View Full Version : 11 клас - 2012/2013
Colouring
09-15-2012, 14:09
Реших, че и ние заслужаваме тема. :Д Недейте със злоба, че се напълни с такива теми - вярно е, ама пък мисля, че няма нищо нередно в това, все пак мисля, че си е за раздела и не е безсмислена тема.
Нека всеки, който ще е 11 клас тази учебна година, да пише. Да видим дали има набори!
DisappointedDreamer
09-15-2012, 14:16
Абе, аз не съм ви набор, ама съм 11-ти клас :Д
sashinka95
09-15-2012, 14:22
Аз съм 11 клас. Вече наистина трябва да се стегна.
От известно време се чудя защо си нямаме тема.
Айде да ни е честита и да не умира бързо.
Винаги си виках, защо нашия набор си няма собствена тема? x] Дано тази година да е по-сполучлива, защото това е последната учебна година, като непълнолетни. x]
evilgirl95
09-15-2012, 18:00
Ихаа и ние вече си имаме тема :):):) ..
Dagichka
09-15-2012, 18:05
евалата за темата. :Д ох, кога станах 11-ти клас..
И аз и аз и аз.
П.С.: има ли софиянци, че отчаяно ми трябват../
DisappointedDreamer
09-15-2012, 19:14
Азе съм софиянка.
the lil legend
09-15-2012, 20:00
И аз се присъединявам към единадесетокласниците :)
aniikrysteva
09-15-2012, 20:45
и аз :д .. и имам един въпрос .. прочетохте ли нещо през лятото?
the lil legend
09-15-2012, 20:47
Еми прочетох "Под игото", "Чичовци", "Под манастирската лоза". Реших да прочете само най-обемните, другите ще ги чета, като ги учим.
Colouring
09-15-2012, 21:03
Да, почти всичко прочетох. Знам, че ще ми се наложи да ги чета и през годината, ама...
Какво мислите за литературата тази година? С голям интерес четох "Под игото", а и не само.
Коя смяна ще сте? Аз ще съм втора, гледах си даже и програмата за първия срок вече.
Colouring
09-15-2012, 21:03
Съжелявам за двойния пост, нещо ми се прецака. >.<
the lil legend
09-15-2012, 21:12
Е аз не бях много въодушевена.."Чичовци" изобщо не го разбрах. Иначе всеки ден ще имаме по 7 часа :(
Всичко съм си прочела, но ще се наложе да ги чета пак и през учебната година.
Я кажете дали вече сте решили какво да кандидатствате, макар че има време?
the lil legend
09-15-2012, 22:16
Аз съм се насочила към International and European Law в Холандия или нещо сходно във Франция.
alphonsee
09-16-2012, 01:52
Айде и тая да минава :)
Само аз ли не съм чела нищо от списъка? Чета книгите, чак когато им дойде времето в клас. И да чета през лятото, докато дойде време да ги учим, аз забравя всичко.
За смяна не знам все още. Утре сме от 10 часа, тогава ще ни кажат коя смяна ще започваме. Трябва да си препиша програмата, както и списъка с учебниците.
darkPaladin
09-16-2012, 06:56
сега осъзнах колко съм одъртял о.0
BrainlessROCKBABY
09-16-2012, 07:06
Тъкмо се отчаях, че сме дискриминирани! :D
Книгите си ги изчетах лятото, интересни ми бяха, даже и стхотворенията.
Имам 3 варианта за догодина (да, другата година, календарна кандидатстваме ;( ) - графичен дизайн в Шотландия/Англия, политика и международни отношения в Швеция/Дания/Холандия, а ако не стане никъде - в София нещо :D
Пожелавам ви едно нещо за учебната година: бъдете щастливи, набори D: Щастието и тъгата са избор, но първото е избор на силните!
Dagichka
09-16-2012, 07:16
П.С.: има ли софиянци, че отчаяно ми трябват../
и азе съм софиянка, за кво сме ти? :д
за първи път в живота си не прочетох книгите от списъка.. ;д "Под игото" съм го чела преди това по мое желание, "Чичовци" се опитах да го почна, но нещо не ми задържа интереса.. стихотворенията и разказите повечето пак съм ги чела преди. май ще съм първа смяна, ама утре ще разбера със сигурност. та и нов класен ни треснаха, уфф. трябвало да бъде по специалността, бла бла.
за висше за сега си мисля за нещо в Европа, за САЩ надали ще се преборя.. или в краен случай тук УАСГ..
та и нов класен ни треснаха, уфф.
Не се оплаквай.
Аз от 11 години искам КЛАСЕН. Всички мъже учители, които познавам, са някакви супер печени.
А до сега винаги сме били с жени на по 40-50-60. Сложиха ни една на 28, но само за година.
Мъка. :D
SonataArctica
09-16-2012, 08:16
То имало единайсетокласници значи тука ;d
Pantheratigris
09-16-2012, 08:22
Как сте наборчета:)Тежка година ни очаква,ама 10 са минали и тая няма да я усетим толкова.Пожелавам ви мн усмивки,мн забавни моменти и що годе прилични оценки 95-най мощният набор:)
Colouring
09-16-2012, 08:23
Мойта госпожа е около 60 години, но няма толкова як човек просто! Уникална е, добре, че случих на класна. Хем добър преподавател, хем се разбира и с учениците, хем може да я помолиш за каквото и да е.
И нас утре ни викат в 10 часа.
За кандидатстването не съм решила окончателно, ама си мисля за някаква компютърна специалност. В България ще съм обаче, това съм го решила. Още има много да се мисли по този въпрос, но засега мисля да наблягам на математиката.
Вие записани ли сте на някакви допълнителни работи? Аз тая година се записах на някакви 'групи'(?) от училище по БЕЛ и Математика и ще се готвим за матури там.
SonataArctica
09-16-2012, 08:32
Моята класна е няква пасивка като цяло. Но пък е строга и повечето време не си губи времето, което е мн. добре. Пък и към мен е доста по-мека и не се оплаквам...
Малеле тая година ще ми скъсат дупето... Два СИП-а - математика и български и проект по математика и сякви простотии... Пък и тея изпити дето трябва да ги взимам...
Определено няма да оставам в България.
SonataArctica
09-16-2012, 08:44
В какви гимназии учите?
the lil legend
09-16-2012, 08:52
Аз уча в езикова гимназия с профил френски :)
DisappointedDreamer
09-16-2012, 08:57
политика и международни отношения в Швеция/Дания/Холандия,
Олеее, какво ще правиш тук :Д
аз смятам да уча същото, само че завършвам и се махам от Швеция.
Colouring
09-16-2012, 08:59
^И към къде? :Д
Аз съм в ЕГ, английска паралелка. Вторият ми чужд език е немски.
DisappointedDreamer
09-16-2012, 09:04
Смятам да се ориентирам към международни отношения със скандинавистика в Шотландия. Тъкмо с IB Diploma-та, ако изкарам хубави точки, ще ме грабнат на всякъде и ще съм много доволна.
sashinka95
09-16-2012, 09:18
Аз прочметох всичко от списък8а без "Записки по българските въстания" и "В полите на Витоша".
Dagichka
09-16-2012, 09:46
Не се оплаквай.
Аз от 11 години искам КЛАСЕН. Всички мъже учители, които познавам, са някакви супер печени.
А до сега винаги сме били с жени на по 40-50-60. Сложиха ни една на 28, но само за година.
Мъка. :D
а, на мен не ми пречи, че е мъж. 9ти и 10ти клас имах пак класен, по физическо. беше най-печеният и много ни помагаше! а тоя новия ни преподава вече една година, нищо не научихме в часовете му, разказва си истории от живота само, като млада жена му ква "въртиопашка" била и тн., абе простоват човек е и хич не му се занимава да преподава.. подавал си е оставката, ама не са я приели, жалко. та така :Д
ох, ще ми се да следвам в Европа някъде, ама наще нямат финансовата възможност. смис знам, че образованието е безплатно, ама квартира и храна.. не знам дали ще си намеря бързо работа за да си покривам разходите, само тва ме притеснява :/
DisappointedDreamer
09-16-2012, 09:48
^Кандидатствай за стипендия. Вземи студентски заем.
the lil legend
09-16-2012, 09:56
ох, ще ми се да следвам в Европа някъде, ама наще нямат финансовата възможност. смис знам, че образованието е безплатно, ама квартира и храна.. не знам дали ще си намеря бързо работа за да си покривам разходите, само тва ме притеснява :/
Студентският заем покрива само таксата за обучение(където има такава). Скоро бях чула, че през 2013-та ще премахват разрешителните, които са нужни на българи и румънци да работят в рамките на ЕС. Дай боже това да стане, така всички, които искат да учат в чужбина ще могат да си намерят по-лесно работа. В Дания образованието е безплатно, но за да си намериш работа е хубаво да знаеш поне малко езика. В Шотландия също, но там живота е много скъп. Аз затова съм се насочила към Холандия или Франция, тъй като те ми се виждат най-удачни. Помисли си имаш още 1 година :)
SonataArctica
09-16-2012, 09:58
Кандидатствай в Америка. Дават стипендия и покриват храна, общежитие и почти всичко.
