awerw - според мен само ти разбираш задачата изцяло! Посочил си верен въпрос и си го допълнил с вярното решение! 
Само да отбележа: като попиташ единия робот за другия "той би ли ми казал че тази врата води към живота" трябва да посочиш врата! ако посочиш тази срещу тебе и отговора е НЕ влизаш в тази срещу теб. Ако отговора е ДА влизаш в тази до теб и обратно при положение че Стоиш до вратата която посочваш и ти отговорят НЕ влизаш в тази до теб, ако отговорят с ДА влизаш в тази срещу теб! 
просто  малко непълно си се изказъл 

Авторът наистина е показал верния въпрос, но не е съобразил че според отговора на въпроса има значение какво ще направиш и е важно да се посочи врата при задаването на въпроса. А може пък нарочно да го е оставил леко недовършен за да гледа сиира на хора като LadyDi , която ти се присмива и не осъзнава че не прави разлика мъжду  верен посочен  въпрос и верен посочен отговор 

Аз те разбрах много добре от първия път ама на други не им се получава! Явно се чете през буква или през ред 
междо другото в много форуми и блогове съм се смял на отговори и разсъждения.. Това е първият форум в който виждам правилния отговор и виждам че някой го е разбрал е не просто да е налучкан или видял в интернет и преписал 

Ако някой нещо мисли да спори още по темата да ме намери във фейс боок за да му изпратя разчертан отговора със всичките 8 ситуации които могат да се развият и тогава пак да спори! 

търсете Георги Стойчев или Georgi Stoichev 
Междо другото някой беше писал че задачата била грешно зададена оригинала бил не знам си как и по така зададеното условие не можело да се реши... извинявам се че ви разбивам сладката илюзия но задачата си е правилна и отговор има!