- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Вечерен час !?!?!
Здравейте, аз съм Давид, седми клас на 13 от Благоевград . Нямам сериозни проблеми с родителите или приятелите...засега .
Но имам друг проблем - вечерният ми час .
Ами какво да кажа, дават ми да стоя навън до 19 часа . Трябва да казвам с кой излизам (нашите познават компанията)
Но трялва и да казвам къда отивам - добре с това ще се примиря до следващата година, но приятелите ми излизат и до по-късно и правят каквото си искат и ходят където си искат, а на мен ми дават навън само до седем часа
И то не за повече от два часа - само на билярд, но майка ми продължава да си мисли че там ходят наркомани .
Не мога да я разбера. И колкото и да се моля не ми дават до по-късно !!!
А и не ми дават достатъчно пари - 2 лева на ден . Не мога да живея така . Моля ви помогнете ми ! Пробвах всичко, вече взех да се отчайвам . Плийз хелп !!! Споделете ако и вие имате същия проблем .
Каква очакваш? На 13 си! Малак си! 7 часа е много добър вечерен час за тебе! Както и 2 лв на ден са повече от достатъчно като си на 13!
Кирилицата е задължителна!
$h@d0w
Последно редактирано от Sh@d0w : 03-13-2012 на 05:34
От една страна да на тебе не ти е много якоНо се радвай че родителите ти изобщо им пука къде ходиш и с кого си и т.н
може да ти звучи странно,но мойте изобщо не ебават (вече..) = ) Като всичко стана следкато 2-3 пъти не се върнах навреме тоест когато те са ми казали и те ми се разсърдиха и ми казаха прави каквото искаш прави каквото смяташ за добро.Малко гадно ама това пък ме научи да съм по отговорен.Е разбира се в началото бях някакси "Ооо Супер мога да стоя до колкото си искам и да правя каквото ми е кеф ;д" ама следтова се замислих по-така ;д недетински :Д хаха тва е накратко ;д иначе най-добре ще е питаи ги дали може до 8 да ти е вечерният час ако ти кажат НЕ недей да ги питаш 100 пъти кажи добре и.и така няколко дена ги питаи за разни работи за който си сигорен че ще кажат че неможе просто се съгласяваи тоест покажи им че си съгласен с тяхното мнение да да почваш АМА защооо ама моля ти се айде деее ;д един вид недей им досажда следкато ти забранят нещо
![]()
Абе я ходи си смучи пръста.На 13 години си,естествено,че вашите няма да ти дават по 50 лева или пък да те пускат до 05:00 сутринта.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
вече ме гаврят а и мама не иска да поддаде - все аз съм виновен, все аз трябва да се извинявам чувствам се като някакъв затворник . Тя не знае какво е - на нея са и давали да ходи където и когато си поиска и сега го прави !!!
И още един въпрос :
Защо тя иска да си пиша домашните преди всичко друго (е да ако нямам време) но аз имам време и тя нещо е изкуфяла сигурно и ми вика за всичко - просто постоянно съм тъжен .
Дайте съвети!!!!!!!!!
Аз не виждам нищо странно или нередно от страна на родителите ти.
На 13 си, за бога. Даже да не ти се вярва ти си все още дете, дори и според конституцията. Изчакай годинка-две и чак тогава започни да си договаряш по час допълнително. Аз вечерен час на твоята възраст може да се каже, че нямах, но и по онова време на 12-13 години никой не мислеше за кафета, барове и билярди, а си играехме кротко пред блока. Затова недей да сравняваш себе си с майка си.
И, да, за домашните също е права. Защото като се заиграеш на някоя игра няма да усетиш кога колко време е минало. После ще те викнат да излезеш, после ще седнеш да вечеряш, после ще си пуснеш филм и ей ти го как лети времето. Затова важните неща (в твоя случай домашните) се правят винаги първи.
Та съветът ми е да търпиш и да слушаш мама, поне още известно време. Не си мисли, че ти се кара, за да ти вгорчи живота - далеч не е така. Просто иска синът й да е прилежен ученик и да е опазен от големия лош свят колкото се може по-дълго. Такива са майките.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Много ти благодаря , накара ме да се замисля ! Има време за всичко, но малко се притеснявам защото тя казва, че докато стана на осемнайсет нямало да ми позволява тези неща,у това значи, че като стана на 15 ще съм пълен задръстеняк . И ми дава по 2 часа PC на ден, не знам защо, почти не играя игри . Мерси все пак ! (rofl)
Мда, и затова се превръщаш в едно разглезено малко момиченце. 15 лева на ден на 14 годишна възраст? Това знаеш ли колко пари са за един месец? 450 лв - колкото една заплата. Мен щеше да ме е срам да приема и харча такива пари от моите родители. Ти затова си пропушила толкоз отрано - имала си парички и си чудила къде да ги вложиш.
На всичкото отгоре на теб ти е забранено да седиш след 22.00 без придружител. Родителите на момчето поне показват, че ги е грижа за него.
Преди имах 30лв на седмица, не живея у нас/в общежитие съм и ми бяха абсолютно достатъчни.
Та, иначе живи и здрави да сте, едни деца живеят с 15лв, други с 2лв, една от причините, поради която сме различни. В това няма нищо лошо :>
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
По отношение на вечерният час - правилно, така и трябва. Разбери, че това е за твое добро. Може би сега не го осъзнаваш, но когато пораснеш малко и си стъпиш на краката - ще разбереш за какво говоря.
По отношение на 2-та лева - не е особено приятно, но знай, че в днешно време финансите са деликатна тема. Радвай се на това, което имаш, защото по-добре малко, отколкото нищо.
Човек, не се ядосвай. Много добре знаеш, че винаги е имало и ще има подобни разглезени същества - за това, когато станат на 16-17 години харчат луди пари нагоре-надолу. Но го правят, защото има кой да им дава, а не ги изкарват те. Никой не ги пита какви боклуци са и колко им е КПД-то (без извинение го казвам), но пак благодарение на парите ги пробутват да учат, да вземат диплома, а после "мама и тате" ги уреждат на хубава работа - или с връзки, или чрез подкупи. Защото който дава по 15 лв. джобни пари на детето си на ден, което дете е на 14 години, за мен този човек изкарва добри пари, а има ли пари нищо не го бърка да ги пръска, за да уреди детето си или някой свой роднина.
В резултат от цялата история тук-там се среща по някое "барби" или по някой "принц", който е подсигурен до навършване на 25 години. После всичко зависи от него - ако е що-годе стока благодарение на връзките си ще направи нещо, ако не е - ще стои и ще чака на готово. И така, докато родителите му могат и изкарват добри пари - ще бъде добре и той/тя.
^Как да не се ядосвам, когато такива разглезени лапета съществуват, когато същевременно има поне 1 дете като тях, на същата възраст, чието семейство и то самото гладува? И после почнахала да ми обеснява, че било до родители.
Всъщност е точно до родители. Друг е въпросът дали родител, който оставя 14 годишната си дъщеря да виси в задимените заведения по нощите и не се старае да я научи на СТОЙНОСТТА на парите, е добър родител.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
^Има толкова много деца, изоставени от своите родители, или имат родители, които въобще не им обръщат внимание, които не са такива.
Както и да е. Махам се от тази тема, че само се ядосвам.