.
Отговор в тема
Страница 1 от 233 123451151101 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 5801
  1. #1
    Супер фен Аватара на batkodoki
    Регистриран на
    May 2006
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Мнения
    2 429

    Фимоза, или защо не мога да забеля главичката

    Няколко са причините не позволяващи на нормален полов мъжки член да заеме анатомически нормалното положение с открита, заголена, забелена изцяло главичка. Тук ще ги сведем до най-честите:

    1.ФИМОЗА
    2.СИНЕХИИ
    3.КЪСО ГЕМЧЕ


    Веднага искам да обърна внимание: 1.ФИМОЗА, 2.СИНЕХИИ, 3.КЪСО ГЕМЧЕ - са съвсем РАЗЛИЧНИ неща и терапевтичният подход към всяко състояние е различен. Трите състояния могат да се комбинират по различен начин и да бъдат налице при един индивид. Рядко явление е и трите състояния да са налице при едно подрастващо момче, но се случва все пак.

    1.ФИМОЗА

    Фимозата е състояние, при което отворът на препуциума /кожичката покриваща главиката/ е стеснен и не позволява свободно да се открива главичката. Фимозата най-често е вродена, но може да бъде и придобита.

    ВРОДЕНА ФИМОЗА

    Това е много често срещан проблем при момчетата. При разпадналото се училищно здравеопазване и отслабените връзки на доверие в семейството, проблема добива все по-голяма острота.

    Нормално през първата година след раждането при повечето момчета главичката не пениса НЕ може да се оголва. Това се дължи на епителното срастване между вътрешният лист на кожичката и лигавицата на главичката. Това е НОРМАЛНО за този период от живота и се нарича "физиологична фимоза". Постепено с израстването тази физиологична фимоза би трябвало да отшуми сама плюс малко помощ от родителите. Когато това не се случи е налице истинска фимоза. Дължи се на дълъг препуциум /кожичка/ и циркулярно стеснение на неговия връх. Фимозата може да бъде различно изразена по степен, като в най-тежката си форма затруднява уринирането, урината излиза на тънка струя, като понякога в момента на уриниране членът се издува като мехур. Средните по тежест и леките форми на фимоза се изразяват по многообразен начин. Най-често порастналото вече момче отчита, че при ерекция не може нормално да открие, заголи, забели изцяло и напълно главичката на члена си поради наличието на по-тесен от обема на главичката кожен пръстен намиращ се в преуциума. Или опитите за такова откриване са свързани с чувство на болка, стягане и напрежение.Анатомически нормално при ереция кожичката трябва да може свободно и без напрежение да оголва главичката до зад нейният ръб, венец, корона. Когато това е невъзможно, най-често това са симптоми на фимоза. Фимозата може да бъде хипертрофична форма - при дълъг препуциум /при който трябва да издърпате част от кожичката назад за да уринирате/ това е най-често при вродената фимоза, и атрофична фимоза - при къс препуциум, най-често при придобита фимоза.

    ПРИДОБИТА ФИМОЗА

    Дължи се на заболявания или травми на половия член, препуциума или някои системни заболявания.

    При деца е възможно физиологичната фимоза да се усложни с баланопостит и възпалителният процес предизвиква разрастване на съединителната тъкан, която прави отвора на кожичката плътен и тесен.

    При порастнали момчета лошата хигиена може да доведе до остър или хроничен баланопостит и до същия резултат.

    Травми химически и физически:
    -популярните по тиин форуми "рецепти" за химическо изгаряне на "бели пъпчици по пениса" с какви ли не вещества от течен азот, през ацетон до пасти за зъби - водят до заместване на нормалната тъкан с фиброзна и до фимоза. Идиотските съвети, че при късо гемче то "трябва да се скъса с як напън при секс" водят до същото - формира се неразтеглива съединителна тъкан и вследствие фимоза.

    Дългогодишният некомпенсиран диабет води до фимоза.

    ЛЕЧЕНИЕ

    ВСИЧКИ форми на фимоза се лекуват ЕДИНСТВЕНО хирургично! Няма НИКАКЪВ начин вие сами да решите проблем с фимоза! Прави се малка операция за отстраняване на "тясното място". Оперативната интервенция може да се извърши по много и различни методики и с различни техники това ще прецени хирурга на който сте се доверили. Операцията се нарича циркумцизия и дали ще бъде обрязване или надрязване, дали след като всичко приключи главичката ви ще е изцяло оголена в покой или частично ще е покрита с кожичка - зависи от конкретния проблем при вас. Това решава хирурга, но е мн ВАЖНО да разберете, че той е длъжен подробно да ви обясни какво ще се прави, като вашето мнение и желание са решаващи при обсъждането!

