PDA

View Full Version : Дванадесетокласници 2013/2014

Страници : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

OoVasKoO
12-26-2013, 19:20
:D

YSMF
12-27-2013, 12:40
Аз си пратих нещата в Ucas и сега остава да чакам.

DisappointedDreamer
12-27-2013, 13:51

Ей, браво!

Да те питам обаче - кампус не си избра, нали? :Д После се избира?

Аз, иначе, мисля да си пратя нещата втората седмица на януари. Чакам си още препоръката, иначе всичко друго съм нацвъцкала. 8-)

YSMF
12-27-2013, 14:07
Не си избрах, не ми изискваха код на кампуса освен за Кеймбридж, който в последствие си премахнах от желанията.

NJ
01-06-2014, 16:43
Айде аз малко да разваля разговора за кандидатстване, в петък ще си празнувам рождения ден и трябва да си набавя песни, за да ги кача на диск. Който иска да ми прати някакви да пише

anonymous708973
01-06-2014, 16:49

Къде реши да кандидатстваш?

paradosou
01-07-2014, 08:26
Мисля, че има реален шанс да завърша 12-ти клас с 6.00. Така де, последна година е и засега не съм си позволила отпускане по нищо xD.

Belal
01-07-2014, 12:43
Здрасти! Аз също съм 12ти клас. Имам въпрос относно кандидатстването в два Английски университета - UCL и University of Manchester. Мисля да кандидатствам с математика. Дипломата ми се очаква да е над 5.90 и имам TOEFL над 100 точки. Покривам изискванията им, но в сайтовете пише, че може да ме викнат за интервю. Въпроса ми е дали викат чужденци за интервю и по какъв критерий избират да те викнат? Да се притеснявам ли? Да си призная нямам желание да летя до Англия два пъти за по 20 минутно интервю... Всичките ми оценки по математика до сега са били 6 и имам държан SAT Mathematics level 2 със 770 точки. Да им пратя ли резултатите от SAT-а? Дали биха могли да го приемат вместо интервю?

DisappointedDreamer
01-07-2014, 14:46
^Ще те извикат на интервю. Приятелите ми от Швеция летяха за Англия. САТ Математика по никакъв начин не биха го приели вместо интервю, по простата причина, че показва единствено част от знанията ти по математика, а не разсъжденията ти и какъв човек си като цяло.

Можеш да им пишеш, обаче, и да ги попиташ вместо да питаш нас.

Hayashi
01-07-2014, 15:05
Чак в Англия ли се ходи? o_O;;
Една съученичка беше на интервю в София за френски университет. Най-добре ги попитай.

DisappointedDreamer
01-07-2014, 15:06
^Мхм.
Може да има оферта, ако единия от професорите, които ще те интервюрат в момента е в България.

Belal
01-07-2014, 15:09
Май ще му тегля една майна и ще пусна само в Шотландия 8-) Сега ще се поразтърся още обаче.

Благодаря за инфото!

DisappointedDreamer
01-07-2014, 15:24
Къде ще кандидатстваш в Шотландия? :Д

Аз си пренаписах мотивационното. 8-) Сега съм май що-годе доволна. Много ме е страх, толкова много искам да вляза в Х. Блях! :Д
Ще го пращам тия дни.

Belal
01-07-2014, 15:35
Писах ти ЛС.

Dagichka
01-07-2014, 17:53
^бффто вече получи оферти от Шотландия, не че разбирам много системата им, пък и тя на тия тъпаци от Интеграл разчита, ама да :Д
ако не беше стереометрията и аз имах шанс да завърша с 6.00, ама и 5.90 ме устройва както всяка година :Д
по литература свършихме Багряна. по специалните предмети обаче тепърва ни почват и ух ;д

Баща Ти
01-08-2014, 17:33
По математика и физика имам 5ци, по БЕЛ - 6 :3

YSMF
01-08-2014, 20:42
Влизам само да кажа, че става някаква лудница в учителската. Половината от класа избраха Биология, което не се понрави на учителката ни, защото от две години не сме я учили и освен това беше избрана от няколко не толкова умни индивида от класа. Оплакала се е в учителската и много учители го намериха за подходящ момент да започнат да рекламират предметите си. отделно въпросната се оплакала в дирекцията и са привикали класната ги да разубеждава. Тя на свой ред заявила, че на 18 сме вече възрастни хора и не е тя тази, която да ни казва каква матура да държим. "Групичката от биолози" са бесни и се очаква скоро директора да ги привика, за да ги кара да си сменят матурата.
Та, такива ми ти работи.

joannalof
01-08-2014, 21:11
Кой месец трябва да подадем заявление за втората матура?

DeHu
01-09-2014, 06:33
Влизам само да кажа, че става някаква лудница в учителската. Половината от класа избраха Биология, което не се понрави на учителката ни, защото от две години не сме я учили и освен това беше избрана от няколко не толкова умни индивида от класа. Оплакала се е в учителската и много учители го намериха за подходящ момент да започнат да рекламират предметите си. отделно въпросната се оплакала в дирекцията и са привикали класната ги да разубеждава. Тя на свой ред заявила, че на 18 сме вече възрастни хора и не е тя тази, която да ни казва каква матура да държим. "Групичката от биолози" са бесни и се очаква скоро директора да ги привика, за да ги кара да си сменят матурата.
Та, такива ми ти работи.
Щом казваш,че не са много добри ученици,предполагам,че това е причината да изберат биологията.Доколкото знам се води най-лесната,защото няма отворена част.

shmatarok
01-09-2014, 10:08
Здрасти! Аз също съм 12ти клас. Имам въпрос относно кандидатстването в два Английски университета - UCL и University of Manchester. Мисля да кандидатствам с математика. Дипломата ми се очаква да е над 5.90 и имам TOEFL над 100 точки. Покривам изискванията им, но в сайтовете пише, че може да ме викнат за интервю. Въпроса ми е дали викат чужденци за интервю и по какъв критерий избират да те викнат? Да се притеснявам ли? Да си призная нямам желание да летя до Англия два пъти за по 20 минутно интервю... Всичките ми оценки по математика до сега са били 6 и имам държан SAT Mathematics level 2 със 770 точки. Да им пратя ли резултатите от SAT-а? Дали биха могли да го приемат вместо интервю?

Малко късно май, ама...
Не винаги поканата за интервю означава истинско интервю. Обикновено то преминава по-скоро на принципа рекламиране на университета и показване на някаква мотивация от страна на кандидат-студента. Ако ти пратят оферта за интервю, пиши им и ги помоли или да проведете интервюто по телефон/скайп (няма проблем за това обикновено), тъй като нямаш възможност да летиш до там (не пиши, че нямаш желание). Ако е от важните интервюта, ще те попитат за смяна на датата или ще ти се обадят, ако не е, няма да настояват. Все пак това не са университетите в Оксбридж, пък и като гледам не кандидатстваш със специалност, изискваща портфолио.
Преди да ги зачеркнеш от списъка си, пиши им имейл в какво точно се състои интервюто. Манчестър е страхотен университет, така че не бързай просто така да се отказваш от него.

anonymous708973
01-09-2014, 10:19
Та, такива ми ти работи.

Пхаха, просто ми се искаше някой да се пробва да ме разубеди за матурата. Каква си тия учители, идея си нямам.

JustaLittleKid
01-09-2014, 13:34
Мотивационното ми писмо за Холандия е готово.
Едната препоръка вече е налице (доста е интересно половината думи да не ги разбирам, хаха) и очаквам в близките 1-2-3 дни втората. Нямам търпение.
Все още имам малки колебания за един университет. Но ще го реша. Имам още няколко дни. Woohoo.

maldini
01-09-2014, 13:42
В холандия голямо учене ще падне :D

SonataArctica
01-09-2014, 13:44
Подсети ме за един виц. 8-)

Свършило лятото и започнала учебната година.
Учителката, както се полага дала на учениците за домашно да напишат, какво са правили през лятото.
Прибират се унили Петка и Чапай и мислят:"Абе ние цяло лято само пихме и по жени ходихме.."
В крайна сметка решили да пишат така:
"вместо пиене ще пишат четене,а вместо жени - риба".
Значи започнал Петка да пише:
Ставам аз сутринта, а главата ще ме спука от болка. Значи много до късно сме чели снощи. Прочитам набързо една малка книжка и се запътвам към Чапай. Пътьом минавам през библиотеката и вземам няколко нови книги - да почетем с Чапай. Отивам у тях, а Чапай вече се начел, начитам се и аз и решаваме да отидем за риба. Отидохме за риба и Чапай хвърли - хоп рибка, аз хвърля -нищо,хвърли Чапай - рибка, аз - нищо, по едно време прааасс една страхотна риба...
Един месец вече не може да ми се изправи кукичката!!!

nqmaznacheniee
01-09-2014, 13:47
Кой месец трябва да подадем заявление за втората матура?

между 10 и 21 март

anonymous708973
01-09-2014, 13:55

Сравнено с къде?

Това, че в Холандия се пуши трева, неочаквано - но факт - не води до явлението нон-стоп напушени студенти на лекции.

