.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 48 от общо 48
    От Ла Редут пазарувайте с фирма превозвач, мноооого по-евтино излиза, отколкото директно до вашия адрес - плаща се такса 25% от общата сума + 6/7 евро доставка. Освен това, ако намерите код може да получите и безплатна доставка до френския адрес на фирмата. Потърсете из нета просто, вчера си взех 3 от поръчките, които пътуваха в един курс и за 6 кг (Франция - България) + 5 лв Еконт ми излезе 23лв, поръчките са общо за 80 евро. От други чужди сайтове не съм поръчвала, но книги и помагала си взимам от различни български сайтове(книгомания, хермес, store.bg). От Кенвело съм поръчвала, Метъл Хевън и На тъмно също

florescentia

До сега съм пазарувала само в http://www.sportsdirect.com/ и съм много доволна - маратонките са с добро качество, а доставката е евтина и бърза .

Някой може ли да ми изясни подробности около правенето на поръчка и получаването на продукти от този сайт http://www.wholesale-dress.net/ ?

Редовно пазарувам от LaRedoute,главно обувки.От ASOS не съм поръчвала от доста време,мисля че е време да пусна нещата които съм си набелязала.Често пускам поръчки и от Next.Не съм поръчвала от български сайтове,не смятам и да поръчвам.

От SportsDirect и аз съм много доволна. Много бърза доставка! Освен това има неща, които са си направо без пари.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Какво си поръчвате главно от тези сайтове? Аз съм си харесала един парфюм, но имам оплакване, че подобна доставка била менте от един сайт. Какво избягвате?
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на Dagichka
    Някой да е пазарувал от http://outletzone.bg ? Харесах си прекрасно спортно тийн яке и пише, че е 15лв о.О а доставката е 5лв, добре ми се вижда, но знам ли..

Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    Някой да е пазарувал от http://outletzone.bg ? Харесах си прекрасно спортно тийн яке и пише, че е 15лв о.О а доставката е 5лв, добре ми се вижда, но знам ли..
    оо направо се влюбих в това яке <3 ако някой е пазуравал и аз ще се радвам да разбера дали стоките им са хубави!

Супер фен Аватара на oTPoBHa
    Мисля, че някой трябва да спомене процедурите при онлайн пазаруването, за да са наясно всички, които не са запознати пред какво се изправят.
    1. При пазаруване от страни ИЗВЪН Европейския съюз се заплаща мито и ДДС 30% на митницата, когато получаваш пратката;
    2. През митниците минават абсолютно всички пратки, които се изпращат към България, но митницата си решава дали ще облага манифест на дадена пратка (т.е. да я задържи) и да се наложи да си я вземете от там, а не от местната поща;
    3. Под манифест се облагат определен тип стоки, например техника или бижута (особено ако са сребърни, златни или с някъкви скъпоценни камъни) - за тях трябва допълнително да се проучи освен ДДС и/или мито (ако пратката идва извън Европейския съюз) дали има още някаква такса, която трябва да се плаща;
    4. При изпращането на пратката обикновено може да се избере доставчикът до България, освен Български пощи има и други фирми с различни цени на доставката в зависимост от това за колко дни ще се достави пратката. Има доставки от Хонг Конг за 1 долар, но пратката се доставя минимум за 8 работни седмици, което е някъде около половин година и трябва да си прецените дали изобщо ви се чака толкова.
    5. При изпращането изпращачът по закон е длъжен да декларира (да обяви пред пощата и митницата) какво точно изпраща, и това се залепя върху пакета на едно листче. Има възможност пратката да бъде декларирана като gift, при което отпадат плащания на ДДС и/или мито (ако пратката идва извън Европейския съюз) при получаване, НО!... Това не е 100% гаранция, че няма да се налага да плащате такси на митницата, защото митническите служителни са наясно с тази практика за деклариране на пратка като gift без тя да е такава и затова задържат доста често gift-ове и получателят трябва да си ги вземе от митницата, а не от пощата;
    6. Ако на митницата установят по някакъв начин, че пратката ви не е gift, за каквато е декларирана, ще ви поискат платежното нареждане от разплащането (най-често чрез paypal) и ще трябва да си изпринтите страничката от paypal-а, където пише трансферът на парите ви към продавача (транкзакция), иначе няма да си получите пратката (нарича се още платежно нареждане). Ако обаче пратката си е декларирана като продукт с обявена стойност неговата продажна цена, няма да се налага да представяте платежни нареждания, а направо ще си платите ДДС-то и митото (ако има такова).
    7. За да разберете откъде ще трябва да си вземете пратката, ще дойде известие от пощата, където ще пише;
    8. Само получателят може да получи пратката, не може родител, роднина, приятел, или какъвто и да е друг близък да я вземе! Има начини, но се попълват формуляри и е дълга и досадна процедура.
    9. При получаване на пратката си носете лична карта, изпринтени транкзакции (ако има нужда) и известието, което сте получили по пощата в случай, че се объркате и не знаете какво да правите, за да ви насочат по-бързо.
    Заредете се с голяма доза търпение и железни нерви, особено ако ви се наложи да ходите в митницата.

Това е, общо взето. За регистрацията в paypal и за плащането не съм обяснила, ако някой иска, нека пита.

ЕДИТ - Доставката се заплаща заедно с продукта, който си поръчвате - плащат се заедно, не се налага да се доплаща в митницата (ако някой не знае).
    Последно редактирано от oTPoBHa : 02-08-2012 на 17:21

оТРоВНа пазарувала съм много пъти от чужбина и досега нито един път не съм заплащала мито. Митото зависи от коя държава си получаваш пратката. В рамките на Европейския съюз няма мито, но има и много други държави към, които пак няма мито.
    А имам някакви спомени, че до 50$ за САЩ няма мито.

