.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 73 от общо 73
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Да, както и прекалено много се измести мисленето на днешните "жени" как някои им е длъжен да им плаща сметките и да ги глези постоянно,НО да не ги купува, че мъжете трбва да са едвали не някакви богаташи,НО да им тичат по гъзовете и по възможност да не се държат като такива с другите.Че трябва да ги печелят едвали не с пари,НО да не са трофеи и т.н.Жестовете са едно,парите са съвсем друго.И това че я е поканил, а след като не е искала е предложил да ходят на разходка също си е жест.Е,нематериален,но все пак жест.Той и е дал себе си и част от свободното си време, а може би и цялото.Но иначе много жени обичат да се правят на скромни,.Да не решиш сега че съм имал предвид теб.Не е така.
    Иначе да...и на мен ми е гнусно от такива дето се правят на супер моралните нематериалистки обаче като видят някой с някои лев повече,който даже ще ги и почерпи им потичат лигите.Иначе изобщо тези не им правели впечатление.По-добре да си го кажат директно за да се знае какви са и да имат повече успех в търсенето на такива каквито търсят, а не да овъртат и да се чудят защо не им се получава.Е, ще си навлечат хорската омраза,но пък защо ли да им пука.Е,често пари и любов се случва да се самоизключват,защото пари и секс по си отиват,но ще го преодолеят.Нали ще се заблуждават че най-вероятно човека срещу тях много ги обича,купува им парцалки,води ги по скъпи ресторанти и т.н всичко за негова сметка.Какво да искат повече.Нали ги уважава и прави жестове за тях въпреки че те ама хич не искат,но той почти насила ги кара.Нищо че след време може да уважава съвсем друга по точно същият начин
    Имаш някакви комплекси, които много ти пречат в отношенията ти с жените.

Мега фен Аватара на Hilary_
    към DisappointedDreamer

Авторката му е обяснила положението си, а неговата промяна в поведението е била утешаване с думи и отменяне от негова страна на личната му покана към нея. Що за мъж е това? След като е предложил, знаейки положението й, би трябвало да си направи сметката. Никой не говори за непрекъснато плащане на сметки. Защо винаги трябва нещата да се изместват в една крайност? Това, за което аз говоря е по средата.
    Не че ти влиза в работата, но лично мен нито пари, нито поведение в днешните "мъже" ме впечатлява.
    В момента имам много по - важни приоритети, които нямат нищо общо с "мъжете".

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Жестовете са едно,парите са съвсем друго.И това че я е поканил, а след като не е искала е предложил да ходят на разходка също си е жест.Е,нематериален,но все пак жест.Той и е дал себе си и част от свободното си време, а може би и цялото.
    Уау, тук съм съгласна с теб. Ти да видиш.

Иначе да...и на мен ми е гнусно от такива дето се правят на супер моралните нематериалистки обаче като видят някой с някои лев повече,който даже ще ги и почерпи им потичат лигите.

Нали ще се заблуждават че най-вероятно човека срещу тях много ги обича,купува им парцалки,води ги по скъпи ресторанти и т.н всичко за негова сметка.Какво да искат повече.Нали ги уважава и прави жестове за тях въпреки че те ама хич не искат,но той почти насила ги кара.Нищо че след време може да уважава съвсем друга по точно същият начин
    Но за тези два абзаца не съм съгласна. Никога не съм позволявала на когото и да е било да ми плаща нещата. Аз съм ги поискала, аз ще си ги плащам.
    Парите имат някакво значение в една връзка и един брак, разбира се. Но парите които играят някаква роля в една връзка, не са тези които той харчи за непотрябвалите и боклуци. Поне не за мен. Не ме интересува дали той ще ми плати кафето или яденето в един ресторант, интересува ме дали той ще плаща водата и тока, който делим.

А колкото до заблуждаването... Никога не бих допуснала мъж, който ми купува такива глезотиийки. Никога не бих го избрала. Ако все пак се случи така, че действително тръгна с такъв мъж, то след като видя колко много пари харчи за неща, без които също мога, сериозно ще се допитам дали той се опитва да купи и мен и обичта ми към него. Бих го направила на проблем, и дори бих го зарязала. Никой нищо на сила не би могъл на ме накара да направя. Нека се опита и съм му била шута.

