Това ли ви прави впечатление дали някой ще ви плати сметката?
В днешно време и на тази възраст, на която са повечето посетители в един тийн форум, плащането на сметката от страна на момчето като неписано правило е меко казано тъпо. Неговите пари или са дошли от мама и татко и той няма право да ги харчи за някаква си там, или ги изкарва с не толкова високо платена работа, защото на тези години не всеки може да се похвали с върховна кариера и стабилни позиции в обществото. Няма лошо един-два пъти да плати сметката, но да се прави проблем, защото не е предложил няколко пъти си е смешно. Не ме разбирайте погрешно и аз харесвам да ме глезят и да имам кавалер до себе си, но защо обръщате внимание само на това...
Ревналите мацки, желаещи мъжко отношение и галантност, защо не обръщате внимание на това дали някое момче ще ви отвори вратата, ще ви направи път да минете, ще ви издърпа стола, ще ви изпрати до вас.... ето това е кавалерството, което идва от възпитанието на момчето, не плащането на сметките с пари, които идват от джоба.
Авторката казва, че не иска да бъде черпена, но иска да и се предложи. Какъв е смисълът? Момчето те е питало няколко пъти, отказвала си му. Не го вини повече, а, ако е нямал пари за два билета, защо да рискува да ти предлага да ти купи. Не всеки може да се бръкне с 20+ лева ей така за едното кино. Мисля, че проблемът идва от там, че на авторката и е кофти, че не може да си позволи тези неща, и се чувства ограничена по някакъв начин. Това са прекалено дребни неща, за да бъдат правени на въпрос и дори забелязвани и само един човек, който има комплекси, би ги забелязал. Не виня авторката напълно нормално е да се чувства така, просто трябва да намери начин да надрасне и да погледне по философски начин на нещата и най-важното да си намери работа, за да се отърси от комплексите.