- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Грижа за косата с маски
Понеже ми се налага да си къпя косата всеки ден и забелязвам, че е станала доста мазна и изтощена, затова смятам да започна интензивна грижа с маски за коса. Ще споделя какво смятам да използвам и се надявам да кажете дали е добре:
-2 пъти в седмицата маска с тривитаминол (за по 2 - 2;30 часа):
2с.л. тривитаминол
1с.л. кисело мляко
1с.л. зехтин
1с.л. оцет
1с.л. ракия
-1 път в седмицата маска с бадемово масло на Икаров (ще преспя с нея)
-2 пъти в седмицата маска за мазна коса (по 40-50 минути):
кисело мляко
сода за хляб
лимонов сок
белтък
-2 пъти в седмицата готова маска на L'OREAL ELSEVE Total Repair 5 Подхранваща маска за коса или на MIOSOTIS.
След къпане обикновено се пръскам с някакъв спрей на Глис за дълга, склонна към цъфтящи връхчета коса.
Е какво мислите, ще има ли някакъв проблем?
http://www.teenproblem.net/forum/sho...82%D0%B0-vol-3![]()
и не,не е добре.. как може да си слагаш толкова маски на главата в рамките на 1 седмица бе момиче ? косата ще ти изкапе от толкова третиранеповече от 2-3 пъти в седмицата маска не се прави
и по-добре прочети темата,която ти дадох и някой други във форума или в нета,че като гледам най-много да останеш без коса.. и не приемай негативно коментара ми,написах го така,за да се осъзнаеш,че не е добре да слагаш толкова много неща на главата си.. айде успех
![]()
Миенето на косата го ограничи до през ден, а след това до 2 пъти в седмицата. Маски също 2 пъти или дори 1 - 3 е много. 1 месец прави с тривитаминол само, 1 прави с купени. От тая маска за мазна коса смисъл не виждам, косата ти сигурно е станала мазна заради честото миене ..
Няма как да не си къпя косата всеки ден, спортувам и просто ми се налага.
Добре, ще оставя само маската с тривитаминол, но има ли какво да се добави към нея за да придава блясък и да спре омазняването на косата?
Аз знам, че оцета е за блясъкЛимона и алкохола се водят изсушаващи.
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Лимона също е за блясък - след като си измия косата с шампоан и балсам, си изплаквам косата и с 1 чаша топла вода с 1с.л оцет. Наистина има ефект![]()
Аз ще бъда единствената, която ще те накара да пълзиш.
Още нещо преди да започне краят на срещата ни.
Аз ще бъда единствената, която ще гледа как падаш.
Оле, колко време имаш ти, всеки ден да се клепаш, да седиш, миеш, сушиш..то ти отива половината ден..Как всеки ден такива маски. Особено като е мазна! Ще стане още по-мазна от тях. Ако по краищата е изтощена фризьора ще я оправи, не маска.
Не е изтощена, скоро я подстригвах. Възможно ли е от тривитаминола да започне да изглежда мазна?
Доскоро не беше такава, но от както се намазах с него сякаш е по-мазна или поне така изглежда.
Естествено. Нали и той е мазнина най-малкото. Да не говорим за останалите неща в маската и за това, че искаш да ги правиш всеки ден....Аз усещам, че ще стане нещо мноооого мазно, а може и да започне да ти пада косата. Тривитаминолът и много други неща, които си бъркаш са полезни в определени количества (за тривитаминола даже не съм сигурна! ) . Като прекалиш малко, а ти не можеш да знаеш кога е това, освен ако не е станало късно, се получава обратен ефект, като косопад например. А витамин А може да е опасен и за други неща.
^Възможно е, да. Измивай го по-хубаво. И си купи някакъв бебешки шампоан или такъв за ежедневно ползване, за да не изтощава косата допълнително. И маските - 2 пъти в седмицата, особено ако са с тривитаминол! По-често - не. Може да ти окапе косата от тривитаминола, така че.. 2 пъти стига, по 2 часа примерно, максимум 3.
Не съм прекалявала с нищо за сега. Правила съм си само една маска, което беше вчера и беше с тривитаминол в същата маска, която написах по-горе.
Ясно ми стана вече, няма да се мажа с толкова много маски, оставям само тривитаминола 1-2 пъти в седмицата, но ще ви помоля да ми кажете каква точно маска да си правя с него.
И можете ли да ми препоръчате някакъв не много скъп шампоан за ежедневна употреба?
Благодаря ви за отзивите.![]()
Аз не знам какво да ти кажа за тривитаминола, защото не правя такива неща, другите ще ти помогнат.
Шампоан за всеки ден може бебешки. Има на Клоран с овес мисля, че беше пак е за всеки ден и на Лакме имаше. Но тия двата са малко по-скъпи, първият е към 11 лева, вторият 16...Бебешки на Джонсънс към 4, ама той може да омазни! Общо взето шампоаните за всеки ден са различни от другите - имат неутрално Ph и по-малко миещи агенти вътре SLS i SLES (това са вторите неща в състава на етикета след водата) Гледай да са по-малко.
^ само че повечето бебешки шампоани не отмиват маските добре.. за това когато прави маска да си ползва обикновен шампоан.. а щом ти е мазна косата си купи хининов - той изсушава доста.. в маската с тривитаминол можеш да добавиш хума,защото тя също изсушава.. за блясък са ти казали вече..
2с.л. тривитаминол
1с.л. кисело мляко
1с.л. зехтин
1с.л. оцет
1с.л. ракия - значи това е маската,която си правиш... можеш да добавиш сок от лимон и хума... а след като се изкъпеш си облей косата с вода в която има или сока от един/половин лимон или разтворен оцет и после не го отмивай..
Първо .. що за простотия е косата ти хем да се омазнява, хем отгоре да й слагаш тривитаминол? Ако целиш тройно омазняване - давай ..
Второ .. с 673 маски на седмица няма да ти се оправи косата. + това би ли казала от какво ти е изтощена? Не винаги домашните маски помагат ..
Трето - това с маската "против" омазняване изобщо не ми звучи ок. Ако й сложиш толкова изсушаващи на куп съставки ще получиш обратен ефект. Разреди миенето й през ден, маслото от гроздови семки съм чувала, че регулира омазняването. Намали стилизантите (ако ползваш такива), когато си правиш маски в никакъв случай не допускай да имат контакт със скалпа ..
ии четвърто .. кой те излъга, че стоенето по 2 - 3 часа или дори цели нощи има по - голям ефект от 30тина минутки? ;д
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
^ всички масла регулират омазняването,а колкото до минутите - повярвай има голяма разлика.. някой съставки не могат да проникнат за 20 мин... а колкото до маските - купените,да,не се слагат близо до корена и в корените,но домашните си се слагат точно в корените..
Mira3
не помня точното количество разрови се в интернет,но една лъжица оцет на 1 литър вода едва ли ще е зле.. а колкото до шампоаните - по-добре си купи по-качествен продукт..
хаха
Сложи си някое тежко, маслено масло и да видя колко ще ти регулира омазняването!
Всяко масло си има предназначение и да твърдиш, че всички са за регулиране е смешно ..
А за корените - пак много зависи от скалпа. Ако е чувствителен само ще се влоши положението ..
Колкото до проникването на съставките - 20 минутно затопляне на маската е напълно достатъчно!
Това с двучасовото стоене за мен е напълно излишно ..
Priceless .. <3
^ ок все тая няма смисъл да се спори.. стои си с грешното мислене![]()
Priceless .. <3