Така че като цяло трябва да прочетете в конкретния сайт какво си пишат за доставката и каква е цената до България.

Също така пратката са ми я получавали майка ми, баща ми и сестра ми. А отделно и аз съм получава пратки с чуждо име, защото съм пазарувала с чужда карта. Не знам при теб защо се е получило така, но при мен досега не е имало никакъв проблем.

Едит: Ти явно си писала за получаване в пощата, но като цяло повечето сайтове си имат политика на доставяне на адрес директно.

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    От https://tendenzstore.com за България колко е доставката и качествени ли са им нещата?
    Харесала съм си 2 чанти и се чудя дали да си поръчам.

https://tendenzstore.com/index.php?m...ujlidejc0gegrk

Сайта си е български. o3o Иначе над 40 лв е безплатна доставката, което си струва.
    Любимите ми ботуши са на TendenZ, страхотни са!

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    оТРоВНа пазарувала съм много пъти от чужбина и досега нито един път не съм заплащала мито. Митото зависи от коя държава си получаваш пратката. В рамките на Европейския съюз няма мито, но има и много други държави към, които пак няма мито.
    А имам някакви спомени, че до 50$ за САЩ няма мито.

Така че като цяло трябва да прочетете в конкретния сайт какво си пишат за доставката и каква е цената до България.

Също така пратката са ми я получавали майка ми, баща ми и сестра ми. А отделно и аз съм получава пратки с чуждо име, защото съм пазарувала с чужда карта. Не знам при теб защо се е получило така, но при мен досега не е имало никакъв проблем.

Едит: Ти явно си писала за получаване в пощата, но като цяло повечето сайтове си имат политика на доставяне на адрес директно.
    Не знам, Hayashi, явно досега не са ти задържали пратки на митницата (зависи и какво си пазарувала, като какво е декларирано и т.н.), което само може да те радва, късмет просто. Аз си поръчах от сайта на док мартенс (usa) обувки и си ми пристигнаха на митницата и трябваше от там да си ги взема, и си платих митото и ддс 30%. За стоки извън EU има мито, друг е въпроса дали стоката ти се облага с митнически манифест и съответно дали ще ти я задържат. Рокля съм си взимала от UK, от там нямаше мито, но UK е в Европейския съюз. Дали ще си получиш пратката в митницата или дирекно в пощата, зависи от това каква е тя, колко тежи, като какво е декларирана, кой я изпраща. Много са факторите. Аз съм описала стандартната процедура когато поръчваш нещо. Естествено, ако на митницата решат да ти го skip-нат към пощата, може само да се радваш че няма да се занимаваш! Де и на мене да ми се беше случило така Aко доставката е с куриер, отново минава през митницата. Всичко, абсолютно всичко минава през митницата, независимо дали доставката е по пощата или с друг куриер. Пратката може да вземе само човекът, на чието име е изпратена. Ако искаш да я вземе друг, трябва още като я поръчваш да кажеш, че еди-кой си човек също може да я вземе. Много зависи и от служителите в митницата - някои са по-благосклонни да не ти задържат нещата, други не. По принцип трябва всички да можем да си взимаме бързо и лесно пратките, независимо от къде, но явно в бг още сме на фаза моткане и пилене на нервите на получаващите. Същите процедури ги има описани и във всеки гайд за онлайн шопинг иначе..
    Абе късметлия е този, на който не му задържат пратката. Може само да се радва

Град
    Пловдив
    Hayashi,а за градовете в БГ колко е доставката?например до Пловдив?

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Не се ли притеснявате, че номерът на ботушите може да ви е малък? Какво правите тогава? Аз имам обувки с различна номерация 37-38 и трудно бих решила кой да поръчам за определената обувка. Важна е и извивката на обувката. Ако попаднете на такива, които не са ви удобни? Какво правите?
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

^Не ги нося ,продавам ги или ако има такава опция ги връщам.

Цитирай Първоначално написано от titinkaa Виж мнението
    Hayashi,а за градовете в БГ колко е доставката?например до Пловдив?
    По принцип при международните сайтове няма разлика до къде точно в България ще е.

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Момичета, ще си поръчам това
    http://outletzone.bg/womens/blouse/s...%B0-See-U-Soon
    Пожелайте ми успех!

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    По принцип при международните сайтове няма разлика до къде точно в България ще е.
    Мерси,но видях че имат 2 магазина в Пловдив и направо до тях ще ида,поне да видя на живо стоката.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Moля ви обяснете ми как става тая "безплатна доставка" от Асос..........................

kaRamella за кой сайт става въпрос?

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    В Asos има готини неща, но определено не си струват парите. Страшно скъпи са.
    Пример: Супер сладка рокличка. Да, ама за 45 паунда. Как ли пък не...
    Макар че eй това е супер яко и струва 28 паунда.

Имат ли шипинг до България?
    Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser Виж мнението
    Има, да. И е безплатна доставката! :Д

ЗА ТОЗИ САЙТ ...

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Еми просто си е безплатна доставката, какво да се разяснява? Аз още не съм поръчвала от там, но скоро ще си пусна някои неща.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641196.0
    Everything changes, but beauty remains ...

Доставката е безплатна за сметка на високите цени, на които са артикулите. Пристига за 3-4 дни като не се броят събота и неделя (ако си платила в петък примерно).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си