- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Медитацията - средство за успокояване на ума.
Значи просто си пускал лайна на общо основание така ли?
Просто си решил да спамиш с глупости?
"Ъъхеъеххкккк ккккр ркрккккртттт ппффффшшчччшшш
Има разлика между физиологията на хомо сапиенс и понго борнео и следователно учените които казват че има разлика между физиологията на хомо сапиенс и понго борнео ГРЕШАТ!
Това че някакви си 95% от учените в една тежко индоктринирана страна на всичкото отгоре, са на мнение че педерастчето, което още не е завършило осми клас не им е на нивото и греши не грее, понеже аз знам какво искам да си представям!"
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Защото докато говориш в главата си УЖ симулирайки процес в който симулираш някаква комуникация просто си представяш неща и си шибаш eндорфини и допамин в мозъка. Ефективно няма разлика, с изключение на това че с медитация се учиш на по-добра концентрация
http://scan.oxfordjournals.org/content/4/2/199.full
http://scan.oxfordjournals.org/content/4/2/199.full
http://www.amsciepub.com/doi/abs/10.....2003.97.2.625
Oсвен това НЯМА СМИСЪЛ от моленето, понеже с боги можеш да си чатиш и докато акаш на клекалото, а ако искаш нещо да се случи чакаш да се случи за да кажеш "бог е велик" или да не се случи за да кажеш "неведоми са пътищата божии", въпреки че си пределно наясно че по тази логика няма и кьорав кур разлика дали си се гърчил като червей.
С две думи моленето не върши нищо, ефективно можеш да говориш на стена
http://en.wikipedia.org/wiki/Efficacy_of_prayer
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
обикновената релаксация не е проблем, но медитацията е опасна, колкото повече се медитира, толкова по-опасно става, защото толкова повече медитиращия може да нагази в дълбоките работи на сатана, например някога в древна индия и хималаите е имало амонци, те са живеели в шатри и са били изключително самобитни и затова тяхната вяра/духовност (е) била подобна на медитацията само че без кундалини, чакри, аум, мантри, гуни, мая, ведически богове, ведически знания, и пр., понеже докато са седели в шатрите си, в които е било тъмно и не е било възможно да се стои изправен и да се ходи но единствено да се седи и лежи, така покрай отпочиването и релаксацията те развили своята вяра/духовност под формата неподвижно седене и концентрация, всъщност вярата на много от тях била изключително чиста, но впоследствие сред амонците се появили идоли, такива като шива, брахма и вишну, появили се и лъжепророци сред тях, един от тях бил (самият) кришна, който взаимствайки от верческата/духовната традиция на старите амонци, изнамерил много идоли/кумири създавайки учението "йога", след което той и негови последователи лъжепророци, един от които (е) вясадева, започнали да разпространяват учението под формата на ведически знания и книги - тази история за (традицията на) амонската вяра/духовност, чийто наследници са индийците и тибетците, е един много типичен пример за това как по пътят на медитацията може да се стигне до най-огромни верчески/духовни заблуди
Последно редактирано от npp : 01-27-2012 на 14:01
Само дето разликата и превъзходството на молитвата пред медитацията е все едно
от Япония до Велико Търново.![]()
![]()
^И каква е разликата? Айде обоснови се веднъж и стига си пляскал глупости ей така. Ебаси примерите даваш.
Само едно ще ви кажа:
Имам чувството, че вие 2мата обръщате всяка една тема свързана с психология и начин на мислене към религиозни глупости.
Kaк така искаш да се обоснове?
Това лайно ми е почти наполовина на възрастта и образованието, но настоява че не само аз съм в пълна грешка, не само другите с различно мнение са в грешка, не само че милиони учени са по-тъпи от него, но и гигантската част от човечеството.
На всичкото отгоре се кендза върху библията сякаш е кенеф в 100 отношения и не вижда нищо притеснително.
Лайнарче е, ако ти излезе утре ще го проснеш с два шамара и ще се разплаче за мамичка, крие се зад компо и ръси простотии щото знае че не може някой да се протегне през екрана, да го хване за гушата като пуйка под бъчва и да му набие шамарчетата.