Мен пък ме чака Студентски град.
Определено няма да оставам в България.
А на къде си се насочил?
И аз съм решила, че в България няма да уча след 12ти клас.
Уча в езикова гимназия, профил немски. Когато влязох бях твърдо решена за Германия, но с времето се отклоних към Англия. Ужасно много искам да уча и живея там, но по всичко личи, че ще се боря за заминаване в Америка.
Не ми се мисли какво ме чака през тези две оставащи УЧЕБНИ години.
Colouring
09-16-2012, 10:18
Еее, никой ли не иска да си остане в България? Аз май съм единствената.
SonataArctica
09-16-2012, 10:18
Взимам САТ за Америка, записал съм два вече. След 20 дена ми е единия. Ще кандидатсвам там, Шотландия, Финландия и това е като цяло. С какво искаш да се занимаваш?
Dagichka
09-16-2012, 10:24
сестра ми учи в Америка вече четвърта година на пълна стипендия и тн., минала съм го тоя път заедно с нея и знам доста подробно всичко. просто колкото и да си на стипендия и тн, разходите за сатове, билети, учебници, визи и тн., родителите ми нямат вече тази финансова възможност.. а не искам да оставам в България, за това се насочих към Европа и по-точно страните, където образованието е безплатно.
иначе аз съм в строителния, със специалност геодезия, но не съм особено запалена, приятно ми е да го уча, но не знам дали искам да се занимавам с това цял живот..
SonataArctica
09-16-2012, 10:26
Сестра ти в кой университет учи?
Ако те приемат със пълна стипендия, плати си билета до там и сестра ти ще ти помогне и си готова.
хей, и аз съм 11-ти клас :))
относно кандидатстването - мисля си да е в България (СУ), защото за да отида в чужбина, трябва да си скъсам задника от работа ии.. да.
SonataArctica
09-16-2012, 10:47
^ мързел
the lil legend
09-16-2012, 10:48
А решила ли си точно какво ще учиш в СУ?
^ мързел
де да беше мързелът, по-сложно е, само ще спомена, че сме 4 деца в семейството и няма да навлизам в по-нататъшни обяснения за финансовото ни състояние и как би се отразило едно заминаване в чужбина за бюджета. xD
засега обмислям дали да е право\мио, или журналистика.
the lil legend
09-16-2012, 13:08
^Може да ми станеш колежка ;) Аз мисля право да уча :)
BrainlessROCKBABY
09-16-2012, 13:16
Не се чудете, имате ли възможност - махайте се от тук. Скоро ми предстои да си уредя живота и няма да се колебая на го направя. Ние сме един от последните що-годе свестни випуски, така че - мислете много добре как да си използвате възможностите. Пак ви съветвам - учете в чужбина.
btw, СУ е на 600 от общо 700 унита в класацията на QS, Единбург - 21, а например MIT тази година е на 1-во :D
the lil legend
09-16-2012, 13:40
Аз също съм на мнение, че висшето образование в чужбина е на много по-високо ниво от това в България, но всеки преценява сам за себе си, дали има финансовата възможност и дали изобщо е готов да предприеме такава важна стъпка :)
Colouring
09-16-2012, 13:40
Мисля, че и тук можеш да си уредиш живота. Да, вярно е, че дереджето е зле в държавата, но не всеки би желал да я напусне. Аз МНОГО искам да отида в чужбина, но само за да обикалям и събирам впечатления, а не се виждам живееща някъде другаде. Лично аз ще направя всичко възможно, за да си уредя живота и тук, въпреки това, което казват хората. Разбира се, трябва да гледаш това, което ти носи пари, но, ако това си съвпада и с това, което искаш да правиш, то не мисля, че ще имаш проблеми. Зависи си от човека.
Айде още един единадесетокласник в групата :D Нищо не съм пипал цяло лято :D А за бъдеще мисля да се насоча Информатика в СУ, но ще видим. Втора смяна ще съм първия срок ^^ А иначе в цяла България ли почваме от 10 ?
the lil legend
09-16-2012, 13:56
Не, ние например сме от 13:00 часа :)
евалата за темата. :Д ох, кога станах 11-ти клас.. +1
Еее, никой ли не иска да си остане в България? Аз май съм единствената. Не си сама и аз имам намерения да остана тук.А план Б е ,ако не потръгнат нещата на добре.да си бия шутовете към Испания
Втора смяна ще съм първия срок ^^
Не ви ли е гадно така? Цял срок след това да ставате рано за училище?
Ние се сменяме всеки месец. Когато сме първа смяна, едвам издържам цял месец (а какво остава за цял срок), особено пък ако няма някоя ваканция. :D
Въобще не си наваксвам със спането...
SonataArctica
09-16-2012, 14:15
Финансовото състояние не е фактор. Ако има желание има и начин. мой познат сега учи 3та година в Кембридж, най-големия от общо 5 деца. самия той медалист от международни олимпиади по физика. Имам познати в MIT, Harvard и Princeton /освен сестра ми/. Излиза им по -евтино да живеят там, от колкото тука.
Ами виж от гледната точка че втория срок докато 2-ра смяна са на даскало, на хубавото време ние ще сме я на плаж, я по парковете, а те в жегите на даскало :D
Ами и аз съм решила тук да остана поне докато уча, защото съм избрала да кандидатствам Дентална медицина, а в чужбина ще ми бъде трудничко да следвам това, което искам.
и аз 8-)
И аз оставам тука.
Много ми се иска в чужбина, но вариантът ми е да завърша бакалавър тук и после - специализация в чужбина с (евентуално) оставане там.
Не знам за вас, но нас ни викат утре в 9...
Sladurchoo
09-16-2012, 16:27
ИИИИ аз :Д
crowberry
09-16-2012, 16:32
И аз съм 11 клас. Втора смяна.. По литература прочетох само "Под игото" и то до някъде. Половината ми общообразователни предмети отпадат и идват специалните. Хепи ми. |( Поне няма да имам физика.. :D
Еее, никой ли не иска да си остане в България? Аз май съм единствената. И аз съм ЗА да си остана в България. Искам да влезна в системата на МВР.
BrainlessROCKBABY
09-16-2012, 17:18
И аз съм ЗА да си остана в България. Искам да влезна в системата на МВР.
Добре си уцелил мястото да ставаш кука. В тази страхотна полицейска държава с премиер, който спонсорира футболните отбори повече, отколкото пенсионерите. :*
DisappointedDreamer
09-16-2012, 18:08
Добре си уцелил мястото да ставаш кука. В тази страхотна полицейска държава с премиер, който спонсорира футболните отбори повече, отколкото пенсионерите. :*
Подкрепям.
Системата на МВР е пълен боклук. Направи нещо повече от живота си.
Казва ти го дъщеря на служители на ДАНС.
DissappointedDreamer,не е хубаво да говориш кой,къде и какво работи , обикновено деца на такива в тея "супер тайните" са добре изучили принципите на отбягване на въпроси,ударени с мокър парцал,на баща ти или ,който и да е там няма да хареса ако разбере ,че говориш къде работи. Съгласен съм с теб и бейби ,че в България положението е зле.
Искам да ви пожелая успех през новата учебна година.Всички цели ,които сте си поставили да ги постигнете,късмет на всички!!!
BrainlessROCKBABY
09-17-2012, 06:09
тенкю, тенкю
айде излизам да ходя в маймунарника :D
приятен ден на всички набори :D :**
didencetto7
09-17-2012, 11:09
И аз съм към 11-класниците :))) Прочетох ''Под игото'' почти...имам още 56 страници, после почвам и ''Чичовци''. Първа смяна съм и май ще уча в България- мислех си за маркетингов мениджмънт, но ще видим какво ще реша тези 2 години ... :)))
Как ви мина първият ден?
Моят беше ужасен. Имаме 4 нови госпожи, едната от които ще е по английски. Чувствам се предадена. Слагат ни тази, която спи и бяга от часовете повече от учениците. Такова животно не ми трябва. По един предмет да уча и да искам да науча и те точно по този ще сложат най-голямата невежа в гимназията.
И при мен мина отвъртително. Аз пък ще имам 2 нови г-жи поне за толкава знам дано да не пъкнат още нови. Класната ми стая пак е друга и то най-гадната от всички. Виках си, че ще залягам само над няколко предмета, ама с тези нови г-жи и специални не знам как ще я карам. Тази година ще ме чака голямо тегло, вече нямам нетърпение да идва 30 юни.
MsMiracle
09-17-2012, 14:33
Моят ден беше...нормален. Започвам първа смяна и не знам как ще ставам в 6 сутринта, при все, че лятото си лягах в 4-5 сутринта.
Имаме и 2-ма нови учителя - по английски и по физика. Много съм доволна, че и двете са сменени! Доживях!
