
Обоснови се като хората поне.

defender
12-05-2012, 19:49
за кво да ти се обосновавам, не изпитвам абсолютно никаква нужда да се обосновавам на някого, направил съм си изводите и не ангажирам никой с мнението си.

когато гледаш от гледната точка на християнин всичко калпаво само си лъсва.

Doom_Stalker
12-05-2012, 19:55
за кво да ти се обосновавам, не изпитвам абсолютно никаква нужда да се обосновавам на някого, направил съм си изводите и не ангажирам никой с мнението си.

Пхахаха, какви изводи бе чекио мръсна? Дай ги да ги видим тези твои възвишени изводи? Аз достатъчно писах за моите изводи. Хайде напиши и ти своите "изводи". Или те е страх че ще се види колко са малоумни, че ще пропадне малката ти лъжа, която приемаш за действителност?

RagioL
12-05-2012, 20:08
за кво да ти се обосновавам,.

Защо ли?! Защото не можеш.

defender
12-05-2012, 20:13
^
^
абе всички много ни страх от тебе бе, ти имаш изключително важно значение за съществуването на християнството.

defender
12-06-2012, 12:33
а колкото до българските религиозни форумни сайтове, досега бяхме изгонени от всички такива, в които свидетелствувахме
нпп, от кои сайтове си бил изгонен и защо, ако не е тайна.
и как точно са те изгонили - бан ли са ти сложили или какво.

В нашия форум например доктора (Doom_Stalker) го баннаха заради подстрекаване към самоубийство на хора молещи за помощ и съвет.

Doom_Stalker
12-06-2012, 13:46
В нашия форум например доктора (Doom_Stalker) го баннаха заради подстрекаване към самоубийство на хора молещи за помощ и съвет.

Дааа, голямо забавление беше...:D

RagioL
12-06-2012, 14:53
^
^
абе всички много ни страх от тебе бе, ти имаш изключително важно значение за съществуването на християнството.

Ти си шибан идиот, аз съм вездесъщ, а християнството е резултат от шибан наркомански случай, от преди 2000 години.

RagioL
12-06-2012, 14:55
П.П. Много се кефя на новата си клавиатура тъпа кучко.

RagioL
12-06-2012, 18:11
Всъщност защо да си кривим душата? Да зарежем условностите и, да изпепелим някоя аврамическа шитня за забавление. :D

npp
12-06-2012, 20:00

почнехме ли да свидетелствуваме Словото на истинският Бог и Исус, немалко от вярващите се изнервяха, а особено онези които практикуват индийски вероизповедания или окултизъм, но дори и немалко християни хулеха Неговото Слово, като досега бяхме изгонени от около 6 български християнски интернет форума, всъщност в колкото и да бяхме, от толкова и ни отлъчиха, оказа се че повечето вярващи са склонни да приемат всякакъв бог, но Истинският поставяха на последно място, разбира се ние по принцип не съдим никого от човеците/одушевените, но това че истинският Господ Бог е толкова пенебрегван е доста жалко

Ambiguous
12-06-2012, 20:54

Какво лошо, имат глава на раменете си и е тяхно право да продължат или прекратят жалкото си съществуване.

Incadeptus
12-07-2012, 14:12
Браво Амбигуоус

Markuss
12-08-2012, 16:55
Аз ще се опитам, да ти отговоря в прав текст. Без Бог няма нужда да сме добри (в по-прав не мога да ти го напиша :D). Пази Боже, да се докаже, че те няма и да е както беше казал онзи в инвалидната количка (изкочи ми от главата, имаше един световноизвестен физик, почти напълно парализиран), че след смъртта следва черен екран и едно голямо нищо, тогава ще видите един свят без религии, вашата бленувана утопия, в която страданието ще е ръка за ръка със съществуването :D .
Именно това, че дава смисъл на съществуването ни е основната идея. След нея плътно се движи другата идея - след като вече има смисъл целият ни живот, как да се научим да го живеем правилно. Понеже нека не си кривим душите :D с днешна дата прогресът, глобално погледнато, прилича повече на един масов гроб, отколкото на пътека към светло бъдеще. Тоест, въпреки технологиите си и модерно мислене, все още не разбираме същността на живота си, нито напълно разбираме концепцията "действия-последици". Свят без религия, без Бог следва да бъде анархичен свят, свят на индивидуалното мислене, свят подчинен изцяло на първичните ни инстинкти и потребности :D .
Аз лично обичам да питам, защо вие не вярвате (също е уместно да се спомене, че сте кръгли идиоти, с извинение, понеже да се наречеш атеист, би следвало да си чел Библията, за да можеш да я отречеш, да отречеш Бог, но аз съм непоклатимо сигурен, че и това не сте направили. Тоест ето тук идва моментът, в който обличате одеждите на идиотизма си, като бетонирано отричате съществуването на нещо, с което дори не сте се запознали :D оттам и в един интелигентен и нормален свят вие не бихте могли да вземете адекватно участие в подобна дискусия) понеже ако нямаше нищо след смъртта ни, то дори и за наследници е безсмислено да се живее... или да бъдеш творец... това е едно от най-честите ви извинения :D хаха, на което аз лично много се забавлявам. Дори само заради времето, което ще прекараме в угаждане на най-първичните си нужди, пак няма смисъл от съществуването ни като цяло.
Ето защо аз съм убеден, че Бог съществува. Една ясно изразена идея, а не някакво жалко висящо "..мии, аз вярвам, че има нещо, но не знам какво". Дори само заради тази яснота аз смятам, че заслужава уважението ви, а не зле запознатите ви мирогледи :D Но навярно вашата неприязън към религията като цяло се корени в запознанството или лични случки с действия и думи на хора, ползващи Христовото име като було на лицемерието си. Именно тук ви е дадена Библията или Корана или И Чинг (зависи каква религия изповядвате), за да се запознаете с концепцията и да разпознавате тези лицемери, лъжепоклонници ("По действията им ще ги познаете"). Но тук отново се застъпва вашата липса на знания по темата, с което затварям голямата скоба около правият ми отговор :D
И нека се отнасяме с добро, знам, че не е приятно да четеш за себе си облечен в негативизъм, аз тези неща не ги пиша, понеже ми харесват, а просто защото са така :d
И бтв, ако някой има въпроси или не му харесва нещо от написаното от мен, нека прати ЛС или линк с отговор на ЛС пак, понеже нямам излишно време да се ровя и да чета повечето глупости, които пишете, за да стигна до смислен въпрос или отговор :)

Auriss
12-08-2012, 18:27
Без Бог няма нужда да сме добри

Прощавай, но не е редно да проектираш собствените си чувства и мироглед върху остатъка от човечеството.

вашата бленувана утопия, в която страданието ще е ръка за ръка със съществуването

Иронията е, че това е ОСНОВЕН мотив в Християнството ..........

с днешна дата прогресът, глобално погледнато, прилича повече на един масов гроб, отколкото на пътека към светло бъдеще.

Световен мир (като не броя конфликтите, предизвикани на религиозна основа от примитивни 'нацийки'), рязко повишаване на средната продължителност на живота, масово-достъпно образование, безплатна и задължителна(поне в Европейския съюз) здравна помощ, огромен прогрес във Физиката, изгледи за достигане на момент в най-близко бъдеще, когато човек всъщност ще е ... безсмъртен.
За капак хората МАСОВО помагат и се учат едни от други, следствие разбира се от Интернет, който в следващите десетилетие - две доста вероятно да е с теб като аксесоар, точно както дрехите ти.

http://www.kickstarter.com/ К'во да ти кажа. Т'ва ако ти изглежда зле ...

Аз лично обичам да питам, защо вие не вярвате

Не само Библията съм изчел. С почти всяка религия, съществувала на тази планета съм запознат малко или много. Това е и причината да не вярвам.

