- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Според вас кои са най-големите проблеми на България?
oк - тогава дай всички да се плодят, пък ще ядем мазилките![]()
Проблемите на България са толкова много и така са преплетени един в друг, че изобщо е трудно да се намери нишката от къде започват
Мързи ме да пиша и ще нахвърля няколко неща на бързо.
Гражданско Общество - Или по-скоро липсата на такова. Всички сме недоволни в къщи пред телевизора, като се съберем някъде на по чашка или пък, когато общуваме в интернет, но реално погледнато няма обществен натиск върху властта. Всъщност единствения натиск върху властта и политиката на правителството е от страна на медиите, а друг е въпроса,че медиите са създадени да манипулират масите и в повечето случаи те защитават нечии интереси. Докато в България силната страна продължава да бъде държавата, а не народа винаги ощетените ще бъдем ние. В края на краищата няма кой защитава нашите интереси по-добре от нас самите.
Двойните Стандарти - Те са на всяко ниво, сблъскваме се с тях всеки ден.Ако почна да ги изброявам трябва да напиша цяла страница. Може би най-лошия е, че за едни има закони , а другите живеят с чувството за безнаказаност.
Разбира се, че във всяка една държава има двойни стандарти, но тук те са придобили извънземни измерения и са засегнали всяка част от живота ни.
Манталитетът на българина - Всеки българин е с различно мнение, но всеобщото мнение, е че Аз не съм виновен за нищо и винаги търсим вината в другия. Всички други са простаци и тъпи селяни освен мен.
Когато съм си в България мога да правя каквото си искам- Ей тва ми е много странно, как като някой българин излезне извън България автоматично става друг човек ! Не си хвърля боклуците където му дойде на акъла, спазва правилата за движение, държи се по-културно, а още при влизането си в България първото нещо е да се изпикае в храстите да си изхвърли боклуците през прозореца и започва да псува всички наред. Дотук и с манталитета, че и тука може да се напише цяла страница.
Монополизмът и картелите между големите фирми - Това определено е един от най-големите проблеми на България, аз лично не виждам как може да се справим с него при положение, че самата държава сама създаде тези предпоставки още от самото начало на извратения преход на България към пазарна икономика.
Сивата икономика - Има хора, които твърдят, че сивата икономика е 2/3 у нас. Ами това са милиарди левове , които се въртят под масата. Сами се сещате кой е ощетен от цялата тази работа.А май се указа, че най-сивия сектор в България са парламента и държавната администрация ха-ха.
Разбира се липсата на държавна стратегия и законите за данъците са направени така, че ако си платиш всичко както си му е реда ще останеш без пари... няма данъчни облекчени за малкия и средния бизнес за да бъде конкурентно способен на пазара с големите фирми, при което те трябва да избират или между сивия сектор или между фалит.
И за да не излезне така, че обвинявам единствено държавната политика ще кажа, че за Бай ганьо заобикалянето на законите е въпрос принцип.
И това са само една малка част от проблемите на България
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 03-10-2012 на 23:48
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
С риск да се повторя, проблеми имат хората, а не България. Не може да даваш на ден по 10 лева за цигари, алкохол, да разхищаваш за куп излишни неща, и накрая да ревеш че нямаш пари .... човек трябва да живее според възможностите си. Колкото и да ти е малка заплатата, винаги ще ти стигне за най-нужното
Най-големия проблем е Мачока![]()
Не, разбира се. Не се имам за циганка. Трябва да се търсят решения как да ни се увеличи БВП-то и другите показатели. Важно е да се повиши родното производство. В момента предлагаме много услуги, но произвеждаме малко стоки, които да се задържат тук и да задоволяват нуждите на местния пазар.
Вие сте най-големия проблем - че пишете в този форум и не можете да различите добро от зло.
Наско е лесен - и в пещера да го затвориш, ще намери как да живее, и в кенеф да го затвориш - консерви ще ти направи.
Но това вече не е живот, а оцеляване със стискане на зъби, така да се каже. Аз това го определям като инквизиция и концлагер!
На теория може и да звучи възможно, но ти пробвал ли си го повече от 2 часа да стоиш на студено с одеяло? Какво ли е да стоиш така 24/7? Тази бабичка отдясно защо не си седи вкъщи с одеялото, ами излиза, за да се качи в трамвая, да се стопли?
http://vbox7.com/play:7fc4509a
А ти знаеш ли, че на студено аз примерно не мога изобщо да заспя? Това вече разстройва функциите на организма и изобщо всичко.
Вярно, че моят температурен праг е по-висок, но всеки си има такъв. Аз и без това си спя с юрган, а отдолу един матрак, над него одеяло и над него втори матрак, за да не ми е студено отдолу? И така, както си имам парно и е 25 градуса, аз не мога да заспя ако не пусна И печка до мен? Ами какво ще стане ако нямам и парно дори? Ами аз освен, че ще се побъркам, ще се и разболея, а от безсънието няма да приличам на човек, а на човек от концлагер (то аз и сега не си доспивам, а какво остава за иначе).
Т.е. излиза, че според Наско концлагерският живот е нещо напълно нормално.
А какво ще кажеш за тези, които не могат да си купуват месо изобщо? Само хляб ли да ядат? А тези, които не могат да си купуват лекарства? Знаеш ли, че някои хора трябва да плащат по 100-200 лв на месец за лекарства? А знаеш ли, че условие, за да се излекува човек от дадена болест, е да се храни, и то нормално, да спи нормално, да живее при нормална температура?
извън темата
Глобале ти в казарма ходи ли ?
Законът е закон,
но той врата в полето е
Не съм. Що?
А, питам просто, нищо конкретно
Законът е закон,
но той врата в полето е