Стана ми тежко от темата ти, защото си още малка, а си поставена в подобна ситуация, в която трудно издържат и зрелите хора. Алкохолизъм не се лекува принудително. Т.е, ако майка ти не приеме факта, че е зависима и сама не пожелае помощ, няма как. Ако се чувстваш тормозена, винаги можеш да се обърнеш към агенция закрила на детето, но това е алтернативно решение в много краен случай, тъй като, ако от там преценят ще те настанят в общо помещение или приемно семейство, което е сериозен стрес за теб самата. Обърни се към близки роднини. Който и да е голям, който може да те изслуша и да ти помогне. Ако имап нужда да говориш - на среща съм. Имам и познат в Русе, ако положението стане крайно. Това, което можеш да направиш сега е да пуснеш тема тук http://arka.bulboard.com/viewforum.php?f=10 , където пишат много хора от семейства на зависими. Това пък е телефона на Националния център по наркомании и алкохолизъм, който е безплатен за консултации 0800 133 22 . Звънни там и задай въпросите които те вълнуват, защото ще получиш адекватна информация. Желая ти успех и сила.