Колкото до последното изречение - е, по същия начин можеш да кажеш "тя не ме обича, защото след време ще целува устните на друг". Такава тема имаше във форума. Ставаше дума за момиче, което разкара приятеля си. След време той си хвана друга, и тя я ревнуваше. Е, типично егоистично и глупаво нещо е това.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_ Виж мнението
    към DisappointedDreamer

Авторката му е обяснила положението си, а неговата промяна в поведението е била утешаване с думи и отменяне от негова страна на личната му покана към нея. Що за мъж е това? След като е предложил, знаейки положението й, би трябвало да си направи сметката.
    Е, тук съм съгласна. Можеше след като вече и е предложил да я заведе и да и плати всичко. Може би гаджето и е неопитен, макар че това не го извинява.

Не че ти влиза в работата, но лично мен нито пари, нито поведение в днешните "мъже" ме впечатлява.
    В момента имам много по - важни приоритети, които нямат нищо общо с "мъжете".
    Тук ти се изхвърляш в крайности.
    Беше казала че преди мъжете са плащали всичко и това било начин да ухажват жените. В момента казваш че нито това поведение на мъжете, нито поведението на "днешните мъже" те впечатлява. Е, тогава кои мъже те впечатляват? Бъдещите? И защо ги слагаш в кавички? Да не би да си била с абсолютно всеки мъж на земята, че да ги постяваш под общ знаменател? Обзалагам се, че дори не си имала гадже чужденец, и всичките ти наблюдения и изказвания са базирани на един-двама български момци, които страшно са те разочаровали.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Беше казала че преди мъжете са плащали всичко и това било начин да ухажват жените. В момента казваш че нито това поведение на мъжете, нито поведението на "днешните мъже" те впечатлява. Е, тогава кои мъже те впечатляват? Бъдещите? И защо ги слагаш в кавички? Да не би да си била с абсолютно всеки мъж на земята, че да ги постяваш под общ знаменател? Обзалагам се, че дори не си имала гадже чужденец, и всичките ти наблюдения и изказвания са базирани на един-двама български момци, които страшно са те разочаровали.
    Не ме впечатляват днешните "мъже". Написах го вече.
    За миналото не мога да говоря, защото имам представа за него, само от приказки.
    Кавичките не се отнасят за всички, а за тези, над които имам наблюдения.
    Какво значение има народността в случая? Не е нужно да съм имала връзка с чужденец.
    Достатъчно ми е да познавам такива и определено споделят вижданията на българските момчета.

Град
    София, България
    Точно - нямаш никакъв опит. Определяш днешните мъже само по няколко лични наблюдения над няколко индивида. Няма нужда да казвам колко неправилно е това.
    Мислех, че говориш за днешните мъже в България. Тогава грешката ти, която споменах горе, щеше да е що годе приемлива. Но сега говориш за ВСИЧКИ мъже в ЦЕЛИЯ свят как успя толкова бързо да опознаеш всичките, че даже да им съставиш характеристики на путки?

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Всеки път ли ще се разхождат в парка? Тук не става въпрос толкова за парите, а за отношението му към нея. По мое виждане глупаво постъпва и както казах по - горе, това е пряко свързано и в другите НЕматериални отношения.
    Да,всеки път ще се разхождат в парка щом липсата на пари е в нея. Ако беше в него и това не и харесваше вариантите са няколко. Или да го черпи постоянно,но без след това след определен период от време да му го натяква постянно или ако той не иска да остане с него както той прави в случая или да ходи сама.Това са вариантите.Другите са си просто лицемерната проява на скромност или пък да ходи да си намери някой чичко паричко
    jghgh уточни някой неща.
    А jghgh значи съм се подвел от информацията.
    PinkPan7her ти нали нямаш никакви комплекси и си те свалят,какво те засяга моита коплексирана персона? А че е така е така.
    DisappointedDreamer нещо май сънувам или бълнувам,но ти се съгласи с мое мнение?!? Ще вземе да завали градушка. Относно другото не се прави на гузна,защото не съм те гонил.Никъде не съм споменал нито едно име и ако правиш така нещата както казваш евала.
    А относно последното...и аз съм писал в тази тема дето споменаваш.Може да я намериш и да видиш мнението ми,което е че незаменими хора няма освен ако не си го заслужат.
    А иначе от културна гледна точка поне може пак да не се изтъкваш обиждайки Hilary_ колко девствено или не знам какво и било мнението.Трябва да се опиташ да избягваш личните нападки, а да говориш по темата
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Град
    София, България
    DisappointedDreamer нещо май сънувам или бълнувам,но ти се съгласи с мое мнение?!? Ще вземе да завали градушка.
    Недей че не ща да вАли.