    Често задавани въпроси за обрязването:

    -"боли ли?" - не, не боли! операцията може да се извърши под местна или под обща упойка. По време на манипулацията няма да усещате болка.

    - "колко време трае операцията?" - различно. зависи от конкретният случай, но е въпрос на минути.

    -"ако ме обрежат няма ли да стана турчин?" - не, няма. ще станете нормално младо момче ползващо свободно члена си по предназначение. Обрязването е изключително стара човешка практика, практикувало се е хиляди години преди да се появи Исляма или турците. Исляма само заема тази полезна за времето си практика, никъде в Корана няма изискване за обрязване за да бъдеш мюсулманин. Нещо повече - сам Господ Иисус Христос е обрязан на осмия ден след раждането Си, каквато е традицията тогава, така че няма никакъв проблем християнин да се обреже щом сам Христос е обрязан. Вижте е някой православен Църковен календар какво празнуваме на 1 януари всяка година - "Обрезание Господне".

    -"след операцията ще ме боли ли?" - както при всяка рана и след тази манипулация ще има период на възстановяване. В наше време фармацията е стигнала много далеч в борбата с болката и е престъпно тези възможности да не се ползват, но все още има такива "келеши-хирурзи". Лекуващият ви хирург би следвало да ви предпише системни аналгетици и локални /местни/ такива, така че възстановителния период да премине без сътресения. Настоявайте за това! Ако той все пак пропусне - попитайте тук, ще помогнем

    -"как да се справя с болезнените нощни ерекции?" - лесно има си фармакологични средства, които хирургът трябва да ви предпише за началния период. Ако забрави - подсетето го с нетърпящ възражение тон на Пациент

    -"след колко време ще мога да правя секс?" - различно, но не чак толкова много колкото ще ви се струва в началото. Ще започнете да мастурбирате съвсем скоро след операцията, а да правите истински секс ще ви възпира само "естетиката" на органа, която в началото ще смятате за отчайваща. Но ви уверявам, че когато вс отшуми ще се гордеете с новия имидж на пишока си

    -"може ли да се смали члена ми след обрязване?" - тц! не може! напротив, когато цялата главичка бъде свободно оголвана ще изглежда доста по внушителен защото ще се вижда най-широката му част - ръбчето, венеца, короната на главичката

    -"ще ми останат ли белези по пишката?" - не! в течение на времето всички видими белези ще изчезнат, накрая ще имате само леко по-тъмен пръстен на мястото на среза, но той ще е на нивото на съседната кожа и изобщо нищо няма да личи.


    ЕДИН СЪВЕТ

    Ако имате фимозен пишок и отивате на операция - настоятелно ви препоръчвам да снимате пишока си ПРЕДИ операцията с камера gsm, фотоапарат или каквото и да е във фаза на покой и фаза на на ерекция поне в две плоскости - отгоре и отдолу, а след операцията да правите снимки от същия ракурс поне през седмица. Така един ден когато/ако се наложи децата ви да преминaват същата процедура за корекция - няма да изпитват този ужас, през който вие минавате.

    КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЕ СЕ ОПЕРИРАМ

    Хмм..ще се случват различни неща, и никое от тях няма да е приятно:

    - създават се условия за баланопостит: смегмата, потта, секрета на мастните жлезички, попадналата урина и сперма са идеална хранителна среда за патогенни микроорганизми. възпалението може да протича остро или хронично и да има много, ама много тежки последици за сексуалните ви възможности

    - пълноценният полов живот е силно затруднен, а често и невъзможен

    - при продължителна фимоза съчетана с хроничен баланопостит и задръжка на смегма риска от развитие на рак е стотици хиляди пъти повишен

