.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 146
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    еретици са такива не кръстени езичници, лъжесвидетели-оратори, пишман-спасители (на плажа)
    ти колко човека си спасил не по-малко от посочените в Новият Завет ученици на Исус?!, или поне на колко човека наистина си свидетелствувал Блага(-та) Вест не по-малко от Исусовите ученици?!, едва ли има и един, а ние досега най-малкото сме свидетелствували съвършена(-та) Блага Вест на хиляди човеци, но не се хвалим с себе си
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 12:17

Мега фен
    аз не мога да спасявам, нито сам мога да се спася, затова е изкуплението на Спасителя.
    а ти за какъв изживяваш - някакъв втори Христос ли.
    Ти дори като говориш и говориш в множествено число, като че ли чрез тебе говори Бог Отец и Христос.

Мега фен
    аз не мога да спасявам, нито сам мога да се спася, затова е изкуплението на Спасителя.
    а ти за какъв изживяваш - някакъв втори Христос ли.
    Ти дори като говориш и говориш в множествено число, като че ли чрез тебе говори Бог Отец и Христос.
    ти като вярващ показваш че въобще не пазиш заповедите на Бог и Исус като по този начин разчиташ само на някакво супер безпричинно свръхестествено спасение от Тяхна страна, като освен че хулиш пратените от Тях, хулиш дори и самите Тях, а виж какво е писано:

"Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему." Йоан 14: 21,

"Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него. Но ако някой пази словото Му, неговата любов към Бога е наистина съвършена. По това знаем, че сме в Него. Който казва, че пребъдва в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос. Възлюбени, не е нова заповедта, която ви пиша, но е стара заповед която сте имали отначало; старата заповед е словото, което сте чули. Но пак е нова заповедта, която ви пиша, което нещо е истинско и в Него и във вас; защото тъмнината преминава, и истинската светлина вече свети. Който казва, че е в светлината, а мрази брата си, той и до сега е в тъмнината. Който люби брата си, той пребъдва в светлината; и в него няма съблазън. А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му." 1 Йоаново 2: 4-11,

"Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време. От нас излязоха, но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас." 1 Йоаново 2: 18-19,

"каквото и да поискаме, получаваме от Него, защото пазим заповедите Му и вършим това що е угодно пред Него. И Неговата заповед е това: да вярваме в името на Сина Му Исуса Христа, и да любим един другиго, както ни е заповядал. И който пази неговите заповеди, пребъдва в Бога и Бог в него: и по това познаваме, че той пребъдва в нас, по Духа, който ни е дал." 1 Йоаново 3: 22-24

дори и самият Христос не е смеел да говори от себе си, а кои сме ние че да свидетелствуваме Словото не от Отца и Исус, а от себе си?!, ето защо ние свидетелствуваме Словото само от Тях и Техните истински Светии, и не смеем да правим това от себе си

"Тогава рече Исус: Когато издигнете Човешкия Син, тогава ще познаете, че съм това което казвам, и че от Себе Си нищо не върша, но каквото Ме е научил Отец, това говоря." Йоан 8: 28,

"Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец." Йоан 12: 49-50,

"Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела." Йоан 14: 10

просто няма как да сме по-мъдри от Бог Отец и Господ Исус Христос дори и чрез посредничеството на техните истински Светии и Ангели, за това говорим в множествено число, понеже Словото не е от нас, но от Тях и чрез техните истински Светии и Ангели, но ние не правим това за да се изживяваме, но единствено за да изпълним Волята на Отца, ние сме просто човеци, и не сме нито Бог, нито Христос
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 12:47

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ти като вярваш показваш че въобще не пазиш заповедите на Бог и Исус като по този начин разчиташ само на някакво супер безпричинно свръхестествено спасение от Тяхна страна, като освен че хулиш пратените от Тях, хулиш дори и самите Тях, а виж какво е писано:

"Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему." Йоан 14: 21.........
    Ти някакъв съдник ли си ми нещо?

Ами то е ясно, че спасението е съвместен процес зависещ от личната свободна воля и изкуплението на Спасителя.