нямам излишно време да се ровя и да чета повечето глупости, които пишете, за да стигна до смислен въпрос или отговор

разпознавате тези лицемери, лъжепоклонници

Нямаш грижи. И ние нищо смислено от теб не видяхме - в общи линии старата песен на нов глас. Дори и типично-християнското психическо отклонение primus inter pares е налице при теб. Посредствена калинка с претенции за уникалност.
Айде измитай.

RagioL
12-08-2012, 18:41
...............

А какво ще кажеш за масонството така като си подел?

Nam3less3
12-08-2012, 19:24
Auriss май не си се запознал достатъчно, това да изчетеш библията нищо не значи, определено ти трябва външна помощ в разбирането на християнството -> прочети тълкуванията на православната църква, за да разбереш нещата които не си разбрал.
А ако все пак я знаеш, земи напиши една критика на библията :D

Incadeptus
12-08-2012, 19:41
Бахти глупаците сте.Хайде де,Викам християнския ви Бог,викам Аллах и всичките черни магьосници викам,елатее при мен и ме накажете и нека горя в пламъците на Подземния свят.

ScarlettS
12-08-2012, 20:43
изгледи за достигане на момент в най-близко бъдеще, когато човек всъщност ще е ... безсмъртен.

Случайно да разполагаш с нещо интересно за четене по темата? Тя ми е една от любимите, а като гледам си доста по-оптимистично настроен от мен. :D

defender
12-08-2012, 20:46
Auriss май не си се запознал достатъчно, това да изчетеш библията нищо не значи, определено ти трябва външна помощ в разбирането на християнството

остави ги, нали знаеш, че атеистите винаги всичко си знаят.................. те четат Библията като художествено произведение.....

в тоя форум от мнения на атеисти за християнството може да се събере две книги само с бисери.

RagioL
12-09-2012, 07:42
остави ги, нали знаеш, че атеистите винаги всичко си знаят.................. те четат Библията като художествено произведение.....

в тоя форум от мнения на атеисти за християнството може да се събере две книги само с бисери.

Уоу професора отново се изказа.

Doom_Stalker
12-09-2012, 14:18
Я, някой пак е срал в темата :D

Markuss, ще оставя настрана жалките, типично християнски, опити за провокация, и само ще очертая мястото с най-много булшит.

Именно това, че дава смисъл на съществуването ни е основната идея. След нея плътно се движи другата идея - след като вече има смисъл целият ни живот, как да се научим да го живеем правилно.
По същия метод можеш да избереш, която и да е друга религия, идеология или доктрина, претендираща за пълно и точно обяснение за света, и даваща напътствия как да се живее. Разликата между различните обяснения за света е единствено в това къде и за кой е създадена, но иначе, в основата си, всички такива обяснения са еднакви. Въпросът е само да си избереш някоя... и така свършва всичко. Вече знаеш всичко, всичко е обяснено, знаеш кое, как и защо се прави, и всичко приключва - щастлив в неведение. Но това не е отговора на въпроса за света, вселената и хората. Изборът на религия, идеология или доктрина (сбор от убеждения) дава просто и лесно обяснение на всичко около нас. Точно затова и подобни "учения" и принципи са толкова разпространени. Но лесните обяснения са просто едни патерици на мисълта, с които човекът се мъчи да живее, когато незнанието и неразбирането го заливат от всякъде. А най-лесното от всичко е просто да приемеш едно от наготово сервираните обяснения, да се позоваваш на съответните догми и принципи, да издигаш съответните идоли, и така да си мислиш че знаеш нещо за света(чрез уповаването на авторитети и доброто). По същата логика можеш да си заровиш главата в пясъка и да отричаш съществуването на всичко. И ти явно точно това защитаваш, естествено под грешният предтекст, "че е за добро". В крайна сметка, хората които винаги търсят лесните обяснение и "доброто"(за себе си), никога няма да успеят да изплуват над нивото на посредствените и клиширани концепции за света. А пък тези, които търсят как да "живеят живота си правилно",т.е. някой да им казва какво да правят, са най-заблудените и овчедушни. Най-малкото защото когато ги е страх да търсят отговорите сами, решават да се уповават на чуждите отговори(авторитети) и така да не поемат отговорност за действията си. Винаги най-примитивно мислещите индивиди търсят лесните пътища на мислене и поведение. За тях (и от тях) са създадени и всички строго концептуализирани методологии и принципи, който да им покажат лесния път към щастието и пълноценния живот. Да не говорим, че пък самия стремеж към щастие и "добро" е възможно най-животинския мотив, движещ човека.... Така че да намесваме нещо божествено и някакъв велик смисъл е просто смешно. Проличават си само жалките стремежи на "малкия", масов човек, да се изживява като "велик и божествен", като приема идеологии и религии базирани на "великото и божественото". И приемайки ги, и изкопирвайки всяка тяхна позиция, "малкият" човек също смята, че е "велик и божествен". А си остава просто "образ и подобие"...

Другата част от поста ти беше просто претенциозно, християнско наддумване, гарнирано с тихата, прикрита гордост на това, че се изживяваш с някакви "велики" идеи и "висша" нравственост. Очевидно самочувствието ти е доста високо, дали е нарочно с цел провокация, или пък наистина се вживяваш.... това не мога да кажа(мога само да предполагам). Ще ти пратя същия отговор на ЛС.

npp
12-09-2012, 19:02
вярата е въпрос на любов към хората, колкото и да вярваш, ако не започнеш да ги обичаш съвършено, тогава (както казва самият Господ) вярата ти се превръща в избезсоляла сол, която хората лесно и основателно могат да посочат за ненужна (Матей 5:13), или казано с по-разбираеми думи, тя се обезсмисля

L31h4z
12-11-2012, 18:11
вярата не е (съз-)дадена от истинският Бог за да се изживяваш като нещо или някой, но е (съз-)дадена за да се осигурява пълно спасение на всички човеци/души за вечен живот чрез искрени изповеди и ходатайства пред Него, виж само колко много милиарди клети, страдащи, и погиващи хора/одушевени имаше досега, за които нямаше утешител/спасител, а колкото до българските религиозни форумни сайтове, досега бяхме изгонени от всички такива, в които свидетелствувахме - за съжаление се оказа че точно там най-малко харесват/обичат Словото на истинският Бог и Исус
Аз не питах защо е "създадена от Бог" вярата, а защо имате нужда от нея. Просто единственото обяснение човек да се е вкопчил в една недоказуема и, откровено казано, недостоверна и пропукана отвсякъде идея е това, че има нужда от нея, от това тя да е истинна (като изключим умствените проблеми). Та, защо имате нужда от вярата/религията? И задавам въпроса си с идеята да получа отговор не от религиозния npp, а от адекватно разсъждаващия npp. Ако искам да слушам религиозни псевдо-мъдрости има ги форумите, които споменахме. Ще се опиташ ли да ми отговориш, абстрахирайки се от всички заучени фрази и от една по-земна гледна точка?

Рагиол, форума никога не е бил своеобразен стожер на философията, но винаги е имало както и интелигентни хора (макар и със своите кусури), така и религиозни фанатици (което винаги е било една от най-обсъжданите теми в различните и аспекти). Не мисля, че нещата са много по-зле, дори хора като Инкадептус и Защитника тролват по-скоро от скука, отколкото защото са ниско интелигентни.

Маркус, ще се опитам да бъда лапидарен в отговора си, тъй като първо, не ми се предъвкват тривиални теми и второ, нямам за цел да споря, а дори да имах щях да преотстъпя тази задача на Аурис и Дуум, които съм сигурен, че с нужната мотивация (напр. прекомерно раздразнение) биха разкъсали всеки религиозен апологет.

1. Без бог няма нужда да сме добри? Тоест е нужно да е налице страха от всевишен разум, който постоянно ни наблюдава, за да имаме някаква мотивация да бъдем добри? Не съм корифей на психологията, но мога да си заложа къщата, че да действаш воден от страх през целия си живот не е особено здравословно. Освен това, ако приемем теорията ти, излиза, че сме отвратителни лицемери - изконно зли, но в резултат от страхопочитание - добри и послушни. Съжалявам, но това ми звучи крайно цинично, да не говорим колко практически примери противоречащи на въпросната теория могат да се открият, било то из аналите или в днешно време.