    - най-честото и най-опасно усложнение е т.н ПАРАФИМОЗА

    ПАРАФИМОЗАТА Е СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ!
    Получава се, когато момче с фимоза принудително, насилствено - при мастурбация или полов контакт - оголи, забели главичката и тесният отвор на препуциума /кожичката/ се изтегли зад сулукс коронариус /ръбчето, периферията, короната/ на главичката и не може да се върне обратно. Образувалият се тесен пръстен ЗАД главичката притиска съдовете и смущава кръвната циркулация. От застоя се получава бързо увеличаващ се ОТОК на тесния пръстен и главичката и той изключва връщането на кожичката. Главичката и пръстена добиват синкав цвят, което показва че клетките страдат от кислороден глад понеже няма обмяна на кръв. Скоро след това започва некроза, гангрена - клетките на главичката умират от недостиг на кислород. Един глупак беше писал: "по добре ОТРЯЗАН, отколкото обрязан" - е точно това чака всеки с фимоза направил парафимоза и чакал "да се оправи само"! ЗАПОМНЕТЕ: заклещи ли се кожичката зад главичката НЕЗАБАВНО ОТИВАЙТЕ ПРИ ДЕЖУРЕН ХИРУРГ! ВЕДНАГА!!! Въпрос на минути до часове е дали ще имате изобщо пишка или след като направи гангрена ще я отрежем за да ви спасим, ако че за какво ви е такъв живот след това не знам! Ето ТАКА изглежда парафимозата и нейното лечение.



    2.СИНЕХИИ

    Синехиите представляват слепвания, сраствания на вътрешния лист на препуциума /кожичката/ с лигавицата на главичката на члена непозволяващи напълно или частично откриването, оголването, забелването на главичката. (Възможни са и при момиченца, където се проявяват като слепвания на малките срамни устни.)
    По-горе вече беше казано, че почти всички момчета се раждаме със слепнала за главичката кожичка и невъзможност да се оголи главичката до към първата година от живота. Това е нормална физиологична защита на нежните тъкани през този жизнен период.
    С израстването, съобразно индивидуалните генетични и анатомични особености на вс момче главичката постепенно започва да се разлепва и оголва в различна степен, като този процес започва около втората година и завършва като правило към 6-7 година на детето. Днес вече се приема, че ако не създава други проблеми разлепването може да продължи до около 10-11 годишна възраст когато члена започва да нараства. Когато обаче настъпи баланопостит или баланит /възпаления/ разкриването, разлепването на главичката се прави след стихване на възпалителния процес независимо от възраста на момчето.
    Ако до третата година пениса на детето не позволява никакво оголване на главичката – родителите трябва внимателно да помогнат на този процес при всяко къпане като внимателно, без усилие, натиск и напъване забелват по малко кожичката.

    ЛЕЧЕНИЕ НА СИНЕХИИТЕ

    Лечението се състои във внимателното и ПОСТЕПЕННО разлепване на слепените участъци, когато те са узрели за това. Извършва се от мамите и татковците в ранна възраст, от самото момче когато е поотрасло или от спец-хирург в затегнатите случай. Синехиите НЕ се лекуват с “операция”. Хирурзите и педиатрите от старата школа все още прилагат дивашкия метод на едномоментно принудително разлепване, което е абс погрешно и води до описаните по долу следствия! Разлепването от медик се прави САМО под локална упойка, без да се ползват остри хирургични инструменти. Допустимо е само ползване на жлебовидна притъпена сонда. Ваше право е да ИЗИСКВАТЕ ползването на упойка или да откажете манипулацията! В домашни условия поотраслото момче може да опита с маслен разтвор на витамин А, или с бебешки олио-гел при всяка мастурбация да разлепва по МАЛКО от слепените участъци. Тежките случаи налагат да се търси квалифицирана помощ.
    При наличието на синехии хигиената на половия член следва да бъде със завишени изисквания за да се избегне възпалителен процес: щателно измиване сутрин и вечер, щателно промиване след еякулация, бани с отвара от лайка, антибактериални средства и т.н..Maстурбацията, играта с половия член с цел самозадоволяване или сексуалните контакти трябва да се провеждат само с обилно ползване на неутрални лубриканти /смазки/.

    ВАЖНО: всяко НАСИЛСТВЕНО разлепване води до:
    - силна болка, психичен дискомфорт, комплекс на страх и отказ на детето да бъде пипано „там”. В полово активна възраст този детски комплекс резултира в страх от лекари както и невъзможност за нормално сексуално общуване с половия партньор.
    - насилствено разлепените места много бързо срастват отново, като ръбцуват това често води до истинска ръбцова фимоза и съответно до обрязване рано или кусно.