SonataArctica
01-09-2014, 13:57
Пантерке, знаем. Това не пречи да гледаш малко по-хумористично на нещата. :)

JustaLittleKid
01-09-2014, 15:12
Аз пък няяяяяма да пуша. :D

DisappointedDreamer
01-09-2014, 15:49
Една съученичка беше сега в Амстердам с приятеля си и обясняваше как там били в квартала(?) Red lights, в който (както името предполага) има много трева, дрога, и проституция(?) - даже гледала как млади момичета буквално се продават пред тях на улиците. Та, на нея и било много интересно и постоянно киснели там :Д хаха

fUcKsMiLe
01-09-2014, 16:40
Мотивационното ми писмо за Холандия е готово.
Едната препоръка вече е налице (доста е интересно половината думи да не ги разбирам, хаха) и очаквам в близките 1-2-3 дни втората. Нямам търпение.
Все още имам малки колебания за един университет. Но ще го реша. Имам още няколко дни. Woohoo.

За кои университети ще кандидатстваш? Специалност?
Аз вече съм на твърдото мнение, че ще уча в Холандия.
Въпреки всичко, ще кандидатствам и за Дания.

/Update
Покрих си точките на TOEFL, йей!
Трябва да започна с мотивационното писмо скоро. Чакам си втората препоръка до 1 седмица.
Оправям си документите, попълвам тъпия формуляр на Integral и пращам всичко.
И само ще ми остане да чакам за отговор от университите.

Бях на пробна матура по Английски език.
След седмица предполагам ще знам какви са резултатите.
Дано е по-добре от предния път.

Някои ще ходи ли на олимпиада по Английски език?

YSMF
01-09-2014, 17:08
Някои ще ходи ли на олимпиада по Английски език?[/B]
Аз, ако благоволят да ме запишат.
---
Една голяма част от 'биолозите' избраха матурата точно, защото е лесна, а и те не си дават зор в живота. Но има една част, които са умни и способни, учат си съвестно и не им е просто 'ай, да си взема матурата с 3'. И ме е яд за тях, че изведнъж им казват да си сменят матурата без даже да им кажат защо. "Не било допустимо хуманитарен профил да записват 14 души биология".

fUcKsMiLe
01-09-2014, 17:15
Да, а на мен дето ми е профил Математика, нямаме и един дето ще държи матура или изпити по нея.
17 човека Английски и групичка от биолози, 2 История и 1 Философия и 1 се колебае м/у 2 предмета. Epic!

А това е голяма глупост, аз бих му завряла думите *някъде* и бих му казала, че това е моя живот, няма той да го диктува. И че ми спира развитието нагоре, ще ми опропасти бъдещето и бих го напсувала, въпреки че съм много учтива и културна по принцип.(*хвали се, kek*) Мразя някой да се мъчи да ми налага мнението си, особено когато бъдещето ми е в кърпа вързано от това решение. Егати хората. Да отидат и да я набият! :D

TheNormalGuy
01-09-2014, 19:27
Да, а на мен дето ми е профил Математика, нямаме и един дето ще държи матура или изпити по нея.
17 човека Английски и групичка от биолози, 2 История и 1 Философия и 1 се колебае м/у 2 предмета. Epic!

А това е голяма глупост, аз бих му завряла думите *някъде* и бих му казала, че това е моя живот, няма той да го диктува. И че ми спира развитието нагоре, ще ми опропасти бъдещето и бих го напсувала, въпреки че съм много учтива и културна по принцип.(*хвали се, kek*) Мразя някой да се мъчи да ми налага мнението си, особено когато бъдещето ми е в кърпа вързано от това решение. Егати хората. Да отидат и да я набият! :D

Same here. Природо-математически профил сме, а няма и един луд да запише математика, само една се излъга да запише физика. :D Всички в класа записват Биология, само 2-3 сме по АЕ.

Auriss
01-09-2014, 19:32
Правят се на интересни за матурите 'щото получават хонорари на проверена бройка, вие к'о си мислите :cool:

// това Биологията да не е новата Философия - по мое време всичко пишеха, 'щото беше гарантирано взето. Макар че английския ако си на ниво А2-С1 макс я взимаш с отличен :cool:

Ivaaaaa
01-09-2014, 19:41
при нас по-голямата част ще държат матурата по География (утф?), но ги разбирам донякъде, щото повечето ще стават икономисти :D, другата голяма група е по Био, към която доскоро се причислявах аз, но реших да не си прецаквам бала, щото оценките са ми и без това отлични и третата група е по АЕ, други няма
реших втората ми матура да е по История, която другите ми казват, че е най-трудната, но на мен пък това ми е най-лесният предмет
до два месеца някъде ще съм напълно готова

YSMF
01-09-2014, 19:54
Правят се на интересни за матурите 'щото получават хонорари на проверена бройка, вие к'о си мислите :cool:

Това не го знаех. 8-) Чувала съм, че ако падне общия успех в сравнение с минала година им се намаля заплатата.
При нас равносметката е 13/4 по Биология, 5 по География, 3/4 по Английски, 6 по История

shmatarok
01-09-2014, 21:53
Една съученичка беше сега в Амстердам с приятеля си и обясняваше как там били в квартала(?) Red lights, в който (както името предполага) има много трева, дрога, и проституция(?) - даже гледала как млади момичета буквално се продават пред тях на улиците. Та, на нея и било много интересно и постоянно киснели там :Д хаха

Еее, улицата на червените фенери. 8-) Ако си гледала Eurotrip е някакво такова. Имам съученик, който учи там и ми е разправял с големи подробности как е животът там. :D

// това Биологията да не е новата Философия - по мое време всичко пишеха, 'щото беше гарантирано взето. Макар че английския ако си на ниво А2-С1 макс я взимаш с отличен :cool:

Моля ти се, ако матурата беше С1 нямаше да я взимат половината. 8-) Максимум Б1 бих казала.

fUcKsMiLe
01-10-2014, 11:19
Матурата по АЕ е лесна, тия които ще я държат да отбият номера(една тройка им стига) окей,
но реално погледнато, всеки с ниво над B1, ще има минимум 5/5.50 като оценка.

А Философията като матура е много тъпа.

Впрочем вашата област ще правили онова по Математика?
Моята област не са я включили, радвам се за което, една грижа по-малко! :D

Баща Ти
01-11-2014, 17:37
Матурата по физика също е лесна.

Fisherman
01-11-2014, 17:40
всичките матури са лесни,защото са направено за средностатистическия ученик,който от 8 до 12 клас виси по кафенетата а в час пляска белот,после заминава да учи в Англия,защото така е чул,че е правилно

fUcKsMiLe
01-13-2014, 13:28
Моята област не са я включили, радвам се за което, една грижа по-малко! :D

Едитвам: Разградчани сте много смотани (нищо лично към обикновените граждани, а към онези, които вкараха и нашата област!), пък. Защо винаги като сте прецакани, прецаквате и нас. :( И на всичкото отгоре нашите резултати няма да стигнат и до София, а нарочно за да проверите ВИЕ (не, че имате някакво право по принцип) колко сме били знаели. Рейджвам от всякъде, щото всеки път става така. Няма време и за някаква подготовка, пак че е анонимно, че иначе щях да си излея яда там където трябва! -.-

Днес ни върнаха пробните матури, имам 5,55. Не е задоволително, ако мога поне до 5,90 да вдигна, ще бъде прекрасно.

paci
01-13-2014, 13:59
Моята област /Търговище/ е включена,но не и моето училище,което е супер :)

YSMF
01-13-2014, 15:06
Къде гледате дали сте включени?

DisappointedDreamer
01-13-2014, 15:34
Днеска си пращам ucas application 8-) и ми е адски нервно и гадно и тъпо иии и и !! И така 8-)

мех

tonssy
01-13-2014, 16:11
Минавам на втори кръг и по история, и по английски. Стискам си палци! Особено важно ми е да видя по история какво ще сътворя :)

paci
01-13-2014, 17:34
Къде гледате дали сте включени?

Питах госпожата си по математика :)

YSMF
01-13-2014, 17:46
Питах госпожата си по математика :)
Явно сме се отървали, защото каза, че няма информация дали ще правим.
Някой знае ли минималните балове за 2012;2013 на Винса? Не мога да разбера защо ги крият като някое съкровище.

Ivs92
01-14-2014, 16:07
Продавам теми по история за матура и кандидат-студентски изпити! Темите са всичките от конспекта, печатани + ръководство по история от УНСС и ВИНС. Всяка от тях е дълга по 7/9 страници. Много са добри са изпити в Софийски, Русе, Пловдив. Цена - 120лв всичко.

tonssy
01-14-2014, 16:31
Продавам теми по история за матура и кандидат-студентски изпити! Темите са всичките от конспекта, печатани + ръководство по история от УНСС и ВИНС. Всяка от тях е дълга по 7/9 страници. Много са добри са изпити в Софийски, Русе, Пловдив. Цена - 120лв всичко.

Хаха, добре.
7/9 страници са крайно недостатъчни за изпита в Софиийския :)

granger
01-14-2014, 20:48
7/9 печатно е доста повече от 7/9 ръкописно. Плюс това нямаш и времето да се впускаш в прекалено големи подробности.
Друг е въпроса ,че ако си стабилен по история,курсовете са абсолютно и напълно излишно харчене на пари :)

SpiritInBlack
01-14-2014, 21:15
Някой учащ/ще учи след 1 година в Ротердам има ли ?

