Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
Мнението ми е, че вече не знам хора, които да ги гледат тези неща. Няма война между бедни и богати. Има известно съперничество между хора с вкус и такива без. По-голямата част от гардероба ми е дошла от магазини за дрехи втора ръка и различни намаления из моловете, по-евтините магазини и прочие. Мои приятелки с 5 пъти по-скъпи дрехи не ги съчетават като хората и на моменти изглеждат нелепо. Реално кой ти знае дали потникът ти е 3лв или 53лв?
Естествено, че има такива хора и има известна доза съперничество. И това идва от простата причина, че в България почти няма (да не кажа въобще няма) хора, които са забогатели благодарение на труд и на собствените си ръце. В най-масовите случаи или се краде, и то много, или се правят пари на гърба на обикновения човек/работник/служител на когото се дават малко пари (330 лв. примерно) , а шефът му ("богатия") кара джип за +100 бона. Ето това е несправедливото. И от тук насетне започват въпроси, проблеми и неуредици - защото оня краде и кара джип за 100 бона, а обикновения човек с 330 лв. се чуди колко ГАЗ да налее в Lovato-то (за 10, 15 или 20 лв.) на 20-25 годишната си западна кола, най-често втора/трета употреба, така че да му стигнат пари и за семейството.

nichilori... тази тема какво е подходящо и какво не за училище е актуална, но пък има едно просто и елементарно решение и то се нарича униформи. Но ако се прилагат като хората - защото има много случаи, когато има някаква официално залегнала униформа, но я носят 30% от учениците по простата причина, че първо, няма никакъв контрол от страна на ръководството, въпреки че правят бледи напъни да следят, но дефакто на никого не му пука и второ, всеки от онези 70% желае да се прави на интересен, различен, а най-гадното - да минава между капките, между вратичките на наредбата за униформи и т.н. Но затова вина имат всички, главно ръководството на училището. Ако залегне текст в който се казва, че всеки ученик, дошъл на училище без униформа, се отстранява до края на деня (автоматично на момента получава отсъствия съгласно броя на учебните часове) плюс глоба от 50 лв. за родителите, която да се заплати в едноседмичен срок, аз гарантирам, че при добър контрол от страна на ръководството до 1 седмица в даденото училище няма да има НИТО ЕДИН човек без униформа. Защото в България това е начинът - бръкни му в джоба, вземи му пари, накажи го възможно най-тежко за да се оправи. Ако не - вратата и навън. При повторно нарушение - изключване и сумата в петорен размер. А не както е досега - пишат се едни глупави наредби и правилници, в които нещата са дадени общо и повърхностно, винаги има вратички в тях и съответно всеки е прав за себе си - и училището, че има наредба, и ученикът, понеже наредбата е писана некадърно.

Подобни примери в нашата държава има много. И няма какво да се чудим защо нещата не вървят - ами нямам как при условие, че тарикатлъкът, лъжата, кражбата (по възможност на държавно или служебно) са приведени в култ още от най-ранна детска възраст. И тук добавям: "За милиони няма закона, за кокошка няма прошка" - народна мъдрост (защото, все пак, законът си е за КОН, никъде не пише да е за ЛЪВ).