А относно последното...и аз съм писал в тази тема дето споменаваш.Може да я намериш и да видиш мнението ми,което е че незаменими хора няма освен ако не си го заслужат.
    А иначе от културна гледна точка поне може пак да не се изтъкваш обиждайки Hilary_ колко девствено или не знам какво и било мнението.Трябва да се опиташ да избягваш личните нападки, а да говориш по темата
    И с това съм съгласна. Незаменими хора няма.
    Колкото до коментара ми към Хилари - беше си на място. По темата достатъчно изписах и мисля че просто и ясно заявих позицията си към въпроса на авторката.

към DisappointedDreamer
    Не си ти тази, която ще определя какъв опит имам.
    Това е форум и всеки споделя вижданията си, базирайки се на изживяното.
    Задръж забележките си, не ме интересува личната ти преценка за мен.
    Спорът се наклони в друга посока и не смятам, че е нужно да се продължава.

Супер фен Аватара на kindergarden
    Това ли ви прави впечатление дали някой ще ви плати сметката?
    В днешно време и на тази възраст, на която са повечето посетители в един тийн форум, плащането на сметката от страна на момчето като неписано правило е меко казано тъпо. Неговите пари или са дошли от мама и татко и той няма право да ги харчи за някаква си там, или ги изкарва с не толкова високо платена работа, защото на тези години не всеки може да се похвали с върховна кариера и стабилни позиции в обществото. Няма лошо един-два пъти да плати сметката, но да се прави проблем, защото не е предложил няколко пъти си е смешно. Не ме разбирайте погрешно и аз харесвам да ме глезят и да имам кавалер до себе си, но защо обръщате внимание само на това...
    Ревналите мацки, желаещи мъжко отношение и галантност, защо не обръщате внимание на това дали някое момче ще ви отвори вратата, ще ви направи път да минете, ще ви издърпа стола, ще ви изпрати до вас.... ето това е кавалерството, което идва от възпитанието на момчето, не плащането на сметките с пари, които идват от джоба.
    Авторката казва, че не иска да бъде черпена, но иска да и се предложи. Какъв е смисълът? Момчето те е питало няколко пъти, отказвала си му. Не го вини повече, а, ако е нямал пари за два билета, защо да рискува да ти предлага да ти купи. Не всеки може да се бръкне с 20+ лева ей така за едното кино. Мисля, че проблемът идва от там, че на авторката и е кофти, че не може да си позволи тези неща, и се чувства ограничена по някакъв начин. Това са прекалено дребни неща, за да бъдат правени на въпрос и дори забелязвани и само един човек, който има комплекси, би ги забелязал. Не виня авторката напълно нормално е да се чувства така, просто трябва да намери начин да надрасне и да погледне по философски начин на нещата и най-важното да си намери работа, за да се отърси от комплексите.

Град
    София, България
    По математика, когато абсолютно всеки учи статистики единственото нещо, което учителя повтаря постоянно е че колкото по-малко информация имаш, толкова по-грешна ти е статистиката. Това важи точно за теб
    Ако наистина имаше опит нямаше да скачаш като ощипена и обидена госпожица.
    Но карай, да. Няма да споря.

Цитирай Първоначално написано от kindergarden Виж мнението
    Ревналите мацки, желаещи мъжко отношение и галантност, защо не обръщате внимание на това дали някое момче ще ви отвори вратата, ще ви направи път да минете, ще ви издърпа стола, ще ви изпрати до вас.... ето това е кавалерството, което идва от възпитанието на момчето, не плащането на сметките с пари, които идват от джоба.
    Авторката казва, че не иска да бъде черпена, но иска да и се предложи. Какъв е смисълът? Момчето те е питало няколко пъти, отказвала си му. Не го вини повече,
    Много точно! Браво!
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-24-2012 на 11:10

