- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
@defender, драги, хайде замисли се дали не са му жалки доводите.
1. Щом има полза от живота, то той не може да свърши със смъртта. (Как следва едното от другото?)
2. "Но да ми казвате , че след смъртта всичко свършва ми звучи доста тъпичко." (Щом му звучи глупаво, значи е грешно?)
Последно редактирано от Chacho : 08-09-2012 на 08:41
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
аз и не съм говорил за неговите додови, къде видя да съм казал нещо за неговото мнение.............. замисли се
Скарлет го е казала с резон, не знам защо реши да я апострофираш. Ще се радвам, ако демонстрираш по същия начин защо и ти мислиш, че "нашите" доводи са жалки. И без това ми е интересно кои точно доводи визираш, след като се изказваш толкова безконтекстно.
Последно редактирано от Chacho : 08-09-2012 на 08:50
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да де, така е, хора всякакви, но аз имах предвид повече онзи нов забързан начин на живот, който ние тук на Балканите не познаваме. Аз ти говоря за онези в Западният свят дето по цял ден говорят по телефони, бързат за делови срещи, бъхтят се като животни, целият им ден минава в тревоги и безпокойства какво ще стане, за такива хора ти говоря и това колко са безсмислени тези неща и как целият им живот минава така. Или пък онези в Азия които само цял ден работят като мърши, вечер ядат, спят и на другият ден същото се повтаря. Това е глупаво. Да живееш така само за да изхранваш семейството си значи липса на собствено самосъзнание, мисъл и това е много животински смисъл на живот. Но не ме разбирай погрешно, не съм против работата и съвсем не казвам че трябва да живеем всички като клошари. Както се казва, мизерията е по-поносима когато имаш нов Мерцедес. Казвам просто че това ламтене за пари и ежедневните безсмислени глупости, с които си товарят мозъците хората, са напълно ненужни.Естествено на нас българите, тези неща са ни сравнително далечни. Затова и не можем да разберем чужденците, които като дойдат тук и казват че им харесва.
Хаааайде поне веднъж кажи нещо конкретно бре..... Само увърташ и нищо не казваш. Това че нашите доводи пречупени през твоята призма са смешни, навярно е така. С всеки човек е така, всеки човек има призма и тя пречупва всичко което той види, чуе и т.н. И това е така защото човекът е крайно несъвършенно същество, когато говорим за възриемане на информация. За пример давам една проста игра на развален телефон. Всеки чува различно и казва различно, с което историята напълно се променя. Друго интересно е че човека пречупва нещата през призмата си, така както му е угодно и в съответствие с вътрешните му желания и недостатъци, но това е друга тема. И тъй като някой разумни хора са разбрали този простичък несевършен механизъм на човешкото възприятие, хората са измислили машините, уредите, математиката, физиката и т.н., които да отчитат и обработват информация вместо хората. Защото уредът и машината нямат призма, точните цифри и уравненията нямат призма, и тук е фундамента на НАУКАТА, която ти толкова отричаш. Научните доводи не са пречупени през никаква призма, и съвсем случайно именно същите доводи сочат в полза на атеистите..... А сега кажи защо твоите доводи са по-истински? Все пак ти сам казваш че са пречупени през твоята призма.... Същото обаче не можеш да кажеш за доводите на науката....
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-09-2012 на 10:00
Добре де, добре, откъде мога да знам как точно виждаш "нашите" доводи? Важното е че не ги приемаш нали? Аз те питам с какво твоите доводи са по-добри? Вече ти казах защо "нашите" имат повече истинна стойност. Но ти eстествено се хващаш за думичките, а за другото си затваряш очите. Изтъкни някакви логично обосновани аргументи...... поне един дай. А ти само се оправдаваш като малко дете - " Ама аз исках да кажа това, ама онова, но аз не съм казал това в такъв смисъл......бла бла бла"
Имам много gif-ове и нямам с кой да ги споделя......
![]()
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-09-2012 на 11:11
ти кво очакваш, да тръгна сега да те карам и убеждавам да вярваш в Бог ли....
не случайно един мъдър човек беше казал, че вярата е въпрос на съвест.
аз не мога да се боря с гордостта на човечеството, а и не искам, затова и си поставям предел, до който да си позволявам да говоря и да не го преминавам.
хехе, тарикатче......
Последно редактирано от defender : 08-09-2012 на 11:19
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-09-2012 на 12:54
всеки трябва да изживее собствения си живот и да премине през собствените си уроци, вразумяването не е лек процес.
какви точки трупам бре иване, ти познаваш ли изобщо писанието и вникнал ли си в същността му.
ПП: от гледна точка на православието, разбира се.
