.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 63

Деца по на 13 - 14 - 15г., НЕ ПАЗЕТЕ ДИЕТИ, пазете се!

Това като гледам е любима тема на 13-14-15 годишните.

За тинейджърите - спрете да фиксирате фокуса си върху телата си, които са в процес на активна промяна!!! Безсмислено е като наливането на вода в каца без дъно!
    Активния растеж при момичета продължава до 21-22 години. След това тялото продължава с бавни промени на формата до към 35.
    До 21 обаче промените са изключително изразени и не става дума само за ръст. Това, как изглеждаш на 13 е само времено състояние и никъде не е казано че на тази възраст тялото трябва да е перфектно и всичко да расте с еднакви темпове - някои стави растат по-бързо от други.. пропорции се променят - и окончателната форма се вижда накрая. Иначе е все едно да се опитваш да определиш как точно ще изглежда статуята докато скулптура още работи. Ако си направиш силуетни снимки в цял ръст през година, щв забележиш значителни промени.
    И спрете да се сраянявате един със друг - всеки човек по същия начин се оформя с различни темпове - въпрос а генетика и среда.
    Ако на 21 години се погледнеш и нещо не ти хареса, тогава му мисли какво да правиш по въпроса. На 14, в опитите си да коригираш едно нещо, рискуваш да развалиш друго. И дори да постигнеш целта си на 14... на 15 пак същата песен на нов глас - или ще трябва да го коригираш наново и в друга насока, или щв забелжиш някоя друга част от тялото, която не изглежда като на снимките от модните/тинейджърските списания.
    Все едно да пишеш по черната дъска със същото темпо, с което някой друг трие написаното и пише друго.
    Нетърпениетео също е привично за тази възраст, но поне момичетата узряват умествено по-бързо за да проумеят безсмислицата от подобни упражнения във самокорекция.
    За хора на твоятя възраст, най-доброто което може да направиш за себе си е балансирано тегло, разнообразна храна и умерено количество спорт. Прекаляване с някои видове спорт (извънредни натоварвания върху костната ситема и мускулатурата - най-ярък пример е вдигането на тежести) или диети (чети нездравословно хранене, лишаване от определени видове храни "за не надебелеем") могат само да доведат до невъзвратими промени в растежа и пропорциите и след като растежа се забави и спре в ранните 20 години - ще си останете за цял живот с последствията и не всички от тях могат да се коригират после. (пример е ръста - ако си 154 см на 21, няма да станеш 1. 90 на 35 г.
    Оставете генетиката да се развихри и когато видите крайния резултат, тогава критикувайте, а не по време на процеса. Спортуването е важно за общия тонус - физическата активност само насърчава процесите в тялото, и дава добра основа, но всичко трябва да е с умереност.

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    И 80 кила да стана, пак няма да се откажа от тези неща -

:love:

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Ми стани 80 кила, твой си е избора дали ще се отказваш. Аз и много други хора сме направили нашия.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Супер фен Аватара на scrooper
    "Безсмислено е като наливането на вода в каца без дъно!" Мерсим, много тематично D
    Вярно е, че 50 кг. стоят по- добре на една зайка, отколкото на 1 петокласничка при 1 и същ ръст. Но също така е вярно че, ако сме на принципа на li0n, ще станем и над 80 кг., и няма да е по- добре, отколкото ако лееко внимаваме.
    always late but worth the wait!

^+1
    Не съм на 3, за да се впечатлявам особено от разноцветни кексчета и тортички. Не съм и животно, за да се награждавам с храна.
    ...но във тебе като рана

"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    ^+1
    Не съм на 3, за да се впечатлявам особено от разноцветни кексчета и тортички. Не съм и животно, за да се награждавам с храна.
    Ти имаш нещо против кексчетата и тортичките ми ли? И кой по дяволите е казал, че трябва да си на 3 за да се впечатляваш от тях?
    Любител съм на храната, а тея диети само ти съсипват здравето.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Достатъчно е да го давате умерено. Пълното отказване от всякакви сладости не е наложително. Въпросът е човек да не живее нон стоп, нагъвайки вредни храни. Баланс. И спорт.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на Зайче..
    мда, така е.
    Пък и диетата може да бъде здравословно хранене, което е в пъти по-полезно от тези тортички. (:

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    Цитирай Първоначално написано от hecate55 Виж мнението
    Това като гледам е любима тема на 13-14-15 годишните.