Повече от фен Аватара на Scarface_
    Има една много стара приказка " Нама ли пари - няма и любов " естествено не е вярна на 100 % ... и не става въпрос за парите , а за нормални неща , които ако човек няма пари не може да си позволи ... Когато наще са се оженили не са имали и стотинка ...но са бачкали здраво и никога не са ме глезели ... аз съм започнал да работя от 11-12 годишен, имаме собствен бизнес ...зимата уча , след това евентуално работя помагам и така .Почивните дни също...имало е лета, в които съм имал около 5 почивни дни ... общо ...като по-малък събота неделя , когато съучениците ми спят аз съм ставал в 4 за да ходя на пазари... и т.н... и никога не съм искал да ми плащат заплата и винаги когато са ме питали имаш ли си пари съм казвал ,че си имам.Научил съм се да бъда много пестелив и да изкарвам пари от всичко...от много странични дейности...Както и съм научен,че винаги трябва да имам резервни пари...Както и да е , сега ако кажа че не сме доста добре финансово - ще излъжа...
    Та по темата - хубаво е хората да ценят парите...аз също съм имал приятелка ,която е била в такава ситуация ... винаги съм и помагал и съм е черпел ... но когато е имала пари примерно зела е бонус към заплатата и т.н. е казвала тоя път аз ще платя ... и т.н ...самите жестове са важни. По принцип като изленеш дори да не е с момиче с приятели ... като купуваш сладолед - да купиш за всички и т.н... в мойта компания сме така ...като ходим на кафе примерно аз ще платя днеска ... но следващия път някой др казва - миналия път ти плати сега аз ще платя и така. Нормално е при една двойка мъжът да е плаща повече - но ако го прави изцяло не е правилно...Скоро имах случаи с едно момиче си писахме и така стана една нощ се чухме и тя каза ей ся идвам нали да пием по нещо-аз няма проблеми ...и идва и след като седнахме вика имаш ли повече пари , че аз нямам после като идем до нас ще ти ги върна- казах няма проблеми не се притеснявай...не че аз не пия скъпи неща , но ми стана тъпо след като няма 1 стотинка в джоба и не че ми беше проблем да ги платя - но беше грозно да поръчва коктейли по 10 15 лева ...след това се чудихме каде да ходим и тя вика на диско (беше покрай баловете) отиваме и минаваме 1 по 1 ама тя 1ва и стои и чака да и платим входа... и така ест след като с моя фр е изпратихме до тях - тя каза колко пари да ти донеса и т.н и аз викам не са притеснявай , споко ... ся покрай плажовете се бяхме разбрали да ходим и един ден бях до тях на плаж и и се обадих ако иска да дойде. тя каза че не може...после ми беше звъняла , но не съм видял .Та прибирам се вечерта и ми пише,що не ми вдигна а у - колко мразя ...щях да ви черпя събота и неделя плажове , че имам да ви връщам ... а то беше петък :Д та явно щом не съм и вдигнал това била причината , нз де аз и се изсмях и толкоз...просто сигурно си е такава надута путка ,но такива хич не ги харесвам... така че , такива дирекшан изхвърчат от списъка
    Kao jedno mi smo bili
    volela bih da dozivim
    bar jos jednom
    oci da ti vidim

Повече от фен Аватара на Lysander
    Град
    горските шубраци
    Опрат ли пари, иди ми говори за любов и чувства.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Точно - нямаш никакъв опит. Определяш днешните мъже само по няколко лични наблюдения над няколко индивида. Няма нужда да казвам колко неправилно е това.
    Мислех, че говориш за днешните мъже в България. Тогава грешката ти, която споменах горе, щеше да е що годе приемлива. Но сега говориш за ВСИЧКИ мъже в ЦЕЛИЯ свят как успя толкова бързо да опознаеш всичките, че даже да им съставиш характеристики на путки?
    Момиче, ти четеш ли?
    Хилари е написала: днешните "мъже", имайки предвид пародиите на мъже, с които е имала вземане-даване. Кое не е ясно?
    И... какво, всъщност, като не е имала гадже чужденец?

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Рядко обръщам внимание на такива неща, честно казано. И все пак си мисля, че точно първата 1-2 срещи е по-логично той да плати. Ей така заради класиката и приятното усещане да си глезена. Оттам нататък за мен не би било от голямо значение.

ПП. Това с чужденците наистина не ми хареса. Тя живее в България. Вади си нейните представи за нейния опит над момчетата, с които е била. В България. И аз не съм ходила с чужденец. И? Смея да твърдя, че имам достатъчен опит.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Момиче, ти четеш ли?
    Хилари е написала: днешните "мъже", имайки предвид пародиите на мъже, с които е имала вземане-даване. Кое не е ясно?
    И... какво, всъщност, като не е имала гадже чужденец?
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    ПП. Това с чужденците наистина не ми хареса. Тя живее в България. Вади си нейните представи за нейния опит над момчетата, с които е била. В България. И аз не съм ходила с чужденец. И? Смея да твърдя, че имам достатъчен опит.

Обясних всичко по-горе, но ще се повторя за неразбралите - Хилари слагаше абсолютно ВСИЧКИ мъже в ЦЕЛИЯ свят под общ знаменател. Знаех че е имала досег само с момчета от България, и затова поставих въпрос дали е била с чужденци, което щеше да оправдае до някаква степен абсурдното и твърдение.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Всъщност и нееднократно аз съм чувал от бивши съученички и познати, че има голяма разлика в отношението към момичето от страна на един българин и един чужденец (да кажем европеец от Централна/Западна Европа). Но нека не изместваме темата.

