Първоначално написано от
BloodyDreamer
О.О Още ли не съм писала тук, бе?! ;д Шок и ужас.... Тц тц тц. Да се включа в темата за чужбина...
Аз смятам да замина (след гимназия), да уча и след това да работя там. Просто в България не се живее. Стигнах до този извод. Наблюдавайте хората наоколо - как се обличат, как им харесва да изглеждат; заслушайте се в разговорите им - какви думи използват, на какви теми общуват; обърнете внимание дори на малките жестове, които правят, на това колко хора има в книжарницата или библиотеката, когато влезете вътре и колко хора има в кафенетата, колко пушат... дори като влезете в един форум като този - забележете как пишат, колко души има в Лично творчество и колко в Кофата... Да, има наистина интелигентни, талантливи, креативни, зрели хора, но от по-голямата част от населението лъха простота, неграмотност, себелюбие, егоизъм, лицемерие и т.н. Е, кажете ми, как да живея в такава страна, където хората те съдят по начина, по който изглеждаш и само гледат да се обърнеш, за да ти забият нож в гърба? Омръзнало ми е от българската престорена любезност, от лъжите, цинизмите и всички онези гнусни навици, от които ми се повдига. А съм само на 13!
Тук няма поле за изява на новаторите, на оригиналните хора. Не! Те биват удавени и повлечени в тълпата, обременени от етикета "задръстен, зубър, идиот".... Е, не мога повече! България е била велика страна, но какво е останало сега от нея? Една мижава точица на картата, проядена от корупция и жажда за власт... Писна ми! Отивам някъде, където няма да гледам как приятелите ми окифляват все повече и повече, където няма да ме съдят за това, че изкарвам високи оценки. Крайно време е и аз да бъда егоист!
Съжалявам за дългия пост, разчувствах се ;д