.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Question Мнения за 1ЕГ и МГ Варна

Здравейте 7-ми клас съм и сега ще кандидатствам. Горе-долу вече съм се ориентирала в кои училища ще кандидатствам..искам да питам, ако има някой от Първа езикова гимназия или Математическа гимназия ( Варна ) да сподели мнението си..например какви са учителите, как протича един час и т.н. Не мога да реша в коя от двете гимназии искам да уча повече..По принцип цяла година си мечтах да уча в 1ЕГ с английски, но напоследък започнах да си мисля за МГ, защото в 1ЕГ ще науча само един език..докато в МГ ще знам и математика..освен това искам да питам тези от МГ какво точно се изучава в паралелките с Информатика и Информационни технологии

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Не съм от нито една от тези гимназии, но познавам хора. В МГ учат като съдрани, особено математика, което е добре от една страна, защото математика се учи навсякъде и ще ти помогне, а и после ако пишеш 2ра матура математика, ще ти е лесно. Просто ако искаш МГ се приготви да учиш много. Братовчедка ми завърши миналата година 1ЕГ и сега е в Англия. 1ЕГ си е на добро ниво като за езикова гимназия. Да ти кажа и математика ще ти трябва, и език ще ти трябва. Да ти кажа лично аз МГ изобщо не го писах като кандидатствах, защото изобщо не ми вървеше математиката и знам, че нямаше да се справя, но сега мисля да пиша 2ра матура математика и съжалявам. Но ако бях върнала времето назад бих писала езикова. Така че избора си е твой. Хубаво трябва да се замислиш дали искаш чужбина, но където и да отидеш, особено ако не ти върви математика, ще ти е трудно. Успех!
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Изборът е твой. МГ дават много добро образование, но имай предвит, че те профилират много, така че трябва да наистина да харесваш математиката. В ЕГ може би ще научиш езика по - добре. Има и друг вариант - математическата и ако искаш допълнително уроци по английски. Прецени - какво обичаш и искаш да правиш. Такива решения са трудни, но има още време, проучи училищата, говори с ученици от там и т.н.

Аз съм наясно, че в която и от двете гимназии да вляза, пак ще уча много, но съм свикнала В МГ първата година се учи английски 18 часа седмично точно както в 1ЕГ..чувала съм, че на разни олимпиади по английски ученици от МГ изкарват по-високи резултатите от тези в Английската..така че английския така или иначе ще го науча..това, от което се притеснявам е математиката. Попринцип я разбирам..тази година имам само шестици, обаче на изпита малко се изложих..допуснах няколко тъпи грешки от невнимание по-скоро..и ще имам около 5,20..това, което ме притеснява е, че в МГ учат много по-трудни задачи..и просто не знам дали ще се справя Всичките ми близки ме съветват да вляза в МГ, казват ми, че те ще ме научат..нали затова съм ходила на училище ;д , ама аз съм си такава, че все се глождя за нещо..

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Вярвай, че можеш да се справиш, защото ще съжаляваш. Няма смисъл да даваш излишни пари за уроци след това, като МГ може да ти даде добра подготовка по математика.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Вярно е това..в сегашното ми училище учителят ни по математика не изисква много и заради него цяла година трябваше ходя по уроци.. майка ми се охарчи покрай мен..даже си сменях учителя и накрая ходих при даскал от МГ..и съм много доволна от него, защото наистина обяснява МНОГО ДОБРЕ! Благодарение на него успях да си реша последната задача от втория модул

В никакъв случай недей да влизаш в Първа с английски- само това ще ти кажа! (ако имаш някви въпроси пиши на лични)

След всичко, което обясни усещам, че МГ ти е на сърце. След като и английския и математиката там са на високо ниво и учителите са добри, мисля, че изборът ти е ясен .

Цитирай Първоначално написано от shakalaka Виж мнението
    След всичко, което обясни усещам, че МГ ти е на сърце. След като и английския и математиката там са на високо ниво и учителите са добри, мисля, че изборът ти е ясен .
    Да..като че ли започнах да клоня повече към МГ Но се чудя точно с какъв профил..Двоумя се между математика с английски и информационни технолии с английски..затова исках някой да ми обясни какво точно се учи по информационни технологии, а и по информатика.

Информационни технологии е работата с различни програми, а информатика е програмирането. Поне така си спомням.Попитай и някой друг за всеки случай

И аз си мисля, че е нещо такова Мерси за съветите ..но все пак искам да чуя и мнението на някого от МГ

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Не знам във Варна как е, но самият факт, че сравняваш езикова и математическа гимназия, означава, че не знаеш какво искаш да учиш. Ако си точен човек, ако имаш по - добра логика, концентрация и търпение - ходи с математика. После ще можеш да кандидатстваш с компютри, технически специалности, от математическите гимназии обикновено излизат и добри физици. Ако обичаш да четеш, влекат те чужди езици, не обичаш задачи, обичаш да разказваш и си добър/а с изкуствата - ходи в езиковата. След това можеш да станеш даскал, филолог, някои стават пиари, прависти и така нататък. Макар че познавам хора от езикова, които учат финанси, така че няма формула. Но за това кое да избереш - прецени какъв си и лесно ще избереш Аз завърших Софийската Математическа Гимназия и съм доволен, но просто съм такъв тип човек

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си