Ivs92
01-15-2014, 09:16
tonssy - Не ми се спори, но темите са предостатъчни. Една тема, писана на ръка на мен ми излиза 25 страници :) И щом съм приета право, първо желание в Софийски явно са добре :)

YSMF
01-15-2014, 09:52
На 15 февруари ми е изпита за сертификата, който е на забележителната цена от 8 лева. Радвам се, че се отказах от матурата по история, поне вече имам време за всичко.

tonssy
01-15-2014, 17:09
tonssy - Не ми се спори, но темите са предостатъчни. Една тема, писана на ръка на мен ми излиза 25 страници :) И щом съм приета право, първо желание в Софийски явно са добре :)

Е, щом напечатани са 7/9, съм съгласна, че са достатъчни. На ръка и моите към 25 средно излизат.

DisappointedDreamer
01-15-2014, 17:23
Ъпдейтвам си глупостите:

Пратих си юкас аппликейшъна. Чакам си в момента и е просто ужасничко :Д

Днеска ми мина първия официален изпит! Йей 8-) Продължи 4 часа и беше по шведски. Другата седмица ми е втория - устен по английски. След това следва устен по шведски.

От 3ти февуари до 14-ти имам 15 изпита общо по всички предмети. В момента си спуквам д-то от преговаряне на материала взет през последните 2 години. Ям учебници като полудяла. Ама ми е хубавичко, доста научавам и си припомням.

След тия изпити ни пращат вътрешните оценявания и повече няма с какво да се занимавам. Де факто няма нужда да ходя на училище. Ще трябва просто да седя и да чета, докато не започнат 15-те изпита през май месец.

Тей от мен :)

gt-r
01-15-2014, 22:12
Аз от 2-3 дни почнах по учебниците на Саздов за УНСС. започнах и уроци от 1 месец по литература ,дано всичко мине добре :)

JustaLittleKid
01-16-2014, 09:19
Утре имам среща с консултанта ми, за да изпратим документите за Холандия.
Страх ме е.

fUcKsMiLe
01-16-2014, 09:53
Външното оценяване мина що-годе добре.
Само 3 задачи не реших, за 2 не съм 100% сигурна, но може и да са верни, всичко останало ми е напълно вярно.
Написах си номера да видя колко бих изкарала, пък ако е хубава оценката, ще я накарам да ми я пише.
Като се има в предвид, че съм гола вода в Математиката... :D

Трябва да напиша 3 мотивационни писма (за 3 различни неща). Как може такова нещо?!
И то в рамките на 4-5 дни трябва да предам поне 2 от тях.

granger
01-16-2014, 15:25
Аз от 2-3 дни почнах по учебниците на Саздов за УНСС. започнах и уроци от 1 месец по литература ,дано всичко мине добре :)

Какво ще кандидатстваш там?

gt-r
01-16-2014, 20:18
Право
и ти ли си се запътила към УНСС?

OoVasKoO
01-16-2014, 20:19
Право
Тя май миналата година беше 12 клас. :D
Бтв, на никого не препоръчвам 3-ти модул математика. Колкото и да сте добри, нямате шанс, най-добре БЕЛ.

granger
01-17-2014, 00:21
Право

Не, аз съм 1ва година студентка, ама за право си сбъркал университета

tonssy
01-17-2014, 06:21
Тя май миналата година беше 12 клас. :D
Бтв, на никого не препоръчвам 3-ти модул математика. Колкото и да сте добри, нямате шанс, най-добре БЕЛ.

Да бе. По БЕЛ трети модул има супер отвратителните въпроси, дето дори не са свързани със самата литература понякога, и няма как да им знаеш отговора освен ако не си се подготвял точно за този изпит. Ако има някой друг предмет, за който допълнително се подготвяш, най-добре той да ти е третият модул.

Dagichka
01-17-2014, 07:02
при нас външното ни се размина йеей :3
абе като завършваме май месец, стипендия за общ годишен успех брои ли ни се и докога се изплаща? :Д

Баща Ти
01-17-2014, 08:11
Външното беше унизително лесно.

paradosou
01-17-2014, 09:16
Болна съм, имам и мускулна треска от претоварването, прекрасно... Май ще се появя само за да направя теста по биология и да се сдобия с последната за срока оценка по английски.

taralej777
01-17-2014, 11:23
джууджетаа :D

YSMF
01-17-2014, 12:04
Красавците от Винса са си обновили сайта с информация за КСИ. Аз се записах на курса по БЕЛ, ще е във втората сграда, но има голяма вероятност да не се състои ако не се съберат хора.

nqmaznacheniee
01-17-2014, 14:20
не знам какво проучване правят по математика с това външно оценяване, ама беше елементарно. Като искат да проверят нивото нека дадат по-трудни въпроси. Сега ще покажат супер положителните резултати и ще се бият в гърдите, че нещата не са зле. Аз дето съм скаран с математиката сигурно ще имам 6. И формулите прилежно записани :D Това оценяване си беше чиста загуба на време и средства.

taralej777
01-17-2014, 14:42
Красавците от Винса са си обновили сайта с информация за КСИ. Аз се записах на курса по БЕЛ, ще е във втората сграда, но има голяма вероятност да не се състои ако не се съберат хора.

Ако си добър ученик, имаш по-висок бал въобще да не се притесняваш дали ще те приемат, ама е хубаво кум друг университет да се насочиш.

fUcKsMiLe
01-17-2014, 17:07
Това оценяване си беше чиста загуба на време и средства.

Нз за вас, но на моя клас ни казаха, че ако имаме добър резултат ще ни пише хубавите оценки, ей така. :D

Dagichka
01-17-2014, 17:44
я кажете какво включваше външното, матри'ал от стереометрията само или и друго? :Д така като гледам отзивите чак ми се иска и ние да го бяхме правили, а преди бях твърдо против :д
до края на месеца трябва да предам съставителски оригинал на карта А3, геометрично решение на кръстовище и надлъжни и напречни профили на път, екстра.. само се моля да не обявят пак няква измислена грипна, че ще стане лошо :д

YSMF
01-17-2014, 18:00
Ако си добър ученик, имаш по-висок бал въобще да не се притесняваш дали ще те приемат, ама е хубаво кум друг университет да се насочиш.
Защо? :)

JustaLittleKid
01-17-2014, 18:33
Хм, крайно време е да започна да ходя на училище.

taralej777
01-17-2014, 18:50
Защо? :)

Щото лесно се приемат. Иначе, малко пресилено се изразих. Ако искаш да учиш - ще учиш. Първи курс са като в детската, не можеш да различиш средно училище или висше е. Не съм от ВИНС, но знам какво е, а и на всякъде е така всъщност.

Colouring
01-17-2014, 20:07
Хич не влизам във форума от известно време. Реших да мина да се отчета.
Външното оценяване по математика мина безаварийно - фасулско беше, даже няма да коментирам. Срока ще завърша отлично предполагам. Сега чакам на четвърти втория кръг на олимпиадата по БЕЛ и така. Решавам си задачките и времето си върви...

fama
01-20-2014, 17:19
Някой , който ще кандидатства Психология в Софийски , моля да ми пише .

YSMF
01-20-2014, 17:29
Остави ми 4 по математика. От една страна знам, че са ми за толкова знанията, но от друга се бунтувам вътрешно как може една да има 5 при положение, че е по - тъпа от чехъла ми, най - нагло си преписваше цял срок и грам не уважава никой.
Класната ни е бясна и я разбирам напълно. Днес цялото училище чу как тръшна вратата.
Искам да си взема сертификата и да ми е вече зад гърба ^^

DarknessAngel
01-20-2014, 17:31
Някой има ли на матура по английски? А за ТУ Варна/София?

YSMF
01-20-2014, 17:32
Аз ще съм по английски :)

NJ
01-20-2014, 18:38
как върви подготовката ви за матурите? Как се подготвяте( тези, които сами се подготвят) всеки ден ли решавате тестове? Аз нещо много бавно вървя последно време, трудно ми е да комбинирам БЕЛ, АЕ(матура) и мат( за кси) и не успявам в един ден да реша тестове например и по трите предмета

Баща Ти
01-20-2014, 18:40
Някой има ли на матура по английски? А за ТУ Варна/София?

Аз, за ту-софия, може би, но съм на матура по физика.

fUcKsMiLe
01-20-2014, 18:41
Още не съм започнала да правя тестове по БЕЛ, в момента съм съсредоточена да си изкарам оценките за срока. Иначе по АЕ няма да се подготвям много, знам колко ще изкарам и без да правя нещо кой знае какво. От друга страна по БЕЛ ще се стягам сериозно, че имам пропуски от минали години.

Иначе и аз по А.Е. ще правя матура.

granger
01-20-2014, 18:44
С какво и къде ще кандидатствате ?

DarknessAngel
01-20-2014, 18:55
Инженерен дизайн, Варна и София. За матурата по английски се подготвям сама, смятам, че ще се справя и без уроци, идва ми отвътре и на пробната имах 4.72, а реално не съм учила. Трябва обаче да се напъна и да седна да правя упражнения, много ми куцат трансформациите, а са важни.

OoVasKoO
01-20-2014, 19:03
Аз, за ту-софия, може би, но съм на матура по физика.
и аз също
бтв, матурата по английски е лесна
в ту софия обаче се влиза само с матура по БЕЛ, математика или физика ;)

paradosou
01-20-2014, 19:09
Някой , който ще кандидатства Психология в Софийски , моля да ми пише .
С литература или със западен език ще кандидатстваш :)?

fama
01-20-2014, 19:50
С испански език, но се двоумя дали да се пробвам ...

granger
01-20-2014, 19:54
Нищо няма да изгубиш...освен едни 30лв, ама те съветвам да опиташ.