Colouring
09-17-2012, 14:50
Аз ще имам нови учители по немски, физика, химия, биология, география, физкултура. Вземи си! При нас на 9 и 10 клас им преподават едни, след това повечето се сменят. И се славят като най-големите злоби. С предишните ми учители беше life is life, тая година нещата се променят. Първият учебен ден иначе мина добре. Знаех, че ще имам нови преподаватели, така че не беше изненада. Ужасно ме плашат. :Д
Оф, много тъпо втора смяна беееееееееее.. Искам първа смяна цяла година! Спането хич не ми е проблем.
fUcKsMiLe
09-17-2012, 15:43
Здравейте наборчета <3
Уау, намерих човек от моя клас във форума :lol:
This is new :д
И аз съм към 11-класниците :))) Прочетох ''Под игото'' почти...имам още 56 страници, после почвам и ''Чичовци''. Първа смяна съм и май ще уча в България- мислех си за маркетингов мениджмънт, но ще видим какво ще реша тези 2 години ... :)))
Здрасти Диде ^^ (Натито съм :д)
Иначе по темата - четох Под Игото до едно място, но просто ми стана скучно. Не обичам такива книги. Като почнем да го учим, ще я дочета. Аз съм първа смяна, имам нов класен.. тепърва ще го опознаваме като учител и човек, но изглежда готин и малко строгичък. :д
circlesquare
09-17-2012, 15:45
И аз да се присъединя към групата на единадесетокласниците. Днес беше скучно като всеки първи учебен ден. Хубавото е поне, че ни смениха най-после учителката по БЕЛ, много се радвам, но по история са ни сложили с една много строга и ще трябва да се стегна. Започва се здравото учене, успех на всички!
Бррррр, и аз съм 2-ра смяна. Четири часа история утре как ми стоят... 2 по програма и 2 ЗИП, на всичкото отгоре е някаква нова госпожа, иначе всички други ни се запазват. Надявам се накрая да не почна да сънувам хан Аспарух xD
Е аз не бях много въодушевена.."Чичовци" изобщо не го разбрах. Иначе всеки ден ще имаме по 7 часа :(
Пф, ти сериозно ли? Какво толкова има да й се разбира на тая повест, всичко е написано абсолютно ясно...
fUcKsMiLe
09-17-2012, 16:01
Аз утре имам 7 различни часа, от които има два, които изобщо не харесвам - разбира се Математика и Химия <3, моите вечни приятели!
Имам и 4 нови учителя, по Философия, по Английски, по Физика и класния, който ми е по История.
А вие бележниците вече надписахте ли ги? :D
Аз пък имам 11 часа математика на седмица. ;s
Kristianc95
09-17-2012, 16:55
И аз съм 11 клас :) Тая година имам много предмети по специалността.... Те влизат ли в дипломата?
Да, всички оценки от 9 клас нагоре влизат в дипломата ;д
И аз съм 2-ра смяна.. яко ;д
[QUOTE=Kristianc95;10414797]И аз съм 11 клас :) Тая година имам много предмети по специалността.... Те влизат ли в дипломата?[/QUO
Всички влизат като в балообразуването не участват сиповете.
evilgirl95
09-17-2012, 18:50
Kristianc95 не съм много запозната, защото уча в профилирано училище, но тези оценки май не влизат в самата диплома и не ти оформят успеха.. ами ти дават една друга отделна диплома за някаква продобита степен на квалификация.. 2-ра степен..
А вие бележниците вече надписахте ли ги? :D
Не, защото не знам имената на всичките госпожи. Днес класната пък ни каза да не бързаме да надписваме и попълваме.
Днес се запознах само с една от новите. Хареса ми колко е строга, въпреки, че ме и плаши малко, знаейки колко неорганизирана съм в тези часове и колко трудно ще ми е да се справя тази година.
Госпожата пък по философия така ни въведе в предмета, че целият клас се почувства малък и незначителен.
Абе като цяло добре почваме. :D
MsMiracle
09-18-2012, 12:27
След лятната ваканция тия 7 часа днес си ме тушираха... :(
айде и аз да се разпиша :)
Прочетох "Чичовци" ама въобще не останах очарована.Има ли някой,който се ориентира към кандидатсване за фармация догодина?
fUcKsMiLe
09-18-2012, 14:41
Не, защото не знам имената на всичките госпожи. Днес класната пък ни каза да не бързаме да надписваме и попълваме.
Днес се запознах само с една от новите. Хареса ми колко е строга, въпреки, че ме и плаши малко, знаейки колко неорганизирана съм в тези часове и колко трудно ще ми е да се справя тази година.
Госпожата пък по философия така ни въведе в предмета, че целият клас се почувства малък и незначителен.
Абе като цяло добре почваме. :D
Аз пък вече знам имената на всички, и класния каза до четвъртък да си дадем бележниците насписани, подписани и със снимки... -.-
Сега трябва учебници да си търся също.. И ще ходя по един проект във друга страна и трябва да се подготвям и за това.. и не знам как ще смогна и за входните нива.. :/
На вас казаха ли ви, кога ви е първото входно?
На нас по всеки предмет ни казаха "Два часа преговор и на третия входно." И се чудя дали няма да се съберат 7 входни в един ден така като го даваме.. :/
TheNormalGuy
09-18-2012, 14:57
И аз тази година съм в 11 клас, през лятото започнах да чета "Гераците", но не я дочетох и сега чета "Под игото".
Първия учебен ден мина нормално, но никой не забеляза че съм отслабнал с 14 килограма освен един-двама.
DisappointedDreamer
09-18-2012, 15:04
И аз тази година съм в 11 клас, през лятото започнах да чета "Гераците", но не я дочетох и сега чета "Под игото".
Първия учебен ден мина нормално, но никой не забеляза че съм отслабнал с 14 килограма освен един-двама.
и азе знам К. :* гордеем се с теб!
Аз съм се насочила към Дентална медицина
айде и аз да се разпиша :)
Прочетох "Чичовци" ама въобще не останах очарована.Има ли някой,който се ориентира към кандидатсване за фармация догодина?
TykaSePisheNick
09-18-2012, 17:07
Бахти ужаса.Не знам къде искам да уча, нито какво искам да уча, нищо не знам.Знам само, че искам да се занимавам с мениджмънт или финанси или нещо от сорта.Да, ама не знам и на к'во да наблегна за дадената специализация...Абе вие как може да сте наясно какво искате да правите с живота си от 17 годишни...Дайте някой друг сайт или де да знам да разгледам горе долу къде, какво и що... (т'ва по конректно към ония където вече знаят къде и кво ще учат)
Colouring
09-18-2012, 18:27
Ние вече си дадохме бележниците. :lol:
Много ме умориха тия 7 часа и мен. Като чух за тия входни и като се запознах с някои от новите учители направо ми се изгуби желанието за живот. ;/
MsMiracle
09-18-2012, 18:32
На вас казаха ли ви, кога ви е първото входно?
На нас по всеки предмет ни казаха "Два часа преговор и на третия входно." И се чудя дали няма да се съберат 7 входни в един ден така като го даваме.. :/
На нас в петък ни е първото, по химия, на което всичко освен двойка ще е успех. Органичната химия не я разбрах още миналата година, едва ли ще я разбера и сега :-D. Поне добре, че повече няма да я учим :X
autumn_eyes
09-18-2012, 18:37
Здравейте набори и да е честита темата (е, малко със закъснение, ама...)
Та, аз сега съм първа смяна и днеска едвам отлепих иии просто :X:X Осъзнах, че ще имам два нови предмета: Физика и ИТ :DD: ЩЕ трябва да си сядам на д-то и по тях. Уфф, а по ИТ даскалките, решиха "да играем игра".... (facepalm)
На нас не се знае още за първо входно, но "хубавелката" по история реши да ни тресне 4 ксерокопирани листа за подготовка за входно с оправданието "Това вие сте го учили". Обаче миналата година историята ни беше на английски, т.е. информацията в главите ни е на друг език; има и друго - половината факти, които е дала за вече научени, не са присъствали в нашия материал. Става наистина забавно... xD
fUcKsMiLe
09-18-2012, 22:31
Бахти ужаса.Не знам къде искам да уча, нито какво искам да уча, нищо не знам.
Ох, същото се чудя и аз. Имам голямо желание да си избера и да спрат да ме питат, какво за бога, ще уча след 12-ти клас..И аз знам само кои предмети ми вървят най-много (Английски <3, Биология), но не мога да реша. Плюс че по-добрите професии с Биология включват и Химия, която на мен ми е много трудна.
Бележника ми е готов да го предам :Д Обаче не си харесвам снимките.. никога не съм ги харесвала. Искам да мога да си ги правя вкъщи и да се харесам поне един път, омг. :D
Ако може да ми кажете някой добре снабден сайт за учебници (освен "bookstoreточканещоси")? И където доставката е по-бързичка.
И имам един въпрос(който не е точно за "училище и приятели", но пък ми трябва заради един проект, та..): За колко време се издава дебитна карта и трябва ли да имаш 18 години?
sian4eto
09-19-2012, 07:33
Здравейте на всички :) Ще следя темата,защото тази година се очертава да е доста трудна.От 6 часа 5 счетоводство.Уча във финансова гимназия,но мисля след това да продължа с туризъм във Велико Търново.