За тинейджърите - спрете да фиксирате фокуса си върху телата си, които са в процес на активна промяна!!! Безсмислено е като наливането на вода в каца без дъно!
    Активния растеж при момичета продължава до 21-22 години. След това тялото продължава с бавни промени на формата до към 35.
    До 21 обаче промените са изключително изразени и не става дума само за ръст. Това, как изглеждаш на 13 е само времено състояние и никъде не е казано че на тази възраст тялото трябва да е перфектно и всичко да расте с еднакви темпове - някои стави растат по-бързо от други.. пропорции се променят - и окончателната форма се вижда накрая. Иначе е все едно да се опитваш да определиш как точно ще изглежда статуята докато скулптура още работи. Ако си направиш силуетни снимки в цял ръст през година, щв забележиш значителни промени.
    И спрете да се сраянявате един със друг - всеки човек по същия начин се оформя с различни темпове - въпрос а генетика и среда.
    Ако на 21 години се погледнеш и нещо не ти хареса, тогава му мисли какво да правиш по въпроса. На 14, в опитите си да коригираш едно нещо, рискуваш да развалиш друго. И дори да постигнеш целта си на 14... на 15 пак същата песен на нов глас - или ще трябва да го коригираш наново и в друга насока, или щв забелжиш някоя друга част от тялото, която не изглежда като на снимките от модните/тинейджърските списания.
    Все едно да пишеш по черната дъска със същото темпо, с което някой друг трие написаното и пише друго.
    Нетърпениетео също е привично за тази възраст, но поне момичетата узряват умествено по-бързо за да проумеят безсмислицата от подобни упражнения във самокорекция.
    За хора на твоятя възраст, най-доброто което може да направиш за себе си е балансирано тегло, разнообразна храна и умерено количество спорт. Прекаляване с някои видове спорт (извънредни натоварвания върху костната ситема и мускулатурата - най-ярък пример е вдигането на тежести) или диети (чети нездравословно хранене, лишаване от определени видове храни "за не надебелеем") могат само да доведат до невъзвратими промени в растежа и пропорциите и след като растежа се забави и спре в ранните 20 години - ще си останете за цял живот с последствията и не всички от тях могат да се коригират после. (пример е ръста - ако си 154 см на 21, няма да станеш 1. 90 на 35 г.
    Оставете генетиката да се развихри и когато видите крайния резултат, тогава критикувайте, а не по време на процеса. Спортуването е важно за общия тонус - физическата активност само насърчава процесите в тялото, и дава добра основа, но всичко трябва да е с умереност.
    тяло се прави със спорт и фитнес, не със не ядене... няма нищо по убиващо тялото от глад + тренировки. Тъпчи се с квото искаш, вечер прави hiit кардио, поне 1 час, ходи на зала и пак ще имаш горе долу хубаво тяло
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 05-30-2012 на 17:52

hiit кардио поне един час? Това рецепта за бърза смърт ли е?
    ...но във тебе като рана

"Защо?"

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Аз лично намирам за глупаво пълното изключване на дадена храна Човек може да си стои 50кг. въпреки,че яде кексчета,торта и прочие.Разбира се не говорим за постоянното консумиране на тези храни ...
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Град
    hiit кардио поне един час? Това рецепта за бърза смърт ли е?
    не просто много хора предпочитат да не ядат, отколкото да си мръднат малко дебелите гъзове...

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Цитирай Първоначално написано от li0n Виж мнението
    И 80 кила да стана, пак няма да се откажа от тези неща -

:love:
    Твърде лошо говори за теб това, да знаеш.
    Everything changes, but beauty remains ...

Град
    ^тва е отрова, от която се прави само сланина. "не яж за вкус, а за енергия"

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    ^тва е отрова, от която се прави само сланина. "не яж за вкус, а за енергия"
    Спортувам си, което ми дава пълното право да си ям всичките калорични, отровни и ужасни за вас тортички и кексчета. Айде без да ме нападате, МОЛЯ!

Град
    Цитирай Първоначално написано от li0n Виж мнението
    Спортувам си, което ми дава пълното право да си ям всичките калорични, отровни и ужасни за вас тортички и кексчета. Айде без да ме нападате, МОЛЯ!
    по горе говорех за това, ако спортуваш усилено, тия гадни храни няма толкова много да те спъват, и няма да дабелееш от тях, но ако въобще не ги ядеш резултата ще е по-добър. Е не всички са културисти и не всички трябва да са такива.

"Което ми дава пълното право..." - някой да не ти е сложил вето да ги ядеш случайно?
    Мисълта ми не беше предназначена само за фигурата, но явно мисленето на някои е твърде плоско, за да го проумеят.
    ...но във тебе като рана

"Защо?"