Мега фен
    ти някакъв съдник ли си ми нещо?
    ами то е ясно че спасението е съвместен процес зависещ от личната свободна воля и изкуплението на Спасителя.
    ние не те съдим, но ако твоята воля е да бъдеш спасен от Спасителя и (ти) си вярващ, но не пазиш Неговите заповеди вършейки неправда в вярата, тогава не рискуваш ли от първи да станеш последен?! според както е писано:

"И тъй, от плодовете им ще ги познаете. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие(т.е. духовно/религиозно беззаконие, неправда в вярата). И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара; и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара. И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък; и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна, и падането й бе голямо." Матей 7: 20-27
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 12:53

Мега фен
    ние не те съдим, но ако твоята воля е да бъдеш спасен от Спасителя и (ти) си вярващ, но не пазиш Неговите заповеди вършейки неправда в вярата, тогава не рискуваш ли от първи да станеш последен?!
    ами аз винаги съм бил последен................... затова и не спасявам, както някои лежесвидетели-спасители и изпълнители на заповедите (по техни думи ).
    Последно редактирано от defender : 08-14-2012 на 12:59

Мега фен
    ами аз винаги съм бил последен................... затова и не спасявам, както някои лежесвидетели-спасители и изпълнители на заповедите (по техни думи ).
    не забравяй че има разлика между последен по отношение на неправда(-та), и последен в непрестъпването на установените от Бога правила в вярата, а ние никога не сме твърдяли че Бог ни е дал/пратил просто да спасяваме, но сме изповядвали че сме свидетели на истинският Господ Бог, понеже това и е, което Той ни дава да бъдем
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 13:07

Мега фен
    нали си "свидетел" на словото, значи би трябвало да знаеш в кои смисъл го казвам, според духа на словото.

Banned Повече от фен

Мега фен
    нали си "свидетел" на словото, значи би трябвало да знаеш в кои смисъл го казвам, според смисъла на словото.
    ти показа единствено че си от последните в непрестъпването на установените от Бога правила в вярата, но не и че си последен по отношение на възгордяването

Мега фен
    Бог ни е дал/пратил просто да спасяваме, но сме изповядвали че сме свидетели на истинският Господ Бог, понеже това и е, което Той ни дава да бъдем
    Всъщност ти се изживяваш за някакъв нов свети апостол Павел, ясно...............

Мега фен
    Всъщност ти се изживяваш за някакъв нов свети апостол Павел, ясно...............
    не, както и вече неведнъж по-рано изповядах, аз не съм апостол, нито дякон, нито епископ, нито пророк, но просто човек, чрез когото истинският Господ Бог реши да свидетелствува Своето Слово, Той може да прави това чрез когото Си поиска, защото е Богът на цялата безкрайна за нас човеците вселена

Мега фен
    но това което свидетелстваш е около 80% лъжа и се разминава със свидетелствата на словото на светиите и на Православието.

"Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде."

Сега кво правим, душа? Еретици ли да бъдем или кво?
    Последно редактирано от defender : 08-14-2012 на 13:23

Мега фен
    но това което свидетелстваш е около 80% лъжа и се разминава със свидетелствата на словото на светиите и на Православието.
    Сега кво правим?
    ние не свидетелствуваме лъжливо Слово, но само истинното от Господ Бог, много пъти когато ти претендираше че ние свидетелствуваме лъжливо Слово те питахме къде и кога сме направили това, но ти така и не можа да докажеш за лъжливо дори и едно нещо от свидетелството, което Бог свидетелствува чрез нас, а сега отново правиш опити да ни клеветиш без да посочваш никакви 100%-тови доказателства, ето как хулиш истинският Господ Бог и неговите люде

Мега фен
    ние не свидетелствуваме лъжливо Слово, но само истинното от Господ Бог
    да бе, Православието е на над 2000 години, първоприемник на Христос и апостолите, с живота, примера и свидетелството на хиляди светци, а npp-пинчо (спасителя) и лъжесвидетелството му са сигурно едва на 30г. (има-няма), поредната съвременна секта.
    И кои сте вие, колко сте във вашата нова секта - 10 човека имате ли, засега.

много пъти когато ти претендираше че ние свидетелствуваме лъжливо Слово те питахме къде и кога сме направили това, но ти така и не можа да докажеш за лъжливо дори и едно нещо от свидетелството, което Бог свидетелствува чрез нас,
    поне 5 пъти досега съм ти ги изброявал

Мега фен
    да бе, Православието е на над 2000 години, първоприемник на Христос и апостолите, с живота, примера и свидетелството на хиляди светци, а npp-пинчо (спасителя) и лъжесвидетелството му са сигурно едва на 30г. (има-няма), поредната съвременна секта.
    И кои сте вие, колко сте във вашата нова секта - 10 човека имате ли, засега.
    точно това че колкото дадена религия е по-възрастна толкова повече това крие много рискове все повече човеци да са оставили там някакви неточни или неправедни свидетелства, понеже много хора са минали оттам, а както казва Исус:

"Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях. Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират." Матей 7: 13-14

дори и според математическата теория на вероятностите е така, колкото по-стара и популярна, толкова повече хора са минали оттам, а ако на всеки 1000 човека само един е съвършено праведен, тогава представи си колко неправедни са трупали (от) неправедно(-то) съкровище там

те и юдеите са имали религия с хилядолетна традиция преди Исус да дойде преди около 2 хиляди години, обаче Той ги е порицавал за всичката им традиция, и ги е изобличавал че следват човешки предания вместо само онова от истинският Господ Бог и истинските Пророци

"Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха: Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб. А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед? Защото Бог каза: "Почитай баща си и майка си"; и - "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви". Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу, - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума. Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: - "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене. Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди"." Матей 15: 1-9,

"Тогава дойдоха при Него фарисеи, които, изпитвайки Го, казаха: Позволено ли е на човека да напусне жена си по всякаква причина? А той в отговор рече: Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е от начало мъжко и женско, и е казал: "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?" Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва. Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне? Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така." Матей 19: 3-8,

"Горко на вас, законници! защото отнехте ключа на знанието; сами вие не влязохте, и на влизащите попречихте." Лука 11: 52

ние нямаме секта, нито вероизповедание, ние сме малко на брой свидетели на истинският Господ Бог, които лично самият Той е избрал за такива, без те да са посвещавани от хора или в човешка религия

поне 5 пъти досега съм ти ги изброявал
    Бог ни подсеща че колкото пъти си посочвал свидетелства против нас, толкова пъти те са били неоснователни
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 14:34

Мега фен
    Бог ни подсеща че колкото пъти си посочвал свидетелства против нас, толкова пъти те са били неоснователни
    Добре нпп-пинчо ето давам ти само един пример - ти "свидетелстваш", че не било необходимо кръщение и не било необходимо да се вярва, и аз ти показвам, че грешиш, ето:

"15. И рече им: идете по цял свят и проповядвайте Евангелието на всички твари.
    16. Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден."

какво по-ясно от това..............
    Последно редактирано от defender : 08-14-2012 на 15:11

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    indeed

Мега фен
    Добре нпп-пинчо ето давам ти само един пример - ти казваш, че не било необходимо кръщение и не било необходимо да се вярва, и аз ти показвам, че грешиш, ето:

"15. И рече им: идете по цял свят и проповядвайте Евангелието на всички твари.
    16. Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден."

какво по-ясно от това..............
    и ние ти обяснихме много пъти че когато в Новият Завет се казва "ще бъде спасен" или "ще се спаси(-ш)" и т.н. най-напред се има предвид че който (иска да) служи на спасението от(което е в) истинският Господ Бог, той (трябва да) служи на съвършено(-то) спасение за цялото човечество, като по този начин същият работи не само за спасението на всички други, но и за своето собствено в дългосрочен план считано през циклите на вечността, просто не познаваш терминологията и фразеологията на Писанието, а тя не е разбираема единствено чрез четене, но трябва да имаш откровение, иначе няма как да я разбереш, и при все че ние ти разкрихме най-основни(-те) неща, ти си продължи да ни обвиняваш че лъжем, което на Светото Място е равностойно дори на коварство според както и Бог е говорил чрез пророк Данаил, а "кръщение" означава, "благовестяване", което пък означава да се работи за приготвяне(-то) на човеците да наследят вечен живот, а "вечен живот" означава не само който трае до краят на вечността, но въобще пълен, сиреч, напълно осигурен живот, или, живот с пълна реалиция, или, пълна реализация на живота, което трябва да бъде още тук в този свят, понеже според правдата на истинският Господ Бог, когато се осигури пълно спасение още тук в този свят, тогава ще бъде напълно сигурно че (ще) има и пълно спасение в бъдещия, дано сега си разбрал, понеже да се свидетелствува едно и също от Словото непрестанно на едни и същи хора не е признак за това че те са достойни да разискват с истинският Господ Бог и неговите светии/люде, така ти хем не вярваш в Божията Истина, хем бързаш да се препираш с Светите люде, които Я познават, това на езика на Библията се нарича "горчива завист" и "крамолничество" и се смята за една от най-големите хули против Св. Дух, а ние най-малкото го наричаме дон-кихотщина и санчо-пансщина, понеже погледнато отстрани е най-малкото точно това
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 15:32

Мега фен
    и ние ти обяснихме много пъти че когато в Новият Завет се казва "ще бъде спасен" или "ще се спаси(-ш)" и т.н. най-напред се има предвид че който (иска да) служи на спасението от(което е в) истинският Господ Бог, той (трябва да) служи на съвършено(-то) спасение за цялото човечество, .................
    нпп-пинчо, а не мислиш ли, че точно някъде от тук започва ТВОЯТА ИЗМИСЛИЦА на словото, която ти наричаш "свидетелство"........................ Помисли си.

