- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
^
За да не бъда набедена за неграмотна отново, ще игнорирам някои части от поста ти. Преминавам направо на въпроса си, защото ми стана интересно. Спомена, че вижданията ти спрямо религията са се променили. Сега като каква се определяш?
Как като каква се определям? Християнка съм, просто разбирам нещата по друг начин от преди. Променя ти се начина на светоусещане. Не знам как да го определя. Когато се запознаеш с нещо по-обстойно, на което толкова много се възхищаваш, по-друг начин гледаш на него. Ако ходиш по улиците на Йерусалим, примерно и знаеш историята на града, страшно се вълнуваш. Представял си си го по един начин, а когато отиваш там добиваш още по-обстойна представа. Като се има предвид, че сградите във филмите не са пипнати от 15. век и са същите от онова време и се разтреперваш. Или изучавайки дадена част от историята, събитие, с всяка следваща стъпка разбираш толкова много детайли, влизаш в самата материя. Започваш да разбираш нещата на друго ниво.![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 08-02-2012 на 09:23
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