- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момичетата: Какво търсите у едно момче?
Все пак висшето отваря врати , но главно за хора знаещи език
Пък занаята и др подобни може отделно да се реализират
Леле, каква тема се е заформила.
Откривам топлата вода, но все пак: респект заслужават хората, които никога не се пречупват и постоянно се стремят да се развиват и да бъдат наистина добри в това, което правят, стараят се да усъвършенстват личността си... Без значение с какво се занимават. Може да имат средно и да са някакви обикновени общи работници, може и да се целят в академичните среди и да учат във ВУЗ; ясно е, че на всички в някакъв момент ни се налага да изпием горчив хап, животът често поднася такива, но единственото, което има значение, е волята ни и начините, по които се справяме или съответно не се справяме с трудностите.
И аз като Чачо мисля, че не ти е нужно непременно висше, за да те ценят и да си полезен на другите и на себе си, винаги има вариант да се самообразоваш. Просто висшето е един вид улеснение, понеже разполагаш с предварително готова програма, която остава само да следваш и да влагаш всичко от себе си, за да успееш един ден. (Това не е единствената причина, разбира се, ама няма да се впускам в подробности). Никой не ти обещава да е лесно, но е сигурно, че си струва, защото, под ягодите, ученето е свързано в голяма степен с бъдещата работа, но е просто тъпо едничката ти цел да е да си намериш след време някакво местенце в социалната йерархия, което дори не те удовлетворява толкова, а просто ти дава някаква измамна сигурност. Най-малкото докато си в университета се научаваш да си организираш времето (или поне ти се подобряват уменията в тая област), самодисциплинираш се, научаваш се да отсяваш информацията, да си подбираш заниманията, да си концентрираш енергията... Пак подчертавам, че всички тия неща можеш да ги научиш и без висше и завършеният ВУЗ по никакъв начин не те прави по презумпция по-качествен човек, има много студенти, които са примери за това.
Колелото се върти, днес си сред победителите, утре проблемите надвисват над главата ти с цялата си тежест и пред себе си имаш точно една възможност - да се учиш от грешките си и да не позволяваш на статичността да те обсеби, да си влагаш усилията в нещо и да се опитваш да бъдеш пълноценен.
Последно редактирано от paradosou : 09-30-2012 на 13:24
И аз чак сега забелязвам.
Първо искам да поздравя JoLLiE92 - след толкова обиди успя да запази самообладание. Поне в постовете, които аз прочетох, момичето се опитва да спазва добрия тон. Похвално. Особено щом става дума за този форум. Може да е каквато и да е, ама поне си има уважението да не псува като каруцар.
Това е единственото положително качество, което показа.
Нищо друго смислено не успя да постигнеш с мненията си.
Супер много неща се изписаха, няма да ги повтарям. Имам само един въпрос - ставаше дума за достойнство, та какво е по- достойно - да работиш като сервитьорка/продавачка или да получаваш все още джобни от мама и тати?
Един съвет - грозно е да показваш високо самочувствие, подкрепено с доводи като твоите.
И аз имам високо мнение за себе си, но бих плюла на него, ако някога почна да разсъждавам като теб.
едит: И да си сервитьорка, пак можеш да въртиш мъжете. То това си зависи от жената, а не от професията.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
И какво от това, че някой взима пари от родители/роднини, то и на тях едно време техните родители са им давали, а и да не говорим колко незаслужено се облажиха доста хора преди време, колкото са давали на родителите, толкова и те трябва да дават на децата си.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
4XCOKИ
Ми може да не ми трябват толкова пари или да не съм толкова алчен(че вместо да правя нещо друго да работя по цял ден за допълнителни доходи за екстри), или просто да не смятам, че е ефективно за няколкостотин лева да се блъскам.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
4XCOKИ
Не става въпрос за алчност, а за самоуважение.
Човек, който избира да натоварва родителите си пред това да натоварва себе си, няма самоуважение.
Моля, убедете ме в противното. Скучно ми е.
искам пари без да работя ;d
Не ти вярвам.Сериозно, за известно време може би е ок като опция, разпускаш и не чувстваш напрежение, позволяваш си мързел в промишлени количества, занимаваш се с каквото ти душа иска, обаче в един момент ти писва и решаваш, че трябва да се захванеш с нещо, да се почувстваш по някакъв начин полезен.
Към JoLLiE92:
Не съм изчела още съвсем всичко, което сте писали след моя пост, но да ти кажа, че пак показваш, че пишеш извънредни глупости. Таксата ни годишно е 750лв. Нямаме задочно обучение, защото специалността е такава, че има АДСКИ много упражнения, някои от тях траят по 5-6 часа. Кога да работи и какво? Не всеки може да си намери работа, която да се съчетава с ученето. Аз в момента и уча, и работя на чист късмет, имам много разбрани шефове и държат не на присъствие, а на свършена работа пък кога - моя си работа. Колко такива работни места знаеш? И пак, със заплатата ми, със заплатата на мама (която е висшистка, впрочем, завършила е Химическия с над 5.90) едвам се справяме със събирането на тая такса. Ако за теб това са малко пари, за много хора не са. И не се обяснявай за дрешки и парцалки, и дискотеки. Първо, че си наспамила половината Козметика и диети с какви дрехи/обувки/парфюми нам си к'ви други глупости си купуваш и второ, че момичето имаше 2 пуловера и едни дънки на кръст. Тя не ядеше в стола дето менюто е лев и нещо камо ли дискотеки. Да работи нощем в някое заведение, за да си плаща таксата, казваш? Ма верно ли? Щото на нас програмата ни е запълнена от - до. По цял ден сме на университет. Отделно трябва и да си поучиш самостоятелно. Като и не спи нощем да ходи на работа? Колко време издържа човек без сън и без никаква почивка? Нещата не са толкова прости.
