View Full Version : Тема за Дискусии и Разногласия
А повечето от информацията на която попадам не от 15 годишни окулт-нацисти, а от уфолози печалбари които драскат за някой друг долар в повече. Попадал съм само на една книга на масон но в нея не се споменава и дума за тайните общества а по скоро за кабала, хипноза, автохипноза, нива на съзнанието и съня. Говореше се нещо за трудовете на Фройд и Юнг.
defender
01-14-2013, 22:24
Доктора, моя приятел и вълчо с благия поглед...............
Предпочитам да не ме споменават хомосексуални субекти използващи тъпи наименования.
Дефендъре форума умря мен ако питаш, държиш ли да бъде погребан според християнските обичаи или да паля пещта?
П.П. За да се направя на възпитан си оттеглям обидните наименования.
defender
01-20-2013, 10:39
докторе, прощавай, че те обиждах, леке съм си,
аз те приемам за приятел ..................
ПП: ти сигурно сега въобще не ме приемаш, защото си от друго измерение, ама поне за малко се върни в нашето измерение. Хайде де, просто превключи копчето.
Какво е това желание да се натискаш да са ти приятели, преди гандалфа тероризираше а сега и доктора?
defender
02-01-2013, 11:39
нпп кажи сега "спи ли Бог" или ти си лъжесвидетел:
"няма да задреме Оня, Който те пази;
не дреме и не спи, Който пази Израиля."
Пс.120:3-4
нпп кажи сега "спи ли Бог" или ти си лъжесвидетел:
"няма да задреме Оня, Който те пази;
не дреме и не спи, Който пази Израиля."
Пс.120:3-4
да, Той скоро ще довърши делото Си, но за съжаление хиляди години досега имаше и забавяне, защото Той наистина бе в състояние на полусън, понеже на земята почти нямаше праведни вярващи, които да го събудят от хилядолетният (Му) полусън, иначе едва ли щеше да се забави - че кой родител нарочно би оставил децата си да погиват?!
"Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 9-12
defender
02-01-2013, 23:02
това, че не можеш да си обясниш нещо, не означава, че трябва да изопачаваш словото, че да можеш да си го обясниш, защото това с нарича ерес.
това, че не можеш да си обясниш нещо, не означава, че трябва да изопачаваш словото, че да можеш да си го обясниш, защото това с нарича ерес.
в нас няма ерес, ето виж сам как Бог е хем в полусън, поради което би могло дори и някой от Светиите Му да пострада, хем е достатъчно буден за да Се погрижи за Светиите Си докрай:
"И когато свършат свидетелствуването си, звярът, който възлиза от бездната ще воюва против тях, ще ги победи и ще ги убие. И труповете им ще лежат по улиците на големия град, който духовно се нарича Содом и Египет, гдето и техният Господ биде разпнат. И мнозина измежду людете, племената, езиците и народите ще гледат труповете им три дни и половина и не ще позволят да бъдат положени труповете им в гроб. И земните жители(т.е. и онези, които са приели белега на човешката(666) религия) ще се зарадват за тях, ще се развеселят, и един на друг ще си пратят подаръци, защото тия два пророка са мъчили жителите на земята. А след трите и половина дни влезе в тях жизнено дишане от Бога, и те се изправиха на нозете си; и голям страх обзе ония, които ги гледаха. А те чуха силен глас от небето, който им казваше: Възлезте тука. И възлязоха на небето в облак; и неприятелите им ги видяха. И на часа стана голям трус, и десетата част от града падна, та измряха в труса седем хиляди човека; и останалите се уплашиха, та отдадоха слава на небесния Бог." Откровение 11: 7-13
Ето ви малко материал за размисъл.
Евангелие от Юда.
Тайно изложение на откровението, което Исус разкри в разговор с Юда Искариотски три дни преди празника Пасха.
Когато Исус се появи на земята, той направи големи чудеса заради спасе-нието на човешкия род. И понеже ня-кои тръгнаха по пътя на праведността, а други продължаваха да вървят по пътя на греха, той повика дванайсетте си ученици.
Тогава той започна да им говори за тайните неща отвъд света и какво ще стане на края му. Понякога се явяваше на учениците не в собствения си об-лик, а им се явяваше като дете.
Един ден той беше с учениците си в Юдея и ги свари сбрани и седнали на земята да изпълняват обреда на при-частието. Като ги наближи и ги видя седнали така да произнасят благодар-ствена молитва над хляба, засмя се.
А учениците му рекоха: Господи, защо се смееш на нашата благодарст-вена молитва? Направихме всичко, как-то трябва.
А той им отговори и рече: Не се смея на вас. Вие не правите това по собстве-на воля, а защото този е начинът, по който вашият Бог бива възхваляван.
Те рекоха: Господи, ти си [...] синът на нашия Бог.
Рече им Исус: Откъде знаете кой съм? Истина ви казвам, никой от туй поколение не знае кой съм.
Когато учениците му чуха това, те започнаха да се ядосват и гневят и да богохулстват в сърцата си срещу него.
Като видя че не го разбират, Исус им рече: Защо се ядосвате? Вашият Бог, който е във вас [...] ви подтиква да се гневите в душите си. Нека този от вас, който е достатъчно силен, предизвика съвършения човек и застане пред ли-цето ми.
А всички те казаха: Ние имаме тази сила.
Но духом нямаха смелостта да за-станат пред него, освен Юда Искариотски. Той се осмели да застане пред него, но не можеше да го гледа в очите и обърна глава настрани.
Юда му рече: Аз знам кой си и откъ-де идваш. Ти идваш от безсмъртното царство на Барбело1. И аз не съм досто-ен да изрека името на Този, Който те праща.
Като знаеше, че Юда има предвид нещо твърде висше, Исус му рече: Ела настрани и аз ще ти разкрия тайните на Небесното царство. Ти можеш да го достигнеш, но това ще те изпълни с голяма скръб. Защото някой друг ще те замени, за да могат дванайсетте учени-ци отново да се слеят в едно цяло със своя Бог.
А Юда го попита: Кога ще ми раз-криеш тези неща и кога ще изгрее за това поколение великият ден на свет-лината?
Но щом той изрече тези думи, Исус си тръгна от него.
†
На следващата сутрин Исус отново се яви на учениците си.
Те го попитаха: Господи, къде беше и какво прави, след като си тръгна?
Рече им Исус: Отидох при друго, велико и свято поколение.
А учениците му го попитаха: Господи, какво е това велико поколение, по-съвършено и по-свято от нас, което не е сега в земното царство?
Когато Исус чу това, засмя се и им рече: Защо мислите в сърцата си за силното и свято поколение? Истина ви казвам, никой, роден в този еон, няма да види това поколение, и никое войнство на звездните ангели не ще може да управлява това поколение, и никой смъртен по рождение не може да се свърже с него, защото това поколение не идва от [...] което е станало [...] От хора измежду вас е то, човешко поко-ление [...] сила, която [...] другите сили [...] с които вие властвате.
Когато учениците му чуха това, на-тъжиха се и замълчаха.
Ето ви малко материал за размисъл.
Евангелие от Юда.
.....
може би се загатва за поколението на истинските Светии от последните времена, но все пак не ти препоръчвам да разчиташ на такива евангелия като това, защото може и да се окаже че са фалшифицирани и че малко или много съдържат дяволски уловки, виж само как многоточията в скобите, с които са показани онези местата в папирусите които не се разчитат и не са разчетени, са поставени на най-ключови места
.....Истина ви казвам, никой, роден в този еон, няма да види това поколение, и никое войнство на звездните ангели не ще може да управлява това поколение, и никой смъртен по рождение не може да се свърже с него, защото това поколение не идва от [...] което е станало [...] От хора измежду вас е то, човешко поко-ление [...] сила, която [...] другите сили [...] с които вие властвате.
Когато учениците му чуха това, на-тъжиха се и замълчаха.
това че в онези времена правилната вяра е била все още в процес на зачатие е наистина така, което е било основателна причина за това Светиите от онези времена да тъжат
Не гарантирам истинността на гностичните писания, но ми са по интересни от стандартните.
defender
02-13-2013, 21:39
http://www.pravoslavieto.com/life/icons/001/01.01_sv_Trifon.jpg
честит празник пичовИ............................
na_Doctor_Satan_vuina_mu
02-21-2013, 13:49
Doctor Satan, какво ти е мнението за събитията в страната през последните няколко дни......................
DoctorSatan666
02-21-2013, 17:04
^
http://i.qkme.me/1tdv.jpg
defender
03-14-2013, 21:45
Предлагам Doctor Satan да бъде обявен за национално форумно богатство..................... и да му се даде орден за много фундаментален принос към световната философия................
заслужил пионер ........... ХАЙЛ!
Японския философ Ташиба Надуваря не мисли така.
DoctorSatan666
03-15-2013, 10:08
Предлагам Doctor Satan да бъде обявен за национално форумно богатство..................... и да му се даде орден за много фундаментален принос към световната философия................
заслужил пионер ........... ХАЙЛ!
Охх, много обичам когато не си разбрал думите ми и се лепнеш за някакви си твои значения, които нямат нищо общо с написаното.
Веднъж достигнах до едно много фундаментално заключение. Че човека в своята природа е създание което решава проблеми.
Правиш ли разлика между характер и претенция? "Че човека в своята природа е създание което решава проблеми." - Това, само по себе си има характер на фундаментално заключение. Ако кажа, "Човекът е същество създадено от Господ" то това също има характер на фундаментално твърдение. Фундаментално е защото то изразява някаква основа, някаква генерализация. Вече дали е истина или не, това не е важно. Ти обаче реагираш като първолак, който е чул някаква нестандартна думичка и веднага свързваш човека с нестандартна претенция (каквато от моя страна няма). Претенции и изживявания като някой ("Фундаментален заключител", "бариерен бос" и другите твои умотворения) от моя страна изобщо няма, но понеже ти само чрез тях съществуваш, то е разбираемо да ги проектираш върху мен. Което по принцип не ми пречи, даже ми е интересно да го наблюдавам. Отговарям ти единствено в името на коректността спрямо думите и същината на нещата, която на теб ти убягва.
Както и да е, опитите ти за тролене ме забавляват...
defender
03-15-2013, 10:13
Wow... това трябваше да ме нарани по някакъв начин ли? Какъв съм, какъв не съм... това са просто думички. Малко е значението им за мен. Те са просто условности.
.....................
DoctorSatan666
03-15-2013, 10:29
Какво намекваш? Цитатът не се връзва с предпоследното изречение от последния ми пост?
Думите са условни. Те са просто начин за изразяване на нещо. Когато изразявам нещо, твърдение, е добре да се вникне в значението на думите и да се установи тяхното точно отношение към това което изразяват. Затова се захващам за думите и обяснението на тяхното значение - понеже всеки чете различни неща в тях. А анализа им изглажда различията, което е изцяло в интерес на самото знание, не на някой човек.
Захващането за думите, когато те изразяват някаква уж моя характеристика, вече е съвсем друга работа. Не черпя никакво самодоволство от някакви думи, затова те нямат никакво значение за мен. Поне не дотолкова че да тръгна да ги защитавам. Не ме интересува дали съм индивидуум или личност, защото тези неща не ме определят. Така или иначе, значението им е само хвърчащо и условно.
И така - в първия случай става дума за защита значението на думите в името на по-добър пренос на информация. Във втория случай става дума за защита от чисто егоистичен характер - защита и запазване на някаква идентичност, която носи съответните облаги на някой човек.
defender
04-08-2013, 21:22
Някой знае ли какво става със Скарлет? ...................... тя нали беше влюбена в мене.
Някой знае ли какво става със Скарлет?
Не
тя нали беше влюбена в мене.
Въобразяваш си!
П.П. Забравих да ви поздравя.
SIEG HEIL!
DoctorSatan666
04-09-2013, 11:28
Със Скарлет си пишем от време на време във фейса. U jelly?
ПП: SIEG HEIL!
http://vbox7.com/play:9d16d9f742
DoctorSatan666
04-09-2013, 14:34
Кой е казал че изобщо искам да ми пуска? Градът е пълен с курви, ако толкова ми се ебе.... Но изобщо не съм си контактувал с нея с такава цел. На теб обаче явно само това ти е в главата. Жалък си честно казано - да се правиш на отворко пред момичета в интернет, когато явно не можеш в реалния живот, щото сигурно живееш с мама и тате и по цял ден лъскаш пред компа. Мъка мъка...
defender
04-09-2013, 15:10
Кой е казал че изобщо искам да ми пуска? Градът е пълен с курви, ако толкова ми се ебе.... Но изобщо не съм си контактувал с нея с такава цел. На теб обаче явно само това ти е в главата. Жалък си честно казано - да се правиш на отворко пред момичета в интернет, когато явно не можеш в реалния живот, щото сигурно живееш с мама и тате и по цял ден лъскаш пред компа. Мъка мъка...
с курви семейство не става......................
DoctorSatan666
04-09-2013, 15:15
с курви семейство не става......................
Ама ти със Скарлет си искал да правиш семейство ли? :lol: Хахахаххахаа :lol:
defender
04-09-2013, 15:17
^
и деца ................... :)
ПП: и Църковен брак, въпреки че тя е атеист, ама ше се прижали.
гандалфа ше ми е кум, пък ти с чачо ще сте ми шафери.................... абе направо ще има една маса само за френдове от форумо.
DoctorSatan666
04-09-2013, 15:22
^
http://prikachi.com/images/924/6108924C.jpg
Хахаха.... няаам думи.
defender
04-09-2013, 15:28
доктора най-накрая се прежали да си говори с мене ......................... разбра, че без любов не се живее, и се върна от индивидиума в реалния свят ...................... въпреки, че сега ще го отрече.
DoctorSatan666
04-09-2013, 15:45
Btw, относно Скарлет, не може да ми побере ума как си се припознал в нея като своя жена. В смисъл, как изобщо си си го представял? :lol: Та тя е толкова различна от теб... поредното комплексирано хлапенце, което плямпа глупости колкото да се прави на интересно и да му обръщат внимание.
^
и деца ................... :)
ПП: и Църковен брак, въпреки че тя е атеист, ама ше се прижали.
гандалфа ше ми е кум, пък ти с чачо ще сте ми шафери.................... абе направо ще има една маса само за френдове от форумо.
Спирам ти наркотиците.
Ако някой ден имам лапе ще го науча че от религията се затъпява.
defender
04-09-2013, 19:33
Ragiol ще организира ресторанта, npp живата музиката............. а чачо тревата..............
доктора ще бъде само консуматор, от време на време ще се появява, ще хвърля философски лафове, ще изяжда на другите кебапчетата и ще изчезва в небитието.
DoctorSatan666
04-09-2013, 20:26
А ти ще ми (при)лапаш кура...
defender
04-09-2013, 20:31
хахах................. така е докторе, скарлетчето я изтърва.
Докторе дай някоя по-интересна тема че тъпотиите на Денди не ме кефят.
defender
04-10-2013, 12:35
доктора отдавна се е изчерпал ....................
ПП: а и то 20-30 изречения философия колко пъти да ги въртиш и преекспонираш.............. нормално е.
DoctorSatan666
04-10-2013, 13:42
Докторе дай някоя по-интересна тема че тъпотиите на Денди не ме кефят.
СЪТВОРЕНИЕ и ТВОРЕНИЕ
из хрониките за СТРАННИКА
--------------------------------------------------- -------
...вие сте гол, каза Странника.
- Глупости - не виждаш ли колко съм шарен - каза Сънуващия.
- Но това са само магически дрехи. Вие всъщност сте гол - не се предаваше Странника
- Как може да си толкова сляп? - възмутено каза Сънуващия - Това не са дрехи, какво е това "дреха", та това съм АЗ, как може да не виждаш това?!!! Отиди на лекар да ти видят очите. Ти си просто болен.
- Тия цветните шарении са просто дрехи, които сте навлякъл с магията си. Зад всички дрехи обаче ти си гол, другите сте голи. Нима не виждате това?.
- Ти си нещо ненормален, приятелю, виж се и ти самия колко си шарен. Ти си точно като мен, само се правиш на различен.
- Не съм шарен, просто облякох сега някакви дрехи.
- А след като толкова много дрънкаш глупости, защо тогава го направи - попита с ирония Сънуващия.
- Защото иначе нямаше да ме виждаш - отговори Странника. И съблече дрехите си.
- Ама... какво става, къде изчезна? - объркано заговори Сънуващия. - Откъде идва тази светлина?
- Tова съм аз - просто съм без дрехи - заговори Странника. И всеки от вас също е гол, само дето е покрил своето "светлинно" тяло с дрехите си, невиждайки нищо освен миражите си в тъмното. А светлината/истината/ е там "отдолу-отвътре". Нима ти не можеш да се съблечеш?
- Глупости - какво означава това - ядоса се Сънуващия. Ако махна "шареното" в "шарения ми /ни/ свят, какъв живот ще е това.
- Истински, каза Странника - Ще живееш във Вечността, защото това е "света" на голото ти тяло.
- Никога - каза сънуващия - тва са пълни глупости и измишльотини. Има хора от нас, дето са важни и велики и те могат да се преобразяват с по-пъстри шарении. И ни говорят за истината, казвайки ни че е достатъчно само да се сложат "шарениите на Истината" и че това вече е Великата ИСТИНА... Само трябва да учим и да питаме, да желаем истински и силно... те самите така са ги "спечелили"...
Стоеше Странника и гледаше от своето измерение сенките на сънуващите как живееха в сенчестия си свят, своя сенчест живот. За тях той беше единствен, но не и за него. Гледаше и своята си сянка - сянката на голото си светещо тяло... И само вдигна Взора си от сенките и остана в себе си - в своя си свят
Странно нещо е Истината - си помисли Странника - Колкото светове, толкова ИСТИНИ. И всяка е "ИСТИНСКА".
Но имаше нещо, нещо неясно в цялата случка...
- Има нещо в момента, си каза Странника, Има нещо... има нещо... нещо... нещо... и замълча... И думите се изгубиха и остана сам в "голото си тяло". Но видя, че едни "очи" го гледаха ОТВЪН... и сякаш мисли светкавично се появиха навъднъж в главата му. И изведнъж видя ""ГОЛОТО СИ ТЯЛО" и видя че не е от светлина... И видя света на "голите тела от светлина" и разбра, че само с едни очи, можеше да види всичко това, сещайки се за разговора му със сенките и Сънуващите.
И се сети да СЪБЛЕЧЕ СВЕТЛИНАТА ОТ СЕБЕ СИ.
Огледа се наоколо и нищо не видя, освен много светове в които само сенките бяха различно светещи.
И всичко бе само в ЕДНО ТЯЛО.
А "очите" - вече нищо не гледаха... просто защото нямаше НЯКОЙ да гледа...
Помисли си да "види" ръката си - а само погледна към нея. Нямаше тяло, нямаше и ръка, нямаше свят, нямаше нищо. Но във всички светове една от безкрайните сенки в тях, изведнъж помръдна ръката си и се опита да си я види, сякаш за първи път откриваше, че да се "гледа" и да се ВИЖДА е много различно нещо....
И разбра, че в нищото се вижда през очите на всички сенки едновременно и всички сенки са такива на едно единствено "НИЩО"... иначе никога нямаше ДА ВИДИ СЕБЕ СИ... - през безкрайните очи, да се види ВСИЧКОТО, - като ОГЛЕДАЛОТО на НИЩОТО.
И един кръг се затвори и премина извън себе си... бележейки един край...
Някъде в него избухна една нова ВСЕЛЕНА и започна своя бяг от НОВОТО СИ НАЧАЛО
defender
04-10-2013, 14:24
докторе , за кво си сложи чорапогащник на главата уе................ хихи
(на новия си аватар)
DoctorSatan666
04-10-2013, 18:11
(на новия си аватар)
Не си ли гледал Donnie Darko?
(на новия си аватар)
Е не :D :D :D РАзбих се да се хиля :D :D
И кво даже му уточнява такъв в скобичките "на новия си аватар " ахахаххаха :D :D
Ето една стабилна идея, взимам си куче кръщавам го Сатан и го извеждам да разходка в парка, а купона стартира като се наложи да го викам.
СЪТВОРЕНИЕ и ТВОРЕНИЕ
из хрониките за СТРАННИКА
--------------------------------------------------- -------
...вие сте гол, каза Странника.
- Глупости - не виждаш ли колко съм шарен - каза Сънуващия.
- Но това са само магически дрехи. Вие всъщност сте гол - не се предаваше Странника
- Как може да си толкова сляп? - възмутено каза Сънуващия - Това не са дрехи, какво е това "дреха", та това съм АЗ, как може да не виждаш това?!!! Отиди на лекар да ти видят очите. Ти си просто болен.
- Тия цветните шарении са просто дрехи, които сте навлякъл с магията си. Зад всички дрехи обаче ти си гол, другите сте голи. Нима не виждате това?.
- Ти си нещо ненормален, приятелю, виж се и ти самия колко си шарен. Ти си точно като мен, само се правиш на различен.
- Не съм шарен, просто облякох сега някакви дрехи.
- А след като толкова много дрънкаш глупости, защо тогава го направи - попита с ирония Сънуващия.
- Защото иначе нямаше да ме виждаш - отговори Странника. И съблече дрехите си.
- Ама... какво става, къде изчезна? - объркано заговори Сънуващия. - Откъде идва тази светлина?
- Tова съм аз - просто съм без дрехи - заговори Странника. И всеки от вас също е гол, само дето е покрил своето "светлинно" тяло с дрехите си, невиждайки нищо освен миражите си в тъмното. А светлината/истината/ е там "отдолу-отвътре". Нима ти не можеш да се съблечеш?
- Глупости - какво означава това - ядоса се Сънуващия. Ако махна "шареното" в "шарения ми /ни/ свят, какъв живот ще е това.
- Истински, каза Странника - Ще живееш във Вечността, защото това е "света" на голото ти тяло.
- Никога - каза сънуващия - тва са пълни глупости и измишльотини. Има хора от нас, дето са важни и велики и те могат да се преобразяват с по-пъстри шарении. И ни говорят за истината, казвайки ни че е достатъчно само да се сложат "шарениите на Истината" и че това вече е Великата ИСТИНА... Само трябва да учим и да питаме, да желаем истински и силно... те самите така са ги "спечелили"...
Стоеше Странника и гледаше от своето измерение сенките на сънуващите как живееха в сенчестия си свят, своя сенчест живот. За тях той беше единствен, но не и за него. Гледаше и своята си сянка - сянката на голото си светещо тяло... И само вдигна Взора си от сенките и остана в себе си - в своя си свят
Странно нещо е Истината - си помисли Странника - Колкото светове, толкова ИСТИНИ. И всяка е "ИСТИНСКА".
Но имаше нещо, нещо неясно в цялата случка...
- Има нещо в момента, си каза Странника, Има нещо... има нещо... нещо... нещо... и замълча... И думите се изгубиха и остана сам в "голото си тяло". Но видя, че едни "очи" го гледаха ОТВЪН... и сякаш мисли светкавично се появиха навъднъж в главата му. И изведнъж видя ""ГОЛОТО СИ ТЯЛО" и видя че не е от светлина... И видя света на "голите тела от светлина" и разбра, че само с едни очи, можеше да види всичко това, сещайки се за разговора му със сенките и Сънуващите.
И се сети да СЪБЛЕЧЕ СВЕТЛИНАТА ОТ СЕБЕ СИ.
Огледа се наоколо и нищо не видя, освен много светове в които само сенките бяха различно светещи.
И всичко бе само в ЕДНО ТЯЛО.
А "очите" - вече нищо не гледаха... просто защото нямаше НЯКОЙ да гледа...
Помисли си да "види" ръката си - а само погледна към нея. Нямаше тяло, нямаше и ръка, нямаше свят, нямаше нищо. Но във всички светове една от безкрайните сенки в тях, изведнъж помръдна ръката си и се опита да си я види, сякаш за първи път откриваше, че да се "гледа" и да се ВИЖДА е много различно нещо....
И разбра, че в нищото се вижда през очите на всички сенки едновременно и всички сенки са такива на едно единствено "НИЩО"... иначе никога нямаше ДА ВИДИ СЕБЕ СИ... - през безкрайните очи, да се види ВСИЧКОТО, - като ОГЛЕДАЛОТО на НИЩОТО.
И един кръг се затвори и премина извън себе си... бележейки един край...
Някъде в него избухна една нова ВСЕЛЕНА и започна своя бяг от НОВОТО СИ НАЧАЛО
Авторско ли е?
DoctorSatan666
04-10-2013, 19:42
Не. Но е доста поучително.
DoctorSatan666
04-15-2013, 12:03
Daily reminder за дефендър, че не трябва да мастурбира...
http://prikachi.com/images/494/6131494o.gif
defender
06-28-2013, 19:49
не съм се смял днеска........................ докторе кажи нещо бе.......................... кога ше ме водиш по жени
defender
07-09-2013, 12:27
ейййй, тц-тц, а едно време само какви атеисти имаше във форума, а сега мишки.
ПП: а и какви жени имаше. ..............
defender
09-12-2013, 18:53
Извинявам се на всички хора в тоя форум, които съм обиждал и осъждал (най-вече на доктора и npp), прощавайте!
ПП: Извинявам се за това, че съм ви обиждал и осъждал, но не и за нравствените си убеждения!
anonymous895156
09-12-2013, 20:22
Извинявам се на всички хора в тоя форум, които съм обиждал и осъждал (най-вече на доктора и npp), прощавайте!
ПП: Извинявам се за това, че съм ви обиждал и осъждал, но не и за нравствените си убеждения!
:shock:
всеки може да се окаже в различно положение, различна ситуация, различни обстоятелства, или различни условия, но аз също не мога да си позволя да (по-)следвам друг бог/господ/дух различен от Истинският или друго слово различно от Истинското макар и по принцип да не съдя(осъждам) никого от човеците/одушевените
Otis_Driftwood
09-12-2013, 23:33
1. - "Извинявам се."
2. - "Извинявам се, АМА аз съм прав"
Хах.... Никога да не останеш по-назад....
Ироничното е, че в своето извинение ти създаваш единствено нов повод за поредна доза скромно отвращение, насочено към лицемерната ти особа. Именно тази ирония подсказва до каква степен не осъзнаваш, че обидите, съденето и сарказма са именно най-съществената част от твоите нравствени убеждения.... Ако не това, то поне са най-съществената част от теб ... въпреки че криеш всичко това под шаблонните фрази и послания на една добросъвестна религия.
defender
09-13-2013, 08:56
1. - "Извинявам се."
Това "извинявам се" го казва не азът, а го казва свободната воля наклонена към Бога. Ако това извинявам се беше продукт на азът то изобщо нямаше да го кажа това "Извинявам се", тогава щях да ти кажа, че обидите си ги заслужаваш.
Трябва да различаваш свободната воля от азът. При вярващите свободната воля се отделя от азът и застава между азът и Бога - затова и се нарича свободна воля. Докато при невярващите имаме азът и поробена воля т.е. там няма сводна воля, тя изцяло се е отъждествила с азът.
2. - "Извинявам се, АМА аз съм прав"
не защото азът е прав, а защото Бог е прав.
Хах.... Никога да не останеш по-назад....
аз съм назад, затова се извинявам, но Бог не е назад, затова не се извинявам.
Именно тази ирония подсказва до каква степен не осъзнаваш, че обидите, съденето и сарказма са именно най-съществената част от твоите нравствени убеждения....
това са нравствените убеждения на азът - обидите, съденето и т.н., но за всичко останало не се извинявам, но не защото азът е прав, а защото наклонената свободна воля към Бога е права, и не защото тя сама по себе си е права, а защото Бог е прав.
вместо да философствате можете да се стараете да бъдете добри, а не да оправдавате злото/грехът в себе си и пак да продължавате да бъдете лоши - няма как да кажеш: "камъкът, който те удари не го хвърлих аз, но ръката ми"
defender
09-13-2013, 09:43
вместо да философствате можете да се стараете да бъдете добри, а не да оправдавате злото/грехът в себе си и пак да продължавате да бъдете лоши - няма как да кажеш: "камъкът, който те удари не го хвърлих аз, но ръката ми"
оправдавам Бога, не себе си ........... за всяка намеса на "азът" се извинявам, а за останалото (всичко добро), то не е от мене и не се извинявам за него, защото е право, а е право защото не аз съм прав (сам по себе си), а защото Бог е прав.
за свободната воля сродена с азът се извинявам, за свободната воля сродена с Бог не се извинявам, но не заради себе си и моята правда, а заради Бога и Неговата правда, защото тя е причината да не се извинявам, а не някаква лична моя правда.
Otis_Driftwood
09-13-2013, 09:59
Това "извинявам се" го казва не азът, а го казва свободната воля наклонена към Бога. Ако това извинявам се беше продукт на азът то изобщо нямаше да го кажа това "Извинявам се", тогава щях да ти кажа, че обидите си ги заслужаваш.
Трябва да различаваш свободната воля от азът. При вярващите свободната воля се отделя от азът и застава между азът и Бога - затова и се нарича свободна воля. Докато при невярващите имаме азът и поробена воля т.е. там няма сводна воля, тя изцяло се е отъждествила с азът.
не защото азът е прав, а защото Бог е прав.
аз съм назад, затова се извинявам, но Бог не е назад, затова не се извинявам.
това са нравствените убеждения на азът - обидите, съденето и т.н., но за всичко останало не се извинявам, но не защото азът е прав, а защото наклонената свободна воля към Бога е права, и не защото тя сама по себе си е права, а защото Бог е прав.
Може да заблуждаваш себе си, може да изкарваш обекта на своята вяра извън себе си и така да не поемаш отговорност, може да ми разтягаш локуми кое било свободна воля и Аз.... но това не значи абсолютно нищо. В крайна сметка всичко идва от теб и може да се проследи обратно до теб, на вътрешно ниво - там всичките глупости за Бог, които дава наклон на пикнята ти, просто губят смисъла си. А това, което наричаш свободна воля е просто един от многото ти АЗ. Всичко което виждаш, правиш и мислиш е просто "гледане" през едни от много ти "очи", просто проекция на един от многото ти АЗ. Бог е ТВОЕТО алтер его, чрез което се самоопределяш. Той винаги те изпреварва и говори вместо теб, "поемайки ударите"... И докато го привиждаш извън себе си, тази илюзия може да продължи безкрай. Номерът е да осъзнаеш, че Ти, Бог, свободната воля, религията като цяло - това всичко е просто част от ТВОЯТА ВЪТРЕШНА игра.
Но ти сам виждаш, че именно в опитите си да бъде добър, дефендър проявява висша форма на лицемерие. То злобата избива отзад. Естествено това да не се приема като критика - по отношение на добротата и злобата никога не съм имал претенции. Единствената ми критика е към лъжата, преструвките и лицемерието. А те дори и във вашата религия са забранени.
defender
09-13-2013, 10:16
А това, което наричаш свободна воля е просто един от многото ти АЗ.
е дори и така да е точно този аз иска Бог, т.е. аз, но които се стреми искрено да осъществи себе си, но чрез Бога и Неговата воля, а не чрез индивидиума (до колкото е възможно и доколко и искрен в този стремеж).
Но ти сам виждаш, че именно в опитите си да бъде добър, дефендър проявява висша форма на лицемерие.
ако стремежът на волята към Бог и отричане от Азът и стремежът на волята да бъде искрена в това е лицемерие и осъществяване на друг Аз, то нека пребъде това лицемерие и да благодарим на Бога че въпреки че имаме само лицемерие то заради този лицемерен стремеж на волята към Бога, Той по милостта си е готов да ни спаси. А и Той ни спасява не заради този наш лицемерен стремеж към Него, а заради Изкупителя, Които с чистата си кръв превръща този наш лицемерен стремеж в оправдание. .............. стига да имаме стремеж и той да е искрен, а щом не по наше желание а по немощ не можем да се преборим с това лицемерие и аз, то Бог за това, което произлиза от немощ, а не защото е нарочно, няма да ни съди.
Otis_Driftwood
09-13-2013, 10:29
ако стремежът на волята към Бог и отричане от Азът и стремежът на волята да бъде искрена в това е лицемерие и осъществяване на друг Аз, то нека пребъде това лицемерие и да благодарим на Бога че въпреки че имаме само лицемерие то заради този лицемерен стремеж на волята към Бога, Той по милостта си е готов да ни спаси. А и Той ни спасява не заради този наш лицемерен стремеж към Него, а заради Изкупителя, Които с чистата си кръв превръща този наш лицемерен стремеж в оправдание. .............. стига да имаме стремеж и той да е искрен, а щом не по наше желание а по немощ не можем да се преборим с това лицемерие и аз, то Бог за това, което произлиза от немощ, а не защото е нарочно, няма да ни съди.
Не приписвай лицемерието си на всички, то си е твоя черта. Има твърде много християни, и то най-вече православни, които не проявяват твоя злобен сарказъм.
defender
09-13-2013, 10:36
Не приписвай лицемерието си на всички, то си е твоя черта. Има твърде много християни, и то най-вече православни, които не проявяват твоя злобен сарказъм.
така е, за това вече няколко пъти се извинявах ........................ извинявам се и че с това мое извинение пак лицемерно осъществявам азът. .............. извинявам се до безкрайност............ или до земната си крайност, защото повече от това не мога, но не защото не го искам а защото не го мога.
ПП: а нима познаваш човек, който е победил сам лицемерието на азът в отношението си към Бога и не се нуждае от Изкупителя. ................... а вeрно бе "свидетеля на словото" npp.., той дори каза че и светец го раздавал пък и спасявал. ................ а да и доктора, нали извън бариерата, брат. .......... :) ок, няма да се смея
ПП: сега разбирам защо 98% от времето си в тоя форум го прекарвам да се занимавам само с извънбариерни типове.... баси............ поне да имаше някоя сгодна женица между вас.
Otis_Driftwood
09-13-2013, 12:00
Обяснявах ти всичките тези неща единствено за да спомогна твоето собствено самоосъзнаване. Не че това ми е някаква цел, просто предлагам това, което знам. От там нататък избора си е изцяло твой, отговорността също. Мен това не ме касае, още повече че достъп до своя вътрешен свят имаш само ти. Там ти си Бог - няма го белобрадия старец, да ти шепне на ушенце какво да правиш.
Но ето, че ти отново избираш да се правиш на интересен. И това проваля всякакъв опит за честна и добронамерена дискусия от моя страна. Fine by me ....
ПП: Btw, след малко отивам да се видя със Скарлет. U mad?
defender
09-13-2013, 12:18
Там ти си Бог
"Тогава змията рече на жената: не, няма да умрете; ............... и ще бъдете като богове"
Ако това е волята на змията, то не не искам да бъда бог, пък ако ще и да изгубя за това всички земни облаги.
Но ето, че ти отново избираш да се правиш на интересен. И това проваля всякакъв опит за честна и добронамерена дискусия от моя страна. Fine by me ....
защото тук правя грешката да се изживявам като бог
ПП: Btw, след малко отивам да се видя със Скарлет. U mad?
мда, защото ти си й резервния вариант. .......... U mad?
Otis_Driftwood
09-13-2013, 12:33
"Тогава змията рече на жената: не, няма да умрете; ............... и ще бъдете като богове"
Ако това е волята на змията, то не не искам да бъда бог, пък ако ще и да изгубя за това всички земни облаги
защото тук правя грешката да се изживявам като бог
Ти си Бог във вътрешния свят, понеже вътрешния ти свят е изцяло твое творение и само ти имаш достъп до него. Тук не става дума за изживявания.
мда, защото ти си й резервния вариант. .......... U mad?
http://prikachi.com/images/358/6558358R.gif
defender
09-13-2013, 12:58
Ти си Бог във вътрешния свят, понеже вътрешния ти свят е изцяло твое творение и само ти имаш достъп до него. Тук не става дума за изживявания.
това е така защото Бог ни е дал свободна воля, но това не означава, че човека е Бог. Творението не може да бъде Бог.............
Давам ти пример:
Когато Царя (Бог) даде на сиромаха (човека) богатство (свободна воля) и сиромахът не използва това богатство за да бъде верен на Царя и да живее в блаженство с него, а заради това богатство си въобрази, че той е цар (Бог) и се опълчи на истинския Цар, то тогава истинския Цар ще си вземе богатство и ще го хвърли в затвора, за злоупотреба с Неговата добронамереност.
При теб може би става нещо подобно, Бог ти дава свободна воля, а ти му показваш среден пръст (т.е. не я използваш по предназначение, а я използваш за война с благодетеля си).
ПП: ако си такъв и към Скарлет, значи вече си заложен на дуспата, брат.............. а аз отварям свити обятия.... хехе
оправдавам Бога, не себе си ........... за всяка намеса на "азът" се извинявам, а за останалото (всичко добро), то не е от мене и не се извинявам за него, защото е право, а е право защото не аз съм прав (сам по себе си), а защото Бог е прав.
за свободната воля сродена с азът се извинявам, за свободната воля сродена с Бог не се извинявам, но не заради себе си и моята правда, а заради Бога и Неговата правда, защото тя е причината да не се извинявам, а не някаква лична моя правда.
това може би е най-мъдрото ти изказване, което съм чел досега, само не забравяй да не се доверяваш напълно дори и на себе си що се отнася до правилното различаване на доброто от злото, но да се основаваш в това отношение на Действието на Словото, Което идва директно от истинският Господ Бог - а именно Св. Дух
Otis_Driftwood
09-13-2013, 13:25
.............. а аз отварям свити обятия.... хехе
Само с отворените обятия ще си и останеш...
Другото няма смисъл да го коментирам. Всъщност дискусията загуби смисъла си още преди да беше започнала.
Само с отворените обятия ще си и останеш...
Другото няма смисъл да го коментирам. Всъщност дискусията загуби смисъла си още преди да беше започнала.
и твоята философия не е съвършена - закона на джунглата не е спасил истински никого досега, нито има надежда за пълно спасение в него
OoVasKoO
09-13-2013, 22:17
lost in the bible? no way out?!
defender
09-14-2013, 19:42
индивидиума май е на среща.......... по любов......... :)
defender
09-16-2013, 20:02
СъквартирантИтИ от "Философия и религия", моля кажете на Доктор Сатан, че ви пука за мене бе.............. мерси.
defender
09-18-2013, 19:08
докторе, аз въпреки че се държа така с тебе, истината е че те смятам за един уникален човек, само дето този духовен напредък, който си постигнал го използваш за служба на грешна цел и господар.
ПП: да знам, знам че нямаш господар .............
Otis_Driftwood
09-19-2013, 17:03
докторе, аз въпреки че се държа така с тебе, истината е че те смятам за един уникален човек, само дето този духовен напредък, който си постигнал го използваш за служба на грешна цел и господар.
ЕДИТ: И за каква грешна цел го използвам?
defender
09-19-2013, 17:59
не го схванах, кво искаш да кажеш........... че те лъжа нещо ли или че ти ме лъжеш.
ПП: ахааа, казваш, че нпп те привлича физически ли ................ е тва си е ваша работа.
Otis_Driftwood
09-19-2013, 18:38
ПП: ахааа, казваш, че нпп те привлича физически ли ................ е тва си е ваша работа.
Струва ми се, че се обърках и в резултат ти се обърка дори повече. В началото нещо друго си помислих и заради това постнах картинката, но после видях, че написаното не е поредната провокация (или е много добре прикрита провокация) .
Това заключение, че нпп ме привлича не знам по каква логика го измъдри, но бих се радвал на обяснение.
defender
09-19-2013, 18:57
но после видях, че написаното не е поредната провокация (или е много добре прикрита провокация)
не е провокация бе........
Това заключение, че нпп ме привлича не знам по каква логика го измъдри, но бих се радвал на обяснение.
ами така си помислих от картинката дето я беше публикувал .......
И за каква грешна цел го използвам?
ами да постигнеш някакво "състояние на нищото" и безразличието на съществуването, някакво състояние на пасивност и разплутост, което си е състояние на отсъствие на любов.
ПП: все едно се вкарваш някакво състояние на медитиращо съществуване.
defender
09-20-2013, 13:10
http://www.teenproblem.net/forum/image.php?u=312641&dateline=1379675988&type=thumb
докторе абе тая вечер кой пак те е удрял по главата :D
Otis_Driftwood
09-20-2013, 15:50
докторе абе тая вечер кой пак те е удрял по главата :D
http://www.youtube.com/watch?v=UUcRAd0oZH4
defender
09-20-2013, 18:39
http://www.youtube.com/watch?v=UUcRAd0oZH4
аха, рязал си дърва на банцига пред вкъщи ли бе, ......................... ами как са те пернали в челото тогава.