Не се нерви, тегли му майните и се забавлявай с него до колкото можеш.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 01-27-2012 на 14:07
The Bird of Hermes
силата е в Любовта, не толкова в молитвата, като преди молитвата дори има (и) правилна вяра, ползата от медитацията е по-скоро като тази на вярата (която е) основана на молитва(-та), понеже медитацията е един вид/като (по-)усиленият еквивалент на молитвата, но друга е ползата от Любовта и правилната вяра, разликата е че при Вярата чрез Любов има пълно спасение за всички човеци, докато при медитацията само частично спасение за единици, плюс това медитацията (лесно) може да се окаже (че е) основана на сатанинси сили/духове/механизми, такива като: аум, шива, кундалини, чакри, карма, трите гуни, и пр.
Последно редактирано от npp : 01-27-2012 на 22:54
А защо трябва да спасява, кой е казал че целта й е да ти доближи до бога или да ти спаси душата? Бихте ли се подкрепили с цитат от Библията, който е против медитацията?
в пост #38 има два цитата в връзка с това
Последно редактирано от npp : 01-28-2012 на 09:56
Аз много цитати виждам и нито един, който казва - ТОВА Е ГРЕШНО, ТОВА Е ПРИМАМКА НА САТАНА, НЕ ГО ПРАВЕТЕ, НЕ СЕ ОСКВЕРНЯВАЙТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН! Ако ще си говорим за блудницата Вавилон, второто пришествие и Ноевия ковчег и ще ги отъждествяваме с каквото си пожелаем, без мен!
Каква Сатана, какви духове?! Целта на медитацията няма нищо общо с духове или демони. Стига сте намесвали тази религия, проповеди за спасение и глупости. Темата е 'МедитацияТА - средство за успокояване на ума'. Като искате да говорите за Библията, Господ, духове, демони и спасение си направете отделна тема и си говорете там. Искам да науча нещо интересно и полезно за медитацията и чета някакви религиозни глупости.
Ми нали за това искам да ми даде цитат от Библията, щото според него медитацията е в разрез с християнството, и е грях?! Аре вземи се гръмни, не аз започнах темата за "погубването на душата", ебаси неразбраните хора.
дори и да не е писано че не трябва да се медитира, но и никъде не е писано че трябва, в четирите евангелия Исус Христос въобще не показва никакви признаци за йога процес, който (да) е даден от Неговият Бог Отец, същото важи и за всеки един пророк от старият завет и Новият, там никъде няма никакви признаци за медитация, която истинският Господ Бог (да) е посочил че трябва да се следва/упражнява/практикува, няма йога в Библията, йога това е върховното верческо/религиозно/духовно/окултно учение на дявола, което всъщност е учение за вършене на масово осквернение и масова погибел против човеците/одушевените от цялата вселена, ето какво пише в бхагавад гита, в която е представена/описана накратко цялата йога система:
"Гледай, учителю, мощната армия на Пандувите чада, подредена от умелия син на Друпада, който е твой ученик във войната! Тези стрелци, тези славни герои са равни в боя на Бхима и Арджуна; Там са Вирата и Ююдхана, великият колесничар Друпада, и Дхрищакету и Чекитана, също и смелият цар на Каши, Пуруджит и Кунтибходжа, Шайбя, който е бик сред мъжете, непобедимият Юдхаманю и неустрашимият Уттамауджа, децата на Драупади и Субхадра — всеки от тях сам убива хиляда." бхагавад гита 1: 3-6,
ето и думите на върховния антихрист кришна, който е най-висшия учител на сатанинската система "йога" за тази планета:
"Върховносияйния(т.е. кришна) каза: Аз съм Времето. Аз се разраствам: руша и поглъщам световете. Дойдох да изтребя тези две армии. И без да воюваш — те пак ще загинат. Така че — воювай! Постигни слава! Врага сразил — наслади се на царството! Те ще загинат по моя воля. Бъди само средството, о, Савясачин! Прона и Бхишма, и Джаядратха, както и другите войни — герои аз вече убих. Убий ги и ти сега! Без страх се бори! Ще надвиеш врага си!" бхагавад гита 11: 32-34,
"Който вижда — към всичко еднакъв, че в съществата Бог съществува, той не убива чрез себе си Себе си — и навлиза във висше движение. Който вижда, че всички действия в света са вършени от пракрити, че висшият атман гледа бездеен: който вижда това — той вижда." бхагават гита 13: 28-29,
"Който не се отъждествява с„аз"-а си и е с неопетнен от помисли разум - дори целия свят да убие, не е убиец и не е обвързан. Знание, знаещ, предмет на знанието са тройната причина за действието Причина, вид дейност и деятел са съставните части на действието" бхагавад гита 18: 17-18
в цялата бхагавад гита се говори за война между "гога и магога", като кришна е предводител(-я) на тази война, през цялото време той обяснява как трябва да се враждува/воюва до последно и да се погубва докрай без никаква милост към който и да е от човеците/одушевените, всъщност бойното поле "курукшетра" е просто сатанинската верческа/духовна система, чието предназначение е привличането на максимум брой хора с цел да бъдат обучавани в враждебност и безпощадност към всеки човек и въбоще към всяко одушевено в вселената защото дявола иска да погуби максимум брой човеци/одушевени, точно това е и значението на "гога и магога": максимум брой сатанински духовници/духовни лица против максимум брой човеци/одушевени
