.
Отговор в тема
Страница 17 от 24 ПървиПърви ... 7131415161718192021 ... ПоследнаПърви
Резултати от 401 до 425 от общо 583
    Мега фен
    Все пак висшето отваря врати , но главно за хора знаещи език
    Пък занаята и др подобни може отделно да се реализират

Супер фен Аватара на paradosou
    Леле, каква тема се е заформила.
    Откривам топлата вода, но все пак: респект заслужават хората, които никога не се пречупват и постоянно се стремят да се развиват и да бъдат наистина добри в това, което правят, стараят се да усъвършенстват личността си... Без значение с какво се занимават. Може да имат средно и да са някакви обикновени общи работници, може и да се целят в академичните среди и да учат във ВУЗ; ясно е, че на всички в някакъв момент ни се налага да изпием горчив хап, животът често поднася такива, но единственото, което има значение, е волята ни и начините, по които се справяме или съответно не се справяме с трудностите.
    И аз като Чачо мисля, че не ти е нужно непременно висше, за да те ценят и да си полезен на другите и на себе си, винаги има вариант да се самообразоваш. Просто висшето е един вид улеснение, понеже разполагаш с предварително готова програма, която остава само да следваш и да влагаш всичко от себе си, за да успееш един ден. (Това не е единствената причина, разбира се, ама няма да се впускам в подробности). Никой не ти обещава да е лесно, но е сигурно, че си струва, защото, под ягодите, ученето е свързано в голяма степен с бъдещата работа, но е просто тъпо едничката ти цел да е да си намериш след време някакво местенце в социалната йерархия, което дори не те удовлетворява толкова, а просто ти дава някаква измамна сигурност. Най-малкото докато си в университета се научаваш да си организираш времето (или поне ти се подобряват уменията в тая област), самодисциплинираш се, научаваш се да отсяваш информацията, да си подбираш заниманията, да си концентрираш енергията... Пак подчертавам, че всички тия неща можеш да ги научиш и без висше и завършеният ВУЗ по никакъв начин не те прави по презумпция по-качествен човек, има много студенти, които са примери за това.
    Колелото се върти, днес си сред победителите, утре проблемите надвисват над главата ти с цялата си тежест и пред себе си имаш точно една възможност - да се учиш от грешките си и да не позволяваш на статичността да те обсеби, да си влагаш усилията в нещо и да се опитваш да бъдеш пълноценен.
    Последно редактирано от paradosou : 09-30-2012 на 13:24

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    Леле, каква тема се е заформила.
    И аз чак сега забелязвам.

Първо искам да поздравя JoLLiE92 - след толкова обиди успя да запази самообладание. Поне в постовете, които аз прочетох, момичето се опитва да спазва добрия тон. Похвално. Особено щом става дума за този форум. Може да е каквато и да е, ама поне си има уважението да не псува като каруцар.

Това е единственото положително качество, което показа.
    Нищо друго смислено не успя да постигнеш с мненията си.

Супер много неща се изписаха, няма да ги повтарям. Имам само един въпрос - ставаше дума за достойнство, та какво е по- достойно - да работиш като сервитьорка/продавачка или да получаваш все още джобни от мама и тати?

Един съвет - грозно е да показваш високо самочувствие, подкрепено с доводи като твоите.
    И аз имам високо мнение за себе си, но бих плюла на него, ако някога почна да разсъждавам като теб.

едит: И да си сервитьорка, пак можеш да въртиш мъжете. То това си зависи от жената, а не от професията.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    И какво от това, че някой взима пари от родители/роднини, то и на тях едно време техните родители са им давали, а и да не говорим колко незаслужено се облажиха доста хора преди време, колкото са давали на родителите, толкова и те трябва да дават на децата си.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Впечатлена съм, Щруди! Браво на теб На това се казва твърдост и рационално мислене.
    Пращам ти виртуални цветенца и шоколадови бонбони
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    И какво от това, че някой взима пари от родители/роднини, то и на тях едно време техните родители са им давали, а и да не говорим колко незаслужено се облажиха доста хора преди време, колкото са давали на родителите, толкова и те трябва да дават на децата си.
    Нищо лошо няма, но тя говори така, все едно сама си изкарва парите, все едно сама се оправя с всичко, а не вярвам да е така. Все още не е казала нищо по тоя въпрос.
    4XCOKИ