И все пак продължавам да се чудя с какво толкова допринася за връзката една средностатистическа девойка в тийн възраст, та да има толкова големи претенции към поведението на партньора си
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    И все пак продължавам да се чудя с какво толкова допринася за връзката една средностатистическа девойка в тийн възраст, та да има толкова големи претенции към поведението на партньора си
    оо това нямаше как да го подмина ..
    Това "средностатистическа, тийн" като определение/класификация ли го приемаш?
    И ако да, момче със същото определение по какво би се различавало от тази девойка?

Визирам факта, че повечето тийнейджърки се впускат във връзка с по-големи и зрели от тях момчета (понякога дори мъже), а самите те не притежават особено голям житейски опит и нерядко не знаят как да се държат като жени. Голяма част от въпросните (F) обаче държат мъжката страна да е самостоятелна, материално осигурена, да умее да ги предразполага и да ги кара да се чувстват желани и "специални". Окей, изискванията са факт. А какво предоставят в замяна?

Умишлено, не коментирам сценария, в който и двамата участници във връзката са на еднаква възраст или житейски опит.
    Welcome to the Jungle...

Така,прочетох всички мнения.
    Трябва да уточня ,че никъде ама никъде не съм казвала,че искам да плаща ВСИЧКО. Някои хора са ме разбрали много добре,а други съвсем грешно. Никъде не съм написала,че той е виновен или че аз съм невинна. И ДА, това,от което ми е най-гадно е че аз самата не мога да си позволя да ходя насам натам и да се забавлявам с него без да мисля колко пари са ми останали. След като казах,че преди аз съм черпила повече и тн не ви ли светна лампичката,че НЕ искам той да плаща постоянно? И не,не става дума щом аз съм платила и той трябва да плаща. Имах конкретни случаи ,които изложих в първата страница. И продължавам да съм на мнение,че като казваш "Мисля да те заведа" означава даденият човек да плати. Има разлика между "Мисля да отидем" и "Мисля да те заведа".
    Относно обидите,че съм разглезена пикла,кифла и не знам какво още- рядко са ме глезели. За ваше сведение и не,че има някво значение,но ми се наложи да порасна от рано,баща ми отключи психическа болест,когато бях в 6 клас ,разведоха се и са ми се случвали доста неща,по които си залагам главата,че определено нито съм глезена,нито чакам на готово всичко.
    Още едно изяснение: казах,че си ТЪРСЯ работа. ТЪРСЯ. Т Ъ Р С Я. Не съм останала така да се жалвам из форумите...пускам си СВ-то от нз колко време вече из фирми,ходя да търся И лично из дадени обекти и тн. И както каза notlike , наистина да напишеш в някъв форум 'Като има желание има и начин" и просто да отпишеш човека,че едва ли не като не намира работа,значи е по негова вина,че не иска да намери и тн...не сте прави. Не е лесно,когато имаш висше,а да не говорим,когато нямаш предишен опит и нямаш все още средно(предстои ми да бъда 12 клас).
    ТА....за това ви казах,че се боря за стипендия,за да избутам от някъде някакви пари.
    Говорих с него . Обясних му и той каза,че знае много добре в какво положение съм. Както аз когато съм имала и съм давала,така той сега . Казах му,че не искам той да плаща всичко,но да прояви разбиране относно положението ми. И НЕ съм казала,че аз няма да плащам когато мога . "Ако съм решил да отидем някъде ,ще отидем. Престани да си мислиш глупости. Аз работя, за да имам излишни пари" -каза той.
    Това не променя факта,че продължава да ми е неловко от факта,че все още нямам и че едва ли не като нямам ,той трябва да плати. Въпреки ,че има моменти,когато си е на място той да плати -казах кога още по-горе,но само толкова.
    Благодаря за мненията,особено на тези,които са разбрали написаното от мен .

Ето, че с разговор ставало. Най-добронамерено ти препоръчвам следващия път направо да поговориш с конкретния човек, вместо да пускаш теми тук.
    Welcome to the Jungle...

LuFlee хубаво е, че си говорила с него, дано разбирането му не остане само с думи. Успех ти пожелавам и с намирането на работа.

DarkTemplar написаното ми прозвуча по друг начин, но така обяснено - ми харесва.

^То хубаво ти харесва, а имаш ли отговор на въпроса?
    Welcome to the Jungle...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си