Влез

View Full Version : 11 клас - 2012/2013

Страници : 1 [2] 3

YSMF
11-21-2012, 19:30
По математика се представих добре /в сравнение с преди/, имам 3ка по философия, защото реших да се правя на велика и когато очевидно не ми е добре да говоря... и научих "Българският език" от Вазов.

Colouring
11-21-2012, 20:26
Е, то аз другите работи не ги включвам, иначе и аз имам доста. По английски понеделник контролна, по биология, физика, химия и география изпитват ВСЕКИ час. ;/

fUcKsMiLe
11-21-2012, 22:17
Ох, това ужасно контролно по математика.
Защо на всеки ~2-3 седмици трябва да го правим >.<
По физика ми писа 4.. егати.
По И.Т. си получих 4-тата оценка, обичам го тоя даскал. Ама и той мене :Д, ако не съм аз да правя всички задачи, сигурно ще се завре в някоя миша дупка. Трябва да е по-строг. А тия от моята група трябва да спрат да се правят на велики.
По химия ми писа 4.. доволна съм.. въпреки, че исках 5. Ясно ми беше, че не мога да разбера материала. Следващия път повече, трябва да е повече.
По философия ми каза, че в есето съм се противопоставила на тезата. Е добре, всичко, което написах си беше в ред. Тая нещо почва да ме дразни.
Почнахме Вазов, имаме домашна и трябва да я напиша още утре, че другата седмица ще ми е още по-натоварено. -.-
И сега ми се спи. Лека.

BrainlessROCKBABY
11-24-2012, 18:02
По философия ми каза, че в есето съм се противопоставила на тезата. Е добре, всичко, което написах си беше в ред. Тая нещо почва да ме дразни.

ква ти е тезата?

YSMF
11-25-2012, 08:28
По математика имам 4...пак. Колкото и да се мъча толкова изкарвам и да не уча и да ума 5 часа /както сега/ пак същата работа. Мда, и съм болна. Искам да си отрежа носа, но ще е безкрайно тъпо. Нямам желание за нищо, камо ли да си решавам подготовката за матурите.

joannalof
12-01-2012, 22:14
Темата се изгуби.Започнаха ли ви класните работи?

Mladenoff
12-01-2012, 22:38
А, тука мойта тема, бе :D
Моите почват от 2-рата седмица на декември :(
Добре, че нямам вече физика, химия, биология и 2-ри чужд език, че там на класните мамата си е*ало.

Colouring
12-02-2012, 08:32
Правихме по БЕЛ. Мина (много) добре. Да не казвам голяма дума обаче. :Д
По математика и по немски са ми тази седмица. По математика се притеснявам малко, по немски не чак толкова.
Тъпата биология ще ме умори. >.<

Kyisi
12-02-2012, 08:39
Правихме класно по БЕЛ, темата беше за Христо Ботев. Справих се добре и имам 6.
Тази седмица ще имам класно по математика и контролно по химия, а по следващата по англ.ез и руски ;х
Ходя на СИП география всеки четвъртък с още няколко човека от класа, защото с това ще кандидатствам.
Обаче много ме е страх от матурата по география, всяка година става все по-сложна.. :(
Кой друг е избрал географията като 2ра матура? :?

DisappointedDreamer
12-03-2012, 06:50
Хоооора, почти Коледа е! Бръмм. След по-малко от 3 седмици си идвам в БГ :3 кога мина 2012 толкоз бързо?
а иначее, даскало върви добре. уверена съм, върша си нещата. през коледната ваканция ще си взема някои учебници вкъщи, и ще се чете тях и книжки ии ще се спи.
другата седмица имам изпит по история на тема Imperial Russia, а утре ме чака реч по шведски, иначе всички останало е перфе!

Dagichka
12-03-2012, 12:41
хах, без извинение и капка срам учителите ни е*ават мамата тия седмици преди Коледа.
днес - класно по математика, утре контролно по кадастър, сряда - изпитване по история, четвъртък - класно по литература, изпитване философия и електронизация, петък - контролно геодезия и чертеж по autocad.
другата седмица - контролно по предприемачество, по фотограметрия и 2 проекта.
просто чууудничко, чувствам се като парцал. да идва тая ваканция вече!!

paradosou
12-08-2012, 20:55
Реших вече със сигурност втората ми матура да е по биология. Бях се ориентирала към матура по история, но ми е балообразуващ предмет, а със сигурност няма да изкарам 6.00, нещо от порядъка на 5.70-80 би било.
Всичко си върви както трябва, само дето ми се натрупаха доста теми по философия и ще е добре скоро поне да почна. По математика се издъних на последното изпитване, но пък доста добро ЛИС написах, "Mоята молитва" се падна. :)

sashinka95
12-09-2012, 09:42
Здрасти, paradosou,
Аз съм се насочила към втора матура история и ще кандидатствам с този предмет. Така и така ще държа кандидат- студентски изпит по история за СУ. Учителката ми се опита да ме откаже от матурата, но няма начин. Нямам възможност да уча по 3 предмета (БЕЛ, История и друг предмет) Особено след като видях обема на темите за изпит. Или при теб е само балообразуваща?

paradosou
12-09-2012, 10:12
Здрасти, paradosou,
Аз съм се насочила към втора матура история и ще кандидатствам с този предмет. Така и така ще държа кандидат- студентски изпит по история за СУ. Учителката ми се опита да ме откаже от матурата, но няма начин. Нямам възможност да уча по 3 предмета (БЕЛ, История и друг предмет) Особено след като видях обема на темите за изпит. Или при теб е само балообразуваща?

Ясно е, че ще държиш кандидат-студентски по история, обаче в балообразуването участва и оценката от дипломата по предмета, а като държиш матура е много, много вероятно да изкараш по-ниска, макар и с някакви стотни. По БЕЛ не би трябвало да ти се налага страхотно да се напрягаш, щом си избрала историческа специалност. Според мен послушай историчката и се насочи към друг вариант за ДЗИ, няма да е чак непосилно натоварването. Пък и се предполага, че ако си концентрираш усилията към трети предмет няма да почваш от нулата, а ще надграждаш и ще преговаряш, което определено много облекчава. :)

Colouring
12-09-2012, 18:33
Ваканция, къде сииииииииииии?

TykaSePisheNick
12-10-2012, 18:41
Абе, как стои въпроса с кандидатстването за Кеймбридж и Оксфорд и каймака на каймака?В сайта на Кеймбридж нищо не разбрах :D.Диплома 5.85-6.00 - ОК.Но, примерно за икономическата специалност:

Essential A Level/IB Higher Level Mathematics
Desirable A Level/IB Higher Level Economics
Useful A Level Business Studies/IB Higher Level Business and Management, if Economics is unavailable

Кви са тия левъли - грам понятие си нямам.

А относно дипломата:Да речем искат 6.00 по Математика:
Тогава оценката ми от годините 8,9,10,11,12 клас делена на 5 ли искат като оценка?Тоест ако съм имал 5,5,5,6,6 - оценката ми по математика в дипломата е под 5.50 ?
Матури гледат ли?Чел съм, че в такива колежи се влизало само с много извънкласни дейност и с пълни шестици навсякъде.Има ли възможност един кежуъл ученик с добро ниво английски (разбира се, ако си взема изпита, които искат - тук идва нов въпрос: тойфел ли се иска за там или КАЕ или нещо друго?) и оценка на дипломата над 5.50 (колко над 5.50 не се знае още - но да речем около 5.70-80) да влезе в подобен колеж?Или да си го избия от главата? :D

KpacuMup
12-10-2012, 18:57
ЗдрЪейте на 'сички набори!

Не бях видял че си имаме тема и за това пиша доста късно...

Таа.. кво викате? Класни? Айляче, в срядя ми е по Бел а в Петък по Математика и на двете се надявам да хвана 3-ка, че изобщо не съм погледнал нищо..

По математика пак знам там горе долу за аритметична и геометрична прогресия, ама и даскалката е мой чорап.. по вероятно е да мина с 3-ка поне, но тази по бел си ме притеснява ;d

А и btw искам вече да завършваме.. вий кво ш кажете?

едит: Та понеже ме е налегнала мисълта къде да хода да си живея студентските години.. ше можете ли да ме посъветвате? Аз се колебая между Пловдив и София... ама не ми пречи да чуя и вашето мнение...

а бтв уча Бизнес Администрация в момента и смятам да се метна в нек'ва икономическа специалност.

DisappointedDreamer
12-11-2012, 06:46
Абе, как стои въпроса с кандидатстването за Кеймбридж и Оксфорд и каймака на каймака?В сайта на Кеймбридж нищо не разбрах :D.Диплома 5.85-6.00 - ОК.Но, примерно за икономическата специалност:

Essential A Level/IB Higher Level Mathematics
Desirable A Level/IB Higher Level Economics
Useful A Level Business Studies/IB Higher Level Business and Management, if Economics is unavailable

Кви са тия левъли - грам понятие си нямам.

А относно дипломата:Да речем искат 6.00 по Математика:
Тогава оценката ми от годините 8,9,10,11,12 клас делена на 5 ли искат като оценка?Тоест ако съм имал 5,5,5,6,6 - оценката ми по математика в дипломата е под 5.50 ?
Матури гледат ли?Чел съм, че в такива колежи се влизало само с много извънкласни дейност и с пълни шестици навсякъде.Има ли възможност един кежуъл ученик с добро ниво английски (разбира се, ако си взема изпита, които искат - тук идва нов въпрос: тойфел ли се иска за там или КАЕ или нещо друго?) и оценка на дипломата над 5.50 (колко над 5.50 не се знае още - но да речем около 5.70-80) да влезе в подобен колеж?Или да си го избия от главата? :D

Тея левъли не са за теб, а за тези които са завършили IB програмата. Пише си го даже. Тази програма уча аз :Д а иначе за повече инфо в уики пиши IB Diploma Programme. Демек не те засяга изобщо.

Виж сега. В Ivy League университети приемат ученици с ПЪЛЕН, ОТЛИЧЕН успех сигурно 90% от времето. НО! Не всички, които имат пълен и отличен успех, разбирай диплома 6.00 могат да влязат. Защо? Тук се появяват извън класните дейности, препоръките и мотивационното писмо.

За UK знам, че когато кандидатстваш трябва веднага да се специализираш в нещо. Демек аз ако искам да уча право, трябва веднага да избера право. НО! Има още сигурно 5000 човека, които кандидатстват за право като мен. Тогава идват извън класните дейности. В Обеднинеото Кралство обичат, когато кандидат студентите са карали стаж по специалността, за която кандидатстват. Демек, аз с право и съм карала неплатен стаж в някоя адвокатска кантора. Обожават го това, но много трудно ще се уредиш, ако нямаш познати и връзки, които да ти помогнат. Хубавото на това е, че дори и да изкараш по-ниска оценка биха те приели, защото си направил нещо и имаш някакъв стаж. Ако препоръките и мотивацианното ти писмо са супер, то начи имаш голям шанс да влезеш.