Хубаво, обаче всичко е до едно време.
    Когато имаш възможност да работиш и да си от части независим от родителите си, е глупаво да продължаваш да точиш парички от тях само защото работата е "под достойнството ти".
    Срамна работа няма, оправданията са срамни.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ми може да не ми трябват толкова пари или да не съм толкова алчен(че вместо да правя нещо друго да работя по цял ден за допълнителни доходи за екстри), или просто да не смятам, че е ефективно за няколкостотин лева да се блъскам.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    <3
    Ми може да не ми трябват толкова пари или да не съм толкова алчен(че вместо да правя нещо друго да работя по цял ден за допълнителни доходи за екстри), или просто да не смятам, че е ефективно за няколкостотин лева да се блъскам.
    Ама не е нужно да ти трябват (макар, че на кой не му трябват?!), или да си алчен, за да работиш.
    Така и родителите ти олекват от теб.
    4XCOKИ

Не става въпрос за алчност, а за самоуважение.
    Човек, който избира да натоварва родителите си пред това да натоварва себе си, няма самоуважение.
    Моля, убедете ме в противното. Скучно ми е.

Мега фен
    искам пари без да работя ;d

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    искам пари без да работя ;d
    Не ти вярвам. Сериозно, за известно време може би е ок като опция, разпускаш и не чувстваш напрежение, позволяваш си мързел в промишлени количества, занимаваш се с каквото ти душа иска, обаче в един момент ти писва и решаваш, че трябва да се захванеш с нещо, да се почувстваш по някакъв начин полезен.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Към JoLLiE92:

Не съм изчела още съвсем всичко, което сте писали след моя пост, но да ти кажа, че пак показваш, че пишеш извънредни глупости. Таксата ни годишно е 750лв. Нямаме задочно обучение, защото специалността е такава, че има АДСКИ много упражнения, някои от тях траят по 5-6 часа. Кога да работи и какво? Не всеки може да си намери работа, която да се съчетава с ученето. Аз в момента и уча, и работя на чист късмет, имам много разбрани шефове и държат не на присъствие, а на свършена работа пък кога - моя си работа. Колко такива работни места знаеш? И пак, със заплатата ми, със заплатата на мама (която е висшистка, впрочем, завършила е Химическия с над 5.90) едвам се справяме със събирането на тая такса. Ако за теб това са малко пари, за много хора не са. И не се обяснявай за дрешки и парцалки, и дискотеки. Първо, че си наспамила половината Козметика и диети с какви дрехи/обувки/парфюми нам си к'ви други глупости си купуваш и второ, че момичето имаше 2 пуловера и едни дънки на кръст. Тя не ядеше в стола дето менюто е лев и нещо камо ли дискотеки. Да работи нощем в някое заведение, за да си плаща таксата, казваш? Ма верно ли? Щото на нас програмата ни е запълнена от - до. По цял ден сме на университет. Отделно трябва и да си поучиш самостоятелно. Като и не спи нощем да ходи на работа? Колко време издържа човек без сън и без никаква почивка? Нещата не са толкова прости.
    Не те знам през какво си минала, но аз работя от 14-годишна всякакви "унизителни" работи с идеята да се справяме някак. Имали сме гладни дни, смърт в семейството, болни дни, в които не можем да си позволим лекарства. Издигнахме се до поносимо средно ниво с много, много труд. Майка ми е златна жена. И пак, независимо от всичко, не бих седнала да се пъча как животът ми е бил, видите ли, мега тежък, но аз САМА съм си го градила и благодарение на амбицията си мрън-мрън-мрън. Щото и аз съм разчитала на помощ. Нищо, че не съм спирала да работя. Винаги зависиш от някого, ако ще и да е от обстоятелствата просто.

Връщам се сега да ви изчета всичко.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    Не ти вярвам. Сериозно, за известно време може би е ок като опция, разпускаш и не чувстваш напрежение, позволяваш си мързел в промишлени количества, занимаваш се с каквото ти душа иска, обаче в един момент ти писва и решаваш, че трябва да се захванеш с нещо, да се почувстваш по някакъв начин полезен.
    дай ми много пари , а тогава ще видим това
    защото като имаш пари може много работи да правиш и да обиколиш света :P

аз харесваммм слаби и високи момчета с хубави дрехи,да са красиви на външен вид,мили,да ми правят комплименти и да се държат добре с мен.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Не всеки може да си намери работа, която да се съчетава с ученето.
    мхмхм
    4XCOKИ

Голям фен Аватара на Богиня
    Намерихте ли го това момче, бре, душици златни? 17 стр. изписахме, не се ли намери така един индивид, та да ни затвори устата...

