- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Нормално ли е момиче да се омъжи на тези години ?
Всеки сам решава дали е рано или не.
Аз лично не бих се омъжила на тези години.За мен е важно преди да направим тази огромна крачка да сме поживели година-две самостоятелно за да си видим и кирливите ризи,както се казва.Да видим дали сме готови да сме напълно самостоятелни и дали наистина нещата между нас са толкова силни,както сме си мислели и чак тогава мога да се замисля за брак.Макар,че като цяло не съм привърженик на подобен тип обвързване ... Това си е просто един подпис и една хартийкаАко нещата между нас са супер и без брак може да остареем заедно,то не че с брак е сигурно като гледам напоследък,колко много самотни майки и бащи виждам ...
![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Ти сама го каза в последното изречение. И аз попадам при сегашните 20-годишни, не че се имам за някаква уникална, ама повечето мои набори имат къде по-различни идеи за живота от мен. Те сега решават, че са студенти и си мислят, че идват едни безкрайни купони и надпивания. Не могат да се наживеят. Това е разликата, преди 20 години хората са били един, с едно разбиране за бракове и деца, а сега са с други. За това не е уместно да се дават примери от преди 20 години. На всичкото отгоре сега и разводите са много повече.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Според мен е по-неуместно да се генерализират нещата. Защото ако за мен брак на 20 години не е рано, това е защото такива са ми разбиранията. За останалите, дето не са се наживели и не са си изпили допустимата квота алкохол и не знаят как да си изперат собствените гащи, сигурно е рано... Познавам и много девойки, които се омъжиха на по 20-21, но няма как да кажем дали им е било рано и дали браковете им ще са успешни след 20 години.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Какво значи да се ожениш/омъжиш? Ами просто е , да се вречеш във ВЕЧНА вярност и любов на човека за теб. Кога идва времето за сватба ? Ами за всеки е различно . Възраст за това няма. Дали на 19 , 20 или 50 все едно. За мен сватбата е нещо свято , с което не трябва да се прибързва. Този момент трябва да дойде тогава и двамата са готови за него , когато са поживяли достатъчно време заедно , за да знаят какво значи семеен живот и как човек трябва да се справя с него. Така че дали е нормално или не сватба на ранна възраст не мисля ,че това е въпрос , на който отговорът ще бъде еднозначен. Само едно ще кажа не прибързвайте с такива решения , защото човек трябва да е напълно готов за такава стъпка , за да няма после разведени и разбити сърца.
При всяка двойка е различно,но ако наистина си сигурна,че го обичаш и си готова за това - направи го.Възрастта не винаги е проблем,но трябва да вземеш в предвид,че животът е пред теб и трябва да имаш време да му отпуснеш края малко,млада си,няма лошо да се забавляваш.
Бих се омъжила на тази възраст. Сега съм на 19. Първо искам да поживеем заедно малко и после вече. Когато с някого си пасвате и обичате, не виждам какво е значението кога точно ще се подпишете.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Брак чак след завършване на университет и намиране на (първа) стабилна работа. Преди това, за мен, е твърде рано.
Я ми дефинирайте първа стабилна работа, пък после ще направим малко математика![]()
Лейди... сигурен съм че сега ще замълчат всички. Щото повечето не са имали работа изобщо, да не говорим за стабилна.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Като ми каже някой за стабилна работа, ми става смешно. Нима смятате да родите всичките след 30? За да ви е стабилна една работа, трябва да имате стаж, в който да сте се доказали, да са видяли, че си струва да ви чакат 2-3 години майчинство. Трябва да имате опит от предна длъжност, обикновено доста смотана, за да ви вземат на въпросната стабилна работа въобще. Тук бих изключила програмистите, защото там може да се развие кариера даже без да сте си взели висше, ако ви иде от вътре и ви бива. За всичко останало трябва поне висше (приключва към 24, при някои с по-дълго следване и по-късно). То не е невъзможно де - това го казвам като човек, успял да се хване на въпросната първа работа по специалността по време на следването, но на повечето хора не им се отваря тая възможност.
Пък лоши неща стават. Никой, когато ви наема, не ви подава листче с доживотно обещание да не ви изрита след 2 месеца или, че организацията няма да фалира. А животът е кратък и е хубаво всичките му страни да вървят към развитие едновременно. И кариерата, и любовта, и семейството, и хобитата. Иначе се бъхтате напразно.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Според мен е рано.. На тази възраст още сме си деца и не сме се наживели, за да получим всичките задължения и отговорности, които идват с едно семейство..
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
Нормално. Бракът не е чак толкова голяма работа. А ако не сте един за друг винаги можете да се разведете. Не е като да си народиш 3-4 деца.
Но аз лично себе си не се виждам омъжена в близките 2 години.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
За мен е нормално, особено ако обичам супер много този човек, заедно сме от супер дълго време и мога да твърдя, че е правилния за мен.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Анджък, да си дойдем на думата
valdesbg, така е.
Сметката е, че на 24-25 се завършва висшето образование. Стаж - поне 4-5 годинки ви трябва. За да получавате добри пари за майчинство ви трябват 24 месеца (поне!) да сте работили на доходна работа. Вие си правете сметката как и кога евентуално ще започнете да работите за нужните пари.
Та освен ако не си намерите стабилна работа като секретарка някъде и не се омъжите по любов за някой богат господин, не ви виждам финансово стабилни за дете преди да навършите 30-32. Колкото и да е напреднала медицината, колкото и да виждате наоколо жени, които масово раждат след 30, тази възраст е вече късна за първо дете. И е трудно. По-трудно, отколкото докато си млад и глупав и не се впрягаш толкова при отглеждането.
Това за раждането. Колкото до брака... аз пак искам да вмъкна нещо - познавам и двойки, които се ожениха доста късно и браковете им не проработиха. Причината? Когато се ожениш по-млад, вероятността с партньора да се нагодите един към друг идеално е много по-голяма. По-възрастните хора имат вече изградени навици, които не са готови да жертват в името на любовта... хм, извинете, брака.
Това е и причината браковете на много от нашите родители и техните връстници да са успешни вече по 30 години.
Стабилна работа?
То е ясно,че всеки таи надежди,че след като завърши университета веднага ще започне работа,но на,България не е Америка!С вишисти е претъпкано.Да не мислиш,че всички изгарят от нетърпение да завършиш и да повикат точно теб на работа? Не се заблуждавай.Това ,че ще имаш висше образование не ти гарантира веднага след завършването да започнеш работа.Та, представям си те как се омъжваш 30,32,но не искаш да избързваш и с децата ,(както не искаше и със сватбата) затова забременяваш на 34 ,раждаш на 35 ,а мъжът ти е вече "стабилно"
възрастен на 38.Отглеждането на бебето е сложен процес за вас,затова не се и замисляте за второ в близките 2-3 години
.Минава време,детето ви е вече на 5-6 годинки и решавате ,че е време да поработите за второ,но има един проблем- ти си вече в критическата,в предменопаузален период и втора бременност е твърде рискована,а и малко възможна.Нямате избор и се примирявате с положението.Минават още 5 годинки ,когато детето ви е вече на 10 години - жизнерадостно момченце в 4-ти клас,но бащата е вече на почти 50 години и е притеснен дали ще доживее да отгледа сина си поне до 18-20 години.
Колко е хубаво да се омъжиш на 30-32.![]()