    Трябва да стане яно, че синехиите /слепванията/, са нещо различно от фимозата и могат да са налице самостоятелно без да има фимоза! Възможно е обаче да е налице и фимоза и синехии и тогава обрязването радикално разрешава и двата проблема.

    3.KЪСО ГЕМЧЕ

    "Късото гемче" е третата най-честа причина за полов дискомфорт и тревоги сред момчетата.
    Гемчето се нарича още френулум или юздичка. Във форумите често се описва като "ципа", "жила", "кожичка"

    ВСЯКО момче се ражда с гемче. Гемчето е нормална част от мъжкия полов орган и има своята роля във физиологията и сексуалната функция. Представлява гемчето, юздичката, ципата, жилата, кожичката свързаща долната част на пениса с главичката в мястото, където тя се разполовява на две полукълба.

    Късото гемче изглежда ТAKA , или ТАКА , или по ТОЗИ начин .

    Късото гемче е вродено състояние, което може да бъде съвсем самостоятелно или да е съчетано с вродена фимоза (което не е задължително).
    В детство затруднява оголването на главичката и (ако е) съчетано с фимоза способства развитието на баланопостит и последствията му.
    В полово зряла възраст късото гемче предизвиква дърпане на главичката в ерекция и болка при мастурбация или полов акт.

    Основният проблем е че рано или късно късото гемче при интензивна мастурбация или полов акт се разкъсва.
    Това вероятно е източник на момчешкия фолклор, че при първи полов контакт И при момчето нещо "се къса".

    Запомнете: при момчето нито при първия, нито при последния полов акт нещо "се къса"!

    Когато това все пак се случи означва че принудително е било скъсано късо гемче.
    Това е съпроводено с остра, много силна режеща болка която продължава много дълго и с обилно кръвотечение, което е трудно да бъде спряно с подръчни средства.
    Това е така, понеже гемчето е много силно кръвоснабдено и през него минават важни нервни пътища.

    Когато късото гемче бъде скъсано принудително - на мястото на разкъсването се образува фиброзна тъкан.
    Тъканта ръбцува и в този ръбец се въвличат нервните кожни окончания, които формират един нов, патологичен център на дразнене при полов акт, чийто краен резултат е преждевремената еякулация (често след 3-4 фрикционни движения).

    ЛЕЧЕНИЕ НА КЪСО ГЕМЧЕ

    Лечението е само оперативно. Нарича се френулотомия или пластика на гемчето. Изглежда приблизителноТАКА.Може да се извърши по различни способи и технологии.
    Премахването ма късото гемче НЕ означава обрязване, ако не е съчетано с фимоза.
    Когато проблема е само в късото гемче след френулотомия външния вид на пишока ви няма да се промени.


    p.s.

    ВАЖНО!

    Много моля всеки, който реши да ми пише на ЛичноСъобщение - СЛЕД получаване на отговор ДА ПОЛЗВА БУТОНА “ЦИТАТ” при желание да продължи комуникацията за да ми върне нишката на кореспонденцията!!!

    Пишат прекалено много хора, няма как да запомня всеки с проблема му и без върната нишка нямам отправна точка за респондента: какъв е консултираният му проблем и етапа на неговото развитие!

  2. #2

    Регистриран на
    Jul 2007
    Град
    Sofia
    Мнения
    43
    Страхотна тема и много необходима =D> =D> =D>
    Аз се оперирах от фимоза и съм щастлив, че го направих
    Ако имате някакви въпроси към обикновенния преживял - можете да ме питате. Също така batkodoki е много добър специалист и искам да му благодаря за информацията и помощта, която ми даваше по време на възстановителния процес (моя лекар не го правеше ) [-o<
    просто аз

  3. #3
    Xeon
    Guest
    И ако не си направиш операция какво става?И на каква възраст можеш да разбереш дали си болен от тая болест?

  4. #4
    Guest
    Значи при мен проблема е следния...
    Като бях на 12-13 год не помна кога точно ми направиха няква операция на пениса...тогава майка ми каза, че ако не се направи няма да мога да имам деца като порасна...хубаво направиха ми я(не е обрязване)
    тогава ми казаха да си опъвам кожичката на пениса...правех това няколко месеца след това спрях и до ден днешен не мога да си опъвам кожичката на главичката до край!Не изпитвам болка като опитвам, но чувстам някав дискомфорт не мога да го опиша точно...възможно ли е с течение на възраста това да се промени (сега сам на 17)?
    И още един въпрос-След оперативна намеса на фимоза възможно ли е тя да се появи отново?
    Блъгодаря...

