- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Нормално ли е момиче да се омъжи на тези години ?
Брак чак след завършване на университет и намиране на (първа) стабилна работа. Преди това, за мен, е твърде рано.
Стабилна работа?
То е ясно,че всеки таи надежди,че след като завърши университета веднага ще започне работа,но на,България не е Америка!С вишисти е претъпкано.Да не мислиш,че всички изгарят от нетърпение да завършиш и да повикат точно теб на работа? Не се заблуждавай.Това ,че ще имаш висше образование не ти гарантира веднага след завършването да започнеш работа.Та, представям си те как се омъжваш 30,32,но не искаш да избързваш и с децата ,(както не искаше и със сватбата) затова забременяваш на 34 ,раждаш на 35 ,а мъжът ти е вече "стабилно"
възрастен на 38.Отглеждането на бебето е сложен процес за вас,затова не се и замисляте за второ в близките 2-3 години
.Минава време,детето ви е вече на 5-6 годинки и решавате ,че е време да поработите за второ,но има един проблем- ти си вече в критическата,в предменопаузален период и втора бременност е твърде рискована,а и малко възможна.Нямате избор и се примирявате с положението.Минават още 5 годинки ,когато детето ви е вече на 10 години - жизнерадостно момченце в 4-ти клас,но бащата е вече на почти 50 години и е притеснен дали ще доживее да отгледа сина си поне до 18-20 години.
Колко е хубаво да се омъжиш на 30-32.![]()
Ръсиш пъъълни глупости!!!
Аз съм първо и единствено дете.Майка ми е била на 36,когато ме е родила ... Имала е проблеми и за това е успяла да зачене едва тогава и то супер неочаквано.Когато бях 4 клас,а и по-голяма с баща ми к'во ли не сме правили,с майка ми също и ей ме нá!Вече съм на 21,те са ми живи и здрави (дано още дълго време) - нито са няк'ви старци,нито нищо.В отлична форма са си и двамата и като за капак са си здраво стъпили на краката,със стабилни доходи.Майка ми 10 години не работеше за да ме гледа,но и на 46 успя да си изкара един курс и сега да работи на добре платена длъжност.А сега,когато е на доооста годинки,дори началник я направиха ... Живи и здрави да са ми!
За сметка на това пък имам поне 5-6 приятели/познати,които са загубили един или и двамата си родители ... Лека им пръст на хората - починали са доста млади и определено не са успели да отгледат децата си до 18-20 годишна възраст ...
Това,че един човек роди на 20 (примерно) не означава,че ще доживее пълнолетието на децата си,а к'во остава и за внуците си.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Защо четеш избирателно?!
По-долу съм обяснила,защо казаното от нея са пълни глупости!!!
Ако някой станел баща след 35 щял да се чуди дали ще е жив,когато детето му стане на 18-20 години ... Е това си е ПЪЛНА простотия!!!Точно за това и споменах,че познавам хора,чиито родители са ги "създали" доста по-рано от моите и въпреки това не са доживели до пълнолетието им.
А иначе дадох моето семейство като пример за да види,че това по-горе си е малоумно ... Това,че майка ми е забременяла чак тогава го споменах,защото ако не бях щях да чета коментари от рода на "За вашите по-важна е била кариерата","Тия нормални ли са чак тогава да правят деца" и т.н. ...Достатъчно такива коментари съм чувала и за моите родители,и за родителите на приятели,които също късно са имали деца.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Ти май още не си се усетила,че моят коментар беше поднесен ИРОНИЧНО.Продължаваш да твърдиш,че ръся глупости,въпреки че по-горе казах,че се шегувам.Не си схванала подтекста
Пък и както ЛейдиДи каза,едно е да имаш проблемно забременяване,а друго съзнателно да решиш да забременееш късно,защото според мен никак не е желателно да родиш почти на 40.
И това,че при теб нещата са се получили,не гарантира на другите майки,че раждайки на 36 или 40,ще прегърнат здрави бебета!
Точно.
Отново в десетката. Когато виждаш, че човекът до теб просперира, несъзнателно се опитваш да го догониш.Да се омъжиш не означава край на твоята личност. Аз като съм се омъжила да не съм спряла да се развивам? Дори напротив. Сега до мен има някой, който вярва в мен, в когото аз вярвам, и който ме подкрепя в начинанията. До мен има рамо, а не стена отпред. Бракът не е затвор! Бракът не трябва да бъде затвор и ако се почувствате така, когато се омъжите, значи сте направили грешния избор на човек.
Адски против съм раждането на 30+. Майка ми ме е родила на 22, вероятно сега е малко раничко, но 25-6 ми звучи добра възраст. Ама... аз да съм в критическата, пък лапето да е в пубертет - мерси.
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-20-2012 на 10:16
по принцип го намирам за нормално
обаче мисълта да се омъжа на мене ми вкарва само стрес, шок и ужас....на 22 съм, нямам намерение да се женя, но си оставям вратичка, ако се появи някъв човек, който да ми промени мнението за брака....
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....