В САЩ е същото, но там не се изисква специлизация мигновенно. Но пак трябва да имаш извън класни дейности. Те обожават ако си печелил състезания в академичната или спортната сфера, написал книга, основал клуб по шах/тинтири минтири.

Общо взето, проблема навсякъде е един и същ - за тези университети кандидатстват *почти* единствено ученици с пълен успех. Ти трябва да се отличиш обаче от стадото и затова тук идват тези извън класни дейности, препоръки и мотивационни писма.

TykaSePisheNick
12-11-2012, 10:46
И навсякъде ли е така, бе?Бахти, аз при положение, че съм в математическа гимназия какъв стаж трябва да имам?Да съм замествал някой даскал по математика?Аз честно казано не знам за някой от връстниците ми, който да е карал някъде стаж (освен тея в ТМТ-та и прочее, дето си имат практика, ама т'ва не се брои), да е работил някъде по специалността си (т'ва изобщо не го разбирам - да речем ученици от езикови гимназии какъв стаж трябва да имат придобит или такива като мен от математическа и т.н..),а камо ли да участва в клубове разни.Всеки си ходи на школото, който му се учи си учи и тук-таме да ходят на някакви уроци и т'ва е.То в крайна сметка излиза, че тия оценки от дипломата и матурите (които не знам изобщо имат ли някаква тежест) са много по-маловажни от работи, които никой не ти казва като влезеш в гимназия и изобщо няма условия за тях.

ПП:Не знам как е при вас, но аз наскоро за пръв път чух, че извънкласните дейности са важни и то не от преподавател или консултант или изобщо от квото и да е.Бахти тъпата държава.То не стига, че в нея не става без връзки, ами и да излезеш от нея - пак трябват връзки.

Kyisi
12-11-2012, 10:56
ЗдрЪейте на 'сички набори!

Не бях видял че си имаме тема и за това пиша доста късно...

Таа.. кво викате? Класни? Айляче, в срядя ми е по Бел а в Петък по Математика и на двете се надявам да хвана 3-ка, че изобщо не съм погледнал нищо..

По математика пак знам там горе долу за аритметична и геометрична прогресия, ама и даскалката е мой чорап.. по вероятно е да мина с 3-ка поне, но тази по бел си ме притеснява ;d

А и btw искам вече да завършваме.. вий кво ш кажете?

едит: Та понеже ме е налегнала мисълта къде да хода да си живея студентските години.. ше можете ли да ме посъветвате? Аз се колебая между Пловдив и София... ама не ми пречи да чуя и вашето мнение...

а бтв уча Бизнес Администрация в момента и смятам да се метна в нек'ва икономическа специалност.

Ихх.. един бъдещ колега :D Аз пък уча в биологична паралелка в математическа гимназия, но и аз съм се ориентирала към бизнеса и тн. Абее трябва ми матура по география накратко, може и детска учителка да бъда, защото обожавам малките деца! :-| :smt007
.. Ти по какво ще държиш 2ра матура ?

Бтв: На класното по математика имам 6 ии доста се учудвам ;д , по БЕЛ също имам 6 ( падна ми се Хаджи Димитър ) , по англ.ез правихме днес, беше адски трудно и не съм много доволна.. и остава само руския :S :D .. и съм ви сърдита, че не ми говорите ! [-( :D

DisappointedDreamer
12-11-2012, 11:24
То в крайна сметка излиза, че тия оценки от дипломата и матурите (които не знам изобщо имат ли някаква тежест) са много по-маловажни от работи, които никой не ти казва като влезеш в гимназия и изобщо няма условия за тях.

Не знам дали навсякъде е така, но в повечето случаи, да. И да така излиза защото всички, които кандидатстват имат хубави оценки и университетите трябва да ги изберат някак. Затова гледат характерите им - какви са като хора, какви са им целите, какво са постигнали до сега и т.н.
Ако има нещо друго питай на ЛС 8-)

Съветът ми е да се интересуваш. Ходи на състезания, дори и да не печелиш пак може да ги включиш когато кандидатстваш. Организирай тържество в даскало. Или пък събери дрехи/храна/пари и ги дайте на някоя благотворителна организация. Become a volunteer в Червения кръст, или пък в някое сиропиталище. И най -важното спортувай нещо.

Kyisi
12-11-2012, 12:01
Една моя братовчедка замина да учи в Англия в училище по изкуства след 12 клас. :) Взеха й оценките по АЕ от 10,11,12 клас и ходи на интервю. И както казва Дриймърката .. гледа се и характера + какво си правил през годините и на какви състезания си ходил и тн. В твой плюс ще са грамотите от 1ви и 2ри места на олимпиади по англ.ез. Също така търсят сертификати за знаещ англ.ез .. Много мои приятели се наеха да изкарват такъв сертификат, аз също съм навита, но ще го започна след влизането ми в университет. :D

KpacuMup
12-11-2012, 17:54
Ихх.. един бъдещ колега :D Аз пък уча в биологична паралелка в математическа гимназия, но и аз съм се ориентирала към бизнеса и тн. Абее трябва ми матура по география накратко, може и детска учителка да бъда, защото обожавам малките деца! :-| :smt007
.. Ти по какво ще държиш 2ра матура ?

Бтв: На класното по математика имам 6 ии доста се учудвам ;д , по БЕЛ също имам 6 ( падна ми се Хаджи Димитър ) , по англ.ез правихме днес, беше адски трудно и не съм много доволна.. и остава само руския :S :D .. и съм ви сърдита, че не ми говорите ! [-( :D

..ии на теб здрасти ;p

И аз мисля да държа 2-ра матура география 'щото за последните 3 години само там съм отварял учебник, вярвам че ще вържа 3 без да преписвам, но мисля да гоня отличен...... ;d;d

Утре ми е класното по бел и аз съм попрочел нещо само за Ботев и ако се падне Вазов няма да ми стигне химикалката да си драскам по листа... ;д гадното е, че даскалката не дава да предадеш празен лист и да си ходиш. Трябва да стоиш до края..

а бтв ти къде мислиш да учиш "бизнес" ?!

Kyisi
12-11-2012, 18:10
..ии на теб здрасти ;p

И аз мисля да държа 2-ра матура география 'щото за последните 3 години само там съм отварял учебник, вярвам че ще вържа 3 без да преписвам, но мисля да гоня отличен...... ;d;d

Утре ми е класното по бел и аз съм попрочел нещо само за Ботев и ако се падне Вазов няма да ми стигне химикалката да си драскам по листа... ;д гадното е, че даскалката не дава да предадеш празен лист и да си ходиш. Трябва да стоиш до края..

а бтв ти къде мислиш да учиш "бизнес" ?!

Ами във Варна в икономическия университет ( Бизнес и администрация ) . Още отдавна искам там, тъкмо лятото ще работя по морето да изкарам някой лев.. :? А другото ми желание е Пловдив или Стара Загора за предучилищна педагогика.. :D <33 Аз пък се надявам на матурата по гео да изкарам поне 4, за 6 няма смисъл да говоря!!! :D Поне дипломата ще ми е добра,но 4 по география на матура ме устройва при положение, че няма да ходя на уроци, защото не всеки може да си го позволи.. ;) Но всяка изминала година, като че ли матурата става все по-трудна. idk.. :X

KpacuMup
12-12-2012, 16:47
Ами във Варна в икономическия университет ( Бизнес и администрация ) . Още отдавна искам там, тъкмо лятото ще работя по морето да изкарам някой лев.. :? но 4 по география на матура ме устройва при положение, че няма да ходя на уроци, защото не всеки може да си го позволи.. ;) Но всяка изминала година, като че ли матурата става все по-трудна. idk.. :X

Това за Варна е добра причина.. ще го обмисля и аз ;dd

.. но 4 по география на матура ме устройва при положение, че няма да ходя на уроци, защото не всеки може да си го позволи.. ;) Но всяка изминала година, като че ли матурата става все по-трудна. idk.. :X

4-ка е доста слабо и не е задължително да ходиш на уроци, за да си хванеш висока оценка.. Просто сядаш и започваш да ядеш листове ;д

fUcKsMiLe
12-13-2012, 15:24
Правих по математика, сега очаквам по философия, по БЕЛ и по Английски.
За другите още няма определени дати, както винаги -.-
По история няма да изпитва вече. Утре знам кой ще изпита, но за всеки случай си научих урока.
Освен това съм и на РД. После следва Коледно с класа и още едно Коледно с компанията. И после Коледа вкъщи <3
Прекрасна седмица се очертава. И последния ден ще имам 5 часа.. стига да не ни сложат някой друг час.

Colouring
12-14-2012, 15:19
Днеска правихме по химия - мина.... добре, предполагам. :д Не перфектно, ама горе-долу. Да кажем просто, че се радвам, че мина. Другата седмица геогрфията и биологията са ми проблеми и след вторник съм във ваканция. :D

xoxi
12-14-2012, 16:51
Днес беше класното по литература. От 9 възможни теми, изтеглихме точно тази, по която бях подготвена най-малко. Доволна съм все пак, можеше да се изтегли и тази, по която не ми остана време да се подготвя въобще. Написах скромните два листа и съм пре-доволна от себе си, надявам се и госпожата да е също толкова впечатлена. :D
Преди 2-3 дни правих и по история. Отсъствах доста време + не бях отваряла учебник от началото на годината и изкарах една стимулираща петица. Общата култура голяма работа върши.
Започнах добре с оценките за сега, надявам се да продължа така. Имам да оправям няколко издънки по предмети, които са ми важни.
По химия мога да се похваля, че за първи път, от както я уча (6-7 клас?!), разбрах НЕЩО. Имам обещание от госпожата, че ако продължавам да бъда толкова активна в клас, ще ми пише една хубава оценка, да вземе да изпъкне между тези двойки и тройки.

paradosou
12-16-2012, 07:55
В понеделник вероятно ще изпитва по история, във вторник имам тест по биология, а в четвъртък е писмената по литература, върху някое от стихотворенията на Вазов ще се пише. Дано само няма изненади и по математика, че в последно време въобще не съм я поглеждала.
Ох, нямам търпение да мине тая седмица и да почне почивката. Адски натоварващо ми действа класът.

fUcKsMiLe
12-18-2012, 20:21
Темата умря :С

Утре класно по БЕЛ >.<
Ох.. и само да мине и съм във ваканция <3

MsMiracle
12-18-2012, 20:26
Днес ни беше класното по математика...ужас.
Беше сложил логаритми с ужасни основи... 2 задачи от граници и геометрична прогресия.
Реших 5 от 7, ама хич не съм доволна от себе си.

Ivaaaaa
12-18-2012, 20:47
Бахти работата, уж икономическо училище сме пък ни натоварват с другите тъпи предмети. Писна ми искам да се отървем от тия философии, географии и тнт. Всеки иска да си перфектен в неговият предмет, ама не ни питат нас как ни е на нас с 20 предмета. И контролни по Финанси и Статистика ужассс. Да ме беше всичко така лесно като по БЕЛ и История.

