- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не знам какво да мисля
Здравейте,тъй като не видях подобна тема пиша тази.
Та,не знам да го нарека проблем или просто след време ще разбера,но от много време ме мъчи един въпрос.
Има едно момче в живота ми,което ме харесва и иска да е с мен,но проблема е ,че не знам какво чувствам към него смисъл,много съм объркана.
Не знам какво да му кажа тъй като той е първия човек,който ме харесва (смисъл,като за негова половинка).
Когато поискам съвети от мои приятели и приятелки те ми казват най-различни версии и не знам вече,какво да мисля.
Та въпроса ми е
-Какво е усещането да харесваш момче?
Много пъти съм мислила,че харесвам някого,а след време се оказва,че това е било само привързаност и се чувствам много странно след това.
И имам още един въпрос
-Как да различавам привързаността от харесването ?
Тъй като вие имате много повече опит от мен ,ви моля най-учтиво за съвет.
Благодаря предварително !
П.С.
Ако може да не ми гледате правописните и пунктуационните грешки.
Последно редактирано от mishleto_33_ : 08-03-2012 на 19:53
Била съм в същото положение,само където аз се харесвах момчето,а той не знаеше какво иска!
Харесване е, когато чувстваш тръпка, вълнуваш се от разговори, допир, усмивка.. А привързаност е, когато си свикнал в компанията на човека и оставаш в нея, само защото си свикнал с това ежедневие и не можеш да си представиш как би протекла без нея ( понякога може да те е страх да продължиш ). Например в един клас: привързана си към всички съученици и след 12ти клас чувстваш празнина от липсата им. Но това не означава, че ги харесваш. С момче - свикнала си да излизате, да си говорите, да стоите до късно... но ако липсва вълнението и тръпката, това е просто привързаност.
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Да харесваш някого е ,когато усещаш тръпката щом си до него.Харесва ти да те докосва,да е до теб ,да те кара да се развълнуваш от най-малкото нещо .А,привързаността е когато си имал някого много време до себе си,но живота ти се струва пуст и безличен ,ако този човек не е до теб.Липсва ти,защото си свикнала да е до теб ,но това не е харесване.Ако говорим за обич,то двете неща се вплитат.
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Same here.![]()
Написаното от xshadowx се доближава,но усещането никой не може да ти го опише със сигурност.Ти ще си го усетиш и ще разбереш.Просто спри да се наблюдаваш и си дай малко спокойствие и време.Прекарвай време с момчето,но гледай да не го подвеждаш,защото това много боли.
Помисли добре.
Все пак не бива да нараняваш чувствата му, само защото той е първия, който те харесва.
Разясни се със себе си, за да не стане гадно накрая.
PS: Харесването е , когато има някаква тръпка. Просто. ... Самата дума не можеш ли да схванеш? Привързаност е, когато си свикнал вече с този човек. Като че ли се е превърнал в част от живота ти, който ако изчезне, си мислиш, че няма нищо да е същото.