  5. #5
    Мое наблюдение:При повечко чекии кожичката се разлепя.Пък и невиждам защо да се оперираш.В смисал не е проблем при полов акт.(поне за мен)
    BMW and House muZik!

  6. #6
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Spox_
    Мое наблюдение:При повечко чекии кожичката се разлепя.Пък и невиждам защо да се оперираш.В смисал не е проблем при полов акт.(поне за мен)
    Мене ме интересува след като не можеш да забелиш дали боли при секс или свирка?ако не боли не ми пречи

  7. #7
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от Spox_
    Мое наблюдение:При повечко чекии кожичката се разлепя.Пък и невиждам защо да се оперираш.В смисал не е проблем при полов акт.(поне за мен)
    Мене ме интересува след като не можеш да забелиш дали боли при секс или свирка?ако не боли не ми пречи
    Ми за свирка незнам.(Приятелката ми не иска).Апък при секс някой път се чувстват леки болки ноо с малко по мазен презерватив влиза по меко
    BMW and House muZik!

  8. #8
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Spox_
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от Spox_
    Мое наблюдение:При повечко чекии кожичката се разлепя.Пък и невиждам защо да се оперираш.В смисал не е проблем при полов акт.(поне за мен)
    Мене ме интересува след като не можеш да забелиш дали боли при секс или свирка?ако не боли не ми пречи
    Ми за свирка незнам.(Приятелката ми не иска).Апък при секс някой път се чувстват леки болки ноо с малко по мазен презерватив влиза по меко
    Като бях на 12-13 год не помна кога точно ми направиха няква операция на пениса...тогава майка ми каза, че ако не се направи няма да мога да имам деца като порасна...хубаво направиха ми я(не е обрязване)
    тогава ми казаха да си опъвам кожичката на пениса...правех това няколко месеца след това спрях и до ден днешен не мога да си опъвам кожичката на главичката до край!Не изпитвам болка като опитвам, но чувстам някав дискомфорт не мога да го опиша точно...възможно ли е с течение на възраста това да се промени (сега сам на 17)?
    И още един въпрос-След оперативна намеса на фимоза възможно ли е тя да се появи отново?
    Блъгодаря...
    А за това нещо да кажеш?

  9. #9
    Аа човек,там вече незнам.Не са ми правили операция.ама пробваи всеки ден да си лъскаш може да се получи.
    BMW and House muZik!

  10. #10
    Guest
    Ок ще пробвам

  11. #11
    Супер фен Аватара на batkodoki
    Регистриран на
    May 2006
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Мнения
    2 429
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Значи при мен проблема е следния...
    Като бях на 12-13 год не помна кога точно ми направиха няква операция на пениса...тогава майка ми каза, че ако не се направи няма да мога да имам деца като порасна...хубаво направиха ми я(не е обрязване)
    тогава ми казаха да си опъвам кожичката на пениса...правех това няколко месеца след това спрях и до ден днешен не мога да си опъвам кожичката на главичката до край!Не изпитвам болка като опитвам, но чувстам някав дискомфорт не мога да го опиша точно...възможно ли е с течение на възраста това да се промени (сега сам на 17)?
    И още един въпрос-След оперативна намеса на фимоза възможно ли е тя да се появи отново?
    Блъгодаря...
    здр

    от написаното не може точно да се прецени какъв е бил проблема при теб. но може да се заключи, че щом интервенцията е проведена на 12 год възраст и е приключила с препоръка да разкриваш главичката докрай, както и след твърдението ти че не си обрязан - то тогава вероятно се касае за синехии, но може и да е късо гемче, със сигурност не е било фимоза тогава, а дали в момента е фимоза е друг въпрос.
    току що допълних основнта тема с инфо за синехиите. погледни там и ако има въпроси - питай, може и на лс.
    на втория въпрос: на 17 си вече завършен мъж по отношение на половата ти система. спонтанна промяна, от само себе си не може да има, трябва да има външна намеса за това - твоя или на спец.