2. Интересно ми е как заключи, че в свят без религии "страданието ще върви ръка за ръка със съществуването". Аз мога да се сетя за многовековен период от историята на Европа, през който основна движеща сила на културата и образованието е била именно религията. Можеш ли да се досетиш за крайния резултат?

3. Ако религията/вярата е нещото, което ти е нужно за да има смисъл животът ти (в този ред на мисли същото важи и за това да бъдеш "добър"), никак не ти завиждам. А и в крайна сметка не мога да си обясня, как вярата би осмислила съществуването ти... По какъв начин точно, нещо толкова недостижимо и ефирно осмисля ежедневието на толкова далечни от това същества. Дори някой ден да стане ясно, че има някакъв бог, това все пак не би променило плановете и ежедневието ми. Не разбирам как дори беглата вероятност за това е способна да осмисли нечие съществуване. But that's just me...
Същото важи и за тезата, че вярата/религията ни показва как да "живеем правилно". Предпочитам да се доверя на собствения си морален компас, отколкото да се съобразявам с някакъв написан от човека текст (отново - нямам намерение да споря за такива неща).

4. Това, как ни влияе прогреса е проблем на хората, който няма как да се реши чрез религията/вярата. Разбираш ли, от точка едно насам се опитвам да внуша тезата, че на хората няма как да им се насади "добро", "смисъл в живота" и прочие, чрез външен източник. Религиозните текстове в най-добрия случай могат да послужат за интересно философско четиво. Да, съгласен съм, че хората са по-скоро лоши, отколкото добри (може би го казвам прекалено късно, но категоризирайки чрез понятията "добро" и "лошо" нямам предвид двете крайности, далеч съм от мисълта, че светът е черно-бял), но промяната трябва да дойде отвътре, няма друг начин. Не виждам как религията би могла да бъде дори катализатор, поради простата причина, че имплицитно тя води към разделение и конфликт. Да, в есенцията на всички религии има хубави послания, но те са толкова изродени и недоразбрани, че религията в последните векове е гротеска на първоизточника си (генерализирам единствено с цел да не обсъждаме всяка една религия поотделно). Вярата, от друга страна, в повечето случаи е по-безвредна от голяма част от психическите заболявания. Всеки има своите делюзии и колкото и абсурдни да изглеждат на друга група от хора са често неизкореними външно, особено предвид естеството на повечето от тях, пораждащо досадното им качество да бъдат практически неопровержими (любопитно четиво в тази насока - чайникът на Ръсел) - отново, промяната би следвало да дойде отвътре.

5. Не разбираме същността на живота, не знаем колко голяма е вселената, не можем да обясним гравитацията. Не моженето на нещо, не опровергава вярата в единичен всевишен разум. Хората преди векове не са можели много други неща, но това се е променило с времето. И докато съм агностически настроен към потенциала на науката да даде отговорите на всички въпроси, със сигурност съм скептичен към обяснението "бог", за всяко едно нещо, което все още не можем да си обясним. А що се отнася до причинно-следствената връзка - заслугите свързани с нея е редно да се припишат на Дейвид Хюм и др., не на всевишния разум. Ироничното е приемането на каузуалитета от вярващ. Ако не е очевидна причината за това - oh, well...

6. Като изключим лекото неразбиране на термина "анархизъм", което автоматично дискредитира цялото твърдение, особено предвид реалното значение на думата, но няма да издребнявам дотолкова, не виждам нищо лошо в свят, подчинен на индивидуалното мислене. Да бъдеш марионетка (било то правителствена или божествена) е лесният изход, което до някаква степен обяснява защо голяма част от хората избират да поемат по този път. Не мога да критикувам тези хора, но със сигурност обратното е достойно за похвала. А това, че бихме били водени от първичните си инстинкти и потребности е дълбока психологическа тема, която не се чувствам достатъчно образован да подхвана. Отново, звучи ми малко цинично, но може би имам прекалено много вяра в хората.

7 . До тук поста ти беше с цивилизован тон, дори и малко подигравателен. Не оценявам забележката към атеистите, особено предвид факта, че правиш заключение и генерализация без каквато и да било почва. Съмнявам се да познаваш някой от атеистите във форума лично, а ако извеждаш заключението си въз основа на личните си познанства - проблема е в твоите социални кръгове, а не във всички атеисти. Интересно ми е, ти чел ли си Библията? Интересно ми е също така, как изобщо някой, който е чел въпросното фентъзи рационализира всичките абсурди и цялата неконсистентност из книгите. Мечки, които убиват деца, бог, който убива хора, защото някой се е оплакал, че бог убива много хора и човек, които събирал пръчки в почивния ден. Като цяло - изключително развлекателно четиво, а забавното е, че вероятно е по-кърваво от "Малазанска книга на мъртвите".
Изказването, че ако няма бог, Рай и прочие, е безсмислено да се живее граничи с обида към човека и човешкия живот. Напротив, ако не са налице въпросните обстоятелства е дори по-смислено да се живее, тъй като човек де факто ще трябва да придаде смисъл на съществуването си чрез действията си, а не заради лицемерното вярване, че ако се "справи добре" му е отредено място в Рая. Наистина ли това обещание осмисля живота ти? Или има друг аспект на религията, който смяташ, че придава смисъл на съществуването?

8. Похвални са нуждите на хората да творят, да създават, да се стремят към красотата и възвишеното, не виждам как това е по-недостойно от това да вярваш в бог. Не съм на мнението, че да градиш зид е най-доброто занимание, защото веднага виждаш резултата, но пък да живееш живота си според волята на потенциален белобрад старец/слон с четири ръце/човек с глава на ястреб звучи изключително неразумно. Първичните нужди на хората и първичното като цяло са още една дълбока тема за разговор, която не ми се подема, но накратко - не мисля, че самите нужди и тяхното задоволяване са осъдителни, като изключим случаите, в които има потърпевш.

9. Тезата за бог е точно толкова ясно изразена, колкото и тази за гореспоменатия чайник на Ръсел, но това не прави и двете автоматично верни или достойни за уважение. Мога да изразя безброй много тези ясно и конструирано, но това не ме имунизира към това, някой да посочи факта, че те са абсурдни. Отново ще се абстрахирам от хапливостта струяща от тези няколко изречения, както и склонността ти да генерализираш въз основа на презумпции, но ти препоръчвам да се опиташ да си по-внимателен в изказа и аргументацията си, за да осигуриш гладкото протичане на евентуална по-нататъшна дискусия, било то в този форум или не. Забавно е с каква убеденост заявяваш, че думите ти са стопроцентови факти. Аз, който поне от моята камбанария се виждам като по-рационален от теб, не смея да бъда толкова циничен и самонадеян, но пък тази крайна убеденост в собствените възгледи е доста характерна за голяма част от религиозните фанатици, така че може би е редно просто да го приема. Все пак смятам, че дори и религиозните/вярващите притежават умението да размишляват, а намирам за редно всеки мислещ човек, да подлага под съмнение дори и най-дълбоките си убеждения.

Е, не ми се получи да съм кратък, но пък какво толкова, поне си почесах пръстите. :P

L31h4z
12-11-2012, 18:20
Ха, бил съм написал повече от 10660 (или нещо от този сорт) символа, та трябваше да си разцепя коментара...

Неймлес, именно виждането, че е нужна външна помощ за разбирането на религиозните текстове е причина за:
1. Просъществуването на формата на контрол и индустрията наречена "православна/католическа църква" до ден днешен. Константин Велики добре се е справил в това отношение.
2. Израждането на изконните послания на религиите.
3. Наличието на нелепи контрааргументи в отговор на тезата, че Библията е пълна с абсурди.
В този ред на мисли - забавно е как тълкуванията на религиозните текстове варират според това колко са удобни за дадена ситуация, но това би прозвучало малко голословно ако искам да бъда кратък, затова няма да подемам темата. Ако не си забелязал - добре за теб, няма как въпросния факт да разколебае вярата ти в християнството.