Mladenoff
12-18-2012, 21:20
То пълно щастие няма...ние география, химия, физика, биология и 2-ри чужд език нямаме вече, ама web design-а, обектно ориентираното програмиране, технология на програмирането, производствените практики, предприемачеството компенсират стабилно :D или едното, или другото :(

Colouring
12-19-2012, 06:51
Така е. То и аз съм в езикова гимназия, ама тая година се оказа, че последното, за което мисля, е езика.
Ние вече приключихме с всичко важно за тая година, контролните вчера и миналия ден ми минаха и сега съм ваканционно настроена. Доста работи ще имам да правя през ваканцията, ама поне първите дни ще си почина малко.

Ivaaaaa
12-19-2012, 13:00
Че то и ние нямаме химии, физики, биологии и тнт, но имаме ЗИП География и общообразователните предмети колкото и да са малко, са гадни освен БЕЛ и История. Нашта практика е чаак юли сигурно ще ходим в банка юпии ама заради банковата тайна може и да не стане и да сме по фирми :((( иначе са ми доста лесни специалните предмети, но не бих продължила да уча след това нещо свързано с финансите, банковото дело или счетоводство, което е жалко че съм получила толкова знания, които няма да ми свършат работа занапред.

MsMiracle
12-19-2012, 16:31
Кой друг утре няма да учи :))

fUcKsMiLe
12-21-2012, 00:29
Аз от 19-ти съм във ваканция.
Обичам кмета си! <3 :D

DisappointedDreamer
12-21-2012, 12:23
Ние днеска приключихме. За последния месец не съм пипнала книга. Липсват ми вече учителите и приятелите. Обичам си ги. Нооо, ще ги видя след 2 седмици :) дотогава, утре ще си пътуваме за Българиияя.

joannalof
12-22-2012, 11:43
Всички класни ми минаха,остана само една за януари.Тогава ще е доста трудно с оформянето за срока. :D ии скоро почвам уроците.
Пожелавам на всички весели празници и ползотворна ваканция :D

YSMF
12-22-2012, 21:42
Аз трябваше да си правя класните по математика и философия, но ще останат за следващата година.
Весели празници на всички!

teenems
12-24-2012, 18:26
Аз също съм 11 клас.Втората матура мисля да ми е по английски и се записах на курс.За английски вече малко започнах да се успокоявам,че ще се справя,но за българския започнах да се притеснявам и то по-скоро за литературата.Иначе смятам да кандидатствам в НАТФИЗ ,а ако не стане там най-вероятно в СУ или се замислям за Швеция,Дания или Италия.

DisappointedDreamer
12-24-2012, 18:42
Къде в Швеция? :Д повечето бакалаварски програми тук са на шведски

teenems
12-24-2012, 21:50
Malmo

DisappointedDreamer
12-24-2012, 21:56
Malmo

не препоръчвам.

Kyisi
12-24-2012, 22:12
Хелоуу, niggas !!
- Минаха ми всички класни. По всичко имам 6 само по англ.ез не се знае..оплескала съм работата. :D
Иначе онзи ден г-та по биология ми говори за генетика и аз седя и гледам така :

http://24.media.tumblr.com/58a0bc15676f0ce9ec23c7314a45535f/tumblr_mfh7hq54nO1rmb1c9o1_250.gif

Трудна ми е .. не я схващам, а тя става все по-трудна. :@ И за капак на всичко ни дадоха КУПИЩА домашни за ваканцията. Чувствам се като дете от 1ви клас.

teenems
12-25-2012, 08:23
не препоръчвам.

Защо?Изкажи мнение,че да знам.Една приятелка баба и живее там от 13г. и тя също ще ходи да учи там или из Дания някъде..

DisappointedDreamer
12-25-2012, 09:39
Защото Malmö е известен като гетото в Швеция. Там са се набутали всички имигранти с всичките си дядовци, баби, лели, стринки и т.н. Да не говорим колко висока е the criminal rate. Ноо, щом си се насочила натам, успех!

BrainlessROCKBABY
12-25-2012, 16:16
Весели празници, набори :D приятно изкарване на Нова година и дано 2013 ни донесе малко повече успех

Colouring
12-26-2012, 09:44
E, ваканционно ли си прекарвате? :Д

xoxi
12-26-2012, 10:03
Хубаво и мързеливо си прекарвам ваканцията, но ме тормози мисълта, че въобще не съм подготвена за часовете по литература след ваканцията, а наистина не ми се чете тази тухла, която ще взимаме.

burpp
12-26-2012, 10:12
@Kyisi, и мен тая генетика започва да се опъва.
Трудна работа си е, не знам как съм изкарал сегашните си оценки,
ще оставя да мисля, че е коледно "чудо"/

burpp
12-26-2012, 10:13
Кой сега ще бъде първа смяна?
След първия срок?

Kyisi
12-26-2012, 10:17
@burpp same here ! ..нищо не разбирам от генетиката!! Имам само 4ки на тоя раздел. :X
И аз цяла година съм 1ва смяна : @ .. та да аз ще съм първа :D

DisappointedDreamer
12-26-2012, 10:32
Генетиката е лесна бе хора.

Kyisi
12-26-2012, 10:38

Всеки има труден предмет. На едни им се отдава повече, на други по-малко. Биологията не ми се отдава и не ми е интересна. Беше интересна в 6ти, 7ми, 8ми дори и 9ти клас. :D Извинявай, но докато направя решетката на Пънет, а тя излиза 1 лист голям формат, то минава целия час. NO :(

paradosou
12-26-2012, 10:41

И при мен така. В бонус ми е и супер интересно да чета допълнително по тая тема, скоро даскалицата ни беше донесла една книга с медицински материали и цял час я засипвах с въпроси за какво ли не. 8-)

Colouring
12-26-2012, 10:48
След първия срок?
Аз! Обичам повече да съм първа смяна, имам повече време и за учене, и за почивка, така че нямам търпение. Ранното ставане не ми е чак такъв проблем.

paradosou
12-26-2012, 10:49
^Присъединявам се! :)

burpp
12-26-2012, 10:53
Ти мани решетката на Пънет, по химия карам трета тетрадка.
Иначе и аз другия срок ще бъда първа смяна.
Не мисля, че ранното ставане ще бъде голям проблем, след едно силно кафенце всичко е тип-топ

Kyisi
12-26-2012, 11:11
Вие кажете по какво ще ви е втората матура 12ти клас ? ..че мен много ме е страх от матурата по география :D

P.p : Към кой град сте се ориентирали?

xoxi
12-26-2012, 11:40
Вие кажете по какво ще ви е втората матура 12ти клас ?

Аз мислех да е по английски, но всеки, който питах се изказа не много цветущо. Всеки карал втора матура по АЕ (и въобще по чуждите езици) е на мнение, че ги правят много 'забиващи', за да се смъкне оценката. Никой, от тези, които питах, нямаше отличен на матурата, а всички са ходили на курсове. Това ме накара да се разколебая. Ако не е по АЕ, ориентирам се към биология.

Colouring
12-26-2012, 12:12
Математика.. и просто не знам знам какво ще правя. :Д Харесвам математиката, ама ми се вижда доста трудничко.
Като град - София.

fUcKsMiLe
12-27-2012, 01:41
След първия срок?

Аз съм си първа смяна перманентно - от полудневната до 12-ти клас. :D
Само тези, които цял живот са така ще ме разберат.
Чак ми е интересно да разбера какво е това "втора смяна" :/

Генетиката не е чак толкова трудна, ако я четеш постоянно и не изпускаш. (То като цяло на повечето предмети им е това философията :D )

За втора матура мисля, че ще ми е Английски.
Само, че се лутам из две филологии.
Чудя се за бъдеща работа и университети, и още куп глупости, на които още не им е дошло времето.
Напоследък нашите много ме притискаха по тая тема, та чак сама започнах да се бутам и мисля за това.

Вие какво смятате да следвате?

* @xoxi - Специално по който и да било предмет (от чуждите езици), даже и уроци да си вземал, ако не ти се отдава езика, нямало да изкараш кой знае каква оценка. Приятели(които са карали матура по английски) са ми казвали, че не е било чак толкова трудно, но е имало много странно зададени въпроси, на които отговорите са били елементарни. И това дали си ходил на курсове едва ли ще се отрази кой знае колко на това, което ще направиш на матурата. Аз мисля да си карам на само-подготовка и вече, ако нещо не ми се получава, чак тогава да искам помощ от учител. Иначе, да ходя на курс, за нещо, което вече знам е безсмислено и глупаво, и е загуба на пари.

fUcKsMiLe
12-27-2012, 01:49
Двоен пост. :Д

YSMF
12-27-2012, 06:23
Ох, откога не съм писала. ;д
От януари ще съм втора смяна, след като директора ни реши цели ноември и декември да сме първа, а по принцип ни сменят на месец. Имам да правя класна по математика и бел, отделно да наваксвам с оценки *О, учители! О, хуманитарен профил* Ще се боря за стипендия, защото ми писна всяка година да ми натякват как съм била на косъм, а да, искам и дебитна карта с дизайн по избор. Тъпо е, но ме стимулира да се старая.
За генетика се сещам миналата година как сънувах грахчета, алели и Мендел ;д
За матурата още се колебая, от всички предмети най - много ми се отдава английски, но с балообразуването от единия университет ме е страх да не си прецакам оценката от дипломата. Другия ми вариант е географията - и да изкарам 4ка няма да ми пука особено. Притеснявам се повече за кск-то. Ще имам само един шанс на него, ако се издъня там ще има рев, сополи и драма, защото съм провалила шанса си за нещо толкова желано.
Иначе съм избрала като градове София и резервно Търново.

joannalof
01-26-2013, 22:57
Моят въпрос е как протичат часовете ви по БЕЛ?Колко часа седмично имате - език и литература?Правите ли си записки или само обсъждате произведенията в часовете? По колко време отделяте на едно произведение?И след всеки автор - какви изпитвания имате?

NJ
01-27-2013, 16:31
Ами за всяко произведение пишем някакъв план, накрая като сме взели всичко от даден автор правим тест . Иначе доста често госпожата ни дава примерни планове за ЛИС по някое произведение.

tonssy
01-27-2013, 17:01
joannalof, БЕЛ имаме 3 часа в седмицата. Учителката ни е много взискателна и аз съм супер доволна, защото благодарение на тази жена наистина научавам нещо и виждам подобрение в разсъжденията си. Иначе, като започнем нов автор, записваме план- малко биографични данни, издадени стихосбирки и т.н. В час винаги тя чете на глас произведението- ако е стихотворение/ поема- цялото, ако е роман- най-важните и открояващи се моменти. Който прецени си води записки. След като приключим с определена творба- пишем резюме в рамките на 2 страници. Еми, контролни правим след всеки автор. Понякога дава в час да пишем ЛИС, а за домашно- и есета. Устно също изпитва, всеки час.