Баща Ти
01-20-2014, 19:56
Матура по Физика за ТУ. Там практически мога да влезна всичко, тъй като на матурата по физка ще имам много добра оценка.
Като специалности ме кефят Телекомуникации, Електроника или Компютърни системи и технологии..

С изпити по математика в СУ. Там ще пробвам Приложна математика, информационни системи или информатика.

Още не знам в какъв ред ще ги подредя. За матурата по физика се подготвям, но лошото е, че математиката не съм я погледнал.

anonymous708973
01-21-2014, 06:02
А няма ли някаква врътка като в СУ - там коефициентът при матура е по-нисък от коефициента при изпит?

Jaune
01-21-2014, 06:35
Аз съм или славянска филология /ще държа и по литература, и по АЕ, но се надявам на литературата/, или книгоиздаване.
Днес ми е класното по стереометрия и ще валят двойки яко... бах'ти тъпия предмет. Просто не мога да не се оплача. :Д

anonymous708973
01-21-2014, 07:06
Много, много гадна ми беше тая стереометрия!

Баща Ти
01-21-2014, 07:39
А няма ли някаква врътка като в СУ - там коефициентът при матура е по-нисък от коефициента при изпит?

Не. В ТУ даже приемат и с матура по БЕЛ. :O

fUcKsMiLe
01-21-2014, 19:05
Аз ще кандидатствам в Дания(Service Hospitality Management/+ още една, която забравих как точно се казваше) и Холандия (Asian Trade Managament). В момента мисля за още две други специалности, но съм твърдо за тези и 100% ще присъстват в 6-те(или бяха 7 - не помня) ми желания, на които имам право.

Баща Ти
01-28-2014, 17:31
Как завършихте срока, изроди?

pandabear
01-28-2014, 17:53
6.00 мадафака

Dagichka
01-28-2014, 18:05
окей, може би аз съм афектирана още от случая, ама.. според вас нормално ли е по даден предмет да имам една 3ка (която ми е написана докато аз съм отсъствала и без да съм се чупила от контролно тогава, че да кажеш да е служебна..), после две изкарани 6тици и последните дни се бях подготвила с едни въпросчета развити, както тоя искаше, накрая да не иска да ме изпита и да ми пише 5 за срока? де*а и алкохолика долен, много тъпо ми стана.
още ме оформят по другите специални предмети, но засега в най-лошия случай ще съм 5.50...

Баща Ти
01-28-2014, 18:15
Колко тъжно имаш 5 за срока :(

Dagichka
01-28-2014, 19:25
тъжното е, че един от класа който не може да каже на английски "здравей, аз съм еди-си-кой и съм от България" има също 5. а друго другарче, което мина на областен кръг на олимпиадата по ае има 3ка. това ме вбесява - неадекватното оценяване, иначе нямаше да мрънкам ;д
по математика имам 4 за срока, което вече си е тъжно хаха

tonssy
01-29-2014, 07:00
6.00 мадафака

Мхм

Баща Ти
01-29-2014, 17:37
Аз имам 5,50 :O

YSMF
01-29-2014, 18:45
Аз съм над 5,50.
Дъгичке, съчувствам, знам какво е.

OoVasKoO
01-30-2014, 18:06
5,63 :D

^що не си сложиш пак едно корейско аватарче :(

fama
01-30-2014, 19:57
Завърших първият срок с ................ 4,85 . Най-слабият ми срок за всичките ми 12 години учене. Много съм разочарована , но знам че съм си виновна защото ме е налегнал страшен мързел, изобщо не ходя на училище, нито уча . За матурите не съм седнала изобщо да преговарям и като виждам как всички тук учите , се депресирам доста яко . Изобщо не искам да уча , ужасно скучно ми е , искам да завършвам и ако можех да не уча след това, а да замина нанякъде много по-добре щеше да ми е .......

Dagichka
01-31-2014, 15:37
окончателно 5.70. има още какво да се желае, годишният имам за цел пак да ми е 5.94, но има време ;д
сега тези четири дни се стягам и започвам да разучвам какво що къде искам да кандидатствам, че наистина НЯМА време. за втората матура съм сигурна, че ще е английски, но и там ще трябва да си преговоря стабилно всичко и такам
още 3 месеца хораа.. :с

MsMiracle
01-31-2014, 23:09
По математика матурата че си беше лесна, беше. И уж всичко ми беше наред, a накрая хоп - 25 точки имам O.o Излагация.
Пратих си документите към Холандия и чакам отговор...а срокът го завършвам с 5,25... и предвид факта, че не съм отворила и 1 учебник, съм доволна.
През април и юни съм на изпити за сертификати...ох!

PS: Само на мен ли никак не ми се завършва? :/

nqmaznacheniee
02-01-2014, 09:09
4.60 или 4.70, зависи какво в крайна сметка е решила да ми пише едната госпожа :D

bleky
02-01-2014, 10:06
Здравейте, аз бях абитуриентка миналата година. :) Ако имате някакви въпроси питайте, може и да знам нещо от опит. Ето някои идеи за абитуриентски рокли, които ми се струват красиви: http://damskitaini.blogspot.com/2014/01/2014_31.html

Colouring
02-01-2014, 13:01
С 6.00 завърших срока. На нас ни казаха, че резултатите от външното оценяване по математика ще се разберат средата на февруари някъде. Иначе някой на втори кръг на олимпиадата по БЕЛ вторник? Чувствам се леко неподготвена. Трябва утре да попрегледам някои неща.

YSMF
02-01-2014, 16:33
5,63 :D

^що не си сложиш пак едно корейско аватарче :(
Писва 8-) Сега си чакам "Игри на тронове"

Аз съм на курсове. По 10 часа на ден, сливаме се със столовете и на моменти почват да ми се разфокусира погледа от желание да заспа. Свиквам с университета, разписанието, стол и др.

granger
02-01-2014, 16:51
На какви курсове и в кой университет?

YSMF
02-01-2014, 17:15
Български в ИУ Варна.

И така, и така пиша, може ли да ми препоръчате някакъв учебник по синтаксис?

Баща Ти
02-01-2014, 18:05
Здравейте, аз бях абитуриентка миналата година. :) Ако имате някакви въпроси питайте, може и да знам нещо от опит. Ето някои идеи за абитуриентски рокли, които ми се струват красиви: http://damskitaini.blogspot.com/2014/01/2014_31.html

А абитуриентски рокли за момчета има ли?

dqvolcheto9
02-02-2014, 13:09
Как се готвите ,бе хора? По български никакви проблеми нямам ,но географията просто ...много е зле положението.Седна да уча ,да решавам тестове и въобще не мога да се съсредоточа.. А време не остана..

MsMiracle
02-03-2014, 10:40
Как се готвите ,бе хора? По български никакви проблеми нямам ,но географията просто ...много е зле положението.Седна да уча ,да решавам тестове и въобще не мога да се съсредоточа.. А време не остана..

По български не се готвя, което е голяма грешка. Трябва да започна да правя тестове и малко да поопресня нещата от миналата година, че някои съвсем ми се губят.
По английски си се готвя чрез курсовете. Ходя на уроци за Advanced /изпита е юни/ и не смятам, че имам някаква нужда от допълнително преговаряне, при все, че матурата е на предсертификатно ниво.

Баща Ти
02-03-2014, 13:01

Нищо специално не правя, само попрочитам каквото ми трябва.

DisappointedDreamer
02-03-2014, 15:34
Да се включа и аз :Д

Тая и другата седмица имам общо 15 изпита. Днеска минаха три, утре ме очакват два. Кофти е, месецът е кофти, приятелите после ме напускат и мех :/ ще си седя самичка, плачейки над кофти резултати 8-)

Нищо. Ще оцелеем. ^

JustaLittleKid
02-03-2014, 16:31
Хохохохо, приета съъъм!
Вярно, в университета, който ми е на четвърто място, ама все пак... ПРИЕТА СЪМ! Чакам останалите три отговора, дано са положителни! Искам в Утрехт или в Хага! Искааам!

Сега трябва да се стегна и да получа добри оценки през втория срок, да си упражнявам английския (тъй като се усещам, че съм забравила адски много неща и ми е трудничко да говоря...). Много ми е хубаво.

YSMF
02-03-2014, 17:49
Честито :)
Аз се чудя какви специалности да си избера след 1во желание.

Програмата ни за 2 срок е много гадна.

tonssy
02-04-2014, 06:28
Хохохохо, приета съъъм!
Вярно, в университета, който ми е на четвърто място, ама все пак... ПРИЕТА СЪМ! Чакам останалите три отговора, дано са положителни! Искам в Утрехт или в Хага! Искааам!

Сега трябва да се стегна и да получа добри оценки през втория срок, да си упражнявам английския (тъй като се усещам, че съм забравила адски много неща и ми е трудничко да говоря...). Много ми е хубаво.

Честито! Това да знаеш, че си приета още от сега някъде сигурно е голямо успокоение, хаха :)
Аз съм си в паника постоянно, няма проблеми. На 17 и 18 февруари са ми предварителните в УНСС (там ще уча в краен случай), на 13 април ми е предварителният в СУ по история.

Dagichka
02-04-2014, 07:06
честитоо :3
DD, ще ги пребориш тия изпити, сигурна съм.