вярата е въпрос на любов към хората, колкото и да вярваш, ако не започнеш да ги обичаш съвършено, тогава (както казва самият Господ) вярата ти се превръща в избезсоляла сол, която хората лесно и основателно могат да посочат за ненужна (Матей 5:13), или казано с по-разбираеми думи, тя се обезсмисля
Съгласен съм... до известна степен. Съгласен съм, че любовта към хората е нещо, което си струва да бъде "проповядвано". Не съм съгласен, че трябва да намесваме върховно съзнание, което да го изисква от хората. Както споделих в отговора си към Маркус - не смятам, че любов към хората може да се "насади" външно, а религията/вярата се опитва да направи точно това (като религията има и някои по-недостойни цели). Какво толкова ви пречи да проповядвате любов към хората, без да изпитвате нужда да се обръщате към религиозни текстове, догми, канони и имагинерно всевишно entity (симпатична дума, изпитах нуждата да я използвам, моля да бъда извинен от националистите, които четат този пост)?

Айде, стига толкова, тъй като в един момент става изморително, приятна вечер на всички. :)

Doom_Stalker
12-11-2012, 18:26
...
http://prikachi.com/images/158/5597158b.gif

tl;dr

RagioL
12-12-2012, 07:05
Рагиол, форума никога не е бил своеобразен стожер на философията, но винаги е имало както и интелигентни хора (макар и със своите кусури), така и религиозни фанатици (което винаги е било една от най-обсъжданите теми в различните и аспекти). Не мисля, че нещата са много по-зле, дори хора като Инкадептус и Защитника тролват по-скоро от скука, отколкото защото са ниско интелигентни.

И все пак преди беше с една идея по-добре, а гореспоменатите ми се струва не са си подготвили домашното за да им се получи поне тролфеста по-добър.

defender
12-12-2012, 11:54
Какво толкова ви пречи да проповядвате любов към хората, без да изпитвате нужда да се обръщате към религиозни текстове, догми, канони и имагинерно всевишно entity (симпатична дума, изпитах нуждата да я използвам, моля да бъда извинен от националистите, които четат този пост)?

любов без вяра не е любов (нещо като развалена лютеница), истинската любовта извира от Бога и не може да същества истинска неегоистична любов извън общението с Бога.

Incadeptus
12-12-2012, 14:53
Ей Л еди кво си как смееш да произнасяш Името ми

Nam3less3
12-12-2012, 15:02
http://static.fjcdn.com/pictures/TLDR_8b2b16_375433.jpg

Това обяснява много.

npp
12-13-2012, 13:14
Аз не питах защо е "създадена от Бог" вярата, а защо имате нужда от нея. Просто единственото обяснение човек да се е вкопчил в една недоказуема и, откровено казано, недостоверна и пропукана отвсякъде идея е това, че има нужда от нея, от това тя да е истинна (като изключим умствените проблеми). Та, защо имате нужда от вярата/религията? И задавам въпроса си с идеята да получа отговор не от религиозния npp, а от адекватно разсъждаващия npp. Ако искам да слушам религиозни псевдо-мъдрости има ги форумите, които споменахме. Ще се опиташ ли да ми отговориш, абстрахирайки се от всички заучени фрази и от една по-земна гледна точка?

Съгласен съм... до известна степен. Съгласен съм, че любовта към хората е нещо, което си струва да бъде "проповядвано". Не съм съгласен, че трябва да намесваме върховно съзнание, което да го изисква от хората. Както споделих в отговора си към Маркус - не смятам, че любов към хората може да се "насади" външно, а религията/вярата се опитва да направи точно това (като религията има и някои по-недостойни цели). Какво толкова ви пречи да проповядвате любов към хората, без да изпитвате нужда да се обръщате към религиозни текстове, догми, канони и имагинерно всевишно entity (симпатична дума, изпитах нуждата да я използвам, моля да бъда извинен от националистите, които четат този пост)?

Айде, стига толкова, тъй като в един момент става изморително, приятна вечер на всички. :)

за да узнаеш какво точно е вярата и каква е нейната функция трябва да си наясно с цялата ситуация, а в същото време макар че имената на истинските Светии ще бъдат написани навсякъде из стените на Св. Град, Те не държат да имат (по-)знания в вярата, понеже са водени от съвършена любов към човеците и единственото им желание в това отношение е да се осигури съвършено спасение на всички хора за пълен живот, който трае до краят на вечността, понеже всяка вечност започва с 5-6 хилядолетия, през които "тъмнината" има власт да царува над света, което е причина за всички злини/страдания, а именно истинските Светии са онези, чрез които дохожда спасението от влиянието и робството на лукавия - Те са спасителите на света, без тях нямаше (да може) да има дори и спокоен живот, а живота, който е лишен от достатъчно живеене не е пълен живот, но истинският е живот(-а) без зло/страдания, понеже в него никой от човеците не причинява зло на когото и да е от останалите хора/одушевени, освен това истинският Бог е направил дори и този физически свят като рай("Едем"), така щото все още пребиваващите в него човеци да получат пълна реализация на живота още тук и сега, в Него има низша и висша фаза на живота, настоящата е низшата, докато послешната висшата, това е като да живееш при най-луксозни условия в цивилизованият град, но от време на време да отскачаш на бахамските острови под формата на туризъм, обаче единственият проблем е явлението на "тъмнината" посредством системата на духовното/религиозното беззаконие, което разни неправедни духовни служители/работници вършеха, виж как не само (че) невярващите, но дори и вярващите от системата на човешката(666) религия не можеха да осигуряват съвършено спасение и пълен живот за всеки човек, това е защото им липсваше съвършена(-та) любов към хората, която подтиква истинските Светии да призовават и следват единствено Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, защото само Той може да осигури всички човеци/одушевени с пълен живот, който трае во веки, така че в правилната вяра има не просто любов, но съвършена любов, която докарва пълно спасение за всички хора, а не само частично за някои, това е накратко относно истинското предназначение на вярата, която много духовни служители/работници обръщаха в чрезмерна духовност и религия наричана още йога, окултизъм, езотерика, и пр., например исполините използваха вярата за да се превъзнасят/възвеличават имайки по този начин себе си за Богове, чрез което вършеха и посяха огромно духовно/религиозно беззаконие из цялата земя, а содомците употребяваха вярата за да се кланят на "молох", зъл дух и идол, чиято доктрина е обещавала на човеците да станат подобни на бог(-ове) чрез "мъжка похот"(наричана още "коравовратие") третирайки като жени дори и мъжете, които не са членове на техният религиозен култ, египтяните пък са използвали вярата за да практикуват много дълбок окултизъм и голямо поробителско идолопоклонство, чрез което са могли да правят големи знамения подобно на самият Бог, и въобще всички посочени в библейските писания, които Бог е наказвал, са вършили духовно/религиозно беззаконие или неправда в вярата, ето защо е добре правилната вяра да бъде проповядвана, за да се прекрати по-нататъшно(-то) съгрешаване и за да се намерят още истински/праведни последователи/служители на Божията/Господната Мисия по спасяване на човечеството, и за да се попълни числото на истинските Светии, от което зависи по-скорошното пълно и перманентно събуждане на истинският Бог Отец, и по този начин пълното спасяване на целият свят

в Името на единственият истински Господ - Исус Христос, Амин.

