- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Вечерен час !?!?!
Мда, и затова се превръщаш в едно разглезено малко момиченце. 15 лева на ден на 14 годишна възраст? Това знаеш ли колко пари са за един месец? 450 лв - колкото една заплата. Мен щеше да ме е срам да приема и харча такива пари от моите родители. Ти затова си пропушила толкоз отрано - имала си парички и си чудила къде да ги вложиш.
На всичкото отгоре на теб ти е забранено да седиш след 22.00 без придружител. Родителите на момчето поне показват, че ги е грижа за него.
Преди имах 30лв на седмица, не живея у нас/в общежитие съм и ми бяха абсолютно достатъчни.
Та, иначе живи и здрави да сте, едни деца живеят с 15лв, други с 2лв, една от причините, поради която сме различни. В това няма нищо лошо :>
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
По отношение на вечерният час - правилно, така и трябва. Разбери, че това е за твое добро. Може би сега не го осъзнаваш, но когато пораснеш малко и си стъпиш на краката - ще разбереш за какво говоря.
По отношение на 2-та лева - не е особено приятно, но знай, че в днешно време финансите са деликатна тема. Радвай се на това, което имаш, защото по-добре малко, отколкото нищо.
Човек, не се ядосвай. Много добре знаеш, че винаги е имало и ще има подобни разглезени същества - за това, когато станат на 16-17 години харчат луди пари нагоре-надолу. Но го правят, защото има кой да им дава, а не ги изкарват те. Никой не ги пита какви боклуци са и колко им е КПД-то (без извинение го казвам), но пак благодарение на парите ги пробутват да учат, да вземат диплома, а после "мама и тате" ги уреждат на хубава работа - или с връзки, или чрез подкупи. Защото който дава по 15 лв. джобни пари на детето си на ден, което дете е на 14 години, за мен този човек изкарва добри пари, а има ли пари нищо не го бърка да ги пръска, за да уреди детето си или някой свой роднина.
В резултат от цялата история тук-там се среща по някое "барби" или по някой "принц", който е подсигурен до навършване на 25 години. После всичко зависи от него - ако е що-годе стока благодарение на връзките си ще направи нещо, ако не е - ще стои и ще чака на готово. И така, докато родителите му могат и изкарват добри пари - ще бъде добре и той/тя.