ох, само аз ли не мога да се оправя с тия предварителни :Д гледах сайта на СУ примерно, намерих график на изпити, ама пише първа и втора сесия.. демек първата е предварително или? :Д вторият срок ще е толкова брутален, набутали са ни 6 курсови проекта по 6 предмета плюс други предмети теория.. вторник до 8ми час, абее чук направо.

tonssy
02-04-2014, 08:34
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_kvalifikacionna_stepen_baka lav_r_i_magist_r_sled_sredno_obrazovanie/kandidatstudentska_kampaniya_2014/prilozheniya/prilozhenie_1

Да, първата сесия е предварителната (тоест в СУ- март-април)

MsMiracle
02-04-2014, 08:46
Да се похваля, мен също ме приеха в Холандия... но с една условност - да взема Advanced тази година.
Определено оттук нататък училището ми отива на мнооооого заден план.... :)

DisappointedDreamer
02-04-2014, 12:10
Честито на приетите! :)

Аз си взех 5 от 15-те изпита. В петък ми е най-гадния, по висша математика. Грр! Взема ли него, съм велика 8-)

Colouring
02-04-2014, 12:25
Ей, браво на вас! Честито на приетите.
Някой днеска беше ли на олимпиадата по БЕЛ? Този Далчев ме преследва от първия кръг още. А как не го харесвам хич! Ама писах де, около 7 страници без малко. Доволна съм от себе си.

Jaune
02-04-2014, 12:28
Аз бях. Хем се надявах на Далчев, хем не съм супер доволна. На национален едва ли ще мина, ама нейсе. Колкото можах - направих. 8 страници. :Д Но по-благодатно от това нямаше да се падне така или иначе.

JustaLittleKid
02-04-2014, 13:27
PARTY PARTY PARTY!

With reference to your application for a student position at The Hague University of Applied Sciences, we are
pleased to inform you that we have agreed to accept you to one of our bachelor programmes for the academic
year 2014-2015 on the following conditions...

MsMiracle
02-04-2014, 14:42
Честито на DisappointedDreamer за изпитите, стискам палци да оправиш и висшата математика :)) , както и на приетите! /Май май в Холандия много хора се събираме хах...успех с взимането на диплома и изпълнението на другите условия, колеги :D :D/ :)

anonymous708973
02-04-2014, 15:00
Честито на приетите! :)

Аз си взех 5 от 15-те изпита. В петък ми е най-гадния, по висша математика. Грр! Взема ли него, съм велика 8-)

Какво учите по висша математика, Маги?

Бтв, много ми е непонятно как пишете по няколко специалност, какъв е смисълът?
Вярно, че е повечко зор да се кандидатства в няколко университета, говоря за България, щото всеки е с отделни изисквания и изпити, ама... като искате едно определено нещо, защо пишете и други?

DisappointedDreamer
02-04-2014, 15:37
О, аз приключих с ученето по висша още в 11-ти клас. Тая година само преговор.

Иначе:

Statistics and Probability (Possoin distribution, Normal Distribution, Binomial distribution, Combinations and Permutations)
Calculus - Differentiation; Integration - by parts, standard forms, u substitution, area/volume, etc)
Differential equations - first and second order
Complex numbers - Euler's and De Moivre's theorems
Trigonometry
Algebra
Vector geometry in 2D and 3D
Sequences and series - Mclauren series
Sets and relations
Limits - l'hopital

http://www.lyska.net/src/tiedostot/IB/syllabukset/math_hl_syllabus.pdf

абе, ето :Д

edit: Сега като се замисля е доста материал взет за по-малко от година.

Infinite series, recursive series, Binomial theorem (expansion), Proof by Mathematical induction, Row reduction, Graphs of functions, transformations of functions, vertical and horizontal asympototes, Factor Theorem, Remainder Theorem, Polynomials, Logarithms and surds, Circular functions, measure of angles, sector and segment area, arc length, reciprocal trigonometric functions, trigonometric identities, exact values of sin, cos and tan.

blablabla

Carter3
02-04-2014, 16:54
Хора помогнете ми да реша Toefl или IELTS, кой е по-добрия вариант

joannalof
02-04-2014, 18:49
Моите дни минават в решаване на задачи :D За матура по БЕЛ явно ще уча след като ми минат предварителните,сега не ми е до това.С училището смятам да приключа до началото на март - не знам как,но ще трябва да ги изкарам тия оценки.

Jaune
02-05-2014, 18:30
Училището отпуска по 5 дни на всички, които ще държат IELTS/TOEFL, за да "учат за изпити". Но на нас, простосмъртните, които ще си останем в България и, държа да подчертая, влизаме 10 пъти по-трудно - не дава...

YSMF
02-06-2014, 09:17
Сега си видях успеха - 5,66... всички са 6 без математиката.
Понеделник: Свят и личност, География и икономика, География и икономика, Английски език, Бълг. ез. и литература, Бълг. ез. и литература, Физическо възп. и спорт. Имам чувството, че нарочно са ни сложили СиЛ като първи, защото от Географията сме освободени и ни се събираше една чудна почивка. Поне ФВС ми е последен и мога да не присъствам.

Colouring
02-06-2014, 15:14
Това ставане в шест и половина още от втория ден ме мъчи супер много. :Д

Dagichka
02-06-2014, 16:10
^аз ставам 5:45 и засега си ми е екстра, даже осъзнах, че рано сутрин имам повече енергия :Д
другата седмица контролно на Йовков, предаване на проект по ЧЕП минимум 8 страници, по-следващата както и госпожата вика "масивно контролно" по картография на супер много материя и оттам почват само проекти.. :Д

Colouring
02-06-2014, 17:12
Знам, че далеч не съм тази, която става най-рано, но все пак ме мъчи. :Д Иначе и аз предпочитам определено първа смяна.
Ох, утре проект трябва да предавам. Понеделник контролна по математика, сряда по география, за другата седмица имам и таблица по история, изпитване по немски, четвъртък контролна по ЗИП-математика ииии някъде между всички тия контролна на Йовков, но не знам кой ден точно. Куул!

Баща Ти
02-09-2014, 10:27
Аз ставам 6:30 и то за да закуся. Нека ви е гадно :D

tonssy
02-09-2014, 14:44
Аз ставам в 6 именно за да имам време да закуся, хаха.

fUcKsMiLe
02-09-2014, 14:52
Аз ставам в 7, 7:28 съм в даскало.
Яко е да живееш на 1 минута от него.
Не знам в бъдеще как ще живея, както не мога да се събуждам и сама. :/
Много си обичам баба. И манджите и обичам.. не знам какво ще правя като се махна от вкъщи.. :D

autumn_eyes
02-09-2014, 15:28
Хора помогнете ми да реша Toefl или IELTS, кой е по-добрия вариант

http://myessexadventure.blogspot.com/

MsMiracle
02-10-2014, 12:01
Тези холандци ще ме побъркат! Уж ми пратиха писмо, с което ми казват, че съм приета, само трябва да взема Advanced, сега пък ми пратиха още едно, в което искат да попълня някаква форма за чужденци, относно мотивация, персонални качества и т.н.
Почвам да се чудя чели ли са въобще мотивационното ми писмо? O.o

Че и някакво онлайн оценяване на английския ми. Ох.... не мога вече..

YSMF
02-10-2014, 18:27
Мен, разбира се, ме изкараха малоумна, че съм решила да следвам нещо друго. И това в сравнение с хора, които не знаят каква да им е втората матура, а за университет да не говорим. Не знам какво толкова ѝ пречи на госпожата по английски, че съм отишла на курс, който е организиран от университет и си има график, че веднага отсече, че не се подготвям за сертификат. И като ми рече, че съм си съм избрала много предмети за учене... 'щото като учех И по история беше песен. Събота си отивам, вземам си сертификата и толкова. Без обяснения, че какво, че що. Много лоша шега ми направи това, че се обяснявах на хората.
И след като си излях мъката... програмата ни е по - гадна в сравнение с 1 срок. Учителите се заканиха, че ще пишат отсъствия. По Свят и личност отново ще ни разкаже играта. Предварителните матури ще са през пролетната ваканция. Рай.

autumn_eyes
02-11-2014, 21:07
Въпрос за кандидатстващи във Великобритания, ако има. Получихте ли вече отговори от университети?

YSMF
02-12-2014, 08:27
Официално само от University of Manchester, но получавам писма от тях и UCLAN.

YSMF
02-15-2014, 08:43
Връщам се от изпит. Паднаха се благодатни теми. Сега чакам резултатите и ако се класирам ще ме пуснат на С1.

paradosou
02-15-2014, 11:23
Доволни ли сте от резултатите от областния кръг по литература :)?

Colouring
02-15-2014, 17:32
От училище са ме оценили на 6.00, но от София резултатите още не са пристигнали. Могат и да ме резнат, не знам.

TheNormalGuy
02-15-2014, 18:00
Като заговорихте за ранно ставане, аз по принцип ставам в 6:40, но от както дойде новата година, не съм влизал в първи час, често пропускам втори и после като цъфна в даскало след 4/5 час ми всички от класа се изнасят.

YSMF
02-15-2014, 19:39
Само две момичета от класа се класираха на областното. едната има 4 и 50, другата 5 и 20. При положение, че се падна Далчев, който е недолюбван от мнозинството са доволни от резултатите си.

За първа смяна ставам в 6 и 20, за втора в 9... да се отчета 8-)

paradosou
02-15-2014, 20:05
Аз в края на краищата съм с 5.75 xD.