YSMF
01-27-2013, 17:13
Ние имаме 8 часа на седмица - 1 български език и 7 литература. Когато вземаме нов автор задължително учим едино стихотворение наизуст /ако има/. Записваме биография, произведения. Когато вземаме произведение първо го четем, след това обсъждаме и пишем подробен план. А да, и всеки час ни препитва на произведение - автор - жанр. :)
Вие долу - горе за колко се оформяте?

joannalof
01-27-2013, 17:26
Аз се дразня защото никакви планове не пишем и само приказки,приказки и накрая като седнеш нещо да пишеш нямаш опорни точки.

YSMF
01-27-2013, 17:52
Добре, а как си учите? Примерно разни данни като произведения на Вазов от едно слушане аз не мога да запомня, както и други неща. Да слушаш в часовете доста помага, но да го нямаш написано...

joannalof
01-27-2013, 18:14
В това въпросът - никак не учим.Слушам в часовете,но нищо не ни диктува и съответно аз не мога да запомня чутото.Ужасна работа ... а после правим и тестове върху това :D:D а от началото на годината сме писали само 3 лиса самостоятелно,не знам вие по-колко пишете

Colouring
01-27-2013, 18:23
Ние имаме 5 часа седмично. Госпожата си е супер, само понякога изпада в някакви си нейни разсъждения или разказва за житейския си опит, от който няма какво полезно да научим по литература, ама... какво да се прави. Понякога и на нас ни трябва малко почивка. :Д
Иначе си диктува планове, даже доста дълги, които са и полезни. Аз си чета допълнително от помагала, вестници, интернет и така. След всяко произведение пишем ЛИС, а тя го проверява.
Доволна съм от часовете по литература. Имам чувството, че вървим малко бавно, но все пак мога да кажа, че се подготвяме добре.

TrollFaace
01-27-2013, 18:28
Бахти ученолюбивите хора ....
Чак се отчайвам от себе си като ви чета постовете

joannalof
01-28-2013, 16:22
Оформиха ли ви за първия срок?
На мен ми останаха още 2-3 изпитвания до края на седмицата.

TrollFaace
01-28-2013, 16:36
И мене май трябва да ме изпитват по някакви работи ...

Kristianc95
01-28-2013, 16:59
Аз ще държа по география матура и съм се ориентирал към ВИНС.

YSMF
01-28-2013, 17:50
Още не са ни оформили по всичко нас. Плана е по всичко без математика и философия да имам 6, и хващам 5 и 50 ^^
За матура имам два варианта: 1. правя по английски за матура и кск, после обаче ако изкарам нещо по - ниско от 6.00 ми се проваля оценката от дипломата 2. държа матура по нещо друго не си давам особен зор, паралелно уча за кск. Сякаш втория вариант е по - приемлив.

tonssy
01-28-2013, 17:54
Няма вече по какво да ме изпитват, оформям се с 6,00.

Dagichka
01-28-2013, 18:08
Аз се дразня защото никакви планове не пишем и само приказки,приказки и накрая като седнеш нещо да пишеш нямаш опорни точки.
е то е близко до ума. и нашата госпожа не ни диктува стриктно план, но аз и повечето момичета пишем всичко, което тя казва. което си е доста полезно, после си учим от него и нямаме никакви проблеми.
иначе, имаме 1 час бг (решава книжка с тестове) и 2 литература - последно правихме контролно+съчинение на "Под игото", а класното ни беше на "Кочо". Правим ЛИС доста често, зависимост от материала. Оценките ми се колебаят между 5 и 6 (както винаги), та зависи от госпожата колко ще ми пише ;д

TrollFaace
01-28-2013, 19:33
Абе вие май сте бая умни :D
Dagichke като за такава дето пушиш треава си много учена

Colouring
01-28-2013, 19:46
Нас по повечето предмети ни оформиха. По тези, които не са, си знаем оценките, така че пак е същото. Ще имам две петици - по Химия и История.

Dagichka
01-29-2013, 16:09
оо, благодаря ти :Д имам 6 за срока по БЕЛ :33 очертава се да имам 5 само по математика и английски (нова госпожа в последния момент, космически изисквания и бам от 5,6,6 паднах на 5,4,4). все тая, и 5,80 ме устройва като за първия срок

YSMF
01-29-2013, 18:12
Ох, адски съм изморена, от ученическия съвет организираме една благотворителна акция и почти цялото ми внимание е насочено на там. Хубавото е, че имам оценки и няма защо да се притеснявам за края на срока. А хората наистина помагат и ще успеем! :))

666 пост...hell yes :D

NJ
01-29-2013, 19:55
Аз тая година нещо се поизложих и не знам дали ще имам дори 5.50.Ама каквото е такова, все пак мисля да се амбицирам и втория срок да блесна с повече знания :)

TrollFaace
01-29-2013, 21:44
Аз ако имам към 4,50 ще се радвам

NJ
01-30-2013, 11:07
Някой вече правил ли е тест върху Вазов?Може да даде някой и др. примерен въпрос

Dagichka
01-30-2013, 12:46
^ ние го свършихме Вазов, правихме две контролни (повечето въпроси ни ги дава отворени) и 2 ЛИС на него.
много си зависи върху какво ще ви е, от автобиографията му примерно имаше въпроси, коя година кое е издал и къде, цитати от произведения трябваше да свържем с имената им и тн.

joannalof
01-30-2013, 12:49
Вчера правихме тест върху Вазов 40 въпроса + отговор на въпрос.
Нашите въпроси бяха повече да се разсъждава върху фрагменти от стихотворението или да подкрепиш дадено твърдение с цитат,да кажеш основните похвати и опозиции.Най-гаден ми беше въпроса - Защо Чичовците изглеждат смешни и едновременно тъжни /нещо от тоя сорт/ - просто не бях чела разказа :D

NJ
01-30-2013, 14:21
Надявам се да няма години на нашия тест, защото там съм пас :D

tonssy
01-30-2013, 16:12
просто не бях чела разказа :D

Я дай пак.

Иначе, ние на Вазов първо правихме тест отделно на "Чичовци" и на "Под игото", след това имахме въпроси по него на класното. Беше във формат на матура, имаше и цитати.

joannalof
01-30-2013, 17:37
Повест е знам,объркала съм се :D

TrollFaace
01-30-2013, 21:36
Като гледам какви работи правите в вашите училища не знам дали щях да завърша :D

DisappointedDreamer
01-31-2013, 05:37
:Д аз се движа добре, имах изпит по бизнес и администрация; във вторник - математика (тригонометрия и изравняването на тринометрични уравнения) и тъй.

остават още 5 месеца, доволна съм, искам да завършвам вече :Д

Colouring
01-31-2013, 18:53
Мен тоя срок ми дойде малко в повече, ама ще се оправя. И без двете петици можеше, ама... карай. Трябва да се съсредоточа върху тъпата математика втория срок, когато съм първа смяна, защото тогава ще имам повече време. Изясних си (май) какво искам, остава това как ще го постигна.

xoxi
01-31-2013, 19:18
Аз съм си почти доволна от оценките.
Ядосвах се само заради две оценки, които ми бяха писани заради проблеми с учителите, не заради знания и възможности, но пък те не си изкарват яда върху оценките за пръв път. Хубаво е, че поне тези два предмета са ми крайно ненужни и не наблягам на тях, съответно не ме вълнуват тези оценки.
По някои предмети знам, че мога и повече, но това ще бъде втория срок.
Най-доволна съм, че ни сменят госпожата по предмета, който ми е най-важен. Тази сега нито я приемам като сериозен, нито като добър учител. Толкова се радвам, че няма да я виждам вече!
Утре ме дооформят последно по 1 предмет и приключвам. Ще мога да спя спокойно. Чак средата на юни пак ще се затормозявам с такива неща. :D

fUcKsMiLe
01-31-2013, 21:58
Just curious.. колко часа на ден отделяте за учене? @.@
Чувствам се замаяна след като прочетох някои постове.
Аз с 5 и нещо ще завърша първия срок. Няма как да искам 6 на този етап тт.тт

Ние сега сме на "Под Игото" по БЕЛ. Имаме по 3 часа (2 Л-ра и 1 Б.Е.) на седмица.
Последния тест който правихме беше на "Чичовци" (ох, как го мразя -.-) и беше сравнително лесен, 1 цял лист за около 20мин.

А пък някой от вас правил ли е олимпиада по Английски език? Ние правихме вчера :D

TrollFaace
01-31-2013, 22:11
Аз отделям около 0 часа
Абе няма ли някой с по-ниска оценка от 5 ? :D:D

tonssy
02-01-2013, 06:21
Хаха, за часове дори не може да става въпрос. Уча МНОГО, когато ще имаме контролно и предметът ми е важен. Иначе само домашни пиша, което ще рече половин час в 12 вечерта, щот съм втора смяна.

TykaSePisheNick
02-01-2013, 07:57
Абе вие май сте бая умни :D
Да ви а*ам на стереотипите.Аз пък по литература имам 2 пъти повече оценки от математиката, която ми е профил.И днес ще ме изпитва за 8-ма оценка, шото съм с чет'ри 5-ци и три 6-ци.Няа пък, 6 ше ми пише.

tonssy
02-01-2013, 08:00
^ Аз така бях с три 5-ци и две 6-ци, ама накрая на класното изкарах 6-ца ии се оправих :D

YSMF
02-01-2013, 09:04
Различно време отделям за учене... и 5 часа съм учила само по един предмет. Иначе днес най - сетне ни оформят /уж трябваше на 25ти/ и ще ни дадат програмата.

TrollFaace
02-01-2013, 09:53
Да ви а*ам на стереотипите.Аз пък по литература имам 2 пъти повече оценки от математиката, която ми е профил.И днес ще ме изпитва за 8-ма оценка, шото съм с чет'ри 5-ци и три 6-ци.Няа пък, 6 ше ми пише.

Не стига че и правя комплимент че е учена ми ми се и звериш

xoxi
02-01-2013, 11:01
Аз само когато знам, че ще ме изпитват сядам да уча. Около 2-3 часа отделям.
Иначе не пипам. Само за английския отделям много, много, много време, защото ми доставя удоволствие, пък и ми е най-важен на този етап.

Вие часове по български имате ли? Ние от 9ти или 10ти клас само литература взимаме. В началото на тази година имахме 1-2 часа български, колкото да си припомним някои неща и това е.

tonssy
02-01-2013, 16:07
Вие часове по български имате ли? Ние от 9ти или 10ти клас само литература взимаме. В началото на тази година имахме 1-2 часа български, колкото да си припомним някои неща и това е.

И ние сме така.

fUcKsMiLe
02-01-2013, 16:48

По Български език сме имали само 2-3 часа от началото на годината и сме на половината учебник. :lol:

По Литература на кое издателство ви е учебника?

TykaSePisheNick
02-01-2013, 16:49
Не стига че и правя комплимент че е учена ми ми се и звериш
Не се зверя всъщност.Явно липсата на емотикони измени емоцията в изречението ми.Как да е.
Все пак ми писа 8-мата оценка неска по литература.Минах 5.50 успех, ще източа още 100-тина лева от даскалото :D

Dagichka
02-01-2013, 18:04
споко, TrollFaace, аз оцених комплимента ти! ^^ :Д
сериозно ли учите 5 часа?? на мен единствено по история да науча 4 урока ми отнема към 2 часа, иначе за половин час си правя домашни и всичко.
уф, толкова не може да сменят смените от понеделник, ами по средата на седмицата е така? дразня се. оформена съм почти по всичко, ще имам само две петици - по мат (нищо ново, там посмъртно не мога да избутам за 6 :/) и по английски заради тъпата заместничка-цербер. здраве да е, пак съм доволна. :3

TrollFaace
02-01-2013, 18:09
Абе вие ако имате моя успех ще се самоубиете май :D

Colouring
02-01-2013, 20:31
О, ние не сме карали БГ нито тази година, нито миналата. Нито един час.
А това колко време отделям за учене - не мога да кажа. Има дни, в които не правя нищо, има други, които след училище се прибирам да уча и уча докато заспя, след това сутринта ставам рано пак за да уча до обяд.

YSMF
02-02-2013, 09:50
5 часа съм учила само един път по математика и пак имах 4ка. :lol:
По български имахме 2 часа седмично в понеделник, сега не знам как ще бъде. По Литература учебника ни е на Анубис, но още от 9 клас не го ползваме изобщо. Учим с тетрадка + произведение или христоматия.
Да се оплача: в понеделник ще имаме седми час философия. http://factoryjoe.s3.amazonaws.com/emoticons/emoticon-0183-swear.gif, но поне няма да имаме час на класа като седми час в петък.
А, и вече официално съм отличничка.

TykaSePisheNick
02-02-2013, 15:50
Абе вие ако имате моя успех ще се самоубиете май :D

Хаха, аз фактически от 11 предмета уча по 3.Математика (щот ще кандидатствам с нея), български (щот все пак ми тряя добра диплома, а и матура ще държа), английски (щот искам да пробвам в чужбина).Тъй, че от тея 3 предмета по два да имам 6-ци и го смятай 5.50 :D

Colouring
02-02-2013, 17:18
Да се оплача: в понеделник ще имаме седми час философия. http://factoryjoe.s3.amazonaws.com/emoticons/emoticon-0183-swear.gif
Този срок петък пети час имах физкултура, а шести - философия. На всичкото отгоре бях втора смяна. Смятай.

tonssy
02-02-2013, 17:35
Първа смяна, понеделник, първи час физе. Мхм. Ще ти тичам 300 метра и ще правя нормативи в 7 и половина сутринта.

xoxi
02-02-2013, 18:15
Първа смяна, понеделник, първи час физе. Мхм. Ще ти тичам 300 метра и ще правя нормативи в 7 и половина сутринта.

Ние миналата година бяхме така. Докато някои от класа си покриваха нормативите, ние останалите си ги проспивахме в съблекалнята или на някоя пейка в салона. Няма абсолютно никакъв шанс някой да ме накара да тичам половин час, след като съм станала от леглото. Г-жата много се нервеше в началото, но свикна.

tonssy
02-02-2013, 20:04
То предполагам, че и ние ще сме така в началото.. Няма друг начин просто, поне докато е студено и тъмно. После като се съмва по- рано и времето се стопли, идва настроение, ама още сега..

fama
02-03-2013, 09:23
Има ли някой тук , който смята да държи матура по испански и да кандидатства в Испания? ?

paradosou
02-03-2013, 09:38
Имам да пиша анализ на "Епопея на забравените", почнала съм, обаче ми е страхотно разпиляна мисълта и не се получава както искам. После трябва да се захвана с гeографията и задбалканските котловини, което отсега отчитам като предизвикателство за волята. хD

anonymous708973
02-03-2013, 09:40
На цялата Епопея? о.О

paradosou
02-03-2013, 09:44
На цялата. Висока топка си е, много неща трябва да се включат. :)

anonymous708973
02-03-2013, 11:34
Доста е лесно. Откъдето и да тръгнеш, няколко листа могат да станат без дори да задълбаеш.
В анализите често се коментира как "Левски" е първата творба от цикъла, а "Опълченците на Шипка" - последната, за да се покаже прехода от индивидуалния подвиг към колективното проявление на национален дух. Става за теза според мен.

tonssy
02-03-2013, 11:38
Е, ние пишем анализи на отделните оди от цикъла, ама на целия не се е налагало. Представям си, ако трябваше, колко щях да вися над листовете, докато го структурирам както искам :Д

TykaSePisheNick
02-03-2013, 11:56
Мога ли да се запиша на СИП по средата на годината?Или поне в началото на втория срок?

Colouring
02-03-2013, 13:28
Мисля, че не.
Но пък винаги може да ходиш, дори и да не си записан. Питай госпожата си.

paradosou
02-03-2013, 16:04
Готова съм вече, навести ме музата :Д. Тезата не ми беше свързана с това точно, ама го включих в изложението. :)

joannalof
02-03-2013, 16:30
Ние винаги имаме 1ви час физическо - никой не ходеше,накрая и учителяm спря да идва :D
Още не си знам срочните оценки :D

fUcKsMiLe
02-04-2013, 07:37
Ние имаме 2-ри или 7-ми час физическо.
През втория час всички се омитаме да ядем, а седмия всички си тръгват :lol:
Аз играя волей принципно, защото това и тренирам :D

TrollFaace
02-04-2013, 10:10
Време е за даскало

NJ
02-05-2013, 11:04
върнаха ли ви бележниците :) Да се похваля имам 5.73

fUcKsMiLe
02-05-2013, 12:14
На нас ни ги събраха вчера. Ще ги върнат в понеделник. :))

Colouring
02-05-2013, 16:27
Да, аз ги писах даже. :Д Помагахме на госпожата, свършихме по-голяма част от работата.
Отчитам се с 5,80. Няма да се кахъря за две петици, макар че малко ме е яд. Здраве да е.

YSMF
02-05-2013, 16:41
Нашите са готови, писахме ги заедно с класната, но трябва да напише оценките и в личните картони. Сигурно утре ще ни ги върнат.

TykaSePisheNick
02-05-2013, 20:27
Мноо хубаво.Датата на 2-рия кръг от олимпиадата по английски ми съвпада с ваканцията в Банско.

Colouring
02-05-2013, 21:16
Кога е вторият кръг? На нас нищо не са ни казали.

Някой друг на олимпиадата по английски втори кръг? Или пък на понса другата седмица? Аз се записах и на трета, нещо за "творческо писане" се води май.
Иначе олимпиадата по БЕЛ наближава, там със сигурност ще ходя.
Остава само да разбера на тази по философия какво съм направила.

sm_95
02-06-2013, 05:47
Приемате ли нови попълнения в темата?

DisappointedDreamer
02-06-2013, 06:18
Приемате ли нови попълнения в темата?

разбира се

ох, много ви завиждам че имате конкурси и олимпиади, в Швеция - нищо :( само веднъж съм била на една по математика и беше готино, 'щото преспахме в сграда с обсерваториум и видяхме сатурн :Д

sm_95
02-06-2013, 06:34
Еми начи здрасти... Уча в ФЕГ Пловдив... И тази година не се записах на нито една олимпиада, просто защото нямах никво време.

sword
02-06-2013, 07:04
Тва е най-гадната и затрупана с материал година, драйфа ми се вече...

TykaSePisheNick
02-06-2013, 07:26
На мен ми е мноо лабежно тая година.Предната ни изкара душичката и по химия, и по литература, и по математика.Тая повече бива.
Иначе 2-рия кръг отива да е 23-4-5 някъде..Майка му д***а един път ще се класирам на 2ри кръг и то така ше стане.Да ида ли на олимпиадата или не си струва жертвата?

xoxi
02-06-2013, 08:01
Нас ни върнаха бележниците, само с нанесени срочни оценки. Не съм си смятала успеха, не съм сигурна дали искам да го правя. :D
Подразни ме това, че класната очаква ние сами да си нанесем редовните оценки. Никой от класа не си дава бележника след изпитване или контролно и съответно имаме тон ненанесени оценки.

YSMF
02-06-2013, 08:58
И нашата класна така прави. Отделно не се подписва на мястото на учителя /в предишното ми училище така се правеше, а и други класни са го казвали/ и трябва да се обикаля по стаи да се подписват от учителите. Днес трябваше да имаме наблюдение по астрономия, но времето е едно никакво...

xoxi
02-06-2013, 09:18
Мен не ме дразни това, че тази класна не нанася оценки. Дразни ме това, че имаме 4 класни, т.е. 4 г-жи, които отговарят за нашия клас и нито една от тях няма време да попълни 26 бележника. Ако пък си ги разделят помежду си, става работа за нула време. Преди даваха само на едната да попълва, тя бъркаше оценки, нанасяше грешните, повтаряше ги по два пъти... Пълна каша беше.

tonssy
02-06-2013, 10:09
Някой друг на олимпиадата по английски втори кръг?

Мммхм

TrollFaace
02-06-2013, 15:38
На мен ми е мноо лабежно тая година.Предната ни изкара душичката и по химия, и по литература, и по математика.Тая повече бива.
Иначе 2-рия кръг отива да е 23-4-5 някъде..Майка му д***а един път ще се класирам на 2ри кръг и то така ше стане.Да ида ли на олимпиадата или не си струва жертвата?
Не си струва, КУР за олимпиадите !

MsMiracle
02-07-2013, 07:32
Нас ни върнаха бележниците, само с нанесени срочни оценки. Не съм си смятала успеха, не съм сигурна дали искам да го правя. :D
Подразни ме това, че класната очаква ние сами да си нанесем редовните оценки. Никой от класа не си дава бележника след изпитване или контролно и съответно имаме тон ненанесени оценки.

++++++++++++++ :D

nyxu
02-07-2013, 11:42
Хора, побърквам се с тази история :(
Джизъс, от 681 до 2012г. зубрене за една учебна година? :o

Millen4ety
02-07-2013, 12:34
Хайде и аз в темата :)

При мен нещата станаха доста кофти откъм 11 клас, защото в момента съм на Austausch в Германия. Следователно като се върна на втори юли ще имам един месец да науча абсолютно целия материал за 11 клас. А приравнителните изпити малко ме притесняват, защото ми трябват добри оценки, тъй като искам да уча медицина. Досега имам диплома 6.00, учих във ФЕГ и после в частното "Златарски". И се отвях към Германия, което е най-доброто ми решение досега - опитът е безценен, езикът успоредно го понаучих. И сега съм пред дилемата - за 12 клас мога да се върна в едно СОУ, където съм учила преди и бях много доволна, точно до нас, познати имам много, както и учителите, или да отида в 91 НЕГ (говорила съм, ще ме приемат). Проблемът е, че имам да наваксвам много, успоредно да уча много и не знам дали да не избера по-лесния вариант, за да не си разваля дипломата, да взема Tойфел, SAT, DaF, да ходя на курсове за матурата (втората мисля да ми е или физика, или немски, или математика?). Какво бихте направили на мое място?
Иначе тук съм си взела повечето учебници и уча в свободното време, за да се улесня за лятото.