    на третия въпрос: да, макар и рядко е вузможен рецидив на фимоза. това се случва най-често когато е изпулнено частично обрязване, а не тотално; или когато гемчето е било съхранено и впоследствие насилствено скъсано и ръбцувало; или когато синехиите са разлепени грубо и са ръбцували - въобще при всеки случай на заместване на нормалната тъкан със съединителна, неразтеглива такава е възможен рецидив, когато не е извършено пълно обрязване. след него може да има проблеми от друг характер но не и такива.

  12. #12
    Супер фен Аватара на batkodoki
    Регистриран на
    May 2006
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Мнения
    2 429
    Цитирай Първоначално написано от Xeon
    И ако не си направиш операция какво става?И на каква възраст можеш да разбереш дали си болен от тая болест?
    това не е болест, а състояние

    ако наистина имаш истинска фимоза - рано или късно ще се стигне до операция!
    има поне още 20 състояния на препуциума погрешно диагностицирани като "фимоза", но нелекувани и те могат да доведат до истинска фимоза.

    какво се случва ако не се вземат мерки май съм описал в основната тема + смутено качество на половия живот. секса е станал мн важно нещо в нашето общество, и макар че няма да сте лишени напълно от него - качеството му ще бъде на порядъци различно от нормалата.

    тежките случай се "хващат" относително рано при грамотни педиатри и добра семейна среда. след 11-12 год възраст, с нарастването на пениса на момчето се проявават някой форми на фимоза, синехии и късо гемче / които са различни неща!!!/ , но при отчуждението в семейството и никаквото училищно здравеопазвае - момчето е оставено само да преживява страховете си. а това - за щастие - са лесно поправими от медицината днес състояния

  13. #13
    Супер фен Аватара на batkodoki
    Регистриран на
    May 2006
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Мнения
    2 429
    Цитирай Първоначално написано от Spox_
    Мое наблюдение:При повечко чекии кожичката се разлепя.Пък и невиждам защо да се оперираш.В смисал не е проблем при полов акт.(поне за мен)
    има РАЗЛИКА между фимоза (тясно фиброзно място в препуциума), синехии (слепване на кожичката за главичката) и късо гемче.

    точно при полов акт има проблем!
    при фимозата когато той е възможен - качеството на генерираното удоволствие е съвсем различно; при фрикциите се получават микротравми в препуциума и при фимоза и при синехии и при късо гемче, като увредената тъкан се замества постепенно с фиброзна и в един момент се получава истинска фимоза тогава избягване на обрязването, което е било възможно в началото при адекватен подход става невъзможно.
    а в колкото по-късен етап на живота това се случи - толкова по-трудно е възстановяването и толкова повече години сте изпуснали в пълното изживяване на тази човешка потребност - секса

  14. #14
    Гостенин
    Guest
    Здравейте, значи и аз явно имам тази фимоза обаче не мога да определя в какъв стадии е...Сега като не ми е еректирал пишока мога да си го забелвам докато не започне да се опъва ципата, но пак тясното пръстенче си личи...Като ми е твърд пишока пък мога да я заголя кожичката до края на главата , но пак тая ципа ми пречи по надолу. И когато я заголвам е малко все едно си слагам презерватив (подвивам), ама това е съвсем малко. Обаче не схванах за тази парафимоза , как така да не мога да я върна кожата обратно...Не става от самосебеси все пак трябва да я бутна малко, но чак да не мога не е...Така ли е нормално?! Та значи знам че тази ципа трябва да се разтегне с масажи и лъскане по често. Обаче ще помогне ли за намаляване на тази фимоза , ако да кажем вечер спя с оголен пишок и нали когато съм в ерекция тогава да ми се поразшири малко кожата ?! Страх ме е да не е тази Парафимоза, да не остана без пишок докато спя Всмисъл тя кожата ми я стяга главичката, но е малко болезнено само като се напъна да го втвърдя на макс
    И съм на 15...Ще съм много благодарен ако ми отговорите на въпросите...

  15. #15
    Guest
    q se uspokoi be pi4...Kak she imash parafimoza.Ako imashe dosega da beshe umrql ot bolki...Nali ne ti e sinq glavi4kata ?