Otis_Driftwood
09-20-2013, 19:10
http://www.youtube.com/watch?v=PdYedQxCMh4
ПП: Кой по-дяволите реже дърва на банциг ПРЕД ВКЪЩИ?
defender
09-20-2013, 21:07
ПП: Кой по-дяволите реже дърва на банциг ПРЕД ВКЪЩИ?
Защо ми поставяш ограничения и правила на мисленето бе пич (да си чувал за "извън бариерата"), ............ ти си баси моралиста, брааат :D
Здравейте бедни християни и отметнали се сатанисти!
defender
09-20-2013, 21:47
отметнали се сатанисти!
хаха, сега доктора ще ти пусне гръмотевица :D
Otis_Driftwood
09-21-2013, 07:05
Дефендър и Рагиол, харесва ли ви олтара ми?
http://prikachi.com/images/533/6582533G.jpg
Otis_Driftwood
09-21-2013, 07:35
Защо ми поставяш ограничения и правила на мисленето бе пич (да си чувал за "извън бариерата"), ............ ти си баси моралиста, брааат :D
Не ти поставям ограничения в мисленето, просто когато правиш "ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!", трябва да вземеш предвид най-вероятния сценарии. Рязането на дърва НА БАНЦИГ ПРЕД ВКЪЩИ е малоумно предположение, защото никой не би си изкарал банцига пред вкъщи. Никой не го прави. Не че е невъзможно, просто е малко вероятно. Малоумното ти предположение обаче съвсем закономерно води до предположението, че и ти си малоумен. Ето това предположение вече е на място, защото светът е пълен с малоумни християни, но не и с хора режещи дърва на банциг пред вкъщи. Сега разбираш ли в каква връзка беше коментара ми?
По скоро бих използвал личен сигил при приношение.
Otis_Driftwood
09-22-2013, 17:30
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcmtewyYxh1rn84e0o1_500.jpg
?
MaybachMusicGroup
09-22-2013, 18:49
www.konop.bg
това сатанизма е най-голямата цигания, която е възможно да съществува на вселената, е какво като опръскаш всичко с кръв или някакви лайнарщини?!, да не би това да направи живота по-добър?!, що за идиотска суета?!
defender
09-23-2013, 09:56
Докторей, абе не се напъвай да се покажеш толкова много бре и да се напъваш то вече се знае, че си менте. :D
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcmtewyYxh1rn84e0o1_500.jpg
?
Докторе на линия ли си?
Otis_Driftwood
09-23-2013, 18:12
това сатанизма е най-голямата цигания, която е възможно да съществува на вселената, е какво като опръскаш всичко с кръв или някакви лайнарщини?!, да не би това да направи живота по-добър?!, що за идиотска суета?!
По-същата логика мога да те питам, и какво ако запалиш една свещ и опръскаш всичко с парафин? :D Или ако кажеш една молитва? Абсолютно никаква полза. Пък и идеята на ритуала не да направи живота по-добър. Особено пък в този конкретен ритуал :lol:
defender
09-23-2013, 19:19
свещта, молитвата са безкръвни и целта им е насочена към добри цели и при тях не се нараняват другите хората, докато при твоите ритуали си е точно обратното.
По-същата логика мога да те питам, и какво ако запалиш една свещ и опръскаш всичко с парафин? :D Или ако кажеш една молитва? Абсолютно никаква полза. Пък и идеята на ритуала не да направи живота по-добър. Особено пък в този конкретен ритуал :lol:
ти би ли искал да живееш в къща цялата омазана с лайна, говна, повръщня, и пр., пода, тавана и стените във всички стаи - всичко?!, но колко по-уютен би бил задимен от кадене на тамян и свещи православен храм, отколкото такава къща?!, и ако идеята на ритуала не е да направи живота по-добър, тогава би ли правил всеки ден до краят на живота си ритуали, от които нямаш никаква полза?!, а ако не би си губил времето с такива ритуали, тогава защо някой друг би предпочел да претърпява неприятна или най-малкото непоносима за него суета?!, кога си се молил истински на истинският Господ Бог за нещо добро та казваш че няма полза от молитвата?!, именно добрата молитва е средството, чрез което толкова много хора са били спасени чрез Исус и Неговите ученици, за което има доста свидетелства в Библията, и именно молитвите на истинските Светии са нещото, благодарение на което човечеството имаше по-изобилен живот досега
defender
09-24-2013, 11:37
доктора слаба ракия излезе, а пък аз си мислех, че той е различния, че ще ни изведе от заблудата, ще ни пусне свободно да препускаме през хоризонтите на истината................. доктора беше нашия Нео, той е може би човекът на новия световен ред.
Otis_Driftwood
09-24-2013, 11:45
ти би ли искал да живееш в къща цялата омазана с лайна, говна, повръщня, и пр., пода, тавана и стените във всички стаи - всичко?!, но колко по-уютен би бил задимен от кадене на тамян и свещи православен храм, отколкото такава къща?!, и ако идеята на ритуала не е да направи живота по-добър, тогава би ли правил всеки ден до краят на живота си ритуали, от които нямаш никаква полза?!, а ако не би си губил времето с такива ритуали, тогава защо някой друг би предпочел да претърпява неприятна или най-малкото непоносима за него суета?!, кога си се молил истински на истинският Господ Бог за нещо добро та казваш че няма полза от молитвата?!, именно добрата молитва е средството, чрез което толкова много хора са били спасени чрез Исус и Неговите ученици, за което има доста свидетелства в Библията, и именно молитвите на истинските Светии са нещото, благодарение на което човечеството имаше по-изобилен живот досега
Паленето на свещи и молитвите са просто неагресивни ритуали, които са се запазили в християнството с оглед на това, че отговарят на общата неагресивна доктрина. Въпреки това, по-същество паленето на свещи съвсем не е толкова далече от жертвоприношенията - и двете имат общ произход. Паленето на свещи също както жертвоприношението е възникнало в процеса на РИТУАЛИЗИРАНЕ НА ВЯРАТА, те се явяват един вид израз на вярата - физическо действие, което придава тържественост и значимост. Може да се каже дори, че ритуалът "канализира"(насочва) вярата, в смисъл че действията се явяват физическо проявление на психически насочена енергия.
Човекът е организирано същество, чиято най-висша функция е да организира и своята среда. Обаче изправени пред една природа, където хаосът и случайността доминират, то хората предпочитат да вярват, че дори и най-случайните събития са част от "божествен план". Ритуалът произхожда от едно много древно и първобитно убеждение ( още от най-древните богове-образи), чe ако правиш това и това, ще стане така и така. За това свидетелства отговора на един много съществен въпрос: Защо винаги всеки ритуал е толкова строго концептуализиран и никъде, в никоя религия, не се разрешават свободни съчинения относно това как да се извърши ритуала? Защо всеки ритуал е абсолютно догматичен и всяка грешка се смята за нарушаване на нещо свещенно? Защото ритуалът, като процес на канализиране на вярата, може да се извърши само чрез строга определеност на ритуала. Именно тази педантичност придава усещането на вярващия, че дефакто прави нещо, когато всъщност той не прави абсолютно нищо. Детайлите във всеки ритуал са много важни не защото имат някакво реално значение, но са важни за вярващия, понеже така засилват усещането за значимост на това, което прави. Така директно се засилва вярата на всеки един вярващ. Това е и основната функция на всеки ритуал - да засили вътрешния резонанс между човека и вярата. Естествено груповия ритуал е далеч по-ефективен в това отношение, защото там резонанс се осъществява и между самите хора. Всичко това води естествено до излишен патетизъм и помпозност във всеки ритуал и това може да се забележи навсякъде. Но това е неизбежно предвид, че именно този патос и драматизъм са най-определящата част от всеки ритуал. Тази драматичност за страничния наблюдател е смешна, но за вярващия - тя изразява ролята и играта му пред идола на вярата му. Затова е цялото играене на молитви, палене на свещи, освещаване и всички подобни глупости - всичко е за едното изживяване, за засилване на вярата. Колкото до добрите намерения на ритуала - те не характеризират самата му същност. Добрите намерения са част от ритуала, не негова цел. Но дори и да бяха, това няма значение, понеже никой ритуал не е донесъл реална полза. Това е защото ритуалът не променя нищо - единствено дава усещането за това на вярващия.
истинската борба е против самото зло с цел опазване на човеците и другите души, но разбира се от тази гледна точка живота е редно да бъде опростяван така щото да не бъде неприятен а още повече непоносим за нито един от тях, така че от тази гледна точка разни ритуали могат да се окажат малко или много усложняващи, обаче молитвата е редно да бъде освещавана, понеже това когато любовта към ближния(съжителя) подтиква/кара човек да желае/иска само добри неща за него е част от истинското естество на човека - именно това е в основата на молитвата, и така, осигуряването на човеците/душите с пълно спасение за изобилен и вечен живот в истинският Господ Бог е истинската цел във вярата, останалото в това отношение е суета
defender
10-02-2013, 11:29
доктора започва да ми липса, дано Бог да му помага, и да вкара в "неговото нищо" и капка любов, а не да е като медитиращо безразличие.
доктора започва да ми липса, дано Бог да му помага, и да вкара в "неговото нищо" и капка любов, а не да е като медитиращо безразличие.
А, тия дето крещяхте оставка, сега си избирайте нов. :D
Мен ми е чудно преди да го баннат защо стоеше тук.
defender
10-02-2013, 14:29
А, тия дето крещяхте оставка, сега си избирайте нов. :D
Мен ми е чудно преди да го баннат защо стоеше тук.
кой е викал оставка, аз мога да викам оставка само срещу някой, от който ми е зависело нещо, очаквал съм нещо и той не го е изпълнил, от доктора какво ми е зависело, освен че си прекарвах времето в забавни дискусии. Имаше и елементи на обиди, но всъщност от които не съм се обиждал. ...............
ПП: ама виж доктора си мисля, малко си поплакваше пред компютъра, тежко приемаше нещата момчето, хихи.
въдичка бе докторе ............. хаха "въдичка", уникален беше доктора.
defender
10-03-2013, 22:31
някой да знае адреса на доктора, да му пратя букет цветя и шоколадови бонбони? ...........
някой да знае адреса на доктора, да му пратя букет цветя и шоколадови бонбони? ...........
да не е elm street? :-D
defender
10-08-2013, 12:06
http://hotnews.bg/uploads/laugh/2013_41/p1/00012589.jpg
"Само секунда скъпа.."
Чачо. :D
defender
11-27-2013, 12:38
http://www.teenproblem.net/forum/image.php?u=312641&dateline=1385498580&type=thumb
докторе, много готин аватар, може ли да ни го изтълкуваш.
Otis_Driftwood
11-27-2013, 13:27
Това е "Заратустра и джуджето", една от 20-те картини на Лена Хейдиз, изобразяващи сюжетни части от книгата "Тъй рече Заратустра" . Ако искаш да разбереш за какво иде реч, най-добре прочети книгата, или поне първите 3 "глави" на Трета част от книгата , а именно: "Пътникът", "За видението и загадката", "За блаженство мимо волята" .
defender
11-27-2013, 14:45
Докторе, защо съществуването на света се намира в пълно противоречие с търсимата цел?
Защо има такова противоречие между психика (душа) и материя?
Otis_Driftwood
11-27-2013, 15:24
http://prikachi.com/images/836/5560836W.gif
Докторе, защо съществуването на света се намира в пълно противоречие с търсимата цел?
А защо търсимата цел е в пълно противоречие със съществуването на света?
Света се променя. Търсимата цел също. Но тези две неща никога няма да се срещнат. Не и докато не настъпи смърт. Тогава няма да има нито цел, нито съществуване по начина по който ги познаваме.
defender
11-27-2013, 19:21
А защо търсимата цел е в пълно противоречие със съществуването на света?
нима при теб е различно............
материята нищо не пречи сама по себе си, понеже градивната субстанция("земята") е Божие творение, но идеята за сатанинският произход на атомите и другите физически елементарни частици както и на молекулите е погрешно вярване идващо най-вече от религиозната традиция на индия където материята е представяна/смятана за творение на дявола като и самата тя за самият дявол - те го наричат "мая", обаче в библейските писания съвсем ясно се вижда, че именно истинският Бог е сътворил Небето и Земята, и че всичко, което Той създаде е напълно добро
"В начало Бог създаде небето и земята..... И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро(т.е. напълно добро). И стана вечер, и стана утро, ден шести." Битие 1: 1-31
"небето" е светът на доброто, а "земята" проявеното многообразие на доброто, което значи че небето щеше да е твърде голо/пусто без земята, например без земята ние можехме да се реем в тъмен космос без сетива включително и без разум(мозък) - така щяхме да съществуваме в пълен мрак, ето защо дори и във висшият свят също има "земя"
"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече." Откровение 21: 1
"морето" е поднебесната, сиреч помощното средство на истинският Бог да се грижи за човеците, но то е и мястото на окултното и окултизмът - звярът(666)
не че материята е дяволска сама по себе си, но лукавият направи да има зло на света като дори много животни да се изродят с хищна, агресивна и токсична природа, освен че и "смъртта"(духа на влошаването) да се възцари над много човеци правейки ги уязвими чрез старостта, токсините, радиацията, огънят(високите температури), ниските(минусовите) температури, нараняванията, и пр.
Otis_Driftwood
11-30-2013, 10:15
Може ли душата да съществува без материалното? Ако разглеждаме душата според класическата й дефиниция(съвкупността от всички мисли, чувства, знания и преживявания или най-общо - Съзнание), то душата е невъзможно да съществува без материалния свят - тя трябва да се докосва до нещо, да отразява нещо, за да съществува. Обратно, може ли материята да съществува без съзнанието? И дори и да може, то материалното, като нещо възпринимаемо и сетивно, не губи ли смисъла си ако го няма съзнанието, което да възприема?
Струва ми се, че връзката между душата и материалния свят е диалектическа, дотолкова че двете са взаимно определящи и осмислящи се.
defender
11-30-2013, 14:24
В материалния свят душата не може да съществува без тялото, но има и духовен свят.
Струва ми се, че връзката между душата и материалния свят е диалектическа, дотолкова че двете са взаимно определящи и осмислящи се.
така е, това го пише и в Библията.
Otis_Driftwood
11-30-2013, 16:13
В материалния свят душата не може да съществува без тялото, но има и духовен свят.
Под духовен свят аз разбирам, онова вътрешно пространство в човека, където се пораждат и "съществуват" всичките му мисли, усещания и отношения. Или по-общо погледнато, това е света на идеите. И тъй като това пространство е еднакво по произход за всички(макар че всеки го запълва самостоятелно), то и душата е общо свойство на всички хора. Обаче грешно е според мен духовния свят да се приема буквално като място. Въпреки че и това е възможно. Но тук вече може само да се спекулира.
И всъщност именно това е онази част от концепцията за душата, с която най-много се спекулира - днес тази концепция служи за някои хора, като инструмент за проекция в един несъществуващ свят под формата на нематериален носител на представата за себе си. Тази идея е твърде удобна, за да е случайна и може би е възникнала като мисловно отрицание(и компенсация) на идеята за смъртност. Така или иначе, идеята за непреходността на душата е ключов момент в повечето религии, а щом една идея служи като патерица на една или друга концепция, религия или идеология, то в нея задължително има нещо измислено....
За да ти докажа защо душата няма как да живее след смъртта, ще ти задам един съвсем показателен реторичен въпрос: Представи си, как би се чувствал ако си мъртъв? И би ли могъл да усещаш, мислиш и възприемаш, ако си мъртъв, ако не съществуваш?
defender
11-30-2013, 16:36
С каквито мисли тук си насъбереш и както си обучил душата си тук да възприема, реагира на материални, сетивни възприятия и какви мисли да си произвежда душата от тях - добри или лоши, там с тях ще живееш, в такова състояние. Там това няма да е телесно чувство, а състояние на съвестта.
а критерии за добро или лоша е само един.
Otis_Driftwood
12-01-2013, 08:52
С каквито мисли тук си насъбереш и както си обучил душата си тук да възприема, реагира на материални, сетивни възприятия и какви мисли да си произвежда душата от тях - добри или лоши, там с тях ще живееш, в такова състояние. Там това няма да е телесно чувство, а състояние на съвестта.
а критерии за добро или лоша е само един.
Значи аз като нямам критерии за добро и зло, още по-малко пък имам съвест, то по твоята логика не би трябвало да имам и душа... Сигурно съм я продал на дявола, :lol:
Също така, какви доказателства ще приведеш в подкрепа на твърдението си, че с каквото си обучил душата си на земята, с това ще идеш и в отвъдния свят? Все пак всичко, което си научил тук е приложимо единствено и само тук, а и за да го възпроизведеш мисловно се изисква също да си тук, сега, жив, осъзнаващ, мислещ. Как може да ме гризе съвестта, когато съм мъртъв? А и в случай че е така, ако не изпитвам вина и угризения приживе, тогава защо бих ги изпитвал в отвъдното? И как изобщо бих съжалявал за нещо направено в свят, в който вече не съм ? Как бих съжалявал, че съм бил "някой", ако вече съм съвсем друг?
defender
12-01-2013, 09:46
що не вземеш и сам да попрочетеш и поинтересуваш, а?!
Тук зависи какъв алгоритъм на мислене ще си изградиш, ако сетивните възприятия са повод да храниш мисли на добродетели, тогава душата и психиката ти ще са в едно състояние, ако храни мисли на грехове и пороци душата ти ще е в друго състояние. Тялото и сетивните възприятия са просто начин да настроиш душата в правилно състояние. В човека има вродени нравствени ценности за добро и зло, които човек е затъмнил с разни пишман несъстоятелни философии насадени от погрешни възприятия от този свят, целта е човек да върне душата си към вродените нравствени ценности чрез писанието така, че между алгоритъм на мислене на душата и тях да няма противоречие и така душата ще е в правилно състояние.
ПП: За повече въпроси чети.
а да бе, ти изобщо не се интересуваш, само си чешеш езика.
Аз да не съм чакал по форумите да задавам въпроси и някои да ми говори, а пък аз да се заяждам............. такава прозрачна хилка си.
Otis_Driftwood
12-01-2013, 11:37
Попрочел съм достатъчно, но с четенето не се изчерпва всичко.... трябва и мислене, и осъзнаване. И пак не отговори не въпроса, кое ти дава основание да твърдиш че психиката(душата) е нещо повече от отражение на материалното(и следователно може да съществува извън материалния свят)? Дори и т.нар. вродени ценности, съществуването на които е доста условно, но в никакъв случай абсолютно, са изградени в продължение на хиляди години биологична и социална еволюция - извън материалния и социалния свят, тези възприятия(и формираните от тях ценности), които твърдиш че изграждат душата, нямат абсолютно никакво приложение и стойност.
И наистина, който пристъпи в предверията на духовния свят още приживе, разбира, че тези ценности са ценни само за тълпата, за битовите хора, те тъкмо от там произлизат - всичките превъзнасяни ценности са просто пазарлък в тълпата, една битова договорка. А за духовния човек най-голяма ценност става способността за преоценка на всички ценности. Именно това е най-божественото в човека - волята да задава и твори нови ценности, да си бъде сам бог и съдник. Но вие християните не искате да сте богове, а слуги ... Именно и затова концепцията ви за душата е такава - робска, вечно да покрива едни или други стандарти, на едни или други авторитети. Всичко само и само за едната утеха, че малката ви добродетел е пазарлък, които ще ви осигури място там горе.
И така си оставаш единствено с недоказуемата теория, че душата ще продължи да съществува в отвъдното с това, което е правил човека приживе.... А тази идея колко детски страх, вина и несигурност крие зад себе си... Но тя ти служи само като патерица, понеже се вижда че основното в случая не е съществуването на душата, като обективен факт, а следствието от този "факт" - идеята за възможно връщане (или издигане) до някакво ниво на имагинерен рай, на измислено състояние на блаженство и мир, естествено чрез съответните средства. Всяка идеология се храни от мечтите и желанията на последователите си, като в замяна им дава лесна и готова рецепта за постигане не едно или друго състояние, където последователите да изживяват своята пълноценност. А към пълноценност се стремят само малоценните....