Следя темата с интерес :)

BrainlessROCKBABY
02-07-2013, 14:55
И аз съм на 2. кръг; и по АЕ, и по История
как ви е успеха?

http://dox.bg/files/dw?a=8c7efd3e31

п.с. ето ви една мн добра таблица за смятане на успеха от дипломата

electraa
02-07-2013, 17:23
Оhai :$ и аз се присъединявам към вас :)

nyxu
02-07-2013, 17:27
Някой явявал ли се е на олимпиадата по история? Ако има такива, как беше?
Какъв исторически въпрос се беше паднал? ;3

xoxi
02-07-2013, 17:39
Проблемът е, че имам да наваксвам много, успоредно да уча много и не знам дали да не избера по-лесния вариант, за да не си разваля дипломата, да взема Tойфел, SAT, DaF, да ходя на курсове за матурата (втората мисля да ми е или физика, или немски, или математика?). Какво бихте направили на мое място?

Ако си вземеш DaF, въобще недей да се явяваш на втора матура по немски.
Аз на твое място бих влязла в 91 НЕГ, бих си взела езиковите изпити и бих положила втора матура по физика или математика, зависи кое ти върви повече. Аз бих избрала математика, защото както нашата г-жа казва "математиката е за мързеливите и за тези, които нямат време, 1 час на ден ти е предостатъчен за подготовка, стига да схванеш основното". :D
В нашата гимназия работят няколко чужденци, които не препоръчват втората матура да е по език, защото ги правят отвратителни, с цел по-нисък резултат и съответно разваляне на дипломата. Дори шпиц паралелките се подготвят само за DaF и ако има 1-2ма, които ще държат матура по немски.

Millen4ety
02-07-2013, 19:54
xoxi, много ти благодаря за отговора. Вероятно така ще направя, направих голяма и глупава грешка, че не отидох първоначално в НЕГ след 7 клас, приятели и друго, аз съм виновна, че слушам, иначе балът ми стигаше.
И благодаря за съвета за матурата, особено от първа ръка :)

joannalof
02-08-2013, 12:08
Ходихте ли на олимпиада по БЕЛ и какво ви се падна?

poncho
02-08-2013, 15:23
Някой да има намерение да държи втора матура по биология? Иначе химията и историята ми развалиха стипендията този срок.Не знам как се получава така да имаме 5 часа химия на седмица и никой от класа да не разбира нищо.

Colouring
02-08-2013, 20:07

Още не е минала. Първи кръг е, съответно всяко училище си избира кога да е(естествено, има някакви срокове де). Но ще ходя. Ще споделям после, макар да не е тази седмица.

BrainlessROCKBABY
02-09-2013, 10:53
Някой явявал ли се е на олимпиадата по история? Ако има такива, как беше?
Какъв исторически въпрос се беше паднал? ;3

mois
разбиването на версайската система ;д
от лесно по-лесно

tonssy
02-09-2013, 11:13
Лол, наистина може би възможно най-добрият вариант се е паднал.
А аз дори не разбрах за тая олимпиада, както и да е. Пф

TykaSePisheNick
02-19-2013, 21:21
Аз ще извадя темата от дълбините на канала с едно оплакване.Не е честно шантавите чужденци да ми искат толкова пари да уча в чужбина.Тъкмо си харесах няколко унита и то кво става.Таксата или ше отива на 7-8 хиляди лири, което да смятаме в левове, щот сме българчета излиза на 20 палки годишно, или ще е близо 40000 левчета в едно швейцарско уни, в което мноо ми се иска да вляза, ама 40к годишно как да стане?Айде имам 6 месеца платен стаж от учебната година, но от тия 6 месеца стаж се печели по 1500 на месец, като си махнем парите за храна и ще ми останат 1000 да речем (и то даже в най-оптимистичния вариант).И дори да ги спестявам всичките, остават още 34000 за плащане.Ми тва са 3 палки на месец, които трябва да се плащат от родителите, щото разбираш ли, аз нямам право на парт-тайм джоб, щото визата не ми го позволява.И кво прайм?Па онея палячовци ми протестират дето ректора им вдигнал таксата с 8% и я направил от 500 на 600 лева.Аз кво, да ида да си набия едно харакири пред швейцарското посолство освен?

TrollFaace
02-20-2013, 00:06
Аз ще извадя темата от дълбините на канала с едно оплакване.Не е честно шантавите чужденци да ми искат толкова пари да уча в чужбина.Тъкмо си харесах няколко унита и то кво става.Таксата или ше отива на 7-8 хиляди лири, което да смятаме в левове, щот сме българчета излиза на 20 палки годишно, или ще е близо 40000 левчета в едно швейцарско уни, в което мноо ми се иска да вляза, ама 40к годишно как да стане?Айде имам 6 месеца платен стаж от учебната година, но от тия 6 месеца стаж се печели по 1500 на месец, като си махнем парите за храна и ще ми останат 1000 да речем (и то даже в най-оптимистичния вариант).И дори да ги спестявам всичките, остават още 34000 за плащане.Ми тва са 3 палки на месец, които трябва да се плащат от родителите, щото разбираш ли, аз нямам право на парт-тайм джоб, щото визата не ми го позволява.И кво прайм?Па онея палячовци ми протестират дето ректора им вдигнал таксата с 8% и я направил от 500 на 600 лева.Аз кво, да ида да си набия едно харакири пред швейцарското посолство освен?

Може да пробваш да си набиеш една чикия пред швейцарското посолство :D

BrainlessROCKBABY
02-21-2013, 14:44
Образованието в чужбина е скъпо. Няма друг вариант, няма да можеш да го промениш, ако ще и да се самозапалиш пред общината във Варна. Или отиваш навън, или не. Или имаш пари, или оставаш тук да духаш супата.

DisappointedDreamer
02-21-2013, 16:11
TykaSePisheNick, търси университети, които имат по-ниско такси. В Шотландия специално са такива. В повечето университети са под 1000 на семестър, други и толкова не достигат. В Скандинавските страни университетите са безплатни. Но тук всичко друго е много скъпо, квартира трудно се намира пък и няма много специалности на английски.

Потърси. Разрови се.

joannalof
02-21-2013, 20:01
Или имаш пари, или оставаш тук да духаш супата.

Уоу!По твойте думи,който остава в България, е обречен?

NJ
02-22-2013, 10:46
На вас казаха ли ви какви са условията за стипендия? На нас класната ни каза, че всички, които са от 4.50 до 5.99 трябва да представят документи за дохода и явно за 6.00 е различна.Когато я попитахме по колко ще са стипендиите, тя каза, че не знае?

TykaSePisheNick
02-23-2013, 08:04
Утре в колко часа е олимпиадата по АЕ? :D

TykaSePisheNick
02-23-2013, 08:20
TykaSePisheNick, търси университети, които имат по-ниско такси. В Шотландия специално са такива. В повечето университети са под 1000 на семестър, други и толкова не достигат. В Скандинавските страни университетите са безплатни. Но тук всичко друго е много скъпо, квартира трудно се намира пък и няма много специалности на английски.

Потърси. Разрови се.

Т'ва е проблема, че програмата в тоя университет много ми допада.В таксата влиза настаняването, храна 3 пъти на ден, всички училищни такси и абс. всичко, демек плащаш го и всичко ти е уредено.Даже идват и те взимат от летището в Цюрих.Отделно имаш 6 месеца платен стаж на година и като завършиш си с 2-3 препоръки от работодатели вече и имаш кво да си впишеш в CV-то, като търсиш работа.Апък и е един от най-престижните уни-та в специалността си и ако съм добър излизам направо с работа в топ хотели, комплекси, ресторанти...Програмата е по-разчупена и много ми харесва, не е като навсякъде другаде - още 4 години се заробваш, учиш като дебил, накрая излизаш и фактически половината неща няма никога да ти трябват, щото практически не са приложими...

tonssy
02-23-2013, 08:54
Утре в колко часа е олимпиадата по АЕ? :D

9:00.
8:30 трябвало да сме там. Суууупер неподходящ ден за мен е утрешният, ама.. ще отида.

Colouring
02-23-2013, 11:33
Как не ми се ходи на тая олимпиада не е истина. Тоест, много ми се ходи, но не и утре. :Д
Тая година съм много активна в такива дейности. Миналия ден бях по география. Супер мина.
По БЕЛ ни се падна "Чичовци" и "Обесването на Васил Левски". Аз писах за "Чичовци". :)

tonssy
02-23-2013, 11:34
^А какви бяха темите?

Colouring
02-23-2013, 11:42
На "Чичовци" беше нещо от рода - Примирението - падение или спасение(ЕСЕ). На "Обесването.." беше ЛИС, но не помня темата. Честно казано, направих си експеримент. Сигурна съм, че щеше да ми е по-лесно да напиша ЛИС за Левски, защото от началото на годината пиша само интерпретации. Обаче тогава си викам - защо пък да не се пробвам с есе, това е само една олимпиада. И така. Ще видим какво съм направила.

joannalof
02-23-2013, 16:53
Класирана съм по БЕЛ.Падна ни се Епопеята и възможно най-добрата тема.

BrainlessROCKBABY
02-25-2013, 08:20
Уоу!По твойте думи,който остава в България, е обречен?

може да ми е малко крайно мнението, но, да, общо-взето

На вас казаха ли ви какви са условията за стипендия? На нас класната ни каза, че всички, които са от 4.50 до 5.99 трябва да представят документи за дохода и явно за 6.00 е различна.Когато я попитахме по колко ще са стипендиите, тя каза, че не знае?

какви са тези глупости :D
5,50-6,00 - месечна стипендия в размер 21 лв. обикновено;
не трябва да имаш над 5 неизвинени, поне така е при нас

в 14.00 ми е областен кръг по история, вчера беше АЕ, който беше по-лесен от общинския

tonssy
02-25-2013, 08:24
вчера беше АЕ, който беше по-лесен от общинския

Дададад. Reading-ите например и двата бяха суперлесни. Общо взето Cloze test-a ми беше най-гаден.

YSMF
02-25-2013, 12:36
NJ, при нас успеха ти трябва да е над 4 и 50 за социална, като представяш документи за дохода и попълваш бланка, за отличници е от 5 и 50 нагоре. За нея попълваш формуляр и трябва да дадеш разписка от банката към която е училището, че имаш сметка при тях /това важи за всички стипендии/. При тази за починал родител не знам каква е процедурата, но май се подава формуляр в началото на година и няма изискване за успех.

Ръководството прецака всички, които имаха желание да ходят на олимпиада по АЕ, тази екстра ще я получат чак '97, но и за тях не е сигурно. Така си отиде и последния шанс да се размина КСИ по АЕ.

krissinceto
02-26-2013, 14:21
Продавам разработени теми от преподавател по литература за МАТУРА!!! Гарантирана 6-ца !!!!! 200 лв
in4etu_17@аbv.bg

ognyanova95
02-27-2013, 13:20
Аз ходих имам 5,20 :/ Темата беше- "Ценностите- трябва ли да се отстояват с дела?"