TykaSePisheNick
09-19-2012, 08:53
И имам един въпрос(който не е точно за "училище и приятели", но пък ми трябва заради един проект, та..): За колко време се издава дебитна карта и трябва ли да имаш 18 години?
Не ти трябват 18 и се издава за около седмица-две.Миналата година ни караха да си вадим, че да ни превеждат стипендиите в нея (безплатни бяха, даже месечни такси нямат, някви ученически се водят).
Та, да се върнем на въпроса - най-мноо ми върви и на мен английския и чат-пат математиката, може-би.Всякакви физики, химии, биологии и другите науки съм ги зае*ал, щото съм решил, че не искам да се занимавам с наука, въпреки че мноо си падам по научна фантастика :D. Иначе съм в МГ с профил "Математика-Информатика", като от информатика хал-хабер си нямам :/.
Colouring
09-19-2012, 08:57
На мен най-много ми върви БЕЛ и по едно време мислех за журналистика, но бързо се отказах по обясними причини. И английският ми върви, а и ми харесва, математиката също я разбирам. Хич ме няма по биология/химия. Там е катастрофално просто. :D
Тази година ще учим английска литература по АЕ, юпиииииииииииииииии!
Ние другата седмица имаме по две входни всеки ден. Вече ни затрупаха с преснимани листове за преговор и подготовка, раздадоха ни един куп декларации и молби за СИП и ЗИП, някои учители си предадоха и първите уроци за 11ти клас, даже вече имаме три домашни за другата седмица.
А сме едвам втори ден на училище...
Тая година обаче по всичко личи, че искам или не, ще трябва здраво да уча. Иначе просто не се виждам в края на юни.
Вие ще записвате ли някаква извънкласна дейност? Аз вече записах четири.
MsMiracle
09-19-2012, 13:12
Извънкласна дейност не, защото поне аз нямам кога. Всеки ден съм на уроци по английски и немски след даскало по 6 часа и не се виждам, ако се запиша на нещо. :-D
Яя.. имали сме тема :shock:
Здравейте! :) Знам, че е рано, въпреки че нас от 10 кл. ни разпитват.. та, по какво мислите /за сега/ да ви е втората матура?
Аз мисля история... 10 кл. ПСВ и ВСВ бяха що-годе добре. Тази година ще видя как ще ми тръгне българската история /дано по вода/ ии ще разбия правото след 12 кл. 8-) :D
Мм, и ние ще учим английска литература. Струва ми се супер интересно, дано очакванията ми се оправдаят <3
Цялата ни друга седмица е затрупана с входни; и на нас вече ни преподадоха първите уроци и ни "наплашиха".
Аз съм се записала на 3-4 извънкласни неща, а в добавка с народните танци, на които ходя, както и уроците ми по история, картинката става пълна.
(отделен въпрос е това, че мисля да почвам и шофьорските курсове в скоро време, защото съм родена в началото на годината и ако реално почна след 1-2 месеца, до януари би трябвало да имам книжка.)
fUcKsMiLe
09-19-2012, 18:47
Нямам намерение за сега да се записвам никъде. И без това като се хвана сериозно да уча, не ми остава повече от час за мен и 5-6 часа спане (без уикендите).. Ходех на волейбол миналата година, за да намаля стреса, но мисля, че тази година няма да имам съвсем никакво време. Отделно, че сега се занимавам и с един проект и за него трябва да уча още по-здраво, за да си осигуря някакви връзки за в бъдеще ии става дълга и широка.
@nyxu
1-ва БЕЛ
2-ра А.Е.
3-та Биология
Но всъщност съм много неориентирана относно това. Има време (макар и малко).
TheNormalGuy
09-19-2012, 19:13
и азе знам К. :* гордеем се с теб!
М. :* :* :* *мечешка*
TykaSePisheNick
09-19-2012, 20:35
Де да знам.Неска класния пусна някъв списък кой кво ше пише като 2ри предмет за матура, щото иска да прави някъв курс по математика, за тези които ще пишат 2ра матура математика и аз писах математика..Засега мисля да кандидатствам нещо от сорта на маркетинг/мениджмънт/финанси, ама така като гледам пак съм си избрал много скъпа специалност, а и не мога да си представя да уча в друга страна, ако не е Англия или САЩ.
Аз се подготвям за втора матура по английски.
Един от СИП-овете пък ни е подготовка за сертификатите.
Отделно ще се подготвям и за TOEFL. :D
При мен е мн, мн, мн сложно положението с 2та матура заради това, което съм решила да кандидатствам и заради училището, в което уча, но най-вероятно ще държа (стига да не си променя желанието) по История, защото ще я уча 4 часа в продължение на 2 години.
TykaSePisheNick
09-20-2012, 16:59
Аз бях чувал отнякъде, че матурата по английски била мноо трудна и не знам защо реших да пиша математика като 2-ра..Явно щот съм с математически профил и реших, че ще ми е по-лесно там.Пък и неска класния си направи та**к и пусна входно, след 2 часа преговор само на функции и реших 13/20 задачи само по спомен от миналата година.Направо си се чувствам като гений. :D
fUcKsMiLe
09-21-2012, 07:14
И аз вече сериозно почнах да мисля сериозно за Английски като 2-ра матура, защото ще ми е доста полезно. А математиката.. ако имаше кой да ми я обяснява като хората, щях да пиша нея, защото ми се отдаваше.. преди да сменим учителката. Даже в 8-ми клас си бях намислила тя да ми е като втора матура, но по стечение на обстоятелствата се насочих към Английския език.
Colouring
09-21-2012, 07:36
Погнаха ли ви вече? :Д
Другата седмица ще е голям стрес - почти всеки ден входно, понякога и по две. Гадно. Ще трябва да се учи събота и неделя плътно.
the lil legend
09-21-2012, 10:05
Погнаха ни :D Даже успяха да ме изпитат по литература
Оф, тази история.. тези прабългари и славяни... :( Че на всичкото отгоре, още първия час ме изкара пред картата и ме пита за ПСВ ?! Тези се побъркаха... :lol: Успокоява ме факта, че поне българската история е интересна и от обща култура знам някои неща... :D
п.п имате ли дневници? ние още не :D
Dagichka
09-21-2012, 12:15
ох, не ви завиждам с тия входни :Д нащо по бел мина вчера, по мат и история ни е по-другата седмица и това е ^^
но за сметка на това започнахме 3487329 нови предмета, които са.. интересни, ама и не особено лесно ;д та ще видя как ще я бутам тая година.. нямам никаква извънкласна дейност освен училищния парламент и една друга организация пак парламент на младежите.. ще ми се да наблегна на някви неща за TOEFL примерно, ама нито имам парите, нито нищо, та ще изровя от нета материали, когато ми остане време.
Ние и дневници имаме, а и отсъствия вече наредихме вътре.
Гледам, че някои вече са ги изпитвали. Аз се радвам, че нас още не са ни погнали. Още преговаряме за входните, само по БЕЛ почнахме с новите неща.
Странно ми е обаче да уча география и история на български. Всичко в главата ми е запаметено на немски и сега ми е някаква каша. Казаха ни, че входните по тези два предмета ще са на български за българската история. Ние до сега учихме световна история и то на немски. Малко не са го доизмислили ми се струва. :D
и нашите входни ще са сега тая седмица... нямам думи просто за два часа преговаряме целия учебник по биологи:първия час едната половина,другия другата :D явно ни имат за мн умни
Входното по история беше доста лесно. ВСВ и Студената война, които ги знаех.
Днес цял ден, въпреки че е събота, писах по история.. Усеща се разликата от 10 и 11 клас. Странно ми е как от Чърчил стигнахме до Крум и Аспарух :lol:
SHPAIdURmeN
09-23-2012, 15:57
И ся гледаш всички се изсипват да гледат, аджеба кой е лъгал до сега за възрастта си. :D
BrainlessROCKBABY
09-24-2012, 07:34
Утре ни е първото входно хах
цяла седмица не съм се докопвала до форума, смятай
имам 4 извънкласни глупости, ама само те да бяха :D
Днес по история бях като машинка 8-) :D Скоро имам входно по философия, а миналата година и един урок не съм учила :|
п.п още нямаме дневници :lol:
Colouring
09-24-2012, 17:36
Нямам време да седна на компютъра, а ако го направя, то ще е само за да се занимавам с някой, от който си купувам учебници, или нещо, свързано с училище. Окей де, от време на време да послушам музика. :Д До форума изобщо не мога да се докопам.
Утре две входни, заедно с географията, която ми е стрес.
Adios, отивам да зубкам. :D
BrainlessROCKBABY
09-25-2012, 09:09
Абе сладури, вие търсите ли си контролните от другите класове? От днес откривам шано сезона :D
Jus7Smil3Back
09-25-2012, 09:13
И аз станах 11 клас и вече е време да си седна на гъза и да поуча малко ..
the lil legend
09-25-2012, 13:07
Абе сладури, вие търсите ли си контролните от другите класове? От днес откривам шано сезона :D
По химия и биология са от инспектората, ама в повечето случаи успявам да ги намеря :D Иначе другите питам някой от другия клас какво е имало. Само френския малко ме затруднява, защото сме с различни учители :)
О,набори ;д А софиянци има ли?