Имплицитното допускане, че нещо в бъдещето може да се случи, било то добро или лошо, оправдава средствата за неговото постигане (или избягване). А последователите, те тъкмо с това се хранят, с празни надежди и обещания, с пророчески и мистични заплахи, друго не им трябва - само надеждата и страха. И при всяка религиозна, политическа и социална доктрина е същото - вярват че ако избият едни или други хора, ако направят едно или друго нещо, светът ще си дойде на мястото... А виж колко хора измряха заради тези идеи, за едното "правилно състояние" на душата, за бъдещия рай, против бъдещия ад. И християнството не прави изключение, но вашата рецепта за рай включва един особен вътрешен мазохизъм, едно престъпление срещу вас самите, което именно най-силно подхранва илюзиите ви за блаженство в друг свят. Но туй не е нищо повече от израз на детски страх и комплекс за малоценност, който вашия идол-баща компенсира с обещания и утехи.
И какво знаеш ти за духовния свят с твоите шаблони за правилни състояния, които дори самия ти още не си изнамерил, но само ги изживяваш като цел и средства? В духовния свят твоите вехти скрижали, разпънати пророци и "правилни състояния" не значат нищо.... Духовния свят е бездна, игра на светлини и сенки; там всичко потъва, за да се създаде нещо ново.
defender
12-04-2013, 12:21
^
ти си copy - paste на нИцше, и нищо автентично-творческо.
Прочел си две негови книги и си тръгнал да променяш човечеството............... къде си тръгнал бе баце, пак си опика маратонките.
defender
12-04-2013, 15:09
докторе, мислиш, че твоята философия е продиктувана на базата на някакъв подсъзнателен подтик за самоубийство, за несъществуване, за личностно самоунищожение, без да го съзнаваш. ............ мислиш, че някой може би се опитва да те прецака и да ти отнеме правото на пълноценен живот.
Otis_Driftwood
12-04-2013, 18:14
Единствено ти ми отнемаш правото на пълноценен живот с безграничното си малоумие....
ПП:
>
http://www.teenproblem.net/forum/image.php?u=283573&dateline=1386117349&type=thumb
> християнин
http://prikachi.com/images/460/6819460a.jpg
defender
12-04-2013, 19:17
> християнин
аз не търся показност и парадиране с вярата си и колко съм вярващ .............. но просто не го проумя, ти си на съвсем друга вълна на асоцииране.
каквото и да направя и го тълкуваш първично.
Otis_Driftwood
12-04-2013, 20:57
аз не търся показност и парадиране с вярата си и колко съм вярващ .............. но просто не го проумя, ти си на съвсем друга вълна на асоцииране.
каквото и да направя и го тълкуваш първично.
А ти си толкова малоумен, че в 99% от случайте изобщо не разбираш какво казвам, и подхвърляш разни си твои импликации. Не знам къде видя да твърдя, че търсиш показност ? Изобщо не съм твърдял такова нещо, но ти си реагираш както си знаеш.
Откакто пиша в този форум, а оттам и комуникирам с теб, стратегията ти винаги е била съвсем елементарна - да докараш всеки разговор до нерешимо положение като използваш думи и аргументи, които сам не разбираш, но си готов да ги използваш само заради общото оплюване на този, с когото спориш. Доста често приповтаряш дори това което съм казал, даже и думите, които използвам, само и само да не останеш по назад. А дефакто си тъпо животно, никакъв вътрешен взор - една латерна постоянно бълваща заучени положения и реплики.
Докарвайки всеки спор до нерешимост е единственото, което те крепи, ти триумфираш върху собствената си простотия.
defender
12-04-2013, 21:10
да и аз те обичам,
старая се да говоря с хората според нивото им във вярата, което виждам в тях и стигам до там в разговора и обясненията до където мисля, че трябва, като за всеки е различно................ нещата не са толкова прости.
ПП: аз говоря за вяра, не говоря за теорема по математика или нещо друго, което е близко до тукашното битие и лесно се асоциира с човешката логика, а за да говориш за вяра с горделив атеист, който се мисли за голямата работа (особено, ако чете Ницше), не е толкова просто явление.
Otis_Driftwood
12-04-2013, 21:23
Че аз горделив човек ли съм?
defender
12-04-2013, 21:32
не знам, аз виждам само на повърхността, ти си дълбок човек и хитро парче.
а ти как мислиш за себе си.
Otis_Driftwood
12-04-2013, 21:48
Не мисля, че съм горделив, нито в дълбочина, нито на повърхността. Няма с какво да се гордея, понеже не се идентифицирам с много неща (които по принцип се възприемат като причина за гордост). Наличието на определени качества не е определящо за горделивостта, важна е идентификацията с тези качества.
defender
12-04-2013, 21:50
т.е. ти виждаш качества в себе си, но не се идентифицираш с тях и как става това, тогава с какво ги идентифицираш, все пак тези качества трябва да имат някакъв източник.
defender
12-04-2013, 22:34
скапан сатан си..... :D
ПП: докторе, а понякога да си забелязвал странни прояви на някакви необичайни свръх способности в тебе - независимо дали са умствени или физически - нещо като следващо ниво на човека (свръхчовека).
Otis_Driftwood
12-05-2013, 09:09
т.е. ти виждаш качества в себе си, но не се идентифицираш с тях и как става това, тогава с какво ги идентифицираш, все пак тези качества трябва да имат някакъв източник.
Качествата са характеристика на всеки един предмет или личност, но идентификацията с тях ( в смисъла на включването им към АЗ образа, като повод за гордост, срам и т.н ) е присъща само на човека. Ние си изграждаме образа за себе си според това какво тези качества означават, или каква е стойността им. Но стойността им дефакто се определя само от обществото. Затова и някои хора изпитват гордост от някои напълно условни качества, като примерно това да си българин, или пък да си богат. Всичко се върти около това какво изгражда АЗ образа. Това е разликата между качество и идентификация с него. Аз мога да притежавам дадено качество, но то да не определя кой всъщност съм, като какъв се идентифицирам. А и няма как иначе, понеже всички качества са релативни, тяхната стойност се поддържа от всички вярващи в социално-определената реалност, и само за тях качествата им дефакто имат значение. Трябва някой първо да забележи дадено качество у нас и да ни похвали или засрами, че да станем съзнателни за притежаването му. Всяко качество има нужда от някой, който да го оцени, иначе няма как някой да се гордее от притежаването му. Тъкмо от тези неща произхожда всяка гордост или всеки срам, които са спътник на всяка една идентификация.
Колкото до мен, качествата, които в дадена социална система имат отрицателна или положителна стойност, не определят нищо. Това са просто думи, около които хората градят представата за себе си, без да разбират че тази представа за тях не е тяхна, а отражение на социалната действителност.
Не знам какво си се залепил за тоя Ницше и свръхчовека. Действително автора има доста добри идеи, част от които и аз споделям, понеже до немалко от тях съм достигнал и самостоятелно. Но идеята за свръхчовека, която толкова лекомислено използваш, няма нищо общо с придобиването на разни качества.
defender
12-05-2013, 10:36
Всяко качество има нужда от някой, който да го оцени, иначе няма как някой да се гордее от притежаването му.
А защо да е задължително да е нужен някой друг, човек не може ли сам да оцени нещо свое, не според логиката и философията на социума, а според своята изградена философия, всеки който е разумно същество има способност да оценява. Дори когато се храниш ти сам не оценяваш ли храната си каква е, не оценяваш ли сам за себе си кога си нахранен и кога не - без да у нужен страничен социум, дори това, че живееш означава цениш нещо в себе си, не е нужно задължително да има социум, който да те оценя.
Не знам какво си се залепил за тоя Ницше и свръхчовека. Действително автора има доста добри идеи, част от които и аз споделям, понеже до немалко от тях съм достигнал и самостоятелно. Но идеята за свръхчовека, която толкова лекомислено използваш, няма нищо общо с придобиването на разни качества.
като използвах думата свръхчовек, нямах намерение да я свързвам с Ницше, просто за да се изразя тя ми дойде на ума, без да асоциирам с Ницше и според смисъла вложен от мен в тази дума, автентичен и творчески.
ПП: дявола не е в социума, а в самите нас
defender
12-10-2013, 12:08
доктор сатанко празна му извън-социумната торбичка.
хихи
defender
12-10-2013, 12:54
Моето обяснение за гордостта, директността и високото самочувствие изобщо в обществените взаимоотношения е че, този тип поведение цели да компенсира скрито, вътрешно, подсъзнателно неудовлетворение от самия себе си.
(Копирах ти част от мнението от другата тема тук, за да не спамим в онази тема.)
а пълното удовлетворение от себе си не е ли пак гордост.
ПП: т.е. дали ти не си същия като нас, но просто се самозалъгваш.
Otis_Driftwood
12-10-2013, 17:22
(Копирах ти част от мнението от другата тема тук, за да не спамим в онази тема.)
> Намеквайки, че ме интересува дали спамя или не...
> Намеквайки, че изобщо имам намерение да водя поредната безсмислена дискусия с теб.
defender
12-10-2013, 18:57
да водя поредната безсмислена дискусия
Брех, какъв смислен човек.
Добре, а "безсмислен" добро или зло е, аааа да, ти не правиш разлика, но упорито го избягваш безсмислието ......... поредното доказателство, че човек е създаден за да се стреми към добро, въпреки, че ти уж не съзнаваш какво е добро и зло, но подсъзнателно го правиш (по някакъв вътрешен, вроден, готин закон на удовлетворението)
SHPAIdURmeN
12-29-2013, 22:32
Каква тема обсъждате :D ?
defender
04-07-2014, 11:49
"УМ без любов прави човека ХИТЪР.
~ Ум, прилаган с любов, прави човека ЧЕСТЕН.
ЛЮБЕЗНОСТ без любов прави човека ЛИЦЕМЕРЕН.
~ Любезност, изразена с любов, прави човека ОТКРОВЕН.
РЕД без любов прави човека ДРЕБНАВ.
Ред, оформен с любов, прави човека ВЕЛИКОДУШЕН.
ПОЗНАНИЕ без любов прави човека НЕОТСТЪПЧИВ.
~ Познание, приложено с любов, прави човека ТАКТИЧЕН.
ВЛАСТ без любов прави човека НАСИЛНИК.
~ Власт, упражнявана с любов, прави човека СПРАВЕДЛИВ.
ЧЕСТ без любов прави човека ВИСОКОМЕРЕН.
~ Чест, носена с любов, прави човека СКРОМЕН.
БОГАТСТВО без любов прави човека АЛЧЕН.
~ Богатство, управлявано с любов, прави човека ЩЕДЪР."
DoctorSatan666
04-08-2014, 11:17
Невежеството без любов прави човека идиот.
Невежеството с любов - лицемерен идиот.
defender
04-08-2014, 12:27
Любовта се издържа, но само ако можеш да се справиш с психическото
напрежение, а мисля, че това едва ли може да се очаква от човек чиято слабост го води по-скоро до някакво извънбариерно бягство и отричане.
Възможно ли е да очакваш любов от страха?
DoctorSatan666
04-08-2014, 13:12
Аз не бягам от нищо, няма и защо, но пък ето, че тъкмо ти имплицитно бягаш от качествата, които изброи по-горе като продукт на не-любов, а именно: хитрост, лицемерие, дребнавост и т.н. А смешното е че бягаш от тях не по вътрешно осъзнато желание, а по необходимост, за да запазиш кохерентност в убежденията си. Достатъчно показателен е факта, че повечето от тези качества сам проявяваш. Игрите на порицание на отрицателните качества, и стремеж към положителните такива, пък са любими на тези, които отричат себе си в името на авторитарни идеали. Пък ти си толкова лицемерен, че дори себеотрицанието ти не е истинско, а само поредната религиозна играчка-залъгалка.
Колкото до самите положителни качества, запитай се на кой е изгодна идеята, човек да бъде доброжелателен към останалите? Не е ли на самия човек, който проявявайки такова поведение, очаква същото в замяна? Необходимостта от договореност при всяко социално взаимодействие, която да гарантира и регулира личните интереси, е причината за издигането на тези качества в култ и всички колективни идеали са само израз на индивидуални нужди.
defender
04-08-2014, 13:15
Аз не бягам от нищо, но пък ето, че тъкмо ти имплицитно бягаш от качествата, които изброи по-горе като продукт на не-любов, а именно: хитрост, лицемерие, дребнавост и т.н. А смешното е че бягаш от тях не по вътрешно осъзнато желание, а по необходимост, за да запазиш кохерентност в убежденията си.
ами така е, лош съм, моите дела са винаги лицемерни и лоши (въпреки, че се старая да бъда добър, но винаги често се получава лицемерие, но това не пречи да се опитвам да бъда добър до края на живота си). Нас ни спасява Изкупителя, не нашето лицемерие.
DoctorSatan666
04-08-2014, 13:51
ами така е, лош съм, моите дела са винаги лицемерни и лоши (въпреки, че се старая да бъда добър, но винаги често се получава лицемерие, но това не пречи да се опитвам да бъда добър до края на живота си). Нас ни спасява Изкупителя, не нашето лицемерие.
Стараят се да бъдат добри само онези, които искрено се осъзнават като лоши. А при теб осъзнаването като лош служи само като инструмент за игри на стараене и преструване на добър. Жалко е наистина лицемерното ти себеотрицание, понеже вътрешно се смяташ за морално по-висш и това веднага си проличава.
defender
04-08-2014, 14:08
Игрите на порицание на отрицателните качества, и стремеж към положителните такива, пък са любими на тези, които отричат себе си в името на авторитарни идеали.
гандалф4о, тука няма никакви авторитарни идеали, аз изразявам себе си според моето ниво, никой не желае някой да бъде копие на авторитарни идеали, които да обезличават индивидуалността и творчеството му, като ги поробват, излез от логиката на скапаните си матрици - а да ти просто не можеш, защото ще излезеш от състоянието си на комфорт, задръстеняче.
Колкото до самите положителни качества, запитай се на кой е изгодна идеята, човек да бъде доброжелателен към останалите? Не е ли на самия човек, който проявявайки такова поведение, очаква същото в замяна?
в замяна на моето поведение не очаквам нищо добро. Не знам просто, мисля, че не знаеш за какво говориш, въобразил си нещо за християнството, вкарал си го в рамките на някакви правила по образец на земни матрици и на базата на това правиш изводи по човешка логика. Всъщност съм забелязал, че този начин на философия ти прилагаш към всичко, не само към християнството, защото просто не можеш да се изкараш от начина на мислене на матриците от материалния свят и светът на Азът и тъй като не можеш да си представиш че има и друг начин на логика, просто принизяваш християнството до философията на шаблоните, които си възприел и от които не можеш да видиш по-далеч, защото са те осакатили, вързали са те в някакви граници и ти дори не можеш да си представиш,че зад тези граници може да съществува една друга логика. Караш ме да коментирам мненията ти, като се опитваш да вкараш спора в границите на логиката на твоите шаблони.
defender
04-08-2014, 14:22
понеже вътрешно се смяташ за морално по-висш и това веднага си проличава.
тъдъъъм. Морално по-висш от кого бе бабо Пуси, аз когато реша да върша нещо ти изобщо не си в съзнанието ми, за какво да се смятам за по-висш от тебе, след като когато реша да върша нещо изобщо не се сещам за тебе. Ако се смятам за по-висш от тебе, то аз трябва към всяко мое действие първо да приложа сравнение между мене и тебе.
DoctorSatan666
04-08-2014, 14:34
Хах, сам падна в капана на собствената си ненавист и се изобличи.... а аз дори никъде не казах, че се имаш за по-висш от мен, но ти това искаше да видиш - това и прочете...
defender
04-08-2014, 14:38
доообре, сега ще кажа на Скарлет да те напляска........................ :D.
а аз дори никъде не казах, че се имаш за по-висш от мен, но ти това искаше да видиш - това и прочете...
а аз използвах думата "тебе" като събирателен пример на това, което ти имаше предвид, но ти точно това искаше да видиш и това и прочете............. :D
defender
04-08-2014, 20:02
докторе, а при тебе има ли лицемерие и ако има как го преодоляваш....
SHPAIdURmeN
04-08-2014, 21:40
Я, се успокойте малко :D.
Щото въпросът е един единствен... Да бъдеш или да не бъдеш ?... :razz:
defender
04-09-2014, 16:47
еййй, абе тва българите са най-готините мъже и интелигентни, уважават жените и кавалери, мани ги тия италианци, братче. :)
defender
04-09-2014, 23:04
във "Философия и религия" не остана никой да го играе от лошите бе братче, доктора почна да се държи като захаросана баклава.
дали да си направим един кастинг.
изискания:
Невъзпитан, не зачита човешкото достойнство, за да повиши значимостта си и компенсира самооценка си, да напада, нагрубява и принизява хората, егоист и неспособен на самокритичност. - той обаче да е убеден, че е естествен.
ПП: и естествено много талант.
SHPAIdURmeN
04-10-2014, 13:05
Aз ще заместя доктора... Само казувай темата да те оборя :-P
Обаче аз съм си аз, няма да покривам скапаните изисквания... ONLY DEMOCRATION, FREE WORLD, FREE SOCIETY# :razz:
defender
04-10-2014, 13:40
Обаче аз съм си аз, няма да покривам скапаните изисквания...
браво, браво, самородните таланти винаги са с предимство....
SHPAIdURmeN
04-10-2014, 13:58
браво, браво, самородните таланти винаги са с предимство....
Aбсолютно !!! :D
SHPAIdURmeN
04-10-2014, 13:59
defender кажи няк'ва тема само гледай да не е от баналните.
defender
04-10-2014, 14:24
точно сега нищо не ме е въодушевило, когато почувствам, че трябва нещо да кажа ще го кажа, иначе изпадам в безсмислени разговори и дори и да кажа нещо няма да съм аз.
иначе често когато доктора кажеше нещо някак си ми идваше естествено да му отвърна с нещо, ........... може и доктора да е моята духовна противоположност :) може би ако не бях вярващ щях да съм подобен на него, знам ли.
SHPAIdURmeN
04-10-2014, 15:25
В к'во вярваш ?
DoctorSatan666
04-11-2014, 14:40
Невъзпитан, не зачита човешкото достойнство, за да повиши значимостта си и компенсира самооценка си, да напада, нагрубява и принизява хората, егоист и неспособен на самокритичност. - той обаче да е убеден, че е естествен.
http://prikachi.com/images/738/7249738s.gif
ПП: Интересно е обаче, как някой с ниска самооценка може да е неспособен на самокритичност?
DoctorSatan666
04-11-2014, 15:41
Aз ще заместя доктора... Само казувай темата да те оборя :-P
Обаче аз съм си аз, няма да покривам скапаните изисквания... ONLY DEMOCRATION, FREE WORLD, FREE SOCIETY# :razz:
Засега единственото, което съм забелязал да правиш в тоя форум е да се лигавиш, а това аз рядко правя. Не е толкова лесно to fill my shoes. В интерес на истината, няма как, дори след хиляда години живот, да ме стигнеш.
defender
04-11-2014, 16:07
ПП: Интересно е обаче, как някой с ниска самооценка може да е неспособен на самокритичност?
Способен на самокритичност е този, който е способен да я овладее и да я обърне в креативност, това е силна личност.
А неспособния има самоктритичност, но не е способен да я овладее и превърне в креативност, а я превръща в ескалация на зли реакции, както на вътрешно самоунщожение така и на унищожение на хората около себе си, но тъй като вътрешното унищожение той и не може да понесе, а за да го понесе усилва външното разрушение на принизяване на другия, което го успокоява и го кара да си създава значими за себе си мисли на гърба на причиненото на другия унижение.
DoctorSatan666
04-12-2014, 11:04
Способен на самокритичност е този, който е способен да я овладее и да я обърне в креативност, това е силна личност.
А неспособния има самоктритичност, но не е способен да я овладее и превърне в креативност, а я превръща в ескалация на зли реакции, както на вътрешно самоунщожение така и на унищожение на хората около себе си, но тъй като вътрешното унищожение той и не може да понесе, а за да го понесе усилва външното разрушение на принизяване на другия, което го успокоява и го кара да си създава значими за себе си мисли на гърба на причиненото на другия унижение.
Това сега ли си го измисли?