Не те знам през какво си минала, но аз работя от 14-годишна всякакви "унизителни" работи с идеята да се справяме някак. Имали сме гладни дни, смърт в семейството, болни дни, в които не можем да си позволим лекарства. Издигнахме се до поносимо средно ниво с много, много труд. Майка ми е златна жена. И пак, независимо от всичко, не бих седнала да се пъча как животът ми е бил, видите ли, мега тежък, но аз САМА съм си го градила и благодарение на амбицията си мрън-мрън-мрън. Щото и аз съм разчитала на помощ. Нищо, че не съм спирала да работя. Винаги зависиш от някого, ако ще и да е от обстоятелствата просто.
Връщам се сега да ви изчета всичко.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
аз харесваммм слаби и високи момчетас хубави дрехи,да са красиви на външен вид,мили,да ми правят комплименти и да се държат добре с мен.
4XCOKИ
Намерихте ли го това момче, бре, душици златни?17 стр. изписахме, не се ли намери така един индивид, та да ни затвори устата...
Едва ли ще я затвори, ако се намери.
МНОГО вярно. Ама точно така е.
В България се смята, че всеки трябва да завърши висше. Просто така. Без причина. Без да се съобразим/съобразят с факта, че някои хора просто не са за висше по някаква причина - било нежелание, било откровен идиотизъм, било посока в живота, в която няма чак такава потребност от въпросната хартийка.
В Германия още от гимназията си проличават такива хора. Има няколко типа средни училища, като завършилите чисто техническите не се записват в университет. Всеки си прави това, за което е изкован. И никой не гледа с презрение на другите.
Аз харесвам високи момчета,средно дълга коса,да не е със сини очи,да не е мускулест,но да не е като вейка!,да е романтичен,да има здрава коса ;д ,да е забавен и най-вече да умее да се държи мило!![]()
1.Съгласна съм, че не трябва да се самосъжаляваш и да търсиш изход от ситуацията, но да си достоен е далеч от това да си преглъщаш гордостта.
2. Не така грубо с изрази като "тшш, алоо". Нали тук всички сме интелигентни (незаивисмо висшисти или "среднисти" или все още ученици), целим да водим интелигентен диспут. Тези думички са за мегдана.
Нали преди не беше яко, че е есекиму според потребностите и целта на сегашния строй е "всекиму според уменията и възможностите". Не виждам ни най-малка причина да не се стремиш към това, което отговаря на тях. А не като послушна овца да си казваш "еми колкото, толкова".
3. "Задоволяваш се с малкото, щото може и толкова да нямаш утре"
Тук само ще ти цитирам нещо, което можеш да си го интерпретираш самичка.
"Make no small plans for they have no power to stir the soul". Да, не знаеш утре къде ще си, но няма нищо по- ценно от това да се стремиш към повече, пък да става каквото ще. Задоволяваш ли се цял живот с "малкото", не ти ли прави впечатление, че стоиш на едно място, тогава не знам за какво говорим- нищо не си направил.
NambyPamby, какво им има на стриптизьорките? Защо й държиш сметка, че не иска да става еди- каква си, пък така пренебрежително към еди-кое си?
Ти можеш да се стремиш към повече и пак да бачкаш за определен период нещо, което не те кефи, но пък ти докарва някакви пари, които са ти в помощ.
Нищо им няма на стриптизьорките, просто са момичета, "търсещи на работата - лекото и на хляба - мекото". Работа като работа е сигурно, ала мен не ме радва идеята да си пия кафето с парите, които са ми дали, защото съм си клатила циците предната нощ. Всеки си има някакви граници, моята е тялото. Мога да го тровя с алкохол, цигари, нездравословно хранене, безсънни нощи, но искам да се гавря с него сама, не друг да го прави вместо мен.
Едно е обаче да сервираш кафе и чай, съвсем друго - да танцуваш чисто гола и да те мачкат като козуначено тесто.
Аз пък не мисля, че да си стриптизьорка е лека работа.
Всеки сам си решава какво е за него и какво не. Но няма какво да се лъжем, не всяка има даденостите да се качи на пилона. И няма нищо срамно щом има какво да покажеш, да получаваш пари за това.
Естествено, всичко си има граници.
Това дали ще те мачкат като козунак зависи не от професията, а от човека.
Може да си стриптизьорка, която си има самоуважението. А може и да си адвокатка, която прави свирки на съдията. Тук професията не играе роля. Всичко е до човека.