PullMeCloser
02-15-2014, 20:28
Къде си гледате резултатите? :(

joannalof
02-15-2014, 22:01
Тъпо ми е,че утре ще е толкова топло,а аз ще прекарам деня в учене! :D Поне на урок ще ида,а после ще чета анализи.

Colouring
02-16-2014, 08:42
По БЕЛ изобщо не се готвя, ама ИЗОБЩО! Не знам как съм се справила сравнително добре на олимпиадата. Вярно, че ми върви сравнително отръки като цяло българският, но освен да прочитам по някой друг анализ от време на време, нито тестове решавам, нито нищо. Трябва да взема да правя някакви работи. Примерно Дебелянов ми е тъмна Индия. Него го пропуснах в училище и сега...
Иначе някой знае ли къде ще е националното по БЕЛ? В смисъл евентуално, ако не ме орежат. :Д

DisappointedDreamer
02-19-2014, 14:06
ПРИЕХА МЕ В SAINT ANDREEWS!!!

номер 1 в шотландия за моята специалност и номер 3 в UK

OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMGGGGGGG

8-) не мога да се сдържаа!

YSMF
02-19-2014, 14:15
Честито :)

BumpyRide
02-24-2014, 13:04
Здравейте! Моля, ако има такива от вас, които са запознати, да ме насочат към магазини за абитуриентски рокли във Варна, защото се затруднявам. Цените да са до 500-600 лв. Благодаря предварително! :)

ShadyGirl07
02-24-2014, 14:40
Някой кандидатства ли в НБУ?

JustaLittleKid
02-24-2014, 19:17
Днес се записах на курсове за IELTS в British Council, които започват утре. Изпитът ще е (най-вероятно) на 05.04. Грр. Страх ме е.

И тези два университета защо не ми отговарят. Искам в Утрехт. Искааам. :D

Dobbyy
02-25-2014, 18:06
Каква специалност да запиша и къде, за да мога да работя след това там, където те снимат за лична карта и ти обработват документите? Много се обърках с тези специалности. :(

TheNormalGuy
02-25-2014, 19:07
Четвъртък и Петък пробна матура, ит уил би фън.

Dagichka
02-25-2014, 19:16
ух, аз изпуснах една пробна по бел за 15лв, ама ни казаха в последния момент, пък и честно казано не съм започнала сериозна подготовка и знам, че тоя резултат не би бил адекватен ;д
в час като решаваме тестове и има цитати от произведения се чувствам толкова.. тъпа. посмъртно не мога да запомня кое от къде е :с

YSMF
02-25-2014, 19:32
Моите са април. Кога стана края на февруари, уж се влачи времето, а се оказва, че имам само месец до изпита. Иска ми се да не ми се налагаше да ходя на училище и да се засичам с останалите, но уви. На 5 март чакам резултати за сертификат и да си взема /дай Боже/ роклята.

JustaLittleKid
02-25-2014, 20:21
ДАДАДАДАДААДАДАДАДАДАДАДА ДАДАААААААААААААААААААААА ААААААААААААААААААА!
Dear Iliyana,
It is our pleasure to inform you that you have been provisionally accepted for enrolment in the programme B International Business and Management Studies 34936 at HU University of Applied Sciences Utrecht.

Днес се регистрирах за IELTS на 5 април, започнах и курсове. Толковаааааааааа е <3 <3

granger
02-26-2014, 11:47
Успех с избора. Ще ти се избистри ;)

paradosou
02-26-2014, 11:48
^Честито : )!
Аз пак съм в период на несигурност и не знам къде ще му излезе краят.
:smt048

paradosou
02-26-2014, 12:28
Забавно е до какво води редактирането по 10 пъти.
Избора съм го направила, не се колебая между 2 или повече специалности. Изчела съм доста, а все изникват още и още подробности, което си е объркващо, пък и конкуренцията никак не е за подценяване. Поне немците като правило отговарят супер адекватно.
xD

Баща Ти
02-26-2014, 19:31
Искам да работя в МВР :O

.
.
.

:D

DisappointedDreamer
02-26-2014, 20:25
^Не искаш.

YSMF
02-26-2014, 20:32
Днес мразя МВР! Или по - точно нашия РУП.

Трябва да си започвам проекта по СиЛ, а изобщо не знам как... презентация ли беше първо или на хартиен носител. Мога да питам разбира се, но всички са изчезват от линия когато ми трябват.
Искам да завършвам и да не виждам лицата на някои от класа. Писна ми.

Oт SOAS ми отказаха. Нямаше да уча в УК, но пак ме заболя леко 8-)

MsMiracle
02-26-2014, 21:37
Успех на явяващите се за IELTS! Ще успеете!
Аз юни месец съм на Advanced .. :(

joannalof
02-27-2014, 17:32
25 дни до първия предварителен :D Почвам да се панирам,защото не сме взели целия материал на уроците.За матурите още не съм почнала да се готвя - след предварителните вече.В училище е скучно и ни занимават с глупости.Поне за бала и другите събития съм на 70% готова :D

fama
02-27-2014, 18:10
По какъв начин се подготвяте за матурата по БЕЛ и какви помагала използвате?

YSMF
02-27-2014, 18:21
Матури 2014, Бърз прочит преди матура, Тестове за матурата по БЕЛ на Литера Ико, литературни анализи на Скорпио, Кръгозор и едни на леля ми от '94, помагалото ми за изпит към Винса и тетрадките ми. Мда...

Баща Ти
02-27-2014, 19:09
По какъв начин се подготвяте за матурата по БЕЛ и какви помагала използвате?

Flappy bird

Dagichka
03-01-2014, 07:28
Flappy bird
мхм, рекордът ми е 260, ще се справя отлично на матурата знам си!

Баща Ти
03-02-2014, 08:50
мхм, рекордът ми е 260, ще се справя отлично на матурата знам си!

:O

109

granger
03-02-2014, 12:04
А така, цъкайте на тая игра, пък после кой ще взима изпити и матури ? :lol:

plamenna.dobreva
03-02-2014, 13:21
Здравей :) къде си се насочила с матурата по биология?

granger
03-02-2014, 14:45
Кого питаш :lol:

YSMF
03-02-2014, 16:15
На flappy bird рекорда ми е 7 8-)

Имам да върша толкова неща, а изобщо нямам желание. Искам да си уча за изпита ПЪК :/

JustaLittleKid
03-02-2014, 18:30
Flappy bird

Рекорд: 11. Ужас, двойката ми е в кърпа вързана :D

YSMF
03-02-2014, 18:52
10 - шампионче 8-)

JustaLittleKid
03-02-2014, 20:27
Хех, оказа се, че от университета ми в Утрехт ми искат IELTS 6, а не 6.5, което е яко ^^

ivankru
03-04-2014, 14:46
Здравейте!Реших и аз да се включа.
Матура - География
И мисля да кандидатствам във ВТУ с туризъм,МИО или маркетинг..Някой друг във ВТУ?Да драска :)

Colouring
03-04-2014, 15:10
Пф, страшно взе да става вече. :Д На нас пробните матури са ни последната седмица от месеца. Казвам го за 10 път сигурно, ама хич не поглеждам по БЕЛ, а трябвааа.. От миналата година имам доста бели петна (Дебелянов, например. Харесвам го много като писател, ама не съм много навътре в нещата, които сме учили от него :Д). И тренинг с тестове ми липсва. Абе.. май-май няма да отида много подготвена на тая матура по български. Нещо не ми се занимава с тоя предмет тая година :Д Иначе пък, за изненада на всички, включително и на мен самата, съм класирана на национално. ^^ Само дето се чудя дали да ходя още...

dark_angel3
03-04-2014, 22:00
Малко оффтопик :
има ли някой за Славянска филология в Софийски ?
И успех на всички кандидат-студенти : )

YSMF
03-05-2014, 21:10
На 10 ще попълваме заявленията за матурите. Засега ще сме 5 момичета от випуска със сини рокли, което предизвика нервни изблици при някои. Аз не си го слагам толкова на сърце, 22 момичета сме в клас, толкова ще може да се наредим, че да не бие на очи.

В понеделник предавам първи етап от проекта по СиВ, писна ми да гледам цени на тоалетни, столове и фикуси. 8-)

Colouring
03-06-2014, 10:17
^Хахаха.. това с роклите ме уби. :Д То и при нас може да е същото де, не знам, не се меся много-много по тия въпроси аз. :Д
Сега се сетих, абе платихте ли бала и колко ви излиза ресторанта, украсата и т.н. Общо взето всичко?

YSMF
03-06-2014, 10:42
Забравих вече ама май беше 120 беше всичкото заедно с транспорта.

И разбира се, че през март ще ни наблъскат всичките проекти, презентации и друго. Не е като да имаме предварителни за които да учим. :#

JustaLittleKid
03-06-2014, 11:19
Сега се сетих, абе платихте ли бала и колко ви излиза ресторанта, украсата и т.н. Общо взето всичко?

Ресторантът ни е 160 лв.
Дискотеката след това - 100 лв.
А най-интересната част е, че трябваше да платим 30 лв. за дипломи и зала за дипломирането o.O

granger
03-06-2014, 13:40
Ресторантът ни е 160 лв.
Дискотеката след това - 100 лв.
А най-интересната част е, че трябваше да платим 30 лв. за дипломи и зала за дипломирането o.O

WHAT?!?!
пари за дипломи? Аре за резервация на зала ок, ама ...друго?