  16. #16
    Супер фен Аватара на batkodoki
    Регистриран на
    May 2006
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Мнения
    2 429
    Цитирай Първоначално написано от Гостенин
    Здравейте, значи и аз явно имам тази фимоза обаче не мога да определя в какъв стадии е...Сега като не ми е еректирал пишока мога да си го забелвам докато не започне да се опъва ципата, но пак тясното пръстенче си личи...Като ми е твърд пишока пък мога да я заголя кожичката до края на главата , но пак тая ципа ми пречи по надолу. И когато я заголвам е малко все едно си слагам презерватив (подвивам), ама това е съвсем малко. Обаче не схванах за тази парафимоза , как така да не мога да я върна кожата обратно...Не става от самосебеси все пак трябва да я бутна малко, но чак да не мога не е...Така ли е нормално?! Та значи знам че тази ципа трябва да се разтегне с масажи и лъскане по често. Обаче ще помогне ли за намаляване на тази фимоза , ако да кажем вечер спя с оголен пишок и нали когато съм в ерекция тогава да ми се поразшири малко кожата ?! Страх ме е да не е тази Парафимоза, да не остана без пишок докато спя Всмисъл тя кожата ми я стяга главичката, но е малко болезнено само като се напъна да го втвърдя на макс
    И съм на 15...Ще съм много благодарен ако ми отговорите на въпросите...
    от това, което описваш най-вероятно следва, че ти фимоза нямаш или ако има някакво подобно състояние то е слабо изразено.

    когато стигнем до "късото гемче" сам ще прецениш какъв е точно проблема при теб

    с оголен пишок няма защо да спиш, както и няма защо да се страхуваш - ти или който и да е друг - че ще останеш без пишок в твоя случай парафимозата е малко вероятно да се случи. но когато си играеш с любимата играчка, задължително ползвай някаква смазка. бебешките овлажняващи олио-гелове са идеални за целта

    в общия случай парафимозата е остро състояние, което има драматична изява. "заклещената" зад главичката кожичка прави много бързо голям оток, прилича на раздут напрегнат балон и целия пенис е много силно болезнен. това раздуване допълнително пречи да се върне напред кожичката, затова е нужно да се отиде незабано на хирург, който ще се опита да го направи и ако не се получи - се прави операция по спешност.


    ето ТАКА изглежда парафимозата и лечението и

    ТОВА също е парафимоза

    както и ТОВА

  17. #17
    Guest
    Значи искам да споделя моят проблем:Имам бели пъпчици по тестисите и по пениса.От едните няма косми от други има.Отзад на пениса имам папки и от време на време има нещо като гной незнам какво е.Пениса ми отзаде е 2/4 кафяв като започва дебело и става малко до края на пениса както и топките са ми кафяви.Мога да си забелвам пениса когато не е в ерекция без проблем.По едно време или сам останал с такаф спомен че ми е синя главичката,но когато прочетах това веднага си я погледнах и тя не е.Но когато е в ерекция ме е естрах да го забеля.Имам чуството че ще ме заболи и няма да мога да си върна кожичката.Когато тръгна да го забелвам повече от половината започва леко да ме боли.Дествен сам на 13 години.Мастурбирам добре ,но или ме е естрах да си го забеля защото като тръгна ми се свива целия корем и малко ме боли или просто ме е естрах.Ако можете ми помогнете.От сега благодаря

  18. #18
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Значи искам да споделя моят проблем:Имам бели пъпчици по тестисите и по пениса.От едните няма косми от други има.Отзад на пениса имам папки и от време на време има нещо като гной незнам какво е.Пениса ми отзаде е 2/4 кафяв като започва дебело и става малко до края на пениса както и топките са ми кафяви.Мога да си забелвам пениса когато не е в ерекция без проблем.По едно време или сам останал с такаф спомен че ми е синя главичката,но когато прочетах това веднага си я погледнах и тя не е.Но когато е в ерекция ме е естрах да го забеля.Имам чуството че ще ме заболи и няма да мога да си върна кожичката.Когато тръгна да го забелвам повече от половината започва леко да ме боли.Дествен сам на 13 години.Мастурбирам добре ,но или ме е естрах да си го забеля защото като тръгна ми се свива целия корем и малко ме боли или просто ме е естрах.Ако можете ми помогнете.От сега благодаря
    Това сам аз сега се регистрирах пишете на мене,а забравих да кажа че кадето е кафявото отзад имам една единствена пъпка на пениса отзаде.Незнам какво е удрях брат ми м/у краката и го оперираха,защото той имаше май същата пъпка а незнам много ме е естрах.Помогнете моля ви.