Иначе някой успя ли да прочете Чичовци...мн скучно ми се видя :(
DisappointedDreamer
09-25-2012, 20:32
Софиянци има.
Много шит бе хора...
Усещам, че времето за спане вече взе да ми става недостатъчно :D леле, г-жата ни по История, която ни преподава и на ЗИП, е нещо страшно! Трябва да си стягам планинските обувки тая година :D
BrainlessROCKBABY
09-26-2012, 08:33
Не мога да се наспя, нямам време да излизам, но въпреки това излизам => нищо не уча => входните ще се осерат, отново :D
DisappointedDreamer
09-26-2012, 16:09
Имам чувството, че съм единствения индивид наслаждаващ се на даскало. Всички останали пищат и си скубят косите, 'щото видиш ли има толкова много за учене 8-)
кои сме от софия и къде учим ???:P
Нашите ме зарадваха толкова много днес!! :D понеже другата седмица ни е церемонията по връчването на сертификатите CAE, нашите, видиш ли, изявяват желание за първи път! :D (понеже съм с "А") Това накара татко да се замисли за образование в чужбина и от днес почнах да разглеждам университетите в Шотландия (в Англия се отказвам заради студентския заем), дори си набелязах няколко, само дето съвсем не съм наясно с датите за кандидатстване, какво, що :D
Ние се падаме академична 2014\2015, нали? Някой знае ли сроковете, до които трябва да кандидатстваме за UK?
DisappointedDreamer
09-27-2012, 07:34
В UK сроковете са до 15 октомври.
В Шотландия сроковете май бяха до януари.
Набележи си университети и погледни сроковете им. Навсякъде е различно.
Трябва и Тойфел или САТ да вземеш.....
П.П. И аз се целя към Шотландия. Ще видим какви ще ги нарисувам.
BrainlessROCKBABY
09-27-2012, 07:38
Нашите ме зарадваха толкова много днес!! :D понеже другата седмица ни е церемонията по връчването на сертификатите CAE, нашите, видиш ли, изявяват желание за първи път! :D (понеже съм с "А")
ляллял, с колко го взе?
моя ми го връчиха вчера ;д
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/206296_3662954904914_1718432148_n.jpg
гепи, и аз съм с А :D на мен ще ми го връчат другата седмица, затова сега е във вид на копие.
http://prikachi.com/images/310/5317310F.jpg
брей, тия хора все повече ме учудват. ТАТКО, човекът, за когото никога не смятах, че ще се съгласи, е мераклия да уча в Англия, а не в Шотландия :D
btw, как върви при вас със избираемите ЗИП-ове?
BrainlessROCKBABY
09-27-2012, 19:15
браво бе ;д
избираеми ние не познавамее ;д всичко си ни "избират" отгоре. пък съм и с профил математика и английски
TykaSePisheNick
09-28-2012, 10:10
Как е тоя CAE?Трудно ли се взима?
Днес си получих обратно две от входните. Имам си вече по една оценка и от двата края на допустимите оценки. Nice ми е. Повече и не очаквах по първия предмет, но пак ме е яд. Една точка не ми достига. ЕДНА. Госпожата няма сърце.
Ой:) вписвам се, не знам какво да кажа
;д
Colouring
09-29-2012, 08:02
По английски на входното 6, по физика е доста заплетена история и в понеделник ще видя какво ще реши господина. Ако се гледа обективно на нещата трябва и там да имам 6, ако не - ...2. Стискам си палци! По история голяма излагация падна, там оценката стопроцентново ще трябва да се оправя след това. Другата седмица БЕЛ и Математика, които не са проблем, Химия май, която е ГОЛЯМ проблем, Биология.. и ще какво ли не.
Имам наистина много за учене тия дни, но съм си казала, че днеска учебник няма да пипна!
И аз се записвам в темичката! :)
Искам да ви попитам кой от къде е? Аз съм от Търговище :)
joannalof
09-29-2012, 19:40
И аз се присъединявам към темата.11 клас с профил информатика,не от София :Д Решила съм да кандидаствам с математика и вече се записах на курсове :Д В България ще остана,защото нямам нито подготовка по език за чужбина,нито финансова възможност.Мисля,че и в България може да се живее добре, стига да се занимаваш с това,което харесваш.А и нищо не се знае след като завърша къде ще съм :Д
За сега съм се записала в училище на клуб по уеб дизайн,може да ходя и на туризъм /хоби ми е/.Отделно ще започвам уроци по математика ии наблягане на литературата сама.
Преди малко ми мина интервюто за 1000 стипендии и все още треперя цялата :D някой да е кандидатствал тази година?
Интервюто ми е утре, ако може да ми кажеш как мина ? Много ми е нервно...
BrainlessROCKBABY
09-30-2012, 18:26
Как е тоя CAE?Трудно ли се взима?
Ми уча английски от 12 години и само за САЕ ходих на кус(с) :D
BrainlessROCKBABY
10-01-2012, 16:45
писна ми от лапета, пичове :D
направо не мога да ги гледам...
хеей, къде се загубихте :Р
Вече усилено почнахме работа върху творчеството на Христо Ботев и г-жата е замислила общо 3 изпитвания (1 устно, един тест и писмена работа - ЛИС или есе) до края на октомври... При вас как е?
Colouring
10-11-2012, 20:50
^Ние имаме за другата седмица да пишем ЛИС върху "Майце си". Работата е сериозна.. мда.
Иначе училището върви с много бързо темпо - къде смогвам, къде не.. Другата седмица се очертава доста напрегната. Имам редица задачи на главата, главо свързани с училище.
Dagichka
10-12-2012, 06:44
^ ние вече взехме всички произведения на Ботев, имам да правя таблица по показатели за него (и за всички останали автори като с времето взимаме произведенията им) и четвъртък имаме ЛИС на някое от произведенията му. историята като никога ми е доста лесна и приятна. по математика за сега схващам прогресиите. абе бива за сега, само ми се ще да наблегна на английския повечко, но в клас е просто невъзможно, все не ми се падат свестни учители, при които има дисциплина и ред :/
BrainlessROCKBABY
10-12-2012, 10:48
хеей, къде се загубихте :Р
Вече усилено почнахме работа върху творчеството на Христо Ботев и г-жата е замислила общо 3 изпитвания (1 устно, един тест и писмена работа - ЛИС или есе) до края на октомври... При вас как е?
леш
купих си дебеличката христоматия за 11 и 12 клас
учебниче
интерпретации и тестове и 2 брошури на ПОНС с основна информация за авторите
the lil legend
10-12-2012, 13:04
И ние имаме по литература за вторник имаме да пишем интерпретативно съчинение на тема "Любов и дълг в четвърта-седма строфа на стихотворението "До моето първо либе". И по другите предмети мн ни тормозят. Нямам време да обърна внимание точно на профилиращия ми предмет, който по принцип трябва да е най-важен
sian4eto
10-12-2012, 16:53
Не съм предполагала,че толкова много ще ни юркат в 11клас.Всеки ден от 6 часа уча за 4-5 контролни,изпитвания,теми доклади :Х ... Направо никакво време за почивка.Имаме 5 анализа по литература до "На прощаване " сме.Как са при вас нещата?
оффф не съм си мислила, че 11 клас ще бъде толкова труден. И при нас от другата седмица започват да ни изпитват, а кога ще сядам да уча по предметите, с които ще кандидатствам, си нямам никаква идея.
като ви гледам вас
дафуя, аз защо нямам толкова мн за учене :/
И аз така. :D
Програмата ми даже е много спокойна...
Преподавателите се съобразяват с цялата програма и нямаме повече от 1-2 контролни или 1-2 изпитвания на ден.
Нещата, които учим пък са ми супер интересни (като изключим физиката и химията, с които сме повече от скарани) и си научавам всичко още в клас. В нас прелиствам набързо и съм готова.
Очаквах доста по-напрегнато начало на годината, повече задачи, повече учене... Ако продължи така цялата година, цена няма да има! Много ми е лесно и приятно!
Colouring
10-15-2012, 19:17
Радвайте се, аз тука ще изпуша! Имаме за тази седмица две съчинения (за другата още две май!), контролна утре, в четвъртък по физика също май, а по всичко останало ни изпитват почти всеки час. Тъпото е, че всеки учител мисли, че неговият предмет е най-важен, и ни юрка да правим какви ли не глупости, вместо да се занимаваме с най-важните наща. Изтощена съм вече, сериозно. Сутринта ставам супер рано, за да уча, отивам на училище към един, разбира се, ако нямам допълнителни часове преди обяд, което се случва два пъти в седмицата, прибирам се вечерта - хапвам, ако мога да седна на компютъра за малко го правя, и пак учене, докато стане време за сън. Събота и неделя пак трябва да се зубка! Един свободен ден нямам. А искам да обръщам повече време на математиката, 'щото мисля да кандидаствам с нея. Е, кажете ми, как аз, аджеба, да се подготвям по математика, като съм затрупана с 22930403249 други работи?