JustaLittleKid
03-06-2014, 14:25
^Хаха, коя част те шокира, "пари за дипломи" ли? Не знам, така ни го обясни класната. По-скоро за залата са (Аулата на СУ), но все пак... 1 АЕГ не може да отдели средства за това, елит.

Освен това, не знам какъв е наемът на това помещение, обаче 200 ученици по 30 лв... 6 000 лв. o.O

Colouring
03-06-2014, 15:36
На нас абсолютно всичко ни е около 80 и нещо-90лв, като нашият клас си го оскъпихме специално с около 15лв. на човек, защото викаме професионален фотограф. Следователно на другите е по-евтино.
Дискотека 100лв! Ох, добре, че не. :Д В смисъл, тука повечето си остават абсолютно до края на бала в ресторанта, сиреч до сутринта. Няма мърдане. :Д И така е по-добре.

granger
03-06-2014, 15:44
^Хаха, коя част те шокира, "пари за дипломи" ли? Не знам, така ни го обясни класната. По-скоро за залата са (Аулата на СУ), но все пак... 1 АЕГ не може да отдели средства за това, елит.

Освен това, не знам какъв е наемът на това помещение, обаче 200 ученици по 30 лв... 6 000 лв. o.O

Аулата на СУ , 200 човека...бива. Ще ви минат първо през един чек контрол и ще ви пуснат :D Иначе хубава е залата, но 30 лв за едно помещенийце...предполагам,ч е изработка, ако има грамоти и такива неща влизат вътре,щото иначе тия 30 лв ми се струват повечко :D

JustaLittleKid
03-06-2014, 17:37
Ами да, и аз така си мисля.
А, забравих и фотографите, обаче изобщо не се сещам те колко пари искаха. :Д

DisappointedDreamer
03-07-2014, 10:44
Приеха ме в Абърдийн. 8-) International Relations and Legal studies

granger
03-07-2014, 10:48
Браво и за там :D

Dagichka
03-07-2014, 14:15
на нас ни излезе 150лв за хотела, после не мисля да ходя на дискотека, най-вероятно домашно парти :Д
за изпращането сме на ресторант с класния, по 40 кинта и там..
за професионален фотограф още не сме се разбрали, поне годишник няма да имаме, излишни 50лв щяха да са..
ох, до края на март ще гледам да си избутам всичките курсови и да се стягам за матурите, че ох.

JustaLittleKid
03-07-2014, 19:38
Клас, стига се до една сериозна тема, която предполагам ще се обсъжда толкова дълго, колкото и църковен събор през Средновековието, а именно: С коя песен ще излезем на изпращането?

Друго си е да започнахме да обмисляме това 2 месеца преди изпращането :Д Ама като ни знам колко единодушно вземаме решения и по колко време се проточва... даже ни е късно, хах.

Ambrosia
03-07-2014, 22:59
Приеха ме в Абърдийн. 8-) International Relations and Legal studies

Честито! И аз съм приета в Абърдийн. Видях, че си приета и в Сейнт Андрюс и предполагам той ще е фърм-а ти? :)

DisappointedDreamer
03-08-2014, 09:07
^Да. Абърдийн ми беше 4-ят от общо 4 избора. Честито и на теб! :) каква специалност и кой ще ти е фърм-а?

tonssy
03-08-2014, 09:38
На нас ресторанта ни е 180 лв, дискотеката- 100, фотографите- 50.

Баща Ти
03-08-2014, 10:42
130 лева за хотела.
120 за дискотеката.
25 за фотографа.

За дискотека не дадох пари, защото избраха гадно място, което ще е фулл... Аз ще си отида някъде и колкото изхарча - толкова.

Костюм не съм си взел още.

joannalof
03-08-2014, 16:18
Леле,кви цени!Аз в такъв случай не бих отишла.Вярно,че в големия град е друг стандартна на живот,ама все пак за 150лв какво ще ми предложат :D
Нашият ресторант ще е около 60-70 + 10 за DJ.
Целият випуск отказахме всякакви предложение за допълнителни украси и светлинни ефекти.
Фотограф на бала ще ми е близка приятелка,на която ще платя символично.

Баща Ти
03-08-2014, 18:53
Леле,кви цени!Аз в такъв случай не бих отишла.Вярно,че в големия град е друг стандартна на живот,ама все пак за 150лв какво ще ми предложат :D

Изживяване. Ще ти предложат изживяване. Ясно е, че сумата нито покрива яденето, нито пиенето. Плащаш си за момента, да отпразнуваш завършването на 12ти клас.
Да сте на едно относително хубаво място, всички да изглеждате добре, да има ядене, пиене, музика и усмивки.

YSMF
03-08-2014, 19:44
Аз като се сещам миналата година за 150 лева какво им предложиха - хотел - приличен, но останалото. До 12 са танцували, но се изморяват и сядат да ядат. След 10 минути идват сервитьорите и им вземат храната от ръцете съответно целия випуск умира от глад. После нали хотелът им организира 'дискотека' - оказва се някакъв хибрид между изба и обикновено мазе, с силно завишени цени на алкохола и таван около 1,90. Целия цирк продължил до 2 часа.

Баща Ти
03-08-2014, 19:52
Аз като се сещам миналата година за 150 лева какво им предложиха - хотел - приличен, но останалото. До 12 са танцували, но се изморяват и сядат да ядат. След 10 минути идват сервитьорите и им вземат храната от ръцете съответно целия випуск умира от глад. После нали хотелът им организира 'дискотека' - оказва се някакъв хибрид между изба и обикновено мазе, с силно завишени цени на алкохола и таван около 1,90. Целия цирк продължил до 2 часа.

И в моето училище има такава история, преди 2 години - не подписват договор. В 22 ги изгонили от хотела, даже не си яли от тортата.

Затова се внимава какво се подписва и с кой. И се занимават хора, които могат да се справят с тая задача.

fUcKsMiLe
03-08-2014, 20:06
158лв. ни е всичко, без дискотеката и разходите в нея.
Още около 20лв. ни казаха, че ще е пътя и да.
Хотела ще е хубав, ще има празнична вечер, някви чалгаджии мисля,
че ще идват, как да е, ще си направим кефа и ще се върнем.

YSMF
03-08-2014, 21:09
И в моето училище има такава история, преди 2 години - не подписват договор. В 22 ги изгонили от хотела, даже не си яли от тортата.

Затова се внимава какво се подписва и с кой. И се занимават хора, които могат да се справят с тая задача.
Тъпото е, че са подписали договор, уж всичко е било ок и накрая х*й.
Тази година избрахме хотела на випуск '12 и поне сме сигурни, че такива мизерии няма да ни направят.

Ох, много ме дразнят като почнат да мрънкат да се събираме. Правили са, а и продължават да правят толкова мизерии. Поне им е станало ясно, че и да ме канят няма да дойда.

pandabear
03-09-2014, 08:07
ние си наехме някаква си Резиденция Тера. пиене ще има там, но може и да си внесем сами без проблем. ако искаме да седим след 12 там, ще плащаме по един лев на час. самият куверт е 100 лева, като включва доста храна + торта и безплатни кафета и вода, DJ, и някаква си обща снимка на випуска. дискотеката ни е 20 лева, понеже една съученичка има някакви връзки. хич не ми се ходи, ама ще ги прежаля няколко часа. за изпращането дадохме 60 лева за "Каручката", а албумът ще е 45. за класната събирахме по 15 лева и ѝ купихме електронен четец, а с останалите пари ще вземем букети на учителите за концерта като ни изпращат.

рокля за бала още нямам. купих си за изпращането уж, но като се замисля, тя може да стане и бална, а пък за изпращането да измисля нещо по-обикновено. има време де, ще видя. обувки имам. чанта имам. за косата ще измисля нещо, имам достатъчно материал :Д грим/маникюр/бижута– ден преди бала ще реша.

всички от класа ми са се записали на някакви уроци за тъпите матури, а аз просто си чета някакви неща сама от време на време и се надявам да не фейлна много.

anonymous708973
03-09-2014, 09:36
Да се запишеш на уроци за матурите е малоумно просто (има смисъл само ако си наистина много, много назад, имаш да наваксваш материал по литература - и то тогава ти трябва учител да ти изготви план-график, не да ти диктува анализи и да ги наизустяваш, както масово се прави), не ги гледай, учи си сама, супер ще се справиш!

nqmaznacheniee
03-09-2014, 11:25
момчета костюми взехте ли си :D аз не съм, не съм и гледал много, ама от това което видях повечето ми приличат на костюми правени за пенсионери :D Мисля към средата на април или края да си взимам и тогава да се разгледам по-хубаво :D

paradosou
03-09-2014, 11:30
Момиче съм, но още нямам нищо :D.Очертава се април да се занимавам с огледи и избор.
В края на март са ни пробните матури. Преди малко правих падала се от не помня коя година (по биология). 97/100 точки. Бива. Още е в границите за 6.00.