Последно редактирано от defender : 08-09-2012 на 12:00
Да, виждането над живота и всичко заобикалящо ни се променя с възрастта и преживяванията. Точно поради тази причина дадох обяснение на науката. Машините, измервателните уреди, цифрите, уравненията и т.н. не могат да се "вразумят", те нямат преживявания, и затова винаги показват едно и също. Например ако през зимата стане 25 градуса в стаята ти, ще викаш "Ебаси жегата", ако през лятото в стаята ти стане 25 градуса ще викаш "Ебаси студа". Но за термометъра си е все 25 градуса. Сега разбираш ли? Науката дава безброй подобни "измервания", които ясно показват че няма Господ. Сега ти ми дай някакви подобни аргументи, непроизлизащи от човека, които да дават сведения за съществуващ Господ? Не можеш, защото няма такива.
Ъъъъ, това беше шега...... Въпреки че за някои като npp си е истина.
Офффф сега разбирам защо gandalfepi4 вече не пише тук...... Остави го това на мира, това беше просто закачлива шегичка. Под това да трупаш точки пред шефа, имах предвид онези мисионери и "свидетели" които вярват че като те конвертират към тяхната религия, по този начин ще отидат в рая. Ти явно не си от тях, но все пак това беше просто шега. Не се хващай за малките работи, а отговори на другата част от поста ми. Вместо това ти почваш да ми обясняваш за някакви точки. Това да "трупаш точки пред шефа" е просто израз на речта, лаф..... Толкова ли не може да ти го побере главата? Ти си отчайващо тъп. Просто отговори на другата част от постта.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-09-2012 на 12:53
Ма чакайте малко бе , аз никой не убеждавам в нищо , нито пък слагам етикети кое е грешно, и кое е правилно.Казвам просто ,че според мен е глупаво.Нямам ли право на мнение? Нали затова е този пост?Относно това ,че съм на 19 ..не че нещо , но съм видял от живота доста повече от някои хора за цял живот , затова нека не си пускаме някакви нападки.Това да вярваш в нещо/някой не означава , че трябва да чакаш да ти падне златната ябълка в ръцете , защото си казал молитва или прочие.. Просто аз немога да приема , че живееш някакъв период там 20-40-60 години и след това край.Не веднъж ми се е случвало да усещам чуждо присъствие или подкрепа в труден момент..няма да изпадам в подробности , не всичко може да се докаже научно.Някои неща просто се усещат.Така или иначе не съм чаааак толкова религиозен .. дори смятам , че преувеличаването е някак си сектантско и странно.Отричането от религията , обаче , също не ми допада , та така![]()
Първо - не, нямаш право на нищо. Ако ГДБОП ти нахълта в стаята и ти каже да не пишеш тук(или някъде другаде) или ще влезеш в затвора, тогава правото ти на мнение отпада. А правото не е право, ако могат да ти го отнемат. Това което имаш ти е временна привилегия, която по всяко време може да ти бъде отнета.Същото се отнася и за правото на живот и другите права.
Второ - Това че нещо ти изглежда глупаво, не значи че не е така. Глупаво е да имаш апендикс - той с нищо не ти помага, може да се възпали и да умреш от него. Няма абсолютно никаква функция и никакво предназначение. И въпреки това е там. Така че, това че нещо е тъпо, не е никакъв аргумент.
На никой не му пука какво приемаш и какво не. На Живота и Смъртта още по-малко.
Това че усещаш нещо не значи че е реално. Аз като се напуша понякога усещам че съм в космически кораб и пътувам в космоса. Даже мога и да го видя. Това не значи че е реално нали?
докато някои се занимават с духовна себереализация мислейки си че като се грижат предимно за своите собствени души правят най-великото нещо на света, други, такива като Исус и Неговите Светии, спасяват "задниците" не само на така загрижените за себе си духовни себереализатори, но и на още неизброимо за нас множество човеци, най-големият абсурд в сферата/областта на вярата е когато някакви шантави човеци от индия и въобще от (така да се каже) "хинду"-зоната започнат да прииждат и да обясняват как единствено някаква си духовна себереализация не е егоизъм, но процес на премахване на т.нар. от тях "его", който на всичкото отгоре обикновено трае до краят на живота за онези, които веднъж тръгнали по нейният път, продължат до го извървяват докрай, а дори и самото название "себереализация" говори за една най-голяма себичност, а да не говорим за системата и въобще като цяло, която се състои от всякакви себични пророчества и себични модели на поведение в вярата, Исус и Неговите Светии през цялото време са заети да работят не за своето си, но за спасението на всички останали човеци, а през това време себереализаторите са заети предимно с някакви си възвеличени: съзерцания, медитации, ритуали, теоритизиране, и идолопоклонения, от които неща ползата може да бъде само за тях
"Исус Христос е същият вчера днес и до века. Не се завличайте от разни и странни учения(т.е. от различни или странни вероучения); защото е добре сърцето да се укрепява с благодат(т.е. с любов към останалите човеци), а не с наредби за ястия(т.е. а не с духовни работи), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях." Евреи 13: 8-9
Последно редактирано от npp : 08-09-2012 на 20:09