Kyisi
03-05-2013, 13:32
Здрастииии !! ^.^

http://25.media.tumblr.com/4ccce3f4adf6ccec7a5071c323426d53/tumblr_mil66gUMTC1rlhkzko1_400.gif

Как сте ? Забравихте темичката, а ?
При мен нищо ново. По биология на контролната имам 6 ;оо Изобщо не го очаквах, въпреки че бях учила доста.
Иначе по литература ни направи нещо като матура, но с въпроси за 11 клас и на нея имам 5.61, но всички си подсказвахме.. та не е реална май. ;| По география хич на нищо не ни учат и имаме 1 час в седмицата, дето даже не го вземаме и просто съм обречена за матурата. Вие кога мислите да почнете с ученето за матурата? .. пролетта, лятото ? До година ? ;d

П.с : Стипендиите ще се увеличат на 50 лв, само за тези които имат 6:00 успех.. ;@

tonssy
03-05-2013, 14:08
Твоята по география ли ще е втората ? Аз още не съм решила, колебая се между история, английски..още нещо може да ми се завърти в главата дотогава, не знам 8-)
За стипендиите- а от кога ще ги увеличат? Аз намазвам значи :D

Ии да се похваля - ще ходя в Брюксел !

Kyisi
03-05-2013, 14:26
Твоята по география ли ще е втората ? Аз още не съм решила, колебая се между история, английски..още нещо може да ми се завърти в главата дотогава, не знам 8-)
За стипендиите- а от кога ще ги увеличат? Аз намазвам значи :D

Ии да се похваля - ще ходя в Брюксел !

Еее, това е супер !! ^^ .. нас пък никъде не ни водят, нито проекти дават :|
Иначе за стипендиите не зная. Попълвахме декларации за стипендии, но накрая се оказа, че ще си останем с 21лв на месец..нямало да има увеличение. Само за пълно шест ще е 50лв ;х
Втората матура..да уж география реших. Но впрочем се чудя и за биологията, понеже там няма тема за развиване ;д и предполагам е по-лесна. Докато тая география направо ми съсипва живота..тея карти-марти, климати, разни пълен УЖАС.
Изобщо не знам как ще науча 49 теми, а камо ли още толкова по литература. Не ми се мисли. И всички от класа ми са почнали някакви уроци, четене, не знам си какво там за матурите. Имам чувството, че само аз решавам сбъркани тестове. Пф.. ;д

tonssy
03-05-2013, 14:36
Да, това за Брюксел е по някаква програма, покана е от член на Европейския парламент- от нашето училище 10 човека ще ходим и директорката. Днес разбрах и съм супер щастлива (:

Не ми се мисли. И всички от класа ми са почнали някакви уроци, четене, не знам си какво там за матурите. Имам чувството, че само аз решавам сбъркани тестове. Пф.. ;д

Говори ми, говори ми... На уроци ходят по 564687 неща, аз не, но не мисля и да карам майка ми да дава пари И за това, като смятам, че мога перфектно да се подготвя и сама (доколкото се познавам). И мен на моменти ме обхваща паника, не само за матурите- за всичко, свързано с кандидатсването и т.н.. Ама по-спокойно трябва да се кара.

DisappointedDreamer
03-05-2013, 14:37
не се отчайвайте :Д

аз пък имам 33 точки от възможни 42. само 5-ци и 6-ци от най-висока възможна 7-ца. страшно доволна бях по математика ха-ха. но пък биология тая 5-ца трябва да я вдигна :С по шведски трябва също да се представя по-добре, по бизнес съм сигурна, че ще изкарам 7-ца сега като знам какво изискват на изпитите.
доволна съм. мислех, че изобщо няма да мине, още повече че миналата година поне 40% отсъствия неизвинени имах по всеки предмет хаха.
сега съм мотивирана да уча, и дори имам планове за това къде искам да кандидатствам и с какво точно.
хубав е животът .

tonssy
03-05-2013, 14:40
сега съм мотивирана да уча, и дори имам планове за това къде искам да кандидатствам и с какво точно.

Браво, браво :Д Надявам се и мен да ме огреят такива мисли скоро.

DisappointedDreamer
03-05-2013, 14:42
ми, трябва, при положение, че при мен сроковете в чужбина някои са тази есен :Д скапана работа. мъдри ми се нещо като зародиш на идея, ще видим до колко ще успеем да я реализираме.

Kyisi
03-05-2013, 15:08
Ако взема матурата по география ;д;д ще кандидатствам в Пловдив- Предучилищна и начална педагогика. <3
Това е моето призвание.. хаха! Но пък и аз няма да ходя на частни уроци, тъй като семейния бюджет не стига, защото имам и по-голям брат, който учи висше. Паниката е пълна!!.. няма такава просто. :д

TykaSePisheNick
03-06-2013, 18:37
От толкоз учене тая година взеха редовно да ме болят мъдреците на излизане...Тряя си почивам :D

YSMF
03-07-2013, 12:59
Тататата, пак съм тук ^^
Не знам с колко са ни увеличили стипендията, но факт е че имам 56,40 лева на картата, а от февруари съм със стипендия. Обикновено ни даваха стипендиите на 20 число всеки месец и все пак не ми се вярва, че директора ни ще ни е увеличил стипендиите.
Аз почвам да си пиша есето за "Бай Ганьо".

TykaSePisheNick
03-07-2013, 13:11
Хъхаха, неска 6ца по БЕЛ и контролно по Мат. направено за 6ца и то.Чувствам се като бог.Искам да си почина, а идва стереометрия.Как да си почина :/

Colouring
03-08-2013, 10:45
Супер трудна седмица ми беше тази. Ужас. Ама съм много доволна от себе си!
Другата пак ще е доста тежка, ама трябва да съм продуктивна.

Стипендията на нас от 21 ни стана 25лв.

sashinka95
03-08-2013, 18:53
Някой на втори кръг на олимпиадата по БЕЛ? Аз се класирах и съм щастлива. Сега чакам датата за провеждането. Иначе лудницата е пълна- конкурси, контролни, проекти.

Colouring
03-09-2013, 07:56
Аз съм на втори кръг. Нямам идея кога ще е обаче.

BrainlessROCKBABY
03-13-2013, 08:45
Хъхаха, неска 6ца по БЕЛ и контролно по Мат. направено за 6ца и то.Чувствам се като бог.Искам да си почина, а идва стереометрия.Как да си почина :/

бляя, стереометрията ми е най-големият кошмар
аз лично си почивам като отивам някъде за уикенда с приятели и се размажа :D

venivr
03-13-2013, 11:10
Здравейте, при мен стипендиите за отличниците ще бъдат по 30 лв за втория срок. За другата учебна година не се знае и тогава ще трябва да се запиша на 100000000 сипа, за да мога да взема 30 лв. Между другото това са единствените следства, които някога съм взимала от тази държава. До тази година бях се записалала на няколко сипа, спечелих два конкурса и никой нищо не ми даде освен тогавашните 21 лв и затова реших тази година да не се занимавам с тези неща и да обърна внимание на КСК. Нито детски взимам, нито нищо. Разбирам, че това е заради високите доходи, които ако им се махне данъка, ще са разбира се по-малко, но поне ще мога да се подпомогна малко за уроците. Това е моето положение.

YSMF
03-13-2013, 20:22
Днес една учителка каза, че са я направили и нашата 30 лева. Имам 6 по астрономия и на есето ми за Бай Ганьо. Продуктивен ден. На контролното по статистика една точка не ми достига за 6. Не съм преписала нищо и не получих помощ от никой... няма такава гордост 8-) Утре най - сетне почваме "Ралица".
Сериозно започвам да се притеснявам по английски - имам адски проблем с теорията: мога да правя нещата, но си нямам на идея защо. Оказа се, че в един момент доста хора от класа са тръгнали на уроци, а аз си седя. Дори да искам да почна курсове си нямам на идея къде.

joannalof
03-13-2013, 21:31
40лв. стипендия - страшно се радвам :Д

Jaune
03-14-2013, 05:55
Да, това за Брюксел е по някаква програма, покана е от член на Европейския парламент- от нашето училище 10 човека ще ходим и директорката. Днес разбрах и съм супер щастлива (:

Говори ми, говори ми... На уроци ходят по 564687 неща, аз не, но не мисля и да карам майка ми да дава пари И за това, като смятам, че мога перфектно да се подготвя и сама (доколкото се познавам). И мен на моменти ме обхваща паника, не само за матурите- за всичко, свързано с кандидатсването и т.н.. Ама по-спокойно трябва да се кара.

Случайно да учиш в София? И да си от 1АЕГ? :Д

Colouring
03-14-2013, 11:53
40лв. стипендия - страшно се радвам :Д

:OOOОО Супер!

tonssy
03-14-2013, 12:55
Случайно да учиш в София? И да си от 1АЕГ? :Д

София да, но уча в 133-то :Д

YSMF, въпрос- върху каква тема ви беше есето за Бай Ганьо, щото утре ние ще пишем и съм леко притеснена ?

Dagichka
03-14-2013, 16:36
ох, тия 3 дни изпуснах часовете заради други събития в даскало, идване на чужденци, презентиране на ае за всяка специалност и тн :Д и другата седмица изпускам, че съм на българска строителна седмица.. абе лудница :Д
но си крепя успеха, по математика ми идват малко нанагорно тия 38472 тригонометрични функции на сякви гадни ъгли, ама.. при нас още не са ни дали стипендиите за януари, кво остава да разберем с колко ще ни ги вдигнат, просто нямам думи. имаме най-тъпата администрация

DisappointedDreamer
03-14-2013, 18:38
^тригонометричните функции са красиви <3

(аз уча)

YSMF
03-14-2013, 20:46
София да, но уча в 133-то :Д

YSMF, въпрос- върху каква тема ви беше есето за Бай Ганьо, щото утре ние ще пишем и съм леко притеснена ?
"Байганьовщината днес"
"Идеалът или келепирът - това е въпроса"
"Европейци сме ние, ама все не до там"

NJ
03-15-2013, 11:19
някой ще кандидатства ли за 1000 стипендии? Знаете ли какво точно да представиш ако имате доходи по малко от 240 на човек

joannalof
03-18-2013, 15:35
попринцип исках да кандидатствам,но ми е за първи път и съм неориентирана ...
по БЕЛ сме на Ралица,а вие?
8 дниииии до ваканциятаа (sun)

NJ
03-18-2013, 17:03
Ние вече минахме Славейков и в сряда почваме Яворов

sashinka95
03-18-2013, 19:02
При нас олимпиадата по БЕЛ Е НА 29ти март.

BrainlessROCKBABY
03-18-2013, 19:02
аз съм на cis moll. много е тъпо

Dagichka
03-18-2013, 19:06
вижте сайта на 1000стипендии, там всичко си е повече от подробно обяснено и дори ретард може да го схване.
не знам дали ще имам време и с това да се занимавам, ще ми се и в Пурпорното перо отново да участвам, ама да мине първо строителната седмица, пък после ще го мисля.
засега по бел имам 6,6,6,5, доволна съм :3 ама тая математика ще ме довърши, честно, в кво даскало и аз се набутах с толкова математика..

