- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
миналия път слагах мляко, пак стана така, а и много мирише... хумата не изсушава ли много?
косата ми е толкова суха, че се заплита...
^ щом е толкова суха изключваш хумата !
Чебурашке, някакво спрейче за суха коса ? На мен доста ми помогна това жълтото на Глис, макар че май не е точно за суха коса. Мисля че и от професионалните продукти на Лореал има доста за суха коса. Може да пробваш да си намажеш косата само с зехтин и да сложиш примерно 1ч.л ракия за да се измие.
FuCKkK13, това за лошия пример, не е вярно. На мен твоите съвети много ми помогнаха особено в началото, когато започнах да пиша в темата и не разбирах много от грижа за косата. А и аз мисля косата ти за много хубава - здрава, гъста, дълга, без изтощени краища. Всеки може да те обиди по всякакъв начин, друг е въпросът дали ще се повлияеш от мнението му.
![]()
FuckingFreak, колко често гориш косата си ?
Съжалявам за двойния пост, нещо ми бъгна и не успях да го добавя към горния.
За цъфтеж какво ще ми препоръчате?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Пшеничното масло на Икаров (:
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Момичета, някои от вас се оплакваха, че като си сложат жълтък на косата им остават малки топченца след като измият маската. Четох че това се избягва като жълтъкът се отмие първо с хладна/леко студена вода.
сложих и кисело мляко и сега съжалявам... мих си косата със шампоан и после купена маска като балсам и косата ми мирише отвратително просто на мляко... не искам да слагам от този балсам без отмиване, който имам, ще си купя може би от тези спрейове на Глис и така..... сега ме е яд, защото ще излизам, а мириша на крава
Да се похваля! Изрусих се![]()
![]()
Кефът е голям, но веднага започнах да обмислям как да си сменя оттенъка на русото...
Честито (: снимчица ?
ЧеститоИ аз чакам за снимка
Едит: Към Ягодката- http://www.youtube.com/watch?v=HDbOZ01NvbA&feature=plcp
Кликни към 6:10мин. Бетани го ползва на суха коса > пробвай и ти! :Д Може така да го захаресаш![]()
Последно редактирано от fizzyg : 09-07-2012 на 19:07
Не я горя в момента. Преди, когато я подстригаха (юни месец) я изправях на 2-3 пъти, защото не можех да се гледам толкова къса и бучава, но се примирих, че ще ходя вързана. Пресата смятам да я хвърля, а когато косата ми стане като преди (предполагам до 1-2 години..), ще си взема нова.
Мисля да си взема арганово масло. А това пшениченото след къпане ли се ползва?
Май и аз ще пускам поръчка от ензо. Малко по-късно ще напиша какво съм набелязала засега.
Последно редактирано от FuckingFreak : 09-07-2012 на 19:13
Благодаря!
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...29042389_n.jpg обаче е с телефона и не се личи особено, трябва да си направя на светло с фотоапарат![]()
Леле, много ти е хубаво !!! Страшно много ти отива, няма какво да му мислиш да го променяш))
Ехе, супер, радвам се, че го одобрявате!Мерси много. Тя и преди беше бая руса, но имаше един такъв оранжавеещ оттенък, който супер много ме дразнеше. Странното е, че като ме направи фризьорката нещо стана и не можахме да я измием - беше невероятно мазна цялата ми коса, като полята с олио. Не знам дали тя ми е сложила някаква маска или е от обезцветителя, който използва, защото каза, че е някакъв нов вид. В салона я михме 2 пъти - ефект никакъв, у нас чак като я изкъпах се оправи. Не бях виждала такова чудо!
Засега съм хвърлила око на :
http://www.enzo.bg/kozmetika/loreal-...-creme-150-ml/
http://www.enzo.bg/kozmetika/klorane...ules-2x30-cap/ - трябва да проверя в интернет какво съдържат, доста евтини ми се видяха
http://www.enzo.bg/kozmetika/loreal-...ntrol-10x6-ml/
.. и всъщност не знам дали няма да е по-добре да ползвам медицинска козметика, въпреки че продуктите на Лореал се водят уж професионални.
Преди къпане се намазват краищата, може и дължината. След къпане на мокра коса може на сложиш на връхчетата не повече от 2 капки, за да не ти стане мазна. И вкъщи имаме арганово масло, намазах си косата и колкото и търкане и миене да падна в банята, не можах да го измия. После си я мих 2ри път. Не знам защо се получи така, може да не съм сложила алкохол.
wiiwa мерси,дано да е така и да.. понякога някои мнения ги приемам на сериозно
за цъфнали краища - жълтата серия на глис като цяло,масло от пшеничен зародиш
cheburashka колко стоиш с маската,че така ти мирише косата ? и има специални парфюми за коса ако не можеш да търпиш толкова,но не се намират лесно
Glam0rous
супер много ти отива ! за мазното - странно,до сега не съм чувала за такъв случай... иначе,за да не ти оранжавее си поръчай от фризьорката - има маски за руси коси,които са леко сини,за да не стават оранжеви или жълти оттенъци
За това против косопад много ще се изръсиш. Ягодката беше писала за някакъв шампоан,който много и помогнал преди да пребори косопада,но не помня кой беше. Като дойде ще ти го покаже,поне да не даваш толкова много пари за общо 60мл и дори не знаеш дали биха ти помогнали![]()
Ако ползвам медицинска козметика, ще се изръся двойно, тия 30 лв нищо не са.. И в темата за бързите отговори бях писала - засега съм се спряла на Дюкре или Фито, а техните цени са бая прилични - капсули на Дюкре за 3 месеца са ~70лв, шампоана им не е много скъп, ампулите обаче са - и те са към 70 лева. На Фито ампулите също не са евтини, ама това е положението - определено с шампоани на Билка и Здраве няма да се оправи положението и това ми е пределно ясно.
^ Мерси за идеята, но сега вече е ок след обезцветяването. Естественият ми цвят беше по-проблемен.
За косопада мен много ми е помагал хининовият шампоан на клоран ( от чиято серия са и витаминките, но тях не съм ги пила) Още преди да свърша една бутилка и вече косопада е спрял. Много ми харесва и самият шампоан като аромат и вид (както и този с овеса).. явно есента си има такава тенденция косата да пада повече - и моята почти всяка есен започва да прави номера.
п.п. Витамините на Дюкре са мнооого хубави! Тях съм ги пила, ама тогава беше трагично, падаше на кичури...
Ако не е проблем, сподели нещо повече - защо е започнала да пада, как се оправи..