- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Има ли истинска любов в тинейджърските години? Какво ви кара да вярвате или не в това
Когато хората научат и усетят разликата между увлечение, харесване и любов, ще разберат, че има. А вие сте объркани, понеже всеки в днешно време говори неща, чиято сила и същност не разбира. И докато всеки сам не проумee за себе си кое каква стойност има, какво получава и какво дава в замяна, каквото и да ти каже друг, няма да те удари прозрението. Трябва повече мисъл и морал, по-малко "кеф" и живeeне с празни химери. Докато всеки е егоист и обвивиката го кара да трепва, а не истинското "аз" на другия да го интересува, ще има ред сълзи и сополи, безбройни връзки и самотни хора. Понеже много се отклоних, но наистина няма смисъл от обяснения - има истинска любов, но някои не я намират и цял живот, защото са "кухи" и "бедни" за истинското и възвишеното, а преди едно 18/19 години - не, това си е детска работа, няма истинска любов тогава.
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Sisi, според мен не е точно така. Има хора които се запознават в ученическите си години, и връзката им продължава с десетилетия. Аз лично познавам такива хора. Те са вече на възраст но любовта и привързаността им е факт. Без съмнение тези случай са много редки и може би света в който живеем в момента е доста по-сложен от това което е било преди години, но все пак за мен има такава любов.![]()
Има ,разбира се...Всеки има първа любов в тийн годините си,а друг е въпросът дали ще е споделена или не .
Съгласна съм и с това.Според мен не е точно до възраст. Различните хора израстват различно. За да поддържаш една връзка исински красива, жива и да е толкова стабилна, че да преминава през всички възможни проблеми и трудности без да се разклаща, трябва да си осъзнал и да си приел нещата от поста на JagAlskarDig. Кога ще стигнеш дотам зависи от много неща. Нищо не пречи и да се случи по-рано. Също нищо не пречи и да се случи вече след като си намерил човека и си в процес на изграждане на връзка.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Съгласих се до това изречение. Не съм сигурна обаче дали не го разбирам по различен начин, ако е така .. поправи ме. Не смятам, че в любовта трябва да забравяш себе си (твоето "аз") и да поставяш на първо място другия. Любовта се изгражда от двама и не трябва да има водещ и следващ, а равнопоставеност. В другия случай просто нещата рано или късно правят единия нещастен.
Извън това .. на много хора представите за "любов" си остават на думи и са силно изкривени от филми/книги. Много от тях дори не се замислят за какво иде реч, защото е по - лесно да кажеш на втория ден "Обичам те!" и да се чувстваш като човек, имащ смислена, стойностна и сериозна връзка. Да не говорим, че вече не се срещат възпитание, кавалерство, съобразителност, сериозност у хората, а се очакват нереални отношения от тях.
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3