YSMF
03-18-2013, 19:10
Ох, не мога да науча лирическите миниатюри :@ Иначе по физика се изложих на писмената работа и писах бисери като "Мистерията на античастиците тормози учените десетилетия наред...'. По философия имам 5 ^^

joannalof
03-18-2013, 20:50
Мен Славейков като цяло не ме кефи :D
ние по физика учим механика :D и то по отделен учебник със сумати задачи :((

krissinceto
03-19-2013, 06:19
Продавам разработени теми по литература за МАТУРА!!!! Ако някой се интересува да пише на email : in4etu_17@abv.bg

YSMF
03-19-2013, 12:08
Мен Славейков като цяло не ме кефи :D
ние по физика учим механика :D и то по отделен учебник със сумати задачи :((
Ние довършваме този от 10 клас.

DisappointedDreamer
03-19-2013, 13:44
ох, написах си есето по шведски, прочетох си книгата, добре ми е :Д
сега имам да пиша есе по английски, презентация на тематика language and mass communication по 20 минути, + written task на същата тема.
отделно имам да пиша extended essay + cas diary (плюс да правя неща за да събера точки, за да пиша в този дневник :Д)
+ тестове по бизнес, история и биология
+ преговор на всичко по математика + тема за Internal Assessment

другата година - изобщо няма да имам време да спя. ожаст.
паника. искам да минават изпитите този май и да си се прибирам :(

tonssy
03-19-2013, 14:12
Днесс ни върнаха контролните по математика, които правихме върху стереометрия. Имам 5,25. Честно казано такъв резултат очаквах, но съм си доволна- при положение, че с малко повече зор от обикновеното, започнах да ги разбирам тия задачи..
Утре се очаква да ни върнат контролните по БЕЛ. (по-скоро не се очаква, а аз искам така да стане :D) Беше тест (той не ме притеснява) върху "Разни хора, разни идеали" и "Бай Ганьо" с 2-3 свободни отговора + есе/ЛИС на тема "Проблемът за разбирането на Бай Ганьо за журналистиката" (аз писах съчинение). Ама такава простотия сама си направих, че се наложи да преписвам увода и половината от изложението 2 пъти..уплаших се, че няма да ми стигне времето и към края не знам какви глупости е възможно да съм написала. Имах чувството, че повтарям едно твърдение 3 пъти, ама с различни думи :D

DisappointedDreamer
03-22-2013, 08:48
ох, имам да пиша есе 1500 думи на 2 прочетени книги, Things Fall apart by Chinua Achebe и The God of Small things by Arundhati Roy, отговаряйки на един от следните въпроси:

а) How can a literary text's style and structure reflect the context in which it was written?
b) How do literary texts capture the spirit of the times and the values of a culture?

1.5 часа :Д добре ми е. няма що.
бр.

tonssy
03-22-2013, 10:09
ААААААА, 2 шестици по БЕЛ !! 8-)

YSMF
03-22-2013, 10:36
Имам 6 на лирическите миниатюри, които научих с доста зор. Днес по География направих контролното без грешка 8-)

YSMF
03-29-2013, 16:03
Ей, убих я тази тема 8-)
Hабори, как прекарвате ваканцията? :---)

TrollFaace
03-29-2013, 16:06
болни

Colouring
03-29-2013, 17:25
Как мина олимпиадата по БЕЛ?
При мен супер, доволна съм. Писах доста, не разтягах локуми, мисля, че бях достатъчно конкретна и ясна. Много се радвам, че се падна такава тема. Можеше да ни зачукат с къде-къде по-тъпо нещо.

А на олимпиадата по география в неделя как не ми се ходи. ;/ Може и да я пропусна.. ;д

YSMF
03-29-2013, 17:31
болни
И аз така :\

Colouring
04-06-2013, 16:33
Как сте, хора? Как мина ваканцията?
Аз помързелувах и утре ще пада голямо учене. :Д Днеска също си прекарах деня в учене де. Абе, заслужих си го. Нищо не бях поглеждала за училище до днес. Само задачи решавах чат-пат.

DisappointedDreamer
04-06-2013, 16:36
добре, ползотворна беше :Д наизлизахме се; написах си есета; прочетох 2 книги; учих по история за Хитлерчо. Единствено по математика трябва да видя утре някои неща и да преговоря по бизнес. Доволна съм, ама не ми се почва училище. блях

Ivaaaaa
04-06-2013, 16:37
трябва да уча анализите
творчеството на Яворов взе, че ми хареса

Dagichka
04-06-2013, 16:45
ние имаме сряда контролно на Яворов, понеделник по математика, вторник по английски..
тая ваканция нищо не свърших, дори не се наизлизах, първо кръвоизлив, после хрема, направо муцка :Д
и като си помисля че има още 3месеца и половина до ваканция.. блах

DisappointedDreamer
04-06-2013, 16:49
^аз имам още 2 месеца :Д 12-те дни от юни не ги броя, 'щото там само слънце, музика, цигари = кеф
успех иначе!

Ivaaaaa
04-06-2013, 16:57
а ние имаме практика и през юли агейн даскало

joannalof
04-06-2013, 17:34
Доволна съм от себе си :Д Въпреки всичко,което ми се случи,се съвзех и свърших нещо полезно.Тоя месец ни са класните и ще пада най-много учене.Май месец ей така ще си мине ии годината си отиде,но лятото пак ще уча,така че .. :D

Dagichka
04-06-2013, 18:08
а ние имаме практика и през юли агейн даскало
и ние, и ние *изкуствен ентусиазъм* бтв ти къде учиш ;о :Д
аз още си нямам идея къде искам да кандидатствам, не по-скоро знам - в Европа, без значение специалността
ама друг е въпросът за финансите..

tonssy
04-06-2013, 18:18
Абсолютно нищо не съм отворила цяла ваканция :Д Направо се срамувам от себе си, ама то нямаше и по какво да уча. За класните отделно ще чета и ще пиша, ваканцията си ми беше пълен релакс + излизания. На всичкото отгоре седмицата преди това също си бях вкъщи (не че беше приятно, де), а пропускам понеделник и вторник, заради Брюксел 8-) Кеф.

TrollFaace
04-07-2013, 15:38
Кеф цяла година нищо не съм отворил :D:D

DisappointedDreamer
04-07-2013, 15:40
блазе ви на вас :Д
аз имам месец и 3 седмици до началото на изпитите ми, налягам си парцалките да почна да преговарям материала по история, бизнес и биология.
супер доволно ми е. да минават тия изпити и да си идвам в БГ :)
успех утре като първи учебен ден :Д

Dagichka
04-07-2013, 18:20
на мен класните не са ми проблем, повече ме притеснява изведената практика, че тя влиза като отделна годишна оценка :д
и за поредна година се очертава по всичко, освен математика да имам 6 за годината, чудничко.. ще изпусна тая стипендия от по 50лв на месец, ама и на 35 съм доволна, стига наай-накрая да ни ги дадат :Д
успех на всички утре :cool:

Ospi
04-08-2013, 07:33
Айде още един единадесетокласник 8-)

YSMF
04-08-2013, 08:05
И аз не отворих учебник, в повечето време спах. ;д телефона ми се прецака и не знам тази седмица дали имаме контролни. Сега да мине понеделник и всичко е наред ^^

joannalof
04-16-2013, 21:25
up :D

NJ
04-17-2013, 12:21
тая седмица ни спукаха от контролни и изпитвания, при вас как е?

Colouring
04-17-2013, 12:25
Напрежението при мен е в границите на нормалното тази седмица. :Д

Някой, записан на 'Любословие'?

tonssy
04-17-2013, 12:50
тая седмица ни спукаха от контролни и изпитвания, при вас как е?

Същото. Само дето мен ше ме спукат и другата :Д

joannalof
04-17-2013, 15:58
Тази седмица е една от леките,ама другата ще ни го върнат тъпкано.Те така обичат да ги редуват :Д През май съм на екскурзияя :D Ще записвате ли шофьорските курсове?
По БЕЛ сме на Яворов-Градушка,а по математика стереометрията не се оказа чак толкова ужасна,колкото ни я представят!

YSMF
04-17-2013, 16:01
Ще записвате ли шофьорските курсове?
Не, излишно ми е.
Аз трябва да шиша географско есе.

NJ
04-17-2013, 17:39
аз вече карам, 10 час съм... А това "Любословие" какво представлява

Colouring
04-17-2013, 20:04
По български, не включва литература. Тест с няколко свободни отговора. Ходих миналата година, не останах кой знае колко впечатлена, защото отидох с други очаквания, предвид казаното ми преди това, но няма значение. Тази година пак ще се пробвам. Щом е нещо по български - ходя, пък каквото стане. :Д

За курсовете - аз ги почнах.

Ivaaaaa
04-28-2013, 07:21
ейй какво става бе ;д
как върви?
ние треа да знаем всички анализи от разказите на Елин Пелин за матурата за класното + май още нещо ама не помня кво ;д
охх да се свършва вече

DisappointedDreamer
04-28-2013, 07:39
Аз на 12ти юни свършвам, на 14ти се прибирам. Кеф ми е :Д
Имам едни изпити, които почват от 21-ви май, но преговарям си материала и не се притеснявам.

Ivaaaaa
04-28-2013, 07:48
*завижд* :Д
аз свършвам едииин месец по-късно някъде ;д

joannalof
04-28-2013, 11:35
Сега пиша ЛИС на Яворов./мисля,че сме доста назад../ Дебелянов тази година ли трябва да се учи?Защото се очертава средата на юни в жегите да го вземем... :D Другите предмети съм ги зарязала само за контролни си уча.И доста се вълнувам покрай изпращането/бала на нашите абитуренти :D

Dagichka
04-28-2013, 15:14
утре контролно по философия и геодезия, вторник по английски, на 8ми май класно по бел, на 27ми по мат.. добре ли е?
пфф полудявам :Д

Colouring
04-28-2013, 16:54
На нас класната по БЕЛ ни е утре, така че стискайте палци.
Петък пък разцепих контролната по Математика. :Д
Жегите идват. Кога си отиде зимата? ;/

tonssy
04-28-2013, 17:05
Много рано са ви класните, бе 8-)
При мен все още всички предстоят. Притеснявам се малко, но мисля, че ще се справя с всичко. Няма друг начин :Д

YSMF
04-29-2013, 14:42
Мен класното ми по математика мина, по български ми е на 8. Вече официално сме във ваканция нищо, че днес пропуснах училище 8-)

Kyisi
04-29-2013, 14:48
Мен класното ми по математика мина, по български ми е на 8. Вече официално сме във ваканция нищо, че днес пропуснах училище 8-)

Аз пропуснах също! :cool: Мен пък класните ми още не са почнали.. ще почнат в средата на май. :D

YSMF
04-29-2013, 17:49
Аз да попитам има ли някой, който ще държи матура по история и по какви помагала се подготвя?