Способността за самокритичност си е способност, без значение дали е "овладяна". И какво ще рече, овладяна самокритичност? Или си съзнателен за грешките си, или ги изтласкваш несъзнателно, като хората в последния случай имат навика да ги проектират върху околните. Средно положение няма, колкото и да ти се иска. Ако има, то целия смисъл на понятието самокритичност се губи.
СПОСОБНОСТТА за самокритичност е неразделна част от всяка ниска самооценка и се явява необходимо нейно условие. Не мога да твърдя че тази способност е принципно присъща на всеки човек, понеже самокритичността е личен процес и за всеки протича в различни граници. Но дори и самата способност да е заложена във всеки, то не при всеки е развита, а дори и да е развита, това съвсем не означава че е проявена, особенно в социалния свят. От друга страна, самокритичността е задължителна в твоята религия, което означава, че изобщо може да не съществува като вътрешен процес, а само се имитира за целите на общата вяра. Хората имат склонност да привиждат чужди думи, изживявания и реалностти като свои, особенно ако това е необходимо за някакви си техни, вътрешни потребностти - примерно потребност от някакъв друг аспект на религия или идеология - нужда от опрощение, нужда от морални "патерици", на които да подпират желанията си, и най-вече нужда от върховен разпоредител, на който индивида да подчини съществуването си.
Огромното оттичане на психични енергии в посока на тези вярвания е един еволюционен процес на системно задълбочаване и усложняване, резултат от което са днешните световни религии, които имат поучения засягащи почти всички аспекти на човешкия живот. Съвсем лесно е да се види че в масите на днешното общество няма полу-християни, полу-мюсюлмани, полу-комунисти и пр. Т.е. приемането на една част от възгледите на дадена идеологическа система винаги е съпроводено в крайна сметка с възприемане на всички нейни части - т.е. чужди знания се интегрират и привиждат като свои само заради това, че вървят "ръка за ръка" с други. Естествено това не винаги се получава, само в известна степен. Но съм забелязал, че хората са по-склонни да вярват в нещо "ей така" само защото е част от религията им, отколкото да не вярват изобщо в него.
Та имайки предвид всичко това, и имайки предвид, че в идеологията на християнството, самокритичността е задължителна, то откъде знаеш, че твоята "овладяна самокритичност" е истинска? Тая овладяна самокритичност, която уж водела до креативност, всъщност си е най-чисто лицемерие.
SHPAIdURmeN
04-12-2014, 11:44
Засега единственото, което съм забелязал да правиш в тоя форум е да се лигавиш, а това аз рядко правя. Не е толкова лесно to fill my shoes. В интерес на истината, няма как, дори след хиляда години живот, да ме стигнеш.
:D, Ами така е пич, на долу трудно се пада за да те достигна :/
DoctorSatan666
04-12-2014, 12:10
:D, Ами така е пич, на долу трудно се пада за да те достигна :/
Хах, та аз тъкмо в най-бездънни дълбини намерих и най-високите върхове.... А какво знаеш ти за дълбини? Ти си от онея дето блуждаят на повърхността.
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/562732-%D0%94%D0%9D%D0%95%D0%92%D0%9D%D0%98%D0%9A-%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D1%87%D1%83%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D 0%B5-vol-27/page45
Станчо, последна страница те зове. ;3
опитваш се да да пуснеш вълк в кошарата ли? :D
defender
04-14-2014, 10:36
то откъде знаеш, че твоята "овладяна самокритичност" е истинска?
ами мисля, че моята самокритичност не е истинска, мисля, че всичко, към което добавя думата "мое" става лицемерие и лъжа (т.е. може да се каже, че само лъжата и лицемерието са мои). Старая се да върша всичко от добро намерение (а не от зло намерение), въпреки че предварително знам, че то ще е лицемерие.
Тая овладяна самокритичност, която уж водела до креативност, всъщност си е най-чисто лицемерие.
лицемерие към кого?
SHPAIdURmeN
04-14-2014, 18:53
Хах, та аз тъкмо в най-бездънни дълбини намерих и най-високите върхове.... А какво знаеш ти за дълбини? Ти си от онея дето блуждаят на повърхността.
И все още съм стъпил здраво на двата върха. Този на най-бездънните дълбини и този след повърхността ;-)
defender
04-14-2014, 19:11
абе, що разревахте доктора бре и той душа носи.................... :D
defender
04-17-2014, 20:19
къде изчезна безмилостната машина за унищожение ДокторСатан :)
сигурно си е бил камшика осъзнавайки че кисненето тук е безсмислено
defender
09-30-2014, 19:53
отношенията във форума :D общо взето
кораба - Aeternal - Тигъра - митко - ДокторСатан - npp - Ауриса - yakuza - и дефендъра
https://www.facebook.com/video.php?v=300728486759814
ПП: ше ви спукам ве ей. :D
ей сега като си извадя дон-кихотското копие от килера и ще дойда да се дуелираме :-D
defender
10-14-2014, 13:25
Зловещ клоун дебне в калифорнийски град
http://youtu.be/WNZUcumvYMM
ПП: ДокторСатан е заминал за Калифорния. баси
Сигурно има международно турне.
http://www.fbr.bg/thumbnails/cc0db33d36b939284b6c91365983ec1e.jpg
Ambiguous
10-26-2014, 20:33
Аз предлагам петиция, да баннем перманентно дефендър от форума, защото пуска глупавите си религиозни мнения, наляво надясно също като божиите слова, ако това не може да се осъществи поне предлагам да ме черпите една бира, щото съм много готян.
defender
10-26-2014, 21:12
+1
толерансЪ е майка на балансЪ, хихи
така ще се наруши баланса, във вселената :D
(и във форума включително)
defender
11-23-2015, 20:58
например сега съм много по-издръжлив на глад, студ, жега и т.н.отколкото когато бях в несъзнателния си период.
Доктор Сатане, а кога за последно си плакал, нещо би ли могло да те накара да плачеш (любима жена, деца, семейство), тоест какво мислиш за плача изобщо?
Честно казано, човек като тебе трудно бих си го представил да отрони сълза, това може би, би те принизило на нивото на плебса, който ти толкова умело ненавиждаш.
DoctorSatan666
11-24-2015, 12:07
Доктор Сатане, а кога за последно си плакал
Фалшиви сълзи броят ли се? Ако да, то за последно беше на погребението на майка ми.
Иначе ''истински" съм плакал за последно може би на 4-5 год. възраст, въпреки че и тогава преигравах умишлено, но пак поне си вярвах до известна степен.
нещо би ли могло да те накара да плачеш (любима жена, деца, семейство)
Не, защо ми е да плача? Нито има за какво, нито ще помогне нещо. Веднъж след като човекът е умрял, за мен спира да съществува освен като спомен, а дълбаенето в спомени при мен има само аналитична стойност, не емоционална или носталгична.
тоест какво мислиш за плача изобщо
Мисля че е съвсем обяснима реакция за хора, които използват предимно образно-емоционални "елементи" в своето възприемане на света и съществуващото. Плачът изглажда и смекчава разликата между два контрарни образа, като примерно това близък човек освен близък да е и изведнъж мъртъв. При децата този механизъм действа доста по засилено, тъй като нормалните методи за справяне с тъгата и противоречието, нямат основа за действие. Едно малко дете няма още развити вътрешни психични механизми за да се насочи тази енергия към други места - примерно към рационализация, отричане, гняв и др. подобни естествени реакции.
defender
12-01-2015, 11:11
Имам един прост, но май доста сложен въпрос:
Труден ли е живота?
ПП: или пък дали хората са трудни?
LoveInfect
12-16-2015, 21:10
И двете!
dreamwalker
12-17-2015, 00:08
Фалшиви сълзи броят ли се? Ако да, то за последно беше на погребението на майка ми.
Иначе ''истински" съм плакал за последно може би на 4-5 год. възраст, въпреки че и тогава преигравах умишлено, но пак поне си вярвах до известна степен.
Не, защо ми е да плача? Нито има за какво, нито ще помогне нещо. Веднъж след като човекът е умрял, за мен спира да съществува освен като спомен, а дълбаенето в спомени при мен има само аналитична стойност, не емоционална или носталгична.
Мисля че е съвсем обяснима реакция за хора, които използват предимно образно-емоционални "елементи" в своето възприемане на света и съществуващото. Плачът изглажда и смекчава разликата между два контрарни образа, като примерно това близък човек освен близък да е и изведнъж мъртъв. При децата този механизъм действа доста по засилено, тъй като нормалните методи за справяне с тъгата и противоречието, нямат основа за действие. Едно малко дете няма още развити вътрешни психични механизми за да се насочи тази енергия към други места - примерно към рационализация, отричане, гняв и др. подобни естествени реакции.
Кога разбра, че си социопат?
defender
12-18-2015, 20:04
Доктор Сатане, ти се правиш на много добър психолог, обаче искам да те питам, ти можеш ли да играеш хоро бе, защото ако не можеш да играеш хоро, значи не познаваш добре народопсихологията, което иде да рече, че не си толкова добър психолог, защото как ще лекува хората.
Просто не знам как ще успееш да се защитиш, хаха.
ПП: Щото виж сега, като не играеш хоро, а седиш като дърво, значи излиза, че си някЪв такъв дървен психолог, питам просто?
DoctorSatan666
12-18-2015, 23:59
Доктор Сатане, ти се правиш на много добър психолог, обаче искам да те питам, ти можеш ли да играеш хоро бе, защото ако не можеш да играеш хоро, значи не познаваш добре народопсихологията, което иде да рече, че не си толкова добър психолог, защото как ще лекува хората.
Просто не знам как ще успееш да се защитиш, хаха.
ПП: Щото виж сега, като не играеш хоро, а седиш като дърво, значи излиза, че си някЪв такъв дървен психолог, питам просто?
Не мислиш ли че е време да си свалиш религиозните одежди и вече окончателно да се отдадеш на ролята си на форумен шут?
DoctorSatan666
12-19-2015, 00:42
Кога разбра, че си социопат?
Социопат е безсмислено понятие - всички сме социопати по дефолт, колективните необходимости изграждат личноста, усещането за Аз, което непременно се вмъква в границите на някакви думички със съмнителна обективна достоверност. Не винаги съм бил "социопат". Е, не бих казал че съм бил и особенно открито емоционален, но определено с чувство за морална, колективна и егова принадлежност.
В крайна сметка единствената разлика между социопатите и невротипичните е, че вторите усилено вярват, че чувствата и преживяванията им са истински (в смисъл че причината за тях е истинска), което естествено е типично детска и наивна рационализация. Но това е зародиша на Егото - приемането че преживяванията и емоциите са истински, не е далеч от приемането че този, които чувства и реагира е също толкова истински. Оттам следва една непрекъсната игра на ин и ян, където двете взаимно се определят - усещанията определят усещащия и обратното. И докато детските емоции са бързо променливи и хаотични, защото също толкова променлива и хаотична е крехката им идентификация, то при възрастните невротипични, същата игра действа в много по-голям, по-отработен и привидно по-обективен мащаб, естествено с претенцията да е нещо повече от просто игра.
Та социопатията е просто нарицателно за хора, които нямат онази вътрешна ... да я наречем "съвместимост", която определя нормалния обмен на информационни елементи между колективните типове хора. Причините за това са крайно разнородни, но естествено никой не си прави труда да ги вземе предвид, защото всеки е твърде зает да "реагира" на тези "лоши ненормалници".
Достатъчен пример са децата, особенно малките, където "социопатичните" черти са толкова ясно изразени, също толкова очевидни колкото наивните игри, роли и идентификации, които за възрастен човек изглеждат комично.
Социопат е безсмислено понятие - всички сме социопати по дефолт, колективните необходимости изграждат личноста, усещането за Аз, което непременно се вмъква в границите на някакви думички със съмнителна обективна достоверност. Не винаги съм бил "социопат". Е, не бих казал че съм бил и особенно открито емоционален, но определено с чувство за морална, колективна и егова принадлежност.
В крайна сметка единствената разлика между социопатите и невротипичните е, че вторите усилено вярват, че чувствата и преживяванията им са истински (в смисъл че причината за тях е истинска), което естествено е типично детска и наивна рационализация. Но това е зародиша на Егото - приемането че преживяванията и емоциите са истински, не е далеч от приемането че този, които чувства и реагира е също толкова истински. Оттам следва една непрекъсната игра на ин и ян, където двете взаимно се определят - усещанията определят усещащия и обратното. И докато детските емоции са бързо променливи и хаотични, защото също толкова променлива и хаотична е крехката им идентификация, то при възрастните невротипични, същата игра действа в много по-голям, по-отработен и привидно по-обективен мащаб, естествено с претенцията да е нещо повече от просто игра.
Та социопатията е просто нарицателно за хора, които нямат онази вътрешна ... да я наречем "съвместимост", която определя нормалния обмен на информационни елементи между колективните типове хора. Причините за това са крайно разнородни, но естествено никой не си прави труда да ги вземе предвид, защото всеки е твърде зает да "реагира" на тези "лоши ненормалници".
Достатъчен пример са децата, особенно малките, където "социопатичните" черти са толкова ясно изразени, също толкова очевидни колкото наивните игри, роли и идентификации, които за възрастен човек изглеждат комично.
а като какъв се изживяваш с тези профилни снимки на психопати, убийци, нацисти и пр. дали и ти си наясно?!
defender
12-19-2015, 10:37
Не мислиш ли че е време да си свалиш религиозните одежди и вече окончателно да се отдадеш на ролята си на форумен шут?
Не разбирам за какви одежди ми говориш, защото аз съм си вярващ, отделно мисля, че вече е късно да ставам друг човек, а и едва ли ми се живее суетен живот на атеист, който това да дрънка безсмислено-засукано-локумени философии му е най-голямото забавление и смисъл на живота, а не дай си някой да се опита леко да му развали или иронизира този мухлясал душевен комфорт, тогава изпадаме в безтегловност и ни излизат всякакви "демони" скрити под покривката на умствения му мухал, грижливо отглеждан от него като някаква трофей за пред обществото.
LoveInfect
12-19-2015, 11:36
И как стигна до тези заключения?
не очаквам някакви адекватни отговори, ама все пак
https://www.youtube.com/watch?v=iLWgGdFEC-8
какво мислите?
golemiq_korab_minava
12-20-2015, 11:33
Иначе ''истински" съм плакал за последно може би на 4-5 год. възраст, въпреки че и тогава преигравах умишлено, .
Въобще не мога да си го побера в мислите това.
DoctorSatan666
12-20-2015, 13:43
И как стигна до тези заключения?
Наблюдения, разсъждения и самосъзнание, като последното е най-определящо. Съзнанието в широкоупотребявания смисъл, в своята рудиментарна форма, тоест смесица между съзнателни и несъзнателни елементи, не е достатъчно. Необходимо е самоосъзнаване. Има две осносни характеристики на самосъзнаването, които трябва да са непременно присъщи - аз ги наричам авто-рефлексия и обратна рефлексия. Авто-рефлексията се изразява в това за всеки твои мисловен или емоционален феномен, да търсиш евентуалните причини най-вече в себе си, според принципа за съответствие, където човека се явява като една гигантска система, един метафизичен организъм от безкрайно много части, които се намират в различни отношения и зависимости, но в същото време между тях има съответственост - промяната на един елемент води до качествена промяна в други елементи и в цялата система изобщо. Според същия този принцип е и обратната рефлекция, която служи за доказателство че е постигната промяна, която е продукт на съзнателност. И тази обратна рефлексия се състои именно в промяната - но не само на ниво съзнателност, а и в обективния свят - тоест чрез действията. Понеже действията са съответствени на своя деятел, всяка качествена промяна в съзнанието води до качествено различно поведение. Тия 2 характеристики на процеса на само-съзнание винаги трябва да са присъщи(и двете заедно), иначе не става нищо. Промяната в съзнанието е нищо, ако няма промяна в поведението и обратното - промяната в поведението не означава нищо, ако не е продукт на промяна в съзнанието. Целия процес е сравним с това да ходиш. Ако си мърдаш само левия крак, колкото и да си силен с тоя крак, пак доникъде няма да стигнеш. Вместо това, ходенето, или съзнаването, непременно е последователен процес - всяка крачка се определя от предходната. И всички крачки за съответствени, защото всеки сам е пътник по своя собствен път. И всичко това е наблюдаемо, стига да имаш "очите" да го видиш. Лесно е да се видят онези типажи хора, които имат мнение, концепция и морална позиция за всичко, но не прилагат това което проповядват, освен там където е удобно, безопасно и не се изисква усилие, като например в интернет. Другата крайност е също толкова забележима - онези хора, които "първо стрелят, после питат", без да влагат много рационалност в това, което правят, често невежи за собствената си мотивация.
ПП: И впрочем точно затова тия два условни типа хора са склонни винаги или да отричат или да възхваляват, и затова разни пророци и идеолози се радват на такава популярност, затова има религии и морални концепции - защото за тия които не знаят как да "ходят", винаги е по-лесно просто да следват стъпките на някой друг, надявайки се, че ако вървят по тези стъпки ще станат някакви или като някой; че ще постигнат някаква духовна завършеност, че ще станат по-добри, пълноценни и психически удовлетворени. Та нали ако те самите правеха своите крачки и посоката на своя собствен път, тогава ще трябва да поемат отговорност - защото няма правилен път и правилна дестинация, а само индивид и индивидуален път и всеки сам носи отговорност как и докъде ще стигне. В това е същността на вътрешното и външното израстване.
DoctorSatan666
12-20-2015, 14:27
Въобще не мога да си го побера в мислите това.
Явно мислите ти не са достатъчно широки.
golemiq_korab_minava
12-20-2015, 15:26
Явно мислите ти не са достатъчно широки.
Квито и философии да изпишеш това не е нормално, да не чувстваш...
DoctorSatan666
12-20-2015, 16:36
Квито и философии да изпишеш това не е нормално, да не чувстваш...
Къде съм казал че не чувствам? Аз също имам емоционален свят, но малко е влиянието му върху моя живот, тъкмо защото влагам повече усилия да разбера какво се случва в този свят, а не просто да му се отдавам безкомпромисно . И това е единствения път за контрол над емоциите и съзнателност - не тяхното скриване и отричане, не тяхното рационализиране и оправдаване, а изкарването им на повърхността - или по точно изкарването на мотивите и вътрешните причини за всяка конкретна емоция в дадена ситуация и анализирането им. Всъщност емоциите са донякъде аналогични с мислите, по отношение на истинското съзнание - това което повечето хора наричат вътрешен глас, тази вътрешна диалогичност не е продукт на един единствен истински Аз, а е продукт на много отделни елементи, роли и отношения, които често са в конфликт помежду си. Това че Аз-ът избира едно измежду тези противоположни отношения, и се идентифицира с него, съвсем не кара другите отношения да изчезнат. Те просто се подтискат.
Та емоциите при мен съществуват, просто не определят нищо, защото не се идентифицирам с тях. По същия начин впрочем не се идентифицирам и с мислите си, тоест с вътрешния диалог, защото не знам дали и доколко са чисто рационални, или има някакъв скрит емоционален или психологически елемент, който ме кара да разсъждавам в точно определена зависимост и насоченост. Естествено съзнанието никога не чисто рационално или чисто емоционално, но търсенето на разликата и взаимнта обусловеност между двете е задължително за всяка форма на обективно самопознание, и в тази връзка смятам че е много по-ползотворно да се изследват емоциите, вместо просто човек да им се отдава. Така че не знам какво е нормално за теб или не, не ме и интересува. Човешкият свят е принципно подобен на вселената (което е отново в принципа за съответствие), където всичко и нищо не е нормално, но съществено е само наличното. Нормално(в морален смисъл) става безсмислен термин, защото всичко, което е налично е нормално. Също както във вселената, естествено или природно е безсмислен термин - вселената е природата, всичко което съществува в нея е естествено - оттам и няма нищо, което да е не-естествено.
golemiq_korab_minava
12-20-2015, 17:05
Нормално и ненормално е спрямо нашето съществуване в обществото.
Аз колкото и да разсъждавам за смъртта на някой близък, в крайна сметка от вътре ме удря болка, от липсата му в моята реалност. Милиони умират, но аз тях не ги познавам. Ти до колкото знам не вярваш и в слепи неща, ами анализираш логично случващи се неща. Да, различно мислиш и това ти помага. Но не ти ли омръзва, не ти вярвам, че във всичко винаги го наблюдаваш отстрани..
defender
12-20-2015, 20:00
Докторе, от всичко това, което каза, в крайна сметка, според тебе, има ли някакъв процент възможност да съществува Бог или няма, какъв е последния ти извод?