Баси вманиачените, я се осъзнайте-как ще кажете че некви храни са отровни и да се страхувате от тях. На РД-то си или на сватбата си няма ли да ядещ торта, или ся на некъв друг повод(поводи бол) -ми хората няма да искат да те канят като страниш от другите и си караш на водичката и другите простотии . Имах приятел, живеехме заедно и аз бях на некви тъпи диети, а той толкова се стараеше да ми направи нещо за ядене, да ми купи и аз все това не това не...не не не и човекът се умори да е в крак с моя режим и просто дотук... натрапчиво е някак си .Не е нужно да се тъпчете, ама хайде не упреквайте тези , които ядат и СПОРТУВАТ . Не сте идеални, че да се изказвате като такива

По темата- то на малките кифлички на по 12, 13 и с фуния да им се налива и тн като са решили да имитират големите и тн, нека си чупят главите . Аман от простотия
    Последно редактирано от ALetterFromTheSky : 05-30-2012 на 20:04

Град
    Цитирай Първоначално написано от ALetterFromTheSky Виж мнението
    Баси вманиачените, я се осъзнайте-как ще кажете че некви храни са отровни и да се страхувате от тях. На РД-то си или на сватбата си няма ли да ядещ торта, или ся на некъв друг повод(поводи бол) -ми хората няма да искат да те канят като страниш от другите и си караш на водичката и другите простотии . Не е нужно да се тъпчете, ама хайде не упреквайте тези , които ядат и СПОРТУВАТ . Не сте идеални, че да се изказвате като такива

По темата- то на малките кифлички на по 12, 13 и с фуния да им се налива и тн като са решили да имитират големите и тн, нека си чупят главите . Аман от простотия
    на рожден ден, ресторант става, но не да киснеш у вас цял ден и да переш торти, вафли, чипсове и хамбургери. Ти яж така, само вечер бягай по 2 часа спринт (което е на практика невъзможно) и ще имаш плочки, и няма да имаш грам мазнина. важно е движението, а не толкова какво ядаеш.
    някои хора ги интересува как изглеждат, а не колко им е вкусно
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 05-30-2012 на 20:07

Това исках да кажа-не е нужно да се тъпчеш постоянно , спортувайте си и си позволявайте понякога нещо различно от белтъци и марули

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    А кой е казал,че хората,които ядат такива неща по-често от рожден ден или сватба си стоят в тях и по цял ден това ядат?!
    Защо мисленето ви е ограничено само до двете крайности "хора,които се тъпчат нон-стоп с пасти,торти и прочие" и "хора,които не си позволяват да ядат такива неща"?!
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Град
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy Виж мнението
    А кой е казал,че хората,които ядат такива неща по-често от рожден ден или сватба си стоят в тях и по цял ден това ядат?!
    Защо мисленето ви е ограничено само до двете крайности "хора,които се тъпчат нон-стоп с пасти,торти и прочие" и "хора,които не си позволяват да ядат такива неща"?!
    както казах не всички са спортисти, и не всички трябва да са такива. Като не можете без сладко - яжте и си спортувайте. Ще поддържате форма да, няма да дебелеете. Аз съм свидетел как една 112 килограмова свиня (тогава беше 9-ти клас) от класа за около 1 година стана супер релефен и има супер яката преса... що ли ? щото спря със хамбургерите, сладките и разните junk food-ове, и се отдаде изцяло на спорта. Абе всичко е до ума, не до тялото.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    То си има някаква граница в тези неща. По определен начин и вашето не е полезно. Не съм пазила никога никакви диети и съм винаги между 47-50кг., а понякога и по-малко. Ми като ми се дояде нещо сладко, си хапвам. Когато съм в по-друго настроение мога цяла седмица само салати да си ям. Не като диета, не като мъчение, просто ей така. И чипсове съм яла, и хамбургери си взимаме понякога вечер с моя. Чудо голямо, че ще си вземеш някой път. Ако не е редовно и си имаш някакъв изграден режим, нищо няма да ти стане. И поддържането във форма не е все бясно кардио. 30 минути леки упражнения, много движение (в смисъл, примерно, редовно вместо рейса да ходите до някъде пеша или просто да си правите разходки) често е достатъчно. Тези... 2 часа тичане, 5 часа скачане, 700 коремни всяка вечер, са за хора, които го приемат за хоби. Далеч не е задължително.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Темата е напълно безсмислена.

страхотна тема! браво

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми