.
Отговор в тема
Страница 22 от 34 ПървиПърви ... 1218192021222324252632 ... ПоследнаПърви
Резултати от 526 до 550 от общо 827
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    В Старият завет има заповеди за убийства. Нима Старият завет не е самото божие слово ?

14. Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си.

Виж сега, много би ми харесало да не работя в събота и на мен и на цялото човечество. Само където тая икономика ще рухне ако всички решат, че в събота няма да се работи щото видиш ли бог бил казал така. За мен подобна заповед е нелепа.

За да не кажеш, че и тук има някаква символика, продължавам с цитат от самата библия

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден;
    33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви);
    34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него.
    35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.
    36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея.

Ехххххх, много мъдро и морално. Къде да търся символиката тук, след като ясно си пише, че човека събирал дърва в съботен ден и за тва бил убит с камъни. Има още десетки примери с подобни нелепи заповеди.
    Моисей така е възприемал нещата, това е било преди хиляди години, не случайно идва Христос, и казва, нима ако агнето ви падне в кладенец в съботен ден няма да го извадите?
    Преди да се занимаваш със Стария завет, разбери Новия.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Nameless значи ти търсиш мъдрост и смисъл в притчите и библейските текстове, и донякъде отричаш буквалният прочит на Библията. Техническите подробностти остават на страна, а ти попиваш само мъдростта. И въпреки това вярваш че има Бог, придаваш му някакви черти и вярваш буквално че Той съществува и ти като водиш праведен живот - ще отидеш при него. И тук естествено идва въпроса ми и към теб, и към дефендър - КАК БЕ ДЕБА СИ ИЗБИРАТЕ КОЕ ДА ЧЕТЕТЕ БУКВАЛНО И КОЕ СИМВОЛИЧНО? И тъй като неведнъж вече ти го зададоха този въпрос, а ти все отговаряше нещо от сорта "То затова си има книги и тълкувания, кое как да се приема", аз искам да те питам. Ти след като не знаеш напълно правилните тълкувания на Библията, защо изобщо си християнин? Това че някакви си хора, по-умни от теб, могат да направят правилно тълкувание на Библията, достатъчно ли е да се осланяш на тяхните думи и да бъдеш християнин. Това не е ли като тези измислени атеистчета дето изобщо не разбират от наука, но я използват за да "докажат нещо"? И докато тези атеисти, използват чуждия труд на готово и си правят заключение и доказателства, то те поне знаят самите аргументи, нищо че не са ги измислили те. Докато ти не само че се осланяш на друг труд и тълкувание, но самия ти дори не знаеш въпросните тълкувания. Така не падаш ли дори по-ниско от нивото на едно пишлеме, което поства псевдо-научни факти, за да докаже че Господ не съществува? Казваш че има правилни тълкувания, но самия ти дори не ги знаеш. Тогава защо изобщо си християнин?
    Хората, писали тия тълкувания, са повлияни от Святия Дух, нещата далеч не са само философски. Това са работи, свързани с вярата, която ако си атеист е трудно да схванеш(не е просто някаква си вяра), доста по-дълбоко е всичко.
    Иначе дефендър написа - "що се отнася до това че Библията не трябвало да се приема буквално това е така т.е. заповедите не трябва да се изпълняват по буква.
    Всяко изискване на нравствения закон не се изпълнява сляпо, формално, механично и бездушно, а се поставя в хармония с духа на целия закон."
    Нещата се тълкуват по разумен начин и в духа на християнството, но ако не си вярващ няма как толкова да ги тълкуваш, ще е така все едно четеш на друг език.

Мега фен
    Ей смешко, само се правиш на интересен и увърташ. Говориш някакви глупости, а Неймлес като каже някакви по-малко глупости и ти се съгласяваш с него, защото се струват по-логически обосновани. Ако почнеш тука да говориш надълго и нашироко, ще изпишеш 1 тон глупости, а ако дойде някой малко по-умен,знаещ и разбиращ християнин, сигурно и с него ще почнеш да се съгласяваш, стига да е кохерентно с християнството. Жалка история си ти, посредствен олигофрен. Мястото ти изобщо не е в този форум.
    я виж бе ушо, кво ми се дръвчиш

ето виж какво пише в Библията

„Буквата убива, а духът животвори“ (2Кор.3:6).

тогава как да ти кажа че не съм съгласен с namless, що се отнася до въпроса за буквалистичното изпълнени на закона, не мога да си кривя съвестта.

аааамаха

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Хората, писали тия тълкувания, са повлияни от Святия Дух, нещата далеч не са само философски. Това са работи, свързани с вярата, която ако си атеист е трудно да схванеш(не е просто някаква си вяра), доста по-дълбоко е всичко.
    Иначе дефендър написа - "що се отнася до това че Библията не трябвало да се приема буквално това е така т.е. заповедите не трябва да се изпълняват по буква.
    Всяко изискване на нравствения закон не се изпълнява сляпо, формално, механично и бездушно, а се поставя в хармония с духа на целия закон."
    Нещата се тълкуват по разумен начин и в духа на християнството, но ако не си вярващ няма как толкова да ги тълкуваш, ще е така все едно четеш на друг език.
    Това беше най-малоумното, половинчато и неаргументирано оправдание, което съм чувал.

ПС: Упссс, извинявам се, току-що видях това на дефендър, а то е далеч по-малоумно от твоето.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-30-2012 на 18:33

Мега фен
    аз ти отговарям на по-предишния пост бе, дето ме нападаш, а не на последния ти въпрос.
    червена щърбава медузо, ...........мумийо де, обърках

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ами измисли по-умно
    Влез в ролята на защитник на християнството. Сори че не ти харесват тия неща, но реалността е такава.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    „Буквата убива, а духът животвори“ (2Кор.3:6).
    Значи ако някой напълно изперкал християнин в лузницата, почне да пише с лайна по стените на изолатора, ще приемаш и неговите думи за истина. Все пак нали не са важни самите думи, а духът който ги възприема?

Но иначе сериозно, разбирам аргумента ви, че религиозният човек и нерелигиозният човек четат по различен начин Библията. Това е така и не се отнася само до четенето. Човек не може да разбере нещо напълно, ако не е част от него. Но точно там е разликата между науката и религията. Наукатата и неините доказателства са там и са истина, без значение дали вярваш в тях. Просто защото не вярваш в гравитацията, не значи че тя спира да действа.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Моисей така е възприемал нещата, това е било преди хиляди години, не случайно идва Христос, и казва, нима ако агнето ви падне в кладенец в съботен ден няма да го извадите?
    Преди да се занимаваш със Стария завет, разбери Новия.
    Че защо ми е да ги гледам в обратен ред ? Хайде пак двойния стандарт.

Поста ти много ми напомня на това
    http://www.thinkatheist.com/photo/at...context=latest
    Последно редактирано от Rebirthing : 08-30-2012 на 18:44

Banned Повече от фен
    аз ти отговарям на по-предишния пост бе, дето ме нападаш, а не на последния ти въпрос.
    червена щърбава медузо, ...........мумийо де, обърках
    Знам на какво ми отговори бе, крастав транссексуален плашипутарник. Но също така написа и обяснение на въпроса ми към неймлес, затова приех и твоето като оправдание.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Не се обиждайте де.Много сте умни всичките де иначе немаше да е такъв хубав спор аз аз се чудя още на коя страна да застана или да запазя неутралитет.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Не се обиждайте де.
    Sorry. Прощавай Станчо.

Banned Повече от фен
    Sorry. Прощавай Станчо.

искам defender i namelessssssss да ми кажат дали вярват в извънземни.!

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Не изключваме извънземните

кВО ВЯРВАТЕ ЛИ?Или не че не разбрах

Banned Повече от фен
    То идеята че извънземни са манипулирали човешките гени и са дали тласък на технологията и знанието, е много по-вероятна и логически обоснована от идеята, че някакъв си мистериозен Бог ни е създал.

То идеята че извънземни са манипулирали човешките гени и са дали тласък на технологията и знанието, е много по-вероятна и логически обоснована от идеята, че някакъв си мистериозен Бог ни е създал.
    да и аз това мисля,че е станало поне за нас хората,за извънземните не знам ;д

Питам ги,защото християните обикновено отричат извънземните,не знам защо,защото това са измислици сигурно като другите богове и религии

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Някои.Аз никога не защитавам някаква измислица.
    И кое по-точно си усвоил? Разкажи де, интересно ми е. Предполагам няма нужда да те осведомявам за становището на науката за споменатите астрални проекции, телекинеза и прочие?

Относно темата с тълкуването на библията: разглеждала съм подобна литература специално от сектора "Религия" отчасти заради форума и това, което ми направи впечатление е, че различните автори също имат различни мнения по дадени въпроси един от друг. Следователно независимо дали се занимаваш професионално с тълкуване на библията или си обикновен вярващ винаги ще намериш начин да изтълкуваш написаното така, че да постигнеш съответствие със личните си представи.
    Не само, че преди векове хората са измислили бог по свой образ и подобие, но процесът продължава и днес, дори тук в този форум. И не говоря за персонификация на бог, а за божествените 'правилни' разбирания спрямо всеки един въпрос, позволяващ свободна интерпретация. Досега не съм срещала религиозен да каже "Според бог нещо е по един начин, според мен е по друг, но ще приема неговата позиция само защото е бог". Вие щяхте да имате сравнително еднакви виждания за света дори без да сте чели библията, защото въпросните са резултат от възпитание, среда, гени и какви ли не фактори, не от прочитането на една книга, дори и тя да е оказала някакво влияние. Не коментирам съществуването на бог в момента, нека съществува, но вашите разбирания нямаше да са коренно различни, ако не знаехте, че той съществува. Мисълта ми е, няма универсално обективно и единствено правилно тълкуване на библията, защото в нея всичко е въпрос на лично мнение, произлизащо от разликите във личностните характеристики на вярващите. Затова има толкова различни богове, религии, деноминации и различия между отделните им последователи. Затова и този спор е обречен, докато религиозните не го проумеят.

Banned Повече от фен

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    И кое по-точно си усвоил? Разкажи де, интересно ми е. Предполагам няма нужда да те осведомявам за становището на науката за споменатите астрални проекции, телекинеза и прочие?

Относно темата с тълкуването на библията: разглеждала съм подобна литература специално от сектора "Религия" отчасти заради форума и това, което ми направи впечатление е, че различните автори също имат различни мнения по дадени въпроси един от друг. Следователно независимо дали се занимаваш професионално с тълкуване на библията или си обикновен вярващ винаги ще намериш начин да изтълкуваш написаното така, че да постигнеш съответствие със личните си представи.
    Не само, че преди векове хората са измислили бог по свой образ и подобие, но процесът продължава и днес, дори тук в този форум. И не говоря за персонификация на бог, а за божествените 'правилни' разбирания спрямо всеки един въпрос, позволяващ свободна интерпретация. Досега не съм срещала религиозен да каже "Според бог нещо е по един начин, според мен е по друг, но ще приема неговата позиция само защото е бог". Вие щяхте да имате сравнително еднакви виждания за света дори без да сте чели библията, защото въпросните са резултат от възпитание, среда, гени и какви ли не фактори, не от прочитането на една книга, дори и тя да е оказала някакво влияние. Не коментирам съществуването на бог в момента, нека съществува, но вашите разбирания нямаше да са коренно различни, ако не знаехте, че той съществува. Мисълта ми е, няма универсално обективно и единствено правилно тълкуване на библията, защото в нея всичко е въпрос на лично мнение, произлизащо от разликите във личностните характеристики на вярващите. Затова има толкова различни богове, религии, деноминации и различия между отделните им последователи. Затова и този спор е обречен, докато религиозните не го проумеят.
    Според науката телекинезата е съвсем нормално нещо.Защото както казах чрез мозъка ние можем да насочваме енергия.Всеки мозък също така излъчва електромагнитно поле.И то въздейства на електромагнитното поле на предметите.А пирокинезата е просто друг вид телекинеза.Тогава,когато молекулите се местя насам натам бързо,тази енергия трябва да се освободи и нещата пламват.Човек има толкова енергия,че може да експлодира със силата на 8 водородни бомби.Мозъкът е тайнство така че науката в много неща не може да бъде сигурно относно него.Астралната проекция е нормално колкото и телекинезата.Няма нужда да споменавам,че според квантовата физика всичко е възможно.Учените тепърва разучават тези явления телекинеза,астрална проекция и прочие.Това,че мисълта е материя пък значи,че всяка наша мисъл се проявява рано или късно.Така,че има мноооооооого неща,които са смятани досега за невъзможни,но днес в 21 век,век на големи начуни открития и постижения,вече не е така.Никой,нито атеистите,нито християните не мога да кажа,че са прави.И на християните мога да задам въпрос,на който няма да могат да отговорят,но ще се опитат да увъртат и на атеистите също.

Атеисти:Преди големия взрив не може да е имало нищо.Нито пространство,нито време,нищо.Ако съществува дори и мултивселена,то какво е имало преди нея.Пак ли нищо,което е невъзможно.

Християни:Мисля,че няма нужда да коментирам,но все пак.Господ.Мислите го за всемогъщ.Не може да е нямало нищо преди Господ и от къде е дошъл този Господ?Да не говорим,че парадокса е точен и смислен и казва,че няма всемогъщи.

Просто както казах има въпроси,на които надали ще получим отговор и не се знае дали има такъв.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Според науката телекинезата е съвсем нормално нещо.
    Мда.. освен че като за начало противоречи на следните физични закони:

http://en.wikipedia.org/wiki/Second_...thermodynamics

http://en.wikipedia.org/wiki/Conserv...inear_momentum

http://en.wikipedia.org/wiki/Inverse_square_law

Щом като не защитаваш измислици, значи имаш необоримо доказателство. След успеха ти да преодолееш законите на физиката, те съветвам все пак да се свържеш с някоя от организациите, които предлагат около 1 000 000$ за извършена успешно телекинеза.

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Мда.. освен че като за начало противоречи на следните физични закони:

http://en.wikipedia.org/wiki/Second_...thermodynamics

http://en.wikipedia.org/wiki/Conserv...inear_momentum

http://en.wikipedia.org/wiki/Inverse_square_law

Щом като не защитаваш измислици, значи имаш необоримо доказателство. След успеха ти да преодолееш законите на физиката, те съветвам все пак да се свържеш с някоя от организациите, които предлагат около 1 000 000$ за извършена успешно телекинеза.

А за коя физика става въпрос?Защото според едната е възможно.Аз съм си го доказал на мен.Не ми пука дали ти ще повярваш.Аз не искам да си налагам вярата в тези неща,а и не мога.Просто изразявам мнение.

Мега фен
    искам defender i namelessssssss да ми кажат дали вярват в извънземни.!
    В Библията няма дори намек за съществуването на чужди извънземни цивилизации.

по-скоро това може да са някакви демонски проявления.

на този въпрос не е даден нито положителен, нито отрицателен отговор.

аз лично не вярвам в извънземни, а и това за един християнин изобщо не е на преден план.
    Последно редактирано от defender : 08-30-2012 на 20:51

В Библията няма дори намек за съществуването на чужди извънземни цивилизации.

по-скоро това може да са някакви демонски проявления.

на този въпрос не е даден нито положителен, нито отрицателен отговор.
    Ееееееееее как може бе как бе?ДЕМОНСКИ ПРОЯВЛЕНИЯ ОФФФФФФФФФФФФФФФ Извънземните съществуват бе човечеееееее.Добре аз нещо не мога да схвана.Поне като вярваш в Господ,защо не вярваш,че той е създал и други цивилизации освен нашата не мога да разбера?

Мега фен
    Ееееееееее как може бе как бе?ДЕМОНСКИ ПРОЯВЛЕНИЯ ОФФФФФФФФФФФФФФФ Извънземните съществуват бе човечеееееее.Добре аз нещо не мога да схвана.Поне като вярваш в Господ,защо не вярваш,че той е създал и други цивилизации освен нашата не мога да разбера?
    защото както казах Библията не го потвърждава, но от опита на Православната църква е имало случай на доста подобни демонски проявления - като светещи и сиящи човечета и т.н.
    Склонни към влияние на такива проявления са най-вече хора с астрални проекции или други окултистки влечения и практики.

няма да се учудя ако сега кажеш, че си бил в контакт с извънземни, ама хич даже.
    Последно редактирано от defender : 08-30-2012 на 20:58

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си