отделно виж колко думички привнесе от себе си към цитата, че почти измени същността му.
    Последно редактирано от defender : 08-14-2012 на 15:35

Мега фен
    нпп-пинчо, а не мислиш ли, че точно някъде от тук започва ТВОЯТА ИЗМИСЛИЦА на словото, която ти наричаш "свидетелство"........................ Помисли си.
    не нашето, но това твоето е измишление, след като дори и в тази тема засвидетелствувахме достатъчно по въпроса за основните принципи на вярата, според които (пак повтаряме) вярващия не трябва да търси своята си полза, но ползата на всички други човеци за спасение в вечен живот на всички тях, което наистина е възможно за осъществяване единствено от самият истински Господ Бог, но затова пък вярващите трябва да проявяват съвършена любов към човеците и така да ходатайстват (чрез молитви) пред(към) Него за тяхното пълно спасение, като за все още съществуващите(или живеещите) в този свят, за тях то трябва да бъде още тук, ето цитат по въпроса от по-предишен отговор от същата тази тема, който написахме днес, но ти сякаш пак си игнорирал:

именно правилната вяра и молитва ускоряват Неговото събуждане, например ако цялото човечество започне да вярва и да се моли правилно, тогава е абсолютно сигурно че истинският Бог съвсем скоро ще се събуди напълно и ще отърве човечеството от злото веднъж завинаги, затова Исус е казал:

"Искайте(т.е. искайте добрите неща), и ще ви се даде; търсете(т.е. търсете истинският Бог), и ще намерите(т.е. и Той ще яви Себе Си вам); хлопайте(т.е. настоявайте за това), и ще ви се отвори(т.е. и ще постигнете нужните резултати много по-скоро отколкото иначе), защото всеки, който иска(т.е. защото всеки, който иска добрите неща), получава; който търси(т.е. който търси истинският Бог), намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори(т.е. и всеки който настоява за това, той постига нужните резултати много по-скоро). Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия(сиреч, нещо, което е опасно за неговото здраве и неговият живот)? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага(т.е. добри неща) на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12

както се вижда (и) от последното изречение на този пасаж(Матей 7:7-12), в основата на вярата е вярващите да работят не за собствената си полза, но за ползата на другите човеци

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи(т.е. нито на духовни), ни на гърци(т.е. нито на невярващи), нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. за всичко добро, което те искат или се нуждаят), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33

това е в основата на правилната вяра и молитва, което ускорява събуждането на истинският Бог и може да Го събуди напълно дори още сега веднага, всичко зависи от вярващия, доколко той вярва правилно и постоянства в правилната вяра
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 15:44

Мега фен Аватара на RagioL
    Гледам, се отдавате на банални глупости.
    А аз мисля да вкарам малко спам: http://www.youtube.com/watch?v=wBf4C3VCxuI
    http://www.youtube.com/watch?v=QjdgKsVxOdw

Banned Повече от фен
    Queen of the damned - много як филм, гледал съм го много пъти, а саундтрака е още по-як.

Eто малко Джими Хендрикс, да се поуспокоят религиозните идиоти

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Хората имат свободна воля и "благодарение" на това могат да вършат зло, това е цялата работа. Макар че има и ситуации в които това да не важи точно така, но по принцип е основната причина.
    Изключително очевидно е и отричането му е стъпка назад към невежеството.
    А и ако питаме другите хора, сигурен съм че всички, атеисти, психолози учени и вярващи в различни религии поне 90% от тях ще се съгласят за свободната воля(че я имаме, можем да правим разлика между добро и зло и имаме свободата да вършим едно от двете а и не само това). Не разбирам с какъв авторитет го отричате.

Тука едва ли има някой учен/някой с висше образование даже/някой специалист или нещо такова по тия въпроси, и аз не съм. Но нищо не съм измислил сам от това което пиша, има си учения, книги, има си разумни тълкувания, има признати източници и т.н., и за религиозните, и за научните въпроси. Кои стои зад вашите теории или сами ви хрумнаха?
    Последно редактирано от Nam3less3 : 08-14-2012 на 20:01
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си