- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Прецакаха ви - Тегленето на филми от интернет става престъпление
Съвсем спокойно мога да им кажа-Хванете и ме поразкарайте!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Първоначално написано от ledenakrasota
Глобале, защо "ви", а не "ни"?
Да не би ти да заплащаш авторското право на всичко, което използваш?
ми спирам да гледам филми и да ми вечерят с чепа, а за музика един дето е dj обесняваше, че им искали данък, като ползват чужда музика и започнали само миксове да пускат и така не плащат данък, защото те са си го направили![]()
n00bs
Последно редактирано от M216 : 01-30-2012 на 05:22
Т'ва за DJ-ите не е най-големият проблем. Преди 6-8 месеца слушах, че искали да налагат данък върху заведенията, в които се слуша радио или се гледат музикални телевизии.
То както е тръгнало ще искат във всяко заведение да са изтъпанчени 3-4 мангала със ръждиви инструменти, които да скимтят някакви умрели песни и да получават авторското си право под формата на кебапчета и кюфтаци.
*Диър ми тру балканци. Баш чалгата е географско обособеният ни стил музика. Е, може би не текстовете, но ритмите са си баш балкански.*
Последно редактирано от Thrombocyte : 01-30-2012 на 05:20
Respect my authoritah
"Балкански" в ушите ми винаги е звучало еквивалентно на "цигански" и съответно доста гнусно.
Не се сетих за друга дума, описваща най-точно хората, живеещи на Балканския полуостров...
Respect my authoritah
Действително от много време не слушам музика, даже и радио не си пускам като преди (откакто тая Гарга се появи вече не ми се слуша, а и няма какво, както и след като Мадона се провали). И какъв софтуер ползвам аз изобщо? Тапета на десктопа ми е вграден в операционната система, въобще и не съм го сменял.
Аз живея в този район и от всичките ми познати никой не слуша такива фекалии. Как ще е нормална тази "музика" за района, след като преди 20 години изобщо не я е имало?
Не съм и тръгнал да правя нещо. Дори смятам някои остатъци от османската култура за позитивни, и в частност храната. Примерно храната на германците е като цяло доста гадна и блудкава.
От негативните обаче лесно можем да се дистанцираме. След Освобождението има масова инциатива да се премахнат турските думи от българския език, които тогава са били много повече и тази инициатива е до голяма степен успешна. Сега в ежедневната реч турските думи са сравнително малко, а използването на турцизми за неща, за които има български думи, се смята за просташко или пък се използва в ироничен контекст.
Със същия успех можем да се дистанцираме от чалгата като просто не я слушаме.
Последно филм теглих мисля че през лятото на 2008-ма.
Не ми се гледат холивудски бози, изобщо не мога да си позволя да си губя времето с филми.
Музика също не тегля, ако искам да слушам нещо си го пускам в YouTube.
Игри/софтуер тегля много рядко, първо защото повечето са бози, второ, че малкото неща които си заслужават си ги купувам.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Йордане, не мога да те схвана тролиш ли, или си тъп.
Турцизмите специално са супер лесни за заобикаляне, стига човек да познава добре собствения си език. Не говоря, разбира се, за думите, които нямат заместители.
А чалгата... и там не е голяма философия. Ако имаш поне малко мозък няма да се повлияеш от присъщото мислене. Музиката може и да не успееш да я ограничиш напълно, но няколко часа не мисля, че са чак такъв проблем. (Давам за пример моето положение в типичното чалга училище)
Добрем, Пушкин ме чака :/
Не говоря за неравноделните ритми, а за мазните цигански маанета.
Последно редактирано от M216 : 01-30-2012 на 21:54
Последно редактирано от M216 : 01-30-2012 на 22:28
На мен и двете са ми непоносими и не са ми по вкуса. Така съм си и бил възпитаван де, от малък наште са ми казвали, че народната музика е лошо и са спирали радиото ако пуснат такова нещо. За сметка на това са ме възпитавали със западна музика - луис армстронг, рок и т.н. - всичко останало, а диското и попа даже не е имало нужда те да ми го рекламират, за да разбера, че е хубаво.
И аз не бих седнал да слушам народна музика, но това не означава, че не я уважавам и че не трябва да я уважавам. Това е изкуство създадено от моят народ (не първосигнално музициране създадено от циганин). Народната музика е българска, чалгата е циганска и турска, следователно народната музика автоматично стои много над чалгата. Освен това не можеш да изолираш собствения си фолклор от националната си идентичност, защото той е нейната душа и сърце.
Не ме интересува национална идентичност - идентичност е това, което аз искам да бъде/бъда. Ние не сме такива хора, не слушаме такива неща и сме доста.
А пък личното ми мнение е, че народната музика е като компютърните вируси - изисква се много професионализъм, за да ги направиш, но в крайна сметка излиза боклук. За допълнение, също не обичам и шотландската народна музика пак с гайди, немско-швейцарската народна и т.н., но все пак те не ми се натрапват толкова много.
Тези фолклори имат много общо с аборигенската музика и могат да минат под общото име
Ancient shit music.
Последно редактирано от M216 : 01-30-2012 на 23:06