Отивам да пиша по немски( surprise surprise ),
чао ви!
/ и задължително лека седмица ви пожелавам!
joannalof
10-17-2012, 15:26
Colouring,и аз ще кандидатствам с математика,но не зам къде :Д ти решила ли си
Засега решавам само двете прогресии и наистина не ми остава много време ...
BrainlessROCKBABY
10-17-2012, 16:40
Аз успявам да мина между капките някак :D
имам 2 5-ци, 1 4-ка и 7 6-ци без да уча по абсолютно нищо.
// с изключение на БЕЛ, където не мога да си позволя да не уча
пък и 7-ма година ПМГ - достатъчно учих :D
Pantheratigris
10-18-2012, 08:01
Пичовее,мн зле почна .Особенно тая генетикааа леле,мале,а пък и приятелка имам,направо не знам как да ги съчетавам и двете Btw,Някой планиращ да кандидаства в Щатите или Англия иИспания оттук?:p
BrainlessROCKBABY
10-18-2012, 11:02
Btw,Някой планиращ да кандидаства в Щатите или Англия и Испания от тук?:p
UK
DisappointedDreamer
10-18-2012, 13:39
Азе, също.
Така де, ще кандидатствам от чужбина в чужбина.
И аз съм се насочила към Англия :))
Colouring
10-19-2012, 19:23
О, хорааааааааааааа, не мога да повярвам, че утре е събота. Тая седмица ми беше най-натоварената до момента. Скапах се, буквално. Утре ще СПЯ!!!!!!!!
joannalof
10-19-2012, 20:46
Другата седмица имаме тест върху творчеството на Ботев,но сигурно ще имаме и писане на теза. Препоръчайте ми някакви помагала,разработки,теми по литература,от които сте доволни и са писани на разбираем език :Д
alphonsee
10-19-2012, 22:19
Мхм, и аз съм към UK след 2 годинки (да се надяваме). Май не сме малко :D
Colouring
10-20-2012, 08:48
Другата седмица имаме тест върху творчеството на Ботев,но сигурно ще имаме и писане на теза. Препоръчайте ми някакви помагала,разработки,теми по литература,от които сте доволни и са писани на разбираем език :Д
Мда, ще е хубаво някой да препоръча нещо.
Нас лично ни караха да си закупим това: http://www.book.store.bg/p83039/cialostna-podgotovka-za-matura-po-bylgarski-ezik-i-literatura-testove-i-argumentacii-ot-botev-do-debelianov-plamen-totev-miglena-sevdalinova-svetoslav-minchev.html
Не съм го ползвала много още, но има хубави неща вътре. Може да ти бъде от полза.
От две години събирам "Гимазист", където също от време на време има полезни неща. Не във всеки брой, определено, но аз понеже вече съм събрала доста, все се намира нещо, което да ми е от полза.
joannalof
10-20-2012, 10:19
Да и аз събирам вестник Гимназист,ама на много малко места го намирам.
Тази година нали излезе нов правописен речник и доста правила са променени-малко ще е трудно да ги научим.
Оо имаме си тема. Аз уча от 120 литературни разработки на Литерайко. Много е добро. Класната казва, че ако някой успее да препише от това на матурата ще има шест. Останаха ни две стихотворения на Ботев и после ЛИС на тема която ние се изтеглим. Ужас направо. Това не ме притеснява толкова, колкото това, че тази година имаме много нови специални предмети и не е никак лесно. Нямам време да уча за кандидатстването после ужассс.
BrainlessROCKBABY
10-20-2012, 16:21
Цялостна подготовка за матура по български език и литература. Тестове и аргументации. От Ботев до Дебелянов (http://www.book.store.bg/p83039/cialostna-podgotovka-za-matura-po-bylgarski-ezik-i-literatura-testove-i-argumentacii-ot-botev-do-debelianov-plamen-totev-miglena-sevdalinova-svetoslav-minchev.html)
Цялостна подготовка за матура по български език и литература. Тестове и аргументации. От Смирненски до Талев (http://www.book.store.bg/p83037/cialostna-podgotovka-za-matura-po-bylgarski-ezik-i-literatura-testove-i-argumentacii-ot-smirnenski-do-talev-plamen-totev-miglena-sevdalinova-mariana-stoianova-vania-ignatova-diana-boeva.html)
joannalof
10-20-2012, 16:32
Щом Пламен Тотев е от авторите значи го взимам :D Ние ползваме това по български език - http://www.book.store.bg/cgi-bin/pp-page.cgi?p=larger_image&productid=66246&template=2 и въпросите са на доста високо ниво.
elito435
10-21-2012, 15:36
Е здравейте мили единадесетокласници и аз съм към вашия отбор! Аз смятам да уча в България първо защото нямам никаква подготовка по чужд език и второ финансовата възможност играе огромна роля! Та училището едвам едвам го свързваме! 1. Тая по БЕЛ направо ни разори, ако знаете само как изпитва устно ченето ще ви падне! 2. По история госпожата е супер стабилна, много ми помага, участваме по конкурси, за 4 дни съм написала два реферата + ходене на някакви уроци по програма " Подготовка за олимпиада", отново по история. И на всичкото отгоре имам 5 часа седмично история и темите ми са по 5 страници (смятайте за какво учене става на въпрос). 3 Оня по философия направо ме разбива с "философските" си въпроси! 4. Имаме 5 часа математика. Редовните са добре заради прогресиите, но ЗИПопвете ме къртят с тия логаритми. 5.Смятам да кандидатствам с биология и химия, но от отгоре така яко ни прецакаха, защото по биология имаме един час седмично, а по химия - два (направо каква подготовка!). 6. Имам 4 часа физическо ( е тва ме уби като ми го казаха, аз МРАЗЯ физическо). Не съм някаква дебеланка, която не може да тича или някой мързел, но аз просто не обичам този предмет още от 1 клас. 7. На всичкото отгоре съм и в клуба " Млад журналист"! Добре че има събота и неделя, за да си напиша домашната!
Аз чаках, чаках за наша тема :D
11 клас е рай с липсата на химия, биология, руски. Класа отново е под мотото 'всички сме равни, но някои сме по - равни'. Аз съм се концентрирала в търсенето на учители, помагала и школи по английски език, защото с това upper intermediate как ще взема изпит с над 5 и 50 не знам, пък камо ли да ме приемат в специалност с 15 места максимум :(
BrainlessROCKBABY
10-25-2012, 15:32
Аз чаках, чаках за наша тема :D
11 клас е рай с липсата на химия, биология, руски. Класа отново е под мотото 'всички сме равни, но някои сме по - равни'. Аз съм се концентрирала в търсенето на учители, помагала и школи по английски език, защото с това upper intermediate как ще взема изпит с над 5 и 50 не знам, пък камо ли да ме приемат в специалност с 15 места максимум :(
да, ма не
аз имам и химия, и биология, и немски ^^
да, ма не
аз имам и химия, и биология, и немски ^^
Зависи дали си в реална или езикова гимназия. Аз съм в езикова и също имам химия и биология, тъй като учим разказвателните предмети за 1 година по-назад.
Иначе ми е супер скучно, поне голяма част от материала. Всмисъл, аз съм решил да кандидатствам с български и история, та другите неща като че ли ги бутнах малко на заден план, а пък биологията и химията точно им бих шута, така да се каже. Според мен тази година определя бъдещето - сега е моментът да си зададеш цел и да я следваш. 12 клас понякога може да е твърде късно :)
Dagichka
10-25-2012, 16:59
уф, почва да ми става напечено в даскало, но със специалните предмети, с другите нямам проблем ;д
по бел е пълна излагация като за начало, даде ни за 1час интерпретативно и 1час тест с най-гадните въпроси евър, аз дето имам само шестици принципно, изкарах 3 на теста и 6 на съчинението.. ;д но госпожата е пич и ми писа само 5 ^^
госпожата по английски я няма, нищо не правим и там.. отврат, от 9ти клас не попадам на учители и в часовете по английски нищичко не се прави и полудявам, английският ми е важен!! гледам по нета някви неща да се образовам и ще видим кви ще ги направя на изпитите.. ;д
Ей, тука има такива, които ще кандидатстват медицина, стоматология или фармация?
Bozhidar
10-25-2012, 20:23
Имам си и химия (6 часа) и биология (7 часа), само руският език отпадна. :)
Ей, тука има такива, които ще кандидатстват медицина, стоматология или фармация?
Бъдещето ще покаже, но натам се ориентирам. :)
Някой да се е ориентирал към Софийския и по - точно факултета по класически и нови филологии?
Иначе имам на седмица по 8 часа БЕЛ, 5 часа Английски, История и География. Отначало беше трудно да се свикне, но после става приятно в повечето време да учиш за неща, който са ти приятни.
BrainlessROCKBABY
10-26-2012, 10:59
Някой да се е ориентирал към Софийския и по - точно факултета по класически и нови филологии?