Doom_Stalker
12-13-2012, 15:05
в Името на единственият истински Господ - Исус Христос, Амин.
http://prikachi.com/images/545/5603545T.gif

Ambiguous
12-13-2012, 16:01
например исполините използваха вярата за да се превъзнасят/възвеличават имайки по този начин себе си за Богове, чрез което вършеха и посяха огромно духовно/религиозно беззаконие из цялата земя, а содомците употребяваха вярата за да се кланят на "молох", зъл дух и идол, чиято доктрина е обещавала на човеците да станат подобни на бог(-ове) чрез "мъжка похот"(наричана още "коравовратие") третирайки като жени дори и мъжете, които не са членове на техният религиозен култ, египтяните пък са използвали вярата за да практикуват много дълбок окултизъм и голямо поробителско идолопоклонство, чрез което са могли да правят големи знамения подобно на самият Бог

Подобно на историята с исполините която си описал, християните използват религията с цел да се възвишат над нас останалите глупави люде.Щом вие вече сте намерили истината и верния път, не би ли следвало да отдадете живота си в служба на всемогъщия ви Бог и да се радвате на новият си живот? Ситуацията обаче е различна, почти всички християни тикат религията в лицето на другите независимо дали е изразено с яростни дебати или прикрито лицемерие, независимо от сегашното му положение.Това е нещо като спасително въже, когато нещата не вървят, когато не си се реализирал на работното си място, когато не си много вървежен в социална обстановка винаги може да инициализираш резервният вариант.Дори човекът пред теб да е по-успешен от теб във всяко отношение, ТИ имаш вярата, ТИ си намерил пътека към истинското щастие, ТИ ще живееш вечно в двора на Господ.

Ако се чуствате неосъществени и искате да се чувствате по-добре за себе си, вярвайте в тезни неща и гледайте надменно над наивници като мен самия, но поне не пропагандирайте с тази идея, защото е смешно.

npp
12-13-2012, 16:20
Подобно на историята с исполините която си описал, християните използват религията с цел да се възвишат над нас останалите глупави люде.Щом вие вече сте намерили истината и верния път, не би ли следвало да отдадете живота си в служба на всемогъщия ви Бог и да се радвате на новият си живот? Ситуацията обаче е различна, почти всички християни тикат религията в лицето на другите независимо дали е изразено с яростни дебати или прикрито лицемерие, независимо от сегашното му положение.Това е нещо като спасително въже, когато нещата не вървят, когато не си се реализирал на работното си място, когато не си много вървежен в социална обстановка винаги може да инициализираш резервният вариант.Дори човекът пред теб да е по-успешен от теб във всяко отношение, ТИ имаш вярата, ТИ си намерил пътека към истинското щастие, ТИ ще живееш вечно в двора на Господ.

Ако се чуствате неосъществени и искате да се чувствате по-добре за себе си, вярвайте в тезни неща и гледайте надменно над наивници като мен самия, но поне не пропагандирайте с тази идея, защото е смешно.

лично ние свидетелите на истинският Господ Бог не тикаме Вярата в лицето на когото и да е, но свидетелствуваме за Нея на определените за целта места, в случаят подфорум за религия и философия, при това в тема за вярата, на който му трябва да намери информация и да разисква за тези неща и ако е разбрал за съществуването на този форум и реши да го разгледа, той може да намери едно място, което малко или много да му е от полза, и както вече казахме, вярата не е за превъзнасяне/възвеличаване, но е (съз-)дадена от истинският Господ Бог за целите на всеобхватното спасение за човечеството, за лични консумации има неща като слушане на музика, секс(полов живот), гледане на филми (било то на киноекран, на тв-екран, или др. устройство), играене на игри (видео, онлайн, или др. вид), спортуване, куфеене на концерти, денсене в дискотеки, и пр., но вярата не е за тщеславие

Ambiguous
12-13-2012, 16:47
лично ние свидетелите на истинският Господ Бог не тикаме Вярата в лицето на когото и да е, но свидетелствуваме за Нея на определените за целта места, в случаят подфорум за религия и философия, при това в тема за вярата, на който му трябва да намери информация и да разисква за тези неща и ако е разбрал за съществуването на този форум и реши да го разгледа, той може да намери едно място, което малко или много да му е от полза, и както вече казахме, вярата не е за превъзнасяне/възвеличаване, но е (съз-)дадена от истинският Господ Бог за целите на всеобхватното спасение за човечеството, за лични консумации има неща като слушане на музика, секс(полов живот), гледане на филми (било то на киноекран, на тв-екран, или др. устройство), играене на игри (видео, онлайн, или др. вид), спортуване, куфеене на концерти, денсене в дискотеки, и пр., но вярата не е за тщеславие

Не говорех за конктретният случай, прав си че темата и субфорума са такива.
Как е свързана вярата с описаните от теб битови дейности, защо му е да се спасява човек и от какво?
Аз лично успешно извършвам повече от изброените действия без помоща на Бог.

Няма значение за какво е била предназначена вярата, използвана е и продължава да бъде използвана като средство за духовно извисяване. Думата Heathen (неверник) е изпълнена с презрение (не виня Американците, те все пак са наследници на пуритани и роби), хората биват дискриминирани по признак религиозна принадлежност от зората на човешката общност .

Doom_Stalker
12-13-2012, 17:07
но вярата не е за тщеславие

Не е ама ти точно затова я използваш.... Само че докато филмите, игрите и музиката са очевидно развлечение, то религията има далеч по-големи претенции. Там игрите са на по-високо ниво, и вече изискват пълната отдаденост на Егото и лъжата. Но във всички случаи си говорим за бягство от реалността - за една игра, която освен че предлага различно изживяване, тя също и дава половинчати, стъкмени отговори на по-екзистенциални въпроси - "За какво се боря, кой съм Аз, Какъв трябва да съм и т.н.". Това е просто по-висша игра на мисълта и Егото, и за тези които я играят, тя дава много повече отколкото стандартните развлечения и временни илюзии на ума. Като естествено най-голямата претенция е липсата на претенции - погледнато от фалшивата гледна точка, че който няма претенции и е добър, и се бори за някаква висша кауза, то значи наистина е такъв - добър и велик. Но това са само игри, не по различни от тези на децата. И всяка религия, всеки култ, всеки ритуал, всяка фраза и себе-величаеща мисъл, която се приповтаря отново и отново - всичко това е част от играта, част от изживяването и влизането в роля.И всъщност не е по-различна от влизането в роля на меломан, киноман, секс гуру, загадъчен любовник, геймър, фитнес маниак, бияч, веселяк, такъв дето ходи по партита и денса.... и каквато друга роля се сетиш - всичкото е за развлечение, бягство от собствената действителност и желание за компенсиране. Твоята роля е просто в друга категория (тази на убеждения, идеологии, концепции и т.н.), с повече правила, с повече изисквания - но пък си струва, защото наградата е много по-голяма..... Вече не си кварталния дришльо, не си и офис-мишок от средната класа... нееее, ти си човек на Бога, и служиш в негово име....Хах, точно като децата.

Всъщност хората не порастват, само игрите им се усъвършенстват. Порастналите всъщност не са нищо повече от стари кучета, които знаят малко повече трикове от младите.... Но това е друга тема.

Ambiguous
12-13-2012, 17:19
Не е ама ти точно затова я използваш.... Само че докато филмите, игрите и музиката са очевидно развлечение, то религията има далеч по-големи претенции. Там игрите са на по-високо ниво, и вече изискват пълната отдаденост на Егото и лъжата. Но във всички случаи си говорим за бягство от реалността - за една игра, която освен че предлага различно изживяване, тя също и дава половинчати, стъкмени отговори на по-екзистенциални въпроси - "За какво се боря, кой съм Аз, Какъв трябва да съм и т.н.". Това е просто по-висша игра на мисълта и Егото, и за тези които я играят, тя дава много повече отколкото стандартните развлечения и временни илюзии на ума. Като естествено най-голямата претенция е липсата на претенции - погледнато от фалшивата гледна точка, че който няма претенции и е добър, и се бори за някаква висша кауза, то значи наистина е такъв - добър и велик. Но това са само игри, не по различни от тези на децата. И всяка религия, всеки култ, всеки ритуал, всяка фраза и себе-величаеща мисъл, която се приповтаря отново и отново - всичко това е част от играта, част от изживяването и влизането в роля.И всъщност не е по-различна от влизането в роля на меломан, киноман, секс гуру, загадъчен любовник, геймър, фитнес маниак, бияч, веселяк, такъв дето ходи по партита и денса.... и каквато друга роля се сетиш - всичкото е за развлечение, бягство от собствената действителност и желание за компенсиране. Твоята роля е просто в друга категория (тази на убеждения, идеологии, концепции и т.н.), с повече правила, с повече изисквания - но пък си струва, защото наградата е много по-голяма..... Вече не си кварталния дришльо, не си и офис-мишок от средната класа... нееее, ти си човек на Бога, и служиш в негово име....Хах, точно като децата.