LoveInfect
12-20-2015, 21:17
Наблюдения, разсъждения и самосъзнание, като последното е най-определящо. Съзнанието в широкоупотребявания смисъл, в своята рудиментарна форма, тоест смесица между съзнателни и несъзнателни елементи, не е достатъчно. Необходимо е самоосъзнаване. Има две осносни характеристики на самосъзнаването, които трябва да са непременно присъщи - аз ги наричам авто-рефлексия и обратна рефлексия. Авто-рефлексията се изразява в това за всеки твои мисловен или емоционален феномен, да търсиш евентуалните причини най-вече в себе си, според принципа за съответствие, където човека се явява като една гигантска система, един метафизичен организъм от безкрайно много части, които се намират в различни отношения и зависимости, но в същото време между тях има съответственост - промяната на един елемент води до качествена промяна в други елементи и в цялата система изобщо. Според същия този принцип е и обратната рефлекция, която служи за доказателство че е постигната промяна, която е продукт на съзнателност. И тази обратна рефлексия се състои именно в промяната - но не само на ниво съзнателност, а и в обективния свят - тоест чрез действията. Понеже действията са съответствени на своя деятел, всяка качествена промяна в съзнанието води до качествено различно поведение. Тия 2 характеристики на процеса на само-съзнание винаги трябва да са присъщи(и двете заедно), иначе не става нищо. Промяната в съзнанието е нищо, ако няма промяна в поведението и обратното - промяната в поведението не означава нищо, ако не е продукт на промяна в съзнанието. Целия процес е сравним с това да ходиш. Ако си мърдаш само левия крак, колкото и да си силен с тоя крак, пак доникъде няма да стигнеш. Вместо това, ходенето, или съзнаването, непременно е последователен процес - всяка крачка се определя от предходната. И всички крачки за съответствени, защото всеки сам е пътник по своя собствен път. И всичко това е наблюдаемо, стига да имаш "очите" да го видиш. Лесно е да се видят онези типажи хора, които имат мнение, концепция и морална позиция за всичко, но не прилагат това което проповядват, освен там където е удобно, безопасно и не се изисква усилие, като например в интернет. Другата крайност е също толкова забележима - онези хора, които "първо стрелят, после питат", без да влагат много рационалност в това, което правят, често невежи за собствената си мотивация.
ПП: И впрочем точно затова тия два условни типа хора са склонни винаги или да отричат или да възхваляват, и затова разни пророци и идеолози се радват на такава популярност, затова има религии и морални концепции - защото за тия които не знаят как да "ходят", винаги е по-лесно просто да следват стъпките на някой друг, надявайки се, че ако вървят по тези стъпки ще станат някакви или като някой; че ще постигнат някаква духовна завършеност, че ще станат по-добри, пълноценни и психически удовлетворени. Та нали ако те самите правеха своите крачки и посоката на своя собствен път, тогава ще трябва да поемат отговорност - защото няма правилен път и правилна дестинация, а само индивид и индивидуален път и всеки сам носи отговорност как и докъде ще стигне. В това е същността на вътрешното и външното израстване.
Да но умението да можеш да си 'вървиш сам по пътя' си е заложено в характера на човека, както така и хората които 'първо стрелят и после питат' аз мисля че това си е просто част от характер, родени сме със капацитети и наклоности... и мисля че когато животът ни промени личността по насилствен начин, винаги е много болезнено и не е добре.
LoveInfect
12-20-2015, 21:19
Да но умението да можеш да си 'вървиш сам по пътя' си е заложено в характера на човека, както така и хората които 'първо стрелят и после питат' аз мисля че това си е просто част от характер, родени сме със капацитети и наклоности... и мисля че когато животът ни промени личността по насилствен начин, винаги е много болезнено и не е добре.
не очаквам някакви адекватни отговори, ама все пак
https://www.youtube.com/watch?v=iLWgGdFEC-8
какво мислите?
съвременната порнография е бизнес, и е трудно да се говори за изкуство в нея, защото в повечето от случаите беше нискобюджетна, като се има предвид и че актьорите, които участват в холивудските мейнстрийм продукции получават допълнителен процент от всяка законна продажба на филма, докато в повечето случаи порно актьорите получават само еднократен хонорар за участието си в порно продукциите/сесиите, който обикновено е от порядъка на от по 100/200 до 1000 долара на човек, като ако някой актьор трябва да прави секс с пет или повече други актьори, може да достигне и до 5 и повече хиляди долара за него, т.е. заплащането е в десетки, стотици и хиляди пъти по-ниско в сравнение с парите, които актьорите участващи в мейнстрийм продукции получават, особено за мъжете, и това е едно от нещата, които правят порнографията (много) грозна, защото почти никой там не го е еня за изкуството, понеже например киното се яви като седмо изкуство, така както и фотографията се превърна в изкуство, но в случая на порнографията нещата бяха по-различни; сексуалната фантазията е нещо, което не само гледащите порно, но и много други хора са имали/имаха, и едва ли е възникнала от порнографията, може би по-скоро говорим за хора с някакво/развинтено въображение, иначе порнографията един вид подклаждаше погрешни(те) модели на сексуалност(та), такива като копрофилия, анален секс, и др., и като цяло е била/беше гадна, поне в по-големият си процент, но помрачаващите сексуални похоти са по-скоро резултат от дейността на системата на човешката(666) религия/духовност - това е първопричината и първоизточникът на злото
DoctorSatan666
12-21-2015, 14:29
Да но умението да можеш да си 'вървиш сам по пътя' си е заложено в характера на човека, както така и хората които 'първо стрелят и после питат' аз мисля че това си е просто част от характер, родени сме със капацитети и наклоности...
Това е отчасти вярно, но не изцяло. Да, има черти от характера, които могат да ти помогнат в самоосъзнаването, като например ментална яснота и други. Също както родителската и изобщо социалната среда могат да насочат до развитието на тези капацитети и наклонности. Но в крайна сметка всичко опира до съзнателен избор и доколко такъв е наличен. Наклонностите и капацитетите може да си ги имаш, но дали и колко ще ги развиваш не зависи толкова от характера ти. Да бъдеш честен със себе си не е качество, с което се раждаш. Даже напротив, човека като цяло има наклонност да се превръща в несъзнателен колективен член, под натиска на своето обкръжение и именно поради заложената наклонност да се поддава на тоя натиск. И тая наклонност е особенно силна в най-ранна възраст, където нямаш никакъв избор. Затова колективната несъзнателност винаги предхожда индивидуалната съзнателност , всеки индивидуалист непременно израства от своя колективен етап, естествено когато и колкото може(и тук твоя аргумент има отчасти отношение). Но въпреки това, аз казвам, че преди всичко индивидуалист се става, а не се ражда. Прозорливостта и способността за фокусиране и вникване в сложни идеи определено помагат, но честността и волята са истинския катализатор на всяко истинско самопознание.
Дори ще вметна и това: Процесът на осъзнаване не само че не се раждаш с наклонност към него, но той дори не може да се придобие като други умения и качества, защото не е точно умение. Никой не може да те научи на самоосъзнаване - то затова е САМОосъзнаване, защото се постига САМОстоятелно. Просто никой друг освен теб няма достъпа до вътрешния ти свят, където се забърква целия микс от явления и процеси, които определят кой и какво си. И понеже никой няма достъп, никой няма и силата да те накара да се задълбаеш в този микс, тоест няма как и на какво да те научи.
defender
12-21-2015, 15:05
Просто никой друг освен теб няма достъпа до вътрешния ти свят, където се забърква целия микс от явления и процеси, които определят кой и какво си. И понеже никой няма достъп, никой няма и силата да те накара да се задълбаеш в този микс, тоест няма как и на какво да те научи.
Затова ли хората, толкова често биват манипулирани, защото никой нямал достъп до вътрешния им свят мисловни процеси?
DoctorSatan666
12-21-2015, 15:26
Нормално и ненормално е спрямо нашето съществуване в обществото.
Аз колкото и да разсъждавам за смъртта на някой близък, в крайна сметка от вътре ме удря болка, от липсата му в моята реалност.
Ами мен не ме удря болка, защото не усещам липса. Не ми липсва защото не ми е необходимо нищо от това, което "близък" човек може да ми предложи и даде. Не ми трябват прегръдки и милувки, нито морална или емоционална подкрепа. Имам предвид, нямам нищо против да ги получавам, особенно когато някой "близък" изпитва нужда да ми ги даде, повече отколкото аз имам нужда да ги получа. Но за мен са безполезни така или иначе.
Но не ти ли омръзва, не ти вярвам, че във всичко винаги го наблюдаваш отстрани..
Не го наблюдавам отстрани - не смятам че това е изобщо възможно. Всеки гледа от себе си колкото и както може. Но не може да гледаш себе си чрез и през себе си, в смисъл - можеш и го правиш го така или иначе, но това води до големи каши - особенно ако имаш склонност да виждаш много надалеч или да не виждаш изобщо. Затова при всяка интроспекция да си съзнателно безпристрастен и да внимаваш за евентуални скрити пристрастия винаги е за предпочитане, вместо да чувстваш, мислиш и говориш, това което ти се явява повърхностно, на пръв поглед. Просто не става така и шансът е да се оплетеш е почти гарантиран.
DoctorSatan666
12-21-2015, 15:31
Затова ли хората, толкова често биват манипулирани, защото никой нямал достъп до вътрешния им свят мисловни процеси?
Никой няма достъпа да ги осъзнае вместо теб, но когато ги осъзнае сам за себе си и види кои от тях са общи с твоите, същия има силата да се възползва от тях, и колкото по-малко ги осъзнаваш, толкова повече нараства силата му. Нали знаеш, само една черна нинджа може да победи друга черна нинджа :D
defender
12-21-2015, 18:28
Нали знаеш, само една черна нинджа може да победи друга черна нинджа :D
Тъй като се съмнявам в добрите ти намерения на върл сатанист, залагам си печените фъстъци, които си хапвам, че ти си от черните нинджи.
LoveInfect
12-21-2015, 19:40
Докторе, аз не разбрах до какво води това САМОосъзнаване.. Смисъл, ние сме част от обществото, или поне в човешката природа си има заложен стремеж към това да сме част от такова. Докато самоосъзнанието... то ни разграничава от другите хора, отделя ни от тълпата. Аз мисля че се самоосъзнах, и се гледам да се отсамосъзная, защото обкръжението в което съм не търси това в мен.
golemiq_korab_minava
12-21-2015, 21:06
Ами мен не ме удря болка, защото не усещам липса. Не ми липсва защото не ми е необходимо нищо от това, което "близък" човек може да ми предложи и даде. Не ми трябват прегръдки и милувки, нито морална или емоционална подкрепа. Имам предвид, нямам нищо против да ги получавам, особенно когато някой "близък" изпитва нужда да ми ги даде, повече отколкото аз имам нужда да ги получа. Но за мен са безполезни така или иначе.
Не го наблюдавам отстрани - не смятам че това е изобщо възможно. Всеки гледа от себе си колкото и както може. Но не може да гледаш себе си чрез и през себе си, в смисъл - можеш и го правиш го така или иначе, но това води до големи каши - особенно ако имаш склонност да виждаш много надалеч или да не виждаш изобщо. Затова при всяка интроспекция да си съзнателно безпристрастен и да внимаваш за евентуални скрити пристрастия винаги е за предпочитане, вместо да чувстваш, мислиш и говориш, това което ти се явява повърхностно, на пръв поглед. Просто не става така и шансът е да се оплетеш е почти гарантиран.
Щом не усещаш липса и не ти е необходимост от даряване на любов, то тогава утре може да ти хрумне да избиеш 1 милион души, кел файда. Друг извод, който си правя от тези думи е, че ти няма да можеш да даряваш такава любов, защото при това положение няма да влагаш никакви вътрешни истински чувства. А един такъв безцветен свят с какво ще бъде по-добЪР? Съгласен съм, че ние трябва да сме безпристрастни в много случаи, за да предприемаме правилните и обмислени рационално решения, но в другата крайност, спрем ли напълно да разчитаме на нашите чувства, то ставаме твърде безразлични за всичко. Дали разумът ни и човешката мисъл е минала тези граници, в които може да осъществяваТ нормално и хармонично съществуване, да сме напълно безпристрастни към всичко? В крайна сметка обаче ние сме зависими от тялото си, от апетитът ни. Може би, след хиляди години ще успеем, но така или иначе, по-важно е да се научим не как да махнем чувствата си, ами да ги контролираме и прилагаме правилно.
иМАШ право.
DoctorSatan666
12-22-2015, 15:44
Щом не усещаш липса и не ти е необходимост от даряване на любов, то тогава утре може да ти хрумне да избиеш 1 милион души, кел файда.
Защо си мислиш че вече не ми е хрумвало. Не 1 милион, а 1 милиард бих избил. Светът не принадлежи на мързеливи, неорганизирани и глупави хора и раси. Не, светът е трофей, който чака своя покорител. Никой отделен човек, група, нация, континент или раса няма специално, дадено свише право да съществува. Всичко е въпрос на сила и воля. Които няма силата, волята и разума да живее, той не заслужава живота си. И това е валидно както сега, така и преди, така и за в бъдеще - въпреки че законово, морално и културно европейската цивилизация е умишлено обърната тотално срещу това, за целите на шайка интернационални бизнесмени и лобисти.
Друг извод, който си правя от тези думи е, че ти няма да можеш да даряваш такава любов, защото при това положение няма да влагаш никакви вътрешни истински чувства.
Не точно, не ми е потребно да раздавам фалшива любов, загриженост и най-вече да изисквам същото обратно. Моята любов е към всичко и всички, поравно, без специални заслуги, без условия и клаузи. Само че това няма нищо общо със стандартното разбиране за любов. Това е една от онези думи, в които всеки непременно влага свой собствен смисъл. Аз предпочитам думата разум, или разбиране. Нямам нужда от любов, защото всичко което съм, мисля, правя е така или иначе любов, т.е. разбиране. Нямам нужда и от омраза, защото как мога да мразя нещо ако го разбирам? Или обратното, как бих могъл да го разбера, ако го мразя преди това. Противопоставям се на много неща, но винаги с разбиране и един вид уважение, и никога с претенцията че има някаква друга причина да му се противопоставям, освен моя лична такава.
А един такъв безцветен свят с какво ще бъде по-добЪР?
Как безцветен? Тъкмо обратното - тази огромна гама от душевни явления и процеси е видима само когато човек може да види отвъд предварително установени отношения и модели на реакция. Не може да видиш дъгата, ако виждаш всичко в черно и бяло, нали?. А за реагиращия човек, които има твърдото убеждение и вяра че емоциите, мислите и неговите преживявания и илюзорна реалност са истински, всичко е черно и бяло, любов и омраза. Ето това е истинската безцветност - да си заключен във границите на собствената си илюзия и всичките ти възприятия да са подчинени на нея, без дори да го осъзнаваш. Иначе разбирам защо го сравняваш с безцветност - емоционалните хора изглеждат много цветни, изпълнени с контраст и противоречие, и моя емоционален свят уверявам те е също толкова колоритен, въпреки че отвън изглежда студен и коравосърдечен.
И какво имаш предвид под истински вътрешни чувства. Това че се случват не само външно, но и вътрешно, доказателство ли е за тяхната автентичност. Не знам дали си обстойно запознат, има един психологически феномен при бебетата, където когато са лишени от вниманието на майката, започват да плачат. Не защото ги боли, или са гладни, а просто защото искат внимание. Сега, би било абсурдно да твърдим че бебето осъзнато симулира плач, за да получи внимание. И все пак това е вид симулация. Това което искам да кажа е че, едно играене на роля, дори и човека да вярва в ролята си, не я прави по-малко роля. Даже някои мислители твърдят че в еволюционно отношение, именно това е причината да има вяра изобщо - защото тези които най-добре симулират емоционалност, са най-добри манипулатори. И този механизъм, да вярваш сам на собствените си глупости когато и където ти е потребно, е един вид последствие от това. Това пък е следствие от едно друго еволюционно развитие - в животинския свят е от особенно значение индивидите да се разпознават помежду си - дали са вражески, приятелски, сексуално настроени. Тук е смисъла на появата на всички жестове на лицето и тялото. При човека обаче, те могат да бъдат симулирани - което води до развитието на 2 особенно полезни качества - качеството да си добър актьор, и качеството да разпознаваш добрите актьори.
Дали разумът ни и човешката мисъл е минала тези граници, в които може да осъществяваТ нормално и хармонично съществуване, да сме напълно безпристрастни към всичко?
Не, и аз затова неведнъж съм казвал че човечеството е все още на ниво ясла или детска градина. Но бавно вървим натам, и то първия и основен фактор за това е именно индивидуалното съзнание - там е двигателя на всяка социална промяна. Затова промяна на чисто социално равнище просто не е достатъчна. Нужна е качествена промяна в индивидуалното съзнание, която да е толкова масова че да се отрази и на колективно равнище. Но този процес е много бавен и труден.
В крайна сметка обаче ние сме зависими от тялото си, от апетитът ни
Зависим си чисто физически, но ако погледнеш повечето хора тяхната зависимост е повече психическа. Ако не ми вярваш, да те питам следното: Колко хора според теб знаят как точно работи човешкия организъм и храносмилателната система? Дали знаят колко калории дневно са им необходими? Когато някой си купи храна, дали гледа само хранителната й стойност? Дали гледа на храната само като средство за оцеляване, или иска да си купи нещо "вкусно"? Ами тези глупости с " трябва да се храниш ПОНЕ три пъти дневно", мислиш ли че имат научно основание? Съжалявам че трябва да се повтарям, но пак ще спомена този пример - може би си гледал филма "Живи", по деиствителен случай, за самолетна катастрофа в Андите, където оцелелите започват да ядат човешки трупове НА ТРЕТИЯ ДЕН, заради страх да не умрат от глад. А знаеш ли колко човешкия организъм може да живее без храна? Поне 2-3 седмици, а те ядат трупове на третия ден. Как мислиш, дали зависимостта е от тялото, или от нещо друго?
golemiq_korab_minava
12-22-2015, 16:29
Защо си мислиш че вече не ми е хрумвало. Не 1 милион, а 1 милиард бих избил. Светът не принадлежи на мързеливи, неорганизирани и глупави хора и раси. Не, светът е трофей, който чака своя покорител. Никой отделен човек, група, нация, континент или раса няма специално, дадено свише право да съществува. Всичко е въпрос на сила и воля. Които няма силата, волята и разума да живее, той не заслужава живота си. И това е валидно както сега, така и преди, така и за в бъдеще - въпреки че законово, морално и културно европейската цивилизация е умишлено обърната тотално срещу това, за целите на шайка интернационални бизнесмени и лобисти.
Значи и аз бих избил, но не расов принцип. Просто се претъпка с мърша. Проблемът е, че дори да имаш тази възможност, това няма да промени еволюцията. Ти ще се направиш на Бог, но с избиване нищо няма да промениш. Противоречиш си. По-долу писа, че промяната трябва да настъпи с личностно осъзнание, а не с масов геноцид, както Хитлер се е опитал да направи. Затова те съветвам да не пренебрегваш древните учния на човечеството, които призовават за това ''добро''.
Не точно, не ми е потребно да раздавам фалшива любов, загриженост и най-вече да изисквам същото обратно. Моята любов е към всичко и всички, поравно, без специални заслуги, без условия и клаузи. Любовта не изисква очакване или изискване на замяна. Трудното е да обичаш нещо, което не те обича. Говори като Исус хах
Как безцветен? Тъкмо обратното - тази огромна гама от душевни явления и процеси е видима само когато човек може да види отвъд предварително установени отношения и модели на реакция. Не може да видиш дъгата, ако виждаш всичко в черно и бяло, нали?. А за реагиращия човек, които има твърдото убеждение и вяра че емоциите, мислите и неговите преживявания и илюзорна реалност са истински, всичко е черно и бяло, любов и омраза. Ето това е истинската безцветност - да си заключен във границите на собствената си илюзия и всичките ти възприятия да са подчинени на нея, без дори да го осъзнаваш.
Огромна гама от душевни явления и процеси, изключващи чувствата?
Нямах предвид да се реагира на всички емоциите, а да се взимат в предвид и те. Както и да е, ти си знаеш.