Dagichka
03-09-2014, 14:33
за изпращането дадохме 60 лева за "Каручката"
и ние искахме в каручката, но ни се видяха много тия пари и ще ходим на ресторант, където класният всеки път си ходи и там всички го знаят :ДД към 35лв ще ни излезе с доста стабилно меню.
ох за матурите и аз се притеснявам, сега нямам много време от останалите проекти, но се надявам тях да ги свърша до края на месеца и после започвам по български и английски.. и при нас масово ходят на уроци, а аз не и мисля и да не ходя :д чудно ми е само есето/съчинението как ще се оценява, принципно по литература винаги съм била добра и според госпожата ми съчиненията ги пиша добре, ама знам ли..

tonssy
03-10-2014, 15:16
По въпроса за тоалетите- роклята ми за бала вече е ушита, чантичка също си намерих. Вчера си купих бижута, рокля за изпращането и обувки за тогава. Остана ми най-сложното- обувки за бала, които не знам как точно ще харесам.

За матурите все още не се притеснявам, но като се познавам- скоро и това ще ме налегне. Много по-стресирана съм около изпитите ми в СУ. Госпожата ни по БЕЛ ще ни организира пробна матура в края на март.

lovemusic256
03-11-2014, 06:05
Здравейте, на матурата през 2012г. изкарах 6.00 по български език и литература. Имам едно много добро помагало на издателство "Веди", което сигурно сте чували и следователно няма защо да рекламирам, тъй като има достатъчно добра репутация. Ако се интересувате да го купите на изгодна цена, можете да ме намерите на e-mail: kristiyana_lyubenova@abv.bg

Pantheratigris
03-13-2014, 10:08
Приет в Yale най-послеее

music_box
03-13-2014, 14:07
Вече писах че втората ми матура ще е по английски. Аз това си го знаех по начало. Дано само да не оклепам listening.... :D
Иначе събота съм на изпит по бел в ТУ-Варна. Не съм много сигурна в себе си но реших да се пробвам от по-рано.

UnkNoWn12
03-13-2014, 16:18
Писах втора матура математика. Костюм ще си взимам към края на април, но вече знам г/д какъв искам да е. Иначе и ние ще сме в някакво подобие на ресторант, но на мен не ми пука кой знае колко - важна е компанията, не мястото. :D

YSMF
03-14-2014, 08:43
Не си взех сертификата :(

SummerWave
03-14-2014, 16:49
Ае кое е най-доброто помагало за матура по География?

anonymous708973
03-14-2014, 19:02
Не си взех сертификата :(

Кой сертификат? Ако е Тойфел, имаш още време. Криво за парите, ама спокойно, ще се подготвиш по-добре за следващия път!

anonymous708973
03-14-2014, 19:02
Приет в Yale най-послеее

ЕЕЕЕ, сериозно? Браво!!
С каква специалност?

YSMF
03-14-2014, 19:16
Кой сертификат? Ако е Тойфел, имаш още време. Криво за парите, ама спокойно, ще се подготвиш по-добре за следващия път!
8 лева се прежалват, ще се явя пак няма как.
Иначе PTE General, който ми се стори уж много лесен, а 100% съм се провалила на първата част с писането, защото не си сметнах, че имам прекалено много думи. Чакам да пратят подробните резултати и да се убедя.

Прехвалената езикова паралелка се издъни мощно, няма един класиран.

OoVasKoO
03-14-2014, 19:23
8 лева се прежалват, ще се явя пак няма как.
Иначе PTE General, който ми се стори уж много лесен, а 100% съм се провалила на първата част с писането, защото не си сметнах, че имам прекалено много думи. Чакам да пратят подробните резултати и да се убедя.

Прехвалената езикова паралелка се издъни мощно, няма един класиран.
8 лева не са много, аз си мислих, че си била на курс за стотина лева и след това изпит. :D

YSMF
03-14-2014, 19:26
Сега ще си плащам като поп цялата сума като се дъня 8-)

DisappointedDreamer
03-14-2014, 19:30
8 лева за изпит??! Кой изпит?

YSMF
03-14-2014, 19:34
PTE General, но си беше проведен като състезание на Лонгман.

music_box
03-15-2014, 10:07
Направо се ядосах , днес бях на изпита и сега като видях съм допуснала едната грешка от недовиждане. И сега сигурно няма да вържа 5. Идва ми да се набия.

granger
03-15-2014, 14:07
На какви изпити се явявате?

Баща Ти
03-16-2014, 06:51
На какви изпити се явявате?

На матура по физика и на изпита по математика в Софийския ще се явявам аз.

TheNormalGuy
03-16-2014, 09:06
Хора, правихте ли пробна матура?
Аз имам 5.30~40 на матурата по АЕ. Ох, как го мразя това sentence transformations. По БЕЛ няма до споменавам, само мога да кажа че за 2 месеца трябва да се отдам на Българския...

П.П - Струва ми се че много пари ви отиват, при нас е евтинко(нямам инфо за точни числа в момента), но кифлите от нашия клас, искат да мръднем на някакво друго място, но това не ми се нрави въобще и без това не ми се харчат пари по бало, а искат да направят нещата още по-тегави,..

Naive
03-16-2014, 15:22
11 клас съм, но ще ви се оплача :Д
март месец сме, а сме все още на Вазов и "Дядо Йоцо гледа"... така като гледам до април ще висим на Вазов

Barbie47
03-16-2014, 16:03
^ Аз също съм 11 клас, но не мисля, че сте толкова назад. Ние сме на Алеко К. и минахме "Разни хора, разни идеали" и сега сме на "Бай Ганьо", но аз имам 7 часа литература.
Изчетох цялата тема и имам един въпрос. Понеже другата година ще кандидатствам в Софийски ун. с журналистика и книгоиздаване и реших да правя матура по философия, защото тя няма да ми е необходима, а ако изкарам история, сама се прецаквам, защото е доста по-добре да си взема оценката от дипломата. Таа както и да е.. Понеже по-назад в темата прочетох, че темите по философия са 18 - как определяте колко са темите? Мисля и че за кандидат-студентския по история прочетох, че са 20.
11 клас съм все още, но не мисля, че е рано да започна да обмислям нещата относно кандидатстването. Много хора около мен ми казват, че има още мнооооого време,но според мен не е така. о.О По литература, ако някой е заинтересован относно хубав сборник с тестове- препоръчвам този на Дамян Яков. Тестовете са разделени на такива с правописни грешки, пунктуация, граматичните и т.н., но преди всеки раздел има всичко относно пунктуацията или правописните грешки и т.н. Има и отделен раздел за литературата, който включва всички художествени изразни средства - доста добре обяснени.

Dagichka
03-16-2014, 17:05
^споко, при нас беше такова препускане през материала и двете години, че думи нямам.. особено ако и вие имате по 2 часа седмично, тегаво е..
ние започваме "Железният светилник", още малко остана.. мислех си да ходя на пробна матура края на месеца, но 15лв за БЕЛ и 20лв за английски ми се виждат множко. предпочитам да си правя сама вкъщи, макар да съм наясно, че атмосферата е друга..

Баща Ти
03-16-2014, 17:17
П.П - Струва ми се че много пари ви отиват, при нас е евтинко(нямам инфо за точни числа в момента), но кифлите от нашия клас, искат да мръднем на някакво друго място, но това не ми се нрави въобще и без това ще се харчат пари по бЕло, а искат да направят нещата още по-тегави,..

Пробвай така ;)

granger
03-16-2014, 19:16

еми успех с изпита, не е от най-леките, въобще :D

Баща Ти
03-16-2014, 19:31
еми успех с изпита, не е от най-леките, въобще :D

Само на математика 1 ще се пусна.

OoVasKoO
03-16-2014, 19:39
Математика 2 в СУ ли?
Той не е труден, важното е да описваш подробно задачите.
Изпитът е скоро, тъй че успех. Не се записах за него, щото съм на 5 април в ТУ. Но пък ще отида юни месец. :D

Баща Ти
03-16-2014, 19:59
Математика 2 в СУ ли?
Той не е труден, важното е да описваш подробно задачите.
Изпитът е скоро, тъй че успех. Не се записах за него, щото съм на 5 април в ТУ. Но пък ще отида юни месец. :D

Математика 1

OoVasKoO
03-16-2014, 20:03
Днес беше ли на Математика 1?
Към кой факултет и специалност си се насочил в СУ?

Баща Ти
03-16-2014, 20:15
На 21ви юни ще ходя.

Приложна математика съм си избрал.

tireheb
03-16-2014, 20:26
Само на математика 1 ще се пусна.

преди малко видех задачите от математика 1 на сестра ми :Д
ахахаха
ако 30 бивши съученици отидат на сбирка на випуска и се поздравят чрез здрависване... по едно време им пускат любимата песен и се събират да танцуват мъже с жени... и там еди си колко мъже и жени, колко еднополови здрависвания ще има и колко разнополови
АХАХХАХА

OoVasKoO
03-16-2014, 20:27
На 21ви юни ще ходя.

Приложна математика съм си избрал.
Много е тежка математиката в СУ. :D

Баща Ти
03-16-2014, 20:33
Много е тежка математиката в СУ. :D

От къде знаеш?

OoVasKoO
03-16-2014, 20:36
Събирам мнения. Яко ще се напъваш, за да я разбереш. :D
Май бяха 6 математики, ако не се лъжа, в ТУ са 4.

joannalof
03-16-2014, 20:58
Днеска бях на математика 1.
Биваше,ама другата седмица е истината :/

tonssy
03-17-2014, 11:51
Таа както и да е.. Понеже по-назад в темата прочетох, че темите по философия са 18 - как определяте колко са темите? Мисля и че за кандидат-студентския по история прочетох, че са 20.

Влизаш в сайта на СУ и гледаш Програмите за изпитите.