Всъщност хората не порастват, само игрите им се усъвършенстват. Порастналите всъщност не са нищо повече от стари кучета, които знаят малко повече трикове от младите.... Но това е друга тема.

http://store.picbg.net/pubpic/E6/D1/494161dcda81e6d1.gif

npp
12-13-2012, 17:40
Не говорех за конктретният случай, прав си че темата и субфорума са такива.
Как е свързана вярата с описаните от теб битови дейности, защо му е да се спасява човек и от какво?
Аз лично успешно извършвам повече от изброените действия без помоща на Бог.

Няма значение за какво е била предназначена вярата, използвана е и продължава да бъде използвана като средство за духовно извисяване. Думата Heathen (неверник) е изпълнена с презрение (не виня Американците, те все пак са наследници на пуритани и роби), хората биват дискриминирани по признак религиозна принадлежност от зората на човешката общност .

именно дейността на правилната вяра е онази, която освещава цялата човешка дейност, дори и радостта и щастието от воденето на полов живот(секса), без нея живота можеше да е много по-лош, например ако истинските Светии ги нямаше за тези 5-6 хилядолетия, понеже целта Им е човеците да бъдат спасени от явлението на "тъмнината", тъй като именно то е нещото, което действувайки чрез системата на човешката(666) духовност/религия, им причинява зло(-ини)

Doom_Stalker
12-13-2012, 17:50
http://store.picbg.net/pubpic/E6/D1/494161dcda81e6d1.gif

http://prikachi.com/images/403/5604403N.gif

npp
12-13-2012, 17:55

каквито и интриги(афери) да въртят такива(неправедни) духовни служители/работници, играта им може да свърши зле за тях, понеже в Писанието(Библията) е обяснено че в последното време ще има много голямо наказание от вселенски мащаб (наричано "апокалипсис"), с което всички неправедни духовни служители/работници ще бъдат наказани с 3 пъти по 7 язви: седем "печата" ще бъдат "разпечатани", седем "тръби" ще "затръбят", и седем "чаши" ще бъдат "излети", а след това всички духовни/религиозни беззаконници ще бъдат хвърлени в "огненото езеро", където ще горят в продължение на цяла вечност, така че на ваше място не бих практикувал окултизъм, нито сатанизъм, нито каквато и да е йога, медитация или каквато и да е човешка(666) религия

Doom_Stalker
12-13-2012, 18:15
каквито и интриги(афери) да въртят такива(неправедни) духовни служители/работници, играта им може да свърши зле за тях, понеже в Писанието(Библията) е обяснено че в последното време ще има много голямо наказание от вселенски мащаб (наричано "апокалипсис"), с което всички неправедни духовни служители/работници ще бъдат наказани с 3 пъти по 7 язви: седем "печата" ще бъдат "разпечатани", седем "тръби" ще "затръбят", и седем "чаши" ще бъдат "излети", а след това всички духовни/религиозни беззаконници ще бъдат хвърлени в "огненото езеро", където ще горят в продължение на цяла вечност, така че на ваше място не бих практикувал окултизъм, нито сатанизъм, нито каквато и да е йога, медитация или каквато и да е човешка(666) религия
Ами ти точно това практикуваш... но също като всеки окултист, като всеки "неправеден духовен служител" си вярваш че правиш нещо добро и за добра кауза. Демек сам попадаш в категориите срещу, които се "бориш". Всъщност няма значение в кое направление "проповядваш" и за каква кауза е.... важно е защо го практикуваш. А причината затова е изцяло в теб и твоите изживявания като нещо, което не си.

npp
12-13-2012, 18:31
Ами ти точно това практикуваш... но също като всеки окултист, като всеки "неправеден духовен служител" си вярваш че правиш нещо добро и за добра кауза. Демек сам попадаш в категориите срещу, които се "бориш". Всъщност няма значение в кое направление "проповядваш" и за каква кауза е.... важно е защо го практикуваш. А причината затова е изцяло в теб и твоите изживявания като нещо, което не си.

ние не практикуваме неправедна вяра, нито вършим неправда в вярата, особено след като сме наясно с това че истинският Господ Бог вижда и знае всичко, дори и помислите на всеки човек, и затова не смеем да съгрешаваме пред Него, иначе не претендираме че сме безгрешни от себе си

Doom_Stalker
12-13-2012, 18:39
ние не практикуваме неправедна вяра, нито вършим неправда в вярата, особено след като сме наясно с това че истинският Господ Бог вижда и знае всичко, дори и помислите на всеки човек, и затова не смеем да съгрешаваме пред Него, иначе не претендираме че сме безгрешни от себе си

Оффф, както и да е, не ми се спори с радиото. Ти дори нямаш простата смелост дори да допуснеш че може ти да си в грешка. Естествено че смяташ че практикуваш праведна вяра и че Господ е потвърждение на това, но дали това наистина е така....? Самото ти нежелание да допуснеш обратната възможност показва ограниченост в мисленето. Ограниченост, която ти обожествяваш и затвърждаваш, вместо да подлагаш на съмнение и критика.

npp
12-14-2012, 08:48
Оффф, както и да е, не ми се спори с радиото. Ти дори нямаш простата смелост дори да допуснеш че може ти да си в грешка. Естествено че смяташ че практикуваш праведна вяра и че Господ е потвърждение на това, но дали това наистина е така....? Самото ти нежелание да допуснеш обратната възможност показва ограниченост в мисленето. Ограниченост, която ти обожествяваш и затвърждаваш, вместо да подлагаш на съмнение и критика.

каквото казва самият истински Бог Отец, разбира се не без истинският Господ Исус Христос, то с сигурност е самата Истина, но това разбира се не означава че ние не изпитваме духовете за да сме уверени във вярата, иначе ако не го правехме, тогава дори и самите ние сега щяхме да сме едни най-обикновени сектанти, например от онези, които приемат сатанински духове като кундалини, чакрите и аум за святи

L31h4z
12-14-2012, 12:15
Npp, интересно ми е, допускаш ли дори за момент, че може и да не си прав... Че може нещата да не стоят както ти (и не само) си мислиш?

Дуум, да не би случайно да си фен на Екхарт Толе?

Doom_Stalker
12-14-2012, 13:24

Да, донякъде.... Тол предлага интересни теории за мотивите, които движат масовия човек... Също така и доста е интересно виждането му за времето - Как "живеенето" в бъдещето или миналото(чрез проекции на минало и бъдеще) е бягство от настоящето - неприемане на сегашното положение. И как проекцията на бъдещето всъщност замества настоящето и често го превръща в ад (с идеята за бъдещ рай).Естествено това са само теории, които колкото и логични да са, все пак не могат да се установят практически.

klimatronik
12-14-2012, 13:44
Бог е в нас , а не някъде в облаците
Той е добротата ,която изявяваш
В миналото и сега, макар и в по-малко дози- чрез църквата се е манипулирал народа и е служила като начин за поставяне на ред Тя се политизира
Но самата идея е друга
Б

sofityoy
12-14-2012, 13:48
Аз съм против атеизна,защото все пак трябва да се вярва в Бог! Даже смятам,че на мен той ми е помагал не малко пъти.
А колкото до атеистите... това дали ще вярват или е тяхно право за това избягвам да ги коментирам :)

Incadeptus
12-14-2012, 13:55
Не знам каква е идеята,но пък знам,че след време религиите няма да ги има

npp
12-14-2012, 13:58
Npp, интересно ми е, допускаш ли дори за момент, че може и да не си прав... Че може нещата да не стоят както ти (и не само) си мислиш?