Зависим си чисто физически, но ако погледнеш повечето хора тяхната зависимост е повече психическа. Ако не ми вярваш, да те питам следното: Колко хора според теб знаят как точно работи човешкия организъм и храносмилателната система? Дали знаят колко калории дневно са им необходими? Когато някой си купи храна, дали гледа само хранителната й стойност? Дали гледа на храната само като средство за оцеляване, или иска да си купи нещо "вкусно"? Ами тези глупости с " трябва да се храниш ПОНЕ три пъти дневно", мислиш ли че имат научно основание? Съжалявам че трябва да се повтарям, но пак ще спомена този пример - може би си гледал филма "Живи", по деиствителен случай, за самолетна катастрофа в Андите, където оцелелите започват да ядат човешки трупове НА ТРЕТИЯ ДЕН, заради страх да не умрат от глад. А знаеш ли колко човешкия организъм може да живее без храна? Поне 2-3 седмици, а те ядат трупове на третия ден. Как мислиш, дали зависимостта е от тялото, или от нещо друго?
То можем и с паница ориз да кретаме, ама в днешната цивилизация оставяш на улицата. Щото без пари си оставаш едни пияница, с голяма брада, нищо колко и осъзнат да си, дето не може да спи от шума на метрото в канализацията колега. Иначе можем и с малко да съществуваме. ;)
Това лично осъзнание и тоя висш разум доста може да закъзснее, ако се има предвид, че и преди 2 хиляди години е имало хора като Аристотел и Исус и още нищо не се е променило ххаха
defender
07-11-2016, 13:30
Къде ми изчезна темата "Православие"? Някой знае ли какво се е случило?
anonymous990763
07-11-2016, 14:24
Къде ми изчезна темата "Православие"? Някой знае ли какво се е случило?
Възможно е някой модератор да я е изтрил като е махал порнографските гифчета.
defender
07-11-2016, 14:48
Възможно е някой модератор да я е изтрил като е махал порнографските гифчета.
Ами то тогава, да беше изтрил целия форум, тя порнографията беше навсякъде.
Явно е тенденциозно!
Ами то тогава, да беше изтрил целия форум, тя порнографията беше навсякъде.
Явно е тенденциозно!
И моята тема е била изтрита.
Явно е тенденциозно !
П.С. Хубава рисунчица си сложил на първата страница, ти ли я нарисува ?
defender
07-12-2016, 12:05
И моята тема е била изтрита.
Явно е тенденциозно !
Твоята тема си стои:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/576741-%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC
темата за Юдаизма също:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/577632-%D0%AE%D0%B4%D0%B0%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
А рисунката не съм я рисувал аз.
Твоята тема си стои:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/576741-%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC
темата за Юдаизма също:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/577632-%D0%AE%D0%B4%D0%B0%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
А рисунката не съм я рисувал аз.
Ех, май и ти си си намерил темата.
defender
12-29-2016, 11:18
Учените установиха и демонстрираха нагледно чрез експеримент, как точно му идва философската муза на докторчето666:
http://www.gifporn.me/2016/12/dont-eat-the-herb/
интересно за кой се мисли докторчето че да определя кой заслужава да живее и кой не
че и да определя кои какви са
до сега природата не е създала нещо излишно няма и да създаде
колко жалко е че за такива идиоти човешкия живот ще остане най-евтиното средство за измерване и за търгуване
всеки е нечие дете на човек който го е създал с любов и го е отгледал с любов и същото това дете обича някой и е обичан от някой и никой няма право да отнеме някого от другите (убие) само защото за него света е трофей
повръща ми се от хора като теб
интересно за кой се мисли докторчето че да определя кой заслужава да живее и кой не
...
колко жалко е че за такива идиоти човешкия живот ще остане най-евтиното средство за измерване и за търгуване
... никой няма право да отнеме някого от другите (убие) само защото за него света е трофей
повръща ми се от хора като тебВиж си подписа и тогава говори, кой-какъв е:
човешкия живот струва 2.5лв,толкова струва един патрон
Руски лицемер долен :x !
Виж си подписа и тогава говори, кой-какъв е:
човешкия живот струва 2.5лв,толкова струва един патрон
Руски лицемер долен :x !
Това е цитат от книгата "един от първа дивизия" автор е Капитан Георги Георгиев участник във войната и в превземането на Букурещ и е бил много по-достоен човек от теб за това не смей да съдиш
За глупав и неук човек като теб реакцията ти е нормална обаче
Това е цитат от книгата "един от първа дивизия" автор е Капитан Георги Георгиев участник във войната и в превземането на Букурещ и е бил много по-достоен човек от теб за това не смей да съдишАко е цитат от някого, той се слага в кавички и след него се посочва източникът му! В противен случай си приписваш авторство!
За глупав и неук човек като теб реакцията ти е нормална обаче:D :razz:
Alucard666
12-30-2016, 12:06
че и да определя кои какви са
до сега природата не е създала нещо излишно няма и да създаде
всеки е нечие дете на човек който го е създал с любов и го е отгледал с любов и същото това дете обича някой и е обичан от някой и никой няма право да отнеме някого от другите (убие) само защото за него света е трофей
повръща ми се от хора като теб
http://i.imgur.com/gAnDimy.gif
Споделям факти приятелю, не убеждения. Историята достатъчно добре е показала, и сега дори още повече показва, как тоя който не се бори за живота си, не го заслужава и съответно го губи. Естествено разбирането на една такава тънка диалектика между борба и право, между свобода и жертва, между величие и трагедия, е далеч от плебейския ти, робски морал. Няма нищо по-нагло и отвратително за философския вкус, от претенцията за задължителна любов.
И ти, и дефендър, и повечето пишещи тук, като представители на тоя морал, много обичате да се напъвате за "равноправие" и "справедливост", но това издава само вашата собствена липса на висш, волеви императив - такъв който не пита за позволение, който не се стреми да угоди на стадото - който се утвърждава сам по силата на своето величие.Това издава само вашето неразбиране на какво искате, какво ви липсва, а оттам и неразбиране на собственото ви страдание - откъде и защо произлиза. Като такива "малки" хора, у вас е изключителна заложена тенденцията да обяснявате всичко с външни, независими от вас причини, било то Бог, Сатаната, някакво измислено вселенско тяло олицетворяващо всичко онова, което искате да скриете от себе си и затова го виждате като грозно(онова което ви намеква и подстрекава към собственото ви унищожение ). Винаги някой трябва да ви е виновен. В тези обвинения се намира цялата квинтесенция на съществуването ви. Вие се опиянявате от обвинения, така както всяка "дребна" същност се опиянява от псувни, обиди и изливане на злоба. Това обвинениена другите в зло и неморалност е всъщност вашия собствен катарзис към постигане на една вечно недостижима моралност за вас самите.И докато не можете, но искате да постигнете тая моралност, то сте во веки обречени да виждате сянките на неморалност навсякъде около вас (или и във вас, за християните).Оплакването и съжалението, като израз на нисша душевност, ви създават един морален подиум, където волята за власт намира своя отдушник, макар и в противоположна на целта на тая воля посока. Така зад всяко обвинение, всъщност стои воля за отмъщение. Вие упреквате други за самочувствието и волята им, защото сами не можете да си ги позволите. Източник на вашата позиция е самообвинението инструментализирано като морален и политически съдник.
Няма кой знае каква разлика между това да обвиняваш другите или да обвиняваш себе си - първото е характерно за "борците за равноправие", а второто за християните. Общото в случая че някой трябва да е виновен, тоест вие избирате отмъщението като решение на собственото си страдание. Оттам насетне е само въпрос на потребност към какви обекти жаждата ви за мъст ще се насочи.
golemiq_korab_minava
12-30-2016, 12:34
Докторе. Означава ли, че не ти пука за чуждото страдание?
Alucard666
12-30-2016, 12:55
Какво имаш предвид под "дали ми пука" - дали съм против чуждото страдание и страданието изобщо? Дали бих направил нещо за да предотвратя чуждо страдание? Не, смисълът на страданието се разкрива в трансценденцията, така както смисъла на трагедията се разкрива във величието. Но това че не съм против, не значи че съм за, въпреки че доста плоски хора ще го разберат така. Така или иначе, всеки е отговорен сам за своето страдание и как ще го канализира. Не ми е обект на интерес да оценявам чуждото страдание, още по-малко пък да се правя на загрижен и действащ против него. Тези, които виждат собственото си страдание като причинено от другите, са същите които привиждат собственото си спасение в спасението на другите.Това е наивна, малка игра.
golemiq_korab_minava
12-30-2016, 13:08
Тоест не ти пука, че едни хора са под робство? Ако притежаваше сила, щеше ли да желаеш всички хора да се просветят и в крайна сметка, да живеят в мирно съжителство? Какво е това величие? Това не е разумно. Да смачкаш мравка, защото е по-малка и слаба от теб? Е, това ли е величие? Величие не е ли нещо, което да създадеш, да подпомогнеш с любов, да има положителен напредък, да има смисъл. А не просто една игра на кой е по по- най. Кой да ти бръкне в джоба.
Аз пък вярвам, че може да се живее по -мъдро и с повече любов, да няма страдание.
Защо да не е възможно?
Ти не страдаш ли някога?
Как успя да не стадаш?
Да, трябва да го изпиташ, за да го разбереш... Но това е по-скоро липса на ум, защото хората постоянно го изпитват и постоянно си го създават.
Alucard666
12-30-2016, 14:59
Написал си си една автобиография, която няма нищо общо с казаното от мен. Нещо ми подсказва, че целта на написаното от теб няма дори претенцията да се докосне до нещата, които разглеждам, а има претенция да бъде просто и само автобиография.
Много хора тук си пишат автобиографиите, уж под претекст, че се изказват за нещо друго. Повечето дори не го осъзнават, още по-малко пък се опитват да прочетат себе си в написаното. Опитай се да прочетеш сам себе си в написаното и ще видиш как дефинициите на думите ти са опорочени от личен багаж и масови заблуди и едва тогава ще можеш да вникнеш в моята перспектива. А дотогава, можем само да си играем на развален телефон. Но ок, виждам че имаш желанието да вникнеш в нещата. Вече на какво е продукт това желание си е твоя отговорност и само ти можеш да си дадеш отговор на това. Аз мога да ти предложа само моя труд, моя модел - ти ако нямаш една широкоскроеност и пластичност в менталното моделиране, това никой не може да ти го даде. Но така или иначе, ето мото виждане:
Тоест не ти пука, че едни хора са под робство?
Някои хора винаги са били под робство, в една или друга форма, тоест винаги е имало робско мислене и морал, но проблема идва едва когато се напираш да правиш господари от тях. Защото така те осъзнавайки собствената си низост и положение, те винаги ще се опитват да я направят валидна за всички - да принизят всички до тяхното ниво, в стремеж да избягат от тая низост. Ето от тук тръгва генезиса на идеята за равноправие. Не случайно тая идея за равноправие винаги започва от идеята за несъществуваща несправедливост и съответно кулминира в желанието за справедливост (Революция, Деня на страшния съд и др подобни). За роба е винаги правило да обвини господаря си за своето робство, вместо сам да стане господар. Нали тъкмо затова е роб. Нали тъкмо затова сега с такава бурна фанатичност се цели да се свали всякаква форма на авторитет, понеже някой може да се обиди и да се припознае като по-нисш в лицето на тоя авторитет. Не случайно днешния Бог са парите, защото в тях робите могат да се привиждат с господарски одежди. Изобщо тоя проблем с робското и господарското е твърде сложно развит във времето, за да бъде разбран само от позицията на днешните реалности. Един човек неминуемо трябва да се запознае с историческото развитие на морала и свързаните с него прослойки и конкретни индивиди, от стратифицикацията на древна Индия, през юдаизма и неговото робско отроче християнството, през Платон и древните гърци, през събитията водещи до френската революция, Маркс и социалистическата идея, та чак до сега.
Ако притежаваше сила, щеше ли да желаеш всички хора да се просветят и в крайна сметка, да живеят в мирно съжителство?
Ако всички хора бяха просветени? Това не е ли парадокс? Как може да има просветени, без непросветени? И ако всички бяха просветени, това не обезсмисля ли всякакво просветление? И защо към мирно съжителство? Колко много болнавост, скука и самопрезрение има в едно такова желание за мир.... не, не желание, а изискване! Ти не желаеш мир, а го изискваш! , Желаещията, осъзнаващ се като такъв, никога няма претенцията че желаното му се полага, още повече че е възможно да получи желаното, само защото го желае. Напротив, великия човек желае тъкмо защото не му се полага. Само болнавия ще си измисли всякакви причини защо нещо му се полага, когато сам няма волята да го завоюва.
Представи си за момент че си Бог и пред теб има табло с бутони за всяко едно твое желание. Това не обесмисля ли желаенето изобщо? Не мислиш ли че в това огромно изобилие от неща, които можеш да получиш, накрая ще ти омръзне и ще натиснеш бутона, на който пише "Изненада". И тогава ще видиш че цялата тая хипотетична картина с теб като Бог е напълно реална. Та , т.нар. свободна воля е неразривно свързана със случайността и неопределеността. Тоест, волята не може да съществува без тях. И сега ти ми казваш, "ама моята воля не иска неопределености, не иска хаос и случайност, а ред и мир." Е, как очакваш волята ти да надделее тогава, когато сама реже клона, на който седи?
Да смачкаш мравка, защото е по-малка и слаба от теб?
Но това не е перспективата на мачкащия! Това дори не е перспективата на тоя който гледа мачкането. Не, по скоро това е перспективата на мравката! Аз не отричам съществуването и на двете перспективи, но въпроса ми е защо избираш да гледаш на себе си като смачкана мравка? Действително само мравката би обвинила мачкащия че я мачка, защото е по-малка и слаба от него, докато мачкащия дори не е разбрал, че я е настъпал. Този който крачи с големи стъпки неминуемо ще смачка няколко мравки по пътя си. Такъв е фундамента на закона на волята. А тия, които са малки, винаги ще се чувстват смачкани.
Величие не е ли нещо, което да създадеш, да подпомогнеш с любов, да има положителен напредък, да има смисъл.
За мен ценноста на едно нещо никога не се изразява в постижението на неговата цел, а в цената която трябва да се плати за това постижение. Ето защо величието никога не може да бъде сведето до нещо позитивно или полезно, така както се приема в обществото. Величието винаги стои отвъд границите на доброто и злото. Единствените граници в които попада са красивото и грозното. Но какво човек приема за красиво? Красиво, само за себе си е безсмислено понятие. В оценяването на нещо като красиво, човек сам идеализира себе се в ролята на съдник, тоест човек сам се кланя на себе си защото се поставя като мярка за красиво и съвършенно. Всичко това иде да покаже че човека е първия и единствен източник и живо основание на естетиката, тоест идеята за красота не може да се разглежда като нещо обективно и независимо от човека.
С това се постановява егоизъм във всеки морал и всеки морал претендиращ за неегоизъм(като алтруизма) е пълно лицемерие. Поради същата причина, егоизма може да се срещне както във форма на величие, така и във форма на нещо отвратително, противоестествено и "малко". Егоизма е същността на великия човек, но когато той се замаже и дегизира във формата на робски морал, идеите за любов, солидарност и справедливост са естествените продължения на такъв морал.
А не просто една игра на кой е по по- най. Кой да ти бръкне в джоба.
Целта на никой велик и свободен не е да се покаже кой е по-по-най - това е тъкмо занимание на робите. Тия проблеми съвсем не го тревожат.
Аз пък вярвам, че може да се живее по -мъдро и с повече любов, да няма страдание.
Защо да не е възможно?
Защото без страдание няма удоволствие. Силния не става такъв без необходимост. Великия става велик тъкмо в лицето на опасността. Свободен е само воюващия със света и със себе си.
Как успя да не стадаш?
А ти как успя да страдаш :D ? Надявам се разбираш колко неподходящ е такъв въпрос. Тук няма успяване и неуспяване. Има лично решение. Ще страдаш ли или няма да страдаш? Само от теб зависи.
golemiq_korab_minava
12-30-2016, 15:33
Днешното робство, а може би и преди години - се свежда до манипулация над човешкото съзнание.
Когато един човек е държан в невидение и празнота, то естествено ще може да бъде контролиран и използван. В това са вклчени не само културите, но и медиите, религиите, образователната система..
За съжаление хората нямат толкова силно интелектуален потенциал, за да могат да се борят, а още по-малко - за да създават и творят светове.
И се получава точно това, за каквото използваме животинския добитък.
И може би си прав до някъде, но и грешиш от друга страна.
Защото такава цивилизация е обречена на гибел. Защото войните не СА творение на Божията сила, която в съвкупността си би следвало да е едно цяло, а не разделено на различни сектори. И какво правят хората в господството си да се налагат над всичко останало, да владеят всичко?
ПоТоп е доказано, че е съществувал. Доказано е, че е имало изчезнали цивилизации, много по-развити от нас. : ) Ако така продължаваме и ние ще изчезнем. Никаква еволюция няма на съзнанието, свръзана с омраза или изкуственото пречиняване на смърт и разруха.
Като цяло обаче никой не е казал, че владетелите са толкова осъзнати същества.
Какво мислиш за монасите в Непал?
Alucard666
12-30-2016, 16:17
Днешното робство, а може би и преди години - се свежда до манипулация над човешкото съзнание.
И кои е отговорен за тая манипулация - манипулиращия или манипулирания, който в следствие на неосъзнатост предоставя възможност да бъде манипулиран?
Когато един човек е държан в невидение и празнота, то естествено ще може да бъде контролиран и използван.
И кой по точно те държи в неведение и празнота, когато целия свят в момента е достъпен на върха на пръстите ти?
За съжаление хората нямат толкова силно интелектуален потенциал, за да могат да се борят, а още по-малко - за да създават и творят светове.
Потенциал има, бих казал дори огромен. Няма воля, няма смелост...
И може би си прав до някъде, но и грешиш от друга страна.
"Това ще се направя, че не съм го видял" - Орхан Мурад
Защото войните не СА творение на Божията сила, която в съвкупността си би следвало да е едно цяло, а не разделено на различни сектори.
Тук нищо не разбрах. Перифразирай.
ПоТоп е доказано, че е съществувал. Доказано е, че е имало изчезнали цивилизации, много по-развити от нас.
Не съм в настроение за конспиративни оргазми. Ако искаш да си чешеш егото със страшни историйки за потопи, извънземни и илюминати, няма проблем. Но за мен тия въпроси са толкова далечни и недоказуеми, че подобно на въпроса с Бог, изобщо не си струва да ги разглеждам, дори и от просто любопитство. А твоето отношение към тия въпроси определено не показва чисто любопитство, а има някаква психологическа предпоставка да утвърждаваш нещата като "истински".
За всеки същински откривател и евристик, нуждата нещо да е "реално", "истинско" и "вярно" е напълна безсмислица. Откривателите работят с модели, теории, предположения, вероятности, условности, коефициенти на адекватност. Никой евристик не се занимава с истината, защото такава няма. Всеки изведен принцип или правило винаги се намира в някакъв контекст, тоест всеки принцип е валиден в някакви граници. Що се отнася до фактите, с които се гради модел - прочитането нещо, някъде, с претенцията че е факт съвсем не го прави факт. Факт е когато сам можеш да го провериш - тук и сега, само с наличното. Ти ходи ли да светиш на Нои, че разбра за потопа? Влезе ли в космически кораб, поговори ли си с извънземните? Спусна ли се до дъното на Северно море(или там където се намира) за да намериш Атлантида? Естествено че не.
golemiq_korab_minava
12-30-2016, 16:35
И кои е отговорен за тая манипулация - манипулиращия или манипулирания, който в следствие на неосъзнатост предоставя възможност да бъде манипулиран?
И кой по точно те държи в неведение и празнота, когато целия свят в момента е достъпен на върха на пръстите ти?
Потенциал има, бих казал дори огромен. Няма воля, няма смелост...
"Това ще се направя, че не съм го видял" - Орхан Мурад
Тук нищо не разбрах. Перифразирай.
Не съм в настроение за конспиративни оргазми. Ако искаш да си чешеш егото със страшни историйки за потопи, извънземни и илюминати, няма проблем. Но за мен тия въпроси са толкова далечни и недоказуеми, че подобно на въпроса с Бог, изобщо не си струва да ги разглеждам, дори и от просто любопитство. А твоето отношение към тия въпроси определено не показва чисто любопитство, а има някаква психологическа предпоставка да утвърждаваш нещата като "истински".