Иначе имам на седмица по 8 часа БЕЛ, 5 часа Английски, История и География. Отначало беше трудно да се свикне, но после става приятно в повечето време да учиш за неща, който са ти приятни.
за София вариантът ми е СУ - политология/право/МО, примерно ;д
т.е. юридически/философски
joannalof
10-26-2012, 18:10
Някой за УНСС или СУ-ФМИ :D
Colouring
10-26-2012, 20:56
За второто има възможност. Ти какво искаш?
Може ли да ми кажете в момента на какво ниво изучавате английски, също така и в 12 клас? :)
BrainlessROCKBABY
10-27-2012, 19:42
FCE :/
а имам advanced
Ние си довършваме последните уроци от учебника за ниво pre-intermediate. След около месец ще си поръчваме новите учебници за ниво intermediate. Но ние започнахме в 9ти клас от азбуката, защото ни е като втори език.
Аз личнo, понеже това ми е 11та година откакто го уча, ходя на СИП-ове за подготовка за сертификатите. Края на тази година трябва да взема първия, другата година си взимам втория и полагам TOEFL.
Това, което учим в училище ми е като преговор на вече ученото преди години.
Мерси за отговорите. Сега сме на upper intermediate по prospects, а в 12 клас upper intermediate по success, което се води по - сложно. Исках да знам как се развиват нещата в другите училища.
Смятам да си взема книжките за SUATFELL и да се подготвям по тях за изпита, за матурата ще разчитам на тези на понс и подготовката в училище :)
Bozhidar
10-27-2012, 21:19
Може ли да ми кажете в момента на какво ниво изучавате английски, също така и в 12 клас? :)
В училище - Upper-Intermediate.
Отивам и на частни уроци, там уча на ниво CPE.
за София вариантът ми е СУ - политология/право/МО, примерно ;д
т.е. юридически/философски
Като нищо може да се окажем колеги, хаха. Аз съм се насочил към политология, журналистика или нещо от сорта. Правото много четене пада, пък и адвокати под път и над път. В международните отношения пък получаваш добри базисни знания, но излизаш без професия и трябва да записваш второ висше, за да стане нещо от теб. А аз нямам намерение да съм студент до 30.
BrainlessROCKBABY
10-28-2012, 07:00
Като нищо може да се окажем колеги, хаха. Аз съм се насочил към политология, журналистика или нещо от сорта. Правото много четене пада, пък и адвокати под път и над път. В международните отношения пък получаваш добри базисни знания, но излизаш без професия и трябва да записваш второ висше, за да стане нещо от теб. А аз нямам намерение да съм студент до 30.
да, и аз горе-долу така разсъждавам, затова най-вече политология
НО това ми е резервният вариант, след UK :D
DisappointedDreamer
10-30-2012, 15:19
Темите за 10ти и 12ти клас са почти изписани. Ние какви ги вършим? Тц.
В момента съм във ваканция. След нея имам бая тестове, а дори не съм почнала да уча по някой. Мързелива съм, цял ден лежа в леглото. Днеска поне станах и сготвих, та съм доволна.
В гимназията е пълно мазало. Всички ме дразнят/разочароват. Онзи ден открихме, че имаме съученик на 21 години - с цели 5 по-голям от мен. Паднаха ни ченетата. Друга пък съученичка лъже, че е дала бъбрек на баща си. Преди няколко седмици беше организирала парти, което не се състоя,тъй като беше отменено 1 час преди да се състои, под предлог че 250 човека от друг град щели да присъстват. После организира друго, което като по чудо се състоя, но след което първоначално бяха откраднати 3000 крони (600 лева), а след това сумата необяснимо се покачи и достигна заветните 7000 (1400 лева). Някои хора са наистина побъркани.
BrainlessROCKBABY
10-30-2012, 18:22
Темите за 10ти и 12ти клас са почти изписани. Ние какви ги вършим? Тц.
В момента съм във ваканция. След нея имам бая тестове, а дори не съм почнала да уча по някой. Мързелива съм, цял ден лежа в леглото. Днеска поне станах и сготвих, та съм доволна.
В гимназията е пълно мазало. Всички ме дразнят/разочароват. Онзи ден открихме, че имаме съученик на 21 години - с цели 5 по-голям от мен. Паднаха ни ченетата. Друга пък съученичка лъже, че е дала бъбрек на баща си. Преди няколко седмици беше организирала парти, което не се състоя,тъй като беше отменено 1 час преди да се състои, под предлог че 250 човека от друг град щели да присъстват. После организира друго, което като по чудо се състоя, но след което първоначално бяха откраднати 3000 крони (600 лева), а след това сумата необяснимо се покачи и достигна въвезтните 7000 (1400 лева). Някои хора са наистина побъркани.
Значи не само в България е лудница? :D
DisappointedDreamer
10-30-2012, 18:24
Навсякъде е лудница.
elito435
10-31-2012, 17:05
Аз искам да кандидатствам с медицина в МУ София!!!
Colouring
10-31-2012, 19:40
Как мислите да прекарате 'ваканцията'? /абсурно е, знам, ама да си питам.
Аз, ако тръгна да уча по всичко, по което трябва да уча, ще претърпя определено срив в системата, така че трябва да се мисли някаква система за минаване между капките. :Д Ще отсея по-важното, пък по другите предмети ще се осланям на късмета, който нямам, и на знанията, които.. иска ми се да кажа, че имам, амааааа... :D
Как мислите да прекарате 'ваканцията'?
На мен днес ми е 5ти неучебен ден. Останалите 4 дни мисля да ги прекарам в мързелуване в нас.
Имам някаква идейка събота или неделя да излезем с моето момче някъде сред природата. И двамата бяхме болни тези дни, но се чувстваме вече почти перфектно. Ще видя само дали ще си намерим интересен маршрут. Много искам.
Няма да е зле да си отворя и да преговоря някои неща за следващата седмица, защото пропуснах малко материал и няколко теста в училище и следващата седмица ще ми е лудница.
DisappointedDreamer
10-31-2012, 20:11
Аз съм вече във ваканция. Вече 5-ти ден мързелувам. Почнах малко математика, ама хич не ми се занимава. Четох книга. Това е. Иначе, имам тестове по математика, икономика, биология - блях, дори не ми се мисли.
2pa седмица съм болна, което си се брои за мини ваканция. :D Имам да наваксвам много, да преписвам, да уча. Но ме мързи... dammit :D
BrainlessROCKBABY
11-01-2012, 07:16
Как мислите да прекарате 'ваканцията'? /абсурно е, знам, ама да си питам.
Аз, ако тръгна да уча по всичко, по което трябва да уча, ще претърпя определено срив в системата, така че трябва да се мисли някаква система за минаване между капките. :Д Ще отсея по-важното, пък по другите предмети ще се осланям на късмета, който нямам, и на знанията, които.. иска ми се да кажа, че имам, амааааа... :D
почти всичките ми оценки са на магия ;д
Dagichka
11-01-2012, 13:45
тия 2 дни ми дойдоха перфектно, спя до 10 <3 и после цял ден редувам гледане на филми, мотане по леглото с книга и учене и правене на проектите за даскало ;д другата седмица ми е ад, контролно по математика, геодезия и английки, доклад по философия, изпитване по история, проект по аутокад, плюс две папки с хиляда упражнения вътре за практиката и топографските карти ;д
ох, още не знам какво и къде искам да учаа.. бива ли да съм такава неадекватна точно по тая тема.. времето си минава неусетно, а аз нищо не съм решила.. :х знам, че НЕ искам да оставам в България, искам да е някъде в Европа и дотам. ;д
почти всичките ми оценки са на магия ;д
+ :D
Как сте бе? :D
Аз имам да пиша 4 теми по история, сега ги преполових, да уча по философия и да пиша есе по география/мисля да пpoпусна/ :D
BrainlessROCKBABY
11-05-2012, 17:50
главата ме боли, просто ми е една каша и не е истина колко имам да върша ;д а петък е тоооооооолкова далеч :D
След тази ваканция почивните дни изглеждат тооолкова далеч :D След кратката почивка учителите ми са се озлобили още повече... :D
DisappointedDreamer
11-05-2012, 18:38
Ох, аз една седмица имах ваканция, сега съм болна и до петък няма да ходя на даскало. Липсва ми, тъпо ми е вкъщи, изпускам толкоз много :/
Ох, аз една седмица имах ваканция, сега съм болна и до петък няма да ходя на даскало. Липсва ми, тъпо ми е вкъщи, изпускам толкоз много :/
и при мен го има това - да ми домъчнява за даскалото, когато трябва да стоя вкъщи, в един момент даже ми става скучно :D ; и то ми липсва не толкова самият процес на учене, ами случките със съученици и самата атмосфера..
Мен ми липсва ученето :D /разбира се без изпитвания, това никога няма да ми липсва/. Класа не го харесвам изобщо /с изключения на някои хора/ и всяка възможност да се откъса от тях е като глътка свеж въздух,
DisappointedDreamer
11-05-2012, 23:07
^Мен ми харесва да уча.
the lil legend
11-07-2012, 13:08
Днеска ми беше най-шибания ден! Правих писмено изпитване по история, бях на картата по география и за капак ми вънаха контролното по химия и имам 3... :X
JustaLittleKid
11-08-2012, 11:21
Ииии аз съм 11. клас!