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Едва ли ще я затвори, ако се намери.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Разликата между развитите държави и нас е, че дори да имат по-голям стремеж към висше, те не гледат с презрение на хората, които нямат такова.
    МНОГО вярно. Ама точно така е.
    В България се смята, че всеки трябва да завърши висше. Просто така. Без причина. Без да се съобразим/съобразят с факта, че някои хора просто не са за висше по някаква причина - било нежелание, било откровен идиотизъм, било посока в живота, в която няма чак такава потребност от въпросната хартийка.
    В Германия още от гимназията си проличават такива хора. Има няколко типа средни училища, като завършилите чисто техническите не се записват в университет. Всеки си прави това, за което е изкован. И никой не гледа с презрение на другите.

Голям фен Аватара на Богиня
    Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
    Едва ли ще я затвори, ако се намери.
    По-скоро би се стреснал, а?

Аз харесвам високи момчета,средно дълга коса,да не е със сини очи,да не е мускулест,но да не е като вейка!,да е романтичен,да има здрава коса ;д ,да е забавен и най-вече да умее да се държи мило!

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Това, което те прави достоен е именно в такива моменти да си преглътнеш гордостта, да потиснеш мислите "колко се блъсках, пък то какво стана" и да намериш адекватно решение на проблема, за да излезеш от блатото.
    ------------------
    П.С. - Такива хора пък най ме дразнят. "Искам работа, ама не мога да работя за толкова малко пари". Шш, ало, нали си в нужда, нали ти трябват пари?! Не си в положение да предявяваш претенции.
    Задоволяваш се с малкото, щото може и толкова да нямаш утре.
    1.Съгласна съм, че не трябва да се самосъжаляваш и да търсиш изход от ситуацията, но да си достоен е далеч от това да си преглъщаш гордостта.

2. Не така грубо с изрази като "тшш, алоо". Нали тук всички сме интелигентни (незаивисмо висшисти или "среднисти" или все още ученици), целим да водим интелигентен диспут. Тези думички са за мегдана.
    Нали преди не беше яко, че е есекиму според потребностите и целта на сегашния строй е "всекиму според уменията и възможностите". Не виждам ни най-малка причина да не се стремиш към това, което отговаря на тях. А не като послушна овца да си казваш "еми колкото, толкова".

3. "Задоволяваш се с малкото, щото може и толкова да нямаш утре"
    Тук само ще ти цитирам нещо, което можеш да си го интерпретираш самичка.
    "Make no small plans for they have no power to stir the soul". Да, не знаеш утре къде ще си, но няма нищо по- ценно от това да се стремиш към повече, пък да става каквото ще. Задоволяваш ли се цял живот с "малкото", не ти ли прави впечатление, че стоиш на едно място, тогава не знам за какво говорим- нищо не си направил.

NambyPamby, какво им има на стриптизьорките? Защо й държиш сметка, че не иска да става еди- каква си, пък така пренебрежително към еди-кое си?

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Ти можеш да се стремиш към повече и пак да бачкаш за определен период нещо, което не те кефи, но пък ти докарва някакви пари, които са ти в помощ.

Нищо им няма на стриптизьорките, просто са момичета, "търсещи на работата - лекото и на хляба - мекото". Работа като работа е сигурно, ала мен не ме радва идеята да си пия кафето с парите, които са ми дали, защото съм си клатила циците предната нощ. Всеки си има някакви граници, моята е тялото. Мога да го тровя с алкохол, цигари, нездравословно хранене, безсънни нощи, но искам да се гавря с него сама, не друг да го прави вместо мен.
    Едно е обаче да сервираш кафе и чай, съвсем друго - да танцуваш чисто гола и да те мачкат като козуначено тесто.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Всеки си има някакви граници
    Аааа, така ли било? Сама си плю на цялата теза, благодаря.
    Нали нямаше лесна работа?
    Нали нямаше срамна работа?
    Нали трябваше да сме готови на всичко и всякаква работа, за да излезнем от блатото?

Ето в това ти изречение е цялото лицемерие.

Аз пък не мисля, че да си стриптизьорка е лека работа.
    Всеки сам си решава какво е за него и какво не. Но няма какво да се лъжем, не всяка има даденостите да се качи на пилона. И няма нищо срамно щом има какво да покажеш, да получаваш пари за това.
    Естествено, всичко си има граници.
    Това дали ще те мачкат като козунак зависи не от професията, а от човека.
    Може да си стриптизьорка, която си има самоуважението. А може и да си адвокатка, която прави свирки на съдията. Тук професията не играе роля. Всичко е до човека.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си