.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България

Unhappy Нормално кръвно налягане и граници

Здравейте! От 2 дни имам неориентация и силна замаяност.Получи ми се изведнъж докато си стоях пред компа .Лежах , спах уж да ми мине ,, ама не ми мина на другия ден същия филм.Измерих си кръвното налягане днес и беше 90 /60 . Нормалното кръвно налягане е с граници 120/80 . Някой може ли да ми обясни дали ми е ниско кръвното.Друго симптоми нямам освен залитането , световъртеж.В тези 2 дни не съм приемала кофейн или алкохол , нито някакви хапчета.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

ниско ти е кръвното ... пий айрян със сол ... кафето е диуретик и ще ти свали още повече кръвното впоследствие, за това не гго пий ... пий и повече вода, някакви по-силни чайове, не от лайка, че той е успокояващ ... газирано също можеш да пиеш, предполагам си в тийнейджърските години и тази промяна в кръвното е нормална, за всеки случай, ако нищо от това, което ти казах не помогне и продължиш да имаш световъртежи и ниско кръвно, отиди на лекар ...
    Take the evil out the people, they'll be acting right,
    cause both black and white is smokin crack tonight,
    and the only time we chill is when we kill each other,
    it takes skill to be real, time to heal each other ...
    -2Pac-

Град
    България
    Благодаря за мнението.Ами да на 16 години съм и рядко , но ми се е случвало да съм пред припадък заради ниско кровно и мислех че е временно.Днес съм по добре само сутринта имах световъртежи Май ще се оправя от самосебе си.Някой ми беше казал за някакви изригвания и че може да е от това незнам.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SweetySmallDevil Виж мнението
    Кафето е диуретик и ще ти свали още повече кръвното впоследствие, за това не гго пий
    Тука си в грешка! Да диуретик е, но не сваля кръвното!!! Напротив, покачва го - кофеина свива кръвоносните съдове, и следователно се покачва и кръвното налягане.
    Иначе и аз съм с ниско кръвно и понякога пада рязко. Помагат ми кола, кафе и шоколад ( или друго сладко със шоколад в него ). Номера с айряна със сол, не съм го пробвала, но са и казвали че помага.

Град
    България
    Ами веднъж бях с много ниско кръвно и аз също пих айрян със сол и ми помогна.Общо взето пих кола 2 дена , ядох шоколад и уж се оправих.Понеже ходя на фитнес явно се претоварвам много и почва да ми се вие свят и пак да ми пада кръвното , но ще се оправя
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Цитирай Първоначално написано от DragonLady Виж мнението
    Тука си в грешка! Да диуретик е, но не сваля кръвното!!! Напротив, покачва го - кофеина свива кръвоносните съдове, и следователно се покачва и кръвното налягане.
    Иначе и аз съм с ниско кръвно и понякога пада рязко. Помагат ми кола, кафе и шоколад ( или друго сладко със шоколад в него ). Номера с айряна със сол, не съм го пробвала, но са и казвали че помага.
    Да, кафето покачва кръвното, но това е само временно, след това следва рязък спад на кръвното, казвам го защото имам хипотония и кръвното ми е под границите и съм се интересувала доста по този въпрос, прочети и в интернет, че кафето не се препоръчва при ниско кръвно, защото ефекта е временен и след това става по-лошо

а, до авторката не темата .. айрянът е може би нещото, което на мен ми помага най-много, пък и е напълно безвредно в сравнение примерно с газираните напитки и до известна степен шоколада (при прекаляване с него) но най-добре е да отидеш на лекар, той най-добре ше ти каже
    -2Pac-

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SweetySmallDevil Виж мнението
    Да, кафето покачва кръвното, но това е само временно, след това следва рязък спад на кръвното, казвам го защото имам хипотония и кръвното ми е под границите и съм се интересувала доста по този въпрос, прочети и в интернет, че кафето не се препоръчва при ниско кръвно, защото ефекта е временен и след това става по-лошо

а, до авторката не темата .. айрянът е може би нещото, което на мен ми помага най-много, пък и е напълно безвредно в сравнение примерно с газираните напитки и до известна степен шоколада (при прекаляване с него) но най-добре е да отидеш на лекар, той най-добре ше ти каже
    Айде бе ... временно ама друг път ... Имала съм случай да се събудя с ниско кръвно да изпия 2 кафета ( едно в къщи и едно в университета ) и цял ден после да съм си окей, нито ниско кръвно, нито главоболие.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от goshy21 Виж мнението
    Драгон не се прави на професор детенце

Добре бре тролченце, дето го сърби "куро"

Айде бе ... временно ама друг път ... Имала съм случай да се събудя с ниско кръвно да изпия 2 кафета ( едно в къщи и едно в университета ) и цял ден после да съм си окей, нито ниско кръвно, нито главоболие.
    Аз съм стигала до припадъци от ниското кръвно, линейки и болници и съм разпитвала доктори и всичко възможно за да знам при повторен случай как да действам, ти продължавай да си спориш ... съвета ми беше към авторката, не към теб! ...
    Последно редактирано от SweetySmallDevil : 03-15-2012 на 16:24
    -2Pac-

Град
    България
    Благодаря за изказданите мнения ! Всеки има индивидуален организъм и при всеки и различно не сме еднакви всички..
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Град
    България
    И всъщност останових причината за рязкото падане на кръвното и замайването - когато не ям повече от 6 - 7 часа става така и без това си имам много слаба имунна система нормално е.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Яж по често, ей! Не е полезно така, но поне си се разминал/а без сериозни причини
    -2Pac-

Град
    България
    Мдааа xaxa
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Най-голямата грешка при ниско кръвно е да пиеш кафе. Но черен шоколад и вино действат безотказно. Както и айрян със сол. "Дрогираш" се с въпросните в промишлени количества и за час-два ти светват очите.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    Варна
    SweetySmallDevil Няма нужда да осираш темата на момичето със заяждане и спорове

Иначе снощи ми се наложи да разбера още 1 метод за оправяне на това рязко спадане на кръвното:
    Лягаш си за 1 - 2 часа, гледай да се унесеш и да поспиш малко. Като се събудиш изпии един айрян със сол, кола, кафе ( ако не е вече късно за кафе ) или изяж един шоколад. До 30 минути нищо няма да ти има. Поне на мен това ми помогна.

SweetySmallDevil Няма нужда да осираш темата на момичето със заяждане и спорове

Иначе снощи ми се наложи да разбера още 1 метод за оправяне на това рязко спадане на кръвното:
    Лягаш си за 1 - 2 часа, гледай да се унесеш и да поспиш малко. Като се събудиш изпии един айрян със сол, кола, кафе ( ако не е вече късно за кафе ) или изяж един шоколад. До 30 минути нищо няма да ти има. Поне на мен това ми помогна.
    Само не разбрах само за 1 път ли ти оправя кръвното или трябва постоянно да го правиш това?

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от little-bad-girl Виж мнението
    Само не разбрах само за 1 път ли ти оправя кръвното или трябва постоянно да го правиш това?
    Това със спането за 1 час не го бях правила преди, но така и така беше 2 през ноща и реших що пък да не пробвам, но и без спането, пак може да ти мине с помоща на други средства от сортана кола, шоколад и тн.

Град
    България
    Гледам да избягвам да стоя гладна , защото тогава ми става така но ще се постарая
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си