- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- В коя държава сте ?
Монреал, Канада... и май сме трима живеещите в Канада от форума, пък и останалите са в Торонтое, така е, като живееш далеч...
А ина4е езици - тук главния е френски, за колко, 7-8 месеца го нау4их на ниво да мина изпит за едно от тукашните полу-4астни у4илища и да ме приемат с втора най-висока оценка от нивото(98%), а англ не съм зле...
London, England - от 1 година вече
Atlanta, US вече 3 години съм тук, чак не мога да повярвам че мина толкова време от както напуснах България.
Иначе с английския никога не съм имала проблем. И хората тук са добре настроени към чужденци, което допълнително помага с приспособяването и т.н.
Има ли някой,който да е в Дания? и по-точно-в Копенхаген? след един месец заминавам да уча там и ми е интересно да чуя мнения![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
Deutschland
Белгия, Лиеж от 2 години. Като цяло ми харесва защото е много добър начин на живот а законите са невероятни, държавата никога не те оставя без пари дори да нямаш 1 ден работен стаж . Езика (френски) го научих невероятно бързо даже не разбрах за колко време, но първата година си скъсах гъза от допълнителни часове .. Не съм повтаряла първата година (а нашите ме убеждаваха че няма как да не повторя заради езика и да не се притенявам) а втората година завърших с най-добрия успех в класа и най-добрия по английски от цялото училище. Изумявала съм много хора, някои твърдят че имам талант с езиците (и може би са прави (blush), английския ми е много добър а започвам да разбирам и испански след като ще го уча чак другата година ) след като поправям писмени грешки на съученици белгийци О.О хората които учат френски имат на представа какво представлява писменният френски ;X . Ии така само времето не ми харесва много .. зимата е по топло от бг, но пък "лятото" доста често вали и е студено (от сорта на 20°, което си е студено за лято).
Хората ти се смеят, защото си различен...А ти им се смей защото са еднакви!
ами аз все още не съм заминала,на 21ви август ми е полета,а досега не съм била там..ти в кой град ще си? да учиш ли заминаваш,и ако да-къде?![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
Ще уча, да. В Олбор. Ти в кой университет ще си ??
~ Daydream, I fell asleep amid the flowers, for a couple of hours, on a beautiful day.. ♥
аз живея в Испания - Мадрид
идвал съм и съм си тръгвал много пъти докато миналата година не се върнах за пореден път
В Холандия, Oosterhout. Сега съм в БГ да си почина малко и през това време майката на приятеля ми се оправя с документите за къщата и декември се връщаме в Oosterhout, когато всичко е готово, ще поседим 1/2 месеца там и после заминаваме да живеем в къщата ни в Arnhem, точно с/у 1 парк е и е супер красиво. Надявам се, че там ще мога наново да си намеря приятели и все пак Холандия е малка и за 1 час всеки от познатите ми може да дойде до мен.
Холандски почти не знам. Много ми е сложен от към произношение и засега се задоволявам с перфектен английски, но не всеки холандец е навит да говори на английски.
И все пак хората в Холандия са адски добри и печени. Хем са забавни (поне тези, които съм срещала), хем винаги са насреща да ти помогнат. Когато отидохме в Oosterhout нямахме никакви мебели. Нямахме и легло, на което да спим и съседът ни ни подари 2 матрака още с опаковката, поне да не спим на земята. Страната много ми харесва. Свъкнах с дъждовното време и грозното море, но поне съм сред културни хора с класа и не слушам глупости и ценизми по цял ден.
за мое огромно съжаление- Англия
В слънчева Норвегия,който живее там ше разбере за къкво говоря. Езика много бързо го научих, даже го говоря с норвежки диалект. Имам си приятелки и много готин клас. Има някой расисти ама като им запушиш устата по български и те гледат кат гръмнати. Има ли някой друг в Норвегия.
Преди дни се прибрах в БГ от студентска бригада в Охайо, Сащ! Там прекарах почти 5 месеца и съм изключително доволен! Преди време отново бях на бригада на същото място! Другата година ме очаква окончателно заминаване за Маями, Флорида, където се предполага, че ще протече по-голямата част от живота ми! С езика нямам никакъв проблем!
Аз съм в Франция и определено езика е много труден за учене .. поне за мене.
холандия.. от 2 месеца![]()