ние не сме прави от себе си, но Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог е, и затова слушаме само Него, като на всичкото отгоре Той също е служител на самата Правда, при това най-Големият

klimatronik
12-14-2012, 14:25
ние не сме прави от себе си, но Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог е, и затова слушаме само Него, като на всичкото отгоре Той също е служител на самата Правда, при това най-Големият

а как се запали да учиш религия и вярваш в Бог ?
Като малък от родител ли? Или след някаква случка?

Doom_Stalker
12-14-2012, 14:50
L31h4z попита преди известно време.... Каква е причината хората да вярват в Бог? Каква нужда имат от вярването.... В следващите думи ще се опитам да дам малко по-изчерпателен отговор, като ще включа моята теория за това явление. Естествено "моята" теория има много заемки, а вероятно и не е пълна и изчистена напълно от грешки, но това е бета версията:

Да започнем с приликите между човека и животното. Очевиден факт е че по-висшите бозайници се подлагат успешно на дресировка. Но какво е всъщност дресировката? Това е умишлено създадена схема в мозъка на животното, където някаква негова нужда Е УДОВЛЕТВОРЕНА, в отговор на определено действие. Когато на едно куче му дадеш бисквитка, когато то се изправи на задните си крака, и това се повтори много пъти, кучето започва да свързва бисквитката с изправянето на задните крака. И така се получава схема-взаимовръзка.... при правенето на нещо - получаваш нещо. След време обаче, вече изобщо не се налага да има бисквитка. Схемата на изпълнение е вече заучена, тя е станала рефлекс... остава само празната идея в кучето че то получава нещо в замяна на своето действие. Нещо подобно се получава и при хората с възпитанието и обществото. Когато човек се роди, той е ЕДИННО същество - неговите мисли и действия се припокриват напълно. Обаче хората, заради лъжите, които въртят помежду си и заради подсъзнателната нужда някой да се държи добре с тях, втълпяват идеята, че има правилно и неправилно действие. И така се създава едно разделение в човека - между това, което прави и това, което трябва да прави. Естествено в процеса на възпитание се влага този мотив за рефлексите - при "добро" действие, човека получава добро отношение и го уверяват че върши правилното действие(тоест получава емоционална бисквитка :D), ако пък върши нещо "лошо", то той бива оплют, бит, карат му си, дават му негативен психически стимул. Затова и човека постепенно свързва доброто дело, с доброто отношение, а лошото дело - с лошото отношение. И също както при кучето, след време човек дори няма нужда някой да му дава милувки, похвали, и уверения, че е свършил правилното нещо - той започва сам да се "възнаграждава" психически. Но да се върнем на разделението на човека. Когато човек се роди, той е задължен да скрие онази "лоша" част от себе си, която е неудобна за останалите. Така се появява този постоянен конфликт в човешката същност и онова старо противоречие между това, което си направил, и това което е трябвало да направиш. Но именно конфликтите идват от онази "лоша" част, която човек скрива дълбоко в себе си, защото тя не изчезва. Напротив, тя стои дълбоко в подсъзнанието и определя търсенията на индивида в бъдеще. Затова и хората постоянно изпитват някаква нужда - защото се поражда една непълност, една неудовлетвореност, като резултат от разделението на човека. Скритата част от човека, лошата част, създава едно чувство на недовършеност в индивида, и така той постоянно търси нещо за да у задоволи. Това определя човешкото търсене и нужда, и всъщност това е основата на социалните взаимоотношения. Защото на всеки човек му липсва нещо различно, всеки е бил принуден да скрие различна част от себе си, и всеки подсъзнателно търси да запълни липсата на тази част. Затова хората взаимно се допълват, взаимно си разказват глупости, преструват се на заинтересовани и грижещи се един за друг - защото това им дава взаимно допълнение на това, което търсят. Примерно ученикът се изживява като незначителен и незнаещ, затова търси и реагира на знанието на учителя. Учителят пък се изживява като знаещ и можещ, затова търси някой пред който да се изживява като такъв. И примери подобни много... всеки се прави на някакъв пред друг, и без значение кой като какъв се изживява, хората взаимно си запълват нуждите. Бог се явява като образ за запълване на най-много нужди . той е най-всесилния, всемогъщ и вседобър образ, на който хората могат да подражават и на който да реагират. Бог винаги ще те изслуша, винаги ще ти даде напътствия за живота, той винаги говори на твоя език и отговаря на твоите нужди. Затова и Бог се е променял толкова много пъти, той просто е изпълнявал различни функции за различни хора в различни времена.
Но да се върнем обратно към рефлексите и това защо хората имат нужда постоянно от Господ. Понеже човекът е сложно създание и има съзнание, когато човек порасне, и вече няма кой да му се кара, когато сгреши(или да го поощрява когато прави "добро"), то човекът си измисля такъв образ. Защото в противен случая, всичкото което приема за добро и зло, би се срутило и целият му живот би излезнал лъжа. Затова човекът си измисля фиктивен образ, който да играе ролята на съдник, който да му казва кое е правилно и неправилно.... защото човекът вече така е свикнал. Затова и постоянно търси нещо, за което да се хване, и постоянно да дава оправдания за действията си пред него. А и обратното - то да дава оправдание за неговите действия.И всичкото това всъщност идва от неспособността за поемане на отговорност за своите действия - защото ако няма висш образ, който да е над всичко и да казва какво е правилно и неправилно, то човекът ще трябва да поеме отговорност наведнъж всичките си действия.... когато вече няма правилно и неправилно. Ако нямаше Бог, или сегашната му форма на измислен морал и доброта, хората нямаше да знаят какво да правят... И всичките им действия, мисли и лъжи, градени през целия им живот биха се срутили. А никой не иска това, защото ще трябва да поеме сам отговорност за своите действия, когато вече няма образ на обективно добро където може да прехвърли отговорността на това, което прави.

И цялото това разделение на човека, между това какво трябва да прави и да не прави, всъщност произлиза от "добротата", онази егоистична идея, според която не трябва да правиш определени неща, според която трябва да лъжеш себе си и останалите, и трябва да си такъв какъвто трябва, само заради добротата. В името на добротата и егоистичното добро е всичката лъжовност, която ни залива отвсякъде, и заради която сме длъжни да се разделим с лошата част от себе си, а после цял живот да се мъчим да се "събираме" и да сме пълноценни отново. Заради прехваленото добро идват всички противоречия в личността, всичките лъжи и цялото лицемерие. Този конфликт идва от това, че нисшите духом индивиди (хората деца) са предпочели лъжата, само защото тя им изпълнява някаква функция, дава им закрила, дава им идентичност и чувство за праведност. А изконната човешка природа се състои в единство между мисли и действия.... когато няма добро и лошо. Има само необходимо.

В кратце: Понеже човекът има съзнание, той има нужда да оправдава своите действия и да затвърждава своите разбирания (създадени от обществото) за добро и зло, чрез измислени персонажи, които предлагат фалшив образ на съдник и имат обективно правилни действия (майка или баща). Тоест хората имат нужда от постоянен източник на мъдрост и правилност(като в детството), с което да оправдават съществуването и действията си..

Incadeptus
12-14-2012, 14:51
той не се е запалил а просто много виши същества обитават тялото му

Incadeptus
12-14-2012, 14:57
Браво!Напълно съм съгласен с философа

Ambiguous
12-14-2012, 15:00
...