  19. #19
    Guest
    От това, което чета разбирам, че и аз имам фимоза, въпреки че това не ми е правило проблем по време на секс. Приятелката ми е малко тясна и ми е леко неудобно докато го вкарам, но след това няма проблем.
    Всъщност възникна проблем един път - докато ми правеше свирка, изглежда доста се беше увлажнила главичката ми, кожичката ми се спусна зад главичката и изпитах болка ( парафимоза ), но изглежда пак заради доброто увлажнение веднага го върнах в правилната му форма и след краткото уточнение към приятелката ми да не го прави отново продължихме
    В крайна сметка, след всичко прочетено мисля да отида на хирург, но да видим кога ще събера смелост

  20. #20
    Guest
    Значи,Знам че родителите имат частична вина за "Фимзоата",но незнам как да им кажа че трябва да се оперирам.Някак си ми е неодобно да приказвам за това с тях

  21. #21
    Guest
    и аз имам фимоза и също нямам проблеми, болки и т.н. по време на секс. предполагам, че наистина чувството от самия секс е по-различно, защото все пак друго е да си с обелена пишка, не знам дали заради фимозата, но когато я обеля ми е много чувствителна, дори леко се страхувам че ако си направя операция и после по време на секс няма да съм свикнал с тая висока чувствителност, но сигурно ще свикна.
    имам въпрос, след операцията как изглежда пишката, постоянно обелена или пак ще мога да си я обелвам когато искам, но вече без трудности?

  22. #22
    Guest
    здравейте ако някой може..да ми даде да видя как изглежда горе-долу фимозата ще съм му много благодарен \/ \/ \/

  23. #23
    Никога не съм пробвал да заголвам главичката си докрай! Просто когато опитам не осещам болка, а някакво напрежение или как да го кажа.?Сякаш главичката ми не може да се промуши в отвора, оставен И , за да изелзе и да сее разруха. Тоест, когато съм възбуден и главичката ми не излиза свободен се водя фимонизиран или какво ?

  24. #24
    Цитирай Първоначално написано от batkodoki
    Цитирай Първоначално написано от Гостенин
    Здравейте, значи и аз явно имам тази фимоза обаче не мога да определя в какъв стадии е...Сега като не ми е еректирал пишока мога да си го забелвам докато не започне да се опъва ципата, но пак тясното пръстенче си личи...Като ми е твърд пишока пък мога да я заголя кожичката до края на главата , но пак тая ципа ми пречи по надолу. И когато я заголвам е малко все едно си слагам презерватив (подвивам), ама това е съвсем малко. Обаче не схванах за тази парафимоза , как така да не мога да я върна кожата обратно...Не става от самосебеси все пак трябва да я бутна малко, но чак да не мога не е...Така ли е нормално?! Та значи знам че тази ципа трябва да се разтегне с масажи и лъскане по често. Обаче ще помогне ли за намаляване на тази фимоза , ако да кажем вечер спя с оголен пишок и нали когато съм в ерекция тогава да ми се поразшири малко кожата ?! Страх ме е да не е тази Парафимоза, да не остана без пишок докато спя Всмисъл тя кожата ми я стяга главичката, но е малко болезнено само като се напъна да го втвърдя на макс
    И съм на 15...Ще съм много благодарен ако ми отговорите на въпросите...
    от това, което описваш най-вероятно следва, че ти фимоза нямаш или ако има някакво подобно състояние то е слабо изразено.

    когато стигнем до "късото гемче" сам ще прецениш какъв е точно проблема при теб

    с оголен пишок няма защо да спиш, както и няма защо да се страхуваш - ти или който и да е друг - че ще останеш без пишок в твоя случай парафимозата е малко вероятно да се случи. но когато си играеш с любимата играчка, задължително ползвай някаква смазка. бебешките овлажняващи олио-гелове са идеални за целта

    в общия случай парафимозата е остро състояние, което има драматична изява. "заклещената" зад главичката кожичка прави много бързо голям оток, прилича на раздут напрегнат балон и целия пенис е много силно болезнен. това раздуване допълнително пречи да се върне напред кожичката, затова е нужно да се отиде незабано на хирург, който ще се опита да го направи и ако не се получи - се прави операция по спешност.


    ето ТАКА изглежда парафимозата и лечението и

    ТОВА също е парафимоза

    както и ТОВА

  25. #25
    Guest
    Не виждам нищо за "късото гемче" ? Ще може ли малко и за него да напишете ?

    п.п Мерси предварително.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си