За всеки същински откривател и евристик, нуждата нещо да е "реално", "истинско" и "вярно" е напълна безсмислица. Откривателите работят с модели, теории, предположения, вероятности, условности, коефициенти на адекватност. Никой евристик не се занимава с истината, защото такава няма. Всеки изведен принцип или правило винаги се намира в някакъв контекст, тоест всеки принцип е валиден в някакви граници. Що се отнася до фактите, с които се гради модел - прочитането нещо, някъде, с претенцията че е факт съвсем не го прави факт. Факт е когато сам можеш да го провериш - тук и сега, само с наличното. Ти ходи ли да светиш на Нои, че разбра за потопа? Влезе ли в космически кораб, поговори ли си с извънземните? Спусна ли се до дъното на Северно море(или там където се намира) за да намериш Атлантида? Естествено че не.
Неосъзнатия няма как да е виновен, когато е неосъзнат. Осъзнатия е винове за действията си над неосъзнатия. Макар че истинския осъзнат ще знае какво прави.
Колко държави посети в реалността, за да твърдиш, че целия свят ти е на върха на пръстите? Знаеш ли какво се прави в НАСА ? Влезе ли под тайните подземни бази и градове, за да знаеш какво има ?
Потенциал има, но той е манипулиран, за да не се прояви. Още от възпитанието на децата тръгва всичко.
Какво да ти дефинирам - нямам ясни доказателства.
Ти искаш 100% доказателства, само че такива не съществуват.
Щом истина няма, няма и една реалност. Да.. Има много реалности.
Alucard666
12-30-2016, 18:02
http://i.imgur.com/4IY6tcS.jpg
golemiq_korab_minava
12-30-2016, 18:05
Голям фен си на този Хитлер... А той сам е бил използван.. :Д
Ако е цитат от някого, той се слага в кавички и след него се посочва източникът му! В противен случай си приписваш авторство!
:D :razz:
продължаваш да си глупав
та докторе
майка ти и баща ти от желание за контролиране или от мания за величие те създадоха?
и защо ли са ти прощавали всички грешки и ще продължават да го правят
силния човек помага на другите той издига
а такива душевно слаби страхливци като теб се защитават с това като се опитват да смачкат по-слабия от тях
и това е така понеже се страхуват че някой някъде ще ги задмине и ще стане нещо повече от тях или че ще им вземе нещо си там
говори каквото си искаш но ще си останеш една слаба душа и ако не ми вярваш мога да ти го докажа
Голям фен си на този Хитлер... А той сам е бил използван.. :Д
фен е на бояджия който е бил наричан лудия ефрейтор и същия този твърди че хората са му вярвали защото е изричал големи лъжи
и колкото е по-голяма е една лъжа толкова повече ти вярват и е прав
та цялата вяра в Хитлер е една лъжа и нищо повече
заблудена овца и това е
Четейки коментарите, се сетих за този отказ.
http://cao.bg/великият-инквизитор-и-разбиранет/
Alucard666
12-30-2016, 18:34
докторе
майка ти и баща ти от желание за контролиране или от мания за величие те създадоха?
Разбира се. Инстинкта за съхранение на рода е най-първичната форма на волята за власт.
и защо ли са ти прощавали всички грешки и ще продължават да го правят
Ама.... та.... те не са ми прощавали всички грешки, лол . Пък и отдавна вече не ми е необходимо нечие опрощение, от майка, баща или мен самия. Какво точно се опитваш да ми покажеш с това?
силния човек помага на другите той издига
Мда, и аз съм гледал анимационни филмчета и американски екшъни.
а такива душевно слаби страхливци като теб се защитават с това като се опитват да смачкат по-слабия от тях
и това е така понеже се страхуват че някой някъде ще ги задмине и ще стане нещо повече от тях или че ще им вземе нещо си там
Това е така, само дето аз не се опитвам да мачкам никой. Аз просто си вървя по моя път и само тук-там настъпвам някой :D. Ам да са пазят ве. Ти и ти като кораба, дето вика че неосъзнатия не бил виновен, понеже е неосъзнат? Че върху кой лежи отговорността за неосъзнатост ако не върху самия неосъзнат? Аз съм виновен, щото ти си тъп... Айде без глупости.
говори каквото си искаш но ще си останеш една слаба душа и ако не ми вярваш мога да ти го докажа
Добре, докажи го.
Разбира се. Инстинкта за съхранение на рода е най-първичната форма на волята за власт.
Ама.... та.... те не са ми прощавали всички грешки, лол . Пък и отдавна вече не ми е необходимо нечие опрощение, от майка, баща или мен самия. Какво точно се опитваш да ми покажеш с това?
Мда, и аз съм гледал анимационни филмчета и американски екшъни.
Това е така, само дето аз не се опитвам да мачкам никой. Аз просто си вървя по моя път и само тук-там настъпвам някой :D. Ам да са пазят ве. Ти и ти като кораба, дето вика че неосъзнатия не бил виновен, понеже е неосъзнат? Че върху кой лежи отговорността за неосъзнатост ако не върху самия неосъзнат? Аз съм виновен, щото ти си тъп... Айде без глупости.
Добре, докажи го.
не гледам филми и ти говоря с факти от реалния ми живот
и това че нямаш нужда от опрощение не значи че не го получаваш просто не го осъзнаваш
и гледай да не ми стоиш на пътя тогава
пък за доказателството извикай всички хора които си смачкал или контролираш чрез силата си аз ще ти покажа всички на които съм помагал и ще видим колко ще застанат до теб
самото доказване ще ти покажем на място
ех грозен грозен
Alucard666
12-30-2016, 18:57
пък за доказателството извикай всички хора които си смачкал или контролираш чрез силата си аз ще ти покажа всички на които съм помагал и ще видим колко ще застанат до теб
Там е разликата между мен и теб, приятелю. На мен не ми трябва някой да стои до мен, защото винаги стоя сам, без някой да ме подпира отстрани. Моя път е през мен самия, не през другите. Не виждам как това доказва нещо. Доказва само как в желанието си за равноправие си готов да наложиш своето право над другите, което си е особен вид лудост. Все едно да убиваш хора в името на мира. Сравнението е шокиращо адекватно. Поне имаш смелостта да напишеш едно чисто лицемерие.
golemiq_korab_minava
12-30-2016, 19:01
Ако има нещо, което да се премахне, за да има мир в световен мащаб..
бой :D
Там е разликата между мен и теб, приятелю. На мен не ми трябва някой да стои до мен, защото винаги стоя сам, без някой да ме подпира отстрани. Моя път е през мен самия, не през другите. Не виждам как това доказва нещо. Доказва само как в желанието си за равноправие си готов да наложиш своето право над другите, което си е особен вид лудост. Все едно да убиваш хора в името на мира. Сравнението е шокиращо адекватно. Поне имаш смелостта да напишеш едно чисто лицемерие.
не просто това е твоята гледна точка
просто искам да знаеш че не ти искам нищо но ако ти стоя на пътя ще се пазя подобаващо от теб както искаш да направя
ти решавай дали ще ме заобиколиш
това че обичам да помагам на другите не значи че ще оставя някой да мине през мен
пък и дори да няма нужда от никой ти гарантирам че хората сами ще дойдат и без да ги викам
надявам се да имаш и ти такива приятели
Alucard666
12-30-2016, 19:45
това че обичам да помагам на другите не значи че ще оставя някой да мине през мен
Но въпроса не беше в това дали ще мина през теб, а дали минавам през другите. Така че кое от двете не искаш? Да не минавам през теб или да не минавам през другите Но ето че ти сам си готов да минеш през мен и други като мен, ако се озова на пътя ти ... Ето я волята за власт.
надявам се да имаш и ти такива приятели
Не. Нямам. С много от т.нар. ми приятели съм се опитвал да създам истинско приятелство - такова което не е базирано на условия, взаимни договорки и очаквания. За мен истинското приятелство е да дадеш свобода на другия да бъде каквото поиска. Уви, хората не знаят какво искат да бъдат, затова и се страхуват от такова приятелство. Звучи малко странно, но досега всичката любов, разбиране и градивност, която съм раздал на хората около мен, срещна пълно неодобрение. Хората искат любов и разбиране, но всъщност се страхуват да го получат в пълния пакет. Не, те искат нещо по средата, нещо половинчато и лицемерно - омраза, прикрита зад любов, оценка, прикрита зад фалшива подкрепа. Човек освен да обича враговете си, трябва да се научи и да презира приятелите си.
Но въпроса не беше в това дали ще мина през теб, а дали минавам през другите. Така че кое от двете не искаш? Да не минавам през теб или да не минавам през другите Но ето че ти сам си готов да минеш през мен и други като мен, ако се озова на пътя ти ... Ето я волята за власт.
Не. Нямам. С много от т.нар. ми приятели съм се опитвал да създам истинско приятелство - такова което не е базирано на условия, взаимни договорки и очаквания. За мен истинското приятелство е да дадеш свобода на другия да бъде каквото поиска. Уви, хората не знаят какво искат да бъдат, затова и се страхуват от такова приятелство. Звучи малко странно, но досега всичката любов, разбиране и градивност, която съм раздал на хората около мен, срещна пълно неодобрение. Хората искат любов и разбиране, но всъщност се страхуват да го получат в пълния пакет. Не, те искат нещо по средата, нещо половинчато и лицемерно - омраза, прикрита зад любов, оценка, прикрита зад фалшива подкрепа. Човек освен да обича враговете си, трябва да се научи и да презира приятелите си.
цитирай тая част в която казвам че няма да ти искам нищо и тогава говори през кого ще минавам
а това за приятелите проблема е в теб не в хората
в живота трябва и да даваш не само да взимаш
golemiq_korab_minava
12-30-2016, 19:58
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwipqdi-55zRAhXEWxoKHTtFCdwQtwIIHjAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Del U68UWXuEY&usg=AFQjCNF6ub0_xUB_vm02H_6ddJi9_jkG4A&sig2=TodyxQwJ4TZCmFfLigf6cQ&bvm=bv.142059868,d.d2s
defender
12-30-2016, 20:34
"Хората искат любов и разбиране, но всъщност се страхуват да го получат в пълния пакет"
Докторе дай ми любов, мен не ме е страх. Какви екстри и ласки включва пълният пакет? - за една приятелка питам.
И другото, което е: как съчетаваш любовта със сатанизма?
Alucard666
12-30-2016, 21:17
"Хората искат любов и разбиране, но всъщност се страхуват да го получат в пълния пакет"
Докторе дай ми любов, мен не ме е страх. Какви екстри и ласки включва пълният пакет? - за една приятелка питам.
И другото, което е: как съчетаваш любовта със сатанизма?
Че досега нещо друго освен любов да съм ти давал? И тук под любов съвсем нямам предвид онова нещо между т.нар " влюбени" нито пък онази "родителска" любов. Ако щеш по-добре вместо любов разбирай "интелект" или "разбиране". Пълния пакет на тая любов включва истината и свободата, а ти не можеш да си позволиш нито едно от двете. Нали затова всеки ден ги ръзпъваш на кръст и им се кланяш.
Иначе за сатанизма и любовта не мога да кажа, щот не съм сатанист.
Alucard666
12-30-2016, 21:34
цитирай тая част в която казвам че няма да ти искам нищо и тогава говори през кого ще минавам
Ами тая част?
и гледай да не ми стоиш на пътя тогава
defender
12-30-2016, 21:36
Е как да не си сатанист, не мога да повярвам, самия ти си го казвал. А това 666 за какво го слагаш. Като ми каза, че не си сатанист все едно да кажеш на дете, че дядо коледа не съществува. толкова съм разочарован. Ти ми беше пример за сатанист, по тебе ги преценях другите що за сатанисти са.
Докторе, откъде намираш сила да обичаш другите с истинска любов и приятелство, без договорки. Все пак истински могат да обичат само силните хора.
Alucard666
12-30-2016, 22:23
Е как да не си сатанист, не мога да повярвам, самия ти си го казвал. А това 666 за какво го слагаш. Като ми каза, че не си сатанист все едно да кажеш на дете, че дядо коледа не съществува. толкова съм разочарован. Ти ми беше пример за сатанист, по тебе ги преценях другите що за сатанисти са.
Докторе, откъде намираш сила да обичаш другите с истинска любов и приятелство, без договорки. Все пак истински могат да обичат само силните хора.
Защото не бях пречупен, затова имам силата. Или по-скоро е обратното. Не знам. В детската градина си спомням че имаше една лелка, която беше като еквивалент на торбалан. Помня че ни плашеха, ако по обяд не спим, тая лелка щяла да ни заведе в котелното и да ни напляска, или някаква подобна простотия. Аз естествено никога не спях, защото тогава имах адски хиперактивно въображение. Та, един път си изпатих от тая ситуация - не че са ме били, това беше просто детски мит, само ми издърпаха ушите и ме порицаха. Но още тогава ми стана ясно, че аз нищо лошо не бях направил - порицанието беше символичен акт. Никой нямаше идеята да ме научи на нещо - нямаше и на какво да ме научи, защото спането по обяд като цяло е простотия. С други думи, порицаха ме за да покажат на другите деца, какво да не правят. И още тогава ми се изясни, макар и по наивно детски начин, колко жесток, измамен и подмолен е тоя императив на "доброто". През ученическите години редовно имах проблеми с учителите и ръководството, понеже не зачитах никакви правила и правех на луди определени учители - в много случаи бях по-добре подготвен от самите тях, което ги изкарваше извън релси.Спомням си във 3ти клас как цялото училище ме намрази, понеже бях бутнал едно хлапе от инвалидната му количка. Копеленцето си мислеше, че може да ме псува без причина, само щото има заболяване. Голяма грешка от негова страна, хахахах. Дори и след като баща му дойде да се разправя с мен, аз не се пречупих. Защото всички ми казваха: " Ама той е в инвалидна количка, трябва да му съчувстваме, бла бла бла", а пък всъщност тоя малкия беше просто едно малко заядливо лайно. И тогава също не почувствах да съм сгреши и за първи път ми се изясниха двойните стандарти на това да си "коректен" спрямо останалите. Най-смешното беше в 9ти клас, когато трябваше да си направя регистрация за един международен мулти-култи проект (Да, знам нацист в мулти-култи проект - не е особенно добра идея, но пък можеше да ида в чужбина ). И аз на профила в тоя сайт си сложих моя снимка с лента със свастика на ръката. На следващия ден щяха да ме изключат, но дори и тогава не се пречупих и ги опровергах. Ако не бяха учителите да ме подкрепят, понеже целия клас беше от промити мозъци и само аз правех някакъв диалог, щях да си замина. Малко по-късно сам си взех отпусното.
Та тия истории ги разказвам, защото през целия ми живот, толкова много хора се опитаха да ме стъпчат, и физически, и ментално, най-вече морално - но на никой от тях не се предадох и продължих да се боря и сам да откривам нещата. Така че предполагам това е източника на моята любов - моя фанатизъм. Защото всичко което обичам, му се отдавам напълно и до последно - без задни мисли, без съдене, без оправдания, без да дърпам чергата към себе си. Имам способността да се потапям и да губя себе си в нещата. Оттам насетне, всяка друга любов освен тази в истината и свободата, ми се струва лицемерна.
ПП: Сатанист бях, вече не съм. Сори, че трябва да ти разбия илюзиите.
Ами тая част?
ти си бил и грозномислещ
като цитираш части от изречение или текст които да имат друг смисъл пред предходното или последвалото
няма да спечелиш нищо само ще покажеш колко си безсилен
вече почвам да се чудя дали се правиш на идиот или си такъв
Защото не бях пречупен, затова имам силата. Или по-скоро е обратното. Не знам. В детската градина си спомням че имаше една лелка, която беше като еквивалент на торбалан. Помня че ни плашеха, ако по обяд не спим, тая лелка щяла да ни заведе в котелното и да ни напляска, или някаква подобна простотия. Аз естествено никога не спях, защото тогава имах адски хиперактивно въображение. Та, един път си изпатих от тая ситуация - не че са ме били, това беше просто детски мит, само ми издърпаха ушите и ме порицаха. Но още тогава ми стана ясно, че аз нищо лошо не бях направил - порицанието беше символичен акт. Никой нямаше идеята да ме научи на нещо - нямаше и на какво да ме научи, защото спането по обяд като цяло е простотия. С други думи, порицаха ме за да покажат на другите деца, какво да не правят. И още тогава ми се изясни, макар и по наивно детски начин, колко жесток, измамен и подмолен е тоя императив на "доброто". През ученическите години редовно имах проблеми с учителите и ръководството, понеже не зачитах никакви правила и правех на луди определени учители - в много случаи бях по-добре подготвен от самите тях, което ги изкарваше извън релси.Спомням си във 3ти клас как цялото училище ме намрази, понеже бях бутнал едно хлапе от инвалидната му количка. Копеленцето си мислеше, че може да ме псува без причина, само щото има заболяване. Голяма грешка от негова страна, хахахах. Дори и след като баща му дойде да се разправя с мен, аз не се пречупих. Защото всички ми казваха: " Ама той е в инвалидна количка, трябва да му съчувстваме, бла бла бла", а пък всъщност тоя малкия беше просто едно малко заядливо лайно. И тогава също не почувствах да съм сгреши и за първи път ми се изясниха двойните стандарти на това да си "коректен" спрямо останалите. Най-смешното беше в 9ти клас, когато трябваше да си направя регистрация за един международен мулти-култи проект (Да, знам нацист в мулти-култи проект - не е особенно добра идея, но пък можеше да ида в чужбина ). И аз на профила в тоя сайт си сложих моя снимка с лента със свастика на ръката. На следващия ден щяха да ме изключат, но дори и тогава не се пречупих и ги опровергах. Ако не бяха учителите да ме подкрепят, понеже целия клас беше от промити мозъци и само аз правех някакъв диалог, щях да си замина. Малко по-късно сам си взех отпусното.
Та тия истории ги разказвам, защото през целия ми живот, толкова много хора се опитаха да ме стъпчат, и физически, и ментално, най-вече морално - но на никой от тях не се предадох и продължих да се боря и сам да откривам нещата. Така че предполагам това е източника на моята любов - моя фанатизъм. Защото всичко което обичам, му се отдавам напълно и до последно - без задни мисли, без съдене, без оправдания, без да дърпам чергата към себе си. Имам способността да се потапям и да губя себе си в нещата. Оттам насетне, всяка друга любов освен тази в истината и свободата, ми се струва лицемерна.
ПП: Сатанист бях, вече не съм. Сори, че трябва да ти разбия илюзиите.
аз си знаех че като дете си преживял някаква травма и от тогава си хахо хихи в главата
golemiq_korab_minava
12-31-2016, 09:02
Аз ако имам деца няма да ги пращам на училище.
Аз ако имам деца няма да ги пращам на училище.
в детската е много страшно :D
defender
09-14-2017, 22:08
Едно момиче, по което си падах ми каза, че съм бил "женствен мъж", с което аз направо си мисля, че ме отряза.
Но тези думи не ми даваха покой и се замислих, че ако аз съм женствен мъж, то тогава докторчето трябва да е като Мария Магдалена, нпп като Снежанка, а Ауриса направо Мона Лиза. :)
И какво по дяволите означава "мъжествен мъж"?
Тва, в тия либерални времена, жените май са полудели вече.
ПП: Ей за тва си останете стари моми.
anonymous908491
09-15-2017, 10:23
http://www.teenproblem.net/users/view/1184906.html
DoctorSatan666
09-15-2017, 13:30
Едно момиче, по което си падах ми каза, че съм бил "женствен мъж", с което аз направо си мисля, че ме отряза.
Но тези думи не ми даваха покой и се замислих, че ако аз съм женствен мъж, то тогава докторчето трябва да е като Мария Магдалена, нпп като Снежанка, а Ауриса направо Мона Лиза. :)
Тва, в тия либерални времена, жените май са полудели вече.
ПП: Ей за тва си останете стари моми.
Не знам, на мен досега не са ми викали, че съм женствен. Представям си какъв мега-бета аутист трябва да си, че чак момиче да ти го каже. :D
Ти сигурно някой ден ще станеш българския Елиът Роджърс.
занимавате се с глупости някои в този форум