И нещо я започнах лошо тази година, почти целия октомври отсъствах от училище и сега също съм болна. :Д
Но какво да се прави, ще го преживеят учителите!
Само ми е много странно кога успях да стана 11. клас... Малко е тъжно.
Изложих се тотално по английски, който уж трябва да ми е най - силния, но като сгафих един път и тръгнах надолу.... и имах контролно по философия, ще видя какво съм свършила в понеделник
Colouring
11-08-2012, 16:30
Не е истина колко работи имам да правя и да уча събота и неделя. Никога не съм си пожелавала преди уикендът да не идва.
DisappointedDreamer
11-08-2012, 16:41
След 2 седмици почивка, утре отново съм на даскало. Чувствам се окей, мотивирана съм. Имам доста за вършене, и тези дни мисля малко по-малко да отмятам задачите :)
joannalof
11-08-2012, 16:50
По литература до кое произведение сте?
BrainlessROCKBABY
11-08-2012, 19:41
ХАДЖИ ДИМИТЪР, мега бавната е тая :/
На "Борба", но вече минаваме на Вазов.
onetwo12
11-09-2012, 02:51
Здравейте! Аз също съм 11. клас, ще се радвам да ме приемете в темата ви :)
Colouring
11-09-2012, 05:58
Ние сме на "Борба", но го свършваме. Не знам дали е бавно според някои, но аз си мисля, че госпожата ще си свърши работата и ще вземем всичко както и когато трябва.
fUcKsMiLe
11-09-2012, 09:14
Ние вече свършихме с "Борба".
Имам да пиша две есета за другата седмица, да правя един тест/контролно и сигурно ще има още нещо.
Тъкмо ни върнаха по математика контролните и ще правим ПАК по-другата седмица. -.-
По история сигурно ще ме изпитат и по физика.. направо не знам какво ще правя целия уикенд. Само днес следобяд ми е свободно времето...
Почнахме Вазов вече, но имам да преписвам доста теми. На 5 минутка по математика се изложих тотално. Вчера ме имунизираха и ръката ме боли, добре че не я биха на лявата, че сигурно щеше да ми е трудно да пиша.
the lil legend
11-09-2012, 14:02
^Това с тия имунизации е мн гадно. На теб коя ти правиха?
JustaLittleKid
11-09-2012, 15:41
YSMF - петминутка по математика? В кое училище учиш :Д
Даже не знам за какво е имунизацията...мда, интересувам се от здравето си доста.
JustaLittleKid, защо? :Д петминутки само ние ли имаме :Д ще е кофти само ние да имаме :Д
JustaLittleKid
11-09-2012, 16:35
Аз също имам петминутки по математика и не съм чувала досега други хора да го споменават. Английската? Или не? :D
Далеч съм от английска в обикновено СОУ съм ;д
JustaLittleKid
11-09-2012, 16:37
Еха, значи не сме само ние:Д Нито пък сте само вие:Д
Not forever alone :Д Иначе съм забелязала, че петминутки имаме само по математика и нищо друго. И да, кофти е да те е нямало 2 седмици и да нямаш плановете по предмет, който не ти се отдава и даже да си извадиш тетрадката да имаш някаква минимална информация, която за нищо не ти служи + нарисувана момичешка глава, която в онзи момент мислех, че ми се хили подигравателно. :Д
JustaLittleKid
11-09-2012, 16:44
От началото на учебната година съм влизала... в колко? В един час по математика. Случи се така, че доста време отсъствам; в понеделник имам контролно по география, за вторник имам две есета по английска литература, за сряда контролно по биология, петък вероятно петминутка по математика (а съм ужасно зле по математика.:Д) Може да се каже, че те разбирам :D
Късмет ;д В зип физика и астронимия не съм влизала от 3 седмици, яд ме, защото е интересен. Сега, заради пустия си перфекционизъм ще си препиша цялата тетрадка по литература. :С И ми трябват 7 оценки по география и история и 8 по бел... ХУМАНИТАРЕН ПРОФИЛ FTW!
BrainlessROCKBABY
11-10-2012, 08:42
Как се справяте с досадните хорица?
DisappointedDreamer
11-10-2012, 22:09
^Игнорираме ги. Пуша. Нищо не върша.
onetwo12
11-13-2012, 15:45
Ох, ние още не сме почнали българската литература, а като ви чета вие колко сте напред...
Хора, вас карат ли ви да учите стихотворения на изуст?
Аз мислех, че ни е минало времето...
fUcKsMiLe
11-13-2012, 18:55
По българската литература - не, по англйската - да.
DisappointedDreamer
11-13-2012, 19:43
:lol: мен за последно в 3-ти клас ни караха и да рецитираме хаха.
По българската литература - не, по англйската - да.
кои произведения сте учили? и кои стихотворения :3
JustaLittleKid
11-14-2012, 08:17
Биология.
Френски.
Контролни.
Не мога.
Тая биология просто ме убива, снощи учих до 1 часа термини и прочие... и си мислех, че ще ми бъде много лесно, но днес не съм на това мнение. Тези задачи... бла.
BrainlessROCKBABY
11-14-2012, 08:59
Ох, ние още не сме почнали българската литература, а като ви чета вие колко сте напред...
как така не сте? :DD от края на 10. клас се учи изцяло българска литература, не знам за какво говориш
днес имам презентация - стискайте палци :Р
outrageousno
11-14-2012, 11:21
Къде учите, съученици от София? Ако учите в езиково училище с изучаване на Английски и Немски, моля кажете къде е, и дали ви харесва. :)
Dagichka
11-14-2012, 12:09
оой, колелото се обърна и тия седмици всичко в даскало е чук. :cool:
оценките ми варират между 5-6, което напълно ме устройва :д само трябва по литература да си оправя 3ката от входното, направо ме е срам от себе си :/ сега свършихме стихотворенията на Вазов и утре имам контролно+теза на тях.
по математика като по чудо ги схващам тия прогресии ЙЕЙ
историята ме мъчи малко, но просто не мога да помня толкова имена и датиииии :/
DisappointedDreamer
11-14-2012, 13:21
Оплесках мъничко теста по математика, ама сама съм си виновна. Натрупила съм сигурно 150+ упражнения, които трябва да се решат. Ще си налягам парцалите тия дни и ще се решава всичко.
Иначе всичко останало при мен върви окей.
joannalof
11-14-2012, 21:43
По математика вече сме на показателан и логаритмична функция и препускаме през уроците :Д По биология не мога да повярвам,че са ми интересни задачите - стигнали се дихибридно кръстосване. По БЕЛ вече сме на Линее нащо поколение ... По философия какво учите?На мен ми се струват адските глупости ... а дори ще правим контролна.....
onetwo12
11-15-2012, 02:49
как така не сте? :DD от края на 10. клас се учи изцяло българска литература, не знам за какво говориш
днес имам презентация - стискайте палци :Р
Не сме, учим руска литература сега
JustaLittleKid
11-15-2012, 19:03
По литература все още сме на Ботев...
Утре имам контролно по математика, а знам... буквално нищо. Не съм влизала в математика от началото на учебната година. :д
fUcKsMiLe
11-15-2012, 20:43
:lol: мен за последно в 3-ти клас ни караха и да рецитираме хаха.
кои произведения сте учили? и кои стихотворения :3
Не съм сигурна за кое от двете питаш, затова ще отговоря и за двете :Д
По Л-ра взехме всички на Ботев, които са за ЗП + Политическа Зима (в момента сме на него)
А по английската сме на шекспировите сонети - 91 и 18. Тях имахме да учим наизуст, но беше само по желание. :D
Ох, по математика пак ще правим контролно.. какви са тия работи през 2 седмици ново контролно.
А задачите са от тъпи - по-тъпи.
По История стигнахме до Хитлер. Прекрасно е когато компетентен ученик преподава урока.. или поне част от него. Не знам защо, но докато тоя човек говори разбирам всичко на секундата. Ако класния почне.. вече съм нейде отнесена и трябва да си записвам урока през целия час с телефона.. :D
А по френски тая ме убива.. егати. Защо изобщо реших да уча тоя език. Отвратителен ми е вече.
А да и по химия тряя да назубря едно 65463478 уравнения заради тъпия и тест.. >.<
Ние учим стихотворения от всеки автор по едно. За Ботев учих "Обесването на Васил Левски", сега за Вазов мисля още кое да е, но съм се насочила към "Българският език". Иначе минахме всички ЗП И ПП на Ботев и сега почнахме Вазов. При нас има жълтеница, доста болни имаме, спряха да ни строяват и сме по класни стаи.
Colouring
11-21-2012, 16:46
За другата седмица две съчинения и класна по БЕЛ.
Наааааайс!
BrainlessROCKBABY
11-21-2012, 19:26
3 дена - 5 контролни + тоя по физика ще изпитва
^^