"И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на(т.е. при неправедните духовници/духовни лица от) цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.", Откровение 16: 13-14
"сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък." Откровение 20: 7-8
ето за сравнение част от Словото на истинският Господ Бог, просто вижте очевидните разлики:
"Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство. Блажени скърбящите, защото те ще се утешат. Блажени кротките, защото те ще наследят земята. Блажени които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят. Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост. Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога. Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада. Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство. Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене; радвайте се и веселете се, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас." Матей 5: 3-12,
"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой човек ти причини зло), обърни му и другата(т.е. ти му прави Добро). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата(т.е. а ако някой иска те съди с зло), остави му и горната дреха(т.е. ти гледай как да го Оправдаеш, така че, истинският Господ Бог да го изправи и очисти от злото). Който те принуди да вървиш с него една миля(т.е. който иска да вършиш Добро заедно с него), иди с него две(т.е. отиди и приложи най-Доброто от себе си). Дай на оногова, който проси от тебе(сиреч, Добри неща); и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем(сиреч, пак от Добрите неща). Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето(т.е. Благодатта) Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. и прави винаги да има Очистване и) на праведните(т.е. на вярващите) и на неправедните(т.е. и на невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? И тъй бъдете съвършени(т.е. съвършено Добри/Праведни) и вие, както е съвършен(т.е. както е съвършено Добър/Праведен) вашият небесен Отец." Матей 5: 38-48
разликата е абсолютна, докато учението на йога учи на враждебност и погибел, истинският Господ Бог учи на Мир и Любов
Последно редактирано от npp : 01-28-2012 на 11:41
The Bird of Hermes
Ясно е колко разбираш "древните езикови форми", но поне се консултирай с речник или интернет търсачка преди да пишеш подобни глупости. Прана буквално значи "жизнена/витална сила", това е еквивалента на японското "ки" и китайското "чи", а "яма" буквално значи регулирам/контролирам. От това следва, че пранаяма значи регулация/контрол на жизнената сила в случая регулация и контрол на дишането. Ползите са много. Пранаяма учи на правилно дишане, помага на тези с белодробни заболявания и прочие. Да не забравяме, че и много музикални изпълнители практикуват това с цел да подобрят гласовете си качества, дишане е много важно при пеене.
Който го е писал това, няма капка познания по биология ! Ако кръвообращението към мозъка спре ще получиш мозъчен инсулт ! Симптоми подобни на "клинична смърт" не съществуват ! Клинична смърт е спиране на притока на кръв и дишане, т.е сърцето спира да бие, мозъка изключва, а когато мозъка изключи е невъзможно съхраняването на памет/спомени, мозъка няма никакви функции, най-малкото да почне да отделя каквито и да е хормони. След медитация НИКОГА НЕ СЪМ ИЗПИТВАЛА ГЛАВОБОЛИЕ, АМА НИКОГА или нещо от по долу изброените.
Тези неща никога не са били доказани, напротив, медитация е точно обратното на написаното ! Подобни проценти, са смешни, лъжливи и манипулативни ! Шизофренията е заболяване което още не е разкрито напълно, възможно е предаване по наследство, но НИКОГА ама никога и никъде не е писано, че медитацията причинява каквито и да е психични/психиатрични заболявания !
defender създаваш впечатление че си един от средно статистическите идиоти, а може би си и под средното ниво.
Та въпроса ми е стар познайник(в смисъл си направил нова регистрация) ли си или ново регистриран идиот?
да, "прана" значи дух, а "яма" контрол на(-д) духа от страна на човека, докато в Св. Дух, човека е управляван от Бог, при "пранаяма" човека е, който се опитва да управлява духовното, а това е опасно
"И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава(т.е. да управлява) доброто и злото(т.е. духовното); и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота." Битие 3: 22-24
^ npp, къде изчезна толкова време бе, липсваше ми бе "мен", изпитах душевна мъка.