.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    http://www.youtube.com/watch?v=NIgfiSzCy1o

Сериозно ли си мислиш, че можеш да ме уплашиш с тези простотии?
    в онзи пасаж от Откровение 16:1-3 се казва че Бог ще излее унищожение в света на религиозното/духовното беззаконие, и че които се намерят там като негови извършители ще претърпят голямо наказание

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    в онзи пасаж от Откровение 16:1-3 се казва че Бог ще излее унищожение в света на религиозното/духовното беззаконие, и че които се намерят там като негови извършители ще претърпят голямо наказание
    Не вярвам в истинността на Библията. Така че може да са казани много неща...Не ме интересува.
    Имам обаче един въпрос...
    Ако примерно цял живот бъда престъпник и отричам всичко , избия десетки души, ако бъда зъл и т.н. и малко преди да умра си изповядам и се разкая за всичките си грехове и приема Иисус за мой Бог и спасител, тогава би трябвало да отида в рая нали? Значи така ще направя... Ще си живея както си искам и малко преди да умра ще се покая за всичко и пак ще ида в рая.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-22-2012 на 18:11

Мега фен
    Не вярвам в истинността на Библията. Така че може да са казани много неща...Не ме интересува.
    Ако примерно цял живот бъда престъпник и отричам всичко , избия десетки души, ако бъда зъл и т.н. и малко преди да умра си изповядам и се разкая за всичките си грехове и приема Иисус за мой Бог и спасител, тогава би трябвало да отида в рая нали? Значи така ще направя... Ще си живея както си искам и малко преди да умра ще се покая за всичко и пак ще ида в рая.
    1-во: зависи дали вярваш в Бог.
    2-ро: зависи дали покаянието ти е искрено или лицемерно.
    3-то: за човек които НАРОЧНО греши с мисълта за покаяние - няма покаяние. А и най-често такива хора умират точно когато най-малко са очаквали и така и не достигат до покаяние което са планували.
    4-то: когато човек се кае, след това в него трябва да има ИСКРЕНО желание и стремеж да се поправи, а не да се кае и после ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА с мисълта, че после видиш ли пак ще се покае.
    5-то: и все пак накрая всичко зависи от Бог, които най-добре познава сърцата, човек не трябва да се отчайва.
    Последно редактирано от defender : 11-22-2012 на 19:08

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    1-во: зависи дали вярваш в Бог.
    2-ро: зависи дали покаянието ти е искрено или лицемерно.
    3-то: за човек които НАРОЧНО греши с мисълта за покаяние - няма покаяние. А и най-често такива хора умират точно когато най-малко са очаквали и така и не достигат до покаяние което са планували.
    4-то: когато човек се кае, след това в него трябва да има ИСКРЕНО желание и стремеж да се поправи, а не да се кае и после ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА с мисълта, че после видиш ли пак ще се покае.
    5-то: и все пак накрая всичко зависи от Бог, които най-добре познава сърцата.
    Не бе , говоря ти напълно искрено да се покая за всичките си грехове, да речем като стана на 80 години. Да речем че като одъртея ще ми дойде друг акъл, ще повярвам в Бога, ще се покая истински, ще стана праведен и т.н., в такъв случай бих ли отишъл в рая(каквито и предишни грехове да съм имал)?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Не бе , говоря ти напълно искрено да се покая за всичките си грехове, да речем като стана на 80 години. Да речем че като одъртея ще ми дойде друг акъл, ще повярвам в Бога, ще се покая истински, ще стана праведен и т.н., в такъв случай бих ли отишъл в рая(каквито и предишни грехове да съм имал)?
    Що чак на 80, като backup plan да не би скоро да умреш и ако случайно има афтърпарти да влезеш през вип входа

Цитирай Първоначално написано от theer Виж мнението
    Боговете са егоисти..
    В какво вярвам? В упоритата работа - в това вярвам, не вярвам на брадясали старци, които размахват вълшебни пръчици и с едно щракване на пръстите определят съдбата на хората.. НИЕ САМИ ГРАДИМ СЪДБАТА СИ..
    Клишето на трудолюбивия teenproblemer
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Що чак на 80, като backup plan да не би скоро да умреш и ако случайно има афтърпарти да влезеш през вип входа
    Да, нещо такова
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Клишето на трудолюбивия teenproblemer
    +1.

Мега фен
    това звучи като: "шефа ще ми прости ли като разбере че нарочно пакостя в фирмата му планирайки да го изхитря точно когато в последният момент ме завари че правя всичко това?!", едва ли, бъди сигурен
    Последно редактирано от npp : 11-22-2012 на 20:24

Banned Повече от фен
    това звучи като: "шефа ще ми прости ли като разбере че нарочно пакостя в фирмата му планирайки да го изхитря точно когато в последният момент ме завари че правя всичко това?!", едва ли, бъди сигурен
    Не, не ме разбра. Да кажем че сега отричам всичко "божествено" и религиозните глупости. В следствие на това мога да лъжа, да нямам угризения на съвестта, да правя зло на хората и т.н.. Но след години може да ми дойде друг акъл и да реша да водя праведен живот. В такъв случай Бог би ли ми простил? Ако се покая истински за греховете си, не с идеята да го преметна....

Мега фен
    Не, не ме разбра. Да кажем че сега отричам всичко "божествено" и религиозните глупости. В следствие на това мога да лъжа, да нямам угризения на съвестта, да правя зло на хората и т.н.. Но след години може да ми дойде друг акъл и да реша да водя праведен живот. В такъв случай Бог би ли ми простил? Ако се покая истински за греховете си, не с идеята да го преметна....
    е как да не е с идеята да го преметнеш след като това направо си е просто опит да го преметнеш?!, нали Той вижда и знае всичко, дори и всяка твоя мисъл

Banned Повече от фен
    е как да не е с идеята да го преметнеш след като това направо си е просто опит да го преметнеш?!, нали Той вижда и знае всичко, дори и всяка твоя мисъл
    Сега го казвам с идеята да го преметна, но в бъдеще е възможно да се покая истински. Казвам в такъв случай би ли ми простил?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Сега го казвам с идеята да го преметна, но в бъдеще е възможно да се покая истински. Казвам в такъв случай би ли ми простил?
    Може да има дело, и трябва да събереш достатъчно съдебни заседатели в твоя подкрепа(примерно участниците в този раздел на форума)
    Incadeptus би гласувал да не ти прости Бог и да те пуснат в Геена примерно
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    виж какво казва Исус:

"Нивите на един богаташ родиха много плод. И той размишляваше в себе си, думайки: Какво да правя? защото нямам где да събера плодовете си. И рече: Ето какво ще направя: ще съборя житниците си и ще построя по-големи, и там ще събера всичките си жита и благата си. И ще река на душата си: Душо, имаш много блага натрупани за много години; успокой се, яж, пий, весели се. А Бог му рече: Глупецо! тая нощ ще ти изискат душата; а това което си приготвил, чие ще бъде? Така става с този, който събира имот за себе си, и не богатее в Бога." Лука 12: 16-21

имай предвид че Бог не може да бъде измамен, точно когато планираш/се приготвяш да причиняваш зло на другиго и след това да се покаеш е нещото, което Бог мрази най-много, и заради което Той наказва най-много, като точно това и е което Исус има предвид в притчата от Лука 12:16-21
    Последно редактирано от npp : 11-22-2012 на 22:53

Мега фен
    В такъв случай Бог би ли ми простил? Ако се покая истински за греховете си, не с идеята да го преметна....
    да

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си