Без значение колко обстойно ще обясниш начина по който религията е манипулирала и манипулира масите, индивидите за който си го написал ще го прочетат по диагонал и пак ще пишат каквото си знаят, както Sam Harris е казал "If you could reason with religious people, there would be no religious people".

klimatronik
12-14-2012, 16:51
L31h4z попита преди известно време.... Каква е причината хората да вярват в Бог? Каква нужда имат от вярването.... В следващите думи ще се опитам да дам малко по-изчерпателен отговор, като ще включа моята теория за това явление. Естествено "моята" теория има много заемки, а вероятно и не е пълна и изчистена напълно от грешки, но това е бета версията:

Да започнем с приликите между човека и животното. Очевиден факт е че по-висшите бозайници се подлагат успешно на дресировка. Но какво е всъщност дресировката? Това е умишлено създадена схема в мозъка на животното, където някаква негова нужда Е УДОВЛЕТВОРЕНА, в отговор на определено действие. Когато на едно куче му дадеш бисквитка, когато то се изправи на задните си крака, и това се повтори много пъти, кучето започва да свързва бисквитката с изправянето на задните крака. И така се получава схема-взаимовръзка.... при правенето на нещо - получаваш нещо. След време обаче, вече изобщо не се налага да има бисквитка. Схемата на изпълнение е вече заучена, тя е станала рефлекс... остава само празната идея в кучето че то получава нещо в замяна на своето действие. Нещо подобно се получава и при хората с възпитанието и обществото. Когато човек се роди, той е ЕДИННО същество - неговите мисли и действия се припокриват напълно. Обаче хората, заради лъжите, които въртят помежду си и заради подсъзнателната нужда някой да се държи добре с тях, втълпяват идеята, че има правилно и неправилно действие. И така се създава едно разделение в човека - между това, което прави и това, което трябва да прави. Естествено в процеса на възпитание се влага този мотив за рефлексите - при "добро" действие, човека получава добро отношение и го уверяват че върши правилното действие(тоест получава емоционална бисквитка :D), ако пък върши нещо "лошо", то той бива оплют, бит, карат му си, дават му негативен психически стимул. Затова и човека постепенно свързва доброто дело, с доброто отношение, а лошото дело - с лошото отношение. И също както при кучето, след време човек дори няма нужда някой да му дава милувки, похвали, и уверения, че е свършил правилното нещо - той започва сам да се "възнаграждава" психически. Но да се върнем на разделението на човека. Когато човек се роди, той е задължен да скрие онази "лоша" част от себе си, която е неудобна за останалите. Така се появява този постоянен конфликт в човешката същност и онова старо противоречие между това, което си направил, и това което е трябвало да направиш. Но именно конфликтите идват от онази "лоша" част, която човек скрива дълбоко в себе си, защото тя не изчезва. Напротив, тя стои дълбоко в подсъзнанието и определя търсенията на индивида в бъдеще. Затова и хората постоянно изпитват някаква нужда - защото се поражда една непълност, една неудовлетвореност, като резултат от разделението на човека. Скритата част от човека, лошата част, създава едно чувство на недовършеност в индивида, и така той постоянно търси нещо за да у задоволи. Това определя човешкото търсене и нужда, и всъщност това е основата на социалните взаимоотношения. Защото на всеки човек му липсва нещо различно, всеки е бил принуден да скрие различна част от себе си, и всеки подсъзнателно търси да запълни липсата на тази част. Затова хората взаимно се допълват, взаимно си разказват глупости, преструват се на заинтересовани и грижещи се един за друг - защото това им дава взаимно допълнение на това, което търсят. Примерно ученикът се изживява като незначителен и незнаещ, затова търси и реагира на знанието на учителя. Учителят пък се изживява като знаещ и можещ, затова търси някой пред който да се изживява като такъв. И примери подобни много... всеки се прави на някакъв пред друг, и без значение кой като какъв се изживява, хората взаимно си запълват нуждите. Бог се явява като образ за запълване на най-много нужди . той е най-всесилния, всемогъщ и вседобър образ, на който хората могат да подражават и на който да реагират. Бог винаги ще те изслуша, винаги ще ти даде напътствия за живота, той винаги говори на твоя език и отговаря на твоите нужди. Затова и Бог се е променял толкова много пъти, той просто е изпълнявал различни функции за различни хора в различни времена.
Но да се върнем обратно към рефлексите и това защо хората имат нужда постоянно от Господ. Понеже човекът е сложно създание и има съзнание, когато човек порасне, и вече няма кой да му се кара, когато сгреши(или да го поощрява когато прави "добро"), то човекът си измисля такъв образ. Защото в противен случая, всичкото което приема за добро и зло, би се срутило и целият му живот би излезнал лъжа. Затова човекът си измисля фиктивен образ, който да играе ролята на съдник, който да му казва кое е правилно и неправилно.... защото човекът вече така е свикнал. Затова и постоянно търси нещо, за което да се хване, и постоянно да дава оправдания за действията си пред него. А и обратното - то да дава оправдание за неговите действия.И всичкото това всъщност идва от неспособността за поемане на отговорност за своите действия - защото ако няма висш образ, който да е над всичко и да казва какво е правилно и неправилно, то човекът ще трябва да поеме отговорност наведнъж всичките си действия.... когато вече няма правилно и неправилно. Ако нямаше Бог, или сегашната му форма на измислен морал и доброта, хората нямаше да знаят какво да правят... И всичките им действия, мисли и лъжи, градени през целия им живот биха се срутили. А никой не иска това, защото ще трябва да поеме сам отговорност за своите действия, когато вече няма образ на обективно добро където може да прехвърли отговорността на това, което прави.

И цялото това разделение на човека, между това какво трябва да прави и да не прави, всъщност произлиза от "добротата", онази егоистична идея, според която не трябва да правиш определени неща, според която трябва да лъжеш себе си и останалите, и трябва да си такъв какъвто трябва, само заради добротата. В името на добротата и егоистичното добро е всичката лъжовност, която ни залива отвсякъде, и заради която сме длъжни да се разделим с лошата част от себе си, а после цял живот да се мъчим да се "събираме" и да сме пълноценни отново. Заради прехваленото добро идват всички противоречия в личността, всичките лъжи и цялото лицемерие. Този конфликт идва от това, че нисшите духом индивиди (хората деца) са предпочели лъжата, само защото тя им изпълнява някаква функция, дава им закрила, дава им идентичност и чувство за праведност. А изконната човешка природа се състои в единство между мисли и действия.... когато няма добро и лошо. Има само необходимо.

В кратце: Понеже човекът има съзнание, той има нужда да оправдава своите действия и да затвърждава своите разбирания (създадени от обществото) за добро и зло, чрез измислени персонажи, които предлагат фалшив образ на съдник и имат обективно правилни действия (майка или баща). Тоест хората имат нужда от постоянен източник на мъдрост и правилност(като в детството), с което да оправдават съществуването и действията си..

имам чувството,че ако ти предложат награда от 100 може да се съгласиш дори да убиваш и опожаряваш .. ;d

Ambiguous
12-14-2012, 17:01
имам чувството,че ако ти предложат награда от 100 може да се съгласиш дори да убиваш и опожаряваш .. ;d

ARE YOU FUCKING SERIOUS?!...
Той написа цяла дисертация на тази тема, да обесни на теб и npp, как религията е средство за манипулация налагайки изгодни за обществото морали и как вярванията и чувството ти за правда са илюзия, а ти изтърси тази глупост, която просто потвърждава, че ти си поредната пешка в ръцете на църквата.

http://img837.imageshack.us/img837/2531/1345245342100.jpg

defender
12-14-2012, 17:05
Без значение колко обстойно ще обясниш начина по който религията е манипулирала и манипулира масите, индивидите за който си го написал ще го прочетат по диагонал и пак ще пишат каквото си знаят,

това на което на тебе ти изглежда обстойно , за нас е смешно, дори нямам стимул и да го коментирам.

Incadeptus
12-14-2012, 17:11
npp Твоя "Истински" Бог е много заспал бе човече