- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Харесваме ли нърдовете?
Тъй като средата около мен е разнообразна, познавам хора и от двата типа. Не ми харесва това, че ги описвате само като такива и такива. Има си нърдове и нърдове; мъжкари и мъжкари. От първия тип нърдове ги има такива, които много учат, доста социални са, излизат и си имат свои занимания като например следят сериали. Имала съм работа и с втория тип: изключително мил, маниак на тема компютърни игри, некомуникативен, не тренира/гледа спорт/ни предавания и не ходи на фитнес, не изявява никакво желание за учене и т.н. мога да изброявам и още и още. Въпросът е, че съществените разлики се виждат и никак не са малко. Същото е и за мъжкарите: има такива, които ги интересуват само дискотечките, гледат с кого да се сбият, търсят "яки" мацки от типа "тъпо парче", живота за тях е купон и пр. Има и друг тип: учат, работят, тренират спорт/фитнес, интелигентни са и се интересуват от различни сфери на общуване, знаят как да се забавляват.. Всичко е до човека - хора всякакви, дори и от една категория пак могат да са съвсем различни.
След като съм добила представа от съвкупност на характери, съм категорична, че това е, което съответства на моята същност. Определено нърдовете не ми съответстват във всичките си форми и изключения, нито пък тези от типа безмозъчни мъжкари. Мда, горното описание беше най-точно.
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *